Events och sociala medier

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Events och sociala medier"

Transkript

1 Events och sociala medier Under året medverkade SFF och samarbetsklubbar (Stockholm Syndromes, Sigtuna och Uppsala) vid två stora ungdomevents. MY mässan 3 6 januari Martin Carlsson och Elliott Bavarian från förbundssstyrelsen gjorde en stor del av förberedelserna, UU stöttade ffa genom Paul Eriksson och Joel Högberg. Flera eldsjälar i klubbarna bidrog också ffa i genomförandet. Vi hade tillgång till ett temporärt inomhusgolv som vi delade med en innebandyaktör. Genomförda aktiviteter: Uppvisning ultimate med ungdomsspelare/funktionärer Prova på ultimate för alla nyfikna besökare Uppvisningsmatch seniorer lokala klubbar Discgolfkorg Kasttävling mot hastighetsmätare Utdelning minidiscar med klistermärke med Ultimate Sweden på Utdelning ultrastars + jstars till vinnare i kasttävling och engagerade i prova på aktiviteter Filmvisning ultimate på stor platt tv Företaget Discsport medverkade med visst material, marknadsföring och försäljning samt med aktörsavgiften till MY. Husbygårdsskolan medverkade genom den engagerade Idrottsläraren Måns Rybäck och ett antal tjejer och killar i 12 årsåldern som både körde uppvisning och spelade tillsammans med besökarna. Inför mässan testade vi en facebook kampanj för att boosta Ultimate Sweden på facebook samt för att försöka nå ut både till våra egna och även folk utanför frisbeen. Kampanjen utformades som en tävling och döptes till: VINN FRIBILJETTER TILL MY FRISBEE + BIOBILJETT samt se & testa ULTIMATE FRISBEE! https://www.facebook.com/events/ / Vi lyckades genom detta samt med bilder från mässan nå över 5000 unika personer under några dagar, ca hälften av vad MY i övrigt lyckades med på sociala medier. Även om vi lyckades bra med kampanjen insåg vi hur otroligt svårt det är att nå ut.

2 Inför mässan lyckades vi även genom Joel Högberg och UU trycka upp 3 st mycket välutformade rollups med bilder på svenska landslagsspelare från VM i Japan 2012, användbara för lång tid framöver. På plats exponerade vi mot en majoritet av mässans ca 8000 besökare och hade aktiv kontakt med ca 1000 personer fördelat på ungdomar i kompisgäng samt barn och deras familjer. Vi träffade Smart Ungdom vilket ledde till några tillfällen med samarbete senare under året. Vi fick en bra relation till ledningen av MY och vi blev taggade att fortsätta medverka på framtida mässor och events, något av ett avstamp för framtiden. Vi lärde oss att det är viktigt att delegera arbetet på många olika personer som har självständigt ansvar för sina respektive delar. Vi lärde oss även att det är svårt att engagera fler än de mest drivna eldsjälarna i klubbarna. För framtiden behöver man försöka hitta alternativa upplägg som naturligt drar fler av våra spelare som kan både spela själva men också agera förebilder. Likt andra aktörer borde vi kombinera prova på aktiviteter med läger/tävling. Den totala budgeten var ca 36000kr varav ca 7000kr utgjordes av rollupsen, drygt 8000kr till discar och annat material samt resterande 21000kr till transporter och ersättning till klubbarna och instruktörer.

3 Instruktörer med några av besökarna som spelade ultimate på MY WAS/We Are Stockholm aug, fd Ung08. Martin Carlsson från förbundssstyrelsen gjorde en stor del av förberedelserna, stöd från Elliott Bavarian, UU samt Lisa Fahlbeck Uppsala Fdk och Oda Klarén Sigtuna. Planeringen pågick över ett års tid. Vi lyckades få en av de största ytorna i Kungsträdgården, enklare form av konstgräs samt 0 kr i aktörsavgift. Vi kopierade stora delar av upplägget från MY men försökte även vidareutveckla alla koncept. Genomförda aktiviteter: Uppvisning ultimate med ungdomsspelare/funktionärer (Husbygårdsskolan och lokala klubbar bidrog med yngre ungdomar) Prova på ultimate för alla nyfikna besökare Uppvisningsmatch seniorer lokala klubbar Kasttävling mot hastighetsmätare, uppgraderade till två parallella mätare för att två personer skulle kunna utmana varandra lättare. Utdelning minidiscar med klistermärke med Ultimate Sweden på

4 Utdelning ultrastars + jstars till vinnare i kasttävling och engagerade i prova på aktiviteter Överlag vad samtliga aktiviteter mycket lyckade. Vi köpte bland annat in partytält (kom väl till pass under korta skurar). Istället för en kampanj inför eventet (som i samband med MY) beslutade vi att testa en tävling kopplad till sociala medier under själva eventet. Det upprättades en användare på Instagram med adress som via #ultimatesweden och kopplades till Ultimate Sweden på facebook. Detta ledde till att vi fick ett stort antal ungdomar att ta bilder med sina egna mobiler och posta så att de blev synliga både på deras egen instagram, på #ultimatesweden samt på Ultimate Sweden på facebook. Vi lyckades genom detta få många tusen besökare på Ultimate Sweden samt många likes, delningar, kommentarer och nya följare. Inför mässan lyckades vi även genom Joel Högberg trycka upp ett antal horisontella och vertikala banners med kortfattade regler på svenska och engelska utan kostnad genom sponsring från Arkitektkopia, användbara för lång tid framöver. På plats exponerade vi mot många tusen av de totalt ca besökarna och hade aktiv kontakt med uppskattningsvis ett par tusen personer. Vi fick en bra relation till ledningen av WAS och vi har redan blivit tillfrågade och tackat ja till att medverka i någon form sommaren Största skillnaderna mellan MY och WAS är att WAS är utomhus, otroligt många besökare samt väldigt trångt med plats. Mot bakgrund av det omfattande arbete som krävs både inför och under sådana här event

5 behöver vår arbetsmetod utvecklas. Det bästa hade varit att projektanställa en person som ansvarar för all övergripande samordning, deadlines, avtal, samarbetspartners etc. Klubbarna behöver ta ett större ansvar, med undantag för några få eldsjälar fick vi väldigt lite och sent gensvar vilket blir en onödig osäkerhetsfaktor. Optimalt hade varit att ha minst 8st verbala, merkantila unga elit/landslagsspelare/ledare som i par tar ansvar för olika delar av riggning samt genomförande på plats. Den totala budgeten var 29300kr, fördelat på 6700kr material, andra inköp och transporter samt resterande 22300kr ersättning till klubbar och instruktörer. Instruktör Jacob Arén tillsammans med en omgång besökare som spelat ultimate på WAS13. Smart Ungdom Elliott Bavarian arrangerade med stöd av Martin Carlsson och i samarbete med Stockholm Syndromes ultimateinstruktion och prova på aktivitet för ca 100 ungdomar i samband med Smart Ungdoms årliga Ungdomskonferens i Stockholm. Deltagarna var representanter för lokalföreningar från hela landet och samlades under två dagar för antidrog/antirökning föreläsningar, workshops, team building aktiviteter etc. Det blev ultimateövningar, fairplay snack och spel med mycket positiv feedback efteråt.

6 Elliott kör presentation. Filmer och facebook promotion 2013 Film nr 1: UU lät filma och klippa ihop en kort dokumentär om mixedlandslagets guldresa på Beach EM under sommaren. Filmen lades upp på samt länkades 25 december på Ultimate Sweden och marknadsfördes genom facebook promotion för 200kr vilket resulterade i exponering mot över 10,5 K personer under 24h. Filmen hade även ca 800 exponeringar genom våra egna följare. Se bifogade screenshots från facebook. Siffrorna kan skilja något då bilderna är tagna vid lite olika tidpunkter.

7

8

9

10 Film nr 2: Joel Rahme Sigtuna bidrog med filmsekvens från en dammatch där Oda Klarén går ned i split vid en rotering i samband med en målpass. Filmen redigerades, postades på samt länkades på Ultimate Sweden. Därefter marknadsfördes den genom facebook promoton för 270kr vilket medförde exponering mot pers under 24h varav 1870 pers interagerade på något sätt: 957 såg filmen embedded, 860 klickade på länken till Youtube, 12 gillade posten och 45 kollade på bild (Ultimate Swedens presbild?). Som framgår av bifogade screenshots valdes ålder år, både tjejer och killar samt geografisk spridning efter var vi har ultimateverksamhet idag för att om möjligt stötta dessa klubbar. Värt att notera att 97,6% av de som interagerade var killar men beror väl dels på olika beteenden och dels på hur en post är utformad (sport, tjej). Posten formulerades medvetet för att väcka nyfikenhet bland folk utanför sporten.

11 Utöver detta har 1382 av våra egna följare och deras vänner exponerats för posten (kallas organic reaches) varav 565 pers verkar ha klickat på posten/länken (lite osäkert hur man ska utläsa statistiken). Kan dock stämma då filmen på Youtube fått över 1500 views under första 24h. Ultimate Sweden fick även fått 11 nya likes på Ultimate Sweden dvs fler att nå direkt med framtida uppdateringar av olika slag. Det kan tyckas lite men Ultimate Swedens fan bas kan anses generellt väldigt kvalitativ, de flesta har ett specifikt intresse för ultimate och Ultimate Sweden har redan nått ut till väldigt många av våra aktiva. De som nu tillkommer är utanför sporten, nya i sporten eller äldre som tidigare varit svåra att nå. Å ena sidan är det bra med kvalitativ fan bas, å andra sidan skulle det behövas fler som är intresserade av sport, ufcl, mässor, events och sociala sammanhang där det händer saker för att få mer spridning. Det finns en del idéer kring detta för framtiden.

12

13

14

15 Hur ekonomiskt effektivt var det att boosta post via facebook promotion? Beach filmen: pers/200kr=53,445 pers exponerades per krona 147pers/200kr=0,735 interaktioner per krona eller 200/147=1,36kr kostnad per interaktion Attraktionskraft 147 interaktioner/10689 exponeringar=0,01375=1,37% klickade på posten (2% i statistiken men de räknar annorlunda, osäkert exakt hur). Oda filmen: pers/270kr=55,859 pers exp per krona 1870/270=6,926 interaktioner per krona eller 14öre kostnad per interaktion Attraktionskraft 1870 interaktioner/ exp=0,124=12,4% klickade på posten (8% i statistiken men de räknar annorlunda) Man skulle då kunna säga att Oda filmen var ca 12,4/1,37=ca 9 ggr mer effektiv reklam än beach filmen. Bör också nämnas att allt detta alltså är över första 24h dvs boostens varighet. Därefter fortsätter både organic och betalda exponeringar att rulla in, de betalda måste då handla om indirekta effekter dvs att en person uppmärksammar en annan persons like etc. Beach filmen ökade från 147 till 219 interaktioner 3 dagar efter att boosten avslutades, positiv utveckling som

16 gärna får puttra vidare så länge som möjligt. Givetvis har bägge boostrarna var för sig genererat mer exponering än Ultimate Sweden någonsin tidigare haft. Tidigare rekord ligger runt i samband med MY och WAS utan betald boosting men då över flera dagar. Skillnaden i exponering mellan förra och denna vecka är hittills över +7500%. En bild som illustrerar exponeringen mellan feb 2012 och dec 2013 bifogas. Topparna visar exponeringen enskilda dagar medan det är ytan/integralen under flera dagar som motsvarar totala exponeringen för en post. Därför svårt att från bilden avläsa totalexponering. Inne i facebook insights kan man förstås zooma in och få bättre förståelse. Det framgår hur som helst tydligt hur extremt mkt större exponering boosten ger under enskilda dygn. Det bifogas även en bild med vilka händelser som genererat de större topparna för översikt. En invändning kan vara att enbart exponering inte säger så mkt, att ffa eller endast interaktioner ska läggas vikt vid. Men kanske är exponering, dvs att folk ser nyckelord som ultimate frisbee mm i sitt flöde långsiktigt värdefullt för oss. Vi riktar trots allt boosten dit vi vill, ålder, kön, geografi. Framtiden De båda filmerna planeras att postas ännu en gång i början av 2014 men då som filer på Ultimate Sweden där alla inblandade taggas + länk till youtube vilket kommer ge ytterligare stor exponering, men denna gång ffa inom det som kallas friends of fans. Vi håller även på att ta fram översättning till eng subtitles till beachfilmen, den kommer därefter att spridas i internationella forum. Det rekommenderas att förbundsstyrelse och UU 2014 och framåt tar aktiv ställning till hur vi ska nyttja olika typer av marknadsföringsmöjligheter inkl sociala medier. Ska vi fortsätta testa och nyttja metoden som testats ovan? Vilka typer av poster ska boostas? Internationella framgångar, filmer, årets utmärkelser, SM veckan mfl arr, ungdomsevents? Hur mkt ska man isf lägga på de olika posterna? Ok att lägga tex 1000kr på att uppmärksamma en bra formulerad post med 60s optimerad film om EM guld och nå ca ungdomar eller vad är rimligt? Ska vi köra flera mindre boosters på samma post, tex separata för killar och tjejer för att nå ut bättre till alla? Andra analyser?

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Grades of Glory UF- Företagsrapport

Grades of Glory UF- Företagsrapport 1 Grades of Glory UF- Företagsrapport Räkenskapsår: 2013/2014 (Sep 2013- Maj 2014) Styrelsemedlemmar: Erik Alenrud Joakim Flink Carl-Oscar Sturén Alva Sundquist Erik Nytell Region: Stockholm Rådgivare:

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

Guide för sociala medier

Guide för sociala medier Guide för sociala medier 2 Handelns framtid är digital Att vara ständigt uppkopplad är idag inga konstigheter. 85 procent av svenskarna över 16 år har tillgång till nätet i hemmet och hela 81 procent av

Läs mer

HANDBOK FÖR SOCIALA MEDIER

HANDBOK FÖR SOCIALA MEDIER HANDBOK FÖR SOCIALA MEDIER Av Sveriges Annonsörers mediekommitté för internetreklam 2012 INNEHÅLL 1. ELVA SAKER ATT TÄNKA PÅ 3 1.1 VAR FINNS DINA KUNDER 3 1.2 FÖRSTÅ KANALEN 3 1.3 VAD SÄGS OM DITT VARUMÄRKE?

Läs mer

Slutrapport för projektet. Fler ger mer 2009-2011

Slutrapport för projektet. Fler ger mer 2009-2011 Slutrapport för projektet Fler ger mer 2009-2011 Maud Willardsson Engström Projektledare Februari 2011 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Rekommendationer... 3 Vad är Fler ger mer?... 4 Hur

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Bankuellt Nr 8 Februari 2013

Bankuellt Nr 8 Februari 2013 Bankuellt Nr 8 Februari 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Under 2012 hände något historiskt. Bergslagens Sparbank öppnade ett nytt kontor på en ort som varit utan bankkontor

Läs mer

Delårsrapport. Kronobergs län 2012 / 2013. Lärare: Rådgivare: Period:

Delårsrapport. Kronobergs län 2012 / 2013. Lärare: Rådgivare: Period: Delårsrapport Kronobergs län 2012 / 2013 Lärare: Rådgivare: Period: Martin Glawe Oscar Lundin, Ung Omsorg Sverige AB 01.09.2012-31.01.2013 Innehållsförteckning 1. 2. 4. 6. 7. 9. 10. 11. VD har ordet Produktutveckling

Läs mer

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT 1 INLEDNING 1.1 Allmänna uppgifter Datum: 2012-07-02 Projekttid: 2010-07-15 2012-06-30 Stödmottagare (organisation): Nora Utveckling AB Projektnamn: BergslagsTramp Journalnummer:

Läs mer

Nu blir vi yngre! Utveckling av barn- och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen

Nu blir vi yngre! Utveckling av barn- och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen Nu blir vi yngre! Utveckling av barn och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen Inledning Bakgrunden till denna förstudie är det föryngringsarbete som påbörjats genom Heimbygdas

Läs mer

Priset, tillgänglighet, företag, miljö, estetik, hälsa, socialt, teknik. Utveckla produkt, tjänst eller

Priset, tillgänglighet, företag, miljö, estetik, hälsa, socialt, teknik. Utveckla produkt, tjänst eller Designprocessen 1/4 Genom hela vårt arbete med detta bidrag till Design Open har vi utgått efter den designprocess som Svensk Industridesign presenterar på sin hemsida, samt även kunskaper vi fått genom

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

Årsredovisning. Skolor: Hagagymnasiet/Haraldsbogymnasiet. Årsredovisning Teatermakarna Dalarna UF. Handledare: Annelie Westergren

Årsredovisning. Skolor: Hagagymnasiet/Haraldsbogymnasiet. Årsredovisning Teatermakarna Dalarna UF. Handledare: Annelie Westergren Årsredovisning Årsredovisning Teatermakarna Dalarna UF Räkenskapsår 2012-09-01 2013-05-15 Registreringsnummer: W016508 Kommun: Borlänge/Falun UF-region: Dalarna Skolor: Hagagymnasiet/Haraldsbogymnasiet

Läs mer

Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén?

Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén? Enkät sammanfattning Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén? Att det skulle bli kul, bra och peppande. Väcka hela Sverige typ. Jag hoppades att jag skulle möta lokala arrangörer

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

SAY IT! - en handbok i kommunikation

SAY IT! - en handbok i kommunikation SAY IT! - en handbok i kommunikation SAY IT! - en handbok i kommunikation TEXT, ILLUSTRATIONER, LAYOUT och METODUTVECKLING: Jonas Nilsson / Organisationsutvecklare / jonas.nilsson@viunga.se MED FEEDBACK,

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 UNDERSÖKNINGSMETOD Rapporten bygger i huvudsak på en undersökning som är genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Eniro. Undersökningen, i form av telefonintervjuer,

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Kungälvsmat. Slutrapport. Jornalnummer: 2010-7842

Kungälvsmat. Slutrapport. Jornalnummer: 2010-7842 Kungälvsmat Slutrapport Jornalnummer: 2010-7842 Slutrapport Kungälvsmat Innehållsförteckning Slutrapport Kungälvsmat 2 1. Redovisning av projektet Kungälvsmat 3 1.1 Journalnummer 3 1.2 Stödmottagare 3

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Ansökan från Rörelsen Gatans Röst & Ansikte. 2014-01-23 Vår referens. Per-Erik Ebbeståhl Avdelningschef. Per-Erik.Ebbestahl@malmo.

Tjänsteskrivelse. Ansökan från Rörelsen Gatans Röst & Ansikte. 2014-01-23 Vår referens. Per-Erik Ebbeståhl Avdelningschef. Per-Erik.Ebbestahl@malmo. SIGNERAD 2014-01-23 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2014-01-23 Vår referens Per-Erik Ebbeståhl Avdelningschef Tjänsteskrivelse Per-Erik.Ebbestahl@malmo.se Ansökan från STK-2013-1156 Sammanfattning

Läs mer

Social Impact Report

Social Impact Report Sammanfattning 2011 var året då verksamheten verkligen skalades upp och spred sig snabbare än någonsin förr. Vi hjälpte fler barn och ungdomar än tidigare, ca 50.000 elever från hela Sverige fick under

Läs mer

innehållsstrategi för sociala medier Lena Leigert

innehållsstrategi för sociala medier Lena Leigert innehållsstrategi för sociala medier Lena Leigert Detta är provsidor ur boken Innehållsstrategi för sociala medier. Boken och tillhörande övningsbok säljs på kreafonbutiken.se, från och med 20 januari

Läs mer

Slutrapport för Projektet Stödja barn och unga på nätet.

Slutrapport för Projektet Stödja barn och unga på nätet. Slutrapport för Projektet Stödja barn och unga på nätet. Innehåll: 1. Inledning. 2. Projektbeskrivning. 3. Mål och syfte. 4. Utvärdering av resultaten och projektet. 5. Kort sammanfattning av våra synpunkter

Läs mer

Utvärdering av lärplattor i undervisningen i Gislaveds grundskolor. Jan Hylén

Utvärdering av lärplattor i undervisningen i Gislaveds grundskolor. Jan Hylén Utvärdering av lärplattor i undervisningen i Gislaveds grundskolor Jan Hylén Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Bakgrund...4 3. Genomförande av undersökningen...4 4. Hur fungerar lärplattorna i skolans

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

SÄG JA LITE OFTARE. Summerade projektrapporter

SÄG JA LITE OFTARE. Summerade projektrapporter SÄG JA LITE OFTARE Summerade projektrapporter Innehållsförteckning Bakgrund 2 Projektsammanfattning 3-13 Projektrapport period 1 14-18 Projektrapport period 2 19-27 Projektrapport period 3 28-31 Projektrapport

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland. Av Dotank AB

SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland. Av Dotank AB SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland Av Dotank AB 2012 Inledning Nedan följer en sammanställning över fem grupper med företagare som diskuterat stöd för entreprenörskap

Läs mer