Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse

2 Verksamhetsberättelse För verksamhetsåret lämnar Örebro läns skidförbund följande verksamhetsberättelse: Vi kan lägga ännu ett spännande skidår bakom oss som inneburit stora glädjeämnen, men också en del svårigheter. Intresset för att utöva skididrott i distriktet är fortsatt god och skidåkning som motionsform visar positiva tillväxttal, såväl i distriktet som nationellt. Vintern var de yttre förutsättningarna för skidåkning goda på våra breddgrader, med tillräcklig kyla och snö för att träna och genomföra arrangemang på skidor. Säsongen innebar till vår stora glädje också betydande framgångar för ungdomar, juniorer och seniorer på längdskidor. Distriktets skidverksamhet bygger i all väsentlighet på ideella verksamhetsledare. Så styrelsemedlemmar, tränare och funktionärer ute i våra 30-talet medlemsföreningar, utgör grunden.utan dessa krafter vore distriktet ingenting. I vår största gren längdskidor - arrangerade dessa krafter ett tiotal lokala tävlingar, där Karlslunds IF skidor ligger i topp med årligt återkommande Wadköpingsloppet, samt Hällefors SK som utöver sina 3-4 lokala tävlingar, även arrangerade Veteran SM. Dessvärre ser vi att antalet klubbar har minskat med tiotalet klubbar de sista åtta till tio åren. Det är även fortsatt låga volymer på antalet deltagare i många distriktstävlingar, med undantag för nyss nämnda Wadköpingsloppet. Däremot befinner vi oss i en positiv trend i antalet utövare som vill åka skidor, samt träna skidor. Det ser vi bland annat på antalet ungdomar i klubbarna som tränar skidor i någon form kopplat till klubbar i distriktet, samt även på trycket på skidspåren i Ånnaboda och i kommentarsfälten på sociala medier. Ett lysande exempel är den gemensamma tjej satsningen som Karlslund IF genomförde med ekonomisk hjälp från ÖLSF under fyra tillfällen. Varje tillfälle lockade tjejsatsningen en bit över 100- talet tjejer, som ville utveckla sin teknik. Tanken med detta, enligt arrangörerna, var inte bara att få flera tjejer att åka skidor, utan även att få in fler kvinnor i klubbarnas medlemsregister.

3 Vi har i flera år tidigare följt utvecklingen kring alpinisternas största backe, den i Storstenshöjden. I övergången till det nya verksamhetsåret kom besked om att backens ägarkonstellation gjorts om. Efter det har fler och bättre tider gynnat alpinisterna. På alpinistsidan kan även nämnas att Kumla SF under det gångna året kämpat på med underlaget till en ny konstsnöanläggning och fungerande pistmaskin till Kvarntorpshögen. Den offensiva nationella satsningen Alla på snö eller som den numer heter Skidor hela livet, har fortsatt under året och förbundet vill gärna hjälpa föreningar som på olika vis jobbar med att få fler medlemmar och fler skidåkare över alla åldrar. Dock visar siffrorna för 2018 att det ser ungefär lika ut som föregående år. Det finns många vita fläckar på länets skidkarta och många skidåkare deltar som klubblösa i de större motionsarrangemangen. Här är dock Berber IS en mycket positiv uppstickare som tar hand om de skidåkare som kravlöst vill motionera på skidor och som inte vill ingå i en traditionell föreningsverksamhet. Då det allmänna intresset för skidåkningen fortsatt är god, finns all anledning att fortsätta diskussionen i våra föreningar och distriktsförbund om hur vi ska kunna paketera medlemskapet i klubb, så att det blir attraktivt och vi kan locka fler medlemmar till det föreningsliv som klubbarna bedriver. Tack vare att förbundets ekonomi stadigt och stabilt blivit bättre, har vi under året fortsatt med strategiska satsningar på att stötta föreningar och deras verksamheter. Exempel på detta är tjejsatsningen samt utökad ekonomisk satsning på ungdomarna i ICA och Folksam cup. ÖLSF utmaningen är att synliggöra dessa satsningar, samt se över och effektivisera den administrativa processen för fler liknande satsningar. ÖLSF kommer likt året som varit, lägga resurser på att medverka i flera klubbinitierade projekt som gynnar distriktets verksamhet, exempelvis föreläsningar som kan intressera andra näraliggande konditionsidrotter (cykling, tri-atleter, orientering) och motionärer. Verksamheten i de alpina grenarna har i huvudsak organiserats i respektive förening. Distriktsförbundets alpina kommitté har brist på folk, men har trots det fungerat med minimala resurser. Nu efterlyses nya krafter som vill engagera sig. Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av Sara Eidevald (ordf.), Per Dudal (vice ordf.), Robert Erixon (sekr.), Åsa Wern (ekonomi),johan Ånger, Johan Johansson, Peter Åslund, (ledamöter), Tomas Bennet, Emelie Oscarson (suppleant), Magnus Palmer (lekmannarevisor). Ett stort tack även till Lars Lundberg som fungerat som extra revisor. Avslutningsvis vill vi tacka alla som engagerat sig i vår verksamhet under året. Utan engagerade ledare - ingen verksamhet. Styrelsen, Örebro den 19:e September 2019

4 Alpina kommittén verksamhetsberättelse Under säsongen har vi kunnat bedriva en relativt bra verksamhet i de två klubbar som är aktiva. Kumla SF kunde relativt tidigt bedriva träning i sin lilla backe. Även Örebro SLF hade bra förutsättningar i Storstenshöjden. Under säsongen har samarbetet med Storstenshöjden gradvis förbättrats. Dock kvarstår önskemålet om att kunna arrangera tävlingar även under uppehållande i Storstenshöjden, något som tyvärr inte gått att få till. Träningen har bedrivits i egen regi i respektive klubb med stort deltagande i såväl Kumla som Örebro. Tillsammans med Sörbybacken startade Örebro SLF åter upp sin miniportsverksamhet, vilket är en mycket bra rekryteringsbas för kommande tävlingsåkare. Kumla SF har också haft en lyckad träningssäsong med cirka tio nya tävlingsåkare i yngre åldrar. Äntligen kan vi skönja en ljusning i nyrekryteringen av unga åkare. Ett antal distriktsgemensamma träningar har också genomförts, såväl i Storstenshöjden, i Kvarntorp, men även i Sälen. Distriktet arrangerade totalt 8 LVC-kval, några av dessa i samarbete med Dalarnas och Värmlands skidförbund. Detta för att få fler att tävla emot. Distriktets åkare har också deltagit i många olika träningsläger och tävlingar runt om i landet här är ett urval: Ca 8 stycken U16 åkare har deltagit i regionslagets träningsgrupp med bland annat läger i Juvasshytta, Sälen och Funäsdalen. LVC-Final U12 med flera framskjutna placeringar LVC-Final U14 med flera framskjutna placeringar USM-Final i Funäsdalen med flera framskjutna placeringar. Sist men inte minst kan vi notera att inte mindre än 6 (!) åkare från distriktet antogs till Alpina skidgymnasium: Adam Palmér RIG Malung, Pontus Palmér NIU Sundsvall, Axel Fjällryd NIU Östersund, Simon Pettersson NIU Falun, Anna Widestrand NIU Falun, Maja Narving NIU Falun. Vi önskar dem all lycka till i sina fortsatta elitidrottskarriärer.

5 Längdkommitténs verksamhetsrapport Tävlingar Det fanns flera åkare och klubbar från distriktet som levererade fina resultat på tävlingar både i och utanför länet. Nämnas bör Karlslunds långlopps tjej Olivia Hansson (fostrad i Garphyttan) som bland annat åkte det 22 mil långa Nordenskiöldsloppet, men också vann totalsegern i svenska långloppscupen. Även Emil Hagström ifrån Garphyttans IF, som nyss utnämndes till årets åkare i klubben, har den gånga säsongen prenumerant på topp 10 placeringar i juniorklassen på nationella cuptävlingar, främst i sprint. Lokalt arrangerade tävlingar I distriktet har även arrangerats flera tävlingar. Några arrangemang större än andra. Hällefors arrangerade Veterans-SM för Sveriges veteraner 35 år och äldre. Karlslund genomförde traditionsenligt Wadköpingsloppet 2019 med flera hundra starter på en lång varvbana i Kilsbergen. Garphyttan och Zinkgruvan arrangerade som brukligt distriktstävlingarna Aspelundsrundan till Stig Ingvarssons minne samt Kilsbergsloppet. Datum Evenemang Arrangör Status LO SPÅRET Hällefors SK Genomfört Wadköpingsloppet Karlslunds IF SF Genomfört Aspelundsrundan / Stig Ingvarssons Minne Zinkgruvans IF Genomfört Master-SM Hällefors SK Genomfört KILSBERGSLOPPET 2019 Garphyttans IF Genomfört Hälleforsrännet Hällefors SK Sedan vet vi att det har arrangerats flertalet barnens vasalopp på olika platser och orter i vårt distrikt, samt ett antal lokaltävlingar klubbtävlingar hos flertalet av våra medlemsföreningar.

6 ICA Cup och Folksam Cup För och åringarna har det varit ett tuffare år då vi tappade båda våra distriktskaptener inför säsongen utan att hitta nya ersättare. Det är tack vare Garphyttans IF, men framför allt tack vare Zinkgruvans IF som verksamheten i distriktets regi för dessa ungdomar kunde genomföras. Stort tack! Sent om sider - den 16:e februari, anordnades ett väldigt uppskattat dagsläger, initierat och genomfört av Zinkgruvans IF. Klubben ordnade ledare så att två roliga träningspass med lunch emellan kunde genomföras. Denna dag blev en sen och en liten kickoff för stundande tävlingar ICA-cup Bollnäs och Folksam cup i Torsby. ICA-cup Bollnäs, sverigefinal för åringar arrangerades av Rehhns BK och gick av stapeln 8-10 mars. I denna distriktstävling representerades Örebro läns skidförbund med 11 åkare samt 4 ledare ifrån 3 föreningar; Garphyttan, Zinkgruvan och Almby. På programmet, som sträckte sig över tre dagar, arrangerades individuella distanstävlingar, individuell sprint och olika typer av mixade stafetter. Tittar man på poängräkningen och jämför med de olika distrikten, konstaterar vi att Örebroläns skidförbund håller sig längre fram i resultatlistan när det står sprint på programmet. Tävlingarna, men framförallt den sociala gemenskapen mellan distriktets åkare och de olika distriktens aktiva, uppskattades av alla deltagare. Folksam Cup Torsby, sverigefinal för åringar arrangerades av Sk Bore och gick av stapeln 16-18:e mars. I Torsby representerades distriktet med 5 anmälda åkare och 4 ledare, vilket är i underkant med vad vi borde representera med. Här har vi i distriktet en utmaning med att få med fler att tävla utanför distriktet. Två av orsakerna till så få representanter, kan vara förlusten av förbundskaptenerna och uteblivna läger. Desto roligare var att Nora SK som är en gammal anrik klubb representerades med en aktiv utöver de vanliga ungdomsklubbarna - Almby, Garphyttan, Karlslund, Hällfors och Zinkgruvan. Man får nog blicka tillbaka till slutet av -90 och början av 2000-talet när Nora hade med en aktiv i dessa sammanhang sist. Som vanligt är det tufft i denna ålder, speciellt i 16-årsklassen då många vill prestera för att visa fina resultat inför ansökningar till de olika skidgymnasierna. Blickar vi tillbaka på de förutsättningar vi haft på längdsidan i distriktet, är vi nöjda med den verksamhet som genomförts den gånga året. Samtidigt om vi blickar framåt mot säsongen 2019/2020, kan vi konstatera att vi står inför spännande och roliga utmaningar med att bygga upp och fortsätta stärka verksamheten och organisationen i distriktet. Detta är något som vi hoppas kunna göra tillsammans med distriktets klubbar genom glädje och engagemang.

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2011/2012 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2011-2012 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

TÄVLINGSSTATISTIK

TÄVLINGSSTATISTIK Skidting 2016 TÄVLINGSSTATISTIK 2015-2016 Distriktstävlingar 15 av 23 distriktstävlingar på snö genomförda. 8 inställda tävlingar, alla p.g.a. snöbrist. 2 tävlingar flyttade till annat datum. Distriktstävlingar

Läs mer

Motion om Folksam Cup

Motion om Folksam Cup Motion om Folksam Cup 1. Bakgrund Sedan lång tid har skidförbundets riksfinal för ungdomar 15-16 år, Folksam Cup, varit förbehållen 8 killar och 8 tjejer per distrikt. Detta gör att många skidåkare inte

Läs mer

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/ /6 2015

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/ /6 2015 Verksamhetsberättelse för arbetsåret juli 2014 - juni 2015 Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2014-30/6 2015 Hej skidvänner! Vid en tillbakablick för det gångna verksamhetsåret,

Läs mer

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS

2016/2017 AFLODAL. Var med på vår resa mot världstoppen! SKI TEAM PRESENTATION PARTNERS 2016/2017 AFLODAL SKI TEAM Var med på vår resa mot världstoppen! PRESENTATION PARTNERS Bröderna Aflodal går på Mora skidgymnasium. Gustav 19 år ska börja fjärde året. Axel 17 år har just gått ut sitt första.

Läs mer

Vision & Mål 2018/2019

Vision & Mål 2018/2019 Vision & Mål 2018/2019 Trender Vad ser vi för trender? Det är en stor variation mellan våra ungdomar som endast vill åka på ett par läger och träna i hemmabacken men inte vill tävla utanför klubben, och

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb:

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb: REGELVERK Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, 791 19 Falun Telefon: +46 (0)10-708 69 00 Webb: www.skidor.com Syftet med Folksam cup är att stimulera till bra tränings och tävlingsverksamhet i våra skiddistrikt

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 18/19

Verksamhetsplan och budget 18/19 Verksamhetsplan och budget 18/19 Under budgetprocessen har enhetliga mallar för ettåriga verksamhetsplaner och budgetar för styrelsen, anläggningskommittén och grenkommittéerna alpint, backe och längd

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Norrbottens Skidförbund 2014/2015

Verksamhetsinriktning. Norrbottens Skidförbund 2014/2015 Verksamhetsinriktning Norrbottens Skidförbund 2014/2015 NSF:s UPPDRAG NSF är Svenska Skidförbundets (SSF) distriktsorgan och organisationen för skididrottens utveckling i Norrbotten. NSF skall: Verkställa

Läs mer

Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2015/2016

Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2015/2016 Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2015/2016 Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2015/2016 Styrelsens sammansättning Ordförande Anders Furbeck. Luleå Sekr/vice ordf Staffan Syk, Luleå

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Styrelsen för Region SYD SkidSkytteFörbundet (Region SYD SSF) får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 2015-05-01 - - 2016-04-30). Styrelsens sammansättning.

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Alpina kommittén Jämtland härjedalen

Alpina kommittén Jämtland härjedalen Ordinarie möte i Åsarna torsdag den 21/5 2015. Vi försökte få en representant från skidförbundet att börja mötet med att presentera Blågula vägen men misslyckades. Men vi hade fått presentationsmaterial

Läs mer

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2012-30/6 2013

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2012-30/6 2013 Verksamhetsberättelse för arbetsåret juli 2012 - juni 2013 Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2012-30/6 2013 Hej skidvänner! Medans barmarkssäsongen pågår som bäst arrangerades

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver.

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver. Välkommen till Tunafors Slalom! Klubben är en ideell förening med ca 90 medlemmar med åkare i åldrarna 5-20 år. Klubben har för avsikt att stötta ungdomar som vill åka och tävla i alpin utförsåkning. Klubben

Läs mer

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/ /6 2016

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/ /6 2016 Verksamhetsberättelse för arbetsåret juli 2015 - juni 2016 Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2015-30/6 2016 Hej skidvänner! Vi måste återigen vid en tillbakablick ägna en

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 17/18

Verksamhetsplan och budget 17/18 Verksamhetsplan och budget 17/18 Under budgetprocessen har enhetliga mallar för ettåriga verksamhetsplaner och budgetar för styrelsen, anläggningskommittén och grenkommittéerna alpint, backe och längd

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

Matforsracet Sponsorreferat

Matforsracet Sponsorreferat Matforsracet 2014 Sponsorreferat Den 16 mars gick Matforsracet av stapeln, denna gång på Södra berget på grund av snöbrist i Matfors. Det var totalt 106 barn och ungdomar som startade. 0-6 år hade en kortare

Läs mer

Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2016/2017

Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2016/2017 Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2016/2017 Verksamhetsberättelse Norrbottens Skidförbund 2016/2017 Styrelsens sammansättning Ordförande Anders Furbeck. Luleå Sekr/vice ordf Staffan Syk, Luleå

Läs mer

Bohuslän-dals konståkningsförbund

Bohuslän-dals konståkningsförbund Bohuslän-dals konståkningsförbund Styrelsen Verksamhetsberättelse 2016-2017 Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning Ordförande Helen Karlsson Vice ordförande Therese Arvidsson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2010/2011 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Anne Lindahl Tina Johansson Ulrica van

Läs mer

Sidan 1 av Verksamhetsplan

Sidan 1 av Verksamhetsplan Sidan 1 av 1212 2015-2018.......... 1 Sidan 1 av 12 2015 2018 Vision LULEÅ GJUTAREN SKA VARA EN STARK FAMILJE- OCH UNGDOMSFÖRENING MED VISIONEN ATT TILL 2018 HA EGNA ÅKARE I SVERIGE ELITEN. Luleå Gjutaren

Läs mer

Sidan 1 av Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan

Sidan 1 av Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Sidan 1 av 1212 Verksamhetsberättelse 2008 2009 Verksamhetsplan 2009-2012.......... 1 Verksamhetsplan 2009 2012 Vision LULEÅ GJUTAREN SKA VARA EN STARK FAMILJE- OCH UNGDOMSFÖRENING MED VISIONEN ATT TILL

Läs mer

ERIK BERTILSSON TOPPRESULTAT LÄNGDSKIDOR: PERSONLIGT: UTRUSTNING: SKIDGYMNASIUM: MÅL: TOPPRESULTAT RULLSKIDOR: FIS-RANKING: 12 I KLASSEN H17-18.

ERIK BERTILSSON TOPPRESULTAT LÄNGDSKIDOR: PERSONLIGT: UTRUSTNING: SKIDGYMNASIUM: MÅL: TOPPRESULTAT RULLSKIDOR: FIS-RANKING: 12 I KLASSEN H17-18. ERIK BERTILSSON FIS-RANKING: 12 I KLASSEN H17-18 född längd: vikt: skidor: pjäxor: 1998 180 CM 70 KG ATOMIC SALOMON SWIX GKC Skidelit, Gnosjö Mitt mål med min satsning på längdskidor är långsiktigt att

Läs mer

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/ /6 2017

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/ /6 2017 Verksamhetsberättelse för arbetsåret juli 2016 - juni 2017 Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2016-30/6 2017 Hej skidvänner! Vi måste återigen vid en tillbakablick ägna en

Läs mer

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen 2015-2016 Källan och Granberget har som vanligt haft fantastiska spår, även om hösten hängde i länge. Det dröjde till mitten/slutet av december innan kylan kom

Läs mer

Verksamhetsberättelse CK Natén 2018

Verksamhetsberättelse CK Natén 2018 1 Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av Ordförande Lars Blomqvist Kassör Malin Hedlund Sekreterare Ninni Casserstedt Ledamöter: Linda Widén,

Läs mer

Verksamhetsplaner och budget 2019/2020

Verksamhetsplaner och budget 2019/2020 Verksamhetsplaner och budget 2019/2020 Under budgetprocessen har enhetliga mallar för ettåriga verksamhetsplaner och budgetar för styrelsen, anläggningskommittén och grenkommittéerna alpint, backe och

Läs mer

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR 2016-2017 Hammarö Konståkningsklubb Vi bedriver konståkningsträning för barn och ungdomar i Hammarö ishall. Föreningen är medlem i Svenska Konståkningsförbundet. Vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens 2010-09-16 Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Närvarande Presentation ÖSF representanter Närvarolista, mail-lista Anmälda Boxholm

Läs mer

PROTOKOLL från VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2010 1 (5)

PROTOKOLL från VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2010 1 (5) PROTOKOLL från VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2010 1 (5) Plats: Hotell Bogesund Ulricehamn Tid: 6 oktober 2010 kl. 19.00 ÅRSMÖTETS INLEDNING Västergötlands skidförbunds ordförande Lars-Gunnar Borén

Läs mer

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Ram- och policyprogram Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 4 2. FÖRENINGEN... 5 2.1 Organisation

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 DOFs verksamhetsinriktning 2018 Individutveckling Vi skapar en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar och ambition. Arrangemangsutveckling Vi formar

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

140909 - Björn Alpberg, Almby IK Örebro

140909 - Björn Alpberg, Almby IK Örebro Arrangörsklubbar 140909 - Björn Alpberg, Almby IK Örebro Riksidrottsförbundet SVT Örebro kommun SM-veckan 2015 27 andra idrotter varav 6-7 i Ånnaboda Svenska skidförbundet Externa kontakter och avtal Örebro

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014 Kumla Skidförening www.kumlaskidforening.se VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014 Klubblokalen i strålande sol Naturgymmet i fullt bruk Inlägg på vår hemsida eller på Facebook Än en gång: ni är grymma! Hoppas

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb Verksamhetsbeskrivning och Verksamhetsplan 2018/2019 för Boo Kanot och Skidklubb Bäst i Nacka - på vatten och snö! Verksamhetsidé Vision Boo Kanot och Skidklubb skall vara det självklara valet för såväl

Läs mer

Månadsbrev december, 2016

Månadsbrev december, 2016 Månadsbrev december, 2016 Trollbäckens IP den 16 december, 2016 Nu närmar vi oss jul och lugnet sänker sig förhoppningsvis hos oss alla och vi får lite tid att umgås med nära och kära. Vi kan se tillbaka

Läs mer

Wadköpingsloppet 2010

Wadköpingsloppet 2010 Wadköpingsloppet 2010 Bulletin nr 2-2010-01-22 Välkomna till Wadköpingsloppet 7 februari 2010. I denna den andra Bulletinen med information inför loppet går vi närmare in på aktuell status på banorna,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Stockholms Skidförbund

Protokoll från styrelsemöte Stockholms Skidförbund Protokoll från styrelsemöte Stockholms Skidförbund Datum: 6 februari 2017 Tid: Kl. 18-22 Plats: RSM, Västmannagatan 4, 4tr Närvarande: Karl Andersson, Louise Croneborg, Torkel Hansson, Paula Lembke, BjörnLidman,

Läs mer

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Verksamhetsidé för Svensk Triathlon Svensk Triathlon erbjuder en aktiv livsstil genom varierande träning och utmanande tävlingar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

Tävlingsprogram DH 8-9, / Övrigt / USM har eget program, separat flik. Rev

Tävlingsprogram DH 8-9, / Övrigt / USM har eget program, separat flik. Rev Rev 2010-01-13 Tävlingsprogram 2009-2010 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / USM har eget program, separat flik Vecka Lov Dag Datum Tävling Serie Arrangör Gren Klass Alternativ 1 Sö 10-1 Träningstävling NSK

Läs mer

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö!

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! VISION Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! MISSION Att på ett ansvarsfullt sätt ge alla barn och ungdomar i Malung förutsättningar att känna gemenskap och glädje i samband med alpin

Läs mer

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2009-30/6 2010

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2009-30/6 2010 Verksamhetsberättelse för arbetsåret juli 2009 - juni 2010 Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2009-30/6 2010 Hej Skidvänner! Det är dags att lägga ett nytt verksamsår till

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018

TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018 Falun 2017 03 02 SDF Grenledare i längd Tävlingsansvarig längd Cup- och SM-arrangörer 2016/2017 Internationella arrangörer 2016/2017 SSFs anslutna skidklubbar TÄVLINGSANSÖKNINGAR LÄNGDÅKNING 2017/2018

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund. verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund. verksamhetsåret Verksamhetsberättelse för Hallands Badmintonförbund verksamhetsåret 2009 2010 Styrelsen för Hallands Badmintonförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för säsongen 2009/2010. Styrelsens sammansättning

Läs mer

Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt /

Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / Rev: 2010-12-20 Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / Nedanstående är 2009-2010 - skall ersättas när planering klarare! Vecka Lov Dag Datum Tävling Serie Arrangör Gren Klass Alternativ

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under året genomfört fem ordinarie styrelsemöten. Verksamheten har uppvisat ett positivt

Läs mer

Protokoll fört vid Götalands skidting avd Längd 2011-05-06,07 Scandic Elmia, Jönköping

Protokoll fört vid Götalands skidting avd Längd 2011-05-06,07 Scandic Elmia, Jönköping Protokoll fört vid Götalands skidting avd Längd 2011-05-06,07 Scandic Elmia, Jönköping Närvarande: Håkan Svensson Småland Cecilia Hedin Småland Thommy Eventorn Småland Sven-Inge Wärnsved Småland Johan

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018

Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018 Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018 Ånnaboda lördag den 24/11 Årets tema: Samverkan ÖLOF Föreningarna med fokus på ungdomsverksamheten! Program 09.00 Välkommen Inledning (Information från ÖLIF/SISU)

Läs mer

Alpina Dalarnas Höstting. 22 oktober 2014 Leksand

Alpina Dalarnas Höstting. 22 oktober 2014 Leksand Alpina Dalarnas Höstting 22 oktober 2014 Leksand Dagordning Inledning Anders Nordell Ekonomi Kerstin Wähl, Utbildning Svante Hagberg, Avesta Träning Lars-Erik Hinders, Falun SISU Stefan Olsson Fikapaus

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 Gymnastikföreningen Astra 2012-2013 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant Peter Rudin Thomas Åkerdahl Linda Knutar Maria Sandgren

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

(ICA cup. Regelverk, 2015)

(ICA cup. Regelverk, 2015) Syftet med Ica Cup är att kora det bästa skiddistriktet i Sverige bland 13-14 åringar. Tävlingsupplägget ska vara sådant att olika färdigheter som teknik, snabbhet, explosivitet och uthållighet ska gynnas.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 5/2014 (548) Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Urban Frej Lars

Läs mer

Dokumentation från orienteringsträffen nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H)

Dokumentation från orienteringsträffen nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H) Dokumentation från orienteringsträffen 23-24 nov 2018 på Hallstaberget (Ångermanland, Medelpad & J-H) Tack för en härlig utvecklingshelg med mycket energi och engagemang! Grupp 5 Träningarna kan utvecklas

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN LÄGERVERKSAMHET Under säsongen 2016/2017 planeras ett snöläger på försäsong (i början av december 2016) in likt tidigare säsonger. Barmarkslägret kommer att ordnas om intresse finns. TÄVLINGSVERKSAMHET

Läs mer

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2013-30/6 2014

Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2013-30/6 2014 Verksamhetsberättelse för arbetsåret juli 2013 - juni 2014 Verksamhetsberättelse Västergötlands Skidförbund För tiden 1/7 2013-30/6 2014 Hej skidvänner! Vid en tillbakablick för det gångna verksamhetsåret,

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

PLATSANNONS. Hur vill du ha tidningen???

PLATSANNONS. Hur vill du ha tidningen??? PLATSANNONS Är det någon som vill jobba extra i Bergebo i cafeterian? Hör av Er till GunMarie eller Lena i kiosken. Hur vill du ha tidningen??? Tycker du det räcker att läsa DGoIF-Nytt på Internet?..då

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Stockholm-Gotlands Boxningsförbund 1(5) 2(5) Innehåll Introduktion... 3 Syfte... 3 Legitimitet... 3 Dokumentstruktur... 3 Vision... 3 Fokusområden... 4 Media... 4 Tävlingsverksamhet...

Läs mer

26-nov Idre Sprint F Intersport Cup/FIS jun Henrik Ilhamn Per Lindberg 27-nov Idre 10/15 F Intersport Cup/FIS jun Henrik Ilhamn Per Lindberg

26-nov Idre Sprint F Intersport Cup/FIS jun Henrik Ilhamn Per Lindberg 27-nov Idre 10/15 F Intersport Cup/FIS jun Henrik Ilhamn Per Lindberg Datum Ort Tävling Anmärkning TD Ass TD 17-nov Bruksvallarna 5/10 K FIS jun, sen Erik Björelind Per Dudal 18-nov Bruksvallarna 5/10 F jun, 10/15 F sen FIS jun, sen Erik Björelind Per Dudal 19-nov Bruksvallarna

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Svenska Skidförbundets riktlinjer för stavmätning vid längdskidtävlingar i klassisk teknik

Svenska Skidförbundets riktlinjer för stavmätning vid längdskidtävlingar i klassisk teknik Falun 2016-12-13 Svenska Skidförbundets riktlinjer för stavmätning vid längdskidtävlingar i klassisk teknik Längdskidåkningen står just nu inför stora utmaningar. Förutom klimatförändringarna, som på allvar

Läs mer

Regelverk för. Sveriges roligaste skidtävling

Regelverk för. Sveriges roligaste skidtävling Regelverk för 2015 Sveriges roligaste skidtävling SYFTE Huvudsyftet med ICA cup är att arrangera en rikstävling för 13 14 åringar som ska ligga i framkant och vara den roligaste skidupplevelsen som åkaren

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Svenska Roddförbundet

Svenska Roddförbundet ätt roddsverige i rörelse Svenska Roddförbundet 2 Sätt roddsverige i rörelse Alarmerande forskarrapporter visar att allt färre svenskar idrottar och motionerar på sin fritid. Samtidigt lever många ett

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer