Kaptenshus på Kivik. Stengatan - blott ett stenkast från stranden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kaptenshus på Kivik. Stengatan - blott ett stenkast från stranden"

Transkript

1 Kaptenshus på Kivik Stengatan - blott ett stenkast från stranden

2 Stämningen är rofylld inne i de genuina, gamla delarna av fiskeläget. Blott ett stenkast från stranden, men på befriande avstånd från hamnen och det myllrande folklivet. Små skepparhus och längor med välskötta trädgårdar kantar gatan. Stockrosor och luktärter växer sig höga och frodiga. Fruktträden är knotiga och lågt beskurna för bekväm plockning. Små, nätta gräsmattor och gatstensgångar avslöjas om man kikar lite nyfiket över häckar och staket. En högst människovänlig miljö, på badrocksavstånd från morgondoppet!

3 Skeppare Per Nilsson byggde huset De trevliga proportionerna och fönstrens symmetri är klassiskt enkla och harmoniska. Den karaktäristiska simrishamnsdörren och den nätta snickarglädjen frammanar redan vid första anblicken en bild av ett trivsamt hem. De prunkande miljöerna som omger huset är dock av lite nyare datum, och har tillkommit de senaste 25 åren tack vare ägarparets stora trädgårdspassion. Ett hus på Kiviks fiskeläge innebär inte bara att man har någonstans att bo. Det är en inträdesbiljett till Österlens härliga omgivningar. Orden är ägarens, och efter så många år på platsen vet både han och hustrun mycket väl vad de talar om. Han har i bokform berättat om livet på fiskeläget, och delar generöst med sig ur den på följande sidor...

4 För år sedan åkte vi på vårkanten ofta genom Österlen på vår väg ner mot Provençe för vidare färd mot Spanien. På Brösarps backar såg vi mängder med gullvivor och mandelblom, och när vi närmade oss Kivik stod fruktodlingarna i blom. Vi svängde gärna in mot Vitemölle fiskeläge. När vi hade passerat backkrönet och rullade ner mot den gamla fiskebyn möttes vi av en storslagen havsutsikt. Vi åkte genom Vitemölle och stannade till vid strandens naturreservat. Där fann vi klungor av vit sandnejlika, en oansenlig blomma men med en underbar doft, min barndoms blommor i min hemby. Kiviks fiskeläge dök upp med sina idylliska fiskarstugor och kaptenshus. På vägen vidare söderut såg vi hur gula rapsfält stod vackert mot den blå havshorisonten. På återvägen från Spanien på höstkanten tillbaka genom Österlen såg vi fruktträd dignande av tunga, doftande frukter. Ålfiskarna hade hissat upp sina ryssjor på de karakteristiska stolparna nere vid havet, en estetisk upplevelse. Vi blev betagna av naturen och kulturen på Österlen. Utsikten från ovanvåningen säger något om närheten till havet!

5 Kök, flera sällskapsrum och matsal i en trevlig planlösning. Höga, spröjsade fönster med fint ljusinsläpp. Kakelugn och trägolv ger en mjuk stämning av gammaldagsfint. Det är en god känsla i huset. Ett hem där livet avnjutits i goda vänners lag, en miljö som är både smakfullt inredd och trivsamt inbodd.

6 Det var närheten till havet, den genuina bymiljön på fiskeläget och den vackra naturen på Kivik som lockade. Vi fick båda syn på huset i en tidningsannons. Huset uppfördes för hundra år sedan av skepparen Per Nilsson. Det var ganska slitet då vi köpte det. Men det hade förutsättningar att bli fint. Huset ligger inte i första raden av hus vid vattnet i fiskeläget utan på Stengatan innanför. Min barndoms hav var Hanöbukten, då begränsad till Åhus och Yngsjö havsbad. Under ett tiotal år seglade vi i Stockholms skärgård. Genom huset på Kivik skulle vi återfå en närhet till havet.

7 Österlen blev känt för sitt särskilda ljus, likt det i Provençe. Hit kom prins Eugen med sitt staffli och tog in på överstebostället uppe i Moriabacken och spred kunglig glans över Kivik. Det lockade hit andra konstnärer. Numera har åtskilliga skådespelare, regissörer, musiker och författare och akademiker slagit sig ner på Österlen.

8 En mjuk stämning präglar de ljusa sällskapsrummen.

9 En trappa upp är takhöjden lika väl tilltagen som nere, vilket man också förstår när man ser huset utifrån. Det är ingen hukande fiskarlänga vi talar om! Väggarna behövde målas. Det gjorde Mona och jag med liv och lust. Efter hand blev det färdigmålat och fint. Men det fanns flera stora ombyggnadsprojekt kvar. På vinden fanns ett sovrum inrett. Annars var det en råvind. Jag såg här en utmaning att visa Mona att jag dög till något annat än att vara professor, nämligen till praktiskt arbete. Där fanns en liten kupa, som ett ubåtsperiskop. Från denna kunde vi se vilken havsutsikt vi skulle få om vi byggde en större kupa. Men för det krävdes ett bygglov. Eftersom fiskebyn är kulturskyddad kring Stengatan var det långt ifrån självklart att vi skulle få det. Vi fick så småningom lov att uppföra en s.k. frontespis som gav oss en strålande havsutsikt.

10 Rackarekroken på Kivik Det är fint att bara ligga uppe på vinden och lyssna till vågornas brus ett stenkast bort. Vid stranden växer stora pilar, alar, lönnar och björkar. När det blåser susar det så vilsamt i dessa träd samtidigt som man hör vågorna rullar in. Även om det skulle regna, känns det ombonat att ligga på vinden med en bra bok och lyssna till regnets knattrande på taket och till havsbruset precis utanför huset. Av våra äldre grannar Sven och Maj-Britt fick vi veta en hel del om livet på läget och dess bybor. Förr kallades detta område för Rackarekroken, berättade Maj-Britt. Jaså, varför det? frågade jag. Jo, förr bodde här mest löst folk som slaktade och flådde hästar och sysslade med sånt som inte var välsett. Men här nere bor det numera bara doktorer och professorer. Jag tycker att vi bor i Societetskroken, sa Maj-Britt belåtet.

11 Takbjälkarna målade jag i svart oljefärg, i samma stil som man kan finna i gamla skånska korsvirkeshus. Därefter satte jag igång med det omfattande projektet att isolera vinden. Jag använde spånt för innertaket som jag vitlaserade. Precis som jag hoppats stod sig de gamla handhuggna, nu med svart oljefärg målade bjälkarna väl mot det vitlaserade innertaket. Jag hyrde en slipmaskin för att slipa vindsgolvets grova plankor i furu tills det var jämt och blankt som jag sedan lackerade. Först sov vår son August ute i brygghuset som jag hade ställt i ordning till en gäststuga. Men när jag renoverat vinden flyttade han omedelbart upp dit. Ett gott betyg på mina insatser tycker jag.

12 På Monas initiativ utökade vi den lilla uteplatsen till en stor kringgärdad härlig uteplats med mängder av rosor och stockrosor. Det fanns endast två fruktträd på tomten när vi köpte huset, det ena ett gammalt knotigt Cox Orangeträd, det andra ett päronträd. Det fanns utrymme för fler. Jag planterade tre bigarråträd med gulröda, svarta och röda frukter. Dessutom planterade jag ett plommonträd efter Augusts förslag. Jag har också planterat exotiska fruktträd med inspiration från våra resor till Provençe Vi har två persikoträd som växer som spaljéträd på allra bästa plats invid husets södra gavel. De ger vissa år ett hundratal aromrika, saftiga och välsmakande persikor. Persikor att plocka direkt från sovrumsfönstret på ovanvåningen

13 Jo, det är i sanning en rik trädgård paret har skapat genom åren. Vikten av en både horisontell och vertikal växtlighet blir uppenbar. Fruktträd finns av många slag somligt som endast trivs i det milda klimatet på Österlen. Persika och fikon och aprikos. Mullbärsträd. Blåregnet överdådigt på sin spaljé. Bland det ätbara finns rabarber och inte minst de amerikanska blåbären som ger mer bär än man hinner äta och busken är två meter hög! Bland de mindre invånarna i haven växer knopparna fram såhär i försommartid har blomningen inte satt igång ännu, men den kommer! Jättevallmo. Lavendel. Hortensia. Etthundra rosor enligt den senaste räkningen!

14 Vi har också planterat Bornholmsfikon. Mona gör fikonmarmelad på frukterna. Jag har planterat ytterligare träd som aprikosträd. mullbärsträd, nektarinträd och valnötsträd som växer bra här på Österlen. Bäst av alla är ändå bigarråer, persikor och Cox Orangeäpplena från vårt gamla äppelträd. Mona är förtjust i rosor och stockrosor. Därför har jag satt ett hundratal rosor av olika slag liksom en hel del stockrosor. Dessutom har jag planterat ett blåregn som är överdådigt blommande på försommaren liksom ett vitregn lite senare. På husets framsida har jag satt rhododendron. Jag har också planterat en junimagnolia som vi hoppas ska blomma med sina välluktande jättestora blommor. Ett enkelt gästboende i det gamla brygghuset. Blått som havet. Blått som himlen. Badstigen från huset... Brygghuset.

15 Till Fritiof Nilsson Piratens ära firas på Kivik Piratendagen varje år mitt i sommaren. Då delas ett pris ut främst till författare som har verkat i Piratens anda. Det gör man vid statyn som uppförts med Piraten vid vägkröken ner mot hamnen, ett stenkast från det hus där han bodde och verkade under en stor del av sitt liv. Det är 300 meter från vårt hus. Vi firar Piratendagen genom att ordna fest för våra vänner. Om vädret tillåter samlas vi i trädgården som vid denna tid stod i sitt flor med rosor, lavendel och stockrosor. Kiviks store författare Fritiof Nilsson Piraten kom på sin tid ofta spatserande utmed Stengatan med käpp och iförd stråhatt. Maj-Britt var förundrad över all uppståndelse kring honom och hans böcker: Är det inte konstigt att man kan bli berömd bara på att ljuga? Saga väves på sanningens varp, sa Piraten mera elegant.

16 Livet på Kiviks fiskeläge Men det är inte meningen att man har ett sommarhus bara för att arbeta med det. Österlen bjuder på många fina utflytsmål med vacker natur som Haväng med stendösen från stenåldern, Kiviks två arboreten, gula rapsfält och åkrar fulla med röda vallmor och Mandelmanns trädgårdar. Tack till säljarna för utdrag ur boken Hembygdens magi. Om vänskap, kärlek och humor i Skåne av Roland Andersson. (2014, Rikard Arvidsson, Bokpro, Bjärnum) Hanöbuktens svallande vågor är alltid närvarande i ljud och dofter, och morgondoppet en frestelse som är svår att motstå om man inte är en badkruka! För den finns annat som lockar. Långpromenader längs strandkanten, norrut mot Vitemölla och Haväng, söderut mot Stenshuvuds nationalpark som bjuder på en närapå exotisk upplevelse. Restauranger och sommarcaféer råder det ingen brist på i trakten, och antikaffärer och loppisar är alltid lika spännande utflyktsmål. Runt kröken från huset finns Kiviks bio med både film och opera på repertoaren, ifall det skulle bli någon regnig kväll! Golfaren får sitt lystmäte på någon av Österlens många banor, och önskas stadsliv finns Simrishamns och Ystads kullerstensgränder och affärsgator på bekvämt avstånd. Dessutom är det aldrig långt till ännu större sammanhang; till Malmö och Köpenhamn gör man smidigt dagsutflykter om andan faller på!

17

18 Siffror & kalla fakta: Byggnadstyp: Kaptenshus i 1 ½-plan med friliggande förråd och gäststuga. Byggnadsår/renoveringsår: Uppfört år 1910, renoverat från år 1991 och framåt. Storlek: Bostad ca: 154 kvm, varav bv ca 77 kvm och ov ca 77 kvm. Brygghus ca 12 kvm. Uthus ca 24 kvm. V.v. se ritning - angivna ytor ovan avser användbar golvyta. Konstruktion: Ventilerad krypgrund med mindre matkällare. Stomme av tegel/lersten med putsad fasad. Bjälklag av trä, tak av eternit. Dubbelkopplade tvåglasfönster med spröjs. Självdragsventilation. Inredning & utrustning: Kök med spishäll, spisfläkt, ny kyl och ny disk-maskin. Frys i uthuset. Badrum med toa, handfat, dusch och badkar. Våtrumsmatta och vinyltapet. Tvättmaskin i brygghuset. Golv: Trägolv. Uppvärmning: Vattenburen värme via radiatorer (med elpatron), samt luftvärmepump. Kakelugn. Vatten & avlopp: Kommunalt. Övrigt: Ny el från år med jordfelsbrytare. Pris: :- eller bästa bud Fastighetsbeteckning: Simrishamn Hjälmaröd 4:10 Areal: 324 kvm Taxeringsvärde: :- varav byggnad :- (år 2014) Taxeringskod: fritidshus Pantbrev: 2 st om totalt :- Försäkring: Fullvärdesförsäkrat Servitut: Inga kända Objektsbeskrivningen grundar sig på av säljaren lämnade uppgifter och iakttagelser gjorda på fastigheten. Uppvik & döttrar uppmanar dig som spekulant/köpare att noggrant undersöka fastigheten i enlighet med JB 4:19 Besök: Östra Vemmerlöv, Kyrkvägen Postgång: Eljaröd 155, Sankt Olof kivik@uppvik.nu

19 Sirmishamn Hjälmaröd 4:10 Montans Väg 1, Stengatan Kivik Text, foto & layout: Lasse Mangs Foto: Andreas Johansson Ritningar: Ingrid Fredriksson

20 Faktablad för fastighetsmäklare - Budgivning Till innehållet Faktablad för fastighetsmäklare - Budgivning Bra för fastighetsmäklare att veta om Budgivning Mäklarens skyldigheter enligt fastighetsmäklarlagen Krav på tydlighet vid budgivningen En fastighetsmäklare är skyldig att upprätta en förteckning över budgivningen med uppgifter om En fastighetsmäklare är skyldig att upprätta en förteckning över budgivningen med uppgifter om Det är säljaren som bestämmer till vem objektet ska säljas spekulanters namn, kontaktuppgift (adress, e-postadress Det eller är telefonnummer) säljaren som bestämmer samt bud till med vem objektet ska säljas en mäklare kan därför inte lova en spekulant att denne ska få köpa. tidpunkt för när budet lämnades och uppgift om eventuella villkor en mäklare om t.ex. kan lån därför eller inte besiktning. lova en Om spekulant bud att denne ska få köpa. lämnas genom ombud är det tillräckligt att anteckna ombudets namn. Det är säljaren som bestämmer när objektet ska säljas Det är säljaren som bestämmer när objektet ska säljas en mäklare kan därför inte lova en spekulant ytterligare tid för att lägga nya bud. Mäklaren ska överlämna förteckningen till säljaren och köparen mäklare när uppdraget kan därför slutförts. inte lova Om en uppdraget spekulant ytterligare tid för att lägga nya bud. slutförts utan att någon försäljning skett (t.ex. vid uppsägning av uppdragsavtalet) ska mäklaren Det är säljaren som bestämmer till vilket pris objektet ska säljas Det är säljaren som bestämmer till vilket pris objektet ska överlämna förteckningen till uppdragsgivaren. säljas en mäklare får därför inte avbryta pågående marknadsföring utan säljarens samtycke. en mäklare får därför inte avbryta pågående marknadsföring utan säljarens samtycke. Mäklarens information om budgivningen Fejkade bud och vilseledande marknadsföring Fejkade bud och vilseledande marknadsföring Mäklaren ska ge alla spekulanter tydlig information om hur en eventuell budgivning kommer att gå till Mäklaren ska ta tydligt avstånd från att medverka till s.k. fejkade bud. Det förekommer att mäklare får Mäklaren ska ta tydligt avstånd från att medverka till s.k. fejkade och hur bud bör lämnas. Mäklaren ska också informera om eventuella krav eller önskemål från säljaren frågor om bud. förfaranden Det förekommer som riskerar att mäklare att vilseleda får spekulanter om budgivningen eller annat som gäller frågor om förfaranden som riskerar att vilseleda spekulanter för försäljningen. förmedlingen. om budgivningen Mäklaren eller bör annat då upplysa som gäller om vad som följer av kravet på god fastighetsmäklarsed. förmedlingen. Mäklaren bör då upplysa om vad som följer av kravet på god fastighetsmäklarsed. Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden Fastighetsmäklarinspektionens rekommendation Fastighetsmäklarinspektionens rekommendation En mäklare ska redovisa alla spekulanter som visat intresse för att köpa objektet till uppdragsgivaren. Inför kontraktskrivningen bör mäklaren vara tydlig i sin information om skriftlighetskravet vid köp av Inför kontraktskrivningen bör mäklaren vara tydlig i sin information Informationen ska omfatta alla bud och andra meddelanden från spekulanterna. Detta gäller även om fastighet om och skriftlighetskravet bostadsrätt. Mäklaren vid köp bör av framhålla att köpet är bindande först då både köpare och fastighet och bostadsrätt. Mäklaren bör framhålla att köpet buden inte lämnats på det sätt som bestämts. säljare är bindande undertecknat först då köpekontraktet. både köpare och I samband med att överenskommelse om tid för kontraktskrivning säljare undertecknat köpekontraktet. I samband med att överenskommelse träffas kan det finnas om anledning tid för kontraktskrivning att påminna om mäklarens skyldighet att vidarebefordra alla bud till Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden träffas gäller kan till det dess finnas att anledning ett köpekontrakt att påminna är om mäklarens säljaren. skyldighet att vidarebefordra alla bud till undertecknat av både säljaren och köparen. Det är enbart säljaren. som kan bedöma om ett bud är intressant eller inte. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Krav på tydlighet vid budgivningen En fastighetsmäklare är skyldig att upprätta en förteckning spekulanters över budgivningen namn, med kontaktuppgift uppgifter om(adress, e-postadress eller telefonnummer) samt bud med spekulanters namn, kontaktuppgift (adress, e-postadress tidpunkt eller telefonnummer) för när budet lämnades samt bud och med uppgift om eventuella villkor om t.ex. lån eller besiktning. Om bud tidpunkt för när budet lämnades och uppgift om eventuella lämnas villkor genom t.ex. ombud lån eller är det besiktning. tillräckligt Om att bud anteckna ombudets namn. lämnas genom ombud är det tillräckligt att anteckna ombudets namn. Mäklaren ska överlämna förteckningen till säljaren och köparen när uppdraget slutförts. Om uppdraget Mäklaren ska överlämna förteckningen till säljaren och köparen slutförts när utan uppdraget att någon slutförts. försäljning Om skett uppdraget (t.ex. vid uppsägning av uppdragsavtalet) ska mäklaren slutförts utan att någon försäljning skett (t.ex. vid uppsägning överlämna av uppdragsavtalet) förteckningen ska till uppdragsgivaren. mäklaren överlämna förteckningen till uppdragsgivaren. Mäklarens information om budgivningen Mäklarens information om budgivningen Mäklaren ska ge alla spekulanter tydlig information om hur en eventuell budgivning kommer att gå till Mäklaren ska ge alla spekulanter tydlig information om hur och en hur eventuell bud bör budgivning lämnas. Mäklaren kommer att ska gå också till informera om eventuella krav eller önskemål från säljaren och hur bud bör lämnas. Mäklaren ska också informera om för eventuella försäljningen. krav eller önskemål från säljaren för försäljningen. Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden En mäklare ska redovisa alla spekulanter som visat intresse för att köpa objektet till uppdragsgivaren. En mäklare ska redovisa alla spekulanter som visat intresse Informationen för att köpa ska objektet omfatta till uppdragsgivaren. alla bud och andra meddelanden från spekulanterna. Detta gäller även om Informationen ska omfatta alla bud och andra meddelanden buden från inte spekulanterna. lämnats på det Detta sätt gäller som även bestämts. om buden inte lämnats på det sätt som bestämts. Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden gäller till dess att ett köpekontrakt är Mäklarens skyldighet att vidarebefordra bud och meddelanden undertecknat gäller till av dess både att säljaren ett köpekontrakt och köparen. är Det är enbart säljaren som kan bedöma om ett bud är undertecknat av både säljaren och köparen. Det är enbart intressant säljaren som eller kan inte. bedöma Mäklaren om får ett dock bud ge är säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. intressant eller inte. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Krav på tydlighet vid budgivningen Det är säljaren som bestämmer till vem objektet ska säljas en mäklare kan därför inte lova en spekulant att denne ska få köpa. Fastighetsmäklarinspektionen är den statliga myndighet som registrerar fastighetsmäklare och har tillsyn över dessa Fastighetsmäklarinspektionen är den statliga myndighet som registrerar fastighetsmäklare och har samt tillsyn informerar över dessa om god fastighetsmäklarsed. Det är säljaren som bestämmer när objektet ska säljas samt informerar om god fastighetsmäklarsed. Myndigheten ger ut faktablad som du hittar under rubrikerna Fastighetsmäklare, Student, Konsument och Press. en mäklare kan därför inte lova en spekulant ytterligare tid Myndigheten för att lägga ger nya ut faktablad bud. som du hittar under rubrikerna Fastighetsmäklare, Student, Konsument och Press. Faktabladen kan beställas hos Fastighetsmäklarinspektionen eller hämtas på myndighetens webbplats. Det är säljaren som bestämmer till vilket pris objektet ska säljasfaktabladen kan beställas hos Fastighetsmäklarinspektionen eller hämtas på myndighetens webbplats. POSTADRESS Box 17174, Stockholm BESÖKSADRESS Sankt Paulsgatan 6 en mäklare får därför inte avbryta pågående marknadsföring utan säljarens POSTADRESS samtycke. Box 17174, Stockholm BESÖKSADRESS Sankt Paulsgatan TELEFON 6 VX TELEFAX TELEFON VX TELEFAX E-POST registrator@fmi.se WEBBPLATS Fejkade bud och vilseledande marknadsföring E-POST registrator@fmi.se WEBBPLATS Mäklaren ska ta tydligt avstånd från att medverka till s.k. fejkade bud. Det förekommer att mäklare får frågor om förfaranden som riskerar att vilseleda spekulanter om budgivningen eller annat som gäller förmedlingen. Mäklaren bör då upplysa om vad som följer av kravet på god fastighetsmäklarsed. Sida 1 av 1 Sida 1 av 1 KÖPARENS OCH SÄLJARENS ANSVAR FÖR FASTIGHETENS SKICK M.M. Utgångspunkt för ansvarsfördelningen Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år. Köparens undersökningsplikt Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen.särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådan delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering. Anlitande av besiktningsman Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning 2 (3) Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastighet senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar. Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Om ett förtigande av ett fel dessutom innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren även gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Säljarens utfästelser Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser. Avtalsfrihet, friskrivning Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion. Säljaransvarsförsäkring Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

21 Vår filosofi är ganska enkel. Vi säljer hus vi själva skulle vilja bo i. Det är ett privilegium. Vi älskar hus. Vi älskar människor. Vi älskar Skåne i både öst och väst. Varje dag strävar vi efter att utvecklas. Varje dag blandar vi passion för hus och människor med kunskap och erfarenhet av husaffärer. Vi tror på sambanden mellan lust och lönsamhet. Känsla och kunskap. Arbetsglädje och avkastning. Det man tycker är roligt och stimulerande gör man bra. Därför vill vi inte ha fler hus än att vi orkar arbeta engagerat och passionerat med dem alla. Det innebär inte att vi kategoriskt ratar en viss sorts hus. Hus av sten. Hus av korsvirke. Hus av tegel. Hus för liten peng och större. Det lilla renoveringsobjektet i skogsbrynet kan vara lika spännande som den kringbyggda gården på slätten eller längan i fiskeläget VI SÄLJER HUS VI SJÄLVA SKULLE VILJA BO I. VID HAVET. PÅ LANDET. PÅ ÖSTERLEN & VÄSTERLEN. Men, det ska erkännas - udda hus finner lättast vägen till våra hjärtan! Det handlar kanske ytterst om livskvalitet. Att uppleva livskvalitet är när vi lyckas vara närvarande i stunden. Att uppfyllas av ögonblicket. En försiktig förhoppning är att vi på något sätt ska kunna hjälpa Dig att förhöja Din livskvalitet. Och vill gärna se och höra hur din husdröm ser ut... Åtminstone vill vi gärna vara Dina rådgivare och stigfinnare. Dina vägvisare och budbärare. Oavsett om Du vill köpa. Eller sälja! Lasse Mangs Text, foto & layout VÄSTERLEN & ÖSTERLEN Ingrid Fredriksson Mäklarassistent & handgjorda ritningar VÄSTERLEN & ÖSTERLEN Elisabeth Wretsell VD/fastighetsmäklare Uppvik VÄSTERLEN Foto & layout elisabeth@uppvik.nu Lotta Nordstedt VD/fastighetsmäklare Uppvik ÖSTERLEN Formgivare, foto & layout lotta@uppvik.nu Andreas Johansson Kontorschef Uppvik ÖSTERLEN Foto & layout kivik@uppvik.nu Gabrielle Malmberg Senior partner/ fastighetsmäklare Text, foto & layout

Välkommen till Tuvängsgatan 1, Centralt, Eksjö

Välkommen till Tuvängsgatan 1, Centralt, Eksjö Välkommen till Tuvängsgatan 1, Centralt, Eksjö Kommersiellt, 6 000 000 kr, Säljes i bolagsform Centralt belägen fastighet med attraktivt läge vid infarten mot Eksjö centrum. Goda exponeringsytor vilka

Läs mer

4 b. Om avloppet på fastigheten är enskilt - har tillstånd beviljats av kommunen och i så fall när?

4 b. Om avloppet på fastigheten är enskilt - har tillstånd beviljats av kommunen och i så fall när? Frågelista - bilaga till köpekontraktet Säljare: Hans Malmberg Säljare: Ingegärd Malmberg Karl Dahlgrensgatan 21 Lgh 1301, 582 28 Linköping Ägarandel: Ägarandel: 1/2-del 1/2-del Objekt: Fastigheten Kinda

Läs mer

Frågelista - fastighet

Frågelista - fastighet Säljare Objekt Frågor att besvara om fastigheten Fastigheten Varberg Tofta 1:51 med adressen Rannevägen 7, 43295 Varberg Frågorna i denna frågelista besvaras av säljaren. 1 a. När förvärvades fastigheten?

Läs mer

Torp utanför Flen FLEN STENHAMMAR 1:5

Torp utanför Flen FLEN STENHAMMAR 1:5 Torp utanför Flen FLEN STENHAMMAR 1:5 Germundslöt ligger enskilt beläget strax sydöst om Transätterssjön, cirka fyra kilometer nordväst om Flen. Torpet har tre rum och kök samt badrum och toalett. Pris:

Läs mer

Kontakt. Att köpa en bostad skiljer sig på ett sätt inte alls ifrån att köpa en resa, ett par skor eller en glass.

Kontakt. Att köpa en bostad skiljer sig på ett sätt inte alls ifrån att köpa en resa, ett par skor eller en glass. At t kö p a! Kontakt Att köpa en bostad skiljer sig på ett sätt inte alls ifrån att köpa en resa, ett par skor eller en glass. Vårt kontor är beläget mitt i centrala Karlshamn, och finns vi inte på kontoret,

Läs mer

Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4

Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4 Skog utan hus FALKENBERG DARHULT 1:5 OCH SVENLJUNGA MJÖBÄCKS-BROSTORP 3:4 Två rena skogsfastigheter med gemensam gräns. Totalt ca 45 hektar produktiv skog plus 14 hektar impediment. Virkesinnehåll uppskattas

Läs mer

G R A N I T S T I G E N 6 P O R S Ö N

G R A N I T S T I G E N 6 P O R S Ö N G R A N I T S T I G E N 6 P O R S Ö N ADRESS Granitstigen 6 OMRÅDE Porsön KOMMUN Luleå BOSTADSTYP Parhus BOAREA 135 kvm ANTAL RUM 6 rum & kök TOMT 422 kvm FASTIGHET Porsön 1:210 DRIFTKOSTNAD 40 444 SEK/år

Läs mer

Att bygga och bo. Bland knotiga äppelträd och spirande sparris

Att bygga och bo. Bland knotiga äppelträd och spirande sparris Att bygga och bo. Rörums backar Bland knotiga äppelträd och spirande sparris Säljarna berättar: Tanken var att vi skulle bygga vårt drömhus, en modern, vitkalkad skånelänga. Arkitektritningar finns redan

Läs mer

TÅGHUSA. Kravlöst och lantligt.

TÅGHUSA. Kravlöst och lantligt. TÅGHUSA Kravlöst och lantligt. Den lilla grusvägen som ett vitt veckat band genom hagar och dungar. Vägen vindlar och svänger, går upp och ned, förbi hus och längor, stengärdesgårdar med päls av mossa

Läs mer

7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29

7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29 7,5 ha - Boende, åker, bete och skog. VARBERG TVÅÅKERS-ÅS 13:25 OCH 13:29 7,5 ha - Ca 2 ha åker, ca 1 ha bete och ca 3,5 ha skog. Belägen i enskilt läge "längst in på vägen". Mindre bostadshus för permanent-

Läs mer

Jakt- och fiskeliv i norra Värmland

Jakt- och fiskeliv i norra Värmland Jakt- och fiskeliv i norra Värmland TORSBY ASPBERGET 1:110 DEL AV Skogsfastighet i Bastuknappen med ett virkesförråd om ca 4 280 m³sk och en tillväxt på 208 m³sk/år. Förutom skogsvärdet har fastigheten

Läs mer

Vackert belägna Riddargården, Bjäre BÅSTAD ÄNGELSBÄCK 28:2

Vackert belägna Riddargården, Bjäre BÅSTAD ÄNGELSBÄCK 28:2 Vackert belägna Riddargården, Bjäre BÅSTAD ÄNGELSBÄCK 28:2 Vackert beläget på Bjärehalvön ligger fyrlängade Riddargården. Gården har ett fritt läge med genomrinnande vatten i natursköna Ängelsbäck. Med

Läs mer

Gömd för världen, men ändå så nära civilisationen...

Gömd för världen, men ändå så nära civilisationen... A t t u s a Gömd för världen, men ändå så nära civilisationen... Allévägen mellan Fågeltofta och St Olof löper förbi Kronovalls slott, vindlar och svänger, upp och ned, förbi gårdar och längor, stengärdsgårdar

Läs mer

Skredsviksvägen 2, Svenneby. -Härligt nyrenoverat kusthus- Lev livet vid havet

Skredsviksvägen 2, Svenneby. -Härligt nyrenoverat kusthus- Lev livet vid havet Skredsviksvägen 2, Svenneby -Härligt nyrenoverat kusthus- Lev livet vid havet Skredsviksvägen 2 - Ett kusthus Vi är glada att kunna förmedla ett välskött och prydligt kusthus med promenadavstånd till

Läs mer

Klara Hill. Fyrlängad skånegård i Olseröd - naturskönt nära Brösarp och Maglehem

Klara Hill. Fyrlängad skånegård i Olseröd - naturskönt nära Brösarp och Maglehem Klara Hill Fyrlängad skånegård i Olseröd - naturskönt nära Brösarp och Maglehem Man hänger mellan himmel och jord... Olseröds by i Maglehems socken. Läget är himmelshögt där Linderödsåsen påbörjar sin

Läs mer

Bollnäs, 0,2 ha. Linds

Bollnäs, 0,2 ha. Linds Bollnäs, 0,2 ha Linds 1 2 SOMMARTORP VID ÄNGA Äldre byggnader med patina i charmig miljö vid Änga, ca 5 km nordost om Vallsta. 3 BOSTADSBYGGNADER BOSTADSHUS Gammal byggnad i två delar, två respektive ett

Läs mer

Gård- Himmelstorp BÅSTAD HIMMELSTORP 1:23 OCH 1:25

Gård- Himmelstorp BÅSTAD HIMMELSTORP 1:23 OCH 1:25 Gård- Himmelstorp BÅSTAD HIMMELSTORP 1:23 OCH 1:25 På vackert och avskilt läge med vy över delvis egen damm ligger denna mysiga gård. Unikt läge mitt i naturen med ett rikt djurliv. Med cirka 5 ha betesmark

Läs mer

T r i l l a b a k k a. 1700-tals korsvirkesgård nära Övedskloster

T r i l l a b a k k a. 1700-tals korsvirkesgård nära Övedskloster T r i l l a b a k k a 1700-tals korsvirkesgård nära Övedskloster Smältande sol, ljusblå himmel. Vida åkrar utsträckta över kuperat landskap. Axen fullmogen, nickar och vajar i knappt märkbar bris. Under

Läs mer

S p r a g g e h u s e n. Vid havet. På Österlen.

S p r a g g e h u s e n. Vid havet. På Österlen. S p r a g g e h u s e n Vid havet. På Österlen. Skånes sydöstra kust. Mjuk strandlinje med sandbankar och rev. Uppdragna ekor bland dynerna. Solglitter och genomsiktligt vatten. Finkornig, vågmönstrad

Läs mer

Vägnära tillväxtfastighet i Väse

Vägnära tillväxtfastighet i Väse Vägnära tillväxtfastighet i Väse KARLSTAD MO 1:16 Obebyggd skogsfastighet om totalt ca: 34 ha med bra tillgänglighet och jakträtt. Produktiv skogsmark utgör 27,7 ha och domineras av ungskog med ett totalt

Läs mer

Kontakt. På Carlshamnsmäklarna tänker vi att varje bostad förtjänar sin alldeles egna omsorg och marknadsföring.

Kontakt. På Carlshamnsmäklarna tänker vi att varje bostad förtjänar sin alldeles egna omsorg och marknadsföring. At t s ä l ja! Kontakt På Carlshamnsmäklarna tänker vi att varje bostad förtjänar sin alldeles egna omsorg och marknadsföring. Vårt kontor är beläget mitt i centrala Karlshamn, och finns vi inte på kontoret,

Läs mer

Ljusdal, 31 ha. Kläppen

Ljusdal, 31 ha. Kläppen Ljusdal, 31 ha Kläppen 1 2 SKOG VID KÖLSTRÖMMEN Del av fastighet i en ägofigur omfattande ca 30 ha skogsmark med ett virkesförråd om ca 4 300 m³sk. God tillgänglighet genom tre korsande vägar varav en

Läs mer

En sydlig utpost med egen strandtomt... Larsgården vid Smygehuk

En sydlig utpost med egen strandtomt... Larsgården vid Smygehuk En sydlig utpost med egen strandtomt... Larsgården vid Smygehuk Det sydskånska kustlandet möter våren allra först. Ljuset väcker allt till liv när vindarna sveper in över strandlinje, åkrar, hus och gårdar.

Läs mer

Orust, 100 ha. Härmanö

Orust, 100 ha. Härmanö Orust, 100 ha Härmanö 1 2 SJÖBOD OCH 24 ÖAR I HAVSBANDET Fastigheten Härmanö är en chans utöver det vanliga att få äga en inredd sjöbod i bästa möjliga läge med 100 ha mark fördelat på 24 öar och skär

Läs mer

Vildmarksfastighet i Bakvattnet KROKOM HÄGGSJÖN 1:110

Vildmarksfastighet i Bakvattnet KROKOM HÄGGSJÖN 1:110 Vildmarksfastighet i Bakvattnet KROKOM HÄGGSJÖN 1:110 Sofia Palmkvist Mäklare LRF Konsult Östersund +46670614775 sofia.palmkvist@lrfkonsult.se Mindre skogsfastighet belägen vid fjällbyn Bakvattnet efter

Läs mer

Hudiksvall, 87 ha. Sörhoga

Hudiksvall, 87 ha. Sörhoga Hudiksvall, 87 ha Sörhoga 1 2 OBEBYGGD SKOGSFASTIGHET Fastighet belägen vid Ofärne, väster om Hudiksvall. Den produktiva skogsmarksarealen uppgår till ca 73 ha och virkesförrådet till ca 8 700 m³sk. Jakt

Läs mer

Jord och skogsfastighet Kalvhed Andersgården 2 Trollhättan

Jord och skogsfastighet Kalvhed Andersgården 2 Trollhättan Jord och skogsfastighet Kalvhed Andersgården 2 Trollhättan KORTFAKTA Objektstyp: Jord och skogsfastighet Boarea: 125m 2 Byggår: 1909 Areal Totalt: 102 ha. Areal Skogsmark: 22 ha. Areal Åkermark: 53 ha.

Läs mer

Åmål, 50 ha SKOG I HUMLETORP

Åmål, 50 ha SKOG I HUMLETORP Åmål, 50 ha SKOG I HUMLETORP Sammanhållet skogsskifte utan byggnader med gräns mot Käppesjön. Ca 50 ha varav ca 40 ha produktiv skogsmark. Ca 6 400 m 3 sk varav ca 1 700 m 3 sk i S1 och S2. 1 SKOG SKOGSMARK

Läs mer

FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET

FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET FRÅGELISTA BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET Säljare Roger Lind 1/2del 1/2del Bygårdsvägen 5, 185 94 Vaxholm Objekt Fastigheten Vaxholm Ytterby 4:684 Frågor att besvara om fastigheten Frågorna i denna frågelista

Läs mer

Frågelista - fastighet

Frågelista - fastighet Objekt Frågor att besvara om fastigheten Fastigheten Sigtuna Steninge 8:283 med adress Marsgatan 31, 19558 Märsta Frågorna i denna frågelista besvaras av säljaren. 1 a. När förvärvades fastigheten? 1978

Läs mer

Stora Köpinge kyrkby. Österlensk romantik & en gnutta Medelhav.

Stora Köpinge kyrkby. Österlensk romantik & en gnutta Medelhav. Stora Köpinge kyrkby Österlensk romantik & en gnutta Medelhav. Stora Köpinge kyrkby. Namnet till trots är byn tämligen liten, insmugen vid sidan av allfarvägarna. Husen ligger tätt på rad utmed bygatan,

Läs mer

Trollhättan, 108 ha. Grandalen

Trollhättan, 108 ha. Grandalen Trollhättan, 108 ha Grandalen 1 2 VÄLSKÖTT SKOGSFASTIGHET Grandalen är en större och virkesrik skogsfastighet som ligger i Götaälvdalen. Den produktiva skogsarealen uppgår till 103 ha och har en god bonitet.

Läs mer

Liten gård med bra läge! VARA GAMMELTRÅVAD 2:8

Liten gård med bra läge! VARA GAMMELTRÅVAD 2:8 Liten gård med bra läge! VARA GAMMELTRÅVAD 2:8 Bostadhus Liten gård i Gammeltråvad om ca 2,5 ha. 1½-plans bostadshus om 7 rum och kök som helrenoverades invändigt 2012. Uppvärmning med jordvärme och nytt

Läs mer

Frågelista - fastighet

Frågelista - fastighet Säljare Objekt Frågor att besvara om fastigheten Karin Vasen Thomas Vasen Fastigheten Partille Ugglum 199:10 med adressen Bragevägen 14, 43361 Sävedalen Frågorna i denna frågelista besvaras av säljaren.

Läs mer

HAGANÄS. Blommigt. Modernt. Lantligt. Skånelänga nära Christinehofs slott & Lövestad

HAGANÄS. Blommigt. Modernt. Lantligt. Skånelänga nära Christinehofs slott & Lövestad HAGANÄS Blommigt. Modernt. Lantligt. Skånelänga nära Christinehofs slott & Lövestad Solglitter silas......genom lönnars kronor, leker över vita fasader. Bortom huset sträcker sig orörd, vild natur med

Läs mer

Bostadshuset har en spännande och tilltalande form. Högrest och väl sammanhållet, nästan stramt. Men fasaden är varm, det gamla återvunna teglet

Bostadshuset har en spännande och tilltalande form. Högrest och väl sammanhållet, nästan stramt. Men fasaden är varm, det gamla återvunna teglet På Brantevik Ljusblå himmel. Hav och horisont. Hamn och hoddor. Gränder och prång. Hallasten och lummig grönska. Ja, visst är livet en dröm på Brantevik, som författaren och publicisten Bertil Torekull

Läs mer

4 b. Om avloppet på fastigheten är enskilt - har tillstånd beviljats av kommunen och i så fall när?

4 b. Om avloppet på fastigheten är enskilt - har tillstånd beviljats av kommunen och i så fall när? Frågelista - bilaga till köpekontraktet Säljare: Anders Molander Säljare: Eva Molander Karl Dahlgrensgatan 21, 582 28 Linköping Bostadstel: 013-16 37 49 Ägarandel: Ägarandel: 1/2-del 1/2-del Objekt: Byggnad

Läs mer

Butikslokal och 2 lägenheter centralt i Hemse GOTLAND HEMSE ANDEN 10

Butikslokal och 2 lägenheter centralt i Hemse GOTLAND HEMSE ANDEN 10 Butikslokal och 2 lägenheter centralt i Hemse GOTLAND HEMSE ANDEN 10 Kommersiell fastighet med butikslokal där Hemse Blomsterhandel huserar. På övervåningen finns 2 lägenheter, en 2:a och en 3:a, båda

Läs mer

Frågelista - fastighet

Frågelista - fastighet Säljare Jan-Ivar Bakken 660203-1111 Objekt Frågor att besvara om fastigheten Fastigheten Sigtuna Odensala-Ista 2:7 med adress Odensala Ista 162, 19592 Märsta Frågorna i denna frågelista besvaras av säljaren.

Läs mer

Frågelista - fastighet. Nytt Golv, Diverse målning och tapetsering -2016

Frågelista - fastighet. Nytt Golv, Diverse målning och tapetsering -2016 Säljare Objekt Frågor att besvara om fastigheten Tobias Ringensjö Fastigheten Linköping Kottebo 1:11 med adressen Kottebo Östergård 1, 59039 Kisa Frågorna i denna frågelista besvaras av säljaren. 1 a.

Läs mer

FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET

FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET Säljare Ann Engelbrecht 1/1-del Skeppargatan 7, I, 114 52 Stockholm Bostadstel: 08-660 26 25 Objekt Fastigheten Borgholm Södra Munketorp 8:1 Frågor att besvara om

Läs mer

Frågelista - Fastighet

Frågelista - Fastighet Frågelista Fastighet Säljare Objekt. Lillgårdsgatan 6, 59193 MOTALA. Lillgårdsgatan 6, 59193 MOTALA Fastigheten Motala Sund 7:15 med adress Lillgårdsgatan 6, 591 93 Motala Frågor att besvara om fastigheten:

Läs mer

FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET

FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET Objekt Fastigheten Sigtuna Södertil 1:181 Frågor att besvara om fastigheten Frågorna i denna frågelista besvaras av säljaren. 1 a. När förvärvades fastigheten? 2005

Läs mer

FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET

FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET FRÅGELISTA - BILAGA TILL KÖPEKONTRAKTET Säljare Christer Eliasson 1/1-del Klevedalen 551, 472 97 Varekil Objekt Fastigheten Orust Stala-Kärra 1:27 Frågor att besvara om fastigheten Frågorna i denna frågelista

Läs mer

Genomtänkt disposition. Kloka förändringar. Huset som ett vitt ark. Gröna penseldrag.

Genomtänkt disposition. Kloka förändringar. Huset som ett vitt ark. Gröna penseldrag. v i t a b y Genomtänkt disposition. Kloka förändringar. Husets föryngringskur har pågått under drygt tjugo år. Det kan med fördel bebos vid alla tider på året. Och trots tre våningsplan är huset bekvämt

Läs mer

Bengtsfors, 3 ha SKUGGETORPS GÅRD

Bengtsfors, 3 ha SKUGGETORPS GÅRD Bengtsfors, 3 ha SKUGGETORPS GÅRD Vackert belägen gård med fantastiska vyer. Mangårdsbyggnad i herrgårdsstil och ekonomibyggnader som kan utnyttjas för djurhållning eller andra verksamheter. 1 BOSTADSBYGGNADER

Läs mer

HYRESFASTIGHET - MÖSSEBERG - DANSKA VÄGEN 126

HYRESFASTIGHET - MÖSSEBERG - DANSKA VÄGEN 126 HYRESFASTIGHET - MÖSSEBERG - DANSKA VÄGEN 126 KORTFAKTA Objektstyp: Bostadsfastighet Antal lägenheter: 4 st Boarea: 295 m² Garageplatser: 4 st Parkeringsplatser: 1 st Hyresintäkter: 247 456 kr MÄKLARENS

Läs mer

Mellerud, 61 ha. Benebo gård

Mellerud, 61 ha. Benebo gård Mellerud, 61 ha Benebo gård 1 2 BENEBO GÅRD Benebo gård har ett fantastiskt läge med markerna samlade mellan Ånimmen i norr och Svanefjorden i söder. Mangårdsbyggnad i mycket gott skick och väl underhållna

Läs mer

Rosengatan. Sankt Olof

Rosengatan. Sankt Olof Rosengatan Sankt Olof Året var 1942. Vintern var den kallaste i mannaminne. Kriget rasar på kontinenten. Samma år byggdes det vitputsade huset på Rosengatan. Måhända som ett uttryck för framtidstro? Det

Läs mer

Hedemora, 36 ha. Dalsveden

Hedemora, 36 ha. Dalsveden Hedemora, 36 ha Dalsveden 1 2 GÅRD MED TRIVSAMT LÄGE På Dalsveden får du ett boende i trevlig miljö med närhet till åkermark, skog, beten och ridhus. 3 BOSTADSBYGGNADER BOSTADSHUS 1/½-planshus på torpargrund

Läs mer

Åbogatan 26. www.hemverket.se - Sida 1 av 20

Åbogatan 26. www.hemverket.se - Sida 1 av 20 Län Skåne Gatuadress Kommun Simrishamn Storlek 8 rum (6 sovrum) / 192 m² Område Baskemölla Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Jag älskar det avskilda läget och att baksidan är helt insynsskyddad.

Läs mer

En liten skånegård i vinkel. Omfamnad. Skyddad.

En liten skånegård i vinkel. Omfamnad. Skyddad. ULLSTORPS kyrkby En liten skånegård i vinkel. Omfamnad. Skyddad. Färden går ut på landet. Ingelstads härad, där den goda jorden finns. Där myllan sägs vara bördigare än någon annanstans i världen! Slättlandskapet

Läs mer

Trevligt parhus med närhet till havet. Henriksdalsvägen 25b, Höllviken, Höllviken. 2 695 000 kr eller högstbjudande

Trevligt parhus med närhet till havet. Henriksdalsvägen 25b, Höllviken, Höllviken. 2 695 000 kr eller högstbjudande Visningsmaterial Trevligt parhus med närhet till havet Henriksdalsvägen 25b, Höllviken, Höllviken Boarea: 86 m2 (biarea: 8 m2) Tomtarea: 336 m2 Pris: 2 695 000 kr eller högstbjudande Länk för budgivning

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Jakobssons väg 4 Kommun Bromölla Storlek 6 rum (4 sovrum) / 185 m² Område Bromölla Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Jakobssons väg 4 Kommun Bromölla Storlek 6 rum (4 sovrum) / 185 m² Område Bromölla Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Bromölla Storlek 6 rum (4 sovrum) / 185 m² Område Bromölla Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trivsamt villakvarter med nära till både förskola och skola. Gångavstånd

Läs mer

Berga 230 kvm. Ett vacker J.Fred Olson-hus invid Kalmarsund. Oslagbart!

Berga 230 kvm. Ett vacker J.Fred Olson-hus invid Kalmarsund. Oslagbart! Berga 230 kvm Ett vacker J.Fred Olson-hus invid Kalmarsund. Oslagbart! Pontuz Löfgren i Kalmar En för alla - alla för en. Kanske är det idag du finner den bostad som blir ditt nästa hem. Vi vill att du

Läs mer

Vi misstänker tegeltaket på fastighetens framsida behöver läggas om snart. Dock har vi inte observerat några fuktskador på insidan av taket.

Vi misstänker tegeltaket på fastighetens framsida behöver läggas om snart. Dock har vi inte observerat några fuktskador på insidan av taket. Frågelista - bilaga till köpekontraktet Säljare: Magnus Johansson Axstad öhagen 1, 595 94 Mjölby Bostadstel: 072-360 95 63, Mobiltel: 072-360 95 63 E-post: magnus@candion.com Säljare: Liisimari Laitsaari

Läs mer

Västra Gatuadress Snickaregatan 3 Götaland Kommun Hjo Storlek 7 rum (5 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Snickaregatan 3 Götaland Kommun Hjo Storlek 7 rum (5 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Hjo Storlek 7 rum (5 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Nära till sjön och den vackra strandpromenaden med bad samt nära till centrum och

Läs mer

Välskött parhus. Peppargatan 5, KARLSKRONA, Hässlegården. 1 795 000 kr eller högstbjudande. Länk för budgivning finns i annonsen budnyckel 3235

Välskött parhus. Peppargatan 5, KARLSKRONA, Hässlegården. 1 795 000 kr eller högstbjudande. Länk för budgivning finns i annonsen budnyckel 3235 Visningsmaterial Välskött parhus Peppargatan 5, KARLSKRONA, Hässlegården Boarea: 136 m2 (biarea: 27 m2) Tomtarea: 525 m2 Pris: 1 795 000 kr eller högstbjudande Länk för budgivning finns i annonsen budnyckel

Läs mer

Län Jönköping Gatuadress Storgatan 19 Kommun Sävsjö Storlek 5 rum (3 sovrum) / 115 m² Område Rörvik Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Jönköping Gatuadress Storgatan 19 Kommun Sävsjö Storlek 5 rum (3 sovrum) / 115 m² Område Rörvik Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Jönköping Gatuadress Kommun Sävsjö Storlek 5 rum (3 sovrum) / 115 m² Område Rörvik Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som förstorar och låter fler

Läs mer

KAN VÅR Ö OCH FASTIGHETSMARKNADEN HÄR!

KAN VÅR Ö OCH FASTIGHETSMARKNADEN HÄR! LOFTA/DJUPVIK FRITIDSHUS MED HÄRLIGT LÄGE 350 METER FRÅN HAVET! Fritidshus - 71 m 2-5 rum och kök - 2 altaner - Harrys Väg 26, Borgholm UTGÅNGSPRIS: 1 795 000 kr VI KAN VÅR Ö OCH FASTIGHETSMARKNADEN HÄR!

Läs mer

JORDBRUKS-/SKOGSFASTIGHET - SKÖVDE - PRIS: 7 400 000 KR PRISIDÉ

JORDBRUKS-/SKOGSFASTIGHET - SKÖVDE - PRIS: 7 400 000 KR PRISIDÉ JORDBRUKS-/SKOGSFASTIGHET - SKÖVDE - PRIS: 7 400 000 KR PRISIDÉ Fastighet Fastigheten Skövde Tåstorp 1:14, 1:53, 1:55 Adress Tåstorp Åsebacken, 541 93 Skövde. Belägen i Skövde kommun och Skultorp församling.

Läs mer

Frågelista - fastighet

Frågelista - fastighet Säljare Susanne Jansson 610828-6664 Anders Sjögren 590623-6251 Objekt Frågor att besvara om fastigheten Fastigheten Byggnad å Varberg Getakärr 5:64 med adress Havsvägen 13, 43254 Varberg Frågorna i denna

Läs mer

Degebergavägen 996-57

Degebergavägen 996-57 Län Skåne Gatuadress Kommun Kristianstad Storlek 6 rum (4 sovrum) / 155 m² Område Degeberga Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Underbar fastighet på fantastiskt läge. Järnvägstorpet är vackert

Läs mer

Ingelstorp, Rynningen. Län. Ingelstorp, Rynningen Götaland Kommun Gullspång Storlek 3.0 rum (2 sovrum) / 65 m² Område Hova Tillträde tidigast

Ingelstorp, Rynningen. Län. Ingelstorp, Rynningen Götaland Kommun Gullspång Storlek 3.0 rum (2 sovrum) / 65 m² Område Hova Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Gullspång Storlek 3.0 rum (2 sovrum) / 65 m² Område Hova Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Idylliskt torp på slutet

Läs mer

En ljum augustidag. Middagshetta. Pålandsvind. Varmt i vattnet.

En ljum augustidag. Middagshetta. Pålandsvind. Varmt i vattnet. VIKS FISKELÄGE En frontespis som inte fanns där från början, men som ger fasaden mot innergården en helt ny pondus! Att det dessutom gett ovanvåningen öppenhet och ljus med fin utsikt över lavendel och

Läs mer

MÄKLARHUSET LYCKSELE ÅMKROKEN 9 NY EL I HUSET!

MÄKLARHUSET LYCKSELE ÅMKROKEN 9 NY EL I HUSET! MÄKLARHUSET LYCKSELE ÅMKROKEN 9 NY EL I HUSET! HÖGT BELÄGET MED FIN UTSIKT! INTRODUKTION Välkommen till Åmkroken 9 LINDA TOSSMAN Välunderhållen 1-plans villa med källare. 5 rok, varav 3 sovrum. Ljust

Läs mer

Beslutet/domen har överklagats. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har överklagats. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (8) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om marknadsföring. Prövning av om omfattningen av fastighetsmäklarens uppdrag och de kända förutsättningarna för

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Regementsgatan 7

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Regementsgatan 7 Län Södermanland Gatuadress Kommun Strängnäs Storlek 5.0 rum / 180.5 m² Område Strängnäs Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning PATRICIERVÅNING MED EGEN TRÄDGÅRD

Läs mer

BORGHOLM Charmig idyll på Badhusgatan mitt i hjärtat av Borgholm. Med det basta fran Oland!

BORGHOLM Charmig idyll på Badhusgatan mitt i hjärtat av Borgholm. Med det basta fran Oland! BORGHOLM Charmig idyll på Badhusgatan mitt i hjärtat av Borgholm Med det basta fran Oland! OM ÖLAND Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Ön är sedan 1972 förbunden med fastlandet

Läs mer

Hästgård i Lojsta GOTLAND LOJSTA SKOTE 1:11

Hästgård i Lojsta GOTLAND LOJSTA SKOTE 1:11 Hästgård i Lojsta GOTLAND LOJSTA SKOTE 1:11 Hästgård i Lojsta nära Russparken och ca 1 mil från Hemse. Hus om 3 rum och kök där mycket renoverats under senare år. Källare med pannrum, tvättstuga och förvaringsutrymmen.

Läs mer

Län Blekinge Gatuadress Lärkvägen 40 Kommun Karlskrona Storlek 7 rum (5 sovrum) / 160 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Blekinge Gatuadress Lärkvägen 40 Kommun Karlskrona Storlek 7 rum (5 sovrum) / 160 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Blekinge Gatuadress Kommun Karlskrona Storlek 7 rum (5 sovrum) / 160 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Vi gillar området jättemycket, det är nära centrum men ändå lite lugnare, perfekt

Läs mer

Kattrumpan 149 kvm. Unik och genomgående mycket välskött fastighet med skyddad innergård och inrett gårdshus.

Kattrumpan 149 kvm. Unik och genomgående mycket välskött fastighet med skyddad innergård och inrett gårdshus. Kattrumpan 149 kvm Unik och genomgående mycket välskött fastighet med skyddad innergård och inrett gårdshus. Pontuz Löfgren i Kalmar En för alla - alla för en. Kanske är det idag du finner den bostad som

Läs mer

Strax öster om den mysiga lilla byn Hammenhög ligger Rävåkra. När man tar av på den lilla ringlande grusvägen slås man av hur stor himlen är.

Strax öster om den mysiga lilla byn Hammenhög ligger Rävåkra. När man tar av på den lilla ringlande grusvägen slås man av hur stor himlen är. R ävåkra Strax öster om den mysiga lilla byn Hammenhög ligger Rävåkra. När man tar av på den lilla ringlande grusvägen slås man av hur stor himlen är. Vidsträckthet, öppenhet, ljus. För ljust är huset

Läs mer

LYCKSELE ANLÄGGAREVÄGEN 21 NYRENOVERAD VILLA!

LYCKSELE ANLÄGGAREVÄGEN 21 NYRENOVERAD VILLA! LYCKSELE ANLÄGGAREVÄGEN 21 NYRENOVERAD VILLA! NYA YTSKIKT I HELA HUSET! Välkommen till Anläggarevägen 21 Nyrenoverad 1 ½ plans villa på Furuvik. 5 rok, varav 3 sovrum. Ljust och fräsch kök med nymålade

Läs mer

På Vitemölla fiskeläge... doftar det av hav och sand och tång.

På Vitemölla fiskeläge... doftar det av hav och sand och tång. Vitemölla fiskeläge På Vitemölla fiskeläge... doftar det av hav och sand och tång. Det doftar solmättad hed och backtimjan och trift. Det doftar linolja och trätjära och såpskurade trägolv. Det doftar

Läs mer

Välkommen till Snasahögarna Storsnasen 11 JAN LOBERG KORTFAKTA

Välkommen till Snasahögarna Storsnasen 11 JAN LOBERG KORTFAKTA JAN LOBERG Ansvarig fastighetsmäklare Tel: 0647-505 01 Mobil: 070-324 72 00 jan.loberg@maklarhuset.se KORTFAKTA Välkommen till Snasahögarna Storsnasen 11 Välkommen till detta lilla fritidshus i Snasahögarnas

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Hagagatan 13 Kommun Båstad Storlek 5 rum (3 sovrum) / 131 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Hagagatan 13 Kommun Båstad Storlek 5 rum (3 sovrum) / 131 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Båstad Storlek 5 rum (3 sovrum) / 131 m² Område " Båstad Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Mitt i Båstad, nära kyrkan och Mariatorget, ligger huset på en generös

Läs mer

SKOGSMARK - TIDAHOLM - PRIS: 750 000 KR EL.HÖGSTBJ.

SKOGSMARK - TIDAHOLM - PRIS: 750 000 KR EL.HÖGSTBJ. SKOGSMARK - TIDAHOLM - PRIS: 750 000 KR EL.HÖGSTBJ. Fastighet Äganderätt Tidaholm Otterstorp 2:5, 7:2, 2:11, 2:12 Bäck 10:4 Adress Skogsmark Arealer Taxeringsvärde Ekonomi Bostadsbyggnad Otterstorp Storemon,

Läs mer

KAN VÅR Ö OCH FASTIGHETSMARKNADEN HÄR!

KAN VÅR Ö OCH FASTIGHETSMARKNADEN HÄR! GÅRDBY CHARMIG ÄLDRE VILLA PÅ STOR TOMT I GÅRDBY CA 1,5 MIL SYDOST OM BRON Villa - 90m 2-3 rum och kök - Stor & lummig trädgård - Gårdby 117, Gårdby UTGÅNGSPRIS: 975 000 kr VI KAN VÅR Ö OCH FASTIGHETSMARKNADEN

Läs mer

MÄKLARHUSET LYCKSELE HEDE 26 STUGA VID ÄLVEN!

MÄKLARHUSET LYCKSELE HEDE 26 STUGA VID ÄLVEN! MÄKLARHUSET LYCKSELE HEDE 26 STUGA VID ÄLVEN! INTRODUKTION Välkommen till Hede 26 Mysigt fritidshus med fint läge vid Umeälven. Stugan har el, men saknar vatten och avlopp. Allrum med öppen spis, köksdel

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Byavägen 120 B Kommun Båstad Storlek 2 rum (1 sovrum) / 66.5 m² Område Båstad/Ramsjö Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Byavägen 120 B Kommun Båstad Storlek 2 rum (1 sovrum) / 66.5 m² Område Båstad/Ramsjö Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Båstad Storlek 2 rum (1 sovrum) / 66.5 m² Område Båstad/Ramsjö Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Endast 950 meter till havet! Idylliskt med en liten pittoreskt hamn

Läs mer

Bredaviksvägen. Charmig fastighet på Sturkö! Län Blekinge Typ Villa Kommun Karlskrona Storlek 162 m2 Område Sturkö Tillträde tidigast

Bredaviksvägen. Charmig fastighet på Sturkö! Län Blekinge Typ Villa Kommun Karlskrona Storlek 162 m2 Område Sturkö Tillträde tidigast Bredaviksvägen 2 Län Blekinge Typ Villa Kommun Karlskrona Storlek 162 m2 Område Sturkö Tillträde tidigast Gatuadress Bredaviksvägen 2 enligt överenskommelse Charmig fastighet på Sturkö! På idylliska Sturkö

Läs mer

Ängö 230 kvm. 20-talsvilla med bedårande utsikt över Malmfjärden.

Ängö 230 kvm. 20-talsvilla med bedårande utsikt över Malmfjärden. Ängö 230 kvm 20-talsvilla med bedårande utsikt över Malmfjärden. Pontuz Löfgren i Kalmar En för alla - alla för en. Kanske är det idag du finner den bostad som blir ditt nästa hem. Vi vill att du ska få

Läs mer

Räpplinge 270 kvm. Unikt fritids/permanentboende i genuina byn Räpplinge strax utanför Borgholm.

Räpplinge 270 kvm. Unikt fritids/permanentboende i genuina byn Räpplinge strax utanför Borgholm. Räpplinge 270 kvm Unikt fritids/permanentboende i genuina byn Räpplinge strax utanför Borgholm. Pontuz Löfgren i Kalmar En för alla - alla för en. Kanske är det idag du finner den bostad som blir ditt

Läs mer

Välkommen till Vassnäs 800 JAN LOBERG KORTFAKTA

Välkommen till Vassnäs 800 JAN LOBERG KORTFAKTA JAN LOBERG Ansvarig fastighetsmäklare Tel: 070-324 72 00 Mobil: 070-324 72 00 jan.loberg@maklarhuset.se Välkommen till Vassnäs 800 Välkommen till Vassnäs och denna stora familjevilla med underbart läge!

Läs mer

Län Gävleborg Gatuadress Fiskvik 224 Kommun Nordanstig Storlek 2 rum (1 sovrum) / 48 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Gävleborg Gatuadress Fiskvik 224 Kommun Nordanstig Storlek 2 rum (1 sovrum) / 48 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Gävleborg Gatuadress Kommun Nordanstig Storlek 2 rum (1 sovrum) / 48 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det går bra att bo året runt eller utnyttja huset alla årstider för rekreation. Lugnt

Läs mer

Med det basta fran Oland! BYXELKROK Eventuellt delbar fastighet på första raden mot havet i Byxelkrok

Med det basta fran Oland! BYXELKROK Eventuellt delbar fastighet på första raden mot havet i Byxelkrok Med det basta fran Oland! BYXELKROK Eventuellt delbar fastighet på första raden mot havet i Byxelkrok OM ÖLAND Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Ön är sedan 1972 förbunden med

Läs mer

Härlöv Östregård 3. Härlöv Östregård 3. www.hemverket.se - Sida 1 av 17

Härlöv Östregård 3. Härlöv Östregård 3. www.hemverket.se - Sida 1 av 17 Län Kronoberg Gatuadress Kommun Alvesta Storlek 5 rum (4 sovrum) / 137 m² Område Härlöv Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 17 Exteriör Vackert vitmålat hus med profilerad

Läs mer

Västra Gatuadress Nejlikevägen 5 Götaland Kommun Lerum Storlek 7 rum (4 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Nejlikevägen 5 Götaland Kommun Lerum Storlek 7 rum (4 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Lerum Storlek 7 rum (4 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det bästa med huset är det lugna, avskilda och barnvänliga läget med trevliga grannar

Läs mer

Hultsfred, 11 ha. Junnarp

Hultsfred, 11 ha. Junnarp Hultsfred, 11 ha Junnarp 1 2 NÄRA NATUREN I ÖSTRA SMÅLAND Gården Junnarp ligger vackert på en höjd i den kuperade odlingsbygden mellan Vena och Tuna samhälle. Gården med sina 11 ha och sitt charmiga bostadshus

Läs mer

VEDBY Charmigt sommarparadis i Vedby på solsäkra norra Öland. Med det basta fran Oland!

VEDBY Charmigt sommarparadis i Vedby på solsäkra norra Öland. Med det basta fran Oland! VEDBY Charmigt sommarparadis i Vedby på solsäkra norra Öland Med det basta fran Oland! OM ÖLAND Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Ön är sedan 1972 förbunden med fastlandet genom

Läs mer

Med det basta fran Oland! VIALM. Avstyckad ölandsgård i mycket vackra omgivningar kring Vialms udde!

Med det basta fran Oland! VIALM. Avstyckad ölandsgård i mycket vackra omgivningar kring Vialms udde! Med det basta fran Oland! VIALM Avstyckad ölandsgård i mycket vackra omgivningar kring Vialms udde! OM ÖLAND Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Ön är sedan 1972 förbunden med fastlandet

Läs mer

Kallbäcksvägen 20. Kallbäcksvägen 20. www.hemverket.se - Sida 1 av 12

Kallbäcksvägen 20. Kallbäcksvägen 20. www.hemverket.se - Sida 1 av 12 Län Gävleborg Gatuadress Kommun Söderhamn Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Stråtjära Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Hus med naturskönt läge och stor potential! En riktig idyll för fritids-

Läs mer

Hannas väg 8. www.hemverket.se - Sida 1 av 15

Hannas väg 8. www.hemverket.se - Sida 1 av 15 Län Kronoberg Gatuadress Kommun Ljungby Storlek 4 rum (3 sovrum) / 102 m² Område Hölminge Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Jag fastnade för det natursköna läget med både skogen som granne och

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Vilevägen 12 Kommun Kävlinge Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Vilevägen 12 Kommun Kävlinge Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Kävlinge Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m² Område " Sandskogen/ Löddeköpinge Tillträde tidigast Enligt överenskommelse 1-plans hus med uteplats i söderläge på en av de bäst

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Backvägen 16 Kommun Landskrona Storlek 5 rum (4 sovrum) / 148 m² Område Härslöv Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Backvägen 16 Kommun Landskrona Storlek 5 rum (4 sovrum) / 148 m² Område Härslöv Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Landskrona Storlek 5 rum (4 sovrum) / 148 m² Område Härslöv Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trivsam by med en gemytlig stämning och en liten men välskött byskola!

Läs mer

Län Uppsala Gatuadress Harg Långboda 742 Kommun Östhammar Storlek 4 rum (2 sovrum) / 71 m² Område Långboda Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Uppsala Gatuadress Harg Långboda 742 Kommun Östhammar Storlek 4 rum (2 sovrum) / 71 m² Område Långboda Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Uppsala Gatuadress Kommun Östhammar Storlek 4 rum (2 sovrum) / 71 m² Område Långboda Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Nära till badsjöar med goda fiskemöjligheter. Huset ligger mitt i skog

Läs mer

Annebergsvägen 3. Annebergsvägen 3. www.hemverket.se - Sida 1 av 26

Annebergsvägen 3. Annebergsvägen 3. www.hemverket.se - Sida 1 av 26 Län Halland Gatuadress Kommun Falkenberg Storlek 7 rum (4 sovrum) / 162 m² Område Bobergsudde Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 26 www.hemverket.se - Sida 2 av 26 Entré

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Patrullvägen 9

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Patrullvägen 9 Län Blekinge Gatuadress Kommun Karlskrona Storlek 8 rum (5 sovrum) / 204 m² Område Bastasjö Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 20 Tilltalande och stilren fastighet med

Läs mer