KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter"

Transkript

1 Ärende 21

2 Dnr KS Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontakcenter Tjänsteskrivelse Ann Salomonsson, ann. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter Dnr KS Dpl01 Kommunledningskontorets förslag 1. Kommunledningskontoret får i uppdrag att tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen upprätta ett avtal om köp av turistbyrå~änster. 2. Den tillsvidare anställda personalen, 3,0 turistinformatörer, erbjuds anställning som kommunvägledare på kontaktcenter kommunledningskontoret, från den 1 januari Sammanfattning av ärendet Kultur- och fritidsnämnden har föreslagit att kultur- och fritidsnämnden ska köpa turistbyråtjänsterna av kontaktcenter. Kommunledningskontoret anser att en samlokalisering av verksamheterna leder till en effektivare användning av personal, lokaler och övriga resurser. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 4 april Kommunledningskontorets tjänstemannayttrande den 4 april Kultur- och fritidsnämndens protokoll den 22 februari Kultur- och fritidsförvaltningens ~änsteskrivelse den 30 januari ~-- Peter Bäcsktrand personaldirektör ~r1- Ann Salomonsson chef Kontaktcenter Beslutet skickas till Kultur och fritidsnämnden Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Tage Erlandergatan 8 Webb: karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

3 Dnr KS Dpl01 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontaktcenter Tjänstemannayttrande Ann Salomonsson, ann.salomonsson@karlstad.se Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter Dm KS Dpl01 Ärende Kultur- och fritidsnämnden har under 2011 uppdragit åt kultur- och fritidsförvaltningen att utreda möjligheten att samverka och samlokalisera turistbyråverksamheten med annan aktör för att frigöra resurser till marknadsföring och utvecklingsarbete inom turismområdet. Efter att beslut fattades om att kontaktcenter ska lokaliseras till Bibliotekshuset har diskussioner förts mellan kultur- och fritidsförvaltningen, teknik- och fastighetsförvaltningen samt kommunledningskontoret om hur lokalerna i huset kan och ska användas. Tillsammans har man kommit fram till att en samlokalisering av turistbyrå och kontaktcenter är det bästa alternativet. För kontaktcenters verksamhet innebär den förändrade lokaliseringen att tillgängligheten för allmänheten ytterligare förbättras genom ett mer centralt läge i entrehallen. Dessutom medför samordningen minskade kostnader även för kontaktcenter genom att lokaler och övrig utrustning kan användas gemensamt för båda verksamheterna. Ett avtal ska upprättas mellan kultur- och fritidsförvaltningen och kommunledningskontoret om köp av turistbyrågänster. I avtalet ska uppdraget definieras och övriga åtaganden i form av kompetens och ekonomiska resurser anges. Avtalet ska gälla från den 1 januari Den tillsvidare anställda personalen, 3,0 turistinformatörer, erbjuds anställning som kommunvägledare på kontaktcenter kommunledningskontoret, från den 1 januari Turistinformatörerna har både utbildning och erfarenhet som överensstämmer med kravprofilen för kommunvägledare. En individuell plan kommer att göras för varje person tillsammans ledningen på turistbyrån inför den kommande förändringen. Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Tage Erlandergatan 8 Webb: karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

4 Dnr KS Dpl01 sid 2 (2) personaldirektör Ann Salomonsson chef Kontaktcenter

5 sid 8 (18) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Protokoll Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter, kommunledningskontoret Dnr KFN Dpl 41 Kultur- och fritidsnämndens beslut l. Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att uppt'ätta ett avtal med kontaktcenter, kommunlednillgskontoret, föl' köp av turistbyråljänster. 2. Avtalet gäller under förutsättning att den ordinarie personalen på turistbyrån, tre turistinformatörer, erbjuds tillsvidare anställning på kommunledningskontoret från och med l. Sammanfattning av ärendet Kommunstyrelsen hat, beslutat att det ska etableras ett kontaktcenter i Bibliotekshuset. Kultur- och fritidsnämnden har i sin tur gett kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att utreda samarbete och samlokalisering av turistbyrån med andra aktörer, Med anledning av det har diskussioner förts mellan kommunledningskontoret och kultur- och fritidsförvaltningen om ett nära samarbete mellan turismverksamheten och kontaktcenter, Beslutsunderlag Kultm'- och fritidsnämndens beslut 4, den 14 december 2011 Kommunstyrelsens beslut 12, den 20 december 2011 Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Postadress: Karlstads kommun, Karlstad Besöksadress: Stadshuset, Drottninggatan karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankglro:

6 Dnr KFN Dpl41 sid 1 (3) Kommunstyrelsen KUL TUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Turism Tjänsteskrivelse Nina Höjdefors, nina_hojdefors@karlstad.se Kultur- och fritidsnämnden Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter, kommunledningskontoret Dnr KFN Dpl41 Kultur- och fritidsförvaltningens förslag l. Kultur- och fritidsnämnden uppdrar åt kultur- och fritidsförvaltningen att upprätta ett avtal med kontaktcenter, kommunledningskontoret, för köp av turistbyråtjänstet. 2. Avtalet gäller under förutsättning att den ordinarie personalen på turistbyrån, tre turistinformatörer, erbjuds tillsvidare anställning på kommunledningskontoret från och med I-O l. Sammanfattning av ärendet Kommunstyrelsen har beslutat att det ska etableras ett kontaktcellter i Bibliotekshuset. Kultur- och fritidsnämnden har i sin tur gett kultur- och fritidsföl'valtningen i uppdrag att utreda samarbete och samlokalisering av turistbyrån med andra aktörer. Med anledning av det har diskussioner fötts mellan kommunledningskontoret och kultur- och fritidsförvaltllingen om ett nära samarbete mellan turismverksamheten och kontaktcenter. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsnämndens beslut 4, den 14 december 2011 Kommunstyrelsens beslut 12, den 20 december 20 II Ärende Två viktiga beslut I december 2011 beslutade kommunstyrelsen att kontaktcenter ska etableras i Bibliotekshuset. Kontaktcenters verksamhet kommer au starta successivt under 2012 och inföl'andeprojektet avslutas under andra halvåret I december 2011 uppdrog kultur- och fritidsnämnden åt kultur- och fritidsförvaltningen att utreda samarbete och samlokalisering av turistbyrån med andra aktörer for att frigöra resurser föl' utvecklingsarbete och marknadsföring i enlighet med kultur- och fritidsnämndens beslut. Postadress: Kultur- och IrlUdslörvaltningen, Karlstad Besöksadress: Västra Torggatan 26 karlstad.se Tel: E-post: kulturochlritldslorvaltnlngen@karlstad.se Org.nr: PIusGIro: Bankgiro:

7 Dnr KFN Dpl41 sid 2 (3) Antal besökare Statistik visar att besöksantalet till turistbyrån kontinuerligt minskar. Antalet besökare mäts via sensorer när folk går in i lokalen och inkluderar besökare till Karlstadsbuss. Det är inte möjligt att veta exakt hur många som besöker turistbyrån kontra Karlstadsbuss. Enligt vårt kösystem ser vi att det är ungefär lika många besökare som tal' nummerlapp till de båda verksamheterna. Personalen gör bedömningen att fördelningen på helårsbasis är 60/ '.' Vilken typ av ärenden ät det då som hanteras på turistbyrån? Uppskattningsvis är frågorna sommartid procent turistrelaterade. Under övrig tid på året är ca 40 procent av ärendena turismfrågor. Resterande 60 procent är rena receptionsfrågor för Bibliotekshuset samt övriga medborgarfrågor. Med ovanstående resonemang innebär det att av 2011 års totala besöksantal ( ) är ca besök till turistbyrån. Av dessa är det ca besökare som har turistrelaterade frågor och resterande besökare har övriga frågor. God ekonomisk hushållning Diskussioner hal' förts mellan kultur- och fritidsförvaltningen, kommunledningskontoret och teknik- och fastighetsförvaltningen när det gäl\er lokalerna. Vi har gemensamt kommit fram till att det bästa alternativet är att kontaktcenter inryms i turismverksamhetens lokaler. Atgärden innebär att post- och tryckeriservice kan stanna kvar i befintliga lokaler i bibliotekshuset vilket är en inbesparing av externa hyreskostnader för dem. Den främsta vinningen är dock ekonomiska fördelningen av framtida driftskostnader, hyra, personal, etc. Vi ser klara samverkansfördelar då verksamhetel'11a i många fall går i varandra samt att de kompletterar varandra med olika högsäsonger. Turistbyrån har sin högsäsong efter midsommar till och med augusti och då har kontaktcenter lågsäsong. När turistbyrån sedan går in i lågsäsong i september går kontaktcenter in i högsäsong. Vi föreslår att turistbyrån slås samman med kontaktcenter. Turismverksamheten har kvar huvudansvaret for turismfrågorna i kommunen, men köper turistbyråtjänster av kontaktcenter. För personalen på turistbyrån, tre turistillformatörer, innebär det att de erbjuds jobb som kommunvägledare. För vatje medarbetare görs en individuell plan hur en mix mellan turistbyrå- och kommunvägledarfrågor kommer att se ut. I kattläggningen kommer medarbetarens egen kompetens tas tillvara med målet att uppnå en så bra lösning som möjligt för alla berörda.

8 ./ kultul'- och fl'itidsdirektör JL 4. O"""M"~ r Nina Höjdefors Turismchef Dpl41 sid 3 (3) Beslutet skickas till Kommunstyrelsen

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontaktcenter Tjänsteskrivelse 2012-05-31 Ann Salomonsson, 054-540 10 62 ann.salomonsson@karlstad.se Finansieringsmodell för kontaktcenter Kommunledningskontorets

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 Dnr KS-2012-370 Dpl11 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Tilläggsanslag till kultur-

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 9 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 4 Finansieringsmodell för kontaktcenter Dnr KS-2012-345 Dpl 11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Aterrapporten av principerna kring

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 10 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-491 DplOO sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-03 Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunstyrelsen

Läs mer

Remiss - Regional biblioteksstrategi

Remiss - Regional biblioteksstrategi Dnr KS-2012-458 Dpl 40 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-03 Per Wiker, 054-540 10 14 per.wiker@karlstad.se Remiss - Regional biblioteksstrategi 2013-2015 Dnr

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 ~ "" ~."7 ~"'! ~~,. " KARLSTADS KOMMUN sid 7 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 4 Komplettering samt justering av taxa för markupplåtelser i Karlstads kommun från och med

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 KARLSTADS KOMMUN Ärende 7 sid 4 (14) KARLSTADS kommun KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 2 Ombyggnad för Kontaktcenter i Bibliotekshuset Dnr KS-2012-230 Dpl01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 KARLSTADS KOMMUN Ärende 10 sid 7 (14) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 5 Redovisning av synpunkter 2011 Dnr KS-2012-104 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Redovisningen

Läs mer

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 7 Återredovisning av möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella skribenter som lever

Läs mer

Motion - Seniorboende i ytterområdena

Motion - Seniorboende i ytterområdena Dnr KS-2012-141 Dpl 30 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-09-05 Elin Hedenkvist, elin.hedenkvist@karlstad.se Motion - Seniorboende i ytterområdena

Läs mer

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Ärende 15 Dnr KS-2011-S72 Dpl 70 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ti I Iväxtcentru m Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 sid 8 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 3 Gemensam förtroendevald revisor för Landstinget och kommunerna i Dnr KS-2012-130 Dpl 00 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20 Ärende 20 ~AA -..,-.~., Q "'~;I '.'? sid 25 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 16 Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons

Läs mer

«.,;l bfa4" KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25

«.,;l bfa4 KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25 «.,;l bfa4" Ärende 25 Dnr KS-2011-135 Dpl90 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utökad

Läs mer

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 8 Införande av kommunstyrelsens servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 Kommunstyrelsens beslut 1. Servicegarantierna godkänns enligt bilaga 1-4, med tillägg

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 Ärende 2 sid 4 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 2 Ersättningslokaler vid renovering av skolor, inhyrning av Skepparen 15 Dnr KS-2012-372 Dpl 62 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 KARLSTADS KOMMUN Ärende 5 sid 12 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 6 Motion - Förskottera E18 väster om Bergvik över Sörmon Dnr KS-2011-758 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 3 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 1 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Riktlinjer for avgifter på kopior av allmänna handlingar

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 KARLSTADS KOMMUN Ärende 6 sid 11 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 5 Motion - Höj lönen för kommunens feriearbetare Dnr KS-2011-391 Dpl 15 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ärendet

Läs mer

ll[j Medborgarförslag - Ekonomiskt bidrag till inrättande av ett kvälls- och nattöppet cafe för målgruppen gymnasie- och universitetsstudenter

ll[j Medborgarförslag - Ekonomiskt bidrag till inrättande av ett kvälls- och nattöppet cafe för målgruppen gymnasie- och universitetsstudenter Ärende 23 Dnr KS-20 11-578 Dpl 02 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringsliv & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sanna Andersson, 054-540 1298 sanna.andersson@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13 Ärende 13 sid 13 (46) KARLStADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 9 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 Dnr KS-2012-372 Dpl62 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Ersättningslokaler vid

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 10 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 4 Motion - Erbjud kulturskolan att uppträda inför kommunfullmäktige Dnr KS-2011-575 Dpl42 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-08-06 Olle Wikberg, 054-540 1032 olle. wikberg@karlstad.se Remiss

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19 Ärende 19 sid 24 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 15 Motion - Slutför plan processen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS-2011-696 Dpl 80 Kommunstyrelsens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 sid 8 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 6 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag Dnr KS-2012-164

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 7 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 S Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 9 lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och rapportering enligt 28 samma

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 Dnr KS-2012-164 Dpl34 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-07-13 Madeleine N yva II, 054-540 1286 madeleine. nyvall@karlstad.se Rapport avseende ej verkställda

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 Dnr KS-2012-302 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Nya och ändrade avgifter

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Införande av servicegarantier

Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-28 Jessica Forssten, 054-540 10 38 jessica.forssten@karlstad.se Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719

Läs mer

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43)

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43) Dnr KS-2012-466 Dpl 00 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-10-05 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 ,~~~//L ''f

Läs mer

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr KS-2012-291 Dpl 71 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Peter Thörn, peter.thorn@karlstad.se Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-02 Per Wiker, 054-540 10 14 per. wiker@karlstad.se Motion

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 KARLSTADS KOMMUN Ärende 14 sid 14 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 10 Motion - Utred möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella

Läs mer

C~wr Carina Wiberg ~ administrativ chef

C~wr Carina Wiberg ~ administrativ chef Ärende 7 Dnr KS-2012-163 Dpl34 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-05 Madeleine Nyvall, 054-540 1286 madelein e. nyvall@karlstad.se Rapport avseende

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 Ärende 14 Dnr KS-2011-696 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutv. & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sara Nilsson, 054540 1295 sara.nilsson@karlstad.se Motion - Slutför

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 1 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 Ärende 8 sid 16 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 7 Motion - Utred förutsättningarna för att erbjuda en yrkeshögskoleutbildning inom hydrauliska styrsystem Dnr KS-2011-643 DplOO s förslag till

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 9

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 9 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 9 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 Ärende 9 ~/~ ~; sid 8 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 5 Ändring i taxa för offentlig livsmedelskontroll i Karlstads kommun från och med den 1 juni 2012 Dnr KS-2012-224 Dpl 00 Kommunstyrelsens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 sid 19 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 9 Medborgarförslag - Inför källsortering på alla skolor i Karlstad Dnr KS-2011-576 Dpl74 s förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget anses

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 9 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 4 Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor Ärende 24 Dnr KS-2011-555 Dpl06 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Medborgarförslag - Värmländsk

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 2 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Delegation - förenklad biståndsbedömning

Delegation - förenklad biståndsbedömning Ärende 7 Dnr VON-2012-212 Dpl 01 sid 1 (2) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Biståndskontoret Tjänsteskrivelse 2012-08-13 Roger Granat, 054-540 54 52 roger.granat@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden Delegation

Läs mer

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland Ärende 11 Dnr KS-2012-388 Dpl 00 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-06-11 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Strategisk överenskommelse med

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 Ärende 10 'l>..a,a. tl . 1*'4 sid 10 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 6 Dnr KS-2012-229 01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Samtliga bolagsstämmor

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 23 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 16 Aterbetalning av sjukförsäkringspremier (AFA). tilläggsanslag för ökade underhållsinsatser Dnr KS-2012-504 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-378 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-06-30 Karin Holmgren, 064-640 10 12 karin. holmgren@karlstad.se Breddinförande

Läs mer

"':.;"~~l. .21",' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11

':.;~~l. .21,' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11 "':.;"~~l.21",' b, ~-Ä Ärende 11 Dnr KS-2011-702 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Motion

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 Dnr KS-2012-379 Dpl10 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se

Läs mer

Christoffer Thuresson. Hans Hulling (V) tjänstgör för Marianne Nilsson (V)

Christoffer Thuresson. Hans Hulling (V) tjänstgör för Marianne Nilsson (V) sid 1 (18) Tid och plats Ledamöter Onsdag den 22 februari 2012 08.30-15.20 Kronoparkssalen Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl 10.25-11.00 och för lunch kl 12.30 13.15 Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

Avgifter på kopior av allmänna handlingar

Avgifter på kopior av allmänna handlingar sid 1 (1) Tjänsteskrivelse 2012-09-05, 054-540 10 14 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunledningskontorets förslag 1. Riktlinjer för avgifter på kopior av allmänna handlingar i Karlstads kommun

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 KARLSTADS KOMMUN Ärende 3 sid 5 (26) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 3 Reviderat samverkansavtal för gymnasieskolan Dnr KS-2012-438 Dpl 01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Politiskt initiativ från majoriteten - Utred nya arbetsformer för en effektivare upphandling i Karlstadsregionen

Politiskt initiativ från majoriteten - Utred nya arbetsformer för en effektivare upphandling i Karlstadsregionen Dnr KS-2012-255 Dpl 14 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteyttrande 2013-03-28 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utred

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 10 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 5 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden sid 12 (34) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll 2013-04-17 8 Strategisk plan och budget 2014-2016, teknik- och fastighetsnämnden Dnr TFN-2013-53 Dpl 10 Teknik- och fastighetsnämndens beslut 1. Godkänna

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC sid 1 (14) Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl. 15.00-15.10 Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahl (S) 1:e vice

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 sid 9 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 7 Motion - Inrätta en social investeringsfond Dnr KS-2011-672 Dpl11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionens första punkt bifalls

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 KARLSTADS KOMMUN Ärende 3 sid 17 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 8 Politiskt initiativ från majoriteten - Användande av sociala medier för medborgardialog - återrapportering Dnr KS-2011-535 Dpl

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 5 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 2 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 6 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 Dnr KS-2012-324 Dpl10 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag

KARLSTADS KOMMUN. Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag Ärende 8 Dnr KS-2012-164 Dpl34 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-05 Madeleine Nyvall, 054-540 12 86 madelein e. nyvall@karlstad.se Rapport avseende

Läs mer

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns.

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns. Ärende 12 Dnr VON-2011-303 Dpl 1 sid 1 (1) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Administrativa staben Tjänsteskrivelse 2012-05-11 Rakel Salomonsson, 054-540 55 51 rakel.salomonsson@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Remiss - Promemoria om särskilda arkivuppgifter på det statliga arkivområdet för Stockholms stadsarkiv, Värmlandsarkiv och Malmö stadsarkiv

Remiss - Promemoria om särskilda arkivuppgifter på det statliga arkivområdet för Stockholms stadsarkiv, Värmlandsarkiv och Malmö stadsarkiv Dnr KS-2012-459 Dpl 43 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-05 Marie Edwinson, 054-540 10 15 marie.edwinson@karlstad.se Remiss - Promemoria om särskilda arkivuppgifter

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 3

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 3 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 3 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet

Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-08-29 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd

Läs mer

Konsekvenser för friluftslivet vid bildande av naturreservat på Skutberget

Konsekvenser för friluftslivet vid bildande av naturreservat på Skutberget sid 1 (5) Konsekvenser för friluftslivet vid bildande av naturreservat på Skutberget 2013-03-01 Postadress: Kultur- och fritidsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra Torggatan 26 karlstad.se

Läs mer

DELEGERINGSORDNING FÖR GEMENSAM DRIFTS- OCH SERVICENÄMND

DELEGERINGSORDNING FÖR GEMENSAM DRIFTS- OCH SERVICENÄMND DELEGERINGSORDNING FÖR GEMENSAM DRIFTS- OCH SERVICENÄMND Beslutad av DSN 2016-01-29 X Dnr DSN-2016-2 Dpl 00 Postadress: Kommunledningskontoret, 651 84 Karlstad Besöksadress: Stadshuset, Drottninggatan

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Arende 2

KARLSTADS KOMMUN. Arende 2 KARLSTADS KOMMUN Arende 2 Dnr KS-2012-149 Dpl16 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Koncernstöd Tjänsteskrivelse 2012-06-04 Peter Bäckstrand, 054 540 10 82 peter. backstrand@karlstad.se Utökning

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS 2016.274 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 123 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 KARLSTADS KOMMUN Ärende 10 Dnr KS-2011-660 Dpl 01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-06-11 Dan Tågmark, 054-540 10 04 dan.tagmark@karlstad.se Politiskt initiativ

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

Upphandling av gemensam e-tjänsteplattform i Värmland drifts- och servicenämnden

Upphandling av gemensam e-tjänsteplattform i Värmland drifts- och servicenämnden Dnr DSN-2018-1 Dpl 14 sid 1 (6) TJÄNSTEYTTRANDE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2018-01-19 Ann Salomonsson, 054-540 1062 ann.salomonsson@karlstad.se Drifts- och Servicenämnd Upphandling av gemensam e-tjänsteplattform

Läs mer

Bilden skatteuppgifter i Heroma visar preliminärskatteuppgifter, avvikande arbetsställenummer och uppgift om tjänstebil/personalbil

Bilden skatteuppgifter i Heroma visar preliminärskatteuppgifter, avvikande arbetsställenummer och uppgift om tjänstebil/personalbil KOMMUNLEDNINGSKONTORET Arbetsgivarenheten Karlstad 2017-08-30 Systeminformation Skatteuppgifter i Heroma Version Information 160824 Första upplagan 160928 Förtydligande av Sink, särskild inkomstskatt 170809

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 8

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 8 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 8 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-273 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Koncernstöd, Upphandlingsenheten Tjänsteskrivelse 2012-04-11 Jerker Bäckström, 054-5401050 jerker. backstrom@karlstad.se Medborgarförslag - Köp

Läs mer

Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus

Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 5 (11) Kommunfullmäktige 2015-10-15 Kf 110 Ks 149 Au 168 KS/2015-0049 Svar på Motion - om tydlig skyltning att stadshuset är ett stadshus s förslag till kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25 Ärenden Sida 24 (30) Sammanträdesdatum 2013-04-25 Au 39 KS2011-0180 KS 43 KF Utvärdering av webbsända kommunfullmäktigemöten beslutar föreslå beslutar Enligt arbetsutskottets förslag 1. Att webbsändningarna

Läs mer

Medgivande att öppna personadresserad post

Medgivande att öppna personadresserad post Bilaga 1 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Medgivande att öppna personadresserad post Hos alla svenska myndigheter gäller principen om allmänna handlingars offentlighet, vilket innebär att allmänheten har

Läs mer

Införande av digital distribution av möteshandlingar till vård- och omsorgsnämnden via läsplatta

Införande av digital distribution av möteshandlingar till vård- och omsorgsnämnden via läsplatta Ärende 8 Dnr VON-2012-249 Dpl 09 sid 1 (4) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Administrativa staben Tjänsteskrivelse 2012-07-31 Rakel Salomonsson, 054-540 55 51 rakel.salomonsson@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Projekt Horisont till en permanent verksamhet

KARLSTADS KOMMUN. Projekt Horisont till en permanent verksamhet sid 11 (47) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-04-16 6 Projekt Horisont till en permanent verksamhet Dnr KS-2012-767 Dpl 54 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Projektet Horisont

Läs mer

Motion - Bättre bemötande av äldre- HBTcertifiera ett särskilt boende i Karlstad kommun

Motion - Bättre bemötande av äldre- HBTcertifiera ett särskilt boende i Karlstad kommun Ärende 2 Dnr VON-2012-208 Dpl 30 sid 1 (3) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Personalstaben Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Paulina Lindstedt, 054-540 55 97 paulina.lindstedt@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396

256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396 Kommunstyrelsen 2018-10-23 256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396 Beslut Kommunstyrelsen sammanträder följande datum 2019: 15 januari 18 juni 17 december 19

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS 2016.274 3 Kommunstyrelsen 2016-10-03 177 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar (KS 2016.274)

Läs mer

Kommunövergripande omplaceringsutredningar

Kommunövergripande omplaceringsutredningar Sid 1(14) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2016-01-20, rev 2016-09-28 Kommunövergripande omplaceringsutredningar Karlstads kommun Webbplats karlstad.se E-post karlstadskommun@karlstad.se Organisationsnr

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 18

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 18 KARLSTADS KOMMUN Ärende 18 sid 22 (46) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 14 Motion - Skapa förutsättningar för seniorboende på badhusparkeringen Dnr KS-2011-697 Dpl60 Kommunstyrelsens

Läs mer

Svar på motion Solceller/solfångare i Strömstads kommun

Svar på motion Solceller/solfångare i Strömstads kommun STRÖMSTADS KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida Kommunfullmäktige 19 (37) 2015-12-17 Kf 148 Ks 182 Au 214 KS/2013-0221 Svar på motion Solceller/solfångare i Strömstads kommun s förslag till Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 1 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 Dnr KS-2012-438 Dpl 01 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-07-0"" Marie Edwinson, 054-540 10 15 marie.edwinson@karlstad.se

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för rådet för personer med funktionsnedsättning

Översyn av arbetsformer och reglemente för rådet för personer med funktionsnedsättning Dnr KS-2012-670 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-02-27 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 116 Dnr KS/2018:496-037 2019-05-29 1/2 Medborgarförslag om byggande av en multisporthall Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. medborgarförslaget

Läs mer