Utvärdering av konferens

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utvärdering av konferens 2007-10-04"

Transkript

1 Utvärdering av konferens SOLNA SUNDBYBERG NYNÄSHAMN JÄRFÄLLA SÖDERTÄLJE OSPEC TOTALT SOLNA Hur viktigt det är med samarbete! Lotta var bäst. Nyttigt med politikerperspektivet. Bra presentation av Instrument X Bra presentation om Boken om Knut-ser fram emot den. Speciellt intressant att höra om utvecklingsarbete inom ett Viktigt med fortsatta erfarenhetsdagar o inspirationsdagar. Fortsatt förankring tydlighet med målen! Trevligt att få bli inbjuden till inspirationsdag

2 verksamhetsområde utanför socialtjänsten (förskolan) Mycket intressent att höra om Instrument X Kan inte sammanfatta just nu. Möjligen statusen (kd-priset?) -> vi är ju allmänspecialister (som alla läkare) Nånannanismen är uttalad. Känns som om man arbetar i den bästa kommunen. Knut är här för att stanna! Man är klart inne på rätt väg. Har varit en mycket bra dag. Mycket intressanta talare. Även mycket intressant att höra några politiker. Det är viktigt att få med och höra deras perspektiv. Kanske inget revolutionerade men åter var metodisk, ta lång tid på dig, förankra inåt utåt, ta med alla i båten Fått mer lärdom om Knut, dess uppbyggnad, förutsättningar och fortsatt utvecklande/genomförande Att förändringsarbete kan ske snabbt och utan större ekonomiska medel m.m. Kul att många personer med olika befattningar från flera kommuner är med. Törst finns av inblick in andra kommuners verksamheter/arbetssätt. Har fått ett begrepp om vad Knut är, fått en helhetssyn. Gör gärna fler sådana konferenser. Gemensam användning av Instrument X Gemensam journalanteckningssystem för alla kommunerna. Utbilda fler än några få så att fler får möjlighet till utbildningsutbudet som finns. Utvecklingsverktyget än mer. Det här kan bli stort! Viktigt att arbeta med insatserna att det ska finnas individuellt anpassade insatser. Bra att träffas mycket mellan de olika kommunerna och jämföra arbetssätt. Fortsätt med stimulansdagar och dialog, diskussioner brett över deltagande kommuner Täta samarbeten/träffar, utvecklande av metoder och redovisningar, delaktighet till alla Att förklara vissa begrepp bättre, kodning som eempel. Att prata ett språk som är med lättillgängligt. Mer levande eempel. Följs en/flera klienters väg, t e reaktioner på Instrument X.

3 SUNDBYBERG Fick veta mer om hur de olika kommunerna har arbetat med Knut. Resultat. Helheten i Knut Erfarenhetsbyte med andra kommuner! Instrument X Det blev tydligare vart vi är på väg. Det görs väldigt mycket gott arbete, inte minst i det tysta. Mycket lärorikt att se hur andra kommuner arbetar. Mycket bra att sitta vid runda bord och diskutera med andra. Vad Knut innebär och vilka kommuner som samarbetar Bra föreläsningar Att det finns mycket att göra vad gäller jämställdhet både i klientarbete och personalarbete Jag är projektledare men Levi var underbar och jag gillar mångfald/jämställdhet, alltså fick jag in lite nytt Att genom Knut har vi i Sundbyberg gjort en inventering och granskat Socialtjänstens uppdrag och arbetssätt från ledning till gräsrot. Att alla oavsett utbildning eller arbetsuppgifter känner sig delaktig. Fått mer förståelse för arbetet som bedrivits hittills inom Knut samt vad respektive kommun hittills har gjort/kommit fram till. Att arbetet i Knut faktiskt har kommit långt Trevligt att vara i en fin miljö. Det visar att man uppskattar anställda inom socialtjänsten. Det är viktigt att stärka den som arbetar inom försörjningsstöd. Vi kan mycket om helheten. Helheten är mer än delarna! Mer Brukarperspektiv, mer arbetsmarknadsinriktning Viktigt att processcoachen finns med i fortsättningen! Jämställdhetsfrågor Mera Knut-möte Information om uppföljningen Att fortsätta med denna typ av uppsamlingskonferens för att få inspiration under resans gång Att se över möjliga förgreningar av Knut v.g. samarbete med andra myndigheter (AF, FK etc) Bara att fortsätta, ge förutsättningar. (Ha förståelse för tidsaspekten hos handläggare) + medel från ev... det blir bra. Kna man koppla ihop sig med Socialhögskolan?? Fortsätta med samma upplägg som man haft. Få samtliga att känna sig delaktiga. Att vi tillsammans försöker att uppnå ett gemensamt mål. Att varje enskild medarbetare ska delges vad som händer inom Knut fortlöpande för att känna mer delaktighet. Tydlighet kring att utvecklingsarbetet kommer att pågå i åratal. Slippa på resultat nu osv... Ta in etik-tänkande i arbetet. Tag gärna kontakt med Socialstyrelsens Etiska Råd där flera yrkesområden är medlemmar.

4 Knut behövs!!! för utveckling av vårt arbete och tillgång till nya metoder/verktyg. Viktigt med samarbete med andra kommuner. Vi har kommit en bra bit på väg till ett medvetet utvecklingsarbete inom försörjningsstöd men vi har mer att göra. Mer arbete som berör arbetsmarknadsfrågor och mer arbete med implementering av jämställdhetsintegrering!! KNUT II måste jobba med konkret förändringsarbete i införande av utredning/bedömningsverktyg, gemensam och lika dokumentation, utbyte mellan kommunerna vad gäller insatser.

5 NYNÄSHAMN Begreppet Nånannanism Bra organisering - Intressant innehåll, stor bredd Projektledarnas arbete TYDLIGT Vi behöver konkret ta tag i jämställdhetsperspektivet. Att vi alla kan gemensamt gå mot rätt mål för att hjälpa individer Har fått en helhetssyn på Knut-processen och allt arbete vi har gjort tillsammans. Etra spännande inslag var politikerna, professor Levi, och jämställdhetsarbetet inom förskolan, Lotta Rajalin. Har fått en större insikt i hur projektet är förankrat även utanför kommunerna, bl a organisationer och politiker. Kul att se ansikten på de andra. Vi har gjort mycket i Knut. Det finns hur många trådar som helst (förbättringsområden). Alla tyckte att utveckling är roligt. Alla är involverade nu, saker faller på plats inspirerande! Stort informationsomfång som visar vad KNUT har kommit till idag och den stora potential som finns framåt. Många vänder gemensamt en skuta som kommer att komma långt. Jag som är ny på Nynäshamns kommun har hört om namnet Knut men inte förrän idag förstått vilket enormt jobb som ligger bakom och samtidigt hur viktigt det är. Att hela KNUT-arbetet lades på bordet. Man fick ett helhetsbegrepp och jag hörda många Aha -ljud. Kan betyda: Oj, det här visste jag inte, måste engagera mig mer. Insikt om processen som påbörjats och som förhoppningsvis kommer att fortgå. Medvetandegjort att KNUT är mycket viktig. Jag är imponerad av hur mycket positiv utveckling som skett i Knut. Det är mycket roligt att projektet gått i hamn och att Få med ännu fler på tåget!! Bra med trevliga/fina lokaler det känns som en ly i vardagen. Flera tillfällen att utbyta erfarenhet mellan kommundelarna och kommunerna Jobba vidare med metodutveckling och dokumentation Lyfta upp jämställdhetsaspekten och jobba med vårt förhållningssätt i mötet med dem vi jobbar för, klienterna. Mer konkreta ting i Knut såsom eempel på arbetsredskap, mer resultat. Vi behöver projektordförande, projektcoach och projektledare och strukturer för vårt arbete, även fortsättningsvis. Få mer förståelse från närmaste chefen för att jag avsätter tid för KNUT-arbetet, annars blir det vanliga arbetet lidande. Lita inte på tråkiga (alltför många) powerpointspresentationer. Kör på i samma anda. Tänk på att ni har många bland oss som är stolta och glada över er som jobbat med KNUT. Vi som är med försöker få med oss flera medarbetare i förändringsarbetet.

6 det dessutom finns önskemål om och ett sug efter en fortsättning. Det var väldigt trevliga gästföreläsare. Jag tycker att det är viktigt att alla arbetsgrupper deltar, gärna någorlunda lika mycket. Det (KNUT) har under året som gått mest upplevts som ett projekt för att stärka socialsekreterarna.

7 JÄRFÄLLA Väckt tanken ang. större samarbete i och över kommun. Klart vi ska gå vidare! + Stig och Lena Jag tyckte att Lotta var en frisk fläkt med mycket bra tankar. Mer inspiration Vi är på väg, äntligen! Konkreta mål - Insatser som behövs måste finnas tillgängliga. Trevlig dag, innehållsrik! Samarbetet med psyk måste intensifieras. Vi är många som kan och vill. Många måste vara engagerade! Fler småprojekt! Erfarenhet och lärdom om andra kommuner som ingår i Att alla följer med på det fortsatta tåget. KNUT. Mycket givande att höra att andra kan ha samma Även olika träffar för olika grupper inom KNUT-projektet. problem som kan lösas gemensamt. Alla föreläsare var toppen! - Bra förklarat om Instrument X - Intressant med många olika punkter, visar att KNUT är omfattande. - Jag tycker att man får det att låta så enkelt men många klienter är så sjuka och många kommer ej på besök. Samverkan mellan kommuner och andra kollegor är ofta viktigare än vad vi tror. Kul att höra vad KNUT åstadkommit. Intressant att höra om förskolan. KNUT mer tydligt efter idag. Bra talare särskilt Lennart Levi, Inger Danilda och Lotta Rajallin. Processa tar tid...-> X-program mer av det Lotta Rajalin om jämställdhet gärna en fortsättning på arbetsplatsen. Uppmuntra personalen. Går på något sätt så att alla vet att de arbetar inom KNUT. För att inte KNUT ska tappa greppet tror jag att det är viktigt att det finns en grupp inom varje kommun som inte är för sårbar. Satsa på att utveckla metoder kring diffusa ärenden och återkommande ärenden. Fler erfarenhetsutbytesdagar! Att vi alla hjälps åt att få med alla på tåget. Fler träffar även i mindre grupper. Var är vi nu? Önskar mer förankring-involvering-implementering av KNUT i vår kommun. Kanske att involvera fler medarbetare hela tiden. Permanenta samarbetet.

8 Lennart Levi gav hopp om att även politiker på riksdagsnivå är engagerade och ej har glömt att vi och den grupp vi arbetar med finns Knut behövs. Viktigt att veta varför vi gör det vi gör. Vilja hos alla att lära mer och att utveckla vårt arbete. Vi är inte rädda för att pröva nytt. Att det finns ett starkt engagemang från många att arbeta med utvecklingsfrågor ihop med andra kommuner (KNUT). Fortsätta med olika arbetsgrupper, studiebesök i varandras kommuner. Fler tvärkommunala arbetsgrupper inom KNUT II

9 SÖDERTÄLJE Lennart Levi var suverän. Intressanta föreläsningar, speciellt Lennart Levi. Genom samarbete blir vi bättre. Genom att vi blir bättre får våra klienter bättre stöd och hjälp. Att vi hela tiden kommer att lära oss nya saker så länge vi är nyfikna. Lennart Levi var toppen! Det han hade att säga gick verkligen in. Lotta Rajalin var fantastisk! Blev jätteinspirerad! Se till att alla är med på samma tåg. Runda bord i all ära men det blir jobbigt för dem som har ryggoch nackbesvär. Att kanske ta 5-minutare mellan pauserna.

10 Att det är väldigt viktigt med utvärdering, att fokusera på resultatet för att utveckla vårt arbete. Vikten av samarbete och samverkan blir synligare. Lottas föreläsning var strålande. Mångfalden, hur viktigt det är att samverka tillsammans med flera kommuner samt tillsammans med olika arbetsgrupper. Bra med gemensamt utvecklingsarbete Projektledarna har gjort ett mycket bra jobb. Erfarenhet från andra kommuner, politiker och förskola Lärorikt och givande med samarbete. Viktigt att utvärdera och evidensbasera. Mer förståelse för vad tanken är med KNUT och vad som hänt hittills inom projektet. Jag kommer att skicka Instrument X till alla mina klienter. Två hjärnor är bättre än en tillsammans är vi starkare. Genusperspektiv Inspirerad av andra: det finns mycket att göra i framtiden Helheten Samarbete fungerar alltid. Tillsammans kan vi göra mycket. Är ändå förvånad över resultatet (enkätsvar), att det bara blev G+... (?) Otroligt många områden som man kan utveckla tillsammans. Att flera kommuner tillsammans är (?) mer än bara den egna Att ta reda på fakta och inhämta statistik på redan prövade metoder (?) Att jobba mera med Instrument X Lärt mig mer om arbetet kring KNUT, vad som hänt etc Att om man är flera som samverkar kan man utveckla arbetet positivt. Att det finns mycket bra att göra för att nå målen. Att det alltid går att utvecklas genom -samarbete, -lyhördhet, -respekt, -dialog KNUT-arbetet liknar arbetet vi gjort (och gör) i samverkan i Slussen till Arbete i Södertälje. Utförare för Samordningsförbundet Att det påbörjade (troje?) partnerskapsarbetet för mig som ej var så insatt fått ett helhetsaspekt som redan i viss män påbörjats inom det lokala arbetet. För mig är det självklarheter där individen står i fokus. Konstigt att det skall vara så svårt. Lennart Levi enkel och innehållsrik. Viktigt att lära av varandra och utveckla verktyg inom ekonomiskt bistånd. Insikten av avsaknaden av nationella evidensbaserade metoder/instrument/verktyg Lärt mig att det är en lång väg kvar tills målet är nått. Bra och tydlig information från många som är inblandade i projektet. Intressanta föredrag som var givande. Att vi gjort något stort och bra nu men vi kan bli ännu bättre. KNUT II bra och nödvändigt. Professorns inlägg var utomordentligt intressant men även Instrument X för bedömningsgrupp. Knut introduktionsenheter ej bara soc. Fortsätta erfarenhetsutbytet och utv.metoder och instrument även för bedömningsgr. och oss som jobbar med kortvariga ärenden. Utvärdera och evidensbasera så att vi vet att det som plockats fram i KNUT är bättre än det vi gjorde tidigare. Vi måste fortsätta. Konkret resultat Fortsätt som det är, försök att få in flera verksamheter inom kommun men även fler kommuner på samma tåg. Att jobba vidare med dokumentation utvärdering Att lyfta dessa frågor på våra möten Att tänka mer i mångfald, jämställdhet i möten med klienter, kollegor Fortsätta att ta del av samarbetet avseende bra arbetsmetoder Likvärda instrument (organisationer) Keep on going! Väntar med spänning på KNUT-boken. Fortsätt utveckla, samtala, delge. Utveckla verktyg för en bättre journalföring (dokumentation generellt) så man kan följa ett ärende över tid (viktigt vid byte av handläggare) RÅD: Målgruppen som innefattas (av försörjningsstödsbehov) är en grupp där det inte bara finns missbruk/fys/psyk-problem. INVANDRARE är en grupp som är utsatt för strukturell diskriminering och behöver kanske en annan typ av motiveringsmetod. Att samarbete och kunskapsutbyte fortsätter för deltagare i projektet. Uppföljning och utvärdering av kommuner som lyckas bra med KNUT-idén. Mera erfarenhetsutbyte för arbetsmarknad och flyktingmottagning. Mera samarbete. Orsakskoder viktigt för framtiden. Mera utrymme för reflektioner skulle vara viktigt. Det kunde ha

11 de andras var intressant. Spännande att höra så mångas synpunkt. Konferensen har varit över mina. Har fått en ökad förståelse för vad KNUT är och vad det innebär. Vilka fördelar detta samarbete kan före med sig. Roligt att inte resan är slut bra för att KNUT är det utan att det faktiskt går över i en fortsatt form som KNUT II. Dagen har överträffat mina. Mycket: - Lennart Levi var mycket bra - -Arbetsmarknadseheternas samverkan - V ägvisaren - Genus vara lärorikt att höra andras erfarenheter. Lagom mycket ska det vara av information. Ha tålamod! Mer konkret samarbete och samtal i grupperna. Inte bara lyssna till föreläsare. OSPECIFICERADE Rätt så många viktiga frågor. Kör på! Helt i tiden med policydialoger.

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Positiva synpunkter Bra upplägg. Lite teori blandat med övningar i lagom storlek. Verksamhetsnära och realistiskt. Många tankeställare

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015 Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/ 20 Antal svarande: 7 stycken Har du tidigare deltagit i SKNT:s årskonferens? 44 st 27 st Vad tyckte du om Årskonferensens olika delar? Programinnehållet 4,4

Läs mer

Dokumentation från erfarenhetsutbyte mellan medarbetare på mottagningsfunktionerna

Dokumentation från erfarenhetsutbyte mellan medarbetare på mottagningsfunktionerna Dokumentation från erfarenhetsutbyte mellan medarbetare på mottagningsfunktionerna Norra Latin den 6 september 2007 Sammanställning av detta dokument: Projektledarna i KNUT samt Lena Rogeland, processcoach

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

Egna kommentarer Autism grundutbildning

Egna kommentarer Autism grundutbildning Utbildning Autism 76 respondenter. 90,8% upplever att de fått inspiration. 90,8% upplever att utbildningen lett till lärande. 90,8% upplever ökat intresse efter utbildningen. 77,6% upplever att de fått

Läs mer

Hur omsätter vi dessa i verksamheten och i det praktiska arbetet med brukarna?

Hur omsätter vi dessa i verksamheten och i det praktiska arbetet med brukarna? Vi blir mer säkare och tryggare i arbetet som visar sig gentemot brukarna. Blandningen någorlunda Vi pratar och diskuterar kring den nyunna kunskapen Föreläsningar, semenarium. Att vi är öppna för nya

Läs mer

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre 2013-03-23 Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre Bakgrund Inom satsningen Bättre liv för sjuka äldre 2013 anordnade Demensnätverket i Västernorrland tillsammans

Läs mer

GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling

GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling Hej En fråga, vi undrar om ni har samma spaningar som vi? Efter att ha jobbat med förändringar sedan slutet av 90-talet, ser vi likartade utmaningar

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Totalt var 58 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra gäster och värdar inräknade i summan, så 53 medlemmar deltog. Vi har fått in totalt 19

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Dokumentation från erfarenhetsutbyte mellan arbetsmarknadsenheterna

Dokumentation från erfarenhetsutbyte mellan arbetsmarknadsenheterna Dokumentation från erfarenhetsutbyte mellan arbetsmarknadsenheterna 1 juni, 2007 i Sunnan, Solna Underlag inför dagen: Beskrivningar av insatser i respektive kommun, sammanställt av projektledarna. Be

Läs mer

VFU utbildning i samverkan

VFU utbildning i samverkan VFU utbildning i samverkan Bli handledare för socionomstudenter i verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Institutionen för socialt arbete Socialhögskolan Morgondagens socionomer längtar efter din kunskap

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Utvärdering. Konferens psykisk ohälsa 2015

Utvärdering. Konferens psykisk ohälsa 2015 Utvärdering Konferens psykisk ohälsa 2015 Utvärdering Karlstad Upplevelse av dagen Panelen Malte Hallqvist Clas Malmström Eva Vingård 0,0 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 6,0 62 av 200 svar Utvärdering Sunne Upplevelse

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR. En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad

BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR. En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad 1 INNEHÅLL Sid 3 - Sammanfattning Sid 4 - Visions förslag för en bättre arbetsmiljö

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Avesta Kommun Kvalitetsredovisning för läsåret 2008/2009 för Förskolan Prästkragen Avesta RO 3 2009-04-06 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 1.1 Presentation av enheten Förskolan Prästkragen är en

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning.

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Länsfolkhälsorådet Gävleborg Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Intressanta jämförelser och bra föreläsning. En mycket intressant föreläsning.

Läs mer

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Precis som i förra årets medarbetarundersökning är det 2014 en gemensam enkät för chefer och medarbetare. Detta innebär att du svarar på frågorna i enkäten utifrån

Läs mer

S.O.C. Hör du mig. 25 mars S.O.C. Hör du mig?

S.O.C. Hör du mig. 25 mars S.O.C. Hör du mig? ? S.O.C. Hör du mig 25 mars 2017 En workshop med socialsekreterare och ungdomar som haft kontakt med socialtjänsten och vill utveckla socialtjänsten. Socialtjänsten i Helsingborg har under ett antal år

Läs mer

Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens

Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens Stockholm 15 16 november 2007 Utvärdering Motsvarade konferensen 1-10 dina förväntningar? 0 ---------------------------------------------/-------- ------------10 Sammanfattning

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Bakgrund Syftet med lärande nätverk är att samla in och sprida kunskap och ta del av aktuell forskning. Samtliga lokala lärande nätverk består av personer

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

Att arbeta med Feedback Informed Treatment (FIT) inom funktionshinderområdet. Socialförvaltningen

Att arbeta med Feedback Informed Treatment (FIT) inom funktionshinderområdet. Socialförvaltningen Att arbeta med Feedback Informed Treatment (FIT) inom funktionshinderområdet Scott Miller Relationen mellan terapeut och klient förutsäger behandlingsresultat bättre än teoretisk inriktning och behandlingsmetod

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan

Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan Bakgrund till barns brukarmedverkan Några kommuner från Västernorrlands län har tillsammans med Allmänna Barnhuset och 33

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Patientsäkerhetskonferensen , seminarium Förstå mig rätt minska missförstånd i patientmötet

Patientsäkerhetskonferensen , seminarium Förstå mig rätt minska missförstånd i patientmötet Patientsäkerhetskonferensen 2016-09-21, seminarium Förstå mig rätt minska missförstånd i patientmötet Deltagarnas mentometersvar på frågan: Vad tar du med dig härifrån? Det här ska jag testa o Det här

Läs mer

Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll?

Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll? Slutrapport 2015-03-04 Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll? Inledning Kommunstyrelsen i Skellefteå kommun har beslutat att jämställdhetsfrågorna ska integreras i all verksamhet

Läs mer

Ditt omdöme på konferansen som helhet

Ditt omdöme på konferansen som helhet Utvärdering åhörare Ditt omdöme på konferansen som helhet (1= mycket dåligt, 5 = mycket bra) 2 15 5 inget svar 1 2 3 4 5 16 14 12 8 6 4 2 Vad tyckte du om föreläsarnas insatser: Peter Munck af Rosenschiöld

Läs mer

Sammanställning av kommunernas utvärderingar av Carpe

Sammanställning av kommunernas utvärderingar av Carpe Sammanställning av kommunernas utvärderingar av Carpe Ekerö, Järfälla, Lidingö, Nacka, Nynäshamn, Salem, Sollentuna, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Värmdö och Österåker har besvarat frågorna i utvärderingen.

Läs mer

Sammanställning av utvärdering nätverksträff 9 mars, mat och hälsa

Sammanställning av utvärdering nätverksträff 9 mars, mat och hälsa 38 besvarade utvärderingen av 56 deltagare. Vad tyckte du om föreläsningspasset Hur kan vi arbeta kring barn, mat och hälsa? längd. och viktig info som framkom innehåll med/om sådant vi redan vet! Mycket

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården. Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården. Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda Västernorrlandsmodellen ett sätt lyssna till barns röster om mötet med socialtjänsten Ger det enskilda

Läs mer

Utvärdering Inspirationsdag 2012-02-23

Utvärdering Inspirationsdag 2012-02-23 Utvärdering Inspirationsdag 2012-02-23 Utvärdering inspirationsdag 2012-02-23 "Jag tycker dagen som helhet har varit" antal svar 70 60 50 40 30 20 10 0 1 mycket dålig 2 3 4 5 mycket bra Utvärdering Inspirationsdag

Läs mer

Tankar & Tips om vardagsutveckling

Tankar & Tips om vardagsutveckling Tankar & Tips om vardagsutveckling Sammanställning från gruppdiskussioner på kompetensombudsträff den 16 september 2010. Till Kompetensombudspärmen, under fliken Verktygslåda Temat under denna förmiddag

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Inspirationsseminarium

Inspirationsseminarium Förändring och utveckling ett konstant tillstånd Inspirationsseminarium Förändring och utveckling ett konstant tillstånd Stockholm 20-22 februari 2012 Presentationer vid borden (5 minuter) Namn Myndighet/position

Läs mer

Utbildning Katalog Hösten 2015

Utbildning Katalog Hösten 2015 Utbildning Katalog Hösten 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! - Det är lönsamt att investera i medarbetarnas utbildning! På våra kurser

Läs mer

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Bakgrund Regeringen har den 24 april 2008 träffat en överenskommelse med Sveriges

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Styrelsemöte den 28 april, Kvarnen, Kristianstad

Styrelsemöte den 28 april, Kvarnen, Kristianstad Processutvärdering av projekt UFFE Unga Funktionsnedsatta För Etablering Styrelsemöte den 28 april, Kvarnen, Kristianstad Ett gott resultat Bekräftelse på det goda resultatet: Personal och tjänstemän (LSS

Läs mer

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät.

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. I mitten på höstterminen 2011 svarade PIM-examinatorerna på några frågor om hur de upplevt PIM-arbetet hitintills på sin skola. Det var frågor riktade

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Inspirationsguide 3. Växtkraft Mål 3. Dokumentation av handlingsplan. En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv

Inspirationsguide 3. Växtkraft Mål 3. Dokumentation av handlingsplan. En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv Inspirationsguide 3 Dokumentation av handlingsplan Växtkraft Mål 3 En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv 1. DOKUMENTATION... 3 SAMMANSTÄLLNING AV HANDLINGSPLAN... 3 PROCESSEN

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Handen på hjärtat självbestämmande, delaktighet och inflytande. Bara ord, eller?

Handen på hjärtat självbestämmande, delaktighet och inflytande. Bara ord, eller? Handen på hjärtat självbestämmande, delaktighet och inflytande. Bara ord, eller? Handen på hjärtat Kan metoden reflekterande samtal medverka till en högre grad av brukarnas upplevelse av självbestämmande,

Läs mer

Fokus framåt! Förmedling av mål och budskap: Vad betyder långsiktig hållbarhet i vår verksamhet?

Fokus framåt! Förmedling av mål och budskap: Vad betyder långsiktig hållbarhet i vår verksamhet? Förmedling av mål och budskap: Vad betyder långsiktig hållbarhet i vår verksamhet? Förmedling mål och budskap: Hur vet vi om vi lyckas med vårt uppdrag? Återkoppling: Hur vill jag ha återkoppling om jag

Läs mer

Sammanställning - Reflektionsblad dag 1

Sammanställning - Reflektionsblad dag 1 Sammanställning - Reflektionsblad dag 1 EL-konferens 21-22/10 på Mälardalens högskola Pia Lindberg, akadmichef UKK, MDH Intressant historielektion som sätter in EL i ett perspektiv som ger inspiration

Läs mer

Dokumentation från Sjöbo och Ystad kommuns Arbetsmarknadsnämndens möte 20051212

Dokumentation från Sjöbo och Ystad kommuns Arbetsmarknadsnämndens möte 20051212 Dokumentation från Sjöbo och Ystad kommuns Arbetsmarknadsnämndens möte 20051212 1 Deltagarförteckning arbetsmarknadsnämnden Stefan Lundgren Ordförande Sjöbo Kommun, kommunalråd Bo Nilsson Sjöbo Kommun

Läs mer

B r u k a r i n f l y t a n d e d o k u m e n t a t i o n f r å n e t t d i a l o g c a f é d e n 9 n o v 2 0 1 0

B r u k a r i n f l y t a n d e d o k u m e n t a t i o n f r å n e t t d i a l o g c a f é d e n 9 n o v 2 0 1 0 B r u k a r i n f l y t a n d e d o k u m e n t a t i o n f r å n e t t d i a l o g c a f é d e n 9 n o v 2 0 1 0 Det regionala brukarrådet med inriktning på missbruk och beroende 1 bjöd, den 9 november

Läs mer

Deltagare i samverkan

Deltagare i samverkan SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Deltagare i samverkan uppföljning med stöd av Excel 27 Förord I detta dokument sammanställs statistik kring deltagare i samverkan. Dokumentet är en bilaga till

Läs mer

Mentorprogram Real diversity mentorskap Att ge adepten stöd och vägledning Adeptens personliga mål Att hantera utanförskap

Mentorprogram Real diversity mentorskap Att ge adepten stöd och vägledning Adeptens personliga mål Att hantera utanförskap Mentorprogram Real diversity mentorskap Real diversity är ett projekt som fokuserar på ungdomar i föreningsliv och arbetsliv ur ett mångfaldsperspektiv. Syftet med Real diversity är att utveckla nya metoder

Läs mer

Kvalitetsplan. Socialförvaltningen Falköpings kommun

Kvalitetsplan. Socialförvaltningen Falköpings kommun Kvalitetsplan Socialförvaltningen Falköpings kommun 2 Innehåll Sida Inledning...3 Våra utgångspunkter...3 Kvalitets- och målstyrningsprocessen...4 Kvalitetssystem...4 Kvalitetsmål...4 Kvalitetsgarantier...5

Läs mer

Lönebildnings processen

Lönebildnings processen Lönebildnings processen Utbildnings förvaltningen Från och med hösten 2014 Namn: Lotta Gylling Datum: 2014-05-15 Utbildningsförvaltningen Styrcykel/Årscykel dec jan Vårterminen börjar Medarbetarsamtal

Läs mer

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten!

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! LindgrenHelde Kommunikation Mångfald hanteras med omsorg! UTBILDNINGAR Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! - genom tydlig och dialogisk kommunikation På våra kurser

Läs mer

Att påverka, leda och utvecklas som myndighetsperson

Att påverka, leda och utvecklas som myndighetsperson Deltagarutvärdering 1 (7) Att påverka, leda och utvecklas som myndighetsperson Utvärdering av utbildning i oktober 21 Miljösamverkan Stockholms län. Telefon 8 8 28 929. E-post: miljosamverkan@stockholm.se.

Läs mer

Ledarutveckling över gränserna

Ledarutveckling över gränserna Handlingsplan för jämställdhet i (ESF projekt 2011-3030037) Bakgrund Vi vill genom olika ledarutvecklingsinsatser ge deltagarna större möjlighet till en framtida karriär som chef. Programmet genomförs

Läs mer

Nationell värdegrund i äldreomsorgen

Nationell värdegrund i äldreomsorgen Nyhetsbrev Nationell värdegrund i äldreomsorgen Information från vård- och omsorgsförvaltningen, Mölndals stad Mars 2014 Värdegrundsarbete - en ständigt pågående process Den övergripande målsättningen

Läs mer

LATHUND VID LÄKARBESÖK för personer med utvecklingsstörning (och i vissa fall autism) och samtidig beteendeproblematik

LATHUND VID LÄKARBESÖK för personer med utvecklingsstörning (och i vissa fall autism) och samtidig beteendeproblematik LATHUND VID LÄKARBESÖK för personer med utvecklingsstörning (och i vissa fall autism) och samtidig beteendeproblematik Lathunden är tänkt att vara ett stöd till professionella och underlätta samverkan

Läs mer

Dialog Gott bemötande

Dialog Gott bemötande Socialtjänstlagen säger inget uttalat om gott bemötande. Däremot kan man se det som en grundläggande etisk, filosofisk och religiös princip. Detta avsnitt av studiecirkeln handlar om bemötande. Innan vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Beskrivning av framtagna utvecklingsområden under de fyra perspektiven Kund, Lärande, Medarbetare och Ekonomi. Mål satta utifrån dessa, samt en del av de aktiviteter vi på förskolan

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem

Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem Det som har varit positivt för mig med Hämta Hem att det har varit en väldigt positiv ton i projektet och att man har träffat nya människor, som ger

Läs mer

Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad.

Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad. Organisationsnamn Förskola/dagbarnvårdare : Barnens verkstad. Antal svar: 9 2 Barnets födelseår: 2011 3 42,9% 2012 4 57,1% 3 Vid besök på förskolan blir jag bra bemött av personalen 4 Samverkan mellan

Läs mer

Sammanställning regionala projektledare

Sammanställning regionala projektledare Bilaga 1 till Tre år med Mångfald på slätten (OVR306) Sammanställning regionala projektledare 1. Hur nöjd är du med att arbeta i projektet? Samtliga var nöjda med att ha jobbat i projektet och tycker att

Läs mer

Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER

Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER Sveriges Kommuner och Landsting erbjuder på nytt den uppskattade utbildningen Förenkla helt enkelt som syftar

Läs mer

Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014

Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014 FoU Fyrbodal Kursutvärdering av kursen för personliga assistenter, våren 2014 besvarat av assistenternas chefer. På kursen för personliga assistenter har deltagare kommit från åtta av Fyrbodals 14 kommuner.

Läs mer

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 Nordisk Kommunikation AB Olof Palmes gata 13 SE 111 37 Stockholm T +46 8 612 5550 F +46 8 612 5559 info@nordisk-kommunikation.com www.nordisk-kommunikation.se

Läs mer

HÄLSA SOM STRATEGI. Inspirationsföreläsning med Per Gärdsell. Mars 2011

HÄLSA SOM STRATEGI. Inspirationsföreläsning med Per Gärdsell. Mars 2011 HÄLSA SOM STRATEGI Mars 2011 Inspirationsföreläsning med Per Gärdsell Inom ramen för hälsofrämjande skolutveckling anordnas varje år en inspirationsdag för förskolor och skolor i Laholm som arbetar med

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats.

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats. DAGS ATT TYCKA TILL OM DITT JOBB! Göteborgs Stad vill vara en attraktiv arbetsgivare, både för dig som redan arbetar här och för blivande arbetare. För att kunna vara det behöver

Läs mer

Nätverksträff Fritidshem 29 september Berghult. Välkommen!

Nätverksträff Fritidshem 29 september Berghult. Välkommen! Nätverksträff Fritidshem 29 september Berghult Välkommen! Förmiddagens ordning 08.30-08.45 Inledning & genomgång 08.45 09.15 Presentation verksamhetsbeskrivningar 09.15-09.30 Förberedelse inför Fritidshemmets

Läs mer

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET Nova Futura - Bosse Angelöw Föreläsningar och utbildningar Individ-, grupp- och arbetsplatsutveckling Handledning och rådgivning Böcker, cd och webbaserade program www.novafutura.se

Läs mer

Riktlinjer. Medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar

Riktlinjer. Medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar Riktlinjer Medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar 1 FÖRORD Medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar är olika forum för dialog mellan arbetsgivaren och medarbetare. Genom en dialog

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Förarbete, planering och förankring

Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Att arbeta med vilka etiska värden och normer som ska känneteckna den äldreomsorgsverksamhet vi arbetar i och hur vi konkret ska

Läs mer

Årsberättelse 2013/2014

Årsberättelse 2013/2014 Årsberättelse 2013/2014 Bomhus förskoleområde Förskolechef Ewa Åberg Biträdande förskolechefer Ingrid Ahlén Nina Larsson Eva Lindgren 1 Bomhus förskoleområde 2013/2014 Inom Bomhus förskoleområde finns

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Erfarenhet från ett år av Västermodellen

Erfarenhet från ett år av Västermodellen Erfarenhet från ett år av Västermodellen Återkoppling från genomförande och följeforskning i Göteborg Dalheimers hus, 18 oktober 2018 Övergripande reflektioner Förberedelse, urval, kontakt Intervju Seminarium,

Läs mer

Dokumentation. Barnets rättigheter - från teori till praktik

Dokumentation. Barnets rättigheter - från teori till praktik Barnets rättigheter - från teori till praktik 18 september - 11 december 2013 Dokumentation Tillfälle 4-11 december Jättebra och inspirerande. Bra upplägg. Nu är jag peppad att jobba vidare och jag har

Läs mer

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009.

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Umeå Universitet Sida 1 (10) Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Kursvärdering. Omdöme 1 5 (5 bäst) Kursupplägg i stort 1 2 5 Bra projekt där de tidigare projekten i BP1 och BP2 binds ihop. Får

Läs mer

Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper

Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper REFLEKTIONER / TANKAR Jag gick in helt utan förutsättningar och har varit med om MÅNGA utbildningar av den här typen. Kort och norrländskt

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Totalt var 54 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra 10 gäster inräknade i summan, så 44 medlemmar deltog. Svarsfrekvensen var den sämsta

Läs mer

Blandade lärande nätverk Sörmland

Blandade lärande nätverk Sörmland Blandade lärande nätverk Sörmland Om annan, ange vilken kategori av deltagare du representerar Om annan, ange organisation Fantastiskt att alla så givmilt delade med sig av sina erfarenheter både från

Läs mer

Du och din lön. eller hur du kan göra din lönedialog bättre

Du och din lön. eller hur du kan göra din lönedialog bättre Du och din lön eller hur du kan göra din lönedialog bättre STs lönepolitik Din lön ska vara saklig Ju högre krav som ställs på ditt jobb och skickligare du är desto mer ska du tjäna Osakliga löneskillnader

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2012-09-07 Kvalitetsredovisning Folkasboskolans Fritidshem ansvar lärande, språket, miljö, beteende kommunikati on läsa, skriva, tala, lyssna, diskutera, muntligt framföra, argumentera, förklara Generella

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Pedagogisk omsorg. Dala-Järna Vansbro Äppelbo

LOKAL ARBETSPLAN Pedagogisk omsorg. Dala-Järna Vansbro Äppelbo LOKAL ARBETSPLAN Pedagogisk omsorg Dala-Järna Vansbro Äppelbo 2012-2013 1 Presentation Pedagogisk omsorg är en form av förskoleverksamhet som till största delen bedrivs i den anställdes hem och mestadels

Läs mer

Utvärdering SMAK-sem 14 sept 2011

Utvärdering SMAK-sem 14 sept 2011 Utvärdering SMAK-sem 14 sept 2011 Totalt på denna utbildning deltog 81 personer. 75 personer har besvarat enkäten vilket innebär att svarsfrekvensen ligger på 93 procent. 72 st har svarat på denna fråga

Läs mer

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var?

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? Kommentar till: Hur givarna förstår information och frågor. Bra att

Läs mer

Barns delaktighet i socialtjänsten

Barns delaktighet i socialtjänsten Barns delaktighet i socialtjänsten Erfarenheter av Västernorrlandsmodellen i Västra Sverige FoU Välfärds konferens 2O18, 2O september Jeanette Olsson, Forskare Bakgrund Stiftelsen Allmänna Barnhuset projekt

Läs mer