TILL MINNE AV CHARLIE K

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TILL MINNE AV CHARLIE K"

Transkript

1

2 TILL MINNE AV CHARLIE K Kriminalroman DAG ÖHRLUND DETTA ÄR EN FIKTIV BERÄTTELSE. ALLA LIKHETER MED LEVANDE PERSONER FÖRUTOM YLVA MARIA THOMPSON OCH PELLE HALLSTRÖM ÄR EN TILLFÄLLIGHET. ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLES FÖRFATTAREN. INNEHÅLLET FÅR INTE MÅNGFALDIGAS ELLER SPRIDAS UTAN ATT AVTAL OM DETTA TECKNATS MED FÖRFATTAREN. DAG ÖHRLUND, 2012

3 Ett Frihamnen, Stockholm Nutid Förbannade tystnad. Obehagligt. Trots att värmen i lokalen inte var påslagen kände han svettpärlor tränga fram i pannan. Peter Borgman sneglade på mannen som stod några meter ifrån honom. Han hade låtit okej när han ringde och han såg normal ut, men det var ändå något skumt över honom. "Så vad tycker du?" Inget svar. Killen kunde vara i trettiofemårsåldern. Han var lång. Vältränad. Hade mörkbrunt, ostyrigt hår med några slingor som hängde ner i pannan och klarblå ögon. "Rätt schysst, eller hur?" Fortfarande inget svar. Bara ett huvud som sakta rörde sig, en blick som sökte från höger till vänster. Borgman konstaterade trött att hans fru säkert hade beskrivit mannen som en pudding, vilket bara vittnade om hennes dåliga smak. Eller möjligen var det ännu en påminnelse om att han själv inte längre var vad han varit. Firman hade tills för drygt ett år sedan varit en guldgruva. Som mest hade Borgmans Bud haft nitton bilar. Han hade kunnat sitta med fötterna på skrivbordet och låta någon annan sköta trafikdirigeringen och bokföringen. För sju månader sedan hade han fått sätta sig bakom ratten igen. Av de nitton bilarna återstod sju och när han kört sina tio timmar fick han ta hand om pappersarbetet. Att hyra ut den ena halvan av lokalen i Frihamnen var nu en nödvändighet. Han satt fast i ett femårskontrakt och det fanns inte en chans att han skulle klara att betala hyran för en lokal han inte ens utnyttjade längre. Peter Borgman fick vara glad så länge fogden inte knackade på dörren.

4 Han hoppades att hans fru skulle vakna upp och inse att de goda dagarna låg bakom dem. Om hon fortsatte spela direktörshustru kunde Borgman tänka sig ett annat alternativ. Brudar fanns det ju gott om. Eller? Mannen fortsatte att se sig omkring. "Ska vi ta en titt en trappa upp?" försökte Borgman. Den tystlåtne nickade och gick mot trappan och frakthissen i lokalens ena hörn.

5 Två Frihamnen, Stockholm Nutid Niclas Jones hade registrerat allt han behövde se på bottenvåningen. Lokalen, med golv och väggar av betong och en smörjgrop till vänster var ungefär etthundra kvadratmeter stor, vilket skulle räcka mer än väl. I ett hörn fanns en toalett och en dusch, i det andra hörnet stod några garderober som hade sett bättre dagar. Två av dem hade dörrar som hängde snett och den tredje saknade sin. Vid sidan om garderoberna stod ett rangligt bord och fyra stolar samt en bänk med en kaffebryggare. Tanken på att bo i ett hamnmagasin tilltalade honom, gav en känsla av igenkännande och trygghet. Han hade tillbringat de senaste åren i ett magasin i en annan stad och alternativet att flytta till en lägenhet eller ett hus kändes främmande. Frakthissen, ett bastant metallgolv med en meterhög vägg runt om, förde dem sakta fem, sex meter upp innan den stannade med ett ryck. Borgman öppnade dörren. "Ja, den här vägen, då." Åkaren gick före genom den övervåning som täckte ungefär tre fjärdedelar av bottenvåningen. De sjuttiofem kvadratmeterna hade delats upp i fem utrymmen. Ett större rum som också innehöll ett pentry med spis, ugn, vask, kyl och frys. Tre rum varav ett var större än de andra två, samt ett duschrum med toalett. "Jag vet faktiskt inte vem som byggde det här eller vad de gjorde här innan", sa Borgman och ryckte på axlarna. "Vi har aldrig använt det, vi körde bara in budbilarna här nere och... " Nic gav honom en kort blick. "Jag tar det." Borgman såg först förvånad ut, sedan lättad. "Ja, för tolv tusen är det väl inte så illa, eller hur? Vad sysslar du med, förresten?" "Rörmokare", sa Nic. "Du ville ha tre månaders hyra i förskott, va?"

6 Borgman blev plötsligt nervös. Mannen var utan tvekan intresserad. Hade han tagit i för mycket? Det här var den ende som överhuvudtaget hade svarat på annonsen och Borgman ville för allt i livet inte missa chansen. "Tja, vi kan alltid... " "Jag kommer hit med pengarna om ett par timmar." Borgman andades ut. "Kanon! Och... " "Men jag behöver nycklarna nu." "Ehh, visst. Något annat jag kan hjälpa dig med? Jag har lite prylar över om du vill tvätta dina bilar och... " "Tack, jag har vad jag behöver." Borgman gav honom ett nyfiket ögonkast. "Får jag fråga hur många bilar du har... jag menar, hur många anställda och så...?" "Jag jobbar ensam. Hur blir det med nycklarna?" "Du kan ta de här, jag har ett extra set om det skulle bli några problem." "Det blir inga problem." "Nä, jag menar, bara för sakens skull, det är ju ändå jag som har förstahandskontraktet." Nic svarade inte. "Då gör jag i ordning papperen tills du kommer med hyran och... ja, det var ju en liten detalj jag glömde nämna... " Nic mötte hans blick och även om de blå ögonen inte utstrålade något fientligt kände Borgman ett sting av obehag. "Ja?" "Jo, enligt kontraktet får man inte bo i lokalen, men det hade du väl inte tänkt, eller hur?" Mannen svarade inte. "Alltså, det står så i kontraktet. Det är ju en affärslokal och det är väl kanske också av försäkringsskäl, jag vet inte." Mannen gav honom en ny, lång blick. "Vill du ha dina tolv tusen i månaden?" "Ja, jo visst, men... " "Då ser jag till att du har pengarna i god tid varje månad. Sedan äter du på din tallrik och jag på min, okej?" "Nu förstår jag inte riktigt... " "Det finns massor av lediga lokaler. Jag gillar den här men jag kan likaväl ta en annan. Du får trettiosex tusen i kontanter om några timmar. Du kommer att få hyran i god tid varje månad och

7 jag kommer inte att ställa till något trassel för dig. I gengäld oroar du dig inte för vad jag gör. Okej?" Borgman svalde. "Visst." "Bra." Mannen fortsatte att stirra på honom och Borgman slog ner blicken. Han plockade av nycklarna från sin knippa och sträckte över dem. "Om det är något... " "... så vet jag var du finns." Budbilsägaren gick med snabba steg till frakthissen och metallkorgen gled neråt. En halv minut senare hörde Nic hur metalldörren till magasinet slog igen. Han sjönk ner längs väggen och satte sig på golvet. Lutade huvudet mot den svala betongen och slöt ögonen. Hans tankar gick till ett annat magasin, långt borta. Till minnet av Charlie, deras dagar tillsammans. För några sekunder log han i sin ensamhet. Sedan dök bilder han hatade, upp på näthinnan.

8 Tre Newark, New Jersey Elva år tidigare Det envisa duggandet irriterade honom. Om vindrutetorkarna var på slog de för ofta. Ställde han in dem på intervall så gick de inte alls. Men med tanke på Pontiacens ålder och hur lite han betalt för den en kall vinterdag strax utanför Chicago, kunde han knappast ställa krav på perfektion. Han hade kört i sju timmar och han var trött. Att ge sig in i myllret i New York i mörker, hitta en parkering och en plats för natten kändes inte tilltalande. Vad Nic Jones behövde var ett par järn, en biff och en säng. Newark fick tjäna som mellanstation. Nästa morgon skulle han planera för vart i New York han skulle ta vägen. Radion började spraka och han vred på knappen för att få in en lokal station som spelade annat än hästjazz. Countrymusik stod honom upp i halsen efter långa körningar genom delstater där det kunde stinka gödsel i timmar. Nic saktade ner, grävde i skjortfickan och kände att cigarrettpaketet var tomt. Han lät blicken glida längs de låga husen på gatans båda sidor. När en neonskylt med texten Circle K dök upp på motsatta sidan av Valley Road lade han Pontiacen i vänsterfil. Han kunde likaväl bunkra cigarretter, öl och vatten här som någon annanstans. Trafiken från det motsatta hållet tvingade honom kvar i mitten av vägbanan i någon minut innan han kunde svänga över. Pontiacens fjädring protesterade när hjulen mötte trottoarkanten. Han styrde in i den lilla gränden som ledde till en parkering. En ensam lyktstolpe kastade ett svagt ljus över den våta asfalten och de parkerade bilarna. Pontiacens strålkastare var inte i bästa form och han fick anstränga sig för att hitta en ledig plats. Plötsligt anade han rörelser i dunklet längst bort på parkeringen. Fyra skuggor rörde sig snabbt och nära varandra. Nic slog av ljuset och motorn. Blev stående så att Pontiacen blockerade gränden vid utfarten från parkeringen. Han lutade sig framåt och kisade.

9 Tre män jagade en fjärde mot raden av parkerade bilar. De hann upp honom och Nic såg hur en av dem måttade ett slag som fällde mannen. Offret rullade runt och kröp ihop i fosterställning för att skydda sig mot de sparkar och slag som nu riktades mot honom. Nic tänkte snabbt. I månader hade han lyckats undvika bråk genom att hålla sig borta från de miljöer som alltid bjöd på trassel. Men tre mot en var inte schysst, oavsett vad mannen på marken hade gjort. Och det här var parkeringen bakom en närbutik, inte en plats för vanliga barslagsmål. Reflexmässigt förde han handen över bröstet och kände den hårda metallen i pistolen i jackans innerficka. Sedan öppnade han försiktigt förardörren och sprang på tysta gummisulor mot hörnet av parkeringen. När han var sex, sju meter ifrån de andra stannade han och sjönk ner på huk vid framskärmen på en bil. Trots det svaga ljuset kunde han ana den mörkare hudfärgen hos de tre männen stod böjda över sitt offer. Latinos. Pengarna och klockan, hombre! Ta hit mobilen också, fort som fan! Mannen på marken stönade av smärta och grävde mödosamt i sina fickor. Tydligen gick det inte tillräckligt fort. Plötsligt drog en av angriparna upp en kniv och bladet blänkte till. Jag dödar dig! Snabba på! Mannen på marken hann inte svara förrän rånaren böjde sig över honom och pressade knivseggen mot hans hals. Nic drog fram pistolen, osäkrade den och tog några snabba steg framåt. När han var tre meter ifrån männen stannade han. Stick innan jag skjuter knäskålarna av er! Han stod bredbent och höll pistolen stadigt riktad mot mannen med kniven. Gängledaren spärrade upp ögonen men höll fortfarande eggen mot halsen på mannen. Du leker med döden, hombre. Det är du som ska sticka! Då så. Jones lät pistolmynningen sjunka så att den pekade mot hans knän. Han gjorde en snabb mantelrörelse och det metalliska ljudet fick mannen att rycka till. Vem ska bli först, José? De två andra tittade osäkert på ledaren. Som på en given signal vände de och började springa över parkeringen.

10 Puta negro! Det glödde i mannens ögon när han väste till och släppte kniven i asfalten. Jag ska döda dig för det här, jag svär Jones gjorde en rörelse åt vänster med pistolen. Stick! Mannen sprang. Nic snurrade runt och siktade efter honom. De två andra hade redan rundat Pontiacen och försvunnit in i gränden. Knivmannen förvandlades till en skugga och Nic hörde bara ljudet av hans steg. Några sekunder senare startades en motor ute på gatan och ljudet från skrikande däck sa honom att faran var över. Åtminstone för tillfället. Nic säkrade pistolen och stoppade ner den innan han vände sig om och tittade på mannen på marken. Han låg stilla med slutna ögon och Nic såg hur en svag stril av blod rann längs hans hals. Fan! Nic satte sig snabbt på huk och lade två fingrar mot halsen där han borde känna en puls. Om det inte var för sent.

Tågresan Av. Hans Olsson

Tågresan Av. Hans Olsson Tågresan Av. Hans Olsson Det var en av de kallaste vintrarna det här millenniet. Man hade uppmätt uppemot -44 grader i Kiruna. Kanske var det den extrema kylan som gjorde att tågen hade krånglat så mycket

Läs mer

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas Inu, vakna! Inu, vakna! Mamma bultar på dörren. Går du inte upp nu så kommer du för sent till skolan! Låt mig vara, tänker jag, jag bryr mig inte om jag kommer för sent. Jag vill inte till skolan, till

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

Alarmklockan tjöt envist. satte sig sakta upp och tryckte av klockan. Hon tände lampan och drog sig upp. Det var en helt vanlig morgon. Hon åt frukost och klädde på sig. Hon drog sin borste genom hennes

Läs mer

Men först skulle hon vila ut. Hon krängde av sig alla kläder som stank av svett och smuts, något som hon känt först när hon kom in i detta nystädade

Men först skulle hon vila ut. Hon krängde av sig alla kläder som stank av svett och smuts, något som hon känt först när hon kom in i detta nystädade Men först skulle hon vila ut. Hon krängde av sig alla kläder som stank av svett och smuts, något som hon känt först när hon kom in i detta nystädade och väldoftande rum. Förmodligen hade städpersonalen

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

et var för varmt i rummet där vi satt. Första gången han kom hade han haft med sig sin mor. Jag hade hämtat dem ute i väntrummet, där stod ett bord

et var för varmt i rummet där vi satt. Första gången han kom hade han haft med sig sin mor. Jag hade hämtat dem ute i väntrummet, där stod ett bord D et var för varmt i rummet där vi satt. Första gången han kom hade han haft med sig sin mor. Jag hade hämtat dem ute i väntrummet, där stod ett bord med serietidningar, några få böcker och legobitar.

Läs mer

Regnmakarna. Av Klaus Hagerup. Del 2

Regnmakarna. Av Klaus Hagerup. Del 2 Regnmakarna Av Klaus Hagerup Del 2 Regnmakarna Den här boken är den andra av tre med historien om Regnmakarna. Boken är publicerad inom EU-projektet Kids4Future, EIE/06/204/SI2.447395, Creating Actions

Läs mer

VÄND OM OCH VAR STILLA

VÄND OM OCH VAR STILLA VÄND OM OCH VAR STILLA Tidigare utgivning Döden tänkte jag mig så (2013) På annat förlag Får i mig mer liv än jag är van vid (2007) Precis så illa är det (2010) Bokförlaget Forum, Box 3159, 103 63 Stockholm

Läs mer

Kärleksmåltiden PATRIK BERGNER URSULA FOGELSTRÖM EN MONOLOG AV OCH. Götgatan våren -94

Kärleksmåltiden PATRIK BERGNER URSULA FOGELSTRÖM EN MONOLOG AV OCH. Götgatan våren -94 Kärleksmåltiden EN MONOLOG AV PATRIK BERGNER OCH URSULA FOGELSTRÖM Götgatan våren -94 -2- Mannen står och lagar mat. Mina handflator svettas när jag tänker på dig, mina ögon svider men du slår ut med dina

Läs mer

ETT MÅNDAGEN DEN 16 JUNI

ETT MÅNDAGEN DEN 16 JUNI ETT MÅNDAGEN DEN 16 JUNI Försiktigt låter jag pekfingret lägga sig kring avtryckaren. Metallen känns kall. Jag har väntat, legat nästan helt stilla på mage i två timmar. En rörelse med fingret nu och förhållanden

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Det första Ahmid märkte var att han var naken. Sedan kom ljuset och trängde in genom hans ögonlock; ett flackande gult ljus. Han låg på en sandig

Det första Ahmid märkte var att han var naken. Sedan kom ljuset och trängde in genom hans ögonlock; ett flackande gult ljus. Han låg på en sandig Det första Ahmid märkte var att han var naken. Sedan kom ljuset och trängde in genom hans ögonlock; ett flackande gult ljus. Han låg på en sandig stenyta, platt sten uppvärmd av solen, och en rökig doft

Läs mer

IQ 70. Bim Wikström. Författarhuset

IQ 70. Bim Wikström. Författarhuset IQ 70 1 IQ 70 Bim Wikström Författarhuset 2 3 * Jag kan säga att det är som om huvet stannar. Om nån till exempel är arg på mej. Eller när nån ställer en svår fråga. Jag måste komma på nåt och då står

Läs mer

Stenen i mitt hjärta. Mitt hjärta av sten. Dess såriga yta.

Stenen i mitt hjärta. Mitt hjärta av sten. Dess såriga yta. GREKLAND. ÖARNA Ibland inträdde ett slags siktdjup. Schakt, rakt ner genom tiden, livet. Och långt därnere något som liknade lycka. Vägarna ner från bergen. Svalare i luften i skymningen, rent av kyligt

Läs mer

Räddad genom att hoppa

Räddad genom att hoppa 17 Räddad genom att hoppa Var förnuftig Igor, sa Vic, och låt mig köpa dig ur de här problemen. Men Igor bara skakade på huvudet. Nej, Vic, sa han, jag har själv försatt mig i den här situationen och jag

Läs mer

Mannen de sköt i gränden dog för sent. Han var strax över trettio, klädd i jeans, skjorta, vindtygsjacka. Alldeles för tunt för årstiden, men han var

Mannen de sköt i gränden dog för sent. Han var strax över trettio, klädd i jeans, skjorta, vindtygsjacka. Alldeles för tunt för årstiden, men han var 1. Mannen de sköt i gränden dog för sent. Han var strax över trettio, klädd i jeans, skjorta, vindtygsjacka. Alldeles för tunt för årstiden, men han var relativt nyduschad och relativt mätt det var vad

Läs mer

Kvinnorna i Allys hus

Kvinnorna i Allys hus Kvinnorna i Allys hus ISBN: 978-91-980510-0-1 Julia Jung och Ultima Esperanza Förlag Stockholm 2012 Utgivare: Ultima Esperanza Förlag ultimaesperanzabooks@gmail.com Foto omslagets 1:a sida: Jeff Ellis

Läs mer

Den gamla Änkan såg vad som hände och blev vansinnig. Hon skrek åt Kadir:

Den gamla Änkan såg vad som hände och blev vansinnig. Hon skrek åt Kadir: PROLOG Året är 1976 och vårens första regn upphör, solen skiner på stadens våta gator och trottoarer och himlen lyser med ett skarpt blått sken. Kadir ligger ihopkrupen på sin smala säng, han vaknar sent

Läs mer

O.P. Cóndor FÖRORD. Ricardo Canto Leyton. Paula, Pamela, mina älskade systrar, utan er hade det här aldrig ens påbörjats.

O.P. Cóndor FÖRORD. Ricardo Canto Leyton. Paula, Pamela, mina älskade systrar, utan er hade det här aldrig ens påbörjats. Sidan 1 av 201 FÖRORD O.P. Cóndor Ricardo Canto Leyton Denna bok är baserad på verkliga händelser under diktaturen i Chile. Den tillägnas alla chilenare som föll offer för dess brutalitet, deras ättlingar

Läs mer

ångt efteråt talades det om hur underligt det var. Att det var svårt att förstå hur han lyckats gå genom staden utan att bli igenkänd.

ångt efteråt talades det om hur underligt det var. Att det var svårt att förstå hur han lyckats gå genom staden utan att bli igenkänd. L ångt efteråt talades det om hur underligt det var. Att det var svårt att förstå hur han lyckats gå genom staden utan att bli igenkänd. Han hade varit utomhus hela natten. I sin tjocka vinterjacka hade

Läs mer

Teagan och Isolde Man har levt för länge när alla ens drömmar har förvandlats till ånger. Såhär på min dödsbädd är det jag ångrar mest att jag älskade. Kärlek bringade mig bara smärta och sorg. Om jag

Läs mer

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE AV JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN Hjälp!!! skrek Jonatan. Han var alldeles kallsvettig. Svetten rann över hela kroppen. Han hade drömt en mardröm. Han låg på

Läs mer

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas av O.M.Jansson Öppna fönster. Stänga fönster. Går inte att stänga fönster.

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Uppdrag matte: Mattedetektiverna 1A PROVLEKTION. Mattedetektiverna 1A Provlektion Författarna och Liber AB Får kopieras 1

Uppdrag matte: Mattedetektiverna 1A PROVLEKTION. Mattedetektiverna 1A Provlektion Författarna och Liber AB Får kopieras 1 Uppdrag matte: Mattedetektiverna 1A PROVLEKTION Mattedetektiverna 1A Provlektion Författarna och Liber AB Får kopieras 1 Bakgrund och planering Forskning har visat att svenska elever är duktiga på att

Läs mer

anna schulze Ge mig en människa Albert Bonniers Förlag

anna schulze Ge mig en människa Albert Bonniers Förlag anna schulze Ge mig en människa Albert Bonniers Förlag Av Anna Schulze har tidigare utgivits: Brist 2006 De tyska citaten är ur Heinrich Heines Dichterliebe. www.albertbonniersforlag.se isbn 978-91-0012046-7

Läs mer

sig ned i nacken och över öronen på honom. Kunde inte Carl- Johan lämna den virtuella världen tillräckligt länge för att anstränga sig lite med

sig ned i nacken och över öronen på honom. Kunde inte Carl- Johan lämna den virtuella världen tillräckligt länge för att anstränga sig lite med Kapitel 1 VAR DET VERKLIGEN INGEN annan som såg det? Alexander svalde hårt där han stod med den droppande penseln i ett krampaktigt grepp i högra handen. Hans blick var intensivt, nästan tvångsmässigt,

Läs mer

1. INT. FÄNGELSE. DAG.

1. INT. FÄNGELSE. DAG. 1. INT. FÄNGELSE. DAG. Ljuset skär mellan gallret framför fönstret, i breda stråk genom röken från cigaretterna. Stumma och uppslukade spelar männen runt bordet sina kort. De har alla samma grå bruna kläder

Läs mer