Montage- & skötselanvisning Skjutparti. Dina nya fönster på nätet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Montage- & skötselanvisning Skjutparti. Dina nya fönster på nätet"

Transkript

1 Dina nya fönster på nätet Montage- & skötselanvisning Skjutparti Uppdaterad alla rättigheter tillhör Fönster4U.se Reservation för tryck- & skrivfel

2 Transport Om man valt att hämta skjutpartier så skall man transportera dessa i skydd mot fukt, nederbörd och smuts. Det är viktigt att de fraktas stående på understycket. Mottagande av leverans Transportskador och eventuella brister i samband med leveransen skall anges på fraktsedeln samt meddelas till transportören och Fönster4U.se. Fel skall påtalas före monteringen, dock senaste 5 dagar efter mottagen leverans. Se även under punkten reklamation. Fönster4U.se levererar olossat köparen (köparen får själv stå för lossning på plats). Lagring av skjutparti Vid lagring skall produkten stå skyddat mot kraftiga temperaturväxlingar, nederbörd och alla typer av fukt och smuts. Lagring skall ske på plant underlag och minst 10cm ovan mark/golv, gärna i torr och väl ventilerad miljö. Lagring skall ske inomhus, men vid särskilda undantagsfall vid behov av lagring utomhus så skall de stå skyddade under carport, i garage eller skjul. Skydda dina skjutpartier under byggnadstiden Under byggnadstiden är det viktigt att Ni skyddar era skjutpartier mot åverkan. Produkten får inte utsättas för syror, murbruk eller andra frätande ämnen. Färg får inte förekomma på tätningslister eller beslag. Det är även viktigt att skydda rörliga delar från byggdamm, så att inte deras funktion påverkas. Glaset skall skyddas vid arbete med svetsning och/eller vinkelslip. Garanti Garantier gäller endast i Sverige. Under förutsättning att anvisningar om transport, hantering, lagring, montering, skötsel och underhåll följs, lämnar tillverkare på fabriksmålade träfönsterdörrar och aluminiumbeklädda fönsterdörrar 10 års garanti för beslagens funktion samt rötskador. 10 år på kondens mellan glasen i isolerkassetten. Mot reklamation gällande glas görs bedömning enligt Svensk Planglasförenings riktlinjer. Garantiåtagande Fönster4U.se åtar sig att avhjälpa fel som omfattas av ovanstående garantier. Felet kan åtgärdas genom reparation av befintlig produkt, utbyte av felaktig komponent i produkt eller utbyte av hel produkt. Fönster4U.se svarar för uppkomna kostnader material och arbete som krävs för att åtgärda felet. Fönster4U.se avhjälper inte fel som uppkommer genom reparation utförd av annan än av Fönster4U.se anlitad personal. Fönster4U.se ersätter inte kostnader för eventuella lyftanordningar eller ställningar som är nödvändiga för reparation eller utbyte av produkt.

3 Eftermarknad/reklamation Om du kan påvisa att utförandet på den levererade varan inte överensstämmer med beställningen så är varan felaktig. Du är då skyldig att vårda produkten och hålla den i befintligt skick. Fönster4U.se står för eventuella fraktkostnader. Några andra anspråk på kostnader än de som är direkt föranledda av felet beaktar vi inte. Vi ber dig omgående att kontrollera varan vid leverans och om något skulle vara felaktigt kontakta vår kundtjänst omgående via epost info@fönster4u.se. Det är viktigt att produkten avemballeras och synas noggrant direkt efter leverans. Observera att reklamation av synliga skador skall ske före montering. Felaktig produkt får inte monteras utan vårt godkännande. Vi tar gärna emot foton tillsammans med anmälan. Kondens Kondens utvändigt kan förekomma på mycket välisolerade glas i utsatta lägen då luftfuktigheten är hög. Detta beror på att glaskassetten isolerar så effektivt att rumsvärmen inte når ut till det yttersta glaset som kan bli väldigt kallt. Kondens bildas i regel under kalla nätter och försvinner under morgontimmarna. Kondens invändigt kan förekomma och beror på för dålig ventilation eller värme i kombination med hög luftfuktighet eller en kombination. Djup salning som gör att värme inte kan nå glasets insida är en vanlig orsak till kondens invändigt. Viktigt! Tänk på klämrisken vid öppning och stängning. Underhåll Tänk på att hålla partiet rent från löv, sten och annan smuts som kan äventyra funktion eller orsaka skada. Beslag Smörj in beslagen med en syrafri olja varje år. Extra noga vid spanjolettens låshus. Om man är osäker vänligen kontakta oss. Tätningslist Listerna skall hållas hela och rena. Färg får ej förekomma på dessa. Skadad list bör bytas ut. Underhåll allmänt Skjutpartiet behöver alltid en årlig kontroll. Viktigt att karm- botten- och bågstycket kontrolleras regelbundet. Om färgen mattas, spricker eller att det bildas blåsor på produkten är det viktigt att bättringsmåla hela enheten.

4 Underhåll av täckmålade skjutpartier Ta bort sprucken och löst sittande färg. Skrapa bort eventuell kåda som kan ha trängt fram. Slipa bort poröst trä och mattslipa hela skjutpartiet med fint sandpapper. Tvätta med en mild alkalisk vätska typ målartvätt. Laga eventuella springor i hörnsammanfogningar på bågen, karmen och vid fönsterblecket med plastisk tätmassa. Grunda trärena ytor med oljealkydfärg. Färdigställ målningen flödigt med oljealkydfärg eller akrylatfärg. Var vaksam med klibbrisken vid användning av akrylatfärg. Stryk på flödigt på nedre delar, ändträ och hörnfogar. Montering allmänt Förutom dessa anvisningar vi ger för montering finns allmänna föreskrifter och svenska standarder. * Hus AMA 98, kapitel NSC. * Svensk standard SS Dörrar och fönster. * Fönster och ytterdörr TMF (Trä- & möbelföretagen). Obehandlade skjutpartier skall behandlas in- och utvändigt före montering. Skjutparti monteras så att det kan demonteras vid behov utan ingrepp på fönster, väggstomme eller putsad fasad. Använd karmskruv så att efterjustering kan ske. Fogskum bör ej användas vid montering. Det finns risk att fogskummet deformerar produkten till följd av skummets expansion samt att efterjusterings möjligheten försvinner. Därmed kan varken montagefel eller tillverkningsfel åtgärdas.

5 Montering av skjutparti Observera att skjutpartier är tunga att hantera. Skjutpartiet bör placeras i väggens varma del och inte i luftspalt eller fasadbeklädnaden. 1. Kontrollera att öppningen i väggen är cirka 20 mm större än produktens yttermått. 2. Lyft in partiet i öppningen. Sätt tröskeln på ett jämnt och plant underlag. Det är viktigt att tröskeln monteras i våg. Vid mindre nivåskillnader bör man använda tunna träfiberskivor på hela karmdjupet för att justera så att hela tröskeln hamnar i våg. 3. Lägg bärklossar eller monteringskilar under tröskeln och på sidorna. Klossa så att nedböjning av tröskeln inte är möjligt. Bärklossarna bör ha 20mm mindre djup än karmens djup för att en obruten drevning samt att en ångspärr skall kunna läggas invändigt mellan karm och vägg. Bärklossarna skall vara av formstabilt material typ plywood eller annat hårt träslag, det går också bra med plast. Fördela utrymmet runt karmen jämt. 4. Kontrollera med vattenpass att partiet kommer att stå i lod och våg. 5. Borra för karmskruv. Se avsnitt förslag på fästpunkter. 6. Kontrollera att sidostyckena är monterade rakt. Detta görs lättast genom att öppna dörren en bit, därefter sätter man handtaget i stängt läge så att dörren står still. Mät sedan avståndet mellan karm och dörr. 7. Kontrollera även att överstycket är monterat helt i våg. En differens på bara någon millimeter gör att funktionen på dörren påverkas. Kryssmät partiet, det vill säga mät diagonalen från båda håll. 8. All tejpning på lyftglidpartiet kan medföra att ytbehandlingen kan släppa. Handtag 1. Handtaget ställs rakt upp. Dörren är då stängd. 2. Handtaget ställs rakt ner. Dörren är lyft till ett skjutbart läge. Om dörren skjuts när handtaget är i stängt läge och pekar rakt upp finns risk att tätningslisten skadas och tätningen äventyras.

6 Fogning och drevning Fogning och drevning mellan karm och vägg får inte utföras för hårt så att karmen böjs inåt, och skall göras med ett icke fuktupptagande isoleringsmaterial. Drevningen på utsidan skall vara vindtät men ej diffusionstät. Det är viktigt att drevningen är jämnt fördelad i fogen runt om och att drevningens skarvar överlappar varandra så att inga köldbryggor bildas. OBS använd helst inte fogskum. Vid behov av droppbleck skall det monteras ovan dörr och luta minst 14 grader och med gaveluppvik på minst 20mm. Förslag på fästpunkter Fästpunkterna kan variera beroende på storleken av skjutparti. Konstruktionen är inte bärande och får inte belastas av extern vikt. Fönsterdörr med storlek 1000mm eller mindre på bredd innebär minst 2 fästpunkter, och över 1000mm rekommenderas minst 3st. Vid flertalet luft i samma karm kan det variera. Trä och eller trä/aluminium. Mät ut hålens placering och borra från karmens insida rakt igenom med ett 14 mm borr för karmskruv typ adjufix. Underhåll glas Börja med att spola av glaset, använd rikligt med vatten innan glaset/rutan rengörs. Vi rekommend erar rengöring med vatten och vanlig såpa. Glas ska rengöras med rengöringsutrustning som är fria från grus och skräp. Använd mjuka verktyg såsom gummiskrapor eller tygtrasor och eftertorka noga. Använd inte starkt alkaliska eller aggressiva rengöringsmedel, lösningsmedel eller skarpa verktyg. Om isolerglaset utsätts för snabba temperaturväxlingar kan detta orsaka termiska spänningar i glaset. Isolerglas kan absorbera så mycket värme att spänningarna får glaset att spricka på ett karakteristikt sätt. Något som kan orsaka snabba temperaturväxlingar som därför ska undvikas är t ex mörka persienner och gardiner. Skador som uppstår på grund av ovanstående ersätts inte av FramtidsFönster. Skador på glas orsakade av egen monterad solskyddsfilm eller annat som klistrats på glaset ersätts inte av Fönster4U.se.

7 Monterings- och skötselanvisning fönsterdörr. Underhåll fönster smörjning För att fönster och dörrar skall vara beständiga under väldigt lång tid så bör man hålla dem rena från smuts och smörja årligen. Ytan på profilerna skall göras rent med vatten och såpa, inte med hjälp av kemikalier då detta kan påverka ytans beständighet. I bottenstycket av fönster skall man avlägsna smuts och annat som kan hindra produktens funktion. Exempelvis kan det förekomma att smuts lägger sig i bottenstycket. Om man upplever tröghet i beslagen när man öppnar och stänger bör man först se över om det finns något som påverkar detta och sedan smörja beslagen runt om enligt anvisning. Man skall aldrig tvinga upp ett trögt fönster då det kan orsaka skada på beslagen. Beslagen i fönster och dörrar måste årligen inoljas. Oljan som man använder skall vara syrafri så att man inte påverkar korrosionsskyddet på beslagsdelarna. Alla rörliga delar samt alla ytor som påverkas av slitage skall smörjas med fett alternativt vaselin. Vid underhåll av fönster får man inte lyfta ur bågar från karmar. Övrigt som är viktigt att tänka på! Vridfönster Kontrollera att utvändigt foder/smyg inte inkräktar på frigången när fönstret vänds. Se till att spärren kan fixera bågen i putsningsläget. Montering av foder, markiser etc. Utvändiga fönsterfoder/påsalningar får inte fästas med skruv/spik i fönsterkarmen. Hållare för markiser eller dylikt får inte monteras i fönsterkarmen. Fasta aluminiumbeklädda fönster Felaktigt monterade fasta fönster kan försvåra ett eventuellt framtida glasbyte. Extra kostnader för åtkomst av produkten täcks inte av leverantören. Ex. fasadputs dikt mot aluminiumbeklädnad. Kontakt Om ni har frågor angående installation eller produkt så kontakta gärna oss info@fönster4u.se.

Montering och Bruksanvisning Verandasektioner

Montering och Bruksanvisning Verandasektioner Montering och Bruksanvisning Verandasektioner Rev.nr: 150623 Borrmaskin/Skruvdragare Karmskruv eller Montagehylsa Montageverktyg Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Nr 42 / 23.06.2015

Läs mer

Montering och Bruksanvisning PVC fönster

Montering och Bruksanvisning PVC fönster Montering och Bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Rev.nr 130206 Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Leverans

Läs mer

Montering och bruksanvisning. PVC fönster

Montering och bruksanvisning. PVC fönster Montering och bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Drevisolering, alternativt fogskum Leverans och lagring

Läs mer

Grund Tradition Kultur

Grund Tradition Kultur Grund Tradition Kultur Rev.nr: 700 Borrmaskin/Skruvdragare Karmskruv eller Montagehylsa Montageverktyg Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Nr / 0.0.07 Leverans och lagring Som kund bör

Läs mer

SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER. Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden.

SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER. Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden. SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden. RENGÖRING Glas/fönsterputsning Börja med att spola av glaset,

Läs mer

SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER. Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden.

SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER. Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden. SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden. RENGÖRING Glas/fönsterputsning Börja med att spola av glaset,

Läs mer

Hanterar du dina fönster på rätt sätt så lever de längre.

Hanterar du dina fönster på rätt sätt så lever de längre. Fax 08-603 88 69 Org. nr 556699-7689 www.tresson.se info@tresson.se Skötselråd nya fönster Här får du skötselråd för dina fönster. Du får också ta del av nyttiga och användbara funktioner och handgrepp.

Läs mer

SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER. Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden.

SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER. Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden. SKÖTSELRÅD FÖR DINA FÖNSTER Här får du skötselråd för dina fönster. Följ råden och hantera dina fönster på rätt sätt så förlänger du livslängden. RENGÖRING Glas/fönsterputsning Börja med att spola av glaset,

Läs mer

Montage av vridfönster

Montage av vridfönster Montage av vridfönster Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande information:

Läs mer

Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr

Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr Rev.nr: 15016 Borrmaskin/Skruvdragare Karmskruv eller Montagehylsa Montageverktyg Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Nr / 16.0.2015

Läs mer

Före montage: Ytbehandling av obehandlade produkter

Före montage: Ytbehandling av obehandlade produkter Före montage: Ytbehandling av obehandlade produkter FMont-YB 2013/09 Produkter som ej är täckmålade eller laserade i fabrik skall alltid ytbehandlas in- och utvändigt före montage i vägg.* Instruktioner

Läs mer

Montage. Montage av vridfönster.

Montage. Montage av vridfönster. Montage Montage av vridfönster. Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande information:

Läs mer

MONTERINGS- OCH SKÖTSELINSTRUKTIONER

MONTERINGS- OCH SKÖTSELINSTRUKTIONER MONTERINGS- OCH SKÖTSELINSTRUKTIONER För att uppnå bästa möjliga funktion är kvaliteten på monteringen in i byggnationen av största vikt. Läs därför igenom monteringsanvisningarna innan monteringen påbörjas,

Läs mer

Fasadparti PVC. Thermoslide Easyslide

Fasadparti PVC. Thermoslide Easyslide Fasadparti PVC Thermoslide Easyslide Rev.nr: 171108 Borrmaskin/Skruvdragare Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Leverans och lagring Som kund bör du öppna förpackningen inom 7 dagar för

Läs mer

Monteringsanvisning och skötselråd

Monteringsanvisning och skötselråd Monteringsanvisning och skötselråd Monteringsanvisning och skötselråd LAGRING OCH HANTERING Under lagring måste produkterna skyddas mot nederbörd och all annan fukt. Skador uppkomna vid felaktig hantering

Läs mer

Montering & underhåll

Montering & underhåll Montering & underhåll Grattis! Du har valt ett kvalitetsfönster från Älvdalen i norra Dalarna. Vi är glada att du valt oss som leverantör och vi hoppas att du ska ha glädje av dina nya fönster i många

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av fast karm Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande information:

Läs mer

Montageanvisning. Skjutpartier av lyftglidtyp

Montageanvisning. Skjutpartier av lyftglidtyp Montageanvisning Skjutpartier av lyftglidtyp 2015/03 För att uppnå bästa möjliga funktion är kvaliteten på monteringen in i byggnationen av största vikt. Läs därför igenom monteringsanvisningarna innan

Läs mer

Monteringsanvisning Slagport

Monteringsanvisning Slagport Monteringsanvisning Slagport Rev.nr 150112 Vattenpass Borrmaskin/Skruvdragare Skruvmejsel Vinkelhake Såg Drevisolering Penna Kilar av torrt, hårt virke eller plast Nr. 32 / 12.01.2015 Att tänka på: Leverans

Läs mer

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor. Mottagningskontroll Det är kundens ansvar att se till att behörig person finns hemma vid leverans. Detta för att kunna kvittera godset samt att kontrollera det. Vid leverans skall godset besiktigas utvändigt

Läs mer

nya fönster Skötselråd

nya fönster Skötselråd Fax 08-603 88 69 www.tresson.se info@tresson.se Skötselråd nya fönster Här får du hjälp med skötselråd för dina fönster. Du kan också ta del av användbara funktioner och handgrepp som du kan ha nytta av.

Läs mer

Monteringsanvisning Ytterdörrar

Monteringsanvisning Ytterdörrar Monteringsanvisning Ytterdörrar Rev.nr 160708 Vattenpass Borrmaskin/Skruvdragare Skruvmejsel Hammare Vinkelhake Såg Drevisolering Samt penna, 2st 1,5m träribbor och kilar av torrt, hårt virke eller plast

Läs mer

Montage av sidhägda fönster och altandörrar

Montage av sidhägda fönster och altandörrar Montage av sidhägda fönster och altandörrar Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder för kompletterande

Läs mer

Monteringsanvisning Säkerhetsytterdörr RC 2

Monteringsanvisning Säkerhetsytterdörr RC 2 Monteringsanvisning Säkerhetsytterdörr RC 2 Rev.nr 140619 Vattenpass Borrmaskin/Skruvdragare Skruvmejsel Hammare Vinkelhake Såg Drevisolering Samt penna, 2st 1,5m träribbor och kilar av torrt, hårt virke

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montageanvisning Sidhängda fönster och altandörrar HFA 2012/03 Allmänt Allmänt Förutom de anvisningar för montering som lämnas i detta kapitel hänvisas till följande allmänna föreskrifter och svenska standarder

Läs mer

VINÄSFÖNSTER. Montering och underhåll VINÄSFÖNSTER.SE

VINÄSFÖNSTER. Montering och underhåll VINÄSFÖNSTER.SE VINÄSFÖNSTER Montering och underhåll VINÄSFÖNSTER.SE Vinäs Fönsterindustri AB Vinäs Byväg 42 792 91 Mora 0250-162 40 info@vinasfonster.se www.vinasfonster.se Vinäsfönster klassiska fönster som lyfter fram

Läs mer

Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv

Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv Monteringsanvisning PVC fönster - Fjord & Fjäll Infästning med karmhylsa eller karmskruv Viktigt före installation! Se över produkterna före installation. Detta gäller både ytliga skador på karm och båge

Läs mer

Aluminiumfönster IF65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll

Aluminiumfönster IF65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Aluminiumfönster IF65 Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Monteringsanvisning av Aluminiumfönster IF65 1 Applicera fogmassa av

Läs mer

Montering av ytterdörr

Montering av ytterdörr Montering av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera t ex frigolit under

Läs mer

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext.

Ytbehandla före montage Obehandlade produkter skall alltid ytbehandlas på lämpligt sätt före montering, se separat instruktionstext. Montage av ytterdörr Allmänt Förvaring av dörrar Dörrar skall förvaras i ett torrt utrymme. Förvara stående eller liggande, men låt aldrig dörren ligga direkt på ett golv utan placera tex frigolit under

Läs mer

Fönsterinstruktioner

Fönsterinstruktioner Fönsterinstruktioner Här finner du information om mottagning av leverans, lagring på byggplats, montering, skötsel/kontroll och underhåll. RM Snickerier AB S.Industrigatan 8 598 40, Vimmerby Tel. 0492-797

Läs mer

Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr

Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr Rev.nr: 160208 Borrmaskin/Skruvdragare Karmskruv eller Montagehylsa Montageverktyg Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Nr 3 /

Läs mer

Titan Trä. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se

Titan Trä. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se 2015 Titan Trä Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se Tack, för att du har beställt Titan träfönstersystem. Titan är en gedigen produkt, framtaget av oss för att efterlikna det traditionella

Läs mer

Monteringsanvisning Ytterdörrar

Monteringsanvisning Ytterdörrar Monteringsanvisning Ytterdörrar Rev.nr 160831 Vattenpass Borrmaskin/Skruvdragare Skruvmejsel Hammare Vinkelhake Såg Drevisolering Samt penna, 2st 1,5m träribbor och kilar av torrt, hårt virke eller plast

Läs mer

Kronan Trä. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se

Kronan Trä. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se 2015 Kronan Trä Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se Tack, för att du har beställt Kronan träfönstersystem. Kronan är en gedigen produkt, framtaget av oss för att efterlikna det traditionella

Läs mer

Vi hoppas ni skall få mycket glädje och nytta av den under många år framåt.

Vi hoppas ni skall få mycket glädje och nytta av den under många år framåt. Tack för att ni har valt vår produkt! Vi hoppas ni skall få mycket glädje och nytta av den under många år framåt. Kontrollera din beställning direkt i anslutning till leveransen - Du måste meddela säljaren

Läs mer

Isomax + 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: Kilar (boardremsor)

Isomax + 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: Kilar (boardremsor) Isomax + Rev.nr: 160223 2,5 mm 4 mm T20 Kilar (boardremsor) 5 mm Innehållsförteckning: OBS!!! Luckorna bäres stående. A: Sortera upp luckorna per skjutparti. B: Rälsprofilerna är packade parvis. Kontrollera

Läs mer

Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr

Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr Montering och Bruksanvisning Energi fönster & fönsterdörr Rev.nr: 161025 Borrmaskin/Skruvdragare Karmskruv eller Montagehylsa Montageverktyg Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Nr 3 /

Läs mer

Vid infästning av karm och tröskel ställs det höga krav noggrannhet och precision. Detta för att dörrens funktionsmässiga egenskaper säkerställs.

Vid infästning av karm och tröskel ställs det höga krav noggrannhet och precision. Detta för att dörrens funktionsmässiga egenskaper säkerställs. Montageinstruktioner Vid infästning av karm och tröskel ställs det höga krav noggrannhet och precision. Detta för att dörrens funktionsmässiga egenskaper säkerställs. Generella anvisningar för dörrar Leveransmottagning

Läs mer

Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti. Mottagningskontroll. Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint!

Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti. Mottagningskontroll. Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint! Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti Mottagningskontroll Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint! Se över produkterna innan ni installerar. Eventuella fraktskador ska anmälas

Läs mer

Monterings- och skötsel Skjutparti

Monterings- och skötsel Skjutparti skötsel Skjutparti 2015/10 Allmänt För att uppnå bästa möjliga funktion är kvaliteten på monteringen in i byggnationen av största vikt. Läs därför igenom monteringsanvisningarna innan monteringen påbörjas,

Läs mer

WICSLIDE Skjutdörrsystem

WICSLIDE Skjutdörrsystem WCSLDE Skjutdörrsystem Montageanvisning 11.2015 WCSLDE 160 Allmänt Granska först måtten för levererad karm (se beställningserkännande eller följesedel). Kontrollera att måtten överensstämmer med väggöppning.

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

Monteringsanvisning Ytterdörr

Monteringsanvisning Ytterdörr Monteringsanvisning Ytterdörr Vision och Standard Tack för att ni har valt vår produkt! Vi hoppas ni skall få mycket glädje och nytta av den under många år framåt. Kontrollera din beställning direkt i

Läs mer

Vid infästning av karm och tröskel ställs det höga krav noggrannhet och precision. Detta för att dörrens funktionsmässiga egenskaper säkerställs.

Vid infästning av karm och tröskel ställs det höga krav noggrannhet och precision. Detta för att dörrens funktionsmässiga egenskaper säkerställs. Montageinstruktion Generella anvisningar för dörrar Vid infästning av karm och tröskel ställs det höga krav noggrannhet och precision. Detta för att dörrens funktionsmässiga egenskaper säkerställs. Leveransmottagning

Läs mer

Montering. &Skötselråd

Montering. &Skötselråd Montering &Skötselråd En dörr och ett fönster står öppet för er! I denna broschyr har vi samlat våra monteringsanvisningar och skötselråd. Om ni följer dessa får ni en längre livslängd på era dörrar och

Läs mer

Prince Vikdörr. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se

Prince Vikdörr. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se 2015 Prince Vikdörr Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se Tack, för att du har beställt Prince Vikdörrsparti. Prince vikdörr ger dig möjligheten att öppna upp hela väggen från vardagsrum,

Läs mer

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor. Mottagningskontroll Det är kundens ansvar att se till att behörig person finns hemma vid leverans. Detta för att kunna kvittera godset samt att kontrollera det. Vid leverans skall godset besiktigas utvändigt

Läs mer

Domlux. Fönstermanual och skötselanvisning

Domlux. Fönstermanual och skötselanvisning Domlux Fönstermanual och skötselanvisning 2015-02-20 1 Breda fönster Över 150 cm breda sidohängda fönster måste stödjas i underkant när fönstret öppnas. Öppnade fönsterbågar får inte ens temporärt utsättas

Läs mer

PRINCESS. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se

PRINCESS. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se 2015 PRINCESS Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se Tack, för att du har beställt Princess skjutdörrsparti. Skjutdörr Princess är vår ordinarie instegsmodell. En vinterisolerad Skjutdörr,

Läs mer

Domlux. Fönstermanual och skötselanvisning

Domlux. Fönstermanual och skötselanvisning 2009-12-10 Domlux Montering av fönster 1 1 Breda fönster Över 150 cm breda sidohängda fönster måste stödjas underkant när fönstret öppnas. Öppnade fönsterbågar får inte ens temporärt utsättas för extra

Läs mer

Halle Fasad MONTERINGSANVISNING FASADPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst E-post Fasad lfo dla

Halle Fasad MONTERINGSANVISNING FASADPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst E-post Fasad lfo dla MONTERINGSANVISNING FASADPARTIER Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post sales@halle.se www.halle.se Planera arbetet Gå igenom positionslistan som medföljer leveransen och kontrollera nummer och anteckningar

Läs mer

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor. Mottagningskontroll Det är kundens ansvar att se till att behörig person finns hemma vid leverans. Detta för att kunna kvittera godset samt att kontrollera det. Vid leverans skall godset besiktigas utvändigt

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium

Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium 2017-02 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske partiet inte att fungera

Läs mer

Version MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNING ELITFÖNSTER SKJUTDÖRR

Version MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNING ELITFÖNSTER SKJUTDÖRR Version 2 2018-11-09 MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNING ELITFÖNSTER SKJUTDÖRR INFÖR MONTAGET LEVERANSMOTTAGNING Vid ankomst av skjutdörren skall ankomstkontroll utföras för att säkerställa så att det inte

Läs mer

Aluminiumfönster IFS65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll

Aluminiumfönster IFS65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Aluminiumfönster IFS65 Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Monteringsanvisning av Aluminiumfönster IFS65 på Paroc-element - efter

Läs mer

Aluminiumdörr ID65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll

Aluminiumdörr ID65. Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Aluminiumdörr ID65 Monteringsanvisning Skötselanvisning Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplatser Garantier Egen kontroll Monteringsanvisning av Aluminiumdörr ID65 Skötselanvisning Aluminiumdörr

Läs mer

MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNINGAR FÖR SKJUTPARTI MONARK OCH VIKPARTI PRINCE I TRÄ

MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNINGAR FÖR SKJUTPARTI MONARK OCH VIKPARTI PRINCE I TRÄ MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNINGAR FÖR SKJUTPARTI MONARK OCH VIKPARTI PRINCE I TRÄ INNAN MONTERING Vid montering av skjut/vikpartier är det av yttersta vikt att partiet är 100 % i lod och våg. Kontrollera

Läs mer

Monteringsanvisning Natur V Enkeldörr

Monteringsanvisning Natur V Enkeldörr Monteringsanvisning Natur V Enkeldörr Art.nr 05-0935 Rev.nr 24 Detta behövs för monteringen Vattenpass (långt) Skruvdragare/Borrmaskin 2, 5, 0 och 4mm borr Bits torx T25 Skiftnyckel Skruvmejsel Tumstock

Läs mer

Fyrdelade glidskjutpartier

Fyrdelade glidskjutpartier Montering: Våra monteringsanvisningar guidar dig steg för steg i arbetet. Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta oss eller låta en fackman montera fönstren. Kom ihåg att våra produkter inte är

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium 2015-1

Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium 2015-1 Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium 2015-1 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer inte partiet att fungera optimalt

Läs mer

Riktlinjer för eftermarknad och garantier

Riktlinjer för eftermarknad och garantier Riktlinjer för eftermarknad och garantier Innehåll 1 Garantiförutsättningar 1.1 Garantikrav 2 Lagring på byggplatsen 2.1 Allmänt 2.2 Lagring inomhus 2.3 Lagring utomhus 3 Felanmälan 3.1 Felanmäla 3.2 Obligatoriskt

Läs mer

Monteringsanvisning Natur V pardörr

Monteringsanvisning Natur V pardörr Monteringsanvisning Natur V pardörr Detta behövs för monteringen Art.nr 050936 Rev.nr 121114 Vattenpass (långt) Skruvdragare/Borrmaskin 2, 5, 10 och 14mm borr Bits torx T25 Skiftnyckel Skruvmejsel Tumstock

Läs mer

Isomax. 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: 140324. Kilar (boardremsor)

Isomax. 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: 140324. Kilar (boardremsor) Isomax,5 mm 4 mm Rev.nr: 404 Kilar (boardremsor) 5 mm T0 Innehållsförteckning: OBS!!! Luckorna bäres stående. A: Sortera upp luckorna per skjutparti. Kontrollera att storlek och antal stämmer. Stäm av

Läs mer

Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se

Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se 2015 KING Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se Tack, för att du har beställt King skjutdörrsparti. Sveriges bäst isolerade underhållsfria skjutdörr, Kronfönster King lyft-skjutdörr. En

Läs mer

Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplats Monteringsanvisning Underhåll Garantier

Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplats Monteringsanvisning Underhåll Garantier Leveransbestämmelser Lagring på byggarbetsplats Monteringsanvisning Underhåll Garantier Leveransbestämmelser Gör alltid en ankomstbesiktning av godset. Emballera av godset och kontrollera det för eventuella

Läs mer

Skötsel - och Bruksanvisning

Skötsel - och Bruksanvisning Innovativa Energifönster Skötsel - och Bruksanvisning Pannordic Fönster 1 Nöjd länge tack vare rätt skötsel Grattis till erat val av Skaala kvalitetsprodukter. Vänligen läs noggrant igenom denna skötselanvisning

Läs mer

Fönster och fönsterdörrar. Svensktillverkade med säkerhet som standard. Nu även med aluminiumbeklädnad!

Fönster och fönsterdörrar. Svensktillverkade med säkerhet som standard. Nu även med aluminiumbeklädnad! Fönster och fönsterdörrar Svensktillverkade med säkerhet som standard Nu även med aluminiumbeklädnad! Svensktillverkade fönster och med säkerhet som standard Våra fönster tillverkas av erkänt duktiga hantverkare

Läs mer

Fönstermanual. I Botten av fönstret sitter ett transportskydd, denna bör monteras bort innan installation.

Fönstermanual. I Botten av fönstret sitter ett transportskydd, denna bör monteras bort innan installation. Fönstermanual Grattis till ett bra val av fönsterleverantör. Vi hoppas att ni kommer att vara nöjda med era nya fönster i många år. PVC fönster är ju helt underhållsfria, men rengöring och smörjning och

Läs mer

Monterings- och underhållsanvisning för FRITID BASTUDÖRR WWW.DOORIA.SE 2011-04

Monterings- och underhållsanvisning för FRITID BASTUDÖRR WWW.DOORIA.SE 2011-04 Monterings- och underhållsanvisning för FRITID BASTUDÖRR Monteringsanvisning Viktig information Du behöver: Insexnycklar: 3 mm och 5 mm, Lod, Skruvmejsel/skruvdragare. Om väggarna är av trä: 8 skruvar

Läs mer

Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar

Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar Monteringsanvisning Natur V vikparti 5 dörrar Detta behövs för monteringen Art.nr 050939 Rev.nr 11114 Vattenpass (långt) Skruvdragare/Borrmaskin, 5, 10 och 14mm borr Bits torx T5 Skiftnyckel Skruvmejsel

Läs mer

VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT

VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT Fönster och fönsterdörrar 300 kr 2 VÄLKOMMEN till den äkta fönsterkänslan Inget är så betydelsefullt för ditt hus som dina fönster. Med Sunnerbo Fönster får du personlighet

Läs mer

Version MONTERINGSANVISNING SKJUTDÖRR

Version MONTERINGSANVISNING SKJUTDÖRR Version 1 2017 12 13 MONTERINGSANVISNING SKJUTDÖRR ATT TÄNKA PÅ VID SKJUTDÖRRSMONTAGE: Vägg som skjutdörren skall monteras i är av den art att väggen är lämplig för skjutdörrens tyngd och ett stumt montage.

Läs mer

väl och eventuellt det demonterade skjutdörrsbladet Principen är att dörren lyfts och glider i sidled

väl och eventuellt det demonterade skjutdörrsbladet Principen är att dörren lyfts och glider i sidled M o n t e r i n g s - o c h s k ö t s e l i n s t r u k t i o n e r M o n t e r i n g s - o c h s k ö t s e l i n s t r u k t i o n e r n a s k a v a r a t i l l g ä n g l i g a f ö r d e n s o m m o n

Läs mer

Montering. &Skötselråd

Montering. &Skötselråd Montering &Skötselråd En dörr och ett fönster står öppet för er! I denna broschyr har vi samlat våra monteringsanvisningar och skötselråd. Om ni följer dessa får ni en längre livslängd på era dörrar och

Läs mer

MONTAGEANVISNING INFINITY SKJUTDÖRRAR, FASTA FÖNSTER

MONTAGEANVISNING INFINITY SKJUTDÖRRAR, FASTA FÖNSTER MONTAGEANVISNING INFINITY SKJUTDÖRRAR, FASTA FÖNSTER 2019-01-23 Detta dokument innehåller säkerhetsinformation som indikeras av en symbol med följande nyckelord som indikerar nivån på faran. FARA! Symbol

Läs mer

Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar

Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar SVENSK FÖNSTERTRADITION OCH MODERN TEKNIK I SKÖN HARMONI Att montera ett Laganfönster är normalt inget GARANTIER Laganfönster

Läs mer

Montageanvisning Outline Skjutdörr

Montageanvisning Outline Skjutdörr Montageanvisning Outline Skjutdörr ATT TÄNKA PÅ VID SKJUTDÖRRSMONTAGE: -Vägg som skjutdörren skall monteras i är av den art att väggen är lämplig för skjutdörrens tyngd och ett stumt montage. Samtliga

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 85

Monteringsanvisning System WG 85 Monteringsanvisning System WG 85 Skjutpartier för Vinterträdgård 2012-1 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske partiet inte att fungera

Läs mer

Primolux Primolux Isoler

Primolux Primolux Isoler Primolux Primolux Isoler 2d - 3d - 4d Skjutbar Primolux Primolux isoler Skjutbar 2d - 3d - 4d 3d Exempel 3d 3d Skjutbara partier höjd 990mm 2d 3d 4d Skjutbara fönsterpartier höjd 90mm 2d 3d 4d Skena övre

Läs mer

Fönster, dörrar, partier, portar Fönster

Fönster, dörrar, partier, portar Fönster 55 NSC.11 Fönster, dörrar, partier, portar Fönster Montering normala vanliga fönster Förutsättningar Förarbete Egenkontroll Genomförande Denna arbetsinstruktion är utformad för att användas vid detaljplanering

Läs mer

Monteringsanvisning. Pvc-fönster

Monteringsanvisning. Pvc-fönster Monteringsanvisning Pvc-fönster Grattis till ett bra val av fönsterleverantör och tack för förtroendet. Vi hoppas att du kommer att vara nöjd med dina nya fönster i många år! PVC fönster är helt underhållsfria

Läs mer

Monteringsanvisning. Pvc-fönster och altandörrar

Monteringsanvisning. Pvc-fönster och altandörrar Monteringsanvisning Pvc-fönster och altandörrar Grattis till ett bra val av fönsterleverantör! Vi hoppas att ni kommer att vara nöjda med era nya fönster i många år. PVC fönster är helt underhållsfria

Läs mer

Montageanvisning Maximal Compactkarm

Montageanvisning Maximal Compactkarm Montageanvisning Maximal Compactkarm 1. Börja med att ta ur bågen ur karmen genom att dra ur sprinten i det övre gångjärnet. Tryck med en skruvmejsel in det undre fjädringslåset och vrid till. För sprinten

Läs mer

Tack för att ni har valt vår produkt!

Tack för att ni har valt vår produkt! Tack för att ni har valt vår produkt! Vi hoppas ni skall få mycket glädje och nytta av den under många år framåt. Kontrollera din beställning direkt i anslutning till leveransen - Du måste meddela säljaren

Läs mer

Anvisningar F Ö R M O N T E R I N G, J U S T E R I N G & S K Ö T S E L

Anvisningar F Ö R M O N T E R I N G, J U S T E R I N G & S K Ö T S E L Anvisningar F Ö R M O N T E R I N G, J U S T E R I N G & S K Ö T S E L Innehållsförteckning 3 M o n t e r i n g s a n v i s n i n g f ö n s t e r M o n t e r i n g s a n v i s n i n g f a s t k a r m 5

Läs mer

Aluminium in Architecture. Bruksanvisning och underhållsinstruktioner för skjutdörrar och skjutfönster

Aluminium in Architecture. Bruksanvisning och underhållsinstruktioner för skjutdörrar och skjutfönster R Aluminium in Architecture Bruksanvisning och underhållsinstruktioner för skjutdörrar och skjutfönster WICSLIDE S Bruksanvisning för skjutdörrar och skjutfönster Skjutdörrar, -fönster Stängt läge Skjutläge

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*)

Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*) Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*) Vikpartier med isolerglas 0-0 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske partiet inte att fungera

Läs mer

PRINCESS. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se

PRINCESS. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se 2015 PRINCESS Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se Tack, för att du har beställt Princess skjutdörrsparti. Skjutdörr Princess är vår ordinarie instegsmodell. En vinterisolerad Skjutdörr,

Läs mer

Skötselråd. www.spfonster.se

Skötselråd. www.spfonster.se Skötselråd www.spfonster.se Nya fönster Här får du hjälp med skötselråd och enklare justeringar av dina fönster. u kan också ta del av användbara funktioner och handgrepp som du har nytta av. Hanterar

Läs mer

a l e t kö g in n i nv ar r r h c ö rd -o e t g n ri ön e f t n & Mo ter n Fö WWW.SUNNERBOFONSTER.SE Tranport och mottagning Tranport Under tranporten ka fönter och dörrar kydda mot fukt och nederbörd

Läs mer

Aluminiumstomme/isolertak

Aluminiumstomme/isolertak 7970 Aluminiumstomme/isolertak Skärmtakstomme 8 Willab Garden 2016-05 3 2 4 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske partiet inte att

Läs mer

MONTERING av PVC fönster

MONTERING av PVC fönster MANUAL Verktyg som behövs Monteringsjärn Kofot Skruv/skruv +plugg om betongvägg Vattenpass Skruvdragare Fogskum svällande fogband, drevremsa, etc Falstång Kilar (trä eller plast) Plåtsax 1 ~1,5 cm 1170

Läs mer

Montageanvisningar 0340-62 00 64. Montageanvisningar samt tips & tricks. Fönster, dörrar, skjutpartier och tillbehör. Komposit.

Montageanvisningar 0340-62 00 64. Montageanvisningar samt tips & tricks. Fönster, dörrar, skjutpartier och tillbehör. Komposit. Montageanvisningar Fönster, dörrar, skjutpartier och tillbehör. Komposit. 0340-62 00 64 Montageanvisningar samt tips & tricks Innehåll Sida Allmänna anvisningar 3 Vridfönster 4 Inåtgående fönster 5-6 Fasta

Läs mer

Anvisningar fönster. Leverans Mottagning Lagring Hantering Montering Justering Underhåll Kondens. SSC 0910-72 59 00 www.sscgroup.

Anvisningar fönster. Leverans Mottagning Lagring Hantering Montering Justering Underhåll Kondens. SSC 0910-72 59 00 www.sscgroup. Anvisningar fönster Leverans Mottagning Lagring Hantering Montering Justering Underhåll Kondens Transport, mottagning 1.1 och Mottagning. lagning 1. Transport. Under transport ska fönster skyddas mot fukt

Läs mer

VIKDÖRRAR SKJUTDÖRRAR FÖNSTER FÖNSTERDÖRRAR

VIKDÖRRAR SKJUTDÖRRAR FÖNSTER FÖNSTERDÖRRAR VIKDÖRRAR SKJUTDÖRRAR FÖNSTER FÖNSTERDÖRRAR VIKDÖRRAR Stor öppning med vikdörr Våra vikdörrar är mycket efterfrågade vid både om- och ny byggna tion. Du kommer närmare naturen varje dag hela året. Allt

Läs mer

MONARK. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se

MONARK. Handbok för montering och underhåll. www.kronfonster.se 2015 MONARK Handbok för montering och underhåll www.kronfonster.se Tack, för att du har beställt Monark skjutdörrsparti. Monark är ett exklusivt skjutdörrssystem tillverkad i trä, eller med aluminiumutsida.

Läs mer

FÖRVALTNING, DRIFT & UNDERHÅLL

FÖRVALTNING, DRIFT & UNDERHÅLL FÖRVALTNING, DRIFT & UNDERHÅLL STÅLDÖRRAR APRIL 2018 Innehållsöversikt Generellt Sida FDU Ståldörrar 7.2 Mottagning / lagring 7.3 Ytbehandling 7.4 Skötselanvisning Ståldörrar a- och b-mått 7.5-7.7 7.8

Läs mer

Drift och Underhåll Dörrar från Daloc

Drift och Underhåll Dörrar från Daloc DALOC DU BSAB 96 NCS.2 1108 Drift och Underhåll Dörrar från Daloc DALOC SI BSAB 96 NCS.2 1039 Skötselinstruktion för Dalocdörrar ALLMÄNT För att en dörr skall ha en perfekt funktion under många år, krävs

Läs mer