SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-01-10"

Transkript

1 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson fp Per-Olof Lindgren m Gunilla Nordgren s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena Thörnquist sd Tom Thörnquist m Göran Jepsson m Per Mattsson mp René Lundström s Jan-Göran Petersson s Anders Elvingsson m Lennart Wikström m Sven Hansson bp Birgitta Delring kd Gert-Åke Malmgren s Ronny Olander fyp Reino Lindberg sd Per Uvgård s Gunilla Edberg fp Anette Jelvemark Nordqvist sd Sven Holst m Linda Allansson s Jan-Erik Eriksson s Kerstin Persson m Marcus Månsson fyp Lars Lundgren c Ingegerd Eriksson c Kristina Larsson bp Bo Becking m Fredrik Thott s Torsten Åhman s Kenneth Hovold m Susanne Lovén sd Ingrid Pedersen s Inga Hansson s Peter Henriksson fp Per Sjöberg m Sverker Nordgren m Per Lindvall bp Bo Göran Håkansson v Irene Carlsson s Lise-Lott Gsaxner m Bengt Ohlsson Övriga närvarande (ersättare och tjänstemän) m Bertil Holmgren v Jörgen Persson m Jan Holmerup mp Ingeborg Ekstrand m Erika Jepsson fyp Alexander Bieritz fp Kristoffer Linné Bengt Ericsson, kommundirektör s Anne Strömberg Bengt Nilsson, kanslichef s Lars-Owe Edberg s Socialdemokraterna fyp Föryngringspartiet m Moderata samlingspartiet kd Kristdemokratiska samhällspartiet bp Barapartiet v Vänsterpartiet fp Folkpartiet mp Miljöpartiet c Centerpartiet sd Sverigedemokraterna

2 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 Kf 1 Ks 263 Dnr Svar på motion om att Starta eget företag linje på Svedalas gymnasium Kommunfullmäktige har till utbildningsutskottet för beredning överlämnat en motion från Tom Thörnquist, sd, med förslag att det undersöks intresset för en linje i entreprenörskap och egenföretagande, där också representanter för skatteväsendet, banker, Nutek samt om möjligt också etablerade företag i Svedala medverkar som mentorer. Utbildningsutskottet har föreslagit att motionen avslås med hänsyn till vad verksamhetsområde Utbildning framfört om vad som erbjuds inom befintliga program och kurser på gymnasieskolan. Verksamhetsområde Utbildning har i skrivelse framfört att den nuvarande gymnasieskolan erbjuder en rad olika kurser inom den ekonomiska sektorn. Utbudet finns främst inom det Samhällsvetenskapliga programmet ex Småföretagande A och B, Marknadsföring, Internationell ekonomi och Export import. Till detta tillkommer kurser av mer grundläggande natur som Företagsekonomi och Redovisning och beskattning. Totalt finns tio olika kurser. Det finns dessutom möjlighet att driva företag inom ramen för Ung företagsamhet. Skolverket gör idag den bedömningen att det lokala kursutbudet är så omfattande att några lokala varianter inte behövs. Vidare framgår att enligt rektor Inger Ekholm-Svensson, Nils Fredriksson utbildning, bedöms möjligheterna som mycket goda att inom den nuvarande och kommande gymnasieskolan skapa ett utvecklande samarbete mellan olika aktörer. Inte minst inom ramen för kursen Projektarbete, Examensarbete och olika individuella val. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att inte Starta eget företag linje på kommunens gymnasium med hänvisning till vad verksamhetsområde Utbildning framfört om vad som erbjuds inom befintliga program och kurser på gymnasieskolan med avseende på det ekonomiska området, möjlighet att driva företag inom ramen för Ung företagsamhet med mera, samt

3 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 Forts Kf 1 att därmed avslå motionen. Gunilla Nordgren, m, yrkar med biträde från Linda Allansson, m, att motionen skall anses som besvarad istället. Ordföranden framställer proposition på bifall till kommunstyrelsens förslag kontra förslaget från Gunilla Nordgren, och beslutar kommunfullmäktige i enlighet med Gunilla Nordgrens förslag. att inte Starta eget företag linje på kommunens gymnasium med hänvisning till vad verksamhetsområde Utbildning framfört om vad som erbjuds inom befintliga program och kurser på gymnasieskolan med avseende på det ekonomiska området, möjlighet att driva företag inom ramen för Ung företagsamhet med mera, samt att motionen därmed skall anses som besvarad.

4 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Kf 2 Ks 264 Dnr Ändring av reglemente för bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden har framlagt förslag till ändring av punkt 11 i reglementet för bygg- och miljönämnden, enligt vilken punkt det anges vilka lagar, kungörelser m m som det åligger nämnden att ansvara för ärenden inom. Ändringsförlaget är föranlett av nya EG-förordningar samt ny lagstiftning. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att godkänna framlagt förslag till ändring av punkt 11 i reglementet för bygg- och miljönämnden. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

5 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 Kf 3 Ks 267 Dnr Svar på medborgarförslag om utredning av spontanidrottsplatser Kommunfullmäktige har till kulturutskottet för beredning överlämnat ett medborgarförslag från Ann-Magreth Albin, Araliagränd 1, Bara med förslag att spontanidrottsplatser i kommunen utreds. Hon föreslår att förslaget remitteras till Ungdomsparlamentet för synpunkter. Kulturutskottet har föreslagit att spontanidrottsplatser kan ingå i kommunens framtida utvecklingsarbete av idrottsplatser, och att medborgarförslaget därmed skall anses som besvarat. Av kulturutskottets protokoll framgår att en spontanidrottsplats kostar cirka 500 tkr att anlägga enligt uppgift från fritidschefen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att uttala att spontanidrottsplatser kan ingå i kommunens framtida utvecklingsarbete av idrottsplatser samt att medborgarförslaget därmed skall anses som besvarat. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

6 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 Kf 4 Ks 268 Dnr Tecknande av aktier i kommunalt upphandlingsbolag Staffanstorps kommun har i skrivelse respektive redogjort för aktiekapitalet i det kommande kommunala upphandlingsbolaget, vari Svedala kommun ingår. Av skrivelserna framgår att det fördelaktigaste är att aktiekapitalet blir relativt högt för att undvika resultatpåverkande effekter. Aktiekapitalet föreslås bli 5 miljoner kronor eller 1 miljon kronor per ägarkommun. Kommunfullmäktige har beslutat att tillsammans med andra kommuner bilda ett gemensamägt upphandlingsbolag, med start snarast möjligt, dock senast Kommunfullmäktige har överlämnat till kommunstyrelsen att utreda frågan om kapitalbehovet för det aktuella aktiebolaget. Vidare har kommunfullmäktige beslutat att bolaget blir ett aktiebolag med insatt kapital från kommunerna, att godkänna föreliggande förslag till bolagsordning, att godkänna föreliggande förslag till aktieägaravtal, att godkänna föreliggande förslag till ägardirektiv, att bolaget, om rättsläget så kräver, skall uppträda som anbudsgivare bland andra anbudsgivare gentemot de aktuella kommunerna, att godkänna att Lomma kommun blir stiftare av bolaget, att också godkänna att bolaget, så snart den ekonomiska situationen tillåter det, återbetalar förskotterade kostnader för bolagsbildningen till Lomma kommun, att tillsammans med de övriga stiftarkommunerna bilda en interimsstyrelse bestående av tre ledamöter, som skall fungera fram till dess att ordinarie bolagsstyrelse kan utses, samt att uppdra åt interimsstyrelsen att inregistrera bolaget och fastställa namnet på detsamma.

7 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Forts Kf 4 Kommunstyrelsen har uppdragit åt ordföranden att representera Svedala kommun vid val av interimsstyrelse. De kommuner som kommer att ingå i upphandlingsbolaget är Staffanstorp, Lomma, Svedala, Burlöv och Ystad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att teckna aktier med 1 miljon kronor i det kommunala upphandlingsbolaget. Per Uvgård, sd, yrkar att aktiekapital skall tecknas i proportion till respektive kommuns folkmängd. Björn Jönsson, s, yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Ordföranden framställer proposition på bifall till kommunstyrelsens förslag kontra Per Uvgårds yrkande, och finner att kommunfullmäktige beslutat enligt kommunstyrelsens förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

8 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 Kf 5 Ks 270 Dnr Svar på motion om att starta en kulturskola Kommunfullmäktige har till utbildningsutskottet för beredning överlämnat en motion från Gunilla Nordgren, m, Göran Jepsson, m, och Solvieg Nordqvist, fp, med förslag att det startas en kulturskola med flera olika aktiviteter som musik, dans, rytm, film m m. Utbildningsutskottet har i avgivet yttrande föreslagit att en kulturskola startas. Utbildningsutskottets förslag till kommunfullmäktige innebär 1. att en kulturskola startas som ett projekt under läsåret 2007/2008 med ett utbud av två ämnen, 2. att en framtida utveckling av en kulturskola beaktas i budgetarbetet för år 2008, 3. att utbildningsenheten får i uppdrag att under vårterminen 2007 att undersöka vilket utbud eleverna önskar i en kulturskola, 4. att verksamhetsområde Utbildning får ett utökat kommunbidrag 2007 på högst 150 tkr ur kommunfullmäktiges anslag för oförutsedda behov år 2007, 5. att avgiften för deltagande i gruppundervisning på en kulturskola fastställs till 450 kronor per termin, 6. att verksamhetsområde Utbildning får i uppdrag att undersöka möjligheterna att profilera en eller flera förskolor/skolor, där bland annat musik är ett genomgående tema i den pedagogiska verksamheten, samt 7. att motionen härmed ska anses som bifallen. I den av verksamhetsområde Utbildning gjorda utredningen redovisas att en kulturskola bör på sikt ha egna lokaler. Det anges också att det är svårt att ange exakta kostnader beroende på vilket utbud som kommer att erbjudas i en kulturskola. För ett kommunbidrag på förslagsvis 250 tkr per år kan troligen elever erbjudas undervisning i två

9 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 Forts Kf 5 ämnen. Till detta tillkommer ett engångsbelopp för uppstartningskostnader på 50 tkr, framgår det av utredningen. Kommunfullmäktige har , 147, i samband med behandlingen av förslaget till budget för 2007 beslutat att avvakta utredningen om kulturskola innan ställning tas till utökat anslag för musikskolan. Det antecknas att kulturskolan avses bedrivas i anslutning till den ordinarie skolverksamheten och att den således inte är en egen linje inom skolan. Vid dagens sammanträde är utbildningschefen närvarande vid behandlingen av ärendet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. att en kulturskola startas som ett projekt under läsåret 2007/2008 med ett utbud av två ämnen, 2. att en framtida utveckling av en kulturskola beaktas i budgetarbetet för år 2008, 3. att Utbildning får i uppdrag att under vårterminen 2007 undersöka vilket utbud eleverna önskar i en kulturskola, 4. att utöka kommunbidraget för verksamhetsområde Utbildning för höstterminen 2007 med 150 tkr att utgå ur kommunfullmäktiges anslag för oförutsedda behov år 2007, 5. att avgiften för deltagande i gruppundervisning på kulturskolan fastställs till 450 kronor per termin, 6. att verksamhetsområde Utbildning får i uppdrag att undersöka möjligheterna att profilera en eller flera förskolor/skolor, där bland annat musik är ett genomgående tema i den pedagogiska verksamheten, samt

10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 Forts Kf 5 7. att motionen härmed ska anses som bifallen. Tom Thörnquist, sd, yrkar att ärendet skall återremitteras till utbildningsutskottet i avvaktan på att regeringen framlagt förslag om gymnasieskolans utformning. Gunilla Nordgren, m, Kenneth Hovold, s, Göran Jepsson, m, och Björn Jönsson, s, yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Ordföranden framställer proposition på bifall till att återremittera ärendet kontra att avgöra det idag, och finner att kommunfullmäktige beslutat att avgöra ärendet idag. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

11 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 Kf 6 Ks 276 Dnr Yttrande över överklagande av kommunfullmäktiges beslut avseende godkännande av avtal om fastighetsreglering för tillköp av mark till befintliga fastigheter vid Fårborg i Bara m m (målnr avdelning 1) Länsrätten har förelagt kommunen att senast avge yttrande över överklagande från Bertil Persson, Daggpilsgränd 23, Bara, av kommunfullmäktiges beslut , 137, att godkänna framlagt förslag till avtal om fastighetsreglering berörande fastigheterna Värby 61:336, Värby 61:337, Värby 61:339, Värby 61:341 t o m Värby 61:347. Kanslienheten har avgivit förslag till yttrande i ärendet. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att avge yttrande i ärendet i enlighet med framlagt förslag. att bifalla kommunstyrelsens förslag.

12 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 Kf 7 Ks 277 Dnr Investeringsanslag för energiåtgärder 2007 Miljö och teknik har i skrivelse föreslagit att det i investeringsbudgeten för 2007 anslås 4 mkr för energibesparande investeringar. I skrivelse har kompletterande information lämnats. Det aktuella investeringsanslaget var vid kommunfullmäktiges behandling av investeringsbudgeten inlagt i budgetmaterialet, men rätteligen så skulle beslutet ej avse denna fråga. Beloppet ingick dock inte i den antagna investeringsbudgeten för 2007 på tkr efter strykning av inomhusbad och räddningsbil. Det föreligger inte något regelrätt förslag från kommunstyrelsen och ärendet har inte varit berett. Tekniskt utskott har den 12 december 2006 tillstyrkt framställningen. Tillförordnade tekniske chefen och fastighetschefen redogör för ärendet vid sammanträdet. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt Miljö och teknik att inkomma med en årlig uppföljning och redovisning av projektet avseende genomförda energibesparingar, samt att, under förutsättning av kommunfullmäktiges beslut, bemyndiga teknisk chef att teckna ett intentionsavtal med entreprenören för projektet med energibesparingar. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att i 2007-års investeringsbudget godkänna ett anslag på 4 mkr för energibesparande investeringar, varvid investeringsbudgeten för 2007 blir tkr.

13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 Forts Kf 7 att bifalla kommunstyrelsens förslag.

14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 Kf 8 Ks 283 Dnr Svar på medborgarförslag om att få använda allmän platsmark utanför egen tomt Kommunfullmäktige har till kommunstyrelsen för beredning överlämnat ett medborgarförslag från Fredrik Hansson, Lönngatan 7, Bara med förslag om att få disponera allmän platsmark utanför hans villatomt. Den aktuella marken ligger inom fastigheten Värby 44:1 utanför förslagsställarens fastighet Värby 44:15 och utgör allmän platsmark enligt detaljplanen. Enligt Miljö och teknik finns inom området genomgående dagvattenledning samt ledning för kabel-tv samt oljeledning. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige att meddela att kommunen inte är beredd att upplåta området då det innehåller genomgående dagvattenledning och att det utgör allmän platsmark, vilket innebär att den skall vara tillgänglig för alla, samt att medborgarförslaget härmed skall anses som besvarat. Bengt Ohlsson, m, yrkar att ärendet skall återremitteras till tekniskt utskott för att utreda om den allmänna platsmarken inom servicegatorna i Bara kan överlåtas till villaägarna, samt framtagande av en policy för villaägares användande av allmän platsmark. Björn Jönsson, s, yrkar bifall till Bengt Ohlssons förslag och med hänvisning till kommunstyrelsens uppdrag till Miljö och teknik att ta fram ett förslag till plan för genomförande av upprustning av allmänna ytor med avseende på behövlig klippning av träd som skymmer gatubelysning, kommunala häckar som växer på parkmark med mera och undersökning om villaägarna i Bara är intresserade av att förvärva den allmänna platsmarken inom servicegatorna.

15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 Forts Kf 8 Birgitta Delring, bp, yrkar bifall till Bengt Ohlssons och Björn Jönssons yrkande. Gunilla Nordgren, m, yrkar bifall till Bengt Ohlssons och Björn Jönssons yrkande. Ordförande framställer proposition på bifall till att återremittera ärendet kontra till att avgöra det idag, och beslutar kommunfullmäktige att återremittera ärendet. att återremittera ärendet till tekniskt utskott för dels undersökning om villaägarna i Bara är intresserade av att förvärva den allmänna platsmarken inom servicegatorna, dels framtagande av policy för villaägares användande av allmän platsmark samt med hänvisning till kommunstyrelsens uppdrag , 236, med uppdrag åt Miljö och teknik att ta fram ett förslag till genomförande av upprustning av allmänna ytor med avseende på behövlig klippning av träd som skymmer gatubelysning, kommunala häckar som växer ut på gatumark med mera.

16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 Kf 9 Dnr Delgivning Länsstyrelsen har utsett för föryngringspartiet Rasmus Lindberg som ny ersättare efter Petra Hult.

17 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 Kf 10 Dnr Motion om avskaffande av vice ordförandeposten i kommunstyrelsen Tom Thörnquist, sd, har i motion på anförda skäl föreslagit att posten som vice ordförande i kommunstyrelsen avskaffas och att den uppkomna besparingen används till att förstärka hemtjänsten med en person samt att utöka fältgruppen med ytterligare en person. att till kommunstyrelsen för beredning överlämna motionen.

18 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 Kf 11 Dnr Medborgarförslag om uppsättning av belysning bakom fotbollsplanen vid Marbäcksskolan Harald Runge, Asterngatan 76, Svedala, har i medborgarförslag föreslagit att belysning sätts upp bakom fotbollsplanen vid Marbäcksskolan för att kunna få bättre belysning vid gångbanan som går upp till busshållplatsen vid väg 108. att till tekniskt utskott överlämna medborgarförslaget för beredning.

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2007-02-19, klockan 18.00-19.50 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Jesper Sennertoft s Anne Strömberg m Linda

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2006-05-10

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2006-05-10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson bp Bo-Göran Håkansson m Gunilla Nordgren s Ambjörn Hardenstedt s Inga Hansson mp René

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2006-11-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2006-11-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 52 Sammanställning av resultat 2006 Från utbildningsenheten föreligger sammanställning över betyg i årskurs 9 och nationella prov i årskurs 9 och 5. Rapporten har

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-01-09

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-01-09 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson s Anne Strömberg m Gunilla Nordgren sd Lena Thörnquist s Gull-Britt Jönsson m Göran

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Alf Persson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom Thörnquist

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2006-06-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2006-06-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s m m fp mp Namn Torsten Åhman Alf Persson Lars-Owe Edberg Bengt Ohlsson Sverker Nordgren Örjan Ulfshagen René

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2002-09-25

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2002-09-25 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 24 Förslag till driftsbudget 2003 Kommunledningsgruppen har fått i uppdrag av budgetberedningen att lägga fram förslag till en balanserad budget för 2003. Efter indexuppräkning,

Läs mer

SVEDALA KOMMUN. NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOMI OCH DEMOKRATI Beslutande

SVEDALA KOMMUN. NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOMI OCH DEMOKRATI Beslutande 2 NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOI OCH DEOKRATI Beslutande Parti S S S SD BP V FP Namn Göran Jepsson Göran almberg Per attsson Christer Jönsson Torbjörn Sköld Hasse Bengtsson Ulf Lennerling Carin Falck

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-05-09

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-05-09 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson fp Örjan Ulfshagen m Krister Klyft s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena Thörnquist

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Närvarolista tekniskt utskott Beslutande Lars-Owe Edberg, S, till 12 ej beslut Alf Persson, S Jan-Göran Petersson, S Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M (ordf)

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s m m bp sd Namn Torsten Åhman Alexandros Kiotseridis Jan-Göran Petersson Bengt Ohlsson Göran Jepsson Anders Swahn

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Jan-Göran Petersson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn S Lars-Ove Edberg S Alexandros Kiotseridis S Jan-Göran Petersson, från 18.00 Alf Persson S M Bengt Ohlsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-11-26

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-11-26 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson m Gunilla Nordgren s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena Thörnquist sd Tom Thörnquist

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2005-02-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2005-02-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Yttrande över förslag till gemensam beräkningsmodell för interkommunala ersättningar inom gymnasieskolan Kommunförbundet Skåne har för yttrande översänt ett förslag

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2008-06-17

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2008-06-17 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2008-06-17, klockan 18.00-21.15 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Heléne Klapp s Anne Strömberg m Linda Allansson,

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20.

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson, 30-32 Kenneth Rosén Stefan Ohlsson Johan Renfors Klas Lundbergh Gunilla Lidberg

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNSTYRELSEN Beslutande Parti Namn s Björn Jönsson s Kenneth Hovold s Kerstin Persson s Gull-Britt Jönsson m Gunilla Nordgren, ordförande m Per Mattsson m Bengt Ohlsson sd Tom Thörnquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare 2012-01-12 kl 13.30-17.10 i Skånes Fagerhultsrummet Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 13.30-17.15 Beslutande Elena Fridfelt, ordförande (C) Klas Nordh (FP) 118-124

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 141 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 18.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Tore Håkansson (s) Lizette Åkerman (s) Tony Berglund (s)

Läs mer

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21 Kommunfullmäktige 2011-02-14 Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Moraparken, Mora, måndagen den 14 februari 2011,, kl. 18.30-19.35 ande Ordförande Bengt Jernhall samt 29 ordinarie ledamöter och 11

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2011-04-04, kl 08.30 Paragrafer 36-49 Sekr 2 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2011-04-04, kl 08.30 Paragrafer 36-49 Sekr 2 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2011-03-28 40 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.25 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Björn Andreasson, (m), ordförande Adéle Olander, (m), tjg ersättare Johan Svanberg, (m), ledamot Brita

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 09.00-12.20 Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä (M) Helmuth Petersén (SD) Ina

Läs mer

Välfärdsnämnden. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-04, kl. 09:00

Välfärdsnämnden. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-04, kl. 09:00 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-04, kl. 09:00 Beslutande: BrittMarie Hansson (S), ordförane Sven-Ingvar Borgquist (M) Lars Carlsson (S) Barbro Widell (S) Jenny Lindblom (S) Sonny

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

Anslagsbevis , kl Paragrafer 154. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare.

Anslagsbevis , kl Paragrafer 154. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare. Plats och tid Kommunhuset 2015-11-25, kl 09.00-16.00 Paragrafer 154 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Bengt Nilsson Underskrift ordförande Göran Jeppsson Utses

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Skolnämnden 2009-02-24

Skolnämnden 2009-02-24 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 25 Föredragningslistan 26 Tidplan för budgetarbetet under 2009 information 27 Redovisning av paviljonger och kostnader rapport 28 Statistik om förskola

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-12-12

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-12-12 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson s Lars Schultz m Gunilla Nordgren sd Lena Thörnquist s Gull-Britt Jönsson m Göran

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19 1 Plats och tid Kommunhuset, Sävsjö, Vallsjösalen, måndagen den 19 februari 2007 klockan 19.00-20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Harald Petersson (m), Anna Eriksson (kd), Anette

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-03-01 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, k1 15.00-16.45 Beslutande Arne Ottosson (M) ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordf Markus Kauppinen (S) 2:e

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Ledamöter Sverker Nordgren, M Bengt Ohlsson, M Bertil Holmgren, M Göran Jepsson, M Björn Jönsson, S, vice ordf Anders Gsaxner, S Lars-Owe Edberg, S Tom

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-12-04

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-12-04 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2007-12-04, klockan 18.00-20.30 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Jesper Sennertoft bp Carin Falck m Linda Allansson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Kumla Folkets Hus, Teatern Tid Måndagen den 22 maj 2006 kl 18.30 19.30 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Sten Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-08-09 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-08-20 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1. Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 1999-04-14 1 Plats och tid Knut Hahnsskolan, Sal A 2, kl 13.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

Anders Persson (S) Bo Henriksson. Mats Green. Anders Persson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anders Persson (S) Bo Henriksson. Mats Green. Anders Persson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag JÖNKÖPINGS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-28 1 Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl 09.00 11.10 Beslutande Övriga närvarande Mats Green (M), ordförande AnneMarie Grennhag

Läs mer

Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195. uppdrag avseende statistik över parkeringsöverträdelser

Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195. uppdrag avseende statistik över parkeringsöverträdelser 2 Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195 Felparkeringsavgifter Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige gav 1996-09-17 dåvarande samhällsbyggnadsnämnd i uppdrag att komplettera förslag om felparkeringsavgifter

Läs mer

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers.

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers. Sammanträdesprotokoll 1(4) 2012-11-27 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 10.00 - Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) JanAnders Palmqvist (s) Thomas Håkansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) 2006-05-23 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Färgelanda Allhem, tisdag 2006-05-23, kl. 19.00-21:20 med ajournering mellan kl 20:00-20:25 28 ordinarie ledamöter och 5

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Hällabrottet, Ordenshuset Tid Måndagen den 16 juni 2003, kl 18.30 20.25 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Gun-Britt

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Ambjörn Hardenstedt och Hans Järvestam

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Ambjörn Hardenstedt och Hans Järvestam 1(8) Plats och tid Sjödiken, måndagen den 11 juni 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-21:30 Beslutande: Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Örjan Fridner (S) Ingrid Olsson (C) Jenny Breslin (S) Marie Mill (SRD) Per-Gunnar

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17) Sida 2011-06-13 1 (17) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 13 juni, 2011 klockan 18.00 20.05 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10 2 Sammanträdesdatum Närvarolista Ledamöter Per-Olof Lindgren, FP, ordf Björn Jönsson, S Sverker Nordgren, M Bertil Holmgren, M Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M Lars-Owe Edberg, S Per Uvgård, SD Tom Thörnqvist

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Dan Stigenberg (S), Siewert Carlsson (C) och Birgit Ohlsson (FP).

Dan Stigenberg (S), Siewert Carlsson (C) och Birgit Ohlsson (FP). Kommunfullmäktige 1 (18) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 9 december 2013, klockan 18.30-19.10. ande Tjänstgörande ersättare Rigmor Åkesson (S) ordförande, Per Strengbom (S), Marie Norin Junttila

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/18 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2009-04-08 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Studiebesök vid Härjedalens gymnasieskola 31 Allmänhetens frågestund 32 Prisutdelning Kommunduellen 2009 33

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsens utskott. Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsens utskott. Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15 för utveckling och beredning 2007-05-23 1 (25) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Ingela Bröndel (kd)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag 2015-11-02

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdag 2015-11-02 PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats Kl 14.00 15.00 Omfattning 494-506 Närvarande Annette Carlson (M) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Marie Fridén (M) Kerstin Hermansson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2013-08-13, Visten, klockan 18:30-20:00 Avser paragrafer 105-124 ande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Utses att justera Angelica Rage (S) Maria Norell

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18 2007-01-31 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.55 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kanslichef Kenneth Olander Kommunsekr Irene Larsson Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2013-04-08 12 Information om Patientnämndens verksamhet. 13 Essunga Ryttarförening ansöker om ändring

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Lars-Olle Olsson

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll 2015-04-13. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, 2015-04-13, kl. 13.30 14.55 Beslutande

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll 2015-04-13. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, 2015-04-13, kl. 13.30 14.55 Beslutande 1/35 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 13.30 14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M), 1:e vice ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer