Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck. Ägg production med ekologisk inriktning frigående höns.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck. Ägg production med ekologisk inriktning frigående höns."

Transkript

1 Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum: Diarienummer: X Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck Ägg production med ekologisk inriktning frigående höns. Företagscheckens namn Mijodrag Calic Sökande (Namn/Förening) Person-/Organisationsnummer Telefon arbete Rydinsväg 7b Adress Telefon boad Svenljunga Ponr och ort Mobiltelefon Pogironummer Bankgironummer Bankkontonummer (inkl. clearingnr.) Fax dragi1959@hotmail.com E-po Hemsida Sparbanken Sjuhärad-Svenljunga Bankens namn och ort Kontaktpersoner: (ange namn, adress, telefon, e-po mm samt personernas roll/ansvar i projektet. T.ex. projektledare/ordförande/ekonomiskt redovisningsansvarig m.fl.)

2 Projektbeskrivning Projekttid: Projekttiden kan normalt börja tidiga fr.o.m. den dag ansökan inkommit till LAG-gruppen. OBS! Inga konader får belaa projektet vare sig före eller efter projekttiden. Projektets syfte (Varför kom projektet till och vad det ska leda till.) Att arta ekologisk production, ägg och kyckling av frigående höns. Projektbeskrivning (En utförlig beskrivning av vad som skall ske inom projektet. Verksamhet och aktiviteter, Vem/vilka ska genomföra projektidén.? Hur ser tidsplanen för projektet ut?) Marknad undersökning: besöka andra uppfödare etablerade äggproductioner,samtidigt ta kontakt med inköpare,samla informationen förvbättre art. Personer som har annars svart att komma på Arbetsmarknad på grund av sjukdom eller andra handikap.platser som jag planerar att besöka:production av ekologiska ägg. Kommer att besöka de platser där vi godkände,och där jag kan lära mycket av erfarna producent av ekologiska ägg,och allt som följer produktionen från början till slut produktion.

3 Projektets mål (Vad har ni för mål med ert projekt.) Starta ekologisk produktion av ägg och gödkyckling med inriktning på frigående höns. Projektets målgrupp (Den grupp som projektets verksamhet riktar sig till och i vilket område av Sjuhärad projektet skall genomföras.) Att främja och utveckla landsbygd genom att skappa arbete. Projektets påverkan (Vad tillför projektet landsbygdsutvecklingen i Sjuhärad) Verksamhet skall bedrivas,svenljunga flera av arbetsuppgifterna kan utföras även av mänisskor med någon form av handikap. Projektets framtid (Beskriv hur verksamheten kommer att fortsätta efter projekttidens slut). Det är viktigt att ni redan från början har en plan på hur ni skall gå vidare efter projektet är avslutat och att denna plan integreras i projektet i ett tidigt skede. Detta för att öka möjligheterna till verksamhetens fortlevnad. Verksamhet ska drivas vidare som socialt arbetskooperativ förening.

4 Projektets mätbara mål (Indikatorer) Varje Leader-område har satt upp sina mål för hela Leader-projektet inom sitt område. För att veta om man nått målen är det viktigt att mäta resultaten. Därför vill vi ha en uppskattning av vilka resultat, utifrån Leader Sjuhärads indikatorer nedan, ni räknar med att uppnå med er företagscheck. Det viktiga är inte att pricka in så många indikatorer som möjligt, en kan vara fullt tillräckligt. Det som är viktigt är att det som anges kommer att uppnås. Fyll i det antal ni tror er komma upp i och fyll i en kort beskrivning om hur ni ska nå dit. Använd siffran 0 och uppåt. Mål Indikator Antal Beskrivning Det har skapats nya företag på landsbygden och fler arbetillfällen. Antal nya eller bibehållna jobb Antal nya företag 3 Efteråt marknad undersökning 1 Den individuella försörjningsmöjligheten för små och mindre företag har ökats genom diversifiering i näringslivet. Antal nya företagsnätverk Antal företag som diversifierat sin verksamhet 1 Äggproducenter Ökat samspel mellan miljö, natur, kultur-människan. Antal projekt som syftar till att främja ekologiskt o/e närproducerade produkter 1 Befintlig basservice ska hållas på samma nivå eller utvecklas ytterligare. Vid avsaknad av basservice i vissa områden ska dessa ha åtgärdats genom etablering av nya basserviceinrättningar. Antal projekt som syftar till att utveckla den lokala basservicen Kompetensutvecklingillfällen har genomförts inom många av planens verksamhetsområden. Antal personer som deltar i kompetensutvecklingillfällen som anordnas av icke ordinarie utbildningssamordnare (utöver värdskapsutbildningar) Sjuhärad har ärkt sin position som turimål Antal nya övernattningillfällen, tillgängliga min 30 nätter per år Boende i Sjuhärads landsbygd skall ha en möjlighet att vara med i utvecklingen av sin bygd Antal deltagare i projekt Där av ungdomar under 25 år 3 Där av kvinnor 1 Där av invandrare 3

5 Övrig information Är du företagare? Ja Nej Om ja, vad för slags företag och i vilken bransch? Om nej, vilken är din huvudsakliga sysselsättning idag? Övriga upplysningar: En ekonomisk förening är under bildande och kommer att artas efter projektperioden. Vi är införådda i följande punkter om företagschecken beviljas: Vi åtar oss att informera och svara på frågor om projektet om så krävs. Vi ska delta i de utbildningsdagar och nätverkräffar som kommer att arrangeras. Information om vårt projekt kommer att publiceras på Leader Sjuhärads hemsida. Ja Försäkran och underskrift Har/kommer sökanden sökt/a öd för samma ändamål eller likartad verksamhet hos andra finansiärer än de som framgår av ansökan? Ja Nej Härmed försäkras att de uppgifter som lämnats i denna ansökan är riktiga samt att inget annat EU-öd tillförs projektet. Ja Nej Underskrift av sökanden (i förekommande fall firmatecknare) Svenljunga, Ort och datum Namnteckning (undertecknas vid senare tillfälle) Mijodrag Calic Namnförtydligande För att skicka din ansökan till Leader Sjuhärad så sparar du ned den i företagscheckens namn och mailar till: Marie@leader-sjuharad.se