Bilaga 1 FÖRENINGENS VERKSAMHET ÅR 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga 1 FÖRENINGENS VERKSAMHET ÅR 2014"

Transkript

1 Bilaga 1 FÖRENINGENS VERKSAMHET ÅR 2014 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkningskapsåret 1 januari 31 december (Siffror inom parentes avser i förekommande fall jämförelse med verksamhetsåret 2013). Tibbleseniorerna är en lokalförening till Sveriges Pensionsförbunds (SPF). Förbundet har till uppgift att - Tillvarata och verka för äldres sociala och ekonomiska intressen - Motverka diskriminering p.g.a. ålder - Informera och skapa debatt om samhällsfrågor som berör äldre - Verka för att medlemmarnas erfarenheter och kunskaper tillvaratas i samhället i samspel med yngre generationer - Främja folkhälsa och verka för ett livslångt lärande - Verka för jämställdhet mellan kvinnor och män samt mellan yngre och äldre - Samverka med centrala myndigheter - Ansvara för övergripande marknadsföring. SPF TIBBLESENIORERNAS ÄNDAMÅL Föreningen har till uppgift att inom sitt verksamhetsområde främja Sveriges Pensionärsförbunds ändamål genom att - Aktivt verka för att ansluta personer som enligt 3 i stadgarna kan erhålla medlemskap - Inom ramen för de ändamål som angetts för förbundet tillvarata medlemmarnas/ pensionärernas intressen på det lokala planet - Informera medlemmarna om de frågor som berör dem - I övrigt bedriva verksamhet som främjar förståelse och solidaritet mellan generationerna - Samverkan bör ske mellan föreningarna. FAKTA OM FÖRENINGEN Pensionärsföreningen SPF Tibbleseniorerna bildades 1988 och tillhör Sveriges Pensionärsförbund (SPF), Stockholmsdistriktet. Föreningen är ansluten till Täby Föreningsråd. Föreningen har ingen anställd personal. Verksamheten bygger helt på att medlemmarna engagerar sig i och för föreningens olika områden. Styrelseledamöter, adjungerade till styrelsen, aktivitetsledare, expeditionsgruppen m.fl., som engagerar sig inom de olika verksamhetsområdena gör det utan arvoden. Styrelsen framför ett varmt tack till samtliga engagerade medlemmar för fina insatser för föreningen under verksamhetsåret MEDLEMMAR OCH AVGIFTER Antalet medlemmar uppgick vid årsskiftet 2014/2015 till (1 960) ordinarie medlemmar. Föreningen hade dessutom 140 (133) vän-medlemmar från andra SPF-föreningar.

2 Informationsmöten för nya medlemmar har hållits vid 2 tillfällen med sammanlagt ca 90 (100) deltagare. Medlemsavgifterna har varit oförändrade se senaste åren och uppgått till 480 kronor för sammanboende, 250 kronor för ensamstående samt 75 kronor för vän-medlemmar. Av medlemsavgifterna har 130 kronor per ordinarie medlem betalats in till förbundet och 40 kronor till distriktet. Föreningen har för egna behov och utveckling, sålunda fått behålla endast ca 32 procent av totala medlemsavgifterna. STYRELSEN Styrelsen har bestått av åtta ledamöter. Styrelsen har hållit 10 protokollförda sammanträden, varav 2 före årsmötet 2014, samt en planeringsdag i maj med den nya styrelsen. ÅRSMÖTE Årsmötet ägde rum den 19 februari 2014 i Grindtorpskyrkan med 116 (143) medlemmar och vän-medlemmar närvarande. Mötesförhandlingarna leddes av Ingela Lindberger ordförande, och Lennart Cederstam, SPF Tibbleseniorerna, sekreterare. SAMVERKAN I vissa frågor och aktiviteter samverkar Tibbleseniorerna med övriga pensionärsföreningar - med övriga SPF-föreningar inom Stockholmsdistriktet - med andra pensionärsföreningar i Täby - med Täby kommun KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET, KPR Det kommunala pensionärsrådet är sammansatt av politiker och representanter från pensionärsorganisationerna i Täby. Det har en rådgivande och informerande funktion när det gäller äldrefrågor i kommunen. Socialnämndens ordförande leder dessa sammanträden. Tibbleseniorerna har haft fyra representanter i KPR, som haft fyra sammanträden under året. Information om KPR-mötena har kontinuerligt lämnats till föreningens styrelse. En samverkansgrupp mellan pensionärsföreningarna i Täby är under bildande. Syftet är att skapa forum för att gemensamt bereda frågor inför KPR. KPR-representanter från Tibbleseniorerna har också deltagit i informationsmöten och diskussioner med landstingspolitiker som f.n. handhar sjukvårdsfrågor med inriktning mot äldre. FRAMTIDEN 2014 Framtiden är en samverkansgrupp som omfattar 10 lokalföreningar inom SPF Stockholmsdistrikt, Attunda, Vallentuna, Jarlabanke, Täby, Kastellet, Vaxholm, KOM Vallentuna, Rurik Norrtälje, Tibbleseniorerna, Täby, Vikingen, Österåker, Lidingöskeppet, Lidingö, Idun, Danderyd och Skutan, Väddö. Arbetsgruppen har till uppgift - att nå en samsyn inom definierade arbetsområden, - att skapa kraftsamling kring gemensamma intressen

3 - vara idébank för åtgärder som motverkar/avlägsnar missförhållanden i vårt dagliga liv. Värdskapet för mötena är rullande och under 2014 har fem sammanträden hållits. Från Tibbleseniorernas styrelse har deltagit 2-3 ledamöter per gång. ORDFÖRANDEKONFERENSER Styrelsen har även varit representerad på 2 ordförandekonferenser som anordnats av SPFs Stockholmsdistrikt. GULDKANTEN Guldkanten är en verksamhet, som drivs av ett antal eldsjälar inom Tibbleseniorerna. De svarar för besök på äldreboenden för att umgås med de äldre, spela bingo, delta i Musikakuten för att sjunga eller dansa med de boende, läsa eller ordna lekar. Guldkantens medlemmar har också hjälpt till med promenader. Medlemmarna har varit behjälpliga vid olika aktiviteter som arrangeras för de boende. Större delen av år 2014 har Guldkanten deltagit i verksamheter vid Attundagården, som numera drivs av HSB Omsorg. För närvarande är verksamheten riktad mot Tibblehemmet, som drivs av vårdföretaget Attendo Care. Ingela Lindberger har varit ansvarig för Guldkanten. MEDLEMSTIDNINGEN - TIBBLESENIOREN Tidningen utkommer fyra gånger per år och har normalt 36 sidor. I år, supervalåret 2014, trycktes två nummer med 40 sidor. Samtliga medlemmar och vän-medlemmar får tidningen, tidningens annonsörer, potentiella nya medlemmar etc. Tidningens upplaga normalt Tidningen syfte är att spegla föreningens verksamhet men även att spegla och debattera aktuella seniorfrågor i omvärlden och i kommunen. Det kan gälla hälsorelaterade frågor, äldreboende, ekonomi och vård, men också tips för våra medlemmar. Chefredaktören leder arbetet och har till sin hjälp en redaktionskommitté som träffas inför varje nummer. Då bollas idéer och uppslag för kommande nummer och den nyss utkomna tidningen kommenteras. I redaktionskommittén ingår Kurt Hofverberg, Eva Neveling, Lennart Cederstam, Karin Hedén, Leif Söderström och Birger Thordén. En stor del av upplagan distribueras av föreningens brevduvor som går eller åker runt och stoppar i medlemmarnas brevlådor. Redaktionskommittén tar gärna emot uppslag från medlemmarna om angelägna områden som man vill ska belysas i tidningen. VÅR HEMSIDA - Föreningens hemsida har under 2014 haft totalt drygt unika besökare. Det är en ökning med 1000 besökare jämfört med 2013 (+ 17 %). Antalet besökare per månad varierar mellan 430 (juli) och 720 (sep) års siffror varierade mellan 300 och 790.

4 Totala antalet besök var drygt (2013=11 100), dvs +19 %. När besökarna är inne på hemsidan besöker man i snitt 1,9 sidor, vilket är samma resultat som året innan. Hemsidan har under året setts över med förhoppning att tillgänglighet och historik om verksamheten har ökat. UTMÄRKELSER Carin Ansgårds vandringspris för särskilt förtjänstfullt uppdrag i SPF Tibbleseniorerna har för 2014 och 2015 tilldelats Lennart Cederstam. Vandringspriset innehas två år i taget. Vid årsmötet 2016 sker nästa utmärkelse. UPPVAKTNINGAR Ordinarie medlemmar som fyllt 80 år har uppvaktats med gratulationskort, vilket rönt stor uppskattning. En speciell uppvaktning har ägnats medlemmar som fyllt 90, 95 och 100 år. Totalt fick 249 (179) medlemmar gratulationskort under året. EXPEDITIONEN Tibbleseniorerna hyr expeditionslokaler på Marknadsvägen 293 i Täby. Expeditionen har hållits öppen under 2014: måndagar och torsdagar utom under påsk-, jul- och nyårshelgerna samt under sommarmånaderna juni-augusti. Under sommaruppehållet har styrelsens ledamöter svarat för tillsyn, postöppning, avlyssning av telefonsvarare, kontroll av e-post m.m. Expeditionens bemanning utförs av 7 medlemmar som har svarat för öppethållandet på expeditionen. Vårterminen 38 dagar och 35 dagar under höstterminen, totalt 73 öppethållandetillfällen. Dessutom har expeditionen haft ÖPPET HUS, 6 måndagar med totalt 69 deltagare, i genomsnitt 12 besökare per tillfälle. Ansvariga för Öppet hus har varit Barbro Bjerlöv och Margaretha Mogren. Lokalen används även för föreningens styrelsemöten, studiecirklar och andra aktiviteter. MODERNISERING AV STYRELSEARBETET Styrelsen har konstaterat att datorsystemet på expeditionen är gammalt, men trots allt fungerar på plats; däremot är det inte flyttbart och har en begränsad livslängd. Initiativ till en förnyelse togs. Styrelsen har, med stöd av medlemmen Gunnar Bjerin och Nils Blomgren, SeniorNet, kommit fram till att byta nuvarande Tele2-mail till en G-mail-lösning på den nya trådlösa datorn med dess utvecklingspotential, ekonomi och att den gamla datorn kan användas tills vidare. Det har införskaffats en bärbar dator, router, skrivare, en projektor för bildvisning, ett bärbart konferensset (portabelt högtalarsystem) och en dokumentförstörare. I beslutet ligger att samtliga användare av utrustningen på expeditionen ska introduceras. Tele2-mail genererar svarsmail om ny adress. Medlemmarna i föreningen kommer att bli orienterade genom en artikel i Tibblesenioren 1/2015, där även nya epostsadressen kommer att anges. Ett första massutskick till medlemmarna planeras i början av februari 2015.

5 Styrelsen har förhoppningen att förnyelsen skall komma alla berörda till godo. Vår hemsida har samtidigt förbättrats och kan numera tas fram även i en alltmer vanlig s.k. smartphone. Vi har tagit ett stort steg framåt inom kommunikationsområdet detta år. Styrelsen framför ett stort tack till Nils Blomgren för ett kvalificerat utredningsarbete med många timmars frivillig arbetsinsats och till Gunnar Bjerin för utvecklingen av hemsidan. VERKSAMHET OCH AKTIVITETER FÖR MEDLEMMARNA Nedan följer en sammanställning över aktiviteter, antal tillfällen samt totalt antal deltagare 2014 (2013). Aktivitet Antal Antal gånger deltagare 2014 (2013) Månadsmöten 8 (9) 978 (1006) Informationsmöten i föreningsgården 2 (3) 90 (110) Modevisning 1 90 Ulriksdals slott (guidad visning) 1 22 Studiecirkel Lilla museironden 1) 16 (15) 97 (102) Studiecirkel Stockholms skärgård Utflykt med MS Storskär 1 13 Teaterbesök 20 pjäser (23 pjäser) 35 (45) 594 (573) Resor o utflykter 11 (13) 424 (447) Persisk afton 1) 1 (2) 21 (37) Karlfeldt program 1) ) i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Det är glädjande att intresset är så stort för föreningens olika program och aktiviteter. Den fortlöpande verksamheten 2014 redovisas nedan. Förutom att hemsidan löpande uppdateras med information om aktiviteter, möten mm finns utförlig information i varje nummer av medlemstidningen Tibblesenioren rörande aktiviteter, kontaktpersoner med telefonnummer och e-postadress samt information om kommande månadsmöten mm. Vissa aktiviteter har begränsat antal deltagare och varit fulltecknade under det gångna året. Intresserade medlemmar uppmanas att kontakta aktivitetsansvariga, eftersom förändringar sker under pågående verksamhetstermin eller att det startas nya grupper.

6 PUBAFTNAR Tibbleseniorernas pubaftnar är i en kvarterslokal, Marknadsvägen 251, Kalvens Gårdslokal, nära expeditionen. En uppskattad verksamhet som har fortsatt vid totalt 7 tillfällen under 2014 med gäster vid varje tillfälle.

7 OMBUD OCH AKTIVITETSLEDARE 2014 Ombud Friskvård Ivor Nordström Studieombud Margaretha Mogren Syn och hörsel Stig Cedervall resp. Leif Ekroth Resor Carin Olsson, Ewa M. Kraus Teater, konst m.m. Birgitta Wittvången-Lundh Aktivitetsledare Aktier och fonder Badminton Bokcirkel Boule Bowling Bridge Canasta Dans Engelska Golf Linedance Studiecirklar m.m. Tennis Vandringar, långa Vandringar, korta Vinprovning Dan Kronström, Gustav Frost Ingemar Nordansjö, Birgitta Groschopp Harriet Andersson Vivi-Ann Ahlberg Inger Månsson, Louis de Flon Torsten Mårtensson, Wanja Hammerfeldt Christer Månsson, Anna-Lena Sedvallson Margit Annerstedt Lillemor Werner Ann-Christine Aggeborn Margit Annerstedt Barbro Hansson, Margaretha Mogren Gun och Bengt Johansson Ivor Nordström, Maud Andersson, Kerstin Ferenius, Lars Lundenmark Birgitta och Karsten Tiemer Sylvia Molander Aktivitetsledarresa Föreningen har utöver styrelse även ett stort antal medlemmar som leder aktiviteter, ordnar cirklar och kurser m.m. samt inte minst fungerar som brevduvor för att distribuera vår tidning. Ingen av dessa får några arvoden från föreningen. I gengäld inbjöds dessa 2014 till en aktivitetsledarresa till Åland med Viking Cinderella den april. 72 av de inbjudna och 28 medföljare deltog. Fortlöpande aktiviteter 2014 (2013) Antal arrangemang/möten Totalt antal närvarande Aktier och fonder 17 (18) 120 (126) Badminton 86 (88) 543 (613) Bokcirkel 8 (8) 70 (70) Boule 50 (ca 50) 500 (ca 500) Bowling 40 (40) 773 (744) Bridge, torsdagar 34 (33) 676 (728) Bridge, tisdagar 35 (35) 750 (750) Canasta 39 (39) 776 (744) Eftermiddagsdans 7 (7) 324 (410) Engelska

8 Golf 3 (4) 75 (60) Linedance (fortsättningskurs) 24 (24) 300 (300) Linedance (nybörjarkurs) 24 (24) 312 (312) Tennis 16 (38) 95 (310) Vandringar, långa 39 (37) 992 (853) Vandringar, korta Vinkunskap 6 (8) 70 (71) Resor och utflykter Sammanställning över genomförda resor och utflykter under 2014 tidpunkt besöksmål färdmedel deltagare April Mariehamn, Cinderella f aktivitetsledare Buss/båt 100 Mars Bryssel med Brygge 5 dgr Flyg/buss 16 Maj 3-10 Kroatien o Bosnien-Hercegovina Flyg/buss 14 Maj Kroatien o Bosnien-Hercegovina Flyg/buss 35 Maj 8 Saltsjöbaden Buss 40 Juli 18 Linnes Hammarby o Rosellakryssning Buss/båt 35 Aug Abisko vandring o Kiruna Tåg/flyg 25 Sept 1-4 Gotland Båt/buss 30 Sept 7-10 Skagen Buss 38 Okt Helsingfors, teater Mama Mia båt 50 Dec 4 Gripsholm/Mariefred buss 41 Totalt 435

SPF Seniorerna Tibble Täby Org.nr 802409-1814. Under verksamhetsåret 18 februari 2015 17 februari 2016 har följande medlemmar utgjort

SPF Seniorerna Tibble Täby Org.nr 802409-1814. Under verksamhetsåret 18 februari 2015 17 februari 2016 har följande medlemmar utgjort Under verksamhetsåret 18 februari 2015 17 februari 2016 har följande medlemmar utgjort Styrelse från och med ordinarie årsmöte den 18 februari 2015 Leif Söderström Ordförande, 18 februari till 20 maj Rolf

Läs mer

SPF Tibbleseniorernas årsmöte äger rum den 19 februari 2014

SPF Tibbleseniorernas årsmöte äger rum den 19 februari 2014 SPF Tibbleseniorerna SPF Tibbleseniorernas årsmöte äger rum den 19 februari 2014 Tid: 13.00 Lokal: Grindtorpskyrkan Förslag till dagordning 1 Årsmötets öppnande 2 Val av mötesordförande, sekreterare samt

Läs mer

KALLELSE. Medlemmar i SPF TIBBLESENIORNA kallas härmed till ordinarie årsmöte

KALLELSE. Medlemmar i SPF TIBBLESENIORNA kallas härmed till ordinarie årsmöte KALLELSE Medlemmar i SPF TIBBLESENIORNA kallas härmed till ordinarie årsmöte Tid: Onsdagen den 18 februari 2015 klockan 13.00 Plats: Grindtorpskyrkan i Täby Dagordning 1 Årsmötets öppnande 2 Val av mötesordförande,

Läs mer

Årsmöte Årsredovisning 2016

Årsmöte Årsredovisning 2016 Årsmöte 2017 Årsredovisning 2016 Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Styrelsens underskrifter Revisionsberättelse Budgetförslag Valberedningens förslag Verksamhetsberättelse 2016 Org.nr

Läs mer

Årsredovisning för år Verksamhetsberättelse. Resultaträkning. Balansräkning. Revisionsberättelse. Budgetförslag

Årsredovisning för år Verksamhetsberättelse. Resultaträkning. Balansräkning. Revisionsberättelse. Budgetförslag Årsmöte den 21 februari 2018 Årsredovisning för år 2017 Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetförslag Org.nr 802409-1814 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsens årsredovisning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011. Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetförslag 2012

ÅRSREDOVISNING 2011. Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetförslag 2012 ÅRSREDOVISNING 2011 Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetförslag 2012 1 I början av 2011 drabbades vi av ett tungt slag då våra vänner och kolleger Inga-Britt och

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetförslag 2011

ÅRSREDOVISNING Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetförslag 2011 ÅRSREDOVISNING 2010 Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetförslag 2011 1 STYRELSE Ingela Lindberger ordförande Rolf Nordstrand v.ordförande t.o.m. 4 okt. 2010 Håkan

Läs mer

VÅREN -09 SPF SKUTAN VÄDDÖ. SKUTANNYTT www.spfskutanvaddo.se

VÅREN -09 SPF SKUTAN VÄDDÖ. SKUTANNYTT www.spfskutanvaddo.se 1 VÅREN -09 B ästa medlemmar! SPF SKUTANs nittonde årsmöte hölls 12 februari 2009! Av detta förstår vi att vi har att se fram mot ett 20-årsjubileum kommande år. Vår förening kom till under våren 1990.

Läs mer

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2008 2 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör + medlemssekreterare Sekreterare + vice

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016

PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 PROGRAM 485 BJÖRKEN 2016 Program 2016-2017 14 september: Månadsträff med Vikstasonen Torsten Hallman, fyrfaldig världsmästare i motocross. Berättar om sina framgångar världen över. 4 oktober: Kl 19.00

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna plus föreningsnamnet plus orten inom. distriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Adress Föreningen HjärtLung i Lund Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Org.nr Årsredovisning för år 2018

Org.nr Årsredovisning för år 2018 Org.nr 802409-1814 Årsredovisning för år 2018 Verksamhetsberättelse Resultat- och balansräkning Revisionsberättelse Förslag till budget år 2019 Förslag till ny styrelse Verksamhetsberättelse för år 2018

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: Månadsmöten/händelser: 3.

Innehållsförteckning. Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: Månadsmöten/händelser: 3. Innehållsförteckning Rubrik Sidnummer Inledning: 1. Medlemsantal, Möten, Styrelsen, Ombud, Revisorer, Valberedning: 2. Månadsmöten/händelser: 3. Fortsättning månadsmöten/händelser: 4. Aktiviteter: 5. Statistik:

Läs mer

Årgång 15 nr 5 2013-12-16

Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Segeltorp PRO-Nytt Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Medlemsmöten Alla medlemsmöten hålls i Segeltorpsskolans gamla matsal. Beräknad mötestid ca 2 timmar. Vårens möten: 11/1. 8/2, 8/3, 12/4 och 10/5 11 januari

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Programblad Höst-vinter 2015/16

Programblad Höst-vinter 2015/16 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

PRO Samorganisation Örebro. Verksamhetsberättelse 2014

PRO Samorganisation Örebro. Verksamhetsberättelse 2014 PRO Samorganisation Örebro Verksamhetsberättelse 2014 PRO Samorganisation i Örebro kommun Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsens sammansättning efter årsmötet 27 mars 2014 Ordinarie Ing-Britt Claesson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 SÖDERMALMS FRIVILLIGCENTRAL VILJAN Verksamhetsidé Viljan, Södermalms frivilligcentral, är en ideell förening bildad 1993. Föreningen är demokratiskt uppbyggd och politiskt

Läs mer

Stadgar för SPF Eken, Perstorp (Fastställda vid årsmötet 2012-02-09)

Stadgar för SPF Eken, Perstorp (Fastställda vid årsmötet 2012-02-09) Sid 1(5) Stadgar för SPF Eken, Perstorp (Fastställda vid årsmötet 2012-02-09) 1 Namn Föreningens namn är SPF Eken och ingår i Skånedistriktet av SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Betecknas där som lokalförening

Läs mer

Vill Du studera - resa uppleva?

Vill Du studera - resa uppleva? Brukspensionärerna Finspång Vill Du studera - resa uppleva? Idag har Du chansen att meddela oss Dina förväntningar och önskningar om studiecirklar, mötesprogram, resor och andra upplevelser! Det ligger

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse PRO-Höganäs Styrelsens förslag till verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsen har bestått av 7 ordinarie ledamöter och en ständigt inkallad ersättare. Ordförande, Leif Olsson Sekreterare,

Läs mer

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för 1 Verksamhetsplan 2015 PRO är en av Sveriges största folkrörelser och har en viktig roll och uppgift att fylla som pensionärernas intresseorganisation. PRO strävar efter ett samhälle som präglas av solidaritet,

Läs mer

PROGRAM ÅGÅRDEN. Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00

PROGRAM ÅGÅRDEN. Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00 Hösten 2015 PROGRAM Våren 2016 ÅGÅRDEN Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00 Föreningsmöten (Se sid. 3) Möteslokal: Missionskyrkan, Lerum. Mötestid: 3:dje onsdagen i månaden

Läs mer

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1 Bilden av PRO PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje

Läs mer

Väntjänsten i Ödeshög

Väntjänsten i Ödeshög 1 (5) Väntjänsten i Ödeshög Verksamhetsberättelse för 2012 Medlemsantal Föreningen har under året haft 49 medlemmar Styrelse Ordförande: Anita Sandberg Sekreterare: Birgitta Blomqvist Övriga styrelseledamöter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsåret har omfattat perioden 1 januari till 31 december 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsåret har omfattat perioden 1 januari till 31 december 2014 1. (7) Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsåret har omfattat perioden 1 januari till 31 december 2014 Styrelsen Styrelsen har sedan årsmötet 2014-02-05 bestått av ordförande, 8 ledamöter och 2 ersättare.

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016

Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016 Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016 Verksamhetsberättelse 2015 Ekonomisk berättelse 2015 Verksamhetsplan 2016 Budget 2016 Rehabilitering Tillgänglighet Påverkan Nordskånes lokalförening Verksamhetsberättelse

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung

Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Nr1 Februari 2015 Årgång 14 Medlemstidning för Föreningen Öckerö HjärtLung Tisdagen den 3 mars 2015 kl:17.30 på Solhöjden, Öckerö Välkomna! Namnen lästes upp och ett ljus tändes för var och en, därefter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

FUB Södra Sörmland 50 år.

FUB Södra Sörmland 50 år. 1 FUB Södra Sörmland 50 år. Några axplock från protokoll och verksamhetsberättelser under 50 år. Föreningen bildades 1961 genom att några föräldrar till utvecklingsstörda barn tog initiativet och kallade

Läs mer

PRO Enköping i samarbete med ABF i Uppsala län STUDIECIRKLAR

PRO Enköping i samarbete med ABF i Uppsala län STUDIECIRKLAR PRO Enköping i samarbete med ABF i Uppsala län STUDIECIRKLAR VÅREN 2015 PRO Enköping Sveriges största PRO-förening PRO Enköping startade under 2014 140 studiecirklar! PROs studiecirklar leds av PRO-medlemmar

Läs mer

Stängt i Seniorhuset. Botkyrkacirkeln. Friskvård. Kapning av mejladress. Namninsamling

Stängt i Seniorhuset. Botkyrkacirkeln. Friskvård. Kapning av mejladress. Namninsamling Tumba Medlemsblad nr 2 2016 Adress. Grödingevägen 2, 147 30 Tumba, Seniorhuset. Telefon 0722-53 54 52 Pg 390358-0 Epost: tumba@pro.se Hemsidan www.pro.se/tumba. Epost till red: ingabrittrova5@gmail.com.

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Möte med expeditionsgruppen 2015-11-16

Möte med expeditionsgruppen 2015-11-16 Möte med expeditionsgruppen 2015-11-16 Närvarande: Ewa Wind, ordförande Birgitta Eriksson Torsten Gudmunds Kersti Jungsbo Lisbeth Lundin Maud Nilsson Liselott Sandberg Lisbeth Thunström Ingalill Bergvall

Läs mer

Ordföranden har ordet!

Ordföranden har ordet! Nr 1 2016 Ordföranden har ordet! Länsförening HjärtLung Västra Götaland har en aktiv roll i HjärtLungs verksamhet. Jag känner mig stolt och tacksam över det förtroende jag fått av medlemmarna att som ordf.

Läs mer

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson 1/5 Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Erika von Buxhoeveden Lars Åke Nilsson Bengt

Läs mer

Mår du psykiskt dåligt?

Mår du psykiskt dåligt? Mår du psykiskt dåligt? RSMH vägen tillbaka När man mår psykiskt dåligt är det mest läkande ofta vanlig medmänsklig kontakt. Psykisk ohälsa - vanligare än man tror. Det finns undersökningar som visar att

Läs mer

Studieprogram Örebro

Studieprogram Örebro Studieprogram Örebro Vi tror på att Vi äldre lär äldre bäst! Webbsida Örebroklubben: orebro.seniornet.se Jan 2016 Terttu Bohlin Studiecirklar våren 2016 i Örebro Studiecirklarna bedrivs i grupper med ca

Läs mer

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson

styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 3 februari 2014 klockan 18.00 21.00 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

PROGRAM CLUB FREJA. Vår och höst 2014 Våren 2015. För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja

PROGRAM CLUB FREJA. Vår och höst 2014 Våren 2015. För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja PROGRAM CLUB FREJA Vår och höst 2014 Våren 2015 För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja Månadsmöten Vår och höst 2014 Club Freja Månadsmöten hålls vanligen första tisdagen i månaden

Läs mer

Mariestads. Pensionärsförening

Mariestads. Pensionärsförening Mariestads Pensionärsförening 70 År 1944-2014 HISTORIK avseende Mariestads pensionärsförening, PRO Mariestad, 70 år 17 mars 2014. Inledning I år, 2014 fyller Mariestads pensionärsförening, PRO Mariestad,

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2013 (541) Datum och tid Plats 2012-08-19 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Sammanfattning HRF:s Örebroförening har under året haft nio styrelsemöten och ett årsmöte samt julfest kombinerad med höstmöte där vi antog

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Älghult 2014 11 12 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 1. Ändamål och säte. Föreningens ändamål är att skapa möjlighet för medlemmar och allmänhet att fiska i naturskön

Läs mer

STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN

STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN STADGAR FÖR REMIX LD HÄSSLEHOLMS KOMMUN Stadgar för Remix LD, Hässleholms kommun 1 Om föreningen Föreningens namn är Remix LineDanceförening i Hässleholms kommun. Föreningen bildades 2013-02-16. Föreningen

Läs mer

Stockholmsdistriktet, Samorganisation Stockholm. Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8

Stockholmsdistriktet, Samorganisation Stockholm. Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8 Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8 Träffen var i ABF-huset. Kallade till förmiddagen var de nyvalda i Stadsdelsnämndernas pensionärsråd (SPR) samt Kommunstyrelsens

Läs mer

1957-2007. 50-årsjubileum PRO JÄRBO

1957-2007. 50-årsjubileum PRO JÄRBO 1957-2007 50-årsjubileum PRO JÄRBO Historik för PRO Järbo:s 50-årsjubileum den 19 augusti 2007 i Hembygdsgården. Järbo Pensionärsförening bildades den 7 april 1957. Föredrag hade då hållits av ledamoten

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kallelse till årsmöte 2015 Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne Datum: 21 mars 2015 Tid: 13.00 Plats: Spannmålsgatan 9 291 32 Kristianstad Information Lokalen är fullt tillgänglig och i närheten av tågstationen.

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

Välkommen till BYGGETTAN 2015

Välkommen till BYGGETTAN 2015 Välkommen till BYGGETTAN 2015 PRO-BYGGETTANS uppgifter - Aktivt medverka för att pensionerade medlemmar i Byggettan organiseras i en enhetlig organisation. - Som fristående intresseorganisation verka för

Läs mer

SENIORER I TIDEN 485 BJÖRKEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

SENIORER I TIDEN 485 BJÖRKEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström P r o g r a m SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET 2014 Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN Program 2014 12.3 Månadsmöte. Roland Cedermark underhåller på stora scen. 3.4 Kvällsträff kl.

Läs mer

Försäkringsinformation

Försäkringsinformation Försäkringsinformation För perioden 1 april 2009 31 mars 2010 har Skandia tagit fram ett nytt informationsmaterial avseende SPF:s medlemsförsäkring. På www.skandia.se/spf finns all information om medlemsförsäkringen,

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar Höör 2016 höst - vinter Kom med och forma framtiden för pensionärer Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil Motionsdanser-Temakvällar PRO Höör Expedition Storgatan 7 Hemsida: pro.se/hoor

Läs mer

FRISKVÅRD. Motionera Mera-lotteriet

FRISKVÅRD. Motionera Mera-lotteriet FRISKVÅRD Motionera Mera-lotteriet Årets motionslotteri har nu avslutats och vinnarna har lottats fram. Alla vinnare har meddelats särskilt. Dorthy Hallqvist heter vinnaren av resan i föreningens reseprogram.

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2008. HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I DAL-VÄNERSBORG 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRT- LUNGSJUKAS FÖRENING DAL-VÄNERSBORG 1/1-31/12 2008. Medlemsantal: Den 1 jan 2008 hade

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

Programblad Vår/Sommar 2016

Programblad Vår/Sommar 2016 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb

Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb Kallelse till årsmöte för Envikens Båtklubb Lördagen 24 oktober 2015 kl 10:00 i klubbhuset, hamnplanen. Därefter båtresa med Viking Line från Kapellskär tor Mariehamn. Även Du som av någon anledning inte

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar:

Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar: Naturskyddsföreningen Jönköpings länsförbund ÅRSBERÄTTELSE för år 2005. Medlemsutveckling Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar: Krets Medlemsantal Medlemsantal Ordförande 2005

Läs mer

Folkbildning och folkbibliotek till ömsesidig nytta

Folkbildning och folkbibliotek till ömsesidig nytta Peter Alsbjer Länsbiblioteket i Örebro län peter.alsbjer@regionorebro.se 2010 Folkbildning och folkbibliotek till ömsesidig nytta Sedan 2008 bedriver folkbiblioteken och folkbildningen i Örebro län och

Läs mer

Nyhetsbrev Nr 3-2011. Ordföranden har ordet. Person-nytt: Hej alla KLF:are!

Nyhetsbrev Nr 3-2011. Ordföranden har ordet. Person-nytt: Hej alla KLF:are! 1 Nyhetsbrev Nr 3-2011 2011-06-13 Information till medlemmar inom KLF Göteborgskretsen Ordföranden har ordet Hej alla KLF:are! I din hand eller på bildskärmen har du nu vårt höstprogram. Vi hoppas att

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

HEMBYGDENS VÄNNER I ALBERGA r.f.

HEMBYGDENS VÄNNER I ALBERGA r.f. HEMBYGDENS VÄNNER I ALBERGA r.f. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 ADMINISTRATION OCH EKONOMI STYRELSEN Vid höstmötet 8.11.2012 valdes följande styrelse och den konstituerade sig 8.1.2013 enligt följande:

Läs mer

Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006

Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006 Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006 Klubben är ansluten till Kungliga Svenska Aeroklubben samt till Motorflygförbundet KSAK och Svenska

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF).

STADGAR. 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). STADGAR 1 Förbundets namn Förbundets namn är Motorhistoriska Riksförbundet, (nedan kallat MHRF). 2 Förbundets ändamål och verksamhet Motorhistoriska Riksförbundet är en politiskt obunden ideell sammanslutning

Läs mer

Jubileumsskrift JÖNKÖPING - TRANÅS - HABO - MULLSJÖ

Jubileumsskrift JÖNKÖPING - TRANÅS - HABO - MULLSJÖ Jubileumsskrift Det är lätt att tappa bort sina rötter. Det starka trädet som är rotat i jorden kommer att bära sådan frukt som bars i det förgångna. Precis som äppelträd bär de frukt år efter år. Det

Läs mer

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 2015/2016 Välkommen till Område Löddesnäs Förskoleklass Område Löddesnäs består av förskola, förskoleklass, skola årskurs 1-6 och fritidshem. Alla

Läs mer

Föreningens verksamhet avser inte att förskaffa föreningens medlemmar vinst eller ekonomisk nytta.

Föreningens verksamhet avser inte att förskaffa föreningens medlemmar vinst eller ekonomisk nytta. Stadgar för Tekniska Föreningen i Finland r.f. Antagna vid TFiFs extra möte den 13 maj 1969 Ändring av 2 den 7 december 1993 Ändrig av 3, 5, 6, 12 och 15 den 29 november 1994 Ändring av 16 och 17 den 31

Läs mer