Nya ansökningar om verksamhetsstöd som regional ungdomsorganisation 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya ansökningar om verksamhetsstöd som regional ungdomsorganisation 2012"

Transkript

1 KUN , p 9 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2011/494 Handläggare: Margareta Wennerberg Nya ansökningar om verksamhetsstöd som regional ungdomsorganisation Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta att avslå Stockholms Studentkårers Centralorganisations (SSCO) ansökan (KUN 2011/338) om verksamhetsstöd som regional ungdomsorganisation eftersom andelen barn och ungdomar 6-25 år är mindre än 60 %. att avslå Musik- och Kulturföreningarnas Samarbetsorganisation (MoKS) Östra distriktets ansökan (KUN 2011/358) om verksamhetsstöd som regional ungdomsorganisation eftersom andelen barn och ungdomar 6-25 år är mindre än 60 %. att godkänna att Salt Mittsverige (KUN 2011/360) uppfyller reglerna för verksamhetsstöd till regional ungdomsorganisation. Beslutet gäller under förutsättning att förvaltningen granskat och slutligen godkänt 2012 års ansökan. 2 Bakgrund 2.1 Regler Förvaltningen har i separat ärende (KUN 2011/399) föreslagit kulturnämnden ändringar enligt nedan i specifika krav och beräkningsgrunder för stöd till ungdomsförbundens regionala distriktsorganisationer fr o m bidragsåret Ungdomsorganisationen skall ha minst 400 medlemmar i åldern 6-25 år inom landstingsområdet. Andelen ungdomsmedlemmar i de lokala föreningarna skall utgöra minst 60 % av det totala medlemsantalet i distriktet. Om verksamheten är integrerad med moderorganisationen ska den ha separat ekonomisk redovisning och eget konto. Medlemsavgiften skall vara individuell eller avse familjemedlemmar. Vid familjemedlemskap räknas varje person i ålder 6-25 år som medlem. Bilaga 1. Ansökan från SSCO 2. Ansökan från MOKS 3. Ansökan från Salt Mittsverige 4. Generella kriterier och villkor

2 KUN , p 9 2 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2011/494 Verksamhetsstödet består av ett grundstöd och ett rörligt medlemsstöd. Grundstödets är ett fast belopp vars storlek årligen fastställs av kulturnämnden. Medlemsstöd utgår med ett visst belopp per år och medlem. Stöd utgår för samtliga medlemmar i åldern 6-25 år. Beräkningen görs utifrån antalet redovisade medlemmar från sista december året innan föregående verksamhetsår. Beloppet storlek fastställs årligen av kulturnämnden. Förvaltningens bedömningar i föreliggande tjänsteutlåtande rörande nya sökande organisationer utgår från att kulturnämnden fastställt de ändrade reglerna enligt förvaltningens förslag. I fortsättningen benämns de ändrade reglerna som de nya reglerna i detta tjänsteutlåtande. 2.2 Nya organisationer Tre ungdomsorganisationer har inkommit till förvaltningen med intresseanmälan för att prövas för verksamhetsstöd från Det är Stockholm Studenters Centralorganisation (SSCO), Musik- och Kulturföreningarnas Samarbetsorganisation (MoKS), östra distriktet samt Salt Mittsverige. Reglerna för stöd till regionala distriktsorganisationer säger att Distriktsorganisation som ansöker om stöd för första gången skall ha bedrivit kontinuerlig verksamhet under minst ett år. Nya organisationer prövas av kulturnämnden i samband med beslut om årsbudgeten Stockholms Studenters Centralorganisation (SSCO) KUN 2011/338 Stockholm Studenters Centralorganisation (SSCO) är en sammanslutning av student- och elevkårer vid universitetet, högskolor och andra högre utbildningsanstalter i Stockholmsregionen. SSCO har till ändamål att tillvarata för de anslutna kårerna och dessas medlemmar gemensamma intressen, att organisera och stärka samarbetet mellan kårerna samt att representera Stockholms student- och elevkårer såsom en samarbetsorganisation för kårorten Stockholm. Verksamhetsplanen innehåller fyra prioriterade områden såsom regional studentmedverkan, politisk påverkan, service och organisatoriska frågor.

3 KUN , p 9 3 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2011/494 Den 1 juli 2010 avskaffades kårobligatoriet i Sverige (prop. 2008/09:154). Den främsta förändring med detta innebär för studentkårerna att medlemskapet i dessa nu är frivilligt. Det medför att studentkårerna och SSCO får en försämrad ekonomisk situation då medlemsantalet kommer att minska högst märkbart. Både studentkårerna och SSCO har finansierats nästan uteslutande av medlemsavgifter och denna finansieringsform är nu inte längre möjlig om organisationerna ska fortsätta kunna bedriva ett kvalitativt arbete. SSCO har 51 lokalorganisationer i sex av länets kommuner. Antalet medlemmar inom det stödberättigade åldersspannet är personer. Andelen utgör 54 % av det totala antalet medlemmar. SSCO prövades för stöd av kulturnämnden i september 2005 men fick då avslag på grund av att kårobligatoriet fortfarande gällde. Därmed uppfyllde organisationen inte reglernas krav på frivilligt medlemskap Musik- och Kulturföreningarnas Samarbetsorganisation (MoKS) KUN 2011/358 Musik- och Kulturföreningarnas Samarbetsorganisation (MoKS), östra distriktet är en samarbetsorganisation för ideella musik- och kulturföreningar i östra Sverige. MoKS är öppen för alla ideella kulturföreningar som accepterar organisationen stadgar. Definitionen av kultur är bred och medlemmarna bedriver verksamhet inom musik (arrangörer av festivaler, enstaka spelningar, klubbkvällar, replokalsföreningar osv), teater och annan scenkonst, olika former av dans, film, ord, internet-tidningar etc. Mycket av verksamheten har tidigare bestått av olika former av musik men detta börjar sakta men säkert förändras med fler föreningar med olika andra inriktningar. Det är en demokratiskt uppbyggd organisation utan partipolitisk eller religiös tillhörighet som genomsyras av idén att besluten ska fattas så nära själva verksamheten som möjligt. MoKS är en av Studiefrämjandets medlemsorganisationer och mycket av verksamheten, speciellt när det gäller utbildningar, sker i samarbete med Studiefrämjandet. Vid årsskifte 2010/2011 hade MoKS 16 medlemsföreningar i fyra kommuner i länet. Antal medlemmar 6 25 år uppgår till personer av totalt Andelen medlemmar inom det stödberättigade ålderspannet utgör 55 % av totala antalet medlemmar. MoKS prövades för stöd av kulturnämnden 2010 men fick då avslag beroende på att de hade för få lokalföreningar.

4 KUN , p 9 4 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2011/ Salt Mittsverige KUN 2011/360 Salt Mittsverige har verksamhet som tidigare ingick som en del av EFS Mittsverige. Salt är Evangeliska Fosterlands-Stiftelsens (EFS) barn- och ungdomsorganisation. Salt är nära anknuten till EFS. EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan, med betoning på mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. EFS kan på vissa sätt påminna om frikyrkorörelsen, såväl innehålls- som verksamhetsmässigt och kan därför spela en roll som ekumenisk brobyggare. Den är en demokratiskt uppbyggd ideell förening. Det finns sju distrikt, som har en närmare kontakt med föreningarna och sköter mycket administration och samordning av det arbete som sker i ett geografiskt område. Sedan hösten 2006 har arbetet med att bilda och ansluta lokala Saltföreningar bedrivits. Vid årsskiftet 2010/2011 fanns åtta aktiva lokalföreningar inom länet. Syftet med de lokala föreningarna är att barn och ungdomar skall få fullt tillträde till den demokratiska processen och ha möjlighet att själva påverka och planera sin verksamhet. Många gånger sker detta i samverkan med vuxna men man vill värna om att ungdomarna själva skall beredas möjlighet att ingå i styrelser och ta aktivt föreningsansvar. Det arbetas kontinuerligt med information om föreningsbildande. På alla platser där EFS bedriver barn och ungdomsverksamhet planeras det att bildas lokala Saltföreningar. Antalet registrerade medlemmar i åldern 7 25 år var 420 den 31 december Andelen medlemmar inom det stödberättigade ålderspannet utgör 94 % av totala antalet medlemmar. Medlem i en Saltförening blir man genom en aktiv handling, till exempel genom att varje år betala en medlemsavgift eller genom att skriva under en medlemshandling. Medlemskapet måste förnyas årligen. Medlemsredovisning skall varje år göras till Salt riks. Salt riks får statsbidrag från Ungdomsstyrelsen fick organisationen kr i verksamhetsstöd från KUN. Salt Mittsverige erhöll senast stöd 2008 då man fick dispens från medlemskravet och beviljades 50 % av fullt verksamhetsstöd.

5 KUN , p 9 5 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2011/494 3 Kulturförvaltningens Synpunkter Kulturförvaltningen har bedömt organisationerna i förhållande till de nya reglerna som börjar gälla Förvaltningen avstyrker stöd Förvaltningen avstyrker verksamhetsstöd till Stockholm Studenters Centralorganisation (SSCO) samt till Musik- och Kulturföreningarnas Samarbetsorganisation (MoKS) Östra distriktet eftersom organisationerna inte uppfyller det för ungdomsorganisationerna specifika kravet på att minst 60 procent av lokalföreningarnas medlemmar skall återfinnas i åldersintervallet 6-25 år. 3.2 Förvaltningen tillstyrker stöd Förvaltningen tillstyrker verksamhetsstöd till Salt Mittsverige. Organisationen har haft stöd t.o.m 2008 och har nu åter ett medlemsantal som uppfyller de för ungdomsorganisationerna specifika kraven för stöd. Organisationen uppfyller även de generella kriterierna och villkoren (bilaga 4) för stöd rörande demokratisk uppbyggnad, individuellt och frivilligt medlemskap, geografisk spridning i länet etc. Enligt befintlig delegation fastställer förvaltningschefen verksamhetsstödet till de regionala ungdomsdistrikten utifrån vilka organisationer som är godkända för stöd, antalet bidragsgrundande medlemmar samt fastställd budget. Hans Ullström

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

Prövning av ny regional ungdomsorganisation: Tekniska Högskolans Studentkår

Prövning av ny regional ungdomsorganisation: Tekniska Högskolans Studentkår KUN 2012-09-25, p 12 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2012-09-17 KUN 2012/437 Handläggare: Margareta Wennerberg Prövning av ny regional ungdomsorganisation: Tekniska

Läs mer

Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015

Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015 Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Fredrik Schlott Karin Sundequist Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015 1 Förslag till beslut Kulturförvaltningen föreslår kulturnämnden

Läs mer

Prövning av ny regional ungdomsorganisation: SOKU Region Stockholm

Prövning av ny regional ungdomsorganisation: SOKU Region Stockholm KUN 2012-09-25, p 11 KUN 2012/226 Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Eva Englund TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-09-17 Prövning av ny regional ungdomsorganisation: SOKU Region Stockholm 1 Förslag

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier 1.1 Syften Kulturnämnden vill genom stödet till

Läs mer

Prövning av ansökningar om verksamhetsstöd till regionala distriktsorganisationer ungdomsorganisationer

Prövning av ansökningar om verksamhetsstöd till regionala distriktsorganisationer ungdomsorganisationer Mina mail så hade jag mycker t KUN 2010-08-12, p 8 KUN 2010/373 Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2010/374 Handläggare: Allan Axelsson Prövning av ansökningar om verksamhetsstöd till regionala

Läs mer

Prövning av stöd till nya ungdomsorganisationer

Prövning av stöd till nya ungdomsorganisationer Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Allan Axelsson Prövning av stöd till nya ungdomsorganisationer 1 FÖRSLAG TILL BESLUT Kulturnämnden föreslås besluta att godkänna att Syrianska ungdomsförbundet

Läs mer

Prövning av ny regional pensionärsorganisation 2016

Prövning av ny regional pensionärsorganisation 2016 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2016-09-21 KN 2016/606 Handläggare: Fredrik Schlott Prövning av ny regional pensionärsorganisation 2016 Förslag till beslut Kulturförvaltningen

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer 1.1 Syften

Läs mer

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas Juni 2005 Kulturnämnden Reviderad 2008-01-17 Reviderad 2009-01-01 Reviderad 2011-09-20 Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier

Läs mer

Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län

Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län Regler fastställda och ändrade av kulturnämnden 2012-01-25 Kulturnämnden 1. (4) Regler

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

Prövning av ansökningar om verksamhetsstöd till regionala distriktsorganisationer 2011

Prövning av ansökningar om verksamhetsstöd till regionala distriktsorganisationer 2011 KUN 2011-05-24, p 8 KUN 2011/118 KUN 2011/172 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE KUN 2011/362 Handläggare: Margareta Wennerberg 2011-05-13 Anne-Marie Mellquist Prövning av ansökningar

Läs mer

Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län. Regionförbundets styrelse

Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län. Regionförbundets styrelse Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län Regionförbundets styrelse 2013-03-18 Överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och

Läs mer

Verksamhetsstöd till studieförbunden 2010 andra utbetalningen

Verksamhetsstöd till studieförbunden 2010 andra utbetalningen KUN 2010-08-12, p 9 KUN 2010/133 Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2010/124 KUN 2010/111 Handläggare: Allan Axelsson Verksamhetsstöd till studieförbunden 2010 andra utbetalningen 1 Förslag till

Läs mer

Region Blekinge. Stöd till ungdomsorganisationer. Bidragsregler

Region Blekinge. Stöd till ungdomsorganisationer. Bidragsregler Region Blekinge Stöd till ungdomsorganisationer Bidragsregler Mål Region Blekinges stöd till regionalt verksamma ungdomsorganisationer skall främja en demokratisk utveckling av ungdomar genom deras engagemang

Läs mer

Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland

Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland Beslut i Regionutvecklingsnämnden 2016-12-07 Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland

Läs mer

Ungdomsstyrelsens kommentarer

Ungdomsstyrelsens kommentarer Ungdomsstyrelsens kommentarer till Förordning (2011:65) om statsbidrag till barnoch ungdomsorganisationer Förordningen utfärdades av Utbildningsdepartementet den 20 januari år 2011. Regeringen har skrivit

Läs mer

Kulturstöd till kontinuerlig eller tillfällig verksamhet oktober 2015 med tillgänglighetsstöd

Kulturstöd till kontinuerlig eller tillfällig verksamhet oktober 2015 med tillgänglighetsstöd Enheten för kultur- och föreningsstöd 2015-09-23 KN 2015/613 Handläggare: Kristina Solberg Kerstin Olander Margareta Wennerberg Kulturstöd till kontinuerlig eller tillfällig verksamhet oktober 2015 med

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2014-04-10 KUN 2014/357. Stockholm Jazz Festival 2014

Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2014-04-10 KUN 2014/357. Stockholm Jazz Festival 2014 KUN 2014-04-24, p 8 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2014-04-10 KUN 2014/357 Handläggare: Margareta Wennerberg Kulturstöd till tillfällig verksamhet april 2014 1 Förslag

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Detta projektbidrag beviljas endast till kvinnoorganisationer. Därför krävs ett revisorsintyg där det framgår hur stor andel av organisationens

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer; SFS 2011:65 Utkom från trycket den 1 februari 2011 utfärdad den 20 januari 2011. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län 1 (7) Bidragsregler för Ungdomsorganisationer LTV091060 Landstingsstyrelsen 2010-01-01 Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län Fastställd av Landstingsstyrelsen 16 december 2009 312

Läs mer

Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer

Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer P6 Handläggare: Styrelsen Datum: 2016-03-02 Dnr: O412-6/1516 Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer Innehåll 1. Inledning... 2 2. Om LSU... 2 2.1 Medlemsvillkor...

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

REGION GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND I GÄVLEBORGS LÄN

REGION GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND I GÄVLEBORGS LÄN REGION GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning Inledning 2 Allmänna villkor 2 Mandatbaserat bidrag 3 Redovisning, kontroll 4 /AP 2010-03-29

Läs mer

Audiensen, Palatset, Birger Jarls torg 2, Stockholm

Audiensen, Palatset, Birger Jarls torg 2, Stockholm 1 (27) Kulturnämnden PROTOKOLL 2011-09-20 Sammanträdesdag Tisdag den 20 september 2011 Sammanträdestid Kl 17.30-18.20 Sammanträdeslokal Sammanträdets art Audiensen, Palatset, Birger Jarls torg 2, Stockholm

Läs mer

Landstingsbidrag för handikapprörelsen i Västmanlands län

Landstingsbidrag för handikapprörelsen i Västmanlands län 1 (7) 2009-10-02 Landstingsbidrag för handikapprörelsen i Västmanlands län Fastställda av Landstingsstyrelsen 2009-10-28 261 2 (7) 2009-10-02 Innehåll 1 Inledning...3 2 Landstingsbidrag...3 2.1 Definition

Läs mer

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010 Enheten för statsbidrag 1 (5) Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till ämneslärarorganisationer och riktlinjer för ansökan

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Riktlinjer för projektstöd till kostnadsfria sommarlovsaktiviteter åren

Riktlinjer för projektstöd till kostnadsfria sommarlovsaktiviteter åren KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Krehla Runa 2017-01-13 KTN-2016-0421 Sundequist Karin Kulturnämnden Riktlinjer för projektstöd till kostnadsfria sommarlovsaktiviteter åren 2017-2019

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sabina Andersson 2018-06-04 KTN-2015-0125 Kulturnämnden Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016 Statsbidragsenheten 1 (6) Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till ämneslärarorganisationer för bidragsåret 2016. Statsbidraget

Läs mer

INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering

INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering Organisations- och etableringsbidrag Statsbidraget regleras av förordningen om statsbidrag för kvinnors organisering (SFS 2005:1089)

Läs mer

SOSFS 2009:8 (S) Föreskrifter. Ansökan om och beräkning av statsbidrag till handikapporganisationer. Socialstyrelsens författningssamling

SOSFS 2009:8 (S) Föreskrifter. Ansökan om och beräkning av statsbidrag till handikapporganisationer. Socialstyrelsens författningssamling SOSFS (S) Föreskrifter Ansökan om och beräkning av statsbidrag till handikapporganisationer Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras myndighetens föreskrifter

Läs mer

Dnr Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008

Dnr Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008 Dnr 2006-0382 Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008 Inledning Ungdomsorganisationerna gör värdefulla insatser i samhället. Ett rikt förgrenat föreningsliv betyder en spridning av

Läs mer

1 Grundval och uppgift

1 Grundval och uppgift EFS stadgar antagna vid årsmöte 1874, med åren 1904, 1911, 1921, 1922, 1923, 1942, 1949, 1958, 1962, 1964, 1966, 1968, 1972, 1979, 1982, 1986, 1994, 1997, 2002, 2006, 2008, 2010 och 2012 beslutade ändringar

Läs mer

Statsbidrag till föräldraorganisationer bidragsåret 2016

Statsbidrag till föräldraorganisationer bidragsåret 2016 Statsbidragsenheten 2015-09-22 1 (5) Statsbidrag till föräldraorganisationer bidragsåret 2016 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till föräldraorganisationer för bidragsåret 2016.

Läs mer

STADGAR. Riksnätverket Fryshusandan. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1.

STADGAR. Riksnätverket Fryshusandan. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1. STADGAR Riksnätverket Fryshusandan En ideell förening för utvecklingen av ungdomsverksamheter i Sverige 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1. 2 Syfte & ändamål Riksnätverket

Läs mer

Portalparagrafen i Salts stadgar lyder enligt följande:

Portalparagrafen i Salts stadgar lyder enligt följande: Detta avtal ingås med anledning av att Salt barn och unga i EFS (nedan kallat Salt) och riksorganisationen för alla scouter i Sverige, Scouterna vill samverka. Syftet med avtalet är att reglera relationer

Läs mer

Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet

Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet Sid 1 (7) Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet Föredragande Biträdande universitetsdirektör Per Ragnarsson, utredare Ester Roos-Engstrand Sammanfattning

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin KTN Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler i Uppsala kommun

Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin KTN Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler i Uppsala kommun upp, 9,13, Ärende nr 1q Kulturnämnden c>..... Mån KULTURFÖRVALTNINGEN Dag., Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin 2016-11-27 KTN-2016-0400 Kulturnämnden Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler

Läs mer

Information om verksamhetsstöd

Information om verksamhetsstöd Information om verksamhetsstöd Kulturnämnden kan stödja kulturverksamhet i Uppsala kommun som är stabil och sträcker sig över hela året. Stödet grundas, förutom övergripande bedömningsgrunder, på bedömning

Läs mer

UTBILDNINGSRÅD HT 2012. Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus

UTBILDNINGSRÅD HT 2012. Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus UTBILDNINGSRÅD HT 2012 Ultuna 19-20 oktober ULS kårhus SCHEMA Lördag 07.30 Frukost 08.30 Mötet inleds, punkt 1-6 Kort bensträckare 10.00 Utvärdering med prorektor 11.00 Fika 11.15 Intern kommunikation-

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer

Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer Antagna av Landstingsstyrelsen 2013-09-03 Innehåll MÅLBESKRIVNING... 3 GRUNDVILLKOR FÖR BIDRAGSANSÖKAN... 3 NYA FUNKTIONSHINDERORGANISATIONER...

Läs mer

Föreningsstöd Regler. Fritids- och kulturförvaltningen. Idrotts-, scout-, frilufts- och nykterhetsföreningar, politiska och religiösa föreningar

Föreningsstöd Regler. Fritids- och kulturförvaltningen. Idrotts-, scout-, frilufts- och nykterhetsföreningar, politiska och religiösa föreningar Landskrona stad & Föreningsstöd Regler Idrotts-, scout-, frilufts- och nykterhetsföreningar, politiska och religiösa föreningar Fritids- och kulturförvaltningen Landskrona stad Allmänna bestämmelser 1

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER Reviderad upplaga enligt beslut i Kulturnämnden 2005-11-03 1. FOLKRÖRELSEBIDRAG UNGDOMSORGANISATIONER Folkrörelserna utgör

Läs mer

Innehållsförteckning 2(13)

Innehållsförteckning 2(13) BIDRAGSREGLER Dokumentet är ett förslag från Kultur och Fritid. Dokumentet innefattar allt monetärt stöd till föreningar och andra aktörer i Eslövs kommun som utgår ifrån Kultur- och fritidsnämnden. Dokumentet

Läs mer

Stöd till idrotts- och friluftsförbundens distriktsorganisationers allmänna verksamhet 2011 - samt stöd till SISU Idrottsutbildarna

Stöd till idrotts- och friluftsförbundens distriktsorganisationers allmänna verksamhet 2011 - samt stöd till SISU Idrottsutbildarna Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2010-02-07, p 10 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-01-31 KUN 2011/32 Handläggare: Margareta Wennerberg Stöd till idrotts- och friluftsförbundens distriktsorganisationers allmänna

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Statsbidrag till elevorganisationer bidragsåret 2016

Statsbidrag till elevorganisationer bidragsåret 2016 Statsbidragsenheten 1 (6) Statsbidrag till elevorganisationer bidragsåret 2016 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till elevorganisationer för bidragsåret 2016. Statsbidraget till

Läs mer

Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet

Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet Sid 1 (7) Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet Föredragande Universitetsdirektör Lars Lustig, akademisekreterare Daniel Andersson Bakgrund Kårobligatoriet

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND Reviderad upplaga enligt beslut Kulturnämnden 2005-11-03 1. BIDRAGSREGLER POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND Folkrörelserna utgör

Läs mer

Yttrande över motion 2017:30 av Robert Johansson m.fl. (S) om bidrag till pensionärsorganisationerna,

Yttrande över motion 2017:30 av Robert Johansson m.fl. (S) om bidrag till pensionärsorganisationerna, Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2017-08-30 KN 2017/588 Handläggare: Fredrik Schlott Yttrande över motion 2017:30 av Robert Johansson m.fl. (S) om bidrag till pensionärsorganisationerna,

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 25 augusti 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK-BUO är ett kristet Barn och Ungdomsorganisation,

Läs mer

Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd

Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd SKOL- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN FRITID HELSINGBORG SID 1(5) Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd GRUNDBESTÄMMELSER för stöd ur Helsingborgs Stads anslag till ungdoms-, pensionärs- och handikapporganisationer

Läs mer

Bidrag till ungdomsorganisationer för 2014

Bidrag till ungdomsorganisationer för 2014 LJ 2013/792 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Bidrag till ungdomsorganisationer för 2014 Landstingsfullmäktige har 2008-06-10 62, fastställt bidragspolicy avseende bidrag till ungdomsorganisationer.

Läs mer

Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15

Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15 Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15 Dessa regler avser Region Hallands organisationsuppdrag till distriktsorganisationer i Halland och det anslag som är kopplat till uppdraget. Anslag lämnas

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet

Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet Sid 1 (8) Regler för att ge studentsammanslutningar ställning som studentkår vid Umeå universitet Bakgrund Riksdagen antog den 11 juni 2009 propositionen 2008/09:154 Frihet och inflytande kårobligatoriets

Läs mer

Gemensamma regler för pensionärsföreningar samt föreningar för funktionsnedsatta personer, beslutade av omsorgsförvaltningen

Gemensamma regler för pensionärsföreningar samt föreningar för funktionsnedsatta personer, beslutade av omsorgsförvaltningen Regler för föreningsbidrag i Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden svarar för bidragsgivning till pensionärsföreningar och föreningar för funktionsnedsatta ( handikappföreningar ) verksamma i Landskrona stad.

Läs mer

Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2016/1093

Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2016/1093 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2017-01-31 KN 2016/1093 Handläggare: Nina Andersson Tallec Yttrande över motion av Isabell Flygare (V) gällande att ge Kulturnämnden

Läs mer

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening sid 1 (6) Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening Stadgar för Föreningarnas förening 1 ÄNDAMÅL Föreningarnas förening, i fortsättningen kallad Föreningen, är en förening för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande översyn av stöd till föreningslivet

Inriktningsbeslut gällande översyn av stöd till föreningslivet Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Nina Andersson Tallec Fredrik Schlott Margareta Wennerberg Inriktningsbeslut gällande översyn av stöd till föreningslivet Ärendebeskrivning Kulturförvaltningen

Läs mer

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation)

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation) Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation) 1. Föreningens syfte Norden, svensk förening för nordiskt samarbete, har till ändamål att på alla områden

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd

Stadgar Sveriges Elevråd Sida 1 av 8 Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 7 november 2015 1 Syfte mom. 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd och elevkårer på övre grundskolan. 2 Organisation mom. 1 Organisationens

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS MEDIA (UKJK-M)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS MEDIA (UKJK-M) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 29 september 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK-M är en kristen Media Organisation, är

Läs mer

Stadgar för Svenska Folkdansringen

Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar reviderade vid Riksstämman i Karlskrona 2016-05-22 1 ÄNDAMÅL Svenska Folkdansringen, nedan kallad Folkdansringen, är en rikstäckande organisation för alla åldrar,

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND Antagna vid kongressen i Stockholm 2017 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte sid. 3 2 Ändamål sid. 3 3 Organisationer sid. 3 4 Medlemmar sid. 4 5 Medlemsavgift sid.

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Redovisning av stöd till kulturverksamhet i skärgården

Redovisning av stöd till kulturverksamhet i skärgården KUN 2013-09-26, p 17 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2013-09-05 KN 2012/92 Handläggare: Margaretha Häggroth Redovisning av stöd till kulturverksamhet i skärgården 2012

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund och projekt

Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund och projekt 1 (11) Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, 2012-10-09 Landstingsstyrelsen 2012-12-17 326 Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund

Läs mer

I motionen föreslås vidare att en personunion ska gälla mellan de båda styrelserna med minst fyra representanter.

I motionen föreslås vidare att en personunion ska gälla mellan de båda styrelserna med minst fyra representanter. Svenska Uppfinnareföreningen Styrelsen april 2014/ kjell Motioner till årsmötet 2014. Styrelsens behandling av inkomna motioner 1) Motion Kenneth Palmestål. (sammanfattning) Information om hur man gör:

Läs mer

Stadgar RFSU. 1 Ändamål. 2 Organisation och ansvar. 3 Medlemskap. Reviderade och antagna av kongressen 2015

Stadgar RFSU. 1 Ändamål. 2 Organisation och ansvar. 3 Medlemskap. Reviderade och antagna av kongressen 2015 Stadgar RFSU Reviderade och antagna av kongressen 2015 1 Ändamål Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst obunden ideell förening. RFSU utgår från övertygelsen

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 1 Syfte mom 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd på grundskolan. 2 Organisation mom 1 Organisationens juridiska namn är

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204.

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 150530 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 Syfte Lomma kommuns stöd till det ideella föreningslivet syftar till att stimulera till ett

Läs mer

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH Antagen av kommunfullmäktige 1999-11-23 122 1 NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER MED UNGDOMSVERKSAMHET. Bidrag till föreningars ungdomsverksamhet i Säters

Läs mer

Stöd till idrotts- och friluftsförbundens distriktsorganisationers allmänna verksamhet 2015 - samt stöd till SISU Idrottsutbildarna

Stöd till idrotts- och friluftsförbundens distriktsorganisationers allmänna verksamhet 2015 - samt stöd till SISU Idrottsutbildarna KUN 2014-02-11 Enhetsnamn Handläggare: Margareta Wennerberg Stöd till idrotts- och friluftsförbundens distriktsorganisationers allmänna verksamhet 2015 - samt stöd till SISU Idrottsutbildarna Ärendebeskrivning

Läs mer

Fördelning av stöd till studieförbund

Fördelning av stöd till studieförbund Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-12-03 Handläggare: Mats Sylwan Telefon: 08-508 31 928 Till Kulturnämnden 2013-12-17 Nr 12 Fördelning av stöd till studieförbund

Läs mer

Stöd till kulturinkubator - Avtal för 2010 mellan Stockholms läns landsting och ideella föreningen Transit Kulturinkubator

Stöd till kulturinkubator - Avtal för 2010 mellan Stockholms läns landsting och ideella föreningen Transit Kulturinkubator KUN 2009-11-05, p 9 Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Agneta Olofsson Stöd till kulturinkubator - Avtal för 2010 mellan Stockholms läns landsting och ideella föreningen Transit Kulturinkubator

Läs mer

Föreningsbidrag i Lekebergs kommun antagna av Kommunfullmäktige 2009-11-26

Föreningsbidrag i Lekebergs kommun antagna av Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Föreningsbidrag i Lekebergs kommun antagna av Kommunfullmäktige 2009-11-26 Regler och anslag för bidrag till föreningsverksamhet fastställs av Kommunfullmäktige. Inom ramen för givna regler beviljar

Läs mer

Föreningsbidrag. & Regler. Landskrona kommun Fritids- och kulturförvaltningen. Foto: Zebra Media

Föreningsbidrag. & Regler. Landskrona kommun Fritids- och kulturförvaltningen. Foto: Zebra Media Föreningsbidrag & Regler Foto: Zebra Media 2008 Landskrona kommun Fritids- och kulturförvaltningen Ansvarig handläggare i bidragsärenden är: Louise Jönsson Tel: 0418-47 30 13 E-post: louise.jonsson@landskrona.se

Läs mer

ANSÖKNINGSGUIDE ORGANISATIONS- OCH ETABLERINGSBIDRAG. Ett stöd till organisationer som ska ansöka om statsbidrag till kvinnors organisering

ANSÖKNINGSGUIDE ORGANISATIONS- OCH ETABLERINGSBIDRAG. Ett stöd till organisationer som ska ansöka om statsbidrag till kvinnors organisering - ANSÖKNINGSGUIDE ORGANISATIONS- OCH ETABLERINGSBIDRAG Ett stöd till organisationer som ska ansöka om statsbidrag till kvinnors organisering 2018 SAMLAR KRAFTEN I SVERIGES JÄMSTÄLLDHETSARBETE Ett framgångsrikt

Läs mer

STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017

STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017 S i d a 1 STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017 Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn Föreningen är en alliansförening och namnet är Föreningen O-Ringen Värmland 2017. 2 Föreningens ändamål

Läs mer

Akvariet, Unga Klara, Kulturhuset, Stockholm. Rolf Bromme (fp), ersättare för Törnblom. Lisbeth Olsson, t o m 32 Hans Ullström Göran Rosander

Akvariet, Unga Klara, Kulturhuset, Stockholm. Rolf Bromme (fp), ersättare för Törnblom. Lisbeth Olsson, t o m 32 Hans Ullström Göran Rosander 1 (12) Kulturnämnden PROTOKOLL 2013-03-14 Sammanträdesdag Torsdag den 14 mars 2013 Sammanträdestid 17.00 18.00 Sammanträdeslokal Sammanträdets art Akvariet, Unga Klara, Kulturhuset, Stockholm Kulturnämnden

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Redovisning av stöd till kulturverksamhet i skärgården

Redovisning av stöd till kulturverksamhet i skärgården KUN 2012-05-22, p 10 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2012-05-08 KN 2011/13 Handläggare: Margaretha Häggroth Redovisning av stöd till kulturverksamhet i skärgården 2011

Läs mer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-01-13 1 (3) HSN 2016-4802 Handläggare: Amalia Vinogradova Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-02-21 Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag

Läs mer

Antagna vid årsmötet den 21 mars 2009 Ändrade i enlighet med kongressbeslut i oktober 2011 och 2015

Antagna vid årsmötet den 21 mars 2009 Ändrade i enlighet med kongressbeslut i oktober 2011 och 2015 STADGAR FÖR SRF ÖSTRA VÄRMLAND Antagna vid årsmötet den 21 mars 2009 Ändrade i enlighet med kongressbeslut i oktober 2011 och 2015 Inledning Synskadades Riksförbund är en organisation som präglas av öppenhet

Läs mer

Yrkanden Ordföranden Irene Svenonius (M) yrkar bifall till regionrådsberedningens förslag i skrivelse den 16 januari 2019.

Yrkanden Ordföranden Irene Svenonius (M) yrkar bifall till regionrådsberedningens förslag i skrivelse den 16 januari 2019. Region Stockholm 14 (35) Regionstyrelsen PROTOKOLL 2019-01-29 Diarienummer RS 2019-0063 6 Organisatorisk förändring av Stockholms läns Museum LS 2018-1173 Ärendebeskrivning För att Stockholms läns museum

Läs mer

Information om Föreningsbidrag och stipendier

Information om Föreningsbidrag och stipendier VK300S v1.0 040416, Bidragsfolder uppdat. 2015 Information om Föreningsbidrag och stipendier Uppdaterad VT2015 2 (18) Innehållsförteckning Normer för kommunala bidrag till ungdomsorganisationer...3-4 Administrationsbidrag.....5

Läs mer

Yttrande över ansökan om statsbidrag till nya folkhögskolor

Yttrande över ansökan om statsbidrag till nya folkhögskolor KUN 2012-09-25, p 15 1 (6) Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2012-09-05 KUN 390/2012 Handläggare: Göran Rosander Yttrande över ansökan om statsbidrag till nya

Läs mer