Styrelsen har haft följande sammansättning under verksamhetsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen har haft följande sammansättning under verksamhetsåret"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2011

2 Styrelsen har haft följande sammansättning under verksamhetsåret Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Suppleant Suppleant Anna Janse Lotta Vedin Theres Gustafsson Ewa Persson Lotta Lagerholm (t o m 1/11-11) Janne Mujunen Erik Månsson Oli Stephensen Sven-Olof Johansson Veronica Lindbom Valberedningen Linda Grann Anna-Karin Bohman Revisor. Sven-Erik Nilsson AB Antal möten under året Styrelsen har haft fyra protokollförda möten utöver konstituerande mötet samt två arbetsmöten. Mötena har varit på Flygelvägen 6 i Lund, Harstigen 7, Saxtorpsskogen och Fågelbacksgatan 9, Malmö. Avgifter och medlemsantal Medlemsavgiften var 230 kronor för enskild medlem och 50 kronor för familjemedlem samt 330 kronor för verksamheter/institution. Föreningen har för närvarande totalt drygt medlemmar. Årsmöte Ordinarie årsmöte hölls den 24 mars på Studieförbundet Vuxenskolan i Helsingborg. Efter sedvanligt årsmöte bjöds det på fika. Representerat Ewa Persson och Janne Mujunen representerade distrikt Skåne på 2011 års Autism & Asperger förbundets riksmöte i Södertälje den 7-8 maj. Anna Janse deltog vid årets ordförandekonferens i Stockholm september. Under samma helg var Anna och Lotta Lagerholm på mediautbildning i Autism & Asperger förbundets regi. Anna Janse är med i Autism & Asperger förbundets valberedning och Oli Stephensen samt Sven-Olof Johansson sitter i förbundets styrelse. I Rådet för funktionshinder i Vellinge kommun sitter Anna Janse. Janne Mujunen deltog i föräldrapanelen med Solhagagruppen den 26 september. Anna Janse och Janne har varit med och tagit fram riktlinjer för ett samarbete med Solhagagruppen, vilket bland annat lett till höstens seminarieserie. Theres Gustafsson representerade föreningen vid Bo Hejlskovs föreläsning på Margretetorp i november. Dialogprojektet i Ängelholm har inbjudit oss att delta och representant är Theres Gustafsson i referensgrupp och utbildningsgrupp.

3 Rikskonferensen i år var i Linköping november. Temat var: Problemskapande beteenden Hur kan man med autismspecifik kompetens förebygga och hantera svåra situationer? Theres Gustafsson, Ewa Persson och Lotta Vedin åkte från föreningen. Under året har Lotta Vedin och Lotta Lagerholm deltagit som samarbetspartner för ett kommande projekt hund och autism. På HSO-Skånes idéseminarium i Röstånga representerades föreningen av Sven-Olof Johansson och Lotta Lagerholm. På storforum som Habiliterings- och hjälpmedelsförvaltningen i Kristianstad bjöd in till representerade Lotta Lagerholm, liksom på Socialhögskolan i Lund i ett brukarråd om hur utbildningen ska utformas. Sven-Olof Johansson representerar distriktet i Handikappförbunden HSO Skåne styrelsen, Referensgruppen för Attityduppdraget (H)järnkoll hos Handisam och NSPH, är även Attitydambassadör och med i Kommunförbundet Skånes FOU-verksamhetsråd, Kommunförbundet Skånes referensgrupppp för Evidensbaserad praktik i socialtjänst vård och omsorg, vidare representerar han föreningen i Nätverket för brukar- och anhörigorganisationer inom området psykisk ohälsa och missbruk i Skåne Psykiatrinätverket, han är med i fördjupad dialog avseende depsykiatriskaka vården det vill säga möten med de regionråd som har ansvar för dessa frågor och sitter med i inflytanderådet, det vill säga möte med Psykiatri Skånes förvaltningschef. Aktiviteter Läger under Kristi himmelsfärds helgen Lägret startade torsdag den 2 juni och avslutades söndag 5 juni. Det ägde rum på Bergakungen stugby i Osby, Skåne. På lägret deltog 10 familjer och totalt 42 personer och av dessa har 10 st funktionshindret autismspektrumtillstånd och är under 26 år. Öppethus på Banmuseet i Ängelholm I maj hade NV Skåne sin första aktivitet. Det var Öppet hus på Banmuseet i Ängelholm, cirka 70 personer deltog. Två träffar för vuxna med egen diagnos hölls i november också i Ängelholm. Samspelsknappen har tagits fram i syfte att skapa bättre tillgänglighet på våra aktiviteter Informationsspridning Föreningens huvuduppgift är att sprida kunskap och information om Autism/Asperger syndrom.

4 Den 2 april firade vi den FN instiftade Världsautismdagen på S:t Gertrud i Malmö. Vi hade konstutställning med verk från våra medlemmar med autismspektrumtillstånd, musikuppträde med Skånska YEZZ, trolleri och ballong-figurknytning med Torbjörn Lindblad, och teaterföreställning Det måste ju va nåt som inte är fel med Ronnie Larsson från Moomsteatern. Aktiva från föreningen stod vid informationsbord. Det var många medlemmar och utomstående som deltog i festligheterna. Vi sprider information via vår hemsida besöken på hemsidan har flerdubblats under året och vi är glada över att så många hittar till oss. Under året hade föreningen drygt sidvisningar. På hemsidan finns även gratis artiklar och informationsmaterial att ladda ned. Facebookgruppen Autism & Asperger föreningen Skåne har 237 medlemmar. Gruppen är flitigt besökt och fungerar både som informationsspridare och socialt forum. För att så många som möjligt ska kunna få aktuell information och vara med och kommentera och påverka verksamheten har föreningen även en blogg - distrikt Skånes blogg finns på och Nordvästra Skånes blogg finns på Vid tre tillfällen skickades information ut om föreningen och dess aktiviteter ut via brevutskick till alla medlemmar. Föreningen deltog på mässorna Förskola i Fokus och Hjälpmedelsmässan båda på Europa porten i Malmö. Vi etablerade viktiga kontakter och spred information om föreningen och autismspektrumtillstånd (AST). Intresset var stort hos besökande pedagoger om att få mer information om hur man uppfattar tidiga tecken på AST och vad man då ska göra. På Hjälpmedelsmässan fick vi kontakter med intressanta samarbetsverksamheter och det vart stort intresse för nya moderna hjälpmedel som surfplattor/smartphones med appar. På HAREC-dagen som 2011 hade temat Forskning om funktionsmöjligheter var föreningen representerad och höll ett föredrag om perceptionsavvikelser och dess påverkan i vardagslivet när man har AST. HAREC är ett sydsvenskt centrum för funktionshinderforskning.

5 På Barn- och ungdomshabiliteringen i Malmö har Anna Janse informerat om föreningen och om AST ur föräldraperspektiv. Under Malmöfestivalen var det Föreningarnas dag där Autism & Asperger föreningen Skåne deltog och gav information om oss och AST. Under hösten skapades ASKA-gruppen som består av fyra unga vuxna Sebastian Strömbrink, Kitrina Persson, Anton Arnholt och Anna Malmborg samt deras mammor Linda, Ewa, Annika och Birgitta. Gruppen har haft tre möten för planering och fyra arbetsmöten för att upprätta en powerpoint-presentation samt föreläsningsdokument. Bad Föreningen erbjuder sina medlemmar bad i Lund på Barn- och ungdomshabilitering, i Malmö på Barn- och ungdomshabiliteringen och i Perstorp på Ugglebadet. I Lund finns det två badtillfällen i veckan och i Malmö en gång i veckan. Baden är populära och främjar vattenvana, socialt samspel och motorisk utveckling. Föreläsningar Svenny Kopp höll en föreläsning om flickor och autism/adhd. Föreläsningen var fulltecknad och de som tyvärr inte fick plats har bett om ytterligare föreläsningstillfälle med Svenny Kopp. Föreläsningen hölls i Malmö. Föreningen har tillsammans med Solhaga Kompetens haft en föreläsningsserie under hösten 2011 i Lund. Föreläsningsserien var riktad till anhöriga och yrkesverksamma. Följande seminarier ingick i serien: Autismspektrumtillstånd grundinformation (två tillfällen), Att hantera beteendeproblem bemötande och förhållningssätt, Verktygslådan och Motivation. Det var stort intresse för föreläsningarna. Aktiva i föreningen stod med informationsoch bokbord i samband med föreläsningarna. Anhörigstöd Under hela året har medlemmar ringt framförallt ordförande, som också är kontaktperson, men även övriga styrelseledamöter för att kunna prata och be om råd. Frågor rör ofta skolan, dagligverksamhet och hur vardagslivet ska vara hanterbart. Från den 1 november 2011 har föreningen ett kansli med besöksadress Fågelbacksgatan 9 i Malmö. Den 1 november anställde föreningen Lotta Lagerholm som föreningskonsulent på 50 %. Kansliet har fått ett antal besökare, studiebesök och tagit emot flera samtal från bland annat anhöriga. Anhörigstöd är en stor och viktig del av föreningskonsulentens arbetsuppgifter.

6 Träffar för föräldrar till barn med AST har erbjudits i samverkan med Anhörigcentrum i Ängelholm. Tre tillfällen erbjöds, två fick ställas in på grund av för få anmälda. Två Auträffar mötesplats för alla hölls i november, i NV Skåne, och julfika hölls på Anhörigcentrum i december med 46 deltagare. I Malmö hade man en julfest i lokalerna på kansliet den 4 december. Cirka 40 personer var anmälda och det var musik och dans kring granen. Socialträning med hund Föreningen har erbjudit sina medlemmar Hundträffar både i Löddeköpinge/Reslöv och i Klagshamn (Malmö). Hundverksamheterna är mycket populära och sammanlagt har 30 familjer deltagit. Deltagarna får utöver att umgås med tränade hundar möjlighet att prova samspelsövningar, ledarskap och träna sin motorik. Hundträff innebär tre tillfällen och deltagarna får helt individuellt anpassat bekanta sig med tränade hundar. Klappa dem, umgås och prova på olika samspelsövningar. Det har under 2011 erbjudits fem Hundträff-omgångar (15 tillfällen). Kul med hund är en kurs som erbjudits föreningens medlemmar. Det är en kurs på fem eller sju tillfällen och erbjuds på samma orter som Hundträffarna. Kursen är för familjer med egen hund eller så får deltagaren låna en tränad hund. Kursen är individuellt anpassad och erbjuder möjlighet att utveckla sitt fritidsintresse med hund. Fyra Kul med hund kurser har genomförts under Projekt Föreningen har sökt och fått projektbidrag från Region Skåne för att genomföra Wall-offame. Föreningen fick kr för år 1. Projektets syfte är att presentera framgångsrika personer med AST och skapa en diskussion om delaktighet kontra utanförskap. Wall-of-fame är ett collage där kända och vardagshjältar visas. Under 2011 pågår uppbyggnad och förberedelsearbetet. Autism & Asperger föreningen Skåne har lämnat in en ansökan till Allmänna Arvsfonden för att kunna genomföra projektet Egensinniga Sinnen under tre år. Projektets mål är att sprida kunskap om perceptionsavvikelser för personer med AST. Hur sinnesavvikelser kan upplevas och påverka vardagslivet. Projektet ska även bidra till att hitta fungerande strategier för att hantera perceptionsavvikelser. Vi väntar på besked. Lokalföreningar I distriktet finns det tre stycken lokalföreningar. Autism & Asperger föreningen Malmö, Autism & Asperger föreningen Lund och vilande Autism & Asperger föreningen Kristianstad. En arbetsgrupp har formats under året i Nordvästra Skåne.

7 Slutord Autism & Asperger föreningen Skåne är en distriktsförening under Autism & Asperger förbundet och har tre lokalavdelningar under sig. Vår gemensamma strävan är att sprida kunskap och öka förståelsen hos allmänheten och beslutsfattare för de svårigheter funktionshindret medför. Vår förhoppning är att föreningens medlemmar finner tillfällen att träffas och utbyta erfarenheter och även öka sina kunskaper om autism/asperger syndrom. Styrelsen vill avsluta verksamhetsåret 2011 med ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till vår verksamhet. Ordförande har ordet! 2011 har varit var ett givande, inspirerande och intressant år för mig som ordförande att tillsammans med styrelsen leda Autism & Asperger föreningens arbete. Ett av våra mål sedan länge, har varit att ha en anställd föreningskonsulent vilket vi nu har på deltid sedan hösten Ett stort projekt Wall-of-fame startade under året och denna utställning ska visas runt om i Skåne framöver. Vi gläds även av att det i NV Skåne startats upp en arbetsgrupp som arbetar intensivt med att ordna aktiviteter i den delen av Skåne för våra medlemmar. Har ni medlemmar förslag på aktiviteter eller idéer så är ni välkomna att höra av er. Anna Janse ordförande Autism & Asperger föreningen Skåne Anna Janse ordförande Lotta Vedin vice ordförande Theres Gustafsson sekreterare Ewa Persson kassör Janne Mujunen styrelseledamot Erik Månsson styrelseledamot Oli Stephensen styrelseledamot Sven-Olof Johansson styrelsesuppleant Veronica Lindbom styrelsesuppleant

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Frågor om landstingets habiliteringsverksamhet

Frågor om landstingets habiliteringsverksamhet Ort, datum Frågor om landstingets habiliteringsverksamhet Hej! Er familj har under det senaste året haft kontakt med barn- och ungdomshabiliteringen. För att vi ska kunna utveckla verksamheten är det viktigt

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/2015 Sandvikstrollens familjedaghem Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, (H)järnkoll samt Kommun- och Landstingspsykiatrin i Blekinge. PSYKIATRIVECKAN 2014,

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2015 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2015 hade föreningen totalt 688 (617) medlemmar, 418 (371) kvinnor och 269 (239) män. Av

Läs mer

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen.

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen. V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E Styrelsen för Mag- och tarmföreningen i Skåne, avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2014. STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Susanne Thörnqvist Vice ordförande vakant Sekreterare Birgitta Jonsson Kassör

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. FUB i Lund med omnejd (org.nr 845000-3002)

Verksamhetsberättelse. för. FUB i Lund med omnejd (org.nr 845000-3002) Verksamhetsberättelse 2013 för FUB i Lund med omnejd (org.nr 845000-3002) Om FUB i Lund med omnejd (FUB) FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Loviselund Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2015

Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2015 Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2015 RSMH Trelleborg c/o ABF, att. Marianne Ljungberg Box 156 231 22 Trelleborg Org nr 847000-4386 www.rsmhtrelleborg.se rsmhtrelleborg@gmail.com Organisation Riksförbundet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012

NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012 1 NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012 Coachen Therese Rykatkin och projektledaren Linda Junker berättade om Livsstilssprojektet. Projektet handlar om hur man får en bättre hälsa genom

Läs mer

VÅREN -09 SPF SKUTAN VÄDDÖ. SKUTANNYTT www.spfskutanvaddo.se

VÅREN -09 SPF SKUTAN VÄDDÖ. SKUTANNYTT www.spfskutanvaddo.se 1 VÅREN -09 B ästa medlemmar! SPF SKUTANs nittonde årsmöte hölls 12 februari 2009! Av detta förstår vi att vi har att se fram mot ett 20-årsjubileum kommande år. Vår förening kom till under våren 1990.

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) Lägesrapport Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: CARPE Diarienummer: 2011-3010049 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): maj - juni 2012

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Uppsala lokalavdelning Motioner till fullmäktige för Föreningen Norden; Sverige

Uppsala lokalavdelning Motioner till fullmäktige för Föreningen Norden; Sverige Uppsala lokalavdelning Motioner till fullmäktige för Föreningen Norden; Sverige Lokalföreningen från Uppsala lämnar följande: - Vad är målet med distriktens verksamhet? - På vilket sätt och med vilka medel

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Årsredogörelse. Org.nr 81 60 00-4357. Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31

Årsredogörelse. Org.nr 81 60 00-4357. Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31 Årsredogörelse Org.nr 81 60 00-4357 Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31 1 Vad hände 2013? När man blickar tillbaka på vad som hänt under 2013 så är vi nöjda med vad vi gjort under året. Mycket av vårt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Leva som andra. Barn och ungdomar som har funktionshinder ska kunna leva som andra

Leva som andra. Barn och ungdomar som har funktionshinder ska kunna leva som andra BARN- OCH UNGDOMSHABILITERINGEN Leva som andra Barn och ungdomar som har funktionshinder ska kunna leva som andra En del av landstinget kallas för barn- och ungdomshabiliteringen. Vi som arbetar här ger

Läs mer

Vinn biljett till NPF-forum!

Vinn biljett till NPF-forum! Uppsala Mars 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Anmälan dagläger på Alnäs... sid 2 Kvällspromenader med Attention... sid 3 Få ordning på vardagen inspirationsdag på Ekolnsnäs... sid 4 SIP Samordnad individuell

Läs mer

Samråd för hbtq-frågor

Samråd för hbtq-frågor !Infoga logotyp här Sida 1(6) Samråd för hbtq-frågor Datum: 2 oktober 2014 Tid: 09.00 12.00 Plats: Regionens hus, Norra Hamngatan 14, Göteborg Närvarande: Angelica Löwdin, FPES Annika Håkansson, kommittén

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Inledning De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till, arbetsmarknaden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Kristianstads lokalförening 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Marianne Lundquist Öhrn Vice ordförande: Linda Edvardsson (t.o.m. 2015-08-18) Sekreterare: Monica

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna!

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna! Foto: Evan-Amos/Wikimedia Commons Maten #1 och miljön ---------------------------------------------------------------------------------- NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION NR 1, 2016 PUBLICERAT

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb

Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb Lördagen 24 oktober 2015 kl 10:00 i klubbhuset, hamnplanen. Därefter båtresa med Viking Line från Kapellskär tor Mariehamn. Även Du som av någon anledning inte

Läs mer

Nordskånes lokalförening Årsmöte 2015

Nordskånes lokalförening Årsmöte 2015 Nordskånes lokalförening Årsmöte 2015 Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014 Verksamhetsplan 2015 Budget 2015 Rehabilitering Tillgänglighet Påverkan Nordskånes lokalförening Verksamhetsberättelse

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 1 Ordförande har ordet Inför 2008 har vi lyckats få mer bassängtid på 21:an, ortopedens rehab bassäng på UMAS. Varje måndag 17.00-19.00 och

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012 Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Mejeritekniskt Forum får härmed avgiva följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Medborgarförslag om bättre stöd till barn med tidiga tecken på psykisk ohälsa

Medborgarförslag om bättre stöd till barn med tidiga tecken på psykisk ohälsa Allmänna utskottet 2011-04-13 31 19 Socialnämnden 2011-04-28 65 22 Dnr 2011/104-751 Medborgarförslag om bättre stöd till barn med tidiga tecken på psykisk ohälsa Ärendebeskrivning Kerstin Lindström anför

Läs mer

Senaste nytt från Svenska Downföreningen December 2005. www.svenskadownforeningen.se

Senaste nytt från Svenska Downföreningen December 2005. www.svenskadownforeningen.se Senaste nytt från Svenska Downföreningen December 2005 www.svenskadownforeningen.se INNEHÅLL: Ordförande hälsar Teckenläger 2006 Projekt Förskola Babyhelg i Dalarna Platser lediga på simskolan i Solna

Läs mer

Väntjänsten i Ödeshög

Väntjänsten i Ödeshög 1 (5) Väntjänsten i Ödeshög Verksamhetsberättelse för 2012 Medlemsantal Föreningen har under året haft 49 medlemmar Styrelse Ordförande: Anita Sandberg Sekreterare: Birgitta Blomqvist Övriga styrelseledamöter:

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

FUB-Bladet Borlänge. Nr 2 hösten 2015

FUB-Bladet Borlänge. Nr 2 hösten 2015 FUB-Bladet Borlänge Nr 2 hösten 2015 FUB BORLÄNGES STYRELSE 2015 Ordförande Anette Nilsson Stickspåret 11 784 67 BORLÄNGE 0243-23 88 13; 070-588 13 76 flintanette@telia.com Vice ordförande Gunilla Wikblad

Läs mer

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse Civilförsvarsförbundet Region Mellersta nr 2 Information till distrikt och medlemmar i den Mellersta regionen. Vi verksamhetsledare har som avsikt att informera om vad som händer i distriktet 4 gånger

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen har under 2015 bestått av Augusta Hagman ordförande Ingrid Dahlström vice ordförande Åsa Sjöstedt Nilsson kassör Sigrid Sjöstrand sekreterare Christine Lindbäck Solveig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Örnsköldsviks Diabetesförening (org.nr 889600-6734) lämnar härmed följande redogörelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsen har haft följande sammansättning: Lars

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014 Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014 taby.se/anhorigstod SAMTALSGRUPPER Mötesplatser för anhöriga Anhörigstödet arrangerar mötesplatser där du får information som kan vägleda och inspirera dig.

Läs mer

Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015

Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015 Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015 Ett av de viktigaste målen för Uppsala Simskoleförening (USF) är att göra så många som möjligt simkunniga utan att kompromissa med undervisningens kvalitet.

Läs mer

Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014

Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014 Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014 taby.se/anhorigstod Täby kommuns anhörigstöd riktar sig till dig som vårdar eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Du ska bo i Täby

Läs mer

Infoblad nr 3 september 2012

Infoblad nr 3 september 2012 Infoblad nr 3 september 2012 Ordförande har ordet Hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande sommarledighet. Höstmörkret faller så sakta och dagarna blir kortare. Men hösten kan också innebära soliga

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Årgång 5 nr 3 2011 december 2011. Returadress: MIN Kattklubb c/o Mikkelä Båtsmansgr 2 218 33 Bunkeflostrand. B Förenings brev

Årgång 5 nr 3 2011 december 2011. Returadress: MIN Kattklubb c/o Mikkelä Båtsmansgr 2 218 33 Bunkeflostrand. B Förenings brev Årgång 5 nr 3 2011 december 2011 Returadress: MIN Kattklubb c/o Mikkelä Båtsmansgr 2 218 33 Bunkeflostrand B Förenings brev 12 Styrelsen: Vi minns. Ordförande. ordf@minkattklubb.se Utställningssekreterare

Läs mer

Lättläst om LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Lättläst om LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Lättläst om LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade Vad är LSS? LSS betyder Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vem gäller lagen för? Har du något av funktionshindren

Läs mer

Grupper, kurser och informationstillfällen HT 2016 och VT 2017

Grupper, kurser och informationstillfällen HT 2016 och VT 2017 Landstinget i Värmland Grupper, kurser och informationstillfällen HT 2016 och VT 2017 1 arrangerar grupper, kurser och informationstillfällen. Dessa vänder sig till dig som har kontakt med habiliteringen,

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Till Distriktets Föreningar f v b ledare/tränare för Ungdomslagen INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Ångermanlands Fotbollförbunds Tävlingskommitté inbjuder härmed distriktets föreningar

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013/2014

Verksamhetsberättelse för 2013/2014 Verksamhetsberättelse för 2013/2014 Medlemmar Föreningen har, i december 2013, 36 medlemmar och samtliga uppfyller de krav som ställs i stadgarna. De av föreningen fastställda områdena har arrangerat möten

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Uppsala. Augusti 2015

Uppsala. Augusti 2015 Uppsala Augusti 2015 Innehåll Allmän information... sid 1 Höstens cafékvällar och träffar... sid 2 Skrivelse från Attention Uppsala till myndigheter med ansvar för psykiatri i Uppsala... sid 3 Inbjudan

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. FUB i Malmö

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. FUB i Malmö 2 0 1 5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FUB i Malmö 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dagordning sidan 3 Verksamhetsberättelse sidan 4 Kommittéer och deras sammankallande sidan 5 Extern information och samarbete sidan 6-7

Läs mer

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande Program Hösten 2012 Bästa medlemmar Det här är min första introduktion till Höstprogrammet som ny ordförande. Våren har varit mycket intressant. Det har varit väldigt roligt att få vara delaktig i en sådan

Läs mer

2016 Se även Habiliteringens hemsida www.ltdalarna.se/hab och Infoteket om funktionshinder www.lul.se/sv/infoteket

2016 Se även Habiliteringens hemsida www.ltdalarna.se/hab och Infoteket om funktionshinder www.lul.se/sv/infoteket Habiliteringen i Dalarna Länsgemensamma Gruppverksamheter och Informationstillfällen för personer med funktionsnedsättning samt för närstående, personal och nätverk KURSKATALOG BASUTBUD 2016 Se även Habiliteringens

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

EG-rätten brukar delas in i primär- och sekundärrätt. Vad innebär dessa termer? Ge också minst två exempel på rättsregler som ingår i sekundärrätt

EG-rätten brukar delas in i primär- och sekundärrätt. Vad innebär dessa termer? Ge också minst två exempel på rättsregler som ingår i sekundärrätt Tenta januari 2010 Fråga 1 EG-rätten brukar delas in i primär- och sekundärrätt. Vad innebär dessa termer? Ge också minst två exempel på rättsregler som ingår i sekundärrätt = Kodnummer. Fråga 2 M och

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSHABILITERINGEN I DALARNA

BARN- OCH UNGDOMSHABILITERINGEN I DALARNA BARN- OCH UNGDOMSHABILITERINGEN I DALARNA HABILITERINGSPROGRAM för barn och ungdomar med Downs syndrom Information till föräldrar www.ltdalarna.se/hab Barn- och ungdomshabiliteringen i Dalarna.. ger stöd

Läs mer

Att arbeta på avdelningen Stöd och service

Att arbeta på avdelningen Stöd och service Att arbeta på avdelningen Stöd och service Stöd och service är en avdelning på socialkontoret. På Stöd och service arbetar vi med stöd till personer med funktionsnedsättningar. En funktionsnedsättning

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Våren 2016

Senaste nytt från Anhörigstödet. Våren 2016 Senaste nytt från Anhörigstödet Våren 2016 Under våren finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, tematräffar m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt välkomna och hoppas

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

fokus på anhöriga nr 20 dec 2011

fokus på anhöriga nr 20 dec 2011 FOTO: SCANPIX fokus på anhöriga nr 20 dec 2011 Anhöriga i stort behov av eget stöd En enkät som föreningen Attention i våras skickade ut till sina medlemmar visade att få anhöriga känner till bestämmelsen

Läs mer

Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05

Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05 Bolagsordning för Länsförsäkringar Skåne ömsesidigt - fastställd på ordinarie bolagsstämma 2015-03-05 Bolagets verksamhet 1 Bolaget, vars firma är Länsförsäkringar Skåne-ömsesidigt, har till föremål för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011

Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december, 2011 Föreningen hade den 31/12 2011 totalt 1620 medlemmar, att jämföra med föregående år 1747. Det är oroväckande att vi tappat så många medlemmar. Men vi är

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för verksamhetsåret 2014/2015

Systematiskt kvalitetsarbete för verksamhetsåret 2014/2015 Systematiskt kvalitetsarbete för verksamhetsåret 014/015 Järntorgets Förskola Nora kommun Innehåll Rubrik 1. Verksamhetens förutsättningar 1.1 Lokaler 1. Personal och barn 1.3 Arbetsmiljö. Arbetet i förskolan

Läs mer

Välkommen Till Kryssets förskola 2015

Välkommen Till Kryssets förskola 2015 Välkommen Till Kryssets förskola 2015 Informationsfolder Kryssets förskola 2014-2015 Välkommen till Kryssets förskola Vision Vi utbildar världsmedborgare Vi är världen, världen är vi. Kryssets förskola

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Februari september 2011

Februari september 2011 Februari september 2011 Ett urval av kurser och föredrag från Autismforums och Forum Funktionshinders program Programmet finns även på www.habilitering.nu Om kurserna i det här programmet Det här programmet

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 1 IF FRISKIS&SVETTIS TROLLHÄTTAN Organisationsnummer: 863000-7618 Verksamhetsberättelse 2014 (Bild från 3 timmars spinning) 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING STYRELSENS SAMMANSÄTTNING SID 3 TRÄNINGSUTBUD SID 3 FUNKTIONÄRER

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö. Protokoll nr 454 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö. Närvarande: Adam Arvidsson (Ordf.) Mats Jarleborn (v ordf.) Daniel Bjerke Lottie Sköld Catarina Catta

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 Folkdansringen i Örebro län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Tur att Orsa spelmän hade tak över huvudet i alla fall! 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSEN FÖR 2010 Styrelsen för Folkdansringen i Örebro län, tillhörig Svenska

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Grupper och kurser 2016

Grupper och kurser 2016 Barn- och ungdomshabiliteringen Landstinget i Värmland Grupper och kurser 2016 1 På Barn- och ungdomshabiliteringen arrangerar vi flera grupper och kurser. Dessa vänder sig till dig som har kontakt med

Läs mer

Habiliteringen Halland

Habiliteringen Halland Habiliteringen Halland Habiliteringens grupper och föreläsningar är habiliteringsinsatser som riktas till barn och ungdomar som har kontakt med Habiliteringen samt till deras familjer. Aktiviteterna utgår

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera!

Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera! 1 Februari 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera! Vårens cafékvällar Första torsdagen i månaden med undantag för april träffas vi mellan 18:30

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 IFS Uppsala

Verksamhetsberättelse 2013 IFS Uppsala Verksamhetsberättelse 2013 IFS Uppsala Styrelsen: Ordförande Ann Louise Carleson, Vice ordförande Titti Lindholm, Sekreterare Birgitta Johnsen, Kassör o redaktör för medlemsbladet Emma Carleson, Hemsidan

Läs mer

Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)

Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) Arbeta med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) Projektledare, Vägar till jobb ingela.halvarsson@attention-riks.se 1 Mina erfarenheter Möten med människor Möten med kommuner/myndigheter Möten

Läs mer

Till dig som bryr dig

Till dig som bryr dig Till dig som bryr dig i Uppdrag från regeringen Regeringen har tagit initiativ till en rikstäckande satsning för att öka kunskapen om och förändra attityder till psykisk sjukdom och psykisk funktionsnedsättning.

Läs mer