SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 1 / Rica Talk Hotel, Stockholm-Älvsjö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 1 / 2011 1 12. Rica Talk Hotel, Stockholm-Älvsjö"

Transkript

1 Förbundsstyrelsen (7) Tid Klockan Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Rica Talk Hotel, Stockholm-Älvsjö Leni Björklund, förste vice förbundsordförande (ordförande) Ulla Tällström, andre vice förbundsordförande Kenneth Andersson Robert Erlandsson Lars Blomqvist, tjänstgörande ersättare Anders Lundin, personalföreträdare Hans C. Pettersson, revisor David Wibeck, sammankallande i valberedningen Anders M. Johansson, generalsekreterare Jan Alsander, utbildningschef Anders J Andersson, kommunikationsansvarig Mona Nygren, ekonomiansvarig Leni Björklund och Kenneth Andersson 1 Anmälan av protokoll Protokollet från förbundsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 27 januari 2011 anmäls. 2 Resultat år års resultat avseende uppdragsverksamhet, medlemsutveckling och ekonomi redovisas. Förbundsstyrelsen konstaterar att måluppfyllelsen har varit mycket god, att det ekonomiska resultatet är bättre än budgeterat, men att medlemsutvecklingen totalt sett har varit negativ. Förbundsstyrelsen anser samtidigt att den finns en potential för en positiv medlemsutveckling, eftersom enbart under det senaste halvåret 1223 nya medlemmar i Civilförsvarsförbundet har registrerats.

2 Förbundsstyrelsen (7) 3 Uppdragsverksamheten år 2011 Den beslutade uppdragsverksamhet som utgår från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är nu känd av Civilförsvarsförbundet. Den omfattar självskydd inklusive krishanteringsspelet Blackout och krisberedskap. MSB har vidare tillfrågat Civilförsvarsförbundet om ett särskilt utvecklingsuppdrag gällande FRG, vilket förbundet åtagit sig. Energimyndigheten har under hand meddelat att den vill att förbundet fortsätter med uppdraget energiinformation till hushållen. Därutöver har Civilförsvarsförbundet flera pågående dialoger med myndigheter och andra. Långt gångna samtal förs med Trafikverket om förstärkningsinsatser på vissa punkter i samband med allvarliga störningar i tågtrafiken. Med Livsmedelsverket för förbundet en dialog om att vara verket behjälpligt med hanteringen av nödvattenmateriel, s.k. Emergency Water Kit (EWK). Migrationsverket har bett om Civilförsvarsförbundets medverkan för att öka säkerheten i boendet för personer som söker asyl i Sverige och motverka ogynnsam användning av resurser som el och vatten. Slutligen pågår samtal med Swedavia angående behovet av personella förstärkningsresurser vid den flygplatsverksamhet som bolaget ansvarar för. När det gäller uppdraget från Takatof i Förenade Arabemiraten finns fortfarande endast ett besked om att man vill att uppdraget fortsätter under år Faktureringen har påbärjats enligt avtalet för föregående år. att av MSB begära förtydliganden av vad myndigheten anser är otydligt beträffande behovet av frivilliginsatser samt en redovisning av omfattningen och innehållet i samtliga instruktörsersättningar i de uppdrag som MSB är med och finansierar, samt att kontakta Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för ett gemensamt utvecklingsarbete baserat på den ansvarsprincip och underifrånperspektiv som är hörnstenar i samhällets krishanteringssystem. 4 Ungdomsverksamheten Enligt arbetsutskottets beslut har kronor avsatts för ungdomsverksamhet i budgetförslaget för år Pengarna ska användas för genomförande av fyra förbundsgemensamma läger (motsvarande) och för att finansiera Ungdomsrådet. Det innebär en ökad satsning på ungdomar jämfört med föregående år.

3 Förbundsstyrelsen (7) Ett program för ungdomsverksamheten har utarbetats i ett samspel mellan Ungdomsrådet och förbundets ansvariga för förbundsgemensam ungdomsverksamhet. Ungdomsrådet har på uppdrag av arbetsutskottet tagit fram ett förslag till stadgar för sitt uppdrag. Stadgarna är att betrakta som en arbetsordning för Ungdomsrådet. att godkänna förslaget till stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbunds ungdomsråd. 5 Budget för år 2011 Ett reviderat förslag till budget, som baseras på arbetsutskottets riktlinjer, föreligger. Förslaget innebär att budgeten underbalanseras med kronor. I budgetförslaget ingår ett förslag till fördelning av aktivitetsstöd till distrikten. Fördelningen är en tillämpning av de fördelningsgrunder som förbundsstyrelsen fastställde den 8 december Förbundsstyrelsen diskuterar ingående fördelningen av aktivitetsstödet. Bedömningen är att det föreliggande förslaget har en rimlig avvägning. Däremot anser styrelsen att det särskilda utvecklingsstödet tillsvidare bör upphöra eftersom syftet med stödet inte anses motsvara resultatet. Det innebär att budgetunderskottet minskar med kronor. Som en del av budgetärendet rapporterar generalsekreteraren om erfarenheterna från den pågående gemensamma aviseringen av medlemsavgifter. Det är enligt rapporten uppenbart, att denna administrativa åtgärd är nödvändig för att säkerställa en god kvalitet på medlemsregistret. att fastställa budgeten för år 2011 enligt förslaget, att fastställa den föreslagna fördelningen av aktivitetsstöd till distrikt år 2011, att tillsvidare upphöra med det särskilda utvecklingsstödet, att uppdra till generalsekreteraren att i förslaget till budget för år 2012 inkludera samtliga kostnader relaterade till anställda medarbetare i förbundets egen budget för att därmed erhålla en renodling av kostnadsansvaret, vilket samtidigt påverkar storleken på aktivitetsstödet, samt att uppdra till generalsekreteraren att utarbeta förslag till långtidsbudget för åren

4 Förbundsstyrelsen (7) 6 Organisationsbidraget 2011, m.m. opinionsbildning Beslutet om organisationsbidrag år 2011 till Civilförsvarsförbundet delgavs den 5 januari 2011 och innebär en minskning med drygt 9,5 mkr eller 65 %. Beslutet har överklagats till Regeringen. Förbundsstyrelsen tar ställning till hur den fortsatta opinionsbildningen ska bedrivas. 7 Personalläget Generalsekreteraren redovisar personalläget per januari 2011 i Civilförsvarsförbundet. 8 Första omsorgen Det saknas ett bra sammanfattande begrepp för de insatser som Civilförsvarsförbundet främst bidrar med i FRG. I kontakter med Finland har begreppet första omsorgen identifierats. Generalsekreterarens bedömning är att det är ett begrepp som väl sammanfattar vad det handlar om, betydligt mer än allmänt omhändertagande, som är ett uttryck som använts idag. Begreppet första omsorgen föreslås få följande definition: Första omsorgen erbjuds av Civilförsvarsförbundet och omfattar varierande hjälp och stöd till människor som påverkas av svårare olyckor och kriser i samhället. Första omsorgen erbjuds efter de akuta åtgärder som görs för att skydda och rädda. Syftet är att underlätta situationen för de drabbade och de som utför de akuta åtgärderna. Målet för första omsorgen är säkerställa människors tillgång till de mänskliga grundbehoven vatten, värme, mat, sömn och information. Arbetsutskottet föreslår förbundsstyrelsen besluta att ställa sig bakom begreppet första omsorgen och den redovisade definitionen, samt att påbjuda att begreppet första omsorgen används i Civilförsvarsförbundet kommunikation när det är relevant. i enlighet med arbetsutskottets förslag.

5 Förbundsstyrelsen (7) 9 Uppsala civilförsvarsförening, Östhammars civilförsvarsförening och Civilförsvarsförbundet Uppsala län Förbundsstyrelsen hade med anledning av beslutet den 8 december 2011 angående tre medlemmar i Uppsala kallat till en extra föreningsstämma i Uppsala den 11 januari och i Östhammar den 18 januari. Stämman i Uppsala kunde genomföras, medan den i Östhammar ställdes in på grund av att endast en av 14 medlemmar anmält sig. Ett dygn efter stämman i Uppsala meddelade den valde ordföranden, Eric Knutsson, att han med omedelbar verkan lämnar uppdraget och att övriga styrelsen också gör det. Senare meddelande valberedningen att även den avgår. Ordinarie föreningsstämma för Uppsala är utsatt till den 22 mars. I den situation som råder i Uppsala skapar detta möjligheter att göra ett högst nödvändigt omtag. Möjligheterna bedöms goda att återställa förtroendet hos medlemmar, kommunen och länsstyrelsen. Det sammantagna medlemsunderlaget i Uppsala län är inte större än att det finns anledning att överväga en enda förening med lokala arbetsgrupper, särskilt eftersom det nu endast är föreningen i Håbo som fungerar. Sedan tidigare har föreningen i Tierp gått samman med föreningen för Sala-Heby, som ingår i Civilförsvarsförbundet Västmanland. Det finns utifrån de faktiska omständigheterna även anledning att överväga distriktsinledningen. Företrädare för distriktet och föreningarna i Uppsala och Västmanland har ställt sig positiva till en tillfällig ändring av distriktsindelningen med innebörden, att Civilförsvarsförbundet Västmanland tillfälligt tar hand om föreningarna i Uppsala län. Med tanke på lösningens tillfälliga karaktär ska detta inte ha någon påverkan på antalet ombud till förbundsstämman år Inte heller bör ekonomierna läggas samman. Distrikten har redan gemensam verksamhetsledare. att godkänna rapporten, samt att Civilförsvarsförbundet Västmanland ges i uppdrag att tillsvidare, dock längst till och med den 15 januari 2012, även ha motsvarande ansvar för nuvarande distrikt Uppsala med de avgränsningar som redovisas beträffande ombud till förbundsstämma och ekonomin.

6 Förbundsstyrelsen (7) 10 Rapporter från faddrar för distrikten Faddrarna för distrikten rapporterar om sina kontakter med distrikten. 11 Övriga ärenden a) Riktlinjer för genomförande av kommersiella kurser inom Civilförsvarsförbundet Civil AB har bildats i syfte att för Civilförsvarsförbundet öka omfattningen av andra intäktskällor än statliga bidrag och ersättningar. Det är ett sätt att värna den idéburna organisationens självständighet. Civil AB är den del av Civilförsvarsförbundet som genomför och fakturerar tjänster på kommersiell grund. Verksamheten i Civil AB marknadsförs alltid i Civilförsvarsförbundets namn, som är det varumärke förbundsstyrelsen vill att omvärlden ska förknippa med all verksamhet inom förbundet. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för Civil AB att bidra till Civilförsvarsförbundets självständighet är det nödvändigt att vissa utbildningar helt administreras av Civil AB. att återremittera ärendet för ytterligare beredning av förbundskansliet. b) Brev från Civilförsvarsförbundet Västra Götaland Civilförsvarsförbundet Västra Götaland tar i ett brev till förbundsstyrelsen den 4 februari 2011 upp frågor gällande fördelningen av resurser mellan distrikten. att uppdra till förbundsordförande att besvara brevet. 12 Rapporter Hjärta att hjälpa, ny samarbetspartner.

7 Förbundsstyrelsen (7) Vid protokollet: Anders M. Johansson Justeras: Leni Björklund Kenneth Andersson

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 3/ 2013 21 37. Förbundsstyrelsen 2013-05-22 1 (7) NBV, Bergsunds strand 43, Stockholm

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 3/ 2013 21 37. Förbundsstyrelsen 2013-05-22 1 (7) NBV, Bergsunds strand 43, Stockholm Förbundsstyrelsen 2013-05-22 1 (7) Tid Klockan 10:30 15:30 Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare NBV, Bergsunds strand 43, Stockholm Sven Lindgren, förbundsordförande Leni Björklund, förste

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 4 / 2012 29 45. Förbundsstyrelsen 2012-09-20 1 (9) Förbundskansliet, Solna

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 4 / 2012 29 45. Förbundsstyrelsen 2012-09-20 1 (9) Förbundskansliet, Solna Förbundsstyrelsen 2012-09-20 1 (9) Tid Kl 10:00 15:00 Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Förbundskansliet, Solna Sven Lindgren, förbundsordförande Leni Björklund, förste vice förbundsordförande

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 2 / Förbundsstyrelsen (7) Park Inn Hotel, Solna

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 2 / Förbundsstyrelsen (7) Park Inn Hotel, Solna Förbundsstyrelsen 2012-04-27 1 (7) Tid Kl 11:30 17:35 Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Park Inn Hotel, Solna Sven Lindgren, förbundsordförande Leni Björklund, förste vice förbundsordförande

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 1 / 2010 1 11. Förbundsstyrelsen 2010-02-17 1 (6) Förbundskansliet, Sundbyberg

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 1 / 2010 1 11. Förbundsstyrelsen 2010-02-17 1 (6) Förbundskansliet, Sundbyberg Förbundsstyrelsen 2010-02-17 1 (6) Tid 09.30 13.30 Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Förbundskansliet, Sundbyberg Sven Lindgren, förbundsordförande Leni Björklund, förste vice förbundsordförande

Läs mer

Inriktningsplan för åren 2016 2018 (3 år)

Inriktningsplan för åren 2016 2018 (3 år) Inriktningsplan för åren 2016 2018 (3 år) Utgångspunkter Antagen av förbundsstämman den 11 oktober 2015. Medborgarnas och därmed samhällets behov av säkerhet och trygghet är grunden för Civilförsvarsförbundets

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 2 / 2015 10-22. Förbundsstyrelsen 2015-05-11 1 (5)

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 2 / 2015 10-22. Förbundsstyrelsen 2015-05-11 1 (5) Förbundsstyrelsen 2015-05-11 1 (5) Tid Kl 10:00-14:10 Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Smidesvägen 10-12, Solna Sven Lindgren, förbundsordförande Leni Björklund, förste vice förbundsordförande

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 1 /

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 1 / Förbundsstyrelsen 2016-03-14 1 (5) Tid Klockan 10:00 14:05 Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Stockholm Sven Lindgren, förbundsordförande Anna-Lena Sörenson, förste vice förbundsordförande

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 1 / Förbundsstyrelsen (6) Sensus möte, Stockholm

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 1 / Förbundsstyrelsen (6) Sensus möte, Stockholm Förbundsstyrelsen 2012-02-17 1 (6) Tid Klockan 10:00 15:30 Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Sensus möte, Stockholm Sven Lindgren, förbundsordförande Leni Björklund, förste vice förbundsordförande

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 4 / 2013 38-50. Best Western Plus, Bromma flygplats

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 4 / 2013 38-50. Best Western Plus, Bromma flygplats 2013-09-05-05 1 (8) Tid Kl 10:30-14:00 Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Best Western Plus, Bromma flygplats Sven Lindgren, förbundsordförande Leni Björklund, förste vice förbundsordförande

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 2 / 2010 12--22. Förbundsstyrelsen 2010-05-21 1 (8) Förbundskansliet, Sundbyberg

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 2 / 2010 12--22. Förbundsstyrelsen 2010-05-21 1 (8) Förbundskansliet, Sundbyberg Förbundsstyrelsen 2010-05-21 1 (8) Tid 09.30 14.00 Plats Förbundskansliet, Sundbyberg Beslutande Sven Lindgren, förbundsordförande t.o.m. 17 Leni Björklund, förste vice förbundsordförande Ulla Tällström,

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 2 / Förbundsstyrelsen (9)

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 2 / Förbundsstyrelsen (9) Förbundsstyrelsen 2011-05-18 1 (9) Tid Plats Beslutande Övriga närvarande Protokolljusterare Klockan 09.30 14.45 Förbundskansliet, Sundbyberg Sven Lindgren, förbundsordförande Leni Björklund, förste vice

Läs mer

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014.

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Organisationsform och firma Famna är en ideell förening för organisationer

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 3 / Tid 19 september 2014, kl 13:00-16:15. Best Western Plus Sthlm - Bromma

SVERIGES CIVILFÖRSVARSFÖRBUND PROTOKOLL 3 / Tid 19 september 2014, kl 13:00-16:15. Best Western Plus Sthlm - Bromma Förbundsstyrelsen 2014-09-19 1 (5) Tid 19 september 2014, kl 13:00-16:15 Plats Beslutande Best Western Plus Sthlm - Bromma Sven Lindgren, förbundsordförande Kenneth Andersson, andre vice förbundsordförande

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Finansieringsprinciper

Finansieringsprinciper Föredragande Samråd Godkänd av enhetschef Charlott Thyrén Helena Bunner Mona Matsson Finansieringsprinciper Anslag 2:4 Krisberedskap Villkor för användning av anslagsmedel De satsningar som finansieras

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSORGANISATIONEN SAME ÄTNAM

STADGAR FÖR RIKSORGANISATIONEN SAME ÄTNAM STADGAR FÖR RIKSORGANISATIONEN SAME ÄTNAM 1 Ändamål Same Ätnam den samiska riksorganisationen (RSÄ) skall vara en samisk huvudorganisation för samerna i Sverige. RSÄ har till uppgift att under demokratiska

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna plus föreningsnamnet plus orten inom. distriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH

Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH Stadgar för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH 1 Ändamål och organisation Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen (ASVH) är en riksorganisation med ändamål att främja kvalitativ

Läs mer

Stadgar för Lokalförening

Stadgar för Lokalförening 1 (8) Stadgar för Lokalförening 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3. Årsmöte... 3 4. Konstituerande årsmöte... 5 5. Extra årsmöte... 5 6. Lokalföreningens styrelse... 6 7. Valberedning...

Läs mer

Stadgar för HSB Stockholm ek.för. sid 1(9)

Stadgar för HSB Stockholm ek.för. sid 1(9) Stadgar för HSB Stockholm ek.för. sid 1(9) Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är HSB Stockholm ek. för. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena Styrelsens förslag till reviderade stadgar för Mälarens vattenvårdsförbund 2016 Mälarens vattenvårdsförbund är en ideell organisation vars gällande stadgar enligt nedan fastställdes den 13 mars 1998. Ändringsförslag

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

Stadgar. Fonus, ekonomisk förening. Org.nr. 702000-1298. Fastställda enligt beslut fattade på föreningsstämman i maj 2012 respektive i maj 2013.

Stadgar. Fonus, ekonomisk förening. Org.nr. 702000-1298. Fastställda enligt beslut fattade på föreningsstämman i maj 2012 respektive i maj 2013. Stadgar Fonus, ekonomisk förening Org.nr. 702000-1298 Fastställda enligt beslut fattade på föreningsstämman i maj 2012 respektive i maj 2013. INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 FIRMA, SÄTE

Läs mer

Avtal för barn utan vårdnadshavare som söker asyl i Sverige. KS 2015-66

Avtal för barn utan vårdnadshavare som söker asyl i Sverige. KS 2015-66 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-02-24 56 Avtal för barn utan vårdnadshavare som söker asyl i Sverige. KS 2015-66 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 31 maj 2010 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849)

Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849) Stadgar för Leader Gränslandet (org nr 802440-1849) 1 Firma Föreningens firma är Leader Gränslandet, ideell förening. 2 Ändamål Föreningen ska verka inom ramen för Landsbygdsprogrammet 2007 2013. Föreningen

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson

Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-15 Tjörns Måltids AB Plats och tid Styrelserummet Vallhamn kl 16:00 17.15 Utses att justera Henry Hermansson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-10-21

Läs mer

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015.

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Stadgar Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Innehåll I. Allmänna bestämmelser för UNF... 2 II. Bestämmelser för UNF som riksorganisation...5 III. Bestämmelser för UNF-distrikt...

Läs mer

Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund

Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund 2014 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte... 3 2 Ändamål... 3 3 Organisationer... 3 4 Medlemmar... 4 5 Medlemsavgift... 4 6 Kongress... 4 7 Förbundsmöte... 7 8 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2010

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2010 1 (8) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2010 2010-07-31 (10.00) - 2010-08-01 (16.00) Hotel Scandic Nord, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse Civilförsvarsförbundet Region Mellersta nr 2 Information till distrikt och medlemmar i den Mellersta regionen. Vi verksamhetsledare har som avsikt att informera om vad som händer i distriktet 4 gånger

Läs mer

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065)

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065) FÖRBUNDSORDNING Region Värmland - kommunalförbund har tillkommit som ett led i ett fördjupat samarbete mellan kommunerna och landstinget i Värmland för att stärka den demokratiska förankringen i utvecklingsarbetet

Läs mer

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01

Stadgar 2013. för Lärarnas Riksförbund. gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 för Lärarnas Riksförbund gäller från och med 2013 01 01 Stadgar 2013 Fastställda av Lärarnas Riksförbunds ordinarie kongress 2012 Innehåll Stadgar för Lärarnas Riksförbund 1 Ändamål 10 2

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Sammanträdesdatum 2010-08-11

Sammanträdesdatum 2010-08-11 1 (23) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjg ersättare Övriga deltagare Ånge kommun, lokal Myckelmyrberget, onsdag 11 augusti, 2010, kl. 9.30 12.00 Gun Olofsson, s, ordförande Birgitta Sjögren,

Läs mer

Stadgar för branschföreningen SWESEC, Svenska Säkerhetsföretag

Stadgar för branschföreningen SWESEC, Svenska Säkerhetsföretag Stadgar för branschföreningen SWESEC, Svenska Säkerhetsföretag 1 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att vara ett för svenska säkerhetsföretag gemensamt branschorgan bestående av branschorganisationer

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-09-11 KS 108 Risk- och sårbarhetsanalys 2012 KS 109 Yttrande över handlingsprogram för Räddningstjänsten Östra Kronoberg 2011-2012 KS 110 Revisionsrapport Granskning av tillämpning

Läs mer

Stadgar. Svenska Blå Stjärnan 2013

Stadgar. Svenska Blå Stjärnan 2013 Stadgar Svenska Blå Stjärnan 2013 STADGAR SVENSKA BLÅ STJÄRNAN SBS 2013 STADGAR FÖR SVENSKA BLÅ STJÄRNANS SBS RIKSFÖRBUND INLEDNING Svenska Blå Stjärnan (SBS) är det centrala organet för SBS föreningar

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

4. Till ordförande för förbundsstämman väljs Bo Fränden och till vice ordföranden Agneta Lipkin och Georgios Kontorinis.

4. Till ordförande för förbundsstämman väljs Bo Fränden och till vice ordföranden Agneta Lipkin och Georgios Kontorinis. Tid 10-11 oktober 2015 Plats Quality Hotel Friends, Solna Närvarande 114 ombud enligt bilaga till originalprotokollet, ledamöter och ersättare i förbundsstyrelsen, presidiet, observatörer, inbjudna gäster

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2011-05-06 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.00 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 13-23

Läs mer

STADENS SÄKERHETSARBETE UPPFÖLJNING AV TIDIGARE GRANSKNING. Kommunstyrelsen har gett säkerhetsfrågorna hög prioritet

STADENS SÄKERHETSARBETE UPPFÖLJNING AV TIDIGARE GRANSKNING. Kommunstyrelsen har gett säkerhetsfrågorna hög prioritet STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 1 Januari 2008 DNR 420-17/2008 Revisionsrapport STADENS SÄKERHETSARBETE UPPFÖLJNING AV TIDIGARE GRANSKNING Kommunstyrelsen har gett säkerhetsfrågorna hög prioritet

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET [REGIONENS] ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet [Region] är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets och arbetslivets

Läs mer

STADGAR för HSB-Malmö ek.för.

STADGAR för HSB-Malmö ek.för. STADGAR för HSB-Malmö ek.för. Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är HSB Malmö ek.för. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att bilda bostadsrättsföreningar

Läs mer

STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN

STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN Stadgar för Remix LD, Hässleholms kommun 1 Om föreningen Föreningens namn är Remix LineDanceförening i Hässleholms kommun. Föreningen bildades 2013-02-16. Föreningen

Läs mer

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker.

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker. Stadgar för Reumatikerförbundet Antagna av förbundsstämman 2012-06-16--17 Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet Org.nr 802002-7838 Box 12851,

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 10 juni 2013 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-06 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Hans-Petter

Läs mer

Direktiv för regionstyrelsens beredning kring jämlik hälsa

Direktiv för regionstyrelsens beredning kring jämlik hälsa NY VERSION Datum 2015-01-22 Dnr Arbetsutskottet Direktiv för regionstyrelsens beredning kring jämlik hälsa Bakgrund Folkhälsan i Sverige har blivit allt bättre och medellivslängden har ökat under flera

Läs mer

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för. organisationen FÖRETAGARNA 1 (14) STADGAR för organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (14) INNEHÅLL Stadgar för den nationella föreningen Företagarna 1 Organisationen Företagarnas uppbyggnad 3 2 Ändamål 3 3 Antagande

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Stadgar Form: Tagg, Stockholm Tryck: modintr Storgatan 5 Box 5510 yck offset 2011-10 114 85 Stockholm telefon 08-782 08 00 www.teknikforetagen.

Stadgar Form: Tagg, Stockholm Tryck: modintr Storgatan 5 Box 5510 yck offset 2011-10 114 85 Stockholm telefon 08-782 08 00 www.teknikforetagen. Stadgar Stadgar för Föreningen Teknikföretagen i Sverige och Teknikarbetsgivarna Stadgar för Föreningen Teknikföretagen i Sverige 1 Föreningens ändamål 5 2 Föreningens säte 5 3 Föreningen och dess medlemmar

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00

Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00 Stockholms läns civilförsvarsförbund P R O T O K O L L Förbundsstämma Verksamhetsåret 2009 01 01 2010 12 31 Sammanträdesdag: 2009-04-09 Lokal: Nacka kommun, Marcusplatsen, i tält, kl.11.00-13.00 Stämmans

Läs mer

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Protokoll: Styrelsemöte 1/2016. Lilla Parlamentet, Helsingfors. Tid: 16 mars 2016, kl.

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Protokoll: Styrelsemöte 1/2016. Lilla Parlamentet, Helsingfors. Tid: 16 mars 2016, kl. Protokoll: Styrelsemöte 1/2016 Plats: Lilla Parlamentet, Helsingfors Tid: 16 mars 2016, kl. 14:15 16:20 Beslutande: Anna-Maja Henriksson Jan Lindgrén ordförande viceordförande Erik Dannbäck MNBF Bernt

Läs mer

2009-03-27 Dnr 539-2009. Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009

2009-03-27 Dnr 539-2009. Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009 TJÄNSTEMANNAFÖRSLAG 1 Bert-Olof Åkerström Kommunstyrelsen Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009 Budget 2009 antogs av kommunfullmäktige den 11 december. Under hela hösten bedömdes effekterna

Läs mer

GOD FÖRVALTNINGSSED i föreningar. Rekommendation

GOD FÖRVALTNINGSSED i föreningar. Rekommendation GOD FÖRVALTNINGSSED i föreningar Rekommendation Innehåll 1 Inledning... 3 Rekommendationens syfte och tillämpning...3 Läsanvisning...3 2 Föreningens medlemmar och föreningsmötet... 4 Bakgrund...4 1. Rekommendation

Läs mer

IOGT-NTO:s STADGAR. IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås

IOGT-NTO:s STADGAR. IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås IOGT-NTO:s STADGAR IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås 1 INNEHÅLL IOGT-NTO:S STADGAR... 1 IOGT-NTO... 4 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR IOGT-NTO... 4 1:1 Organisation... 4 1:2

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt Barn- och utbildningsberedningen 2011-11-10 Kallelse till sammanträde Plats: Arkitektkopias sammanträdesrum, Västra Varvsgatan 11, Luleå Sammanträdet hålls på entréplanet i samma hus som Kommunförbundet

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

PROTOKOLL Fört vid sammanträde med Sydöstra Skånes samarbetskommitté på Kronovalls slott 2009-01-29 klockan 09:00-12:00

PROTOKOLL Fört vid sammanträde med Sydöstra Skånes samarbetskommitté på Kronovalls slott 2009-01-29 klockan 09:00-12:00 PROTOKOLL Fört vid sammanträde med Sydöstra Skånes samarbetskommitté på Kronovalls slott 2009-01-29 klockan 09:00-12:00 Närvarande: Kristina Jönsson, ordförande, Tomelilla Stefan Lundgren, vice ordförande,

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

STADGAR För Läkemedelsindustriföreningen

STADGAR För Läkemedelsindustriföreningen STADGAR För Läkemedelsindustriföreningen 1 FIRMA Föreningens firma är Läkemedelsindustriföreningen. 2 INTRÄDE Föreningen utgör en sammanslutning av i Sverige verksamma läkemedelsföretag, som dock inte

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

STYRELSENS ANSVAR. Fastslagen av styrelsen för HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm, april 2004.

STYRELSENS ANSVAR. Fastslagen av styrelsen för HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm, april 2004. STYRELSENS ANSVAR Fastslagen av styrelsen för HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm, april 2004. Inledning Detta är en sammanfattande beskrivning av styrelsens olika ansvarsområden samt styrelsens

Läs mer

Gemensam Hjälpmedelsnämnd från 2015-01-01

Gemensam Hjälpmedelsnämnd från 2015-01-01 REGLEMENTE 1 (6) 1 PARTER Landstinget Västmanland samt kommunerna Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Västerås, nedan kallat parter, har inrättat

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR SAMARBETSGRUPPEN I LANDSKAPET ÖSTERBOTTEN

ARBETSORDNING FÖR SAMARBETSGRUPPEN I LANDSKAPET ÖSTERBOTTEN ARBETSORDNING FÖR SAMARBETSGRUPPEN I LANDSKAPET ÖSTERBOTTEN Godkänd: Landskapets samarbetsgrupp 23.5.2014 Fastställd: Landskapsstyrelsen 23.6.2014 Ikraftträdande: 1.7.2014 1 kapitel Landskapets samarbetsgrupp

Läs mer

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker.

Stadgar för. Reumatikerförbundet. Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker. Stadgar för Reumatikerförbundet Antagna av förbundsstämman 2014-05-31--06-01 Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet Org.nr 802002-7838 Box

Läs mer

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet Stadgar 2013 Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013 Astma- och Allergiförbundet Stadgar för Astma- och Allergiförbundet Antagna av kongressen 2013 1. Ändamål Astma- och Allergiförbundet

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Krisledningsplan 2011 2014

Krisledningsplan 2011 2014 Burlövs kommun Kommunfullmäktige Krisledningsplan 2011 2014 Antagen av kommunfullmäktige 2011-12-19, 144 1. Händelse! 2. SOS 4. Larmfunktionen återkopplar beslut om åtgärd till SOS Räddningstjänst, Lst,

Läs mer

Hälsade ordföranden de närvarande välkomna till dagens möte och förklarade sammanträdet öppnat.

Hälsade ordföranden de närvarande välkomna till dagens möte och förklarade sammanträdet öppnat. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 2/2015 Sammanträdesdatum och plats, 2015-05-15, kl 12.00, Elmia, Jönköping Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Göran Johansson,

Läs mer

Revelj Kommunhuset Hultsfred. 2 Val av protokolljusterare

Revelj Kommunhuset Hultsfred. 2 Val av protokolljusterare Socialnämnden 2015-06-10 Kallelse 1 (1) Ersättarna för kännedom Tid för sammanträde Lokal onsdagen den 10 juni 2015, kl. 13:00. OBS! Extra au kl 16.00 i Rask. Revelj Kommunhuset Hultsfred Per-Inge Pettersson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2009

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2009 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2009 2009-01-24 11.00-15.30 Rica Talk Hotel, Älvsjö, Stockholm Deltagare SVEMO Bodil Dahl Per Westling Agneta Andersson Åke Knutsson Bertil Bergström Håkan Olsson Jörgen

Läs mer

Stadga. för ICA-handlarnas Förbund

Stadga. för ICA-handlarnas Förbund Stadga för ICA-handlarnas Förbund Innehåll 1 Ändamål 3 2 ICA-handlarnas Förbunds organisation 3 3 Verksamhet 3 4 Förutsättningar för medlemskap 4 5 Medlemskapets innehåll 4 6 Medlemsdistrikt 5 7 Distriktsstyrelse

Läs mer

Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister

Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister Antagna vid årsmöte 2 september 2006 och ändrade vid årsmöte 8 november 2008 efter att ändringarna först ha godkänts vid årsmöte 10 november 2007,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-08-09 ...

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-08-09 ... PROTOKOLL 1 (8) 46-58, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Maria Grip, 2:e vice ordförande Erik Bergkvist

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-04-11 81 (92) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 11 april 2011, kl 14.00 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Kungsbackanämnden 67-79

Kungsbackanämnden 67-79 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-12 Kungsbackanämnden 67-79 Tid: 2009-10-12 kl 13:00-16:30 Plats: Konferensrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Ledamöterna Margareta Ödman (M) ordförande

Läs mer

Föreningens verksamhet avser inte att förskaffa föreningens medlemmar vinst eller ekonomisk nytta.

Föreningens verksamhet avser inte att förskaffa föreningens medlemmar vinst eller ekonomisk nytta. Stadgar för Tekniska Föreningen i Finland r.f. Antagna vid TFiFs extra möte den 13 maj 1969 Ändring av 2 den 7 december 1993 Ändrig av 3, 5, 6, 12 och 15 den 29 november 1994 Ändring av 16 och 17 den 31

Läs mer

Stadga. Föreningen Bioteknikstudenterna. Antagen 111112. Uppdaterad 131116

Stadga. Föreningen Bioteknikstudenterna. Antagen 111112. Uppdaterad 131116 Stadga Föreningen bioteknikstudenterna Antagen 111112 Uppdaterad 131116 Förkortningar Föreningen Bioteknikstudenterna Styrelsen för Bioteknikstudenterna Bioteknikdagarna Projektgruppen för Bioteknikdagarna

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Kommunhuset, Administrativ service

Kommunhuset, Administrativ service Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker.

Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker (FHP) 1 Firma Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. 2 Ändamål

Läs mer

STADGAR Gällande från 2012-05-12

STADGAR Gällande från 2012-05-12 Arbetsdokument för revidering av stadgar 2012-05-12: // 2012-09-10 STADGAR Gällande från 2012-05-12 1 Namn Organisationens namn är SPT Association, Scandinavian Petroleum Technic. 2 Ändamål SPT är en intresseorganisation

Läs mer

Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479

Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479 34 Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Kommunstyrelsen har möjlighet att köpa in fastigheter för att täcka behov av boende

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Ks 98 Dnr KS03/346 107 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 16 juni 2003. Stämman hålls i direkt anslutning

Läs mer