Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL"

Transkript

1 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Sept-okt 2012 Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag, brister i kunskap eller rutiner. Detta är inte minnesanteckningar över allt som sägs. Utvecklingsledaren kan med fördel säga till när något ska skrivas ner för att även den som antecknar ska kunna fokusera på dialogen. 1. Inledningsbild Kan ligga öppen när alla deltagare kommer in i rummet. 2. Välkommen till dialogseminarium Ev. en kort presentation av dig själv och deltagarna. Syftet med dagens dialogseminarium = process INTE resultat! 3. Dagens agenda 4. Bild på Kim (en patient) Text kommer fram en efter en när du trycker på piltangent eller på enter: Hostar, andfådd, gråblek, 60 år. Sist dyker en bild på ett cigarettpaket upp. Läs upp: Tänk er att denna patient kommer in här på vårdcentralen. Söker för förkylning och hosta. Mottagningssköterskan bokar in Kim på läkartid. Läkaren ser i journalen att Kim har fått flera antibiotikakurer och luftrörsvidgande mediciner men har ingen kontinuerlig behandling. Har också träffat olika läkare varje gång och det finns endast symtomdiagnoser satta i TakeCare och har inte fått någon uppföljning. Efter undersökning misstänker läkaren att Kim har KOL och beställer en spirometri. 5. Med dialogfrågor: Bilden är länkad till liten film om hur spirometritest går till. Hur ser den lokala rutinen ut för spirometriundersökningar? Finns det någon speciell kallelsemall?

2 2 (7) Tips: Det går att använda en kalender för funktionen spirometri. Konsultationsremiss internt i TakeCare Spirometri-väntelista Spirometriinfo som tilläggsinformation till ordinarie kallelse Det finns olika spirometriprogram i SLSO, t ex Spirare, CardioPerfect. Enda sättet för t ex rehabpersonal att se själva kurvan är att den är inscannad! Bakgrund: SLSO har inget upphandlat enhetligt spirometriprogram varför det inte går att få över värdena direkt i journalen. UL läser: Mottagningssköterskan kallar Kim för spirometri. Dessutom beställer hon webskattningen CAT som är utformad för KOL-patienter. 6. KOL självtest enligt CAT Loggan länkad till en informationssida om testet. 7. CATs tolkning Skriv ut dubbelsidigt ark med PDF-filen med CAT-testen och tolkningen. Bilden är länkad till PDF-filen. 8. Varför rekommenderas CAT? I de Europeiska riktlinjerna (GOLD) (Global initiative for chronic Obstructive Lung Disease) rekommenderas att vi inom vården använder oss av självskattningen CAT (Cronic obstructive pulmonary disease Assement Test). Mycket talar för att detta även blir standard i Sverige. Jämfört med andra självskattningsformulär visar den fler dimensioner av pat. besvär. Självskattningen ger en bild av pat. aktuella hälsostatus. Utifrån svaren finns även behandlingsförslag. Visa var den finns i TakeCare via Externa system och tjänster Webskattning. Antingen får pat. göra den på webben eller så kan man skriva ut ett pappersformulär (precis som levnadsvaneskattningen). Om pat. själv gör skattningen på webben får de själva en tolkning av resultatet och vårdgivaren kan sedan enkelt spara ner resultatet i journalen på samma sätt som levnadsvaneskattningen 9. KOL självtest enligt CAT Har vi nytta av webskattningen CAT? Hur skulle vi kunna använda den i vårt arbete?

3 3 (7) UL läser: Kim kommer för spirometri. 10. Hur får vi betalt för våra spirometrier? Bakgrundsinfo: Spirometrier skall registreras i kassan med en tilläggstaxekod som ger en extra ersättning till vårdenheten på 200kr (år 2012) om den utförs av sjuksköterska. Se Registreringsrutiner enligt regelbok för husläkarverksamhet med basal hemsjukvård för mer information ( g/registreringsrutiner%20husl%c3%a4karverksamhet,%20g%c3%a4ller%20fr%20o%20m %201%20april% pdf) 11. Spirometrier enligt KBS 2011 I SLSOs Kvalitetsbokslut (KBS) 2011 ser man att HLM har mycket stor variation på antal kassaregistrerade spirometrier i förhållande till antal listade patienter, uttryckt i procent. Felkällor till underregistrering: Externt gjorda spirometrier (t ex fys.lab, barnmottagningar), missade registreringar i kassan, spirometrier utförda av läkare och undersköterskor. Statistiken i KBS baseras på kassaregistreringen! 12. Tillägg till föregående bild Hur många spirometrier har vi gjort 2011? 13. Tillägg till föregående bild Spridningsgrafen ovan med tillägg av tomt fält för egen siffra under grafen. Ta fram egna siffran i KBS 2011 och flytta den röda pilen till rätt plats inför Ert förstummade auditorium. Den röda pilen är länkad till KBS 2011 pdf-format. Aktuell procentsiffra för er enhet finns i tabellen på sidan 52 och framåt i dokumentet. 14. Kvalitetsbokslut KOL 2011 Ett mått på god astma/kol-vård är att ca 10% av listade patienter har undersökts med spirometri. Statistiken från KBS 2011 gäller listade patienter över 45 år. UL läser:

4 Kim har nu gjort en spirometri på vårdcentralen och kommer på återbesök till läkaren. 15. Spirometrikurva. (Visar bild på typisk KOL-spirometrikurva) UL läser: Kim är nu förbättrad och hostan har minskat. Röker tyvärr fortfarande. Spirometrin visar tydlig hängmatteformad kurva och värdena talar för KOL. 16. FIKA Länk till Viss Visa KOL-kriterier/stadieindelning. Lathund för tolkning av spirometri kommer i Viss inom kort. 17. ASTMA/KOL-mallen i TakeCare Infälld mall NYHET: Här lanseras en ny funktionalitet i mallarna. Observera att det inte går att skriva på en del rubriksökord utan mallen måste fällas ut först. Ny struktur med utfällbara KOL resp. Astmaspecifika sökord i grupper som samlas under rubriker, detta för att öka överskådligheten. Mallen kan också användas som en check-lista. Nya mallen finns nu endast på testenheter men när dialogseminarierna kör igång går den att visa live. 18. Astma/KOL-mallen i TakeCare Mall med undermenyerna utfällda Logga in i TakeCare och visa mallen och dess sökord live. Genomgång av sökorden i mallen. Nya sökord: Allergitest utförd (ja eller nej plus fritext vilken typ och årtal), Självskattning enligt CAT, Spirometribedömning, Spirometrimätvärden (tidigare enbart som tilläggsmall). Det finns tre sätt att dokumentera spirometrivärden i TC (Spirometri tilläggsmallen, journalmallen Astma/KOL samt under Mätvärden) Under mätvärden / laboratorielista kan LSA även lägga in spirometri. ( service/ehalsa/dokumentation/primarvard/ En del gamla sökord har försvunnit, t ex Närmiljö, Aktuella läkemedel, 4 (7)

5 5 (7) Allergitest RAST, Pricktest. 19. KOL-stadier enligt sökord i TakeCare Visa i TakeCare 20. Screening MNA MNA (Mini Nutritional Assessment) är en nutritionsbedömning som används inom flera områden, t ex geriatrik och hemsjukvård. Används fram för allt av sjuksköterskor. I vårdutvecklingsplanen från CeFAM rekommenderas det att göra en nutritionsbedömning av alla KOL-patienter. Då MNA är en inarbetad och välanvänd skala för primärvården har arbetsgruppen för KOL inom SLSO (undergruppering till INKA) bestämt att rekommendera användning av denna även för KOL-patienter. MNA registreras i Mätvärden. Mätvärdesmallen skapas lokalt av LSA. Lathund finns på: service/ehalsa/dokumentation/primarvard/ För att mätvärdena MNA skall synas i Mätvärdesöversikten behöver LSA även skapa en mall för detta. Där kan man även få en automatisk summering av poängen genom att lägga till mätvärdet Initialbedömning, MNA. I journalmallen finns sökordet nutritionsbedömning. Här kan man t ex dokumentera resultatet från MNA. Sökordet fungerar också som del i checklistan. 21. Originalformulär på MNA del 1 (screening del 1 = initialbedömning) Manual inklusive resultatbedömning finns att hämta på VISS.nu (ligger under demens omvårdnadsprogrammet). Bilden är länkad. 22. Översikt m4 KOL-rapport Visa live. Bilden är länkad till startfilerna på Insidan, e-legitimation krävs. Statistiken i m4 kommer från TakeCare. Om man vill ha med statistik på antal gjorda spirometrier på KOL-patienter i m4-rapporten behöver man skriva in resultat i TakeCare, både de som görs på egna enheten och de som gjorts på t ex fys.lab. Statistiken för antal spirometrier i uppföljningsrapporten m4 baseras på att något värde i sökordsgruppen Spirometri är ifyllt i journalmall eller i Mätvärden. Titta t ex på: Hur stämmer enhetens antal KOL-patienter med förväntad prevalens i befolkningen? Så här räknar Du ut enhetens KOL-prevalens;

6 6 (7) (antalet patienter med KOL-diagnos / antal listade patienter x 100) Antal KOL-patienter hämtas från m4 som bör vara inställd på två-årsperiod. Antal listade patienter vet din verksamhetschef. På hur många av våra KOL-patienter har vi inte registrerat uppgift om rökning (dagligrökare)? Har vi dokumenterat KOL-stadium? Ändra till kvinnor respektive män i inställningar och se om skillnader finns i behandling och dokumentation. Nytt i översikten är även uppgift om samtidig diagnos osteoporos. Under översikten Nikotin kan man se de KOL-patienter som fortfarande röker (drill-down). Under översikt spirometri kan man se stadieindelning och utveckling av antal KOLpatienter. 23. Cortex-rapport Detta är ett annat rapportverktyg som används inom SLSO. Bilden är länkad till Insidan där man öppnar upp Cortex-rapporten. Behörigheten är kopplad till Din TakeCare-behörighet. Välj rapporten som visar dagligrökare >45 år som ej gjort spirometri. Här ser man även de som gjort spirometri. Rapporten visar initialt patienterna utan personnummer. Med viss behörighet kan man klicka för att öppna och få personnummer. OBS! - det kan ta tid att få fram rapporten. En manual hur rapporten fungerar finns på Insidan. 24. Hur kan vi använda oss av m4 och Cortex? Hur kan vi använda oss av m4 och Cortex-rapporten? Hur kan vi använda oss av dessa data? Vilken patientgrupp skall vi prioritera att arbeta med? 25. Uppföljningsplan 2012 Även våra Beställare vill ha statistik på hur många spirometrier vi gör och hur många KOL-patienter vi diagnostiserar. I det här fallet är källan GVR som hämtar information från kassan. 26. Vårdutvecklingsplan från CeFAM Rehabs roll i patientens KOL-sjukdom? Vad finns för resurser i vårt område? Hur får vi information om deras verksamhet?

7 7 (7) UL läser: Läkaren remitterar Kim till rehab för att träffa arbetsterapeut, dietist och sjukgymnast och eventuellt även remiss till kurator. Se vårdutvecklingsplanen från CeFAM (bilden är länkad). Där står bl a att alla patienter med KOL skall erbjudas bedömning av sjukgymnast och vid BMI<20 dessutom dietist. Som exempel ta upp sidan 8 i planen. Om vi identifierar behov av att förbättra vårt arbete med våra KOLpatienter är vi välkomna att ta kontakt med CeFAM, som gärna kommer ut till vårdcentralen. 27. Svenska riktlinjer för KOL-vård VISS.nu har riktlinjer som är uppdaterade CeFAM vårdutvecklingssplan är från Läkemedelsverket har en behandlingsrekommendation från Socialstyrelsen har inga aktuella riktlinjer, kommer prel SBU har en inaktuell behandlingsrekommendation från Vad har vi gått igenom idag? 29. Sammanfattning 30. Reflektion efter seminariet 31. En pausbild som ni själva kan placera där det passar

Månadstema Levnadsvanor Rehab

Månadstema Levnadsvanor Rehab 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården 2011-11-01 Uppdaterad 2011-12-02 Månadstema Levnadsvanor Rehab Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen

Läs mer

Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes

Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Mars-April 2012 Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t.ex. frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen under första

Läs mer

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Januari - Mars 2013 Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa Kom ihåg att: Stäng av mobilerna Hissa flaggan Ta närvaro, detta sker via insidan. Utse

Läs mer

Månadstema 8 Psykisk ohälsa

Månadstema 8 Psykisk ohälsa 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Februari - Mars 2013 Månadstema 8 Psykisk ohälsa Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning

Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning 1 (6) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare April - juni 2013 Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning Kom ihåg att: Stäng av mobilerna Hissa flaggan Ta närvaro, detta sker via insidan. Utse

Läs mer

Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet

Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Oktober - november 2013 Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex

Läs mer

Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab

Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare April - Maj 2013 Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Vardaga Ånestad vårdboende DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logo- Patientsäkerhetsberättelse typ för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Nationella riktlinjer för vård vid astma och KOL

Nationella riktlinjer för vård vid astma och KOL Nationella riktlinjer för vård vid astma och KOL Regionalt seminarium Nässjö den 5 mars 2015 Nationella riktlinjer för vård vid astma och KOL remissversion Nya nationella riktlinjer för vård vid astma

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

PLAN webbutbildning för att komma igång med vårdprevention och Senior alert

PLAN webbutbildning för att komma igång med vårdprevention och Senior alert PLAN webbutbildning för att komma igång med vårdprevention och Senior alert Verksamhet Datum Innehåll Innehåll... 1 Förberedelser... 3 Vårt nuläge... 3 Vår vision... 3 Våra mål... 3 Riskbedömning... 5

Läs mer

IA-systemet. För en säkrare och effektivare arbetsplats! Kom igång med IA

IA-systemet. För en säkrare och effektivare arbetsplats! Kom igång med IA IA-systemet För en säkrare och effektivare arbetsplats! Kom igång med IA Senast uppdaterad 29 september 2015 Start När du sätter upp IA-systemet för första gången är det bra om du följer lathunden steg

Läs mer

Månadstema Levnadsvanor HLM

Månadstema Levnadsvanor HLM 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården November december 2011 Version 2011-12-01 /AH Månadstema Levnadsvanor HLM Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpointpresentationen

Läs mer

Vårdcentralen Ankaret

Vårdcentralen Ankaret Vårdcentralen Ankaret så blev det efter sammanslagningen Text: Anna-Lena Lundberg Verksamhetschef Vårdcentralen Ankaret i Örnsköldsvik är i grunden en sammanslagning av två vårdcentraler, Centrum och Gullänget.

Läs mer

SmiNet 2 Manual Webanmälan

SmiNet 2 Manual Webanmälan SmiNet 2 Manual Webanmälan SmiNet2 Manual 2005-06-14 Introduktion - Sidan 2 av 15 INTRODUKTION TILL WEB-GRÄNSSNITTET... 3 ANVÄNDARE/MÅLGRUPPER... 3 TILLGÅNG TILL SIDAN... 4 INLOGGNING TILL WEB-SIDAN...

Läs mer

Lathund för dokumentation i Treserva

Lathund för dokumentation i Treserva RUTIN 1(12) 2015-08-03 VON 2015/12, nr 2015.504 Socialförvaltningen Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i

Läs mer

MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna

MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna MANUAL för samplanering i hemmet - Sigtuna Bakgrund Då den enskilde behöver insatser från både socialtjänst och hälsooch sjukvården ska kommunen tillsammans med landstinget upprätta en så kallad samordnad

Läs mer

RUTIN FÖR FALLPREVENTION

RUTIN FÖR FALLPREVENTION 2010-01-28 RUTIN FÖR FALLPREVENTION Antagen av Gränssnittsgruppen 2010-01-28 Bilagorna 2-6 finns i särskilt dokument (wordformat) med möjlighet till lokal anpassning. INLEDNING Fall är den vanligaste orsaken

Läs mer

Manual för praktiker

Manual för praktiker Manual för praktiker Version: 2012-03-18 v.1 Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Hantering av

Läs mer

Så här funkar det Tjäna pengar till klassen, klubben eller laget

Så här funkar det Tjäna pengar till klassen, klubben eller laget Så här funkar det Tjäna pengar till klassen, klubben eller laget Tjäna pengar på ett enkelt sätt! Newbody erbjuder det bästa och enklaste sättet att tjäna pengar nämligen att sälja produkter som alla vill

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen under första

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Rapport Kartläggning av nutritionsstatus bland de äldre på ålderdomshem och sjukhem

Rapport Kartläggning av nutritionsstatus bland de äldre på ålderdomshem och sjukhem 1 (6) HANDLÄGGARE Sara Tylner 08-535 312 59 sara.tylner@huddinge.se Kartläggning av nutritionsstatus bland de äldre på ålderdomshem och sjukhem Bakgrund Sedan 2003 har mätningar av längd och vikt regelbundet

Läs mer

Manual Svenska Äggs produktionsuppföljningsprogram

Manual Svenska Äggs produktionsuppföljningsprogram Manual Svenska Äggs produktionsuppföljningsprogram Version 091221 Innehållsförteckning Sid. 1. Logga in och starta RegÄgg 4. Registrera och redigera Hus 5. Registrera och redigera Avdelning 6. Registrera

Läs mer

Team 4 Team 5 Team 6

Team 4 Team 5 Team 6 Bilaga 4. Presentation av teamens utvecklingsarbete under lärandeseminarium A. Identifierade förbättringsområden B. Vad ville teamen uppnå? C. Vad gjordes samt fortsättning Team 1 A. Det finns ett glapp

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Minnesanteckningar från allergironden på Jordbro vårdcentral den 11 april-2012

Minnesanteckningar från allergironden på Jordbro vårdcentral den 11 april-2012 Minnesanteckningar från allergironden på Jordbro vårdcentral den 11 april-2012 Först vill jag tacka Jordbro vårdcentral att vi fick komma och ha en allergirond hos Er, det var mycket trevligt och det blev

Läs mer

Framgångsfaktorer i diabetesvården. Inspiration för utveckling av diabetesvården

Framgångsfaktorer i diabetesvården. Inspiration för utveckling av diabetesvården Framgångsfaktorer i diabetesvården Inspiration för utveckling av diabetesvården Inledning Analys av data från registret visar skillnader i resultat något som tyder på möjligheter att öka kvaliteten. Diabetes

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE 2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING 2 (12) Innehåll 1 DELEGERING... 3 2 Personalregister... 5 3 Forts. personalregister - organisation... 6 4 Förnya delegering... 7 5 Sök delegeringar... 9 6 Resultat

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda Kvalitetsbokslut 2011 VC Fröslunda Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Västervik kommun / vasterviks.kommun@vastervik.se

Västervik kommun / vasterviks.kommun@vastervik.se Undersökning: Återrapportering 2015 kommuner Skapad av: Vattenmyndigheterna Publicerad: 2015-11-30 13:38:01 Namn / E-post: Västervik kommun / vasterviks.kommun@vastervik.se Påbörjade undersökningar: 2015-12-10

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Senast uppdaterad inför NyA-leverans september 2014 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar

Läs mer

Handläggning av patienter med KOL på Mörby Vårdcentral under perioden 2010-2012

Handläggning av patienter med KOL på Mörby Vårdcentral under perioden 2010-2012 1 PROJEKT VESTA Handläggning av patienter med KOL på Mörby Vårdcentral under perioden 2010-2012 Mats Skondia ST-läkare, Mörby VC Maj 2014 Klinisk handledare: Ulla Karnebäck, Specialistläkare i allmänmedicin

Läs mer

Vårdcentralprojekt i Jönköpings län - ett vardagsnära utvecklingsprojekt

Vårdcentralprojekt i Jönköpings län - ett vardagsnära utvecklingsprojekt Vårdcentralprojekt i Jönköpings län - ett vardagsnära utvecklingsprojekt Margit Ferm, NSPH Kjell Lindström, Primärvårdens FoU-enhet Susanne Rolfner Suvanto, Socialstyrelsen Vårt projekt Ökat patient-,

Läs mer

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB Patientsäkerhetsberättelse 2015 Björkgården A&O Ansvar och Omsorg AB Beskrivning av patientsäkerhetsarbetet under 2014 Avvikelser Samtliga avvikelser registreras och dokumenteras. Samtliga inkomna avvikelser

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning

Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning 1 (6) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@arbetare våren 2013 Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning Glöm inte flaggan! Bild 1. Inledningsbild Kan ligga öppen när alla deltagare kommer in

Läs mer

1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012

1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012 Månadstema 5 Påbyggnad ehälsa Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t.ex. frågor, förbättringsförslag, brister

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0 Sida 2 av 23 Innehåll Skrivbordet...

Läs mer

Lathund Web Help Desk

Lathund Web Help Desk Lathund Web Help Desk Placering och Avdelning är information som automatiskt hämtas från vår katalogtjänst LDAP, rör ej! F: Hur blir jag tekniker på ett ärende? S: Klicka på Välj-knappen (gubben) längst

Läs mer

1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte.

1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte. Minnesanteckningar från möte med samordnare i länsdelsteamen, projektgrupp och utvecklare Tid: 2 april kl 08.30-11.45 Plats: VKL 1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte. 2. Rapport

Läs mer

Välkommen till dialogseminarium Processorienterat arbetssätt hjärtsvikt

Välkommen till dialogseminarium Processorienterat arbetssätt hjärtsvikt Version 2016-04-14 VT 2016 Välkommen till dialogseminarium Processorienterat arbetssätt hjärtsvikt 2 Agenda Processorienterat arbetssätt Värdelyftet Framtidens primärvård Vårdprocess hjärtsvikt Varför

Läs mer

Dokumentera vaccination

Dokumentera vaccination Dokumentera vaccination Klicka på Ordination i journalen, på den ordination vars givna vaccin ska dokumenteras. Klicka i den lilla rutan framför vaccintyp under rubriken Vaccinationer som ingår i ordinationen,

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Satsa 100 nå 10? Kvalitetssäkring av läkemedelsanvändning hos de mest sjuka äldre. Vansbromodellen

Satsa 100 nå 10? Kvalitetssäkring av läkemedelsanvändning hos de mest sjuka äldre. Vansbromodellen Satsa 100 nå 10? Kvalitetssäkring av läkemedelsanvändning hos de mest sjuka äldre Vansbromodellen Annika Braman Eriksson Distriktsläkare Vansbro, Ordförande Läkemedelskommittén Dalarna Malin Österberg

Läs mer

Checklista för kognitiv tillgänglighet

Checklista för kognitiv tillgänglighet Checklista för kognitiv tillgänglighet Handledning Checklistan är gjord för att underlätta arbetet med kognitiv tillgänglighet på din enhet. Checklistan består av två delar: denna handledning och ett formulär.

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2013

Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2013 Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2013 Bakgrund och syfte RKA har statens och SKL:s uppdrag att stimulera till kvalitetsjämförelser inom kommunsektorn. Nyckeltalen i denna undersökning

Läs mer

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker Version: 2012-08-13 v.1.0 Manual för praktiker Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Redigera behandling...

Läs mer

Slutrapport. Levnadsvanor. alkohol, tobak, fysisk aktivitet och mat. - dokumentation i hälsobladet 2012-09-03. www.lio.se

Slutrapport. Levnadsvanor. alkohol, tobak, fysisk aktivitet och mat. - dokumentation i hälsobladet 2012-09-03. www.lio.se Slutrapport Levnadsvanor - dokumentation i hälsobladet alkohol, tobak, fysisk aktivitet och mat 2012-09-03 www.lio.se 2012-09-03 Dokumentation av levnadsvanor i Cosmic Hälsobladet Bakgrund Sedan 2009 har

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Tips från SAP:s IT grupp i Helsingborg Bakgrund Hösten 2009 bildade vi en arbetsgrupp där vi diskuterade hur IT kan gagna oss i valet

Läs mer

Lathund Ff-torget 2016. Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare

Lathund Ff-torget 2016. Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare Lathund Ff-torget 2016 Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 5 Byta lösenord... 5 Support... 5 Utbildningsversionen...

Läs mer

Registreringsrutiner för ungdomspsykiatrisk specialistmottagning för barn- och ungdomar med tvångssyndrom

Registreringsrutiner för ungdomspsykiatrisk specialistmottagning för barn- och ungdomar med tvångssyndrom Hälso- och sjukvårdsnämndes förvaltning Sektionen för individuella vårdärenden Fredrik Persson Registreringsrutiner för ungdomspsykiatrisk specialistmottagning för barn- och ungdomar med tvångssyndrom

Läs mer

MANUAL kvalitetsregister

MANUAL kvalitetsregister MANUAL kvalitetsregister Mars 0 Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall och trycksår. Det ger möjlighet till

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 4 Patienterfarenheter... 4 Smidig resa genom vården... 4 Tillgänglighet...

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör

För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör Registrera nytt företag Gå in via ELSMART hemsida http://se.elsmart.com Om du inte har inloggning till systemet, ska du registrera

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

HÄLSODAGBOKEN PIDcare

HÄLSODAGBOKEN PIDcare HÄLSODAGBOKEN PIDcare Webbaserad hälsodagbok för patienter med primär immunbrist och/eller ökad infektionsbenägenhet http://pidcare.halsodagboken.se Innehåll Allmän information Adress Inloggning Allmänt

Läs mer

Intranätet - Så här gör du!

Intranätet - Så här gör du! Intranätet - Så här gör du! Inkorg & Utkorg Faktabibliotek med mallar, handlingsplaner, annonsmallar, logotyp med mera. Personalnyheter Blogg Kalender med kurser med mera. Även möjlighet för användare

Läs mer

Lathund Stöd för egenvård

Lathund Stöd för egenvård Lathund Under 04 erbjuds stöd för egenvård till patienter listade vid Björknäs, Sanden, Grytnäs och Övertorneå hälsocentraler. Ni kan registrera och se grafer över fysisk aktivitet och egenprovtagning

Läs mer

Manual för deltagare kursen Bakgavellyft 1010-03-31 1. Så går du kursen Bakgavellyft

Manual för deltagare kursen Bakgavellyft 1010-03-31 1. Så går du kursen Bakgavellyft Manual för deltagare kursen Bakgavellyft 1010-03-31 1 Så går du kursen Bakgavellyft Manual för deltagare kursen Bakgavellyft 1010-03-31 2 Starta kursen 1. Öppna ett Internetfönster och fyll i adressen

Läs mer

TRÄNARGUIDE. Mattekoden FLEX. www.flexprogram.org

TRÄNARGUIDE. Mattekoden FLEX. www.flexprogram.org TRÄNARGUIDE Mattekoden FLEX www.flexprogram.org 1 ATT TRÄNA MED MATTEKODEN Mattekoden är ett adaptivt webbaserat träningsprogram för intensivträning av centrala matematiska färdigheter. För att uppnå maximal

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016! Datum: 14-15 maj 2016 Plats: Hotell Scandic, Karlskrona Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014 Hörselverksamheten Fyrbodal 1 (5) Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014 Närvarande: Marianne Schewenius Hans Carlsson Bo Strandqvist Berit Swärd Bo Josefsson Ingemar Wilhelmsson Inger Andersson

Läs mer

LOKALT SAMVERKANSPROGRAM KRING PERSONER MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV SVIKT I BROMMA I KORTFORM

LOKALT SAMVERKANSPROGRAM KRING PERSONER MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV SVIKT I BROMMA I KORTFORM LOKALT SAMVERKANSPROGRAM KRING PERSONER MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV SVIKT I BROMMA I KORTFORM SAMARBETE MELLAN PRIMÄRVÅRDEN, PRIMÄRVÅRDSREHAB, BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING, LÄKARE I SÄRSKILT BOENDE

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Uppdaterad inför NyA-leverans februari 2015 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar som gjorts

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2015-03-27 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 8 5. Comporto

Läs mer

Bilaga Ersättning 2015

Bilaga Ersättning 2015 Diarienr1 (15) Bilaga Ersättning 2015 Utgångspunkten för ersättningen är att det ska råda balans mellan uppdrag och ersättning. Eventuella förändringar av ersättning eller andra förhållanden i uppdraget

Läs mer

Skapa test med fritextfrågor

Skapa test med fritextfrågor Dokumentnamn lathund_skapa_test_fritext_fråga_pingpong_12april Datum Sida 12 april 2012 1 / 6 Skapa test med fritextfrågor Ett test kan innehålla testfrågor med fritext-fält. Dessa rättas inte automatiskt.

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa Kvalitetsbokslut Vårdcentralen Trosa Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

UTFORMANDE AV INFORMATION SOM SKA GE EN TRYGGARE PATIENT PÅ LUNGMOTTAGNINGEN I SKÖVDE

UTFORMANDE AV INFORMATION SOM SKA GE EN TRYGGARE PATIENT PÅ LUNGMOTTAGNINGEN I SKÖVDE UTFORMANDE AV INFORMATION SOM SKA GE EN TRYGGARE PATIENT PÅ LUNGMOTTAGNINGEN I SKÖVDE RAPPORTMALL Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling för kontaktsjuksköterskor 15 hp Jeanette Gunnarsson Bakgrund: Beskrivning

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Uppföljning av hemsjukvård i ordinärt boende i Östergötland

Uppföljning av hemsjukvård i ordinärt boende i Östergötland Uppföljning av hemsjukvård i ordinärt boende i Östergötland Nyckeltal beträffande antal besök, insatser och ansvarfördelning, september 214 Bo Davidsson Elisabeth Viman FoU Centrum för Vård, Omsorg och

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS

Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS 2014-12-09 Uppföljning av utförare Bostad med särskild service LSS Uppföljningen avser: Ångbåtens serviceboende Adress: Ångbåtsvägen 10 C Utförare: Produktion Omsorg Verksamhetschef: Elisabeth Bisaillon,

Läs mer

Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore

Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore Prinfo DesignStore Göteborgs Universitet 1 Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore Om du inte har ett konto upplagt i Prinfo DesignStore så går du in på http://www.prinfodesignstore.com Som

Läs mer

COSMIC Messenger Lathund för kommun och landsting i Kalmar län

COSMIC Messenger Lathund för kommun och landsting i Kalmar län Utformad av arbetsgruppen för hemsjukvård Godkänd av Informationsöverföringsgruppen 2015-11-30 Revideras årligen eller vid behov Upplaga 1 COSMIC Messenger Lathund för kommun och landsting i Kalmar län

Läs mer

NyA-webben. Manual för funktionerna. Bedömning och Meritvärdering

NyA-webben. Manual för funktionerna. Bedömning och Meritvärdering NyA-webben Manual för funktionerna Bedömning och Meritvärdering UPPSALA UNIVERSITET 2 (10) Bedömningar I fönstret Bedömningar fattar du beslut om särskild behörighet och gör meritvärdering. Börja med att

Läs mer

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler I den här lathunden finns detaljerade instruktioner om hur du gör för att skicka rapporter och ljudfiler till din handledare. Först kommer en beskrivning

Läs mer

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2010-04-28 KLARA-manual för Skövde kommunanvändare Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen 2 (11) Innehåll Inkomna meddelanden... 3 Patientadministrering...

Läs mer

Till dig som vårdpersonal JOURNALEN BÄTTRE DIALOG GENOM ÖKAD DELAKTIGHET

Till dig som vårdpersonal JOURNALEN BÄTTRE DIALOG GENOM ÖKAD DELAKTIGHET Till dig som vårdpersonal e-tjänsten JOURNALEN BÄTTRE DIALOG GENOM ÖKAD DELAKTIGHET Vad är e-tjänsten Journalen? I oktober 2015 kommer patienter och invånare som har vårdats i Landstinget Västmanland att

Läs mer

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Informationsmöte Förskola Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Dagordning Gemensamt ansökningssystem Erbjuda plats via anordnarwebben. Anordnarwebben Förbättrad funktionalitet.

Läs mer

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Innehållsförteckning: 1 FÖRBEREDELSER INFÖR TURNERINGSSTART... 2 1.1 HUR SKA RESULTATREGISTRERING SKE?... 2 1.2 SKA RULLANDE RESULTATSKÄRMAR ANVÄNDAS?...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning

Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning 1 (10) Kompetenslyftet ehälsa Habiliteringen Hösten 2013 Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning Förbered inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen

Läs mer

Resultat och statistik för patienter som genomgått utredning och smärtrehabprogram

Resultat och statistik för patienter som genomgått utredning och smärtrehabprogram Resultat och statistik för patienter som genomgått utredning och smärtrehabprogram Sandvikens smärtrehabprogram ingår i Nationella Registret över Smärtrehabilitering (NRS). I detta register samlas data

Läs mer

Rutin Löneöversyn AcadeMedia Det är i denna rutin som du gör din årliga löneöversyn av dina medarbetares löner.

Rutin Löneöversyn AcadeMedia Det är i denna rutin som du gör din årliga löneöversyn av dina medarbetares löner. 1(11) Handledning till lönesättande chefer inför den årliga löneöversynen I varje fönster ligger en hjälptext överst. Läs den gärna först. Vid kostnadsställefördelad personal är det endast chefen som står

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården MEDBORGARPANELEN 213 Rapport 1 Tillgänglighet MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 213 Tillgänglighet i vården Enkät nummer ett slutförd. Nu har landstinget Västmanland genomfört den första enkäten i Medborgarpanelen.

Läs mer

Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme

Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme INNEHÅLL 1 Inloggning...2 2 Översikt...3 2.1 Välj anläggning...4 3 Timvärden...5 3.1 Ändra period...6 3.2 Ändra periodstorlek...7 3.3 Visa som...8 3.4 Enhet...9

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare BURLÖVS KOMMUN SOCIALFÖRVALTNINGEN Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 Datum och ansvarig för innehållet 2012-02-21 Ninette Hansson tf Medicinskt ansvarig sjuksköterska Mallen är framtagen

Läs mer