Årsredovisning facknämnder Arbetslivsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning facknämnder 2013. Arbetslivsnämnden"

Transkript

1 Årsredovisning facknämnder Arbetslivsnämnden

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Kommunfullmäktiges övergripande verksamhets- och kvalitetsmål Individ- och familjeomsorg Egen organisation Nämndens egna mål Individ- och familjeomsorg Arbetsmarknadsinsatser LSS Daglig verksamhet Nämndens verksamhet Resultat Budgetavvikelse Verksamhetsanalys Kommunfullmäktiges särskilda uppdrag till nämnden Arbetsliv Verksamhetsmått Funktionshinderverksamhet Socialpsykiatri Individ- och familjeomsorg Bilagor Bilaga 1: DB-Blanketter Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 2(22)

3 1 Inledning Arbetslivsnämndens huvuduppgift är att fullgöra kommunens arbetsmarknads- och sysselsättnings politiska insatser. Nämnden ansvarar för att bidra till att motverka arbetslösheten i kommunen genom att verksamheten svarar mot arbetsmarknaden och den enskildes behov. Arbetslivsnämnden finansierar ett stort antal anställningar för funktionsnedsatta, anställningar med lönebidrag, utvecklings och trygghetsanställningar samt OSA (offentligt skyddad anställning). Nämnden ansvarar också för Borås Stads alla feriearbeten. Arbetslivsnämnden ansvarar både för ledning och samordning av Borås Stads integrationsarbete. Verksamheten under integration är invandrarservice, under integration finns även finskt förvaltningsområde som finansieras med 100 % av statliga medel. Nämnden ansvarar också för introduktionen för flyktingar när det gäller Samhällsorientering och SFIundervisning. Nämnden har också ansvaret för försörjningsstödet. Inom daglig verksamhet LSS som Arbetslivsnämnden har utföraransvar över, erbjuds arbetsliknande sysselsättning för funktionshindrade personer inom LSS. För de personer som står längst ifrån arbetsmarknaden inom LSS erbjuds aktivitet/upplevelse under dagen. Arbetslivsnämnden har också utföraransvar över daglig verksamhet Socialpsykiatri, verksamheter som finns är bland annat ett aktivitetshus, butik, café och legoarbete. Nämnden ansvarar också för kommunens del i Sjuhärads Samordningsförbund, personliga ombud, och tolkförmedlingen Väst. Arbetslivsnämnden ska informera kommunstyrelsen och övriga berörda nämnder om förhållandet i arbetslivsförvaltningen. Dessutom har Arbetslivsnämnden ett generellt bevakningsansvar att följa utvecklingen inom arbetslivsförvaltningen samt avge yttranden i ärenden som berör arbetslivsförvaltningen. Arbetslivsnämnden har haft 11 sammanträden under år. Nämnden består av nio ledamöter och nio ersättare. Ordförande har varit Lars-Åke Johansson (S), förste vice ordförande Ingegerd Nyborg (M) och andre vice ordförande Ida Legnemark (V) Ledamöter: Lars Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar (MP) Ingegerd Nyborg (M) Birgitta Bergman (M) Bo Unosson (C) Andreas Cerny (FP) Ersättare: Benny Rydbäck (S) Muharrem Binaku (S) Maria Frankert (S) Jonas Jörgensen (V) Arash Bolouri (MP) Ismail Bublic (M) Oliver Öberg (M) Ann-Charlotte Blomqvist (KD) Kamran Rousta (FP) Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 3(22)

4 2 Kommunfullmäktiges övergripande verksamhets- och kvalitetsmål 2.1 Individ- och familjeomsorg Kommunfullmäktiges indikatorer Målvärde Antal hushåll som får försörjningsstöd i mer än tio månader under kalenderåret Antal hushåll som får försörjningsstöd i mer än tio månader under kalenderåret. Verksamheten uppdrag: Försörjningsstöd är samhällets yttersta försäkringssystem och tillämpas när alla andra resurser undersökts och uttömts. Rätt till ekonomiskt bistånd prövas individuellt, med bedömning från person till person, det skall finnas kompetent personal, med sådan utbildning att detta kan bedömas på ett rättssäkert sätt enligt gällande lagstiftning och regelverk Önskvärt idealresultat på lång sikt. Ingen ska vara långsiktigt beroende av försörjningsstöd. För många som söker arbete är det svårt att etablera sig på den öppna arbetsmarknaden. Dels beror kravet på om fullgjord gymnasieutbildning, kravet på körkort samt krav på goda färdigheter i det svenska språket. Under de senaste åren har konjunkturen bidragit till att fler fått arbete eller gått vidare till studier och därmed egenförsörjning men fortfarande står en relativ stor grupp utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Olika insatser i form av bland annat en alternativ arbetsmarknad är en av flera åtgärder att minska antalet hushåll som är beroende av försörjningsstöd. Arbetslivsnämnden jobbar också aktivt med att hantera försörjningsstödet på ett aktivt sätt, och ta vara på de möjligheter som finns att omvandla medel som passivt betalas ut i form av försörjningsstöd till att istället erbjuda någon form av anställning. Växla bidrag mot lön som genomförts under har 78 personer fått ett lönearbete istället för att gå på passivt försörjningsstöd. Metoden har sparat kr i utbetalningar av försörjningsstöd. Metoden Växla bidrag mot lön där personalkostnaderna har varit kr och bidragen från Arbetsförmedlingen kr en nettokostnad på kr. Minskningen av försörjningsstödet har varit kr en nettobesparing för Arbetslivsnämnden med kr. Statistiken är utfallet för tertialuppföljningen efter augusti, då det inte finns någon ny statistik tillgänglig. 2.2 Egen organisation Kommunfullmäktiges indikatorer Målvärde Andel sjukfrånvaro av ordinarie arbetstid, %. 5,63% 5,9% 6% 6,3% Antalet sjukfall över 60 dagar Arbetad tid för timavlönade omräknat till ,6 Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 4(22)

5 Kommunfullmäktiges indikatorer Målvärde årsarbetare. Andel sjukfrånvaro av ordinarie arbetstid, %. Under har arbetet fortsatt med att kvalitetssäkra det systematiska arbetsmiljöarbetet och att det följer den tydliga strukturen med handlingsplaner som följer Borås Stads övergripande rutiner. Under våren har kompletterande medarbetarutbildningar i det systematiska arbetsmiljöarbetet genomförts för nyanställda och de medarbetare som ej deltog under. Augusti fastställdes Arbetslivsnämndens hälsostrategiska plan. Den syftar till att ta till vara på de friskfaktorer som redan finns på Arbetslivsnämndens arbetsplatser, stärka frisknärvaron, förebygga sjukfrånvaron samt öka arbetstrivseln. Andel sjukfrånvaro av ordinarie arbetstid är 6,3 %. Mäter vi enbart sjukfrånvaron för de medarbetare som arbetar inom Arbetslivsnämnden och som vi har arbetsmiljöansvaret för är sjukfrånvaron 5,02 %. Antalet sjukfall över 60 dagar. Enhetscheferna arbetar aktivt med rehabiliteringsutredningar tidigt i rehabiliteringsarbetet. Förebyggande föreläsningar har arrangerats med hjälp av Previa främst inom Återbruk och daglig verksamhet LSS. Antalet sjukfall över 60 dagar är 49 st vilket kan jämföras med 29 st sjukfall över 60 dagar då arbetsmarknadsanställningarna inte räknas med. Arbetad tid för timavlönade omräknat till årsarbetare. Arbetad tid för timavlönade är låg beroende på att Arbetslivsnämnden har byggt upp en egen personalpool. Personalpoolen består av tillsvidareanställd personal inom daglig verksamhet LSS och daglig verksamhet socialpsykiatri. Den verksamhet där det finns timavlönad personal är under Boråsregionens etableringscenters samhällsinformation. Verksamheten samhällsinformation är svår att organisera på ett annat sätt än via timavlönad personal. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 5(22)

6 3 Nämndens egna mål 3.1 Individ- och familjeomsorg Verksamhetens indikatorer Målvärde Växla bidrag mot lön 36 minst Växla bidrag mot lön Ett av Arbetslivsnämndens uppdrag är att fullgöra kommunens arbetsmarknads- och sysselsättningspolitiska åtgärder. En annan av Arbetslivsnämndens uppdrag är att ansvara för försörjningsstödet, i vilket ingår att arbeta med utredande, aktiverande och arbetsförberedande åtgärder i syfte att den enskilde ska nå egen försörjning. Utifrån dessa uppdrag har Arbetslivsnämnden formulerat ett mål. Målet är att under skall 50 personer gå från försörjningsstöd till någon form av egen försörjning. En processkartläggning har gjorts och en projektorganisation är tillsatt utifrån uppdraget. Samtidigt har en översyn genomförts bland försörjningsstödstagare över vilka personer som kan vara aktuella. Dialog med Arbetsförmedlingen om vilka typer av anställningsstöd som kan komma i fråga. Under perioden januari-december har 78 personer, varav 30 kvinnor och 48 män, fått lön under metoden växla bidrag mot lön, Personalkostnaden har varit , statsbidraget har varit kr sammanlagt en kostnad på kr. Minskning av försörjningsstöd för dessa 78 personer har varit kr. Sammanlagt en besparing på kr. Så når vi målet. Aktivt arbeta med att få försörjningsstödstagare till någon form av egen försörjning. 3.2 Arbetsmarknadsinsatser Verksamhetens indikatorer Målvärde Återbruk Återbruk 42% 40% 51,52% Det finns inget självändamål i att ha en alternativ arbetsmarknad, utan att verksamheten i sig syftar till att utveckla arbetsförmåga, färdigheter, och motivation att ta sig in på den ordinarie arbetsmarknaden. Arbetslivsnämndens egen verksamhet i den alternativa arbetsmarknaden Återbruk syftar till att vara ett steg i att pröva och bygga upp arbetsförmåga, samt rusta individen att gå vidare mot den ordinarie arbetsmarknaden. På Återbruk finns idag olika verksamheter, såsom fixartjänst, fastighetsservice, secondhandbutik, transporttjänster, snickeri/tapetseri, restaurang, biltvätt för i första hand Borås Stads leasingbilar, cykel och däckverkstad, data och elektronikgrupp, mobile info center och returen i samarbete med Borås Energi och Miljö. Under året har flödet varit 51,52 %, med det menas att 51,52 % av deltagarna har lämnat Återbruks verksamhet. Den största gruppen av deltagare på Återbruk som slutat under året har själva valt att sluta Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 6(22)

7 på Återbruk, 25 %. Den nästa största gruppen som slutat har övergått till andra praktikplatser, 12%. Den tredje största gruppen har gått till den ordinarie arbetsmarknaden eller studier, 7 %. 3.3 LSS Daglig verksamhet Verksamhetens indikatorer Målvärde Andel deltagare inom LSS Daglig verksamhet minst 90% 81% Andel deltagare inom LSS Daglig verksamhet I juni 2010 infördes lov, lagen om valfrihet inom daglig verksamhet LSS. De deltagare som finns i Borås Stad kan då välja mellan att göra sin dagliga verksamhet inom Borås Stad eller hos ett privat företag. Arbetslivsnämnden är idag en av fyra utförare men också ickevalet. Nämnden arbetar med att gå från ickevalet till det självklara valet. Arbetslivsnämnden har utföraransvar för funktionshindrade inom LSS målgrupper, för de som väljer att ha sin daglig verksamhet inom Borås Stad. Daglig verksamhet erbjuder arbetsliknande sysselsättning för funktionshindrade personer inom LSS. Arbetslivsnämnden har både egna arbetsplatser och arbetsplatser som är integrerade på olika företag och föreningar. Arbetsplatser i egen regi är bland annat caféverksamhet, bageri, skog och trädgårdsarbete samt legoarbete. För de deltagare som står längs ifrån arbetsmarknaden erbjuds aktivitet/upplevelse av dagen. Denna verksamhet bedrivs i egna lokaler, aktiviteterna är bland annat gymnastik, musik, promenader och skapande verksamhet. Antalet deltagare inom verksamhet LSS har varit under, 308 st. Utav alla deltagare som finns i Borås Stad under, har 81 % valt Arbetslivsnämndens verksamheter. Arbetslivsnämnden arbetar aktivt med att informera och visa sina arbetsplatser för nya LSS deltagare, detta sker främst för elever från olika särskolor. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 7(22)

8 4 Nämndens verksamhet Resultat Ekonomiskt sammandrag Tkr Bokslut Bokslut Budget Bokslut Avvikelse Sålda platser Statsbidrag Avgifter och övriga intäkter Summa intäkter Personal Lokaler Försörjningsstöd Övrigt Kapitalkostnader Summa kostnader Buffert (endast i budget) Nettokostnad Kommunbidrag Resultat efter kommunbidrag Godkänt ianspråktaget ackumulerat resultat Resultat jfr med tillgängliga medel Ackumulerat resultat Resultatanalys Arbetslivsnämnden gjorde ett underskott för år med tkr, jämfört med år då underskottet blev tkr, en förbättring med tkr, jämfört med år då underskottet blev tkr, en förbättring med tkr. De stora posterna där underskottet finns under är LSS daglig verksamhet och arbetsmarknadsinsatser. De två stora posterna som är bättre än budgetuppföljningen är, nettoutbetalningar av försörjningsstöd lägre med tkr och det lokala kunskaplslyftet lägre med tkr. Arbetslivsnämnden ansöker om att hela underskottet för år avskrivs. Administration Administrationen gjorde ett överskott på 465 tkr främst beroende på lägre personalkostnader än budgeterat. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 8(22)

9 Individ och familjeomsorg Nettokostnaden för försörjningsstödet blev för år, tkr, för år, tkr och för år, tkr. Under de tre åren Arbetslivsnämnden funnits har försörjningsstödet minskat med tkr. Inom försörjningsstödet läggs det ner mycket arbete på att det ska vara så lågt försörjningsstöd som möjligt, bland annat arbetas det med metoden växla bidrag mot lön där metoden sänkt utbetalningarna inom försörjningsstödet för år med kr. Övrig verksamheter inom IFO gjorde ett överskott på tkr. Det stora överskottet finns under kunskapslyftet där verksamheten knappt hann komma igång under. Utav budgeten på tkr gjordes det åt endast 99 tkr. Övriga överskott under verksamheten på tkr beror på alla tjänster inte varit tillsatta under året beroende på personer som slutar och att rekrytering tar sin tid. LSS Daglig verksamhet Underskottet för verksamheten blev för år blev tkr. För år minskade underskottet till tkr. För år blev det ett underskott med tkr. Det budgeterade underskottet för år var tkr, jämfört med det budgeterade underskottet blev underskottet mer, främst beroende på för höga personalkostnader jämfört med lov-ersättningen som kommer från Sociala Omsorgsnämnden för de deltagare som kom under hösten som hade ett stort omvårdnadsbehov. Verksamheten minskade sina kostnader jämfört med, tkr för och tkr för år. För år höjdes kostnaderna och då framförallt personalkostnaderna beroende på nya deltagare under hösten med stora omvårdnadsbehov, kostnaderna ökades till tkr. Antal deltagare inom LSS daglig verksamhet har varit under, 308 st. Utav alla deltagare som finns i Borås Stad under, har 81 % valt Arbetslivsnämndens verksamheter. Socialpsykiatri Verksamheten gjorde ett underskott på 11 tkr för år, jämfört med ett underskott på 266 tkr för år och ett överskott på 3 tkr för. Integration Integration gjorde ett överskott med 829 tkr främsta anledning att kostnaderna för material och tjänster blev lägre än budget och att efterfrågan på platser inom samhällsorienteringen för personer som inte ingår i Boråsregionens etableringscenter där Arbetslivsnämnden har en budget på 400 tkr inte fanns. Uppbyggnaden av den nya tolkförmedlingen, Tolkförmedling Väst har kostat Arbetslivsnämnden 149 tkr. Arbetsmarknadsinsatser Arbetsmarknadsinsatser gjorde ett underskott på tkr. De största anledningarna till underskottet är för att arbetsmarknadsanställningar som gjorde ett under skott på tkr. Varav tkr tillhör växla bidrag mot lön och tkr beror på att ca 40 tjänster fick en ny anställningsform under på AB- avtalet med månads från en timavlönad OSA anställning. Kostnaden som Arbetslivsnämnden gick back var den månad då både timlön och månadslön plus semester betalades ut. Resterande underskott tillhör uppbyggnaden av Jobb Borås vuxna. Feriearbeten Feriearbeten gjorde ett underskott med tkr. Nettokostnaden för verksamheten blev tkr. Underskottet beror på att budgeten är för feriearbeten. Antal personer som fick ett feriearbete under var feriearbeten. Övrigt Övrigt som består av personliga ombud, bidrag till samordningsförbundet, bidrag till Dagfolkhögskolan på Hässleholmen och bidrag till Föreningen Guldkanten. Underskottet i verksamheten blev 76 tkr. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 9(22)

10 Buffert Buffert på tkr har används för att täcka underskottet i verksamheten. 4.2 Budgetavvikelse Verksamheternas nettokostnader Tkr Administration, nämnd Bokslut Bokslut Budget Bokslut Avvikelse Intäkter Kostnader Resultat IFO ekonomiskt bistånd exkl. försörjningsstöd Intäkter Kostnader Resultat Försörjningsstöd Intäkter Kostnader Resultat Daglig verksamhet LSS Intäkter Kostnader Resultat Daglig verksamhet psykiatri Intäkter Kostnader Resultat Integration Intäkter Kostnader Resultat Arbetsmarknadsinsatse r Intäkter Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 10(22)

11 Tkr Bokslut Bokslut Budget Bokslut Avvikelse Kostnader Resultat Feriearbeten Intäkter Kostnader Resultat Övrigt Intäkter Kostnader Resultat Buffert Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Intäkter Kostnader Resultat Totalt Intäkter Kostnader Resultat Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 11(22)

12 4.3 Verksamhetsanalys Administration Administration som består av nämndverksamhet, förvaltningsledning, ekonomifunktion, personalfunktion och stabsfunktion. I stabsfunktionen ingår verksamhetsutveckling, säkerhetssamordning och IT-samordning. Staben jobbar med verksamhetsstöd åt förvaltningen. Administrationen som tillsammans med verksamheten prioriterar förbättring och kvalitetsarbete med hjälp av metoder och verktyg som Borås Stad har valt att arbeta med, Lean och Sixsigma. Administrationen gör ett litet överskott på 465 tkr främst beroende på lägre personalkostnader än budgeterat Individ och familjeomsorg Netto utbetalningar av försörjningsstöd visar ett negativt resultat jämfört med budget med tkr. Budgeten för år var tkr och resultatet blev tkr. Jämförelsevis med de två senaste åren är det en klar förbättring, År blev resultatet tkr, en förbättring med tkr. År blev resultatet tkr en förbättring med tkr. Snittet för antal hushåll under har varit st, som högst och som lägst Snittet är uträknat för de månaderna statistik finns februari-maj och juli-september. Antal hushåll med försörjningsstöd har minskat från till med 78 st hushåll, jämfört med år, 146 hushåll. Snittet för år var under, hushåll. För år var snittet hushåll. Rätt till ekonomiskt bidrag, prövas individuellt. Det skall finnas kompetent personal, med sådan utbildning att detta kan bedömas på ett rättssäkert sätt enligt gällande lagstiftning och regelverk. Inom försörjningsenheten läggs det ner mycket arbete på att ha ett så lågt försörjningsstöd som möjligt. Redan vid ansökan av försörjningsstöd försöker socialsekreteraren att hitta andra alternativ av försörjning än försörjningsstöd. Det finns olika metoder för att ha ett så lågt försörjningsstöd som möjligt. En metod är att det arbetas med rutiner som bland annat innebär tydliga och standardiserade arbetsprocesser som bidrar till en tydlighet i socialsekreterarens ansvar, graden av krav och kontroll är höga och strukturerade. Det innebär att ledningen har insyn i hur arbetet bedrivs, begränsningarna i handlingsfriheten ökar rättssäkerheten för klienter och socialsekreterarna. En annan metod är att ansvar för för för hela processen när det gäller försörjningsstödet. I jämförelse med andra kommuner i Borås Stads storlek har försörjningsstödet inte valt att dela upp arbetsmomenten motivation och ekonomisk handledning. Socialsekreteraren ansvarar för hela processen och får en helhetskunskap och en relation till klienten, vilket bidrar till att det finns möjligheter att följa upp klientens ekonomi och förhindra felutbetalningar. Arbetslivsnämnden har även två FUT-utredare som arbetar med felaktiga utbetalningar. Växla bidrag mot lön är en annan metod som går ut på att hålla nere kostnaden för försörjningsstödet. Metoden bygger på att personer som befinner sig i ett passivt bidragsberoende får en möjlighet till ett lönearbete i syfte att nå egenförsörjning. Vinsten för individerna är att få en egen lön, prova på ett arbete, komma in ett socialt sammanhang och få nyttig erfarenhet på väg ut mot egenförsörjning. Växla bidrag mot lön sparat kr när det gäller utbetalning av försörjningsstöd. I växla bidrag mot lön har det funnits 78 personer under året personalkostnaderna har varit kr kr och bidragen från Arbetsförmedlingen har varit kr. En nettokostnad på kr. Sammanlagt en besparing för Arbetslivsnämnden på kr. Övriga verksamheter inom IFO gjorde ett överskott på tkr. Det stora överskottet finns under Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 12(22)

13 kunskapslyftet där verksamheten knappt hann komma igång under. Utav budgeten på tkr gjordes det åt endast 99 tkr. Övriga överskott under verksamheten på tkr beror på att alla tjänster inte varit tillsatta under året beroende på personer som slutar och att rekryteringar tar sin tid LSS Daglig verksamhet I juni 2010 infördes lov, lagen om valfrihet inom daglig verksamhet LSS. De deltagare som finns i Borås Stad kan då välja mellan att göra sin dagliga verksamhet inom Borås Stad eller ho ett privat företag. Arbetslivsnämnden är idag en av fyra utförare men också ickevalet. Nämnden arbetar med att gå från ickevalet till det självklara valet. Arbetslivsnämnden har utföraransvar för funktionshindrade inom LSS målgrupper, för de som väljer att ha sin dagliga verksamhet inom Borås Stad. Daglig verksamhet erbjuder arbetsliknande sysselsättning för funktionshindrade inom LSS. Arbetslivsnämnden har både egna arbetsplatser och arbetsplatser som är integrerade på olika företag och föreningar. Arbetsplatser i egen är är bland annat caféverksamhet, bageri, café, skog och trädgård och legoarbete. För de deltagare som står längst ifrån arbetsmarknaden erbjuds aktivitet/upplevelse av dagen. Denna verksamhet bedrivs i egna lokaler, aktiviteterna är bland annat gymnastik, musik, promenader och skapande verksamhet. Inom daglig verksamhet arbetas det aktivt med att erbjuda varje individ en arbetsplats som i stå stor utsträckning som möjligt motsvarar den enskildes behov och önskan. Tillsammans med individen upprättas individuella mål för att individen ska bli ska utvecklas. Målet är att bli så självständig som möjligt. Underskottet för verksamheten för år blev tkr. För år minskades underskottet till tkr. För år blev det ett underskott med tkr. Det budgeterade underskottet för år var tkr, jämfört med det budgeterade underskottet blev underskottet mer, främst beroende på för höga personalkostnader jämfört med lov-ersättningen som kom från Sociala Omsorgsnämnden för de deltagare som kom under hösten som hade ett stort omvårdnadsbehov. Kostnaderna för verksamheten LSS dagligverksamhet har sett ut enligt följande: Personalkostnader: tkr tkr tkr Materialkostnader: tkr tkr tkr Tjänster: tkr tkr tkr Summa: tkr tkr tkr Verksamheten minskade sina kostnader mellan och. För år höjdes kostnaderna och då framförallt personalkostnaderna beroende på nya deltagare med stort omvårdnadsbehov. Antalet deltagare inom LSS daglig verksamhet har varit under. 308 st. Utav alla deltagare som finns i Borås Stad under, har 81 % valt Arbetslivsnämndens verksamheter Social psykiatri daglig verksamhet Arbetslivsnämnden har utföraransvar för daglig verksamhet inom socialpsykiatrins målgrupper. Verksamheten finns ute på olika företag och inom Borås Stad. Arbetslivsnämndens verksamheter är caféverksamhet, butik, legoarbete och öppen verksamhet i form av aktivitetshus. Antalet deltagare inom socialpsykiatrin ligger runt 200. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 13(22)

14 Daglig verksamhet Socialpsykiatri gjorde ett underskott för år med 11 tkr Integration Arbetslivsnämnden har ansvaret för integrationsfrågor i Borås Stad och har varit drivande när det gäller mångfaldsarbetet, arbetet har skett i bred verksamhet eftersom integrationsfrågan berör i princip hela samhället. Ett bra mångfaldsarbete motverkar rasism och främlingsfientlighet. Den enskilt viktigaste frågan i integrationen är att öka möjligheten för flyktinggrupper att komma i arbete och därmed egenförsörjning, att ha ett arbete stärker självkänslan utvecklar språket och ger på ett naturligt sätt delaktighet i samhället. Ett nätverk i integrationsfrågan är uppbyggt med representanter från Borås Stads alla förvaltningar. Arbetslivsnämnden har under året bland annat anordnat en heldag i ämnet på Simonsland. Arbetet med att sprida mångfaldsinformation har påbörjats genom att samtliga nämnder och bolagsstyrelser fått en saklig information om invandring och integrationsarbetet. Ett försök tillsammans med Utbildningsnämnden har påbörjats att alfabetisera och stödja kortutbildade på sitt modersmål. Under integrationsområdet finns också verksamheten finskt förvaltningsområde som helt finansieras med statliga medel. Arbetet inom finskt förvaltningsområde pågår och utvecklas hela tiden, allt utvecklingsarbete sker med etablerade samrådsgrupper och till viss del övergår arbetet från utveckling till att förvalta det som redan genomförts. Övriga nationella minoriteter är Romer, Judar, Samer och Tornedalingar, av dessa är det den Romska gruppen som bor här i absolut majoritet och Romer är även den mest diskriminerade gruppen i samhället. I Borås Stad bor det ca 500 Romer, de flesta kommer från tidigare krigshärjade områden på Balkan, övriga är finska och svenska Romer (Resande folk), ett arbete har påbörjats att jobba mot gruppen Romer från området på Balkan. Ett samrådsmöte/medborgardialog har genomförts där företrädare för nationella minoriteter varit inbjudna och kunnat lyfta fram vad som varit viktiga frågor för just dom till politiker och tjänstemän. Under har Arbetslivsnämnden överfört kr till Stadsdel Norr, CFL, för 205 mottagna flyktingar i ålder 6-15 år som kommit till Borås Stad under år. Under har Arbetslivsnämnden överfört kr till Utbildningsförvaltningen, för 17 mottagna flyktingar gymnasieåldern som kommit till Borås Stad under. Under integrationsområdet finns också samhällsorientering för de nyanlända som inte omfattas av etableringslagen där Arbetslivsnämnden har fått ett nämndbidrag. I Nämndbidraget ingår också invandrarservice. Verksamheten gjorde ett plusresultat på 829 tkr. Främst beroende på ingen efterfrågan på platser inom samhällsorientering, där Arbetslivsnämnden har en budget på 400 tkr fanns, förutom de personer som ingår i Boråsregionens etableringscenter men även lägre kostnader för material och tjänster. Uppbyggnaden av den nya tolkförmedlingen, Tolkförmedling Väst uppbyggnad har kostat Arbetslivsnämnden 149 tkr. Borås Stad har tagit emot 538 nyanlända under. Jämfört med, 284 nyanlända och för år, 146 nyanlända. Den största gruppen av nyanlända för år på 63 % kom från Somalia, vidare Syrien 14 %, Afghanistan med 9 %, Iran 4 %, Eritrea 4 %, Pakistan 2 %, Uganda, Ryssland, Palestina och Etiopien 1 % vardera. Boråsregionens etableringscenter som startade där Borås Stad tillsammans med 5 andra kommuner, Bollebygd, Mark, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda bedriver etablering för de nyanlända. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 14(22)

15 Verksamheten består av SFI-undervisning och samhällsorientering. Det finns 9 st flyktingsamordnare som administrerar verksamheten. Överskottet för år för verksamheten blev kr som ska betalas tillbaks till kommunerna. Främsta anledningen till överskottet är att det funnits fler nyanlända i verksamheten än vad som beräknades när budgeten gjordes Arbetsmarknadsinsatser Arbetslivsnämnden ansvarar för Borås Stads arbetsmarknads- och sysselsättningspolitiska insatser. Ansvaret består av utveckling, samordning, genomförande och uppföljning, för kommuninvånare som av försörjningsskäl är i behov av sådana insatser. Verksamheten skall svara mot arbetsmarknaden och den enskildes behov, samt prioritera insatser som leder till att individen kan försörja sig själv. De grupper som Arbetslivsnämnden arbetar med är funktionsnedsatta, långtidsarbetslösa, nyanlända och ungdomar. Nämnden finansierar ett stort antal anställningar, såsom lönebidrag, särskilt anställningsstöd, nystartsjobb, utvecklings och trygghetsanställningar samt OSA, (offentligt skyddad anställning). Jobb Borås Arbetslivsnämndens arbetsmarknadsinsatser är organiserade under Jobb Borås. Utgångspunkten för Jobb Borås är en samlad ingång till Borås Stads arbetsmarknadsinsatser, fokus på att åstadkomma resultat genom samlade och aktiva åtgärder istället för passiva bidrag och strukturera resurserna kring deltagaren så de blir så effektiva som möjligt. Verksamheten är uppdelad i två delar, Jobb Borås vuxna år och Jobb Borås unga år. Ca 600 deltagare finns inom Jobb Borås. Verksamheten består av: Administrera och handlägga alla Borås Stads arbetsmarknadsanställningar, inklusive alla arbetsmarknadsanställningar inom växla bidrag mot lön. Antal personer med en arbetsmarknadsanställning var, 444, jämfört med, 265 och, 226. Varav växla bidrag mot lön år, 78 personer jämfört med, 36 personer. Varav urbant utvecklingsarbete Hässleholmen år, 43 personer Varav urbant utvecklingsarbete Norrby år, 5 personer Arbetsmarknadsanställningar gjorde ett underskott på tkr. Underskottet består av ca 40 tjänster som fick en ny anställningsform under på AB avtalet med med månadslön från en timavlönad OSA anställning. Kostnaden som Arbetslivsnämnden gick back var den månad då både timlön och månadslön plus semester för timlönen gick ut. Växla bidrag mot lön gjorde ett underskott på tkr, sammanlagt tkr i underskott. Administrera och handlägga unga med funktionsnedsättning som har en svår arbetsmarknad att möta, höga krav ställs på arbetsprestation och flexibilitet, något som är svårt att möta upp om det finns en funktionsnedsättning. Inom Borås Stad har Arbetslivsnämnden ett särskilt ansvar att stödja denna grupp. För år finns en budget på tkr, under år har 19 personer från denna grupp haft en anställning. Administrera och handlägga Växla Bidrag mot lön. Under har 78 personer varav 30 kvinnor och 48 män haft en anställning. Personalkostnaden har varit kr, statsbidraget har varit kr. Minskning av försörjningsstöd för dessa 78 personer har varit kr. Sammanlagt en besparing på kr. Administrera och handlägga alla arbetsmarknadsanställningar som finns under det urbana utvecklingsarbetet på Hässleholmen, 43 personer har haft en anställning under flera i Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 15(22)

16 kombination med utbildningsinsatser. Finansieringen av verksamheten sker via statliga medel från Boverket. Det finns även projektledare för verksamheten som är anställd av Stadsdelnämnden Öster. Administrera och handlägga alla arbetsmarknadsanställningar på Norrby som påbörjats under hösten/vintern. Under har det varit 5 personer som haft en anställning och det har funnits en projektledare. Ansvara för Arbetslivsnämnden del i Krut-projektet som drivs av Samordningsförbundet med hjälp av EU-medel, verksamheten har 13 årsarbetare anställda. Projektet går ut på att utveckla och nå målgrupper som tidigare inte gjorts och få dessa personer till någon form av sysselsättning eller studier. Samverkan finns med gymnasieskolorna och brygghuset. Ungdomslöner Krut där Arbetslivsnämnden satsat 500 tkr i budget för år, har det varit 13 ungdomar som fått lön under. Lokalt kunskapslyft, verksamheten har börjat i liten skala under. Projekt Lotsen, där målgruppen är år, verksamheten finansieras fullt ut av samordningsförbundet. Projekt Mast, där verksamheten vänder sig till alla grupper och finansieras fullt ut av Marks Kommun via EU-Bidrag. Arbetslivsnämnden administrerar och finansierar alla Borås Stads feriearbeten. Alla ungdomar som gått ut årskurs 9 och gymnasiets årskurser 1 och 2 erbjuds feriearbete. Nämnden arbetar ihop med kommunens olika förvaltningar, kommunala bolag, idrottsföreningar och övriga föreningar i arbetet med att placera ut och hitta lämpliga arbeten för feriearbetarna. De som vill kan också bli sommarlovsentreprenörer. Ungdomarna får då en möjlighet att tjäna egna pengar och ta ett steg in i vuxenlivet, feriearbeten ger också ungdomarna en inblick hur det fungerar på en arbetsplats och bidrar till att ge dem arbetslivserfarenhet. För Borås Stad innebär det en möjlighet att marknadsföra sig som en alternativ attraktiv arbetsgivare, med tanke på framtida personalbehov. Under 2014 var det ungdomar som sökte feriejobb, platser fanns till förfogande 239 ungdomar arbetade som feriearbetare. utav de ungdomarna som arbetat som feriearbetare var det 644 flickor och 595 pojkar. 983 st har arbetat inom Borås Stad, 98 st har arbetat i kommunala bolag, 133 st har arbetat hos olika föreningar och 25 st har varit sommarlovsentreprenörer. Under var det ungdomar som hade feriearbeten. Under var det 758 ungdomar som hade feriearbete. För år fanns det en budget för feriearbeten, då ungdomar har arbetat som feriearbetare gick verksamheten med ett underskott med tkr. Nettokostnaden blev tkr. Arbetsmarknadsanställningar Statistik: Anställningsformer Anställningsform ÅR ÅR ÅR Lönebidrag Trygghetsanställningar Utvecklingsanställning Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 16(22)

17 Offentligt skyddad arbete Särskilt anställningsstöd Nystartsjobb Summa Alternativ arbetsmarknad Den alternativa arbetsmarknaden avser skapande platser och anpassade uppgifter för personer med funktionsnedsättningar, som har en begränsad arbetsförmåga men inte är beviljade insatser inom LSS eller socialpsykiatri. I första hand skall funktionsnedsatta arbeta inom den ordinarie kommunala verksamheten, det finns dock ett behov av en alternativ arbetsmarknad för de personer som har särskilt behov av stöd innan personen kan gå vidare till den ordinarie arbetsmarknaden. Det finns inget självändamål i att ha en alternativ arbetsmarknad, utan att verksamheten i sig syftar till att utveckla arbetsförmåga, färdigheter och motivation för att deltagarna ska kunna ta sig in på den ordinarie arbetsmarknaden. Arbetslivsnämndens egen verksamhet i den alternativa arbetsmarknaden Återbruk syftar till att vara ett steg i att pröva och bygga upp arbetsförmåga, samt rusta individen att gå vidare mot ordinarie arbetsmarknaden, ca 110 personer har haft olika former av arbetsmarknadsanställningar/praktikplatser på Återbruk under. Under har följande verksamheter funnits på Återbruk: Fixartjänst Fastighetsservice, hjälper olika förvaltningar med diverse olika saker inom fastighetsförvaltning, sköter och renoverar den egna fastigheten Åter i bruk, secondhandbutik Transporttjänst, interna och externa transporter, exempelvis post och matkörningar Snickeri/Tapetseri Restaurang Biltvätt för i första hand Borås Stads leasingbilar Cykelverkstad, renoverar och säljer begagnade cyklar Däckverkstad, tar emot däck från återvinningsstationer Data och elektronikgrupp, lagar och återanvänder och källsorterar datorer och elektronik Återvinning returen, i samarbete med Borås Energi och Miljö, demontering, städning vid Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 17(22)

18 återvinningsstationer och källsorteringshjälp Mobile info center. Mobile info centers huvuduppgift är att informera om avfallshantering vid återvinningscentraler och på platser där det bor mycket folk, främst i AB Bostäders stora områden på Norrby och Hässleholmen, informationen kan omfatta många olika språk. Inom Återbruk finns även en materialbank som kan utnyttjas av förskolor, skolor mm. Verksamheten Återbruk gjorde ett överskott med 144 tkr för år. Under året har Arbetslivsnämnden delat ut pengar för externa arbetsmarknadsprojekt till Studieförbundet Vuxenskolan (Projekt Substral och Projekt Compass) och Stiftelsen Vitryssland, sammanlagt med tkr Zäntrumprojektet Från övergick verksamhetsansvaret för Zäntrumprojektet från LO-facket i Borås-Bollebygd till Borås Stad. Verksamheten är till för ungdomar i åldern år med psykisk ohälsa. Deltagarna befinner sig långt ifrån den ordinarie arbetsmarknaden och behöver mycket stöd och lång tid för att bli redo för den ordinarie arbetsmarknaden. Huvuddelen av placeringarna sker genom Lotsen, Arbetsförmedlingen och Försörjningsenheten. I Zäntrumprojektets verksamhet ingår många kreativa områden såsom sömnad, broderi, stickning virkning och bakning. Aktivitetsverksamhet Arbetslivsnämnden i samarbete med Äldreomsorgen i Borås Stad startade under november en aktivitetsverksamhet. Aktivitetsverksamheten syftar till att öka livskvaliteten för de äldre som bor på kommunala äldreboenden och dels att skapa meningsfull sysselsättning för deltagarna. Deltagarna i aktivitetsgruppen utför inte ordinarie arbetsuppgifter utan är ett komplement till det ordinarie omvårdnadsarbetet. De aktiviteter som erbjuds är bland annat, promenader, olika bollspel, läsa tidning, titta på TV mm. Ambitionen är att kunna erbjuda verksamhet som de boende och de äldre själva får välja. Verksamheten finansieras av Arbetsförmedlingen. Övrigt Övrigt Övrigt består av Borås Stads bidrag till samordningsförbundet, bidrag till dagfolkhögskolan på Hässleholmen, bidrag till föreningen guldkanten och personliga ombud. Med följande belopp under har Arbetslivsnämnden utbetalt bidrag till nedanstående organisationer. Samordningsförbundet, tkr Dagfolkhögskolan på Hässleholmen, 600 tkr Föreningen Guldkanten, 634 tkr Personliga ombud som ingår i Arbetslivsnämndens ansvar har under året gett stöd åt personer med omfattande psykisk ohälsa och psykiska funktionsnedsättningar, i syfte att hjälpa klienterna att få stöd i kontakterna med olika myndigheter. Staten finansierar 70 % av lönerna när det gäller personliga ombud. Klagomål och Synpunkter Från 1 januari - 20 november, inkom totalt 5 klagomål och synpunkter till Arbetslivsnämnden inom det dåvarande systemet för att hantera klagomål och synpunkter. Två av synpunkterna var inom försörjningsstödet och tre inom daglig verksamhet, LSS. De inom försörjningsstödet handlade om klagomål på bemötande och synpunkt på vad som ingår i ekonomiskt bistånd. Inom daglig verksamhet, LSS har samtliga handlat om bemötande. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 18(22)

19 Synpunkter Ett gemensamt system för att hantera inkommande synpunkter inom Borås Stad infördes 1 december. Arbetslivsnämnden fick in 3 anonyma synpunkter under december. Det var ett klagomål, ett förslag och ett med beröm, samtliga inom samma verksamhet. Verksamheten har i samtliga 8 ärenden under arbetat med inkomna synpunkter och klagomål på APT eller med enskilda medarbetare för att ta lärdom och förbättra kvalitén på vår verksamhet. Uppföljning och återkoppling till den person som framfört synpunkt eller klagomål sker alltid. Lex Sarah Var och en som är verksam inom de berörda verksamheterna inom SOL och LSS omfattas av skyldighet att rapportera händelse som orsakar skada eller risk för skada gällande lagstiftning. Rapportskyldighet har anställd, uppdragstagare, praktikant under utbildning och deltagare i arbetsmarknads politiska åtgärder. Alla medarbetare får regelbundet information om vårt ansvar att anmäla. Arbetslivsnämnden har delegerat till rättshandläggare i Stadsdelsnämnden Väster och Sociala omsorgsnämnden till att utreda verksamhetens Lex Sarah för att få en opartisk granskning och utredning av Lex Sarah ärenden. Inkomma rapporter under inom individ och familjeomsorg (IFO) är totalt 8 st. Under har två uppföljningar gjorts av Lex Sarah ärenden vilka båda gällt missförhållande avvikelser. För övriga ärenden pågår utredning som vid året slut inte är klara. Inkomna rapporter under inom daglig verksamhet, LSS har varit 2 st. Utredningar pågår. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 19(22)

20 5 Kommunfullmäktiges särskilda uppdrag till nämnden 5.1 Arbetsliv Uppdrag Status Kommentar Hantera försörjningsstödet på ett aktivt sätt. Nämnden ska arbeta tillsammans med hela kommunen för ett integrerat samhälle. Nämnden ska ge samhällsinformation för alla nyanlända. Försörjningsstödet är samhällets yttersta försäkringssystem och tillämpas när alla andra resurser undersökt och uttömts. Rätt till ekonomiskt bistånd prövas individuellt, med bedömning från person till person, det skall finnas kompetent personal, med sådan utbildning att detta kan bedömas på ett rättssäkert sätt enligt gällande lagstiftning och regelverk. Inom försörjningsstödet finns det många olika metoder som hanterar försörjningsstödet på ett aktivt sätt, bland annat växla bidrag mot lön. Arbetslivsnämnden har ansvaret för integrationsfrågor i Borås Stad och har varit drivande när det gäller mångfaldsarbetet, arbetet har skett i bred verksamhet eftersom integrationsfrågan berör i princip hela samhället. Ett bra mångfaldsarbete motverkar rasism och främlingsfientlighet. Den enskilt viktigaste frågan i integrationen är att öka möjligheten för flyktinggrupper att komma i arbete och därmed egenförsörjning, att ha ett arbete stärker självkänslan utvecklar språket och ger på ett naturlig sätt delaktighet i samhället. Ett nätverk i integrationsfrågan är uppbyggt med representanter från Borås Stads alla förvaltningar. Arbetet med att sprida mångfaldsinformation har påbörjats genom att samtliga nämnder och bolagsstyrelser fått en saklig information om invandring och integrationsarbetet. Arbetslivsnämnden har under året bland annat anordnat en heldag i ämnet på Simonsland. Inom Boråsregionens etableringscenter får alla nya anlända samhällsinformation. Alla nyanlända finns under 24 månader inom Borås regionens etableringscenter. Arbetslivsnämnden har fått ett kommunbidrag på 400 tkr för de nyanlända som inte finns under Boråsregionens etableringscenter, under har inga nyanlända utanför Boråsregionens etableringscenter haft samhällsorientering. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 20(22)

21 Uppdrag Status Kommentar Modellen med fadderfamiljer för invandrare, som en hjälp att möta och förstå det svenska samhället, är värd att pröva. Nämnden ska i samverkan med främst övriga kommunala förvaltningar, föreningsliv och ideella organisationer arbeta för att fler gymnasieungdomar i kommunen ska få feriejobb eller för dem som så önskar sommarlovsentreprenör under sommaren. Borås stad ska öka möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att få arbete inom dess verksamheter. Arbetslivsnämnden ska realisera ett Lokalt kunskapslyft. Arbetslivsnämnden ska i samverkan med Utbildningsnämnden och Stadsdelsnämnd Öster bedriva arbetet inom stadsdelen Hässleholmen inom ramen för det särskilda statsbidraget för utveckling av vissa utvalda stadsdelar i landet. Nämnden har i uppdrag att genomföra materialbank inom nuvarande ram. Materialbanken ska kunna nyttjas av förskolor och skolor. Andelen ekologiska livsmedel ska vid inköp motsvara minst 25 %. Nämnden ska vara kommunens kontakt för tolkförmedling. Arbetslivsnämnden har under hösten påbörjat utredningen av att utveckla en modell för fadderfamiljer, detta arbete skall fortsätta under 2014 där Arbetslivsnämnden skall involvera ideburna organisationer och invandrarföreningar. Under har feriearbeten arbetat som feriearbetare. 644 utav har varit flickor och 595 har varit pojkar. 983 har arbetat inom Borås Stad. 98 har arbetat i de kommunala bolagen. 133 st har arbetat hos olika föreningar och 25 har varit sommarlovsentreprenörer. Nämnden har under ökat möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att få arbete. Arbetslivsnämnden har i liten skala under påbörjat verksamheten lokalt kunskapslyft. Arbetslivsnämnden uppdrag inom det urbana utvecklingsarbetet på Hässleholmen är att minska antal hushåll som är beroende av försörjningsstöd och öka antalet förvärvsarbetande. Uppdraget genomförs i samarbete med Jobb Borås, Försörjningsenheten och Arbetsförmedlingen. Inom Återbruk finns det en materialbank som kan utnyttjas av förskolor och skolor. Arbetslivsnämnden köper inte in jättemycket livsmedel. De enheter som köper in livsmedel är är restaurangen på Återbruk, Östermalms bageri, Knallefiket, Café Öster, Café Väster, Café Norr och Café Saturnus. Dessa arbetsplatser har tillsammans köpt in livsmedel för kr. 6,07 % av dessa livsmedel har varit ekologiska. I Arbetslivsnämnden finns det utvalda politiker som ansvarar för kontakten med tolkförmedlingen Väst. Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 21(22)

22 6 Verksamhetsmått 6.1 Funktionshinderverksamhet LSS-verksamhet Verksamhetsmått Budget Antal personer med daglig verksamhet LSS Socialpsykiatri Verksamhetsmått Budget Antal personer med daglig verksamhet Psykiatri Individ- och familjeomsorg Ekonomiskt bistånd Verksamhetsmått Budget Antal hushåll med försörjningsstöd Flyktingmottagning Verksamhetsmått Budget Mottagna flyktingar Arbetslivsnämnden, Årsredovisning facknämnder 22(22)