Sammanträdesdatum. Justeringens plats och tid: Barn- och utbildningsnämndens kansli, Utses att justera: Ann-Marie Rosö Paragrafer: 51-58

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum. Justeringens plats och tid: Barn- och utbildningsnämndens kansli, 2015-06-17. Utses att justera: Ann-Marie Rosö Paragrafer: 51-58"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden 16 juni (9) Plats och tid: Ferlinrummet kl Beslutande: Olle Engström (S), ordförande Ann-Marie Rosö (S) Robert Spector (SD) Bengt Sjöberg (KD) Sune Frisk (S) ersättare för Torbjörn Parling (S) Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik Fornander (M) Övriga deltagande: Jan-Erik Andrén, förvaltningschef Ingela Dullum, P-A Söderstedt, S-Å Eriksson, verksamhetschefer Tina Angberg, ekonom Lena Hammarqvist, sekreterare Justeringens plats och tid: Barn- och utbildningsnämndens kansli, Utses att justera: Ann-Marie Rosö Paragrafer: Underskrifter: Sekreterare Lena Hammarqvist Ordföranden Olle Engström Justerande Ann-Marie Rosö ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Barn- och utbildningsnämnden : 16 juni 2015 Anslagsdatum: 17 juni 2015 Datum för anslags nedtagande: 10 juli 2015 Förvaringsplats: Barn- och utbildningsnämndens kansli Underskrift Lena Hammarqvist

2 Barn- och utbildningsnämnden 16 juni (9) 51 Dnr 2015/18:042 Ekonomi Budgetuppföljning Prognosen för barn- och utbildningsnämnden, BUN, visar på helår -6 mkr i negativ avvikelse. Detta är en försämring med 825 tkr sedan föregående månad. De områden där prognosen justerats är BUN gemensamt, förskoleverksamheten, frivilliga skolformer och förebyggande & stöd. På BUN gemensamt har kostnaden för skolskjutsar justerats upp med tkr. Förskoleverksamheten prognos har försämrats med -400 tkr beroende av att Nattis och Lyckan visar negativ avvikelse. Avvikelsen på nattisverksamheten beror på behov av utökad personaltäthet på helgerna. Förskolan Lyckan startades upp något senare än vad som var budgeterat för, vilket medförde ett positivt utfall till att börja med. För att klara barnkön öppnades dock samtliga avdelningar under våren, vilket inte var budgeterat för. För frivilliga skolformer har prognosen för skolskjutskostnaderna ökat med -250 tkr, samtidigt som prognosen för IKE intäkterna för Komvux ökat med 290 tkr. För förebyggande & stöd har prognosen justerats upp med -265 tkr främst på grund av ökade jourkostnader och ökat antal psykologutredningar. Som tidigare kommenterats så är prognosen baserad på idag kända barnärenden. Budget 2016 Förvaltningschefen ger en kort lägesbeskrivning. Barn- och utbildningsnämnden har ett sparbeting på 1,9 mkr. I nuläget är förslaget att minska den totala personalbudgeten 2016 motsvarande 1,9 mkr vilket motsvarar ca 4 tjänster.

3 Barn- och utbildningsnämnden (9) 52 Dnr 2015/21:700 Riktlinjer för kommunens HVB-hem Ärendet Förslag till riktlinjer för kommunens HVB-hem Masmästaren och Bergslagaren, har upprättats. Riktlinjerna följer i stora delar socialnämndens tidigare riktlinjer. Omorganisationen från den 1 januari 2015 innebär att ansvaret för HVBhemmen för ensamkommande flyktingbarn förts över från socialnämndens ansvarsområde till barn- och utbildningsnämndens ansvarsområde. Förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden föreslås besluta att anta upprättade riktlinjer för kommunens HVB-hem Masmästaren och Bergslagaren. Förslag under sammanträdet Bengt Sjöberg (KD) föreslår en ändring i riktlinjerna, under rubrik bemötande och etik. Föreslagen text: HVB-hemmen ska förmedla de värden som vårt samhälle vilar på dvs människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet med svaga och utsatta. Olle Engström (S) tillstyrker förslaget. Beslutet skickas till ansv för HVBhemmen Barn- och utbildningsnämnden beslutar att anta upprättade riktlinjer för kommunens HVB-hem Masmästaren och Bergslagaren med förändring i texten enligt förslag vid mötet.

4 Barn- och utbildningsnämnden (9) 53 Dnr 2015/22:601 Office 365, risk- och sårbarhetsanalys samt personuppgiftsbiträdesavtal Ärendet Barn- och utbildningsnämnden avser att använda Office 365 för att i första hand underlätta skolarbete och samverkan för elever och lärare genom effektivare informationsdelning och kommunikation. Tjänsten skall vara tillgänglig för hela nämndens ansvarsområde. Office 365 är en molntjänst som kommer att behandla personuppgifter. Barn- och utbildningsnämnden i Filipstads kommun är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter i Office 365 och Microsoft är personuppgiftsbiträde. Barn- och utbildningsnämnden bedömer att molntjänsten uppfyller de krav på integritet och säkerhet som personuppgiftslagen kräver i förhållande till de användningsområden som kommer att tillåtas i molntjänsten. Office 365 kommer inte att användas för behandling av känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter som kan finnas i t.ex. individuella utvecklingsplaner, omdömen och liknande. Tjänsten används inte till elevadministration. Förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden föreslås besluta att godkänna upprättad risk- och sårbarhetsanalys, daterad att uppdra till förvaltningschefen att teckna personuppgiftsbiträdesavtal med Microsoft avseende Office 365 Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna upprättad risk- och sårbarhetsanalys, daterad Skickas till H Ellström J-E Andrén att uppdra till förvaltningschefen att teckna personuppgiftsbiträdesavtal med Microsoft avseende Office 365.

5 Barn- och utbildningsnämnden (9) 54 Dnr 2015/3:611 Ansökan om tillstånd för väsentlig förändring på Skogsgläntans förskola Barn- och utbildningsförvaltningen har mottagit ansökan från Enskilda förskolan Skogsgläntan gällande ansökan om tillstånd för väsentlig förändring. Förvaltningschefen har varit i kontakt med friförskolan Skogsgläntan och fått in kompletterande underlag för verksamhetsutveckling, daterat Förvaltningschefen ser inga hinder i att godkänna den verksamhetsutveckling som anges i dokumenten. Förvaltningschefen kommer att följa utvecklingen inom den ordinarie tillsynen av förskolan, inklusive kö- och placeringsrutin. Lokalerna hyrs externt och omfattas inte av kommunens fastighetsbestånd. Förvaltningschefen redogör för ärendet. Förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden föreslås besluta att godkänna verksamhetsutvecklingen för förskolan Skogsgläntan Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna verksamhetsutvecklingen för förskolan Skogsgläntan. Beslutet skickas till Enskilda förskolan Skogsgläntan

6 Barn- och utbildningsnämnden (9) 55 Dnr 2015/20:605 Ansökan om tilläggsbelopp Ärendet Ansökan från Ankarsrums skola om tilläggsbelopp. Skollagen (SFS 2010:800) anger i 10 kap att hemkommunen ska lämna bidrag till huvudmannen för varje elev vid skolenheten, (37 ). Bidraget ska bestå av ett grundbelopp (38 ) och, i vissa fall, ett tilläggsbelopp (39 ). Med hänvisning till skollagen har Ankarsrums skola, hos barn- och utbildningsnämnden i Filipstads kommun, ansökt om tilläggsbelopp med anledning av elevs behov av särskilt stöd vilket Ankarsrums skola har tänkt effektuera genom att anställa en resurs med uppgift att hjälpa och stödja eleven i verksamheten och arbetet mot skolans läroplan. Det sökta beloppet är för en elevassistent, kr/år. Skollagens syfte med tilläggsbelopp är att sådant ska beviljas för elever som har ett omfattande behov av särskilt stöd. För tolkningen av lagtexten om tilläggsbelopp finns vägledning att finna i dom från Högsta förvaltningsdomstolen (mål nr ; juni 2012) där det fastslås att utgångspunkten för hur man ska se på rätten till tilläggsbelopp är hur kommunen skulle ha hanterat ett ärende om tillgodoseende av en elevs behov av särskilt stöd. Eftersom behovet av särskilt stöd för eleven vid Ankarsrums skola skulle, om barnet gått i någon av kommunens förskolor, ha hanterats inom ramen för skolorna, i Filipstad kommun, ordinarie budget föreligger ingen rätt till tilläggsbelopp för Ankarsrums skola. Förvaltningschefen redogör för ärendet. Förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden föreslås besluta att avslå ansökan från Ankarsrums skola om tilläggsbelopp Barn- och utbildningsnämnden beslutar att avslå ansökan från Ankarsrums skola om tilläggsbelopp Beslutet skickas till Ankarsrums skola Beslutet kan överklagas via förvaltningsbesvär

7 Barn- och utbildningsnämnden (9) 56 Informationsärenden Gymnasiesamverkan i Värmland Kostnaderna för gymnasieprogrammen en stor utmaning för kommunerna. I Filipstad anpassas dimensioneringen efter elevantalet vilket innebär att tomma platser undviks. Lärlingsplatser är ett viktigt inslag vid kommunens gymnasieskola. Kulturskolan lektioner på dagtid Förvaltningschefen har beslutat att alla spellektioner som kulturskolan anordnar ska läggas utanför skolans ordinarie lektionstider från och med hösten Olle Engström (S) väcker idén om att kulturskolan kan visa upp sin verksamhet på torget under sommaren som ett viktigt inslag i att marknadsföra sin verksamhet. Barn- och utbildningsnämnden instämmer i förslaget. Ändrat sammanträdesdatum - IU i november Individutskottets sammanträde i november flyttas till onsdagen den 11 november, kl Ny IFO-chef Ny IFO-chef har anställts från och med den 17 augusti. Inspektion Skolinspektionen kommer under hösten 2015 att genomföra regelbunden tillsyn i Filipstads kommun. Omdömen på elever Inga skyltar med omdömen på elever i kyrkan vid nästa års skolavslutning. Tillbud Brandtillbud vid HVB-hem redovisas.

8 Barn- och utbildningsnämnden (9) 57 Dnr 2015/8:700 Delegationsärenden Beslut som fattats enligt gällande delegation anmäls till nämnden. Vidare anmäls de ordförandebeslut som fattats enligt lag, s.k. kompletterande beslutsrätt. Redovisade beslut: Rektors beslut, , vikariat Verksamhetschefs beslut, , vikariat Barn- och ungdomsgruppens delegationsbeslut, juni 2015 Individutskottets protokoll Ordförandebeslut enligt kompletterande beslutsrätt, perioden anmäls till nämnden.

9 Barn- och utbildningsnämnden (9) 58 Anmälningsärenden Tack Jan Ulvforsen riktar ett tack till nämnden för gott samarbete och uppvaktning i samband med pensionering. Övrigt Sommarskola Ingen sommarskola anordnas i Filipstad sommaren Ny i Filipstad Via arbetsmarknads- och integrationsenheten kommer ett antal personer att få praktikplatser ute i verksamheterna. Studiebesök Möjlighet att delta på lektioner i skolan efterfrågas. Nämndens ledamöter kontaktar rektor så ordnar man besök. Nämnden uppmanas att även besöka förskolornas verksamheter. Sommarhälsning Ordförande önskar barn- och utbildningsnämnden och personal en trevlig sommar. Avtackning Nämndsmötet avslutas med att Ulf Almquist avtackas för sina år som förvaltningschef inom barn- och ungdom.

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Ledamöter kallas Ersättare för kännedom Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde Tid och plats Tisdag den 16 juni, kl 9.00 11.30

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2016-02-09 1(12)

Barn- och utbildningsnämnden 2016-02-09 1(12) Barn- och utbildningsnämnden 2016-02-09 1(12) Plats och tid: Beslutande: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 11.00 12.00, kl 13.00 14.30 Torbjörn Parling (S), ordförande Olle Engström (S) Sune Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10)

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10) Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00-11.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (S) Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert Spector

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Sune Frisk, Elisabeth Nordin, Henric Forsberg

Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Sune Frisk, Elisabeth Nordin, Henric Forsberg Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00-11.55 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (S) Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert Spector

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Riddarnäset, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Riddarnäset, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-05-10 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Riddarnäset, kl 13-15.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Jerry Rothin (FIL)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8)

Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-10 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet, kl 9.00 11.15 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Sune Frisk (S) ersättare för Olle Engström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11) Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (11) Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-06-13 1(11) Plats och tid: Beslutande: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik Mellström (C) ersättare för Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15

Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15 Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Philip Botström (s) Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11)

Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11) Plats och tid: Ferlinrummet kl 10.00-16.50 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s) Patrik Fornander

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 17 december 2013 1(15)

Barn- och utbildningsnämnden 17 december 2013 1(15) Barn- och utbildningsnämnden 17 december 2013 1(15) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-15.45 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Göran Andersson (s) Ers. Ann-Marie Rosö

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.45 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-11-08 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.10 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Helene Larsson Saikoff, Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin

Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Helene Larsson Saikoff, Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-16.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s) Patrik Fornander

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35

Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Philip Botström (s) Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10)

Barn- och utbildningsnämnden (10) Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-07 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.15 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-03-15 1(11) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersätter Patrik Fornander (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 8 mars 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-14.25. Helene Larsson Saikoff, Bengt Sjöberg,Jerry Rothin

Barn- och utbildningsnämnden 8 mars 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-14.25. Helene Larsson Saikoff, Bengt Sjöberg,Jerry Rothin Barn- och utbildningsnämnden 8 mars 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-14.25 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Philip Botström (s) Patrik

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-10-10 1(11) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.15 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 20 januari (13) Sune Frisk, Jerry Rothin, Robin Hedlund, Henric Forsberg, Benny Ahremark Persson

Barn- och utbildningsnämnden 20 januari (13) Sune Frisk, Jerry Rothin, Robin Hedlund, Henric Forsberg, Benny Ahremark Persson Barn- och utbildningsnämnden 20 januari 2015 1(13) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-16.05 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordf. (s) Patrik Fornander (m) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7)

Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7) Barn- och utbildningsnämnden 19 augusti 2008 1(7) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-14.10 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Helene Larsson Saikoff (s) Ann-Marie Rosö (s) Annika

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid: Barn- och utbildningsförvaltningen, Ferlinrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid: Barn- och utbildningsförvaltningen, Ferlinrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-19 1(11) Plats och tid: Barn- och utbildningsförvaltningen, Ferlinrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 25 mars 2014 1(5) Göran Andersson, Bengt Sjöberg, Jerry Rothin. Utses att justera: Henric Forsberg Paragrafer: 17-20

Barn- och utbildningsnämnden 25 mars 2014 1(5) Göran Andersson, Bengt Sjöberg, Jerry Rothin. Utses att justera: Henric Forsberg Paragrafer: 17-20 Barn- och utbildningsnämnden 25 mars 2014 1(5) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-14.25 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s) Patrik Fornander

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.45 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman (s) Ann-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (15)

Barn- och utbildningsnämnden (15) Barn- och utbildningsnämnden 2017-03-14 1(15) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.10 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 ) Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-11.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Ersättare: Övriga deltagande: Inger Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-08 1(11) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 12.10, mötet ajourneras kl 11 11.10 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S)

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 2014-06-11 Sida 1 (22) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Social- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-24 Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 15.00 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Nr 03 Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Tid och plats onsdagen den 25 mars 2015, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Sarah Isgren, vice ordf.

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL 2014-03-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-03-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 18.30-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur-och föreningsutskott 17 september (8)

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur-och föreningsutskott 17 september (8) Kommunstyrelsens Kultur-och föreningsutskott 17 september 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 09.00-10.10 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf Patrik Fornander Ersättare: Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-16.00 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman-Felth (s) Ann-Marie

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Gun-Britt Emanuelsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande

Gun-Britt Emanuelsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande Sammanträdesdatum Sida 1-12 Gymnasienämnden 2011-05-23 Plats och tid S :t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S) ordförande Gunilla Elings Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13)

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14 2013-06-05 Sida 1-15 Gymnasienämnden Plats och tid Konferensrummet, S:t Mikaelsskolan, onsdag 5 juni 2013 kl 09.00-12.00 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 1(18) Plats och tid ande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Ronny Samuelsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Lena Lago-Berg (ÖP) Mikael Brickarp (KD) Jan-Olof Segersson (C) Pär Sveningson (S)

Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Lena Lago-Berg (ÖP) Mikael Brickarp (KD) Jan-Olof Segersson (C) Pär Sveningson (S) 2011-06-13 1 Plats och tid Beslutande Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 9 maj 2011 kl 14:00-15:30 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Lena Lago-Berg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Musikskolan, kl 17.30-19.30 ande Kenth Wengholm (M) Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) justerande Maria Maric (KD) tjänstgörande ersättare för T. Johansson Ann Hall Gustafsson

Läs mer

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 97 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Anette Karlsson (M) ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hällefors 13.00 15.20 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordf Kenth W Johansson (m) v ordf Allan Myrtenkvist (s) Birger Antonsson (s) ersätter A Hult

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, T f gymnasiechef Kristina Magnusson, personalchef 8 Krister Åkärbjär, rektor 8 Ulla Jons, sekreterare

Margareta Ydringer Eriksson, T f gymnasiechef Kristina Magnusson, personalchef 8 Krister Åkärbjär, rektor 8 Ulla Jons, sekreterare SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1-14 2013-02-06 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15)

Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15) Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 1 (15) Tid och plats Måndagen den 24 november 2008 klockan 16.50 19.10, Örelundskolan Ajournering kl. 17.20-17.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; Presentation av ny psykolog och genomgång av utbildningsserie för åk 4 och 7

1 Inslag från verksamheten; Presentation av ny psykolog och genomgång av utbildningsserie för åk 4 och 7 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 oktober 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-05-22

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-05-22 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-05-22 BUN 65 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 66 INFORMATION... 2 BUN 67 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 68 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2005-09-13 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00 16.15

Barn- och utbildningsnämnden 2005-09-13 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00 16.15 Barn- och utbildningsnämnden 2005-09-13 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00 16.15 Beslutande: Anders Nilsson (v) Ann-Marie Rosö (s) ersätter Åsa Hååkman Felth (s) Birgitta Bruun (m) Olle

Läs mer

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1 o iviaiung-salens kommun Sammanträdesprotokoll Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung KL 09.00-16,00 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14) 2014-10-07 A9 1(14) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 16.15. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Mattias Vernberg, C Peter

Läs mer

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger.

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-15 85 Meddelanden. 86 Anmälan om delegationsbeslut. 87 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport maj 2011. 78 Redovisning av LUPP-enkäten. 89 Permanentning av Lokal styrelse

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk redovisning, tredje kvartalet 2009 50 Nämndens sammanträdesdagar 51 Antal friluftsdagar

Läs mer

Välfärdsnämnden. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-04, kl. 09:00

Välfärdsnämnden. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-04, kl. 09:00 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-04, kl. 09:00 Beslutande: BrittMarie Hansson (S), ordförane Sven-Ingvar Borgquist (M) Lars Carlsson (S) Barbro Widell (S) Jenny Lindblom (S) Sonny

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415 Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-17 00 Studiebesök på gymnasiesärskolan, Taserudsgymnasiet Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Häggetorpsskolan, kl 17.30-20.45 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Torbjörn Andersson (Fp) Annika Singleton (KD) Ann Hall Gustafsson (C) Kl.

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde Barn- och utbildningsnämnden 2015-10-06 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Ledamöter kallas Ersättare för kännedom Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde Tid och plats Tisdag den 13 oktober 2015, kl

Läs mer

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg 2011-04-18 1 (16) Plats AME, Regementsgatan 35, Vänersborg Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 13.00-16.45. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Birgitta Hagström (C)

Birgitta Hagström (C) 1(13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 23 september 2014 kl. 09.30 11.40. Glenn Aspnes (S) ordförande Ingrid Resare (S) Magnus Liljekvist (S) Sigurd

Läs mer