Mötesanteckningar Kundforum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesanteckningar Kundforum"

Transkript

1 Samverkan: Mötesanteckningar Kundforum Datum och tid: , klockan Plats: Burgårdens konferens, Skånegatan 20, Göteborg Deltagarförteckning bifogas anteckningarna 1) Inledning Lena Karlsson hälsar välkommen. Då det är många nya deltagare görs en presentationsrunda av Kundforums och Hjälpmedelscentralens representanter. Lena informerar om att tjänsten som planeringsledare för hjälpmedels-, rehabiliteringsoch habiliteringsfrågor i Västra Götalandsregionen nu tillsatts, Annica Loft kommer att tillträda under försommaren. 2) Hjälpmedelscentralen Västra Götaland Janne Malmborg, chef för Hjälpmedelscentralerna(HMC), redovisar statistik och svarar på frågor med stöd av teamcheferna Christian Ahlborg, Inger Vondrak Asp och Lotta Lindgren, Karin Bergenlid. a) Redovisning och uppföljning av statistik enligt bilaga 20, felrapporter och medicintekniska avvikelser, Q4 samt för i) Leveranskvalitet redovisas, uppdaterad rapport bifogas anteckningarna. Utanför mätningarna redovisas att cirka Ö- artiklar levererades under 2011, ca 95 % av dessa levererades inom en månad. ii) Avhjälpande underhåll visar från Q på en positiv utveckling. Fortsatt beställs många avhjälpande underhåll med utförande på plats vilket ger mycket restid för teknikern. Som ett led i förbättringsarbetet önskar hjälpmedelscentralen få igång fler så kallade Underhållscaféer för att förbättra tillgängligheten till hjälpmedelstekniker för brukarna samt arbeta mer proaktivt. Hjälpmedelscentralen kommer att kontakta kunderna för att få igång denna verksamhet. iii) Akut avhjälpande underhåll har sedan Q visat på en positiv utveckling. Både leverantör och kundsamordnare har konstaterat att det är en hög andel av avhjälpande underhåll som beställs som akut. Det är viktigt att respektive kund följer upp hur det ser ut i den egna verksamheten och för en dialog kring vad som ska definieras som akut. Detta kan skilja sig åt bland annat för olika verksamheter, brukargrupper, produkter mm. Rapportunderlag skickas till kundforums representanter och kan användas som stöd för diskussion. iv) Konsultation, neråtgående trend under 2011, små förändringar i personalgruppen påverkar tillgängligheten direkt. Förbättringsarbete pågår. v) Telefontillgänglighet, hjälpmedelscentralen blir sårbara när telefonsystemet inte i fungerar, en stabil verksamhet med hög tillgänglighet. vi) Medicintekniska avvikelser, totalt 73 ärende varav 3 ärenden som gäller specialanpassningar. Finns ingen röd tråd i anmälningarna. Långa handläggningstider hos Läkemedelsverket försvårar uppföljning. Sammanställning bifogas anteckningarna. 1 (6)

2 b) Information sortiment Janne Malmborg och Lotta Lindgren, informerar om planerade, pågående och avslutade upphandlingar, försenade upphandlingar, informationsmaterial bifogas. i) Kommunikation och kognition är ett spretigt område och kommer inför kommande upphandling att delas in i fem undergrupper. ii) Komponenthantering manuella rullstolar försenas på grund av pågående upphandling. iii) Visning av sortiment v19 och v24, 1,5 dag per HMC, mer information kommer på hjälpmedelscentralen webbplats. c) Redovisning, information om pågående inventering El-rullstolar Fram till idag har 886st elrullstolar identifierats för standardkonfiguration, dessa utgör 47 % av totala mängden. Arbetet fortsätter enligt tidigare redovisad åtgärdsplan. d) Avhjälpande underhåll i) Viktigt att kontaktuppgifter är korrekta till både förskrivare och brukare när arbetsordrar läggs, mycket tid läggs varje dag för hjälpmedelsteknikerna på denna onödiga arbetsuppgift. e) Erbjudande om utbildning kring registrering av arbetsorder, hämtorder i) HMC och Kundsamordnare har vid en fördjupad analys konstaterat att ca 40 % av alla arbetsordrar inte är korrekt eller tillräckligt ifyllda för att hjälpmedelstekniker ska kunna genomföra sitt arbete. Ett förbättringsförslag från HMC är att utbilda förskrivare i verksamheterna. Kundforum diskuterar frågan senare under mötet, punkt 5. f) Övrig information i) Under april månad gör Regionservice, som ansvarar för uppackning i förråd, förändringar inom sin organisation som kommer att beröra några förråd. Detta ska inte märkas i verksamheten och berörda förråd kommer att informeras. ii) Det finns nu en mindre väska för returtagning av hjälpmedel som kommer ut till aktuella förråd inom kort. Väskprojektet växer i sakta takt. iii) Taggarna har ny utformning till både innehåll och utseende. Ska även användas när hjälpmedlet inte varit använt. iv) Rutin för hämtorder/återlämning av hjälpmedel kommer att revideras under våren. Önskemål från kundforum med tydliga instruktioner vad som gäller för tillbehör som inte finns registrerade på patient eller som tillhör en standardkonfiguration. 3) Redovisning av gemensamma utvecklingsfrågor kund hjälpmedelscentral a) Svinn 2011, registrering 2012, förtydligande av rutin Måns Ottertun, utvecklingsledare och Lena Karlsson har gjort en genomgång av svinnrapporterna och visar statistik för 2011 samt en prognos för i) Repetition av rutinerna för svinnrapportering, se tidigare anteckningar, samt bifogade bilder. ii) Det är endast hyresprodukter (inte köp) som ska rapporteras som svinn. Registrering görs när ett hjälpmedel är konstaterat försvunnet. Utredningen efter hjälpmedlet ska vara gjort innan registrering, när rapporten är skickad går den inte att återkalla. Varje verksamhet beslutar vem som får registrera svinn, det är viktigt att säkerställa rutinerna lokalt. 2 (6)

3 Enligt representanter i kundforum kan det finnas köpprodukter som inte kan avregistreras på vanligt sätt, dessa produkter ska felrapporteras. Vid frågor och oklarheter, kontakta kundtjänst. Instruktion för svinnrapportering finns på kundwebben, se länk: iii) Då systemet för svinnrapportering kom igång sent under 2011 kommer Hjälpmedelscentralen inte att fakturera rapporterat svinn för iv) Fråga ifrån kundforum rörande svinn som handlar om gränsdragning mellan kund, leverantör och brukare. Registrering av förekommet hjälpmedel är en relation mellan kund och leverantör. Kunderna svarar sedan för relationen mot brukaren.. Mer information finns i dokumentet Skadat eller förlorat hjälpmedel - en vägledning för förskrivare och kostnadsansvariga se länk: b) Felrapportering, förbättringsområde, fortsatt arbete Måns Ottertun och Lena Karlssonredovisar en sammanställning av inkomna felrapporter. i) Felrapporter gällande leveranssäkerhet har minskat, flest felrapporter nu på tillbakalämnade men ej avregistrerade hjälpmedel. Hämtorder och returtagning är ett förbättringsområde med stor potential att förbättras. ii) Viktigt att felrapporter registreras i rätt kategori för snabb handläggning och för uppföljning av avtal och statistik. iii) Många felrapporter beror på att hjälpmedelstekniker fått felaktigt eller inte korrekt ifyllda arbetsordrar och ett förbättringsområde är att förskrivarna blir bättre på att fylla i arbetsordrarna. Websesamgruppen arbetar också med att förenkla arbetsordern, det ska vara lätt att göra rätt! iv) Fråga från representant i kundforum om felrapporter går att följa per kund på samma sätt som svinnrapporterna, men det är inte möjligt i systemet eller kravställt av kund. v) Ny instruktion för hur man begär kredit i samband med felrapport kommer under v10. c) Montering och installation, förtydligande av arbetsrutiner vid beställning Christian Ahlborg förtydligar av rutiner vid beställning, montering och installation, se bifogat bildmaterial. 4. Information kundsamordnare i) Ett extra Kundforum kommer att genomföras den 16 mars där resultatet av utvärderingen som gjorts av Ernst & Young kommer att redovisas. ii) Utredning Friare val av hjälpmedel, betänkande kom i december 2011 och remiss är nu ute i VG-regionen och sex av kommunerna i Västra Götaland. Läs gärna betänkandet, Hjälpmedel ökad delaktighet och valfrihet SOU 2011:77 iii) När kunderna önskar specifika systemförändringar i Websesam ska blanketten för Kundspecifik förfrågan om systemändring användas. Information om ansökan och blankett finns på Kundwebben/Websesam/Nyregistrering och ändringar. 3 (6)

4 4) Information och redovisning, beredningsgrupper a) Beredningsgruppen kundforum i) Tomas Andersson sammanfattade den uppföljning av kundforums arbetsformer som gjorts och presenterade beredningsgruppens förslag till komplettering av planeringscykeln Kundforum beslutar att: Godkänna kompletteringen av planeringscykeln. ii) Solveig Landström redogjorde för träff med HMC:s utbildningsrepresentanter, kundsamordnare och representant från beredningsgruppen. iii) Kundforum diskuterar frågan som kom upp under (punkt 2e) gällande utbildning av förskrivare i att fylla i arbetsordrar diskuterades. Vad tycker kundforums representanter? Kundforum konstaterar att det finns ca 5000 förskrivare och det är olika förutsättningar i olika verksamheter så olika behov kan finnas. Behovet att förbättra sig finns dock överallt. Kundforum tycker att: Tydlig och enhetlig information är viktig, som är känd av både kunder och leverantör. Informationen kan och bör finnas i flera olika former. Kundtjänst ska vara en resurs vid osäkerheter vid ifyllandet av arbetsordrar. Bra om det tas fram ett Nyhetsbrev, informationsmaterial. b) Beredningsgruppen sortiment i) Information om pågående diskussioner kring förändrat arbetssätt för sortimentgruppsarbetet, produktgrupp 04. ii) Bosse Zetterlund presenterade en processbeskrivning över sortimentgruppernas arbetssätt från funktionskrav till produkt i sortiment. Beredningsgruppen kommer att komplettera bilden med en förklarande text, materialet kan ses som en arbetsbeskrivning för sortimentsgruppsdeltagarna. Materialet kommer att publiceras på webben. iii) Förslag till två informationsbrev(skickades med inbjudan till kundforum), ett till verksamhetschef och ett till förskrivare, har tagits fram inför att man ska utse nya sortimentsgruppsdeltagare. Kommentarer till informationsbreven från Kundforum: Behöver kompletteras med information om att man får ökad produktkunskap inom aktuellt område, alltså ger en kompetenshöjning till deltagaren. Vid rekrytering av nya sortimentsgruppsdeltagare är det viktigt att ange hur mycket tid uppdraget beräkna att ta i anspråk. iv) Förslag om att införa glidlakan med vätskespärr i sortiment från 1 april. Kundforum beslutar att: Godkänna beredningsgruppens förslag. v) Sverker Andersson presenterar processen för hur produkter tas in och ut ur sortiment, bildmaterial bifogas anteckningarna. Beredningsgruppen sortiment och Uppdateringsgruppen samarbetar kring dessa frågor då det kan vara förändringar i sortimentet eller i handboken som är orsaken till förändringar av sortimentet. vi) Jeanette Rehn gjorde ett förtydligande gällande Multi Comai, en programvara som är köphjälpmedel(ca 9300 kr) med enpersonslicens, som inte kan återanvändas. Nu finns möjlighet att hyra från HMC(dygnshyra) en kortare tid innan förskrivning. Finns även möjlighet till provlicens om brukaren redan har en egen smartphone med android operativsystem. Test sker via konsulent. 4 (6)

5 c) Beredningsgruppen websesam i) Release 2:16, information finns i Nyheter i websesam Varukorgen Kommer nu att testas i några verksamheter och ska utvärderas innan funktionaliteten släpps på för alla kunder. Bifoga dokument Utprovningsprotokoll kommer att kunna bifogas i websesam med kundorder efter 1 april. Detta gör det enklare och tydligare att hålla samman beställningen, mer information kommer. ii) Redovisning av genomförda anpassningar 2011, bifogas anteckningarna. Faktureringar 2012 för websesam, underlag med förklarande text skicka till kundforums representanter. iii) Uppdaterad manual för e-faktura finns i websesam. iv) Den interaktiva utbildningen i websesam kommer att revideras, finns med i beredningsgruppens planering för d) Beredningsgruppen avtal i) Nya Chrystal Report ska fungera från 1 april enligt uppgift från VGR-IT. Kundspecifika lösenord gäller, för ansökan se anteckningar från Kundforum nov ii) Beredningsgruppen arbetar för att förbättra kategoriseringen av felrapporter för att kunna mäta leveranskvalitet. Det är viktigt att felrapporter skrivs vid brister i leveranskvalitet, exempelvis trasig produkt. 5. Tema, fördjupning av statistik och rapporter Jeanette Rehn och Mia Isacsson berättar om vilka rapporter som finns samt hur de olika rapporterna kan användas för uppföljning i verksamheten. Man berättade också om den nya plattformen för CR som har många fördelar jämfört med nuvarande plattform, den är enklare, snabbare, svenska begrepp, har manual och support. Manual kommer att skickas ut till kundforums representanter samt läggas på kundwebben. Se bifogat bildmaterial. 6. Övriga frågor Skicka gärna in frågor till kundforum, detta görs enklast via kundwebben. 7. Avslutning Kundforums nästa möte blir den 31 maj Sekreterare: Theres Karlsson 5 (6)

6 6 (6)

Mötesanteckningar Kundforum 1. Inledning 2. Information om komponenthantering 3. Hjälpmedelscentralen Västra Götaland

Mötesanteckningar Kundforum 1. Inledning 2. Information om komponenthantering 3. Hjälpmedelscentralen Västra Götaland Samverkan: Mötesanteckningar Kundforum Datum: 15 november 2012 Plats: Burgårdens konferens, Skånegatan 20, Göteborg Ordförande: Lena Karlsson Sekreterare: Solveig Landström 1. Inledning Deltagarna hälsas

Läs mer

Hjälpmedelscentralens organisation. HMC Chef. Leveranschef Tjänstechef Kundtjänstchef Produktchef. Team

Hjälpmedelscentralens organisation. HMC Chef. Leveranschef Tjänstechef Kundtjänstchef Produktchef. Team Hjälpmedelscentralens organisation HMC Chef Option Utveckling Leveranschef Tjänstechef Kundtjänstchef Produktchef Teamchefer Teamchefer Team Syfte med ny ledningsstruktur för HMC 2012 Säkra att vi lever

Läs mer

Rutiner och rekommendationer för hjälpmedelslager hos kund

Rutiner och rekommendationer för hjälpmedelslager hos kund Rutiner och rekommendationer för hjälpmedelslager hos kund Hjälpmedelscentralen Landstinget Sörmland 2010-12 Innehållsförteckning Syfte och målgrupp... 1 Ansvar för kundlager... 2 Utbildning för lageransvarig...

Läs mer

Hjälpmedelscentralen Västra Götaland Uppföljning av samarbetsavtal enligt bilaga A2, kvartal

Hjälpmedelscentralen Västra Götaland Uppföljning av samarbetsavtal enligt bilaga A2, kvartal Hjälpmedelscentralen Västra Götaland Uppföljning av samarbetsavtal enligt bilaga A2, kvartal 3-2016 Medicintekniska avvikelser (MTA) Rollatorer/Rullbord 3 4 Manuella rullstolar Hygien Lyftar Elrullstolar

Läs mer

Produktteamet 110908

Produktteamet 110908 Produktteamet 110908 Info från Produktteamet Upphandling Bälten och selar till rullstolar - ICF-krav klara, arbete med undergrupper pågår. Upphandling manuella rst - förskrivare börjar med ICFkrav v 38.

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 1 (5) Minnesanteckningar Beredningsgrupp Tid: 10 mars 2014 Närvarande: Maud Boman, Nyköpings kommun Anja Lahti, Division primärvård Karin Björkeryd, Eskilstuna kommun Margareta Boklund, Strängnäs kommun

Läs mer

Att arbeta i websesam manual för centralförrådets kunder 2014-10-31

Att arbeta i websesam manual för centralförrådets kunder 2014-10-31 ALLMÄNNA FÖRHÅLLNINGSREGLER Var uppmärksam på att det användarnamn du loggar in med kopplas till de uppgifter du registrerar i websesam, och all aktivitet loggas. Låna därför aldrig ut ditt användarnamn

Läs mer

Styrgrupp PROTOKOLL 1(8) Diarienummer. Tid: 2016-03-03 09.00 Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern

Styrgrupp PROTOKOLL 1(8) Diarienummer. Tid: 2016-03-03 09.00 Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern Närvarande: Mats Petersson, Nässjö kommun Lena Adolfsson, Aneby kommun Lena Svenningsson, Mullsjö kommun Marie Kemi, Jönköpings

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Kundråd. Tid: 2013-05-28 13.30 Plats: Hjälpmedelscentralens konferensrum Björnen

MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Kundråd. Tid: 2013-05-28 13.30 Plats: Hjälpmedelscentralens konferensrum Björnen MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Hjälpmedelscentralens konferensrum Björnen Närvarande: Eva Berntsson, Cathrine Blomqvist-Svensson, Liselotte Edvinsson, Annelie Forsgren,Moniqa Gustavsson, Inga-Lill Holmbom,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-03-03 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-03-03 Tid: 13.30-14.30 Plats: Hotell Malmköping Närvarande: Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund,

Läs mer

Appar i förskrivningsprocessen

Appar i förskrivningsprocessen Appar i förskrivningsprocessen Rapport från Hjälpmedelscentrums uppdrag att ta fram en modell för förskrivning av appar Halmstad den 11 augusti 2014 Henrik Lindstedt, avdelningschef Gunilla Motin, hjälpmedelskonsulent

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Hotell Malmköping Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-04-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-05-26 Tid: 13.30-14.30 Plats: Hotell Malmköping Närvarande: Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund,

Läs mer

HH-HOH13-077 2012-11-22. Inkontinensoch. urologiska hjälpmedel i landsting och kommuner i Sörmland. Vesicacentralen

HH-HOH13-077 2012-11-22. Inkontinensoch. urologiska hjälpmedel i landsting och kommuner i Sörmland. Vesicacentralen DATUM 2012-11-22 DIARIENR HH-HOH13-077 Inkontinensoch urologiska hjälpmedel i landsting och kommuner i Sörmland Vesicacentralen Inledning Detta dokument riktas till inkontinens-, och urologiska hjälpmedel

Läs mer

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal Minnesanteckning Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal Tid: 121205 Plats: Plan 7, Hörsel-och dövverksamhetens lokaler, Vänerparken. Närvarande: Gunnar Särnbratt, HRF Uddevalla Henry Karlsson,

Läs mer

Systemförvaltningshandbok

Systemförvaltningshandbok Systemförvaltningshandbok Titel: Systemförvaltningshandbok Version: 1.3 Godkänd av: Joakim Jenhagen Datum: 2011-09-15 Systemförvaltningshandbok 1(12) Innehållsförteckning FÖRÄNDRINGSHISTORIK... 2 RELATERADE

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Kundråd. Tid: 2015-05-26 13.30-16.00 Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen

MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Kundråd. Tid: 2015-05-26 13.30-16.00 Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Björnen Närvarande: Frånvarande: Moniqa Gustavsson, Louise Leander, Monica Karlson, Karin Kronström, Anna Eskilsson, Marie Kemi, Liselott

Läs mer

Manual WebSesam S2. Version: 1. Ansvarig: Jessica Isaksson

Manual WebSesam S2. Version: 1. Ansvarig: Jessica Isaksson Manual WebSesam S2 Version: 1 Ansvarig: Jessica Isaksson 2(21) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 2011-03-18 Nyutgåva 3(21) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 FÖRHÅLLNINGSREGLER 4 2 STARTA

Läs mer

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN VÅRA LÖSNINGAR FUNGERAR

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2011-09-20 Vilgotgruppen 1 ( Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg

Läs mer

Hjälpmedel Västerbotten

Hjälpmedel Västerbotten Hjälpmedel Västerbotten Hjälpmedel Västerbotten Informationsträffar mars 2016 Representanter från HMV: Verksamhetschef Peter Rönnholm Verksamhetscontroller Greger Olsson Avdelningschef Kajsa Arvidsson-Wallin

Läs mer

Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam

Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam Hjälpmedelscentralen Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam - en kundguide Välja rätt arbetsordertyp i WebSesam- en kundguide När en arbetsorder beställs i websesam skickas den till leverantörens sesam2

Läs mer

Revisionsrapport: Granskning av faktureringsrutiner

Revisionsrapport: Granskning av faktureringsrutiner Revisorerna Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium Revisionsrapport: Revisionen har genom KPMG granskning av faktureringsrutinerna vid tekniska avdelningen, se bifogad rapport. Vi önskar

Läs mer

Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare

Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare Hjälpmedelscentralen Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare När en arbetsorder beställs i websesam skickas den till Hjälpmedelscentralens Sesam2 och hamnar, beroende på vald arbetsordertyp,

Läs mer

Projekt Verksamhetsutveckling Vårdcentralen Edsgärdet 2005-2006

Projekt Verksamhetsutveckling Vårdcentralen Edsgärdet 2005-2006 VÅRDCENTRALEN EDSGÄRDET Projekt Verksamhetsutveckling Vårdcentralen Edsgärdet 2005-2006 Projektledare: Lena Örtengren, Verksamhetschef Vårdcentralen Edsgärdet Primärvården Fyrbodal Ed lena.ortengren@vgregion.se

Läs mer

Utbildningsmaterial. Arbetsorder Utprovning och Specialanpassning. websesam

Utbildningsmaterial. Arbetsorder Utprovning och Specialanpassning. websesam Utbildningsmaterial Arbetsorder Utprovning och Specialanpassning websesam Hjälpmedelscentrum Version: 2019-01-03 Innehållsförteckning Grundläggande information om Arbetsorder Utprovning och Specialanpassning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014. CityAkuten i Praktikertjänst AB 2015-02-16

Patientsäkerhetsberättelse 2014. CityAkuten i Praktikertjänst AB 2015-02-16 Patientsäkerhetsberättelse 2014 CityAkuten i Praktikertjänst AB 2015-02-16 INNEHÅLL 1. Fakta...3 2. Sammanfattning...4 3. Övergripande mål och strategier...4 4. De viktigaste åtgärderna som vidtagits för

Läs mer

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Landstinget Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 5 december 2014 kl 8.00 12.00 Plats: Herrgården,

Läs mer

Kundrådet för hjälpmedelsfrågor

Kundrådet för hjälpmedelsfrågor Protokoll 2004-06-18 Kundrådet för hjälpmedelsfrågor Plats: HMC, Mölndal Tid: kl. 09.00 12.00 Närvarande: Eva-Maja Hammad, Ale kmn Carina Helgesson, Partille kmn Åsa Brodin, Härryda kmn Ulla-Carin Mathisen,

Läs mer

Egenvård i skolan behöver ditt barn hjälp med medicinering eller annan medicinsk insats under skoltid?

Egenvård i skolan behöver ditt barn hjälp med medicinering eller annan medicinsk insats under skoltid? Egenvård i skolan behöver ditt barn hjälp med medicinering eller annan medicinsk insats under skoltid? Med egenvård menas medicinering eller annan medicinsk åtgärd som utförs av icke medicinskt utbildad

Läs mer

Originalet på begäran skickas till personalstödsenheten för diarieföring och distribuering till berörda parter.

Originalet på begäran skickas till personalstödsenheten för diarieföring och distribuering till berörda parter. Polismyndigheten i Västra Götaland Datum 2009-04-20 Diarienr AL 749-8871/08 CHECKLISTA FÖR CHEFEN VID AVSLUT AV ANSTÄLLNING Avslut för:.. När den anställde ska avsluta sin anställning ska denne skriftligt

Läs mer

ANVÄNDNING AV HJÄLPMEDEL RIKTLINJE FÖR ANVÄNDNING AV HJÄLPMEDEL

ANVÄNDNING AV HJÄLPMEDEL RIKTLINJE FÖR ANVÄNDNING AV HJÄLPMEDEL ANVÄNDNING AV HJÄLPMEDEL RIKTLINJE FÖR ANVÄNDNING AV HJÄLPMEDEL KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Vård- och osmorgsförvaltningen Ansvarig: Medicinskt ansvarig för rehabilitering Gäller fr o m: 2016-05-09 Uppdateras

Läs mer

Riktlinje och rutin för delegering av läkemedelshantering

Riktlinje och rutin för delegering av läkemedelshantering Riktlinje och rutin för delegering av läkemedelshantering 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Riktlinje och rutin för delegering av läkemedelshantering 3 Grundutbildning läkemedelshantering och diabetes 4 Delegering

Läs mer

Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare

Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare Hjälpmedelscentralen Välj rätt arbetsordertyp i WebSESAM guide till förskrivare Välj rätt arbetsordertyp i WebSesam- guide till förskrivare När en arbetsorder beställs i websesam skickas den till leverantörens

Läs mer

1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte.

1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte. Minnesanteckningar från möte med samordnare i länsdelsteamen, projektgrupp och utvecklare Tid: 2 april kl 08.30-11.45 Plats: VKL 1. Inga kommentarer till anteckningarna från föregående möte. 2. Rapport

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Villa Agadir Datum och ansvarig för innehållet Februari 2015 Pia Henriksson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2010

Verksamhetsplan och budget 2010 SERVICEFÖRVALTNINGEN VERKSAMHETSOMRÅDE LÖNER Verksamhetschef: Ann-Christin Nordin Enhetschefer: Lena Thimm enhet 301 Maud Kalin enhet 302 Ingela Björklund enhet 303 Eva Andersen enhet 304 Verksamhetsplan

Läs mer

Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete

Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete Revisionsrapport Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete Viktor Prytz Trelleborgs kommuns revisorer Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...2 2.1. Revisionsfråga...2 2.2. Revisionskriterier...2

Läs mer

Läs rapporterna och diskuterar inom er verksamhet. Seminariet bygger på dialogen mellan delatagare.

Läs rapporterna och diskuterar inom er verksamhet. Seminariet bygger på dialogen mellan delatagare. Förvaltningschefer (eller motsvarande) i sjulän inbjuder till Dialogseminarium kring EBH rapporterna om ledrörlighet och om smärta Tid: 13 juni 2014 kl. 9:30 15.00 Plats: Hälsa och habilitering, Kungsgärdets

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Egenkontroll avseende riskhantering

Egenkontroll avseende riskhantering Revisionsrapport Egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande sätt? Eva Ogensjö Cert. kommunal revisor Eva Andlert Cert. kommunal revisor

Läs mer

Handlingsplan utifrån rapporten En jämförelse av kommunens Handikappomsorg ur ett medborgarperspektiv, LSS - Mellannyckeln

Handlingsplan utifrån rapporten En jämförelse av kommunens Handikappomsorg ur ett medborgarperspektiv, LSS - Mellannyckeln VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Vård- och omsorgsnämndens handling nr 7/2010 HANDLINGSPLAN 1 (5) Vår handläggare Ert datum Er beteckning Johanna Wennerth, utredare Godkänd av vård- och omsorgsnämnden 2010-04-15,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Vardaga Ånestad vårdboende DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logo- Patientsäkerhetsberättelse typ för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Kniva. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Kniva. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Kniva Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Överenskommelse angående hjälpmedel i pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar

Överenskommelse angående hjälpmedel i pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar Överenskommelse angående hjälpmedel i pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar 1 Förord Överenskommelsen kring hjälpmedel i pedagogisk verksamhet har arbetats fram gemensamt av Kommunförbundet Skåne

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på?

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Tips från Mora Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Involvera ungdomarna ännu mer än vad vi redan gör. Vad är viktig att tänka på i Lupparbetet? Förankring, bland lärare, tjänstemän,

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Kallelse/föredragningslista 2016-02-17 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Norrskär, kl. 13-15

Läs mer

Kommun Användare Antal Treserva-personer Arbetsuppgifter Övrigt stöd/kommentar

Kommun Användare Antal Treserva-personer Arbetsuppgifter Övrigt stöd/kommentar Kommun Användare Antal Treserva-personer Arbetsuppgifter Övrigt stöd/kommentar Ale Totalt 800 100 HSL 50-60 ÄO/FH/AME 550 Totalt 4 personer Systemadministratör 50 % Systemadministratör HSL 50 % Systemadministratör

Läs mer

Användarmanual websesam

Användarmanual websesam HJÄLPMEDEL VÄSTERBOTTEN Användarmanual websesam Om websesam... 1 Beställning... 1 Leverans... 1 Artiklar... 1 Övrigt... 1 Användarstöd... 2 Behörighet - ansvar... 2 Inloggning... 2 Startsida... 3 Meny

Läs mer

Angående uppföljning av tillsyn läsåret 2005 2006

Angående uppföljning av tillsyn läsåret 2005 2006 Knivsta maj 2011 Angående uppföljning av tillsyn läsåret 2005 2006 Hur har vi arbetat vidare med de utvecklingsområden som tillsynen 2005 2006 efterfrågade? 1. Styrning ledning och kvalitetsarbete Arbeta

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Avtals- och verksamhetsuppföljning 2015

Avtals- och verksamhetsuppföljning 2015 Kvalitet och utvärderingskontoret Dnr Än 2016-15 s- och verksamhetsuppföljning 2015 Verksamhet ISA Omsorg AB Datum för besök 2015-11-23 Deltagare/metod Metod Uppföljningen genomfördes via intervjuer med

Läs mer

Anvisningar för Rapporterande kursutvärderingar på LTH

Anvisningar för Rapporterande kursutvärderingar på LTH 1 2008-10-28 Ingrid Svensson Vicerektor för grundutbildning Utbildningsnämnder Programledare Kurslärare Studieråd Anvisningar för Rapporterande kursutvärderingar på LTH Detta dokument utgör anvisningar

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014.

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-17 Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. Närvarande: Lotta

Läs mer

Förvaltningsplan för Selma

Förvaltningsplan för Selma Förvaltningsplan för Selma Dokumentnamn Förvaltningsplan för Selma Fastställt av Siv Olofsson Dokumentansvarig Ulf Pantzare Version 1,0 Datum 070516 Status Fastställd 1 Innehållsförteckning 1 Inledning

Läs mer

Rutin för synpunkter och klagomål inom Förskola och Skola samt Vård och Omsorg

Rutin för synpunkter och klagomål inom Förskola och Skola samt Vård och Omsorg Ansvarig: Vård och omsorg: Catharina Byström Utbildning: Ester Alavei Utfärdare: Stina Hansson Rutin: För hantering av synpunkter och klagomål inom Förskola och Skola samt Vård och Omsorg Utfärdad den:2011-09-20

Läs mer

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Bilaga 6 Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Personalen som deltog i projektet och därmed skulle omfattas av de nya arbetsrutinerna för testpersonerna, var det som arbetar

Läs mer

Revisionsrapport egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande sätt?

Revisionsrapport egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande sätt? BESLUTSUNDERLAG 1(2) Tomas Samuelsson 2014-03-06 LiÖ 2014-297 Landstingsstyrelsen Revisionsrapport egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Serviceförvaltningen Sida 1 (9) Verksamhetsområde upphandling 2015-03-09 Verksamhetschef: Liselothe Engelgren Verksamhetsplan 2015 Serviceförvaltningen upphandling Sida 2 (9) Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsområde

Läs mer

Inledning Nedan redovisas inkomna förbättrings- och förenklingsförslag med tillkommande kommentarer från berörda förvaltningar.

Inledning Nedan redovisas inkomna förbättrings- och förenklingsförslag med tillkommande kommentarer från berörda förvaltningar. Bilaga 2 Sammanställning 2016-04-13 över hur inkomna förenklings- /förbättringsförslag hanteras/hanterats (hälso- och sjukvårdsnämndens ansvarsområde och angränsande förvaltningar) Inledning Nedan redovisas

Läs mer

Med Älgfrode 3.2 som beräkningsverktyg för förslag på avskjutning.

Med Älgfrode 3.2 som beräkningsverktyg för förslag på avskjutning. Med Älgfrode 3.2 som beräkningsverktyg för förslag på avskjutning. Den här manualen är till för att underlätta för dig som ska planera älgskötseln i ert område de kommande åren. Målet är att öka förståelsen

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015

Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015 December 2015 Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015 Instruktion för webbrapportering Innehåll 1. Allmänt... 2 2. Viktig information inför ifyllandet av listan... 2 3. Information om vad

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 130213

MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 130213 MINNESANTECKNINGAR KOMPETENSOMBUDSTRÄFF 130213 Inledning, presentation Carin hälsade välkommen och presenterade dagens program. Förmiddagen innehöll diverse olika Carpe frågor, en blandning av information

Läs mer

Likabehandlingsplan SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015 CAMPUS LIDKÖPING

Likabehandlingsplan SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015 CAMPUS LIDKÖPING Likabehandlingsplan SÄRSKILD UTBILDNING FÖR VUXNA 2015 CAMPUS LIDKÖPING Innehållsförteckning Introduktion... 1 Vision... 1 Bakgrund... 1 Definitioner... 2 Kartläggning av risker... 3 Metod för kartläggningen...

Läs mer

Maktsalongen Verksamhetsplan 2015

Maktsalongen Verksamhetsplan 2015 Bilaga 5 Maktsalongen Verksamhetsplan 2015 Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. 2015 är organisationens fjärde år och organisationen växer med raketfart.

Läs mer

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM.

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Välkommen till Bluegarden HR-plus. Vad behöver du för att jobba smartare med HR och lön? Arbetar du på en stor offentlig eller privat verksamhet med höga krav

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UNDERLAG 2015-03-10 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Postadress Gatuadress Telefon E-post Webbplats 351 86 VÄXJÖ Kungsgatan 8 010-223 70 00 kronoberg@lansstyrelsen.se www.lansstyrelsen.se/kronoberg 2 (9) Innehåll

Läs mer

Typ av Antal svar Svarsfrekvens, % enkät Borås Stad Demens 249 53 Borås Stad Somatisk 229 50

Typ av Antal svar Svarsfrekvens, % enkät Borås Stad Demens 249 53 Borås Stad Somatisk 229 50 Analys och åtgärdsplan för brukarundersökningar 2011 Nämnd Stadsdelsnämnd Öster Verksamhet Äldreomsorgen - vård- och omsorgsboende Svarsfrekvens Inom vård- och omsorgsboende, Stadsdelsförvaltning (SDF)

Läs mer

Följa upp, utvärdera och förbättra

Följa upp, utvärdera och förbättra Kapitel 3 Följa upp, utvärdera och förbättra Det tredje steget i tillsynsprocessen är att följa upp och utvärdera tillsynsverksamheten och det fjärde steget är förbättringar. I detta kapitel beskrivs båda

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för:

2014 års patientsäkerhetsberättelse för: 2014 års patientsäkerhetsberättelse för: Kärnabrunnsgatan 1B Söderleden 41 Platensgatan 33 Mörnersgatan 9 Hjälmsätersgatan 14C Rydsvägen 9 Rydsvägen 288 Trumslagaregatan 77 Hunnebergsgården Datum och ansvarig

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Smarta lösningar för dig med aktiebolag. program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande

Smarta lösningar för dig med aktiebolag. program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande Program, böcker, e-kurser och mallar för ditt aktiebolag! Smarta lösningar för dig med aktiebolag program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande 1 Lättanvända program för aktiebolagets

Läs mer

Utskottet för lärande 2015-10-12

Utskottet för lärande 2015-10-12 1 Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Ellös F-6 skola 2015-10-12 kl 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 3 Hälsön 2015-10-12 13:00-16:30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund.

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Karl Johan Adolfsson, Leader

Läs mer

Rutiner för kundlager

Rutiner för kundlager Rutiner för kundlager 05-04 Innehållsförteckning Syfte och målgrupp... Ägande av hjälpmedel på kundlager... Kriterier för ett nytt kundlager... Ansvar för kundlager... Verksamhetssystem... Beställning

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. 2. En lista över saker som bör

Läs mer

Statens Jordbruksverk

Statens Jordbruksverk Statens Jordbruksverk Diarienummer 19-7986/12 Konsekvensutredning på grund av ändringar av Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS 2009:90) om ansökan om vissa jordbrukarstöd och landsbygdsstöd Statens

Läs mer

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Ingela Thorell, Primärvården, projektledare Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 4 Arbetsformer...

Läs mer

Riktlinjer för klagomål & synpunkter

Riktlinjer för klagomål & synpunkter Riktlinjer för klagomål & synpunkter 2 [7] Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Kvalitetsdefinition... 3 2. Bakgrund... 3 3. Syfte... 3 4. Klagomål & synpunkter... 4 4.1 Vad är synpunkter

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012.

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Närvarande: Staffan Markström, Leader Mare Boreale Per

Läs mer

Information för bedömning med Bedömningsformulär för arbetsterapeutstudentens yrkeskompetens (BAY) i VFU

Information för bedömning med Bedömningsformulär för arbetsterapeutstudentens yrkeskompetens (BAY) i VFU Kurs A0041H Arbetsterapi Verksamhetsförlagd utbildning II, 15 hp Information för bedömning med Bedömningsformulär för arbetsterapeutstudentens yrkes (BAY) i VFU Bedömningen av studentens yrkes syftar till

Läs mer

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Protokoll Styrelsemöte 4 Tid 2015-05-11 kl. 9.30 Plats Vänersborg Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson

Läs mer

1 Planerade utbildningar. 2011-10-15 16 Härnösand Sista anmälningsdatum passerat. 2011-10-22 23 Skövde Sista anmälningsdatum 9/10.

1 Planerade utbildningar. 2011-10-15 16 Härnösand Sista anmälningsdatum passerat. 2011-10-22 23 Skövde Sista anmälningsdatum 9/10. Svenska Cykelförbundets Utbildningskommitté 1 (7) Tidpunkt: 2010-10-08 kl. 10 00 2010-10-09 15 00 Plats: Scandic Väst Gävle Närvarande: Ulf Näslund Bo Lövstrand (Endast två av kommitténs fyra ledamöter

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende

2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende 2014 års patientsäkerhetsberättelse för Grönskogens äldreboende Datum och ansvarig för innehållet 2015-02-11 Yvonne Petersson Mallen är anpassad av Vardaga AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall

Läs mer

2. Fastställande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Nyheter från våra verksamhetsområden

2. Fastställande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Nyheter från våra verksamhetsområden Stratsam 2010-03-22 1(5) Plats och tid Arbetsförmedlingen Torggatan 10, sammanträdesrum G 7 09:00-15:00 Närvarande Gunnar Fors Arbetsförmedlingen, Siv Sandberg Kultur- och fritidsförvaltningen(-12:00),

Läs mer

FÖRMEDLING AV CYKELHJÄLM PÅ BARNAVÅRDSCENTRAL

FÖRMEDLING AV CYKELHJÄLM PÅ BARNAVÅRDSCENTRAL Bakgrund I metodboken för barnavårdscentralerna finns ett strukturerat program för barnsäkerhet. Under 1998 har barnavårdscentralerna i Nacka försetts med demonstrationsmaterial att användas vid samtal

Läs mer

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor 2012-11-16 LJ2012/1621 Landstingets kansli Ekonomiavdelningen Lars Wallström Landstingsstyrelsen Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor Bakgrund Landstingsfullmäktige har 2012-06-19-20, 72 beslutat

Läs mer

Nationella riktlinjer. Polisens arbete i sociala insatsgrupper

Nationella riktlinjer. Polisens arbete i sociala insatsgrupper Nationella riktlinjer Polisens arbete i sociala insatsgrupper 2 3 Innehåll 1 Inledning 4 1.1 Syfte och ansvar 4 2 Vid uppstart 5 2.1 Fastställt behov 5 2.1.1 Polis-kommunöverenskommelse 5 2.2 Styrning

Läs mer

Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Parter Ärende Göteborg City Airport (härefter GCA alt. flygplatsen ) Ledningsgruppsmöte Datum 07/12/2011 Tid 12:30 15:00 Plats Flygplatsens lokaler, Konferensrum 1 Närvarande Annika Nyberg (AN),

Läs mer

Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen

Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen Utredning Arbetssökandes framtida ställning i organisationen SKTFs förbundsmöte Innehåll Förbundsstyrelsens yttrande... 1 Bakgrund... 1 Förslag... 2 Målen SKTF 2012... 5 Övrigt... 5 Förbundsstyrelsens

Läs mer

Tid och plats Fredag den 8 april 2016 13.00-16.00 Hjälpmedel, Ramgatan 7. Rakel Salomonsson. Underskrifter Sekreterare Rakel Salomonsson

Tid och plats Fredag den 8 april 2016 13.00-16.00 Hjälpmedel, Ramgatan 7. Rakel Salomonsson. Underskrifter Sekreterare Rakel Salomonsson sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 8 april 2016 13.00-16.00 Hjälpmedel, Ramgatan 7 Ledamöter Marléne Lund Kopparklint (M), ordf, kommunstyrelsen Gunilla Ström Ericsson, vice ordf., handikappföreningarna

Läs mer

Nya lösningar för laboratoriemedicin i Skåne. Laboratoriemedicinprojektet i Region Skåne en del av förnyelsearbetet

Nya lösningar för laboratoriemedicin i Skåne. Laboratoriemedicinprojektet i Region Skåne en del av förnyelsearbetet Nya lösningar för laboratoriemedicin i Skåne Laboratoriemedicinprojektet i Region Skåne en del av förnyelsearbetet 1 Laboratoriemedicinprojekt - en del av förnyelsearbetet Detta är inte en ny utredning

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

www.ljungby.se Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2015 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp

www.ljungby.se Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2015 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp www.ljungby.se Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2015 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 4 Metod... 4 Resultat, kommentarer

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin?

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom socialpsykiatrin. Att arbeta som peer supporter innebär att du

Läs mer

Minnesanteckningar - Proaktiv Hälsostyrning Projektledningsgrupp

Minnesanteckningar - Proaktiv Hälsostyrning Projektledningsgrupp Anneli Malmberg, Lednings och verksamhetsstöd, Utv avd/projekt och metodstödsenheten 2012-11-30 Minnesanteckningar - Proaktiv Hälsostyrning Projektledningsgrupp Tid: Fredag den 30 november 2012, kl 9.30-12.00

Läs mer

SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund

SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund SIKTA Genomförandeplan för 2010 Lund För att underlätta läsningen bifogas en tidslinje samt en matris där allt vi tänker genomföra finns samlat på ett mer koncentrerat och strukturerat sätt. Nuläge Sikta

Läs mer

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014 Hörselverksamheten Fyrbodal 1 (5) Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014 Närvarande: Marianne Schewenius Hans Carlsson Bo Strandqvist Berit Swärd Bo Josefsson Ingemar Wilhelmsson Inger Andersson

Läs mer