Mdina kallas också för den tysta staden och åtskilliga är de som menar att har man inte sett Mdina så har man inte varit på Malta!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mdina kallas också för den tysta staden och åtskilliga är de som menar att har man inte sett Mdina så har man inte varit på Malta!"

Transkript

1 M W e l c o m e t o A t h e h e a r t L o f t h e T A M e d i t e r r a n e a n

2 VÄLKOMMEN Engelsktalande Malta, i hjärtat av Medelhavet, är ett idealiskt året-runt resmål. Med långa varma somrar och milda vintrar, kristallklart vatten som lockar till bad och dykning, kombinerat med en unik och spännande kultur och historia vilken upplevs överallt på ön. Malta är också nutid - storstadskänsla med ett spännande utbud av restauranger, nöjesliv och förstklassiga hotell och spa. Malta, med sina syster-öar Gozo och Comino, ligger mitt i hjärtat av Medelhavet, ca 9 mil söder om Sicilien och 23 mil från den nordafrikanska kusten. Med sitt strategiska läge har Malta varit en internationell mötesplats i flera tusen år. Det finns knappt någon annan plats på jorden där det, på en så begränsad yta, finns så många minnesmärken från mänsklighetens alla perioder - från stenålder till nutid. Araberna influerade musik och språk, medan normanderna efterlämnade byggnader i gamla huvudstaden Mdina. Korsriddarna bidrog med storslagna barockhuvudstaden Valletta och britterna med demokrati och engelska språket. Med sitt fördelaktiga läge och klimat, sin fullkomligt unika kultur och historia, engelska som andra officiellt språk och ett fortsatt gynnsamt prisläge har Malta etablerat sig som en idealt året-runt resmål. Malta, EU-medlem sedan maj 2004, har en egen unik kultur med två officiella språk - maltesiska och engelska. Euron introducerades som officiell valuta den 1 januari 2008.

3 VALETTA Barockhuvudstaden Valletta byggdes efter den berömda turkiska belägringen 1565 av den franske stormästaren Jean de la Valette. I en vid båge omsluter den Maltas historiska hamn Grand Harbour - Europas djupaste naturhamn. I Valletta, som även kallas palatsens stad, trängs Maltas rika arv inom arkeologi, historia, arkitektur, konst och kultur. RABAT & MDINA Mitt på ön ligger Maltas medeltida huvudstad Mdina och dess förort Rabat. Fram till år 870 var Mdina och Rabat en och samma stad - Melita. År 870 separerades de genom byggandet av muren och vallgraven kring Mdina. Mdina, som är det arabiska ordet för stad, hamnade innanför den skyddande muren och stadsplanen är idag som den var för 1000 år sedan. Rabat, som betyder förort, hamnade utanför och blev illa ansatt av anfallare. Detta har gjort att Rabat konstant förändrats under årens lopp. Man finner därför inte samma rika historia, monument och sevärdheter som i Mdina, men det finns ändå en rad unika och intressanta sevärdheter. Mdina kallas också för den tysta staden och åtskilliga är de som menar att har man inte sett Mdina så har man inte varit på Malta!

4 DE TRE STÄDERNA När man står i Vallettas hamn och tittar söderut, tvärs över vattnet, ser man tre landtungor sammanvuxna med varandra. Detta är Cottonera eller The Three Cities som Vittoriosa, Cospicua och Senglea allmänt kallas. När Johanniterriddarna The Knights of St John kom till Malta föredrog de att inte bo i den dåvarande huvudstaden Mdina. Dels låg Mdina mitt på ön, vilket innebar att det var svårt att upptäcka anfall från fiender i tid, dels skulle adelsfamiljerna i Mdina ogillat intrånget. Istället bosatte man sig i det område som kallades för Birgu. Stormästare La Valette döpte om Birgu till Vittoriosa, men folket behöll namnet Birgu och idag hör man både namnen. Söder om Vittoriosa ligger Cospicua. Staden har fått sitt namn från engelskans conspicuous, vilket betyder framträdande, som i sin tur syftar på Cospicuas viktiga roll under turkarnas anfall under the Great Siege. Staden Senglea har fått sitt namn från stormästaren Claude de la Sengle som befäste staden. Senglea har en mycket trivsam strandpromenad med små kaféer, vilka inbjuder till trevliga pauser. Från Safe Haven Gardens på den yttersta spetsen av udden har man en fantastisk utsikt.

5 SLIEMA & ST.JULIAN S Sliema (med grannorterna St. Julian s och St. George s Bay) är Maltas största och modernaste stad, ett förnämligt bostadsområde och en populär turistort. Längs den 5 km långa strandpromenaden möter man fler människor än någon annanstans på ön. Sliema har ett betydande och livligt affärscentrum med shopping, kaféer och restauranger. Här finns även flertalet hotell. Grannorten St. Julian s är mer uppbyggt kring turism. Här finner man många internationella hotellkedjor, ett stort antal nattklubbar i nattlivsområdet Paceville samt ett av Maltas totalt tre kasinon. Stränder Det finns en liten nyanlagd fin sandstrand i St. George s Bay i St. Julian s. Klippstränder med badstegar ner i havet finns vid många hotell i såväl Sliema som St. Julian s. Det finns även poolanläggningar, s k lidos som ofta även erbjuder möjlighet till bad i hav via stegar ner i havet. Är man inte gäst på något av de ägande hotellen får man vanligtvis betala en avgift för att få tillträde till poolanläggningarna. På nordvästra och västra sidan av Malta ligger annars många fina sandstränder/vikar.

6 GOZO Sex kilometer nordväst om Malta ligger Gozo. Här råder ett lantligt lugnt tempo. Ön är grönare och mindre trafikerad än det pulserande Malta. Gozo är ca 16 km lång och ungefär 8 km bred. Huvudstaden heter Victoria, oftast kallad Rabat. Vanligtvis tar man färjan från Cirkewwa på Malta över till Mgarr, Gozos viktigaste hamn. Det officiella namnet Victoria kom till år 1897, då engelsmännen döpte om staden i samband med drottning Victorias jubileum som regent. Invånarna på Gozo och Malta kallar dock fortfarande staden för Rabat. Citadellet, eller Gran Castello som det också kallas, ligger uppe på höjden och därifrån har man en fin utsikt över staden, men också över större delen av Gozo. Citadellet byggdes som skydd mot turkarnas anfall under 1400-talet. Azure Window skapades genom att vågor och hård sjö slog över klipporna under tusentals år. På toppen av två gigantiska klippblock, varje block med en diameter på över 40 meter, vilar ett stort klippblock som är ca 100 m lång och 20 m högt. Tillsammans formar stenblocken ett enormt fönster, genom vilket man kan se det blå havet. Befolkningen på Gozo har sedan mycket lång tid tillbaka kallad stenformationen för it-tieqa (fönstret). Azure Window är ett känt föremål för fotografering och även mycket populärt bland dykare. COMINO Den minsta av Maltas tre bebodda öar, där det bara finns ett hotell och inga bilar. Den som älskar havet och vattensporter kommer också att älska Comino, med sitt kristallklara vatten. Denna lilla ö passar perfekt för den som vill simma, snorkla, dyka och windsurfa. Den mest kända platsen på Comino är Blue Lagoon med sitt turkosblå vatten och gulvita sandbotten. Under sommaren går båtar mellan Malta/Gozo och Comino. Överfarten tar ca 20 minuter.

7 KULTUR & HISTORIA På Malta finns det gott om förhistoriska megalittempel och romerska kvarlevor. Dessutom den medeltida staden Mdina och barockhuvudstaden Valletta och mycket mer. Det är kulturevenemang hela året från karnevals-vecka i februari till jazzfestival i juli och kulturfestivalen Mediterranea i november. Juniseptember är det festa säsong. SOL & BAD Tack vare Maltas geografiskt fördelaktiga läge, beläget vid porten till Afrika ca 90 km söder om Sicilien, kan man sola och bada på Malta till långt in in november. Medeltemperaturen i vattnet maj-okt är 22.8 grader. Välj mellan små fina sandstränder, klippbad med badstegar ner i havet eller ett dopp i The Blue Lagoon på Comino. AKTIVT Vattnet kring Malta beskrivs som ett Grand Canyon under vatten. Enastående dyk-upplevelser med sikt ner till runt 30 m. Spela på Royal Malta Golf Clubs 18-håls golfbana, fyra kilometer söder om Valletta. Malta passar utmärkt för såväl nyblivna seglare som erfarna seglare.

8 De Maltesiska öarna erbjuder en spännande kontrast av färger: det himmelsblåa medelhavet, de mogna honungsfärgade sandstenarna som kännetecknar arkitekturen, och den klara himmelen. Öarna är en fest för alla sinnen. Text: Foto: Anna Åberg Bild och layout: Anna Åberg 2008

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

MALTA EN HISTORISK RESA

MALTA EN HISTORISK RESA MALTA EN HISTORISK RESA Härliga stränder, kristallklart vatten, behagligt klimat, en fascinerande historia och inte minst vänliga malteser. Följ med oss på en historisk resa till den lilla ögruppen i Medelhavet.

Läs mer

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna)

Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Tolvöarna Båtuthyrning vid Dodekaneserna (Tolvöarna) Dodekaneserna, eller Tolvöarna som de också kallas, ligger utanför den västra delen av Egeiska havet, nära den turkiska kusten. Kos är en av skärgårdens

Läs mer

Malta. Sommar april-oktober 2012

Malta. Sommar april-oktober 2012 Malta Sommar april-oktober 2012 En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning

Läs mer

Malta S:t Julian s/sliema

Malta S:t Julian s/sliema Malta En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning av traditionell arkitektur

Läs mer

Båtuthyrning vid Bahamas och Abacos - Hyr segelbåt och upplev drömmen

Båtuthyrning vid Bahamas och Abacos - Hyr segelbåt och upplev drömmen Abacos Båtuthyrning vid Bahamas och Abacos - Hyr segelbåt och upplev drömmen De lokala invånarna på de många öarna i Abacos skärgård är avslappnade och vänliga, korallreven och de vackra vikarna ligger

Läs mer

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük Pine Bay BBCG Construction - Akbük Pine Bay Pine Bay har det bästa läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och berg åt andra. Komplexet ligger

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM

VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM Ydre kommun Ydre är en av Sveriges minsta kommuner med en befolkning på ca 4000 personer, vilket samtidigt kanske är den

Läs mer

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär

Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Costa del Sol 4 unika kustdelar alla med sin egen karaktär Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Välj mellan över 20.000 bostäder lägenheter villor radhus - fincor etvab fastigheter www.etvab.nu

Läs mer

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby

Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Magnifika Kroatien till havs med SPF Munka-Ljungby Vi gör en härlig kryssning längs den magnifika dalmatiska kusten och dess vackra öar. Under tre dagar på Adriatiska havet åker vi från en ö till en annan

Läs mer

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset

Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Sporaderna Båtuthyrning vid Sporaderna Hyr segelbåt i paradiset Njut av den underbara seglingen runt Sporaderna från livliga Skiathos till avsides belägna Pelagos, utgör skärgården i Egeiska havet ramen

Läs mer

Rabatterat semesterboende i Italien

Rabatterat semesterboende i Italien Rabatterat semesterboende i Italien Fackförbundens medlemmar har möjlighet att boka rabatterat semesterboende i Italien. La Serra och Riva del Sole är två semester och konferensanläggningar som ägs av

Läs mer

Hotel Zagreb. Avkoppling, vacker natur och spännande kulturupplevelser på kroatiska kusten. Hotel Zagreb. Hotellet erbjuder

Hotel Zagreb. Avkoppling, vacker natur och spännande kulturupplevelser på kroatiska kusten. Hotel Zagreb. Hotellet erbjuder Hotel Zagreb Hotel Zagreb ligger i Karlobag, som är beläget vid foten av Velebit bergskedjan i Kroatien. Karlobag är framförallt känt för sitt kristallklara vatten och behagliga klimat. Hotel Zagreb erbjuder

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Empress Cruises. På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress.

Empress Cruises. På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress. Empress Cruises På följande sidor finns våra ruttförslag inför sommaren 2011 för avgångar från Marmaris med M/Y Empress. Marmaris-Göcek, 6 dagar Weekend i Dalyan, 3 dagar Grekiska öarna, 7 dagar Västliga

Läs mer

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre är Sveriges nyaste och mest mångsidiga arena för större möten och evenemang. Med den djärva arkitekturen

Läs mer

Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran

Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran PORT NICEA NICE Ett alldeles nyinkommet lägenhetsprojekt i hamnen i Nice, endast 100 meter från kajen. Det kommer att byggas studiolägenheter

Läs mer

TITEL: Sverige Elevens namn (lärare) Skolans namn, Datum Cécile Tartar 1

TITEL: Sverige Elevens namn (lärare) Skolans namn, Datum Cécile Tartar 1 TITEL: Sverige Elevens namn Skolans namn, Datum (lärare) Cécile Tartar 1 Inledning (Vad ska du prata om? Vilket ämne har du valt? Varför har du valt det?) För några år sedan lämnade jag mitt land och började

Läs mer

7 destinationer för Working Holiday-visum

7 destinationer för Working Holiday-visum 7 destinationer för Working Holiday-visum Sommaren kan kännas avlägsen, men det är dags att börja planera för nya äventyr som väntar. För många som avslutar sina studier under året kan ett avbrott från

Läs mer

Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren

Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren Sveriges tio bästa nudiststränder inför sommaren Våren känns i luften och stranddagarna väntar runt hörnet. För den som föredrar att sola och bada i födelsedagsdräkten i sommar kan det vara svårt att navigera

Läs mer

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår

En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Club Eriks noga utvalda upplevelser En hel vecka i Peking till superpris! Direktflyg, lyxhotell, utflykter & visum ingår Två avresedatum!! 17-24 & 20-27 november 2016 Sista minuten-erbjudande till Kina

Läs mer

Intercontinental Malta

Intercontinental Malta Intercontinental Malta Detta eleganta förstaklasshotell ligger tvärs över gatan från EC-skolan i St Julians. Här finns flera restauranger och barer, varav en erbjuder levande musik flera kvällar i veckan.

Läs mer

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök

press release Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök Visby, 2011-07-14 Nytt utflyktsmål på Gotland: Fröjel Resort inbjuder med poolhus, spa och bra kök En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme

Läs mer

Korfu, Lefkas & de Joniska öarna

Korfu, Lefkas & de Joniska öarna Korfu, Lefkas & de Joniska öarna Båtuthyrning i Korfu, Lefkas och Joniska öarna Kända för deras exceptionella skönhet och perfekta seglingsförhållanden är de vackra Joniska öarna utanför Greklands nordvästra

Läs mer

Skrivarkurs på Maltas systerö Gozo

Skrivarkurs på Maltas systerö Gozo Skrivarkurs på Maltas systerö Gozo - Glädjens ö i Medelhavet Kurstid: Fredag till onsdag, 1 6 maj 2015 www.skrivhalsan.se I maj 2015 är det återigen dags för skrivarkursen med (frivilligt) tema självbiografiskt

Läs mer

W A L L N E R S B U S S

W A L L N E R S B U S S W A L L N E R S B U S S ÖSTERSJÖKRYSSNING TALLINN - ST PETERSBURG - HELSINGFORS Dag 1 Avresa från Gävle/Sandviken 18:00 Färjan MS Princess Anastasia avgår från Stockholm mot Tallinn, St Petersburg och

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Hälsoresa med Yoga till Malta 16-22/23 oktober 2015

Hälsoresa med Yoga till Malta 16-22/23 oktober 2015 Hälsoresa med Yoga till Malta 16-22/23 oktober 2015 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Åk på egen hand 9 eller 16 dagar

Åk på egen hand 9 eller 16 dagar Vi på Polenupplevelser arbetar med att erbjuda sköna spa och rehabiliteringsresor till Polen. Landet har en lång tradition och ansedd erfarenhet vad gäller kurbehandlingar och friskvård som vi förmedlar

Läs mer

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester

Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester Neapelbukten Hyr segelbåt i Neapelbukten och ta familjen med på segelsemester En seglingssemester i Neapelbukten tenderar att fokusera på Amalfikusten och de vackra öarna i den pittoreska napolitanska

Läs mer

Skrivarkurs på Maltas systerö Gozo

Skrivarkurs på Maltas systerö Gozo Skrivarkurs på Maltas systerö Gozo - Glädjens ö i Medelhavet Kurstid: Fredag till onsdag, 29 april 4 maj 2016 www.skrivhalsan.se I april 2016 är det återigen dags för skrivarkursen med (frivilligt) tema

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

S C.F.

S C.F. Ref. 1567 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Florence Italy Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Iseosjön Fornborg till salu på Iseosjön BESKRIVNING

Läs mer

Cádiz Europas äldsta stad

Cádiz Europas äldsta stad å Cádiz Europas äldsta stad fy r, g rot ta eller trädkoja AnnorlundA hotell & unika semesterboenden Kanarieöarna La Graciosa Los Caños de Meca innehåll 03 LEDARE 04 10 vintertips 07 skidor 12 CáDiz 15

Läs mer

Medelhavets bäst bevarade hemlighet

Medelhavets bäst bevarade hemlighet D E M A LT E S I S K A Ö A R N A Medelhavets bäst bevarade hemlighet M A L T A G O Z O C O M I N O 4 BRUNO VETTERS Malta har under århundraden erövrats, koloniserats och styrts av ett flertal civilisationer

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

www.visitestonia.com

www.visitestonia.com www.visitestonia.com RESAN BÖRJAR Gadgetville är en liten by vid en stillsam plats nära havet. Nästan alla invånarna i byn älskar uppfinningar och att uppfinna saker. Lektionerna i naturvetenskap på skolan

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

FASCINERANDE MALTA 5 12 MAJ 2019 EN RESA I SAMARBETE MED SVENSKA PENSIONÄRSFÖRBUNDET

FASCINERANDE MALTA 5 12 MAJ 2019 EN RESA I SAMARBETE MED SVENSKA PENSIONÄRSFÖRBUNDET FASCINERANDE MALTA 5 12 MAJ 2019 EN RESA I SAMARBETE MED SVENSKA PENSIONÄRSFÖRBUNDET Välkommen med till Malta, den soliga ön i medelhavet, strax under Italiens spets! Den lilla önationen är EU:s minsta

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2016 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

etvab fastigheter www.etvab.nu 00468966545

etvab fastigheter www.etvab.nu 00468966545 Nerja Torrox Costa - Torrox charmigt vackert - unikt! Vi är specialiserade på bra lägen till bra priser! Nyproduktion med olika lägen och boenden från 95.000 Svensk registrerad fastighetsmäklare etablerad

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien

Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Från Sardinien till Malta är det drygt 3 dygn, så därför gjorde vi några stopp på Sicilien, ett kort stopp på en av de många öarna I Marettimo

Läs mer

Hyr segelbåt eller katamaran i Saroniska Golfen och Kykladerna

Hyr segelbåt eller katamaran i Saroniska Golfen och Kykladerna Saroniska bukten & Kykladerna Hyr segelbåt eller katamaran i Saroniska Golfen och Kykladerna Om du är ute efter en segelsemester fylld med fantastiska seglingsförhållanden, vackra landskap, historiskt

Läs mer

Maltaspaning. Turist i Europa - Maltaspaning

Maltaspaning. Turist i Europa - Maltaspaning Maltaspaning Genom sitt strategiska läge i Medelhavet har Malta alltid lockats av främmande erövrare. Landets historia började redan fem tusen år före Kristi födelse. Därefter har araber, korstågsriddare,

Läs mer

Kuststäder i nordost Portland, Boston, Newport och New Haven

Kuststäder i nordost Portland, Boston, Newport och New Haven Kuststäder i nordost Portland, Boston, Newport och New Haven Längs New Englands östkust finns städer med prestigefyllda universitet, pampiga byggnader och mycket historia. Innanför ö-och hummerrika CascoBay

Läs mer

Polen runt - 8 dagar 12 augusti

Polen runt - 8 dagar 12 augusti 2018 Polen runt - 8 dagar 12 augusti Warszawa Välkommen med på vår sommarresa 2018. Vi väljer att resa till Polen och till huvudstaden Warszawa. Vi hinner även med ett besök i staden Krakow. Polen har

Läs mer

S C.F.

S C.F. Ref. 1512 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Florence Italy Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Ventimiglia Vacker bostad till försäljning i Ventimiglia

Läs mer

The Malta experience - november 2010

The Malta experience - november 2010 The Malta experience - november 2010 Till Malta i sydöstra Medelhavet reser man enklast med lågprisflyg (Norwegian) direkt från Kastrup, varje lördag. Det tar tre timmar. Har man andra ärenden på vägen

Läs mer

Egypten. ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare

Egypten. ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare Egypten ett mångsidigt resmål som lockar alltfler svenska besökare Egypten är ett populärt resmål i de nordiska länderna. Antalet besökare från särskilt Sverige har ökat dramatiskt det senaste halvåret.

Läs mer

Fina seglingsvatten för Meginjollar i Sverige Mikael Stenström (CLVII Plums)

Fina seglingsvatten för Meginjollar i Sverige Mikael Stenström (CLVII Plums) Fina seglingsvatten för Meginjollar i Sverige Mikael Stenström (CLVII Plums) Misterhults skärgård, S:t Annas och Harstenas skärgård, sjön Fegen, norr om Varberg, Vendelsöarna, runt Kållandsö i Vänern Plums

Läs mer

Arenales Del Sol Alicante Infinity View

Arenales Del Sol Alicante Infinity View Arenales Del Sol Alicante Infinity View Fastighetsbyrån spanska bostäder - Hem i Solen BESKRIVNING Tio kilometer söder om Alicante stad ligger "Solens sand", Los Arenales del Sol, som har vuxit till en

Läs mer

Välkommen till Malta!

Välkommen till Malta! Fyra måsten när du besöker Malta Världsarven Arkeologimuseet i Valletta Sweethaven Village - Karl-Alfred-byn Den marina medelhavsparken 01 Kommunfakta Antal invånare 410,290 Yta 316 km² Centralort Republic

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Välkommen till Österåker

Välkommen till Österåker Välkommen till Österåker Välkommen till oss i skärgårdskommunen Österåker! Antal invånare: 43 400 (fördubblas under sommaren) Medelålder: 40 år Företag: Drygt 6 600 registrerade företag, Österåkers kommun

Läs mer

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa

Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa Stora städer Ett äventyr Vi skräddarsyr Er resa I denna folder hittar du några utvalda städer och hotell. Hotellubudet är enormt och vi presenterar här endast några få utvalda. På www.hotelreservation.se

Läs mer

Moderna, stiliga och lyxiga lägenheter vid stranden i Benidorm, Costa Blanca, Alicante. Ocean Drive

Moderna, stiliga och lyxiga lägenheter vid stranden i Benidorm, Costa Blanca, Alicante. Ocean Drive Moderna, stiliga och lyxiga lägenheter vid stranden i Benidorm, Costa Blanca, Alicante. Ocean Drive Vi är stolta att presentera ett helt nytt bostadsprojekt Ocean Drive, som ligger i Benidorm - Playa de

Läs mer

Frågesport Bit för Bit. Huvudstäder i Europa

Frågesport Bit för Bit. Huvudstäder i Europa Frågesport Bit för Bit Huvudstäder i Europa Fråga 1. 5 p Landet har den högsta andelen invånare som inte är medborgare i något EU-land, i Europa. 27, 8 %. Landet har den högsta andelen invånare som inte

Läs mer

PORT DU SOLEIL. sängar på våra stora terrasser och känn havsbrisen svalka i värmen.

PORT DU SOLEIL. sängar på våra stora terrasser och känn havsbrisen svalka i värmen. PORT DU SOLEIL Sushi, Grill & Riviera Club För tredje sommaren i rad slår Sveriges största sommarsuccé upp portarna nere i Göteborgs hamn. Med samma stora restaurang och klubb levererar vi en internationell

Läs mer

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar

Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien. Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava, Roses Llançà, 5 nätter 1(5) Vandra i Spanien Costa Brava, 5 nätter Roses Llançà, 4 vandringsdagar Costa Brava bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och lite längre inåt land.

Läs mer

ditt välbefinnande vår passion

ditt välbefinnande vår passion ditt välbefinnande vår passion När du åker till Friibergs Herrgård händer det något. Du kommer fram och tar det första andetaget och känner hur axlarna sjunker ner. Du tittar ut över Mälaren, tystnaden

Läs mer

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg

Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Grönland 2015 Grönland Midnattssol, valar och mäktiga isberg Trackers erbjuder som enda researrangör i Europa en unik paddlingsresa i ett av Grönlands mest spektakulära områden Uummannaqfjorden på nordvästra

Läs mer

Vi vill gärna veta vad ni tycker om vårt nya resmål och därför erbjuder vi det låga priset.

Vi vill gärna veta vad ni tycker om vårt nya resmål och därför erbjuder vi det låga priset. Vi på Polenupplevelser arbetar med att erbjuda sköna spa och rehabiliteringsresor till Polen. Landet har en lång tradition och ansedd erfarenhet vad gäller kurbehandlingar och friskvård som vi förmedlar

Läs mer

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli -

Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - Ett bättre sätt att uppleva Grekland & Aten finns inte! - 2, 9 & 16 Juli - För sjunde året i rad förläggs sommarens äventyrssegling till den Grekland övärlden. Vi reser tillsammans mot blått vatten, ljumma

Läs mer

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Nära universitetsstaden Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I Groningen kan ni besöka Martinikyrkans grå torn från 1400-talet, äta lunch på guldkontoret

Läs mer

3 LÄNDER 3 HISTORIER

3 LÄNDER 3 HISTORIER 3 LÄNDER 3 HISTORIER Den dalmatiska kusten räknas som en av Europas vackraste. Följ med oss på en spännande resa där vi bor både i Split och i Dubrovnik och dessutom tar oss till historiskt intressanta

Läs mer

Ticket Collection granskar alla charterresor

Ticket Collection granskar alla charterresor Ticket Collection granskar alla charterresor I ett försök att hjälpa kunderna hitta rätt bland alla resor har Ticket startat Ticket Collection - en granskning av samtliga stora charterarrangörers utbud.

Läs mer

Marocko. Vinter november 2013 - april 2014

Marocko. Vinter november 2013 - april 2014 Marocko Vinter november 2013 - april 2014 Den marockanska staten är av gammalt datum även om kungaätter och gränser har varierat kraftigt genom åren. En muslimsk kungamakt uppstod här redan för drygt tusen

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst

Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst 3 Välkommen till Kristinehamn Konstnären Pablo Picasso valde att ställa sin 15 meter höga skulptur Jacqueline i Kristinehamn. Han ville att skulpturen skulle

Läs mer

TREKKING över Kreta del 1

TREKKING över Kreta del 1 TREKKING över Kreta del 1 Vandringsstigarna på västra Kreta går längs havsstranden, över vackra strandstenar, böjer sig runt små vikar med mjuk sand. Plötsligt dyker stigarna in i snåret med enbuskar och

Läs mer

pressrelease Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya Fröjel Resort slår upp portarna påsken 2011

pressrelease Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya Fröjel Resort slår upp portarna påsken 2011 Visby, 2011-03-02 Ännu en höjdpunkt på Gotland: Nya slår upp portarna påsken 2011 En semesterresort på en semesterö det låter som ett ganska vanligt inslag, som knappast ges större utrymme på nyhetssidorna

Läs mer

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden

Nedanför huset möter medelhavets klarblå vatten de vita klapperstenarna på stranden Vrnik - Kroatien 2011 Vrnik är en liten ö, inte större än att man kan promenera runt den på en halvtimme. Här finns ett trettiotal hus men bara tre bofasta innevånare. Vrnik ligger ett stenkast från den

Läs mer

Turkiet. Här finner du endast ett fåtal av alla hundratals vi har över hela Turkiet. Kontakta oss om du söker andra orter eller hotell.

Turkiet. Här finner du endast ett fåtal av alla hundratals vi har över hela Turkiet. Kontakta oss om du söker andra orter eller hotell. Turkiet Trots att det var först i slutet av åttiotalet som Turkiet på allvar klev in i semesterarrangörernas värld har landet verkligen lyckats etablera sig som ett av skandinavernas favoritresmål. Det

Läs mer

Runt sjön Lago Nahuel Huapi

Runt sjön Lago Nahuel Huapi Runt sjön Lago Nahuel Huapi Villa la Angostura är en liten turistort på Lago Nahuel Huapi s norra strand. På riktig spanska uttalas Villa vijja, men här uttalas det vicha. Vi kom dit på nyårsdagen vid

Läs mer

Ett drömboende. blir verklighet

Ett drömboende. blir verklighet Upplev Ölandstid Ett drömboende blir verklighet Om det är något önskeliv och drömboende som får allt mer uppmärksamhet så är det livet och boendet nära naturen, närmare något tryggt som vi känner till.

Läs mer

OPATIJA LILLA MONACO

OPATIJA LILLA MONACO OPATIJA LILLA MONACO OPATIJA ALLTID RÄTT Självklart har Opatija - Kroatiens Monte Carlo - Casino. Adelsmän från det Habsburgska riket... byggde sina spatiösa villor i Opatija Opatija är förmodligen den

Läs mer

Sardinien. Hyr segelbåt i Sardinien - båtuthyrning av kvalitetsbåtar i Italien

Sardinien. Hyr segelbåt i Sardinien - båtuthyrning av kvalitetsbåtar i Italien Sardinien Hyr segelbåt i Sardinien - båtuthyrning av kvalitetsbåtar i Italien Många segelsemestrar i farvattnen runt Sardinien startar från småbåtshamnen i Cannigione. Härifrån är det en kort segling norrut

Läs mer

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 750.000 Konstruerad (år) 1983 område (län) Tomtarea 2000 m² Stad Konstruktion område 437 m² sida 3/5 Precis ovanför den vackra Spa orten Caldas de har vi denna storslagna

Läs mer

EN LÄRARHANDLEDNING TILL LANDSKAPET UPPLAND 1

EN LÄRARHANDLEDNING TILL LANDSKAPET UPPLAND 1 1 BESKRIVNING OCH MÅLDOKUMENT ÄMNE: SO, GEOGRAFI MÅLGRUPP: FRÅN 9 ÅR SYFTE Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om geografiska förhållanden och utvecklar en geografisk

Läs mer

AXESSEN Lagerlokal med kontinenten runt knuten

AXESSEN Lagerlokal med kontinenten runt knuten AXESSEN Lagerlokal med kontinenten runt knuten 1 LOKALFAKTA LOKAL MED KONTINENTEN RUNT KNUTEN TYP AV YTA YTA ADRESS KALLHYRA TAKHÖJD NÄTVERK P-PLATS EL KONTOR, LAGER, PRODUKTION 280-620 KVM KONTOR 1 250-2

Läs mer

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur

Resor. Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur Resor Två vandrare på västra sidan av fjället Blahnukur [ISLAND : LANDMANNALAUGAR] Vandring i ett sagolikt landskap Den isländska naturen är så dramatisk och vacker att den nästan känns overklig. Landmannalaugar,

Läs mer

Taşucu EGET BOENDE I TURKIET EGET B

Taşucu EGET BOENDE I TURKIET EGET B Välkommen till Sea Breeze. Du har precis fått prospektet i din hand. Vi presenterar det med extra stolthet och önskar dig inspirerande läsning. 2 Fakta om Sea Breeze See Breeze ligger i området Kum Mahallesi

Läs mer

Yoga & Måla 9-16/9, 16-23/9 eller båda veckorna Två kurser i kombination i vackra Nerja

Yoga & Måla 9-16/9, 16-23/9 eller båda veckorna Två kurser i kombination i vackra Nerja Yoga & Måla 9-16/9, 16-23/9 eller båda veckorna 2018. Två kurser i kombination i vackra Nerja Förra hösten hade vi premiär för en solig vecka i Nerja, Spanien med både YOGA & MÅLA. Det var en succé med

Läs mer

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA

Sol & bad Fort Myers. Sol & bad Fort Myers. Resan i korthet USA Sol & bad Fort Myers Sol & badsemester vid en av 's bästa stränder. Fort Myers på Floridas västkust är perfekt för en sol och badsemester. Klimatet är varmt och skönt året om, stranden är bland de bästa

Läs mer

EUROPAS HUVUDSTÄDER KÖPENHAMN

EUROPAS HUVUDSTÄDER KÖPENHAMN EUROPAS HUVUDSTÄDER KÖPENHAMN OM SERIEN Filmserien Europas huvudstäder är en filmserie som handlar om just huvudstäderna i Europa och dess betydelse för sitt land och Europa. t med filmerna är att ge en

Läs mer

KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa

KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa K A L M A R huvudstaden i en framtidsregion Det är i Kalmar det händer just nu. Vi är mitt i den starkaste expansionsfasen på 20 år - befintliga företag expanderar,

Läs mer

Yachtcharter i Quirimbas

Yachtcharter i Quirimbas Yachtcharter i Quirimbas MOÇAMBIQUE 8 dagar/7 nätter Om ni gillar att vara ute på havet är detta den perfekta semestern för hela familjen eller för kompisgänget! Njut av lyxen ombord på en yacht där ni

Läs mer

Vikingakryssning RESEFAKTA BESKRIVNING

Vikingakryssning RESEFAKTA BESKRIVNING Vikingakryssning BESKRIVNING Vikingakryssning till Färöarna & Island 8 dagar I våra förfäders fotspår En riktig vikingakryssning på Nordatlanten, där vi njuter av naturens skatter under våra strandhugg

Läs mer

S C.F.

S C.F. Ref. 1939 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Florence Italy Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Bologna Vacker villa till försäljning i Emilia Romagna

Läs mer

Östra Kanadas höjdpunkter

Östra Kanadas höjdpunkter Östra s höjdpunkter Östra s höjdpunkter Detta är en äventyrlig resa genom östra som kommer stimulera alla sinnen. Resan börjar med upplevelser i s största stad Toronto, sedan följer det charmiga historiska

Läs mer

Turistguide. Medelhavets bäst bevarade hemlighet

Turistguide. Medelhavets bäst bevarade hemlighet D E M A LT E S I S K A Ö A R N A Turistguide Innehåll: 2 Kollektivtrafik 3 Valletta 4 Maltas stadsområden 6 Nordvästra Malta 8 Centrala och sydöstra Malta 10 Gozo and Comino 12 Allmän information A Ö 15

Läs mer

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013

Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 Motorcykelgruppe Färöarna primo august 2013 REJSEDAGBOG VED GUIDE MIKAEL ANDERSSON OCH FREDRIK LÖFBERG FRA SVERIGES MOTORCYKLISTER, SOM I SAMARBEJDE MED SMYRIL LINE REJSTE PÅ GRUPPETUR TIL FÆRØERNE I AUGUST

Läs mer

Starta sommaren med en Yogavecka 9-16 maj 2019

Starta sommaren med en Yogavecka 9-16 maj 2019 Starta sommaren med en Yogavecka 9-16 maj 2019 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 maj 2019 med yogaläraren

Läs mer