Englandsresa med Fortum Power Riders tom

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Englandsresa med Fortum Power Riders. 2009-05-31 tom 2009-06-18"

Transkript

1 Deltagare: Kjell Bertilsson, Bengt Linder, Börje Salonen, Göran Olsson, Håkan Andersson samt Claes-Göran och Britt Johansson del av resan. Bilden tagen i Bath. Resan till England började nog här, i hytte några mil utanför Gjövik, under Norgeresan Några idéer har nu gett resultat. Den gemensamma resan började vid färjeterminalen i Göteborg, 31/5, då vi anslöt från lite olika håll. Vi hade bestämt att göra en övernattning i Danmark, på detta sätt kunde vi ta det lite lugnare och njuta även av den första delen av resan. Natten i Danmark tillbringade vi på ett vandrarhem i ett litet samhälle vid namn Fjerrislev. 1 (48)

2 Morgonen 1/6 lämnade vi vandrarhemmet och åt frukost och lunch efter vägen. Siktet inställt på Ålborg och färjeturen över till England så resan kunde starta på riktigt. 2 (48)

3 3 (48)

4 Framme i Harwich och resan kan börja. Siktet är inställt på Wilton nr Salisbury där vi bokat rum för natten på ett Inn vid namn The Wheatsheaf. Kjell tog täten med sin GPS och guidade oss rätt. Det mesta av resan gick på hårt trafikerade motorvägar runt London. Värmen, den hårda trafiken och vänstertrafiken gjorde resan ganska jobbig. Väl framme i Wilton blev det välbehövlig kall dryck och senare dusch och mat. Wilton är mest känd för sina mattor men ägarna av puben ville även framhålla den Italienska kyrkan. Vi tog en promenad och tittade på omgivningarna. När vi kom tillbaka så hade en av ägarna blivit lite rund under fötterna och tyckte att Börje och jag skulle prova hans egna recept på Irish mist, bestående av: brandy, tia maria, Baileys samt massor av is. Drinken var som man säger, lättdrucken. 4 (48)

5 5 (48)

6 Denna dag, med klarblå himmel var tänkt att hinna med Stonehenge och komma en bit mot Lands End. Efter vår första engelska frukost begav vi oss på en kort tur till Stonehenge där vi stämt möte med Claes-Göran och Britt. Med hörlurar gick vi runt och lyssnade på tänkbara förklaringar till formationen. En stor fördel var att det gick att välja svenska i lurarna. Resan fortsatte och efter c:a 10 mil var det dags för en fikapaus. Vi stannade på ett gårdscafé där det även hålls på att byggas upp en liten vingård. När resan skulle återupptas vägrade en av cyklarna att starta. Vi fick hjälp av innehavarna med starthjälp, utan resultat. Det blev ett antal samtal och tiden rann iväg. Vi fick då hjälp att boka ett B&B, Odle Farm, några kilometer bort, nära Honiton i Otter Valley. Motorcykeln blev hämtad och transporterad till Plymouth. Middagen intogs i Honiton, vi blev skjutsade och hämtade av värdfamiljen. 6 (48)

7 7 (48)

8 8 (48)

9 När samtliga morgonbestyr var avklarade tog vi snabbaste vägen till Plymouth och hoppades att cykeln skulle vara klar. Framme hos BMW var allt klart och resan fortsatte mot Lands End. Vi lokaliserade Eden project som vi skulle besöka kommande dag. Vi passade på att boka ett B&B i Grampound på vägen mot Lands End. Vi kunde då ta det lite lugnare när vi visste att det fanns en säng för natten. Det blev lite Fish and Chips som mellanmål efter vägen. Väl framme i Lands End hade klockan sprungit iväg så butikerna var stängda, endast en restaurang var öppen. Vägen tillbaka till vårt bokade B&B valde vi en snabbare väg. 9 (48)

10 10 (48)

11 11 (48)

12 Dags för en av resans höjdpunkter, enligt min mening, Eden project. Claes-Göran och Britt kunde inte följa med längre utan åkte till Bath. Det finns mycket att säga angående Eden project, tänker inte göra det, finns det intresse så går det att hitta mycket på nätet. Något litet måste dock nämnas, Eden har funnits i sju år, en del består av regnskog, en annan del av Medelhavsklimat, finns utställningar mm. När man går runt så blir man kraftigt påmind om hur vi våldtar vår jord. Efter besöket hamnade vi i Barnstaple, efter visst letande hamnade vi på ett hotell som även innehöll B&B. 12 (48)

13 13 (48)

14 14 (48)

15 15 (48)

16 Första dagen med lite regn, slutmålet var Bath. Med hjälp av turistbyrån ordnade vi ett boende på promenadavstånd från centrum. Det planerade doppet i romerska badet blev intet, endast museum. Claes-Göran och Britt var kvar i Bath, vi fick kontakt och kunde äta en bit mat tillsammans. Denna kväll som många andra blev tidig sänggång. 16 (48)

17 17 (48)

18 Efter frukost bar det iväg mot Wales och Aberystwyth. Lite regn, men inget behov av regnställ. Nu blev det allt bättre motorcykelvägar, och helt nya varningsmärken just för mc-åkare. Framme vi slutmålet blev det rum med havsutsikt. Kvällen tillbringade vi delvis på en italiensk restaurang. 18 (48)

19 19 (48)

20 Vilodag, passade på att åka tåg med ett ånglok längst fram, resan gick mot Devils Bridge. Senare på dagen blev det en bergbana, däremellan mat på en indisk restaurang och den var inget att skryta om. 20 (48)

21 21 (48)

22 22 (48)

23 23 (48)

24 Tidig frukost och färd mot Liverpool. Åter igen genom ett vackert landskap, åkte bl.a. i utkanten av nationalparken Snowdonia. I Aberystwyth hade vi på turistbyrån nyttjat tjänsten book-a-bed-ahead, så på ett vandrarhem i Liverpool väntade ett gemensamt rum för oss. Framme tidig eftermiddag så det blev en kort promenad till centrum. Kollade in Cavern för att senare på kvällen återkomma och lyssna på livemusik. Vi trodde vi skulle kunna boka biljetter över till Isle of man, men det var stört omöjligt. Det finns både cavern club och cavern pub, när vi var på plats så var endast cavern pub öppen kvällstid med livemusik. Vi besökte även en irländsk pub, Flanagans rose, med livemusik. På den irländska var det lägre volym på musiken. Så denna kväll blev sen. 24 (48)

25 25 (48)

26 26 (48)

27 Mycket har Beatles influens, t.ex. vår våning på vandrarhemmet heter Penny Lane, hotell som heter A Hard Days Night mm. Vi tog en rundturs buss och gjorde besök i katedralen. Börje och jag tog en lokalbuss ut till Anfield. LFC skulle släppa en ny matchtröja kommande dag och jag hade lovat att få med en hem. Vi tog en promenad till Chinatown för lunch, sex rätter. Kvällen blev det livemusik igen, Börje var helt lyrisk över gitarristen som uppträde på cavern pub. 27 (48)

28 28 (48)

29 29 (48)

30 Gick upp före de övriga för att inhandla den nya tröjan för bortamatcherna. Motorväg upp till Keswick och vi fann boende nära centrum även denna gång på ett B&B och vid namn Acorn House. Före detta hann vi med lunch på ett mysigt Inn vid namn Twa dogs, låg strax utanför centrum. Det var här vi fick tips om var vi skulle söka B&B. Kvällen lyssnade vi på livemusik men det var inte alls i klass med det i Liverpool. 30 (48)

31 31 (48)

32 Vet inte vilken morgon i ordning som jag vaknade i en dubbelsäng med Börje bredvid, var sitt täcke hade vi dock. Vi gjorde den planerade rundturen och turen gick via Hard Knott Pass. På väg uppför klantade jag till det och tippade cykeln, åkte på för hög växel. Gott om stenmurar, får och vandrare. Rundturen började med ett stopp vid Muncaster castle. Här fanns en hel del ugglor, som också visades upp. Även en ormvråk fanns det och den hade räddats från en familj som inte visste hur den skulle skötas. Efter ett par år började den äta ordentligt men fågeln var höjdrädd, så den ville helst promenera. 32 (48)

33 33 (48)

34 34 (48)

35 35 (48)

36 Denna dag började med besök på ett Bond-museum och senare ett motor-museum. Det senare innehåll fordon från olika filmer och TV-serier, Herbie, Batman, Easyrider m.fl. Det var samma ägare till bägge muserna och han hade rest runt hela världen för att finna de olika objekten. Dessvärre var det fotoförbud. Det blev en kortare rundtur på eftermiddagen. Kvällen avslutade vi med kortspel. 36 (48)

37 37 (48)

38 Resan börjar närma sig slutet, målet för dagen är York. Vi åkte via Hartside cross och på toppen, 1803 feet, fanns ett mc-fik. På en stor TVskärm visades kurvteknik och hur man på bästa sätt kan avläsa faror i trafiken. Nere på andra sidan berget pratade vi med en polis och han berättade att de stoppar samtliga mcåkare för ett samtal om faror, alltså inga böter. På detta sätt har olyckorna minskat med hela 50 %. Inte för inte att vi under denna dag körde på de bästa mc-vägarna på en här resan. Framme i York blev det dusch och ett par kalla öl från baren innan vi gick ut på stan. Vi passade på att boka nytt B&B för morgondagen i Cambridge. 38 (48)

39 39 (48)

40 40 (48)

41 41 (48)

42 Vi lämnade York med kraftiga varningar om rejält oväder. Vi tog en lunchpaus efter vägen och vi slapp det mesta av regnet. Vi såg blixtar och hörde ett antal åsksmällar, men ovädret låg före oss. Cambridge har ett antal olika universitet och det sätter sin prägel på stan, svårt att säga exakt vad det är, men nåt är det. 42 (48)

43 43 (48)

44 44 (48)

45 Mot Harwich och färjan till Danmark och vidare mot SVERIGE. Sista dan på öriket var vi ute i god tid, om något illa skulle hända skulle det säkert hända denna dag. Lyckan var med oss även denna dag. Det blev mat och shopping för vissa innan det blev dags att fara ombord. Samma trubadur som på hitresan. 45 (48)

46 46 (48)

47 Framme i Esbjerg och motorväg till Fredrikshamn. Efter visst letande fick vi tag på en liten lägenhet att dela på. Det var inget större fel på den danska maten och ölen denna sista kväll tillsammans. 47 (48)

48 Framme i Göteborg skildes vi åt, Kjell och Bengt mot Karlstad, Börje till Vänersborg, jag och Göran tog sällskap till Örebro därifrån fortsatte Göran till Hudiksvall. Lite siffror: Göran avverkade nästan 500 mil och vi andra drygt 400 mil. 1 engelsk mil är 1609 meter. 1 pint är 0,57 liter, finns amerikansk pint och då är den 0,47 liter. Vårt vägval, lite grovt: Harwich A120-A12-M25-M5-A303-Wilton nr Salisbury. Wikton-A303-Stonehenge-A390-A394-Lands End-A39-Barnstaple. Barnstaple-A361-M5-M4-A46-Bath Bath-A46-M4-A449-A40-A470-A44- Aberystwyth Aberystwyth-A487-A494-M53-Liverpool Liverpool-M6-A66-Keswick Keswick-A66-A6886-Hartside Cross-B6277-A1-A59-York York-B1222-A1-Cambridge Cambridge-Saffron Walden road-b1053-harwich Dagsutflykterna är inte med. Bilder: Håkan och Börje. Text: Håkan 48 (48)

Eastern Promises -09. Jörgen Petterssons reseberättelse - Eastern promises 09 - juli 2009 1 av (6)

Eastern Promises -09. Jörgen Petterssons reseberättelse - Eastern promises 09 - juli 2009 1 av (6) Eastern Promises -09 Allt började en kväll i vintras när Jonas ringde och berättade om sin nya idé att köra till Tjernobyl och kolla läget. Vet ej om han ringde för att locka mig att åka med eller inte.

Läs mer

Reseberättelse av. på Island

Reseberättelse av. på Island Reseberättelse av på Island Tisdag - Ankomstdagen På tisdagen träffades vi på Arlanda runt klockan 11 för att droppa vårt bagage samt växla till Isländska kontanter. Gruppen började bli hungrig och vi

Läs mer

Resa till Island 2002

Resa till Island 2002 Berit hade bestämt att hon ville fira sin 60 års dag på Island. Hon känner att hennes rötter måste vara där. Hon har ingen släkt där och ingen av hennes förfäder kommer från Island så det måste vara ett

Läs mer

Stipendieresa till AAO i SanFransisco 2009.

Stipendieresa till AAO i SanFransisco 2009. Reseberättelse av May Engström Ögonlasern i Stockholm Stipendieresa till AAO i SanFransisco 2009. Den som väntar på något gott som det heter i ramsan, blev verklighet för mig i år då jag reste på Alcons

Läs mer

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012

Olas reseberättelse från SPA-resan till Pärnu 3-11 juni 2012 Dag 1 Söndag 3 juni Resan började kl 13.05 på Gävle busstation i hällande regn, vi skulle åka med Tallinks anslutningsbuss till Värtahamnen. På busstationen stod det en buss från Traveller i Stockholm

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

SPINT2:s resa till Island 2011

SPINT2:s resa till Island 2011 SPINT2:s resa till Island 2011 Citat ur elevernas loggböcker 28/11 Dagens arbete har varit att kryssa för checklistan och kolla så att alla tar med sig det dem ska. Jag delade upp uppgifterna till alla

Läs mer

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni.

Italienresan 2010. Lördag 19 Juni. Italienresan 2010 Då var det dags för en resa till outforskat territorium igen, södra Italien. Vi har hyrt en stuga på en svenskägd turistanläggning 6 mil norr om Neapel kallad La Serra. 14 dagar skall

Läs mer

Europaresa till Prag Hp2 Staffangymnasiet 2-8 maj 2009

Europaresa till Prag Hp2 Staffangymnasiet 2-8 maj 2009 Europaresa till Prag Hp2 Staffangymnasiet 2-8 maj 2009 Medverkande elever: Josefiné Wahlström, Louise Pettersson, Sofie Sundvall, Johanna Jonsson, Sandra Turesson, Nadia Persson, Sanna Rosenqvist, Mikaela

Läs mer

Höst Öst-resan 2007 runt Svarta havet Dagboksanteckningar av Tony Millbrant

Höst Öst-resan 2007 runt Svarta havet Dagboksanteckningar av Tony Millbrant Höst Öst-resan 2007 runt Svarta havet Dagboksanteckningar av Tony Millbrant Detta var min sjunde Höst Östresa i följd sedan 2001, men jag vill egentligen hellre kalla den för Host Öst eftersom i princip

Läs mer

Helén fotograferar på Metropolitan museét

Helén fotograferar på Metropolitan museét Reseberättelse Tycos Bariatric Consultant Nurse Training Course Norwalk, USA Lördag den 2/6 Resdag. Resan startade kl. 11.00 från centralen i Örebro och 16 timmar senare var jag framme vid mitt hotell

Läs mer

Dagbok för Skellefteå Symphonic Bands resa till Tjeckien 15 april 24 april 2005

Dagbok för Skellefteå Symphonic Bands resa till Tjeckien 15 april 24 april 2005 Dagbok för Skellefteå Symphonic Bands resa till Tjeckien 15 april 24 april 2005 Lördag 16 april Efter en oerhört varm (för andra kall) natt på bussen, stannade vi för att äta frukost i Upplands Väsby för

Läs mer

Vfu-resa i Italien 2009-03-24

Vfu-resa i Italien 2009-03-24 2009-03-24 Vfu-resa i Italien Jag har fått förmånen att följa med en kollega från Eslövs gymnasium på en resa till norra Italien i ett internationaliseringsprojekt. Vi skulle placera ut 7 elever på APU-platser.

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

I en Indigo 3000 i Skottland maj 2000. av Bengt Lidmalm

I en Indigo 3000 i Skottland maj 2000. av Bengt Lidmalm I en Indigo 3000 i Skottland maj 2000 av Bengt Lidmalm Skottland har alltid stått högt på önskelistan för besök. Att jag i tjänst hos Volvo varit i Glasgow och hållit ett föredrag på ett hotell en kväll

Läs mer

FRÅN UR FORM TILL I TRIM

FRÅN UR FORM TILL I TRIM FRÅN UR FORM TILL I TRIM EN RESA PÅ 365 DAGAR Johan Nordström Från ur form till i trim 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITELL SIDA INLEDNING 3 RESULTAT 8 HÖGT OCH LÅGT 9 KRÖNIKOR 18 UTVALDA BLOGGINLÄGG 34 RECEPT

Läs mer

Självklart vill vi fortfarande ha in bidrag eller idéer till nästa nummer som kommer ut till julen. Skicka ditt bidrag eller din idé till:

Självklart vill vi fortfarande ha in bidrag eller idéer till nästa nummer som kommer ut till julen. Skicka ditt bidrag eller din idé till: INBLICK Från och med i år har Inblick fått en fast redaktion. Vi vill göra en tidning som är rolig och lätt att läsa och med många bilder. Det gör vi samtidigt som vi lär oss mer om hur det är att vara

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville

En vanlig dag i Kongo-Brazzaville En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Ledarmaterial För barn mellan 7 och 9 år, eventuellt ända upp till 11 år En vanlig dag i Kongo-Brazzaville Ett rollspel Introduktion Detta är ett ledarmaterial

Läs mer

R e s e b e r ä t t e l s e f r å n B S O K : s r e s a t i l l T j e c k i s k a 5 - d a g a r s 3 1 j u l i t i l l 9 a u g u s t i 2 0 0 5

R e s e b e r ä t t e l s e f r å n B S O K : s r e s a t i l l T j e c k i s k a 5 - d a g a r s 3 1 j u l i t i l l 9 a u g u s t i 2 0 0 5 R e s e b e r ä t t e l s e f r å n B S O K : s r e s a t i l l T j e c k i s k a 5 - d a g a r s 3 1 j u l i t i l l 9 a u g u s t i 2 0 0 5 Avresa söndag den 31 juli På eftermiddagen söndagen den 31/7

Läs mer

DAGBOK FRÅN EN RESA GENOM STORA DELAR EUROPA. Eller ett besök hos Fredens Drottning Maria i Međugorje.

DAGBOK FRÅN EN RESA GENOM STORA DELAR EUROPA. Eller ett besök hos Fredens Drottning Maria i Međugorje. DAGBOK FRÅN EN RESA GENOM STORA DELAR EUROPA. Eller ett besök hos Fredens Drottning Maria i Međugorje. Resan var först planerad att vara en tacksägelse vallfärdfärd för att fira fader Ludwik Spalek omi,

Läs mer

S:t Eriks katolska skola

S:t Eriks katolska skola S:t Eriks katolska skola Skoltidningens första nummer höstterminen 2013 Nu har vi redan avverkat terminens första veckor och här kommer ett smakprov på vad som har hänt på S:t Eriks katolska skola under

Läs mer

10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten

10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten NYHETER FRÅN VIVIDA ASSISTANS NR 1 2014 Att åka hoj var mitt kall Livet efter olyckan möt Robert 10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten INLEDNINGSVIS FREDRIC KÄLL, VD VIVIDA ASSISTANS Från

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten Resedagbok Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014 Machame Route, Whiskey rutten Nu är 6 månaders fysisk och mental förberedelse till ända och det är dags för en ny utmaning. Jag ska ta mig

Läs mer

Resan till USA 2005. Söndag den 19 juni

Resan till USA 2005. Söndag den 19 juni Resan till USA 2005. Söndag den 19 juni Vi började vår resa vid Angöringen, med Tisells Buss, anlitad av Hasses Busstjänst, som skulle köra oss till Kastrup. Vi gjorde ett uppehåll vid Ekeröds rasten där

Läs mer

Alaskaresan Hallo Bay 2013

Alaskaresan Hallo Bay 2013 Måndag den 12/8 middag kl 12.00 Nu närmar sig resan till Alaska. Jag har packat färdigt 2 stora resväskor och ett stort handbagage med kameragrejor, pass och diverse papper, bl a inresetillstånd till Alaska.

Läs mer

www.nordient.se/namdar

www.nordient.se/namdar Sasan är född 1963 i Teheran och kom till Sverige 1985 som kvotflykting*. Han anlände till Västerås på hösten och möttes där av personal från Hallstahammar flyktingförläggning. Han stannade på flyktingförläggningen

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Sofias rapport - Lite tankar och känslor kring våra rundresor i Indien. Solapur

Sofias rapport - Lite tankar och känslor kring våra rundresor i Indien. Solapur Sofias rapport - Lite tankar och känslor kring våra rundresor i Indien Så har vi passerat mer än halvvägs genom vår resa i Indien. Det har gått fruktansvärt fort men samtidigt känns det så längesen man

Läs mer