Arbeta flexibelt med Wilo

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbeta flexibelt med Wilo"

Transkript

1 Information för konsulter Arbeta flexibelt med Wilo Innovativa lösningar för hyreshus, offentliga byggnader och kommersiella fastigheter Pumpdimensionering: enkelt och snabbt, pumpplanering med Wilo-Select 4 online Flexibelt gränssnitt: effektiv fastighetsautomation med gränssnittsmoduler Pumpar som används: översiktlig produktbeskrivning Sidan 8 Sidan 12 Sidan 16

2 Dr. Franka Schneider, Research Engineer Fluid Mechanics WILO SE Kapacitet och effektivitet anpassas till varandra, det kallar jag Pioneering for You. Att öka pumparnas verkningsgrad är huvudpunkten i vårt utvecklingsarbete. Med högre verkningsgrad ökar pumparnas kapacitet. Därmed kan pumpstorleken, t.ex. vid utbyte, bli märkbart mindre. Tel Wilo-Geniax Wilo-Stratos PICO Wilo-Stratos Wilo-Stratos GIGA Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL

3 Ledare 3 Ledare Redan 1872 började vi på Wilo att utveckla våra visionära idéer till intelligenta lösningar, vilka ständigt sätter nya standarder på marknaden. Vår företagsgrundare Caspar Ludwig Opländer hade som mål att genom sin koppar- och mässingsfabrik förbättra och underlätta människornas vattenförsörjning. Låt oss fortsätta: I linje med vår slogan Pioneering for You hjälper vi konsulter inte bara med vår tekniska know-how, utan även med omfattande tjänster som är relevanta under arbetsdagen. Detta förenar vi i denna broschyr: Vi presenterar härmed vårt nya pumpvalsprogram Wilo-Select 4 online (sidan 8), det optimala hjälpmedlet för pumpdimensionering och framställan av ekonomiska kalkyler. Dessutom kastar vi ett öga på vår gränssnittsmodul, som ger flexibilitet och säkerhet inom fastighetsautomation (sidan 12). Vidare har vi sammanställt en rad nyttiga tips, produktdetaljer och teknisk information - kortfattat och överskådligt.

4 4 Innehåll Innehållsförteckning 6 Smarta produktlösningar Produkter och tjänster som hjälper konsulterna i sitt arbete med pumpapplikationer: Intervju med Hu Mei, Technical support, Wilo China Ltd. 8 Det nya pumpvals- och dimensioneringsprogrammet Den nya webb-applikationen Wilo-Select 4 online gör pumpdimensioneringen enkel, snabb och effektiv. 12 Framtidsinriktad teknik Med gränssnittsmodulderna underlättar Wilo integreringen av pumpar i anläggningar med fastighetsautomation (överordnad styrning).

5 16 En byggnad, flera pumpar Wilos högeffektiva pumpar är användbara i många byggnadstekniska installationer en överblick. 18 Teknisk information Inblick i Wilos produktvärld: Viktiga data om våra pumpar inom användningsområdet cirkulation. 22 Datum Träffa Wilos pumpspecialister personligen på mässor, fackkonferenser och seminarier.

6 Gränssnittsmodulerna gör Wilos pumpar flexibla och framtidssäkra. Till och med när hela anläggningen i fastighetsautomationen måste bytas ut räcker det att endast byta ut IF-modulen på pumpen. Hu Mei, Technical support, Wilo China Ltd.

7 Efterfrågad 7 Smarta produktlösningar Hu Mei, vad sporrar dig i ditt dagliga arbete? Våra kunders önskemål och krav står i centrum för oss. För att kunna hjälpa dem i deras dagliga arbete utvidgar vi ständigt vår tekniska know-how och vår kompetens. Huvudpunkterna i vårt utvecklingsarbete är att anpassa pumparnas kapacitet och effektivitet optimalt till varandra för att sedan testa dem in i minsta detalj. Därför kan de som föreskriver och använder våra produkter alltid lita på en lång livslängd och hög driftsäkerhet. Vad innebär det rent konkret när ni ökar effektiviteten på en pump? Många faktorer är med och påverkar huruvida en pump arbetar effektivt och pålitligt. Pumpen är en vital del i en anläggning, där det å ena sidan är övriga komponenter i anläggningen som påverkar och å andra sidan samspelet mellan dem och pumpen. Genom att ständigt utveckla och förbättra pumpen hydrauliska delar och samtidigt optimera pumpmotorn så sker en kontinuerlig förbättring av pumpens totalverkningsgrad och effektivitet. Vi tittar också på hur pumpen olika delar samspelar med varandra. Integrationen och samspelet med anläggningens övriga komponenter har och en stor betydelse för anläggningens totala effektivitet. Detta samspel mellan olika produkter inom ramen för fastighetsautomation blir ofta en utmaning för konsulter. Hur hjälper Wilo till? För det första vidareutvecklar vi kontinuerligt våra pumpar till att hålla längre och bli mer energisnåla. För det andra har vi både analoga och digitala pumpgränssnitt i vår produktportfölj, som kan uppgraderas i efterhand. Tack vare de flexibla gränssnittsmodulerna är Wilos pumpar framtidssäkra till och med när hela anläggningen i fastighetsautomationen måste bytas ut räcker det med att byta ut IF-modulen på pumpen. Vilken pump som är mest lämpad i ett viss situation kan konsulterna enkelt fastställa med hjälp av vårt nya pumpvalsprogram Wilo-Select 4 online. Att underlätta arbetsdagen för våra kunder är vad vi kallar Pioneering for You! Skanna QRkoden och läs mer!

8 Det nya pumpvals- och dimensioneringsprogrammet Strukturerat arbete med Wilo-Select 4 online Många pågående projekt, ett stort antal produkter och snäva tidsramar gör konsulternas arbetsdag komplicerad. För att underlätta arbetet med pumpar har vi den stora glädjen att presentera Wilo-Select 4 online: Pumpvalsprogrammet som på ett strukturerat sätt vägleder användaren till den mest lämpliga pumpen, enkelt och tillförlitligt. Flerfamiljshus eller kontorsbyggnader, objektplanering eller renovering, offentlig eller privat uppdragsgivare varje dag möts konsulten av nya utmaningar. Detta yttrar sig inte bara genom de flertaliga byggplaneringsuppgifterna, utan även genom snäva tidsfrister. Struktur och effektivitet är därför av högsta vikt under en konsults arbetsdag. För att planering och rådgivning ska fungera optimalt måste ingenjörerna hela tiden och överallt ha åtkomst till information såsom livscykelkostnader eller amorteringstider. Den nya webb-applikationen Wilo-Select 4 tillhandahåller aktuell information om samtliga pumpar från Wilo. Därmed kan användaren välja, jämföra och konfigurera pumpar. I endast fyra steg finner man den optimala pumplösningen för sitt objekt snabbt, enkelt och säkert. Alla funktioner finns tillgängliga för dimensionering av nya anläggningar samt för analys och utvärdering av existerande pumpar.

9 Bekväm pumprådgivare Snabbare åtkomst till information och beräkningar Programmet kombinerar olika verktyg för teknisk och hydraulisk beräkning med omfattande produktinformation. Med Wilo-Select 4 online kan konsulter jämföra drift- och livscykelkostnader mellan olika pumpar och med hjälp av funktionen för amorteringsberäkning fastställa vilken pump som är mest energieffektiv. 9 Dessutom erbjuder Wilo-Select 4 online assistans i projektdokumentationen och vid sammanställning av specifikationer. Utbudet av teknisk information innefattar det flexibla urvalet av datablad, tillgängligheten av beskrivningar och bruksanvisningar samt de olika möjligheterna till enkel tillämpning av specifikationstexterna. Fördelar med onlineapplikationen: All information är alltid aktuell, inga uppdateringar är nödvändiga. Arbeta flexibelt med Wilo-Select 4 online Användaren kan nyttja webb-applikationen på en dator utan att någon installation behövs när som helst och var som helst. Oavsett om man sitter på kontoret, hemma, på platsen för installation eller hemma hos kunden så har man via internet alltid tillgång till programmet och aktuella produktdata.

10 10 Bekväm pumprådgivare Användarvänlig och intuitiv För att konsulterna snabbt ska kunna komma åt informationen och beräkningarna har Wilo fäst särskilt stor vikt vid användningen av webb-applikationen. Wilo-Select 4 online är intuitiv och bekväm att använda, har en praktisk sökfunktion och presenterar informationen på ett överskådligt sätt. Därmed kan användaren koncentrera sig helt på sina huvuduppgifter. Snabb och enkel pumpdimensionering I endast fyra steg assisteras konsulten av Wilo-Select 4 online för den perfekta pumplösningen. Användaren väljer användningsområde för pumpen och anger sedan pumpens egenskaper. Därefter väljs pumpserie och uppgifter om driftpunkt och media matas in och därefter kan man göra exakta ekonomiska beräkningar och specifikationer, planera effektivt och flexibelt samt ge målinriktade tekniska råd till uppdragsgivaren. Funktioner i överblick ƒƒ Jämförelse av livscykelkostnader och amorteringstider ƒƒ Produktkonfiguration med hydrauliska beräkningar ƒƒ Omfattande produktinformation, specifika datablad och teknisk dokumentation ƒƒ Filterfunktioner och sorteringsfunktioner ƒƒ Filexport till alla vanliga format (t.ex. PDF, Word och Excel)

11 Mångsidig och effektiv: Wilo-Select 4 online hjälper dig med pumpdimensionering, kalkylering och sammanställning av dokumentation. Vid alla tillfällen och är ständigt aktuell. Fler Wilo-verktyg för planering och analys finns på Läs mer om Wilo-Select 4 online på

12 Framtidsinriktad teknik Intelligent lösning för fastighetsautomation Fastighetsautomation är nyckeln till en effektiv energianvändning och styrning och övervakning av byggnaden. En mycket viktig del är kommunikationen med pumparna. Därför tillhandahåller Wilo den flexibla gränssnittsmodulen (IF-modulen) som möjliggör enkel anslutning till det överordnade systemet. Det är inte bara energikostnader som kan minskas, utan även utgifterna för underhåll och personal. Generellt finns höga förväntningar hos fastighetsägarna vad gäller utveckling av integrerade koncept inom området för byggnadsautomation. Vare sig det handlar om att minska energiförbrukningen i kontorskomplexet, hotellet eller i bostadshuset så måste de olika funktionerna såsom uppvärmning, kyla, ventilation och belysning anpassas och optimeras. Samtidigt kan automationen öka fastighetsanvändarnas komfort avsevärt och samtidigt minska energiförbrukningen en smart sammankoppling av byggnadstekniska installationer möjliggör energibesparingar i kontorsbyggnader på upp till 30 procent. Intelligenta pumpar ger synergiffekter Smart pumpteknologi bidrar stort till energieffektiviteten i anläggningen, då det är många pumpar som används inom applikationsområdena för värme, klimat och kyla. Medans äldre, oreglerade pumpar slukar stora mängder energi erbjuder Wilos elektroniskt reglerade pumpar de bästa tekniska förutsättningarna för effektiv pumpdrift och överordnad styrning. De elektroniska Wilo-pumparna har ett

13 Flexibelt gränssnitt genomgående modulärt bussanslutningskoncept och kan därmed enkelt integreras i alla automations- och reglertekniska system. För de olika bussystemen såsom BACnet, Modbus eller CAN, som används inom fastighetsautomation, tillhandahåller Wilo gränssnittsanpassade påbyggnadsmoduler. På så sätt kan Wilos pumpar med IF-modulen snabbt och enkelt anpassas till det överordnade systemet även i efterhand. 13 Modulärt, framtidssäkert koncept Med hjälp av rätt modul analog eller digital kan de elektroniska pumparna från Wilo integreras i fastighetsautomationen. Modulerna fungerar som en länk mellan de hydrauliska kretsloppen och styrdonen på fält- och automationsnivå och möjliggör stora synergieffekter vad gäller energianvändning, komfort och driftkostnader. Wilo-CAN: - Kortare ledningsdragning - Hög överföringshastighet och funktionalitet - Öppen standardprotokoll CANopen - Multimasterfunktion

14 14 Flexibelt gränssnitt Framtidssäker och anpassningsbar IF-modulernas höga flexibilitet är dessutom framtidsinriktad: Om automationssystemet senare uppgraderas eller byts ut behöver inte hela pumpen ersättas, utan endast IF-modulen på enheten. Bytet är enkelt och sparar både tid och pengar. Konceptet med IF-moduler bygger på att Wilo tar hänsyn till att informationstekniken är kortlivad. Med Wilo-pumpar kan konsulterna vara säkra på att deras systemlösningar kommer att fungera under en lång tid framöver. Genom kombinationen av pålitliga högeffektiva pumpar och flexibla gränssnittsmoduler underlättar Wilo konsulternas arbetsdag och ger dem och deras kunder den framtidssäkerhet som krävs. Fördelar med Wilo-IF-Moduler ƒƒ Unikt och modulärt bussanslutningssystem ƒƒ Tillgängligt för alla vanliga bussystem, t.ex. Modbus, BACnet, CAN och LON ƒƒ Uppgraderingsbara IF-moduler möjliggör direkt datakommunikation med styrenheter och sensorer från andra tillverkare ƒƒ Montering och demontering sker via plugg-in kontakter ƒƒ Vid uppgradering eller byte av system behöver inte hela pumpen bytas ut, utan endast IF-modulen

15 En blick under höljet på Wilo-Stratos GIGA. Läs mer om det modulära bussanslutningskonceptet:

16 16 En byggnad, flera pumpar En byggnad, flera pumpar från takvåning till källare Värme Rätt temperatur på arbetsplatsen är en väldigt viktigt faktor för att personalen ska må bra. Wilos högeffektiva pumpar ser till att alla rum har ett angenämt klimat. Tappvarmvatten Säker försörjning av tappvarmvattnet kan vara en utmaning i kommersiella fastigheter. Cirkulationspumpar från Wilo uppfyller de höga kvalitetskraven för hantering av livsmedlet vatten. Klimat I kombination med Wilos pumpar arbetar klimatanläggningen både pålitligt och energisnålt. Självklart är pumparna redo för överordnade styr- och övervakningssystem.

17 17 Skanna QR-koden för mer information om Wilos pumpar och deras användningsområden! Kyla/klimat Kylrum ställer särskilt höga krav på byggnadstekniken. Wilo erbjuder speciallösningar för klimatanläggningar i kommersiella byggnader. Solvärme För hållbar drift av hyres-, förvaltnings- och industribyggnader måste förnybar energi som solvärme användas. I Wilos produktpotfölj finns särskilda produkter avsedda för detta ändamål.

18 18 Teknisk information Teknisk information Wilo-Stratos, den mångfaldiga Wilo-Stratos kan integreras i alla system med hjälp av en IF-modul, även i efterhand. Därför kommer den att fungera även i framtiden. Produktfördelar: ƒƒ För användning i värme-, kyl- och klimatanläggningar från -10 C till +110 C ƒƒ Högsta verkningsgrad tack vare ECM teknologi ƒƒ Manövrering på framsidan ger enkel tillgång till anslutningsutrymmet och skärmen kan monteras i valfritt läge ƒƒ Enkel installation och idrifttagning tack vare rödaknappen ƒƒ Kommunicerande för fastighetsautomationen i de flesta system tack vare uppgraderingsbar gränssnittsmodul + P :LOR 6WUDWRV Utförlig produktinformation om Wilo-Stratos finns på 4 Pó K

19 19 Wilo-Stratos GIGA, den effektstarka Wilo-Stratos GIGA kan integreras i alla system med hjälp av en IF-modul, även i efterhand. Produktfördelar: ƒƒ High Efficiency Drive, vägen mot framtiden ƒƒ Högeffektiv EC-motor, bättre än IE4-energivärdet ƒƒ Mycket hög totalverkningsgrad ƒƒ Kan kommunicera med fastighetsautomationen i alla system tack vare uppgraderingsbara gränssnittsmoduler ƒƒ Enkel installation och idrifttagning tack vare röda-knappen Utförlig produktinformation om Wilo-Stratos GIGA finns på

20 20 Teknisk information Teknisk information Wilo-CronoLine-IL-E, den effektfulla Wilo-CronoLine-IL-E är en pumpfamilj för det övre kapacitetsområdet med motoreffekter från 1,5 kw till 45 kw. Produktfördelar: ƒƒ Energibesparing tack vare integrerad elektronisk effektanpassning ƒƒ Enkel manövrering genom röda-knappen ƒƒ Integrerad tvillingpumpsreglering ƒƒ Brett kapacitetsområde Utförlig produktinformation om Wilo-CronoLine-IL-E finns på

21 21 Wilo-Yonos MAXO, den praktiska Wilo-Yonos MAXO med Wilo-kontakter med skruvförlustskydd kan installeras snabbt och enkelt. Produktfördelar: ƒƒ För användning i värme-, kyl- och klimatanläggningar från -20 C till +110 C ƒƒ Högsta verkningsgrad tack vare ECM teknologi ƒƒ LED-indikator för böruppfordringshöjd och felmeddelanden ƒƒ Snabb och bekväm elanslutning med Wilo-Stickkontakt ƒƒ Säker drift och enkel manövrering ƒƒ Säkring av anläggningstillgängligheten genom summalarm på alla typer Utförlig produktinformation om Wilo-Yonos MAXO finns på

22 22 Datum Träffa Wilo personligen: Alla viktiga datum Datum Evenemang VA-Mässa (Karlstad, Norrköping, Falun) Teoretisk och praktisk pumputbildning i Växjö, datum enligt överenskommelse (Frankfurt) ISH 2015 ISH är den världsledande mässan för områdena bad-, byggnads-, energi- och klimatteknik samt förnybar energi. Det är det största expoeventet för kombinationen vatten och energi. Besök Wilo på ISH 2015! Mer information finns på

23 Skanna koden och se själv! Arbeta mer flexibelt med Wilo. Wilo-Select 4 online är en webb-applikation för pumpdimensionering och kalkylering - flexibel, bekväm, effektiv och användarvänlig. Med denna nya mjukvara från Wilo får du uppleva fjärde dimensionens pumpvalsprogram. Wilo-Select 4 online gör nämligen planeringen enklare, snabbare och säkrare än någonsin tidigare. Via internet får du flexibel åtkomst till aktuella produktdata när och var du vill. Wilo gör det enkelt! Läs mer på Wilo-Select 4 online, pumprådgivaren: ƒƒ Bekväm och enkel hantering ƒƒ Säker produktkonfiguration med hydrauliska beräkningar ƒƒ Enkel jämförelse av amorteringstider, drift- och livscykelkostnader ƒƒ Optimal hjälp vid planering och kundrådgivning

24 WILO Nordic AB Stinavägen Växjö T F

Användningsbroschyr. Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer.

Användningsbroschyr. Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer. Användningsbroschyr Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer. 0000002449.indd 1 18.11.2015 10:04:34 02 Löftet Wilo Pioneering for You.

Läs mer

Arbeta smart med Wilo

Arbeta smart med Wilo Information för installatörer Arbeta smart med Wilo Spara tid och förenkla ditt arbete med högeffektiva pumpar Wilo-Stratos PICO: med automatisk avluftning Wilo-Appen: alltid närvarande Pumpar som används:

Läs mer

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo.

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Rumsreglering Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Smart SAUTER-rumshantering ger individuell komfort med maximal energieffektivitet i rum som verkligen lever. SAUTER för

Läs mer

Värme, klimat och kyla

Värme, klimat och kyla Högeffekti cirkulationspump (enkelutförande) Wilo-Stratos Kapacitetsöersikt H[m] ()/- Wilo-Stratos ()/- p[kpa] (, )/- /- /- /- /- /- Specifikation ()/- ()/- /- ()- /-9 /-9 Ex. Wilo-Stratos /- Stratos Våt

Läs mer

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi Fastighetsautomation Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi optimera inneklimatet och minimera energianvändningen med ett öppet, integrerat system Automatisera dina fastigheter Det finns

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Offert. Nordic Värmesystem

Offert. Nordic Värmesystem Offert Nordic Värmesystem Nordic Värmesystem AB levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar den nuvarande energilagstiftningen om minskad energianvändning

Läs mer

Specialister på solvärme och flexibla värmesystem

Specialister på solvärme och flexibla värmesystem www.svesol.se Specialister på solvärme och flexibla värmesystem KATALOG 32 FASTIGHET Svesol Värmesystem AB katalog nr 32/fastighet www.svesol.se 1 Stora system spar mer Ju högre förbrukning av varmvatten

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION corridorfuctio ÄRVROSTYRD EYSIGSÖSIGR E y DIMESIO Genialiska driftdon med många fördelar Tridonictco är sedan länge känt för intelligenta lösningar med en funktionalitet i toppklass. Det visar inte minst

Läs mer

PoolManager PoolManager PRO. Enkelt och elegant

PoolManager PoolManager PRO. Enkelt och elegant PoolManager PoolManager PRO Enkelt och elegant Innovativ teknik i snygg design Made in Germany Att alltid kunna njuta av kristallklart vatten den nya PoolManager är ett äkta Pool-Management-system. Den

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

Offert. Nordic Värmesystem

Offert. Nordic Värmesystem Offert Nordic Värmesystem Nordic Värmesystem AB levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar energilagstiftningen om minskad energianvändning Er kontakt

Läs mer

Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LED LEDANDE INOM STYRNING. Dimra LED med verklig komfort 1

Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LED LEDANDE INOM STYRNING. Dimra LED med verklig komfort 1 Dimmerlösningar DIMRA LED MED VERKLIG KOMFORT LEDANDE INOM LED STYRNING Dimra LED med verklig komfort 1 Belysningen blir aldrig bättre än enheten du reglerar den med Tidigare krävde många olika lampor

Läs mer

Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd.

Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd. Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd. Vårt användarvänliga system låter dig styra dina solskydd som du vill, när du vill. Fjärrkontroller Sensorer Motorer

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Offert. Nordic Värmesystem

Offert. Nordic Värmesystem Offert Nordic Värmesystem Nordic Värmesystem AB levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar energilagstiftningen om minskad energianvändning Er kontakt

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Intelligenta lösningar för integration av tekniska tjänster på sjukhus 2011-1. Ronny Scherf. Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH

Intelligenta lösningar för integration av tekniska tjänster på sjukhus 2011-1. Ronny Scherf. Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 2011-1 Ronny Scherf Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH Intelligenta lösningar för I Europa står fastigheter för 40 procent av den totala energiförbrukningen. Särskilt sjukhus förbrukar

Läs mer

DETEKTORER FÖR AUTOMATION UC-ENHETER FÖR BYGGNADSAUTOMATION

DETEKTORER FÖR AUTOMATION UC-ENHETER FÖR BYGGNADSAUTOMATION DETEKTORER FÖR AUTOMATION SE UC-enheter (12 36 V) DETEKTORER FÖR AUTOMATION UC-ENHETER FÖR BYGGNADSAUTOMATION ALLT DU BEHÖVER UC-SENSORERNA FRÅN ESYLUX SMART SENSORTEKNIK FRÅN BRANSCHEXPERTEN Hållbara

Läs mer

Fastighetsautomation ur ett ekonomiskt perspektiv

Fastighetsautomation ur ett ekonomiskt perspektiv Fastighetsautomation ur ett ekonomiskt perspektiv Nils Brolin, ABB Marie Holmberg, Schneider Electric Innehåll Varför fastighetsautomation Krav på energieffektivisering Lagar och föreskrifter EN 15232

Läs mer

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar.

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Detaljer som gör skillnad Designbrunnar har blivit populära inslag i moderna badrum. Oavsett om det gäller väggbrunnar eller golvrännor urvalet gör det möjligt

Läs mer

Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning. Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig

Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning. Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig Varför välja Daikin VRV IV S-serierna? Du kan installera extremt effektiva och tillförlitliga

Läs mer

We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice

We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice We Can Do It Uponor Infra 360 Projektservice Uponor Infra 360 Projektservice 011 Vi ser det omöjliga som en utmaning Låt oss berätta om hur vi löser de omöjliga uppdragen som skyddar och transporterar

Läs mer

Är din plattform redo för High Performance?

Är din plattform redo för High Performance? Är din plattform redo för High Performance? Få optimal utdelning av din investering i Dynamics eller nu och i framtiden. Delta på Dynamics-dagen och se branschmoduler, tilläggslösningar och tjänster som

Läs mer

Unik automatisk flödesbegränsning

Unik automatisk flödesbegränsning Unik automatisk flödesbegränsning Möt Max Skäggagamens små, mycket känsliga ägg måste hållas vid perfekt reglerad temperatur för att det ska kläckas. För en vanlig radiatorventil hade detta varit en tuff

Läs mer

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara!

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara! Energieffektivitet Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning Vi kan hjälpa er att spara! Schneider Electric - Segment Industri & Automation - Augusti 2009 2 Byggnader

Läs mer

Econet. Systemet som gör alla till vinnare

Econet. Systemet som gör alla till vinnare Econet Systemet som gör alla till vinnare Vårt innovativa Econetsystem sparar energi på flera sätt I Fläkt Woods innovativa system Econet är komponenterna sammankopplade för att ge en säkrare och effektivare

Läs mer

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar.

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Strålande tider för designbrunnar. Fler och fler föredrar en ren design i duschen. Våra designbrunnar möjliggör individuella lösningar som uppfyller detta önskemål.

Läs mer

Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss

Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss Det är dags att ta en titt på din KONE MonoSpace -hiss Tiden tar ut sin rätt även på hissar. Liksom bilen, datorn eller tvättmaskinen har även hissar en teknisk

Läs mer

Berg-/jordvärmepumpar 6-17 kw. Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren

Berg-/jordvärmepumpar 6-17 kw. Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren Berg/jordvärmepumpar 617 kw Utnyttja energin i berget för uppvärmning Effektiva bergvärmepumpar med 10 års garanti på kompressoren geotherm plus geotherm Varför geotherm? För att berget/jorden levererar

Läs mer

Genomtänkta Installations System

Genomtänkta Installations System Genomtänkta Installations System Din leverantör Dagens installationssystem bygger på europeiska normer. Vi anpassar dem åt dig. Se fördelarna med en systemleverantör Vi kommer till dig och visar fördelarna

Läs mer

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning Två av de viktigaste faktorerna som påverkar inomhusluft är lufttemperaturen och luftfuktigheten, men att

Läs mer

Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst

Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmestyrning Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigt hemma. Temperatur i vardagsrummet: 21 C. Med nya Danfoss Link App kan du styra temperaturen i ditt hem var du

Läs mer

Prislista augusti 2015 Pumpar och tillbehör för cirkulation, kallvatten och avlopp

Prislista augusti 2015 Pumpar och tillbehör för cirkulation, kallvatten och avlopp Pioneering for You WILO Nordic prislista Sverige, augusti 2015 Prislista augusti 2015 Pumpar och tillbehör för cirkulation, kallvatten och avlopp Pumpar, pumpsystem och tillbehör för byggteknik, industriella-

Läs mer

Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB

Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB Med globalt erkända OMEGA-PROFILEN Kapacitet 0,5 till 74 m³/min övertryck upp till 1 000 mbar, vakuum ner till 500 mbar COMPACT-blåsmaskiner Ett vägvisande

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval

Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval Bättre energiutbyte ger fördelar på bred front. Det blir allt viktigare att hushålla med energin i fastigheter. Vi utvecklar system för värme och varmvatten

Läs mer

Juridik. Professional Dictation Systems. Juridik

Juridik. Professional Dictation Systems. Juridik Juridik Professional Dictation Systems Juridik 2 3 Den traditionella dikteringen måste utvecklas så att juridiskt yrkesverks amma kan arbeta snabbare och mer effektivt. Olympus förstår. Olympus har hjälpt

Läs mer

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare intelligent flexibel lättanvänd tyst Intelligent Ställer om sig automatiskt efter din lokal SWH anpassar sig automatiskt till förutsättningarna i din lokal.

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

Hur vet du när det är dags att byta filter?

Hur vet du när det är dags att byta filter? Hur vet du när det är dags att byta filter? Grannarna klagar Bilarna på gatan är smutsiga Svart snor när jag snyter mig För dålig utsugningskapacitet D f K lu fa ra en så bi Dags att byta filterslangar

Läs mer

ECO-TAKFLÄKT. En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor. Garanterad VILPE -kvalitet:

ECO-TAKFLÄKT. En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor. Garanterad VILPE -kvalitet: ECO-TAKFLÄKT En avancerad och energisparande takfläkt med EC-motor Garanterad VILPE -kvalitet: - 1 års färggaranti - 2 års garanti för teknisk funktionalitet - 2 års garanti för elektriska delar VILPE

Läs mer

23 % Total kontroll med helintegrerad värmereglering. living.danfoss.se. living by Danfoss värmereglering

23 % Total kontroll med helintegrerad värmereglering. living.danfoss.se. living by Danfoss värmereglering living by Danfoss värmereglering Total kontroll med helintegrerad värmereglering Danfoss Link är ett trådlöst värmeregleringssystem som gör det möjligt för dina kunder att enkelt och effektivt styra såväl

Läs mer

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen

Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Leica Viva TPS Den snabbaste totalstationen Din vision: En snabb totalstation Välkommen till Leica Viva TPS Det blir inte snabbare Med Leica TPS kan du slutföra jobbet snabbare, erbjuda kompetenta anbud

Läs mer

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla COMPARE-IT COMPARE-IT COMPARE-IT är ett innovativt företag med lång erfarenhet inom byggnadsautomation och smarta hemlösningar. Företaget

Läs mer

ABB i-bus KNX DALI-gateways Produktinformation

ABB i-bus KNX DALI-gateways Produktinformation ABB i-bus -gateways Produktinformation Flexibel belysningshantering och intelligenta installationssystem Modern belysning måste kunna mer än att bara lysa. Framför allt gäller det att skapa en användningsanpassad

Läs mer

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar.

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. FAMA hyllsystem maximal flexibilitet för maximal effektivitet Willach Pharmacy Solutions hör till världens

Läs mer

AMP 1200. Inneklimat i världsklass. info@airmaster.se www.airmaster.se. Krantz, tel. +46 706 536 536 www.airmaster.se. Jens info@airmaster.

AMP 1200. Inneklimat i världsklass. info@airmaster.se www.airmaster.se. Krantz, tel. +46 706 536 536 www.airmaster.se. Jens info@airmaster. AMP 1200 Inneklimat i världsklass Box 74 Box 74 Box Tel. 74 040-40 77 65 S - 518 21 Sandared S - 518 S - 21 518 Sandared 21 Sandared Jens Sverige Sverige Sverige Håkan Vår senaste innovation inom decentral

Läs mer

S P A R A P Å E N E R G I N 1

S P A R A P Å E N E R G I N 1 SPARA PÅ ENERGIN 1 ENKELT Och KLART KONCEPT 2 MJK Connect är en allsidig pumpstyrnings- och övervakningsenhet i samma kapsling. Vi har byggt in energioptimering i produkten, så med en Connect får du som

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

TEKNISKA SYSTEM EL. Ämnets syfte

TEKNISKA SYSTEM EL. Ämnets syfte TEKNISKA SYSTEM EL Ämnet tekniska system el behandlar den arbetsprocess där man projekterar och dokumenterar tekniska system och anläggningar inom teknikområdet elinstallation. I projektering ingår utrednings-

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 besparingar*

Läs mer

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Robust och smidig maskinstyrning med intelligent elektronik IQAN-TOC2 genvägen till framtiden Lättspecificerat Lättinstallerat Enkel inställning Enkel diagnostik

Läs mer

Manual för TH SOL 801 hybrid.

Manual för TH SOL 801 hybrid. 10-10-08 11-03-05 D 11-03-05 Percy Eriksson 1 av 20 Manual för TH SOL 801 hybrid. TH Solar Sverige. Tossene Berg 16. 455 98 Dingle Support: 0523-91139 vardag 08.00-17.00 Internet: www.thsolar.se E-post

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

Belysning för krävande miljöer

Belysning för krävande miljöer E2 Belysning för krävande miljöer 2 ETAP Kapslade armaturer E2 I fuktiga och/eller mycket smutsiga utrymmen krävs kapslade armaturer. Med E2 tillhandahåller ETAP en belysningslösning med LED för bland

Läs mer

SMARTA HEM STANDARDPAKET

SMARTA HEM STANDARDPAKET SMARTA HEM STANDARDPAKET Eco-Smarta hus med KNX-system Vi bygger Eco-Smarta hus med ett inbyggt system för att styra hemmet, baserat på världsstandarden KNX. Systemet innebär att du kan styra allehanda

Läs mer

Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning

Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning Ett unikt sätt att enkelt och energieffektivt generera kyla till ett kylbaffelsystem. Combi Cooler är ett integrerat system som består av en

Läs mer

P06 - VIDAREUTVECKLING AV VÄRMEPUMPSSYSTEM FÖR NNE-HUS

P06 - VIDAREUTVECKLING AV VÄRMEPUMPSSYSTEM FÖR NNE-HUS Effsys Expand Forskardagar 160518 P06 - VIDAREUTVECKLING AV VÄRMEPUMPSSYSTEM FÖR NNE-HUS Projektledare: Caroline Haglund Stignor Bitr. projektledare: Ola Gustafsson Finansiärer och Deltagande företag Huvudfinansiär:

Läs mer

Kundtjänst: gemensamt mål

Kundtjänst: gemensamt mål I våra spalter presenterar vi ofta nyheter, maskiner eller teknologier. Det är dock inte det enda som bidrar till framgången för ett företag. När väl maskinen är såld skall den installeras, kundens operatörer

Läs mer

Offert. Nordic Värmesystem

Offert. Nordic Värmesystem Offert Nordic Värmesystem Nordic Värmesystem AB levererar ett helhetskoncept med flexibla, energisnåla och miljövänliga systemlösningar som klarar den nuvarande energilagstiftningen om minskad energianvändning

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer?

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer? PROCESS / OEM Nyfiken på hur våra funktionslösningar förbättrar dina processer? Armatec är ett renodlat kunskapsföretag på tekniska system inom processindustrin. Av naturliga skäl är det därför människorna

Läs mer

Respond Kallelsesignalsystem

Respond Kallelsesignalsystem www.tjeders.se Respond Kallelsesignalsystem Larm- och kommunikationssystem för framtidens sjukhus och vårdinrättningar. Tjeders utvecklar, tillverkar och marknadsför system och komponenter för larm och

Läs mer

Lagerlokaler. GreenWarehouse. Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt.

Lagerlokaler. GreenWarehouse. Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt. Lagerlokaler GreenWarehouse Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt. Lidls distributionscenter, Heerenveen, Nederländerna Ljusa möjligheter för alla lagerlokaler Höga takhöjder

Läs mer

Integrerad ljusreglering. ELS - MDS - EMD - kundanpassat

Integrerad ljusreglering. ELS - MDS - EMD - kundanpassat Integrerad ljusreglering ELS - MDS - EMD - kundanpassat Integrerad ljusreglering Briljant i sin enkelhet Integrerad ljusreglering innebär att hela ljusregleringssystemet (sensor, styrenhet och dimbart

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar

ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR I ENKEL- OCH TVILLINGUTFÖRANDE I GJUTJÄRN ELLER BRONS FÖR VÄRME- OCH KYLAPPLIKATIONER I STÖRRE BYGGNADER ecocirc XL och XLplus cirkulationspumpar Exakt den cirkulationspump

Läs mer

CHESS Chemical Health Environment Safety System

CHESS Chemical Health Environment Safety System CHESS Chemical Health Environment Safety System Bureau Veritas En kort översikt 180 år av expertis inom kvalitet, hälsa och säkerhet, miljö och socialt ansvar "Att söka sanningen och berätta den utan rädsla

Läs mer

Bruksanvisning. Daikin Altherma värmepump för bergvärme EGSQH10S18AA9W. Bruksanvisning Daikin Altherma värmepump för bergvärme.

Bruksanvisning. Daikin Altherma värmepump för bergvärme EGSQH10S18AA9W. Bruksanvisning Daikin Altherma värmepump för bergvärme. Svenska Innehåll Innehåll 1 Om detta dokument 1 Om detta dokument 2 2 Om systemet 3 2.1 Komponenter i en typisk systemlayout... 3 3 Drift 3 3.1 Översikt: Drift... 3 3.2 Snabbgenomgång av användargränssnittet...

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

TAC I-talk. Informationen som ger överblick och sänker driftkostnader

TAC I-talk. Informationen som ger överblick och sänker driftkostnader Informationen som ger överblick och sänker driftkostnader Kunderna säger att regelbundet jämföra verkliga kostnader mot budget är viktigt, men vi behöver hjälp att analysera resultaten. vi skulle behöva

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

Förenkla regulatorbyten Mångdubbla dina möjligheter

Förenkla regulatorbyten Mångdubbla dina möjligheter MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Förenkla regulatorbyten Mångdubbla dina möjligheter Den nya EKC 202C MS regulatorn En universell regulator EKC 202C-MS-regulatorn är kompatibel med de flesta NTC-givare på

Läs mer

Kostnadseffektiv transport av personer och material Superlift MX 624/1024 1524/2024

Kostnadseffektiv transport av personer och material Superlift MX 624/1024 1524/2024 Kostnadseffektiv transport av personer och material Superlift MX 624/1024 1524/2024 www.boecker-group.com Fördelar när det gäller lönsamhet Superlift MX Bestäm Dig för bygghissystemet som på alla byggplatser

Läs mer

TIME ec. Kompakt luftbehandlingsaggregat

TIME ec. Kompakt luftbehandlingsaggregat Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Luftkonditionering Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar TIME ec Kompakt luftbehandlingsaggregat Luftbehandlingsaggregaten

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

Balanserad ventilation för lokaler

Balanserad ventilation för lokaler Balanserad ventilation för lokaler Flexit Albatros-serien 280-1400 lit/sek Albatros S10 R toppanslutning Aggregat Luftvolym Kanalmotstånd S10 R 280 l/s 200 Pa Aggregat: S10 R Automatik: CS 2000 Höjd: 1360

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

Uppgradera KNX till en högre komfortnivå

Uppgradera KNX till en högre komfortnivå Uppgradera KNX till en högre komfortnivå Fastighetsautomation Fastighetsautomation varje dag, var som helst och när som helst Smartphones och surfplattor blir alltmer en del av dina kunders dagliga liv.

Läs mer

Växthusets nya värme. Spara och bevara med modern värmepumpteknik

Växthusets nya värme. Spara och bevara med modern värmepumpteknik Växthusets nya värme Spara och bevara med modern värmepumpteknik Vi skapar rätt klimat för god tillväxt Ett växthus har stora och mycket speciella krav på inomhusklimatet. För att växterna ska få rätt

Läs mer

GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES

GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES Grundfos pumpar och kunskap om värmesystem Vänta inte för länge med att kontakta Grundfos! Vi hjälper dig att planera för framtiden När du planerar ett värmesystem

Läs mer

Steni Colour FASADSKIVA

Steni Colour FASADSKIVA Framhäv fasaden med Steni Colour FASADSKIVA Steni Colour framtidens fasadskiva Steni Colour är en robust, flexibel och lätt fasadskiva som är enkel att rengöra och inte minst har mycket lång livslängd.

Läs mer

HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL. ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar

HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL. ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar ecocirc PRO Varmt vatten ur kranen direkt! Nu med automatisk avluftning,

Läs mer

INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV

INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV DTV Takfläkt, vertikal avluft Hämta alla produktdata om DTV takfläkt Kapacitet överblick DTV Kapacitet l/s Min Max. DTV160-4-1 16 88 DTV200-4-1 33 189 DTV250-4-1EC

Läs mer

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN ETT FLEXIBELT ÖVERVAKNINGSYSTEM MED MÅNGA MÖJLIGHETER Uni-View är ett SCADA system som ger användaren möjlighet att få full kontroll över sina anläggningar.

Läs mer

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare.

F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare. F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare. 2 NYHET Våren 2014 lanserar Enoc System ett helt nytt IT-skåp en kapsling

Läs mer

GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG. Always with you

GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG. Always with you GETINGE ONLINE FÅ TILLGÅNG TILL INFORMATION VAR DU ÄN BEFINNER DIG Always with you 2 Getinge Online ARBETA SMARTARE OCH FÅ ÖKAD DRIFTTID Traditionellt görs en manuell översyn av statusen på steril- och

Läs mer

Linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433

Linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433 ACO DRAIN Multiline för belastningsklasserna A 15 - E 600 enligt EN 1433 9 Med ACO DRAIN Multiline sätter vi ny standard för konsulter, utförande och funktionalitet inom linjeavvattning. ACO DRAIN Multiline

Läs mer

SMARTA MONTERINGSSYSTEM

SMARTA MONTERINGSSYSTEM SMARTA MONTERINGSSYSTEM DEN FRIHÄNGANDE VENTILERADE FASADEN Den frihängande ventilerade fasaden (FVF) bekläder en byggnads yttervägg. Med en FVF monteras fasadelementen på ett avstånd från byggnadens

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik!

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Ackumulatortankar och beredare för både enkla och avancerade energisystem,

Läs mer

LYRA » ENERGIEFFEKTIV KYLKASSETT AIR DIFFUSION LYRA

LYRA » ENERGIEFFEKTIV KYLKASSETT AIR DIFFUSION LYRA AIR DIFFUSION LYRA LYRA» ENERGIEFFEKTIV KYLKASSETT Energieffektivitet grunden i våra lösningar Vi utför allt vårt forsknings- och utvecklingsarbete och alla labbtester med målinriktat fokus på att kunna

Läs mer

Så kan ni arbeta med digitala informationsskärmar. Tips och råd för digital signage inom offentlig sektor

Så kan ni arbeta med digitala informationsskärmar. Tips och råd för digital signage inom offentlig sektor Så kan ni arbeta med digitala informationsskärmar Tips och råd för digital signage inom offentlig sektor Digitala informationsskärmar är en mycket bra kanal för att snabbt och effektivt sprida information.

Läs mer

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket

UnoTech. ett beprövat och säkert tätskikt för taket UnoTech ett beprövat och säkert tätskikt för taket Det miljövänliga taket! Lugn, bara låt det regna och blåsa! Med ledord som robust, stabilt och tryggt har Mataki UnoTech genom åren utvecklats till ett

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag!

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Kom och delta i Minimässan Trygga lösningar. Det handlar om fastighetsvård & drift för dig som ansvarar för din fastighets välmående! Hur mycket hållbar

Läs mer