2 Val av protokollsjusterare. Förslag Christina Johansson. 5 Motion om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2 Val av protokollsjusterare. Förslag Christina Johansson. 5 Motion om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun"

Transkript

1 Kallelse och föredragningslista Kultur- och fritidsnämnden Ersättarna för kännedom Dag: Tid: Kl 13:30 Plats: Sammanträdesrum Rådhuset Ärenden: 1 Upprop 2 Val av protokollsjusterare. Förslag Christina Johansson 3 Redovisning av delegeringsbeslut 4 Redovisning av ordförandebeslut bilaga 5 Motion om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun 6 Motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum 7 Motion om att införa digitala fiskekort (återremiss) 8 Yttrande - Inrättande av K-center i Falkenbergs kommun 9 Medborgarförslag om ändrade öppettider på biblioteket 10 Plan för ekonomisk internkontroll 11 Skrivelser 12 Information 13 Övriga frågor Falkenberg Per Johansson Katarina Nilsson

2 Kultur- och fritidsnämnden Redovisning av delegationsbeslut Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta 1 anteckna lämnad information Anmälan av beslut fattade med stöd av given delegation kultur- och fritidsnämnden 28/2013 Datum Diarienr Ärende Delegat Anställningsavtal TV 100% verksamhetsledare Anläggning Christian Fager Anställningsavtal AVA 100% bibliotekarie Peter Gerhardson Anställningsavtal AVA 50% Utredare bidrag Carola Andersson Anställningsavtal AVA 75% Utredare bidrag Carola Andersson Anställningsavtal Säsongsanst. Parken Fredrik Lindespång Anställningsavtal AVA 100% Parken Fredrik Lindespång Anställningsavtal AVA tim utredare Carola Andersson 2 (12)

3 Redovisning av ordförandebeslut Kultur-och fritidsförvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta 1 anteckna lämnad information Anmälan av beslut fattade med stöd av given delegation kultur- och fritidsnämnden 28/2013 Datum Diarienr Ärende Delegat Förändring i äskande, budget m.m, Dnr Per Johansson 3 (12)

4 Motion om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun. Dnr Förvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta 1 avstyrka motionen om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun. Beslutsunderlag Internremiss från kanslienheten Motion från Marcelle Farjallah (Dnr: KS ). Sammanfattning av ärendet Kanslienheten har i en internremiss till kultur- och fritidsnämnden begärt yttrande över en motion om att bilda en integrationsenhet i kommunen, senast Ekonomi Förslaget påverkar inte nämndens ekonomi. Övervägande Marcelle Farjallah har inlämnat en motion om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun. Motionären anser att kommunen behöver stärka sin organisation för att kunna ta sitt ansvar, enligt den nya lagen om etableringsinsatser. Integration kräver insatser både mot de människor som är nya i ett samhälle och de människor som finns sedan tidigare. Att arbeta med integration kräver långsiktighet och kontinuitet för att ge ett gott resultat. Att ta fram och verkställa en integrationspolicy är ett uppdrag som kan hanteras genom samarbete mellan förvaltningarna, inom den befintliga organisationen. Implementering av integrationsarbetet i varje förvaltnings ordinarie uppdrag är en garanti för att få en god och långsiktig effekt. Det är i verksamheterna det reella arbetet utförs, men det kräver klara mål, förutsättningar i form av resurser (kunskap, tid, ekonomi), uppföljning och dokumentation för att lyckas. Ekonomiska resurser måste i första hand läggas på att i berörda verksamheter kunna utföra tydliga uppdrag och nå uppsatta mål. Inrättandet av en integrationsenhet riskerar att splittra resurserna och därmed försvåra det viktiga arbetet. 4 (12)

5 Motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum. Dnr Förvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta 1. uppdra till förvaltningen att i arbetet med lekplatsplan överväga en mobil lekplats 2. föreslå kommunfullmäktige, med nämndens beslut, anse motionen besvarad. Beslutsunderlag Internremiss från kanslienheten Motion från Lena Carlbom och Niklas Selander (Dnr: KS ). Sammanfattning av ärendet Kanslienheten har i en internremiss till kultur- och fritidsnämnden begärt yttrande över en motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum, senast Ekonomi Förslaget påverkar inte nämndens ekonomi. Övervägande Lena Carlbom och Niklas Selander har inlämnat en motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum. Motionärerna anser att en lekplats i centrum skulle göra det möjligt för barnfamiljer att vistas i centrum på ett enklare sätt. Placeringen skulle vara i närheten av serveringar och med en lekmiljö liknande den i köpcentrum eller lekland. Mobila lekplatser är inget som finns som standard hos kommunens leverantörer av utrustning till lekplatser. Ett fåtal mobila lekplatser har utförts som specialprojekt. Kontakt har tagits med Vimmerby kommun som idag har en lekplats på Sommartorget, som kan klassas som mobil lekplats. Lekplatsen på torget sätts upp inför sommaren och tas ner i slutet på augusti. Kostnaden för Vimmerby kommun uppgår till kr per år. Intervallet beror på hur stora reperationer det är på lekredskap och annat material. Vimmerby kommun har försökt att få näringsidkarna att ställa upp som medfinansiärer, men hittills misslyckats. Kultur- och fritidsförvaltningen har av nämnden fått i uppdrag att ta fram en lekplatsplan. Planen syftar till att utifrån en nulägesbeskrivning av lekplatsernas kondition och lekvärde ge riktlinjer för hur lekmiljöerna i kommunen kan utvecklas och förbättras. Planen utgår från ett helhetstänkande kring lekplatsernas tillgänglighet och utformning, samt ger vägledning vid nyanläggning. Planen fastslår vidare hur lekplatserna långsiktigt ska utvecklas och planeras. I arbetet med lekplatsplanen blir övervägande av en mobil lekplats en naturlig del. 5 (12)

6 Motion om att införa digitalt fiskekort (återremiss). Dnr Förvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta 1. uppdra till laxfiskekommittén att, i samverkan med övriga fiskevårdsområden längs Ätran, utreda möjligheterna att införa digitala fiskekort. 2 föreslå kommunfullmäktige, med nämndens beslut, anse motionen besvarad. Beslutsunderlag Kommunstyrelsens arbetsutskott beslut , 180. Tjänsteskrivelse från Bengt Orsander Internremiss från kanslienheten Motion från Sara-Lena Bjälkö (Dnr: KS ). Sammanfattning av ärendet Kommunstyrelsens arbetsutskott har återremitterat ärendet till kultur- och fritidsnämnden för behandling. Ekonomi Förslaget påverkar i nuvarande utformning inte nämndens ekonomi. Ett införande av digitalt fiskekort innebär en provision till leverantören om % av intäkterna. Övervägande Sara-Lena Bjälkö har inlämnat en motion, om att införa digitalt fiskekort vid kommunens fiskevårdsområden. Kultur- och fritidsförvaltningen har tidigare lämnat en tjänsteskrivelse från ansvarig handläggare, som yttrande över motionen. I yttrandet framhålls att det inte är kommunen som beslutar hur fiskevårdsområdena skall sälja sina fiskekort. Det är vattenägaren eller fiskevårdsområdena som via sina föreningar fastställer regler för fisket och beslutar om hur fiskekort skall säljas. I Ätran är det bara Östra Frölunda-Mårdaklevs Fiskevårdsområde som säljer fiskekort digitalt och det är ovanligt att man för andra åar med tillgång till lax och öring säljer digitala fiskekort. Det beslut som kommunen kan fatta gäller den del av Ätrans laxfiske som kommunen via kultur- och fritidsförvaltningen administrerar. Det finns flera nackdelar med att sälja digitala fiskekort som redovisas i yttrandet: Antalet fiskare kan inte begränsas vid hög belastning. Det ger ingen möjlighet till återbetalning. Fisketillsynen försvåras. Fiskekort till av kommunen administrerade fiskevatten säljs via betalautomat i Laxstugan. Stugan har bra öppet tider, alla fiskedagar kl Fiskekort kan även köpas på Falkenbergs 6 (12)

7 turistbyrå, avtalet är dock uppsagt. Kultur- och fritidsförvaltningen har undersökt vad en försäljning via företaget ifiske skulle innebära. Det är, på grund av leverantörens beloppsbegränsningar, endast möjligt att köpa dagskort via SMS. Veckokort och årskort måste alltså i detta fall fortfarande köpas via automaten Via webb kan alla korttyper köpas. För sina tjänster tar leverantören en provision om %, beroende på kortens försäljningspris. Det är ingen tvekan om att utvecklingen går mot att allt fler använder digitala medier för information och inköp. Därför bör den nya laxfiskekommittén ändå få utreda möjligheterna med digitala fiskekort. Kontakter bör tas med alla fiskevårdsområden längs Ätran, för att få fram en gemensam plan för framtiden vad gäller fiske- och vattenvård. 7 (12)

8 Yttrande Inrättande av K-center i Falkenbergs kommun 8 (12)

9 Medborgarförslag om ändrade öppettider på biblioteket. Dnr Förvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta 1. det av kultur- och fritidsnämnden beslutade uppdraget att se över huvudbibliotekets öppettider redovisas när utredningen kring gymnasieskolans framtid är klar. 2. föreslå kommunfullmäktige, med nämndens övervägande och beslut, anse medborgarförslaget besvarat. Beslutsunderlag Internremiss från kanslienheten Medborgarförslag från Ulrika Ejnarsson (Dnr: KS ). Sammanfattning av ärendet Kanslienheten har i en internremiss till kultur- och fritidsnämnden begärt yttrande över ett medborgarförslag om ändrade öppettider på biblioteket, senast Ekonomi Förslaget påverkar inte nämndens ekonomi. Övervägande Ulrika Ejnarsson har inlämnat ett medborgarförslag, om ändrade öppettider på biblioteket. Förslagsställaren anser att biblioteket borde öppna kl. 10 på lördagar och eventuellt ytterligare ett par dagar. Öppettiderna vid de kommunala biblioteken ses över löpande och förslag till förändringar lämnas till kultur- och fritidsnämnden. En översyn av öppettiderna vid huvudbiblioteket i Falkenberg har redan initierats av kultur- och fritidsnämnden. Som fastslagits i nämndens yttrande över motionen om förbättrade öppettider vid biblioteken (Dnr: ), är öppettiderna vid Falkenbergs bibliotek av den maximala omfattning som befintlig personalresurs möjliggör. Öppethållandet på lördagar är för närvarande mellan kl och 14.00, medan personalens arbetstid är 4 timmar inklusive föroch efterarbete. En utökning med en timme är möjlig, men innebär att motsvarande ledighet behöver tas ut under annan del av arbetsveckan, vilket påverkar schemaläggningen och tar resurser från annan verksamhet inom biblioteken. Nämnden vidhåller att förslag till eventuella förändringar behandlas efter att genomlysningen av gymnasieskolan är slutförd, så att en klar bild finns av huvudbibliotekets framtida verksamhet. 9 (12)

10 Plan för ekonomisk internkontroll. Dnr Förvaltningen föreslår kultur-och fritidsnämnden besluta 1 Anta planen för ekonomisk internkontroll för perioden Beslutsunderlag Plan för ekonomisk internkontroll för kultur- och fritidsförvaltningen Sammanfattning av ärendet Förvaltningen ska årligen ta fram en plan för ekonomisk internkontroll, vilken visar prioriterade områden som granskas utöver den normala rutinmässiga kontrollen. Nämnden har det yttersta ansvaret för verksamheternas interna ekonomiska kontroll. För kommande period kontrolleras följande processer: Försäljningskassor Handkassor Övrig kontanthantering Direktutbetalningar Cirkulationsmallar Budget och prognos Leverantörsfakturor o Moms o Representation Förvaltningsextern kontering Ekonomi Förslaget säkerställer att nämnden ansvarar för god ekonomisk internkontroll. Övervägande Förvaltningens plan för ekonomisk internkontroll upprättas och revideras årligen eller om förändring sker. För en del av de processer som hittills granskats är bedömningen att kontrollen fungerar tillämpligt och att nya rutiner, enligt förslag, bör granskas. Beslutet expedieras till: Ekonomikontoret 10 (12)

11 Skrivelser Kultur-och fritidsförvaltningen föreslår kultur-och fritidsnämnden besluta 1 anteckna lämna information Inkomna skrivelser Beslut från Miljö & hälsoskydd Föreläggande om åtgärder vid konstgräsplaner, Malmen 1, Eldstaden 7 Avsägelse av uppdrag i kultur-och fritidsnämnden Underrättelse av beslut Åtal mot misstänkt inbrott Falkenbergs IH 2012 Utdrag ur protokoll från kommunstyrelsen överföring av centrala budgetmedel Fråga och svar om talangtävling Inspektionsrapport från Miljö & hälsoskydd Hälsoskyddstillsyn på Vessigebadet Fråga och svar angående vänortsbidrag Statistiska centralbyrån Arbetskraftsbarometern Fråga och svar angående gungor på Anders Anderssonsväg Fråga och svar angående bidrag för inköp av skor Fråga och svar angående anställning på Falkenbergs bibliotek Fråga och svar angående badklåda Information angående avtal FABO Tjänsteskrivelse Interndebitering av informationsmaterial Utgående skrivelse Tjänsteskrivelse Intyg angående föreningsdriven fritidsgård Tjänsteskrivelse Begäran om utbetalning av bidrag 11 (12)

12 Information Kultur-och fritidsförvaltningen föreslår Kultur-och fritidsnämnden beslutar 1 anteckna lämna information Ekonomi Bidragssammanställning 12 (12)

Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129

Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129 kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-11-05 243 Motion om att införa digitala fiskekort. (AU 322) KS 2013-129 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Meddela motionären att kultur-

Läs mer

Motion om att införa digitala fiskekort. Dnr KS 2013-129

Motion om att införa digitala fiskekort. Dnr KS 2013-129 2013-10-22 322 Motion om att införa digitala fiskekort. Dnr KS 2013-129 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Meddela motionären att kultur- och

Läs mer

Motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum. (AU 309) KS 2013-219

Motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum. (AU 309) KS 2013-219 kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-11-05 233 Motion om en flyttbar/tillfällig lekplats i Falkenbergs centrum. (AU 309) KS 2013-219 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Protokollet justerat Rådhuset 2014-03-21 00:00 och anslaget 2014-03-21

Protokollet justerat Rådhuset 2014-03-21 00:00 och anslaget 2014-03-21 Sammanträdesdatum 2014-03-18 Sammanträdestid 13:30-17:00 Ajournering 14:45-15:00 Protokoll Nr 3 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän

Läs mer

Medborgarförslag om utökning och förbättring av frisbeegolfbanan vid Vallarna. (AU 17) KS 2014-315

Medborgarförslag om utökning och förbättring av frisbeegolfbanan vid Vallarna. (AU 17) KS 2014-315 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 49 Medborgarförslag om utökning och förbättring av frisbeegolfbanan vid Vallarna. (AU 17) KS 2014-315 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398

Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-25 63 Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398 KS, KF Beslut

Läs mer

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74.

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-09 370 Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna

Läs mer

Motion om genomlysning av mottagandet av nyanlända. KS 2014-422

Motion om genomlysning av mottagandet av nyanlända. KS 2014-422 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-03-17 82 Motion om genomlysning av mottagandet av nyanlända. KS 2014-422 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-06-10 192 Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Motion om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun. (AU 32) KS

Motion om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun. (AU 32) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 44 Motion om att bilda en integrationsenhet i Falkenbergs kommun. (AU 32) KS 2013-203 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Redovisning av delegeringsärende.

Redovisning av delegeringsärende. 1 Redovisning av delegeringsärende. Kultur- och fritidsnämnden beslutar 1 anteckna lämnad information Anmälan av beslut fattade med stöd av given delegation kultur- och fritidsnämnden 5/2012 Datum Diarienr

Läs mer

Medborgarförslag om hjärtstartare vid Röda korsstugan på Skrea strand. (AU 280) Dnr KS 2013-226

Medborgarförslag om hjärtstartare vid Röda korsstugan på Skrea strand. (AU 280) Dnr KS 2013-226 kommunstyrelsen i Falkenberg 2013-10-08 211 Medborgarförslag om hjärtstartare vid Röda korsstugan på Skrea strand. (AU 280) Dnr KS 2013-226 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag

Läs mer

Uppdrag i budget rapport från integrationsberedningen om hur integration av asylsökande och nyanlända kan förbättras i kommunen. KS 2015-112.

Uppdrag i budget rapport från integrationsberedningen om hur integration av asylsökande och nyanlända kan förbättras i kommunen. KS 2015-112. Beslutsförslag 2014-08-06 Kommunstyrelseförvaltningen Kanslienheten Jenny Antonsson Uppdrag i budget rapport från integrationsberedningen om hur integration av asylsökande och nyanlända kan förbättras

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Motion om sänkt rösträttsålder till 16 år i kommunalvalet i Falkenbergs kommun. Dnr KS 2012-449

Motion om sänkt rösträttsålder till 16 år i kommunalvalet i Falkenbergs kommun. Dnr KS 2012-449 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-01-29 23 Motion om sänkt rösträttsålder till 16 år i kommunalvalet i. Dnr KS 2012-449 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

2014-02-04. Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303

2014-02-04. Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 33 Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 63 Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets

Läs mer

Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering. Dnr 2012-387

Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk identifiering. Dnr 2012-387 Beslutsförslag H Kommunstyrelseförvaltningen Yttrande över promemorian Myndigheters tillgång till tjänster för elektronisk Dnr 2012-387 Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Läs mer

Medborgarförslag om att bygga en handikappanpassad fikaplats vid strandkanten på Skrea strand. (AU 283) KS 2014-151

Medborgarförslag om att bygga en handikappanpassad fikaplats vid strandkanten på Skrea strand. (AU 283) KS 2014-151 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-10-07 243 Medborgarförslag om att bygga en handikappanpassad fikaplats vid strandkanten på Skrea strand. (AU 283) KS 2014-151 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Medborgarförslag om att täcka Rådhustorget med gräs under två veckor sommartid. (AU 247) KS 2014-166

Medborgarförslag om att täcka Rådhustorget med gräs under två veckor sommartid. (AU 247) KS 2014-166 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-09-09 217 Medborgarförslag om att täcka Rådhustorget med gräs under två veckor sommartid. (AU 247) KS 2014-166 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Motion om klassfarmorsystem. (AU 215) KS 2014-14

Motion om klassfarmorsystem. (AU 215) KS 2014-14 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 189 Motion om klassfarmorsystem. (AU 215) KS 2014-14 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Motion om färgade ytor på parkeringar för rörelsehindrade. Dnr KS 2013-183

Motion om färgade ytor på parkeringar för rörelsehindrade. Dnr KS 2013-183 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-10-22 321 Motion om färgade ytor på parkeringar för rörelsehindrade. Dnr KS 2013-183 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401

Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 32 Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 56 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. (AU 42) KS 2014-55 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

ABCD. Ärendehantering Granskningsrapport. Säters kommun. Offentlig sektor KPMG AB 2012-11-29 Antal sidor:6 Säter är hant.docx

ABCD. Ärendehantering Granskningsrapport. Säters kommun. Offentlig sektor KPMG AB 2012-11-29 Antal sidor:6 Säter är hant.docx Säters kommun Ärendehantering Granskningsrapport Offentlig sektor KPMG AB 2012-11-29 Antal sidor:6 Säter är hant.docx Innehåll 1.Sammanfattning 3 2. Syfte 3 3. Avgränsning 4 4. Metod 4 5. Genomförande

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-05 Sammanträdestid 13:30 14:40 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande Knut-Arne Kareld

Läs mer

Medborgarförslag om lekplatsspel på Vallarna. KS 2015-289

Medborgarförslag om lekplatsspel på Vallarna. KS 2015-289 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-01-26 34 Medborgarförslag om lekplatsspel på Vallarna. KS 2015-289 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Ajournering 9.30 9.50. Anders Bergstedt (M) ersättare för Lennart Jannerö (M)

Ajournering 9.30 9.50. Anders Bergstedt (M) ersättare för Lennart Jannerö (M) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08:30 12.20 Ajournering 9.30 9.50 Beslutande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun

Läs mer

Införande av läsplattor för distribution och läsning av politiska handlingar

Införande av läsplattor för distribution och läsning av politiska handlingar MISSIV 1(2) 2012-04-10 LK11-0400 Landstingsstyrelsen Införande av läsplattor för distribution och läsning av politiska handlingar Bakgrund Önskemål om att digitalisera och effektivisera processerna kring

Läs mer

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg *kw' 2011-12-06 317 Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 1 Information från Hemsö om förslag till kultur- och kunskapscenter

Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 1 Information från Hemsö om förslag till kultur- och kunskapscenter KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (17) Datum 2016-03-23 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Information från Hemsö om förslag

Läs mer

Motion om resursjobb istället för bidragsberoende. (AU 142) KS 2014-38

Motion om resursjobb istället för bidragsberoende. (AU 142) KS 2014-38 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 133 Motion om resursjobb istället för bidragsberoende. (AU 142) KS 2014-38 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta 1 Ge kommunstyrelsen i

Läs mer

Förlängt tillstånd till bergtäkt på Stafsinge 6:4. KS 2015-169

Förlängt tillstånd till bergtäkt på Stafsinge 6:4. KS 2015-169 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-26 156 Förlängt tillstånd till bergtäkt på Stafsinge 6:4. KS 2015-169 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Bredbandsstrategi för Falkenbergs kommun. Dnr KS 2012-49

Bredbandsstrategi för Falkenbergs kommun. Dnr KS 2012-49 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-06-26 201 Bredbandsstrategi för. Dnr KS 2012-49 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Läs mer

Revisionsrapport/Uppföljning. Delegation. Ängelholms kommun 2010-03-11. Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor

Revisionsrapport/Uppföljning. Delegation. Ängelholms kommun 2010-03-11. Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor Revisionsrapport/Uppföljning Delegation Ängelholms kommun 2010-03-11 Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 1 1.1 Uppdraget... 1 1.2 Metod... 1 2 Iakttagelser...

Läs mer

Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516

Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Kommunstyrelsens arbetsutskott 189 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-11-23 Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Arbetsutskottets förslag till beslut

Läs mer

Motion om förbättrade öppettider på kommunens bibliotek. (AU 39) KS

Motion om förbättrade öppettider på kommunens bibliotek. (AU 39) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 67 Motion om förbättrade öppettider på kommunens bibliotek. (AU 39) KS 2013-109 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Utbildningsnämnden Tid: Torsdagen den 29 januari 2015 kl. 16:00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

Information energieffektiviseringsåtgärder. KS 2012-33

Information energieffektiviseringsåtgärder. KS 2012-33 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-08-26 242 Information energieffektiviseringsåtgärder. KS 2012-33 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens rum, 2012-06-07, kl. 09:00. Sekreterare. Ärendelista Sid

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens rum, 2012-06-07, kl. 09:00. Sekreterare. Ärendelista Sid KALLELSE 2012-06-07 s arbetsutskott 1 (1) Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens rum, 2012-06-07, kl. 09:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Sven-Ingvar Borgquist Ordförande Sekreterare

Läs mer

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens 1(14) Datum Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Ledamöter Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand

Läs mer

Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden

Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden 2012-02-23 Tid: Torsdagen den 1 mars 2012 Nämndens ledamöter och ersättare samlas: Kl. 14.30 Kaffe Måldiskussion Smörgås Kl. 19.00 Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning

Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning FÖRFATTNING 1.3.3 Antagen av kultur- och fritidsnämnden 10/10 fritidsnämndens delegationsordning Delegation och delegering Beslut i ärenden ska fattas av nämnden. Nämnd har enligt 6 kap 33-38 i Kommunallagen

Läs mer

;:. (_ J' /l. .,,i/_,:;;, ',. /' /. ./'.::::..:rr.-:,.;;:::... Sven Bassler. /.P:~> ::~d~! ' '.:? ;r.~ Protokoll

;:. (_ J' /l. .,,i/_,:;;, ',. /' /. ./'.::::..:rr.-:,.;;:::... Sven Bassler. /.P:~> ::~d~! ' '.:? ;r.~ Protokoll Sammanträde Plats och!id Ledamöter Kompassen, kl. 13:30-16:30 Sven Bassler (MP) ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Kerstin Wallsby (V) kommunstyrelsen lngela Ruthner (M) kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C)

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C) 2012-12-12 1 (18) Plats och tid Alfta Gästis, annexet, onsdag den 12 december, kl. 12.30 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande

Läs mer

2016-04-19. Medborgarförslag, Insamlingsställe för glödlampor och lysrör i centrala Nykvarn Dnr KS/2011:73

2016-04-19. Medborgarförslag, Insamlingsställe för glödlampor och lysrör i centrala Nykvarn Dnr KS/2011:73 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-04-19 Hans Olof Henriksson Miljöinspektör Telefon 08-555 010 72 hans-olof.henriksson@nykvarn.se Kommunstyrelsen Medborgarförslag, Insamlingsställe för glödlampor och lysrör i centrala

Läs mer

Kontrollplan 2012-2013 gällande kvalitetsuppföljning på kommunledningskontoret

Kontrollplan 2012-2013 gällande kvalitetsuppföljning på kommunledningskontoret KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Karlstad 2012-08-22 Carina Wiberg, 054-540 10 03 carina.wiberg@karlstad.se Kontrollplan 2012-2013 gällande kvalitetsuppföljning på kommunledningskontoret Kundnöjdhet

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE kallas härmed till sammanträde onsdagen 2012-06-13 kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2012-06-04 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2013-12-05 Tid 2013-12-05, Kl 19:00 Plats Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba Ärenden Justering 1 Ekonomiskt

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2013-05-28 Sammanträdestid 16.00-20.00. Närvarande

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2013-05-28 Sammanträdestid 16.00-20.00. Närvarande Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2013-05-28 Sammanträdestid 16.00-20.00 Kommunfullmäktige Närvarande Ledamöter GunMarie Stenström (M) ordf Stig Agnåker (C) 1:e v ordf Marcelle Farjallah (S) 2:e v ordf

Läs mer

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21 Kommunfullmäktige 2011-02-14 Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Moraparken, Mora, måndagen den 14 februari 2011,, kl. 18.30-19.35 ande Ordförande Bengt Jernhall samt 29 ordinarie ledamöter och 11

Läs mer

Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227

Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227 kommunstyrelsen i Falkenberg 2011-11-08 293 Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Utlåtande 2013:85 RV (Dnr 316-324/2013) Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Förmedlingsavgiften tas bort

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Ärende 18. Motion om att Karlskoga kommun ska uppmuntra barn och ungdomar under 15 år att använda hjälm

Ärende 18. Motion om att Karlskoga kommun ska uppmuntra barn och ungdomar under 15 år att använda hjälm Ärende 18 Motion om att Karlskoga kommun ska uppmuntra barn och ungdomar under 15 år att använda hjälm Tjänsteskrivelse 1 (2) 2016-03-21 KS 2015.0320 Handläggare Mats Johansson Kommunfullmäktige Svar på

Läs mer

Motion om uppsägning av avtal med Migrationsverket. (AU 24) KS 2014-445

Motion om uppsägning av avtal med Migrationsverket. (AU 24) KS 2014-445 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 52 Motion om uppsägning av avtal med Migrationsverket. (AU 24) KS 2014-445 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2005-11-02 Sammanträdestid 13.00-17.00 NÄRVARANDE 1 (9) Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Carlbom, ordf (c) Sara Grimpe,

Läs mer

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2013-10-24 Kl. 14:00 16.55

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2013-10-24 Kl. 14:00 16.55 1 Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2013-10-24 Kl. 14:00 16.55 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Wiveca Britzén (M) BrittMarie Hansson

Läs mer

Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421

Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 70 Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Närvarande. Ledamöter

Närvarande. Ledamöter Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2014-08-19 Sammanträdestid 13:30-17:45 Ajourneras 14:30-14:45 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Per Johansson (C) Christina Johansson (S) Agnieszka Polak-Ring

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare Plats och tid: Grön, 2014-03-27, kl. 13:15-16:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

1(7) Biblioteksplan 2015-2018. Styrdokument

1(7) Biblioteksplan 2015-2018. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Plan Beslutad av Kommunfullmäktige 2015-10-28 144 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning Förord...4...5 Folkbibliotek - för

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. KS 2013-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-25 47 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen.

Läs mer

PROTOKOLL 2014-08-20. Almliden, Blosset 13.30 15.30. Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD)

PROTOKOLL 2014-08-20. Almliden, Blosset 13.30 15.30. Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Tjänstegörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-02-18 13 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Margareta Jarlstedt (M) Hans

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Borlänge kommun. Internkontroll 2015 - KS Kontroll av god man. Beslutad av kommunstyrelsen

Borlänge kommun. Internkontroll 2015 - KS Kontroll av god man. Beslutad av kommunstyrelsen Internkontroll 2015 - KS Kontroll av god man Beslutad av kommunstyrelsen Metadata om dokumentet Dokumentnamn Internkontroll 2015 - KS facknämnd Dokumenttyp Del av Kommunstyrelsens Interna kontroll 2015

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 3 juni 2009 Ärenden: Au 40 Finansiering av överföring av resultat Au 41 Strategisk plan och budget 2010-2012 Au 42 Au 43 Skolorganisationen

Läs mer

Diarienr. 1. Val av justerare Helen Billström (M)

Diarienr. 1. Val av justerare Helen Billström (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-04-19 Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Sammanträde 2016-04-26 klockan 17:00 /Yrkeshögskolan/ Ärende Tid Diarienr Förslag 1. Val av justerare Helen Billström

Läs mer

Årstidsplan för bokslut och årsprognoser KS-2012/754

Årstidsplan för bokslut och årsprognoser KS-2012/754 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/754 2012-09-24 Kommunstyrelsen Årstidsplan för bokslut och årsprognoser KS-2012/754 Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde

Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2012-02-23 Barn- och ungdomsnämnden Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta Catharina Rosencrantz (M), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, telefon

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 Ärende 10 'l>..a,a. tl . 1*'4 sid 10 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 6 Dnr KS-2012-229 01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Samtliga bolagsstämmor

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

J Kommu tllmäktige Akten ARBOGA KOMMUN. Blad 7. Kommunstyrelsen. Ks 62 Au 38 Dnr 80/2014-003

J Kommu tllmäktige Akten ARBOGA KOMMUN. Blad 7. Kommunstyrelsen. Ks 62 Au 38 Dnr 80/2014-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammantrådesdatum 2014-04-08 Blad 7 Ks 62 Au 38 Dnr 80/2014-003 Redovisning av interna kontrollarbetet år 2013 Kommunfullmäktige antog år 2006 ett reglemente för intern

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse 2016-03-14. 2. Motion Integrationslyft för Järfälla.

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse 2016-03-14. 2. Motion Integrationslyft för Järfälla. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2016-03-14 Socialnämnden Kommunstyrelsen Dnr Son 2015/536 Kst 2015/401 Integrationslyft för Järfälla - svar på motion Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 2014-06-17 VÄLKOMMEN Parlamentariska gruppen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-06-17, kl 16:00 Plats: Gruvsalen, stadshuset

Läs mer

Medborgarförslag om restaurering av promenadstråk söder om Ljungsjöns badplats. (AU 259) KS

Medborgarförslag om restaurering av promenadstråk söder om Ljungsjöns badplats. (AU 259) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-09-09 226 Medborgarförslag om restaurering av promenadstråk söder om Ljungsjöns badplats. (AU 259) KS 2014-110 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 13.50-16.40 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Gunilla Nilsson, c Arne Fäldt, s Lennart Eklund, c Carola Nilsson, s Eréne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

OBS!! Falkenbergsnämnden. 1 Justering. 2 Godkännande av föredragningslista. 3 Anmälan om inkomna/utgående skrivelser mm LN FBG150001

OBS!! Falkenbergsnämnden. 1 Justering. 2 Godkännande av föredragningslista. 3 Anmälan om inkomna/utgående skrivelser mm LN FBG150001 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-08-26 Falkenbergsnämnden Tid: 26 augusti 2015, kl 13:15 Plats: Stenfalkens aktivitetsgård, Falkenberg OBS!! Information av Patrik Svärd, verksamhetschef 1 Justering

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun

Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 33 Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen Ordföranden

Läs mer

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal.

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal. Tjänsteutlåtande Projektledare 2014-03-04 Anne-Sophie Arbegard 08-590 976 29 Dnr: Anne-Sophie.Arbegard@upplandsvasby.se KS/2011:239 Kommunstyrelsen Arbetsupplägg för projektet Väsby Entré och projektbudget

Läs mer

Utredning av förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. KS 2014-83

Utredning av förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. KS 2014-83 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 345 Utredning av förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. KS 2014-83 KS

Läs mer

Motion om inventering av kemikalier på förskolor och handlingsplan för att uppnå en giftfri förskolemiljö. (AU 394) KS 2014-182

Motion om inventering av kemikalier på förskolor och handlingsplan för att uppnå en giftfri förskolemiljö. (AU 394) KS 2014-182 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 30 Motion om inventering av kemikalier på förskolor och handlingsplan för att uppnå en giftfri förskolemiljö. (AU 394) KS 2014-182 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer