Fantastiska förutsättningar i Falun.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fantastiska förutsättningar i Falun."

Transkript

1 Fantastiska förutsättningar i Falun. Stegen överfylld (som vanligt). Tävlingen hölls mitt i Sveriges Californien, mitt i industrisemestern, mitt i bilmecka och mitt i högtrycket. Välarrangerat, välannonserat av rutinerade arrangörer Falu Gruva och Coppermine Cruisers på en fantastisk plats, Falu Gruva. Ett drömscenario. Men var fanns publiken? själar såg tävlingen!? Chrysler Windsor med Jonny Hansson från Falun 1958 anmälde sig som nummer 4 av 32. Fick en tuff start mot en kromtung Oldsmobile från samma år som ägdes av Ronny Johansson från Anderstorp. Ronny med aprikosa Chryslern vidare Den överlägset lägsta publiksiffran i Krantz Challenges historia. Tusen personer stod i ett iskallt ösregn i Norsjö. Över tvåtusen kom till Hudiksvall i störtregn som klarnade upp. Över sextusen kom till ett mulet Haparanda. I Dalarna i soliga supersommaren - hundra personer. Bottennapp. Krantz Challenge är inget självändamål. Den var efterfrågad av arrangörer och entusiaster som vill ha något nytt. Tävlingen har varit, en succé under tre år. Inför Dalarna: Annonser på halvsidor i tre motortidningar under fem månader, annonser i lokaltidningarna. Falun tapetserad med affischer. Jodå, motorfolket visste om det, men ville inte ha det. Krantz Challenge Crew utvärderar varje höst. Tävlingen är inget självändamål. Den lever och dör med efterfrågan. Detta kan vara första och sista gången vid Dalälven Fantastiska bilar i Falun. Oj, vilken hög nivå! Hit kom superbilar att tävla.

2 -Väntat. Dalarna har troligen det bästa som går att uppbringa i bilväg, i kvantitet och kvalitet. Traditionen är rik och anrik. De tävlande kom med grymma fordon och tävlingen i sig blev precis så utmaxad som förutsett. Fam. Hildingsson från Iggesund kom till Falu Gruva för att tävla. -Vi var i Hudik förra helgen och ville vara med. Verkade helkul. Bilen är nyinköpt från Sundsvall för 2 månader sedan. Sista årsmodellen 1961 tillverkades i november Har redan kört 300 mil. Nervositeten har inte smugit sig på än men den kommer säkert. Johanna, Daniel och Olivia 4år i startgroparna En njutning för publiken som var naggande god och strödde lovord efteråt. De tävlande var i form. Det tutades och varvades och vinkades och man gratulerade varandra till heatsegrar. Storartat och kul. Roger Granström från Fagersta stoppad med sin Buick GS 400 Stage Smärtlindring från Mekonomen i Härnösand.

3 Stämningen var på topp och folk som kommit för att se på Falu Gruva fastnade i biltävlingen. En unikt pinstripad plåtbil delas ut vid varje Krantz Challenge. Pinstriparen är Samuel Strand från Umeå. Bilarna blir samlarobjekt. Ville ha bilen signerad. Krantzen fick ta fram pennan när norska Kristin Gehrken från Charlottenberg kammade hem storvinsten för domarna. Den skall få bästa plats i hyllan. Jag brukar aldrig vinna men sade vid presentationen av bilen inledningsvis att den skall jag ha. Åkte Cadillac 1970 coupe och cabriolet.

4 Rune BP-gubben Jonsson förevigade eventet. De tre unga damerna i mitten kom med pappa Jonny som tävlade idag, Sofie Jons, Klara och Vilma Hansson. -Pappa har pratat hela våren om att vara med. Nu är han nervös där bakom, sade Klara. Två bilar som inte kan mötas i en vanlig domarbedömning. Dodge 1970 Coronet RT 1970 Kalle Johnsson Enköping och Ford Crestline 1952 Hans Hägglöf Falun. Idag valde publiken Dodgen vidare. Bengan Holmberg från Iggesund arrangerade tillsammans med Midnight Cruisers Krantz Challenge i Hudiksvall förra helgen. Kom till Falun för att tävla med sin LaSalle Det gjorde också Hans Lohreden från Falun med sin Buick super Buicken röstades vidare.

5 Oldsmobile Holliday , Sölve Dyrsmed från Rättvik battlade mot Nicklas Jonsson Mora som åkte Hudson 1935 cab streetrod.. Nicklas vidare Snygg inramning i Falun. Prisutdelare i övre raden, Lisa Sundström Falun och Anna Frisk, Borlänge. Lokala counters var Linnea och Frida Gullarbergs från Falun. Laddar med vätska i hettan. Från Norrköping kom Peter Nilsson i en Cadillac Daniel Hildingsson från Iggesund i den sista årsmodellen av DeSoto i all ära men publiken ville ha Cadillacen vidare.

6 Fick påsen. Alla som tävlar får en värdevinst från Mekonomen i Härnösand innehållande bilvårdsprodukter såsom svamp, stor flaska Turtle Wax Shampo mm. Glada trots att de precis tävlat färdigt Rune Jonsson med tankbilen siktades på finbilsparkeringen innan och ingen trodde väl att han skulle våga manövrera jätten på den trånga banan men det gjorde Rune. Stilpoäng. Kjell Mattssons rejält feta Chevrolet Stepside från 1959 hade manliga däck under flaket. Tuff lottning och Rune vidare.

7 Bob Thunell var en av eldsjälarna till träffen i Falun och lät mågämnet vädra 57:a Chevan. Vinst i heatet mot en strong hemiförsedd Dodge pickis från 1946 med Per Källe från Sundborn vid ratten. Blåvitt och publiken ville ha den stora Oldsen med Göran Brodin från Rexbo vidare. Två fantastiska bilar men som sagt, bara en kan gå vidare. Ove Gustavsson från Hedemora i Bel Airen från Kent Åbergs bok med skrotbilar delades ut till flera domare. Marianne Montar, Falun fick något att bläddra i tillsammans med mannen som tävlade med sin hotrod. Marianne kollade boken direkt och noterade att mannens bil ursprungligen såg ut som vraken i boken.

8 Steven Järudd brottade fram en kompressormatad 1970 Mustang drifting design till publikens förtjusning. Jag är nervös. Absolut. Tävling är tävling. Amanda Jansson Falun, Steven Järudd, Säter och Joel Jonsson Falun. -Fränt att se bilar i snabbt tempo och att man själv får påverka utfallet och säga vad man tycker, sade de. Joel är snabbast upp med känsloskylten.

9 Backstage och i startgroparna. I mitten galgen där siffrorna kommer upp. -Som på bilprovningen sade Anders Jönsson från Hudik. Två ruskiga bilar igen. Till vänster spikrak Cadillac Fleetwood med kostymförsett sällskap, Leif Modh Malung. Till höger mannen som byggt sin vackra rod själv, Ford cab 1936, Bengt Montan Falun. Pokaler till Eight outstanding. 32 bilar har med publikens hjälp blivit åtta. Göran Brodin Olds 59 Rexbo, Kalle Johnsson Dodge 70 Enköping, Bengt Montan Ford 36 Falun, Jonny Hansson Chrysler 58 Falun, Peter Nilsson Cadillac 52 Norrköping, Bob Thunell Chev 57 Falun, Buick Super 58 Hans Lohrden Falun och Buick Roadmaster 58 Leif Vennman Björklinge. Nu börjar slutspelet. Peter Nilsson från Norrköping med Cadillacen från 1952 hade åkt upp för Krantz Challenge. Ni kommer inte sydligare än så i år och jag ville prova, sade han.

10 Jonny Hansson Falun kom med en Arne Nilsson-byggd Chrysler Windsor. Den vann 2001 i Rättvik och Västerås. Därefter försvann den till Danmark men Jonny lyckades via ett utdraget och komplicerat köp få hem den till Sverige igen. Då krävdes många timmars jobb för att få den tillbaka till Arnenivå. Mittkonsol och inredningslayout kommer från Chrysler 300, Vann nyss 50-talsklassen i Norrtälje. Pokal för Eight outstanding är bärgad. I det här sällskapet av bilar vågar jag inte tro någonting, sade Jonny. Han räknade på tavlan. Jaha, jag får tydligen möta Oldsen i kvarten. -Skitkul evenemang. Synd att det är så liten publik men ni har kört länge norröver va? Vi har väl inte fattat detta än här nere. Helårsprenumeration på Bilsport Classic gick till Håkan Norberg i Falun. Han hade massor av bilar. - Jag läser alla motortidningar så detta är välkommet. Nicklas Jonsson Mora körde Hudson 35 och tog sig tid att leka i allt arbete med den unika Futurelinern som han förestår. Bilen köptes för 75 kronor på en skrot. Vi har kvittot kvar. Lacken är från En av Sveriges äldsta streetrods. Jag gick vidare i första men sen fick jag påsen...

11 Semi! Två Buicks mot varandra. En skall till final och det blir cabben från Björklinge med Leif Vennman. Engagerad publik som alltid

12 Semi2. Den stora Oldsen är kvar i tävlingen och lottas mot Jonny Hanssons Chrysler cab. Chryslern vidare. FINAL! Finalen har gått och de 99 domarna har fällt det avgörande beslutet. Vem är vinnare tror du? Till höger Leif Vennman Björklinge i Roadmaster caben från 58 som kramas av prisutdelerskorna men har han vunnit andra pris eller förstapris? VINNARE KRANTZ CHALLENGE FALUN Jonny Hansson från Falun vet inte hur det känns att förlora! Han bara vinner idag kronor och två pokaler.

13 -Tack för god match. De två cabbarna från sena femtiotalet var heta idag. Leif Vennman som blev tvåa fick 1000 kronor. TV var på plats. Du kan se ett klipp från tävlingen nedan. SVT Gävledala. Tack för ett kanonjobb och mycket fint mottagande arrangörerna vid Falu Gruva samt Coppermine Cruisers i Falun. Jag förväntade mig och ni var värda 3000 åskådare. Hälsningar Krantz Challenge Crew.

COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014

COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014 COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014 För andra året i rad kör vi i Coyote Cruisers Umeå ett Krantz Challenge i egen regi. Vi är först med att nominera en bil till Superfinalen i Rättvik

Läs mer

TRELLEBORG LURADE ALLA

TRELLEBORG LURADE ALLA TRELLEBORG LURADE ALLA Sommarvärme och växlande molnighet med brunbrända ansikten på eftermiddagen. Det var Palmträffen 2014. Massor med fina bilar och folk som fick se ett Krantz Challenge roddat utav

Läs mer

HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK

HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK HIGH COAST MEET ÖRNSKÖLDSVIK med SAGAVÄGEN CRUISING och MOLIDEN ROCK blev en publiksuccé. Fredagens cruising innebar fyllda parker med åskådare och crusing till fem (!) på morgonen Inga poliser, inga låtsasbanor

Läs mer

VÄNNÄS 2013. Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år.

VÄNNÄS 2013. Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år. VÄNNÄS 2013 Gubben Krantz orkar inte hur många helger som helst på en sommar och vi vill fortsätta varje år. Efter utbildning i Härnösand och upprepade träningar på hemmaplan så kände Krantz förtroende

Läs mer

Fullt till sista plats i Hudiksvall

Fullt till sista plats i Hudiksvall Fullt till sista plats i Hudiksvall Kattvikskajen i Hudiksvall är inget mysområde typ Norrtäljes utställningspark eller som i Lycksele där bilarna står inne i djurparken. Kattvikskajen är en asfaltsvart

Läs mer

BULLS EYE I HUDIKSVALL

BULLS EYE I HUDIKSVALL Rekord rekord rekord rekord rekord - rekord rekord rekord rekord BULLS EYE I HUDIKSVALL Mitt i prick! Har man en serie träffar regnar någon bort och någon träffar alla formtopparna på en gång. Hudiksvall

Läs mer

Krantz Challenge startade i Nykarleby

Krantz Challenge startade i Nykarleby Krantz Challenge startade i Nykarleby I första tävlingen 2013 visade tävlingsformen direkt sin storhet som komplement till traditionellt tävlande. En Buick på tre hjul vann! Road Rockets Nykarleby Finland

Läs mer

PUBLIKREKORD, BILREKORD OCH PARTYREKORD NÄR KRANTZ CHALLENGESÄSONGEN 2012 INVIGDES I NYKARLEBY.

PUBLIKREKORD, BILREKORD OCH PARTYREKORD NÄR KRANTZ CHALLENGESÄSONGEN 2012 INVIGDES I NYKARLEBY. PUBLIKREKORD, BILREKORD OCH PARTYREKORD NÄR KRANTZ CHALLENGESÄSONGEN 2012 INVIGDES I NYKARLEBY. Nykarleby är inget big place. Vi snackar tätort med 7000 invånare och en klubb med 50 medlemmar där järngänget

Läs mer

Totalt oförutsägbart i Trelleborg

Totalt oförutsägbart i Trelleborg Totalt oförutsägbart i Trelleborg Publiken drog efter andan både två och tre gånger. Det var omöjligt att tippa utgången. Varje duell var en vidöppen match. I ett startfält med 32 bilar sågade sig en kolsvart

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge.

Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge. Massor av raffel i SPEED WEEK FESTIVAL och Tierp Arenas första Krantz Challenge. Stefan Martinsson, Skyttorp kom med en Mercury 1950 coupe som för ovanlighetens skull inte var choppad. Köpt 2011 nästa

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Smack, sade det överfull stege i Hudiksvall!

Smack, sade det överfull stege i Hudiksvall! Smack, sade det överfull stege i Hudiksvall! Hur lång tid tar det att skriva in 32 tävlande? Svar: 32 minuter. Hot om regn och en störtskur a la högtryckstvätt dånade ner en timme innan tävling men det

Läs mer

REKORDSTORT KRANTZ CHALLENGE I HUDIKSVALL

REKORDSTORT KRANTZ CHALLENGE I HUDIKSVALL REKORDSTORT KRANTZ CHALLENGE I HUDIKSVALL När Krantz Challenge kom till Hudiksvall 2011 var det ett försök till en utvidgad cruisingkväll. Tre år senare är det en motorvecka! GLADA HUDIK SUMMER WEEK! Sex

Läs mer

Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO

Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO NICOTEXT Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO Inga delar av denna bok får kopieras eller reproduceras utan skriftligt godkännande av förlaget. Förlaget och författarna ansvarar

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship Fotoalbum Englandsresa 15--19 All England Veteran Championship Resan startade på Säve pytte-flygplats. Där intogs Staropramen & Ahlgrens bilar (som synes) Gunnel & Jeanette Gunnel Deltagare från Sverige

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen avklarad

Första Formel Ford tävlingen avklarad Första Formel Ford tävlingen avklarad Hej på er, Nu har vi äntligen kommit igång med vår race säsong och vi valde att ställa upp i premiär racet i det Danska mästerskapet för att få så mycket rutin och

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

FULLT HUS PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET I GUMBODA HED!!!

FULLT HUS PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET I GUMBODA HED!!! FULLT HUS PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET I GUMBODA HED!!! Kvart över ett på lördagsnatten, medan festen ännu pågick på tre scener, kom arrangörerna i Lucky Eight och ville planera hur man skulle få in flera bilar

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Söderling. Intervju Robin söderling. always travelling

Söderling. Intervju Robin söderling. always travelling Robin Söderling always travelling Text: Fredrik Thorén Foto: Anton Renborg Han gillar inte att resa, trots att han reser 30-35 veckor per år. Han är den fjärde bästa tennisspelaren i världen. Och när alla

Läs mer

STV Classic 2012 - rapport 5

STV Classic 2012 - rapport 5 STV Classic 2012 - rapport 5 Det är sent onsdag kväll, onsdagen den 31 oktober 2012. ***** STV Classic 2012 är inne i dess slutskede. I dag onsdag och i morgon torsdag spelas semifinaler och finaler i

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 Fem veckor sedan sist, fem veckor fyllda med massor av roliga saker som vi vill dela med oss både som har hänt här och i Sverige och hela

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning 1. Kapitel 1 Introduktion av huvudpersonen, sida 1 2. Kapitel 2 Dagen med barnen, sida 2 3. Mysteriet, sida 3 4. Kapitel 4 Besvikelsen, sida 4 5. Misstänkt fel, sida 5 6. Arresteringen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Vilket år det har varit! Det här kommer bli svårt att sammanfatta på några få sidor. Det har hänt så mycket inom vår lokalavdelning att det skulle ta upp

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Kolossalt på Classic Car Week

Kolossalt på Classic Car Week Kolossalt på Classic Car Week Superfinalen i Krantz Challenge gick inför travets översvämmade läktare där ytterligare 1000 åskådare kantade innerplanens avspärrningar. Norrlands populäraste bil korades

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Möte med Mårten Gerle, Medicinskt sakkunnig vid Socialstyrelsen 12 december 2009

Möte med Mårten Gerle, Medicinskt sakkunnig vid Socialstyrelsen 12 december 2009 Möte med Mårten Gerle, Medicinskt sakkunnig vid Socialstyrelsen 12 december 2009 Mötet ägde rum cirka en vecka efter kunskapshearingen om självskadebeteende (som beskrivs i kapitlet Förbud av det förbjudna

Läs mer

Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2

Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2 Nordens Nyheter Nummer 2 Söndagen den 1.7.2012 Lägeröppningen! Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2 Isopomo har planerat Vi har

Läs mer

MARS VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA I ÄLMHULT. Om Mässan. Kolla in årets UF-företagare. Programmet. Krönika: Det handlar om att våga!

MARS VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA I ÄLMHULT. Om Mässan. Kolla in årets UF-företagare. Programmet. Krönika: Det handlar om att våga! VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA 2014 I ÄLMHULT Om Mässan (s.2) Kolla in årets UF-företagare (s. 3-5) Programmet (s. 6) Krönika: Det handlar om att våga! (s. 7) 5 MARS 11:00-18:00 IKEA:S Multihall Aktivitetshuset

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Philip Island Kustom Nationals 2008

Philip Island Kustom Nationals 2008 Philip Island Kustom Nationals 2008 Text och bild Mats Carlsson Första helgen varje år i januari är det en tredagars bilträff på Philip Island 2 timmar utanför Melbourne, Australien. Mycket roddar och

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Sveriges TYNGSTA GARAGE?

Sveriges TYNGSTA GARAGE? 12-14, 16-18_Brink:Layout 1 08-03-10 11.11 Sida 2 Sveriges TYNGSTA GARAGE? Den här rosa Olds 58:an är Susannes egen bil och en Thunderbird från -56 är även på gång för hennes del. 12 08-03-10 11.11 Sida

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg Kalle Anka längd Cup 2013 Upplands äventyr i Sveg Resan mot Sveg 2013 började ett år tidigare när finalen 2012 avslutades med Upplands fina framgångar i Ski-cross stafetten. Många timmars träning hade

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång)

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång) Olika lärostilar... Som många vet så finns det många olika sätt att lära sig på dem vanligaste är att man lär sig genom att lyssna och tala, läsa och titta på bilder. De flesta lär sig även genom att få

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Hallands Ridsportsförbunds Ungdomssektion. Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Hallands Ridsportsförbunds Ungdomssektion. Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011 Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011 1 Mål för verksamheten: Samverka med klubbarnas ungdomssektioner, dels genom personlig kontakt och vid stormöten, ordförande konferenser,

Läs mer

Skriva berättande texter

Skriva berättande texter Skriva berättande texter Skriva berättande texter stavning, stor bokstav och punkter styckeindelning och struktur utvecklade svar textbindning och ett varierat språk grammatik Stavning, stor bokstav och

Läs mer

Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister

Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister Publicerad 2016-01-15 Musikfestivalen i Kungsträdgården. Stockholms regionpolischef Ulf Johansson känner inget dåligt samvete efter DN:s avslöjande om sexövergrepp

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

INLEDNING. Har VEIDEC Raceway gynnat Malmö och Malmös befolkning?

INLEDNING. Har VEIDEC Raceway gynnat Malmö och Malmös befolkning? VEIDEC RACEWAY INLEDNING Har VEIDEC Raceway gynnat Malmö och Malmös befolkning? Sedan några år tillbaka har Malmö en dragracingbana där människor kan träffas och dela sitt intresse. Alla är dock inte positiva.

Läs mer

Burnout Krantz Challenge

Burnout Krantz Challenge Burnout Krantz Challenge Åter en solig dag på SPEED WEEK FESTIVAL och den inleddes med bankörning inne på arenan under en klarblå himmel. Krantz Challenge då? Jo, det kom att bli en vild historia med vitrykande

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Vännäs vågade och vann!!

Vännäs vågade och vann!! Vännäs vågade och vann!! Nadine Coup De Ville förhöjde femtiotalsandan ett par rejäla snäpp i Vännäs. Foto och intervjuer: ALFRED KRANTZ När Coyote Crusers, Umeå hälsade välkommen till den nya träffen,

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Tips från SAP:s IT grupp i Helsingborg Bakgrund Hösten 2009 bildade vi en arbetsgrupp där vi diskuterade hur IT kan gagna oss i valet

Läs mer

Plus, SVT1, 2015-09-17, inslag om en dusch; fråga om opartiskhet och saklighet

Plus, SVT1, 2015-09-17, inslag om en dusch; fråga om opartiskhet och saklighet 1/6 BESLUT 2016-03-07 Dnr: 15/03197 SAKEN Plus, SVT1, 2015-09-17, inslag om en dusch; fråga om opartiskhet och saklighet BESLUT Inslaget frias. Granskningsnämnden anser att det inte strider mot kraven

Läs mer

Ett hopp för stallet VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS SIDAN 1. Lärarmaterial

Ett hopp för stallet VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS SIDAN 1. Lärarmaterial SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Lina är nervös. Stallet Lyckan ska ha en uttagning och om tre veckor är det tävling. Förra gången Lina hoppade

Läs mer

Haparanda härskade över vädret.

Haparanda härskade över vädret. Haparanda härskade över vädret. Förra året kom 600 bilar i tropisk värme. I år ösregnade det och det kom FLER bilar! Historien visar att evenemang kan utplånas om det regnar tre år i rad. I Haparanda ÖKADE

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Hanne Fredsted Vad handlar boken om? Boken handlar om Tarik och Ida som ska på skolresa. Tarik vill så gärna följa med, men hans pappa har sagt att i hans familj sover man hemma. Fröken

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 NORRBOTTEN Poliser grep utpressare Många maskerade poliser stoppade en bil i centrala Piteå i lördags. Poliserna hade vapen i händerna när dom drog ut två

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Några rader från ordförande. Det är så roligt att jobba i en styrelse där alla är engagerade och hjälper till. Även suppleanterna är med på varje styrelsemöte och är engagerade.

Läs mer

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2.

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. Under mitt liv, har Gud gett mig två visioner att hjälpa människor.

Läs mer

GRANATLOPPET 6/10 2007

GRANATLOPPET 6/10 2007 GRANATLOPPET 6/10 2007 Tänkte berätta lite om det senaste "äventyret". MK Trophy arrangerade åter igen en backtävling på historisk mark nämligen i anrika Dynamitbacken i Uddevalla. Området för starten

Läs mer

Krantz Challenge Haparanda blev Norrbottens största träff

Krantz Challenge Haparanda blev Norrbottens största träff Krantz Challenge Haparanda blev Norrbottens största träff Klubbens jättesatsning gav resultat. Tidigare år har det varit kring 100 bilar. I år hoppades man på en dubblering men när det tickade iväg mot

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in 5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in Jagar folk - bryr sig bara om att få en ny värvning - ifall

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 29 Fredag 23 september 2011. Nu kan serverhallarna byggas. -Det känns riktigt bra, säger Karl Petersen.

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 29 Fredag 23 september 2011. Nu kan serverhallarna byggas. -Det känns riktigt bra, säger Karl Petersen. LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 29 Fredag 23 september 2011 NORRBOTTEN Nu kan serverhallarna byggas Nu kan serverhallarna på Porsön i Luleå börja byggas. Domstolen har bestämt att den person som vill stoppa bygget

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Absolut Förälder har genomförts i årskurs 6-9, enligt följande koncept: två lektioner i årskurs 6, en åk 7 samt korta sammanfattningar i åk 7-9 i kommunala

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Olga hittar Finn MARIE DUEDAHL

Olga hittar Finn MARIE DUEDAHL SIDAN 1 Boken handlar om: Olgas mamma och pappa bor inte ihop, men nu ska Olga äntligen få en hel vecka, tillsammans med pappa. Hon är så glad, för att de ska ut och resa tillsammans. Men när pappa kommer,

Läs mer

Dubbelseger i Sturup

Dubbelseger i Sturup Dubbelseger i Sturup I helgen så lossnade det ordentligt för Joakim och teamet. Det var dags för den 3:e deltävlingen i det Danska mästerskapet och den andra deltävlingen i Sverige. Platsen var Sturup,

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Publiken i Rättvik bar fram Krantz Challenge i applådrus.

Publiken i Rättvik bar fram Krantz Challenge i applådrus. Publiken i Rättvik bar fram Krantz Challenge i applådrus. När publiken, i takt med musiken, åskade fram applåder var det party på Rättvikstravet. Classic Car Weeks paraddag, den inledande lördagen, fyllde

Läs mer

Mirella och Lukas förstår inte vad mannen pratar om. Det blir lite trångt när han ska tränga sig förbi dem i den smala trappan. Står det några och

Mirella och Lukas förstår inte vad mannen pratar om. Det blir lite trångt när han ska tränga sig förbi dem i den smala trappan. Står det några och Hisstunnan Det luktar verkligen rök. Inte cigarettrök, utan ungefär sådan där rök som kommer från eld. De fortsätter försiktigt i den rangliga järntrappan, som ringlar sig neråt. Kolla! Det är den där

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2

Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2 Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2 Fredag 29 Maj Fri träning Eskilstunas helt nybyggda anläggning! Denna racerapporten kan inte börja med något annat än en bild på Eskilstunas anläggning! Banan mäter

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

FINNKAMPEN I HELSINGFORS FABULOUS FINALS KRANTZ CHALLENGE 2012

FINNKAMPEN I HELSINGFORS FABULOUS FINALS KRANTZ CHALLENGE 2012 FINNKAMPEN I HELSINGFORS FABULOUS FINALS KRANTZ CHALLENGE 2012 Vilken otrolig resa säsongen har varit! Krantz Challenge har skyrockat, slagit publikrekord och fått kommuner att utöka sina stadsfester.

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer