SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.05.2015"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 20: Sammanträdesplats Kommungården Beslutande Ahlskog Anders Björkskog Curt Björkskog Jonas Björkström Marita Bobacka Sten Bredbacka Bernhard Brännbacka Sigvald Ekstrand Eivor Granholm Olle Grankulla Ann-Sofi Grankulla Bertil Grankulla Sven Hjulfors Andreas Holgers Ulf Lassila Carola Liljekvist Kenneth Frånvarande Nynäs Karita Rahja Marianne Stenberg Cathrine Stenman Ulf Sundqvist Emily Svenfelt Leif Svenfelt Mikael Svenlin Daniel Sämskar Marléne Vikström Olav Johansson Tor-Erik, ers. Övriga närvarande Gun Kapténs, kommundirektör Carola Löf, förvaltningschef Kotanen Pia Paragrafer Underskrift Ordförande Sven Grankulla Protokollförare Carola Löf Justering, plats och tid Fredagen den kl på kommunkansliet Protokolljusterare Olle Granholm Protokolljusterare Ann-Sofie Grankulla Till påseende, ort och tid Måndagen den på kommunkansliet i Larsmo Intygar, underskrift tjänsteställning ort, tid och tjänsteställning

2 KALLELSESIDA Utfärdat den Sammanträdestid Onsdagen den kl. 20:30 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nr Ärende 30 Laglighet och beslutförhet 31 Protokolljustering 32 Avtal om behandling av avloppsvatten, staden Jakobstad 33 Godkännande av Projekt Larsmo Idrottspark, etapp 2 34 Invånarskrivelse mot indragna bussresor för åk 4-6 vintertid 35 Detaljplanering av Lilla Tjuvören, privat initiativ 36 Motion om enskilda vägar, tid och plats Måndagen den på kommunkansliet i Larsmo Ordförande SVEN GRANKULLA Sven Grankulla Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser

3 30 Laglighet och beslutförhet 3 konstaterar sammanträdets lagliga sammankallande samt beslutförhet. Konstaterades. 31 Protokolljustering utser två protokolljusterare samt bestämmer tid och plats för justeringen. Till protokolljusterare utsågs Olle Granholm och Ann-Sofie Grankulla. Protokollet justeras fredagen den 22 maj 2015 kl på kommunkansliet.

4 4 32 Avtal om behandling av avloppsvatten, staden Jakobstad Tn Bilaga 6, tidigare avtal Bilaga 7 förslag till nytt avtal Bilaga 8, beräkning av enhetskostnader, modell Nuvarande avtal om rening av kommunens samhällsavloppsvatten utgick Förhandlingar om nytt avtal inleddes hösten 2013 och ett förslag till nytt avtal har nu uppgjorts. Stommen i avtalet är i huvudsak enligt tidigare avtal. Avtalsbestämmelserna har dock reviderats så att de följer senaste miljötillstånd. Även grundvärden för beräkning av avloppsvattnets kvalitet, vid bestämmande av behandlingsavgiften, har ändrats. Avtalstiden föreslås till tio år och skulle gälla retroaktivt från Tekniska chefens förslag: Tekniska nämnden föreslår för kommunstyrelsen att förslaget till avtal om behandling av avloppsvatten med staden Jakobstad godkänns. Tekniska nämnden beslöt enligt förslag. Kst Bilaga 1 Förslag till avtal samt beräkningsgrunder n beslutar föreslå för kommunfullmäktige att förslaget till avtal godkänns med den ändringen att texten i punkt 7 gällande kontaktmän som utses till kontaktmannagruppen ändras till representanter utses till kontaktgruppen. n beslöt föreslå för kommunfullmäktige att förslaget till avtal godkänns.

5 5 Kfge Bilaga 1 / kfge Förslag till avtal samt beräkningsgrunder beslöt enhälligt godkänna avtalet.

6 6 33 Godkännande av Projekt Larsmo Idrottspark, etapp 2 Larsmo idrottspark, etapp 1 förverkligades Projektet omfattade bl.a. spårbanor, raststuga, snökanon, spårmaskin och äventyrspark. Holm fritidsgård grundrenoverades och tillbyggdes Båda projekten har utfallit mycket väl. Idrottsparken är idag den mest besökta anläggningen inom kommunen. Det finns önskemål både bland föreningarna och kommuninvånarna om utökade aktivitetsmöjligheter i parken och kommunen har kartlagt och kostnadsberäknat de önskemål som framförts. Bl.a. önskas en ny fotbollsplan med konstgräs, aktivitetsbana för friidrott, en ishall, en skatepark, en ny skjutvall för skidskytte, en servicebyggnad med omklädningsrum och förrådsutrymmen, en frisbeegolfbana, en rastplats till äventyrsparken, en snöskovandringsled, asfaltbeläggning av spårslinga samt tryckvattenledning till skidspåret. En utbyggnad skulle bidra till ökad trivsel bland kommuninvånarna, öka aktiviteten och samhörigheten bland befolkningen samt öka antalet besök till kommunen, vilket även skulle gynna de lokala företagen. Tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning och för rörelsehindrade förbättras också väsentligt. Enligt Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlands Finland som kommissionen godkände kan föreningar och kommuner ansöka om bidrag för utvecklande av service och byar på landsbygden (Åtgärd 7). Projekten kan vara ett utvecklingsprojekt, ett investeringsprojekt eller ett temaprojekt inom Leader. Målsättningen för helheten utveckling av servicen och byarna är - Att öka samhörigheten och aktiviteten - Förbättra infrastrukturen på landsbygden - Förbättrad tryggheten på landsbygden - Förbättra tillgången på service - Ökad livskraft på landsbygden På basen av de önskemål som framförts och utretts är bedömningen att det skulle vara mest ändamålsenligt att förverkliga flera anläggningar samtidigt eftersom byggnadsarbetena delvis går in i varandra. En projektplan för Projekt Larsmo Idrottspark, etapp 2 har utarbetats. I projektplanen ingår följande helheter; ny fotbollsplan med konstgräs, aktivitetsbana för friidrott, omklädningsrum och förråd, frisbeegolfbana, skatepark, ny skjutvall för skidskytte, ändring av spårdragning samt byggande av viadukt, asfaltbeläggning av spårslinga och skjutplats, tryckvattenledning till skidspåret samt rastplats vid äventyrsparken. Ifall kommunen går in för att ansöka om bidrag för andra önskemål tas separat beslut om dessa. De markområden som berörs är i Larsmo kommuns ägo.

7 7 Bilaga 3 En sammanställning av samtliga önskemål samt kostnadskalkyl Bilaga 4 Projektplan för Projekt Larsmo Idrottspark, etapp 2 n beslutar föreslå för kommunfullmäktige att projektplanen för Projekt Larsmo idrottspark, etapp 2 godkänns och att Larsmo kommun förbinder sig att stå för den egna finansieringsandelen på euro ifall NTM-centralen beviljar bidrag för projektet. n beslöt föreslå för kommunfullmäktige att projektplanen för Projekt Larsmo idrottspark, etapp 2 godkänns och att Larsmo kommun förbinder sig att stå för den egna finansieringsandelen på euro ifall NTM-centralen beviljar bidrag för projektet. Kfge Bilaga 2 / kfge Projektplan för Larsmo Idrottpark, etapp 2 beslöt enhälligt godkänna projektet samt finansieringen enligt förslaget.

8 8 34 Invånarskrivelse mot indragna bussresor för åk 4-6 vintertid Kst Invånare i Näs-Västerby protesterar mot att skolskjutsar för åk 4-6 vintertid med över 3 km skolväg inte längre bekostas av kommunen. Skrivelsen är undertecknad av 53 personer. Bilaga 9 Skrivelsen n remitterar ärendet till nämnden för barnomsorg och bildning. n godkände förslaget. NBB I sitt budgetförslag för år 2015 lade nämnden för barnomsorg och bildning fram som ett sparförslag att gratis skoltransport beviljas enligt det som föreskrivs i GruL, dvs. elevens skolväg ska vara 5 km för att erhålla gratis skoltransport. Med tanke på det ekonomiska läget framöver så står förslaget kvar. Skrivelsen som bilaga 1. Bildningschefens förslag: en för barnomsorg och bildning besluter framföra till kommunstyrelsen att nämnden står fast vid sitt förslag att elevens skolväg ska vara 5 km för erhållande av gratis skoltransport oberoende av tid på året eller var eleven bor. en för barnomsorg och bildning beslöt i enlighet med förslaget.

9 9 Kst n beslutar föreslå för kommunfullmäktige att inga ändringar görs i de skjutsprinciper som fastställts i 2015 års budget. n beslöt föreslå för kommunfullmäktige att inga ändringar görs i de skjutsprinciper som fastställts i 2015 års budget. Kfge Marianne Rahja föreslog att kommunen återgår till tidigare principer om skolskjutsar, som berör elever i åk 4-6 under vintermånaderna dec-jan, längs Västerby- och Fagernäsvägen. Förslaget understöddes av Marita Björkström. Efter en omröstning med resultatet 23 röster för kommunstyrelsens förslag och 4 för Rahjas förslag beslöt kommunfullmäktige att inga ändringar görs i de skjutsprinciper som fastställts i 2015 års budget. Antecknas att Marianne Rahja anmälde avvikande åsikt till protokollet. Omröstningsförteckningen bifogas som bilaga 4 (kfge )

10 10 35 Detaljplanering av Lilla Tjuvören, privat initiativ Pls En skrivelse från 10 markägare på Lilla Tjuvören i Larsmo har inkommit där man önskar ändra delgeneralplanen för området till detaljplan. Man påpekar att området är beläget nära skola, butik och daghem och att cykelvägen finns samt vatten- och avlopp anslutet till det kommunala nätet. Hösten 2012 grundades Lilla Tjuvörens väglag och man håller vägen i ett sånt skick att kommunen kan ta över skötseln i framtiden. Initiativtagarna är villiga att stå för planeringskostnaderna. Bilaga 3 Skrivelsen Konstateras att innan en planering kan starta krävs följande: -att en baskarta över området uppgörs -en naturinventering och byggnadsinventering av området -ett förhandsutlåtande från NTM-centralen gällande trafikarrangemangen samt -avtal med tomtägarna om anläggande av gata Tf kommundirektörens förslag: Planeringssektionen antecknar initiativet för kännedom och inleder diskussionerna med NTM-centralen och markägarna. Planeringssektionen beslöt att godkänna Tf. kommundirektörens förslag. Antecknas att Jonas Björkskog inte deltog i behandlingen eftersom han är jäv för släktskap. Som ordförande fungerade Ulf Holgers. Antecknas att paragrafen justerades direkt i mötet. Pls I samband med att staden Jakobstad gjorde en detaljplanering 2011 av östra Fårholmen har de kartlagt en liten del av Lilla Tjuvören. SITO som agerade som konsult åt staden Jakobstad konstaterar att det är möjligt att komplettera baskartan på Lilla Tjuvören.

11 11 NTM-centralen gav ett preliminärt utlåtande på trafikarrangemangen kring anslutningen till lv 749. I deras utlåtande menar de att det troligen inte kräver åtgärder vid korsningsområdet men att ett nytt anslutningstillstånd kommer att krävas pga att användningsändamålet ändras. Bilaga 2 Preliminärt utlåtande av NTM centralen samt prisuppskattning av SITO. Tf kommundirektörens förslag: Planeringssektionen beslutar: - att kommunen begär in anbud av Rajaniemi för detaljplanering av området. - att kommunen gör upp markanvändnings- och kommunaltekniskt avtal med markägarna innan en eventuell planering påbörjas. - att meddela övriga markägare på östra sidan av lv 749 om att en ansökan om detaljplanering anhängiggjorts och ifall de har intresse att delta i detaljplaneringen. Konstaterades att både Jonas Björkskog och Bengt Björkskog var jäviga att delta i behandlingen av ärendet och eftersom planeringssektionen inte var beslutför hänsköts ärendet att behandlas vid planeringssektionens följande möte. Pls Bilaga 3 Preliminärt utlåtande av NTM centralen samt prisuppskattning av SITO Planeringssektionen beslutar - att kommunen begär in anbud av Rajaniemi för detaljplanering av området - att kommunen gör upp markanvändnings- och kommunaltekniskt avtal med markägarna innan en eventuell planering påbörjas - att meddela övriga markägare på östra sidan av lv 749 om att en ansökan om detaljplanering anhänggjorts ifall de har intresse att delta i detaljplaneringen Planeringssektionen beslöt enligt förslaget. Pls Bilaga 1

12 12 Föravtal med markägare som vill ändra användningsändamålet från RA till AO Bilaga 2 Avtal om eventuell byggande av väjningsfil till Lilla Tjuvören Planeringssektionen beslutar - att kommunen godkänner modell på föravtal som görs med markägarna som vill ändra planebeteckningen från RA till AO. - att kommunen godkänner avtal om eventuell byggande av väjningsfil till Lilla Tjuvören. - att planläggningen av Lilla Tjuvören kan inledas när föravtalen är undertecknade. Planeringssektionen beslöt enligt förslaget. Pls Bilaga 2 Program för deltagande och bedömning Planeringssektionen beslutar: - framlägga förslaget till program för deltagande och bedömning för påseende i 14 dagar. Intressenterna korrigeras till Tekniska nämnden och Miljönämnden istället för byggnads- och miljötillsynen. I övrigt beslöt planeringssektionen enligt förslaget. Pls Bilaga 1 Utkast till detaljplan Planeringssektionen beslutar:

13 13 - framlägga utkastet i 14 dagar. - ordna ett informationsmöte med markägare under utkastskedet. - samt beslöt att begära utlåtande från Miljönämnden, Tekniska nämnden, Österbottensförbund, NTM-centralen i Södra Österbotten, Mellersta Österbottens och Jakobstadsområdets räddningsverk, Museiverket och Hälsoinspektionsbyrån, Larsmo samfälligheter och staden Jakobstad. Planeringssektionen beslöt enligt förslaget med den korrigeringen att RA tomterna på Lilla Tjuvörens detaljplan ska ha motsvarande byggrätt enligt gällande Strandgeneralplan. Pls Bilaga 1 Förslaget till detaljplan på Lilla-Tjuvörens detaljplan. Planeringssektionen beslutar: - godkänna bemötandena till anmärkningarna och utlåtandena. - framlägga förslaget i 30 dagar. Markanvändnings- och kommunaltekniska avtal uppgörs med de markägare som har godkänt föravtalet. Planeringssektionen begär in utlåtanden från Miljönämnden, Tekniska nämnden, Österbottensförbund, NTM-centralen i Södra Österbotten, Mellersta Österbottens och Jakobstadsområdets räddningsverk, Museiverket och Hälsoinspektionsbyrån, Larsmo samfälligheter och staden Jakobstad. I övrigt beslöt planeringssektionen enligt förslaget. Antecknas att Jonas Björkskog inte deltog i behandlingen eftersom han är jäv för släktskap. Som ordförande fungerade Ulf Holgers. Antecknas att paragrafen justerades direkt i mötet. Pls Planeförslaget har varit framlagd till allmänt påseende under tiden En anmärkning och sju utlåtanden inkom inom stadgad tid. En sammanställning av anmärkningarna och utlåtandena ingår i planehandlingarna. Bilaga 1 Förslag till Lilla Tjuvörens detaljplan

14 14 Planeringssektionen beslutar föreslå för kommunstyrelsen att förslaget till Lilla Tjuvörens detaljplan godkänns. Planeringssektionen beslöt enligt förslaget. Kst n beslutar föreslå för kommunfullmäktige att förslaget till Lilla Tjuvörens detaljplan godkänns. Kommunstyrelen beslöt föreslå för kommunfullmäktige att förslaget till Lilla Tjuvörens detaljplan godkänns. Kfge Bilaga 3 / kfge Förslag till detaljplan för Lilla Tjuvören beslöt enhälligt godkänna förslaget till detaljplan för Lilla Tjuvören. Antecknades att Jonas Björkskog, Curt Björkskog och Olle Granholm anmälde jäv för släktskap och inte deltog i behandlingen av paragrafen.

15 36 Motion om enskilda vägar 15 Olle Granholm m.fl. inlämnade en motion om att kommunen undersöker möjligheten om att grundförbättra enskilda vägar med hjälp av kommunala medel. remitterade ärendet till kommunstyrelsen för behandling.

16 16 i Larsmo kommun, mötet den , bifogas protokollet BESVÄRSFÖRBUD Vad förbudet grundar sig på Eftersom nedan nämnda beslut endast gäller beredning eller verkställighet, kan kommunalbesvär enligt 91 kommunallagen inte anföras över beslutet. Paragrafer 36 Enligt 3 1 mom. FörvBesvL/annan lagstiftning kan besvär inte anföras över nedan nämnda beslut. Paragrafer och grunden för besvärsförbudet. Anmälningsärende BESVÄRSANVISNING Besvärsmyndighet och besvärstid I nedan nämnda beslut kan ändring sökas skriftligt genom besvär. Besvärsmyndighet, kontaktuppgifter Vasa förvaltningsdomstol, Korsholmsesplanaden 43, Vasa PB 204, VASA Besvär kan även inlämnas elektroniskt: Fax : Vaasa.hao@oikeus.fi Kommunalbesvär, paragraferna : Besvärstid 30 dagar Besvärstiden räknas från den. från den Besvärsskrift I besvärsskriften skall uppges - ändringssökandens namn, yrke, boningsort och postadress - vilket beslut som överklagas - vilka ändringar som yrkas i beslutet - motiveringarna till att beslutet bör ändras Besvärsskriften skall undertecknas av ändringssökanden själv eller av den som författat skriften. Om endast den som författat besvärsskriften undertecknar den, skall också hans yrke, boningsort och postadress anges. Till besvärsskriften skall fogas det beslut som överklagas, i original eller som officiellt bestyrkt kopia, och intyg om den dag från vilken besvärstiden skall räknas. Inlämnande av besvärshandlingarna Besvärshandlingarna skall lämnas till besvärsmyndigheten före besvärstidens utgång. Besvärshandlingarna kan sändas med post eller genom bud, men i så fall på avsändarens eget ansvar. Handlingarna skall lämnas till posten i så god tid att de kommer fram under besvärstidens sista dag innan ämbetsverket stängs senast kl Besvär kan även inlämnas elektroniskt med beaktande av tidsfristerna ovan. L om elektronisk kommunikation i myndigheternas verksamhet (13/2003) Rättegångsavgiften (handläggningsavgift) är 97 euro. Tilläggsuppgifter Mera detaljerade besvärsanvisningar ges när protokollutdrag ges i ett enskilt ärende.

17 17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25.04.2016. Kommungården, styrelserummet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25.04.2016. Kommungården, styrelserummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 17:15-18.35 Sammanträdesplats Beslutande Ulf Stenman, ordf. Åsa Björkman Ann-Sofie Grankulla Bertil Grankulla Ulf Holgers Pia Kotanen Carola Lassila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummat

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 16:15-17.35 Sammanträdesplats Beslutande Ulf Stenman, ordf. Åsa Björkman Bertil Grankulla Ulf Holgers Pia Kotanen, fr.o.m. 206 Carola Lassila Karita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27.04.2015. Kommungården, styrelserummet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27.04.2015. Kommungården, styrelserummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 16:15-18.15 Sammanträdesplats Beslutande Ulf Stenman, ordf. Åsa Björkman Ann-Sofie Grankulla Bertil Grankulla Ulf Holgers Carola Lassila Karita

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45.

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45. 03.10.2014 71 Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45 Sammanträdesplats: Polaris i Edsevö Beslutande Borgmästars, Yvonne Forsblom, Greger Käldman, Leif Lindfors, Ralf Wiklund, Senja ordförande.

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.12.2014

Sammanträdesdatum 10.12.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/2014 11/134 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-20.32 Sammanträdesplats Botnia Hotel & Restaurant Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 2/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica Nr 4/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17.3.2016 Nr 2/2016 2/12 Sammanträdestid Torsdagen den 17 mars 2016, kl. 18:30 19:30 Sammanträdesplats Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

Sammanträdesdatum 20.5.2015

Sammanträdesdatum 20.5.2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20.5.2015 Nr 4/2015 4/45 Sammanträdestid Onsdagen den 20.5.2015, kl. 19.00-20.10 Sammanträdesplats Nedervetil brandstation Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica

Läs mer

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Nummer 4/2013 Onsdagen den, kl. 16.30-17.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommungården i Lemland Perjus Ann-Sofi, ordförande Andersson Inger, vice ordförande

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Widjeskog, Marketta Dalvik, Sixten Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Myrskog, Kerstin. Kronoby, den 19 september 2012

Widjeskog, Marketta Dalvik, Sixten Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Myrskog, Kerstin. Kronoby, den 19 september 2012 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14/2012 14/348 Sammanträdestid Måndagen den 17 september 2012, kl. 18.00 20.00 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Lindgren, Hans-Erik Byggmästar, Liane Hagström,

Läs mer

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Lindroos

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 19.00 19.30 Kommungården. Enligt uppdrag, Hammarland den 21.01.2016 Kommuntekniker/byggnadsinspektör

Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 19.00 19.30 Kommungården. Enligt uppdrag, Hammarland den 21.01.2016 Kommuntekniker/byggnadsinspektör HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 21 januari 2016 Byggnadstekniska nämnden 27.01.2016 1-13 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 27 januari 2016 kl.

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, sessionssalen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, sessionssalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 18:00-19.50 Sammanträdesplats Kommungården, sessionssalen Beslutande Ahlskog Anders Björkskog Curt Björkskog Jonas Björkström Marita Bobacka Sten

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10 Sammanträdestid Tisdagen den 13 april 2010, klockan 19.30-21.40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård,

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 4 maj 2016 Byggnadstekniska nämnden 11.05.2016 47-62 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00

Läs mer

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 7 maj 2015 Byggnadstekniska nämnden 12.05.2015 52-70 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2015 55 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 7.10.2015kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.2.2014 2 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.2.2014 kl 18:30 18.55 kommungården i Jomala

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden Nr 8/2009 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-19:40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Blomroos Gunilla, ordf. -Salmén Jan, vice ordf. - Carlson Nina-Marie - Grönlund Ragnvald x Holmström

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.5.2014 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.5.2014 kl

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 Sammanträdestid Tisdagen den 12 maj 2009, klockan 19.30-21.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård, ordförande

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström Agneta x Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström Agneta x Söderlund Jessica Nr 4/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström

Läs mer

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30 Nr 10/2013 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården x Linde Guy, ordf. - Söderholm Mikael, vice ordf. - Areschoug Owe x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Mörn

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14 Sammanträdestid Onsdag 1.10.2014 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande, x

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 6/2016 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Nyholm Dan, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Bromels Marcus x Sirén Siw x Mörn Inger -

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.05.2016 2/16 Sammanträdestid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 17.30 17.50 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna x- Berndtsson

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 4/2011 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. - Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne -

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden Nr 3/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Beslutande Ödkarby skola x Eliasson Jesper, ordf. - Jansson Carina, vice ordf. - Högback Glenn x Renfors Kerstin x Sjölund Johan

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 10.10.2011 7 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 10.10.2011 kl

Läs mer

Samkommunstyrelsen Protokoll 2.10.2015

Samkommunstyrelsen Protokoll 2.10.2015 Samkommunstyrelsen Protokoll 7/2015 Sammanträdesnummer Sammanträdestid Sammanträdesplats 7/2015 Fredag kl. 10.00 11.35 Optima, Åminnevägen, Nykarleby Beslutande - Kenneth Holmgård, ordförande Bjarne Kull,

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen Nr 10/2011 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 08.00-8.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordf. x Lindgrén Jan, vice ordf. x Ahlqvist Annika x Fagerholm-Sjöblom Silvana

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.5.2014

Sammanträdesdatum 22.5.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2014 3/38 Sammanträdestid Torsdagen den 22 maj 2014, kl. 19-20.45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Albäck, Peter Backman, Inger Broända, Helena Byggmästar,

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11. Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11. Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11 Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 3/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Danielsson Peter x Fagerström Tove x Lindroos

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 3/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 18 april 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7.9.2017 Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen 7.9.2017, kl. 18.00-19.35 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 1-11 07.01.2014 1 Sammanträdestid: 18.30-19.50 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu Numminen

Läs mer

Sammanträdesdatum 12.06.2013. Onsdagen, den 12 juni 2013, kl.17.30-18.40 Restaurang Marinas

Sammanträdesdatum 12.06.2013. Onsdagen, den 12 juni 2013, kl.17.30-18.40 Restaurang Marinas KULTUR- OCH FRITIDS- NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2013 3/62 Sammanträdestid Sammanträdesplats Onsdagen, den 12 juni 2013, kl.17.30-18.40 Restaurang Marinas Beslutande: Ersättare: Backman, Inger Sandström,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2017 2/1 Sammanträdestid Torsdag, kl. 18.00 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Sandstedt, Per-Emil Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi Granholm,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid 17.3.2016 kl 13 KALLELSE 17.3.2016 Nr 2 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 10 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 11 PROTOKOLLJUSTERING 3

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 12.8.2013 Nr 6 Tid Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 45 Mötets laglighet och beslutförhet 3 46 Val av två protokolljusterare

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL 10.11.2014 321. Sammanträdestid: Måndagen den 10 november 2014, kl. 16.30 18.35. Kommungården, Bennäs

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL 10.11.2014 321. Sammanträdestid: Måndagen den 10 november 2014, kl. 16.30 18.35. Kommungården, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunstyrelsen PROTOKOLL 10.11.2014 321 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande Måndagen den 10 november 2014, kl. 16.30 18.35. Kommungården, Bennäs Ersättare Sandberg, Henrik

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015

KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015 KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015 10/122 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 - Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 87. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 88. PROTOKOLLJUSTERING 89. TOMTER Reservering

Läs mer

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Stenbäck, Mats Bjon, Inger Fröjdö, Benita. Kronoby, den 11 december 2015

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Stenbäck, Mats Bjon, Inger Fröjdö, Benita. Kronoby, den 11 december 2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 19/2015 19/377 Sammanträdestid Torsdagen den 10 december 2015, kl. 18:00-19.45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13.3.2018 Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Tisdagen den 13 mars, kl. 18.00 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Sandstedt, Per-Emil Ahlstrand, Monica

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nummer

Organ Sammanträdesdatum Nummer HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Den gemensamma lantbruksnämnden 2/2018 Onsdagen den 03.10.2018 kl 14.30-15.00 Kommunkansliet

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 9/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 21 november 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende:

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20. Sammanträdesdatum: 18.06.2014 Nr: 4 Paragrafer: 18-24 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.15 Beslutande Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 11/2014. Organ. Sammanträdesdatum Sida 11/221 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 11/2014. Organ. Sammanträdesdatum Sida 11/221 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2.6.2014 Nr 11/2014 11/221 Sammanträdestid Måndag 2.6.2014 kl. 15-15.30 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.4.2009 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.4.2009 kl

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013 KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013 1 Sammanträdestid: 19.45-20.30 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Göran Söderlund, I viceordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 16:15 - Sammanträdesplats Beslutande Ulf Stenman, ordf. Åsa Björkman Ann-Sofie Grankulla Bertil Grankulla Ulf Holgers Pia Kotanen Carola Lassila

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 09.04.2013 3/13. Sammanträdestid Tisdagen den 9 april 2013, kl. 18:30 21:00 Godby daghem

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 09.04.2013 3/13. Sammanträdestid Tisdagen den 9 april 2013, kl. 18:30 21:00 Godby daghem FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 09.04.2013 3/13 Sammanträdestid Tisdagen den 9 april 2013, kl. 18:30 21:00 Godby daghem x Dick Lindström, ordförande x

Läs mer

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Bjon, Inger. Kronoby, den 20 augusti 2014. Kronoby, den 26 augusti 2014

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Bjon, Inger. Kronoby, den 20 augusti 2014. Kronoby, den 26 augusti 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14/2014 14/275 Sammanträdestid Måndag, kl. 18-19.45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Sandström, Hans

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/1 Sammanträdestid Torsdag kl. 14:00-15:29 Sammanträdesplats Kommungården / styrelserummet Beslutande: Ersättare: Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00. Agneta Rydström viceordförande (N) Seija Vuori-Karlsson ersättare

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00. Agneta Rydström viceordförande (N) Seija Vuori-Karlsson ersättare BYGGNADSNÄMNDEN 08.02.2011 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00 Närvarande (N) Richard Björklund ordförande Mikael Söderholm ersättare(n) Agneta Rydström viceordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Mötet hålls via e-post. Björklund, Eva-Lott Kortell, Niklas Näse, Oscar Vigård, Nina-Marie Wikström, Samuel

Sammanträdesdatum Mötet hålls via e-post. Björklund, Eva-Lott Kortell, Niklas Näse, Oscar Vigård, Nina-Marie Wikström, Samuel KRONOBY OMRÅDESNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/24 Sammanträdestid Tisdagen den 26 juni 2018, kl. 14.01 14.52 Sammanträdesplats Mötet hålls via e-post Beslutande: Ersättare: Björklund, Eva-Lott

Läs mer

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 3/2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDNSVES 19 Mötets konstituering BILDNSVES 20 Tjänsteinnehavarbeslut för kännedom BILDNSVES 21 Arbetsplan för läsåret 2011 2012, svenska skola BILDNSVES 22 Den svenska förskolans

Läs mer

Sammanträdesdatum 21.8.2013

Sammanträdesdatum 21.8.2013 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21.8.2013 Nr 6/2013 6/89 Sammanträdestid Onsdagen den 21.8.2013, kl. 19.00 20.28 Sammanträdesplats Seljes semesterby Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata,

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 22.6.2015 9 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.6.2015 kl. 16:40 17:50. Kommunkansliet Nordberg Mika,

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12. Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 24.04.2012 04/12 Sammanträdestid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 18.30 21:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdestid: Måndagen den 18 december 2017, kl

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdestid: Måndagen den 18 december 2017, kl 18.12.2017 375 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande Måndagen den 18 december 2017, kl. 17.30 17.40. Purmo skola Ersättare Forsblom, Greger Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare:

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare: 1 BYGGNADSTEKNISKA 12-17 04.03.2014 NÄMNDEN Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande: Ordinarie: Tisdagen den 04.03.2014 kl.19.45-20.50 Kommunkansliet Ersättare: Stefan Sundman, ordförande Berit

Läs mer

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 15.12.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 12/2011 Tid: 15.12.2011 kl. 13.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19:00 20.35 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 35 Kallelse och beslutförhet KF 36 Val av protokolljusterare,

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2/2015 Sammanträdestid: Torsdagen den 5 mars 2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bjarne Häggman, teknisk chef

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bjarne Häggman, teknisk chef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 16.30 17.50 Sammanträdesplats Beslutande Granholm Olle, ordf. Jonas Ena Sandström Anette Björkskog Anna Kenneth Asplund Marita Björkström Kenneth

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1.2.2018 Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Torsdagen den 1 februari 2018, kl. 18:05 19:00 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter Ahlskog, Mats

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Köks- och städsektionen Tid 10.06.2015 kl. 13.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34 26 Val av

Läs mer

Sammanträdestid: Måndagen den 7 december 2015, kl. 10.00-16.00. (Sammanträdet avbröts för lunch kl. 12.30-13.45.) Kommungården, Bennäs

Sammanträdestid: Måndagen den 7 december 2015, kl. 10.00-16.00. (Sammanträdet avbröts för lunch kl. 12.30-13.45.) Kommungården, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunfullmäktige PROTOKOLL 07.12.2015 114 Sammanträdestid: Måndagen den 7 december 2015, kl. 10.00-16.00. (Sammanträdet avbröts för lunch kl. 12.30-13.45.) Sammanträdesplats: Beslutande

Läs mer

Tisdagen den 31.3.2015 kl. 19.00-21.50. Kommunkansliet i Nääs

Tisdagen den 31.3.2015 kl. 19.00-21.50. Kommunkansliet i Nääs Nr 3/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.50 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

TV-studion. ordförande viceordförande. kommundirektör sekreterare, planläggare kommunstyrelsens ordförande. Ralf Lindfors ordförande

TV-studion. ordförande viceordförande. kommundirektör sekreterare, planläggare kommunstyrelsens ordförande. Ralf Lindfors ordförande 13.12.2017 1 Sammanträdestid: Onsdagen 13.12.2017, kl. 14.00 16.00 Sammanträdesplats: TV-studion Beslutande Lindfors, Ralf Sjöskog, Niclas Backlund, Christian Borgmästars, Yvonne Södö, Siv ordförande viceordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 11.12.2013

Sammanträdesdatum 11.12.2013 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10/2013 10/148 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 19.59 Sammanträdesplats Botnia hotel & restaurant Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 27.09.2017 Socialnämnden 05.10.2017 98-104 Sammanträdestid Torsdagen den 5 oktober 2017 kl. 18.00-18.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 25.5.2015 Nr 3 Tid Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 18 Mötets laglighet och beslutförhet 3 19 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 BYGGNADSNÄMNDEN 04.09.2012 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 Närvarande (N) Guy Linde ordförande N Mikael Söderholm viceordförande Owe Areschoug ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12. Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12. Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 20.11.2012 11/12 Sammanträdestid Tisdagen den 20 november 2012, kl. 18:30 20:30 Godby daghem x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 5/2009. Sammanträdesdatum 19.10.2009. Organ Kommunfullmäktige

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 5/2009. Sammanträdesdatum 19.10.2009. Organ Kommunfullmäktige Nr 5/2009 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Häggblom Bert, ordförande x Karlsson Runar, vice ordförande x Björklund Richard - Blomroos Gunilla

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 1 / 10 Sammanträdestid: Tisdagen den 15.12.2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet, Söderby Ärendets nr 1. 52 Sammanträdets öppnande 2. 53 Sammanträdets

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 4.4.2016 5

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 4.4.2016 5 Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 4.4.2016 5 Sammanträdestid Sammanträdesplats Måndagen den 4 april 2016 kl. 19:40-22:00 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson, ordförande Kjell Berndtsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10 Sammanträdestid 5.5.2010 kl. 17.00 Beslutande Kommungården, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per, viceordf

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 7/2014 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 19.15 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. - Söderholm Mikael, vice ordf. - Danielsson Peter x Fagerström Tove - Lindroos

Läs mer