Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida."

Transkript

1 1/23 Plats och tid Mötesplats Åkers Folkets Hus, Åkers styckebruk, kl Paragrafer Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Utses att justera Catharina De Geer (KD) med Erik Wallenberg (L) som ersättare. Justeringens plats och tid Multeum, Underskrifter Sekreterare... Sara Löving Ordförande... Monica Lindell Rylén (S) Justerande... Erik Wallenberg (L) ANSLAG/BEVIS Organ Protokollet är justerat, justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Multeum... Sara Löving

2 Deltagarlista Beslutande Lena Stensgård (M) Donald Wedel (M) Monica Lindell Rylén (S) Göran Svärd (S) Catharina De Geer (KD) Erik Wallenberg (L) Björn Karlsson (SD) Tjänstgörande ersättare Mikael Slagbrand (S) Jennie Engdahl (MP) Notering Ordförande Ersättare för Anja Klason (S) Ersättare för Barbara Kreil Öhman (V) Ersättare Henrik Mörner (M) Ellinor Hogrell (M) Christer Svedberg (C) Magnus Edvinsson (STRP) Linda Hefvelin (SD) Övriga Christer Hermansson, kulturchef Agneta Klingberg, rektor Kulturskolan Ulrika Klang, fritidsgårdschef Anders Lorentz Pantzar, enhetschef Scen & kulturproduktion Annika Busch Palm, kultursamordnare Sara Löving, sekreterare Antal åhörare: 3

3 KN 47 Föredragningslista, anmälan av övriga frågor Beslut beslutar att 1. godkänna föredragningslistan utan ändringar och tillägg. Övriga frågor Inga övriga frågor anmäls.

4 KN 48 Öppet sammanträde Beslut beslutar att 1. kulturnämndens sammanträde ska vara öppet för allmänheten.

5 KN 49 Information från kulturchefen Kulturchef Christer Hermansson informerar om följande: Kulturkontorets ledningsgrupp åker på en planerings- och studieresa till Helsingfors den 2 4 maj.

6 KN 50 Information från nämndens ordförande Ordförande Monica Lindell Rylén (S) informerar om följande: Kommunantologin har varit ett väldigt lyckat projekt, 130 bidrag har kommit in. Monica är en av jurymedlemmarna och ska tillsammans med Mattias Johansson och Anna Säflund Orstadius utse tre pristagare bland bidragen. Ett jätteintressant och spännande uppdrag att få läsa igenom alla bidragen, som har en stor variation och bredd.

7 KN 51 Verksamhetsrapporter, information från enheterna Verksamhetsrapporter gällande mars månad 2019, från biblioteken, Kulturskolan, fritidsgårdarna samt Scen & kulturproduktion, meddelas för nämnden.

8 KN 52 Medborgarförslag: minnessten över veteraner, information Kultursamordnare Annika Busch Palm visar en PowerPoint-presentation och informerar nämnden om hur arbetet fortskrider angående det medborgarförslag om en minnessten över veteraner som inkommit till nämnden. Annika har fått i uppdrag att utreda de ekonomiska förutsättningarna för att resa en minnessten i Strängnäs kommun över veteraner i FN-tjänst. Nämnden får ta del av två kostnadsförslag, där förslag ett avser en traditionell minnessten, och förslag två en konstnärlig utsmyckning.

9 KN 53 Motion om etablering av sagostigar i Strängnäs kommun, information Kultursamordnare Annika Busch Palm har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för att etablera en sagostig i Strängnäs. Annika har anlitat kommunens konstnärliga rådgivare Pia Rystadius att medverka i utredningen. Annika visar en PowerPoint-presentation och redogör för kulturnämnden vad utredningen har resulterat i. Arbetsgruppen har diskuterat att, för att komma igång, göra ett uttag ur Wåhlins fond för att låta en konstnär göra en början och ett slut av stigen som föreslås på Långberget. För att sedan göra nya uttag ur Wåhlins fond de kommande åren för att färdigställa stigen.

10 KN 54 Medborgardialog, information Ett av kulturnämndens nya ansvarsområden är att utveckla lokaldemokrati, medborgardialog och arbetssätt inom förtroendemannaorganisationen. tittar på en film med Hans Abrahamsson, docent i Freds- och utvecklingsforskning, som handlar om hur man kan tänka kring medborgardialog som medskapande dialog. Nämnden går även igenom modul 1 och 2 i Sveriges Kommuner och Landstings E-utbildning om medborgardialog. Nämndens ledamöter uppmanas av ordförande att fortsätta E-utbildningen genom att titta på övriga moduler.

11 KN 55 Presentation Kulturskolan, information Kulturskolans rektor Agneta Klingberg visar en PowerPoint-presentation och redogör för Kulturskolans verksamheter och deras samarbeten med andra verksamheter runt om i kommunen. Nämnden får även ta del av Kulturskolans nya informationsfilm.

12 KN 56 Ekonomisk rapport för januari - mars, information får ta del av kulturkontorets ekonomiska rapport för januari mars.

13 KN 57 Barn- och ungdomsstrategi, remiss, information Socialnämnden har skickat ut ett förslag till Barn- och ungdomsstrategi för Strängnäs kommun på remiss till kulturnämnden. Nämnden diskuterar remissen och synpunkter förs fram. Ett remissvar kommer att skrivas fram och ett beslut tas på kulturnämndens sammanträde i maj.

14 KN 58 Fyra Mälarstäders gemensamma utvecklingsplan, remiss, information Kommunstyrelsen har skickat ut Fyra Mälarstäders gemensamma utvecklingsplan på remiss till kulturnämnden. Fyra Mälarstäder är ett samverkansprojekt mellan kommunerna Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås. Projektet startade år 2011 genom ett politiskt initiativ. Utgångspunkterna för samarbetet är att stärka de fyra kommunerna i regionsamarbetet och bidra till en gemensam syn på långsiktiga utvecklingsfrågor. Nämnden diskuterar remissen och synpunkter förs fram. Ett remissvar kommer att skrivas fram och ett beslut tas på kulturnämndens sammanträde i maj.

15 KN 59 Dnr KN/2019: Namnförslag på kvarters- och gatunamn för Strängnäs 3:21 m.fl. Måsenområdet, Strängnäs, beslut Beslut beslutar att 1. fastställa kvartersnamnen Småspoven, Rödspoven, Myrspoven och Storspoven. Nya kvarter som ligger intill befintliga kvarter får samma namn som de befintliga, Spoven och Ekbacken. 2. fastställa gatunamnet Måsvägen Beslutsgång Ordföranden finner att det bara finns ett förslag till beslut och att detta blir nämndens beslut. Beskrivning av ärendet I området finns redan två kvarter, Spoven och Ekbacken. Vi valde då att fortsätta namngivningen utifrån olika typer av spovar. Kvarteren runt omkring området har även de namn på fåglar. Med ovanstående motivering föreslår Namnberedningen namnen på kvarteren och gatan. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser Ungdomsrådet SKUR, Strängnäs Gille, Sörmlands museum, Lantmäteriet Ortnamnssektionen och Kilenkrysset AB har fått ärendet på remiss. Ungdomsrådet SKUR och Strängnäs Gille har inte hört av sig angående remissen. Sörmlands museum tycker att de föreslagna namnen anknyter till intilliggande kvarter, som också är uppkallade efter olika fåglar. Gatunamnet Måsvägen bedöms vara lämpligt med tanke på att området redan kallas Måsenområdet. Museet har således ingen erinran mot förslagen. Dock skulle det ur kulturhistoriskt synvinkel kunna anses vara mer relevant att uppkalla kvarteren och gatan med inspiration från den tidigare lantbruksskolan vars åkermark och vissa ekonomibyggnader fanns inom planområdet under 1900-talets första hälft. Lantmäteriet anser att namnen är väl valda ur ett ortnamns- och lokaliseringsperspektiv, och de harmonierar väl med omkringliggande namnförråd som utgår från kategorin fåglar. Lantmäteriet tillstyrker de föreslagna gatu- och kvartersnamnen i området.

16 KN 59 (forts.) Kilenkrysset AB tycker att namnförslagen är bra förslag. Uppföljning Beslutet kommer att läggas in i Lantmäteriets adressättningsprogram av Samhällsbyggnadskontorets GIS-enhet och på så sätt bli sökbart via t.ex. sökning av gatuadress på Eniro eller motsvarande allmänt tillgängliga sökplatser. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Områdeskarta Plankarta med markering och text för gatu- och kvartersnamn Remiss och remissvar Beslutet skickas till Namnberedningen, SBK Byggenheten, Ann-Christin Sindemark GIS-enheten, David Reinedahl Lantmäteriet, Alva Myrdalsgata 5, Eskilstuna Lantmäteriet, Ortnamnssektionen, Gävle Teknik- och servicekontoret, Stadsmiljöenheten Strängnäs Gille, Göran Svärd Ungdomsrådet SKUR

17 KN 60 Dnr KN/2019: Namnförslag på kvarters- och gatunamn för Eldsund 6:16, del av, Verksamhetsområde Eldsundsviken Beslut beslutar att 1. fastställa kvartersnamnen Brofästet, Kasgarängen och Kasgargärdet. 2. Fastställa gatunamnet Kasgarnvägen. Beslutsgång Ordföranden finner att det bara finns ett förslag till beslut och att detta blir nämndens beslut. Beskrivning av ärendet Bakgrund: Vi har tittat på gamla kartor över området och hittat några av dessa namn i området. Vi har även haft två personer, som tidigare arbetade på P10, på besök på namnberedningens möte och som berättade vad området användes till under P10-tiden. Utifrån detta kom vi fram till namnförslagen. Vi har igen tittat på namnen i kartorna och har sett att Kasgarängen och Kasgargärdet stavas utan n i namnet, däremot så stavas Kasgarn med ett n. Så vi har ändrat vägnamnet till Kasgarnvägen. Med ovanstående motivering föreslår Namnberedningen namnen på kvarteren och gatan. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser Ingen ny remiss har skickats ut. Förra remissen skickades till följande: Ungdomsrådet SKUR, Strängnäs Gille, Kungliga Södermanlands Regementes Kamratförening, Kilen Eldsundsviken AB och Mark- och exploatering har fått ärendet på remiss. De har inte hört av sig angående remissen. Södermanlands Regementes Officerares Kamratförening tycker att namnförslagen är bra. Sörmlands museum bedömer att namnen har en stark koppling till platsens historia och har därför inga ytterligare synpunkter. Lantmäteriets ortnamnssektion har inget att invända mot de föreslagna namnen. Uppföljning Beslutet kommer att läggas in i Lantmäteriets adressättningsprogram av Samhällsbyggnadskontorets GIS-enhet och på så sätt bli sökbart via t.ex. sökning av gatuadress på Eniro eller motsvarande allmänt tillgängliga sökplatser.

18 KN 60 (forts.) Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Områdeskarta Plankarta med markering och text för gatu- och kvartersnamn, skärmklipp från Strängnäskartan samt äldre karta. Beslutet skickas till Namnberedningen, SBK Byggenheten, Ann-Christin Sindemark GIS-enheten, David Reinedahl Lantmäteriet, Alva Myrdalsgata 5, Eskilstuna Lantmäteriet, Ortnamnssektionen, Gävle Teknik- och servicekontoret, Stadsmiljöenheten Strängnäs Gille, Göran Svärd Ungdomsrådet SKUR

19 KN 61 Dnr KN/2019: Namnförslag på kvarters- och gatunamn för Strängnäs 2:1, del av, m.fl. Södra stadsskogen Beslut beslutar att 1. fastställa gatunamnen Tallsoppsvägen, Champinjonstråket, Björksoppsstigen, Lärksoppsstigen. 2. fastställa kvartersnamnen Dovhjorten, Snoken, Huggormen, Skogsödlan, Kopparödlan, Grodan, Rådjuret, Berguven, Ormvråken. Beslutsgång Ordföranden finner att det bara finns ett förslag till beslut och att detta blir nämndens beslut. Beskrivning av ärendet Namnberedningen har valt att ta fram förslag på namn för gator och kvarter som bygger vidare på samma teman som finns i kvarteren och på gatorna runt omkring området. Efter yttrande på den tidigare remissen gällande att mårdhunden anses vara ett skadedjur som inte bör förekomma i den svenska faunan har vi i namnberedningen valt att lämna nytt förslag på kvartersnamn det vill säga Grodan. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser Ungdomsrådet SKUR, Strängnäs Gille, Ortnamnssektionen lantmäteriet, Sörmlands museum och Mark- och exploatering har fått ärendet på remiss. Ungdomsrådet SKUR, Strängnäs Gille och Mark- och exploatering har inte hört av sig angående remissen. Sörmlands museum och Ortnamnssektionen lantmäteriet tycker att namnförslagen är bra. Sörmlands museum tycker att det nya namnet kvarteret Grodan anknyter, liksom de övriga kvarters- och gatunamnen i såväl det nya området och den intilliggande befintliga bebyggelsen, till ett djur- och skogstema.

20 KN 61 (forts.) Lantmäteriet anser att kvartersnamnen är grupperade på ett sätt som harmonierar dem med de redan befintliga kvartersnamnen i området. Fågelbeteckningarna norr om Tallsoppsvägen ansluter till de övriga fågelbeteckningarna norr om Västerportsleden och på samma sätt kan djurbeteckningarna i söder kopplas till djurbeteckningarna i Finninge i söder. Lantmäteriet ställer sig dock tveksamt till att använda beteckningen Mårdhunden i ett av kvartersnamnen. Djurarten anses allmänt vara invasiv, dvs. ett skadedjur som inte bör förekomma i den svenska faunan. Det nya förslaget Grodan (istället för Mårdhunden) för kvarteret kommer att ansluta till de tidigare föreslagna Snoken, Skogsödlan och Kopparödlan norr om Champinjonstråket. Namnet kan däremot inte kopplas till kvartersnamnen Dovhjorten och Rådjuret på södra sidan av Champinjonstråket. Grodan tillhör dock den fauna som de övriga kvartersnamnen i området ger uttryck för, och Lantmäteriet rekommenderar därför att namnet Grodan fastställs för det aktuella kvarteret. Uppföljning Beslutet kommer att läggas in i Lantmäteriets adressättningsprogram av samhällsbyggnadskontorets GIS-enhet och på så sätt bli sökbart via t ex sökning av gatuadress på Eniro eller motsvarande allmänt tillgängliga sökplatser. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Områdeskarta Plankarta med markering och text för gatu- och kvartersnamn Remiss och remissvar Ny remiss och remissvar Beslutet skickas till Namnberedningen, SBK Byggenheten, Ann-Christin Sindemark GIS-enheten, David Reinedahl Lantmäteriet, Alva Myrdalsgata 5, Eskilstuna Lantmäteriet, Ortnamnssektionen, Gävle Teknik- och servicekontoret, Stadsmiljöenheten Strängnäs Gille, Göran Svärd Ungdomsrådet SKUR Mark och exploatering, Katrina Zettervall

21 KN 62 Dnr KN/2019: Namnförslag på gatunamn för Södra skogen 1:43, del av, Hedlandet öst, Mariefred Beslut beslutar att 1. fastställa gatunamnet Kastrullvägen. Beslutsgång Ordföranden finner att det bara finns ett förslag till beslut och att detta blir nämndens beslut. Beskrivning av ärendet I huset där Varuhuset Hedlandet finns tillverkade man förr kastruller och grytor m.m. Området ligger precis i närheten av varuhuset så vi har därför Kastrullvägen som förslag på gatunamn för att knyta an till den historien. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser Ungdomsrådet SKUR, Mariefreds hembygdsförening, Ortnamnssektionen lantmäteriet och Sörmlands museum har fått ärendet på remiss. Ungdomsrådet SKUR har inte hört av sig angående remissen. Sörmlands museum, Mariefreds hembygdsförening och Ortnamnssektionen lantmäteriet tycker att namnförslagen är bra. Sörmlands museum menar att förslaget på gatans namn har en tydlig förankring i platsens historia. Namnet underlättar förståelsen för områdets historia, och hjälper till att bevara minnet av den tidigare industri- och företagsverksamheten. Detta är positivt ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Sörmlands museum har inga ytterligare synpunkter på förslaget. Mariefreds hembygdsförening tycker att namnet Kastrullvägen är passande eftersom området gränsar till f d Stjernqvists metallfabrik som tillverkade de välkända kastrullerna med kopparbotten åt Nils-Johan. Lantmäteriets ortnamnssektion tillstyrker det föreslagna gatunamnet Kastrullvägen då det på ett tydligt sätt anknyter till verksamheten i den tidigare fabriken omedelbart väster om området, anser Lantmäteriet att det är väl valt utifrån ett ortnamnsperspektiv. Vid en eventuell expansion av området kan även andra ord inom samma kategori användas vid skapande av nya vägnamn: stekpanna, gryta, panna osv. Namnen kommer i dessa fall att bära på en tydlig lokalisering till det specifika området i Hedlandet.

22 KN 62 (forts.) Uppföljning Beslutet kommer att läggas in i Lantmäteriets adressättningsprogram av samhällsbyggnadskontorets GIS-enhet och på så sätt bli sökbart via t ex sökning av gatuadress på Eniro eller motsvarande allmänt tillgängliga sökplatser. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Områdeskarta Plankarta med markering och text för gatunamn. Remiss och remissvar Beslutet skickas till Namnberedningen, SBK Byggenheten, Ann-Christin Sindemark GIS-enheten, David Reinedahl Lantmäteriet, Alva Myrdalsgata 5, Eskilstuna Lantmäteriet, Ortnamnssektionen, Gävle Teknik- och servicekontoret, Stadsmiljöenheten Mariefreds hembygdsförening Ungdomsrådet SKUR

23 KN 63 Ärendebalanslista, information Ärendebalanslista inför kommande sammanträden, daterad , meddelas för nämnden. Listan uppdateras kontinuerligt. KN 64 Delegationsbeslut Förteckningar över delegationsbeslut tagna i Lex KN-Delegation anmäls till nämnden och läggs sedan till handlingarna. KN 65 Anmälningsärenden Följande anmälningsärenden meddelas för nämnden. 1. SN 48, , Skolteam inom socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden 2. KS 41, , Revisionsskrivelse Granskning av uppföljning av sjukfrånvaro 3. KS 43, , Årsredovisning för Strängnäs kommun 2018 KN 66 Övriga frågor Inga övriga frågor anmäls.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-19.00 med ajournering kl. 18:35 18:45. Paragrafer 52-58 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maj Källman (MP) och Bengt Eriksson (C) som ersättare.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maj Källman (MP) och Bengt Eriksson (C) som ersättare. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-18.45 Paragrafer 77-83 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. vc 1/18 Plats och tid Biohuset i Mariefred, kl. 17.00 19.00 Paragrafer 83-96 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på nästa

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Jan Rudengren (L) och Maj Källman (MP) som ersättare.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Jan Rudengren (L) och Maj Källman (MP) som ersättare. 1/15 Plats och tid Kuturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-20.35 Paragrafer 10-19 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Multeum, Strängnäs, kl. 17.30 20.15 Paragrafer 11 --18 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/15 Plats och tid Multeum, Strängnäs, kl. 18.30 21.00 Paragrafer 1-10 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25

Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25 1/19 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset Strängnäs kl. 09:05-21:25 Paragrafer 38-47 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/17 Plats och tid Multeum, Strängnäs, kl. 17.30 20.45 Paragrafer 58-69 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/15 Plats och tid Multeum, Strängnäs, kl. 17.30 20.10 Paragrafer 31 40 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/9 Plats och tid Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10 Paragrafer 72-78 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 08:30-11:30. 1/7 Paragrafer 189, 201 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson

Läs mer

Margaretha Furustrand (L)

Margaretha Furustrand (L) Kommunfullmäktiges valberedning 1/22 Plats och tid Sal 106, Paulinska salen Strängnäs kl. 16:00-17:20 Paragrafer 82-91. Beslutande Se deltagarlista på sidan 3. Närvarande ersättare Se deltagarlista på

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Kultur- och fritidsnämnd 1/16 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-20:00 Paragrafer 66-76 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD) 1/8 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 18-23 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida tre Se deltagarlista på

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs kl. Kommunstyrelsen

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs kl. Kommunstyrelsen 1/6 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 11:03-11:20 Paragrafer 39 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/20 Plats och tid Multeum, Strängnäs, kl. 17.30 20.30 Paragrafer 19-30 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S) 1/9 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 32-41 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida två Se deltagarlista på

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Catharina De Geer (KD)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Catharina De Geer (KD) Kultur- och fritidsnämnd 1/13 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-20.00 Paragrafer 1-10 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Nils Gunnar Westerberg (M)

Nils Gunnar Westerberg (M) 1/13 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-19:25 Paragrafer 6-13 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista 1/15 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 08:45-10:00 Paragrafer 1-7 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 11:25-11:35 1/5 Paragrafer 44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs 1/6 Paragrafer 230 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson (C) med Lina Boy (SD)

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/15 Plats och tid Multeum, Strängnäs kl. 17:30-19:45 Paragrafer 47 55 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på nästa sida.

Läs mer

Gunilla Frithiof (S)

Gunilla Frithiof (S) 1/14 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-18:30 Paragrafer 23-31 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Motion från David Aronsson (V) m.fl. om att alla ska (vilja, kunna, få) gå i skolan

Motion från David Aronsson (V) m.fl. om att alla ska (vilja, kunna, få) gå i skolan KS 175 KS/2018:595-034 2019-08-28 1/3 Motion från David Aronsson (V) m.fl. om att alla ska (vilja, kunna, få) gå i skolan Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. motionen anses besvarad i del

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Strängnäs, kl. 13:30 14:45 Paragrafer 63-68 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på nästa sida

Läs mer

Björn Siljeström (MP)

Björn Siljeström (MP) 1/6 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 16:00-16:55 Paragrafer 1-7 Beslutande Se deltagarlista på sida 2 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 2 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Gyllenhjelmssalen, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-20:00, med ajournering kl.18.35-18.45. Paragrafer 136-149 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-09-24, kl 13:15-14:45 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Se deltagarlista Se deltagarlista Se deltagarlista. Margaretha Furustrand (L) 134. Kommunfullmäktige

Se deltagarlista Se deltagarlista Se deltagarlista. Margaretha Furustrand (L) 134. Kommunfullmäktige : STRÄNGNÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/41 Plats och tid Paulinska salen, kl. 17:30-19:42 med ajournering kl. 18:28-18:50. Paragrafer 121-141 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Lena Rundberg (C)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Lena Rundberg (C) 1/7 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-18:30 Paragrafer 72-74 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på sida två. David Aronsson (V)

Se deltagarlista på sida två. David Aronsson (V) 1/5 Plats och tid Sal 106 vid Paulinska salen kl. 17:45 18:00 Paragrafer 48-53 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Strängnäs,

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-27, kl. 11:15 11:40 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Karl-Otto Rosenqvist (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/10 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, kl. 17:00 18:10 Paragrafer 97-103 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Jan Rudengren (L) och Maj Källman (MP) som ersättare.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Jan Rudengren (L) och Maj Källman (MP) som ersättare. 1/12 Plats och tid Kuturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-20:45 Paragrafer 20-29 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Gyllenhjelmssalen, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-19:10 med ajournering kl. 18.20-18.30. Paragrafer 150-161 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista

Läs mer

Monica Samuelsson. Peter Ohlsson (S) Jessica Norberg (S) Stefan Hagman (S) Elaine Björkman (S) Seppo Tallheden (S)

Monica Samuelsson. Peter Ohlsson (S) Jessica Norberg (S) Stefan Hagman (S) Elaine Björkman (S) Seppo Tallheden (S) 1(8) Plats och tid Ledamöter Medborgarhusets A -sal i Alafors -direktjusterade p kl. 18.00-20:20 Inga-Lill Andersson (S), ordförande Paula Örn (S) Björn Norberg (S) Klas Karlsson (S) Dennis Ljunggren (S)

Läs mer

Björn Olsson Kommunhuset, måndagen den 21 maj Justerande... Björn Olsson

Björn Olsson Kommunhuset, måndagen den 21 maj Justerande... Björn Olsson Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-05-21 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 maj 2018, kl 13.00-14.30 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Sara-Lena Bengtsdotter Bogren (S), tjänstgörande

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/17 Plats och tid Multeum, Strängnäs, kl. 17.30 20.50 Paragrafer 1-10 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander Plats och tid: Sammaträdesrum 429, 2018-12-17, kl. 14:00 14:15 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Lars Nyander (S) Patrik Ohlsson (SD) Eric Sahlvall (L) Linda Persson (KD) Åsa Larsson

Läs mer

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M)

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M) 1 (11) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 14 februari 2019 kl 14:00-15:20 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S) Ronny Thomasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Motion från David Aronsson (V) m.fl. om upphörande av elevdatoravtal

Motion från David Aronsson (V) m.fl. om upphörande av elevdatoravtal KS 176 2019-08-28 1/3 KS/2018:543-034 Motion från David Aronsson (V) m.fl. om upphörande av elevdatoravtal Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. avslå motionens alternativ 1, Användningen av

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid 1/12 Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 17:00-17:36 med ajournering 17:10-17:16, 17:19-17:24 Paragrafer 59-63 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Öppet för allmänheten 48-57

Öppet för allmänheten 48-57 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-09-27 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 14:45 Öppet för allmänheten 48-57 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-05-20 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset Gislaved kl 14.00-15.30 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordf. Ann Nilsson (C) ersätter Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP)

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2016-06-15 1 Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, kl 14.00 16.00 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e vice

Läs mer

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun Miljönämnden 2015-05-21 1 (7) Plats och tid Mjölby, kl 13:00-15:20 Beslutande Ersättare Ellinor Karlsson, S Stig Adolfsson, S Anders Wikström, S Elin Ross, M Lars-Göran Hjelm, S Mariann Zäll, S, ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Protokoll 1 (14) Plats och tid Biblioteket Skurup, 2019-04-02, kl. 18.00 20.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, sekreterare Maria Christensen, bibliotekschef Ann-Charlotte Oredsson-Holm,

Läs mer

... Jennifer Lendeng. ... Camilla Janson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Jennifer Lendeng. ... Camilla Janson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Gemaket,, kl. 17.00 18.00 Ajournering Kl. 17.25 17.40 Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Camilla Janson, ordförande (S) Jan Stefanson, 1:a vice ordförande (KD) Fredrik

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Plats och tid Amsterdam, Förvaltningshuset, kl. 13:00-15:00 Paragraf 8-12 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2016-09-14... Sekreterare Lena Arnberg... Ordförande Pia

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

Magnus Jonsson, kulturchef Sara Wingren, ekonom Gert Rydqvist, ekonom, 29 Yvonne Thelin Karlsson, kommunsekreterare

Magnus Jonsson, kulturchef Sara Wingren, ekonom Gert Rydqvist, ekonom, 29 Yvonne Thelin Karlsson, kommunsekreterare Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-11-05 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 5 november 2018, kl 13.00-14.20 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Sara-Lena Bengtsdotter Bogren (S),

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 2016-04-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 Stefan Lissmark (S) Anna Palm (M) Fredrik Hanell (MP) Susanne Asserfors (S) Maria Truedsson (MP) Christer Olsson

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/8 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18:05-18:30 Paragrafer 21-24 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum (21)

Socialnämnden Sammanträdesdatum (21) a 2019-01-29 1 (21) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 29 januari 2019, kl. 13.05-16.50 Patrik Boström (S) ordförande Cecilia Östergren (S) Peter Tuike (V) Tuula Jonasson (V) Inge

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-10-28, kl. 13:15-14:40 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Personalavdelningen sammanträdesrum, kl 09:00 10.15 ande: Övriga närvarande: Dieter Wagner (M) Gunnel Elf (C) Mikael Andersson (S) Thomas Elmgren (M) Sven Evert Gunnarsson (SD) Anja Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30 Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30 Beslutande: Anders Ljung (C) Jan-Olof Andersson (C) Markus Hall (MP) Göran Landström (M) Malin Svensson (M) Ing-Britt

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05-15.40 Ajournering, kl. 14.35-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Ingrid Ekström (SD), tjg. ersättare

Läs mer

Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt

Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt 1(6) Kommunstyrelsen Plats och tid: KS-rummet, 2015-12-01 kl. 13:15-15:55 Beslutande: Övriga deltagare: Anna Hed (C) Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt (S) David Örnberg (V) Åke Knutz

Läs mer

Se deltagarlista på sida 2. Ragnar Lindén (MP)

Se deltagarlista på sida 2. Ragnar Lindén (MP) Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs 1/5 Paragrafer 212 Ledamöter Se deltagarlista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se deltagarlista på sida 2 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Brith Severin (S) ( 69), Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Whera Nyvell (MP) ( 69), Elsie Egestål (SD)

Brith Severin (S) ( 69), Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Whera Nyvell (MP) ( 69), Elsie Egestål (SD) SOCIALNÄMNDEN 2018-04-18 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 15:00 17:00 Beslutande Beslutande ersättare Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Håkan Levau (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Håkan Levau (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-06-20, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Julia Andersson Thysell, Planarkitekt, 76-85 Håkan Svensson, Driftchef,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer