TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl Beslutande Övriga närvarande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson (S) vice ordförande Nils Lackfors (S) Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare Mats Mikulic, kommunjurist Kristina Christiansson, förvaltningschef samhällsbyggnad Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och tid Kommunkontoret Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Annika Funkqvist Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunstyrelsens expedition Carina Eliasson

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] KS AU 129 FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att fastställa dagordningen utan ändringar eller tillägg.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] KS AU 130 Dnr. 2008/ Svar på motion klimatfrågan kräver nytänkande om kollektivtrafiken på Tjörn Ärendebeskrivning Benny Andersson (s) och Nils Lackfors (s) har lämnat in en motion med följande lydelse: I nyligen publicerade undersökningar visar det sig att det Tjörnborna uppskattar mest är naturmiljön på Tjörn. Det är en resurs och en tillgång vi måste vårda och värna. Enbart i Västra Götalandsregionen släpps det ut 11 miljoner ton koldioxid i luften. Trafiken svarar för 30 procent av utsläppen medan hela Västtrafik bara står för 1 procent av utsläppen i luften. Klimatsituationens allvar kräver politisk kraftsamling nu Vi anser att klimat-, energi- och miljöfrågorna är så viktiga att vi inför 2009 och åren framöver måste samlas över partigränserna för att göra påtagliga nysatsningar inom kollektivtrafiken. Målen finns redan. Nu krävs märkbara åtgärder, omstrukturering och nya friska resurser. Vi är beredda att konstruktivt medverka, tillsammans med majoriteten, för att i budgeten ta fram besparingar och inkomstförstärkningar för att finansiera detta. Den andra anledningen är att kommunen från Västtrafik har fått kraftigt höjda kostnader 2008/2009 och att kommunen tvingas betala flera miljoner mer för samma trafik. Tillförs inga nya resurser väntar försämringar och besparingar vilket motverkar klimat-, energi- och miljömål. Omprövning för framtidens generationer För klimatets och miljöns skull måste fler Tjörnbor kunna resa kollektivt. Både Västtrafik och kommunen har beslutade mål om ett kraftigt ökat resande med kollektivtrafiken. Främst handlar det om att få bilister att använda kollektivtrafiken mera och om att fostra den unga generationen till ett miljövänligt resande. Alltfler inser allvaret bakom klimathotet. Expertisen är ense om att världens länder måste lägga om både livsstil, förbrukning av råvaror, ändra produktionsmetoder och använda mer hållbar och effektiv teknik. Kraftigt höjda energipriser tar också allt större utrymme i budgeten för privatpersoner, företag och samhälle.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] forts KS AU 130 Socialdemokraternas förslag i korthet inför 2009 Nya resurser istället för ensidiga besparingar för kollektivtrafiken. Kupongtaxan för resor med kollektivtrafiken inom Tjörn, gäller även de som bor på lilla Askerön och har sin kollektivtrafik med Orusttrafiken, här krävs specilallösning, ska vara två kuponger (som i Göteborg). Kupongtaxa till Stenungsund, tre kuponger. Periodkort till Göteborg 955 kronor. En resa till/från Stenungsund ska ta max 30 minuter och till/från Göteborg max en timma och 15 minuter. Tjörn ska ha två huvudlinjer en Tjörn Expressen Syd (Aröd - Bleket-Klädesholmen - Rönnängs brygga Fagerfjäll - Myggenäs korsväg) och en Tjörn Expressen Nord (Aröd Skärhamn Kållekärr - Myggenäs korsväg). Norra Tjörn, d v s sträckan utmed väg 160, nord-östlig riktning samordnas med OrustExpressen i ett huvudstråk. Snabbutredning om hur vi effektivt löser matartrafik till/från mer glesbebyggda områden, t ex Kyrkesund, till de två huvudlinjerna eller knutpunkter (Kållekärr). Snabb matchning ska ske till den utökade tågtrafiken och Röd Express från Stenungsund till Göteborg/Uddevalla. Pensionärer (ca 2 100) ska få åka fritt med kollektivtrafiken mellan kl vardagar och hela helgerna. Ungdomar (ca 2200) från åk 1 till sista året i gymnasiet skall åka fritt med kollektivtrafiken alla tider (d v s då deras skolkort inte gäller). Se över möjligheterna till eventuella samordningsvinster med färdtjänst/ flexlinjen Fattade policybeslut Vi tycker att kommunfullmäktige, kommunstyrelse och samhällsbyggnadsnämnd fattat tillräckligt med policybeslut om mål och inriktning och att det nu är dags att leverera KF 32 Dnr Energi- och klimatplan för Tjörns kommun Tjörns kommun ska ha en infrastruktur som gynnar ett miljöanpassat beteende hos invånare, allmänhet, myndigheter och näringsliv. Möjligheter ska skapas för att underlätta till ett val av ett mer hållbart transportsätt. Det innebär att vi ska gå och cykla mer samt åka mer kollektivt. Utsläpp av växthusgaser och förorenande ämnen ska minska. I fysiska planarbetet för nya områden och etableringar av verksamheter ska konsekvenserna för transportsystemet beskrivas. Hänsyn ska tas så att gång-, cykeloch kollektivtrafik gynnas och biltransporterna minimeras, samt att Biltransporternas andel av transportarbetet ska minska.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] forts KS AU 130 Kollektivtrafiken långsiktiga mål har därutöver också behandlats av Samhällsbyggnadsnämnden och därefter Kommunstyrelsen KS 195 Dnr. 2007/ i samband med antagande av K2020 Lokalt handlingsprogram. K2020 är en stor gemensam satsning för att utveckla kollektivtrafiken inom Göteborgsregionen. Syftet är att utveckla infrastruktur, trafik och bebyggelse så att år 2025 ska minst 40 % av alla resor i Göteborgsregionen göras med kollektivtrafiken. Projektet är ett samarbete mellan Göteborgs stad, Västtrafik, Banverket, Vägverket, Göteborgsregionens kommunalförbund (GR), kommuner och Västra Götalandsregionen. Utgångspunkt i tankegångarna är de strategier från GR som finns för en uthållig tillväxt och Västra Götalands Regions vision för utveckling av Det goda livet. Fler Tjörnbor ska åka till skolan och jobbet Kommunfullmäktiges mål för bostadsbyggandet är 100 nya bostäder om året. Det blir 500 bostäder på fem år. Bostadsbyggnadsprogrammet innebär ca 300 nya Tjörnbor om året, varav flera ska åka till skola och jobb. Vi vill att betydligt fler av dessa åker kollektivt. Större bostadssatsningar är bl a planerade i områdena Duvedalen/Stockevik (ca 100 lgh), Nordeviks Gärde och Dunkavlemyren (alla tre i Skärhamnsområdet), Mossholmen (privat exploatering lgh) och tre områden i Rönnäng (ca 100 lgh), Almöstrand (250 lgh) samt i Höviksnäs. Dags för mer nettopengar År 2000 gjordes ca resor jämfört med drygt resor år Det är en ökning med över resor. För ett tiotal år sedan betalade skattekollektivet via budget betydligt mer pengar till kollektivtrafiken. Allt fler resor görs med kollektivtrafiken på Tjörn trots att kollektivtrafiken inte fått något större tillskottet av skattepengar i budgeten. Resenärerna har fått betala en allt större andel av kostnaden. Under det senaste året har också Västtrafiks kostnader ökat mycket kraftigt. Nettokostnaderna i budget för åren 2007 och 2008 var ca 6,2 miljoner men under 2008 har Västtrafik kommit med extrafakturor på 2,4 miljoner och 2009 ökar kostnaderna ytterligare för samma trafik. Inför 2009 då regionen ska utöka bl a pendeltågstrafiken till Göteborg och Uddevalla från Stenungsund står vi inför stora sparbeting. Det skickar ut helt fel signaler.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] forts KS AU 130 Tjörn på väg en fallstudie I den enkät som gjordes av studenter vid Humanekologiska institutionen vid Göteborgs universitet utfört 2006, framgick det att tjörnborna är mycket beroende av bilen. Men en bättre och billigare kollektivtrafik skulle drastiskt minska bilåkandet. Av 600 frågeformulär som delades ut bland slumpvis utvalda Tjörnbor svarade 432 personer. Av svaren framgår att 71 procent tar bilen till jobbet eller skolan. Bara fem procent tar bussen och tre procent cykeln. Ungefär tio procent använde sig av en kombination av färja, bil, buss eller cykel. Men en majoritet kunde tänka sig att låta bilen stå om kollektivtrafiken byggdes ut och blev billigare eller om man hade närmare till jobbet. Hela 27 procent var villiga att istället cykla eller gå. Men då ville man ha bättre belysta, skyltade och markerade cykelbanor. De skulle också underhållas bättre än i dag. Förslag till nyordningar Två kuponger för alla resor inom Tjörn Tjörn bör ha samma taxa för kollektivtrafiken som i Göteborgs Stad d v s två kuponger för alla resor inom kommunen. Vi vill därför ta bort alla olika taxor (idag har vi fyra, tre respektive två kuponger för resor inom olika delar av kommunen). Det ska vara attraktivt och rättvist att göra en miljöinsats och åka kollektivt. Tre istället för fem kuponger till Stenungsund dit vi har stort utbyte. Periodkortet till Göteborg sänks till 995 kr för att motsvara övriga kranskommuners priser. Fria resor för ungdomar Många ungdomar har redan idag skolkort. Vi vill lägga till resurser så att alla ungdomar (ca 2 400) från årskurs sju i grundskolan (ca 600 elever) upp t o m sista året i gymnasiet (ca 800 elever) åker fritt med kollektivtrafiken på alla tider. Ungdomar behöver träffa kompisar och bl a delta i kultur- och fritidsaktiviteter. Vi vill att de gör det på ett miljövänligt och trafiksäkert sätt. 45% av våra gymnasieungdomarna studerar utanför kommunen. Fler miljövänliga pensionärer Dagens tjörnpensionärer lever ett betydligt aktivare liv. Det bidrar till att många håller sig friskare och vitalare. Vi vill ge dem möjlighet att träffa vänner och anhöriga, delta i aktiviteter och i ökad utsträckning ställa bilen hemma. Denna åtgärd diskuteras i flera kommuner.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] forts KS AU 130 Bättre för arbetspendlarna Utpendlingen från Tjörn är ca personer medan inpendlingen handlar om blygsamma ca personer. Samhällsbyggnadsnämnden har i yttrande över Västtrafiks trafikförsörjningsplan efterfrågat en utredning över bl a kollektivtrafiken och linjesträckningarna på Tjörn. Det är viktigt att den snabbt kommer fram. Snabbare och bekvämare resor till Stenungsund och Göteborg En bussresa från en hållplats på Tjörn till Stenungsund får ta max 30 minuter. På motsvarande sätt gäller 1 timme och 15 minuter för en resa till/från Göteborg. Den beställningen ska trafikupphandlarna genomföra. I dagens samhälle arbetar många på olika tider t ex anställda inom service, industri, vård och omsorg. Därför räcker det inte med att bara ha bussar/tåg mornar och eftermiddagar. Exempel är skiften på petrokemin i Stenungsund eller anställda på Kungälvs sjukhus. Minst en tur i timmen till/från Stenungsund (med vidare anslutning) samt förbindelse från Göteborg minst en gång i timmen fram till vardagar och söndag samt till fredag/lördagar. Ska en arbetspendlare välja kollektivtrafiken måste det finnas plats för alla. Fordonen ska vara välstädade, väl underhållna och hålla tiderna. Samordningen är viktig vid byten t ex mellan färja/buss eller buss/tåg. Självklart ska det finnas väderskydd som räcker för alla och inga omstigningsplatser med så låg standard som dagens Stenungsön ska tillåtas. Bättre infartsparkeringar Tjörn ska verka för att en ny pendeltågsstation i Stenungsund, för Bohusbanan, läggs i anslutning till Nösnäsområdet. Då kan det bli resor varje halvtimme till Göteborg, ca 30 minuters restid. Självklart måste där en pendlarparkering ordnas. Nya lösningar för glesbefolkade områden Vi har bofasta spridda över hela Tjörn, både på öar och på landsbygd. Det är svårt att klara en snabb kollektivtrafik om en buss ska stanna på många ställen och ta extravägar. Vi måste tänka oss mer matartrafik in mot större trafiklinjer och knutpunkter. Vi efterlyser därför fler alternativa lösningar istället för de stora standardbussarna i glesbefolkade områden. Det kan vara allt från beställningstrafik, minibussar eller ramavtal med taxi. Det kan också vara samordning med annan trafik typ närtrafiken som kostar drygt en miljon för ganska få resenärer.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] forts KS AU 130 Publikdragare måste ta större ansvar Nordiska Akvarellmuseet drar mellan besökare om året till Skärhamn. Undersökningar visar att över 80 % av besökarna kommer med bil. Det planerade Oceanum har aviserat att det kommer att dra många besökare. Sundsby drar allt fler besökare. Vi anser att stora publikdragare och även arrangörer av tillfälliga arrangemang typ Tjörn Runt och festivaler måste ta ett betydligt större klimat- och miljöansvar för sina besökare. Det är inte acceptabelt att besökarna främst ska komma med bil och kräva omfattande P-ytor i ofta känsliga miljöer. Hemställan Mot bakgrund av vad som ovan anförts hemställer vi om att kommunfullmäktige måtte besluta: att att motionens förslag ligger till grund för en politisk samverkan över partigränserna och blocken i syfte att presentera en överenskommelse/förslag om kollektivtrafiken som är långsiktigt och stabilt politiskt förankrat och finansierat över tiden samt kan träda i kraft fr o m 1 januari kupongtaxan för resor med all kollektivtrafik inom Tjörns kommun fastställs till två kuponger, tre till Stenungsund och att periodkort till Göteborg ska kosta 955 kr. fr o m 1 januari att pensionärer (ca 2 100) ska få åka gratis med kollektivtrafiken mellan kl vardagar och hela helgerna. att barn och ungdomar (ca 2200) från åk 1 till sista året i gymnasiet skall åka fritt med kollektivtrafiken alla tider (d v s då deras skolkort inte gäller). Tidigare beslut Kommunfullmäktige beslutade , 128 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Samhällsbyggnadsnämndens remissvar , 117 att avslå motionen med hänsyn tagen till trafikutredning, kostnader och det nya prissystem som införs av Västtrafik Yrkanden Lars Thorsson (M) yrkar bifall till liggande förslag. Benny Andersson (S) yrkar återremiss för att ge möjlighet att först ta del av den trafikutredning som ligger till grund för samhällsbyggnadsnämndens beslut samt för möjliggöra remiss till barn- och utbildningsnämnden.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] forts KS AU 130 Proposition Ordförande ställer proposition på de båda yrkanden och finner arbetsutskottet beslutat enligt liggande förslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att i enlighet med samhällsbyggnadsnämndens beslut avslå motionen med hänsyn tagen till trafikutredning, kostnader och det nya prissystem som införs av Västtrafik.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] KS AU 131 Dnr. 2009/ Delårsbokslut Ärendebeskrivning Ekonomiavdelningen har upprättat delårsbokslut per den Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan förslag.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] KS AU 132 Dnr. 2009/ Fastställande av revidering av Göteborgsregionens kommunalförbunds (GR) förbundsordning Ärendebeskrivning Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) har översänt ett förslag till reviderad förbundsordning för antagande av medlemskommunerna. Ändringen har föreslagits med anledning av fördjupad regional satsning på vuxnas lärande. Yrkanden Lars Thorsson (M) yrkar bifall till liggande förslag. Louise Marklund (KA) yrkar bifall till liggande förslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna den reviderade förbundsordningen för Göteborgsregionens kommunalförbund.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] KS AU 133 Dnr. 2008/ Återrapportering med anledning av avvikelserapport avseende övergripande granskning av IT-verksamheten i Tjörns kommun. Ärendebeskrivning Öhrlings PricewaterhouseCoopers har på uppdrag av kommunrevisionen i i Tjörns kommun genomfört en granskning av IT-verksamheten. Granskningen har omfattat områden som IT-strategi, IT-leverans, teknologi, personal och applikationer Syftet med granskningsprojektet var att undersöka om de lönetransaktioner som skapas i lönesystemet är riktiga och godkända. Med anledning av detta har en registeranalys gjorts med utgångspunkt från samtliga reistrerade lönetransaktioner för 1 januari 31 december I revisionsrapporten finns ett antal avvikelser som kommunen tidigare kommenterat. Tjänsteutlåtande IT-chef Göran Engbloms gör i tjänsteutlåtande en återrapportering av avvikelserna i revisionsrapporten. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att notera återrapporteringen av avvikelserapport övergripande granskning av IT-verksamheten i Tjörns kommun.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] KS AU 134 Dnr. 2008/ Återrapportering av projekt Tidiga insatser och drogförebyggande samordning Ärendebeskrivning Tjörns kommun beviljades i juni kr för Tidiga insatser och drogförebyggande samordning. För att erhålla bidraget sista tredjedel krävs att Tjörns kommun inkommer med en rapportering över vilka insatser som genomförts samt en redovisning av hur de beviljade medlen använts. Rapporten skall först godkännas kommunstyrelsen och socialnämnden. Folkhälsosamordnaren har upprättat rapport över hur arbetet fortskridit fram till projektets avslut i juli Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna rapporten Drogförebyggande medel år ht 2009-vt 2010.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] KS AU 135 Dnr. 2009/ Yttrande över remiss betänkandet Ingen får vara Svarte Petter Tydligare ansvarsfördelning inom socialtjänsten (SOU 2009:39) Ärendebeskrivning Vistelseutredningen överlämnar den 24 april 2009 betänkandet Ingen får vara Svarte Petter - Tydligare ansvarsfördelning inom socialtjänsten (SOU 2009:38). Vistelseutredningens uppdrag har varit att utreda vilken kommun som har ansvaret för socialtjänstens insatser i en rad olika situationer: Ska "semesterkommunen" ansvara för hemtjänst åt äldre och andra när de vistas tillfälligt i sommarstugan? Vilken kommun ska hjälpa våldsutsatta kvinnor eller hotade vittnen som måste byta bostadsort? Vilken kommun har ansvaret för att hjälpa hemlösa som rör sig mellan olika kommuner? Vilken kommun ska vara skyldig att hjälpa människor som evakueras till Sverige efter en naturkatastrof utomlands? I dessa och liknande situationer har det varit vanligt med tvister mellan kommunerna. Tvisterna kan bli ett stort rättssäkerhetsproblem för den enskilda människan och beskrivs ibland som ett "Svarte Petter-spel" mellan kommunerna. Vistelseutredningen vill med betänkandets titel understryka vikten av att den enskildes behov av stöd och hjälp kommer i förgrunden och att ansvarsfrågorna blir lösta utan att tid och kraft behöver läggas på tvister mellan kommunerna. Vistelseutredningen föreslår en rad ändringar och kompletteringar av socialtjänstlagen i syfte att förtydliga kommunernas ansvar och skapa förutsättningar att snabbt lösa de tvister som ändå uppstår. Tjörns kommun har fått betänkandet på remiss för möjlighet till yttrande senast den 1 oktober. Tidigare beslut Socialnämnden behandlar ärendet vid sitt sammanträde 23 september. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan förslag.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott [15] KS AU 136 Dnr. 2009/ Förköpsärende rörande del av fastigheten Tångeröd 1:15 Ärendebeskrivning Kommunkansliet har fått in förköpsanmälan rörande försäljning av del av fastigheten Tångeröd 1:15. Yrkande Lars Thorsson (M) yrkar bifall till liggande förslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att utöva den kommunala förköpsrätten beträffande del av fastigheten Tångeröd 1:15 med stöd av 1 1 p Förköpslagen (SFS 1967:868) samt att kommunalråd Martin Johansen och kommunchef Bo Svensson undertecknar erforderliga handlingar av ärendets fortsatta handläggning.

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50

Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-14 1 Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50 Sida Beslutande Martin Johansen (fp) Ordf Lars Thorsson (m) Louise

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2010-09-02 1 [30] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, kl. 15.00 16.30 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Anders Wernesten (FP) Lars Thorsson (M) Yvonne Andersson (M) Louise

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Jenny Broberg Kudryk. Azar Hedemalm (MP)

Underskrifter Sekreterare. Jenny Broberg Kudryk. Azar Hedemalm (MP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-12 Strategi- och framtidsutskottet Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl 14:00 17.15 Utses att justera Benny Halldin (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-05-21

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-03-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl.13.00 15.00 Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Nils Lackfors (s) Martin Johansen (fp) Anders

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2013-04-15 klockan 10.00 17.30 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olofsson (C) Malin Svensson (M) Göran Landström (M)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-08-28 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Skolan, Nissafors, kl 19.00-20.20 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e viceordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 september 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14. f^> Ä Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16 2008-03-11 1-16 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.15 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Torbjörn Åberg (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-03-18 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid F d skolan i Marieholm, kl 19.00-20.20 Beslutande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande --- (m), 1:e vice ordförande --- (s) 2:e vice ordf Johan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-15 30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-10-02

Sammanträdesdatum 2012-10-02 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 2 oktober 2012, kl. 15.00-17.55 ANDE LEDAMÖTER Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C) Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-09-16 24-32

Protokoll. Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-09-16 24-32 Utbildningsnämndens 24-32 2 Information och överläggningar...5 Ansökan om statsbidrag för teknikprogrammets fjärde årskurs...6 Anhållan att starta juridikinriktning på ekonomiprogrammet 2015...8 Utbildningsnämndens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-11-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 november 2006 kl. 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Töllstorpshallen, kl. 15.00-16.35 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm Socialnämnden 2004-06-15 1 (15) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 10 12.05 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-10-07 kl. 08.00-12.45. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-10-07 kl. 08.00-12.45. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.00-12.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 256 Mattias Wärnsberg, S Carola Nilsson, S Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-05-17 1. (20) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 14.45 16.15 Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-02-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Biblioteket Månsidan Gnosjö, kl 19.00-20.30 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Jenny Broberg Kudryk. Azar Hedemalm (MP)

Underskrifter Sekreterare. Jenny Broberg Kudryk. Azar Hedemalm (MP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-09 Kommunstyrelsens strategi- och framtidsutskott Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 08:00 12.00 Utses att justera Benny Halldin (S) Justeringens plats och datum

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Best Western Hotel Årjäng måndagen den 6 februari 2012 kl 16.30-18.30 Beslutande Lars Jonehög, ordf FP Kjell-Arne Ottosson C Erik Ulriksson C Henrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 08.30-9.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2007-06-12 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2007-06-12 1-6 2007-06-12 1-6 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.20 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer Törnell (fp) Gustav Wennberg

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-06-04 1(20) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Örngrund kl 8.30-9.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Bertil

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

2014-02-04. 1 Avslå den del av motionen som förespråkar enkelriktade cykelbanor.

2014-02-04. 1 Avslå den del av motionen som förespråkar enkelriktade cykelbanor. kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 35 Motion angående gång- och cykelbanor. (AU 11) KS 2013-327 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag med den ändringen att beslutssats

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Kristina Christiansson, förvaltningschef samhällsbyggnad Annika Funkqvist, sekreterare Kristina Ronquist, ekonom.

Kristina Christiansson, förvaltningschef samhällsbyggnad Annika Funkqvist, sekreterare Kristina Ronquist, ekonom. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-09-28 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 13.00 13.50 Blad Beslutande Reidun Lorentzon (kd) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen (fp) Bo Bertelsen

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.40, 09.50-11.40 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-10-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 200-212 ( 210 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 14.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, 2014-01-20, kl 1300-1540 ande Kurt Wennberg, S, 1-3 Anne Niska, S, 4-9 Laila Mäki, S Åke Johdet, S, 3-9 Maria Alldén, V Stig Töyrä,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 31 januari 2103, kl. 18.00 20.00 Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 22-37 Annika Funkqvist BEVIS

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 22-37 Annika Funkqvist BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-02-05 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 11.50 Sida Beslutande Martin Johansen (fp) ordf Lars Thorsson (m) Louise Marklund (ka)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset, Frösön 2004-09-16 kl 9:15-16:00 Beslutande Eliasson Martin Olofsson Anders Lindman Björn Johansson David Oskarsson Olov Englund Runar Abramsson Mikael Norlander Göte

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 09.00-11.10 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-16 31 Plats och tid Lichron kl 17.30 20.20 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (s) 2: e vice

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S) Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) 1(25) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.15-10.20 Beslutande Ledamöter Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer