Välkommen till Kvinnerstaskolan!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Kvinnerstaskolan!"

Transkript

1 Vi gör avtryck

2 PRESENTATION Välkommen till Kvinnerstaskolan! Här kan du välja att läsa på Naturbruksprogrammet eller Bygg- och anläggningsprogrammet. Oavsett vilket kommer du till en skola där både elever och personal trivs och kontakter knyts för livet! Vov, gnägg, pip, mu, brum & Pang På Kvinnerstaskolan kan du lika gärna mötas av en elev till häst som en elev med böcker under armen. Här finns massor av djur och maskiner. Hästar, hundar, reptiler, fåglar, gnagare, djurparksdjur, mjölkkor som samsas med traktorer, grävmaskiner och skotare. Teori och praktik går hand i hand. Samtidigt som du läser om djur och maskiner får du också lära dig hantera dessa praktiskt. Du har dessutom möjlighet att ta med ditt eget djur till skolan. Gott samarbete med näringslivet Kvinnerstaskolan har nära kontakter med näringslivet både nationellt och internationellt. Stor del av utbildningen förläggs till olika arbetsplatser. Det är inte ovanligt att delar av praktiken sker utomlands. Vår långa erfarenhet med lärlingsutbildning har förstärkt vårt samarbete med näringslivet. Skolan fungerar som både skola och företag. Vi producerar och säljer bland annat mjölk, spannmål, grönsaker och virke. Vi säljer också olika anläggningsuppdrag. Vi satsar på entreprenörskap och det ger dig tillgång till ett stort nätverk och goda förutsättningar att bli en framgångsrik egenföretagare!

3 Centralt ändå på landet Kvinnerstaskolan ligger bra till, ca en mil norr om Örebro, i bördig lantbruksbygd. Kommunikationerna är goda alla bussar som går norrut från Örebro stannar vid skolan. Skolområdet är välskött och sammanhållet, vilket främjar gemenskapen. Här utbildas ca 400 elever, varav ca 100 bor på skolans internat. Hos oss finns också gymnasiesärskola och riksgymnasium för döva och hörselskadade, RGD/RGH. Vårt fina bibliotek är välutrustat med facklitteratur, skönlitteratur och massor av facktidskrifter. Bo på skolan De elever som bor på skolan blir ofta vänner för livet. Du bor i ett fräscht rum med dusch, toalett och trådlöst nätverk, samt äter alla dina mål på skolan. Maten lagas på plats Kvinnerstaskolan är känd för sin goda mat! På fritiden kan du gå till Lillgården där du träffar kompisar, kopplar av eller spelar spel. Fritidsledare finns på plats kvällstid och har därefter jourtjänst under natten. Stöd & hjälp Vi har på Kvinnerstaskolan en aktiv elevhälsa som ger stöd och hjälp. Elevhälsoteamet består av skolkurator, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Skolpsykolog och skolläkare delas med andra gymnasieskolor i kommunen. Eleverna känner sig trygga på skolan enligt elevenkät. Många inriktningar Naturbruksprogrammet på Kvinnerstaskolan har ett brett utbud av inriktningar. Du kan välja mellan Djur, Skog och Lantbruk. På Lantbruk och Djur (häst) kan du dessutom välja att gå på lärlingsutbildningen. Inom varje inriktning kan du sedan välja profil och därefter fördjupa dig ytterligare i det som du har störst intresse av (så kallad yrkesutgång). Naturbruksprogrammet finns även med Naturvetenskaplig breddning. På Bygg- och anläggningsprogrammet kan du välja inriktningen Anläggningsfordon. Förutsättningarna att få jobb direkt efter våra utbildningar är goda. Alla våra utbildningar ger dessutom möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

4 NATURBRUKSPROGRAMMET DJUR Bli ett proffs i hästbranschen Det första året får du en grundläggande utbildning om djur och natur. Djurskötsel tillämpas i våra stallar på skolan och på Örebrotravet. Vi har idag ca 30 rid- och travhästar samt travponnyer i skolverksamheten. Ponnyerna delas med travskolan på Örebro-Lindesbergs travbanor. År två grundläggs dina yrkeskunskaper. Hästkunskap, ridning och körning finns på schemat ett par gånger i veckan. Du får inblick i stora delar av hästbranschen och kan under terminerna prova på olika delar på våra noggrant utvalda APL-platser. Sista året kommer du att specialisera dig ytterligare inom trav- eller ridsport. Du kan välja en av följande yrkesutgångar: Internationell hästskötare Unghästinriktad hästskötare Hästskötare med friskvårdsinriktning För framtida entreprenörer För dig som från början av utbildningen vet att du vill starta egen verksamhet, erbjuder vi ett entreprenörspår med hästinriktning. Entreprenörskap och ekonomi läser du ihop med framtida entreprenörer från andra inriktningar och hästämnen ihop med övriga hästskötarelever. Hästhållare mer teori på schemat Om du satsar på att läsa vidare på yrkeshögskola eller högskola är specialiseringen som hästhållare något för dig. Här finns mer utrymme för teoretiska kurser, då utbildningen anpassats till dig som har ett bredare hästintresse och inte vill fokusera på en specifik hästsportgren. Ta med din egen häst Du har möjlighet att ta med egen häst och stalla upp den i elevstallet mot en reducerad stallhyra. Väl på plats kan du ta hjälp av lärare och instruktörer om det skulle uppstå problem. Du har fri nyttjanderätt till våra rid- och körbanor, skogens alla ridvägar och vårt ridhus. Travskolan på Kvinnerstaskolan har kurser för barn i de yngre åldrarna på kvällstid och viss lägerverksamhet på loven. Som frivillig hjälpledare på travskolan får du vara med och handleda hästverksamhet för barn och delta i de aktiviteter som ordnas för ungdomstravets ledare.

5 Biten av djur Kan du inte tänka dig ett liv utan djur? Det kan inte vi heller och många fler med oss. För att djuren i vår omgivning ska må bra krävs det rätt utbildade människor. Du kan bli en av oss. Vi värnar om både djur och natur och jobbar tillsammans för en hållbar framtid. Djurbranschen ökar stadigt och med den kraven på kompetent personal. Vilka djur vill du jobba med? Sällskapsdjur för alla Väljer du någon av våra profiler hund eller djurpark så gör du det i kombination med sällskapsdjur. I skolans djurstallar finner du gnagare, kaniner, fåglar, reptiler, groddjur och fiskar. Djuren använder vi i undervisningen så att du ska bli en så bra djurskötare som möjligt. Bra för dig som vill jobba på djuraffär. Visste du att ca människor får sin försörjning från sällskapsdjursbranschen? Hund Hundliv på heltid? Då ska du välja yrkesutgång hund. Skolan har stora ytor för hundverksamhet både i skog och på hundplan. Hos oss arbetar vi med träning och hantering av olika hundar och raser. Har du egen hund finns möjlighet att ta med den i undervisningen. Ditt intresse blir din spetskompetens. Visste du att det finns ca hundar i Sverige? Djurpark Drömmer du om ett jobb i djurpark? Den här profilen är till dig som vill jobba med lite udda djur och vill ge andra människor en annorlunda djurupplevelse. Möjligheterna att starta eget är stora. Grunden lägger vi på skolan och spetsutbildning sker i samarbete med Borås djurpark. Visste du att ca 6 miljoner människor besöker Svenska djurparker varje år? Visste du att människan delar 98,6% av sina gener med schimpansen? Lär dig mer i Borås Djurpark! boraszoo.se/utbildning boraszoo.se

6 NATURBRUKSPROGRAMMET SKOG

7 Skogen är vår framtid Vad är skogen för dig? För oss är den inte bara en inkomstbringande resurs, utan också ett ställe för upplevelser, rekreation och jakt. Vi som jobbar här har alla ett förflutet i skogsbranschen och vårt ansvar är att utbilda kompetent personal som kan fortsätta att förvalta skogen på ett ekonomiskt och hållbart sätt. Genom vår varierade erfarenhet ger vi dig de kunskaper som krävs för att du ska finna din framtid i skogen. Du tillhör den kommande generationen av skogsarbetare där kraven på en bra utbildning är skyhöga. Du är en nyckelfigur i hur våra svenska skogar ska brukas och nyttjas i framtiden. Vi erbjuder tre yrkesutgångar. Vilken väljer du? Maskinförare Är du intresserad av stora maskiner i kombination med skogsbruk ska du gå vår yrkesutgång mot maskinförare. Vi har nya maskiner som möter arbetslivets krav på effektivitet. Visste du att du som maskinförare måste fatta fler beslut per minut än en JAS-pilot? Här får du lära dig den senaste tekniken! Det gröna spåret skogsskötsel Vill du bygga framtidens skogar och naturmiljöer? Jobba tätortsnära eller med reservatskötsel? Skolan erbjuder en specialiserad yrkesutgång som ger dig möjlighet att kanske starta eget för att åta dig till exempel arbeten i stadsnära miljö. Småskalighet kan också vara ett lönsamt företagande! Jakt och viltvård Allt fler söker spänning och upplevelser i skogsmiljöer. Du kanske själv har ett brinnande intresse för jakt? Då kan du kombinera ditt jaktintresse med utbildning mot det gröna eller maskinspåret. Vi har goda kontakter med markägare som erbjuder jaktmarker för olika vilt. Du kan också läsa in jägarexamen på skolan.

8 NATURBRUKSPROGRAMMET LANTBRUK Ett livsviktigt jobb På naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk ser vi helheten från jord till bord från producentens förutsättningar och produktionsinriktning till konsumentens krav på produkten. Vi ger dig kunskaper inom såväl odling och maskiner som animalieproduktion. För att skapa förståelse för lantbruksföretagarens vardag sker ungefär halva utbildningstiden i praktiskt arbete i skoljordbruket och på praktikplatser. Du får grundläggande utbildning på skolan i kombination med möjligheten att utvecklas i en stimulerande miljö hos utbildade praktikvärdar. Livet på landet Du kan välja att lägga mer av din tid antingen på växtodling eller lantbruksdjur. Genom praktik på utvalda gårdar inom det område som intresserar dig mest får du spetskompetens. Oavsett vad du väljer får du en bred utbildning som gör dig förberedd för ett yrkesliv i en bransch som har stora utvecklingsmöjligheter. Växtodling På odlingssidan har du möjlighet att bredda dina kunskaper inom odling av olika grödor. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som till exempel lantbruksarbetare eller maskinförare. Lantbruksdjur På djursidan kan du välja att specialisera dig mot just det djurslag, som intresserar dig. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som till exempel lantbruksarbetare eller djurskötare.

9

10 BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET ANLÄGGNINGSFORDON Bli en bra anläggare med hjälp av maskiner Gillar du praktik varvat med teori? Vill du ha undervisning i både inomhus- och utomhusmiljö? Allt detta får du på Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon på Kvinnerstaskolan. Anläggningsmaskinförare Här lär du dig att hantera hjullastare, grävmaskin, grävlastare, dumper och teleskoplastare. Vi ger dig goda kunskaper i markarbeten och materialhantering vid anläggningsarbeten, som till exempel vägarbeten. Fokus ligger på schaktteknik, grus- och bergshantering, vägbyggnad, ballastkunskap och maskinvård. Ergonomi, hälsa, miljö och kundbemötande är viktiga områden som genomsyrar utbildningen. Kurserna vävs samman i projektform, där vi utför och planerar riktiga anläggningsjobb. Utbildningen förbereder dig för jobb inom vägbyggnad, banarbete, bergshantering, gatuunderhåll eller VA-anläggning. Handla där proffsen handlar Hos oss kan du alltid räkna med: HANDLA DÄR PROFFSEN HANDLAR ÖPPET: Mån-fre Lördag stängt. Verkstadsgatan 12 Örebro. Tel stor sortering på virke stort lager av byggmaterial hög service trä från eget sågverk att få lasta under tak att få låna släpkärra personal med mångårig yrkeserfarenhet kunskap om alla produkter ingår i Sveriges största bygghandelskedja gemensamma inköp som pressar priserna vi står för kvalitét, service och yrkeskunnande hos oss är goda råd gratis

11 ASL1203 Alltid nära dig Hos oss hittar du ett produktprogram med marknadens bästa tekniska lösningar och ett sortiment som ständigt utvecklas. I vårt produktprogram ingår bl a Valtra, Fendt, CLAAS, Väderstad, Överum och JF-STOLL ÖREBRO - Hjälmarvägen 85 Tel

12 Välkommen att kontakta oss! Kvinnerstaskolan Axberg Örebro Tel: Fax: Din leverantör av skor och arbetskläder. Grolls Yrkesbutik Radiatorvägen 15, Örebro, Tel: Du vill arbeta inom lantbrukssektorn. Men med vad? Intresse för lantbruk och för teknik är en perfekt kombination för fältpersonal hos DeLaval. Tel Concept: JS Media Tools A/S xxxxx Concept: JS Media Tools A/S

NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK

NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK NATURBRUKSPROGRAMMET INRIKTNINGAR HÖSTEN 2011 DJURVÅRD LANTBRUK GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN OCH PROGRAMGEMENSAMMA KARAKTÄRSÄMNEN GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN 600 P Gemensamma kurser för alla yrkesförberedande

Läs mer

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst!

Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hästgymnasiet med ambitioner och visioner! Lev och lär med häst! Hos oss blir du sedd och får möjlighet att uppnå dina mål vare sig det är att komma vidare till högskoleutbildning eller att gå direkt ut

Läs mer

Bollerup. - mer än en vanlig skola

Bollerup. - mer än en vanlig skola Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup - mer än en vanlig skola HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a traktorkörning, djurskötsel, mjölka, vårbruk, 2 veckor APL Ditt första år på Lantbruk Du börjar höstterminen

Läs mer

Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket

Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket Naturbruksprogrammet exempel på programfördjupningspaket Inriktning djur Hästskötare med inriktning mot ridning Häst 1, 100 poäng Häst 2, 100 poäng Häst 3, 100 poäng Ridning och körning, 100 poäng Ridning

Läs mer

Om du går in på vår hemsida hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud.

Om du går in på vår hemsida  hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud. Kontakt Vill du veta mer? Om du går in på vår hemsida www.nbgkalmar.se hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud. Har du eller dina föräldrar frågor? Skicka e-post till info@nbgkalmar.se

Läs mer

Djurvård/Djursjukvård

Djurvård/Djursjukvård Djurvård/Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.nbgkalmar.se Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt första år får

Läs mer

Anläggningsfordon. Bygg- och anläggning. Läs mer på

Anläggningsfordon. Bygg- och anläggning. Läs mer på Anläggningsfordon Bygg- och anläggning Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Grunderna inom bygg och anläggning Ditt första år på Anläggningsfordon Det första året läser du förutom de ämnen som

Läs mer

Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen

Lantbruk. Programmet för Skog, Mark & Djur. Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programmet för Skog, Mark & Djur Lantbruk Programfördjupning på gymnasiesärskolan Sötåsen Programfördjupningen Lantbruk är avsedd för dig som vill skaffa dig en bred och fördjupad utbildning om lantbruk.

Läs mer

Dille Gård. Naturbruksgymnasium

Dille Gård. Naturbruksgymnasium Dille Gård Naturbruksgymnasium Naturbruksprogrammet det breda yrkesprogrammet med många möjligheter. Välkommen till Dille Gård vi ger dig både rötter och vingar! Vi har utbildningar för dig som vill kombinera

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Redan på höstterminen i årskurs ett tar du ditt traktorkort Ditt första år på Lantbruk Första året börjar med mycket

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP HÄSTUTBILNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett om Du väljer att jobba direkt efter gymnasiet

Läs mer

Gymnasiesärskolans. Naturbruksprogram. Öknaskolan

Gymnasiesärskolans. Naturbruksprogram. Öknaskolan Gymnasiesärskolans Naturbruksprogram Öknaskolan Välkommen till Naturbruksprogrammet på Öknas gymnasiesärskola! Vi har ca 20 elever. Här går du i 4 år. Du tränar på att ta ansvar, att arbeta både självständigt

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel och hantering av djur Första året handlar mycket om att hantera, utfordra och sköta om

Läs mer

VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet. Transportteknik. till Österportgymnasiet i Ystad. till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo

VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet. Transportteknik. till Österportgymnasiet i Ystad. till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo VI FLYTTAR! Naturbruksprogrammet till Österportgymnasiet i Ystad Transportteknik till Nils Holgerssongymnasiet i Sjöbo Information från Sydskånska Gymnasiet Djurhållning Transportteknik Exotiska djur Praktik

Läs mer

Om skolan och miljon. Om framtiden

Om skolan och miljon. Om framtiden FAKTA Skolans internat har plats för 51 elever. Rummen är fördelade på fyra hus med eget kök och allrum med TV. Alla rum har egen dusch och toalett. På skolan finns ett välutrustat gym, datasal med internet,

Läs mer

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Entreprenad Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Redan på höstterminen i årskurs ett tar du ditt traktorkort Ditt första år på Lantbruk-Entreprenad Första året ligger

Läs mer

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år!

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup mer än en vanlig skola Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup satsar på Trygghet, Trivsel och Kvalitet. Välkomna

Läs mer

Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola

Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola Naturbruksprogram -Lantbruk alt. Lantbruk NA -Häst NA alt. SA -Unghästutbildning -riksrekryterande- Yrkesintroduktion Gymnasiesärskola Välkommen till våra INFODAGAR på Bollerup 19 okt 2019 25 jan 2020

Läs mer

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år!

Bollerup. mer än en vanlig skola. Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup mer än en vanlig skola Bollerup är annorlunda! Sveriges kanske vackraste gymnasieskola! Här har vi utbildat människor i över hundra år! Bollerup satsar på Trygghet, Trivsel och Kvalitet. Välkomna

Läs mer

Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal

Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal Ljusdal Naturbruk SLOTTEGYMNASIET Bra utbildning i en kreativ miljö Vill du ha en bra utbildning, gå i en skola där du får utmana din kreativitet och utveckla din kompetens? Då ska du söka till Naturbruksprogrammet!

Läs mer

Bollerup. - mer än en vanlig skola

Bollerup. - mer än en vanlig skola Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup HÄSTUTBILDNINGAR PÅ passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får en god grund att stå på, oavsett

Läs mer

Häst & Ridsport. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Häst & Ridsport. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Häst & Ridsport Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a säkerhet, ergonomi, stallskötsel, sits- och balansträning Ditt första år på häst- och ridsport

Läs mer

Om du går in på vår hemsida hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud.

Om du går in på vår hemsida   hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud. Kontakt Vill du veta mer? Om du går in på vår hemsida www.nbgkalmar.se hittar du mer information om Lantbruk samt hela skolans utbud. Har du eller dina föräldrar frågor? Skicka e-post till info@nbgkalmar.se

Läs mer

Gymnasiesärskolan 2019/2020

Gymnasiesärskolan 2019/2020 Gymnasiesärskolan 2019/2020 Välj ett program du kan trivas med Du och dina kunskaper är viktiga oavsett om du har tänkt börja jobba efter gymnasiet eller plugga vidare. Men än är du inte riktigt där. Ta

Läs mer

Skolan för dig som gillar djur och natur GYMNASIESÄRSKOLA

Skolan för dig som gillar djur och natur GYMNASIESÄRSKOLA et m t m he ra rig og ö pr eh ks eb ru ol rb sk tu ög Na d h e m Skolan för dig som gillar djur och natur HÄST LANTBRUK INTRODUKTIONSPROGRAM GYMNASIESÄRSKOLA INRIKTNING DJUR Studera häst, lantbruksdjur,

Läs mer

Lägesrapport ht 2011

Lägesrapport ht 2011 Lägesrapport ht 2011 Himmelstalundsgymnasiet - -394 studerande varav -314 gymnasiestuderande -32 gymnasiesärskola -48 vuxenstuderande Antal per studieväg i GY2011 (år 1) Djursjukvård 16 Sällskapsdjur 14

Läs mer

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP

HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP Lisen och Peder kommer Ni att träffa ofta under Er tid på Bollerup! Bollerup - mer än en vanlig skola HÄSTUTBILDNINGAR PÅ BOLLERUP passar Dig som vill kombinera Dina studier med Ditt hästintresse. Du får

Läs mer

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jälla-4

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jälla-4 Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Jälla-4 Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Naturbruk. Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal. Ljusdal

Naturbruk. Naturbruk SLOTTEGYMNASIET. Bra utbildning i en kreativ miljö. Ljusdal. Ljusdal Ljusdal Ljusdal Naturbruk SLOTTEGYMNASIET Naturbruk SLOTTEGYMNASIET Bra utbildning i en kreativ miljö Vill du ha en bra utbildning, gå i en skola där du får utmana din kreativitet och utveckla din kompetens?

Läs mer

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program

Jällagymnasiets gymnasiesärskola. Nationellt och Individuellt program Jällagymnasiets gymnasiesärskola Nationellt och Individuellt program Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Vill du känna på hur det är på Bollerup?

Vill du känna på hur det är på Bollerup? NATURBRUKSGYMNASIUM Vill du känna på hur det är på Bollerup? Bollerup är en gymnasieskola med häst- och lantbruksinriktning och internatboende. Många elever har inlett sin utbildning här hos oss med att

Läs mer

Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner

Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Nyhet! Nu kan du läsa naturvetenskapliga kurser hos oss. Florist Trädgårdsmästare Trädgårdsanläggare Trädgårdsdesigner Trädgårdsmästare Lev livet grönare! Har du en längtan efter att odla och vill få handfasta

Läs mer

Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning

Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning Mål - Naturbruksprogrammet GY-2000 3 årig utbildning (hämtat från Skolverkets hemsida) Programmet är inriktat mot djur, växter, natur och miljö. Man lär sig också om turism, miljö- och landskapsvård, bioenergi

Läs mer

LS Fastställande av kursutbud vid Berga naturbruksgymnasium

LS Fastställande av kursutbud vid Berga naturbruksgymnasium Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(2) Ankom Stockholms läns landsting Dnr: 2011-06- 0 8 2011-06-08 LS 1105-0834 tamcstingssf VRELSEN 1 1-06- 21 * 020 Landstingsstyrelsen Fastställande

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Lantbruk. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Lantbruk Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a traktorkort, maskinkörning, grödor, djurraser Ditt första år på lantbruksutbildningen Under ditt första

Läs mer

Lägesrapport ht 2012

Lägesrapport ht 2012 Lägesrapport ht 2012 Himmelstalundsgymnasiet -386 studerande varav -308 gymnasiestuderande -33 gymnasiesärskola -45 vuxenstuderande Antal per studieväg i GY2011 (år 1) Djursjukvård 24 Sällskapsdjur 13

Läs mer

Vindeln det är här det händer

Vindeln det är här det händer Det här är Vi. Vindeln det är här det händer Kombinationen av trygg boendemiljö, vacker natur och aktiva och engagerade människor gör Vindeln till en intressant kommun i ständig utveckling. Vi ser oss

Läs mer

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Ingelstadgymnasiet i samarbete med. Läs mer på

Entreprenad. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Ingelstadgymnasiet i samarbete med. Läs mer på Entreprenad Naturbruksprogrammet - Lantbruk Ingelstadgymnasiet i samarbete med Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Traktor och lastmaskinkörning, djurskötsel, markkännedom, vårbruk, byggnadsunderhåll

Läs mer

Människor som hjälper människor

Människor som hjälper människor Människor som hjälper människor Falck Ambulans människor som hjälper människor Falck Ambulans är det ledande ambulansföretaget i Sverige. Det gemensamma hos alla som arbetar hos oss är viljan att hjälpa

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Mälardalens Ridgymnasium

Mälardalens Ridgymnasium Mälardalens Ridgymnasium VÄSTERÅS GUSTAVSBERG 1 Mälardalens Ridgymnasium VÄSTERÅS GUSTAVSBERG Mälardalens Ridgymnasiums vision är att Vara ett av Mellansveriges mest attraktiva naturbruksgymnasium som

Läs mer

örighet och särskild behörighet genom tillval.

örighet och särskild behörighet genom tillval. örighet och särskild behörighet genom tillval. Utbildningskatalog 2013-2014 Hästskötare Djurskötare - lantbruksdjur Djurskötare - djurparksdjur Arbete med hundar Djurvårdare - djursjukvård Djurvårdare

Läs mer

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasieskola Gymnasiesärskola s www.norrangsskolan.se Trygga elever med möjlighet till ett framgångsrikt vuxenliv www.hassleholm.se Gymnasiesärskolans program

Läs mer

Naturvetenskaplig profil

Naturvetenskaplig profil Naturvetenskaplig profil Naturbruksprogrammet - Djursjukvård, Hund eller Ridsport Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Första året innehåller bl.a anatomi, stökiometri, genetik, trigonometri Ditt första

Läs mer

Djursjukvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djursjukvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Åk 1 innehåller bl.a djurskötsel och djurhantering Pågående hälsoundersökning med ett övervakande öga av vår djursjukvårdslärare

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

Traineegymnasiet. - låt din yrkesdröm bli verklighet

Traineegymnasiet. - låt din yrkesdröm bli verklighet Traineegymnasiet - låt din yrkesdröm bli verklighet Gymnasiebroschyr2.indd 1 2011-09-27 15:51:59 Låt din yrkesdröm bli verklighet! Lärlingsutbildning vid Traineegymnasiet passar dig som vill få ut mesta

Läs mer

Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare?

Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare? Kan vi utbilda och träna framtidens lantbrukare och djurskötare? Exempel på djurkurser med säkerhetsmål Djurkunskap grund Lantbruksdjurs skötsel Djursjukvård Arbetsliv naturbruk Arbetsmiljö och säkerhet

Läs mer

HUSHÅLLNINGSSÄLLSKAPETS SKOLBAROMETER 2017 UTBILDNING FRAMTIDA YRKESMÖJLIGHETER INTEGRATION DIGITALISERING

HUSHÅLLNINGSSÄLLSKAPETS SKOLBAROMETER 2017 UTBILDNING FRAMTIDA YRKESMÖJLIGHETER INTEGRATION DIGITALISERING HUSHÅLLNINGSSÄLLSKAPETS SKOLBAROMETER 2017 UTBILDNING FRAMTIDA YRKESMÖJLIGHETER INTEGRATION DIGITALISERING EN UNDERSÖKNING GJORD BLAND ELEVERNA PÅ HUSHÅLLNINGSSÄLLSKAPETS GYMNASIESKOLOR 1 Hushållningssällskapet

Läs mer

ÖPPET HUS 10 NOV KL Naturbruksprogrammet Skog. Skogsbruk Jakt och Viltvård Natur och Äventyr Naturvetenskaplig fördjupning

ÖPPET HUS 10 NOV KL Naturbruksprogrammet Skog. Skogsbruk Jakt och Viltvård Natur och Äventyr Naturvetenskaplig fördjupning ÖPPET HUS 10 NOV KL 10-14 Naturbruksprogrammet Skog Skogsbruk Jakt och Viltvård Natur och Äventyr Naturvetenskaplig fördjupning Restaurang & Livsmedelsprogrammet Kock Servering DAGENS LUNCH Mustig köttgryta

Läs mer

Studievägar 2016. 415 studerande varav - 300 gymnasiestuderande - 25 gymnasiesärskola - 90 vuxenstuderande. Djurvård * Djurpark.

Studievägar 2016. 415 studerande varav - 300 gymnasiestuderande - 25 gymnasiesärskola - 90 vuxenstuderande. Djurvård * Djurpark. Studievägar 2016 Himmelstalundsgymnasiet 415 studerande varav - 300 gymnasiestuderande - 25 gymnasiesärskola - 90 vuxenstuderande Studievägar 2016 Djursjukvård Djurvård * Djurpark Trädgård * Florist Hund

Läs mer

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y Välkommen till Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Vad är gymnasiesärskolan? Gymnasiesärskolan är en egen skolform med egna kursplaner

Läs mer

Naturbruksprogrammet (NB)

Naturbruksprogrammet (NB) Naturbruksprogrammet (NB) Naturbruksprogrammet (NB) ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i att bruka naturen och förvalta naturresurser. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper

Läs mer

Program läsår 2015/2016

Program läsår 2015/2016 BA ANL TRA PER KAR Program läsår 2015/2016 BA Poängplan BAANL ANL BYGG- OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET Detta är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb som till exempel anläggningsarbetare eller anläggningsmaskinförare.

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Hund Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.gamlebygymnasiet.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a kunskap om olika hundraser, grundläggande fostran och träning, olika hundsporter, pälsvård Ditt första

Läs mer

Skog. Naturbruksprogrammet - Skog. Läs mer på

Skog. Naturbruksprogrammet - Skog. Läs mer på Skog Naturbruksprogrammet - Skog Läs mer på www.nbgkalmar.se Skogsmaskinförare och Skogsvårdsspecialist Högkvalitativ skogsutbildning Utbildningen Skog har en tradition mer än 50 år tillbaka, vilket gör

Läs mer

Örebro kommun. Kvinnerstaskolan.

Örebro kommun. Kvinnerstaskolan. Örebro stadsarkiv förteckning Örebro kommun. Kvinnerstaskolan. 2018-10-02 Historik Verksamhetstid 1999 - Kvinnerstaskolan övertogs från Örebro Läns Landsting 1999 efter ett regeringsbeslut att alla gymnasieskolor

Läs mer

din starkaste maskinpartner NORRMASKINER Luleå - Skellefteå - Umeå

din starkaste maskinpartner NORRMASKINER Luleå - Skellefteå - Umeå din starkaste maskinpartner NORRMASKINER Luleå - Skellefteå - Umeå Tillsammans är man starkare LULEÅ SKELLEFTEÅ UMEÅ 2 Välkommen till din starkaste maskinpartner Tillsammans är man starkare därför har

Läs mer

YRKESUTBILDNING MED HÖGSKOLEBEHÖRIGHET

YRKESUTBILDNING MED HÖGSKOLEBEHÖRIGHET YRKESUTBILDNING MED HÖGSKOLEBEHÖRIGHET NUNTORP Kom som du är bli den du önskar Naturbruksgymnasiet Nuntorp är en liten familjär skola som ligger ett par mil norr om Vänersborg. Här erbjuder vi utbildning

Läs mer

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i byggnation och anläggning vid till exempel nyproduktion, ombyggnad och renovering.

Läs mer

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa. Agneberg - Östrabo Y

Välkommen till. Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa. Agneberg - Östrabo Y Välkommen till Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Agneberg - Östrabo Y Uddevalla Gymnasiesärskola Elevens bästa Vad är gymnasiesärskolan? Gymnasiesärskolan är en egen skolform med egna kursplaner

Läs mer

HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET KÖRKORT

HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET KÖRKORT RIKSINTAG YRKESEXAMEN HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET KÖRKORT Innehåll 04. Djurvård 06. Djursjukvård 08. Hund 10. Häst & Ridsport 12. Trädgård 14. Lantbruk 16. Lantbruk-Entreprenad 18. Anläggningsfordon 20. Jakt

Läs mer

Vägen till yrkeskunskap inom naturbruk och miljöområdet

Vägen till yrkeskunskap inom naturbruk och miljöområdet Utbildningsprogram > Vägen till yrkeskunskap inom naturbruk och miljöområdet Yrkesinriktade grundexamina Grundexamen inom lantbruksbranschen Grundexamen i trädgårdsskötsel Grundexamen i fiskeri Grundexamen

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2013/14 Elever som trivs i sin skola lär sig mer I Myrsjöskolan har vi skapat en stark gemenskap mellan lärare och elever samt en genomtänkt värdegrund för vårt

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna I KATRINEHOLM OCH VINGÅKER Kunskaper och färdigheter för ETT GOTT LIV www.viadidakt.se Telefon: 0150-48 80 90, 0151-193 00 E-post: info@viadidakt.se Viadidakt är en gemensam

Läs mer

Utomhuspedagogik. En hållbar pedagogik för en hållbar utveckling

Utomhuspedagogik. En hållbar pedagogik för en hållbar utveckling Na onellt centrum för utomhuspedagogik Utomhuspedagogik En hållbar pedagogik för en hållbar utveckling Nyfiken och öppen för nya intryck Genom etableringen av NCU i Vimmerby vill vi stärka kontakten med

Läs mer

Programmet för skog, mark och djur

Programmet för skog, mark och djur Programmet för skog, mark och djur Programmet för skog, mark och djur är till för dig som vill arbeta med olika arbetsuppgifter inom naturbruk. Det kan handla om arbete med lantbruk, park eller trädgård.

Läs mer

Remiss. Remiss av: På Skolverkets vägnar. Johan Hardstedt Jurist. Bilagor - Skolverkets förslag - Sändlista (1) Dnr 2015:1247

Remiss. Remiss av: På Skolverkets vägnar. Johan Hardstedt Jurist. Bilagor - Skolverkets förslag - Sändlista (1) Dnr 2015:1247 1 (1) Remiss av: Redovisning av Skolverkets uppdrag att med utgångspunkt i Yrkesprogramsutredningens förslag om nya inriktningar inom naturbruksprogrammet föreslå hur många gymnasiepoäng som de nya inriktningarna

Läs mer

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Hund. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Hund Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a hundens beteende, grundläggande fostran och träning, olika hundsporter, klipp och trim Ditt första år på hundutbildningen

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum Himmelstalunds Utbildningscentrum 425 studerande varav - 280 gymnasiestuderande - 28 gymnasiesärskola - 120 vuxenstuderande Studievägar 2017 Djursjukvård* Djurvård * Djurpark* Inriktning Djur Trädgård

Läs mer

Lärling i butik en gymnasieutbildning från Svensk Handel

Lärling i butik en gymnasieutbildning från Svensk Handel Lärling i butik en gymnasieutbildning från Svensk Handel 1 Till dig som ska börja gymnasiet Det är vi på Svensk Handel som står bakom Lärling i butik. Vi har helt enkelt kopplat samman branschens kompetenser

Läs mer

Vreta Utbildningscentrum

Vreta Utbildningscentrum Vreta Utbildningscentrum 487 studerande varav - - - 335-398 gymnasiestuderande - - 19 gymnasiesärskola - 70 vuxenstuderande Studievägar Hästskötare ridning/trav* Inriktning Nationell idrottsutb-ridsport*

Läs mer

Yrkesförarutbildning. Kom till oss i Sjöbo eller så kommer vi till dig! www.sydgym.se/yrkesforarutbildning

Yrkesförarutbildning. Kom till oss i Sjöbo eller så kommer vi till dig! www.sydgym.se/yrkesforarutbildning Yrkesförarutbildning Kom till oss i Sjöbo eller så kommer vi till dig! www.sydgym.se/yrkesforarutbildning Landets BÄSTA yrkesförarutbildning Yrkesförarutbildningen i Sjöbo På yrkesförarutbildningen i Sjöbo

Läs mer

information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning ...några av våra inriktningar.

information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning ...några av våra inriktningar. information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning...några av våra inriktningar. Fotboll Vi vill vara den bästa skolan för dig! Välkommen till Smedingeskolan

Läs mer

Vretagymnasiet. 480 studerande varav gymnasiestuderande gymnasiesärskola vuxenstuderande

Vretagymnasiet. 480 studerande varav gymnasiestuderande gymnasiesärskola vuxenstuderande Vretagymnasiet 480 studerande varav - - - 335 gymnasiestuderande - - 15 gymnasiesärskola - 130 vuxenstuderande Studievägar 2017 Hästskötare ridning/trav* Inriktning Nationell idrottsutb ridning Djur Djurskötare*

Läs mer

VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats

VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats VILL DU borja jobba direkt OCH ANDA TA STUDENTEN? Lärlingsutbildningen på Vipan halva tiden på en arbetsplats PA larlings utbildningen far du: ta ett vuxenansvar värdefull arbetslivserfarenhet praktisk

Läs mer

OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET ÖSBY - EN NATURLIG SKOLA ATT VÄXA PÅ

OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET ÖSBY - EN NATURLIG SKOLA ATT VÄXA PÅ HUSBYGGNAD BYGG OCH ANLÄGGNINGSPROGRAMMET ÖSBY - EN NATURLIG SKOLA ATT VÄXA PÅ BYGG - EN UTBILDNING MITT I VERKLIGHETEN! Tänk dig att få gå upp på morgonen och åka till en byggarbetsplats med massor av

Läs mer

HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET KÖRKORT

HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET KÖRKORT RIKSINTAG YRKESEXAMEN HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET KÖRKORT Innehåll 04. Lantbruk 06. Lantbruk-Entreprenad 08. Ridsport 10. Djurvård 12. Djursjukvård 14. Hund 16. Maskinförare 18. Naturvetenskaplig profil 20. Om

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2016/17 myrsjöfolder2016-17.indd 1 2015-11-30 18.53 Jag gillar NO, idrott och slöjd bäst! myrsjöfolder2016-17.indd 2 2015-11-30 18.53 Vår vision Myrsjöskolan ska

Läs mer

Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap YH 400 p.

Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap YH 400 p. Trädgårdsmästare, ekologi och entreprenörskap YH 400 p. är en unik trädgårdsmästarutbildning, där vi kompletterar den traditionella hantverkskunskapen hos trädgårdsmästaren med ekologi och entreprenörskap.

Läs mer

Nu tänker vi bygga Hälsokällan. Vill du vara med?

Nu tänker vi bygga Hälsokällan. Vill du vara med? Nu tänker vi bygga Hälsokällan. Vill du vara med? Vid Hälsokällan i Piteå arbetar vi med kultur och natur som hälsofrämjande kraft, bland annat genom konst, musik och djur. Vi kommer att erbjuda boende,

Läs mer

MOBILA ARBETSMASKINER

MOBILA ARBETSMASKINER MOBILA ARBETSMASKINER Ämnet mobila arbetsmaskiner behandlar olika typer av jordförflyttande och lyftande anläggningsmaskiner, deras utrustning samt hur de hanteras vid olika typer av anläggningsarbete.

Läs mer

Eda Gymnasieskola. - en modern skola i tiden - www.eda.se/utbildning

Eda Gymnasieskola. - en modern skola i tiden - www.eda.se/utbildning Eda Gymnasieskola - en modern skola i tiden - www.eda.se/utbildning 2 Eda Gymnasieskola Eda Gymnasieskola erbjuder följande: Restaurang- och livsmedelsprogrammet Hotell- och turismprogrammet Industritekniska

Läs mer

ANLÄGGNING. Ämnets syfte

ANLÄGGNING. Ämnets syfte ANLÄGGNING Ämnet anläggning behandlar mark- och anläggningsbyggande från planering till det att objektet är färdigt att brukas. Det behandlar också olika jord- och bergmaterials egenskaper. Ämnets syfte

Läs mer

Handelsprogrammet VIRGINSKA. Jörgen Wiklund/Bildarkivet.se

Handelsprogrammet VIRGINSKA. Jörgen Wiklund/Bildarkivet.se Handelsprogrammet VIRGINSKA Jörgen Wiklund/Bildarkivet.se Vi står för kompetens och utmaningar HANDELSPROGRAMMET ÄR FÖR DIG som vill ha en förberedande utbildning till ett yrke inom handel och administration,

Läs mer

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är:

Gymnasieskolan. De 6 högskoleförberedande programmen är: De 12 yrkesprogrammen är: Gymnasieskolan Gymnasieskolan består av 18 program. De 18 nationella programmen har totalt 60 olika inriktningar. Det finns två olika sorter program - högskoleförberedande program och yrkesprogram. De

Läs mer

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Mot en spännande framtid Barkarby College i ärfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Framåt inom natur och teknik Stockholm Väst är ett av de hetaste tillväxtområdena

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

ÖKNASKOLAN Naturbruksgymnasium Gymnasiesärskola Uppdragsutbildningar. Besök oss gärna på våra Öppet Hus, se baksidan

ÖKNASKOLAN Naturbruksgymnasium Gymnasiesärskola Uppdragsutbildningar. Besök oss gärna på våra Öppet Hus, se baksidan ÖKNASKOLAN Naturbruksgymnasium Gymnasiesärskola Uppdragsutbildningar Besök oss gärna på våra Öppet Hus, se baksidan 1 Väljer du Ökna står många framtida yrken och väntar; djurvårdare, hästskötare, landskapsarkitekt,

Läs mer

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna.

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. En del av Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. 2 3 VÅR VISION Noblessa ska vara den ledande köksleverantören. Vi

Läs mer

Programgemensamma karaktärsämnen 400 p

Programgemensamma karaktärsämnen 400 p Naturbruksp Med yrkesutgång: Djur Gymnasiegemensamma Engelska Engelska 5 Biologi Biologi 1 Historia Historia 1a1 50 p Entreprenörskap Entreprenörskap Idrott och Hälsa Idrott och Hälsa Naturbruk Naturbruk

Läs mer

Välkommen till Lärlingsprogrammet

Välkommen till Lärlingsprogrammet Välkommen till Motala I Motala bor drygt 42 000 personer. Motala ligger i den västra delen av Östergötland. Här finns sedan länge ett expansivt näringsliv som till stor del utgörs av tillverkningsindustri.

Läs mer

Naturbruksprogrammet (NB)

Naturbruksprogrammet (NB) 164 gymnasieskola 2011 (NB) Examensmål för naturbruksprogrammet Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom naturbrukssektorn

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstad.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, anläggningstenik, hantering och journalföring Ditt första år på djurvård I skolans djurhus finner

Läs mer

Gymnasieplan Skurups kommun

Gymnasieplan Skurups kommun 1 Gymnasieplan Skurups kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2010-12-13 312 2 Gymnasieplan Gymnasieplanen anger Skurup kommuns målsättning och ambitioner för den gymnasiala utbildningen, gymnasiesärskolan

Läs mer