Minnesanteckningar ABE LG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar ABE LG"

Transkript

1 Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja Grillner, prefekt Arkitektur Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand, prefekt Byggvetenskap Maria Håkansson, prefekt Samhällsplanering och miljö Inga-Lill Söderberg, prefekt Fastigheter och byggande Kjartan Gudmundsson, Grundutbildningsansvarig Per Franson, tf. vice GA Anders Karlström, Forskarutbildningsansvarig Johanna Stellan, administrativ chef Catherine Pimenta, HR-ansvarig Ulf Arvidsson, ekonomiansvarig Ulrika Gunnarsson Östling, representant LG SEED Studeranderepresentant GRU David Leffler/Helena Westerlind, studeranderepresentant doktorand Emelie Blomgren, sekreterare 1 Föregående minnesanteckningar Läggs till handlingarna. 2 Besök från skolans nya avtalskontaktperson Malin Koch presenterar sig och beskriver tankarna kring den nya organisationen på KTH rörande avtalsjuristerna. De är nu samlade organisatorisk på Research Support Office och Malin kommer att vara huvudansvarig avtalsjurist för ABE skolan. Inför LG mötet inleddes samarbetet med ett möte mellan skolchef, adminchef och Malin där en översyn av rutinerna påbörjades. Malin Koch Kontakt med avtalsjuristerna sker bäst genom funktionsepostadressen avtal@kth.se där ärenden som inkommer från ABE kommer att fördelas till Malin. 1 (5)

2 Mötet ombads uppmärksamma att avtal kopplat till utbildning även fortsättningsvis skall skickas till våra förvaltningsjurister på 3 Information a) Från rektors strategiska råd/skolchefsråd Muriel återger innehållet från rektors strategiska råd och skolchefsråd. Årsbokslutet visar att KTH går med lite överskott, ca. 90 mkr. Myndighetskapitalsatsningar kommer att ske under året och arbetet med att ta fram förslag på satsningar har inletts inom skolan. På måndag 18 februari kommer skolchef och vice skolchef att träffa GVS för att inleda dialogen med centrala KTH kring satsningarna. Genomströmningen inom utbildningarna på KTH ser fortfarande god ut. Det har lämnats in en slutrapport för pedagogisk meritering, bifogades kallelsen till detta möte. I nästa steg skall den ses över centralt och sedan fastställas. Det har tillsatts en styrgrupp kring rankning, beslutet bifogas minnesanteckningarna. b) GA/FA Grundutbildning Per Franson Kjartan Gudmundsson Skolans pedagogiska utvecklare skall slutrapportera till Kjartan och Per senast den 19 mars. Söktrycket till Mastersprogrammet Arkitektur är fortsatt högt och i år skall 1100 portföljer bedömas. Per informerade om ett inslag i Sveriges radio om studenter från Arkitektur som deltar redan i planeringsstadiet för att tillsammans med Knivsta kommun försöka utforma en blomstrande stadsdel. Det ingår i Pers projekt inom ramen för PAUS satsningen på KTH Samhällsbyggnadslänken genomför en medlemskonferens 10 juni, tema digitalisering En KTH workshop kring utformningen av handlingsplanen som skolan skall lämna in kopplat till den regelbundna granskningen av utbildning kommer att genomföras den 15 mars. EIT KIC Urban Mobility har blivit godkänd och innebär bland annat ett gemensamt mastersprogram med fokus på transport men även med stora inslag av entreprenörskap och innovation. ABE skolan kommer att vara programansvarig skola och arbetet måste ske fort med att utveckla programmet. Det kommer att ske med utgångspunkt av vad som redan finns inom utbildningsutbudet. Ett pedagogiskt utvecklingsprojekt har genomförts inom skolan: Virtuellt besök i undervisningshuset. Det är nu färdigt att lansera och kan ses vara Fortniteinspirerat. Funderingar finns kring att ev. ta betalt om tillgång skall ges till andra intressenter. 2 (5)

3 Forskarutbildning Anders Karlström En översyn kring antagningsprocessen, föranlett av ett tillsynsärende på KI, har genomförts på KTH. Det kommer att innebära stora förändringar i processen, se bilaga. Processen är inte fastställd ännu utan förväntas nå skolchefsrådet inom kort. FA har synpunkter kring processen som har lämnats in till Prodekanus. Riktlinje för forskarutbildningen har fastställts där 18 styrdokument har samlats i ett dokument. En engelsk översättning finns inte på plats initialt men kommer att åtgärdas. Mötet uppmärksammades på att en ny Vicerektor för utbildning har utsetts, professor Leif Kari, nuvarande skolchef på Skolan för teknikvetenskap. Det kommer att innebära behov av att ändra i delegationsordningen på KTH. c) Ekonomi GRU och Fofu-fördelningarna är i det närmaste klart och kommer att skickas ut i slutet av veckan förhoppningsvis. Ulf Arvidsson Redovisningsansvariga Ingrid Simmesgård slutar nästa onsdag (20 februari), en rekrytering har skett och Lars Österman träder in i rollen som ny redovisningsansvarig. Inom funktionen sker rekrytering av tre (3) tjänster för närvarande, en tillsvidare och två vikariat. Ulf redogjorde sedan för ekonomifunktionen idag och framåt. I dagsläget har ABE skolan 1200 projekt vilket innebär att 1200 bokslut görs varje månad. Här finns stor potential att arbeta smartare med mer automatisering och frigöra tid till mer stöd för verksamheten. Vi måste hitta sätt att undvika manuella transaktioner. d) HR Catherine redogjorde för den årliga arbetsmiljöplanen som skall lämnas in på fredag (15 feb.) HR har sett över förra årets plan, tagit hänsyn till vilka aktiviteter som gjordes förra året och kopplat till GAIA satsningen. Har prefekterna synpunkter bör de lämnas in senast fredag. Catherine Pimenta Catherine påminde även om att det är dags att inleda utvecklingssamtalen i mars. Dessa samtal bör vara avslutade i slutet av april. Viktigt att ta med de nya lönekriterierna i samtalet för att säkerställa att medarbetaren känner till vad man premieras på. Frågan ställdes om alla som önskar har haft en kontakt med GAIA, Katja lyfte att Arkitektur kommer att ta en kontakt för att påbörja en dialog. Mötet informerades även om att GAIA önskar sitta med på prefektmöten, planeringsmöten på skolnivå och LG för att lyssna in och lära känna verksamheten. e) Fakultetsförnyelse På KTH erbjuds möjligheten att skicka medarbetare på olika ledarskapsutbildningar dessa kan vara riktade för olika tjänstekategorier. Viktigt att komma ihåg att det är väldigt begränsat med antal platser per skola och vi kan inte erbjuda alla som nomineras en plasts utan skolan blir tvungen att prioritera blad de nominerade. Den som inte erbjuds en plats hoppas skolan kunna erbjuda en plats vid nästa tillfälle. 3 (5)

4 Ansökningstiden för befordringsärenden stängde 31 januari ansökningar har lämnats in från skolan. Halvtidsutvärderingar för biträdande lektorer kommer att genomföras av skolchefen med stöd av Margaux Calissendorff. Vid dessa utvärderingen bestäms inte vad biträdande lektorn skall göra utan det är enbart en uppföljning, en diskussion kring vad man behöver tänka på för att uppfylla kraven för befordran. För närvarande har skolan 2 stycken biträdande lektorer. Under våren har inbjudningar till professorssamtal börjat skickas ut till skolans professorer. Inbjudningarna sker löpande och samtliga professorer kommer att få en inbjudan under året. Johan gav initiativet en eloge och framförde att det var uppskattat i verksamheten. f) JML Bordlades g) Impact Johan Silfwerbrand Den 7 februari genomfördes den årliga Don-middagen, denna gång på KTH. Johan meddelade mötet att återkopplingen från deltagarna visade på stor uppskattning. På KTH arbetar man med projektet Case for support, arbetet leds av Philip von Segebaden. Det är ett prioriterat projekt som ämnar ge donationer till KTH. Johan påminde om önskemålet om att varje institution bör utse en kontaktperson för impactfrågor. Maria framförde önskemålet om att en impactgrupp bildas. Förslag bör finnas framme till nästa prefektmöte om 2 veckor. Muriel informerade om att Ann Legeby är föreslagen som ny partnerskapsansvarig för Stockholm Stad. Gällande SLL behöver skolan ta en diskussion, mycket transportfrågor men även planfrågor. Ett medskick till mötet är att föreslå någon som kan vara en bra representant. h) Hållbar utveckling/miljöledning Ett utkast till handlingsprogram för tjänsteresor har skickats ut till mötet. Johanna Stellan Inledningsvis kommer programmet att fokusera på en kartläggning kring resvanorna på institutionsnivå, utifrån resultatet kan handlingsprogrammet komma att revideras med nya aktiviteter. Mötet ställde sig bakom programutkastet, det kommer inom kort fastställas. Katja informerade om att på ledningens genomgång kommer frågor ställas kring kopplingen mellan utbildning och forskning Rektor har beslutat om en klimatpott som ersätter den tidigare klimatfonden. Varje enkelresa kommer att innebära att pengar sätts av i 4 (5)

5 denna pott, pengarna tas av skolans prestationsdel av fakultetsanslagen. Potten kommer sedan kunna användas för att finansiera aktiviteter som leder till minskade koldioxidutsläpp. 4 Övrigt a) Rektorsbesök 21 februari ny fakultet presenterar sin forskning. Tid kommer att finnas för mingel, inbjudan skickas till prefekter/avdelningschefer m.m. b) MIT samarbetet fortsätter det kvarstår vissa juridiska frågor kopplat till avtalet. Stockholm Stad deltar i samarbetet och går in med medel tillsammans med två externa donatorer. Ett event kommer att genomföras den 29 mars där samarbetet kommer att presenteras. c) Akademiska Hus mäter radon på hela campus, det rör sig om en standardmätning. d) Per Franson kommer att involveras i Växthusprojektet, det kommer att göras många ritningar etc. Vid anteckningarna Johanna Stellan 5 (5)

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-01-16 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-04-05 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Skepparholmens konferensanläggning, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef Katja Grillner, prefekt Arkitektur

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2018-10-17 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand,

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2018-11-14 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande: Muriel Beser Hugosson, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef

Läs mer

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Innehåll Inledning... 2 Figur 1: Strategiska mål... 2 1. Attraktiv arbetsplats... 3 Strategiskt mål: Attraherar och utvecklar våra medarbetare....

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Muriel Beser Hugosson,

Läs mer

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin (fr.o.m. 2 ) Arvid Nilsson

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin (fr.o.m. 2 ) Arvid Nilsson PROTOKOLL Sida Nr 3/19 1 (8) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-04-23 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D MINNESANTECKNINGAR Forskarutbildningsrådet Minnesanteckningar Forskarutbildningsrådet Datum och tid för mötet:, kl. 10.00 Plats för mötet Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Närvarande: Frånvarande:

Läs mer

Externa representanter Susanne Norgren Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin

Externa representanter Susanne Norgren Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin PROTOKOLL Sida Nr 4/19 1 (10) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-05-21 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund,

Läs mer

Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth)

Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth) Kristina von Oelreich, Hållbarhetschef, KTH Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth) Kristina von Oelreich, hållbarhetschef, KTH 1 Information om revisionsbesöken 1.1 Datum, plats

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Minnesanteckningar Datum för mötet: 2015-09-23 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Stellan Lundström, ordförande KTH, skolchef Muriel Beser Hugosson KTH, vice

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Kollegierummet, plan 6, Osquars backe 5, Arkitektur,

Läs mer

Medarbetarhandbok. Guiden till din arbetsplats. KTH Arkitektur och samhällsbyggnad

Medarbetarhandbok. Guiden till din arbetsplats. KTH Arkitektur och samhällsbyggnad Medarbetarhandbok Guiden till din arbetsplats KTH Arkitektur och samhällsbyggnad Skolchefen hälsar välkommen Jag vill hälsa dig välkommen till Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Vi är en av fem

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0217 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0216 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Närvarande: Leif Kari Anders Forsgren. Henrik Shah Gholian, Anna-Karin Burström och Oscar Tjernberg har anmält förhinder.

Närvarande: Leif Kari Anders Forsgren. Henrik Shah Gholian, Anna-Karin Burström och Oscar Tjernberg har anmält förhinder. Strategiskt rådsmöte 4 2014 2014-09-04 kl. 13:00 Freja, Teknikringen 8 Protokoll Närvarande: Leif Kari Anders Forsgren Karin Blom Erik Edstam Jens Fransson Mats Wallin Anna Finne Wistrand Arne Johansson

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 5/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano Colarieti Tosti Anne Håkansson

Läs mer

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare Arkitektur och Samhällsbyggnad Ledningsgrupp Minnesanteckningar 5 juni 2012 Namn Närvaro Förhinder Ersättare Erik Stenberg Leif Brodersen Kjell Nilvér Thomas Kalbro Nina Wormbs Berit Balfors Göran Cars

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan 1 Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 2 Innehåll Ett universitet som gör det möjligt... 3 Långsiktighet möjliggör högt risktagande... 3 Delmål 1.1.3.3 TN. Fakultetens utlysningar innehåller

Läs mer

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte MINNESANTECKNINGAR Ev. dokumentnummer Ev. diarienummer Sida Ledningsgrupp SCI 2015-09-15 X-ÅÅÅÅ-XXXX 1 (3) Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte Datum för mötet: 2015-09-15 kl. 15:15 Plats för mötet

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Universitetsförvaltningen 2019-01-01 Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter INNEHÅLL Prefektens uppdrag... 1 Kompetenskrav för prefektkandidaten...

Läs mer

SKOLLEDNINGEN INFORMERAR

SKOLLEDNINGEN INFORMERAR ABE-NYTT Februari 2011 Internt nyhetsbrev för Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad SKOLLEDNINGEN INFORMERAR av samhällsbyggandets aktörer. Det mest påtagliga som händer just nu är omstruktureringen

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Reviderad 2012-02-13 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Denna arbetsordning syftar till att vara en vägledning för institutionens

Läs mer

ROLLER, ANSVAR OCH BEFOGENHETER INOM MILJÖLEDNINGSSYSTEMET

ROLLER, ANSVAR OCH BEFOGENHETER INOM MILJÖLEDNINGSSYSTEMET REGLER Dnr V 2016/644 ROLLER, ANSVAR OCH BEFOGENHETER INOM MILJÖLEDNINGSSYSTEMET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument samt gu.se/miljo Rektor Göteborgs miljövetenskapliga

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-02-11 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Ken Benson Rhonwen Bowen Caroline Magnusson Morgan Nilsson Marie Olofsson Michael Pettersson Tetz Rooke Tove

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning för rekryteringsutskottet Innehåll Inledning... 1 Övergripande ansvar och uppdrag... 1 Sammansättning... 1 Arbetsformer... 2

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Stellan Lundström,

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Förslag fastställd av Institutionsstyrelsen 2011-10-28 Reviderad 2012-02-13 Reviderad 2015-03-27 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/6 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/hh (5)

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/6 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/hh (5) Lotta Dalheim Englund/hh 2016-10-07 1(5) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övrig närvarande: Frånvarande: Tornet Lotta Englund, ordförande Ann-Sofie Rihs Eva-Lotta Andersson Gunilla Carlsson Margareta

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen,

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen, Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Universitetsförvaltningen, 2017-01-01 Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter INNEHÅLL Prefektens uppdrag... 1 Kompetenskrav för prefektkandidaten...

Läs mer

NÄRVARANDE. Jan Ekstrand, professor, Karolinska Institutet. Ordförande:

NÄRVARANDE. Jan Ekstrand, professor, Karolinska Institutet. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Jan Ekstrand, professor, Karolinska Institutet Ledamöter: Anna Ehrenberg, docent, Högskolan Dalarna Ann-Britt Ivarsson, lektor, Örebro universitet Gerd Ahlström, Högskolan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan 2016 För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 1 MÅL 2016 Ledarwebb Personalstaben

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid: Onsdagen den 4 juni 2014 kl. 10:00-16:00 Plats: E48

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid: Onsdagen den 4 juni 2014 kl. 10:00-16:00 Plats: E48 1(5) Tid: Onsdagen den 4 juni 2014 kl. 10:00-16:00 Plats: E48 Närvarande ledamöter: Olle Jansson, Ordf. Ingrid Ahnesjö Per Lindskog Lars Magnusson Patrik Rönnbäck Susanne S:t Clair Renard Catharina Svensson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.55 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor fr o m 86 Oscar Hassby studerande Sara Håkansson universitetslektor Arona Johansson

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2016-05-16 kl. 13.00 15.00 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, FA Anders

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 12/11 1 / 7 2011-12-12 Tid: måndag 12 december 2011, kl 13.00 15.45 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016

Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016 Rektor BESLUT 2015-05-26 Dnr HS 2015/129 Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016 Jag fastställer härmed handlingsplan för utveclding av excellent lärmiljö år 2015 2016. Rådet för

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Intern miljörevision på Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad 2018-11-27 Rapport från intern miljörevision Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE) Intern miljörevision på Skolan för arkitektur

Läs mer

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab HANDLINGSPLAN Skapat av Deans office ITM Handlingsplan För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab 2. Verksamhetsplan, kommunikationsstab

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet RUTIN Gäller från och med Diarienummer Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet 2019-03-29 V-2019-0347 kskod 1.2 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-10-12 Protokoll nr 12/05. Lars Holst, ordförande Lena Häggström

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-10-12 Protokoll nr 12/05. Lars Holst, ordförande Lena Häggström PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-10-12 Protokoll nr 12/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Häggström Studeranderepresentanter Martin Grimheden

Läs mer

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden Fastställd av: Sidnr 1 (6) Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid för tiden 2015-01-01-- 2017-12-31 1 Bakgrund Universitetsstyrelsen beslutade den 2 maj 2011, i samband med

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4)

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt Marita Ljungqvist universitetslektor

Läs mer

Anställningsutskottet

Anställningsutskottet Beslutsorgan Anställningsutskottet 1 (5) Anställningsutskottet Datum för mötet: 2014-10-07 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Sophia Hober, dekanus, ordförande Ana Rusu Bo Wahlberg Kaj Lindecrantz

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Datum: 2016-10-25 Tid: 08.45 12.00 Lokal: C 430 Närvarande: Ann-Sofie Axelsson Lill Langelotz Margareta Ljungqvist Håkan Sundell Claes Lennartsson Marcus Lindström

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

Kvalitetssäkring av avtalsprocessen

Kvalitetssäkring av avtalsprocessen Kvalitetssäkring av avtalsprocessen 2015-09-08 -internationella samarbetsavtal inom grundutbildning steg för steg Avsikten med detta stöddokument är att kvalitetssäkra internationella samarbetsavtal inom

Läs mer

Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor)

Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor) 1 Institutionen för p sykologi Robert Holmberg Prefekt Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor) Institutionen

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets 1 (2) 2012-03-12 Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2012-03-12, reviderad genom delegationsbeslut

Läs mer

Handlingsplan för hösten 2017

Handlingsplan för hösten 2017 2017-07-06, uppdaterad 15 augusti Sida: 1 (5) Kommunikationsplan projekt samlokalisering Handlingsplan för hösten 2017 2017-07-06, uppdaterad 15 augusti Sida: 2 (5) Att göra När Innehåll Till Avsändare,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2017-12-19, kl. 10:00 17:15 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Peter

Läs mer

Jämställdhetsplan Institutionen för Kemiteknik Lunds universitet

Jämställdhetsplan Institutionen för Kemiteknik Lunds universitet Jämställdhetsplan 2009 - Institutionen för Kemiteknik Lunds universitet Fastställd av institutionsstyrelsen 1 oktober 2009 Institutionen för kemiteknik, LTH Åtgärdsplan 2009 Det övergripande jämställdhetsarbetet

Läs mer

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi Protokoll Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi 031003 Närvarande: De fackliga företrädarna, Ann Gerhartz-Fa (ST-ATF), Inger Hedman (Lärarförbundet, TCO), Bengt-Åke

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2008 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-05-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-05-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande Ann-Katrin

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

Jämställdhetsplan 2011 2013

Jämställdhetsplan 2011 2013 Jämställdhetsplan 2011 2013 Antagen av institutionsstyrelsen 2011-06-08 Innehåll Jämställdhet mellan kvinnor och män... 2 Ansvarsfördelning... 2 Jämställdhetsplanen antagen 2007... 3 Läget vt- 11... 3

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Intern miljörevision på Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad (ABE) 2017-12-08 Rapport från intern miljörevision Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE) 1 Information om revisionsbesöket 1.1

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet MINNESANTECKNING 2019-06-03 Forskarutbildningsrådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2019-06-03 kl. 10.00 12.00 Plats för mötet Närvarande:

Läs mer

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten 1 (5) PROTOKOLL 2014-05-27 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-05-27 Dnr SU 525 1.3.1 2014-2 Växthuset, kl. 9.30 12.00 Närvarande:

Läs mer

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2010 Tid Måndag den 6 december klockan 14 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann

Läs mer

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017 Översyn av skolorganisationen Hearing 14 juni 2017 GrU KTHs skolor per 2016 SKOLA OMS [MSEK] ABE 232 BIO 19 CHE 57 CSC 105 EES 47 ICT 79 ITM 221 SCI 205 STH 74 SCI 20% Från resultaträkning för 2016, VIS

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 (7) Kommunikation Annie Andréasson 2016-02-18 Förvaltningschef Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 1. Uppdrag/Ansvarsområden På Kommunikation jobbar alla

Läs mer

Välkomna till läsåret 16/17

Välkomna till läsåret 16/17 Välkomna till läsåret 16/17 och årets första SCI! VÄLKOMNA till 2:a SCI-admin frukostmöte H2018 KTH-nytt Tre nya rektorsbeslut om verksamhetsstöd 1) Rektors kansli 2) UF = CVS 3) Fortsatt utredning skola-cvs

Läs mer

HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.1-14444-19 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Personal, lika villkor och arbetsmiljö

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT

PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT STYRDOKUMENT Dnr E 2018/589 PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT VID INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI Beslutsfattare Handläggare Fredrik Engström

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

, kl , Södertörns högskola. Joakim Rosengren Ebba Östlin

, kl , Södertörns högskola. Joakim Rosengren Ebba Östlin Högskolestyrelsen Protokoll Protokollnr: 1/2019 Datum, tid och lokal: 2019-02-19, kl. 10.00 15.00, Södertörns högskola Närvarande ledamöter: Minoo Akhtarzand, ordförande Gustav Amberg Lars Burstedt Sari

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

Besluts och delegationsordning

Besluts och delegationsordning Skapat av Johanna Stellan, adm.chef Besluts och delegationsordning Delegationer till skolchefen och dennes vidaredelegationer Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Gällande från 2015-10-15. Sammanfattning

Läs mer

Organisation för att förverkliga handlingsplanen Lust att lära möjlighet att lyckas

Organisation för att förverkliga handlingsplanen Lust att lära möjlighet att lyckas Organisation för att förverkliga handlingsplanen Lust att lära möjlighet att lyckas Styrgrupper tillsätts men den ordinarie linjestyrningen gäller frågan är i särskilt fokus på nedanstående mötesgrupperingar.

Läs mer

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation PROTOKOLL Sammanträdesdag 2017-08-22 1(5) LTH FORSKNINGSNÄMND Ledamöter Viktor Öwall Erik Swietlicki Eva Nordberg Karlsson Per Tunestål Erik Serrano Hanna Isaksson Catharina Sternudd David Kinsella Tobias

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid 20 april 2016, kl. 10:00 16:15 Plats Kanslihuset, plan 3, vid Högskolan i Skövde Ledamöter

Läs mer

ITM skolans genomgång av miljöledningssystemet

ITM skolans genomgång av miljöledningssystemet Ledningens genomgång 2019-xx M-2019-0672, KS 1 (6) Beslutsorgan Skolchef ITM skolans genomgång av miljöledningssystemet Datum för mötet: 2019-03-26 kl. 14:00-15:30 Plats för mötet Närvarande (beslutande):

Läs mer

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg PROTOKOLL Sida Nr 7/18 1 (9) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2018-11-07 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet 2018-08-30 Dnr 1-112/2018 2 Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Dnr 1-112/2018

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Nordberg Karlsson,

Läs mer

För utbildning och forskning ska det finnas professorer och lektorer anställda som lärare vid högskolorna.

För utbildning och forskning ska det finnas professorer och lektorer anställda som lärare vid högskolorna. 1 (9) ANSTÄLLNINGSORDNING Högskolestyrelsens beslut 2015-06-03 Dnr 2015/642 A21 Anställningsordning för Högskolan Väst Inledning Vid högskolan ska finnas en anställningsordning med de regler som tillämpas

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander Beslut Högskolestyrelsen beslutar att uppdra till Rektor att gå igenom internrevisionens

Läs mer

Institutionen för kemiteknik, LTH 1. Jämställdhetsplan 2007 för Institutionen för Kemiteknik

Institutionen för kemiteknik, LTH 1. Jämställdhetsplan 2007 för Institutionen för Kemiteknik Institutionen för kemiteknik, LTH 1 Jämställdhetsplan 27 för Institutionen för Kemiteknik Antagen av institutionsstyrelsen 28/2 27 Institutionen för kemiteknik, LTH 2 Åtgärdsplan 27 Det övergripande jämställdhetsarbetet

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Magnus Hållander Adam Grimberg Eric Järpe Memet Mehmeti Björn Åstrand lärare ordförande student lärare student lärare

Läs mer

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2018-09-01 2024-08-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

Vetenskaplig ledare Utbildningsförvaltningen Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid vuxenutbildningen Piteå kommun Förskollärare Piteå kommun

Vetenskaplig ledare Utbildningsförvaltningen Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid vuxenutbildningen Piteå kommun Förskollärare Piteå kommun Piteå Utbildningsvetenskapliga Råd (PUR) Tid:, kl 13:00-16:00 Lokal: Stadshuset, Ovalen Närvarande: Kristina Hansson Sara Wiklund Lars Uhlin Linda Jansson Jennie Bodin Ulrika Bergmark Mats Danell Malin

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2018-03-12 kl. 10.00 12.00 Plats för mötet Närvarande: Konferensrummet, skolkansliet, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, ordförande, FA Mattias

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) Typ av dokument: Instruktion Datum: 2018-12-18 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01-2022-01-01 Område: Organisation Ansvarig

Läs mer

MILJÖLEDNINGSSYSTEM. Utbildning

MILJÖLEDNINGSSYSTEM. Utbildning 2018-10-19 1(5) MILJÖLEDNINGSSYSTEM Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT Fastställd av akademichef 2017-03-22 Diarienummer: 167-17 Uppföljd 2018-10-16 Lokal handlingsplan för hållbar utveckling

Läs mer