Efter besöket tar vi oss med buss till fartyget, för att inta en sen middag medan vi ligger kvar i Pireus under kvällen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Efter besöket tar vi oss med buss till fartyget, för att inta en sen middag medan vi ligger kvar i Pireus under kvällen."

Transkript

1 Alumnresa till Egeiska och Adriatiska havet Medlemmarna i Helsingfors universitets alumnförening gör en kryssning från Aten till Venedig oktober 2013 Vi alumner reser under ledning av emeritusprofessor i grekisk filologi, FD Jaakko Frösén till Egeiska och Adriatiska havets kust i oktober. Resan blir en unik upplevelse fylld av kultur, musik och historia i utmärkt sällskap. Vi besöker det grekiska Athen och Delfi, Butrint i Albaninen, Kotor i Montenegro, Dubrovnik och Korcula i Kroatsien och avslutar resan i det legendariska Venedig i Italien. Alla dessa städer anländer vi till havsvägen - en upplevelse man inte glömmer i första taget. Följ med! Det är bekvämt att resa på ett kryssningsfartyg; vi flyttar oss från stad till stad i spåren av antikens och medeltidens handelsmän och erövrare men behöver packa upp bara en gång. Den erfarna fjordfararen Serenissima kan ta oss även till mera svårtillgängliga platser. Sköna dagar ombord, med dagliga anlöp i större och mindre hamnar, med utfärder och föredrag varvade med pauser då vila, sol och kanske en simtur gör resan angenäm. Inkluderat i resans pris är flyg Helsingfors Aten och Venedig - Helsingfors, kryssning i vald kategori, måltidsdrycker (vin, öl, softdrinks) lunch och middag, utfärder, transfers, föredrag ombord, dricks till besättningen och reseledning från Finland. Livet ombord är lättsamt och informellt. En gedigen frukost ger en god start på dagen, luncherna serveras i regel som buffé, ibland ute på däck om vädret medger. Middagarna är trerätters måltider som serveras i en sittning. Till huvudmåltiderna serveras vin, öl eller softdrinks. Varje kväll samlas vi i loungen för att höra levande musik eller delta i annat gemensamt kvällsprogram. Pursern står till förfogande för att hjälpa till med olika praktiska spörsmål. Utflykterna under resan leds av professor Frösén samt välutbildade lokala guider (på engelska). Föredragsprogrammet presenteras närmare i avresemeddelandet.

2 Dag för dag reseprogram oktober 2013 Dag 1 Helsingfors Aten (11.10.) Flyget från Helsingfors avgår i arla morgonstund och ankommer efter mellanlandning i Köpenhamn till Aten klockan 13:05. Buss möter oss på flygfältet och tar oss mot innerstaden för en sen lunch, varefter vi promenerar upp för den kända klippan mot Akropolis. Vi ser de viktigaste byggnaderna Propylaia, Nike templet, Erechteion och Parthenon tillsammans med professor Frösén. Därefter fortsätter vi med en rundtur i stadens centrala delar, som leder oss förbi ett antal kända landmärken som Olympeion, Zeus-templet som började byggas i slutet av 500-talet f Kr men som färdigställdes under kejsar Hadrianus tid 130 e Kr. Då skildes den antika grekiska staden från den senare romerska staden med bl.a. Hadrianus porten. Vi kommer till den omtalade Syntagmaplatsen och beser bland annat Otto I av Bayerns kungliga palats, i dag parlamentet. Monumentet över den okände soldaten, som står intill parlamentet, bevakas alltid av två soldater som kallas Evzoni. Vi passerar universitetsbyggnader, akademi och bibliotek innan vi kommer till den antika Olympiastadion, förnyad 1896 enligt gammal förebild för de första olympiska spelen I modern tid. Vi avslutar med ett besök på Finlands Aten-institut, det nästäldsta av Finlands utlandsinstitut. Institutet grundades 1984 på initiativ av och Helsingfors universitets kansler Nils Oker-Blom med stöd av Finlands honorärkonsul i Athen, Konstantinos Lazarakis. Professor Paavo Castrén var dess första chef. Projektet stöddes från första början av finska universitet, företag och stiftelser. Avsikten var att skapa en institution med uppgift att stödja finska forskares och studerandes forskning med inriktning på Grekland. Som förebild verkade det år 1954 i Rom grundade Villa Lante, på den tiden Finlands enda verksamma utlandsinstitut. Finlands Aten-institut är ett vetenskapsinstitut med huvuduppgift att bedriva forskning i grekisk arkeologi, filologi, historia och kultur från antiken till nutid. Institutet driver egna forsknings- och arkeologiska fältprojekt, organiserar internationella konferenser och föredrag samt upprätthåller en egen vetenskaplig publikationsserie. Dessutom arbetar det för att främja kännedomen om finsk kultur i Grekland och grekisk kultur i Finland. Professor Frösén fungerade som dess direktör Efter besöket tar vi oss med buss till fartyget, för att inta en sen middag medan vi ligger kvar i Pireus under kvällen. Dag 2 Itea och Delfi (12.10) Förmiddagens höjdpunkt är passagen genom Korintkanalen, som endast mindre kryssningsfartyg kan passera på grund av dess smalhet. Kanalen öppnades är 1893 men påbörjades redan år 67 av kejsaren Nero. Kanalen är endast 21 meter bred och karaktäriseras av sina lodräta väggar på upp till 87 meter där den löper genom Korintiska näset, mellan Korintiska viken och Saroniska bukten. Värt att notera är att kanalen I vardera ändan har en ovanlig konstruktion med sänkbara broar.

3 Vi anländer till hamnen vid Itea, nära Delfi, som under antiken ansågs vara världens navel. Delfi står på berget Parnassos sluttningar, med havet som fond. Vi tar oss genom olivodlingar mot den legendariska källan Kastalia, helgad åt Apollo och de nio muserna, där vi stannar för att höra om någon av de myter som gjorde platsen så viktig för de gamla grekerna. En kort promenad tar oss till den arkeologiska utgrävningsplatsen, där den heliga vägen leder upp till Apollontemplet. Guidade av professor Frösén ser vi bland annat flera mindre skatthus som bekostades av de grekiska statsstaterna för att deras invånare skulle ha möjlighet att hämta gåvor hit. Inskriptioner som är över 2000 år gamla är synliga än idag. Vi passerar ruinerna av Delphis råd, och de stenar som utmärker platsen där Pythia enligt sägen satt och gav råd. Platsen bevakades enligt sägen av ormen Python. En brant vandring tar oss till Apollons tempel och Dionysios tempel. Den som önskar fortsätta uppåt kommer efter en 15 minuters promenad till stadion. Vi återvänder till bussen och tar oss ned mot det moderna Delfi, där vi har lite tid för egna promenader innan vi återvänder till Itea och fartyget. På kvällen väntas program med lokala inslag. Dag 3 Albanien / Saranda (13.10.) Efter att alla intagit ett gott morgonmål i lugn och ro samlas vi på båten i Harald lounge för att höra professor Frösén föreläsa i ämnet Eurooppalaisen kulttuurin aamuhämärissä. Efter föredraget har vi möjlighet att diskutera temat och resan gemensamt varefter vi intar en mättande gemensam lunch på båten och inväntar ankomsten till Saranda, knutpunkten för ett antal sjöfartsleder från och till Medelhavet beläget på Albaniens södra kust. Detta har betytt att Saranda har varit både hamnplats och en attraktiv bosättningsplats genom olika tidsperioder. I dag bor här cirka invånare av Albaniens knappa 3 miljoner, huvudsakliga inkomstkällor är jordbruk och fiske. Framförallt staden Butrint, som klassats som UNESCO världsarv, bär vittnesbörd om forn storhet. På den vackra halvön visar sig stadens lämningar dessutom omgiven av vacker natur. De hellenistiska, romerska, medeltida och venetianska perioderna har alla lämnat sina spår, bland annat i rester av olika byggnader och stadsmursdragningar. Vi besöker olika sevärdheter som Asklepios tempel, Lejonporten, teatern och Nymfernas minnesmärke. Efter rundturen återvänder vi till Saranda och hamnen. Saranda kallas av albanerna för smekmånadens stad, här är även en större grekisk minoritet märkbar på en del gator och torg. Dag 4 Montenegro Kotor (14.10.) Efter morgonmålet samlas vi alldeles som dagen innan i Harald lounge för att höra professor Frösén föreläsa i ämnet Erotatko Mannisen Saarikoskesta? Tarinaa Homeroksen Odysseiasta. Därefter är det fri tid för alla för att njuta av infarten till Kotor.

4 Det lilla landet Montenegro har endast kring invånare, varav cirka bor kring Kotor. Valutan i landet är lustigt nog euro. Infärden till Kotor är spektakulär dess långa och djupa infart fjord för tankarna till Norges fjorder, men skall egentligen vara mynningen av en tidigare flodbädd. Kotorbuktens kust har varit bebodd sedan antiken och flankeras av flera välbevarade städer från medeltiden, varv den största är Kotor. Landområdet kring dess bukt har ett rikt religiöst kulturarv med många kyrkor och kloster, både katolska och ortodoxa. Vi lär känna den gamla staden under en stadsvandring i Kotors centrum, med besök till St Tryphonkatedralen och sjöfartsmuseet. Vi passerar de venetianska befästningsverken och stadsmuren och vandrar längs de smala gränderna. Under dagen besöks även kyrkan Gospe od Skrpjela som ligger på en liten ö i Boka Kotorska. Dag 5 Dubrovnik (15.10.) Dubrovnik är Dalmatiens turistiska och kulturella centrum. Staden har ca invånare, men antalet besökare räknas i miljoner. Staden är känd för sin arkitektoniska skönhet och de bastanta, upp till sex meter tjocka murarna från 1400-talet, som omger staden. Kombinationen av det behagliga klimatet med många soltimmar, blommande persikoträd och havets närhet har gjort staden så populär sattes Dubrovniks historiska delar upp på Unescos världsarvslista. Vårt besök börjar med en busstur längs kustvägen, för att beundra en panoramavy over staden, dess röda takåsar och den pittoreska omgivningen. Under en promenad i gamla stadsdelen ser vi bland annat katedralen, det kända gatustråket Stradun, Sponzapalatset eller Rektorspalatset, Onofrios fontäner och stadens ringmur samt Orlandos pelare. Efter den guidade turen kan man antingen återvända till fartyget eller stanna en stund till i staden och till exempel vandra på dess monumentala murverk eller ströva kring i gränderna. Dag 6 Korcula del av det venetianska riket (16.10.) I både Dubrovnik och Korcula är det venetianska arvet påtagligt, och de medeltida handelsflottorna var betydelsefulla för Dalmatiens kuster. Korcula stad är enligt många besökare den mest välbevarade och attraktiva medeltida staden I Adriatiska havet. Enligt lokal historia skall Marco Polo ha blivit född här som sonen i en handelsmannafamilj år Detta är inte helt bevisat, men det finns ett Marco Polo-hus i staden som i dag är museum och visar hur invånarna bodde på medeltiden. Kocula är mycket kompakt, vi träffar vår guide vid kajen och promenerar in till den gamla stadsdelen, var vi även besöker katedralen, som är personlig och välbesökt av lokalbefolkning. Efter stadspromenaden kan bad eller lite souvenirshopping locka. Innan middagen föreläser professor Frösén om temat Venetsia, Genova ja Konstantinopoli uuden ajan alkaessa. Dag 7 Venedig (17.10.) Det osannolika Venedig (på venetianska Venesia, på italienska Venezia), byggt i lagunen vid Adriatiska

5 havets norra del, står på miljontals träpålar av ek och alm som under århundradens lopp slogs ned i den sandiga och leriga jorden. Den viktigaste stadsdelen är den av Canal Grande tudelade ön Giudecca, som skiljs från huvudön av Canale della Giudecca. På fastlandet ligger tätorterna Mestre och Marghera som administrativt tillhör kommunen Venedig liksom Lido samt öarna Torcello, Murano, Burano, Sant'Erasmo och Vignole. På morgonen checker vi ut från ms Serenissima och lämnar vårt bagage att transporteras till flygplatsen. Vi påbörjar vägen mot San Markusplatsen med professor Frösén samt en lokal guide. Vi besöker Dogepalatset och katedralen samt några andra höjdpunkter. Efter en gemensam lunch hinner vi även med lite tid på egen hand innan vi åter samlas för en båttur till en av de närliggande öarna, som vi besöker innan vi fortsätter till Marco Polo-flygplatsen, dit vi anländer på seneftermiddagen. På kvällssidan flyger vi med Lufthansa via Frankfurt till Helsingfors. Ms Serenissima Ms Serenissima började sin bana som fartyg på anrika Hurtigruten längs med Norges kust på 1960-talet. Efter en genomgripande renovering 2003 byggdes hon om till ett klassiskt kryssningsfartyg som 2012 genomgår en stor uppfräschning och modernisering. Serenissimas storlek och djupgång ger henne möjligheten att lägga till i historiska städers centrum och även ta sig in i mindre hamnar som är otillgängliga för större kryssningsfartyg. Hon erbjuder de drygt 100 passagerarna en smakfull omgivning, med dekor i gustaviansk stil, och en hög servicenivå. Delikata måltider serveras av den välskolade besättningen som frukost- eller lunchbuffet eller i en middagssittning i fartygets matsal. Hytterna erbjuder hög komfort. Läs om fartyget på hemsidan se även fartygets deckplan nedan. En Hurtigruten-kännare har sammanställt en liten historik med nya bilder, se Tidtabell Aten Piraeus avg. 05:00 Corinth Canal 09:00-10:00 Itea (Delfi) 14:00-22: Saranda 14:00-22: Kotor 15:00-23: Dubrovnik 08:00-23: Korcula 08:00-12: Venice 07:00 ank. Flygtider 06:45 07:30 Helsingfors Köpenhamn och 08:50-13:05 Köpenhamn Aten 19:15 20:45 Venedig - Frankfurt och 22:15-01:40 +1 Frankfurt Helsinki

6 Pris per person, i euro Priset inkluderar flygresor Helsingfors Aten och Venedig Helsingfors inklusive alla kända skatter, kryssning i vald hyttkategori, helpension med måltidsdryck (vin, öl eller softdrinks) ombord, transfers och utfärder enligt programmet. Reseledning från Finland och föredragsprogram ombord. Resevillkor Hyttkategori Pris i euro Tillägg för solo i dubbelrum Executive Suite Owners Suite Junior Suite Deluxe Stateroom Superior Stateroom Standard Stateroom Standard Single 3100 Insideshytt enkel eller dubbel 2650 Anmälningar till Axtours.ax per telefon till numret må-fre klockan 9-16 eller per e-post till adressen alumni@axtours.ax senast 28. juni. Vi har ett begränsat antal platser så boka vänligen genast! Anmälningsavgiften är 300 euro, slutfakturan förfaller 4 veckor före avresa. Avresemeddelande skickas ut cirka två veckor före avresa. Vänligen uppge fullständigt namn enligt passet, passets nummer, utställningsdatum- och ort, sista giltighetsdatum, nationalitet samt födelsedatum för fartygsmanifestet. Med reservation för ändringar. Avbokningskostnader: Mer än 60 dagar före avresa: anmälningsavgiften. 60 till 31 dagar - 25% av resans pris 30 till 16 dagar - 50% av resans pris 15 till 0 dagar - 100% av resans pris Vi rekommenderar att se över reseförsäkringarna och kontrollera att avbeställningsskydd gäller. Axtours.ax förmedlar Alandiabolagens reseförsäkringar. Alumnföreningens verksamhetsledare Pia Österman deltar även på resan

7

Alumnresa till Egeiska och Adriatiska havet Kryssning från Aten till Venedig 11-17 oktober med Helsingfors universitets alumnförening

Alumnresa till Egeiska och Adriatiska havet Kryssning från Aten till Venedig 11-17 oktober med Helsingfors universitets alumnförening Alumnresa till Egeiska och Adriatiska havet Kryssning från Aten till Venedig 11-17 oktober med Helsingfors universitets alumnförening Vi alumner reser under ledning av professor i grekisk filologi, FD

Läs mer

Alumresa till Marmarasjön och Egeiska havet Kryssning från Istanbul till Aten den 6-11 oktober för medlemmar av Helsingfors universitets alumnförening

Alumresa till Marmarasjön och Egeiska havet Kryssning från Istanbul till Aten den 6-11 oktober för medlemmar av Helsingfors universitets alumnförening Alumresa till Marmarasjön och Egeiska havet Kryssning från Istanbul till Aten den 6-11 oktober för medlemmar av Helsingfors universitets alumnförening Vi alumner reser under ledning av emeritusprofessor

Läs mer

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet

Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning från Venedig Rom med Dubrovnik & Adriatiska havet Venedig Dubrovnik Kotor Corfu Crutone Giardini Naxos Sorrento Rom Venedigs vindlande kanaler och romantiska

Läs mer

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas

Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Midsommarkryssning till Medelhavets pärlor med Harmony of the Seas Barcelona - Palma - Marseilles - Rom - Neapel Följ med på en kryssning i Medelhavet. Detta är de sju

Läs mer

Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016

Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016 Kryssning Greklands ö-värld 28 augusti 5 september 2016 Rederi: Royal Caribbean Cruise Line Fartyg: Jewel of the Seas Resrutt kryssning: 28/8 Rom (Civitavecchia), Italien 17:00 29/8 Till havs 30/8 Santorini,

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND 8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND Toscana San Gimignano Bernina Expressen Om ni vill unna er något alldeles extra följ med på en resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap

Läs mer

Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar

Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar Club Eriks noga utvalda upplevelser Hurtigruten i Vinterskrud Norrsken & vackra vita fjordsluttningar Norge Att färdas med Hurtigruten vintertid är nästan en sakral upplevelse. Norrskenet i kombination

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles San Francisco Hawaii Los Angeles Vi gör en fantastisk kryssning där vi upplever Hawaii och de fyra

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

Jaakko Frösén Jalta, Sevastopol Odessa Constanta Nessebar 1/11

Jaakko Frösén Jalta, Sevastopol Odessa Constanta Nessebar 1/11 Alumnresa till Svarta Havet Medlemmarna av Alumnföreningen vid Helsingfors universitet och alumnerna vid Aalto universitet beger sig på kryssning i Svarta Havet den 7 14 oktober 2014. Vi alumner reser

Läs mer

Upptäck östra Medelhavet med MSC Musica

Upptäck östra Medelhavet med MSC Musica Pressmeddelande 2006-07-05 Upptäck östra Medelhavet med MSC Musica MSC Cruises nya flaggskepp, MSC Musica, är nu ute på sin första kryssning. Den inleddens den 1 juli, två dagar efter att hon döpts i Venedig

Läs mer

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN

15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI- SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2013: 10/3, 16/3, 21/3, 26/3, 27/3, 28/3, 8/4, 9/4 (kontakta oss för senare avgångar) Det här är resan

Läs mer

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016

Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 Habsburgarnas imperium Wien Bratislava Budapest med Andreas Danielsen den 2 6 juni 2016 I sällskap med vår ciceron Andreas Danielsen, författare till Hederskriget Hur Österrike-Ungern startade det första

Läs mer

Kon-tiki resor. Påskön och Chile

Kon-tiki resor. Påskön och Chile Påskön och Chile Efter varje dag framgår vilka måltider samt vilket hotell som är inkluderade i resans pris. Transfers, transporter och utflykter sker i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Tack alla vänner som åkte med oss i år Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Jag hoppas att ni har trivts riktigt bra på våra resor, fått lite avkoppling,

Läs mer

Peking-Tibet med tåg

Peking-Tibet med tåg Peking-Tibet med tåg 13 DAGAR - PEKING-LHASA-GYANTSE-SHIGATSE planerade avgångar 2013: 25/6, 10-21/9 Pris i delat dubbelrum (enkelrumstillägg 2550kr) avresa 25/6 23650kr avresa 10/9 24650kr Denna kontrastrika

Läs mer

Egypten - Kairo och Nilenkryssning

Egypten - Kairo och Nilenkryssning Egypten - Kairo och Nilenkryssning Resa till Egypten med Nilenkryssning och Kairo Reskod: E1 Antal resdagar: 8 Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg med Egyptair varje söndag pris per person:

Läs mer

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar)

Stora Kina. 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar) Stora Kina 15 DAGAR - PEKING-SUZHOU-TONGLI-SHANGHAI-GUILIN-YANGSHOU-XIAN Planerade avgångar 2016: 21/3 (kontakta oss för senare avgångar) Pris i delat dubbel: 26250kr med Air China, 28750kr med Finnair

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3

Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Villa Dubrovnik 3 VILLA DUBROVNIK 3 Typ av boende: villa Plats: DUBROVNIK - KROATIEN Antal rum: 7 Max antal gäster: 13 Badrum: 7 Pool: Ja Hav avstånd: 100 m Början vid: 13.700 1 / 5 {gallery}vfr/dubrovnik3{/gallery}

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2015 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt

Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Resebrev 14 september - 15 oktober, Sicilien runt Från Malta o till Sicilien är det bara en Skagen resa i våra mått, det skuttet tog vi den 14 september o hamnade i viken Rada Di Portopalo på södra delen

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Välkommen med! Onsdagar 13 januari 27 april kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100 :- per termin för

Läs mer

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand Storstad, rev och strand En resa till med fokus på storstad och rev på s östkust. En fantastisk kombinationsresa med upplevelser i Sydney, fyra dagars kryssning från Cairns samt fyra dagar sol och bad

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Kryssning Kroatien & Mon ten egro

Kryssning Kroatien & Mon ten egro Kryssning Kroatien & Mon ten egro Välkomm en m ed på en härlig kryssning på det Adriatiska ha vet m ellan Kroatien & Montenegro! Här väntar god mat och trevligt sällskap! Vi färdas på det Adriatiska havet,

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer

SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer SGS Island Hornstrandir 03 10 juli 2016 Deltagare 18 personer 03 JULI Ankomst Gruppen hälsas välkommen och bussen kör utan större stopp till Borgarnes som ligger ca. 12 mil, ca 2 timmar från flygplatsen.

Läs mer

Kryssning i Italien längs Amalfikusten med Azamara Club Cruises

Kryssning i Italien längs Amalfikusten med Azamara Club Cruises Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i Italien längs Amalfikusten med Azamara Club Cruises Rom Sorrento Giardini Naxos Valletta Porto Empedocle Amalfi en av världens vackraste kuststräckor. Här

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro. en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag

Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro. en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag Foto: Österreich werbung/ Kryssning Kroatien & Montenegro en härlig kustkryssning m ed historiska nedslag Välkomm en m ed på en härlig kryssning på det Adriatiska havet m ellan Kroatien & Montenegro! Här

Läs mer

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH

Burmas Underverk. Resan inkluderar NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2013 Denna resa är just nu under produktion. Kontakta oss gärna så sätter vi upp dig på en intresselista.

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli -

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - För sjunde året i rad förläggs sommarens äventyrssegling till den Grekland övärlden. Vi reser tillsammans mot blått vatten, ljumma

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Salemveteranen Avdelning 267 av SPF

Salemveteranen Avdelning 267 av SPF Salemveteranen Avdelning 267 av SPF Program för 2009 2010 2009 augusti 18 Informationsmöte sid 3 augusti 25 Båtresa i S:t Annas skärgård sid 3 september 25-26 Grythyttan och Hjälmare kanal sid 4 oktober

Läs mer

Upptäck världen med GO Cruising

Upptäck världen med GO Cruising Upptäck världen med GO Cruising Välkommen till GO Cruising GO Cruising är specialiserade på kryssningar runt om i världen. Det finns otroligt många rederier och resmål att välja mellan och vi kan guida

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015

Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Res med Plan till Laos och Thailand! Besök Thailand bortom turiststråken och ta chansen att uppleva en vardag fjärran från din egen i Laos! 1 Resperiod: 14 till 29 mars 2015 Resans innehåll Vi reser till

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Vandra i Portugal. Algarvekusten, 6 nätter Aljezur Sagres, 5 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Algarvekusten, 6 nätter Aljezur Sagres, 5 vandringsdagar Algarvekusten, Aljezur - Sagres, 6 nätter 1(5) Vandra i Portugal Algarvekusten, 6 nätter Aljezur Sagres, 5 vandringsdagar Detta paket ger dig en unik vandring längs den vackra, men något vilda, kusten

Läs mer

Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet

Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet Martinus andliga vetenskap Tredje Testamentet Sommarkurser på Kosmosgården i Varnhem 2009 28 juni - 4 juli Rekreation och inspiration 5 juli - 11 juli Personlig utveckling genom självkännedom Om Kosmosgården

Läs mer

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos.

Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Resebrev nr 8, 3 12 juli 2011. Kort resa från Kos till Rhodos o mötet med Elin o Larsa, som var ombord 1 vecka o var med o segla utmed Rhodos. Äntligen så kom då vårt besök, Elin o Larsa gående på gatan,

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

SKOLVERKSAMHET. - Introduktion - Fotevikens Museum

SKOLVERKSAMHET. - Introduktion - Fotevikens Museum SKOLVERKSAMHET - Introduktion - med Vikingareservatet och Koggmuseet har lång erfarenhet av arbetet med barn och ungdom. Platserna erbjuder spännande möjligheter i undervisningen. Fotevikens museum Välkommen

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer Alsace Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e Guidad Rundresa - Alsace - (max. 8 resenärer) Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberberg,

Läs mer

Empress Yachtpartners

Empress Yachtpartners Empress Yachtpartners Investera i livskvalitet samt i ett optimalt ekonomiskt och bekymmersfritt båtägande! EC Charter AB, med säte i Höllviken, erbjuder delägarskap i en välutrustad motoryacht i Medelhavet.

Läs mer

Se upp för havets kvinnor

Se upp för havets kvinnor HAENYO Se upp för havets kvinnor Utanför den sydkoreanska kusten ligger ön Jeju, känd för sin speciella matkultur. Vi tog oss dit för att uppleva dess unika gastronomi och passade på att träffa de kvinnliga

Läs mer

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012

Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Opera och vinprovning Verona & Gardasjön 1-4/9 2012 Veneto är ett mycket omväxlande landskap med otroligt vacker natur i form av berg & dalar, kulturstäder och inte minst italiens största sjö, Gardasjön

Läs mer

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr

Burmas Underverk. Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burmas Underverk NYHET! 15 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY- MOUNT POPA-BAGAN-NGAPALI BEACH Planerad avgång 2012 21/11 Pris 29950kr, enkelrumstillägg 5995kr Burma är landet som länge varit stängt för besökare,

Läs mer

Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt).

Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt). Rapphönan Bohuslän 14-16/9 2012 Hållö, Smögen och Ramsvikslandet (med Grosshamn, Fykan och Haby bukt). 23 glada Rapphönor från många delar av Sverige droppade på fredagseftermiddagen den 14/9 2012 efter

Läs mer

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco

Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien. Barbaresco Bästa av Barbaresco Al Barolo, Alba - Alba, 7 nätter 1(5) Vandra i Italien Barbaresco Bästa av Barbaresco al Barolo, 7 nätter Alba - Alba 6 vandringsdagar Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är

Läs mer

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april

Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april Jazzresa till New Orleans French Quarter Festival 2017 med Bosse Scherman 4-14 april The Travel Gallery AB E-mail: res@travelgallery.se Org.nr: 556519-2795 Jörgen Ankersgatan 12 www.travelgallery.se 21145

Läs mer

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar

Vandra på Irland. Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar Connemara & Western Way, Oughterard - Westport, 6 nätter 1(5) Vandra på Irland Erriff River och Devilsmother Connemara & Western Way, 6 nätter Oughterard - Westport, 5 vandringsdagar Western Way slingrar

Läs mer

En vinresa av och med BKWine

En vinresa av och med BKWine En vinresa av och med BKWine Vi kallar denna resa för 3 klassiker! 7-11 april, 2010 Den tar dig nämligen till de tre mest klassiska distrikten i Frankrike: Champagne, Chablis och Bourgogne. Och allt detta

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Vinresa i Piemonte, Italien

Vinresa i Piemonte, Italien En vinresa av och med BKWine Vinresa i Piemonte, Italien 13 17 oktober 2010 Välkomna till en vinresa i Italiens kanske mest personliga vindistrikt, Piemonte - vid foten av berget. Ett distrikt som är världsberömt

Läs mer

Upplev det verkliga Transsylvanien

Upplev det verkliga Transsylvanien Upplev det verkliga Transsylvanien Reseprogram VÄLKOMNA TILL TRANSSYLVANIEN! Under vår resa tillsammans kommer du få träffa människor som berättar om livet i Europas kanske mest mystiska destination, i

Läs mer

Andalusien. Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer.

Andalusien. Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer. Andalusien Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa (max. 8 resenärer) Upplev Andalusiens kulturella och historiska

Läs mer

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små.

Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små. Kryssning i Karibien Att åka på en kryssning är ett fantastiskt sätt att uppleva Karibien på. Här finns något för alla, stora som små. Det finns många olika alternativ på reslängd och resrutt. Rådgör med

Läs mer

Jaakko Frösén Tapio Markkanen Lemnos Thessaloniki Volos Kusadasi Canakkale Troja 1/11

Jaakko Frösén Tapio Markkanen Lemnos Thessaloniki Volos Kusadasi Canakkale Troja 1/11 Alumnresa till Egeiska Havet Medlemmarna av Alumnföreningen vid Helsingfors universitet och alumnerna vid Aalto universitet beger sig på kryssning i Egeiska havet den 7 14 oktober 2014. Vi alumner reser

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

Mallorca oktober 2009

Mallorca oktober 2009 Mallorca oktober 2009 Palma de Mallorca Det var egentligen två saker som avgjorde att vi åkte till Mallorca på höstlovet. Vi hade aldrig varit där någon gång och det är kort flygtid. Denna sista veckan

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2011

ÄVENTYRSVANDRING 2011 Vi som gjorde vandringen var Elsa, Eva Marie, Eva, Lena, Gertrud och Inga-Lill. Pingstafton tog vi ett tidigt tåg från Malmö till Mjölby och bytte till bussen som släppte av oss i Hästholmen. Packningen

Läs mer

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar

Vandra i Portugal. Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Den portugisiska vägen/camino Portugués, Porto Tui, 7 nätter 1(5) Vandra i Portugal Bro bygd av Romare i Ponte da Lima Den portugisiska vägen, 7 nätter Porto Tui, 6 vandringsdagar Efter Den franska pilgrimsvägen

Läs mer

Vinresa i Södra Rhône-dalen

Vinresa i Södra Rhône-dalen En vinresa av och med BKWine Vinresa i Södra Rhône-dalen Det klassiska Châteauneuf-du-Pape och de nya stjärnorna i Côtes-du-Rhône 15-19 september, 2010 Floden Rhône passerar många vindistrikt på väg till

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Resesrapport från Grindaviks 40 års jubileum

Resesrapport från Grindaviks 40 års jubileum Resesrapport från Grindaviks 40 års jubileum Helena Stenberg Anna Lena Pogulis April 2014 Inledning Grindavik är en kommun på knappt 3000 invånare och firar 40 år som kommun den 10 april 2014 och har inviterat

Läs mer

26 nya bostadsrättslägenheter på Varvsholmen. En ö med nära till allt.

26 nya bostadsrättslägenheter på Varvsholmen. En ö med nära till allt. 26 nya bostadsrättslägenheter på Varvsholmen. En ö med nära till allt. M STFOTEN 1 M STFOTEN OTEN 2 Många har redan hittat sina drömmars boende Nu finns 26 nya chanser på Varvsholmen! Varvsholmen är en

Läs mer

2016 EN FASTIGHETSMÄSSA OMBORD PÅ M/S GALAXY

2016 EN FASTIGHETSMÄSSA OMBORD PÅ M/S GALAXY Du är inbjuden till... 2016 EN FASTIGHETSMÄSSA OMBORD PÅ M/S GALAXY 24-25 SEPTEMBER SE OM ERT HUS! För att underlätta ditt arbete i styrelsen för din bostadsrättsförening eller som fastighetsägare, bör

Läs mer

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 BYGGPROGRAMMET ÅK.2 STAFFANGYMNASIET Innehållsförteckning Slutrapport...3 Första dagen (Måndag)...3 Andra dagen (Tisdag)...3 Tredje dagen (Onsdag)...3 Fjärde dagen (Torsdag)...3

Läs mer

EUROFEST FINLAND 2011 2.8. 7.8.2011 Åbo, Finland

EUROFEST FINLAND 2011 2.8. 7.8.2011 Åbo, Finland Till: Alla FEPEDA medlemmar Välkommen till det 15. FEPEDA Familjelägret Eurofest Finland 2011 Bästa Vänner, Den europeiska föreningen för hörselskadade barns föräldrar (FEPEDA) och det finska förbundet

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 16-22 september 2013

Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 16-22 september 2013 Akvarellkurs med Anders Wallin i Bordeaux på Château Garreau, 16-22 september 2013 Följ med till Frankrike och måla akvarell i en unik, kreativ och rofylld miljö. Vi håller till på Château Garreau, en

Läs mer

Vandra i Skottland. Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar

Vandra i Skottland. Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar Great Glen Way, Fort William Inverness, 7 nätter 1(5) Vandra i Skottland Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar Great Glen Way är en underbar vandring från Fort William genom

Läs mer

Slöjdarresa till Finland, 2015

Slöjdarresa till Finland, 2015 Slöjdarresa till Finland, 2015 Första träffen, på Stundars i Finland I månadsskiftet juli augusti 2015 genomfördes den första träffen i Stundars utanför Vasa i Finland. Åtta slöjdare anmälde sitt intresse

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

Kryssning med Hurtigruten sydgående Världens vackraste sjöresa

Kryssning med Hurtigruten sydgående Världens vackraste sjöresa Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning med Hurtigruten sydgående Världens vackraste sjöresa Norges vackra kust Detta är originalet! Ett enastående spektra av färger. En resa där naturen själv spelar

Läs mer

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar

Vandra i Sverige. Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar Österlenleden, Simrishamn Kuskahusen 4 nätter Sida 1 av 5 Vandra i Sverige Österlenleden, 4 nätter Simrishamn Kuskahusen, 3 vandringsdagar I följande alternativ har du möjlighet att vandra den östra delen

Läs mer

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011

Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Rapport från resa till Tavastehus, Finland, 2011 Söndagen den 7 augusti samlades 53 Frejamedlemmar för resa till Tavastehus i Finland. Resan gick med Lönns buss från Sundsvall vid 9-tiden på morgonen och

Läs mer

Egypten. ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare

Egypten. ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare Egypten ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare Egypten är ett populärt resmål i de nordiska länderna. Antalet besökare från särskilt Sverige har ökat dramatiskt det senaste halvåret.

Läs mer

Kryssning med Hurtigruten sydgående Världens vackraste sjöresa

Kryssning med Hurtigruten sydgående Världens vackraste sjöresa Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning med Hurtigruten sydgående Världens vackraste sjöresa Norges vackra kust Detta är originalet! Ett enastående spektra av färger. En resa där naturen själv spelar

Läs mer

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape En vinresa av och med BKWine Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape Vinresa med ekologiska förtecken! 29 juni 3 juli 2011 Följ med och njut av fina sommardagar innan den stora turistinvasionen har hunnit

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN MULTISPORTRESA 10 DAGAR Denna resa tar dig till hjärtat av Dalmatien som ska utforskas med kajak, mountainbike och vandring. Kajak är det perfekta färdmedlet för att

Läs mer

Vinresa till Nerja. Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016

Vinresa till Nerja. Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016 Vinresa till Nerja Kulinarisk vinresa till Andalusien i vinskördetiden, 17-24 september 2016 Expertguide är den välkände Munskänken och sommelieren Sten Svenhage, vilket borgar för att våra upplevelser

Läs mer

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016

Resa till Dalarna. 8-11 augusti 2016 Resa till Dalarna 8-11 augusti 2016 8 augusti - måndag Resan startar från hemorten på morgonen och färden går upp till rastplatsen Väst Göte, vid Vättern norr om Bankeryd, där vi gör uppehåll, då det blir

Läs mer