ULLARED 1:142 m.fl. S A M R Å D S H A N D L I N G P L A N B E S K R I V N I N G. Detaljplan för del av

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ULLARED 1:142 m.fl. S A M R Å D S H A N D L I N G P L A N B E S K R I V N I N G. Detaljplan för del av"

Transkript

1 S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för del av ULLARED 1:142 m.fl. (Björkvägen, Furuvägen) Ullareds församling Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Enkelt planförfarande Upprättad

2 INLEDNING Denna samrådshandling beskriver det förslag till detaljplan för del av Ullared 1:142 m.fl. som stadsbyggnadskontoret håller på att arbeta fram. Syftet med samrådet är att förbättra beslutsunderlaget och att ge möjlighet till insyn och påverkan. Samrådet omfattar sakägare, boende, myndigheter och övriga som bedöms ha väsentligt intresse av planen. Efter plansamrådet sammanställs synpunkterna och kommunen tar ställning till hur man ska gå vidare med planarbetet. Planering och byggande regleras genom Plan och Bygglagen (PBL) från All mark och allt vatten inom en kommun omfattas av olika typer av planer. Detaljplaner görs för mindre områden och är juridiskt bindande. Detaljplanen för del av Ullared 1:142 m.fl. arbetas fram med så kallat enkelt planförfarande, utan program- eller utställningsskede, och befi nner sig nu i samrådsskedet. Detta samråd blir därmed det enda tillfället att ta del av och lämna synpunkter på planförslaget innan en antagandehandling tas fram. Fig 1: Planprocess med enkelt planförfarande. INNEHÅLL 1. Planens syfte sid Plandata sid Tidigare ställningstaganden sid Förutsättningar sid Förslag till förändringar sid Teknsik försörjning sid Konsekvenser sid Administrativa frågor sid. 13 HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar: KARTOR: Grundkarta, skala 1:1000 Plankarta med bestämmelser och illustrationskarta, skala 1:1000 TEXT: Planbeskrivning med bilagor (denna handling) Genomförandebeskrivning 2 (13)

3 1 PLANENS SYFTE Syftet med planarbetet är att möjliggöra utbyggnad av bostäder på del av fastigheten Ullared 1:142, för att möta behovet av hyreslägenheter i Ullared. Syftet är också att omvandla kvartersmark till allmän platsmark på den södra delen av Tallvägen (infarten) för att anpassa planen till de verkliga förhållandena. 2 PLANDATA 2.1 Lägesbestämning och areal Planområdet ligger i norra delen av Ullared, strax väster om väg 154, och avgränsas huvudsakligen av Björkvägen i söder, Furuvägen väster och norr, samt Tallvägen och väg 154 i öster. Avståndet till centrala Ullared är knappt 1 km och till centrala Falkenberg ca 30 km. Planområdet omfattar ca 1,4 hektar. 2.2 Markägoförhållanden Den oexploaterade delen av planområdet omfattar del av fastigheten Ullared 1:142 som ägs av Falkenbergs kommun. Den befi ntliga bebyggelsen ligger på fastigheten Ullared 3:94 som ägs av Falkenbergs Bostads AB. I närområdet fi nns en samfällighet S:11 och privata fastigheter. Ullared 1:142 Ullared 3:94 S:11 Privata fastigheter Fig 2: I planområdet ingår idag två fastigheter: Ullared 1:142 och Ullared 3:94. I närområdet fi nns en samfällighet S:11 och ett antal privata fastigheter. 3 (13)

4 3 TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN 3.1 Uppdrag Plantillstånd för del av Ullared 1:142 m.fl. gavs av kommunstyrelsen 13 oktober, 2006 (KS 242). Planen handläggs med enkelt planförfarande (PBL 5:28) på grund av planuppdragets begränsade betydelse, dess ringa allmänna intresse och att det stöds av gällande delöversiktsplan (se nedan). 3.2 Översiktsplan I gällande DÖP, Delöversiktsplan för Ullared från 2004, reviderad 2005, ingår planområdet i område B2. Detta område beskrivs som förtätningsområde för bostadsutbyggnad, där ny bebyggelse upp till två våningar kan prövas. DÖP:en anger att en komplettering i detta område, som i detaljplanen anges som parkmark, främst bör ske i form av fl erbostadshus. DÖP:en anger vidare att ett kontinuerligt tillskott av bostäder i attraktiva lägen är angeläget för att Ullared inte skall stagnera. I Ullared är inpendlingen stor och ett attraktivt boende kan ha betydelse för att bibehålla en god åldersstruktur och nå en bättre balans mellan boende, arbetsplatser och handel i Ullared. Fig 3: Planområdet utgör den norra delen av område B2 i Delöversiktsplanen för Ullared. 3.3 Riksintressen Den östra delen av planområdet (se fi gur 4) berörs av det riksintresse för friluftsliv enligt 3 kap. 6 Miljöbalken som Högvadsvån omfattas av på grund av att den är västkustens viktigaste laxproducent. Högvadsån rinner i nordsydlig riktning ca 100 meter från planområdet, och omfattas också av riksintresse för naturvård samt Natura Dessa berör dock inte planområdet. 4 (13)

5 Fig 4: Den västra delen av planområdet berörs av riksintresse för friluftsliv. Riksintresse friluftsliv Riksintresse naturvård Natura Detaljplaner Planområdet omfattas till större delen av Byggnadsplan för fastigheten Ullared 3:1 m.fl., U13, fastställd Planen anger användning bostäder på kvartersmark samt väg respektive park på allmän platsmark. Ett litet område vid Tallvägen i den östra delen av planområdet är inte tidigare planlagd, se fi gur 5 och 6. Allmän platsmark, väg Allmän platsmark, park Bostadsändamål Mark som inte får bebyggas Antal våningar Fig 5: Gällande detaljplan för planområdet Byggnadsplan för fastigheten Ullared 3:1 m.fl, U13. 5 (13)

6 3.5 Strandskydd Del av strandskydd för Högvadsån ingår i aktuellt planområde. Regler om generellt strandskydd gäller för i princip alla stränder vid havet, insjöar och vattendrag infördes 1975 i Naturvårdslagen (ingår numera i Miljöbalken). Länsstyrelsen har närmare preciserat omfattningen för respektive vattendrag. För Högvadsån gäller generellt strandskydd inom 100 m från strandlinjen. Gällande detaljplan för området är från före 1975, vilket innebär att strandskyddet inte gäller för den delen av planområdet. För det mindre område där det idag inte fi nns någon detaljplan föreslås strandskyddet upphävas. Särskild ansökan om detta kommer att lämnas in till Länsstyrelsen. Länsstyrelsens beslut om upphävande av strandskyddet måste vinna laga kraft innan detaljplanen kan antas Fig 6: Strandskydd gäller för den del av planområdet där gällande detaljplan inte fi nns. 3.6 Förordnad mark enligt BL 113, PBL 6:19 Vid upprättandet av gällande byggnadsplan, U13, har inget förordnande i enlighet med byggnadslagen (BL) 113 medgivits. Denna byggnadsplan har inte heller ersatt äldre plan där förordnande eventuellt kunde ha förekommit. Nytt förordnande, nu enligt plan- och bygglagens 6 kap 19, är inte heller aktuellt, då den allmänna platsmarken inom planområdet i sin helhet kommer att ligga på kommunal mark, se genomförandebeskrivning. 3.7 Miljökonsekvensbeskrivning Alla planer som kan antas medföra en betydande miljöpåverkan skall miljöbedömas, enligt 5 kap. 18 PBL och 6 kap. 11 miljöbalken (MB). Syftet är att integrera miljöaspekter i planeringens tidiga skeden så att en hållbar utveckling främjas. Kommunen skall avgöra om genomförandet av planen kan antas medföra en betydande miljöpåverkan, och en miljökonsekvensbeskrivning därmed skall upprättas. Kommunens har gjort en behovsbedömning, och har efter samråd enligt 6 MKB-förordningen med Länsstyrelsen och Miljö- och hälsoskyddsnämnden, i beslut gjort bedömningen att exploatering i enlighet med detaljplanen inte kommer att innebära någon betydande miljöpåverkan. 6 (13)

7 4 FÖRUTSÄTTNINGAR 4.1 Mark och Vegetation Den bebyggda delen av planområdet består av radhusbebyggelse och öppna klippta gräsytor. Gränsen är skarp till den obebyggda ängsmarken på den västra och norra delen. De omgivande villaområdena är på samma sätt avgränsade mot ängsmarken, vilken i öster och i väster övergår i björk- och barrskogspartier. Området angränsar i öster till Högvadsån som har en rik fl ora och fauna och är ett värdefullt rekreationsområde. I själva planområdet har dock inga höga naturvärden dokumenterats. Planområdet är relativt fl ackt med en lutning som ligger mellan +75,5 och +77,5 meter. Fig 7: Naturmiljön inom och utom planområdet Gränsen är skarp till den obebyggda ängsmarken, som i öster övergår i björk- och barrskogspartier. 4.2 Geotekniska förhållanden En översiktlig geoteknisk utredning för det aktuella området har genomförts av GF Konsult AB ( ), i vilken området bedöms ha goda geotekniska förutsättningar för byggnation. Jordlagren utgörs huvudsakligen av ett fast lagrat moränlager på berg, bestående av sandigt grus med inslag av block. Grundvattennivån bedöms ligga mellan 0,5 och 1,5 meters djup med hydrostatiskt tryck. Totalstabilteten bedöms vara betryggande på grund av de fasta jordlagren och den måttliga sluttningen mot Högvadsån. Vid detaljprojektering kan kompletterande geoteknisk undersökning behövas för att kartlägga bergnivåer och i viss mån jordlagrens sammansättning. 7 (13)

8 4.3 Fornlämningar Cirka 100 meter söder om planområdet fi nns ett fornlämningsområde som är fyndplats för fl inta, avslag och avfall av olika storlek och kvalité. Inom planområdet fi nns inga kända fornlämningar. Länsstyrelsen har gjort bedömningen ( ) att en arkeologisk utredning inte krävs inför planläggningen. Fig 8: Ett fornlämningsområde fi nns ca 100 meter söder om planområdet. 4.4 Befi ntlig bebyggelse Inom planområdet fi nns markbostäder i form av radhus i ett plan med tillhörande förrådsbyggnader. Byggnaderna är relativt nybyggda och har en enhetlig karaktär, samtliga med röda träfasader och vita knutar. Den omgivande bebyggelsen består huvudsakligen av friliggande 50- och 60-talsvillor, med mer varierad utformning. Fig 9: De befi ntliga radhusen inom planområdet har en enhetlig karaktär, medan den omgivande villabebyggelsen har en mer varierad utformning. 8 (13)

9 4.5 Trafi kförhållanden Furuvägen, Tallvägen och Björkvägen är lågtrafi kerade 50-vägar i det lokala vägnätet, medan väg 154 (Boråsvägen) ingår i det regionala vägnätet och är en tyngre trafi kerad väg. Väg 154 hade vid senaste mätningen 2005 en årsdygnstrafi k (ÅDT) på 2820 fordon varav 250 tunga fordon. Vägen är hastighetsbegränsad till 50 km/h utanför planområdet, för att strax norr om Tallvägens utfart övergå till 70 km/h. Från Ullared fi nns en gång- och cykelväg utmed väg 154, som vid fastigheten Ullared 1:81 strax söder om planområdet mynnar i en trottoar fram till Tallvägen. En höjd- och siktutredning genomfördes 2007 av GF Konsult för att undersöka möjligheten att fl ytta avfarten mot Tallvägen till ett nytt läge längre norrut i enlighet med intentionen i den ursprungliga planen. En fl yttning av avfarten som till en början tycktes vara en liten förändring, visade sig medföra relativt stora ingrepp i landskapet. På grund av höjdskillnaderna krävs att den nya vägen schaktas ner, vilket i sin tur medför att den anslutande lokalgatan måste dras om på grund av de kraftiga lutningarna. Utfarten hamnar vidare i en lågpunkt samt i en kurva, med dålig sikt framför allt mot norr som följd. Sammanfattningsvis medför lutningen och sikten att en sämre trafi kmiljö än idag skapas och att trafi ksäkerheten blir lägre. Stadsbyggnadskontoret har därför valt att gå vidare med ett planförslag där avfarten ligger kvar i nuvarande läge. Fig 10: Tallvägen (till vänster) ligger kvar med sin nuvarande utfart mot väg 154 (till höger). 4.6 Kollektivtrafi k Busshållplats fi nns längs med väg 154 strax norr om Tallvägens utfart (hållplats Furet) där busslinje 555 som trafi kerar sträckan kör Älvsered - Ullared Falkenberg stannar. Busslinjens turtäthet ligger på ca 17 avgångar under veckodagarna mot Falkenberg och 3-8 under veckosluten. Från centrala Ullared går ytterligare tre busslinjer: linje 556 mot Falkenberg via Vessigebro, linje 558 mot Fegen, och linje 651 mot Varberg. 4.7 Kommunal och kommersiell service Handeln i Ullared är koncentrerad till området söder om väg 153. Norr om vägen fi nns två dagligvarubutiker. Handelsområdet söder om väg 153 domineras av lågprisvaruhuset Gekås, kring vilken allt fl er butiker etablerat sig med åren. Gekås lokalisering i kommunens inland har en mycket stor regionalekonomisk betydelse: direkt genom sin egen omsättning och indirekt genom all den sekundära handel och service som uppkommit. Utöver handel består verksamheterna i Ullared av småindustrier som i huvudsak är belägna utefter väg 153 och väg 154. Den största koncentrationen av industri fi nns i Hedens industriområde, ca 2,5 km söder från planområdet. 9 (13)

10 Fig 11: Shoppingcentrat runt GeKås ligger cirka 1 km från planområdet. X i höger bild betecknar planområdet och O handelsområdet. Källa vänster bild: Ullaredsområdet är till ytan det största administrativa området i Falkenbergs kommun när det gäller barnomsorg och skola. Området består av Ullared, Fagered, Gunnarp, Okome, Krogsered, Källsjö, Köinge, Svartrå och Älvsered. Apelskolan ligger i centrala Ullared, på en höjd väster om Högvadsån, ca en km sydost om planområdet. Skolan är en F-9 skola med förskola, fritidsgård samt bibliotek. Skolan är en större sammanhängande byggnad som omringar en större gård. Både skola och barnomsorg har kapacitet för en eventuell ökning av antalet barn. Ullareds äldreboende, Furugården, ligger ca 800 m från planområdet. Furugården är relativt nybyggt och har plats för 40 boende. Vårdcentral fi nns i centrala Ullared, med läkar- och distriktsköterskemottagning och barn- och mödravårdscentral. Ullared har också bland annat apotek, polisstation, socialkontor och brandstation. Fig 12: Exempel på kommunal och kommersiell service i Ullared. 10 (13) Aktuellt planområde Skola (Apelskolan) Vårdcentral Handelscentrum Återvinningscentral Brandstation Äldreboende (Furugården)

11 5 FÖRSLAG TILL FÖRÄNDRINGAR 5.1 Bebyggelse Planförslaget gör det möjligt att bygga ca tolv nya marklägenheter i form av radhus väster och norr om de befi ntliga bostäderna. Den nya bebyggelsen föreslås utformas som trebostadshus i ett plan med tillhörande förrådsbyggnader. Karaktärsmässigt ska den nya bebyggelsen ansluta till befi ntliga byggnader inom planområdet. Planen föreslås tillåta en maximal byggnadsarea (BYA) på en tredjedel av fastighetsarean, maximal totalhöjd på 7,5 meter och sadeltak med graders lutning. Byggnationen av de nya marklägenheterna kan med fördel genomföras i etapper, i takt med att efterfrågan uppstår. Beroende på hur huskropparna placeras kan eventuellt problematik med buller från trafi - ken på väg 154 uppstå. Översiktliga beräkningar visar dock att bostäderna klarar gällande gränsvärden för buller på 70 db vid uteplats med den utformning som föreslås i illustrationskartan. En möjlig åtgärd för att säkra en hög boendekvalitet med avseende på buller är att höja marknivån mellan Tallvägen och väg 154 med hjälp av schaktmassor i samband med byggnation. Exploatören skall vid bygglovstillfället redovisa hur gällande bullerkrav klaras. 5.2 Gator och trafi kmatning Planen föreslår inga förändringar av trafi kmatningen till och från planområdet. Befi ntlig bebyggelse föreslås bibehålla nuvarande infart från Björkvägen, medan den nya bebyggelsen angörs från två håll i befi ntligt gatunät, dels från Furuvägen och dels vid nytt läge i Björkvägen. Utfartsförbud föreslås för övrigt i gräns mellan kvartersmark och gatumark. 5.3 Parkering Parkering föreslås ske med gemensamma parkeringsplatser vid de båda infarterna till det nya bostadsområdet. Möjlighet att tillfälligt angöra bostadsentréerna via gångvägarna bör också fi nnas. 5.4 Grönytor Förslaget tillför inga nya grönytor, utan dessa minskar snarare på grund av exploateringen. Effekten av detta bedöms vara marginell då de ytor som bebyggs inte har något större rekreativt eller biologiskt värde. Det nya bostadsområdet kommer att vara lågt exploaterat med en gles bebyggelse omgiven av öppna ytor. Tillgången på grönområden är god i nära anslutning till planområdet, dels i strövområdet vid Högvadsån, dels i de stora orörda skogspartierna väster om planområdet. Fig 13: Byggnationen kan med fördel genomföras i etapper, i takt med att efterfrågan uppstår. Förslagsvis byggs hus I-III i första etappen och hus IV i andra etappen. 11 (13)

12 6 TEKNISK FÖRSÖRJNING 6.1 Vatten och avlopp Ledningsnätet för vatten och avlopp är utbyggt och ligger inom gatu- och parkmark. Tillkommande bebyggelse kan ansluta till ledningsnätet i samma anslutningspunkter som befi ntlig bebyggelse, då de föreslås ingå i samma fastighet. Planområdet ligger inom VIVAB:s (tidigare FAVRAB) verksamhetsområde för spill- och dricksvatten. Enligt den geotekniska utredningen framgår det att bergnivåerna är osäkra, vilket kan påverka schaktarbetet för bl.a VA-ledningar och den nya bebyggelsens placering i höjd. 6.2 Dagvatten Dagvatten skall i första hand omhändertas lokalt inom fastigheten (LOD). Detaljerad höjdsättning skall ske så att regnvatten från byggnader och från hårdgjorda ytor, leds till och infi ltreras på grönytor inom kvartersmark. I andra hand kan regnvatten tas omhand i perkolationsmagasin eller stenkista. Dränerings- och överskottsvatten kan överföras till förbindelsepunkt för dagvatten. Dämningsnivå för dagvatten är densamma som planerad markhöjd vid förbindelsepunkt. Detta innebär att byggnader och ledningar skall utföras så att det allmänna ledningsnätet för dagvatten vid extrema situationer skall kunna fyllas upp till marknivå utan att förorsaka skador inom tomtgräns. Följaktligen bör lägsta planerade golvhöjd för respektive byggnad ligga minst 30 cm över planerad marknivå vid förbindelsepunkten för dagvatten. Detaljerad höjdsättning av tomter och vägar skall ske i samband med bygglov och exploatering av området. Planområdet ingår i VIVAB:s verksamhetsområde för dagvatten. 6.3 El- och tele E.on Elnät är ledningsägare i området och ledningsnätet för el och tele är utbyggt och framdraget till befi ntliga bostäder inom planområdet. 6.4 Värme Fjärrvärmenät eller ledningsnät för naturgas fi nns inte utbyggt till området och det fi nns heller planer på att det kommer att ske inom överskådlig tid. Behovet av uppvärmning föreslås bli begränsat genom att lågenergi-/passivhus byggs med tillskottsvärme via enskilda luftvärmepumpar. Möjligheterna att utnyttja solenergin för uppvärmning av vatten är också goda. 6.5 Avfall Avfall skall källsorteras. Exploatören skall verka för att det skall fi nnas goda möjligheter till källsortering för de boende. En gemensam källsorteringsbyggnad föreslås i anslutning till den nya bebyggelsen. Närmaste återvinningscentral fi nns i södra delen av Ullared vid Hedemovägen strax öster om väg 154, se fi gur 12. Övriga återvinningscentraler i kommunen fi nns i Heberg och Falkenberg (Sandladan). 12 (13)

13 7 KONSEKVENSER Om en ort ska vara livskraftig på sikt krävs blandad åldersstruktur och ett kontinuerligt tillskott av bostäder i olika lägen, utföranden och upplåtelseformer. I Ullared behövs också ett tillskott av bostäder för att i någon mån förbättra balansen mellan boende, arbetsplatser och handel. Bostäderna i Ullared består i huvudsak av villor, medan planen föreslår marklägenheter i form av kommunala hyresrätter. Genom att använda ett litet markområde som idag inte används till något eller är av betydelse för natur- eller kulturvården, kan ett tillskott till en varierad bostadsförsörjning i Ullared åstadkommas. Eftersom området ligger inom befi ntligt bostadsområde är vägar och annan infrastruktur redan utbyggda, och den samhällsekonomiska kostnaden blir därmed liten. Fungerande kollektivtrafi k fi nns också i direkt anslutning till den nya bebyggelsen vilket gör det möjligt att åka kollektivt till och från arbetsplatser och butiker. Därigenom kan transportarbetet och dess negativa miljöeffekter begränsas. Stadsbyggnadskontoret bedömer för övrigt med stöd av genomförda utredningar att planens påverkan på miljön, hälsan och hushållningen med naturresurser inte blir betydande. 8 ADMINISTRATIVA FRÅGOR 8.1 Genomförandetid Genomförandetiden är 5 år från att planen vunnit laga kraft. 9 MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Planförslaget har utarbetats av Stadsbyggnadskontoret, Falkenbergs kommun, huvudsakligen genom undertecknad. Medverkat har också Sofi a Hedberg-Broberg (behovsbedömning), Mathias Rantanen (genomförandebeskrivning) och Jennie Salomonsson (plansekreterare). Den geotekniska utredningen har genomförts av GF Konsult AB och Höjd- och siktutredningen väg 154 genom Vägverket Konsult. STADSBYGGNADSKONTORET Pernilla Jacobsson Planarkitekt 13 (13)

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

Eventuell bild eller karta

Eventuell bild eller karta S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för OLOFSBÄCK 1:11 Falkenbergs kommun Eventuell bild eller karta P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2007-11-30 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Olofsbäck 1:11

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G Dnr TPN 2014/61 A N T A G A N D E H A N D L I N G Enkelt planförfarande Detaljplan för del av SÖDRA ALLÉN i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättat 2014-04-02 2 (15) Dnr TPN 2014/61 Innehåll

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403 Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning Eksjö, 11 januari, 2011 Antagandehandling Dnr 2009-0338-403 1 Innehållsförteckning Planbeskrivning...3 BESLUT...3 HANDLINGAR...3

Läs mer

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20 Detaljplan för Rockebro 7:137 m.fl, Sommens samhälle, Tranås kommun Dnr 330/2008 Upprättad i april 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Planområde Sjön Sommen Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

MORUP 1:44 M.FL. PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2006-12-12

MORUP 1:44 M.FL. PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2006-12-12 Detaljplan för MORUP 1:44 M.FL. Falkenbergs kommun PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2006-12-12 Detaljplan för Morup 1:44 m.fl. (Rosendal) Falkenbergs kommun HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER 133 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Bestämmelser utan särskild beteckning gäller inom hela planområdet. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S Detaljplan för Småhus vid Mjärden omfattande del av fastigheten Norrtil 3:1 i Sigtuna stad och kommun, Stockholms län ÖVERSIKTSKARTA PLANOMRÅDE

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl 1(14) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE FUNÄSDALEN 32:25, m fl HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2009-06-11 REVIDERAD 2010-05-06 Planområdet Planförfattare:

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för del av Väsby 12:102 m fl i Väsby, Höganäs kommun, Skåne län gamla skolan PLANOMRÅDE Hovgårdsgatan

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Samrådshandling 23 oktober 2014 HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Planbeskrivning med illustrationer Plankarta med

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Samrådshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-03-16 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen består

Läs mer

1 (11) Granskningshandling 2016-01-05 835/15. Detaljplan för del av Staden 2:20 och 2:28 NY BRO TILL HÅGESTAÖN. Standardförfarande

1 (11) Granskningshandling 2016-01-05 835/15. Detaljplan för del av Staden 2:20 och 2:28 NY BRO TILL HÅGESTAÖN. Standardförfarande Granskningshandling Datum 2016-01-05 1 (11) Detaljplan för del av Staden 2:20 och 2:28 NY BRO TILL HÅGESTAÖN Standardförfarande 2 (11) PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen finns följande handlingar -

Läs mer

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2011-06-09 Dnr KS 15/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktsbild över

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Sida 1 av 7 Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Grundkarta (ingår i plankarta) daterad 2006-02-09 Fastighetsförteckning daterad

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten Anderssvedja 2:41 i Roslagsbro församling Dnr 06.101 91.214 Ks 07-42 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Hjo kommun. Samhällsbyggnad. Detaljplan för del av Söder 3:43 söder om Kv. Guldsmeden, Hjo stad i Hjo kommun

PLANBESKRIVNING. Hjo kommun. Samhällsbyggnad. Detaljplan för del av Söder 3:43 söder om Kv. Guldsmeden, Hjo stad i Hjo kommun Hjo kommun Samhällsbyggnad PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Söder 3:43 söder om Kv. Guldsmeden, Hjo stad i Hjo kommun Antagandehandling 2015-10-26 Standardförfarande Dnr. 2015-017 Innehållsförteckning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Parkering, Trångsunds centrum. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Särskilt utlåtande efter underrättelse

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Parkering, Trångsunds centrum. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Särskilt utlåtande efter underrättelse MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/44.318 Dp 18-H-3:1 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Särskilt utlåtande efter underrättelse Detaljplan för Parkering, Trångsunds

Läs mer

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3 Dnr: SBK 2009/167 Copyright BLOM Pictometry Planbeskrivning Detaljplan för del av Malmudden Svartholmen 3 Luleå kommun Norrbottens län Samrådshandling 2012-01 1 Innehåll Handlingar 3 Planens syfte och

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088 A n t a ga n d e h a n d l i n g DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda Dnr 2011.F0088 Framtaget av plan- och byggkontoret Färgelanda kommun april 2011 Antagen: KS 2011-05-27 289 Laga

Läs mer

Kv Tjädern (Sofieberg)

Kv Tjädern (Sofieberg) Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING 2009-00007-214 (P09006) Arkivnummer: P1583 B Detaljplan för Kv Tjädern (Sofieberg) inom stadsdelen Tälje i Södertälje Upprättad 2010-02-10 LAGAKRAFTHANDLING Handlingar

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 1. PLANHANDLINGAR - Plankarta i skala 1:400, skala 1:800 dat 2012-08-09 - Illustrationskarta

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

PLANBESKRIVNING. detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun. Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23. Antagandehandling "VIDBLICKEN"

PLANBESKRIVNING. detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun. Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23. Antagandehandling VIDBLICKEN PLANBESKRIVNING detaljplan SALEBY 14:10, Vartofta Falköpings kommun Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen 2007-08 - 23 "VIDBLICKEN" BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 Detaljplan för BERGHEM 16:2 Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättat 2010-11-01, reviderad 2011-04-04 Planarkitekt Åsa Svensson 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 A 4994 Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 Detaljplan för del av Kristineberg 1:2 Middelfartsvägen, Centralorten Oskarshamns

Läs mer

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun 1 (12) Dnr PLAN.2013.16 Planbeskrivning Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun PLANFÖRFARANDE Byggnadsnämnden beslutade 2013-12-10 ( 167) att uppdra till plan och bygglovskontoret att ta fram förslag

Läs mer

Granskningshandling. 2015-02-09

Granskningshandling. 2015-02-09 1 Granskningshandling. 2015-02-09 Detaljplan för del av Siretorp 9:9 och 9:24 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Handlingar Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN PLANBESKRIVNING 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Planprocessen... 3 Tidsplan... 3 Planhandlingar... 4 Planens syfte och huvuddrag...

Läs mer

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl VAXHOLMS STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Vår beteckning STAD 2013:KS047 Streckad linje avser programområde Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl Inledning Vaxholms stad är en expansiv kommun och efterfrågan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN PROGRAMHANDLING II HANDLINGAR Upprättad av Miljö och byggförvaltningen i Gnosjö kommun 2009 11 03 Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser

Läs mer

P l a n b e s k r i v n i n g

P l a n b e s k r i v n i n g P l a n b e s k r i v n i n g Detaljplan för Flässjum 3:140 m fl BOSTÄDER VID HEMBYGDSVÄGEN Bollebygds Kommun, Västra Götalands län A n t a g a n d e h a n d l i n g 2 0 0 6-0 9-0 7 En planbeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Samrådshandling Maj 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för BJÖRRÖD 1:199 M FL i Landvetter, Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är att underlätta förståelsen av planförslagets

Läs mer

Restaurang vid Granängsvägen

Restaurang vid Granängsvägen LAGA KRAFTHANDLING April 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Restaurang vid Granängsvägen Del av Bollmora 1:94 inom Tyresö

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling.

Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:8 i Länna församling. Dnr 08-10067.214 KS 08-560 POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON

Läs mer

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås Elisabeth Lindblad 021-39 15 09 DP 1660 2010-02-16 Dnr 07:10058-BN 540 Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund. 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203

Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund. 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203 Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203 Innehållsförteckning Planbeskrivning HANDLINGAR 1 BAKGRUND OCH SYFTE 1 TIDIGARE

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397. november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE SAMRÅDSHANDLING Dnr:2011.0712 315 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV BJÖRKFORS 1:64 och DEL AV BJÖRKFORS 1:397 november 2014 ENKELT PLANFÖRFARANDE Storumans Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Utställningshandling

Plan- och genomförandebeskrivning Utställningshandling SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Plan- och genomförandebeskrivning Utställningshandling, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Dnr: 09-6321 Samråd:

Läs mer

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN14/86 Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186 Stavsjö Nyköpings kommun Samrådshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN 14/86 2/11 Planhandlingar Detaljplanen består av

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7

Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 DNR: 2014/KS0061 GRANSKNINGSHANDLING, UPPRÄTTAD 2015-11-06 Tillägg till planbeskrivning avseende fastigheten Ryk 2:7 Ändring av detaljplan för del av Förslag till stadsplan för del av Ryk Nedra 2:9 m.fl.

Läs mer

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten VÄNGSJÖBERG 9:1 och del av 7:15 och 7:21 i Gottröra församling Dnr

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Torpartäppan 6 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten 2015-02-11 E 45-43 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten... PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Flygfoto SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Detaljplan för Domsand

Detaljplan för Domsand Detaljplan för Domsand Fiskebäckstomt 2:1 m.fl Habo kommun Plan- och genomförandebeskrivning Samrådstid 2014-02-18-2014-03-18 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar Plankarta med bestämmelser och

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning 1(8) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2012-12-14 Detaljplan för Västerskogs industriområde, norra Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG FÖRENLIGT

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

Under granskningsskedet biläggs fastighetsförteckning och grundkarta med gällande plangränser.

Under granskningsskedet biläggs fastighetsförteckning och grundkarta med gällande plangränser. 1(9) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR HUSVAGNSCAMPING OCH FRITIDSHUS VID VARGEN, Del av Vemdalens kyrkby 53:11, 53:162 m fl, Vemdalsskalet Härjedalens kommun Plan 54/2010, Normalt planförfarande Upprättad

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER 1 Plan och miljökontoret Dnr: 2007-0709-214 ANTAGANDEHANDLING Del av MJÖLKENABBEN 1:4, SIRKÖN TINGSRYDS KOMMUN, KRONOBERGS LÄN BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE ÄPBL (1987:10) Detaljplan för Bålsta 1:595 m.fl., Gransätervägen PLANBESKRIVNING

NORMALT PLANFÖRFARANDE ÄPBL (1987:10) Detaljplan för Bålsta 1:595 m.fl., Gransätervägen PLANBESKRIVNING 1(11) Detaljplan för Bålsta 1:595 m.fl., Gransätervägen Håbo kommun, Uppsala län NORMALT PLANFÖRFARANDE ÄPBL (1987:10) SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Påarp 8:115 m. Fl. (Solsidan) i Torekov, Båstad kommun

Detaljplan för fastigheten Påarp 8:115 m. Fl. (Solsidan) i Torekov, Båstad kommun ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för fastigheten Påarp 8:115 m. Fl. (Solsidan) i Torekov, Båstad kommun Handlingar Plankarta med illustration Plan- och genomförandebeskrivning Grundkarta Fastighetsförteckning

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

SÄTILA 5:3 m.fl. Detaljplan för. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2009-03-03. Diarienummer PBN 2007/0363 214

SÄTILA 5:3 m.fl. Detaljplan för. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2009-03-03. Diarienummer PBN 2007/0363 214 Diarienummer PBN 2007/0363 214 Detaljplan för SÄTILA 5:3 m.fl. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Villa Patria med uthus på Sätila 5:3 Upprättad 2007-07-04, reviderad 2008-04-07 reviderad 2008-09-12

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ELESHULT 6:1 OCH 6:2 (NYHAMNSSKOLAN),

DETALJPLAN FÖR ELESHULT 6:1 OCH 6:2 (NYHAMNSSKOLAN), KS/2013/502 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR (NYHAMNSSKOLAN), HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING, 2013-10-14 FÖRORD OM DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL DETALJPLAN En detaljplan består av en

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

DP#283 DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING. för Dafgårds Höglager, Källbytorp 2:28, Götene kommun, maj 2014

DP#283 DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING. för Dafgårds Höglager, Källbytorp 2:28, Götene kommun, maj 2014 HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med illustration Bilagor Fastighetsförteckning dat 2014.04.11 Geoteknisk undersökning, Skanska 2010-10-15 Planen antagen MBN 2014-05-27 Laga Kraft 2014-06-23 Genomförandetiden

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsängens-Tibble 1:392 och 1:32 (Tibble torg) nr 0311

Detaljplan för del av Kungsängens-Tibble 1:392 och 1:32 (Tibble torg) nr 0311 1(7) 2007-10-22 Kommunstyrelseförvaltningen SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Kungsängens-Tibble 1:392 och 1:32 (Tibble torg) nr 0311 Kungsängen Upplands-Bro kommun Normalt förfarande Planområdets

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 STANDARDFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för fritidsbebyggelse vid Nabbo omfattade bl.a. delar av fastigheterna Nabbo 1:51 och 2:1 samt Rådmanby 5:4 och 5:5

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer