Information om bidrag till förbättrad vedeldning i småhus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om bidrag till förbättrad vedeldning i småhus"

Transkript

1 Information om bidrag till förbättrad vedeldning i småhus

2 Syftet med bidraget Vem kan få bidrag? Vad är ett småhus? Vad kan du få bidrag till? Vad du INTE kan få bidrag till! Byte till miljögodkänd vedpanna och ackumulatortank Krav på vedpanna Falköpings kommun har beviljats pengar från Naturvårdsverkets klimatinvesteringsprogram (KLIMP). Pengarna som kommunen erhållit ska investeras i olika miljöförbättrande projekt och åtgärder, där bidrag för förbättrad vedeldning i småhus är ett av projekten. Anledningen till att kommunen valt att satsa på ett bidragssystem för de som har vedeldning är att man vill minska problemet med utsläpp av skadliga kolväten. Kolväten släpps ut i samband med ineffektiv/felaktig fastbränsleeldning. Med hjälp av bidraget vill kommunen stimulera privatpersoner att miljöförbättra sina värmeanläggningar så att utsläppen av kolväten och växthusgaser minskar. Genom att minska utsläppen av kolväten och växthusgaser bidrar KLIMP till att vi når det svenska klimatmålet, samtidigt som det stärker det lokala klimatarbetet. Bidraget gäller dig som äger ett småhus som värms med en icke miljögodkänd vedpanna, kökspanna eller en kombipanna som företrädesvis eldas med ved. Ett småhus är ett en- eller tvåbostadshus som är friliggande eller sammanbyggt till ett rad- eller kedjehus. Du kan få stöd om du har ett småhus som används för permanent bruk eller som fritidshus. Du måste ersätta din vedpanna, kombipanna eller kökspanna med: En ny miljögodkänd vedpanna med ackumulatortank eller En ny pellets- eller spannmålspanna eller En anslutning till fjärrvärme. Alternativt kan du komplettera din befintliga panna med En eller flera ackumulatortankar En pellets- eller spannmålsbrännare. Du kan inte få bidrag till: En åtgärd i ett utrymme eller en tillbyggnad som inte värmts upp tidigare. En åtgärd som du fått andra statliga bidrag till. Installation av någon form av värmepump. Installation av en begagnad panna. Åtgärder vid rökgaskanalen, byggnation av pannrum och kulvertar. Byter du ut din befintliga panna mot en miljögodkänd vedpanna och ackumulatortank kan du få bidrag till: Materialkostnader för panna, tank, styr- och reglerutrustning. Uttrycket miljögodkänd används för att beteckna att eldningsutrustningen uppfyller emissionskrav enligt Boverkets regler (BFS 2006:12). En lista över godkända pannor hittar du på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Vedpannor som inte testats av SP skall uppfylla kraven enligt svensk standard EN (5)

3 Krav på ackumulatortank till ny vedpanna samt vid komplettering av befintlig panna med tank Vedpannan ska förses med ackumulatortank med tillräcklig volym i förhållande till pannans storlek, ca 18 gånger eldstadsvolymen eller enligt panntillverkarens rekommendationer. Observera att en sådan tankstorlek utgår från pannans kapacitet, vilket kan vara i underkant om man vill ha en anläggning med hög bekvämlighet med utgångspunkt från husets värmebehov! Vid installation till befintlig vedpanna ska tankens volym klara av att lagra värmen från minst ett vedinlägg i pannan, detta innebär oftast en tank på minst 1500 liter alternativt två tankar à 750 liter. I undantagsfall kan kommunen tillåta mindre tankvolym. Tanken ska kopplas till pannan med standardkoppling eller återvinningskoppling. Tanken ska även vara förberedd för solvärme. Riktlinjen är att tanken ska vara försedd med en så kallad solslinga. Undantag från detta krav görs för hus som saknar yta för lämplig solfångare eller av andra skäl har dåliga förutsättningar för solvärme. Tanken ska även vara isolerad med isolering motsvarande 200 mm mineralull. Rökgången skall förses med motdragslucka/dragbegränsare. Särskilt om solvärme Det finns ett statligt bidrag att söka till solfångare. Information om detta bidrag hittar du på eller hos din energirådgivare. Byte till pelletspanna eller installation av pelletsbrännare till befintlig panna Byte till spannmålspanna eller installation av spannmålsbrännare till befintlig panna Om du installerar en ny pelletspanna eller utrustar din befintliga panna med pelletsbrännare kan du få stöd till: Materialkostnader för panna/brännare, styr- och reglerutrustning. Pannan/brännaren skall vara effektstyrd och ha kontinuerlig och automatiskt bränsletillförsel. Anläggningen bör förses med automatiskt shunt och temperaturgivare. Pannan/brännaren skall uppfylla kraven för utsläpp enligt Boverkets regler (BFS 2002:9). Om utrustningen är P-märkt eller byggproduktcertifierad så uppfyller den utsläppskraven. Tillverkaren av utrustningen ska kunna lämna de uppgifter du behöver. Om du installerar en ny spannmålspanna eller förser din befintliga panna med spannmålsbrännare kan du få stöd till: Materialkostnader för panna/brännare, styr- och reglerutrustning. 3(5)

4 Pannan/brännaren skall vara effektstyrd och ha kontinuerlig och automatiskt bränsletillförsel. Anläggningen bör förses med automatiskt shunt och temperaturgivare. Anslutning till fjärrvärme Tänk även på detta! Hur stort blir stödet? När ska ansökan om bidrag lämnas in? Andra förutsättningar för att få bidrag Eftersom det ännu inte finns p-märkta spannmålsbrännare är minimikraven att pannan/brännaren skall vara CE-märkt och utsläppen testade av ett oberoende företag. Testprotokollet skall bifogas. Utifrån detta kommer kommunen göra en bedömning om utrustningen kan få bidrag med hänsyn till utsläppsnivåer. Förråd för spannmål skall vara skadedjursäkert och endast spannmål med en fukthalt på maximalt 14% får läggas i för att hindra mögeltillväxt. Bidrag för spannmålseldning medges endast till fastigheter utanför tätorter. Om du ansluter till fjärrvärme kan du få bidrag till Materialkostnaden för fjärrvärmecentral och värmeväxlare, Ta reda på om ändringen av värmesystemet kan få följdeffekter för byggnaden, t ex om brandrisken eller risken för fuktproblem ökar. Du kan få högst 30 % av arbets- och materialkostnaderna i bidrag, dock högst kr per bostadslägenhet. Om du har fått något annat statligt eller kommunalt stöd till åtgärden eller försäkringsersättning räknas det beloppet bort från stödet. Du kan söka bidraget både före eller efter du har genomfört en konverteringsåtgärd. Söker du före en åtgärd är genomförd kan du tilldelas ett preliminärt bidrag, och då är du garanterad bidrag efter åtgärdens genomförande, under förutsättning att de tekniska kraven i villkoren uppfylles. Installationen skall vara slutförd inom sex månader från det att bidrag preliminärt medges. Du får då göra en ansökan om utbetalning när installationen är genomförd. Ansökan om utbetalning skall göras senast 1 maj Söker du efter en åtgärd är genomförd medges bidrag så länge bidragsmedel finns kvar, under förutsättning att de tekniska kraven i villkoren uppfylles. Bidrag kan sökas senast sex månader efter installationen slutförts, dock senast 1 maj Bidraget får bara lämnas till åtgärder som påbörjats tidigast 24 maj 2007 och slutförts senast 1 maj En åtgärd anses påbörjad när arbetet med installation eller anslutningen har påbörjats. En åtgärd anses slutförd när samtliga arbeten är slutförda och anläggningen startats. 4(5)

5 Beslutsgången När ska ansökan om bidrag lämnas in? Handlingar som ska bifogas ansökan om bidrag Kommunens handläggare går igenom ansökan och beslutar om bidraget. De kommer att göra enskilda bedömningar utifrån varje ansökan och kan frångå vissa satta krav om de anser att syftet med bidraget ändå uppfylls. Söker du på förhand meddelar handläggaren dig om ett preliminärt beslut, annars avslås din ansökan. Då installationen är genomförd lämnar du in en ansökan till kommunen för beslut om slutligt bidrag. Söker du i efterhand kommer du att få ett positivt beslut om installationen uppfyller kraven, annars avslås din ansökan. Ansökan ska ha kommit in till kommunen inom sex månader från det att konverteringen slutförts, dock senast den 1 maj För ett preliminärt beslut om bidrag behöver inga handlingar bifogas ansökan. För ett slutligt beslut om bidrag eller en ansökan i efterhand ska följande handlingar bifogas ansökan: Fakturor på bidragsgrundande kostnader. Kostnader för arbete och material skall vara specificerade. Handling som visar att den nya installationen uppfyller de kriterier som anges i denna informationsbroschyr. Vid installation av fjärrvärme eller pannbyte krävs en handling som visar att den gamla pannan skrotats. Vid pannbyte krävs ett intyg på att anläggningen är besiktigad och uppfyller kraven för brandsäkerhet. När och hur betalas bidraget ut? I vilket fall kan bidraget återkrävas? Var ska ansökan om bidrag lämnas? Kommunen tar slutligt beslut och meddelar den sökande. Pengarna betalas ut inom en månad till kontot som anges i ansökan. Om bidragssökanden lämnat oriktiga uppgifter eller på annat sätt orsakat att bidraget lämnats felaktigt eller med för högt belopp. Om det visar sig att det inte funnits några förutsättningar för bidraget och sökanden borde ha insett detta. Om villkoren för bidraget inte har följts. Skriftlig ansökan lämnas till kommunledningsförvaltningen Ansökningsblanketter finns på kommunens webbplats Välkommen med din ansökan till: Falköpings kommun Kommunledningsförvaltningen Falköping För information och frågor, ring kommunens energirådgivare: Telefon (5)

Information om stöd för konvertering från oljeuppvärmningssystem

Information om stöd för konvertering från oljeuppvärmningssystem Information om stöd för konvertering från oljeuppvärmningssystem i småhus Vem kan få stöd? Om du har ett småhus med ett oljeuppvärmningssystem och genomför någon av de åtgärder som räknas upp här kan du

Läs mer

Information om stöd för konvertering. elvärme i småhus

Information om stöd för konvertering. elvärme i småhus Information om stöd för konvertering från direktverkande elvärme i småhus Vem kan få stöd? Om du har ett småhus med direktverkande elvärme och genomför någon av nedan uppräknade åtgärder kan du få stöd.

Läs mer

Information om stöd för konvertering. elvärme i bostadshus

Information om stöd för konvertering. elvärme i bostadshus Information om stöd för konvertering från direktverkande elvärme i bostadshus Vem kan få stöd? Om du har ett småhus, ett flerbostadshus eller en bostadsanknuten lokal med direktverkande elvärme och genomför

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Torsås 1:11

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Torsås 1:11 Utgåva 1:1 2012-06-14 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Torsås 1:11 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

ACKUMULATORTANK Hjärtat i husets värmesystem

ACKUMULATORTANK Hjärtat i husets värmesystem ACKUMULATORTANK Hjärtat i husets värmesystem Besparing som värmer gott Bistra vinterdagar eller solheta sommardagar oavsett när har du glädje och nytta av en ackumulatortank. Den ger värme och varmvatten

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Riddaretorp 1:5

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Riddaretorp 1:5 Utgåva 1:1 2012-06-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Riddaretorp 1:5 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

25Fh. bidrag till konvertering från elvärme till individuell uppvärmning i flerbostadshus och bostadsanknutna

25Fh. bidrag till konvertering från elvärme till individuell uppvärmning i flerbostadshus och bostadsanknutna Information om bidrag till konvertering från elvärme till individuell uppvärmning i flerbostadshus och bostadsanknutna lokaler Nu kan du få bidrag om du byter från elvärme till annan individuell uppvärmning

Läs mer

Från vatten- eller luftburen. 6 000 kr 6 000 kr. Till kamin. Till bränslepanna. 8 000 kr. 8 000 kr. 6 000 kr 6 000 kr.

Från vatten- eller luftburen. 6 000 kr 6 000 kr. Till kamin. Till bränslepanna. 8 000 kr. 8 000 kr. 6 000 kr 6 000 kr. Information om bidrag till konvertering från elvärme till annan individuell uppvärmning i småhus Nu kan du få bidrag om du helt eller delvis byter från elvärme till annan individuell uppvärmning. För att

Läs mer

2003-06-05. 1 Inledning

2003-06-05. 1 Inledning Promemoria 2003-06-05 Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Enheten för kapitalbeskattning, S3 Promemoria om skattereduktion för vissa miljöförbättrande åtgärder på permanentbostäder 1 Inledning

Läs mer

den kompletta översikten av företag som levererar utrustning för ved- eller fliseldning i effektintervallet 20 kw - 300 kw

den kompletta översikten av företag som levererar utrustning för ved- eller fliseldning i effektintervallet 20 kw - 300 kw tema: BIOENERGI FÖR FASTIGHET OCH INDUSTRI Extra exemplar av "Fastighetsvärme" beställer du på: bioenergitidningen.se Bioenergi för FASTIGHET och industri den kompletta översikten av företag som levererar

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning. Sverigekassetten. Avser installation i befintlig öppen spis

Monterings- och bruksanvisning. Sverigekassetten. Avser installation i befintlig öppen spis Monterings- och bruksanvisning Sverigekassetten Avser installation i befintlig öppen spis Utgåva 01.2004 En investering i värme Vi gratulerar dig till en bra produkt och en god investering. En investering

Läs mer

Bidrag till bostadsanpassning

Bidrag till bostadsanpassning Bidrag till bostadsanpassning 1 2 Vad är bostadsanpassningsbidrag? Bostadsanpassningsbidrag är ett ekonomiskt bidrag som en enskild person kan söka för att anpassa sin bostad. Syftet med bostadsanpassningsbidraget

Läs mer

Bostadsanpassningsbidrag i Eslövs kommun

Bostadsanpassningsbidrag i Eslövs kommun Bostadsanpassningsbidrag i Eslövs kommun Vad gäller om jag flyttar? Vid köp eller byte av bostad ställer lagen krav på att den bostad du väljer är lämplig med hänsyn till ditt funktionshinder, om det inte

Läs mer

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd.

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Bilaga 1 Följ affärsplanen och beslutet Du ska genomföra din insats enligt din affärsplan och beslutet

Läs mer

Statens energimyndighets författningssamling

Statens energimyndighets författningssamling Statens energimyndighets författningssamling Utgivare: Jenny Johansson (verksjurist) ISSN 1650-7703 Föresifter om ändring i Statens energimyndighets föresifter och allmänna råd om statligt stöd till solceller

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2005:1255) om stöd för konvertering från direktverkande elvärme i bostadshus; SFS 2006:125 Utkom från trycket den 7 mars 2006 Omtryck utfärdad

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 514874 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Sollentuna Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Vinskänken 1 Husnummer 1 Adress Soldatvägen 19 Prefix

Läs mer

Vedeldning Miljöförvaltningen informerar

Vedeldning Miljöförvaltningen informerar Miljöförvaltningen Vedeldning Miljöförvaltningen informerar Allmänt Vid eldning i lokal eldstad, braskamin, öppen spis och kakelugn är det inte ovanligt att grannar störs av röken. Många upplever att de

Läs mer

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Förord Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

LADDOMAT MR. Installation och användningsinstruktion

LADDOMAT MR. Installation och användningsinstruktion LADDOMAT MR Installation och användningsinstruktion Laddomat MR är en reglerutrustning med separat Anslutningscentral (AC) med totalt 3 reläer och 4 temperaturgivaringångar. Ett antal olika styrscheman

Läs mer

Bostadsanpassningsbidrag

Bostadsanpassningsbidrag Bidrag till anpassning av bostad regleras av Lag (SFS 1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag mm. På Boverkets hemsida finns en handbok som ingående beskriver hur bostadsanpassningsbidraget är uppbyggt.

Läs mer

Från en förstklassig leverantör

Från en förstklassig leverantör www.froeling.com Från en förstklassig leverantör Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

Kallbäcksvägen 20. Kallbäcksvägen 20. www.hemverket.se - Sida 1 av 12

Kallbäcksvägen 20. Kallbäcksvägen 20. www.hemverket.se - Sida 1 av 12 Län Gävleborg Gatuadress Kommun Söderhamn Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Stråtjära Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Hus med naturskönt läge och stor potential! En riktig idyll för fritids-

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling författningssamling Utgivare: Key Hedström, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSBFS Remissutgåva Förslag till Myndigheten för

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2016-03-01 Fastighetsbeteckning: Ås 1:73 Adress/ort: Dalhemsgatan 9 / Finspång Besiktigad av (certnr): Jonas Johansson (5843) Företag: Eklund

Läs mer

PRODUCERA DIN EGEN EL

PRODUCERA DIN EGEN EL KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION PRODUCERA DIN EGEN EL Höganäs Energi KOM IGÅNG MED MIKROPRODUKTION Allt fler privatpersoner blir mikroproducenter och börjar producera sin egen el från sol, vind eller vatten.

Läs mer

Hornuddavägen. Stora möjligheter på unikt läge! Län Blekinge Typ Villa Kommun Karlskrona Storlek 98 m2 Område Aspö Tillträde tidigast

Hornuddavägen. Stora möjligheter på unikt läge! Län Blekinge Typ Villa Kommun Karlskrona Storlek 98 m2 Område Aspö Tillträde tidigast Hornuddavägen 67 Län Blekinge Typ Villa Kommun Karlskrona Storlek 98 m2 Område Aspö Tillträde tidigast Gatuadress Hornuddavägen 67 enligt överenskommelse Stora möjligheter på unikt läge! Unik möjlighet

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling

Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps författningssamling Utgivare: Key Hedström, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ISSN 2000-1886 MSBFS Utkom från trycket den 21 november 2014 Myndigheten

Läs mer

Det finns många sätt att koppla ackumulatortankar

Det finns många sätt att koppla ackumulatortankar Det finns många sätt att koppla ackumulatortankar Skall man elda med ved i värmepannor skall man ha en ackumulatortank. Bekvämligheten och komforten ökar, verkningsgraden förbättras och utsläppen till

Läs mer

Regler för mobilitetsstöd i Linköpings Kommun.

Regler för mobilitetsstöd i Linköpings Kommun. Regler för mobilitetsstöd i Linköpings Kommun. Dokumenttyp: Regler Antaget av: Kommunfullmäktige 509 Status: 2015-12-08 Giltighetstid: 2099-12-31 Linköpings kommun linkoping.se Diarienummer: Sbn 2014-576

Läs mer

Energirapport. med Energitips. Fastighetsbeteckning: Skärkhult 1:53. Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528)

Energirapport. med Energitips. Fastighetsbeteckning: Skärkhult 1:53. Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528) Energirapport med Energitips Datum för besiktning: 2016-02-05 Fastighetsbeteckning: Skärkhult 1:53 Adress/ort: Skärkhult 11 / Sjömarken Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528) Företag: Eklund & Eklund

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-06-02 Fastighetsbeteckning: Lillsidan 26:3 Adress/ort: Strömgatan 21, Enköping Besiktigad av (certnr): Mikael Bergwall (5511) Företag:

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 521834 Byggnaden - Identifikation Län Södermanland Kommun Nyköping Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Nävekvarn 7:350 Husnummer 1 Adress Sjöskogsvägen

Läs mer

Byggregler för Aspviks koloniträdgårdsförening

Byggregler för Aspviks koloniträdgårdsförening 1 Byggregler för Aspviks koloniträdgårdsförening Detta dokument är godkänt av styrelsen och gäller fr.o.m. 2016-03-05 2 Sammanfattning av kommunens byggregler vid ny-, om- och tillbyggnad. Nuvarande byggregler

Läs mer

FÖR UPPVÄRMNING OCH MATLAGNING VID NÄTBORTFALL M M

FÖR UPPVÄRMNING OCH MATLAGNING VID NÄTBORTFALL M M Utskrift av denna folder kan medföra stor åtgång av skrivarens färgpatroner. För att minska förbrukningen ber vi er välja bort sidan ett (1) och två (2) och påbörja utskriftsintervallet från sidan tre

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR

VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR VEDOLUX ROBUSTA MILJÖVÄNLIGA VEDPANNOR SVENSKTILLVERKADE VEDPANNOR Att elda med ved är det absolut billigaste sättet att värma sitt hus. Med Vedolux Lambda-serien är det billigare och enklare än någonsin.

Läs mer

ELEVHJÄLP. Diskussion s. 2 Åsikter s. 3. Källkritik s. 11. Fördelar och nackdelar s. 4. Samarbete s. 10. Slutsatser s. 9. Konsekvenser s.

ELEVHJÄLP. Diskussion s. 2 Åsikter s. 3. Källkritik s. 11. Fördelar och nackdelar s. 4. Samarbete s. 10. Slutsatser s. 9. Konsekvenser s. Källkritik s. 11 Diskussion s. 2 Åsikter s. 3 Samarbete s. 10 Slutsatser s. 9 ELEVHJÄLP Fördelar och nackdelar s. 4 Konsekvenser s. 5 Lösningar s. 8 Perspektiv s. 7 Likheter och skillnader s. 6 1 Resonera/diskutera/samtala

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Hamburgsund 3:159

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Hamburgsund 3:159 Utgåva 1:1 2014-07-03 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Hamburgsund 3:159 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun Enkät rörande boende för äldre i s Kommun 2015-10-14 I din hand håller du just nu en enkät som vi vill att du skall fylla i. Enkäten är helt anonym och skall endast användas för att få fram önskemål om

Läs mer

Solenergigrossist för alla

Solenergigrossist för alla Solenergigrossist för alla Svesol har affärsområden SVESOL-grossist, SVESOL-komplett och SVESOL-projekt. SVESOLgrossist Vi säljer till installatörer och till dig som är privatperson och installerar i egen

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Sjöbo Bjärröd 4:60

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Sjöbo Bjärröd 4:60 Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 537705 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Byggnaden - Identifikation Län Skåne Kommun Sjöbo Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Bjärröd 4:0 Husnummer 1

Läs mer

2011-06-27 1 (5) Dnr: 2011/377 J2. Rättsenheten. Förvaltningsrätten i Stockholm 115 76 Stockholm

2011-06-27 1 (5) Dnr: 2011/377 J2. Rättsenheten. Förvaltningsrätten i Stockholm 115 76 Stockholm 2011-06-27 1 (5) Rättsenheten Förvaltningsrätten i Stockholm 115 76 Stockholm Yttrande i mål nr 22463-10, NN./. Kommunalarbetarnas Arbetslöshetskassa Bakgrund NN var inskriven i aktivitetsgarantin under

Läs mer

Energideklaration. Byggnaden - Identifikation Län Södermanland. gfedcb. nmlkji

Energideklaration. Byggnaden - Identifikation Län Södermanland. gfedcb. nmlkji Energideklaration Version: Dekl.id: 1. 39777 Byggnaden - Identifikation Län Södermanland Kommun Eskilstuna Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) GRIMMAN 4 Egna hem (småhus) som skall deklareras

Läs mer

KPA Traditionell Pensionsförsäkring. Allmänna försäkringsvillkor för ITPK

KPA Traditionell Pensionsförsäkring. Allmänna försäkringsvillkor för ITPK KPA Traditionell Pensionsförsäkring Allmänna försäkringsvillkor för ITPK Innehållsförteckning Sidan 1. Försäkringsavtalet... 3 2. Så bestäms pensionen... 5 3. I försäkringen ingår ålderspension med eller

Läs mer

NOMATEC Krypgrundsisolering. Monteringsanvisning

NOMATEC Krypgrundsisolering. Monteringsanvisning NOMATEC Krypgrundsisolering Monteringsanvisning Förberedelser 1300 mm 650 mm Mur Mark 1. Planera arbetet Först ska väggarna isoleras, därefter läggs isoleringen på marken. Börja arbetet i ett hörn och

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-04-01 2014-149 AL Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015

Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015 BLIWA LIVFÖRSÄKRING, ÖMSESIDIGT BOX 5125, 102 43 STOCKHOLM Organisationsnummer 502006-6329 Din information FÖRKÖPSINFORMATION ICKE KOLLEKTIVAVTALAD TJÄNSTEGRUPPLIVFÖRSÄKRING Gäller från 1 januari 2015

Läs mer

Energirapport. med smarta tips. Datum för besiktning: 5 augusti 2015. Adress/ort: Västra Torps byav 109-0. Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087)

Energirapport. med smarta tips. Datum för besiktning: 5 augusti 2015. Adress/ort: Västra Torps byav 109-0. Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 5 augusti 2015 Adress/ort: Västra Torps byav 109-0 Besiktigad av (certnr): Ola Eklund (1087) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer AB Denna rapport

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 304434 Byggnaden - Identifikation Län Västra Götaland Kommun Bengtsfors Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Vättungen 1:247 Egna hem (småhus) som skall

Läs mer

Energideklarationsrapport

Energideklarationsrapport Energideklarationsrapport Fastighetsbeteckning: Rud 89:27 Adress: Lonsegårdsvägen 17, Västra Frölunda Uppvärmd golvyta (A temp): 128 m 2, byggår 1977. Värmesystem: Direktverkande el, radiatorer. Ventilation:

Läs mer

KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013

KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013 KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013 1 TRADITIONELLT Under nästan ett halvt sekel, har Kota bastuugnar och murgrytor erbjudit aktiva bastubadare kvalitet till ett rimligt

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Ekbacken 3:16

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Ekbacken 3:16 Utgåva 1:1 2015-08-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Ekbacken 3:16 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Län Värmland Typ Fritidshus Kommun Torsby Storlek 56 m2 Område Tillträde tidigast enligt överenskommelse Gatuadress Runnsjön 15

Län Värmland Typ Fritidshus Kommun Torsby Storlek 56 m2 Område Tillträde tidigast enligt överenskommelse Gatuadress Runnsjön 15 Runnsjön 15 Län Värmland Typ Fritidshus Kommun Torsby Storlek 56 m2 Område Tillträde tidigast enligt överenskommelse Gatuadress Runnsjön 15 Fritidshus på stor tomt! På stor tomt med natursköna omgivningar

Läs mer

SPPs Direktpension större möjligheter än med vanlig tjänstepension. Specialutformade. pensionslöften. Helena, SPP. SPPs Direktpension

SPPs Direktpension större möjligheter än med vanlig tjänstepension. Specialutformade. pensionslöften. Helena, SPP. SPPs Direktpension SPPs Direktpension större möjligheter än med vanlig tjänstepension Specialutformade pensionslöften Helena, SPP SPPs Direktpension Större möjligheter än med vanlig tjänstepension SPPs Direktpension är en

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Län Gävleborg Typ Villa Kommun Ockelbo Storlek 90 m2 Tillträde tidigast Gatuadress Katrinebergsvägen 5

Län Gävleborg Typ Villa Kommun Ockelbo Storlek 90 m2 Tillträde tidigast Gatuadress Katrinebergsvägen 5 Katrinebergsvägen 5 Län Gävleborg Typ Villa Kommun Ockelbo Storlek 90 m2 Område Tillträde tidigast Gatuadress Katrinebergsvägen 5 Härlig villa med närhet till naturen! Charmig villa högt belägen på landet.

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Mariestadsvägen 3, 681 92 Kristinehamn Kristinehamns kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1935 Energideklarations-ID: 691529

ENERGIDEKLARATION. Mariestadsvägen 3, 681 92 Kristinehamn Kristinehamns kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1935 Energideklarations-ID: 691529 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Mariestadsvägen 3, 681 92 Kristinehamn Kristinehamns kommun Nybyggnadsår: 1935 Energideklarations-ID: 691529 Energiprestanda: 167 /m² och år Krav vid uppförande av ny

Läs mer

Län Jönköping Gatuadress Månstensvägen 2 Kommun Tranås Storlek 5 rum (4 sovrum) / 103 m² Område Östra Berg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Jönköping Gatuadress Månstensvägen 2 Kommun Tranås Storlek 5 rum (4 sovrum) / 103 m² Område Östra Berg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Jönköping Gatuadress Kommun Tranås Storlek 5 rum (4 sovrum) / 103 m² Område Östra Berg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Optimalt läge längst in på återvändsgata med skogsdunge inpå knuten.

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Atlingbo Resarve 1:37

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Atlingbo Resarve 1:37 Utgåva 1:1 2012-05-28 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Atlingbo Resarve 1:37 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Gällande lagar och regler

Gällande lagar och regler Gällande lagar och regler för uthyrning i andrahand och uthyrning av rum i bostad För dig som hyr Innehållsförteckning Kortfattad Information Sida 3 Vad är Andrahandsuthyrning Sida 4 Hur länge får jag

Läs mer

Odlingslotter i Malmö stad regler och bestämmelser

Odlingslotter i Malmö stad regler och bestämmelser Malmö stad Fastighetskontoret Odlingslotter i Malmö stad regler och bestämmelser Arrendeenheten Fastighetskontoret regler och bestämmelser för odlingslotter 2 (7) Innehållsförteckning 1. Regler arrendatorer...

Läs mer

Lillgatan 9. www.hemverket.se - Sida 1 av 6

Lillgatan 9. www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Län Jämtland Gatuadress Kommun Strömsund Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 76 m² Område Ort Hoting Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Huset ligger ca 40m från

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Paragrafen 16

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Paragrafen 16 Utgåva 1:1 2012-05-28 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Paragrafen 16 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Fastighetsägare. i en klass för sig själva!

Fastighetsägare. i en klass för sig själva! Fastighetsägare i en klass för sig själva! De har valt att värma sina fastigheter med biobränsle, vilket är det överlägset bästa sättet att spara pengar och miljö! Välkommen att välja en lösning som passar

Läs mer

Värme från Pellets. Skogen ger oss naturlig och miljövänlig värme till våra hus. www.biovarmesverige.se. www.eta.co.at. Perfektion aus Leidenschaft.

Värme från Pellets. Skogen ger oss naturlig och miljövänlig värme till våra hus. www.biovarmesverige.se. www.eta.co.at. Perfektion aus Leidenschaft. Värme från Pellets Skogen ger oss naturlig och miljövänlig värme till våra hus. Perfektion aus Leidenschaft. www.biovarmesverige.se 1 www.eta.co.at Pellets är ett utmärkt och enkelt bränsle. Olja, el och

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 453150 Byggnaden - Identifikation Län Uppsala Kommun Uppsala Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Rasbo-Hovgården 1:3 Husnummer 1 Adress Rasbo-Hovgården

Läs mer

Kultur- och Fritidsförvaltningen

Kultur- och Fritidsförvaltningen Föreningsbidrag Ideella föreningar Gällande from. 2005-01-01 Kultur- och Fritidsförvaltningen Innehållsförteckning Sidan Allmänna bestämmelser 3 Verksamhetsbidrag 6 Hyresbidrag 8 Driftbidrag 9 Särskilda

Läs mer

Solvärmepaket - färdiga paketlösningar

Solvärmepaket - färdiga paketlösningar Solvärmepaket - färdiga paketlösningar Solpaket med vakuumrörsolfångare...1 Solpaket med plansolfångare... 2 Solpaket med Optimaltank...3 Solpaket för varmvattenberedare...4 Produktblad Intelli-heat ST/AL...5

Läs mer

Från informationsmötet om kommunalt vatten och avlopp i Enviken

Från informationsmötet om kommunalt vatten och avlopp i Enviken Datum 2013-08-20 Ärendenummer 2012-000854 Sida 1 av 9 Till fastighetsägare i Envikens verksamhetsområde för vatten och avlopp Från informationsmötet om kommunalt vatten och avlopp i Enviken Här kommer

Läs mer

Energirapport. med energitips. Datum för besiktning: 2015-12-08. Fastighetsbeteckning: Härene 9:1. Södra Härene Lärarbostaden

Energirapport. med energitips. Datum för besiktning: 2015-12-08. Fastighetsbeteckning: Härene 9:1. Södra Härene Lärarbostaden Energirapport med energitips Datum för besiktning: 2015-12-08 Fastighetsbeteckning: Härene 9:1 Adress/ort: Södra Härene Lärarbostaden Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528) Företag: Eklund & Eklund

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Kompassgränd 7. Län Kalmar Gatuadress Kompassgränd 7 Kommun Vimmerby Storlek 4 rum (3 sovrum) / 104.8 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Kompassgränd 7. Län Kalmar Gatuadress Kompassgränd 7 Kommun Vimmerby Storlek 4 rum (3 sovrum) / 104.8 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Vimmerby Storlek 4 rum (3 sovrum) / 104.8 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 8 Exteriör www.hemverket.se - Sida 2 av 8 Interiör Kök utrustat

Läs mer

Eget val inom hemtjänsten

Eget val inom hemtjänsten UTFÖRARE Eget val inom hemtjänsten Hur du som företagare blir extern utförare av hemtjänst 1 Möjligheter och begränsningar! Från och med hösten 2011 inför Falköpings kommun eget val av utförare inom hemtjänsten

Läs mer

Installations- och skötselanvisning

Installations- och skötselanvisning OPEX Installations- och skötselanvisning 2009-05-01 www.trebem a.se Innehåll Leveransomfattning...2 Komponentförteckning...2 Installation Pannrum och skorsten...3 Rökrörsanslutning...3 Elektrisk installation...3

Läs mer

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Smarta skorstenslösningar Smarta skorstenslösningar Schiedel är Europas största skorstenstillverkare och har tillverkat skorstenar för den svenska marknaden

Läs mer

PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR

PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR PRENUMERATION LOTTO MED JOKER KUNDVILLKOR SVENSKA SPEL Gäller fr o m den 27 november 2009 1 Allmänt... 3 2 Prenumerant... 3 3 Avtal om Prenumeration... 3 4 Betalning via autogiro... 3 5 Upphörande av Prenumeration...

Läs mer

Beslut om stöd enligt förordningen (2013:145) om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga.

Beslut om stöd enligt förordningen (2013:145) om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga. BESLUT 2013-09-24 1(4) Handläggare Paul Silfwerberg Archidea AB Varbergsgatan 12 412 65 Göteborg Beslut om stöd enligt förordningen (2013:145) om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga. Boverkets

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 508590 Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Vallentuna Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Billsta 4:3 Husnummer 1 Adress Billsta 2 Prefix byggnadsid

Läs mer

Regler för vårdnadsbidrag i Alvesta kommun

Regler för vårdnadsbidrag i Alvesta kommun Regelverk Vårdnadsbidrag Datum 2011-05-02 Regler för vårdnadsbidrag i Alvesta kommun Från och med den 1 september 2011 kan föräldrar i Alvesta kommun ansöka om vårdnadsbidrag på 3 000 kr per månad och

Läs mer

Årtebäck 145. Årtebäck 145. www.hemverket.se - Sida 1 av 17

Årtebäck 145. Årtebäck 145. www.hemverket.se - Sida 1 av 17 Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Årtebäck Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 17 Stora gröna ytor omgärdar huset. Här finns

Läs mer

Län Västernorrland Gatuadress Getberg 202 Kommun Kramfors Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 122 m² Höga Kusten fiske jakt. Tillträde tidigast

Län Västernorrland Gatuadress Getberg 202 Kommun Kramfors Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 122 m² Höga Kusten fiske jakt. Tillträde tidigast Län Västernorrland Gatuadress Kommun Kramfors Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 122 m² Område Höga Kusten fiske jakt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Mindre

Läs mer

Energideklaration. Byggnaden - Identifikation Län Västernorrland. Byggnaden - Egenskaper Typkod. 221 - Småhusenhet, fritidsbostad för en/två familjer

Energideklaration. Byggnaden - Identifikation Län Västernorrland. Byggnaden - Egenskaper Typkod. 221 - Småhusenhet, fritidsbostad för en/två familjer Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 532030 Byggnaden - Identifikation Län Västernorrland Kommun Sundsvall Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Rävsund 1:259 Husnummer 1 Adress Flaggvägen 2

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vadstena 1:126

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Vadstena 1:126 Utgåva 1:1 2012-08-10 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Vadstena 1:126 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Göran Löfquist (M) Eva Bengtsson (S) Susanne Råbius (MP) Underskrifter Sekreterare... Per-Ola Svensson. Ordförande...

Göran Löfquist (M) Eva Bengtsson (S) Susanne Råbius (MP) Underskrifter Sekreterare... Per-Ola Svensson. Ordförande... Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-04-10 Sammanträdestid 13:00-17:00 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Närvarande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Anders Hellström (M), ordförande Bengt Hackberg (S), vice

Läs mer

Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet

Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet försäkringsvillkor Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet gäller från 1 januari 2013 ett samarbete mellan farmaciförbundet och bliwa Innehåll Definitioner 2 1. Gemensamma bestämmelser 3 1.1

Läs mer

Tysktillverkad kvalité på solceller från Heckert Solar modell NeMo P60

Tysktillverkad kvalité på solceller från Heckert Solar modell NeMo P60 Tysktillverkad kvalité på solceller från Heckert Solar modell NeMo P60 Solceller för elproduktion Vårt sortiment består av två olika varumärken för solceller, nämligen Heckert Solar och JA solar. Våra

Läs mer

Hus i marken. David Nilsson, David Ämtér, Arvid Backman, Tim Lindblom

Hus i marken. David Nilsson, David Ämtér, Arvid Backman, Tim Lindblom Hus i marken David Nilsson, David Ämtér, Arvid Backman, Tim Lindblom Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Syfte, målbeskrivning och bakgrund 3. Husen 4. Byggnadsområde Inledning Vi valde vårt område för

Läs mer

ENERGIDEKLARATION. Härminge 306, 705 94 Örebro Örebro kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 723305

ENERGIDEKLARATION. Härminge 306, 705 94 Örebro Örebro kommun. sammanfattning av. Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 723305 sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Härminge 306, 705 94 Örebro Örebro kommun Nybyggnadsår: 1929 Energideklarations-ID: 723305 Energiprestanda: 132 /m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad [mars 2015]:

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning. Egen beteckning Energideklaration Version: Dekl.id: 2.0 483079 Byggnaden - Identifikation Län Skåne Kommun Eslöv Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Åkarp 30:4 Husnummer 1 Adress Teckomatorpsvägen 7 Prefix byggnadsid

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Myckleby-Gunneröd 1:6

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Myckleby-Gunneröd 1:6 Utgåva 1:1 2012-07-20 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Myckleby-Gunneröd 1:6 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Frids Gata 4 Kommun Klippan Storlek 5 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Stidsvig Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Frids Gata 4 Kommun Klippan Storlek 5 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Stidsvig Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Klippan Storlek 5 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Stidsvig Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt och fridfullt läge med huset inbäddat bland äldre villakvarter med

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 2 Utbyggnad Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Tillsyn enligt lagen om bostadsanpassningsbidrag

Tillsyn enligt lagen om bostadsanpassningsbidrag Beslut 1(5) Datum 2012-03-28 Diarienummer 1363-4046/2011 N.N. Eskilstuna kommun 631 86 ESKILSTUNA Tillsyn enligt lagen om bostadsanpassningsbidrag Slutsatser Boverket anser inte att handläggningstiden

Läs mer

Reglemente för bidrag till föreningar inom socialnämndens verksamhetsområde, nr 003-17

Reglemente för bidrag till föreningar inom socialnämndens verksamhetsområde, nr 003-17 Reglemente för bidrag till föreningar inom socialnämndens verksamhetsområde, nr 003-17 Reglemente reviderad 2012-01-01 Ersätter reglemente från 2003-01-01 SOCIALFÖRVALTNINGEN 1 kap. Syfte Kommunens syfte

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Skulltorp 1:489

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Skulltorp 1:489 Utgåva 1:1 2012-06-12 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Skulltorp 1:489 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress. Mellanliggande

Energideklaration. gfedcb. Egen beteckning. Adress Postnummer Postort Huvudadress. Mellanliggande Energideklaration Version: 1.6 Dekl.id: 328592 Byggnaden - Identifikation Län Halland Kommun Halmstad Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) LUPPEN 55 Egna hem (småhus) som skall deklareras inför

Läs mer

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning

Energideklaration. gfedcb Egna hem (småhus) som skall deklareras inför försäljning Energideklaration Version: Dekl.id: 1. 374538 Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter Byggnaden - Identifikation Län Stockholm Kommun Österåker Fastighetsbeteckning (anges utan kommunnamn) Översättra 1:208

Läs mer