har utsetts till årets köttkrog flera år i rad. Johan har också medverkat mycket i TV och var i final i Kockarnas kamp 2013.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "har utsetts till årets köttkrog flera år i rad. Johan har också medverkat mycket i TV och var i final i Kockarnas kamp 2013."

Transkript

1

2 Take away eller steka på fiskpinnarna i frysen? Så ser de allra flesta svenska middagar ut. Nu ska 13 professionella kockar från hela landet tävla mot varandra om att ta denna vardag till en helt ny nivå. Deras kreativitet, erfarenhet och stresstålighet sätts på prov när de ska övertyga juryn med nya versioner av Sveriges vanligaste och populäraste maträtter. De som bestämmer är tre av Sveriges absolut bästa kockar; Karin Fransson, Paul Svensson och Johan Jureskog. I vår ska 13 erfarna kockar göra upp i Köksmästarna en ny version av internationella succéformatet Top Chef. I tuff konkurrens ska de tävla om vem som kan göra de godaste egna versionerna av den nya svenska husmanskosten, det vill säga den mat vi svenskar gillar mest. De ska sätta guldkant på de rätter vi svenskar äter varje dag, hemma eller i farten. Det kan till exempel vara att ta familjefavoriten fredagstacos till nya höjder eller hitta sätt att förnya en hamburgertallrik. Med de bästa råvarorna, stor kreativitet och med skickligt hantverk kommer våra kockar skapa frestande mästerverk som får snålvattnet att flöda och ger massor av inspiration. De 13 tävlande är alla erfarna kockar med en enorm tävlingsinstinkt. Det är personer från både stora och små restauranger, män och kvinnor som vill visa att de kan laga riktigt god mat och samtidigt visa på kreativitet och stresstålighet. Juryn Karin Fransson är en av Sveriges absolut främsta kockar. Hon kommer ursprungligen från Tyskland men bor sedan mer än 30 år i Sverige där hon är köksmästare på Hotell Borgholm, en av Sveriges bästa restauranger enligt The White Guide. Karin är dessutom känd från Sveriges radio och för sina smaker och sitt sätt att använda örter. Johan Jureskog driver restaurangerna Rolfs kök och AG i Stockholm. Han har under flera år varit medlem av kocklandslaget och vunnit både OS och VM i matlagning. Hans krog AG

3 har utsetts till årets köttkrog flera år i rad. Johan har också medverkat mycket i TV och var i final i Kockarnas kamp Paul Svensson kommer från Helsingborg. Han har arbetat runt om i världen men landade i Stockholm. Där har han varit kökschef på bland annat Bon Lloc och F12. Paul har tävlat i Bocuse D or (VM för professionella kockar) och har även vunnit stora matpriset, journalisternas kock och årets måltidsprofil. Dessutom föreläser Paul om mat och gastronomi och har gett ut två prisbelönta kokböcker. Tävlingarna I varje program ska de tävlande kockarna ta sig igenom två olika tävlingar. Först snabbtävlingen där vinnaren får immunitet från att åka ut i denna veckas program. Elimineringstävlingen är en längre och mer omfattande tävling där den som kommer sist får lämna programmet. Tävlingarna hämtar sina teman utifrån olika maträtter som vi svenskar älskar. Fredagstacos, spagetti med köttfärssås eller varför inte en mosbricka? Med sin erfarenhet, kreativitet och med riktiga råvaror skapar de tävlande kockarna fantastiska rätter. I första avsnittet är snabbutmaningen att göra en pizza som representerar dem som kockar och i elimineringstävlingen åker grillarna fram - en BBQ-tallrik ska skapas med revbenspjäll som huvudingrediens. I det andra avsnittet ska de tolv kvarvarande kockarna göra en egen version av den klassiska hamburgaren. I utslagstävlingen drabbas de tävlande av den första lagtävling. Uppdelade på tre lag får varje lag får en gemensam kyckling som de ska skapa var sin rätt utav. I det tolfte och sista programmet återstår två kockar som slutligen gör upp om vinsten.

4 De tävlande Titti Qvarnström Titti är 34 år och kommer från Malmö. Det är också där hon bor och driver restaurang Bloom in the Park. Hon är utbildad på Hotel- og Restaurantskolen i Köpenhamn och har tidigare arbetat på restaurangerna Aura och Viva i Köpenhamn och Paris-Moskau och Rutz Weinbar i Berlin. Hon har också varit i semifinal i Årets kock och blivit utsedd till White guide "rising star" Hennes stora intressen utanför matlagningen är jakt, natur och skytte. Davide Lindqvist 36-årige Davide bor i Örebro där han driver restaurangerna Stora Örebro och Lilla Örebro. Han är född i Nässjö men uppväxt i Södertälje och Vårby gård. Han har arbetat på en rad krogar i både Stockholm och Åre men hamnade i Örebro för åtta år sedan och har blivit kvar där sedan dess. Davide ägnar sig också gärna åt löpning och har sprungit både Stockholm Maraton och Lidingöloppet. Linnéa Liljedahl Linnea är 30 år och driver tillsammans med sin fästman restaurangen Linnea&Peter i Örnsköldsvik. Hon arbetade under många år i Stockholm på restauranger som Paul & Norbert, Landet och Djuret men bestämde sig för att flytta hem till sin barndoms trakter och starta eget. Hon är uppväxt i Moliden utanför Örnsköldsvik och som barn tyckte hon mycket om att fiska, något hon tyvärr inte hinner med nu när all tid går till restaurangen. Emma Östlund 29-åriga Emma driver catering- och eventföretaget God mat av Emma i Stockholm. Hon har tidigare arbetat på restauranger som F12, Grill, Rolfs kök och på restaurang King s i Verbier. Hon är uppväxt i Spånga utanför Stockholm och gick hotelloch restaurangskolan vid Globen i Stockholm. Hon brinner utöver matlagningen också för skidåkning och hunden Ria.

5 Daniel Engellau 32-årige Daniel kommer från småländska Västervik där han utbildade sig till kock under gymnasiet. Han har arbetat på ett flertal namnkunniga restauranger i både Sverige och Australien, bland annat F12, Sydney Operahouse och som kökschef på Lux. Han blev silvermedaljör i Årets kock 2012 och nu arbetar han som kökschef på Aveqia i Stockholm. Han bor i Nacka med fru och nyfödd dotter och hans intressen är jakt och dykning. Joakim Tofält 29-årige Joakim kommer från Landfjärden utanför Nynäshamn, men bor nu med sin sambo i Årsta utanför Stockholm. Han arbetar på Taverna Brillo men har ett långt CV med arbete på bl a Supper, EAT, Aveny1 och Lisa Elmqvist. Hans stora passion är också sportfiske som han även tävlar i när tillfälle ges. Han brinner särskilt för det svenska matarvet. Daniel Müllern Daniel är 39 år och bor i Kåseberga på Österlen och arbetar som Food & Beverage manager och gastronomisk ledare på Ystad Saltsjöbad. Han har tidigare drivit egna krogar i Kåseberga och Ystad och arbetat på bland annat Rolfs kök i Stockholm och Rasoir i Malmö. Han gillar att tävla i matlagning och har tävlat i Årets kock flera gånger och kommit till semifinal. Quan Pham Quan är 28 år och bor med sin sambo i Helsingborg. Han arbetar på restaurang Gastro i Helsingborg men har tidigare arbetat världen över, ibland annat England, Australien och Nya Zeeland. Quan kommer från Landskrona där han också utbildade sig till kock och hans familj har rötterna i Vietnam. Andra intressen för Quan är snowboard och att flyga motorsegelflygplan.

6 Kajsa Axbåge Kajsa är 49 år och är kökschef på restaurang J i Nacka. Hon har tidigare varit med och startat Sturehof i Stockholm och även arbetat på Eriks Gondolen och Operakällaren. Hon är särskilt intresserad av skaldjur och husmanskost och har fått Wedholmsstipendiet. Hon bor med sin dotter på Södermalm i Stockholm och förutom mat är hennes intressen djur, natur och odling. David Holzmann David är 35 år och kommer ursprungligen från Tyskland men flyttade till Sverige och Borlänge som 6-åring. Han bor nu i Hemshyttan i södra Dalarna på en gård med sambo, hundar och hästar och pendlar till jobbet som kökschef på restaurang Society i Stockholm. Han utbildade sig till kock i Tyskland och Frankrike och har tidigare arbetat på restauranger som t ex Mäster Anders och Eriks bakficka i Stockholm. Svante Aspelin Svante är maskiningenjören som sadlade om och nu istället driver och lagar maten på Sköllen gårdshotell på Österlen tillsammans med sin fru. Svante är 58 år och kommer från Helsingborg, men bor nu utanför Simrishamn. Han har även sålt fisk, jobbat med skor och tofflor och startat Friskis & Svettis i Helsingborg. Svante gillar förutom matlagning även champagne, musik och motion. Andreas Possman Gehrke Andreas är 26 år och jobbar på restaurang Hjördis i Stockholm. Han är utbildad i Stockholm och var kock i flottan innan han arbetade på restauranger som Eriks bakficka, Pontus! Asiatiska och Elverket. Han bor med sin sambo och deras två söner och förutom matlagning tränar han mycket och spelar fotboll i korplaget Reeperbahn.

7 Martin Hultenheim Martin är 26 år och bor i uppväxtstaden Växjö tillsammans med sin sambo. Han pendlar till Malmö där han arbetar på restaurang Vollmers. Martin gick hotell- och restaurangutbildningen på gymnasiet i Växjö men lämnade sedan staden under en period för jobb i bland annat Storbritannien och i Stockholm på Esperanto, Råkultur och Riche. Hans intressen utanför jobbet är bl a fiske, träning och god öl. Fakta Köksmästarna Producent: Lena Styren Exekutiv producent SBS Discovery TV: Susanne Söderberg Antal avsnitt: 12 Premiär: Torsdag 13 mars kl Baserat på formatet Top Chef Produceras av: ELK Entertainment

Dessertmästarna säsong 2 premiär tisdag 30 september 20.00 i Kanal 5

Dessertmästarna säsong 2 premiär tisdag 30 september 20.00 i Kanal 5 Dessertmästarna säsong 2 premiär tisdag 30 september 20.00 i Kanal 5 I höst är succén Dessertmästarna tillbaka då tretton av Sveriges främsta inom desserter och sötsaker tävlar mot varandra i en knivskarp

Läs mer

Skywalk liknande den vi hade tänkt ha mellan byggnaderna. Tommy Lindborg & Daniel. Nordqvist. sida 1

Skywalk liknande den vi hade tänkt ha mellan byggnaderna. Tommy Lindborg & Daniel. Nordqvist. sida 1 Skywalk liknande den vi hade tänkt ha mellan byggnaderna Nordqvist Tommy Lindborg & Daniel sida 1 Innehållsförteckning Inledning sida 3 Syfte sida 3 Bakgrund sida 3 MILJÖ sida 3 Omgivning sida 3 Affärer

Läs mer

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland

Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks sommarresor i Sverige Vi smakar på det bästa i Jämtland Under tre härliga sommardagar bjuds vi på det bästa Jämtland har att erbjuda gällande mat, dryck,

Läs mer

PRESS MEDDELANDE 2005-05-20

PRESS MEDDELANDE 2005-05-20 PRESS MEDDELANDE 2005-05-20 Pressekreterare: Ann-Charlotte Dahlstedt Tel 031-60 50 42 Fax: 031-60 51 90 Mobil: 070-541 76 16 e-post: ann-charlotte.dahlstedt@o.lst.se Leif Pagrotsky får pris för gastronomiska

Läs mer

Se bilder och vinnare från mässan Eget Företag 2014 2014-10-06 Senast uppdaterad 2014-10-06

Se bilder och vinnare från mässan Eget Företag 2014 2014-10-06 Senast uppdaterad 2014-10-06 Se bilder och vinnare från mässan Eget Företag 2014 2014-10-06 Senast uppdaterad 2014-10-06 Företagspepp i dagarna tre bjöd mässan Eget Företag på. Här kunde besökarna bland annat ta del av bokföringskurser,

Läs mer

Se upp för havets kvinnor

Se upp för havets kvinnor HAENYO Se upp för havets kvinnor Utanför den sydkoreanska kusten ligger ön Jeju, känd för sin speciella matkultur. Vi tog oss dit för att uppleva dess unika gastronomi och passade på att träffa de kvinnliga

Läs mer

Sayan Isaksson om Michelinstjärnor, Nobel och fruktpuré

Sayan Isaksson om Michelinstjärnor, Nobel och fruktpuré 15 feb 2016 Sayan Isaksson om Michelinstjärnor, Nobel och fruktpuré Skribent: Monika Österheim Vilket fint möte med stjärnkocken Sayan Isaksson. Vi pratar om berömda Esperanto och hans andra restauranger,

Läs mer

Kvinnligt företagande i Ydre

Kvinnligt företagande i Ydre Kvinnligt företagande i Ydre Mötesplatser är en viktig pusselbit för att nytänkande och positiv energi ska skapas. Det är ju trots allt i mötet som det händer, en tanke läggs ihop med en annan och blir

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Pressinformation Årets Kock 2009

Pressinformation Årets Kock 2009 Pressinformation Årets Kock 2009 Semifinal i Malmö 17 oktober 2008 Välkommen! Dagens semifinal i Malmö är den andra i Årets Kock 2009. Semifinal nummer ett hölls i Östersund igår den 16 oktober. I denna

Läs mer

Faraoland HD Nightster Faraoland HD Ultra Limited Faraoland HD Wide Glide Faraoland HD Street Glide

Faraoland HD Nightster Faraoland HD Ultra Limited Faraoland HD Wide Glide Faraoland HD Street Glide Faraoland HD Nightster Faraoland HD Ultra Limited Faraoland HD Wide Glide Faraoland HD Street Glide Alla är utrustade med fyrbensdrift, kan fås med tvåbensdrift vid behov för att nå kakan på bänkten, acc

Läs mer

Visita Norrland. Årsberättelse 2015

Visita Norrland. Årsberättelse 2015 Visita Norrland Årsberättelse 2015 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö T +46 40 35 25 00 Pedagogensväg 2, 831 40 Östersund T +46

Läs mer

Barcelona Maj 2015 Ficktjuvad

Barcelona Maj 2015 Ficktjuvad Barcelona Maj 2015 Tillbaka till Barcelona. Denna gång tillsammans med ett älskat barnbarn på 7 år. Andra krav och önskemål ställs än när vi reser som ensamma vuxna. Tempot sänks, att saker får ta tid.

Läs mer

Välkommmen till Qualis nätverksseminarium

Välkommmen till Qualis nätverksseminarium Välkommmen till Qualis nätverksseminarium den 18-19 april 2016 på Quality Hotel Globe i Stockholm Välkomna till två dagar med föreläsare, seminarier och erfarenhetsutbyte med temat: Hur kan vi arbeta förebyggande

Läs mer

-Det ryker, det fräser, det brinner!

-Det ryker, det fräser, det brinner! -Det ryker, det fräser, det brinner! Signe Persson Melin om Gråsippa, debuten i aluminium. - Äntligen har jag hittat rätt material till den här formen. Signe Persson Melin hade prövat att göra sippformer

Läs mer

PROJEKTPLAN & RAPPORT 2010-12-10

PROJEKTPLAN & RAPPORT 2010-12-10 PROJEKTPLAN & RAPPORT 2010-12-10 SAMMANFATTNING - Överraskande många företag med produkter av hög kvalitet och stor potential inom restaurangsektorn. - Stort engagemang och öppenhet hos de flesta att utvecklas

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011

barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 barnhemmet i muang mai torsdag 16 juni 2011 - söndag 24 juli 2011 Fem veckor sedan sist, fem veckor fyllda med massor av roliga saker som vi vill dela med oss både som har hänt här och i Sverige och hela

Läs mer

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011

Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Välkommen till årets semesterträff onsdagen den 13:e juli! Hällabladet 2011 Födda Familjenyheter Rickard Edström och Birgitta Ramstedt fick den 30/10 en liten dotter Angelina. Therese (f.d. Olofsson) och

Läs mer

TEST POZIOMUJĄCY Z JĘZYKA SZWEDZKIEGO NA POZIOMIE B2. Lycka till!!!

TEST POZIOMUJĄCY Z JĘZYKA SZWEDZKIEGO NA POZIOMIE B2. Lycka till!!! TEST POZIOMUJĄCY Z JĘZYKA SZWEDZKIEGO NA POZIOMIE B2 Lycka till!!! 1 Verb: s-passiv Skriv om meningarna till s-passiv. 1 Man ska exportera den nya bilmodellen till hela världen. 2 Så här startar man programmet:

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

vårt arbete med brukarna

vårt arbete med brukarna vårt arbete med brukarna A1 Ditt sätt att bemöta brukarna Du arbetar hos pensionären Maria som ska flyttas från sängen till rullstolen med hjälp av en taklyft. Men Maria vill absolut inte bli flyttad så,

Läs mer

Rapport från UEG-lägret 2010 9-19 juli, Tirrenia (Italien)

Rapport från UEG-lägret 2010 9-19 juli, Tirrenia (Italien) Rapport från UEG-lägret 2010 9-19 juli, Tirrenia (Italien) Deltagare Deltog gjorde 35 gymnaster från 16 olika länder samt 36 tränare från 18 olika länder (man kunde delta i tränarutbildningen utan att

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 12 Fredag 1 april 2011. säger polisen Erik Kummu. 25 bilar skadade i brand

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 12 Fredag 1 april 2011. säger polisen Erik Kummu. 25 bilar skadade i brand LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 12 Fredag 1 april 2011 NORRBOTTEN 25 bilar skadade i brand 25 bilar skadades vid en brand på Porsön natten mellan söndag och måndag. Brandmän från Luleå och Gammelstad arbetade med

Läs mer

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja. Hej jag heter malva nu är det skola men om två dagar så är det sommarlov jag och mina kompisar har bestämt att vi ska resa i genom Sverige. Förresten heter jag ju Malva och är 10 år, jag älskar hästar,dansa,simma

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

och då tittarna undrar hur detta egentligen skall sluta? Det slutliga resultatet mäts i slutet av episoden, där en vinnare koras.

och då tittarna undrar hur detta egentligen skall sluta? Det slutliga resultatet mäts i slutet av episoden, där en vinnare koras. Expertduellen EXPERTDUELLEN Genre: Reality med förändring Episoder: 6-8 episoder Programlängd: 44 minuter Arbetsnamn: Expertduellen Expertduellen PROGRAMIDÉ Hur många småbarnsföräldrar sliter inte sitt

Läs mer

3 DAGAR VECKA 42 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 42 VECKANS MENY DAGAR VECKA 42 INGREDIENSER RECEPT Hej! Vår gästkock Erik Lallerstedt fortsätter att bjuda oss på snabblagade och goda vardagsfavoriter. Erik Lallerstedt är den legendariska kocken och krögaren som förnyade

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe 1 Uppsala universitet Slaviska institutionen Ryska A Muntlig språkfärdighet/jn Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg.av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe Översättning från danska

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Carina Asplund, Siv Höglund, Thomas Lindqvist, Allan Lundkvist, Mary Lundkvist, Ingela Melin, Anna Kristina Norman,

Läs mer

meddelanden från bangladesh 2012

meddelanden från bangladesh 2012 meddelanden från bangladesh 2012 Vi tycker om fabriken. Det är bra ljus och luft där. Vi skulle vilja att det ser ut så hemma. Fast lönen är för liten. Och vi jobbar för långa dagar! Vi vill bli befordrade

Läs mer

Vinresa i Champagne. En vinresa av och med BKWine. 13-17 oktober 2010

Vinresa i Champagne. En vinresa av och med BKWine. 13-17 oktober 2010 En vinresa av och med BKWine Vinresa i Champagne 13-17 oktober 2010 Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som Champagne? Men på denna resa kommer ni att

Läs mer

Evenemang i matens tecken, hösten 2012

Evenemang i matens tecken, hösten 2012 Evenemang i matens tecken, hösten 2012 Ålafestivalen 4 augusti, Åhus Traditionen bjuder till ålafestival i ålabodarna. www.alfonden.se Skördefest Österlen 5 augusti, Svenstorp/Tosterup Skördemad från trakten,

Läs mer

starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs

starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs Ensam är inte stark Jag tror absolut att jag skulle tjäna mindre om inte facket förhandlade för mig. Så svarar en av dem som här får frågan vad de

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

Diskriminering enligt diskrimineringslagen (2008:567)

Diskriminering enligt diskrimineringslagen (2008:567) 2013-04-11 Ärende ANM 2013/306 Handling Arbetsdomstolen Box 2018 103 11 STOCKHOLM Ansökan om stämning Kärande: Diskrimineringsombudsmannen Box 3686 103 59 Stockholm företrädd av: Processföraren Anna Rosenmüller

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

En vinresa av och med BKWine

En vinresa av och med BKWine En vinresa av och med BKWine Vi kallar denna resa för 3 klassiker! 7-11 april, 2010 Den tar dig nämligen till de tre mest klassiska distrikten i Frankrike: Champagne, Chablis och Bourgogne. Och allt detta

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Hon vågar satsa på korna. Hon vågar satsa på korna

Hon vågar satsa på korna. Hon vågar satsa på korna Hur skulle en av dagens artiklar om en vardagshändelse kunnat se ut på medeltiden? Så här kanske?; Bondfrun vågar satsa på korna. Hon har 8 kor som hon satsar högt på! Nästa vecka ska hon flytta en mil

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Nyetableringar - Sibylla

Nyetableringar - Sibylla Nyetableringar - Sibylla Krav och förutsättningar Rätt FT Vinnande koncept Rätt läge Sibyllakedjan Kedjan drivs av Nordic Fast Food AB (NFF). NFF ägs till 51% av Atria Concept och 49% ägs av Franchisetagarna

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 1. Jag är en Flicka Pojke. 2. Jag går i årskurs fyra fem sex

Jag. Din familj och ditt hem. 1. Jag är en Flicka Pojke. 2. Jag går i årskurs fyra fem sex 2008 Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem sex Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med

Läs mer

Skåne län. Företagsamheten 2015

Skåne län. Företagsamheten 2015 MARS 2015 Företagsamheten 2015 Annette Andersson och Marie-Christine Martinsson, Solklart Vård. Vinnare av tävlingen s mest företagsamma människa 2014. län Innehåll 1. Inledning...2 Så genomförs undersökningen...

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2014. Vandring 11/2014: 8-12 juni. Bornholm. 8 deltagare. 80 km.

ÄVENTYRSVANDRING 2014. Vandring 11/2014: 8-12 juni. Bornholm. 8 deltagare. 80 km. Åtta förväntansfulla äventyrsvandrare möttes vid färjan i Ystad för färd över Östersjön till Bornholms Rønne. Vi checkade in på Det lille hotell i centrum. Där fanns det ett stort hjärta. Vi var välkomna

Läs mer

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år.

När vi så stiger in på macken så är Håkan i full färd med sina sysslor, de har blivit som ett inrutat mönster efter 25 år. Artikel av Tuva Klinthäll Publicerad i Smålandsposten den 18 september 2010 Kl 07.00 Klockan har precis slagit sju och det är i mitten av augusti. De allra flesta ligger och sover men inte Håkan Håkansson.

Läs mer

Fakta om Marta LÄSFÖRSTÅELSE SIDAN 1. Elevmaterial. Namn: En lång resa Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.

Fakta om Marta LÄSFÖRSTÅELSE SIDAN 1. Elevmaterial. Namn: En lång resa Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten. SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. Klicka HÄR för att skicka ditt färdiga arbetsmaterial till din pedagog. LÄSFÖRSTÅELSE En lång resa 1. Hur gammal var Marta när

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Lokalradiosändningarna i 104,0 RIX FM Kalmar, 2007-08-31, kl. 6.00 18.00; fråga om annonsmängd och otillbörligt gynnande

Lokalradiosändningarna i 104,0 RIX FM Kalmar, 2007-08-31, kl. 6.00 18.00; fråga om annonsmängd och otillbörligt gynnande 1/6 BESLUT SB 226/08 2008-03-31 Dnr: 700/07-31 SAKEN Lokalradiosändningarna i 104,0 RIX FM Kalmar, 2007-08-31, kl. 6.00 18.00; fråga om annonsmängd och otillbörligt gynnande TILLSTÅNDSHAVARE RBS Broadcasting

Läs mer

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder CV Bo Sjölander 1961-03-08 Wittendalsvägen 14 18768 Täby 08 34 43 12 (hem) 0730 825 305 bo.sjolander@gmail.com Gift med Lotta och har barnen Malin (20 år) och Johan (16 år) Utbildning Civilekonom från

Läs mer

Reportage. 32 Där det händer. New York är ett vanligt resmål för Lennart Wallander i dennes sökande efter nya mattrender.

Reportage. 32 Där det händer. New York är ett vanligt resmål för Lennart Wallander i dennes sökande efter nya mattrender. 32 Där det händer. New York är ett vanligt resmål för Lennart Wallander i dennes sökande efter nya mattrender. Jakten på den nya varmkorven Kött, bröd och utmärkt att äta med en hand. Korven dominerar

Läs mer

Hälsorådgivarens 36 tips för bättre hälsa

Hälsorådgivarens 36 tips för bättre hälsa Hälsorådgivarens 36 tips för bättre hälsa Hälsorådgivaren - Bättre hälsa genom nya val Disclaimer De råd och tips som finns i denna publikation är till för att användas under eget ansvar. Om du idag har

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Lilla förskolepaketet

Lilla förskolepaketet Lilla förskolepaketet Böckerna i lilla förskolepaketet har stor igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar lekar, fantasier och erfarenheter som många barn delar. Flera av böckerna visar

Läs mer

Det här gör länsstyrelsen LÄTTLÄST

Det här gör länsstyrelsen LÄTTLÄST Det här gör länsstyrelsen LÄTTLÄST Vad är Länsstyrelsen? Det finns 21 län i Sverige. Ett län är ett stort område som består av flera kommuner. Länsstyrelsen är en myndighet som är med och bestämmer i länet.

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 Sedan vi skrev sist har det gått i ett, det har inte bara varit högsäsong i Thailand utan även för barnhemmet. Det är först nu

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Ska ingångslön bli slutlön? Om löneökningar i kronor eller i procent

Ska ingångslön bli slutlön? Om löneökningar i kronor eller i procent Ska ingångslön bli slutlön? Om löneökningar i kronor eller i procent Löneutveckling och fler jobb Löneutjämning och högre arbetslöshet 2 Lägre trösklar ger fler jobb LO-förbunden har inför 2013 års avtalsförhandlingar

Läs mer

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson Mitt namn är Christer Petersson och jag är nu inne på min tredje hund. Valet har fallit på en Flatcoated Retriever som heter Milton. Milton och jag tycker om att spåra och leta upp människor ute i terrängen

Läs mer

Activage Trainer Senior Fitness Specialist

Activage Trainer Senior Fitness Specialist Activage Academy 2015/2016 Activage Trainer Senior Fitness Specialist Utbildningen till Activage Trainer ger dig både teoretisk och praktisk specialistkunskap i senior fitness - seniorträning. Med stöd

Läs mer

Tillgänglig minister

Tillgänglig minister 22 reflex #4 2013 PORTRÄTTET Tillgänglig minister Erik Ullenhag brinner för diskrimineringsfrågor. På NHR:s förbundskongress ska han ge sin syn på tillgänglighet och människovärde. Text & FOTO: HÅKAN SJUNNESSON

Läs mer

FRÅGA 1: TRAFIK / TILLÄGGSTAVLOR / VÄGMÄRKEN VUXEN Vilken skylt talar om att det finns folk med nedsatt hörsel i området? 1 X 2

FRÅGA 1: TRAFIK / TILLÄGGSTAVLOR / VÄGMÄRKEN VUXEN Vilken skylt talar om att det finns folk med nedsatt hörsel i området? 1 X 2 5 23 60 79 Idag har vi inget tema utan vi försöker ha 13 klassiska frågesportfrågor emellertid uppmärksammar vi de Dövas Dag som är idag med denna inledande fråga: FRÅGA 1: TRAFIK / TILLÄGGSTAVLOR / VÄGMÄRKEN

Läs mer

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI STÖRSTA BEVAKNINGEN AV DE OLYMPISKA SPELEN GENOM TIDERNA De olympiska spelen i Rio 3 21 augusti kommer att bli det största genom tiderna. Över

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin

Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin 1 2014 Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin 2 3 DANIEL BERLIN Trots att en liten skylt nyss försökt skvallra om var vi befinner oss, är vi inte helt säkra på om vi verkligen har

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Kronobergs län. Företagsamheten 2015. Christian Hallberg, Gästgivaregården i Ljungby. Vinnare av tävlingen Kronobergs mest företagsamma människa 2014.

Kronobergs län. Företagsamheten 2015. Christian Hallberg, Gästgivaregården i Ljungby. Vinnare av tävlingen Kronobergs mest företagsamma människa 2014. MARS 2015 Företagsamheten 2015 Christian Hallberg, Gästgivaregården i Ljungby. Vinnare av tävlingen s mest företagsamma människa 2014. s län Innehåll 1. Inledning...2 Så genomförs undersökningen... 2 Vem

Läs mer

TITEL Bakom kulisserna på tv-programmet Veterinärerna

TITEL Bakom kulisserna på tv-programmet Veterinärerna TITEL Bakom kulisserna på tv-programmet Veterinärerna INGRESS I november börjar TV4 sända 16 nyproducerade avsnitt av Veterinärerna. Succéserien som nu är inne på sin åttonde säsong har ofta uppemot en

Läs mer

Bra barnmat Del 3 Middag

Bra barnmat Del 3 Middag Bra barnmat Del 3 Middag I sista och tredje delen om näringsrik barnmat tänkte jag delge er några tips som anpassar klassiska barnrätter till mer häslosamma alternativ. Har du missat barnmat frukost eller

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket!

Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda. Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Jag gör saker som jag är rädd för, saker jag inte kan. TEXT: Marko Gyllenland FOTO: Raimo Gedda Farmen-Amanda: Jag har gått Igenom så mycket! Amanda Bergqvist Ålder: 25 år Ort: Helsingborg Träningsbakgrund:

Läs mer

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet?

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet? POJKPAKETET Böckerna i pojkpaketet är fokuserade på pojkrollen. Det går idag att hitta bredare roller för flickor inom barnböcker. Flickor som går i Pippis fotspår. Men böcker som gestaltar pojkar på ett

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Fisketurism Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Rådde gård onsdag 8 januari 2014 Inspirationsträff om fisketurism arbetsgrupp skapad för fortsatt analys Ett 60-tal personer samlades

Läs mer

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup

Teaterläger på Krapperup. Sommaren 2005. Sommarteater på Krapperup Teaterläger på Krapperup Sommaren 2005 Sommarteater på Krapperup Sida 1 Hej alla ni, som varit med under ett par härliga veckor förra sommaren och alla ni som har bidragit till att vårt teaterläger kunde

Läs mer

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Sommar på fritidsgårdarna Sjöbo 2015 Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun är öppna för dig som är mellan 13-20 år gammal. Alla aktiviteter är naturligtvis alkohol- och drogfria.

Läs mer

Välfärd på 1990-talet

Välfärd på 1990-talet Lättläst Välfärd på 1990-talet Lättläst En lättläst sammanfattning av SOU 2001:79 från Kommittén Välfärdsbokslut. Du beställer denna skrift från: Fritzes kundtjänst 106 47 Stockholm telefon: 08-690 91

Läs mer

Fakta om Melodifestivalen

Fakta om Melodifestivalen SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Vi får veta mer om vad Melodifestivalen och ESC är för något. Boken ger fakta om vilka länder som har vunnit och

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

I det här brevet lanseras också våra nya skolcirkelpåsar som är fritt fram för skolklasser att låna se mer information nedan.

I det här brevet lanseras också våra nya skolcirkelpåsar som är fritt fram för skolklasser att låna se mer information nedan. Brevet från Bibblan! Nyhetsbrev från biblioteken i Solna. Februari 2016 Tema Sportlov Hej Pedagog! Nu är vi i full gång igen med massa roliga aktiviteter på biblioteken i Solna och i slutet av februari/början

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Fiska med oss i Högbo Bruk & på andra or ter!

Fiska med oss i Högbo Bruk & på andra or ter! Fiska med oss i Högbo Bruk & på andra or ter! Äventyrs Service grundades år 2005 vår ambition då och nu är att erbjuda oförglömliga Äventyr & Event! Den här katalogen är riktad till våra gäster som vill

Läs mer

Familjetema: STJÄRNFAMILJEN Vi är alla stjärnor. Allra bäst på att vara just den vi är!

Familjetema: STJÄRNFAMILJEN Vi är alla stjärnor. Allra bäst på att vara just den vi är! Familjepaketet Böckerna i Familjepaketet har hög igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar samtidigt många olika sätt att leva. Runt 30% av alla barn idag lever i en frånskild familj.

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Det ska vara ryttaren som tänker en tanke, ryttarens huvud som ger en signal till kroppen, ryttarens kropp som ger en signal till hästen, och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015. Personalföreningen Region Jämtland Härjedalen. Ansvarig: Jonas Törngren

Verksamhetsberättelse 2015. Personalföreningen Region Jämtland Härjedalen. Ansvarig: Jonas Törngren Verksamhetsberättelse 2015 Personalföreningen Region Jämtland Härjedalen Ansvarig: Jonas Törngren Verksamhetsberättelse 2015 Personalföreningen RJH 2(11) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 SYFTE MED

Läs mer

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar

Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar Knuff Affärsutveckling inom kulturella näringar mar okt 2014 Camilla Bengtsson Utveckling och projektledning inom samhälle och kultur. t 0705 712 533 m camilla@camillabengtsson.se w www.camillabengtsson.se

Läs mer

1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra

1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra SFI ORDKUNSKAP 1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra 3. Alvedon och nässpray kan du receptfritt. 4. Receptfritt att du

Läs mer

Exxent. på a b esök hos. Tapas baren

Exxent. på a b esök hos. Tapas baren Exxent på a b esök hos Tapas baren Ambassadör Ambassadör i Team Exxent Lin us Ström: Ålder: 34 år Ett urval av restauranger: Thörnströms kök, Göteborg Grand Hotell, Mölle Gastro, Helsingborg Berzeeli Choklad,

Läs mer

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner STRATEGISK PLATTFORM För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Foto denna sida: Elise Nilsson Foto omslag: Cecilia Smitt, Carolina

Läs mer

FIRST LEGO League. Eskilstuna 2012

FIRST LEGO League. Eskilstuna 2012 FIRST LEGO League Eskilstuna 2012 Presentasjon av laget Faktoriet 8.2 Vi kommer fra Eskilstuna Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 0 jenter og 11 gutter. Vi representerer Stålforsskolan

Läs mer

Bordeaux under skörden, 28 sep 2 okt 2011

Bordeaux under skörden, 28 sep 2 okt 2011 En vinresa av och med BKWine Bordeaux under skörden, 28 sep 2 okt 2011 Vinresa i Bordeaux med egen skörd på vinslott! För en vinälskare är det ett måste att besöka Bordeaux! De röda Bordeaux-vinerna är

Läs mer

För att använda sifferkrypto använder man en rektangel om 5 gånger 6 bokstäver.

För att använda sifferkrypto använder man en rektangel om 5 gånger 6 bokstäver. Nämnarens kryptoskola 8. Sifferkrypto lärarsida För att använda sifferkrypto använder man en rektangel om 5 gånger 6 bokstäver. Siffror från 0 till 5 ovanför och 5 till 9 till vänster om rektangeln anger

Läs mer

CITYKLIMATET MALMÖ GÖRAN HÖCKERT 2013-10-23

CITYKLIMATET MALMÖ GÖRAN HÖCKERT 2013-10-23 CITYKLIMATET MALMÖ GÖRAN HÖCKERT 2013-10-23 CITYKLIMATET SYFTE Beskriver hur det går för cityhandeln i förhållande till handeln på orten Stadskärnenivå istället för kommunnivå Årlig undersökning CITYKLIMATET

Läs mer

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling

GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9. Kunskap och personlig utveckling GRUNDSKOLA FÖR ÅRSKURS 4 9 Kunskap och personlig utveckling Vad är viktigt att lära sig när framtiden ständigt förändras? Världen förändras i snabb takt. Teknikutvecklingen, klimatutmaningen och globaliseringen

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 30 april 2010. Nytt kärnkraftverk nära Haparanda

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 14 Fredag 30 april 2010. Nytt kärnkraftverk nära Haparanda LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 14 Fredag 30 april 2010 NORRBOTTEN Nytt kärnkraftverk nära Haparanda Det finska företaget Fennovoima vill bygga ett kärnkraftverk i Simo i Finland. Simo ligger bara fem mil från Haparanda.

Läs mer