NEDKYLNINGSSKÅP. SC TYP: 500, 700, 1000 Tillbehör ANSLUTNING TILL CENTRALKYLA Installations- och användningsanvisningar. S/N: Rev.: 3.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NEDKYLNINGSSKÅP. SC TYP: 500, 700, 1000 Tillbehör ANSLUTNING TILL CENTRALKYLA Installations- och användningsanvisningar. S/N: 43420 Rev.: 3."

Transkript

1 NEDKYLNINGSSKÅP SC TYP: 500, 700, 1000 Tillbehör ANSLUTNING TILL CENTRALKYLA Installations- och användningsanvisningar S/N: Rev.: 3.0

2

3 Rev. 1. Allmänt I anvisningarna använda symbolers betydelse I apparaten använda symbolers betydelse Kontroll av sambandet mellan apparat och anvisningar Säkerhetsföreskrifter Säker användning Avställning och demontering Funktionsbeskrivning Användningsområde Brytare och panel Bruksanvisning Allmänt Nedkylning Anvisningar under användning Nedkylning Bör observeras vid användning Anvisningar efter användning Rengöring Användarens serviceåtgärder Serviceåtgärder av utbildad personal Montering Allmänt Transport och förvaring Uppackning av apparat Montering Rengöring Anslutning till elnät Start Inställningar Användarens inställningsåtgärder Felsökning... 10

4 Rev. 8. Reservdelar Spänningskoder Produktkoder Tekniska specifikationer...19

5 Allmänt 1. Allmänt Läs noggrant anvisningarna i denna manual emedan den innehåller viktig information om apparatens rätta, effektiva och säkra installation, användning och underhåll. Förvara dessa anvisningar väl för eventuella andra användares bruk. Installationen av denna apparat skall utföras enligt tillverkarens anvisningar samt följande lokala direktiv och bestämmelser. Apparaten får anslutas till el- och vattennätet endast av behörig yrkespersonal. Personer som använder denna apparat skall vara instruerade om rätt och säker användning av apparaten. Stäng av apparaten om den får fel eller funktionerar avvikande från det normala. Apparaten bör regelbundet funktionstestas enligt bruksanvisningen. Apparatens service skall utföras av tillverkaren bemyndigad servicepersonal med användande av originalreservdelar. Om ovanstående anvisningar ej följes kan apparatens säkerhet äventyras. 1.1 I anvisningarna använda symbolers betydelse Denna symbol informerar om en situation där en fara eventuellt kan uppstå. Givna anvisningar skall följas för att undvika att en risk för olycksfall uppstår. Denna symbol informerar om rätt förfarande för att undvika möjligheten till dåligt slutresultat, apparatskada eller risk för fara. Denna symbol informerar om rekommendationer och tips med vilka man får den bästa nyttan av apparaten. 1.2 I apparaten använda symbolers betydelse 1.3 Kontroll av sambandet mellan apparat och anvisningar På apparatens typskylt finns dess serienummer, som identifierar apparaten. I det fall att apparatens anvisningar har förlorats är det möjligt att beställa nya av tillverkaren eller hans lokala representant. Därvid bör ovillkorligen serienumret från apparatens typskylt uppges.

6 Säkerhetsföreskrifter 2. Säkerhetsföreskrifter 2.1 Säker användning 2.2 Avställning och demontering För att garantera säker användning skall följande säkerhetsföreskrifter följas. Skåpet måste kopplas från elnätet vid flyttning eller service. Vid städning bör man vara försiktig så att vatten inte kommer i kontakt med elek triska delar. Det är även förbjudet att spola vatten på skåpets ut- och invändiga si dor. Om apparaten tas ur bruk för en längre tid är det skäl att koppla den från elnätet, rengöra och torka av insidorna. Genom att låsa dörrarna och ta vara på nyckeln, kan man garantera att dörrarna, som är tättslutande, inte utgör någon fara ex för lekande barn Delar och komponenter i kylapparaten kräver specialbehandling för att kunna förstöras. Vid demontering av använda kylapparater bör man bekanta sig med lokala myndigheters föreskrifter. Om en apparat som inte är i bruk, förvaras i ett obevakat utrymme är det skäl att försäkra sig om att de tättslutande dörrarna inte förorsakar några risker för människor.

7 Funktionsbeskrivning 3. Funktionsbeskrivning 3.1 Användningsområde Apparen är avsedd för nedkylning av livsmedel och drycker. Tillverkaren svarar inte för skador som uppstår på grund av att skåpet används till andra ändamål. 3.2 Brytare och panel Frontpanel 1. Strömbrytare 2. Temperaturdisplay/styrenhet 3. Timer

8 Bruksanvisning 4. Bruksanvisning 4.1 Allmänt Nedkylning Nedkylningsskåpets effekt baserar sig på en effektiv luftcirkulering. Fläkten, som finns inne i skåpet cirkulerar nedkyld luft via luftkanaler i väggarna. Önskad nedkylningstid kan justeras med en timer mellan 0-4 timmar. När timern är aktiverad fungerar skåpet med full effekt, termostat och automatisk avfrostning fungerar inte. När den inställda nedkylningstiden är slut fungerar skåpet som ett vanligt kylskåp. Kontrollera produkternas lämplighet för nedkylning. Nedkylningstiden är beroende på hur fyllt skåpet är samt produkternas och kärlens egenskaper. Genom att prova olika kombinationer kan man erhålla en lämplig nedkylningstid för varje tillfälle. Nedanstående kapaciteter är sammanställda som riktvärden utgående från att produkternas lager är maximalt 50 mm tjocka. Genom att minska på vikten kan nedkylningstiden förkortas. Skåptyp Temperaturändring Tid Maximal vikt SC ºC...+8 C 4 h kg SC 700, SCRi ºC...+8 ºC 4 h kg 4.2 Anvisningar under användning Nedkylning Nedkylningen kan utföras enligt följande: Slå på apparaten med strömbrytaren och vänta tills temperaturen sjunkit till rätt förvaringstemperatur. (Fabriksinställning +4 ºC) Placera produkterna i skåpet och stäng dörren. Ställ in timern på önskad nedkylningstid, kompressorn startar. När produkterna är nedkylda kan de tas ur skåpet och placeras i ett lämpligt utrym me. Nedkylningsskåpet kan också tillfälligt användas som kylskåp. När skåpet inte används slå av brytaren samt rengör och torka av invändiga ytor. Om extra snabb nedkylning krävs kan skåpet förberedas genom att timern justeras så att fläkten går igång 10 minuter innan produkterna placeras in i skåpet.

9 Bruksanvisning Bör observeras vid användning För att uppnå bästa resultat och nå ett bra ekonomiskt slutresultat bör man observera följande: Placera produkterna i skåpet först då det uppnått inställd temperatur. Kontrollera att det mellan produkterna samt mellan produkt och vägg lämnas till räckligt med utrymme för en effektiv luftcirkulation. Placera produkterna jämnt genom att utnyttja hela skåpet. Använd alltid hyllorna (vagn i modeller för vagnar), placera aldrig produkter på bottenplattan. Använd låga kärl och tunna lager. Undvik att öppna dörren under processen. Då den automatiska avfrostningen pågår lyser röd lampa vid def på displayen. Då skåpet startas med timer hoppas avfrostningen över. Om det är möjligt, vänta med start av skåpet tills avfrostningen är klar (displayen visar temperaturen). Täck inte kärlen med lock eller plastfilm om inte produkternas egenskapar nödvän digtvis kräver det. Om skåpet används för tillfällig förvaring bör det tömmas innan nya produkter skall kylas ner. Nedkylningsskåpets kylmaskin är dimensionerad så att skåpet effektivt kyler ner produkter som är under +70 ºC. Om man vill kyla ner produkter genast efter tillredningen, måste dessa kylas ner till minst +70 ºC innan de placeras in i skåpet. Användning av lock försvårar luftcirkulationen och förlänger därför nödvändig nedkylningstid. Då skåpet endast används till förvaring rekommenderas det att kärl med lock används. På detta sätt kan man minska på mängden av is som bildas på förångaren. 4.3 Anvisningar efter användning Rengöring Rengör och torka av invändiga ytor och inredning efter användning. Då skåpet inte är i användning och strömbrytaren är frånslagen kan dörren lämnas en aning på glänt så att skåpet vädras. Till rengöring av ut- och invändiga sidor kan ett neutralt eller lätt alkaliskt rengöringsmedel användas. Det rekommenderas att invändiga delar nu och då rengörs med desinficerande rengöringsmedel. För övrigt kan smuts, som förekommer på ytorna, avlägsnas med en fuktig duk. Rengöring underlättas av att hyllorna lösgörs. Undvik att använda för mycket vatten, eftersom elkomponenter då kan skadas. Duschning med vatten direkt på skåpets ut- och invändiga sidor är absolut förbjudet.

10 Bruksanvisning Användarens serviceåtgärder Normalt kräver skåpet små serviceåtgärder. Användaren kan göra följande: Rengöring av in- och utvändiga sidor, dagligen eller efter behov. Rengöring av kondensorn, minst två gånger om året, oftare om skåpet används flitigt. Kondensatorn finns på skåpets tak. Innan rengöring skall strömmen slås av och stickkontakten tas ur vägguttaget. Till rengöringen kan en dammsugare eller en mjuk borste användas. Om kondensorn borstas av, bör man vara försiktig så att inte aluminiumlamellerna skadas Serviceåtgärder av utbildad personal Andra än ovannämnda åtgärder bör utföras av utbildad personal. Servicebehovet beror på användningsmiljö och -täthet. Metos-servicenätet betjänar allt som har med reservdelar och service att göra. Innan du tar kontakt skall du ta reda på skåpets typ och serienummer som finns på typskylten inne i skåpets högra hörn. Om apparaten är försedd med ett Metos-servicemärke, anteckna även det numret.

11 Montering 5. Montering 5.1 Allmänt 5.2 Transport och förvaring För att garantera störningsfria funktioner och effektiv energihushållning rekommenderas det att skåpet inte placeras i närheten av någon värmealstrande apparat. Nedkylningsskåpet fungerar störningsfritt i omgivningstemperaturer mellan +10º ºC. Kylmaskinen alstrar värme till omgivningen. Därför får skåpet inte placeras på oventilerad plats. Det rekommenderas att skåpet transporteras till monteringsplatsen i transportförpackningen. Vid förflyttning bör man undvika att luta skåpet. Om skåpet har lutats kraftigt, bör man vänta 15 minuter innan det startas. På detta sätt kan man vara säker att kompressorns olja är på rätt plats. Skåpet skall alltid förvaras inomhus. Om skåpet förvarats i ett ouppvärmt utrymme så att maskineriets temperatur sjunkit under 0 ºC måste det förvaras inomhus tills kompressorns temperatur stigit över +10 ºC. Skador kan uppstå i kompressorn om skåpet startas kallt. 5.3 Uppackning av apparat Tag skåpet ur transportförpackningen. Tag också bort den vita plastfilmen som skyddar väggarna och hyllorna. 5.4 Montering Flytta skåpet på plats. Om mekaniska hjälpmedel används vid flyttning och lyftning bör man akta konstruktionerna i botten så att de inte skadas. Skåpet skall justeras så vågrätt som möjligt genom att vrida de ställbara benen. Till hjälp kan ett vattenpass användas. Den maximala avvikelsen får högst var +/-0,5 grader. Kontrollera att alla ben bär. På detta sätt garanteras det att dörrar och låsens funktion fungerar på ett önskvärt sätt.

12 Montering 5.5 Rengöring Rengör och torka skåpets in- och utvändiga sidor innan skåpet tas i bruk. Ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel kan användas. 5.6 Anslutning till elnät 5.7 Start När skåpet varit på plats minst 3 timmar efter transporten kan det börja användas. Koppla skåpet till elnätet med en skyddsjordad stickkontakt. För anslutningen bör användaren skaffa ett vägguttag försett med en trög 16 A:s säkring. Kontrollera att den lokala spänningen motsvarar skåpets. Starta skåpet med strömbrytaren. Kontrollera att skåpets temperatur stannar på det fabriksinställda värdet (+4 ºC) och att timern fungerar normalt.

13 Inställningar 6. Inställningar 6.1 Användarens inställningsåtgärder Styrenhet Normalt visar styrenheten lufttemperaturen i skåpet. Genom att trycka på 2 gånger visas vilken temperatur styrenheten är inställd på (börvärdet) normalt +2 till + 4 O Värdet ändras genom att trycka pil upp eller ned Det sist inställda värdet sparas automatiskt och efter ca 15 sekunder återgår displayen till att visa temperaturen. Om det finns behov av extra avfrostning, se nedan, tryck på i ca 5 sekunder. Lysdioden under symbolen blinkar under manuellt initierad avfrostning. När kompressorn är i drift lyser lysdioden under symbolen med fast sken.

14 Felsökning 7. Felsökning Om skåpet inte fungerar på ett förväntat sätt är det skäl att gå igenom nedanstående fellista för att reda ut om apparaten kan fås igång utan servicebesök. Vid förfrågningar kan ni kontakta närmaste Metos-service. FEL ORSAK ÅTGÄRDER Apparaten får ingen ström när strömbrytaren slås på (strömbrytarens lampa ly ser inte) Apparaten får ström men fläkten slår inte på Kompressorn går, men temperaturen sjunker inte till det inställda värdet. Pro dukternas temperatur sjunker inte inom normal tid. Skåpet har ett onormalt ljud vid användning Skåpets invändiga temperatur är högre än normalt, kompressorn är inte i gång Elkabeln är dåligt isatt i vägguttaget Trasig säkring Dörren är öppen eller dörrbrytarn trasig Kondensorn är smutsig Lufttillförseln till kondensorn är hämmad Omgivningens temperatur är för hög Dörrbrytaren fungerar inte Förångaren har täppts igen av frost Skåpet är överfullt eller kärlen har för tjockt lager Produkterna är placerade så att de täpper till luftcirkulationen inne i skåpet Skåpet står inte stabilt på underlaget Avfrostning pågår: Ett ljus blinkar vid läge def Sätt i stickkontakten ordentligt Byt säkring Stäng dörren och kontrollera att dörr brytaren rörs Rengör kondensorn enligt anvisningar Avlägsna hindret Kontrollera skåpets omgivning. Appa raten får inte vara placerad invid någon stark värmekälla. Flytta inredningen och installera vid behov en mekanisk luftcirkulation. Kontrollera att brytaren rörs Starta den manuella avfrostningen. Om apparaten inte fungerar normalt efter att avfrostningen är klar, tag kon takt med en servicefirma. Minska på produkterna och/eller pla cera om dem Placera om produkterna så att luftcir kulationen är fri Justera skåpet med de ställbara fötter na och kontrollera att alla ben bär Vänta tills avfrostningen avslutats. Kontrollera därefter temperaturen.

15 Reservdelar 8. Reservdelar

16 Reservdelar

17 Reservdelar 8.1 Spänningskoder Spänningskod A B C D F G H I J K L M N O P R Spänning 3/N/PE~400/230V 50Hz ~250V 16A 50Hz 3/N/PE~380/220V 50Hz 3/PE~200V 50-60Hz 2/PE V 50Hz 3/N/PE~415/240V 50Hz 3/PE~230V 50Hz 3/PE~220V 60Hz 3/PE~380 50Hz 3/PE~400V 50Hz 3/PE~415V 50Hz 3/PE~440V 60Hz 3/PE~460V 60Hz 3/PE~480V 60Hz 1/N/PE~ V 50Hz 2/PE~ V 60Hz Produktkod Benämning 8.2 Produktkoder Modellkoder SC Typkoder Tillbehörskoder CCU NEDKYLNINGSSKÅP SC ANSLUTNING TILL CENTRAL KYLA

18 Reservdelar

19 Reservdelar ID Kod Typ Tillbehör Spänning Benämning ,700 Justerbar fot 140 mm Gångjärn Handtag med lås Nyckel Värmeelement för tövatten Dörrbrytare ,700 Hyllgejder 501 höger ,700 Hyllgejder 501 vänster Dörrtätning 505x Dörrtätning 755x Dörrtätning 1000Ri Hylla, rfr, 454 x Hylla, rfr, 655 x Innerdörr PS 506x Innerdörr PS 755x Innerdörr PS 1000Ri Värmekabel dörrfr. 4,7 m Värmekabel dörrfr. 4,2 m Dörr, komplet Dörr, komplet Dörr, komplet

20

21 Reservdelar

22 Reservdelar ID Kod Typ Tillbehör Spänning Benämning Brytare Temperaturregulator EWDC Anslutningskabel 3x1, Torkfilter 0,32 S Kylaggregat SC18CLX-T ,1000 Kylaggregat SC15/15CLX-T Kompressor SC18CLX ,1000 Kompressor SC15/15CLX Manualtidur 4 h Relä 230 V Termostat Starthjälpsrelä ,1000 Starthjälpsrelä Startkondensator 230 V ,100 Fördröjningsrelä Förångningstrycksregulator Fläkt Fläkt Lamphållare belysning Lampa 40 W E Förångarfläkt motor T Förångarfläkt vinge Fläktgaller Expansionventil R-404A Dysinsats nr Dysinsats nr Förångare 6T 4R ,1000 Förångare 6T 4R CCU Magnetventil 1/4 löd

23

24 Reservdelar

25 Tekniska specifikationer 9. Tekniska specifikationer Kylschema Elschema SC; 500 Elschema SC; 700 Elschema SC; 500, 700; CCU Installationsritning 500 Installationsritning 700 Installationsritning 1000

26 Kylschema

27 Tekniska specifikationer 1 Condensing unit Kylaggregat Kylmäkompressori 2 Electronic control device Elektronisk styrenhet Elektroninen ohjausyksikkö 3 Sensor Sensor Anturi 4 Switch Brytare Kytkin 5 Terminal block Kopplingsplint Liitinrima 6 Defrost heat element 230V Tövatten-element 230V Sulatusvesivastus 230V 7 Fan for condenser Förångar-fläkt Höyrystimen puhallin 8 Door switch Dörrbrytare växl. Ovikytkin 9 Manual timer 4 h Manuell timer 4 h Manuaaliajastin 4 h 10 Thermostat (max cold) Nedkyln.termostat (max cold) Termostaatti, jäähdytys 11 Light 230V Belysning 230V Valaisin 230V

28 Tekniska specifikationer 1 Condensing unit Kylaggregat Kylmäkompressori 2 Electronic control device Elektronisk styrenhet Elektroninen ohjausyksikkö 3 Sensor Sensor Anturi 4 Switch Brytare Kytkin 5 Terminal block Kopplingsplint Liitinrima 6 Defrost heat element 230V Tövatten-element 230V Sulatusvesivastus 230V 7 Fan for condenser Förångar-fläkt Höyrystimen puhallin 8 Door switch Dörrbrytare växl. Ovikytkin 9 Manual timer 4 h Manuell timer 4 h Manuaaliajastin 4 h 10 Thermostat (max cold) Nedkyln.termostat (max cold) Termostaatti, jäähdytys 11 Light 230V Belysning 230V Valaisin 230V 12 Relay for start delay Startfördröjnings-relä Käynnistyksen viiverele

29 Tekniska specifikationer Installationsritning 500

30 Tekniska specifikationer Installationsritning 700

31 Tekniska specifikationer Installationsritning 1000

32 Tekniska specifikationer Bestämmning Typ Tillbehör Spänning Specifikation Elspänning 230V /1~/50 Hz Temperaturområde C Kylmedia R404A Yttre hölje Rostfritt stål Inre hölje Rostfritt stål Isolering Polyuretan-cellplast, 50 mm Styrning Automatisk, elektronisk.styrning Kylelement Förångare med fläkt Avfrostning Automatisk, elektronisk tövattentork m. elslinga Timer Manuell timer 0-4 h Elledning Fast jordad kabel 3 m, stickkontakt Vikt kg Vikt kg Vikt 1000 Volym liter Volym liter Volym 1000 Hyllstorlek x530 mm Hyllstorlek x530 mm Bredd W mm Bredd W mm Bredd W mm Djup D 500, mm Djup D mm Höjd H 500, mm Höjd H mm Höjd, fot F 500, mm Djup, dörr öppen J mm Djup, dörr öppen J mm Djup, dörr öppen J mm Minimum rum höjd G Skåphöjd mm Minimum rum höjd G CCU Skåphöjd mm Anslutningseffekt 500 0,85 kw Anslutningseffekt 700,1000 1,40 kw Kyleffekt (-20 C) 500 CCU 0,85 kw Kyleffekt (-20 C) 700,1000 CCU 1,40 kw Värmeavgivning vid full effekt 500 1,80 kw Värmeavgivning vid full effekt 700,1000 2,90 kw

33 ACCONA INDUSTRIER AB Acconautförande 1.doc VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS SCumsv30 LT30024 FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE Rev DECLARATION OF CONFORMITY Me / Vi / We Valmistajan nimi / Tillverkarens namn / Manufacturer's name Päiväys/Datum/ Date ACCONA INDUSTRIER AB Osoite / Adress / Adress Söderborgsvägen KLÄSSBOL SWEDEN vakuutamme yksinomaan omalla vastuullamme, että seuraava tuote: försäkrar helt på eget ansvar att följande produkt: declare under our sole responsibility that the product: Nimi, tyyppi tai malli / Namn, typ eller modell / Name, type or model JÄÄKAAPPIEN, PAKASTEKAAPPIEN, PAKASTUSKAAPPI, JÄÄDYTYSKAAPPII KYLSKÅP, FRYSSKÅP, NEDKYLN.- O. AVSVALN-SKÅP, INFRYSN.- O, KOMBISKÅP REFRIGERATOR, FREEZER, BLASTCHILLER, BLASTFREEZER AND COMBI. KYLBÄNKAR, REFRIGERATED COUNTERS C, CA, F, FA, SC, SF, CM, CMA, C/C, CA/CA, C/CM, CA/CMA, C/F, CA/FA, C/P, C/Pri, HCRi, MMC, MMF, Cfi, ABNT, AFNT, AFGN, AFGR, AFCKBM, ACKBBM, ACM, ACHBM, ACKBSM, ACKHM, ACKHM, ACKGM johon tämä vakuutus liittyy, on (mikäli asiankuuluvaa) seuraavan standardin (seuraavien standardien) tai muun normatiivisen asiakirjan (muiden normatiivisten asiakirjojen) vaatimusten mukainen till vilken denna försäkran hör, uppfyller (vid behov) kraven i följande standard (standarder) eller annat (andra) normativa dokument to which this declaration relates is in conformity with (if necessary) the following standard(s) or other normative document(s) Tunnus, vuosiluku tai julkaisupäivä / Beteckning, årtal eller publiceringsdatum / Designation or number, year or date of issue LÅGSPÄNNINGSDIREKTIV 73/23/EEC LOW VOLTAGE DIRECTIVE 73/23/EEC EMC-DIREKTIV 89/336/EEC. Provat av EMC SERVICES, MÖLNDAL, Sverige EMC-DIRECTIVE 89/336/EEC. Tested by EMC SERVICES, MÖLNDAL, Sweden ja noudattaa (mikäli asiankuuluvaa) seuraavan direktiivin (seuraavien direktiivien) määräyksiä och följer (vid krav) följande direktivs bestämmelser and in conformity with (if necessary) orders of following directive(s) SS-EN , SS-EN , SS-EN , SS-EN , SS-ENV 50140, SS-EN 55022, SS-ENV050141, SS-EN , SS-EN SAMT SS-ENV /392/EEC, 91/368EEC, 93/44 EEC AND 93/68EEC. Vakuutuksen antopaikka ja päivä / Utfärdad på ort och datum / Place and date of issue KLÄSSBOL Valtuutetun henkilön nimi, nimikirjoitus ja asema / Bemyndigad persons namn, namnteckning och befattning / Name, signature and title of authorized person BENGT NYSTRÖM TEKNISK CHEF TECHNICAL MANAGER Tämä lomake perustuu standardiin SFS-EN (2. painos, 1993). Denna blankett är baserar sig på standard SFS-EN (2. upplagan, 1993). This form is based on standard SFS-EN (2nd edition, 1993).

FRYSBÄNK. Installations- och användningsanvisningar

FRYSBÄNK. Installations- och användningsanvisningar FRYSBÄNK PROFF AFNT PROFF AFGN PROFF AFGR TYP: 1200, 1600, 2000 Installations- och användningsanvisningar S/N: Rev.: 2.1 4209455, 4209456, 4209460, 4209461, 4209474, 4209475, 4209476 Bästa kund, Vi gratulerar

Läs mer

KYLSKÅP. C CA TYP: 500, 700, 1000, 1400 Tillbehör FOTPEDAL GLASDÖRR ANSLUTNING TILL CENTRALKYLA. Installations- och användningsanvisningar

KYLSKÅP. C CA TYP: 500, 700, 1000, 1400 Tillbehör FOTPEDAL GLASDÖRR ANSLUTNING TILL CENTRALKYLA. Installations- och användningsanvisningar KYLSKÅP C CA TYP: 500, 700, 1000, 1400 Tillbehör FOTPEDAL GLASDÖRR ANSLUTNING TILL CENTRALKYLA Installations- och användningsanvisningar 2 1. Allmänt...5 1.1 I anvisningarna använda symbolers betydelse...

Läs mer

Servicemanual Kylskåp HKS2-R404

Servicemanual Kylskåp HKS2-R404 Servicemanual skåp HKS2-R404 2015-06-05 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. SÄKERHET... 3 2. ANVÄNDARANVISNING... 4 2.1 Installation och montering... 4 2.2 Rengöring efter montering... 4

Läs mer

Installations- och bruksanvisningar

Installations- och bruksanvisningar MATTRANSPORTVAGN TERMIA 1000CLN, 1000CN, 1500CN Installations- och bruksanvisningar MG3756468, MG3756599, MG3756467, MG3756692, MG3756693, MG3756688, MG3756700, MG3756701, MG3756696 1. Allmänt...3 1.1.

Läs mer

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I Installations- och bruksanvisningar 31.05.2013 3755281 3755280 3755279 3755278 3755277 1. Allmänt...3 1.1. I anvisningarna använda symbolers betydelse...3

Läs mer

Expobar. S/N: Rev.: 2.0

Expobar. S/N: Rev.: 2.0 .$))(.9$51 Expobar,QVWDOODWLRQVRFKDQYlQGQLQJVDQYLVQLQJDU S/N: Rev.: 2.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott val. Vi gör vårt bästa

Läs mer

KERAMISK SPIS. Installations- och användningsanvisningar

KERAMISK SPIS. Installations- och användningsanvisningar KERAMISK SPIS ARDOX C TYP: C4, C6 Tillbehör Chef 220 Chef 240 Installations- och användningsanvisningar Översättning av de ursprungliga anvisningarna S/N: 085528/01 Rev.: 3.0 22.3.2010 Rev. 3.0 Bästa

Läs mer

KYLMONTER. Installations- och användningsanvisningar

KYLMONTER. Installations- och användningsanvisningar KYLMONTER HALO Installations- och användningsanvisningar 4312000, 4312002, 4312004, 4312030, 4312032, 4312034, 4312060, 4312062, 4312064, 4312304, 4312306, 4312308, 4312100, 4312102, 4312104, 4312110,

Läs mer

Installations- och användningsanvisningar

Installations- och användningsanvisningar FRITÖS, BORDSMODELL PROFI PLUS 6, 8, 10 Installations- och användningsanvisningar 1. Beskrivning Korg Hållare för korg Styrpanel Styrenhetens skenor Säkerhetsbrytare Tömningskran Sil Profi 6-8 Sil Profi

Läs mer

Stekbord. Installations- och användningsanvisningar. Metos Futura E, Futura M 60, 85,110 3755404, 3755405, 3755406, 3755407, 3755408, 3755409

Stekbord. Installations- och användningsanvisningar. Metos Futura E, Futura M 60, 85,110 3755404, 3755405, 3755406, 3755407, 3755408, 3755409 Stekbord Metos Futura E, Futura M 60, 85,110 3755404, 3755405, 3755406, 3755407, 3755408, 3755409 Installations- och användningsanvisningar Rev. 1.0 28.11.2011 28.11.2011 METOS Stekbord Futura INNEHÅLLLSFÖRTECKNING

Läs mer

BORDSMONTER. Installations- och användningsanvisningar

BORDSMONTER. Installations- och användningsanvisningar BORDSMONTER KENTUCKY HOT Installations- och användningsanvisningar 4310312, 4310314, 4310332, 4310334 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmännt... 1 2. Användningsändamål... 1 3. Apparatens hantering... 1 4. Apparatens

Läs mer

JUICEKYLARE. Användarhandbok

JUICEKYLARE. Användarhandbok JUICEKYLARE PROMEK TYP: VL112, VL223, VL224, VL446 Användarhandbok S/N: Rev.: 2.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott val. Vi gör vårt

Läs mer

HYDRAULISK HÖJ- OCH SÄNKBAR BÄNK. Installations- och användningsanvisningar

HYDRAULISK HÖJ- OCH SÄNKBAR BÄNK. Installations- och användningsanvisningar HYDRAULISK HÖJ- OCH SÄNKBAR BÄNK TYP: Manuell ATHM, Elektrisk ATHE Installations- och användningsanvisningar S/N: Gäller från 18. 02. 2009 Rev.: 1.0 4136130, 4136131, 4136132, 4136133, 4136134, 4136136,

Läs mer

KORVGRILL. Installations- och användningsanvisningar

KORVGRILL. Installations- och användningsanvisningar KORVGRILL HD1 HD2 HD4 Installations- och användningsanvisningar S/N: Rev.: 2.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott val. Vi gör vårt

Läs mer

KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion

KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion Läs igenom instruktionen noga innan aggregatet tas i bruk! Förord Instruktionen är universell för flera producerade vinkylaremodeller, utseende och illustrationer

Läs mer

Stekbord METOS PRINCE 60, 85. Extra tillbehör: vattenkran, höj- och sänkfunktion, stekyta i rostfritt stål

Stekbord METOS PRINCE 60, 85. Extra tillbehör: vattenkran, höj- och sänkfunktion, stekyta i rostfritt stål Stekbord METOS PRINCE 60, 85 Extra tillbehör: vattenkran, höj- och sänkfunktion, stekyta i rostfritt stål 3755400, 3755401, 3755402, 3755403, 3754415, 3754416, 3754417, 3754418, 3754425, 3754426, 3754427,

Läs mer

KYLSKÅP FÖR FLASKOR. Användarhandbok

KYLSKÅP FÖR FLASKOR. Användarhandbok KYLSKÅP FÖR FLASKOR MISTRAL TYP: M60, M90, TC60 Användarhandbok S/N: Rev.: 2.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott val. Vi gör vårt

Läs mer

COMBI-LINE KAFFEBEHÅLLARE. Installations- och användningsanvisningar

COMBI-LINE KAFFEBEHÅLLARE. Installations- och användningsanvisningar COMBI-LINE KAFFEBEHÅLLARE CN TYP: 5e, 10e, 20e, 5i, 10i, 20i Installations- och användningsanvisningar S/N: Rev.: 2.1 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter.

Läs mer

Installations- och bruksanvisningar

Installations- och bruksanvisningar VÄRMERI BM KERAMISK PLATTA CPL TYP: 450, 800, 1200 Installations- och bruksanvisningar Övesättning av tillverkarens orginaldokumentation Rev 1.2 (16.10.2013) S/N: 10990607100010 Metos Nova Plus Drop-in

Läs mer

KYLBÄNKAR BCC-1-C, PJK-1000 MONTERINGS-, BRUKS- OCH SERVICEANVISNING

KYLBÄNKAR BCC-1-C, PJK-1000 MONTERINGS-, BRUKS- OCH SERVICEANVISNING KYLBÄNKAR BCC-1-C, PJK-1000 MONTERINGS-, BRUKS- OCH SERVICEANVISNING Läs igenom denna anvisning innan Ni tar bänken i bruk. Följer Ni dessa råd, får Ni största möjliga nytta av kylbänken och undviker onödiga

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

HÖJ- OCH SÄNKBAR BÄNK. Installations- och användningsanvisningar

HÖJ- OCH SÄNKBAR BÄNK. Installations- och användningsanvisningar HÖJ- OCH SÄNKBAR BÄNK TYP: ATE600-ATE2300 Installations- och användningsanvisningar S/N: 2004T40S200010 Gäller från 10. 05. 2004 Rev.: 2.0 4136100, 4136101, 4136102, 4136103, 4136104, 4136105, 4136106,

Läs mer

ANVÄNDNING AV KYLDELEN OCH DESS FUNKTIONER

ANVÄNDNING AV KYLDELEN OCH DESS FUNKTIONER ANVÄNDNING AV KYLDELEN OCH DESS FUNKTIONER För att sätta på produkten Påslagning av apparaten Sätt in stickkontakten i eluttaget. Belysningen, som är placerad under kontrollpanelen eller inuti apparaten

Läs mer

K 185P. Bruksanvisning

K 185P. Bruksanvisning K 185P Bruksanvisning Varning Om denna enhet innehåller kolvätekylmedium var god se riktlinjerna nedan. Då enheten innehåller ett lättantändligt kylmedium är det ytterst viktigt att säkerställa att kylledningarna

Läs mer

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 3 VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut apparaten till elnätet. På modeller med elektroniskt övervakningssystem

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll. Bordsvärmeri/ Chafings dish 5-007,5-008. Bruksanvisningen i orginal

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll. Bordsvärmeri/ Chafings dish 5-007,5-008. Bruksanvisningen i orginal 5-007,5-008 Bordsvärmeri/ Chafings dish HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Bruksanvisningen i orginal Doc. nr. 521 35 12-00 Edition0 2015/02 Om handboken I den här handboken hittar

Läs mer

FRITÖS. Installations- och användningsanvisningar

FRITÖS. Installations- och användningsanvisningar FRITÖS BORDMODELLER TYP: FT4 Eco, FT6 Eco Installations- och användningsanvisningar S/N: Rev.: 2.1 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott

Läs mer

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter 2017-09-12 INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING, FÖR PERSONER MED BEHÖRIG UTBILDNING INOM RESTAURANG & STORKÖK. VÄRMESKÅP, VÄRMDA LÅDOR. 1. Transportskada : Transportskada måste anmälas till transportföretaget

Läs mer

5-100. Värmehäll infällnad HANDBOK. viktiga handlingar för installation och underhåll. Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09. Bruksanvisningen i orginal

5-100. Värmehäll infällnad HANDBOK. viktiga handlingar för installation och underhåll. Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09. Bruksanvisningen i orginal 5-100 Värmehäll infällnad HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Bruksanvisningen i orginal Doc. nr. 521345400 Edition0 2015/09 Om handboken I den här handboken hittar du all information

Läs mer

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter 2017-10-02 INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING, FÖR PERSONER MED BEHÖRIG UTBILDNING INOM RESTAURANG & STORKÖK. KOKERI, 1 Transportskada: Transportskada måste anmälas till transportföretaget inom 7 dagar, se

Läs mer

SALAMANDER OS200. Installations- och bruksanvisning

SALAMANDER OS200. Installations- och bruksanvisning SALAMANDER OS200 Installations- och bruksanvisning INNEHÅLL 1. Allmänt... 3 2. Säkerhetsföreskrifter... 3 3. Montering... 3 4. Transport och flyttning av apparaten... 3 5. Manöverpanel... 4 6. Användning...

Läs mer

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter 2017-10-19 INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING, FÖR PERSONER MED BEHÖRIG UTBILDNING INOM RESTAURANG & STORKÖK. VÄRMERI FÖR KORV, BRÖD OCH MOS 1. Transportskada : Transportskada måste anmälas till transportföretaget

Läs mer

KERAMISK SPIS. Installations- och användningsanvisningar

KERAMISK SPIS. Installations- och användningsanvisningar KERAMISK SPIS ARDOX IC Installations- och användningsanvisningar S/N: 055503/04 Rev.: 2.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott val.

Läs mer

04/2014. Mod: MICRON-48/B. Production code: UPD80 Black

04/2014. Mod: MICRON-48/B. Production code: UPD80 Black 04/2014 Mod: MICRON-48/B Production code: UPD80 Black Model: UPD60-UPD80 Bruksanvisning SE 280-120424 1 SE Viktig information 1. Läs den här bruksanvisningen så att du får bästa möjliga nytta av skåpet.

Läs mer

Typskylten, som är placerad på sidan inne i skåpet, innehåller olika tekniska upplysningar samt typ-, serie- och produktnummer. fig.

Typskylten, som är placerad på sidan inne i skåpet, innehåller olika tekniska upplysningar samt typ-, serie- och produktnummer. fig. FK 200 KST 3584 Före användning Innan du använder din nya enhet bör bruksanvisningen noggrant läsas igenom. Bruksanvisningen innehåller viktig information beträffande säkerhet, installation, drift och

Läs mer

MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING

MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING Läs och följ anvisningarna och säkerhetsinstruktionerna inför användning av denna produkt. Spara manualen om du skulle behöva den senare. Kontakta behörig personal

Läs mer

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter 2017-10-27 INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING, FÖR PERSONER MED BEHÖRIG UTBILDNING INOM RESTAURANG & STORKÖK. VATTENBAD 1. Transportskada : Transportskada måste anmälas till transportföretaget inom 7 dagar,

Läs mer

Före användning Generella bestämmelser Gamla enheter. Innehåll. Bortskaffning (se side 13)

Före användning Generella bestämmelser Gamla enheter. Innehåll. Bortskaffning (se side 13) FK 200 KST 3584 SE Före användning Innan du använder din nya enhet bör bruksanvisningen noggrant läsas igenom. Bruksanvisningen innehåller viktig information beträffande säkerhet, installation, drift och

Läs mer

Installations- och användningsanvisningar

Installations- och användningsanvisningar TALLRIKSDISPENSER PROFF TYP: PD, PDW, PDT, PDWT, LPD, LPDW, LPDT, LPDWT Tillbehör JUSTERINGSPINNAR Installations- och användningsanvisningar Rev. 3.1 S/N: 10960803030010 Gäller från: 03. 03. 2008 15.11.2014

Läs mer

KYLENHET. Installations- och användningsanvisningar

KYLENHET. Installations- och användningsanvisningar KYLENHET PROFF 2 4321000, 4321002, 4321004, 4321030, 4321032, 4321034, 4321010, 4321012, 4321014, 4321040, 4321042, 4321050, 4321052, 4321054, 4321070, 4321072, 4321074, 4321020, 4321022, 4321024, 4321082,

Läs mer

VÄRMEHÄLLAR 3113400, 3113500, 3113600, 3112800

VÄRMEHÄLLAR 3113400, 3113500, 3113600, 3112800 INSTRUKTIONSBOK VÄRMEHÄLLAR 3113400, 3113500, 3113600, 3112800 Värmehäll utan vulstkant Modell 3113400, 3113500, 3113600 Värmehäll med vulstkant Modell 3112800 AB Hallins Verkstäder Box 24 S-599 21 ÖDESHÖG

Läs mer

Badrumsfläkt och Värmeförflyttare Bruks- och monteringsanvisning. klimatfabriken.se

Badrumsfläkt och Värmeförflyttare Bruks- och monteringsanvisning. klimatfabriken.se Badrumsfläkt och Värmeförflyttare Bruks- och monteringsanvisning klimatfabriken.se Viktigt! Läs noga igenom denna anvisning innan användning. Fläkten är anpassad för fast installation och ska installeras

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX S1542-5I http://sv.yourpdfguides.com/dref/611477

Din manual AEG-ELECTROLUX S1542-5I http://sv.yourpdfguides.com/dref/611477 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX S1542-5I. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX S1542-5I

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning Installationsanvisning Läs följande instruktioner noga innan du installerar enheten. Tack för att du valt en Embraco Sliding Unit, som är ett luftkylt utomhusaggregat. Denna enhet är speciellt designad

Läs mer

STEKBORD. Installations- och användningsanvisningar

STEKBORD. Installations- och användningsanvisningar STEKBORD PRINCE TYP: 500, 660 Installations- och användningsanvisningar S/N: Gäller från 01.07.2009 Rev.: 3.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde

Läs mer

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG DRY61E-1. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

URNBRYGGARE. Installations- och bruksanvisningar

URNBRYGGARE. Installations- och bruksanvisningar URNBRYGGARE PERCOSTAR 6, 12, 15 4157250, 4157252, 4157254 Installations- och bruksanvisningar Översättning av tillverkarens engelska anvisningar Innehållsförteckning 1. ALLMÄNT...1 2. TEKNISKA DATA...1

Läs mer

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Bruksanvisning DRINK-38/SE Viktiga anvisningar: De apparater som nämns i det här dokumentet är endast avsedda för förvaring och kylning av drycker i flaskor

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

Din manual SMEG FAB28 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3817478

Din manual SMEG FAB28 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3817478 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG FAB28. Du hittar svar på alla dina frågor i SMEG FAB28 instruktionsbok (information,

Läs mer

INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar

INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar CCTLS 542 INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar Modellen kan innehålla R600a (kylmedlet isobutan, se namnplåten på kylskåpets insida), vilket är en naturgas som är miljövänlig men även

Läs mer

K 5185 LS. Bruksanvisning

K 5185 LS. Bruksanvisning K 5185 LS Bruksanvisning Register INNAN DU BÖRJAR...2 Säkerhetsinstruktioner... 2 Rekommendationer... 3 Installation och uppstart av apparaten... 4 Innan du börjar använda apparaten... 4 FUNKTIONER OCH

Läs mer

INNAN DU TAR KYLEN I ANVÄNDNING Sida 27. ÄNDRING AV DÖRRENS UPPHÄNGNING Sida 31

INNAN DU TAR KYLEN I ANVÄNDNING Sida 27. ÄNDRING AV DÖRRENS UPPHÄNGNING Sida 31 S INNEHÅLL KLSKÅPETS DELAR Sida 27 INNAN DU TAR KLEN I ANVÄNDNING Sida 27 VIKTIGT Sida 28 ANVÄNDNING Sida 28 AVFROSTNING - SKÖTSEL Sida 29 FELSÖKNING Sida 30 SERVIE Sida 30 INSTALLATION Sida 31 ÄNDRING

Läs mer

Hydraulisk höj- och sänkbar bänk. Manuell höjning ATHM Elektrisk höjning ATHE. Anvisningar för installation och användning

Hydraulisk höj- och sänkbar bänk. Manuell höjning ATHM Elektrisk höjning ATHE. Anvisningar för installation och användning 1/15 Hydraulisk höj- och sänkbar bänk Manuell höjning ATHM Elektrisk höjning ATHE Anvisningar för installation och användning 4136130, 4136131, 4136132, 4136133, 4136134, 4136136, 4136137, 4136138, 4136139,

Läs mer

KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16. Drift och skötselmanual

KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16. Drift och skötselmanual KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16 Drift och skötselmanual Installation OBS! aggregatet skall endast installeras av kunniga personer. Placering Placera inte vid/i: - salthaltig omgivning tex

Läs mer

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL Art: 542028 DC-25P Art: 542030 DC-35P Art: 542032 DC-62P Art: 542034 DC-82P Gratulerar till köpet av denna kvalitets kyl- och frysbox.

Läs mer

BRUKSANVISNING KSI 160 95-02

BRUKSANVISNING KSI 160 95-02 BRUKSANVISNING SE KSI 160 95-02 1 SE VIKTIG INFORMATION Vi gratulerar till din nya GRAM kyl Vi önskar dig lycka till med din nya kyl. Kylen är utvecklat med stor hänsyn tagen till livsmedlens olika krav

Läs mer

PARTYKYLARE HN 10170. Bruksanvisning

PARTYKYLARE HN 10170. Bruksanvisning PARTYKYLARE HN 10170 Bruksanvisning För att säkerställa tillförlitlig och säker användning av partykylaren måste alla instruktioner i denna bruksanvisning läsas noga och följas. SÄKERHETSINSTRUKTIONER

Läs mer

BRUKSANVISNING SMART. Äggkläckningsmaskin

BRUKSANVISNING SMART. Äggkläckningsmaskin BRUKSANVISNING SMART Äggkläckningsmaskin A. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bruksanvisning - SMART Äggkläckningsmaskin A. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 B. KOMPONENTBESKRIVNING 2 C. FÖRE ANVÄNDNING 3 Packa upp maskinen 3

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX A2649-6GS http://sv.yourpdfguides.com/dref/602497

Din manual AEG-ELECTROLUX A2649-6GS http://sv.yourpdfguides.com/dref/602497 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX A2649-6GS. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX A2649-6GS

Läs mer

Portabel Luftkonditionering A/C Milan

Portabel Luftkonditionering A/C Milan Portabel Luftkonditionering A/C Milan Vänligen läs denna manual noggrant och spara den för framtida bruk och referens Innehållsförteckning 1. Säkerhetsföreskrifter..1 2. Benämning på delar....2 3. Tillbehör.......2

Läs mer

ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING

ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_fid-40_85.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen - Tel.

Läs mer

BRÖDROST. Installations- och bruksanvisningar. METOS Tempo. Översättning av tillverkarens engelskspråkiga manual 4560470, 4560472

BRÖDROST. Installations- och bruksanvisningar. METOS Tempo. Översättning av tillverkarens engelskspråkiga manual 4560470, 4560472 BRÖDROST METOS Tempo 4560470, 4560472 Installations- och bruksanvisningar Översättning av tillverkarens engelskspråkiga manual 04.04.2012 04.04.2012 Brödrost METOS Tempo INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt...3

Läs mer

Luftvärmeaggregat ACJB Teknisk anvisning för montering, drift och skötsel

Luftvärmeaggregat ACJB Teknisk anvisning för montering, drift och skötsel Luftvärmeaggregat ACJB för montering, drift och skötsel Mjukvaruversion: 1.2 November 2011 Luftvärmeaggregat ACJB Innehåll Drift & skötsel (för brukaren) System, funktioner, huvuddelar... 3 Kontrollpanel,

Läs mer

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING SE INSTLLTIONS- OCH BRUKSNVISNING ELECTRON 450, ELECTRON 600, ELECTRON 800, ELECTRON 900 1. ETT PKET MED ELEKTRISK BSTUUGN INNEHÅLLER: 1. Bastuugn och styrenhet 2. Fästplatta + fästskruvar 3. Sensor 4.

Läs mer

BRUKSANVISNING KSI 240 95-02

BRUKSANVISNING KSI 240 95-02 BRUKSANVISNING SE KSI 240 95-02 1 SE VIKTIG INFORMATION Vi gratulerar till din nya GRAM kyl Vi önskar dig lycka till med din nya kyl. Kylen är utvecklat med stor hänsyn tagen till livsmedlens olika krav

Läs mer

INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet.

INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet. INFORMATION OM FUKT All luft innehåller en viss mängd vatten i ångform. Mängden ånga fastslår omgivningens luftfuktighet. Luftens kapacitet att innehålla vattenånga är större ju högre temperatur luften

Läs mer

Portabel luftavfuktare

Portabel luftavfuktare Portabel luftavfuktare Bruksanvisning MRD10/12/15 1. LÄS BRUKSANVISNINGEN FÖRST. 2. KONTAKTA ÅTERFÖRSÄLJAREN OM DU UNDRAR ÖVER NÅGOT. 3 1 2 VIKTIGA DELAR 7 4 ➀ Reglagepanel ➁ Handtag ➂ Torrluftutblås ➃

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX A2674-6GS http://sv.yourpdfguides.com/dref/602505

Din manual AEG-ELECTROLUX A2674-6GS http://sv.yourpdfguides.com/dref/602505 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX A2674-6GS. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX A2674-6GS

Läs mer

Bruksanvisning MS 5900. Babyvåg 56-433. OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk.

Bruksanvisning MS 5900. Babyvåg 56-433. OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk. Bruksanvisning MS 5900 Babyvåg OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk. 56-433 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD...3 ALLMÄN INFORMATION...3 SÄKERHETSINSTRUKTIONER...3 MILJÖ...4 RENGÖRING...4

Läs mer

HANDBOK. Vattenbadsvärmeri/ Värmeskåp Med inredning. viktiga handlingar för installation och underhåll 5-002,-004. Bruksanvisningen i orginal

HANDBOK. Vattenbadsvärmeri/ Värmeskåp Med inredning. viktiga handlingar för installation och underhåll 5-002,-004. Bruksanvisningen i orginal 5-002,-004 Vattenbadsvärmeri/ Värmeskåp Med inredning HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Bruksanvisningen i orginal Doc. nr. 521 11 75 Edition2 2015/05 Om handboken I den här handboken

Läs mer

MANUAL Cerlic HKS 2343

MANUAL Cerlic HKS 2343 1 MANUAL Cerlic HKS 2343 Rostfritt Syrafast Kylskåp INNEHÅLLSFÖRTECKNING MAN 9901 VER 1.00 I Kapitel Rubrik Sid 1. INLEDNING 1.1 INLEDNING... 3 1.2 ANKOMSTKONTROLL...3 2. INSTALLATION 2.1 INSTALLATION

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

VÄRMEPLATTA. Installations- och användningsanvisningar

VÄRMEPLATTA. Installations- och användningsanvisningar VÄRMEPLATTA LL-600, LL-800, LLM-800 Installations- och användningsanvisningar S/N: 045610/01 Rev.: 2.1 2024045, 2024044, 4182496 5.4.2004 Rev. 2.1 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat

Läs mer

M21 M22. S/N: Rev.: 2.0

M21 M22. S/N: Rev.: 2.0 9b50(3/$77$ M21 M22,QVWDOODWLRQVRFKDQYlQGQLQJVDQYLVQLQJDU S/N: Rev.: 2.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott val. Vi gör vårt bästa

Läs mer

Kontrollera att enheten inte är skadad vid mottagandet. Transportskador skall anmälas till återförsäljaren innan kylskåpet tas i bruk.

Kontrollera att enheten inte är skadad vid mottagandet. Transportskador skall anmälas till återförsäljaren innan kylskåpet tas i bruk. VK 185 Tack för att du valde ett nytt vinkylskåp från Cylinda. Observera att bruksanvisningen gäller för alla vinkylskåp i VK-serien. Illustrationer och utrustning motsvarar därför inte nödvändigtvis din

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

Bruksanvisning. Wood s avfuktare WP-200AP

Bruksanvisning. Wood s avfuktare WP-200AP Bruksanvisning Wood s avfuktare WP-200AP Tack Tack för att du valt en Wood s avfuktare. Du är en av mer än 300.000 människor som har valt Wood s avfuktare för att förebygga skador orsakade av fukt och

Läs mer

FOSTER F130, F200 och F300

FOSTER F130, F200 och F300 ISMASKINER FOSTER F130, F200 och F300 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_f130_300.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen

Läs mer

Gaggenau Bruksanvisning. Frihängande fläkt AI 480

Gaggenau Bruksanvisning. Frihängande fläkt AI 480 Gaggenau Bruksanvisning Frihängande fläkt AI 480 Innehåll Säkerhetsanvisningar 4 Före första användningstillfället 5 Apropå användningen 5 Detta är din nya apparat 6 Frihängande fläkt AI 480 6 Kontrollpanel

Läs mer

Trådlös TV-länk SLV3100. Bruksanvisning

Trådlös TV-länk SLV3100. Bruksanvisning Trådlös TV-länk SLV3100 Bruksanvisning A 1 2 SLV3100 WIRELESS TVLINK TRANSMITTER IR DC 9V Channel 1 2 3 4 ON/OFF 7 6 5 4 3 B 8 9 SLV3100 WIRELESS TVLINK RECEIVER Channel 1 2 3 4 DC 9V ON/OFF 13 12 11 10

Läs mer

Vinkyl. Bruksanvisning. Modell KCC-VDK 12 DS150:1001

Vinkyl. Bruksanvisning. Modell KCC-VDK 12 DS150:1001 Vinkyl Modell KCC-VDK 12 Bruksanvisning DS150:1001 1 Innehåll ALLMÄNNA SÄKERHETSANVISNINGAR... 3 VARNINGAR... 3 TEKNISKA DATA... 4 UPPBYGGNADSSKISS... 5 ELSHEMA... 5 FUNKTIONER OCH ANVÄNDANDE... 6 TÄNK

Läs mer

SNABBGUIDE. Vad gör du om... Möjliga orsaker: Lösningar: Det kan vara ett fel på apparatens strömförsörjning.

SNABBGUIDE. Vad gör du om... Möjliga orsaker: Lösningar: Det kan vara ett fel på apparatens strömförsörjning. SNABBGUIDE S Lysdiodlampa Jämfört med en vanlig glödlampa håller en lysdiodlampa mycket längre, den lyser upp bättre i apparaten och den är dessutom miljövänligare. Vänd dig till Kundservice om lampan

Läs mer

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Bruksanvisning Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan

Läs mer

Bruksanvisning. Trådlöst kopplingsuttag FS20ST

Bruksanvisning. Trådlöst kopplingsuttag FS20ST Sidan 1 Bruksanvisning Trådlöst kopplingsuttag FS20ST Artikelnummer: 623004 Denna bruksanvisning avser denna produkt, och innehåller viktig information om driftsättning och handhavande. Spara därför denna

Läs mer

Innehållsförteckning. Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll

Innehållsförteckning. Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll SE Innehållsförteckning Miljöskydd Beskrivning av värmelådan Säkerhetstips Installation Inneslutning Använda värmelådan Rengöring och underhåll MILJÖSKYDD Förpackningsmaterialen som används för denna apparat

Läs mer

Compressor Cooler Pro

Compressor Cooler Pro en fr it nl es Bedienungsanleitung Instructions for Use Mode d emploi Istruzioni per l uso Gebruiksaanwijzing Manual Manual de instruções Bruksanvisning Руководство по эксплуатации pt ru yp JURA 570 Din

Läs mer

SC-120, SC-185, SC-185 S, SC-280

SC-120, SC-185, SC-185 S, SC-280 Back Bar kyl Metos Profitbar SC-120, SC-185, SC-185 S, SC-280 4242970, 4242972, 4242974, 4242976 Bruksanvisningar 06.06.2012 Översättning av tillverkarens engelskspråkiga manual 06.06.2012 Metos Profitbar

Läs mer

Din manual SAMSUNG RL39EBSW http://sv.yourpdfguides.com/dref/785281

Din manual SAMSUNG RL39EBSW http://sv.yourpdfguides.com/dref/785281 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SAMSUNG RL39EBSW. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

MANUAL FÖR FÖLJANDE MODELLER: KS7-US, KS24-ISL, KS24-ISR, KS38-UD, KS46-UD, KS166-UD

MANUAL FÖR FÖLJANDE MODELLER: KS7-US, KS24-ISL, KS24-ISR, KS38-UD, KS46-UD, KS166-UD Grattis till din Kingston-kyl! Vinkyl FÖR FÖLJANDE MODELLER: KS7-US, KS24-ISL, KS24-ISR, KS38-UD, KS46-UD, KS166-UD samt KS188-UD Denna bruksanvisning innehåller viktig information, inklusive säkerhets-

Läs mer

Kompletterande information som gäller driften och praktisk hantering av skåpet markeras med den här symbolen.

Kompletterande information som gäller driften och praktisk hantering av skåpet markeras med den här symbolen. MODEL: R 85 EN Instruction manual Refrigerator FI Käyttöohjeet Jääkaappi SE Bruksanvisning Kylskåp NO Bruksanvisning Kjøleskap DK Brugsanvisning Køleskab Kära kund Innan du börjar använda ditt nya kylskåp,

Läs mer

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING Läs anvisningarna noggrant före användning och spara på lämpligt ställe. Kontrollpanel sökning hastighet tid avstånd kalorier På/av Bruksanvisning Nödstoppbrytare

Läs mer

Bruksanvisning Patientstol Lynea Översättning av bruksanvisning i orginal

Bruksanvisning Patientstol Lynea Översättning av bruksanvisning i orginal Bruksanvisning Patientstol Lynea Översättning av bruksanvisning i orginal VIKTIGT! Läs bruksanvisningen noga innan Du börjar använda patientstolen! Tillägg till bruksanvisning i orginal: Innan Ni börjar

Läs mer

LBST-609. NEXA LBST-609 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data

LBST-609. NEXA LBST-609 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data LBST-609 NEXA LBST-609 Skymningsrelä KOMPATIBILITET Den här mottagaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Skymningsrelä med timer för automatisk avstängning. För utomhusbruk

Läs mer

LVI Low Vision International Verkstadsgatan 5 Tel: +46 470 727700 E-mail: info@lvi.se 352 46 Växjö Fax: +46 470 727725 Internet: www.lvi.

LVI Low Vision International Verkstadsgatan 5 Tel: +46 470 727700 E-mail: info@lvi.se 352 46 Växjö Fax: +46 470 727725 Internet: www.lvi. LVI Low Vision International Verkstadsgatan 5 Tel: +46 470 727700 E-mail: info@lvi.se 352 46 Växjö Fax: +46 470 727725 Internet: www.lvi.se MagniLink Visus bruksanvisning 7942143a Första användning Vi

Läs mer

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter

GASTRO TEKNIK AB Rostfria produkter till storkök Specialitet värmeenheter 2017-09-12 INSTALLATION OCH BRUKSANVISNING, FÖR PERSONER MED BEHÖRIG UTBILDNING INOM RESTAURANG & STORKÖK. VATTENBAD, VÄRMESKÅP, VÄRMDA LÅDOR. 1. Transportskada : Transportskada måste anmälas till transportföretaget

Läs mer

MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Suomen Kotikylmiö Oy Ravitie 3 FIN-15860 HOLLOLA, FINLAND Vinskåp 50 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Innehållsförteckning SÄKERHETSÅTGÄRDER... 3 ANVÄNDNINGSFÖRESKRIFTER... 3 MONTERING AV VINKYL... 4 Placering...

Läs mer

IL 50. Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11

IL 50. Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11 IL 50 S Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11 Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tfn: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de E-post: kd@beurer.de

Läs mer

Handbok Byggavfuktare modell Attack

Handbok Byggavfuktare modell Attack Handbok Byggavfuktare modell Attack Drift och underhåll INNEHÅLL SÄKERHET...3 TILLÄMPLIGA TEKNISKA STANDARDER OCH REGELVERK...4 DRIFT OCH UNDERHÅLL...5 INKOPPLING AV DRÄNERINGSRÖR...8 PERIODISKT UNDERHÅLL...9

Läs mer

KONDITORIMONTER. Installations- och användningsanvisningar

KONDITORIMONTER. Installations- och användningsanvisningar KONDITORIMONTER GEORGIA Installations- och användningsanvisningar 4310209, 4310210, 4310212, 4310213, 4310214, 4310216, 4310253, 4310254, 4310256, 4310220, 4310222, 4310224, 4310200, 4310202, 4310204,

Läs mer