Deadline för korrigering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Deadline för korrigering"

Transkript

1 SvK1000, v4.0, Jenny Lagerquist /XX BEMÖTANDE Svenska kraftnäts bemötande på mottagna remissvar i extra remissen 2-30 november 2015 för Balansansvarsavtalet (AVTAL/2628) Detta dokument visar en sammanställning av inkomna remissvar samt Svenska kraftnäts bemötande på dessa remissvar liksom hur detta resulterar i en ändring i avtalet. Deadline för korrigering Svenska kraftnäts förslag på ändring i remissen gällande avsnitt 2.4.3, 8.1, 8.3.1, samt Ändringsförslaget från Svenska kraftnät innebär att tidigare deadline återställs och sätts till kl nästföljande Vardag. 1. Positiva remissvar Två aktörer välkomnade att tidigare deadline återställs. En aktör framförde att detta underlättar för alla parter och garanterar högre korrigeringskvalitet. Ändring i avtalet: Deadline för korrigering Ursprungligt förslag på ändring genomförs, dvs. deadline för rättning av värden i kontrollinformationen för Handel samt avräkningsresultatet för afrr och FCR är kl nästföljande Vardag. Villkor för Bortkopplingspriset Svenska kraftnäts förslag på ändring i remissen gällande avsnitt samt Bilaga 1 Definitioner. Sammantaget föreslås Bortkopplingspriset att gälla enligt nedan: I situationer med Kritisk effektbrist prissätts Balansansvarigas Balanskraft med Bortkopplingspris (5 000 EUR/MWh) då denne varit Underbalanserad. Bortkopplingspriset gäller för innevarande Leveranstimme och fram till dess att den bortkopplade förbrukningen återställts. 2. Publicering av information En aktör påtalar vikten av en snabb publicering av priser, volymer och riktning i reglermarknaden i sammanhanget av diskussion om Bortkopplingspriset. BOX SUNDBYBERG STUREGATAN 1 SUNDBYBERG TEL REGISTRATOR@SVK.SE

2 2 (10) Ytterligare en aktör framför att reglerpriser såväl som Svenska kraftnäts bedömning av ansträngt driftläge och risk för Kritisk effektbrist skall publiceras så fort dessa har beräknats. Aktören anser att snabb och tydlig kommunikation via UMM och information via Svenska kraftnäts hemsida är av högsta betydelse vid en situation av kritisk effektbrist. Svenska kraftnät kommer att deklarera fara för effektbrist så snart den prognosen har genomförts, samt deklarera Effektbrist samt Kritisk effektbrist så snart detta har inträffat. Publiceringen sker på Svenska kraftnäts webbsida samt via Nord Pools funktion Urgent Market Messages (UMM). 3. Prisnivå och harmonisering En aktör framför att denne tidigare har påpekat att nuvarande prisnivå för förbrukningsbortkoppling vid kritisk effektbrist inte är rimlig i förhållande till takpriserna för Elspotmarknaden och reglerkraft. Aktören välkomnar därför förslaget att höja prisnivån till 5000 EUR/MWh då bortkoppling av förbrukning bör vara sista åtgärden för att hantera kritisk effektbrist. Aktören vill dock påpeka vikten av att nivån stämmer överens med vad som gäller i angränsande länder för att säkerställa att den europeiska marknaden optimeras. En annan aktör påpekar också att det är viktigt att nivån stämmer överens med vad som gäller i angränsande länder och uppmanar till fortsatt harmonisering. Svenska kraftnät bekräftar att frånkoppling av last är en sista åtgärd som undviker att utföras i största möjligaste mån. Kritisk effektbrist inträffar dock först när förbrukningen kopplas bort (enligt definition i Balansansvarsavtalet). Bortkoppling av last sker endast när det är absolut nödvändigt. Gällande Bortkopplingspriset så är detta idag inte harmoniserat. För tillfället är Bortkopplingspriset inte något som återfinns i de angränsande länderna. Då kritisk effektbrist sker per delsystem (land) så är detta inget hinder i implementeringen av regelverket, dock ser Svenska kraftnät att lika villkor och regler för Norden, och i vissa fall även Europa, är att föredra generellt sett. 4. Förenkling av villkor samt risker med detta: En aktör stödjer initiativet från Svenska kraftnäts sida att förenkla Balansansvarsavtalet genom att stryka ett antal villkor kopplade till Bortkopplingspriset. Dock vill aktören göra Svenska kraftnät varse om att en höjning av Bortkopplingspriset i kombinationen med borttagandet av villkoret för produktionsbalanskraft till följd av tekniskt fel i produktionsanläggning sannolikt kommer att leda till följande konsekvenser:

3 3 (10) 1 Ökad risk för producenter eftersom tekniska produktionsproblem vid Kritisk effektbrist kan leda till extrema kostnader för enskild producent. Exempelvis kan bortkoppling av enbart 10 MW förbrukning bli prissättande för ett helt kärnkraftblocks obalanser i det fall ett tekniskt problem inträffar och i samband med eller orsakar effektbrist. 2 Till följd av ökad riskexponering väljer producenter att undanhålla produktion för att skydda sig mot extrema obalanskostnader. Exempelvis bildar de stora producenterna på den tyska elmarknaden en gemensam reserv som skydd mot obalanskostnader till följd av stora och plötsliga produktionsbortfall på grund av tekniska fel. 3 Ökad obalansrisk leder till extra prispåslag för produktion när den bjuds in till marknaden vilket i förlängningen leder till högre marknadspriser och högre risk för avkortning på Elspot för prisområde 3 och 4 eftersom dessa områden är mer förbrukningskänsliga, domineras av större produktionsanläggningar och saknar flexibel reservkraft. 4 Förnyelsebar produktion bjuds inte in fullt på marknaden då det finns en risk för kritisk effektbrist för att undvika obalanskostnader kopplade till prognososäkerheten för förnyelsebar produktion. En annan aktör framför att denne stödjer arbetet med en förenkling av avtalet, men menar att det måste beaktas att den ökade risken för producenter kan innebära att produktion undanhålls, vilket sker i Tyskland. : Gällande de risker som aktören framför i och med de ändrade villkoren för Bortkopplingspriset så är Svenska kraftnät medveten om att det är en svår balansgång i att skapa incitament som ger tydliga styrsignaler utan att ha nackdelar. Svenska kraftnät är av åsikten att de förändringar som gjordes i villkoren för Bortkopplingspriset inte bör få så stor påverkan på aktörernas generella risknivå och beteende utan främst i situationer vid Kritisk effektbrist. 1 Svenska kraftnät inser att risken för den enskilde producenten och Balansansvarige aktören ökar i och med att undantaget tas bort. Dock vidhåller Svenska kraftnät det orimliga i att ha ett undantag då underbalans bidrar till situationen med kritisk effektbrist oavsett dess orsak. 2 Svenska kraftnät önskar att all tillgänglig produktion bjuds in i marknaden för att utbud och efterfrågan ska mötas på ett så effektivt sätt som möjligt, och dessutom med en korrekt prissättning. Att sannolikheten för Bortkopplingspris skulle bli så stor att det är lönsamt att undanhålla produktionskapacitet kontinuerligt ser Svenska kraftnät inte som sannolikt.

4 4 (10) 3 Svenska kraftnät är av åsikten att korrekta prissignaler är av stor vikt för en god och fungerande marknadsdesign. En ökad risk bör därför avspeglas i priset för att ge korrekta prissignaler till marknaden om risken är reell. Om det är så att det är riskabelt för opålitliga produktionsresurser att bjuda in sin energi till marknaden, så bör detta återspeglas i priset vilket gör att resurser med bättre tillgänglighet och större pålitlighet blir prissatta lägre och därmed oftare avropade. Svenska kraftnät har svårt att se att ändringen av villkoren för Bortkopplingspriset skulle medföra en markant ökning i prispåslaget. Svenska kraftnät har svårt att förstå resonemanget att högre priser skulle leda till avkortning. Förutsatt att samma volym fortfarande finns tillgodo i området men med högre pris, så ser Svenska kraftnät att förbrukarnas efterfrågan antingen minskar eller att de betalar ett högre pris för volymen. Svenska kraftnät anser att avkortning främst sker då inte tillräcklig volym finns att tillgå. 4 Svenska kraftnät önskar att förnybar produktion bjuds in till marknaden enligt sin tillgänglighet. Om det finns stora kostnader och risker förknippade med produktionens eventuella otillgänglighet så hoppas Svenska kraftnät att detta ger incitament till aktörerna att bättre uppskatta den tillgängligheten och på så sätt kunna utnyttja resurserna optimalt, även de som är väderberoende. 5. Enpris-prissättning på viss produktion vid Kritisk effektbrist En aktör menar att det är en ökad risk förknippad med elproduktion (i och med Bortkopplingspriset) och att ett införande av enprissystem för reglerkraft, dvs. identisk prissättning av produktionsobalanser på samma sätt som idag gäller för förbrukningsobalanser, skulle vara mer rättvist och ha en viss dämpande effekt på risken för extrema obalanskostnader för större produktionsanläggningar. Aktören föreslår att produktion som stödjer systembalanser eller tillkommer senare än 45 minuter innan produktionstimmens start i en situation med Kritisk effektbrist inte bör värderas på andra premisser än ansträngningar som görs på förbrukningssidan för att hantera situationen. Dvs. den produktionen bör i detta fall avräknas med enpris-prissättning. : Svenska kraftnät anser att frågan om en- och tvåpris-avräkning bör ses ur ett större perspektiv än de ändrade villkoren för Bortkopplingspriset och ser att en specielllösning för viss produktion vid Kritisk effektbrist inte är lämplig. Att särskilja viss produktion i hanteringen och tillämpa enpris-avräkning på produktion i form av bud till Reglerkraftmarknaden som tillkommer efter deadline för Bindande planer (45 minuter före Leveranstimmen) tillför komplexitet och otydlighet i regelverket samtidigt som det ger snedvridna incitament då det uppmuntrar aktörer att inte inkomma med sina bud till Reglerkraftmarknaden i god tid i situationer med Kritisk effektbrist.

5 5 (10) Det regelverk som nu är föreslaget ser Svenska kraftnät är mest rättvist samtidigt som det är okomplicerat och transparent. Ändring i avtalet: Villkor för Bortkopplingspriset Ändringen i avtalet sker enligt ursprungligt förslag, dvs. prisnivån för Bortkopplingspriset höjs till EUR/MWh Inga synpunkter Tre aktörer meddelade att de inte hade några synpunkter på remissen. Övriga synpunkter Huvuddelen 6. Språklig anpassning efter ellagen En aktör hänvisar till avsnitt 1 Inledning och påpekar att balansansvaret enligt ellagen inte är kopplat till vissa elanvändare utan till vissa uttagspunkter. Aktören föreslår därför justering i andra stycket där förbrukas av de elanvändare ersätts med förbrukas i de uttagspunkter. Svenska kraftnät instämmer i den språkliga justeringen som bättre passar med ellagen. Förslaget accepteras med ändring av att begreppet förbrukas skiftas till tas ut som Svenska kraftnät anser är mer lämpligt. 7. Motpartsförhållanden vid fakturering En aktör påpekar att det är otydligt hur en faktura hanteras i de fall det skulle bli en tvist kring denna. Aktören påvisar att det i huvuddelen, avsnitt 4 Balansansvarigs åtaganden anges att Balansansvarig ska betala för de tjänster Svenska kraftnät utför enligt de närmare bestämmelser som anges i bilaga 6-8 till Balansansvarsavtalet och i bilaga 8 anges att avräkning och fakturering sker "via esett Oy". Vidare menar aktören att betalningsförpliktelsen således återfinns i Balansansvarsavtalet och förefaller gälla i förhållande till Svenska kraftnät, men att faktureringen ska utföras av esett Oy på Svenska kraftnäts uppdrag. I och med detta anser aktören att det inte är tydligt hur exempelvis en tvist om en faktura från esett Oy ska prövas och om detta utgör en tvist under Balansansvarsavtalet eller avräkningsavtalet eller under båda avtalen. Aktören menar att det är viktigt då avtalen utöver olika partsställning även har olika lagval och tvistelösningsklausuler. Aktören ser en risk att frågan kan hamna under prövning både av Stockholms tingsrätt och av skiljenämnd enligt finska han-

6 6 (10) delskammarens regler. Aktören menar att om så sker kan inte heller uteslutas att tingsrätt och skiljenämnd kommer till olika slutsatser. : Svenska kraftnät har uppdragit åt esett Oy att sköta viss avräkning samt fakturering mot Balansansvariga. esett Oy är därigenom Balansansvarigas kontakt gällande fakturor. esett kommer därför i första hand att hantera eventuella tvister kopplade till detta. Teoretiskt sett så finns det en sådan risk som framförs i remissvaret. Svenska kraftnät har dock inte som avsikt att vidta några åtgärdermot en Balansansvarig gällande fakturor så länge esett hanterar frågan. Med anledning av framförd synpunkt har Svenska kraftnät även gjort några mindre justeringar genom hela avtalet i syfte att förtydliga motpartsförhållandet i olika moment. 8. Motpartsförhållanden vid ställande av säkerhet Samma aktör som uppmärksammade otydligheter för fakturor har identifierat en otydlighet kring ställandet av säkerheter i avsnitt 8 Säkerheter. Aktören framför att det i Balansansvarsavtalet anges att Balansansvarig ska ställa säkerhet för "sina förpliktelser" och att denna inledande skrivning ger intryck av att avse säkerhet för förpliktelser gentemot Svenska kraftnät enligt Balansansvarsavtalet. Aktören åsyftar att det inte specificeras vilka förpliktelser som avses och inte heller till vems förmån säkerhet ska ställas, men att det hänvisas till närmare villkor i avräkningsavtalet med esett Oy. Dessa närmare villkor, avsnitt 9 i avräkningsavtalet, anger att den Balansansvarige ska ställa säkerhet gentemot esett Oy för sina förpliktelser enligt avräkningsavtalet. Aktören menar att det även här inte är tydligt hur en tvist ska hanteras och undrar om en tvist om ställande av säkerhet utgörs under balansavtalet eller under avräkningsavtalet eller under båda. : Alla säkerheter kommer att hanteras av esett Oy enligt uppdrag från Svenska kraftnät. Svenska kraftnät har inte för avsikt att kräva in några andra säkerheter än de som hanteras av esett. Med denna ordning ser inte Svenska kraftnät att några tvister avseende säkerhet skulle uppkomma under Balansansvarsavtalet och ingen ändring i avtalet genomförs. 9. Språklig justering om Avtalsbrott En aktör föreslår en språklig justering i avsnitt 9 Avtalsbrott där förutom ersätts med som inte avser. : Förslaget accepteras och ändringen genomförs.

7 7 (10) 10. Utökat krav om skriftlig uppsägning En aktör framför diverse synpunkter på huvuddelens avsnitt 15 Ikraftträdande, övergångsbestämmelser med mera där denne menar att skriftlighetskrav rimligen bör gälla för alla typer av uppsägning, och inte som i nuvarande textlydelse, endast i då Svenska kraftnät eller Balansansvarig vill säga upp avtalet utan specificerad anledning (enligt första stycket). Gällande uppsägning i samband med ändringar i avtalet (andra stycket) så ifrågasätter aktören behovet av dubbla tidsfrister, dvs. att både kräva att uppsägning ska ske med minst en månads uppsägningstid" och även kräva att uppsägning ska ske "inom en månad efter det att Balansansvarig tillställdes varsel om ändringen". Aktören menar att det borde räcka att ange att uppsägning ska ske inom en månad efter det att Balansansvarig tillställdes varsel om ändringen. Aktören påvisar även att avsnittet inte innehåller några övergångsbestämmelser varför denne föreslår att rubriken ändras. Aktören uppmärksammade även att det datum som anges är felaktigt samt att texten innehåller en felaktig paragrafhänvisning. : Svenska kraftnät håller med om att ett skriftlighetskrav för uppsägning bör gälla i alla fall och genomför föreslagen ändring. Svenska kraftnät ändrar även rubrik och rättar till de felaktigheter som aktören har uppmärksammat. Gällande aktörens förslag att ta bort de dubbla fristerna vid uppsägning i samband med ändring av avtalet så väljer Svenska kraftnät att behålla dessa. Att inte ha denna skrivning innebär att avtalet kan sägas upp med mycket kort varsel och att konsekvenserna av upphörandet kan bli svåra att hantera. Genom att ha dubbla frister säkerställes att nödvändiga åtgärder hinner vidtas i samband med uppsägning av avtalet. Bilaga 1 Definitioner 11. Tidpunkt för Bindande planer En aktör framför en önskan om att minska tiden för rapportering av planer och Leveranstimme från 45 minuter till 20 minuter innan Leveranstimmen. Aktören menar att prognoskvaliteten för dennes produktionsanläggningar har försämrats i och med att tiden mellan deadline för rapportering av planer och Leveranstimme har ökat till 45 minuter. Detta har medfört att planerna som lämnas är sämre i och med att de måste lämnas tidigt, vilket i sin tur leder till försämrad frekvenskvalitet. Aktören anser att detta är ett förslag som leder till förbättrad frekvenskvalitet på ett kostnadseffektivt sätt.

8 8 (10) I dagsläget är en senareläggning av deadline för planer inget som diskuteras inom Svenska kraftnät. I Norden har TSO:erna tidigare kommit överens om att förlägga deadline för planer till 45 minuter innan Leveranstimmen. Bilaga 4 Handel med Frequency Restoration Reserve Automatisk (afrr) 12. Upphandlingsintervall för afrr En aktör föreslår att upphandlingsperioden för afrr ändras till dygnsvis istället för veckovis då detta harmoniserar bättre med övriga produkter och gör det lättare att medverka i denna handel. En harmonisering av upphandlingsförfarandet är något som även Svenska kraftnät välkomnar, det bör dock ske i samband med förtydliganden av marknadsregler. Då slutmålet med afrr är en gemensam nordisk marknad görs i detta avtal inga förändringar inom området. När en nordisk samsyn om afrr nåtts rörande marknad inklusive prissättningsmodell, upphandlingsvillkor, etc. så kommer Svenska kraftnät att införa de harmoniserande åtgärderna. Resultat från det nordiska projektet kommer att delges Balansansvariga via information till Elmarknadsrådet samt vid påverkan av avtalsvillkor genom sedvanligt remissförfarande. Bilaga 8 Avräkning och fakturering 13. Gemensam faktura/utanordning En aktör framför önskemål om att erhålla en gemensam faktura/utanordning från esett för alla Balansansvarstjänster, på samma sätt som Svenska kraftnät hanterar detta idag. Aktören menar att det skapar en onödig administration att esett fakturerar eller kediterar denne för mfrr, specialregleringar och balanskraft medan den Balansansvariga ska fakturera Svenska kraftnät för Systemtjänster baserat på den data som skickats till Balansansvarige från Svenska kraftnät. Balansavräkning harmoniseras i Norden och avräkning och fakturering av balanskraft och reglerkraft kommer att skötas av esett Oy. Det är energiavräkningen som harmoniseras. Alla typer av systemtjänster där balansansvariga företag erbjuder systemoperatörerna effekt faktureras inte av esett eftersom det inte sker någon harmonisering av hanteringen av dessa. Generellt 14. Långsiktighet och stabilitet, styrsignaler genom prismodeller, harmonisering samt avgifter i avtalet En aktör framförde generella synpunkter där denna menade att regelverket bör präglas av långsiktighet och stabilitet då återkommande förändringar är förknippade med kostnader för marknadens aktörer. Aktören menade också att återkom-

9 9 (10) mande förändringar minskar systemets effektivitet och skapar osäkerhet i marknaden med förhöjda avtalsrisker för de befintliga aktörerna. Vidare menare aktören att det är av största vikt att en prissättningsmodell tillämpas som ger styrsignaler och incitament till aktörerna att aktivt arbeta med planer och prognoser avseende produktion och förbrukning. Aktören framförde även vikten av att arbetet med en nordisk harmonisering fortsätter för att säkerställa en fungerande konkurrens på den nordiska marknaden. Aktören menade också att perspektivet om en nordisk slutkundsmarknad behöver beaktas i det nordiska harmoniseringsarbetet och exemplifierade med att situationer med extrem last måste behandlas likvärdigt i avräkningen. Aktören ansåg det olyckligt att inte kunna lämna synpunkter på ett fullständigt förslag i och med remiss av avtalet. Aktören inser att avgifterna i viss mån är beroende av förutsättningar som inte är kända då Svenska kraftnät tar fram förslag till nytt avtal och förutsätter att större förändringar aviseras med god framförhållning för att möjliggöra en konstruktiv diskussion med branschen. Svenska kraftnät instämmer med aktörens syn kring avtalet gällande långsiktighet och stabilitet. Svenska kraftnät genomför därför förändringar först efter genomförda utredningar som aktörerna erbjudits möjlighet att diskutera och kommentera genom remissförfaranden. Svenska kraftnäts ambition är att genomföra förändringar som bidrar till en större nytta än dagens läge eller är nödvändiga av legala anledningar eller ur säkerhetsaspekt. Att ha prissättningsmodeller som ger incitament till aktörer att agera i linje med systemets behov är grundläggande för den marknadsmodell vi har idag och det är inget Svenska kraftnät planerar att frångå. Svenska kraftnät anser att ändrade villkor för Bortkopplingspriset är ett steg i denna riktning. Svenska kraftnät inser vikten av en nordisk, och även europeisk, harmonisering och arbetar i diverse projekt för detta ändamål. Svenska kraftnät ser dock att förbättring av de nationella villkoren för marknaden behövs även i frågor där en harmoniserad syn saknas. Svenska kraftnät menar att avtalet som remissats till aktörerna är fullständigt. De föreslagna ändringarna i avtalet gäller villkor och modeller och inte avgiftsförändringar. Om en föreslagen ändring av villkor eller modell har stor påverkan på avgifterna kommer Svenska kraftnät att påvisa detta i remissen. Skulle det vara aktuellt att justera nivån för avgifterna så kommer detta att ske i enlighet med avtalets villkor, dvs. de meddelas med två månaders varsel till Balan-

10 10 (10) sansvariga. En justering av avgiftsnivån innebär inte ändrade villkor för avgifterna, varför Svenska kraftnät menar att avtalet är komplett i sin remissade form. Ändring i avtalet: Övriga synpunkter De ändringar som genomförs i avtalet med anledning av remissvar gällande övriga synpunkter redogörs för nedan. > Nr 6: I huvuddelen av avtalet, avsnitt 1 Inledning genomförs språklig anpassning till ellagen enligt förslag från aktör. > Nr 7: Genom hela avtalet har mindre justeringar gjorts med syfte att förtydliga motpartsförhållandet för den Balansansvarige i olika avsnitt i avtalet. > Nr 9: En språklig justering i huvuddelen, avsnitt 9 Avtalsbrott har genomförts enligt aktörs förslag. > Nr 10: Diverse förändringar har genomförts i huvuddelens avsnitt 15 Ikraftträdande, övergångsbestämmelser med mera som innebär att skriftlighetskrav införs i alla fall av uppsägning samt att rubriknamn, hänvisningar och datum uppdateras.

Ändringar för områden om remissförslag på förändring

Ändringar för områden om remissförslag på förändring SvK1000, v4.0, 2016-04-27 Jenny Lagerquist 2016-11-24 ÄNDRINGSDOKUMENT Ändringar i Balansansvarsavtal 2628 efter extra remiss Detta dokument syftar till att informera om de ändringar som kommande Balansansvarsavtal

Läs mer

Svenska kraftnäts förslag på ändringar i Balansansvarsavtalet (AV- TAL/2628) till slutgiltig version

Svenska kraftnäts förslag på ändringar i Balansansvarsavtalet (AV- TAL/2628) till slutgiltig version SvK1000, v3.3, 2014-03-26 Marknad Jenny Lagerquist 2015-11-02 2015/728 REMISS Svenska kraftnäts förslag på ändringar i Balansansvarsavtalet (AV- TAL/2628) till slutgiltig version Detta dokument syftar

Läs mer

Ändringar med grund i det nya marknadsoch planeringssystemet Fifty

Ändringar med grund i det nya marknadsoch planeringssystemet Fifty SvK1000, v4.0, 2016-04-27 Marknads- och systemutveckling Jenny Lagerquist 2017-02-20 2017/491 REMISS Svenska kraftnäts förslag på ändringar i Balansansvarsavtal 2628-1 Detta dokument syftar till att beskriva

Läs mer

Bemötande av inkomna remissvar på remissomgången för nya Balansansvarsavtalet

Bemötande av inkomna remissvar på remissomgången för nya Balansansvarsavtalet SvK4000, v3.3, 2014-03-26 Marknad Jenny Lagerquist jenny.lagerquist@svk.se 2015-06-09 Bemötande av inkomna remissvar på remissomgången för nya Balansansvarsavtalet (AVTAL/2628) Svenska kraftnät utfärdade

Läs mer

Ändringar i bilagor till Balansansvarsavtalet med ikraftträdande tidigast från den 17 april 2018

Ändringar i bilagor till Balansansvarsavtalet med ikraftträdande tidigast från den 17 april 2018 SvK1000, v4.0, 2016-04-27 2018-02-15 2017/3341 ÄNDRINGSDOKUMENT Ändringar i bilagor till Balansansvarsavtalet 2628-2 med ikraftträdande tidigast från den 17 april 2018 Nedan följer en sammanställning av

Läs mer

Ändringar med grund i uppdateringar i marknads- och planeringssystemet Fifty

Ändringar med grund i uppdateringar i marknads- och planeringssystemet Fifty SvK1000, v4.0, 2016-04-27 2017-11-10 2017/3341 REMISS Svenska kraftnäts förslag på ändringar i Balansansvarsavtal 2628-2 Detta dokument syftar till att beskriva de ändringar i bilagorna för Balansansvarsavtal

Läs mer

Svenska kraftnäts bemötande på mottagna remissvar i remissen för bilagor till balansansvarsavtal

Svenska kraftnäts bemötande på mottagna remissvar i remissen för bilagor till balansansvarsavtal 2017-12-22 2017/3341 REMISSBEMÖTANDE Svenska kraftnäts bemötande på mottagna remissvar i remissen för bilagor till balansansvarsavtal 2628-2 Detta dokument är en sammanställning av inkomna remissvar samt

Läs mer

Ändringar i bilagor till Balansansvarsavtalet med ikraftträdande tidigast från den 13 mars 2018

Ändringar i bilagor till Balansansvarsavtalet med ikraftträdande tidigast från den 13 mars 2018 2018-12-20 2018/1687 ÄNDRINGSDOKUMENT Ändringar i bilagor till Balansansvarsavtalet 3829-1 med ikraftträdande tidigast från den 13 mars 2018 Nedan följer en sammanställning av ändringar i bilagorna till

Läs mer

Bilaga 3. Framtidens elmarknad /1008 KONSULTATION BSP/BRP BILAGA 3 BOX SUNDBYBERG STUREGATAN 1 SUNDBYBERG

Bilaga 3. Framtidens elmarknad /1008 KONSULTATION BSP/BRP BILAGA 3 BOX SUNDBYBERG STUREGATAN 1 SUNDBYBERG 2018-04-27 2018/1008 KONSULTATION BSP/BRP BILAGA 3 Bilaga 3 Framtidens elmarknad SvK1000, v4.0, 2016-04-27 BOX 1200 172 24 SUNDBYBERG STUREGATAN 1 SUNDBYBERG TEL 010-475 80 00 REGISTRATOR@SVK.SE WWW.SVK.SE

Läs mer

Medföljande till detta dokument finns två versioner av balansansvarsavtalet och dess bilagor med slutgiltiga förändringar:

Medföljande till detta dokument finns två versioner av balansansvarsavtalet och dess bilagor med slutgiltiga förändringar: SvK1000, v4.0, 2016-04-27 Marknads- och systemutveckling 2018-07-11 2018/1701 REMISSBEMÖTANDE OCH ÄNDRINGAR Svenska kraftnäts bemötande på mottagna remissvar och ändringar i balansansvarsavtal 3829 Detta

Läs mer

Vanliga frågor och svar för reserver

Vanliga frågor och svar för reserver Vanliga frågor och svar för reserver 1 Allmänna frågor: 1. Q: Var finns övergripande information om reserverna FCR-N, FCR-D, afrr och mfrr? A: Se dokumentet Reservmarknader på sidan: https://www.svk.se/aktorsportalen/elmarknad/information-om-reserver/

Läs mer

/1008 FÖRKLARANDE DOKUMENT BSP/BRP

/1008 FÖRKLARANDE DOKUMENT BSP/BRP SvK1000, v4.0, 2016-04-27 2018-06-18 2018/1008 FÖRKLARANDE DOKUMENT BSP/BRP Förklarande dokument till Svenska kraftnäts förslag till villkor avseende balansering i enlighet med artikel 18 i kommissionens

Läs mer

1 Mindre förändringar

1 Mindre förändringar SvK1000, v3.3, 2014-03-26 Marknad Jenny Lagerquist jenny.lagerquist@svk.se 2015-05-25 Förslag på förändringar i Balansansvarsavtalet gällande från 15 november 2015 Detta dokument syftar till att informera

Läs mer

/1687 ÄNDRINGSDOKUMENT. Svenska kraftnäts förslag på Balansansvarsavtal BOX SUNDBYBERG STUREGATAN 1 SUNDBYBERG

/1687 ÄNDRINGSDOKUMENT. Svenska kraftnäts förslag på Balansansvarsavtal BOX SUNDBYBERG STUREGATAN 1 SUNDBYBERG SvK1000, v4.0, 2016-04-27 2018-07-09 2018/1687 ÄNDRINGSDOKUMENT Svenska kraftnäts förslag på Balansansvarsavtal 3829-1 Detta dokument syftar till att beskriva de förslag på förändringar som Svenska kraftnät

Läs mer

Offentligt samråd om villkor avseende balansering

Offentligt samråd om villkor avseende balansering 2018-04-27 2018/1008 KONSULTATION BSP/BRP Offentligt samråd om villkor avseende balansering SvK1000, v4.0, 2016-04-27 BOX 1200 172 24 SUNDBYBERG STUREGATAN 1 SUNDBYBERG TEL 010-475 80 00 REGISTRATOR@SVK.SE

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR ATT LEVERERA RESERVER. Vägledning och svar på eventuella frågor

VÄGLEDNING FÖR ATT LEVERERA RESERVER. Vägledning och svar på eventuella frågor VÄGLEDNING FÖR ATT LEVERERA RESERVER Vägledning och svar på eventuella frågor SVENSKA KRAFTNÄT Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk med uppgift att förvalta Sveriges stamnät för el, som omfattar

Läs mer

1 Fakturering av ssystemtjänster

1 Fakturering av ssystemtjänster SvK1000, v3.3, 2014-03-26 Svenska kraftnät balansansvarsavtal@svk.se 2017-101-3110 2017/247 REGELDOKUMENT Regler om för fakturering av Systemtjänster Detta regeldokument beskriver rutiner och riktlinjer

Läs mer

1 Mindre förändringar

1 Mindre förändringar SvK1000, v3.3, 2014-03-26 Marknad Jenny Lagerquist 2015-09-15 2015/1211 REMISSBEMÖTANDE Bemötande av remissvar inkomna för remiss av Balansansvarsavtalet (AVTAL/1960) gällande från 15 november 2015 Detta

Läs mer

Elmarknadsrådets möte 2015-05-19

Elmarknadsrådets möte 2015-05-19 SvK1000, v3.2, 2012-03-09 Marknad Ulrika Formgren 2015-06-16 MINNESANTECKNINGAR Elmarknadsrådets möte 2015-05-19 Närvarande Stefan Braun, Bixia Martin Brink, DinEL Björn Klasman, Energimarknadsinspektionen

Läs mer

SVENSKA ^ KRAFTNÄT. Balansansvarigas ansvar

SVENSKA ^ KRAFTNÄT. Balansansvarigas ansvar SVENSKA ^ KRAFTNÄT Generaldirektören Näringsdepartementet n.registrator(«>regeringskansliet.se 2014-06-13 2014/643 REMISSVAR Regelförändringar som möjliggör nordisk balansavräkning (Ei R20i4:o6) (N2014/1229/E)

Läs mer

Elmarknadsrådets möte

Elmarknadsrådets möte Marknad Ulrika Formgren 2015-12-11 MINNESANTECKNINGAR Elmarknadsrådets möte 2015-11-03 Närvarande Fredrik Lind, Bergen Energi Johan Schönström, BillerudKorsnäs Stefan Braun, Bixia Björn Klasman, Energimarknadsinspektionen

Läs mer

Remissvar angående Energimarkandsinspektionens föreskrifter och allmänna råd (EIFS 2016:x) om mätning och rapportering av överförd el

Remissvar angående Energimarkandsinspektionens föreskrifter och allmänna råd (EIFS 2016:x) om mätning och rapportering av överförd el Energimarkandsinspektionen Att. Tor Ny Avd. för teknisk analys Box 155 631 03 Eskilstuna Vattenfall AB Evenemangsgatan 13 169 56 Solna Datum: 2016-01-27 Kontakt: Peter Takacs Telefon: +46 706185745 E-mail:

Läs mer

Miljö- och energidepartementet Stockholm. Betänkande SOU2017:02 Kraftsamling för framtidens energi (dnr M2017/00026/Ee)

Miljö- och energidepartementet Stockholm. Betänkande SOU2017:02 Kraftsamling för framtidens energi (dnr M2017/00026/Ee) YTTRANDE 2017-04-15 Dnr 2017:02 Miljö- och energidepartementet 103 33 Stockholm Betänkande SOU2017:02 Kraftsamling för framtidens energi (dnr M2017/00026/Ee) Vi instämmer i huvudsak i betänkandets förslag

Läs mer

Hearing om förslag till villkor enligt artikel 18 i Balanskoden (EB GL)

Hearing om förslag till villkor enligt artikel 18 i Balanskoden (EB GL) Hearing om förslag till villkor enligt artikel 18 i Balanskoden (EB GL) 2018-05-21 Webbinar En sammanställning av de frågor och svar som avhandlades under hearingen. Agenda > Syfte & mål > Frågor > Nästa

Läs mer

Villkoren för balansansvariga parter

Villkoren för balansansvariga parter 2018-04-27 2018/1008 KONSULTATION BSP/BRP BILAGA 2 Bilaga 2 en för balansansvariga parter SvK1000, v4.0, 2016-04-27 BOX 1200 172 24 SUNDBYBERG STUREGATAN 1 SUNDBYBERG TEL 010-475 80 00 REGISTRATOR@SVK.SE

Läs mer

Yttrande över promemorian Effektfrågan

Yttrande över promemorian Effektfrågan Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Marknaden ur systemansvarigs perspektiv. Mats Elmér 2009-04-22

Marknaden ur systemansvarigs perspektiv. Mats Elmér 2009-04-22 Marknaden ur systemansvarigs perspektiv Mats Elmér 2009-04-22 Systemansvar formulera krav på de balansansvariga - balansansvarsavtal kortsiktigt se till att inmatning och uttag är i balans svara för balansavräkning

Läs mer

Undersökning av elavtals särskilda villkor

Undersökning av elavtals särskilda villkor Undersökning av elavtals särskilda villkor Bakgrund har under många år fått ett stort antal klagomål på elleverantörer. Klagomålens karaktär har varierat och olika typer av problem på marknaden har dominerat

Läs mer

FÖRSLAG PÅ KRAV FÖR FÖRBRUKNINGSENHETER /2484 FÖRKLARANDE DOKUMENT BOX SUNDBYBERG STUREGATAN 1, SUNDBYBERG

FÖRSLAG PÅ KRAV FÖR FÖRBRUKNINGSENHETER /2484 FÖRKLARANDE DOKUMENT BOX SUNDBYBERG STUREGATAN 1, SUNDBYBERG 2018-11-30 2018/2484 FÖRKLARANDE DOKUMENT FÖRSLAG PÅ KRAV FÖR FÖRBRUKNINGSENHETER Förklarande dokument till Svenska kraftnäts krav för förbrukningsenheter i enlighet med artikel 28 och 29 i förordning

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) och AVTAL/2628 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och ( Balansansvarig ) Organisationsnummer Momsregistreringsnummer Registreringsnummer för energiskatt

Läs mer

Förutsättningar för efterfrägeflexibilitet

Förutsättningar för efterfrägeflexibilitet SVENSKA KRAFTNÄT Generaldirektören Miljö- och energidepartementet m.registrator@regeringskansliet.se m.remisser-energi@regeringskansliet.se 2017-04-18 2017/263 REMISSVAR Åtgärder för ökad efterfrägeflexibilitet

Läs mer

Nordisk balansavräkning - NBS. NBS informationsdag Arlanda 2015-04-23 Robert Thelander robert.thelander@svk.se 010-475 86 71

Nordisk balansavräkning - NBS. NBS informationsdag Arlanda 2015-04-23 Robert Thelander robert.thelander@svk.se 010-475 86 71 Nordisk balansavräkning - NBS NBS informationsdag Arlanda 2015-04-23 Robert Thelander robert.thelander@svk.se 010-475 86 71 2 Agenda Bakgrund och NBS modellen Tidplan för det kommande året Tillgänglig

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2016-06-22 Närvarande: F.d. justitieråden Severin Blomstrand och Annika Brickman samt justitierådet Agneta Bäcklund. Anvisade elavtal Enligt en lagrådsremiss

Läs mer

Efterfrågeflexibilitet. En outnyttjad resurs i kraftsystemet

Efterfrågeflexibilitet. En outnyttjad resurs i kraftsystemet Efterfrågeflexibilitet En outnyttjad resurs i kraftsystemet Energimarknadsinspektionen, Ei, har på uppdrag av regeringen tagit fram åtgärder som ska möjliggöra efterfrågeflexibilitet i Sverige. Vi har

Läs mer

Föreläggande mot Fortum Markets AB med anledning av bristfällig information till konsumenter

Föreläggande mot Fortum Markets AB med anledning av bristfällig information till konsumenter EI2000, W-3.1, 2013-01-30 BESLUT 1 (6) Fortum Markets AB 115 77 Stockholm Föreläggande mot Fortum Markets AB med anledning av bristfällig information till konsumenter Beslut Energimarknadsinspektionen

Läs mer

Nordisk balansavräkning NBS. Ediel och avräkningskonferens - 2015 2015-10-15 Robert Thelander robert.thelander@svk.

Nordisk balansavräkning NBS. Ediel och avräkningskonferens - 2015 2015-10-15 Robert Thelander robert.thelander@svk. Nordisk balansavräkning NBS Ediel och avräkningskonferens - 2015 2015-10-15 Robert Thelander robert.thelander@svk.se 010 475 86 71 2 Agenda Bakgrund och NBS modellen Tidplan för det kommande året Tillgänglig

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER

VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER 1 2014-02-20 VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER Elmarknadsutveckling rekommenderar att bilateral efterkorrigering av tim- och schablonavräknade

Läs mer

Table A: Visar den årliga kostnaden för aktörerna. En aktör. Aktör 1 2 3 4 5 6 7 8. Allmänt. Installerad effekt [MW] [GWh]

Table A: Visar den årliga kostnaden för aktörerna. En aktör. Aktör 1 2 3 4 5 6 7 8. Allmänt. Installerad effekt [MW] [GWh] Sammanfattning Sverige har ett ambitiöst mål som syftar till att öka andelen förnybar energiproduktion. Energimyndighetens befintliga planeringsmål är att Sverige skall producera 10 TWh årligen från vindkraft

Läs mer

Elmarknadsrådets möte

Elmarknadsrådets möte Marknad 2017-05-16 MINNESANTECKNINGAR Elmarknadsrådets möte 2017-05-16 Närvarande Martin Brink, Göteborg Energi Stefan Braun, Bixia Lars Andersson, Sandvik Henrik Svensson, Uniper Torbjörn Forsberg, E.ON

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) och Augusti 2018 Version 3829-0 AVTAL/3829 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och ( Balansansvarig ) Organisationsnummer Momsregistreringsnummer 1/46 Innehåll

Läs mer

Reglering av ett framtida kraftsystem

Reglering av ett framtida kraftsystem Reglering av ett framtida kraftsystem ett seminarium om utmaningarna med en ökad andel vind- och solkraft och hur de kan hanteras 17 mars 2016, Norra Latin, Stockholm Professor Lennart Söder Effektfrågan

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) och Juli 2018 Version för remiss Version 3829-1 AVTAL/2628-2 => 3829 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och ( Balansansvarig ) Organisationsnummer Momsregistreringsnummer

Läs mer

Nordisk balansavräkning

Nordisk balansavräkning Näringsutskottets betänkande Nordisk balansavräkning Sammanfattning I detta betänkande behandlar utskottet proposition 2014/15:112 Nordisk balansavräkning och en motion som väckts med anledning av propositionen.

Läs mer

1(5) Hedemora Elhandel AB

1(5) Hedemora Elhandel AB 1(5) 2(5) Kjell Danielsson Verkstadsgatan 1 776 35 HEDEMORA Mikroproducentavtal för ersättning av överskottsel Som egenproducent av el och befintlig elhandelkund hos Hedemora Elhandel är du viktig för

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) och Februari Augusti 2018 Version 2628-23829 AVTAL/2628 3829 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och ( Balansansvarig ) Organisationsnummer Momsregistreringsnummer

Läs mer

Beordrad nedreglering av Ringhals säkrade driftsäkerheten

Beordrad nedreglering av Ringhals säkrade driftsäkerheten Svk 2018/2335 2018-11-13 Beordrad nedreglering av Ringhals säkrade driftsäkerheten Den 9 maj 2018 uppkom en driftsituation där elsystemets frekvens ökade och hamnade utanför tillåtna driftgränser. Några

Läs mer

2 Underrättelseskyldigheten

2 Underrättelseskyldigheten M/Zarah Andersson 2010-12-21 2010/1655 RAPPORT Svenska Kraftnäts arbete som systemansvarig myndighet för naturgas 1 Inledning Enligt 3 förordningen (2007:1119) med instruktion för Affärsverket svenska

Läs mer

ARBETSDOMSTOLEN REMISSYTTRANDE Dnr 44/ Saknr 124. Departementspromemorian Förlängt anställningsskydd till 69 år (Ds 2018:28)

ARBETSDOMSTOLEN REMISSYTTRANDE Dnr 44/ Saknr 124. Departementspromemorian Förlängt anställningsskydd till 69 år (Ds 2018:28) ARBETSDOMSTOLEN REMISSYTTRANDE Dnr 44/2018 2018-09-24 Saknr 124 A2018/01388/ARM Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Departementspromemorian Förlängt anställningsskydd till 69 år (Ds 2018:28) Allmänt

Läs mer

En ny modell för elmarknaden. Ediel och avräkningskonferens 2017 Daniel Norstedt, tf avdelningschef Göran Morén, expert

En ny modell för elmarknaden. Ediel och avräkningskonferens 2017 Daniel Norstedt, tf avdelningschef Göran Morén, expert En ny modell för elmarknaden Ediel och avräkningskonferens 2017 Daniel Norstedt, tf avdelningschef Göran Morén, expert Från idag till imorgon så här kommer elmarknadshubben att fungera Arbetet med att

Läs mer

Svensk Vindkraftförenings svar på remitteringen av promemorian Elmarknadslag (Ds 2017:44).

Svensk Vindkraftförenings svar på remitteringen av promemorian Elmarknadslag (Ds 2017:44). Miljö-och energidepartementet m.registrator@regeringskansliet.se cc: jan-olof.lundgren@regeringskansliet.se Er referens :M2017/02262/Ee Svensk Vindkraftförenings svar på remitteringen av promemorian Elmarknadslag

Läs mer

1 Modell för upphandling

1 Modell för upphandling SvK1000, v3.3, 2014-03-26 Svenska kraftnät balansansvarsavtal@svk.se 2018-07-09 2018/1669 Version 1 UTKAST REGELDOKUMENT Regler för upphandling och rapportering av FCR-N och FCR-D - Förbrukning Detta regeldokument

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2009-03-04. Vissa ändringar av balansansvaret på el- och naturgasmarknaderna

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2009-03-04. Vissa ändringar av balansansvaret på el- och naturgasmarknaderna 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2009-03-04 Närvarande: F.d. regeringsrådet Rune Lavin, justitierådet Marianne Lundius och regeringsrådet Karin Almgren. Vissa ändringar av balansansvaret

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) och Juli 2018 Version för remiss Version 3829-1 AVTAL/2628-2 => 3829 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och ( Balansansvarig ) Organisationsnummer Momsregistreringsnummer

Läs mer

Ett lika robust elsystem i framtiden? Svenska kraftnäts syn. Energikommissionen

Ett lika robust elsystem i framtiden? Svenska kraftnäts syn. Energikommissionen Ett lika robust elsystem i framtiden? Svenska kraftnäts syn Energikommissionen 2015-12-07 2 Elsystemets utveckling > Elsystemet är inne i en mycket stor omställningsprocess > Planerbar produktion ersätts

Läs mer

Promemoria (DS 2017:44) Elmarknadslag M20i7/0226i/Ee. Affärsverket svenska kraftnät har ombetts lämna synpunkter på rubricerad departementspromemoria.

Promemoria (DS 2017:44) Elmarknadslag M20i7/0226i/Ee. Affärsverket svenska kraftnät har ombetts lämna synpunkter på rubricerad departementspromemoria. SVENSKA KRAFTNÄT Generaldirektören Miljö- och energidepartementet m.registrator@regeringskansliet.se jan-olof.lundgren@regeringskansliet.se 2017-12-19 Svk 2017/2896 REMISSVAR Promemoria (DS 2017:44) Elmarknadslag

Läs mer

Finans /6. SvK4000, v3.3,

Finans /6. SvK4000, v3.3, SvK4000, v3.3, 2014-03-26 Finans 2016-09-30 Parallelldrift vid införandet av Nordisk Balansavräkning (NBS) V3.0 Detta dokument beskriver hur den parallelldrift som Svenska kraftnät kommer att tillämpa

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) och Mars 2019 Version 3829-1 AVTAL/3829 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och ( Balansansvarig ) Organisationsnummer Momsregistreringsnummer 1/45 2/45 Innehåll

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) och Maj 2017 Februari 2018 Version 2628-21 AVTAL/2628 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och ( Balansansvarig ) Organisationsnummer Momsregistreringsnummer

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER

VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER 2 INNEHÅLL 1. BAKGRUND... 3 1.1 Bilateral efterkorrigering... 3 1.2 Vägledningens syfte... 3 1.3 Införandet

Läs mer

2016- Konsekvensanalys till förordning om effektreserv

2016- Konsekvensanalys till förordning om effektreserv Promemoria 2016- Miljö- och energidepartementet Energienheten Joakim Cejie Telefon 08 405 20 26 E-post joakim.cejie@regeringskansliet.se Konsekvensanalys till förordning om effektreserv Syfte med den föreslagna

Läs mer

Marknadsavdelningen 2015-06-23

Marknadsavdelningen 2015-06-23 SvK4000, v3.3, 2014-03-26 Marknadsavdelningen 2015-06-23 Parallelldrift vid införandet av Nordisk Balansavräkning (NBS) V1.0 Detta dokument beskriver hur den parallelldrift som Svenska kraftnät kommer

Läs mer

Förslag till utformning av funktion med anvisad gasleverantör för den svenska naturgasmarknaden

Förslag till utformning av funktion med anvisad gasleverantör för den svenska naturgasmarknaden MISSIV Datum 2006-06-22 Till Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet 103 33 Stockholm Förslag till utformning av funktion med anvisad gasleverantör för den svenska naturgasmarknaden Affärsverket svenska

Läs mer

Energistatistik på nytt sätt med Elmarknadshubb. Den svenska Elmarknadshubben Robert Thelander, Förändringsledare

Energistatistik på nytt sätt med Elmarknadshubb. Den svenska Elmarknadshubben Robert Thelander, Förändringsledare Energistatistik på nytt sätt med Elmarknadshubb Den svenska Elmarknadshubben Robert Thelander, Förändringsledare 2017-11-08 2017-11-08 Statistikforum 2017 - Energistatistik på nytt sätt med Elmarknadshubb

Läs mer

Version 1.0 Beslutad VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER

Version 1.0 Beslutad VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER Version 1.0 Beslutad 2016-03-10 VÄGLEDNING FÖR HANTERING AV BILATERAL EFTERKORRIGERING AV TIM- OCH SCHABLONAVRÄKNADE ELLEVERANSER 2 INNEHÅLL 1. BAKGRUND... 3 1.1 Bilateral efterkorrigering... 3 1.2 Vägledningens

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET 1(5) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Svensk Energi. 1. Inledande bestämmelser 1.1 Dessa

Läs mer

Kommissionens förordning 543/2013

Kommissionens förordning 543/2013 Kommissionens förordning 543/2013 Driftrådet 2014-05-27 Therese Erixon Kommissionens förordning 543/2013 > Kommissionens förordning 543/2013 om inlämnande och offentliggörande av uppgifter på elmarknaden

Läs mer

Elområden i Sverige. -ny marknadsdelning från 1 november 2011. Håkan Östberg Energimarknadsinspektionen

Elområden i Sverige. -ny marknadsdelning från 1 november 2011. Håkan Östberg Energimarknadsinspektionen Elområden i Sverige -ny marknadsdelning från 1 november 2011 Håkan Östberg Energimarknadsinspektionen Elområden i Sverige Bakgrund Möjliga konsekvenser av förändringen Vilka förändringar kan tänkas på

Läs mer

Remissvar på Energimyndighetens rapport Kontrollstation 2017 för elcertifikat Delredovisning 2 (ER2016:99)

Remissvar på Energimyndighetens rapport Kontrollstation 2017 för elcertifikat Delredovisning 2 (ER2016:99) Stockholm 2016-11-25 Miljö-och energidepartementet 103 33 Stockholm Remissvar på Energimyndighetens rapport Kontrollstation 2017 för elcertifikat Delredovisning 2 (ER2016:99) (M2016/02399/Ee) Branschföreningen

Läs mer

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 11 maj 2009 beretts tillfälle att avge yttrande över betänkandet Moderna hyreslagar (SOU 2009:35).

Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 11 maj 2009 beretts tillfälle att avge yttrande över betänkandet Moderna hyreslagar (SOU 2009:35). R-2009/0981 Stockholm den 14 oktober 2009 Till Justitiedepartementet Ju2009/3453/L1 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 11 maj 2009 beretts tillfälle att avge yttrande över betänkandet Moderna

Läs mer

1 Definition av Reglerobjekt

1 Definition av Reglerobjekt SvK1000, v3.3, 2014-03-26 Svenska kraftnät operativ.balanstjanst@svk.se 2015-05-26 XXXXXX REGEL Regler för Reglerobjekt Detta regeldokument beskriver hur Reglerobjekt struktureras samt vilka principer

Läs mer

Förutsättningar för balansansvariga

Förutsättningar för balansansvariga 2003-04-11 335/2003/MA60 1(23) Förutsättningar för balansansvariga Arbetsgruppsrapport Innehållsförteckning 1. BAKGRUND OCH UPPDRAG... 2 1.1 Elkonkurrensutredningen...2 1.2 Arbetsgruppens uppdrag...3 2.

Läs mer

1. Inledande bestämmelser

1. Inledande bestämmelser 1(7) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Svensk Energi. 1. Inledande bestämmelser 1.1 Dessa

Läs mer

Elmarknadsrådets möte

Elmarknadsrådets möte Marknad 2018-09-18 MINNESANTECKNINGAR Elmarknadsrådets möte 2018-09-18 Närvarande Torbjörn Forsberg, E.ON Jan-Ola Silver, Fortum Magnus Thorstensson, Energiföretagen Sverige Linda Weman Tell, Energimarknadsinspektionen

Läs mer

Regeringens proposition 2014/15:112

Regeringens proposition 2014/15:112 Regeringens proposition 2014/15:112 Nordisk balansavräkning Prop. 2014/15:112 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 21 maj 2015 Stefan Löfven Ibrahim Baylan (Miljö- och

Läs mer

Balansansvarsavtal mellan Swedegas AB och Balansansvarig

Balansansvarsavtal mellan Swedegas AB och Balansansvarig Balansansvarsavtal mellan Swedegas AB och Balansansvarig 2 (6) Detta Balansansvarsavtal anger villkoren avseende det Systembalansansvar som Swedegas härmed åtar sig att utföra för Balansansvarigs räkning.

Läs mer

Stockholm Vattens deltagande i central upphandling av el

Stockholm Vattens deltagande i central upphandling av el PM Stockholm Vattens deltagande i central upphandling av el 2015-03-23 1. Sammanfattning Mot bakgrund av resonemanget i detta PM bör Stockholm Vatten ingå i den centrala upphandlingen. Vår rekommendation

Läs mer

Elmarknadsrådets möte

Elmarknadsrådets möte Marknad 2018-11-13 MINNESANTECKNINGAR Elmarknadsrådets möte 2018-11-13 Närvarande Stefan Braun Torbjörn Forsberg Jan-Ola Silver Kristian Gustafsson Jonas Melin Henrik Svensson Peter Thelin Johan Schönström

Läs mer

EU-kommissionens förslag till nya bestämmelser på elmarknadsområdet

EU-kommissionens förslag till nya bestämmelser på elmarknadsområdet SVENSKA KRAFTNÄT Generaldirektören Miljö- och energidepartementet m.registrator@regeringskansliet.se m.remisser-energi@regeringskansliet.se 2017-02-24 2017/400 REMISSVAR EU-kommissionens förslag till nya

Läs mer

Vägledning om information vid anvisningsavtal och annat leveransskyldighetsavtal m m

Vägledning om information vid anvisningsavtal och annat leveransskyldighetsavtal m m SVE100 v2.0 2008-04-09 SVENSK ENERGI - SWEDENERGY - AB Juridik Louise Marcelius 08-6772827, 0701644421 louise.marcelius@svenskenergi.se Datum 2014-04-23 1 (5) Vägledning om information vid anvisningsavtal

Läs mer

Förutsättningar, möjligheter och hinder för att vara mer aktiv på elmarknaden. Swedish Smart Grid Dialogforum 23 oktober 2013

Förutsättningar, möjligheter och hinder för att vara mer aktiv på elmarknaden. Swedish Smart Grid Dialogforum 23 oktober 2013 Förutsättningar, möjligheter och hinder för att vara mer aktiv på elmarknaden Swedish Smart Grid Dialogforum 23 oktober 2013 Vad är smarta elnät? Inte bara teknik. Energimarknadsinspektionens definition

Läs mer

Elmarknadsrådets möte

Elmarknadsrådets möte Marknad Ulrika Formgren 2015-10-26 MINNESANTECKNINGAR Elmarknadsrådets möte 2015-09-15 Närvarande Johan Schönström, BillerudKorsnäs Stefan Braun, Bixia Martin Brink, DinEL Björn Klasman, Energimarknadsinspektionen

Läs mer

KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL

KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL KUNDAVTAL AVSEENDE STAMÅSEN- EL 1 Parter 11 Statkraft SCA Vind AB, orgnr 556706-3507, med adress c/o Statkraft Sverige AB, Hitech Building 92, 101 52 Stockholm (nedan Vindkraftsparksinnehavaren ); 12 Dalakraft

Läs mer

Regeringens proposition 2008/09:168

Regeringens proposition 2008/09:168 Regeringens proposition 2008/09:168 Vissa ändringar av balansansvaret på el- och naturgasmarknaderna Prop. 2008/09:168 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 12 mars 2009

Läs mer

Genomförande av en nordisk slutkundsmarknad

Genomförande av en nordisk slutkundsmarknad Genomförande av en nordisk slutkundsmarknad Referensgruppsmöte, 4 mars 2013 Referensgruppsmöte 2013-03-04 Upplägg Status projektet Status NordREG Samfakturering Scenario 1 och scenario 2 Informationshantering,

Läs mer

Promemorian Miljöbedömningar (Ds 2016:25)

Promemorian Miljöbedömningar (Ds 2016:25) SVENSKA KRAFTNÄT Generaldirektören m.registrator@regeringskansliet.se anna.berglund@regeringskansliet.se 2016-10-06 2016/1538 REMISSVAR Promemorian Miljöbedömningar (Ds 2016:25) Affärsverket svenska kraftnät

Läs mer

På gång inom Miljö- och energidepartementet

På gång inom Miljö- och energidepartementet På gång inom Miljö- och energidepartementet Jan-Olof Lundgren vid Miljö- och energidepartementet Aktuella frågor vid Miljö- och energidepartementet Energikommissionens arbete Effektreserven Nordisk slutkundsmarknad:

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för försäljning av el som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet Från ditt elhandelsföretag

Allmänna avtalsvillkor för försäljning av el som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet Från ditt elhandelsföretag Allmänna avtalsvillkor för försäljning av el som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet Från ditt elhandelsföretag EL 2012 N (rev) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Svensk Energi.

Läs mer

Konsekvensutredning H 15. Ändring av Boverkets föreskrifter och allmänna råd (2011:12) om hissar och vissa andra motordrivna anordningar

Konsekvensutredning H 15. Ändring av Boverkets föreskrifter och allmänna råd (2011:12) om hissar och vissa andra motordrivna anordningar Konsekvensutredning H 15 Ändring av Boverkets föreskrifter och allmänna råd (2011:12) om hissar och vissa andra motordrivna anordningar Konsekvensutredning H 15 Ändring av Boverkets föreskrifter och allmänna

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET 1(5) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Svensk Energi. 1. Inledande bestämmelser 1.1 Dessa

Läs mer

Remissvar: SOU 2008:13, Bättre kontakt via nätet om anslutning av förnybar elproduktion

Remissvar: SOU 2008:13, Bättre kontakt via nätet om anslutning av förnybar elproduktion 26 juni 2008 Näringsdepartementet Via E-post Ert diarenummer: N2008/1408/E Remissvar: SOU 2008:13, Bättre kontakt via nätet om anslutning av förnybar elproduktion Svensk Vindenergi, lämnar härmed följande

Läs mer

Elmarknadsrådets möte

Elmarknadsrådets möte Marknad 2018-02-15 MINNESANTECKNINGAR Elmarknadsrådets möte 2018-02-15 Närvarande Martin Brink, Göteborg Energi Torbjörn Forsberg, E.ON Jan-Ola Silver, Fortum Magnus Thorstensson, Energiföretagen Sverige

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Svensk Energi. 1. Inledande bestämmelser 1.1 Dessa allmänna

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET 1(5) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Svensk Energi. 1. Inledande bestämmelser 1.1 Dessa

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för försäljning av el som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet

Allmänna avtalsvillkor för försäljning av el som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet EL 2012 N (rev) 1(5) 2015-02-27 Dokumentnummer Doknr-vVersion Allmänna avtalsvillkor för försäljning av el som används i näringsverksamhet eller annan likartad verksamhet ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska kraftnät) och AVTAL/2628 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska kraftnät") och ( Balansansvarig ) Organisationsnummer Momsregistreringsnummer Registreringsnummer för energiskatt

Läs mer

EL 2009 N 1(5) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET

EL 2009 N 1(5) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET EL 2009 N 1(5) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING AV EL SOM ANVÄNDS I NÄRINGSVERKSAMHET ELLER ANNAN LIKARTAD VERKSAMHET ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Svensk Energi. 1. Inledande bestämmelser

Läs mer

Remissvar Förstärkt rehabilitering för återgång i arbete (Ds 2017:9)

Remissvar Förstärkt rehabilitering för återgång i arbete (Ds 2017:9) Sveriges Företagshälsor Socialdepartementets diarienummer: S2017/01743/SF Socialdepartementet s.registrator@regeringskansliet.se s.sf@regeringskansliet.se Remissvar Förstärkt rehabilitering för återgång

Läs mer

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska Kraftnät") och

Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät (Svenska Kraftnät) och AVTAL/1960 Avtal om Balansansvar för el mellan Affärsverket svenska kraftnät ("Svenska Kraftnät") och...... ("Balansansvarig") Organisationsnummer... Momsregistreringsnummer... Registreringsnummer för

Läs mer

Svenska Kraftnäts säkerhetskrav på balansansvariga företag

Svenska Kraftnäts säkerhetskrav på balansansvariga företag SvK1000, v3.1, 2011-11-16 Marknad 2012-03-13 Svenska Kraftnäts säkerhetskrav på balansansvariga företag 1 Inledning Svenska Kraftnät har systemansvaret för det svenska elsystemet. Svenska Kraftnät tecknar

Läs mer

/1008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE BSP/BRP

/1008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE BSP/BRP SvK1000, v4.0, 2016-04-27 2018-06-18 2018/1008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE BSP/BRP Bemötande av inkomna från offentligt samråd om förslag till villkor avseende balansering i enlighet med artikel 18 i kommissionens

Läs mer