DESTINATION MANCHESTER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DESTINATION MANCHESTER"

Transkript

1 DESTINATION MANCHESTER

2 SE OCH GÖRA MAT & DRYCK KAFÉER BARER & NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA MANCHESTERS PR-GENE- RALER har rätt när de om och om igen upprepar att bilden av Manchester som trist industristad är som bortblåst. Ändå kan man inte prata om Manchester utan att nämna industrialismen. Faktum är att Manchester anses vara världens första industrialiserade stad och platsen blev tidigt världens textilcentrum, en stad där enorm rikedom blandades med misär. Många av de viktorianska husen och textilfabrikerna i tegel var arkitektoniska praktverk, medan arbetarbarackerna var desto sämre. Den engelska textilindustrin började få problem redan på 1920-talet, för att dö ut under 1970-talet. Trots att över två miljoner människor bor i Greater Manchester blev innerstaden på gränsen till övergiven. Men det senaste decenniet har detta förändrats i högt tempo. Sedan mitten av nittiotalet pågår ett gigantiskt byggprojekt där de vackra gamla fastigheterna renoveras en efter en. Parallellt söker sig unga kreativa och/eller förmögna Mancunians in till staden. Stadsdelen Northern Quarter har blivit lika hipp som Hoxton eller SoHo i London, och i Castlefield i söder har lyxiga lägenheter vuxit fram utmed kanalerna. I dag är Manchester en levande kulturstad som står sig väl i en internationell jämförelse. Storbrittaniens enda museum tillägnat arbetarna. Den som vill få en inblick i hur Manchesters befolkning levde och arbetade under industrialismens era beger sig till People s History Museum. Adress: Left Bank, Bridge St. Tel: Ett av de bästa museerna i sitt slag med ångmaskiner, vävstolar och världens äldsta järnvägsstation. Adress: Castlefield, Tel: Om du lyckats få tag på en av de cirka biljetterna för att se Manchester United på Old Trafford får du garanterat bra underhållning oavsett vilket lag du hejar på. Ett annat alternativ är att se Manchester City på City of Manchester Stadium.

3 SE OCH GÖRA MAT & DRYCK KAFÉER BARER & NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA Manchester är känd som en sällsynt tolerant stad och Gay Village är en så vacker plats att den allt som oftast lyfts fram i broschyrer och reklamsammanhang. Här vajar regnbågsflaggan utanför barer, pubar och klubbar. De bättre ställena ligger intill kanalen och gatan är en av de grönaste i Manchester, med prunkande blomsterlådor och klängväxter på husen. En av Europas största kinesiska stadsdelar med kinesiska toppkrogar på löpande band. Här hittar du även koreanska, thailändska och indonesiska krogar och butiker. Stort kulturcenter uppkallat efter Manchesterkonstnären L S Lowry. Denna arkitektoniskt intressanta byggnad ligger i Manchesters Dockland och rymmer allt från konsthallar till barer. Adress: Pier 8, Salford Quays Tel: Tänk pizza. Fast tvärtom. Det vill säga; Croma serverar pizza men i ljus, luftig och trendig miljö. Dessutom sallader, pasta och andra italienska rätter av högsta klass. Adress: 1 Clarence Street Tel: En av Manchesters trendigaste restauranger öppnade portarna i Reforms gamla lokaler i slutet av Perfekt läge mitt i shoppingdistriktet. Förvandlas på kvällarna till brasserie med påtaglig kosmopolitisk atmosfär. Adress: 81 King Street Tel: Familjeägda restaurangen Market är en pärla. Den ligger på en bakgata i Northern Quarter sedan 20 år tillbaka. Men låt dig inte luras av den anspråkslösa inredningen och de relativt låga priserna: maten är av absolut toppkvalitet. Adress: 104 High Street Tel: I China Town ligger en av Europas bästa kantonesiska krogar. Öppnade redan 1968, brann ner 1997 och återinvigdes för ett par år sedan. Framför allt rekommenderas dim sum-rätterna. Adress: 34 Princess Street Tel: I stadsdelen Rusholme strax utanför stadskärnan ligger Wilmslow Road, även kallad the Curry Mile. Vägg i vägg utmed hela gatan ligger indiska och pakistanska restauranger. En av de bättre är neonblinkande Monsoon Nights en våning upp på Wilmslow Road 108. Adress: Wilmslow Road 108 Tel: I mindre kända stadsdelen Altrincham några kilometer utanför staden ligger Juniper, en av Manchesters bästa gourmetkrogar. Adress: 21 The Downs, Altrincham Tel: Avslappnat, prisvärt och mycket populärt ställe med långbord och bänkar. Från matsalen ser du in i köket, där Manchesters bästa nudelrätter tillagas. Adress: 16 Albert Square Tel:

4 SE OCH GÖRA MAT & DRYCK KAFÉER BARER & NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA Rödmålad, rymlig lokal på Oldham Street där den trevliga personalen serverar allt från rättvisemärkt kaffe till bra viner. Ett systerställe finns i närheten av Deansgate tågstation. Adress: Oldham Street Vegetariska lunchrestaurangen och kaféet Earth är ett asketiskt och vilsamt ställe med god mat. Det drivs av buddhister och all mat är ekologiskt odlad. Ligger i Northern Quarter. Adress: Turner Street Tel: Ibland kommer påbud om pubkulturens utdöende. Det gäller dock inte Manchester. I ett litet grönkaklat hus bland moderna kontorsbyggnader ligger ett av de bästa exemplen på det: 200-åriga Peveril of the peak. Adress: Great Bridgewater Street 127 Tel: Ett av de populäraste ställena i Northern Quarter, med bar, restaurang och uteservering. Avknoppning från trendiga Blue Note i London. Adress: Smithfields Unit 4 Tel: Denna stora lokal, med minimalistisk inredning, glasväggar och en nästan lika stor uteservering. är inspirerad av dansk design. Adress: Oxford House, Oxford Road Tel: Canteena ligger i Castlefield och ser ut som en militärförläggning, inklusive stridsvagn. Trots eller på grund av det håller många av Manchesters bästa klubbar till här. Adress: Deansgate Quay Tel: Loaf, nära Castlefield, har i flera år varit klubben för dem som gillar att se och synas. Långa köer, vakter med headset och party i loungemiljö. Adress: Arhes 3a, Whitworth Street West Tel: Ursprungliga Revolution ligger granne med Loaf inne i Manchester. Uppföljaren till the Curry Mile nära universitet är inte lika trendig men desto röjigare. Många studenter går hit. Adress: Wilmslow Road Tel: Dry Bar var först på plan i Northern Quarter och stället öppnades 1989 av Manchesterbandet New Order. Baren är värd ett besök än i dag. Adress: Oldham Street Tel

5 SE OCH GÖRA MAT MAT & DRIKKE & DRYCK KAFÉER BARER & NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA RUNT DEANSGATE, KING Street och St. Ann s Square finner du de internationella prestigemärkena, som DKNY och Armani. Här, liksom på Bridge Street och Market Street, finns också butiker som säljer kläder från kända, engelska designers. SÖKER DU EFTER DET ALLRA senaste gatumodet bör du bege dig till Northern Quarters huvudgata Oldham Street. Här ligger till exempel Arc Gallery Store, där massor av unga formgivare och konstnärer ställer ut. I Northern Quarter finns också många små skiv- och inredningsaffärer för folk med koll på läget. Konsthantverkarna håller till i Manchester Craft Centre på Oak Street. Afflecks Palace på Church Street är också värt ett besök för den designintresserade. I denna fyravåningsbyggnad samlas många av de ledande unga namnen från Manchester. OM ARNDALE CENTRE blev störst på 1970-talet så fick det en värdig efterträdare 1998, när Trafford Centre öppnade i Dumplingtondistriktet utanför Trafford Park. Det enorma shoppingcentret innehåller i stort sett alla de kända klädbutikerna och är det största i sitt slag i Europa. ETT TIPS FÖR DEN FOTBOLLSINTRESSERADE: besök Manchester Uniteds butik intill stadion i Old Trafford. Ett tecken på att Manchester utvecklas snabbt är hotellen. För några år sedan var det få hotell som höll internationell standard, men i dag finns det desto fler. Lyxigast av dem alla är femstjärniga The Lowry Hotel som öppnade Ljust, stilrent och centralt beläget. Dubbelrum: från 235 GBP Adress: 50 Dearmans Place Tel: Ett annat nytt och bra Manchesterhotell är Malmaison intill Piccadilly Station. Utvändigt ser Malmaison klassiskt engelskt ut, inrymt i en edwardiansk tegelbyggnad. Dubbelrum: från 140 GBP Adress: Piccadilly Tel: På promenadavstånd från detta förstklassiga hotell ligger ett av Manchesters viktigaste shoppingcenter med bland annat Arndale Center, St Annes Square och King Street. Och så fort du kliver ut på gatan befinner du dig mitt i Manchesters café- och barliv. Dubbelrum: cirka 79 GBP Adress: 56 Great Bridgewater Street Tel: Generellt är hotellen ganska dyra i Manchester. Ett av de få bra hotellen i det lägre prisskiktet är Mitre Hotel, som inte hängt på den minimalistiska trenden. Dubbelrum: från 74 GBP Adress: 1-3 Cathedral Gates Tel: Nära Malmaison ligger Alias Rosetti, som spelar i samma moderna hotelliga, men är något billigare och har något djärvare inredning. Italienska designmöbler står intill stenskulpturer. Dubbelrum: från 110 GBP Adress: 107 Piccadilly Tel:

6 SE OCH GÖRA MAT & DRYCK KAFÉER BARER & NATTLIV SHOPPING SOVA BRA GREIT ATT Å VITE VETA Manchesters internationella flygplats ligger 16 kilometer söder om staden. Flygplatsen har en kombinerad tågoch busstation som trafikerar Manchester och övriga landet. Tåg till Manchester Piccadilly tar 20 minuter. Flygbussarna till Manchester går varje halvtimme. En taxiresa till centrala Manchester tar 25 minuter och kostar cirka 12 GBP. I Manchester tar man sig fram med buss, tåg eller spårvagn (Metrolink). För en turist är det enklast och billigast att lösa en så kallad Day Saver Ticket, som ger fria resor inom staden för 6,50 GBP (3 GBP för bara bussar). Köp biljetten ombord. Den största av stadens tre järnvägsstationer heter Manchester Piccadilly och ligger på Fairfield Street. Härifrån går tågen till London. En taxiresa från Manchester Piccadilly till någon adress i Manchesterområdet kostar cirka 12 GBP. Be föraren uppskatta priset före resan. Vanligtvis får taxiföraren tio procent dricks. För info. Om taxi, ring: or Manchester Post Office ligger på 26 Spring Gardens. Därutöver finns ett tjugotal postkontor, öppna mån - fre , lör Apoteken är i regel öppna mellan och Det finns inga apotek som är öppna dygnet runt i Manchester men det finns ett journummer man alltid kan ringa Tel: THE KATH LOCKE CENTRE 123 Moss Lane East, Hulme Tel: UNIVERSITY DENTAL HOSPITAL Higher Cambridge Street Tel: (161) 240 V, 50 Hz Manchester Tourist Information Centre ligger i Town Hall Extension, St. Peter s Square. Tel: / Det finns också en turistbyrå på 101 Liverpool Road samt i ankomsthallen på flygplatsen. DENNA GUIDE ÄR PRODUCERAD AV EMMA PUBLISHING AB. GUIDEN ÄR SKYDDAD AV UPPHOVSRÄTTSLAGEN OCH FÅR EJ REPRODUCERAS. EMMA PUBLISHING AB FÖRSÖKER HÅLLA INFORMATIONEN SÅ KORREKT SOM MÖJLIGT. EMMA PUBLISHING AB ANSVARAR INTE FÖR NÅGRA SKADOR SÅSOM FÖRLORAD VINST ELLER ANNAN UTEBLIVEN NYTTA MED ANLEDNING AV NYTTJANDE AV DENNA GUIDE. MAILA GÄRNA SYNPUNKTER TILL EMMA-PUBLISHING.SE. COPYRIGHT EMMA PUBLISHING AB. 2,6 miljoner Brittiskt Pund = GBP Affärer har vanligen öppet mån - fre , lör , sön com/travel uk.com/whatsnew The Guardian Manchester Evening News Manchester Metro News (gratis)

DESTINATION NEW YORK

DESTINATION NEW YORK DESTINATION NEW YORK SE OCH GÖRA MAT & DRYCK KAFÉER BARER & NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA DE FLESTA TURISTER lämnar inte Manhattan och varför ska man göra det när ma bara har en vecka eller långhelg

Läs mer

DESTINATION BERLIN 3%.!44,)6

DESTINATION BERLIN 3%.!44,)6 DESTINATION BERLIN TV-TORNET PÅ ALEXAN- DERPLATZ. 207 meter upp i luften. Kaffet, tillsammans med en tysk dessertbakelse, har precis serverats och nu rör sig den roterande kafébyggnaden långsamt kring

Läs mer

DESTINATION PRAG 3%.!44,)6

DESTINATION PRAG 3%.!44,)6 DESTINATION PRAG SE OCH GÖRA MAT & DRYCK KAFÉER BARER & NATTLIV SHOPPING SOVA BRA ATT VETA PRAG ÄR EN UTSTRÄCKT STAD och består av fjorton distrikt. De fem äldsta delarna, distrikt ett och två, som är

Läs mer

FLY & DRIVE-GUIDE: Snabbfakta Miami FÖR DIG SOM HYR BIL OCH VILL UPPTÄCKA PÅ EGEN HAND. Guide Tobias Larsson Foto Andreas Offesson och Tobias Larsson

FLY & DRIVE-GUIDE: Snabbfakta Miami FÖR DIG SOM HYR BIL OCH VILL UPPTÄCKA PÅ EGEN HAND. Guide Tobias Larsson Foto Andreas Offesson och Tobias Larsson FÖR DIG SOM HYR BIL OCH VILL UPPTÄCKA PÅ EGEN HAND FLY & DRIVE-GUIDE: Miami & Florida Miami är den perfekta utgångspunkten om du vill hyra bil och upptäcka Florida på egen hand. En halvtimme norrut väntar

Läs mer

New York. Fakta New York

New York. Fakta New York New York Fakta New York Befolkning: 8 miljoner Valuta: Amerikansk dollar Tidsskillnad: - 6 timmar Nationaldag: 4 juli Vatten: Drickbart, men smakar mycket klor. New York är internationellt centrum för

Läs mer

NYC MARATHON. Världens största maratonlopp SPRINGTIME NYC MARATHON 1

NYC MARATHON. Världens största maratonlopp SPRINGTIME NYC MARATHON 1 NYC MARATHON Världens största maratonlopp 1 NYC MARATHON ING NEW YORK CITY MARATHON ÄR I SÄRKLASS VÄRLDENS STÖRSTA OCH HÄFTIGASTE MARATONLOPP. FORTFARANDE INTE ÖVERTYGAD? Löpare från jordens alla hörn.

Läs mer

Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning för två personer

Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning för två personer Charmigt och personligt Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning för två personer 2 GRAttis - nu väntar en underbar upplevelse Den Smartbox som du nu har fått i present

Läs mer

Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer

Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer Minisemester Välj bland över 50 olika hotell - få två övernattningar med frukost för två personer 2 GRAttis - nu väntar en underbar upplevelse Den Smartbox som du nu har fått i present ger dig rätt att

Läs mer

Barer Shopping Hotell Restauranger sevärdheter nattliv Bra att veta. New York. Bilaga till RES 06/07.08

Barer Shopping Hotell Restauranger sevärdheter nattliv Bra att veta. New York. Bilaga till RES 06/07.08 Barer Shopping Hotell Restauranger sevärdheter nattliv Bra att veta New York Bilaga till RES 06/07.08 Pris 20 kr Text: Martin gelin omslagsfoto: Gramercy Park Hotel Första gången jag kom till New York

Läs mer

Barer Shopping Hotell Restauranger sevärdheter nattliv Bra att veta. Reykjavik. Bilaga till RES 09.07

Barer Shopping Hotell Restauranger sevärdheter nattliv Bra att veta. Reykjavik. Bilaga till RES 09.07 Barer Shopping Hotell Restauranger sevärdheter nattliv Bra att veta Reykjavik Bilaga till RES 09.07 Pris 20 kr Text: birthe midtun Omslagsfoto: Silvia Otte/getty images Reykjavik är världens minsta metropol.

Läs mer

BARER SHOPPING HOTELL RESTAURANGER KONST SEVÄRT BRA ATT VETA. Berlin BILAGA TILL RES 03.06 PRIS 20 KR

BARER SHOPPING HOTELL RESTAURANGER KONST SEVÄRT BRA ATT VETA. Berlin BILAGA TILL RES 03.06 PRIS 20 KR BARER HOTELL RESTAURANGER KONST SEVÄRT BRA ATT VETA Berlin BILAGA TILL RES 03.06 PRIS 20 KR TEXT: MATILDE SKÖLD FOTO: PETER RIGAUD/INAAGENCY Berlin är idag en av Europas mest intressanta storstäder. Ur

Läs mer

//guide. Linköping brukar kallas för flygstaden eftersom staden är starkt förknippad

//guide. Linköping brukar kallas för flygstaden eftersom staden är starkt förknippad Stora torget. Stångå magasin. Gamla Linköping. linköping Tage Danielsson, Cloetta och Lars Winnerbäck. Linköping har en hel del att vara stolt över. Men Östergötlands största tätort är även en stad på

Läs mer

KINA. Praktiska råd och tips inför resan!

KINA. Praktiska råd och tips inför resan! KINA Praktiska råd och tips inför resan! Välkommen till kulturen och äventyret! 欢 迎 去 体 验 中 国 的 人 文 景 观 和 其 自 然 景 观! Vår strävan är att du ska få så bra information som möjligt inför resan till Kina, allt

Läs mer

EKONOMI: Med språkkurs! LISSABON Europas just nu hetaste stad PORTUGAL

EKONOMI: Med språkkurs! LISSABON Europas just nu hetaste stad PORTUGAL EKONOMI: LISSABON Europas just nu hetaste stad Med språkkurs! PORTUGAL Så du funderar på att studera utomlands, vad roligt! Själv bestämde jag mig tidigt att jag ville åka på ett utbyte. Jag läser till

Läs mer

LAS PALMAS. 5 x telefonnummer. 5 x sajter. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.se/resguider LADDA HEM ÖVER 200 RESGUIDER

LAS PALMAS. 5 x telefonnummer. 5 x sajter. Nya guider varje vecka: www.aftonbladet.se/resguider LADDA HEM ÖVER 200 RESGUIDER 5 x telefonnummer Vik här Publicerad februari 2012 Ringa hit För att ringa till Spanien från ett annat land slår du +34 före numret. Hoppa över nollan i riktnumret. Larmnummer Om en nödsituation skulle

Läs mer

Barer Shopping Hotell Restauranger. sevärt Bra att veta. Prag. Bilaga till RES 05.06

Barer Shopping Hotell Restauranger. sevärt Bra att veta. Prag. Bilaga till RES 05.06 Barer Shopping Hotell Restauranger konst sevärt Bra att veta Prag Bilaga till RES 05.06 Pris 20 kr Text: hynek pallas Foto: ina agency Det har gått sexton år sedan sammetsrevolutionen hösten 1989 och den

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS GOTLAND MEDELTIDA Ö MED HÖG MYSFAKTOR OCH PARTYSTÄMNING

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS GOTLAND MEDELTIDA Ö MED HÖG MYSFAKTOR OCH PARTYSTÄMNING ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Ut och resnr 1 JUNI 2004 Kryssning ett bekvämt och aktivt sätt att upptäcka världen Upptäck Estland! Partystämning, kultur och storstadskänsla

Läs mer

Mallorca - Alcudia- resmålsguide

Mallorca - Alcudia- resmålsguide Säsong: Året runt Flygtid: Ca 4 timmar från Arlanda Tidsskillnad: Ingen Valuta: Euro Folkmängd: ca 730 000 invånare Yta: 3 640 km2 Huvudstad: Palma De Mallorca Religion: Mestadels katoliker Språk: Spanska

Läs mer

Kallithea, Rhodos 1 (11)

Kallithea, Rhodos 1 (11) Fakta Hit kan du resa: April - oktober Flygtid: Ca 4 timmar från Stockholm Transfer: Flyget landar utanför Rhodos stad. Transfer från flygplatsen med buss tar ca 25 minuter till Sunwing Kallithea Beach

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

Charmigt och personligt. Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning med frukost för två personer

Charmigt och personligt. Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning med frukost för två personer Charmigt och personligt Välj bland över 50 olika hotell med personlig prägel - få en övernattning med frukost för två personer 2 1 Grattis! Du har fått en upplevelse i present, en Smartbox Charmigt och

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Sammanfattning I grova drag följer vi denna rutt: 25/12: Avresa från Sverige 26/12: Ankomst Kapstaden (via

Läs mer

Thailand - Hua Hin. Solen är mycket stark! Använd solskyddskräm med hög faktor.

Thailand - Hua Hin. Solen är mycket stark! Använd solskyddskräm med hög faktor. Thailand - Hua Hin Allmänt Hua Hin är Thailands äldsta badort. På 1920-talet lät Kung Rama IV bygga sommarpalatset Klai Kangwan, direkt på stranden, och sedan dess är det här han spenderar sina somrar

Läs mer

Pieplows växlar upp. s 8. där Malmö möter havet. Sommarlovsmorgon i marinan s 4. Passion för kalkon s 5. JM satsar på smarta kvadrat s 6

Pieplows växlar upp. s 8. där Malmö möter havet. Sommarlovsmorgon i marinan s 4. Passion för kalkon s 5. JM satsar på smarta kvadrat s 6 Ett nyhetsbrev från Öresundsregionens mest expansiva område där Malmö möter havet Pieplows växlar upp s 8 Sommarlovsmorgon i marinan s 4 Passion för kalkon s 5 JM satsar på smarta kvadrat s 6 N u m m e

Läs mer

Queens. Jorden runt på 18 hållplatser

Queens. Jorden runt på 18 hållplatser Piren i Long Island City erbjuder sensationell utsikt över Manhattan. 5 Pointz, ett urbant turistmål som förändras varje dag. Queens Jorden runt på 18 hållplatser En sak är lika bra att slå fast. Hela

Läs mer

GUIDE TILL AFFÄRSRESENÄRENS LONDON. Amex Corporate Card: sidan 13 FLYGBOLAG RESEBYRÅER HOTELL HYRBIL TÅG KREDITKORT

GUIDE TILL AFFÄRSRESENÄRENS LONDON. Amex Corporate Card: sidan 13 FLYGBOLAG RESEBYRÅER HOTELL HYRBIL TÅG KREDITKORT ANNONS Hela denna tematidning är en annons om affärsresor från MediaPlanet ANNONS AFFÄRS RESOR FLYGBOLAG RESEBYRÅER HOTELL HYRBIL TÅG KREDITKORT September 2003 Visa mig din hyrbil och jag ska säga vem

Läs mer

New York. Snabbfakta New York. Foto Comstock Images. Guide Vagabond

New York. Snabbfakta New York. Foto Comstock Images. Guide Vagabond New York New York. Städernas stad. Ett koncentrat av hela världen, av smaker, hudfärger, dofter och mat. En stad utan gränser. Skyskrapor möter vatten, rikt möter fattigt. Åtskilligt omges av epitetet

Läs mer

dröm dig bort det bruna guldet semestra som onassis london, paris och milano Vi guidar dig rätt! choklad för kungligheter chartra en egen lustyacht

dröm dig bort det bruna guldet semestra som onassis london, paris och milano Vi guidar dig rätt! choklad för kungligheter chartra en egen lustyacht dröm dig bort london, paris och milano Vi guidar dig rätt! det bruna guldet choklad för kungligheter semestra som onassis chartra en egen lustyacht First Class Magazine #2 2013 MED KÄNSLA FÖR DETALJER

Läs mer

Kirunas topp 10. 1. Kiruna kyrka. 2. Kiruna stadshus. 3. LKAB InfoMine. 4. Kebnekaise

Kirunas topp 10. 1. Kiruna kyrka. 2. Kiruna stadshus. 3. LKAB InfoMine. 4. Kebnekaise Sommar 2011 6. Foto: Niac Photo / Håkan Hjort Kirunas topp 10 Det finns förmodligen inte så många platser som kan erbjuda så många unika attraktioner som Kiruna kan. Vi vill inte verka märkvärdiga på något

Läs mer

DIN GUIDE TILL LOS ANGELES

DIN GUIDE TILL LOS ANGELES DIN GUIDE TILL LOS ANGELES Alla har vi väl någon gång drömt den kaliforniska drömmen? Drömt om att få nudda vid Hollywoods magi, bara för en liten stund. Här har du chansen hitta fram till de trendigaste

Läs mer