Kvalitetsredovisning för läsåret 2010/2011 Estetiska programmet Sinclair Uddevalla gymnasieskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning för läsåret 2010/2011 Estetiska programmet Sinclair Uddevalla gymnasieskola"

Transkript

1 (8) Kvalitetsredovisning för läsåret 2010/2011 Estetiska programmet Sinclair Uddevalla gymnasieskola 1. Utbildningen Estetiska programmet har inriktningarna Bild och Formgivning, Dans, Musik, Teater och Estetik och Media. Eleverna söker direkt till respektive inriktning. Elever som sökt till programmet genomför under vårterminen ett färdighetstest som kan ge högst 50p. Antal elever År 09/10 År 10/ ES är ett högskoleförberedande program som ger en bred behörighet till utbildningar. Eleverna har stora möjligheter att forma sin studieplan efter intresse och behov inför framtiden. Programmet präglas av studiemotiverade, kreativa elever som trivs och känner sig trygga i sin skola. Eleverna får god träning i skarpa lägen genom publika föreställningar/utställningar i olika former. Dessa erfarenheter är unika förberedelser inför kommande prestationer i arbetslivet. Inom musikinriktningen samarbetar skolan med Kulturskolan för att kunna erbjuda en så bred kompetens som möjligt. Inriktningen har två ljudtekniker som utöver allmän tekniksupport till alla inriktningar också bedriver undervisning i ljudteknik. Eleverna får på så sätt stora möjligheter att koppla undervisning med arbetslivet inom de olika branscherna. Sinclair har ett väl fungerande elevhälsoteam med kurator, specialpedagog, SYV, skolsköterska och psykolog. Vi har en vaktmästare, en tekniker och En administratörer som på olika sätt ger organisationen service. För programmet finns också en skolplanerare. 2. Om verksamheten Ungefär hälften av eleverna kommer från kranskommunerna. På ES arbetar ca. 40 behöriga lärare. Eleverna läser sina kärnämnen i helklass, men oftast i halvklass eller ännu mindre grupperingar inom sina karaktärsämnen. Unikt för musikeleverna är att de har enskilda lektioner i sina instrumentkurser men kan också ha grupper om 60 elever i t.ex. körsång. Programmet har under året behövt göra kraftfulla åtstramningar både genom personalneddragningar och mindre anslag till läromedel. Ekonomin har trots detta inte riktigt hamnat i balans då det uppstått dubbla kostnader p.g.a. eftersläpningar med anledning av uppsägningstider och att teoretiska rationaliseringsvinster som planerades inte kunde genomföras i verkligheten för att det uppstod olösbara schemakrockar.

2 (8) 3. Underlag och rutiner för arbetet med kvalitetsredovisningen Kvalitetsredovisningen arbetas fram av rektor tillsammans med inriktningssamordnare. Underlaget för kvalitetsredovisningen har bestått av statistik rörande elevantal, ekonomi, resultat i nationella prov för kärnämnen, utvärderingsresultat och statistik avseende slutbetyg m.m. Teaterfestival vt Åk 3:Kura skymning / kura gryning Uddevalla stadsbibliotek Projektarbetsredovisningar ht Slutproduktion Blodsbröder vt Utvecklat Vi har under året fortsatt arbetet med en portfoliemetod. För att synliggöra den kunskap våra elever får under sin tid hos oss Studiebesök och besök på teaterföreställningar Detta är en del av vår litteratur på teatergrenen. Vi har besökt: Stadsteatern i Göteborg, Matshuggsteatern i Göteborg, Operan i Göteborg och Regionteater väst i Uddevalla Internationellt utbyte Vi har haft fortsatt utbyte/samarbete med vår vän -skola i Holland (ROC Friise port) 4 teaterelever var 5 veckor i Holland föra att repetera och framföra en föreställning tillsammans med holländska elever. De var även 1 vecka under sommarlovet och framförde samma föreställning i Tyskland vid det tidigare koncentrationslägret i Dachau Samarbete mellan inriktningar Vi har arbetat med medieprogrammet inom vår filmprofil. 4. Verksamhetsutveckling och resultat 4.1. Bild och form Utställningen på museet som är treornas slutproduktion är en stor del av vår verksamhet, både vad gäller elevernas utbildning och vår marknadsföring. Vi har även haft utställning i statsbiblioteket mm. Angelägetfestivalen som var slutpunkten för ett arbete under året som väcker många idéer och tankar både när det gäller konstnärlig gestaltning och elevernas engagemang i sin omvärld och samhällsproblematik Modevisningar och utställningar i Sinclairhuset har varit en del av årets verksamhet Elever i behov av särskilt stöd. Vår förmåga att individualisera undervisningen gör att eleverna i våra ämnen inte behöver hjälp i form av särskilt stöd. Våra ämnen går att skräddarsy för individen Kunskapsresultat Vår bedömning är att våra elever har en hög standard vad det gäller konstnärliga tekniker och personliga uttryck.

3 (8) 4.2. Dans Street har blivit en fjärde dansteknik på dansgrenen. Längden på lektionerna har blivit minst 75 min och eleverna har balett, jazz och modernt i halvklass. Dansarna har alltid minst en danslärare som mentor för klassen. Eleverna har alltid möjlighet till individuell vägledning vid behov. Danseleverna har fått mellanmål under dagar då de har flera fysiska pass Utåtriktad verksamhet och samarbeten Samarbete med frisörlinjen; mellan kursen scenisk produktion och frisörernas projektarbete Treornas slutproduktion gjordes i samarbete med medielärare som en multimedial föreställning. Studieresa till Göteborg med åk 2 och 3, studiebesök på Balettakademien, Dansforum och Operan Sett föreställningar på Regionteater Väst Samarbete med Danshögskolan och andra utbildningar som gästspelar både som lärarpraktikanter, workshops och föreställningar Musik ES-programmet är det näst största inom UG och har en hög attraktionskraft gällande musikutbildningen där lite mindre än hälften av ES-eleverna går. Här finns välutbildade lärare med höga ambitioner. Vana att jobba i projektform och i större och mindre arbetslag. Utåtriktad verksamhet med fokusområde Bohuslän Dal. Många externa konserter för stor publik, även kvällstid. En del riktigt begåvade elever som får stipendier, vinner musiktävlingar och får utmärkelser. Många lärare som ger konserter utanför skoltid för att upprätthålla professionell nivå Utvecklat: Salar bredvid varandra möjliggör parallellundervisning i väl utrustade lokaler. En helt ny konsertsal har under läsåret gjort det möjligt för eleverna att bjuda på konserter och mycket annat under skoltid. På så vis kan vi få hit Uddevallas befolkning på t ex lunchkonserter. Vi har under läsåret fortsatt att samla verksamheten under ett tak, mindre stress för lärare och elever. Förenklat-utvecklat intagningsförfarandet sk. Skuggning med syfte att eleverna ska få komma och möta sin tänkta utbildning, lokaler, lärare etc. är väldigt framgångsrikt och det kommer vi fortsätta med. Turné åk 2-3 ger scenvana, jobba i verkligheten med riktig publik. Fungerar också som mycket bra marknadsföring Internationellt utbyte Internationellt samarbete med Holland-fortsatt utbyte.

4 (8) 4.4. Teater Projekt Offentliga Föreställningar Åk 1 : Sagoprojekt på Uddevalla stadsbibliotek ht Julskyltfönster (levande skyltdockor) Uddevalla centrum ht Diktföreställning vt Åk 2: Samarbete med Stavreskolan Trollhättan ledde till teaterföreställningen Ni mot oss för grundskoleelever i Uddevalla kommun ht 4.5. Generellt för ES Ett av de största målen för verksamheten är att fortsatt få ordning på den fysiska arbetsmiljön på Sinclair. Detta gäller fortsatt underhåll som bidragit till läckage och ofräscha lokaler. Arbetet med att nå en acceptabel nivå går framåt. Den fysiska arbetsmiljön som till viss del fortfarande är dålig har i sin tur påverkat den psykosociala arbetsmiljön då personal och elever känner en oro för miljön. Det har blivit bättre men mycket arbete återstår. Ett viktigt mål vi har är att jobba med systematiskt kvalitets tänk. Det arbetet är påbörjat genom att vi går igenom rutiner och förtydligar arbetsuppgifter. Med lokala skolplanerare som infördes vt-10 finns en tydlig och god struktur påbörjad. För att administrationen ska kunna säkerställas har vi rektorer i huset en gemensam assistent som vi träffar regelbundet. Vi fortsätter att jobba med gemensam betygssyn under året och även mycket med formativ bedömning. Det arbetet leder fram till att vi också kommer att ha en översyn på hur vi utför utvecklingssamtalen Elevinflytande Eleverna på ES upplever att de har inflytande på sin utbildning. Detta kan man bl.a. se i de utvärderingar som görs av lärarna. Varje klass har två mentorer som ansvarar för studieuppföljning, närvarouppföljning och kontakt med vårdnadshavare så länge eleverna inte är myndiga. Varje vecka träffar mentorerna sin klass för att informera och följa upp samt skapa ett forum för elevdemokrati. Några gånger varje termin träffar representanter från varje klass rektor i ett programråd, ett forum för eleverna där de kan ta upp diverse synpunkter, frågor el. direkta önskemål. Det finns även ett matråd, en trivselgrupp och en miljögrupp. Eleverna själva organiserar sig även i en elevkår som arbetar för bl.a. sociala aktiviteter som filmkvällar, föreställningar m.m. Elevskyddsombud från både ES och MP medverkar på skyddsronder och HSG Vårdnadshavares delaktighet Alla vårdnadshavare till elever i Åk1 bjuds in till ett föräldramöte under höstterminen. Där får de möjlighet att få en inblick i vad deras ungdomar gör i skolan samt delges all den information som kan vara bra att känna till som vårdnadshavare. Vi detta tillfälle presenterars mentorerna för klasserna och elevhälsan berättar om sitt arbete Föräldramötena är välbesökta. Vårdnadshavare kallas även till utvecklingssamtal en gång varje termin tills eleven blir myndig. Kursrapporter om ev. IG el. BUS-varningar skickas hem till vårdnadshavare. ES med alla sina föreställningar är också ett forum för vårdnadshavare och anhöriga där de i alla tre år kan ta del av sina ungdomars utveckling.

5 (8) Elever i behov av särskilt stöd På Sinclair har vi en Studieverkstad. Det är en plats dit alla elever kan gå för att få studiero, göra sina läxor men också få den specifika hjälp som kan behövas. Målet är att få en anpassad lokal som är öppen och bemannad alla dagar i veckan. Åtgärdsprogram upprättas för elever som inte bedöms nå målen i kurs. Lärare i t.ex. matematik har stödlektioner på olika tider i veckan. Elever som är sjukskrivna helt eller delvis p.g.a. psykisk ohälsa är en särskild kategori elever som skolan hittills har haft svårt att anpassa undervisningen för. Det fungerar oftast inte och vi upplever att samarbetet med BUP och andra sociala enheter inte leder till något helhetsgrepp för individerna som förbättrar deras studier Arbetet med hälsa och livsstil Livskunskap ingår i all undervisning där många viktiga livsfrågor behandlas genom ett proffersionellt upplägg inom hela UG. Arbetet med likabehandlingsplanen håller på att revideras meningen är att rektorer, elevhälsoteamet, mentorer och elever ska jobba fram en handlingsplan med samsyn. Detta arbete föregicks av en enkät som eleverna fyllde i och som sedan sammanställdes av skolans kuratorer. Här kan problemområden vaskas fram och handlingsplaner upprättas därefter. Tyvärr var svarsfrekvensen väldigt låg på Sinclair. Skolsköterskan har hälsosamtal med alla elever i åk1 och särskilda handlingsplaner finns för elever som har för lågt BMI och går på dansinriktningen. Skolan bekostar mellanmål till danseleverna så att de ska orka med sina tuffa träningspass. I skolans café finns möjlighet att köpa frukost och mellanmål. Där kan även lärarna dricka sitt kaffe/te vilket medverkar till en god social miljö och möjlighet att träffas. Det finns även ett piano, biljardbord och pingisbord i anslutning till caféet vilket bidrar till aktiviteter och trevnad. Skolans reception är en naturlig träffpunkt där eleverna kan få information, låna gitarrer och spel Kunskapsresultat Antal elever med 2008/2009: fullst. betyg 95/ /2010: 113/ /2011 Antal elever med utkt. program: Antal elever med reducerat program: Antal elever som gick ett 4:e år 2008/2009: /2010: /2011: 2008/2009: /2010: /2011: 2008/2009: /2010: /2011: 1

6 (8) 5.Uppföljning analysdel 5.1. Bild och formgivning Vi anser att treornas slututställning är en viktig del av deras utbildning. Den ger eleverna möjlighet att jobba i en process både enskilt och tillsammans, där de möter en publik och agerar på en offentlig arena. Det gäller även alla andra verksamheter utanför skolans väggar. Studieresor ser vi som mycket viktig del i undervisningen, ett sätt för eleverna att aktivt ta del av den internationella konstscenen. De ekonomiska resurserna har gjort att det inte blivit så många resor som vi önskat. Krokiundervisning med levande modell har tyvärr inte varit självklart de senaste åren, p.g.a. kostnaden. Vi anser att det är så pass grundläggande att det bör vara självklart att eleverna får detta. Marknadsföring vi jobbade på flera håll med bl.a. kvällskurs för nior, workshops för grundskoleelever. Vi ser den här biten som något som bör utvecklas för att nå fler elever och rätt elever Dans Längden på lektionerna är viktig för att hinna med alla moment som ingår i en dansklass, med en ordentlig uppvärmning för att komma in i tekniken och att förebygga skador. Antalet egna redovisningar och föreställningar för eleverna har minskat för att låta dem få mer tid för ett fördjupat arbete och reflektion både före och efter. Elevernas koncentrationsförmåga och styrka har ökat p.g.a. mellanmålen, och vi anser att det verkligen är väl använda pengar Analys av årets resultat och måluppfyllelse i förhållande till de nationella kunskapsmålen Under två års tid har eleverna fått se färre offentliga föreställningar p.g.a. åtstramningar i ekonomin vilket i praktiken kan jämföras med att läsa en kurs utan böcker, och det har inneburit få tillfällen till analys och kunskap om det kulturella utbudet. Föreställningar ger annars inspiration till eget skapande och hjälp till att utvidga sitt rörelsespråk, och känsla för det sceniska rummet Musik Provat 2-3 elever i grupper på biinstrument. Svårt p.g.a. schemat och blandklasser. Pedagogisk svårighet vid olika nivåer på eleverna(måste vara en pedagogisk vinst, inte ekonomisk) Jobbar i olika skolhus. Förhindrar naturliga pedagogiska möten och utveckling av metodik samt pedagogik. Förhindrar samarbete. Möbler och utrustning i några av våra musiklokaler är undermåliga. Konsekvens, vi bär instrument och utrustning mellan lokalerna. Våra musiksalar ligger utspridda i Sinclairhuset, samt på kulturskolan. Konsekvens, mycket tid till förflyttning mellan salar och skolhus. Vi har få rum för övningsspelande för våra elever. Konsekvens- elever övar i korridorerna. Vi har inte arbetsrum och undervisning i samma sal. Innebär stress och tidsbrist eftersom material inte är lättåtkomligt, lokalerna ligger långt ifrån varandra. Ovanstående bör följas upp på nästa kvalitétsredovisning för att se att så mycket som möjligt är åtgärdat enligt undervisande lärares och elevers önskemål.

7 (8) Åtgärdslista: Jämföra elevpeng med riket, mål att hamna högt upp på listan. Idag ligger vi mycket långt ner. Se till att samtliga musiklärare får undervisnings- och arbetsrum på Sinclair. Köpa in möbler till klassrum och arbetsrum så att verksamheten fungerar tillfredsställande. Att samla musikundervisningen till lokaler som är väl anpassade till verksamheten, samt se till att lokalerna ligger inom samma område på Sinclair. Dvs nära varandra. Undersöka om det finns möjlighet att få fler övningsrum för eleverna Teater Vårt mål är att erbjuda eleverna en verklig anknytning till teaterämnet. Vi anser att det är viktigt med många föreställningar och projekt som eleverna får möjlighet att ingå i. Positiva erfarenheter: Eleverna får möta en publik minst 1 tillfälle/termin. Eleverna får erfarenhet att möta olika målgrupper. Eleverna upplever föreställningarna som en konkret uppgift att jobba mot, med tydliga deadlines, tidsramar m.m. Eleverna får träna sina förmågor att arbeta i grupp, vilket leder till en ökad förståelse för det kollektiva arbetet och sin egen insats i projektet. Negativa erfarenheter: Många produktioner kan leda till att tiden för reflektion blir för kort, för forcerad. Vi anser att i reflekterandet skapas nya insikter, ny kunskap, som är viktig för eleven och för läraren Portfolio som pedagogisk metod Positiva erfarenheter: Synliggör elevens sammanlagda arbetsinsats under året. Vilka moment som är gjorda och inte gjorda. Det ger ämnet (teater) status Negativa erfarenheter: Portfolion har inget egenvärde i sig om inte kontinuerlig uppföljning sker av elevens arbete. Hur uppfattar eleven portfoliometodens innebörd? Kräver engagemang och arbete av läraren (negativt?) Vi vill arbeta med att stärka elevinflytandet: På undervisningen, utformning av kurser, betygssättning och utvärdering Genomförda åtgärder för ökad måluppfyllelse Regelbunden dialog med eleverna under läsåret. Låter eleverna använda loggbok som pedagogisk hjälpmedel. Införandet av portfolio Regelbundna utvärderingar Framtida mål Hitta nya sätt att ge eleverna möjlighet att färga in, påverka sin undervisning. För oss lärare: Fundera på hur våra elever lär sig.

8 (8) 6. Sammanfattning och slutsatser Estetiska programmet ger eleverna unika förberedelser inför högre studier både inom de konstnärliga områdena och till de flesta andra högskolor och universitet. Våra lärare är behöriga med hög kompetens. Inom inriktningarna jobbar man med att hålla kontakt med näringslivet genom utåtriktad verksamhet av olika slag och det ges många möjligheter till att uppträda offentligt i en trygg miljö. Flera av våra lärare har ett förflutet eller arbetar fortfarande aktivt inom de olika konstnärliga branscherna vilket ökar trovärdigheten och kvaliteten i undervisningen. Flertalet elever går ut med fullständiga betyg, många med mycket goda studieresultat och utökade kurser. ES hade flest elever som fick stipendier för goda studieinsatser inom UG vt-10, vilket vittnar om ambitiösa, studiemotiverade elever och duktiga lärare. Vi måste fortsatt arbeta med att få till stånd en uppfräschning av lokaler och inventarier. Verkställande av ny musiksal och danssal är ett led i detta arbete. Primärt är målet att lokalerna blir säkrade rent arbetsmiljömässigt. Vi behöver arbeta med att förbättra framförhållningen för att underlätta planeringen av undervisningen. Sviktande elevunderlag innebär att vi måste intensifiera våra marknadsföringsåtgärder ytterligare. Vi har fortfarande relativt få elever med utländsk bakgrund. Vi har inte lyckats kraftsamla någon riktad marknadsföring för att få någon förändring till stånd. Detta är ett utvecklingsområde. Programmet har också övervägande del flickor särskilt inom inriktningen dans. Vi behöver analysera orsaker och ev. åtgärder för att skapa en jämnare könsfördelning. Kontakt med grundskolor och studievägledare behöver utvecklas än mer. Studieverkstan ska utvecklas så att elever som har svårigheter får den hjälp de behöver för att nå målen i kurserna. När det gäller ökande andel elever som är sjukskrivna behöver möjligen UG etablera ett lärocenter särskilt anpassat till dessa elevers behov med upptagningsområde Fyrbodal. Vi behöver även aktivt förbättra förutsättningarna för att eleverna ska fylla i enkäten inför likabehandlingsarbetet. Enkelt IT-baserat system för utvärdering av kurser, underlag inför utvecklingssamtal, kursrapporter samt åtgärdsprogram efterlyses. Detta skulle underlätta de administrativa uppdrag som idag åligger varje lärare Cecilia Sokol Rektor för Estetiska programmet

Kvalitetsredovisning för läsåret 2009/2010

Kvalitetsredovisning för läsåret 2009/2010 2010-11-05 1(8) Kvalitetsredovisning för läsåret 2009/2010 Estetiska programmet Sinclair Uddevalla gymnasieskola 1. Presentation Estetiska programmet har inriktningarna bild och form, dans, musik och teater.

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet, Mediaprogrammet Akademi, Sinclair. Kvalitetsredovisning för läsåret 2012/2013

Samhällsvetenskapsprogrammet, Mediaprogrammet Akademi, Sinclair. Kvalitetsredovisning för läsåret 2012/2013 Samhällsvetenskapsprogrammet, Mediaprogrammet Akademi, Sinclair Kvalitetsredovisning för läsåret 2012/2013 Utbildningen Medieprogrammet är ett studieförberedande program med yrkespraktik, som fasas ut

Läs mer

Kvalitetsredovisning för läsåret 2012

Kvalitetsredovisning för läsåret 2012 1(6) Kvalitetsredovisning för läsåret 2012 Naturvetenskapsprogrammet (NV/NA), Östrabo 1, Uddevalla Gymnasieskola 2(6) Innehållsförteckning Naturvetenskapsprogrammet (NV/NA), Östrabo 1, Uddevalla Gymnasieskola...

Läs mer

Kvalitetsredovisning fo r la sa ret 2013

Kvalitetsredovisning fo r la sa ret 2013 1 (8) 2014-02-28 Dnr: Handläggare Rektor Johan Romberg Telefon 0522-697417 johan.romberg@uddevalla.se Östrabo 1, Naturvetenskapsprogrammet Uddevalla Gymnasieskola Kvalitetsredovisning fo r la sa ret 2013

Läs mer

Kvalitetsredovisning för läsåret 2008/2009

Kvalitetsredovisning för läsåret 2008/2009 1(11) Kvalitetsredovisning för läsåret 2008/2009 Östrabo Yrkes Gymnasieskola A. Presentations- och resultatredovisningsdel Presentation av rektorsområdet Utbildningen vid rektorsområdet omfattar två nationella

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan. En del av det livslånga lärandet

Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan. En del av det livslånga lärandet Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan En del av det livslånga lärandet Innehållsförteckning Inledning...3 Verksamhetsperspektiv...5 Prioriterade mål... Resultat och måluppfyllelse... Medborgarperspektiv...6

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2007-2008. Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2007-2008. Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2007-2008 Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet BRITTA ODEVALL-MÄKI 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007-2008. Avseende Barn- och

Läs mer

Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015

Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015 Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015 Vision På Emanuelskolan har eleverna en fysiskt bra arbetsmiljö, är trygga och trivs i skolan. Man kan komma till skolan som man är och man utvecklas som

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE KVALITETSRAPPORT - REKTOR Enhet: KAPLANSKOLAN, EE, EC, VF och EN. Rektor: Kristin Lundholm. Frågor att besvara KUNSKAPER Måluppfyllelse och resultat 1 Beskriv i vilken grad

Läs mer

Elevdemokrati och inflytande

Elevdemokrati och inflytande Elevdemokrati och inflytande Student democracy and influence Projektarbete VT-13 Karin Bylund NVSP3 Handledare: Yvonne Toth Innehåll 1. Inledning... 3 1:1 Inledning... 3 1:2 Sammanfattning... 3 1:3 Syfte

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Skola Tundalsskolan Ort Robertsfors Ansvarig rektor Jan

Läs mer

Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015)

Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015) 2015-06-08 1 (8) Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015) NT-Gymnasiet Ansvarig för redovisningen Gunilla Carlsson, rektor 2 (8) Sammanfattning Verksamheten har hög måluppfyllelse vad det gäller kunskaper och

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KVALITETSAVDELNINGEN ENHETEN FÖR INSPEKTI ON GYMNASIEINSPEKTÖR ULLA CARLSSON ZACKRI SSON SID 1 (15) 2008-03-21 ENHETSCHEF JUKKA KUUSISTO Rapport från inspektion av Gymnasieskolan

Läs mer

Utvärderingsrapport heltidsmentorer

Utvärderingsrapport heltidsmentorer Utvärderingsrapport heltidsmentorer Kungstensgymnasiet Lena Lindgren Katarina Willstedt 2015-02-27 stockholm.se Utgivningsdatum: 2015-02-27 Utbildningsförvaltningen, Uppföljningsenheten Kontaktperson:

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

Lokal arbetsplan för Komvux i Lund (beslutad av skolutvecklingsgruppen 2011-11-10)

Lokal arbetsplan för Komvux i Lund (beslutad av skolutvecklingsgruppen 2011-11-10) Lokal arbetsplan för Komvux i Lund (beslutad av skolutvecklingsgruppen 2011-11-10) 2 Våra mål Komvux ska erbjuda flexibel utbildning av hög kvalitet som speglar individens och samhällets behov av kunskap

Läs mer

Arbetsplan/Beskrivning

Arbetsplan/Beskrivning VRENA FRISKOLA Arbetsplan/Beskrivning Läsåret 2013/2014 ARBETSPLAN VRENA FRISKOLA LÄSÅRET 13/14 Under läsåret är våra prioriterade utvecklingsområden: - Få fler elever att känna sig trygga och trivas på

Läs mer

UTVÄRDERING. av utvecklingsområden efter läsåret 2013/14

UTVÄRDERING. av utvecklingsområden efter läsåret 2013/14 Dokumentation grundsärskola Malmö stad KVALITETSRAPPORT UTVÄRDERING av utvecklingsområden efter läsåret 2013/14 skickas senast 1/9 till grfkvalitet@malmo.se Skola: Stenkulaskolan / Grundsärskolan Rektor:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014/2015 Verksamhetsberättelse 2 (11) Innehållsförteckning 1 Systematiskt kvalitetsarbete i Uddevalla kommun... 3 2 Verksamheten... 4 3 Förutsättningar för

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp - Grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, Svenska för invandrare (SFI), Särskild utbildning för vuxna. Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Sandbäcksskolan. Lokal arbetsplan för Sandbäcksskolan

Sandbäcksskolan. Lokal arbetsplan för Sandbäcksskolan Sandbäcksskolan Lokal arbetsplan för Sandbäcksskolan 2013 Inledning Sandbäcksskolan är en F-9 skola med ca 450elever.Verksamheten omfattar förskoleklass, grundskola, fritidshem och fritidsklubb. Det finns

Läs mer

Akademi Sinclair 2015

Akademi Sinclair 2015 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Akademi Sinclair 2015 Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Detta dokument ska årligen utvärderas och återupprättas. Antagen av elever

Läs mer

Nyboda skola. Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013

Nyboda skola. Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013 Nyboda skola Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013 Verksamhetsbeskrivning Nyboda är en nybyggd skola i de centrala delarna av Tyresö. Skolan startade i augusti 2012. All personal är nyrekryterad

Läs mer

Verksamhetsberättelse med kvalitetsredovisning för läsåret 2008/2009

Verksamhetsberättelse med kvalitetsredovisning för läsåret 2008/2009 Verksamhetsberättelse med kvalitetsredovisning för läsåret 2008/2009 Livsmedelsprogrammet Presentation Livsmedelsprogrammet har under läsåret haft en klass i varje årskurs. Elevantalet varierar mellan

Läs mer

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik 140917 Nulägesanalys Nolhagaskolan grundskola 13/14 Denna nulägesanalys har ringat in att utvecklingsområde läsåret 14/15 är: Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik Uppföljning

Läs mer

Kvalitetsmål grundskola, förskoleklass och fritidshem

Kvalitetsmål grundskola, förskoleklass och fritidshem Kvalitetsmål grundskola, förskoleklass och fritidshem 2.1 Normer och värden Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem

Läs mer

Älvdalens Utbildningscentrum. Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling. Läsåret 11/12

Älvdalens Utbildningscentrum. Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling. Läsåret 11/12 Älvdalens Utbildningscentrum Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling Läsåret 11/12 Innehåll 1. Bakgrund... 3 1.2 Former för samråd... 3 2. Resultat och måluppfyllelse inom gymnasieskolan...

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Barn och utbildning Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Ferlinskolan Gun Palmqvist rektor Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse... 2 1.1 Kunskaper....2 1.1.1 Måluppfyllelse...2

Läs mer

Barn och elever i behov av särskilt stöd 2014/2015

Barn och elever i behov av särskilt stöd 2014/2015 Barn och elever i behov av särskilt stöd 2014/2015 Sofia Franzén Kvalitetscontroller Augusti 2015 Utbildningsförvaltningen 0911-69 60 00 www.pitea.se www.facebook.com/pitea.se Innehåll Rapportens huvudsakliga

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Björkhagaskolan

Kvalitetsredovisning. Björkhagaskolan Kvalitetsredovisning Björkhagaskolan 2011-2012 1 1. Grundfakta Enhetens namn: Björkhagaskolan Verksamhetsform: Grundskola Antal elever (15 oktober): 320 Elevgruppens sammansättning ålder, genus och kulturell

Läs mer

Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Förskoleklasser, Fritidshem Läsår 2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Norrsätraskolans kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätraskolans kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(11) 2014-02-20 Norrsätraskolans kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Skolan består av 2 arbetslag F-3, 4-6. Vi är uppdelade i två byggnader

Läs mer

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 1 (10) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN 2011-11-18 Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 2 (10) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm.

Läs mer

Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014

Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014 Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014 Områdets beskrivning av verksamheten, nyckeltal Personaltäthet Ljungbyhedsskolan: Totalt antal personal: 39.89 varav lärartjänster

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Läsårsredovisning Läsår: 2014/2015 Organisationsenhet: HOFSK/FSK Holsby Förskola martho002, 2015-11-16 16:22 1 Verksamhetsbeskrivning Bakgrund Holsby förskola bestod av fyra

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2005-2006. Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2005-2006. Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet VERKSAMHETSBERÄTTELSE med kvalitetsredovisning 2005-2006 Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet BRITTA ODEVALL-MÄKI 2006 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2005-2006. Avseende Barn- och

Läs mer

Utbildningskontoret. Kvalitetsredovisning 2009. Järna Grundskola. Ansvarig chef: Anders Ydebrink

Utbildningskontoret. Kvalitetsredovisning 2009. Järna Grundskola. Ansvarig chef: Anders Ydebrink Utbildningskontoret Kvalitetsredovisning 2009 Järna Grundskola Ansvarig chef: Anders Ydebrink Inledning 2009 har varit ett tufft år ekonomiskt. Det har inneburit hårda ekonomiska åtstramningar. Hade vi

Läs mer

Säkerhetsgymnasiets arbetsplan. Läsåret 2011/2012

Säkerhetsgymnasiets arbetsplan. Läsåret 2011/2012 Säkerhetsgymnasiets arbetsplan Läsåret 2011/2012 Fokusområden 2011-2012 Arbetsmiljö Arbetssätt Elevstöd ARBETSSÄTT Elevaktiv undervisning Planering, dokumentation och feedback Eget ansvar förväntningar

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Gislaveds särskola Vi har i år haft två klasser med särskoleelever på Gislaveds Gymnasiums nationella särskoleprogram.. Vi har två nationella program: Programmet

Läs mer

Lokal arbetsplan läsåret 2015/16. Skäggebergsskolan Gäller för Grundskola, Grundsärskola och Fritidshem

Lokal arbetsplan läsåret 2015/16. Skäggebergsskolan Gäller för Grundskola, Grundsärskola och Fritidshem Lokal arbetsplan läsåret 2015/16 Skäggebergsskolan Gäller för Grundskola, Grundsärskola och Fritidshem Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Skäggebergsvägen 13 0565-160

Läs mer

Stålvallaskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Maria Sjödahl Nilsson

Stålvallaskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Maria Sjödahl Nilsson Barn- och utbildning Stålvallaskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Maria Sjödahl Nilsson Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3

Läs mer

Kvalitetsrapport. Hagaskolan. Åk 7 9 Sammanställning

Kvalitetsrapport. Hagaskolan. Åk 7 9 Sammanställning Kvalitetsrapport 2011 2012 Hagaskolan Åk 7 9 Sammanställning Kunskaper och värden Prioriterade områden: Svenska, matematik, engelska och särskilt stöd. Åk 7 9 Årskurs 9 Andel elever (%) i årskurs 9 som

Läs mer

Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram:

Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram: Elevhälsoplan Bakgrund Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram: El- och energiprogrammet Hantverksprogrammet

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. läsåret 2015/ 2016

LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. läsåret 2015/ 2016 2015-11-26 Erik Dahlbergsgymnasiet LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING samt ORDNINGSREGLER läsåret 2015/ 2016 för Individuellt alternativ Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Stämmer Stämmer delvis Stämmer inte x

Stämmer Stämmer delvis Stämmer inte x Skolkollen nr 10 Särskilt stöd, rätt utbildning Stämmer Stämmer vis Stämmer x INSATSER För att uppmärksamma elever i behov av stöd lyfter varje arbetslag i elevhälsan de elever som riskerar att nå målen.

Läs mer

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Revisionsrapport Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Katrineholms kommun April 2010 Marie Lindblad 2010-05-06 Marie Lindblad Kerstin Svensson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Bakgrund

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2012-2013. Programarbetsplaner läsåret 2013-2014

Kvalitetsredovisning läsåret 2012-2013. Programarbetsplaner läsåret 2013-2014 Forslundagymnasiet Kvalitetsredovisning läsåret 2012-2013 Programarbetsplaner läsåret 2013-2014 Umeå oktober 2013 Rektor Ewa Wiklund Jonsson Forslundagymnasiet Rektor Maria Ulander Gymnasiesärskolan 2

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2011/2012

LOKAL ARBETSPLAN 2011/2012 VÄSTERVÅNGSKOLAN LANDSKRONA LOKAL ARBETSPLAN 2011/2012 Vision Genom kunskap och kompetens mot stjärnorna Vår vision på Västervångskolan är att utbilda, stödja, utveckla och förbereda våra elever på ett

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014/2015 Verksamhetsberättelse 2 (13) Innehållsförteckning 1 Systematiskt kvalitetsarbete i Uddevalla kommun... 3 2 Verksamheten... 4 3 Förutsättningar för

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/2015 Kompassens förskola Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Bli den du är! Var och en ska kunna bli allt det som den har förutsättning att bli! Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun Elevhälsan ska bidra

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 2012/10/22 Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 Gärde skola och fritidshem 1 Innehållsförteckning 2 1. Presentation av skolan Gärde skola Gärde Byskolvägen 2, 793 50 Leksand tel. 0247-805 40 fax. 0247-333

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Fria Läroverken Karlstad

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Fria Läroverken Karlstad Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fria Läroverken Karlstad Läsåret 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Rektorsgruppen Magnus

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning. Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning. Mål/Åtaganden. Normer och värden

Kvalitetsredovisning. Inledning. Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning. Mål/Åtaganden. Normer och värden Kvalitetsredovisning Inledning På Blackebergs gymnasium arbetar ca 1140 personer, varav ca 1040 är elever och ett hundratal personal. Skolan erbjuder två studieförberedande program: det naturvetenskapliga

Läs mer

Ulriksdalsskolans. Verksamhetsplan 2014-2015

Ulriksdalsskolans. Verksamhetsplan 2014-2015 Ulriksdalsskolans Verksamhetsplan 2014-2015 SOLNA STAD kontakt@solna.se Organisationssnummer Förvaltning Tel. 08-734 20 00 212000-0183 171 86 Solna Fax. 08-734 20 59 www.solna.se Besök. Stadshusgången

Läs mer

Arbetsplan för förskolorna Sandvik, Skutan och Lövö

Arbetsplan för förskolorna Sandvik, Skutan och Lövö Arbetsplan för förskolorna Sandvik, Skutan och Lövö 2012/2013 Umeå Kommunfullmäktige mål för För- och Grundskola 2011-2013: En skola för alla där barns och ungdomars rätt: - att känna sig trygga, respekterade,

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Förskola. Verksamhetens namn och inriktning: Nybergs förskola Namn på rektor/förskolechef: Anna Kuylenstierna

Kvalitetsredovisning. Förskola. Verksamhetens namn och inriktning: Nybergs förskola Namn på rektor/förskolechef: Anna Kuylenstierna År för rapport: 2013 Organisationsenhet: Nybergs förskola (K) Kvalitetsredovisning Förskola Verksamhetens namn och inriktning: Nybergs förskola Namn på rektor/förskolechef: Anna Kuylenstierna User: ERLAR001,

Läs mer

Grimstaskolans plan för entreprenörskap samt studie och yrkesvägledning

Grimstaskolans plan för entreprenörskap samt studie och yrkesvägledning Grimstaskolans plan för entreprenörskap samt studie och yrkesvägledning stockholm.se 1 Grimstaskolans plan för entreprenörskap samt studie och yrkesvägledning Ur Grimstaskolans arbetsplan: Vi behöver motverka

Läs mer

Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor)

Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor) Gymnasieskola Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor) Skolsyster Ingela Bergling, Specialpedagog Agneta Ernstson, Kurator Åsa Berg Alma Lindblom, Elevrådsordförande

Läs mer

Munkfors kommun Skolplan 2005 2007

Munkfors kommun Skolplan 2005 2007 Munkfors kommun Skolplan 2005 2007 Varför ska vi ha en skolplan? Riksdag och regering har fastställt nationella mål och riktlinjer för verksamheten i förskola och skola, samt har gett i uppdrag åt kommunerna

Läs mer

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello läsåret 2014-2015 2 Kvalitetsrapport Pysslingens skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet

Läs mer

ELEVHÄLSA. Elevhälsa - definition. Mål. Friskfaktorer

ELEVHÄLSA. Elevhälsa - definition. Mål. Friskfaktorer ELEVHÄLSA Elevhälsa - definition Elevernas hälsa är allas angelägenhet och ansvar. Lärande och hälsa går hand i hand. Elever arbetar och presterar bättre om de mår bra fysiskt, psykiskt och socialt. Varje

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2007-2008

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2007-2008 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2007-2008 Nya Slättängsgårdens förskola Bollebygds kommun 1. Verksamhetens förutsättningar 1.1. Om verksamhetsområdet Slättängsgårdens förskola har idag fyra avdelningar och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan

Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan Rinkebyskolan Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (12) 2015-02-09 Handläggare Carina Rennermalm Telefon: Till Rinkebyskolan Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan Förslag till beslut Rinkebyskolan 16305 Spånga

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 GRUNDSKOLA Götlunda skola Nybyholmsskolan Medåkers skola 2015-02-20 INNEHÅLL VERKSAMHETSCHEFEN HAR ORDET 5 NORMER OCH VÄRDEN 7 PLANEN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH LIKABEHANDLINGSPLANEN...

Läs mer

Bo förskola och skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bo förskola och skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bo förskola och skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, förskoleklass och fritidshem Ansvariga för planen Gabriella Pierrou

Läs mer

Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015 Skolan, huvudman och organisation Uppdragsgivare Skolverket gav Sociala Missionen rätt att bedriva Gymnasieskolan Futurum 2001-01-22. Sociala Missionen

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Dokumentation Överkalix gymnasieskola/komvux

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Dokumentation Överkalix gymnasieskola/komvux Överkalix kommun Skolförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Dokumentation Överkalix gymnasieskola/komvux Fastställt 2014-09-30 VERKSAMHETSBESKRIVNING... 3 METOD... 3 Metod gymnasieskolan...

Läs mer

Verksamhetsberättelse, utvärdering och kvalitetsredovisning 2003 för Musik & Kulturskolan

Verksamhetsberättelse, utvärdering och kvalitetsredovisning 2003 för Musik & Kulturskolan 2003-12-19 Verksamhetsberättelse, utvärdering och kvalitetsredovisning 2003 för Musik & Kulturskolan A: Ansvarsområden Musik och Kulturskolan undervisar elever från 9 19 år på 22 olika instrument. För

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan

Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan Dennis Holm 2015-10-01 Bergvretenskolan Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten Bergvretenskolan är belägen i sydöstra delen av Enköpings tätort. Närområdet består

Läs mer

Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016

Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016 Lokal arbetsplan för skolan 2015-2016 Skola Ort Ansvarig rektor Kontaktinformation Kundtjänst 0910 73 50 00 Kundtjanst@skelleftea.se 1. Vår grundverksamhet Auraskolan i Skelleftehamn är en F-2 skola med

Läs mer

Elevhälsoplan Ekebygymnasiet

Elevhälsoplan Ekebygymnasiet Elevhälsoplan Ekebygymnasiet Bakgrund Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på tre yrkesförberedande gymnasieprogram: El- och energiprogrammet Hotell-

Läs mer

Kvalitetsrapport. Förskoleklass Strömtorpsskolan. Förskoleklass. Läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport. Förskoleklass Strömtorpsskolan. Förskoleklass. Läsåret 2014/2015 Kvalitetsrapport Förskoleklass Läsåret 2014/2015 Förskoleklass Strömtorpsskolan Utbildningens syfte Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning.

Läs mer

Fria Läroverken i Norrköping Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fria Läroverken i Norrköping Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fria Läroverken i Norrköping Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Rektor Tommy Thundahl Biträdande

Läs mer

Kvalitetsredovisning ht 2009 - vt 2010

Kvalitetsredovisning ht 2009 - vt 2010 Kvalitetsredovisning ht 2009 - vt 2010 Fastebolskolan Ansvarig för kvalitetsredovisningen: Leena Nystrand 2010-10-01 1 (13) Innehåll 1. UPPGIFTER OM SKOLAN...2 2. RUTINER, DOKUMENTATION OCH PERSONAL...2

Läs mer

Bengtsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bengtsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Bengtsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 6-9 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 6-9 a för planen

Läs mer

Skolans kvalitetsredovisning

Skolans kvalitetsredovisning År för rapport: 2014 Organisationsenhet: Viksjöskolan Skolans kvalitetsredovisning Grundskola 6-9 Uppgifter om enheten Uppgift Namn på rektor/förskolechef Kommentar Johan Nyström Hjertvinge Verksamhetens

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Kyrkerörsskolan. Läsår 2010 / 2011. Anneli Jonsson / Charlotta Robson

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Kyrkerörsskolan. Läsår 2010 / 2011. Anneli Jonsson / Charlotta Robson Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Kyrkerörsskolan Läsår 2010 / 2011 Anneli Jonsson / Charlotta Robson Rektor 2010-11-08 Innehållsförteckning Del 1 Kyrkerörsskolans

Läs mer

Arbetsplan. Treälvsskolan 10/11

Arbetsplan. Treälvsskolan 10/11 Arbetsplan Treälvsskolan 10/11 101111 Normer och värden Alla ska känna sig trygga på Treälvsskolan vid läsårets slut Kompisstödjarna har höjd status Föräldrar, elever och personal känner till Likabehandlingsplanen

Läs mer

Helsingborgs Sportgymnasium. Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010. Ansvarig: Stefan Krisping

Helsingborgs Sportgymnasium. Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010. Ansvarig: Stefan Krisping Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010 Ansvarig: Stefan Krisping 1 Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010 Innehållsförteckning 1 Organisation och förutsättningar... 3 2 Rutiner och underlag för

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010

Kvalitetsredovisning 2010 Kvalitetsredovisning 2010 FRITIDSHEM Ladubacksskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Tina Persson 2011-06-08 Innehåll 1 Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen 5 2 Åtgärder enligt föregående

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING MALMÖ STAD FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS, GRUNDSKOLA, SÄRSKOLA OCH FRITIDSHEM - 2006 -

KVALITETSREDOVISNING MALMÖ STAD FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS, GRUNDSKOLA, SÄRSKOLA OCH FRITIDSHEM - 2006 - KVALITETSREDOVISNING MALMÖ STAD FÖRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS, GRUNDSKOLA, SÄRSKOLA OCH FRITIDSHEM - 2006 - OMRÅDE: Hindby Skoldaghem Stadsdelsövergripande SU-grupper STADSDEL: Fosie MALMÖ den 15 januari 2007

Läs mer

Åshammars Förskola kvalitetsredovisning 2013-2014

Åshammars Förskola kvalitetsredovisning 2013-2014 Å Åshammars Förskola Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) 2014-06-23 Patricia Lea Myhrberg, Förskolechef Åshammars Förskola kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Åshammars förskola ingår i ett förskoleområde

Läs mer

Handlingsplan för ökat elevinflytande i

Handlingsplan för ökat elevinflytande i Barn- och utbildningsnämnden Handlingsplan för ökat elevinflytande i skolår f-9 Vi har en skola för alla 1 där barn och vuxna har inflytande där de känner att de behövs och duger i en kreativ miljö där

Läs mer

Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847)

Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847) Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847) Undervisning och lärande 1. Se till att undervisningen i olika ämnesområden samordnas så

Läs mer

Skärgårdsskolan. Lokal arbetsplan läsåret 2009/10

Skärgårdsskolan. Lokal arbetsplan läsåret 2009/10 Skärgårdsskolan Lokal arbetsplan läsåret 2009/10 Innehåll Inledning 2 Förutsättningar.. 2 Elevernas arbetsmiljö.3 Elevernas lärande och skolans studieresultat.4 Elevernas personliga och sociala utveckling.

Läs mer

Verksamhetsplan. Fylsta Skola 2015-2016

Verksamhetsplan. Fylsta Skola 2015-2016 Verksamhetsplan Fylsta Skola 2015-2016 Fylsta skola 2015/2016 Förutsättningar Fylsta skola är en fyravånings F 5 skola belägen i centrala Kumla. Den uppfördes 1902 och har sedan dess genomgått ett antal

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Lerums kommun lerums.kommun@lerum.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Lerums kommun Beslut 2(13) Tillsyn i Lerums kommun har genomfört tillsyn av Lerums kommun under våren 2016. Tillsynen

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Elfrida Andréegymnasiet Säves väg 10 621 82 Visby 2011-02-23 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Elfrida Andréegymnasiet i Gotlands kommun 2011-02-23 Skolbeslut Tillsyn i Elfrida Andréegymnasiet

Läs mer

1(4) 2011-11-21 2011/1965-PL-013. Dnr: Kvalitetsrapport Avseende hösten 2010 våren 2011. Irsta förskolor. Ansvarig: Katriina Hamrin.

1(4) 2011-11-21 2011/1965-PL-013. Dnr: Kvalitetsrapport Avseende hösten 2010 våren 2011. Irsta förskolor. Ansvarig: Katriina Hamrin. 2011-11-21 1(4) Dnr: 2011/1965-PL-013 Kvalitetsrapport Avseende hösten 2010 våren 2011 Irsta förskolor Ansvarig: Katriina Hamrin Anne Persson 1. Utveckling, lärande och kunskaper Mål: Den pedagogiska utvecklingen

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS UPPDRAG FÖR ÅR 2013 TILL KULTURSKOLAN INNEHÅLL I UPPDRAGSHANDLING 1. UPPGIFT 2. PROFIL 3. MÅL OCH SATSNINGAR 4. RAPPORTERING 5. BUDGET 6. UPPGIFTSMÅTT BILAGOR FÖR UPPFÖLJNING

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE 1 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE Skolområde 3 Junibacken och Ängens Förskolor 2014-2015 Förskolechef: Carin Hagström 2 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1Det systematiska kvalitetsarbetet... 3 1.2 Kvalitetshjul...

Läs mer

Kvalitetsrapport på huvudmannanivå för förskola, grundskola i Gullspångs kommun

Kvalitetsrapport på huvudmannanivå för förskola, grundskola i Gullspångs kommun Kvalitetsrapport på huvudmannanivå för förskola, grundskola i Gullspångs kommun Dnr: KS 2014/590 Revideras varje år Innehåll Kvalitetsrapport på huvudmannanivå för förskola, grundskola i Gullspångs kommun...

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER Vi vill att barnens egna önskemål i ännu större utsträckning ska få utrymme i

Läs mer

Centrumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Centrumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Centrumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola år 1-6, fritidsverksamhet, Grundsärskolan 1-6, Träningsskola Läsår: 2015

Läs mer

Utsäljeskolan. Enkät- och kunskapsresultat 2014

Utsäljeskolan. Enkät- och kunskapsresultat 2014 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE 2014 Utsäljeskolan Enkät- och kunskapsresultat 2014 Skola I Utsäljeskolan är alla undervisande lärare utbildade och undervisar i de ämnen de är behöriga i. Trots utbildning

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

KVALITETSRAPPORT LÄSÅRET

KVALITETSRAPPORT LÄSÅRET KVALITETSRAPPORT LÄSÅRET 2013-2014 Kalvhagens förskola Författare: Ulrika Ardestam Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Tillvägagångssätt... 3 3. Året som gått... 4 4. Året

Läs mer

Lusten att gå till skolan 2013

Lusten att gå till skolan 2013 Bilaga till Dnr: BoF.2013.0473 1 (7) 2013-04-22 Barn och Familj Pia Persson Lusten att gå till skolan 2013 I Eslövs kommun genomförs varje år en enkätundersökning för att få fram hur eleverna upplever

Läs mer

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling 2011-11-24 Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Inledning Vår Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling gäller i tolv månader och revideras årligen i anslutning till höstlovet.

Läs mer