Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll till Styrelsesammanträde i SWB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll till Styrelsesammanträde i SWB"

Transkript

1 Protokoll fört vid Styrelsesammanträde Möte Nr i SWB Möte Nr i ASVH Service AB Tid: Tisdagen den 17:e juni 2014 kl Plats: Scandic Star Hotell, Lund Närvarande: Lars Pelin (LP), Per Jansson (PJ), Charlotte Liliemark (CL), Louise Greitze (LG), Ann-Kristin Karlsson (AK), Monika Björkdahl (MB), Olle Kindberg (OK), Eva Salomon (ES) Gabriella Lynghed (GL). Från Kansliet: Karl-Henrik Heimdahl, VD (KHH), Emma Thorén-Hellsten (ETH). Revisor Kristina Andersson 67F- 74F, 54S- 62S 67F 54S Mötets öppnande LP hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 68F 55S 69F 56S 70F 57S 71F 58S 72F 59S Val av sekreterare vid mötet Karl-Henrik Heimdahl valdes till sekreterare för mötet Fastställande av dagordning Den föreslagna dagordningen godkändes efter tillägg om val av justeringsman som 70F 57S Val av justeringsman Till justeringsman valdes Ann-Kristin Karlsson Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll har skickats ut per mail. Protokollet godkändes och lades till handlingarna Lägesrapport runt avelssäsongen Elisabeth Ernblad gjorde innan sin semester en statistik för säsongen fram till den 31 maj. Då fanns 300 ston fler anmälda på Språngrulla än vid motsvarande tid föregående år. Idag på morgonen finns på språngrulla 1604 betäckta ston. Rapporterna från seminstationerna säger att åtminstone de stora stationerna märker en påtaglig ökning jmf med Vi kan med säkerhet säga att den nedåtgående trenden kommer att brytas i år och med all sannolikhet bör vi på nytt komma över gränsen med 3000 betäckta ston under säsongen. Antalet ordinarie och limiterade lösta hingstlicenser är per den 31 maj 20 st färre än 2013 (136 mot 156). Ytterligare några få kan tillkomma. Vi hade då 108 lösta ett-sto licenser, vilket är färre än motsvarande tid förra året. Dock löses det hela tiden fler ett sto licenser så siffran kommer att stiga. I år finns ingen hingst som Canvas Plus som förra året betäckte många ston men enbart via ett-sto licens.

2 73F 60S 74F 61S 75F 62S Lägesrapport ekonomi Göran har gjort sin sedvanliga sammanställning per den 31/5. ASVH Service AB visar en vinst på ( samma tid 2013) och föreningen på ( samma tid 2013). Likviditeten är god. Därmed kan konstateras att vi ekonomiskt ligger väl i paritet med budget för Vi har för närvarande 2771 betalande medlemmar, vilket är ett par hundra mer jmf med Dock har utfallet av medlemsvärvningskampanjerna varit mindre än vad vi hoppats på. Lägersrapport Collectum Parallellsamordningsprocessen pågår och alla blanketter för all personal som arbetat sedan 2009 har skickats in till Collectum. Resultat av samordningen lär inte var klart förrän efter semestrarna. Momsfrågan Under våren har en hel del kontakter förekommit mellan SWB och våra revisorer vars experter tittat på momssituationen gällande bidragen från HNS för våra olika projekt. LP har även diskuterat frågan med specialister på momsfrågor på juridicum. Alla projekt låg tidigare i Föreningen, men överfördes för ett antal år sedan till Service AB för att där kunna lyfta momsen. Man kan motivera det förfarandet med att HNS kräver en tydlig motprestation från SWB i samband med redovisningen av projekten. Situationen i förhållande till momslagstiftningen är dock svårbedömd och därför föreslås konkret att vi slutför projekten under 2014 i enlighet med tidigare rutiner. Från 2015 återförs alla projekt till föreningen där det då blir en tydligare avgränsning mellan momspliktig och momsfri verksamhet. Observera att alla personalkostnader är momsfria och vi bör därmed vara extra noga med hur vi hanterar våra interna personalkostnader i förhållande till projekten. Beslutades att slutföra 2014 års projekt enligt nuvarande rutiner, samt att VD tar en diskussion med Ann-Charlotte Cadier om hur hon ställer sig till att omvandla sin konsultverksamhet i projekten till projektanställningar. Slutgiltigt beslut om hantering 2015 tas vid nästa möte. I samband med diskussionen lyfte Kristina Andersson frågan om revisionens omfattning framöver. På grund av tidigare oordning i den ekonomiska redovisningen och hanteringen har det varit nödvändigt att under ett antal år göra en mycket grundläggande genomgång av verksamheten ända ner på verifikations nivå. Göran har nu strukturerat upp ekonomihanteringen på ett berömligt sätt och revisorerna känner sig nu trygga i att kunna göra en mera översiktlig revision. Föreslogs att göra en löpande granskning under hösten samt avstämning o revision som skall vara klart till styrelsens möte i mars. Beslutades i enlighet med revisorns förslag.

3 76F 63S 77F 64S 78F 65S 79F 66S Lägesrapport gällande varumärket SWB Vi har ansökt varumärkesskydd för begreppet SWB men fått avslag på vår ansökan. Det finns dock inga formella hinder att låta föreningen byta namn till SWB. Vi skulle önska komma över domänen swb.se som idag ägs av Katri Wäyrynen. Detta skulle kunna ske genom en överenskommelse med Katri eller eventuellt via ansökan om ett s.k. ATF ärende, där vi hävdar bättre rätt till swb.se domänen än vad Katri har. Beslöts att VD tar kontakt med Katri för att få besked om hon kan tänka sig att avstå från domänen och i så fall under vilka förutsättningar. Rapport från möte i Arvid Aaby Erikssons stiftelse LP, CL och VD träffade för ett par veckor sedan Anders Carlsson, förvaltaren i Aaby stiftelsen vid ett möte på Flyinge. AC föredrog en del om stiftelsens bakgrund och historia, samt uppdaterade deltagarna på den nuvarande placeringen i Stiftelsen Sophiahemmets fond. Det är en blandad fond med relativt låg risknivå. Man har därefter beslutat att inte göra några förändringar i nuvarande placering av fondens medel. AC kommer sannolikt att gå i pension under Eventuellt skulle stiftelsen därefter kunna förvaltas av SWBs ekonomisansvarige. Frågan tas upp på nytt när den blir mera aktuell. Beslutades att inbjuda Bo Jardby till nästa styrelsemöte för att redogöra mera i detalj för Arvid Aaby Erikssons fond och dess historia för styrelseledamöterna Avtal VD respektive vice VD Ett konkret förslag till en lösning av VD frågan när nuvarande innehavare går ner i tid från 80 % till 40 % den 1:a september har tidigare sänts ut till styrelseledamöterna som bilaga till kallelsen. Styrelsen beslöt i enlighet med det utskickade förslaget att LG anställs som vice VD från den 1:a september 2014 till den 10:e januari Uppgiften skall vara att handha de frågor som VD inte kan hantera inom sin arbetstid. Till VD instruktionen bör läggas en skrivning om att VD och vice VD fördelar arbetsuppgifterna sinsemellan. VD och LP fick i uppdrag att skriva ett anställningskontrakt med LG. AVN sammansättning suppleanter Till AVNs nuvarande ledamöter behövs fyra suppleanter. ETH framlade följande förslag: Veterinär suppleant Anders Gånheim Suppleant för gångartsdomare Bo Jenå Suppleant för exteriördomare Hans Wallemyr Beslöts att dessa personer utses som suppleanter enligt förslaget. För hoppningen ligger för närvarande inget förslag. Svante Johansson har vidtalats men har precis tackat nej. Diskuterades möjliga namn. KHH får i uppdrag att tala med Björne Carlsson, ETH talar med Lotta Björe. Om ingen av dessa är intresserade tillfrågas Lasse Berglund.

4 80F 67S Tillsättande av nominerade representanter i utskotten En lista på av medlemskåren nominerade representanter till de olika utskotten har gått ut i samband med kallelsen. Efter diskussion beslöts om följande representanter till utskotten: Avelsutkottet Görel Nyman Sto och unghästutskottet Gun-Britt Pettersson Domarutskottet Eva Gudmundsson Marknadsförings- och kommunikationsutskottet Åsa Blom 81F 68S 82F 69S 83F 70S Lägesrapport Konsumentköplagen På uppdrag av HNS har Elina Sultan skrivit en rapport om problematiken runt konsumentköplagen. Stefan Johansson på HNS har omarbetat delar av rapporten och hans version har bilagts kallelsen till mötet. Beslöts att SWB kan ställa sig bakom rapporten och dess argumentation för att levande djur skall undantas från konsumentköplagen på samma sätt som från konsumenttjänstlagen. Lägesrapport Hästbeskattning Referensgruppen för Hästbeskattning hade möte förra veckan. Skrivelsen från Lars Pelin och Fredrik Rosén behandlades under ett par timmar, och en viss förståelse för skrivelsens innehåll uppstod allteftersom mötet pågick. Som effekt av detta har man bildat en arbetsgrupp med representanter från Skatteverket, Lars Pelin samt Erika Lundgren. Gruppen skall träffas kontinuerligt för att diskutera vidare i dessa frågor. Bl.a. krävs nu att 18 omständigheter skall beaktas när det avgörs om man bedriver näringsverksamhet. Gruppen vill komma ner till kanske 5-6 omständigheter. Man planerar att från Skatteverket komma med en särskild skrivelse som bara behandlar ämnet avel och uppfödning. Rapport från Avelsutskottet ETH rapporterade från Avelsutskottets möte den 10/6. En genomgång med revision av avelsplanen har påbörjats. På förslag av Avelsrådet beslöts en del mindre förändringar i hingstregelverket för 2015: Hingstar som enbart gjort 30-dagarsprov som 3-åring i Tyskland och sen tävlat: SWB följer de Tyska nationella bestämmelserna för vidare godkännande med undantag för i fälttävlan. Hingstar med G2 vid bruksprov som 4-åringar måste genomgå veterinärbesiktning, motsvarande tävlings-vet-check före den obligatoriska visningen vid bruksprovet som 5-åring. Samma skall även gälla för hingstar som deltar enbart i hingsttävlingarna

5 Hingstar som godkänts vid Oldenburger Verbands Sattelkörung får lösa ett-sto-licens 2014, förutsatt att hälsokrav uppfylls. Fr.o.m kan dessa få G1, förutsatt att exteriör beskrivning kan ordnas och hälsokrav uppfylls. Vilka poängnivåer som skall krävas utreds under hösten. Avelsvärderade fullblodshingstar är inte berättigade till att lösa ett-sto-licens 51 % av årets treårskull har i år visats vid treårstest. Detta är högsta visningsandelen någonsin, vilket är mycket roligt. Det har förekommit en del kritik mot domarnas muntliga kritik av hästarna. Inte alltid har den verbala kritiken stämt överrens med de siffror hästarna har fått. Det är svårt att ge kritik utifrån det linjära protokollet och kritiken kan ibland bli för influerad av mindre avvikelser från det normala. Problemet tas upp på nytt vid domarutbildningarna. 84F 71S 85F 72S 86F 73S 87F 74S Rapport från Sto- och Unghästutskottet Utskottet har inte haft något möte Rapport från Marknads- och Kommunikationsutskottet Utskottet har varit mkt aktivt och hade sitt senaste möte den 3/6. Protokoll som visar alla aktiviteter och arbetsuppgifter som nu är under bearbetning delades ut till styrelsemedlemmarna. Hittills under året har mkt arbete varit ren hands on verksamhet, och förhoppningsvis skall utskottet kunna fokusera mer på strategifrågor under hösten. Nästa stora aktivitet är montern vid Falsterbo Horse Show. LG gick igenom tankarna och upplägget med montern som kommer att ha som huvuduppgift att profilera SWB mot ryttare, hästägare och uppfödare på plats i Falsterbo. Priser kommer att delas ut till framgångsrika SWB hästar och montern skall fungera som mötesplats för ovan nämnda kategorier. KH visade senaste produkterna i profilsortimentet i form av ridhandskar och ny piké tröja. Likaså visades fölplansch som skickats ut till aktiva seminstationer tillsammans med medlemsfoldern för att påminna om vikten att registrera fölen i SWB. Planschen skall även skickas till Regionala föreningar, djursjukhus etc. Rapport från Domarutskottet Fölkurs kommer att hållas hos Gustaf Johansson den 27/7. AGRIA har avsatt kr som bidrag för våra domare att gå kurs i linjär bedömning i samband med unghästchampionaten i Ermelo, Holland. Erbjudandet har gått ut till domarkåren. Var och en får anmäla sig självt och får efter uppvisande av kvitto på kursavgiften del av ett bidrag på kr per domare. Rapport från Ungdomsutskottet Man har precis hållit en mycket uppskattad tvådags kurs hos Sissi Lilja i Mantorp med 15-tal deltagare. Flera ungdomar kommer att delta i monterarbetet i samband med Falsterbo, och promota ungdomsmedlemskapet och ungdomsaktiviteterna.

6 88F 75S 89F, 76S 90F, 77S 91F 78S Rapport från SwedeHorse SwedeHorse har haft årsmöte med nyval av styrelse. Nytt från oss är att Magdalena Hermelin ersätter Ann Westling som SWB representant under hennes sjukdom. Rapporterades om problem att få nytt kontrakt med Flyinge där Flyinge AB tar ett större totalansvar för evenemanget, varför man ser sig om efter möjliga alternativ till Flyinge som plats för Avelschampionatet. Diskussioner med Elmia har hållits, och de har även lämnat ett samarbetsförslag. Avelschampionatet 2014 kommer att hållas i enlighet med gällande kontrakt med Flyinge AB. Genomgång av SWBs rutiner och policyer Denna punkt skall enligt styrelsens arbetsordning finnas med vid första sammanträdet efter det konstituerande mötet. Konstaterades att få skriftliga policyer finns dokumenterade. Beslöts att varje utskott går igenom vilka policyer inom deras områden som behöver dokumenteras och presenterar dem vid nästa styrelsemöte Övriga frågor Nästa styrelsemöte var preliminärt satt till den 8-9/9. Eftersom detta krockar med WEG i Normandie beslöts att istället hålla mötet på Flyinge från fm. den 12/9 till lunch den 13/9. De som önskar kan sedan stanna på ELIT-fölauktionen som börjar kl 13 den 13/9 Diskuterades tidpunkt för nästa Ordförandekonferens. Arbetet med uppdatering av avelsplanen kommer att vara huvudtemat. För att ev beslut skall kunna fattas och implementeras i början av 2015 beslöts att hålla Ordförandekonferensen i Stockholmsområdet från eftermiddagen den 5/12 till eftermiddagen den 6/12. Beslöts även att december månads styrelsemöte skulle läggas i anslutning till konferensen, dvs förmiddagen den 5/12. KHH undersöker om Nova Park i Knivsta skulle kunna vara en lämplig plats för dessa möten. Ordföranden förklarade mötet avslutat Vid protokollet: Karl-Henrik Heimdahl Sekreterare

7 Justeras: Ann-Kristin Karlsson Justeringsman Lars Pelin Ordförande

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll till Konstituerande Styrelsesammanträde i SWB

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll till Konstituerande Styrelsesammanträde i SWB Protokoll fört vid Konstituerande Styrelsemöte: Möte Nr 3 2014 i SWB Tid: Måndagen den 28:e april kl. 10.00 Plats: Hanell Dressage Stable, Lynga Gård 103, 311 96 Heberg Närvarande: (LP), Per Jansson (PJ),

Läs mer

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH 1 Ändamål och organisation Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen (ASVH) är en riksorganisation med ändamål att främja kvalitativ

Läs mer

Välkommen till ett nytt bedömningsår!

Välkommen till ett nytt bedömningsår! Sto och Unghästutskottet Informerar februari 2016 Välkommen till ett nytt bedömningsår! Bedömningsledarutbildning Den 15-16 januari var det bedömningsledarutbildning på Flyinge. Presentationerna och sammanfattningen

Läs mer

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll styrelsesammanträde i ASVH Förening och ASVH Service AB

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll styrelsesammanträde i ASVH Förening och ASVH Service AB Protokoll fört vid styrelsesammanträde: Nr 1 i ASVH Föreningen Nr 1 i ASVH Service AB Tid: fredagen den 31 januari 2014 Plats: First Grand Hotell, Alingsås Närvarande: Lars Pelin, Aja Blomberg-Andersson,

Läs mer

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen.

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av ASVH:s

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Datum: 9 april 2004 Plats: Hotell Åhusstrand Tid: 09.00 15.00 Deltagare: Margareta Lindfors Ordförande Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Handläggare Elitseriekommittén

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Hälsade ordföranden de närvarande välkomna till dagens möte och förklarade sammanträdet öppnat.

Hälsade ordföranden de närvarande välkomna till dagens möte och förklarade sammanträdet öppnat. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 2/2015 Sammanträdesdatum och plats, 2015-05-15, kl 12.00, Elmia, Jönköping Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Göran Johansson,

Läs mer

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll styrelsesammanträde i ASVH Förening och ASVH Service AB

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll styrelsesammanträde i ASVH Förening och ASVH Service AB Protokoll fört vid styrelsesammanträde: Nr 7 i ASVH Föreningen Nr 7 i ASVH Service AB Tid: torsdagen den 12 december 2013, kl 10.00 ca kl 16.00 Plats: Scandic Star Hotell, Glimmervägen 5, Lund Närvarande:

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE 2016 1 09 Kalendarium 04 Introduktion för nya ledamöter 08 Ekonomi för bostadsrättsföreningen 10 Anmälan & praktisk information I HSB Södertäljes studieråd sitter Ulla Castenvik,

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Ej närvarande: Suzanne

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Nettoomsättning 1 1 816 230 2 977 069 1 816 230 2 977 069 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter samt köpta

Läs mer

361 Föregående mötesprotokoll och uppdragslista. B-A Protokoll 114 upplästes, godkändes och lades till handlingarna.

361 Föregående mötesprotokoll och uppdragslista. B-A Protokoll 114 upplästes, godkändes och lades till handlingarna. ART: PLATS: Styrelsemöte Kontoret Bollsta TID: 1900-2130 NÄRVARANDE: Ordinarie: Christer Sandberg Bruno Högberg Per Öhman Örjan Henriksson Suppleanter: Caroline Åkerlund Adjungerad: B-A Söderström Revisorer:

Läs mer

STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB

STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB Förslag till nya stadgar STADGAR FÖR VISBY TENNISKLUBB Visby Tennisklubb har till ändamål att verka för att medlemmarna kan utöva tennis och annan passande idrottsverksamhet i enlighet med klubbens vision

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT. Radiotjänst i Kiruna AB

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT. Radiotjänst i Kiruna AB BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT Radiotjänst i Kiruna AB 2012 Bolagsstyrningsrapport Radiotjänst i Kiruna AB, 2012 Bolagsstyrningen i Radiotjänst i Kiruna AB sker via bolagsstämma, styrelse och verkställande direktör

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 2/2012 Datum: 2012 06 26 Tid: Tisdag 9.00-16.00 Plats: Tisnaren Apartments, Reijmyre Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson Leif

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl. 12.30 15.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet.

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet. 1 2 Stadgar Kap. 1 Allmänna bestämmelser Kap. 2 Medlemskap Kap. 3 Allmänna mötet Kap. 4 Odontologiska studentkårens styrelse (OSS) Kap. 5 Styrelsemedlemmarna Kap. 6 Inspektorn Kap. 7 Utskotten Kap. 8 Grupper

Läs mer

ÅRSMÖTESDIREKTIV FÖR ERSTA DIAKONISÄLLSKAP

ÅRSMÖTESDIREKTIV FÖR ERSTA DIAKONISÄLLSKAP Ersta diakoni Direktors stab Årsmötesdirektiv ÅRSMÖTESDIREKTIV FÖR ERSTA DIAKONISÄLLSKAP Val av styrelse och revisor Val och arvodering av styrelse och revisor ska beredas genom en av medlemmarna styrd,

Läs mer

! / » det finns en frustration. Trots. blivit något.« : : : /

! / » det finns en frustration. Trots. blivit något.« : : : / Det saknas 1 4 läkare på Sveriges vårdcentraler. Skillnaderna är stora mellan olika landsting, men inte ett enda av dem lever upp till målet: att det ska finnas en fast allmänläkare per 1 5 invånare. Det

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben PROTOKOLL FÖRT VID SVENSKA LEONBERGERKLUBBENS ÅRSMÖTE 2013-03-09 ALVIKS MEDBORGARHUS, STOCKHOLM Mötets öppnande Ordförande Pamela Abrahamsson förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. 1. Justering

Läs mer

Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015.

Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015. 1/5 Styrelsemöte och konstituerande möte med Madesjö Örsjö Kristvalla hembygdsförening i Madesjömuseet den 1 april 2015. Närvarande: Kjell Haraldsson, Bertil Abrahamsson, Ulla Andersson, Åse Arnestad (till

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP)

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) Antagna av kommunfullmäktige 2004-06-23. Stadgar antagna vid konstituerande sammanträde den 23 juni år 2004 av Gotlands kommun, Högskolan

Läs mer

1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE. Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna. 2 ÅRSMÖTETS STADGEENLIGA UTLYSANDE

1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE. Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna. 2 ÅRSMÖTETS STADGEENLIGA UTLYSANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 15 mars, 2006 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 16/2012 Datum: 2012-11-30 Tid: 30 november 13:45 18:00 Plats: Scandic Hotel Västerås Närvarande: Mötesordförande Barbro Olsson Bo Wiberg Ulf

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2006-10-09 Plats: Studiecentrum Ordförande: Erik Wendel TM05 Sekreterare: Anna Hansson TM05 Jenny A Andersson TM06 Jenny

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm. Ulrika Jardfelt. Ordföranden förklarade mötet öppnat. Utsänd dagordning godkändes.

Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm. Ulrika Jardfelt. Ordföranden förklarade mötet öppnat. Utsänd dagordning godkändes. Svensk Fjärrvärme 1 (5) Styrelseprotokoll Tid Tisdag 2014-05-20 kl 10.00-15.45 Plats Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm Närvarande Anders Östlund ordförande Hélène Biström Lotta Brändström

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON 1 Mötets öppnande, byaföreningens ordförande Nils Granberg hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av kallelse,

Läs mer

Ärendeförteckning 177-192

Ärendeförteckning 177-192 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 177-192 177 Mötet öppnas 178 Justeringsperson 179 Fastställa dagordningen 180 Inkomna/avsända handlingar 181 Minnesanteckningar 2014-11-24 182 Revisionens

Läs mer

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014. 102 Mötets öppnande. 103 Godkännande av dagordning. 104 Val av justerare.

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014. 102 Mötets öppnande. 103 Godkännande av dagordning. 104 Val av justerare. PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 2 nov 2014 Närvarande: Sarah Andersson (SA) ordf., Anna Nord (AN) kassör, Irene Ek (IE) sekr., Johanna Alkberg(JA) med från punkt 108, Susanna Sjöberg-Simonsson (SSS), Terese Öström

Läs mer

Svenska Agilityklubben 9-2014

Svenska Agilityklubben 9-2014 Svenska Agilityklubben 9-2014 2014-10-30 160-184 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 30 oktober 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande (från punkt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-22 2014-09-11 FoUB 3/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen 11 september 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Furugården i Skruv Peter Löfström,

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Protokoll Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Närvarande: Erika Rydegård (punkt 7-13), Gilbert Blondeau (styrelsemedlem), Josefin Gasic (skype, punkt 4-7), Josefin

Läs mer

Karlstads ridklubb styrelsemöte

Karlstads ridklubb styrelsemöte Karlstads ridklubb styrelsemöte Tid: Måndagen den 15 juni 2009, kl. 18.30 Plats: Lektionssalen, Karlstads Ridklubb Närvarande: Frånvarande: Kjell Magnusson Lena Persson Per Holm Bo G Ericsson Gita Gambrick

Läs mer

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN

SVENSKA WELSH CORGI KLUBBEN Mötesdatum : 13 December Tid: 13.00 17.00 Plats: Scandic Hotell Receptionen Närvarande : Annette Jonasson (AJ), Eva Liljekvist-Borg (ELB), Ann Tholsson (AT), Helena Orre (HO), Monika Johansson (MJ), Lennart

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 10/2015 Styrelsesammanträde Tid Kl 10.00 17.20 Plats Närvarande Strömma Naturbruksgymnasium, Sätila Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 3/2014 Datum: 2014-05-16 Tid: 09:00 17:00 Plats: Scandic Star hotel, Sollentuna Närvarande: Ordförande Ange ev. nedan Rolf Weiffert Anders Dahlstedt

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Bolagspolicy Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Innehåll 1 Inledning 5 2 Ägarroll 6 2.1 Kommunfullmäktige... 6 2.2 Kommunstyrelsen... 6 3

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Stämman beslutade att välja Stefan Johansson som ordförande vid mötet.

Stämman beslutade att välja Stefan Johansson som ordförande vid mötet. Protokoll fört vid HSB:s Brf Trädgårdsstadens ordinarie föreningsstämma onsdagen den 31 maj 2011 i Akalla By 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sven Ohlsson hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-09-19 2015-09-20 Möte nr 7/2015 Plats: Victoria Tower, Stockholm 137-160 Beslutande: Dan Wikström, Carina Larsson, Maria Pettersson, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Jonas Bygdén (t om 142),

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, söndagen den 10/8 2014, Solna 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och öppnade dagens möte.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 3, 2015 Datum och tid: Fredag 2015-03- 06, kl 17.04 20.58 på Hotell Scandic Foresta, Lidingö. Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT Kassör Kent M Andersson

Läs mer

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17 Sidan 1 av 6 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid fysiskt styrelsemöte, Scandic Upplands Väsby, 20160115-17 156 Ordföranden hälsade välkommen och öppnade mötet 156 Beslutsmässighet.

Läs mer

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll styrelsesammanträde i ASVH Förening och ASVH Service AB

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen Protokoll styrelsesammanträde i ASVH Förening och ASVH Service AB Protokoll fört vid styrelsesammanträde Nr 2 i ASVH Föreningen Nr 2 i ASVH Service AB Tid: Måndagen den 31 mars 2014 kl. 12.00 tisdagen den 1 april kl. 13.00 Plats: Elisefarm Golf Club, Höör Närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte 2014-12-08

Styrelsemöte 2014-12-08 Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 13.00-18.00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1 :e vice ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande Richard Ådal Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-05-14 Styrelsemöte 2014, 14 maj 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Boris K, Ebba D, Hanna Maria N, Hannah E, Fredrik Ro, Julia FE, Melinda P, Julia M, Albin T, Hanna

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Tid: Måndagen den 21 mars 2011, kl. 17.30 Plats: Närvarande: Frånvarande: KRK Maria Andersson, ledamot Lars Boberg, ledamot Karin Johansson, ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05 Socialnämnden 2008-06-10 1 (19) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, tisdagen 2008-06-10, kl. 10.00-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (c) Per Adolfsson (kd), ersättare Siw

Läs mer

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Sidan 1 av 5 Svenska Badmästareförbundet Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Datum onsdagen 17 oktober till och med den 18 oktober 2012 Tid 16.00-17.30 och 08.00-10.00 Plats Hotell Gothia Göteborg Närvarande

Läs mer

Bedömningsreglemente

Bedömningsreglemente Bedömningsreglemente Riksutställning för 3-åriga diplomston 2005 KUNGAKANNAN & HORNSUNDSPOKALEN Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen 240 32 Flyinge Tel: 046-646 50 Fax: 046-527 24 E-mail: info@asvh.se

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING. jämte. Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören. samt

STYRELSENS ARBETSORDNING. jämte. Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören. samt + STYRELSENS ARBETSORDNING jämte Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören samt instruktion avseende ekonomisk rapportering till styrelsen för Nacka Energi AB

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011 Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I IFK ÖRBY

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I IFK ÖRBY Inledning Allmänt Styrelsen för IFK Örby ska enligt föreningens stadgar bestå av en ordförande samt sex ledamöter och två suppleanter. Styrelseledamöterna och styrelsens ordförande utses, efter förslag

Läs mer

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli PROTOKOLL nr 1/05 Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli Närvarande: Livs Livs SEKO SEKO NTF, sekreterare Meddelat förhinder: Kommunal Per-David

Läs mer

Tid Lördagen den 11 december kl 11.00-15.35 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

Tid Lördagen den 11 december kl 11.00-15.35 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/99 1(6) PROTOKOLL STY 11/99 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 11 december kl 11.00-15.35 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Deltagare Jacob Douglas ordf Inge Blank vice ordf

Läs mer

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet Stadgar 2013 Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013 Astma- och Allergiförbundet Stadgar för Astma- och Allergiförbundet Antagna av kongressen 2013 1. Ändamål Astma- och Allergiförbundet

Läs mer

Ordföranden hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat.

Ordföranden hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat. Protokoll, fört vid sammanträde med styrelsen för Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län den 9 juni 2011 N Ä R V A R A N D E: Ordinarie ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Övriga suppleanter: Adjungerade

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Datum: Fredagen den 10 juni 2011 Tid: Kl. 12.00 16.00 Plats: Jordhammars Växtkraft, Ödsmål, Stenungsund Närv. ledamöter: Georg Hohner, ordförande, Jan-Åke Simonsson (S), vice ordförande, Agneta Malmsten,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2005-04-05 1 (5) Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm

Sammanträdesdatum 2005-04-05 1 (5) Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm 2005-04-05 1 (5) Plats Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm 1 Styrelsens ordförande Fredrik Lundberg öppnade stämman och hälsade samtliga Stämmans öppnande närvarande välkomna. 2 Fredrik Lundberg utsågs

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 11/13 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte. Telefonmöte 2013-06-20 38. Mötets öppnande 39. Närvarande: Pamela Abrahamsson, Robin Neumann, Kristina Truedsson Mikaela

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 11t ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna

Läs mer

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Postadress: Box 890, 851 24 Sundsvall * Besöksadress: Idrottens Hus, Gärde, Sundsvall Tel: 060-56 61 22 * Fax: 060-56 63 70 * Pg: 12 88 99-2 * Bg: 5434-2811 * Org.nr 88 96 01 1312 E-mail: vnibf@vnidrott.rf.se

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012.

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Närvarande: Staffan Markström, Leader Mare Boreale Per

Läs mer

PROTOKOLL BOX 2062 VÄSTMANLANDS-DALA NATIONS STYRELSE 2 750 02 UPPSALA TORSDAGEN DEN 27 OKTOBER 2011 1 (6)

PROTOKOLL BOX 2062 VÄSTMANLANDS-DALA NATIONS STYRELSE 2 750 02 UPPSALA TORSDAGEN DEN 27 OKTOBER 2011 1 (6) 1 (6) Referensbiblioteket, Västmanlands-Dala nation PLATS 19.00 TID Inspektor Johan Sundström (ordf.), Proinspektor Mats Olsmats, Förutvarande inspektor Anne-Liis von Knorring, Skattmästare Rolf Kroon,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SFK Teknik- och fordonssektionens styrelse 2010-04-08 kl. 10.00-ca 16.00

Protokoll fört vid styrelsemöte i SFK Teknik- och fordonssektionens styrelse 2010-04-08 kl. 10.00-ca 16.00 Protokoll fört vid styrelsemöte i SFK Teknik- och fordonssektionens styrelse 2010-04-08 kl. 10.00-ca 16.00 Martin Tellander, Volvo Truck Corp.* Claes Britsman, Volvo Personvagnar AB* Ulric Långberg, Sveriges

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.4.2010

Sammanträdesdatum 22.4.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 48 Sammankallelse och beslutfördhet 49 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 50 Revisorernas berättelse 51 Revisorernas

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer