Välkommen till Kvinnerstaskolan!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Kvinnerstaskolan!"

Transkript

1 Vi gör avtryck

2 PRESENTATION Välkommen till Kvinnerstaskolan! Här kan du välja att läsa på Naturbruksprogrammet eller Bygg- och anläggningsprogrammet. Oavsett vilket kommer du till en skola där både elever och personal trivs och kontakter knyts för livet! Vov, gnägg, pip, mu, brum & Pang På Kvinnerstaskolan kan du lika gärna mötas av en elev till häst som en elev med böcker under armen. Här finns massor av djur och maskiner. Hästar, hundar, reptiler, fåglar, gnagare, djurparksdjur, mjölkkor som samsas med traktorer, grävmaskiner och skotare. Teori och praktik går hand i hand. Samtidigt som du läser om djur och maskiner får du också lära dig hantera dessa praktiskt. Du har dessutom möjlighet att ta med ditt eget djur till skolan. Gott samarbete med näringslivet Kvinnerstaskolan har nära kontakter med näringslivet både nationellt och internationellt. Stor del av utbildningen förläggs till olika arbetsplatser. Det är inte ovanligt att delar av praktiken sker utomlands. Vår långa erfarenhet med lärlingsutbildning har förstärkt vårt samarbete med näringslivet. Skolan fungerar som både skola och företag. Vi producerar och säljer bland annat mjölk, spannmål, grönsaker och virke. Vi säljer också olika anläggningsuppdrag. Vi satsar på entreprenörskap och det ger dig tillgång till ett stort nätverk och goda förutsättningar att bli en framgångsrik egenföretagare!

3 Centralt ändå på landet Kvinnerstaskolan ligger bra till, ca en mil norr om Örebro, i bördig lantbruksbygd. Kommunikationerna är goda alla bussar som går norrut från Örebro stannar vid skolan. Skolområdet är välskött och sammanhållet, vilket främjar gemenskapen. Här utbildas ca 400 elever, varav ca 100 bor på skolans internat. Hos oss finns också gymnasiesärskola och riksgymnasium för döva och hörselskadade, RGD/RGH. Vårt fina bibliotek är välutrustat med facklitteratur, skönlitteratur och massor av facktidskrifter. Bo på skolan De elever som bor på skolan blir ofta vänner för livet. Du bor i ett fräscht rum med dusch, toalett och trådlöst nätverk, samt äter alla dina mål på skolan. Maten lagas på plats Kvinnerstaskolan är känd för sin goda mat! På fritiden kan du gå till Lillgården där du träffar kompisar, kopplar av eller spelar spel. Fritidsledare finns på plats kvällstid och har därefter jourtjänst under natten. Stöd & hjälp Vi har på Kvinnerstaskolan en aktiv elevhälsa som ger stöd och hjälp. Elevhälsoteamet består av skolkurator, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Skolpsykolog och skolläkare delas med andra gymnasieskolor i kommunen. Eleverna känner sig trygga på skolan enligt elevenkät. Många inriktningar Naturbruksprogrammet på Kvinnerstaskolan har ett brett utbud av inriktningar. Du kan välja mellan Djur, Skog och Lantbruk. På Lantbruk och Djur (häst) kan du dessutom välja att gå på lärlingsutbildningen. Inom varje inriktning kan du sedan välja profil och därefter fördjupa dig ytterligare i det som du har störst intresse av (så kallad yrkesutgång). Naturbruksprogrammet finns även med Naturvetenskaplig breddning. På Bygg- och anläggningsprogrammet kan du välja inriktningen Anläggningsfordon. Förutsättningarna att få jobb direkt efter våra utbildningar är goda. Alla våra utbildningar ger dessutom möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

4 NATURBRUKSPROGRAMMET DJUR Bli ett proffs i hästbranschen Det första året får du en grundläggande utbildning om djur och natur. Djurskötsel tillämpas i våra stallar på skolan och på Örebrotravet. Vi har idag ca 30 rid- och travhästar samt travponnyer i skolverksamheten. Ponnyerna delas med travskolan på Örebro-Lindesbergs travbanor. År två grundläggs dina yrkeskunskaper. Hästkunskap, ridning och körning finns på schemat ett par gånger i veckan. Du får inblick i stora delar av hästbranschen och kan under terminerna prova på olika delar på våra noggrant utvalda APL-platser. Sista året kommer du att specialisera dig ytterligare inom trav- eller ridsport. Du kan välja en av följande yrkesutgångar: Internationell hästskötare Unghästinriktad hästskötare Hästskötare med friskvårdsinriktning För framtida entreprenörer För dig som från början av utbildningen vet att du vill starta egen verksamhet, erbjuder vi ett entreprenörspår med hästinriktning. Entreprenörskap och ekonomi läser du ihop med framtida entreprenörer från andra inriktningar och hästämnen ihop med övriga hästskötarelever. Hästhållare mer teori på schemat Om du satsar på att läsa vidare på yrkeshögskola eller högskola är specialiseringen som hästhållare något för dig. Här finns mer utrymme för teoretiska kurser, då utbildningen anpassats till dig som har ett bredare hästintresse och inte vill fokusera på en specifik hästsportgren. Ta med din egen häst Du har möjlighet att ta med egen häst och stalla upp den i elevstallet mot en reducerad stallhyra. Väl på plats kan du ta hjälp av lärare och instruktörer om det skulle uppstå problem. Du har fri nyttjanderätt till våra rid- och körbanor, skogens alla ridvägar och vårt ridhus. Travskolan på Kvinnerstaskolan har kurser för barn i de yngre åldrarna på kvällstid och viss lägerverksamhet på loven. Som frivillig hjälpledare på travskolan får du vara med och handleda hästverksamhet för barn och delta i de aktiviteter som ordnas för ungdomstravets ledare.

5 Biten av djur Kan du inte tänka dig ett liv utan djur? Det kan inte vi heller och många fler med oss. För att djuren i vår omgivning ska må bra krävs det rätt utbildade människor. Du kan bli en av oss. Vi värnar om både djur och natur och jobbar tillsammans för en hållbar framtid. Djurbranschen ökar stadigt och med den kraven på kompetent personal. Vilka djur vill du jobba med? Sällskapsdjur för alla Väljer du någon av våra profiler hund eller djurpark så gör du det i kombination med sällskapsdjur. I skolans djurstallar finner du gnagare, kaniner, fåglar, reptiler, groddjur och fiskar. Djuren använder vi i undervisningen så att du ska bli en så bra djurskötare som möjligt. Bra för dig som vill jobba på djuraffär. Visste du att ca människor får sin försörjning från sällskapsdjursbranschen? Hund Hundliv på heltid? Då ska du välja yrkesutgång hund. Skolan har stora ytor för hundverksamhet både i skog och på hundplan. Hos oss arbetar vi med träning och hantering av olika hundar och raser. Har du egen hund finns möjlighet att ta med den i undervisningen. Ditt intresse blir din spetskompetens. Visste du att det finns ca hundar i Sverige? Djurpark Drömmer du om ett jobb i djurpark? Den här profilen är till dig som vill jobba med lite udda djur och vill ge andra människor en annorlunda djurupplevelse. Möjligheterna att starta eget är stora. Grunden lägger vi på skolan och spetsutbildning sker i samarbete med Borås djurpark. Visste du att ca 6 miljoner människor besöker Svenska djurparker varje år? Visste du att människan delar 98,6% av sina gener med schimpansen? Lär dig mer i Borås Djurpark! boraszoo.se/utbildning boraszoo.se

6 NATURBRUKSPROGRAMMET SKOG

7 Skogen är vår framtid Vad är skogen för dig? För oss är den inte bara en inkomstbringande resurs, utan också ett ställe för upplevelser, rekreation och jakt. Vi som jobbar här har alla ett förflutet i skogsbranschen och vårt ansvar är att utbilda kompetent personal som kan fortsätta att förvalta skogen på ett ekonomiskt och hållbart sätt. Genom vår varierade erfarenhet ger vi dig de kunskaper som krävs för att du ska finna din framtid i skogen. Du tillhör den kommande generationen av skogsarbetare där kraven på en bra utbildning är skyhöga. Du är en nyckelfigur i hur våra svenska skogar ska brukas och nyttjas i framtiden. Vi erbjuder tre yrkesutgångar. Vilken väljer du? Maskinförare Är du intresserad av stora maskiner i kombination med skogsbruk ska du gå vår yrkesutgång mot maskinförare. Vi har nya maskiner som möter arbetslivets krav på effektivitet. Visste du att du som maskinförare måste fatta fler beslut per minut än en JAS-pilot? Här får du lära dig den senaste tekniken! Det gröna spåret skogsskötsel Vill du bygga framtidens skogar och naturmiljöer? Jobba tätortsnära eller med reservatskötsel? Skolan erbjuder en specialiserad yrkesutgång som ger dig möjlighet att kanske starta eget för att åta dig till exempel arbeten i stadsnära miljö. Småskalighet kan också vara ett lönsamt företagande! Jakt och viltvård Allt fler söker spänning och upplevelser i skogsmiljöer. Du kanske själv har ett brinnande intresse för jakt? Då kan du kombinera ditt jaktintresse med utbildning mot det gröna eller maskinspåret. Vi har goda kontakter med markägare som erbjuder jaktmarker för olika vilt. Du kan också läsa in jägarexamen på skolan.

8 NATURBRUKSPROGRAMMET LANTBRUK Ett livsviktigt jobb På naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk ser vi helheten från jord till bord från producentens förutsättningar och produktionsinriktning till konsumentens krav på produkten. Vi ger dig kunskaper inom såväl odling och maskiner som animalieproduktion. För att skapa förståelse för lantbruksföretagarens vardag sker ungefär halva utbildningstiden i praktiskt arbete i skoljordbruket och på praktikplatser. Du får grundläggande utbildning på skolan i kombination med möjligheten att utvecklas i en stimulerande miljö hos utbildade praktikvärdar. Livet på landet Du kan välja att lägga mer av din tid antingen på växtodling eller lantbruksdjur. Genom praktik på utvalda gårdar inom det område som intresserar dig mest får du spetskompetens. Oavsett vad du väljer får du en bred utbildning som gör dig förberedd för ett yrkesliv i en bransch som har stora utvecklingsmöjligheter. Växtodling På odlingssidan har du möjlighet att bredda dina kunskaper inom odling av olika grödor. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som till exempel lantbruksarbetare eller maskinförare. Lantbruksdjur På djursidan kan du välja att specialisera dig mot just det djurslag, som intresserar dig. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som till exempel lantbruksarbetare eller djurskötare.

9

10 BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET ANLÄGGNINGSFORDON Bli en bra anläggare med hjälp av maskiner Gillar du praktik varvat med teori? Vill du ha undervisning i både inomhus- och utomhusmiljö? Allt detta får du på Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon på Kvinnerstaskolan. Anläggningsmaskinförare Här lär du dig att hantera hjullastare, grävmaskin, grävlastare, dumper och teleskoplastare. Vi ger dig goda kunskaper i markarbeten och materialhantering vid anläggningsarbeten, som till exempel vägarbeten. Fokus ligger på schaktteknik, grus- och bergshantering, vägbyggnad, ballastkunskap och maskinvård. Ergonomi, hälsa, miljö och kundbemötande är viktiga områden som genomsyrar utbildningen. Kurserna vävs samman i projektform, där vi utför och planerar riktiga anläggningsjobb. Utbildningen förbereder dig för jobb inom vägbyggnad, banarbete, bergshantering, gatuunderhåll eller VA-anläggning. Handla där proffsen handlar Hos oss kan du alltid räkna med: HANDLA DÄR PROFFSEN HANDLAR ÖPPET: Mån-fre Lördag stängt. Verkstadsgatan 12 Örebro. Tel stor sortering på virke stort lager av byggmaterial hög service trä från eget sågverk att få lasta under tak att få låna släpkärra personal med mångårig yrkeserfarenhet kunskap om alla produkter ingår i Sveriges största bygghandelskedja gemensamma inköp som pressar priserna vi står för kvalitét, service och yrkeskunnande hos oss är goda råd gratis

11 ASL1203 Alltid nära dig Hos oss hittar du ett produktprogram med marknadens bästa tekniska lösningar och ett sortiment som ständigt utvecklas. I vårt produktprogram ingår bl a Valtra, Fendt, CLAAS, Väderstad, Överum och JF-STOLL ÖREBRO - Hjälmarvägen 85 Tel

12 Välkommen att kontakta oss! Kvinnerstaskolan Axberg Örebro Tel: Fax: Din leverantör av skor och arbetskläder. Grolls Yrkesbutik Radiatorvägen 15, Örebro, Tel: Du vill arbeta inom lantbrukssektorn. Men med vad? Intresse för lantbruk och för teknik är en perfekt kombination för fältpersonal hos DeLaval. Tel Concept: JS Media Tools A/S xxxxx Concept: JS Media Tools A/S 5678

Läsåret 2015/2016. Program väljaren. Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg

Läsåret 2015/2016. Program väljaren. Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg Läsåret 2015/2016 Program väljaren Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg Innehåll Välkommen till oss! Del 2 Allmän information om gymnasieskolan resterande delen av katalogen

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst!

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hos oss blir du sedd och får möjlighet att uppnå dina mål vare sig det är att komma vidare till högskoleutbildning eller att gå direkt ut

Läs mer

ÄLVDALEN. långt borta och ändå nära

ÄLVDALEN. långt borta och ändå nära www.alvdalen.com ÄLVDALEN långt borta och ändå nära Älvdalens Utbildningscentrum är en fristående gymnasieskola som erbjuder yrkesprogram och högskoleförberedande program för elever från hela Sverige.

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Västerås läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Linköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

Ditt resultat i fokus

Ditt resultat i fokus Välkommen till Öppet hus Globen/ Stockholm Torsdag 28 nov, kl 18-20 Måndag 9 dec, kl 18-20 Onsdag 15 jan, kl 18-20 Lördag 8 feb, kl 11-13 Tisdag 6 maj, kl 18-20 Arenavägen 23 Stockholm/Globen City Tel:

Läs mer

PROGRAM- KATALOG BORLÄNGE GYMNASIESKOLA

PROGRAM- KATALOG BORLÄNGE GYMNASIESKOLA BORLÄNGE GYMNASIESKOLA PROGRAM- KATALOG 2015 ERIKSLUNDSGYMNASIET HAGAGYMNASIET HUSHAGSGYMNASIET LJUNGBERGSGYMNASIET SOLTORGSGYMNASIET INTRODUKTIONSPROGRAMMEN ERIKSLUNDSGYMNASIET El- och energiprogrammet

Läs mer

Gymnasie- valet. Uppsala. www.uppsala.se/syv. Vi finns på facebook Ungdomsvägledningen

Gymnasie- valet. Uppsala. www.uppsala.se/syv. Vi finns på facebook Ungdomsvägledningen Gymnasie- valet www.uppsala.se/syv Vi finns på facebook Ungdomsvägledningen Innehåll Nu är det dags att välja! 3 Så här fungerar gymnasieskolan 4 Ansökan och antagning 6 Tidsplan 9 Studie- och yrkesvägledning

Läs mer

eskilstuna.se/gymnasieval

eskilstuna.se/gymnasieval eskilstuna.se/gymnasieval gymnasiet Här lever Rekarneandan Framgången kallar vi den stora cafeteria och mötesplats som utgör kärnan på Rekarne gymnasiet. Hit bär alla vägar och här möts elever och personal

Läs mer

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID VÄLKOMMEN TILL NÖSNÄSGYMNASIET! Välkommen till en gymnasieskola med stort utbildningsutbud och många möjligheter. INNEHÅLL: Här möter du en trygg atmosfär med god stämning och

Läs mer

gymnasieskolor Läsåret 2015/2016

gymnasieskolor Läsåret 2015/2016 PROGRAMVÄLJAREN Gävle kommunala gymnasieskolor Läsåret 2015/2016 Innehåll Erfarenhet som ger goda resultat...4 Skolor Borgarskolan...6 Polhemsskolan...7 Vasaskolan...8 Barn- och fritidsprogrammet BF...9

Läs mer

KOMVUX I LUND 2014/15

KOMVUX I LUND 2014/15 KOMVUX I LUND 2014/15 FRAMTIDEN BÖRJAR HÄR När du besöker Komvux i Lund, stanna gärna till i dörren till det stora caféet. För det mesta är det fullt av människor i olika åldrar. Alla med olika bakgrund

Läs mer

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet www.ridsport.se Ridsporten VILL Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet Innehållsförteckning Vet du vad Ridsporten Vill?...2 Du är en del av svensk ridsport...4 Till ridklubben är alla välkomna!...6 Ridsport

Läs mer

Vad ska du bli när du blir stor?

Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli när du blir stor? Den frågan har du säkert fått höra ända sedan du var liten. Kanske visste du redan då. Kanske har du fortfarande ingen aning. Men oavsett om du så småningom väljer att

Läs mer

KATTE POLHEM SPYKEN VIPAN 2012/13 VIPAN

KATTE POLHEM SPYKEN VIPAN 2012/13 VIPAN KATTE POLHEM SPYKEN VIPAN 2012/13 VIPAN Direkt från skoltrappan till Om tre år kan du troligen ta steget från Vipans skoltrappa och rätt in i ett roligt yrkesliv. Faktum är att du om bara några minuter

Läs mer

Bildning och kreativitet

Bildning och kreativitet Bildning och kreativitet Det här är en skola för dig med höga ambitioner De kommande tre åren är viktiga. Det kommer att bli spännande år med många nya vänner. Du kommer också att ställas inför stora utmaningar

Läs mer

DU kan bli flygtekniker!

DU kan bli flygtekniker! Är du tekniskt intresserad och beredd att lägga ner lite mer jobb under din gymnasietid, så är detta ett programval som ger många möjligheter. DU kan bli flygtekniker! Jobba med flygplan och helikoptrar,

Läs mer

Bildning och kreativitet

Bildning och kreativitet Bildning och kreativitet Det här är en skola för dig med höga ambitioner De kommande tre åren är viktiga. Det kommer att bli spännande år med många nya vänner. Du kommer också att ställas inför stora utmaningar

Läs mer

GYMNASIEVAL. Ditt. Eric Saade: Eleverna har ordet: Här kan du skräddarsy ditt egna program Julia Sjöslätt, Cybergymnasiet Läs mer sid.

GYMNASIEVAL. Ditt. Eric Saade: Eleverna har ordet: Här kan du skräddarsy ditt egna program Julia Sjöslätt, Cybergymnasiet Läs mer sid. ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS DISTRIBUERAS MED SYDSVENSKAN DEN 17 JANUARI 2015 Eleverna har ordet: Här kan du skräddarsy ditt egna program Julia Sjöslätt, Cybergymnasiet

Läs mer

Öppnar nya möjligheter! HV SA HA EE EK IM ES NA BF PROGRAMKATALOG 2014. -Måste jag välja?

Öppnar nya möjligheter! HV SA HA EE EK IM ES NA BF PROGRAMKATALOG 2014. -Måste jag välja? -kan jag kombinera plugg med min idrott utan att tappa viktiga poäng? -På vilka program får man starta eget företag? -Hur gör jag om mina betyg inte räcker till? -Måste jag välja? -Jag vill jobba som ljudtekniker,

Läs mer

Utbildning. 2015/2016

Utbildning. 2015/2016 Utbildning. 2015/2016 1 Riktigt bra utbildning - med idrott i fokus Filbornaskolan är en mötesplats för många elever. Blivande industritekniker, försäljare, hantverkare, barnskötare, ingenjörer, psykologer

Läs mer

HÄR BÖRJAR DITT IDROTT EKONOMI FRISÖR NATUR FYSIK HIPPOLOGI SAMHÄLL TEKNIK

HÄR BÖRJAR DITT IDROTT EKONOMI FRISÖR NATUR FYSIK HIPPOLOGI SAMHÄLL TEKNIK 2015/16 POLHEM AUG Välkomna! Vi hälsar alla nya & gamla elever varmt välkomna till ett nytt skolår! Ni är efterlängtade

Läs mer

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10 FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10 3 Välkommen till vår skola Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium är skolan för dig som vill utbilda dig inom ett yrke redan i gymnasiet

Läs mer

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas.

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Gillar du idrott och att röra på dig? Då är Hälsogymnasiet skolan för dig! Hälsogymnasiet ger dig en gedigen utbildning inom hälsa och kommunikation. Du

Läs mer

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Välkommen Innehåll Anta en personlig utmaning på Grimslövs folkhögskola och du kommer finna dig stå i centrum vare sig du väljer en av våra allmänna kurser eller

Läs mer

Glasmästeribranschens utbildningsvägar och handledarinformation

Glasmästeribranschens utbildningsvägar och handledarinformation Glasmästeribranschens utbildningsvägar och handledarinformation En vägledning för dig som har elever eller lärlingar Våra mål är att Glasmästeribranschen ska hålla högsta kvalitet inom grund- och lärlingsutbildning.

Läs mer

R I D S P O R T E N V I L L

R I D S P O R T E N V I L L RIDSPORTEN VILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vet du vad Ridsporten Vill? 3 Du är en del av svensk ridsport 4 Till ridklubben är alla välkomna! 6 Ridsport ska vara roligt! 8 Ansvar engagerar och utvecklar 10 Ryttare

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium! viktig information från mjölby gymnasium Det viktiga är att alla gör sin egen grej Tips som gör ditt val enklare... För Mårten är valfrihet och personlig utveckling viktigast i skolan Goda råd från coachen

Läs mer