Att veta vad som räknas.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att veta vad som räknas."

Transkript

1 NYA OPEL INSIGNIA

2

3 Att veta vad som räknas. Att köra nya Opel Insignia är att veta vad som utmärker en enastående bil. Ett revolutionerande gränssnitt förändrar sättet du och din bil samverkar på. Anpassningsbara infotainmentlösningar med styrplatta skapar en sömlös förlängning av din digitala värld och ser till att kvalitetstiden börjar i samma ögonblick som dörren stängs. Och det är bara början. Nya Insignia bryter ny mark med en världsbästa luftmotståndskoefficient 1, sofistikerade hjälpsystem för föraren, påkostade klädslar och den oslagbara körkänsla du får av tysk ingenjörskonst. Boka en provkörning så förstår du vad vi menar. Innehållet i katalogen var korrekt vid tidpunkten för tryckning (september 2013). Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra specifikationer och utrustning. Kontakta din Opel-återförsäljare för den senaste informationen. INNEHÅLL OPEL INSIGNIA 04 Insignia 24 Utrustningsnivåer 30 Komfort 32 AFL+ 34 Opel Eye 36 Säkerhet 38 Fyrhjulsdrift 40 Anslutningsmöjligheter 42 Infotainment 44 Extrautrustning och tillbehör 46 OPC Line-paket 48 Motorer och växellådor 50 Fälgar 54 Klädslar 58 Lacker och färger 60 Opel Service 62 Innovationer från Opel 1 Femdörrars Insignia kombikupé ecoflex. Från och med juli 2013.

4 NÄR INSPIRATION MÖTER SUBSTANS ÄR RESULTATET LYSANDE.

5 Nya Insignias utseende ger serien en omisskännlig estetik. Det finns tre distinkta modeller att välja mellan: den eleganta, strömlinjeformade kombikupén, den muskulösa, extra rymliga Sports Tourer och toppmoderna Country Tourer med offroad-skydd och fyrhjulsdrift med elsd och FlexRide (sidan 16). Varje ny Insignia pryds av vårt flaggskepps åtråvärda nya signatur.

6

7 VARJE RÖRELSE HAR SINA IKONER. Varje ny Insignia är en klassiker i sitt slag. Seriens toppmodell är Country Tourer. Med sin kombination av design och sofistikerad teknik är den en perfekt avvägd bil. Avancerade skyddssystem värnar om din investering, med exempelvis antracitbeklädnad runtom. Offroad-däck, kaxiga fälgar och fyrhjulsdriften ger en vink om dess kraftfullhet.

8

9 DIN TUR ATT DRA BLICKARNA ÅT DIG. Nya Opel Insignia kör i en klass för sig. Den nya designen gör ett djärvt första intryck som börjar med den vackert avvägda siluetten. Med sitt låga, breda och kraftfulla uttryck på vägbanan blandar Insignia sofistikerade detaljer med stabil körning. LED-lamporna baktill förstärker den slipade estetiken.

10 ETT FULLÄNDAT UTTRYCK LÄMNAR INGEN OBERÖRD. Som Insignia-förare månar du förstås om detaljerna. Vår flaggskeppsmodell har därför en utsökt interiör klädd med noggrant utvalda material. Om du sedan lägger till justerbara AGR-stolar 1 med perfekt ergonomi i framsätet så färdas du alltid med högsta komfort. 1 AGR-certifikatet är ett kvalitetsintyg som utfärdas av en oberoende testkommitté med olika medicinska experter.

11

12 EN REVOLUTION INOM INSTRUMENT. I nya Insignia har du tillgång till hela din digitala värld. Våra mest sofistikerade infotainmentalternativ någonsin kopplar upp dig mot hela din värld med en knapptryckning eller svepning på den första styrplattan med haptisk återkoppling, styrning med gester eller igenkänning av handstil. Röstigenkänning gör det smidigt att ringa telefonsamtal, spela musik och navigera. Lika enkelt är det att anpassa 60 favoriter på den stora färgpekskärmen. Det här är knappast någon medelmåttig infotainmentlösning som piffats upp lite det här är en lyckad transplantation av din smarttelefon i instrumentbrädan.

13

14

15 MED SIKTE PÅ HORISONTEN. Nya Insignia är lika enastående som spännande. Tack vare Opels ecoflex-teknik uppvisar den nya serien utmärkta siffror när det gäller bränsleeffektiviteten. Femdörrars kombikupé ecoflex har världens lägsta luftmotståndskoefficient för en halvkombi 1 och hela serien har dessutom klassens lägsta CO 2 -utsläpp på endast 99 g 2 för 2,0-litersmotorn på 103 kw (140 hk). Givetvis råder det heller ingen brist på hästkrafter. Den kraftfullaste motorn presterar hela 143 kw (195 hk), medan valbara FlexRide låter dig omkalibrera bilen för en mer dynamisk körstil. Oavsett hur du kör, så kan du ta sikte på horisonten! 1 Från och med juli g för kombikupé. 104 g för Sports Tourer. I beräkningen av bränsleförbrukning enligt EG-förordning 715/2007, inklusive EG-förordning 2008/692 och/eller ECE-reglemente R83 serie 5, beaktas fordonens tjänstevikt fastställd i enlighet med nämnda förordning. Tillvalsutrustning kan leda till något högre bränsleförbrukning och CO 2-utsläpp än vad som anges här.

16 SLUTET AV SLUTET AV VÄGEN. När asfalten ersätts av grus är Insignia alltid redo. Förstklassig fyrhjulsdrift i kombination med FlexRide och elektronisk differentialbroms gör Country Tourer till en riktig äventyrare. Silverfärgade hasplåtar, högre markfrigång och strålkastare med kromdetaljer tillför det robusta utseendet en elegans som passar in i alla miljöer. Med ett 360-gradersskydd mot stenskott håller sig dessutom lacken i oantastligt skick.

17

18

19 ALLTID FULL KOLL PÅ LÄGET. Ju smartare sensorer, desto smidigare färd. Bakom ratten i en Insignia har du nästa generations hjälpsystem vid dina fingerspetsar. De radarbaserade tillvalen som backvarnare för korsande trafik, döda-vinkeln-varning och filbytesvarning ser till att du kan backa eller byta fil utan krångel. Med våra förutseende systems kontinuerliga kontroller sitter du alltid avslappnad bakom ratten.

20 Beslutet kommer naturligt när du vet var du står.

21

22 EN BIL SOM PRATAR HANDSFREE. Nya Insignias avancerade multimediatillval bryter ned alla barriärer mellan bil, förare och digitalt innehåll. De förändrar helt enkelt interaktionen mellan dig och din Insignia. Ett anpassningsbart informationskluster ersätter ett förinställt standardgränssnitt, så att du kan komma åt prioriterad information med en enkel klickning. Stora färgpekskärmar och en smidig styrplatta ersätter mittkonsolens knappar, mätare och lågupplösta displayer. Framförallt blir åtkomsten till dina digitala enheter trådlös och problemfri. För minimal distraktion och maximal hastighet har satellitnavigeringssystemet Navi 900 IntelliLink röststyrning med One-Shot för navigering, telefonsamtal och ljud. Instrumentalternativen i nya Insignia har startat en revolution i kategorin, med intuitiv åtkomst till hemmet och arbetet i bilen. Och eftersom intuitivt har olika innebörd för olika personer är systemet förstås helt anpassningsbart! Du kan prioritera ikoner och handplocka information på mittkonsolens display precis som när du använder en vanlig dator. Det går att spara upp till 60 favoriter från kontakter till radiostationer, spellistor eller varför inte ett nyupptäckt kafé. Läs mer på sidan Revolutionerande anslutningsmöjligheter

23

24 1. EDITION. 2. Insignia Edition har en bra och gedigen grundutrustningen och dessutom ett antal godbitar som uppvärmd och läderklädd ratt med inbyggda reglage för den medföljande farthållaren. Den har dessutom en färgskärm på 4,2 tum som du kan styra anslutna digitala enheter säkert med från mittkonsolen. Edition skruvar upp utrustningsnivån ett snäpp med elektronisk klimatanläggning och en förarstol med ländryggsstöd som kan ställas in i fyra riktningar. Dessutom är Edition utrustad med Radio 400-systemet (visas här) med Bluetooth för trådlös ljuduppspelning, radioreglage i ratten, fjärranvändning av telefonboken och sömlösa handsfreesamtal. 1. Elektronisk klimatanläggning. Med den elektroniska klimatanläggningen kan du ställa in önskad temperatur och sedan låta Insignia sköta jobbet tums designfälgar. 1 Edition har designfälgar i Silver. Utförandet med fem ekrar smickar nya Insignias eleganta siluett. Bilderna kan innehålla tillvalsutrustning. 1 Färgstorlekarna varierar beroende på motor och karossutförande. Din Opel-återförsäljare kan berätta mer. 24 Edition

25

26 Business. Insignia är vårt flaggskepp och Business är flaggskeppet i Insignia-serien. Det går knappt att tänka sig en mer överdådigt utrustad Opel. Från elektronisk klimatkontroll med två zoner till små läckra detaljer som kromlisterna runt sidofönstren. I standardutrustning ingår bland annat navigation (Navi 900 IntelliLink), bränsledriven motorvärmare, infällbar dragkrok samt sätesklädsel i halvläder och svankstöd fram. Dessutom ingår Siktpaketet, så vindrutetorkarna aktiveras automatiskt när det börjar regna och backspegeln är bländfri. För att du ska känna dig helt säker både dag och natt är Business utrustad med Opels högkvalitativa adaptiva BiXenon-strålkastare med helljusautomatik och nio olika ljuslägen samt kurvbelysning. Business är helt enkelt expert på att sätta guldkant på den vardagliga körningen. Luftkonditioneringen och klädslarna håller förstås också toppnivå. Läs mer om klädseln på sidan 56. Bilderna kan innehålla tillvalsutrustning. 26 Business

27 1. 1. Navi 900 IntelliLink. För minimal distraktion och maximal hastighet har satellitnavigeringssystemet Navi 900 IntelliLink röststyrning med Europeiska kartor, telefonsamtal och ljud. 2. Tvåzons elektronisk klimatkontroll. Ställ in en enskild temperatur för varje sida av bilen och minska samtidigt avgasutsläppet. Den här elektroniska klimatkontrollen har en avancerad kompressor som sänker bränsleförbrukningen genom att endast kyla när det behövs. 3. Elektrisk parkeringsbroms och förvaring. En handbroms med tryckknapp är elegant, effektiv och lätt att använda både vid starter i backe eller i garaget därhemma. Dessutom frigör den plats för ett praktisk förvaringsutrymme med lock bakom växelspaken tums lättmetallfälgar. Business kromade konturer har matchande lättmetallfälgar med tio dubbelekrar i glänsande silver Business 27

28 1. Country Tourer. Nya Country Tourer är den ultimata kombin, med enastående grepp tack vare fyrhjulsdrift och elektronisk differentialbroms. Den förenar ett muskulöst offroad-utseende med Insignias sofistikerade drag och karismatiska kraftfullhet. Dessutom kan den stoltsera med två kraftfulla motorer på 163 hk och 195 hk där 163 hk-versionen erbjuds både som manuell och automat och 195 hk erbjuds som automat Chassiskydd. Varje Country Tourer är försedd med Opels robusta chassiskyddssats, med svart 360-graders beklädnad som skyddar mot stenskott, silverfärgade hasplåtar både fram och bak samt tätade lager som skyddar bilen offroad. 2. En kraftfull närvaro. Den 20 mm högre markfrigången går väl ihop med nya Insignias slanka, skulpturala former tums sportfälgar. Country Tourer har stora, sportiga lättmetallfälgar med fem dubbelekrar och en häftig vriden design. Bilderna kan innehålla tillvalsutrustning. 28 Country Tourer

29

30 1. LÅNGKÖRNING HAR SINA FÖRDELAR. I en Insignia innebär körning i affärsklass så mycket mer än bara lyx i form av exklusiva, skräddarsydda material. Från bagagehantering till ombonad komfort som bra belysning, personligt anpassade säten och fjärråtkomst till kontoret, så kan du förvänta dig samma service som på ett femstjärnigt hotell AGR-certifikatet är ett kvalitetsintyg som utfärdas av en oberoende testkommitté med olika medicinska experter. 30 Komfort

31 Panoramasoltak. Ett elegant tillval för Sports Tourer-förare som vill göra semestertrippen ljusare. Det stora, tonade soltaket släpper in dagsljus när det är molnigt och en svalkande bris när det är varmt. 2. Ergonomiska AGR 1 -sportstolar fram. Utmärkta stolsalternativ är en av Insignias specialiteter. Du kan finjustera ländryggsstödet i fyra riktningar och inte minst skjuta ut stolskudden framåt för extra stöd åt låren. Bilden visar Premium Läderklädsel Brandy. 3. Rejält bagageutrymme. Oavsett vilket karossutförande du väljer så går bagageutrymmet i nya Insignia inte av för hackor. Femdörrars kombikupén sväljer hela 500 respektive 530 liter eller minst fyra normalstora resväskor utan att du behöver fälla ned några säten, medan Tourer-modellerna rymmer upp till cirka liter. 4. Rattreglage. Om du utrustar din Insignia med ett valbart infotainmentsystem så bestyckas ratten med smart utplacerade kontroller för allt från musik och telefonsamtal till farthållaren. 5. Open & Start. Nyckellöst system med fjärrkontroll inklusive elektriskt manövrerbar baklucka (vid val av 5-dörrars kombikupé utgår elektrisk baklucka). Komfort 31

32 STRÅLKASTARE SOM LIGGER STEGET FÖRE. Som Insignia-ägare har du tillgång till ett omfattande utbud av sofistikerade förarhjälpmedel, exempelvis det valbara smarta bixenonstrålkastarsystemet AFL+ (Advanced Forward Lighting Plus). AFL+ gör nattkörningen betydligt mer avkopplande med hjälp av en framåtriktad kamera, en regnsensor och styrvinkeldata som förbättrar sikten och säkerheten genom att strålkastarnas riktning och styrka justeras för att passa olika hastigheter, manövrer och trafiksituationer.

33 I den strålkastarbaserade tekniken AFL+ ingår dessutom LED-halvljus för körning dagtid och ett siktpaket som förbättrar säkerheten och komforten i mörker. Det består av en bländfri spegel och tunneldetektering som automatiskt slår på strålkastarna när du kör in i en tunnel. Paketet innehåller även en regnsensor för vindrutetorkarna och strålkastartvätten som säkerställer att strålkastarna presterar perfekt även i dåligt väder. 1. Statisk kurvbelysning. Strålkastarna vrids 90 grader åt vänster eller höger så att du ser vad som väntar runt hörnet. 2. Dynamisk kurvbelysning. Strålkastarna svänger inåt kurvan med upp till 15 grader. Aktiveras av rattvinkeln och hastigheten. 3. Automatisk avbländning. Den automatiska avbländningsfunktionen växlar från helljus till halvljus när det kommer mötande trafik och tillbaka igen när vägen framför är fri. 4. Regnbelysning. Aktiveras av vindrutetorkarna eller en regnsensor och förbättrar sikten vid nederbörd. 5. Motorvägsbelysning. Höjer, stärker och utökar ljuskäglan till 140 meter utan att andra förare bländas. 6. Landsvägsbelysning. Bredare och starkare belysning än normalt för en 70 meter lång ljuskägla som inte bländar medtrafikanterna. 7. Stadsmiljöbelysning. Gör belysningen bredare och lägre. Aktiveras av bilens hastighet och gatubelysningen. 8. Belysning för gångtrafikområde. Gör det lättare att se potentiella faror med en bredare ljusspridning (ytterligare 8 grader åt vänster och höger). Kurvbelysning med AFL+ 33

34 FARTFYLLD INTELLIGENS. Vi tänker framåt så att du slipper blicka bakåt. Med Insignias olika valbara hjälpsystem får du både kontroll och sinnesro. Den anpassningsbara farthållaren med hastighetsbegränsare håller ett inställt avstånd till bilen framför och kan till och med stanna, varna och starta åt dig i bilköer 1. Utöver uppskattade Opel Eye och AFL+ bryter Insignia dessutom ny mark med tre avancerade radarbaserade system: en filbytesvarning, en döda-vinkeln-varning och en backvarnare för korsande trafik. Opel Eye Plus med frontalkrocksvarning. Den anpassningsbara farthållaren är en förutseende version av den konventionella farthållaren som förhindrar stötfångarkollisioner i hastigheter mellan 25 och 180 km/h. Den använder en radarsensor för att hålla ett visst avstånd (som du väljer) till fordonet framför. Farthållaren har dessutom en frontalkrocksvarning. Om du närmar dig långsammare fordon för snabbt i hastigheter över gångtempo avges automatiskt visuella och akustiska varningar. Frontalkrocksvarningen innefattar även teknik som automatiskt lägger i bromsen vid en förestående kollision och gör den känsligare om du själv bromsar för hårt. Filbytesvarning. Filbytesvarningen använder en kraftfull radar för att övervaka intilliggande filer upp till 70 meter bakom bilen. Om du signalerar ett filbyte blinkar en symbol i sidospegeln för att varna eventuella snabbt annalkande fordon som du kanske inte har märkt. Ingår i Safety Premium Pack. Backvarnare för korsande trafik. När du backar använder det här systemet radar för att upptäcka föremål som kommer närmare bakifrån och från sidorna, på upp till 20 meters avstånd i 90 vinkel. Då avges en ljudsignal på aktuell sida och en ikon visas på samma sida i backkamerans display. Ingår i Safety Premium Pack. 1 Med valbar anpassningsbar farthållare för hela fastighetsområdet, finns endast med automatlåda. 34 Hjälpsystem

35 1. 2. Döda-vinkeln-varning. Döda-vinkeln-varningen använder en radar i den bakre stötfångaren. Systemet övervakar döda vinklar och tänder en lampa i sidospegeln om ett fordon kommer närmare sidospeglarna än cirka 5 meter bakom eller cirka 3,5 meter från sidan. Om du sedan signalerar filbyte på den sidan börjar lampan blinka som en extra varning. Ingår i Safety Premium Pack. 1. Opel Eye. Det här systemet övervakar vägskyltar och ser till att du alltid håller hastighetsgränserna och andra begränsningar även när det finns tillfälligt uppsatta skyltar. Den nya och förbättrade versionen kan avläsa fler skyltar i ännu fler länder, inklusive elektroniska skyltar över motorvägar. 2. Backkamera. Om du väljer till backkamera visas området bakom bilen på en högupplöst skärm medan ett skalenligt rutnät hjälper dig att bedöma avstånd och vinklar. Hjälpsystem 35

36 FULL KOLL PÅ SÄKERHETEN. Fem stjärnor i Euro NCAP säger en hel del om Insignias förmåga att skydda dig och din familj om olyckan är framme. Med valbara hjälpmedel som rattreglage för distraktionsfri användning av bilsystemen bidrar Insignia till att förebygga olyckor och göra körningen så komfortabel, bekväm och säker som möjligt. Femstjärnig säkerhet. Nya Insignia har tilldelats toppbetyget fem stjärnor av det europeiska trafiksäkerhetsamarbetet Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Priset beaktar fyra avgörande aspekter av den övergripande säkerheten: skyddslösningar för vuxna och barn som heltäckande krockkuddar eller ISOFIX, säkerheten för fotgängare och hjälpsystem som ökar säkerheten. Aktivt nackstöd inställbart i fyra riktningar. Den här förutseende tekniken minskar avsevärt risken för pisksnärtskador på passagerarna i framsätet om bilen skulle bli påkörd bakifrån. Stolsryggen detekterar kollisionen och nackstödet flyttas snabbt framåt så att huvudets rörelse minimeras och nacken skyddas. 36 Säkerhet

37 Säkerhet 37

38 FLYTANDE MOMENT- ÖVERFÖRING. SOM KLISTRAD MOT VÄGBANAN. Flexibel fyrhjulsdrift. Utrusta din Insignia med flexibel fyrhjulsdrift med 4x4 Adaptive All Wheel Drive och se fram emot stabilare körning under tuffa förhållanden. Sensorer övervakar hjulens relativa hastigheter och en sofistikerad momentöverföringsfunktion fördelar automatiskt vridmomentet mellan framoch bakaxeln. Den ökade stabiliteten och väghållningen med fyrhjulsdrift förbättras ytterligare med en elektronisk differentialbroms som möjliggör individuell torque vectoring för bakhjulen. Tillsammans ger dessa lösningar snabbare acceleration och den där speciella motorsportkänslan med äkta bakhjulsdrift. 1. Adaptiv stötdämpning med FlexRide. Varje Insignia med fyrhjulsdrift har även Opels FlexRide-teknik. Genom att trycka på Sport-knappen ändras hela Insignias köregenskaper från Normal eller Tour till Sport och tillbaka igen. Med hjälp av elektroniskt styrda stötdämpare justerar FlexRide dämpningen automatiskt och i realtid för bästa väghållning. I Tour-läget väljs de bästa inställningarna för behaglig körning på långa raksträckor. I Sport-läget blir dämpningen hårdare och egenskaperna hos styrningen, gaspedalen och automatlådan (om sådan finns) vässas på ett kick. 1 Finns för Business med fyrhjulsdrift och utvalda motorer. 38 Flexibel fyrhjulsdrift

39 1. Flexibel fyrhjulsdrift 39

40 MISSA INGET VIKTIGT. Nya Insignia har våra mest avancerade infotainmentalternativ någonsin. Med hjälp av IntelliLink-teknik erbjuder system som Navi 900 IntelliLink (till höger) snabb och smidig åtkomst till digital underhållning på en rejäl 8-tums färgpekskärm som spelar upp video 1 och ljud direkt från Bluetooth -kompatibla bärbara enheter. En nyhet i kategorin är den konfigurerbara 8-tumsdisplayen i förarens informationskluster. Använd något av de fyra alternativen för att hantera systemet utan krångel och utan att behöva släppa blicken från vägen, med röstigenkänning och en styrplatta med haptisk feedback bakom växelspaken en nyhet i branschen! Fyra alternativ för naturlig navigering. Vad har en svepbar styrplatta, röstigenkänning, inbyggda reglage i ratten och pekskärmskontroller gemensamt? Svaret: Navi 900 IntelliLink har dem alla! 1 Videouppspelning via Bluetooth är endast möjlig när bilen är stillastående och med 2 Android-operativsystem. En kompatibel bärbar enhet med en Internetanslutning krävs för att hämta appar, vilka är tillgängliga från december Anslutningsmöjligheter

41 Släpp inte blicken från vägen. Navi 900 IntelliLinks styrplatta reagerar på de vanliga gesterna med en, två eller tre fingrar som används på moderna bärbara datorer. Ange eller bläddra bland destinationer genom att rita bokstäver med knappen för igenkänning av handstil, eller tryck på tillbakaknappen till vänster för att återgå till föregående skärm. 2. Röstigenkänning. För extra bekvämlighet och säkerhet har Navi 900 IntelliLink röststyrning med One-Shot för att ange destinationer, välja musik, ringa samtal från adressboken och mycket mer. Hämtningsbara appar 2 ger dig åtkomst till många av de funktioner du är van vid i din bärbara enhet. Du kan till exempel använda TuneIn för att bläddra bland och spela upp musik, medan The Weather Channel håller dig uppdaterad om väderleken. Röstigenkänningen fungerar endast på engelska. 3. Kommandon med styrplattan. Du kan styra nya Insignias konfigurerbara startskärm med en styrplatta praktiskt placerad bakom växelspaken. Anslutningsmöjligheter 41

42 VAR SAK PÅ SIN PLATS. I nya Insignia förverkligas drömmar om snabb, smidig åtkomst till underhållning. Ännu mer imponerande är de funktioner som nästan överträffar fantasin. Ta exempelvis det faktum att du kan anpassa informationsklustret bakom ratten för att prioritera viktig information, exempelvis radiostationer, som annars hade visats på mittkonsolens skärm. Styrningen är väldigt intuitiv. En hastig blick på klustret, en tryckning på en knapp på ratten. Klart. Skräddarsydda instrument. Beroende på vilket infotainmentsystem du väljer kan du anpassa det omvälvande informationsklustret för föraren. Det är utformat för att fungera med nästa generationens maskinvara för bilar, som valbara Navi 900 IntelliLink, och göra den personliga anpassningen lika enkel som att välja en ny bakgrundsbild. Självklart är hela systemet kompatibelt med externa SD-kort och CD-skivor samt alla vanligen förekommande bärbara digitala enheter via USB-port, aux-ingång eller Bluetooth. ios, Windows Mobile eller Android, smarttelefon eller handdator. Om anslutningen fungerar hemma kan du lita på att den även fungerar i bilen. 1 1 Antalet och nivån på kompatibla funktioner mellan infotainmentsystemet och den mobila enheten varierar mellan olika enheter. Se för en lista över enheter och kompatibla funktioner. 2 Standard med alla infotainmentsystem. 3 8-tumskluster kan väljas till med Navi 900 IntelliLink-system. 42 Infotainmentsystem

43 Digitalt 4,2-tums förarkluster i färg. På den här större skärmen kan du komma åt och styra ljud, kontakter och annan information direkt i förarklustret tums förarkluster i analogt sportläge. Du kan välja att visa systeminformation med traditionella mätare på den rejäla 8-tumsskärmen. Om du har valt till FlexRide för din Insignia kan du ställa in så att displayen ändras till analogt sportläge när du väljer chassiinställningen Sport tums förarkluster i digitalt touringläge. Med valbara FlexRide i touringläge ändras förarens informationskluster till en digital display med fordonsinformation, media, telefon, inställningar och prestanda BOSE -ljudanläggning. Vem vill inte ha en egen konserthall? Det här systemet med sju högtalare och en subwoofer har oöverträffade prestanda och omsluter dig och dina passagerare med surroundljud i världsklass. Lyssningsupplevelsen är enastående i hela bilen. Infotainmentsystem 43

44 1. EXTRA UTRUSTNING OCH TILLBEHÖR. I egenskap av Opels flaggskeppsmodell är nya Insignia utformad för att tillgodose de mest kräsna förares behov. När det gäller komfort, kvalitet och tekniska specifikationer är utrustningsnivån minst sagt enastående. Och skulle du behöva anpassa din Insignia på något sätt har Opel ett omfattande utbud av specialframtagna tillval och tillbehör som ger dig fria händer. Omfattande och online. Du hittar hela utbudet av tillbehör för nya Insignia på vår webbplats på 44 Extrautrustning och tillbehör

45 Thule-cykelhållare. En robust hållare på dragkroken som är lätt att montera och har plats för upp till tre cyklar, med eluttag för släp och en utbyggnad för en fjärde cykel om så behövs. Hållaren kan fällas undan för åtkomst till bagaget. 2. Thule-taklasthållare. Skidor, boogie-brädor, cyklar, tält och vindskydd när bagageutrymmet inte räcker till finns det fortfarande plats på taket. Thule har ett brett sortiment med produkter som passar bashållaren, exempelvis den här aerodynamiska takboxen. Den är slank, rymlig, väderbeständig och robust. 3. Hård lastmatta. Den här slitstarka mattan håller bagaget rent och snyggt. Kanten är upphöjd så att lastutrymmet inte får fläckar om du råkar spilla något. Lägg till nät eller avskiljare så blir det lättare att hålla ordning på allt. 4. Insynsskydd. Håll Insignias interiör svalare på soliga långfärder och håll passagerare och ägodelar utom synhåll för snokande blickar. Skydden tar bara några sekunder att sätta upp eller ta ned. 5. Utskjutbar Flex Floor-utbyggnad. Med det här smarta tillbehöret kan du förlänga bagageutrymmet i Sports eller Country Tourer så att det sträcker sig över stötfångaren för lastning av tunga föremål utan att du behöver luta dig framåt och riskera ryggvärk. Du kan placera upp till 120 kg bagage på utbyggnaden och sedan helt enkelt skjuta in den igen. Introduceras i början av Extrautrustning och tillbehör 45

46 1. RIKTIGA KRAFTPAKET OPC Line Interior Pack. Tag plats med svart under benen, svart över huvudet, en OPC Line-växelspak i handen och skinande OPC Line-racingpedaler i lättmetall under fötterna. Att köra med automatlåda är mer spännande när du växlar med Formel 1-inspirerade paddlar 1 med båda händerna på den läderklädda OPC Line-ratten. OPC Line Interior Pack ingår endast vid köp av Premiumläderklädsel. 2. OPC Line Exterior Pack. Höj adrenalinnivån med en OPC Line-spoiler bak 2, OPC Line-sidotrösklar och nedre OPC Line-kjolar fram och bak. Pricken över i är det synliga dubbla kromade avgasröret 3. Insignias atletiska konturer och muskulösa uttryck infriar i alla avseenden löftet om smidig hantering och spännande körning. Men om du vill ge din bil det där lilla extra och dessutom visa det för omvärlden finns det inget substitut för motorsportstylingen i ett Opel Performance Center (OPC) Line Pack. 46 OPC Line-paket 1 2 Växlingspaddlar finns endast med automatlåda. Finns ej med Sports 3 Tourer eller Country Tourer. Endast synligt med vissa motorer.

47

48 MOTORER OCH VÄXELLÅDOR. Kraft och tillförlitlighet är inget utan effektivitet. Nya Insignia briljerar dock på alla tre punkterna. 2,0-litersmotorn, med otroligt låga 99 g 1 i CO 2 -utsläpp och 103 kw (140 hk), har ytterst låg buller- och vibrationsnivå. Dessutom erbjuds både framhjulsdrift och avancerad fyrhjulsdrift med 4x4 All Wheel Drive-teknik på övriga modeller. Förbrukning och utsläpp Motorer 2.0 CDTI ECOTEC (103 kw/140 hk) ecoflex med Start/Stop-system 2.0 CDTI ECOTEC (120 kw/163 hk) med Start/Stop-system 2.0 BiTurbo CDTI ECOTEC (143 kw/195 hk) med Start/Stop-system 2.0 CDTI ECOTEC (120 kw/163 hk) Tillgänglig för 5D/ST 5D/ST 5D/ST/CT 5D/ST 5D/ST 5D/ST/CT Utsläppsstandard Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Bränsle Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Drivning FWD FWD AWD FWD FWD AWD Växellåda MT-6 MT-6 MT-6 MT-6 AT-6 AT-6 Bränsleförbrukning i l/100 km Stadskörning 4,6/4,7 5,4/5,6 6,6/6,8/6,9 5,8/6,1 7,8/8,1 8,5/8,7/8,7 Landsvägskörning 3,3/3,5 3,7/3,9 4,5/4,7/4,8 4,1/4,2 4,3/4,6 4,9/5,0/5,1 Blandad körning 3,7/3,9 4,3/4,5 5,3/5,4/5,6 4,7/4,9 5,6/5,9 6,2/6,4/6,4 CO 2 -utsläpp vid blandad körning i g/km 99/ / /144/ / / /169/169 5D = Kombikupé, ST = Sports Tourer, CT = Country Tourer MT-6 = 6-växlad manuell växellåda, AT-6 = 6-växlad automatväxellåda All information var korrekt och aktuell vid tidpunkten för tryckning. Företaget förbehåller sig rätten att ändra motorspecifikationerna när som helst, vilket kan påverka förekommande uppgifter. Kontakta din Opel-återförsäljare för den senaste informationen. Alla siffror avser europeisk bil i grundutförande med standardutrustning. Uppgifterna om bränsleförbrukning och CO 2-utsläpp är fastställda enligt enligt EG-förordning 715/2007 (i respektive tillämplig version) och avser fordonets vikt i körklart skick som angivet i förordningen. Extrautrustning kan leda till något högre resultat än angiven förbrukning och CO 2-mängd. Uppgifterna om bränsleförbrukning och CO 2-utsläpp avser inte något specifikt fordon och ingår inte i något erbjudande. De tillhandahålls endast i syfte att kunna jämföra olika fordonsversioner. Med extrautrustning kan vikten på tomt fordon öka (i vissa fall ökas då fordonets maximala axeltryck och totalvikt) samtidigt som maximal tillåten dragvikt sänks. Detta kan leda till lägre toppfart och längre accelerationstid. Prestandauppgifterna är beräknade med en förare som väger 75 kg samt en last på 125 kg g endast för femdörrars kombikupé. 104 g för Sports Tourer. 48 Motorer och växellådor

49 Opel fortsätter att utveckla nya lösningar som minskar bränsleförbrukningen, exempelvis ecoflex-teknik som hjullager med låg friktion och smart generatorhantering som bidrar till att sänka driftkostnaderna för nya Insignias motorer, vare sig de drivs med bensin eller diesel. Resultatet? Med 0,25 c d har Insignia ecoflex kombikupé världens lägsta luftmotståndskoefficient för en femdörrars kombikupé. Även vanliga Insignia kombikupé är klassledande med anmärkningsvärt aerodynamiska 0,26 c d. Förbrukning och utsläpp Motorer 2.0 BiTurbo CDTI ECOTEC (143 kw/195 hk) 1.6 SIDI Turbo ECOTEC (125 kw/170 hk) med Start/Stop-system 1.6 SIDI Turbo ECOTEC (125 kw/170 hk) Tillgänglig för 5D/ST 5D/ST/CT 5D/ST 5D/ST Utsläppsstandard Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Bränsle Diesel Diesel Bensin Bensin Drivning FWD AWD FWD FWD Växellåda AT-6 AT-6 MT-6 AT-6 Bränsleförbrukning i l/100 km Stadskörning 8,2/7,9 8,2/8,6/8,9 7,5/7,8 9,1/9,1 Landsvägskörning 4,5/4,9 4,9/5,1/5,3 5,0/5,3 5,2/5,4 Blandad körning 5,8/6,0 6,1/6,4/6,6 5,9/6,2 6,6/6,8 CO 2 -utsläpp vid blandad körning i g/km 154/ /169/ / /159 Rena magin. Lär dig mer om Opels ecoflex-teknik och hur den bidrar till att minska nya Insignias bränsleförbrukning och utsläpp. Besök Motorer och växellådor 49

50 FÄLGAR. Insignia är enligt många en av de snyggaste och mest hänförande bilarna på vägarna idag. En bidragande faktor till det är helt klart utbudet av vackert skulpterade fälgar. Lättmetallfälg, 8,5 J x 20 tum, tio dubbelekrar, legering med lack i flera skikt, däck 245/35 R 20 (RQ9). 4

51 Vissa fälgar är inte tillgängliga med alla karossutföranden, satser, paket, motorer och driftalternativ. Kontakta din Opel-återförsäljare eller använd bilväljaren online för mer information Standard för Edition. Ej för Country Tourer. Endast för Business och 195 hk Country Tourer. Endast för Business. Standard för Business och Country Tourer. Tillval för Edition. Endast för Country Tourer. Lättmetallfälg, 7 J x 17 tum, sju ekrar, däck 225/55 R 17 (RSB). 1 Lättmetallfälg, 8 J x 18 tum, fem dubbelekrar, däck 245/45 R 18 (RV1). 2 Lättmetallfälg, 8 J x 18 tum, fem sportekrar, däck 245/45 R 18 (PXR). 5 Lättmetallfälg, 8 J x 18 tum, tio dubbelekrar, däck 245/45 R 18 (RT4). 2 Lättmetallfälg, 8 J x 18 tum, fem triangelformade dubbelekrar, tvåfärgad finish, däck 245/45 R 18 (Q7B). 2 Lättmetallfälg, 8 J x 18 tum, tio dubbelekrar, tvåfärgad finish, däck 235/50 R 18 (REP). 6 Lättmetallfälg, 8,5 J x 19 tum, tio ekrar med blankpolerad finish, däck 245/40 R 19 (Q7V). 4 Lättmetallfälg, 8,5 J x 19 tum, fem ekrar med uppgraderad navkåpa, däck 245/40 R 19 (WR8). 3 Fälgar 51

52 1 Endast för Business. Lättmetallfälg, 8,5 J x 19 tum, sex vridna Y-ekrar med tvåfärgad finish, däck 245/40 R 19 (Q7P). 1 Lättmetallfälg, 8,5 J x 20 tum, fem dubbelekrar, legering med premiumlack i flera skikt, däck 245/35 R 20 (RTH). 1 Lättmetallfälg, 8,5 J x 20 tum, sju vingekrar, tvåfärgad finish, däck 245/35 R 20 (Q7R) Fälgar

53 Däckmärkning Dimensioner 225/55 R /50 R /45 R /40 R /35 R 20 Bränsleeffektivitetsklass E B C E C E F Våtgreppsklass B A B B B Däckbullerklass (db) Ljudklass Fälgar 53

54 KLÄDSLAR. Nya Insignia har den sofistikerade miljö och utsökta hantverk du förväntar dig av ett flaggskepp. Oavsett vilken interiör du väljer är den ett rent nöje att köra.

55 En digital bilsalong. Utforska olika kombinationer av klädslar och karosslacker i vår bilväljare online på 1 Standard för Edition. EDITION: LYRA/ATLANTIS-KLÄDSEL I 1 EDITION: LYRA/ATLANTIS-KLÄDSEL II 1 Lyra-tygstolsinlägg i Jet Black. Atlantis-dynor i Jet Black. Dekorlister i Trigo Cool. Lyra-tygstolsinlägg i Light Neutral Beige. Atlantis-dynor i Light Neutral Beige. Dekorlister i Echelon Cool. Klädslar 55

56 KLÄDSLAR. RIBBON/ATLANTIS-KLÄDSEL 1 QUANTUM/ATLANTIS MORROCANA-KLÄDSEL 2 Ribbon-tygstolsinlägg i Jet Black. Atlantis-dynor i Jet Black. Dekorlister i Trigo Cool. Quantum-tygstolsinlägg i Jet Black. Atlantis Morrocana-dynor i Jet Black. Dekorlister i Echelon Cool. PERFORERAD SIENA-LÄDERKLÄDSEL MED AGR-STOL I 3 PERFORERAD SIENA-LÄDERKLÄDSEL MED AGR-STOL II 3 Siena-läderstolsinlägg i Black. Siena-läderdynor i Black. Dekorlister i Echelon Cool. Siena-läderstolsinlägg i Light Neutral Beige. Siena-läderdynor i Light Neutral Beige. Dekorlister i Echelon Cool. 56 Klädslar

57 En digital bilsalong. Utforska olika kombinationer av klädslar och karosslacker i vår bilväljare online på 1 Tillval för Edition. 2 Standard för Business och Country Tourer. 3 Tillval för Business och Country Tourer. INDIAN NIGHT-PREMIUMLÄDERKLÄDSEL MED AGR-STOLAR 3 BRANDY-PREMIUMLÄDERKLÄDSEL MED AGR-STOLAR 3 Indian Night-stolsinlägg av fint nappaläder i Jet Black med detaljer i Cashmere. Dekorlister i Diamo Black. Brandy-stolsinlägg av fint nappaläder i Brandy med detaljer i Jet Black. Dekorlister i Diamo Black. Klädslar 57

58 LACKER OCH FÄRGER. Nya Insignia ser alltid lika snygg ut. Karosslackerna och ytbehandlingarna harmoniserar perfekt med karossens självsäkra former och klädseln som skymtas från insidan. BRILJANTA KAROSSFÄRGER TVÅSKIKTS METALLICLACKER Power Red Royal Blue Summit White Carbon Flash TVÅSKIKTS METALLICLACKER Magnetic Silver Aurum Green Sovereign Silver Silver Lake 58 Lacker och färger

59 TVÅSKIKTS PÄRLEMORLACKER Asteroid Grey Dark Mahogany Emerald Green Waterworld Lacker och färger 59

60 OPEL FÖR LIVET. Varje Opel är formgiven och byggd för att hålla måttet dag ut och dag in, men som med all precisionsteknik presterar den bäst när den underhålls av personer med de rätta kunskaperna. Europatäckande kundservice. Över hela Europa står fler än Opel-verkstäder redo att ge professionell och punktlig service. Självklart håller deras bilreparationer högsta standard. Inte lika självklart är att vi talar om för dig exakt vad som gjorts och varför, och att vi klart och tydligt redovisar alla kostnader. Opel Assistance. Den här avgiftsfria garantin gäller under det första året för alla nya Opel-bilar från det datum då fordonet registrerades eller levererades av din Opel-återförsäljare, beroende på vilket datum som kommer först. Oavsett var du befinner dig finns Opel Assistance vid din sida. Detta gäller i fler än 40 länder i Europa dygnet runt. Opel Assistance kan bistå med reparation på plats, bärgning, hyrbil, hotellrum eller hemresa med tåg eller flyg (se villkoren). Prata gärna med din återförsäljare eller reparatör om en garantiförlängning vid bilprovningen. Finansiering. Banken GMAC erbjuder intressanta och skräddarsydda finansieringslösningar. Du bestämmer själv hur du vill betala bilen. Leasing. Du kan också leasa din Opel, till exempel genom GMAC Leasing. Leasingvillkoren anpassas till dina ekonomiska önskemål och förutsättningar. Med Master Lease får du dessutom en komplett fordonsparkservice under ett tak. Försäkring. Med en försäkringslösning från GMAC är ditt Opel-servicepaket komplett. Vi erbjuder våra Opel-kunder alla typer av bilförsäkringar. Opel hyrbil. Med hyrbil från Opel fortsätter färden också när bilen behöver service. 5 års nybilsgaranti. Med Opels nybilsgaranti för personbilar får du ett tryggt och bekymmersfritt bilägande i hela fem års tid. 5 års nybilsgaranti består av 2 års fabriksgaranti + 3 års förlängd garanti (den förlängda garantin gäller upp till km). Utökad nybilsgaranti. Med den här försäkringen kan du utöka din nybilsgaranti så att den även täcker eventuella reparationskostnader i 10 år. 12 års rostskyddsgaranti. Opel ger dig en pålitlig garanti mot genomrostning, förutsatt att din bil genomgått all service och alla inspektioner som föreskrivs av serviceboken. 3 års garanti för Opel-batterier. Med den 3-åriga garantin för Opel originalbatterier som installerats av en Opel-verkstad är dina startproblem förbi även i den strängaste vinterkyla. Reservdelar och tillbehör. Opels originaldelar och tillbehör finns hos din lokala Opel-återförsäljare, där du hittar allt du behöver för att skräddarsy din bil efter dina behov. Här kan du dessutom få expertråd. Opel på webben. Vill du ha information direkt? På finns en mängd information om alla Opel-modeller, servicetjänster och tillbehör. Du kan också läsa om nyheter och få tips om produktuppdateringar. Återvinning. Information om återvinningsinriktad konstruktion, återtagningspunkter för uttjänta fordon och återvinning av uttjänta fordon finns på Internet: Kontakta din Opel-återförsäljare om du har frågor. Mer information hittar du på 60 Opels service och garanti

61

62 HÄNGER DIN BIL MED I UTVECKLINGEN? Opel är specialister på funktioner som gör dagens bilar säkrare, mångsidigare och användarvänligare och dessutom roligare att köra. Våra innovationer har betytt mycket i en bransch där biltillverkare överallt försöker minska bränsleförbrukningen. Här är bara några av de fantastiska idéer som gör din Opel så underbar att äga. Konfigurerbart förarkluster på åtta tum. Det valbara infotainmentsystemet innehåller två nyheter i kategorin: det konfigurerbara valbara förarklustret på åtta tum och upp till fyra styrningsalternativ i form av rattreglage för förarklustret samt en svepbar styrplatta, röstigenkänning eller pekskärmen för mittkonsolens display. 1 Sidan 42. Safety Premium Pack. Tillval som döda-vinkeln-varning, backvarnare för korsande trafik och filbytesvarning gör körningen säkrare och enklare i olika kör- och parkeringssituationer eftersom områden med dålig sikt bakom och på sidorna av bilen övervakas. Sidan 34. Fyrhjulsdrift med elsd och FlexRIde. Om du väljer till fyrhjulsdrift ökar körstabiliteten eftersom vridmomentet omfördelas i krävande situationer. FlexRide omkalibrerar fyrhjulsdriftens och chassits inställningar så att de passar olika körstilar, medan den elektroniska differentialbromsen omfördelar vridmomentet till det ena eller båda bakhjulen. 2 Sidan 38. Opel Eye Plus. En valbar, avancerad, radarbaserad version av den konventionella farthållaren som förhindrar stötfångarkollisioner i hastigheter upp till 180 km/h genom att automatiskt hålla ett säkert avstånd till fordonet framför. Med automatlåda gör dess start/stopp-funktion långsam trafik betydligt mindre påfrestande. Sidan 34. Backkamera. Om du väljer till backkamera visas området bakom bilen på en högupplöst skärm medan ett skalenligt rutnät hjälper dig att bedöma avstånd och vinklar. För maximal säkerhet och komfort kombinerar du den med radarbaserade hjälpmedel. Sidan 35. Open & Start-system (nyckellös). En idealisk funktion när du har bråttom: ID-teknik känner igen nyckeln när du närmar dig bilen och öppnar dörren automatiskt när du greppar handtaget. Även tändningen med tryckknapp är enkel och nyckellös. EcoFLEX-motor med låga utsläpp. EcoFLEX-tekniken står inte bara bakom världens mest aerodynamiska femdörrars halvkombi 4, utan ger även ett CO 2 -utsläpp på endast 99 g 3 för 2,0-litersmotorn på 103 kw (140 hk). Det gör att Insignia har den renaste motorn i kategorin. Sidan ¹ Alla fyra styrningsalternativen finns med Navi 900 IntelliLink-systemet. Röstigenkänning endast för att ange destinationer, ringa telefonsamtal och välja musik. Elektronisk differentialbroms och FlexRide är standard med fyrhjulsdrift g endast för femdörrars kombikupé. 104 g för Sports Tourer. Insignia kombikupé ecoflex med 0,25 c d, från och med juli Innovationer från Opel

63

64 Vissa illustrationer i broschyren innehåller extrautrustning som inte ingår som standard. Informationen i broschyren var korrekt vid tidpunkten för tryckning. Vi förbehåller oss rätten att förändra design och utrustning. Broschyrens färgåtergivning är inte exakt. Tillvalsutrustning som förekommer på bilderna kan köpas till. Tillgänglighet, tekniska funktioner och utrustning för fordonen kan variera utanför Tyskland. Information om återvinningsinriktad konstruktion, återtagningspunkter för uttjänta fordon och återvinning av uttjänta fordon finns på Internet: Kontakta din Opel-återförsäljare för information om vilken utrustning som ingår. ADAM OPEL AG, Rüsselsheim Utgåva 09/13 PEFC/ PEFC-certifierad Broschyren härstammar från hållbart skogsbruk och kontrollerade källor. S/MY14

NYA OPEL INSIGNIA OPC

NYA OPEL INSIGNIA OPC NYA OPEL INSIGNIA OPC Mindre snack. Mer sport. TUFFA TAG. Nya Insignia OPC har en aerodynamik som kan få andra bilar att kännas uppblåsta. Ett intryck som understöds av fakta. Den slanka stötfångaren

Läs mer

MISSA INGET VIKTIGT. INNEHÅLL. OPEL INSIGNIA 04 Insignia

MISSA INGET VIKTIGT. INNEHÅLL. OPEL INSIGNIA 04 Insignia OPEL INSIGNIA MISSA INGET VIKTIGT. Att köra nya Opel Insignia är att veta vad som utmärker en enastående bil. Ett revolutionerande gränssnitt förändrar sättet du och din bil samverkar på. Anpassningsbara

Läs mer

OPEL Corsa SLÅENDE SKÖNHET. Sofistikerad, stilren och förtjusande att köra nya Corsa är lätt att missta för en betydligt dyrare bil. Med sina toppkvalitativa material och egenskaper är interiören avgjort

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

OPEL Cascada Modellår 16 Specifikationer & Prislista 17 juni 2015

OPEL Cascada Modellår 16 Specifikationer & Prislista 17 juni 2015 OPEL Cascada Modellår 16 Specifikationer & Prislista 17 juni 2015 Cascada 2 Motor/Växellåda Kod Inkl moms* Val Motorer Bensin 1.4 Turbo Ecotec inkl. Start/Stop 140 hk 6-växlad manuell 1.6 Turbo Ecotec

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv Honda originaltillbehör CR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifi kationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Innehåll Utrustningsnivåer 18 25 Färger 26 27 Klädslar 28 29 Fälgar 30 31 Miljökrav 32 33 Motorer och växellådor 34 35 Säkerhet/adaptiva strålkastare 36 39

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2015-01-21 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2015-01-21 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Nya Opel Insignia Drive Diesel 1.6 ECOTEC Turbo MT6 170 hk S/S 5,9/6,2 139/146 1.6 ECOTEC Turbo AT6 170 hk 6,6/6,8 155/159 2.0 ECOTEC Turbo MT6 250 hk S/S 7,2/7,4 169/174 2.0 ECOTEC Turbo 4x4 MT6 250 hk

Läs mer

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan.

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan. TILLBEHÖR 107 107 1 2 3 4 5 7 6 12 8 9 10 14 13 13 15 14 11 11 1. Stylingkit Stylingkit i aluminium- eller kolfiberlook till bakre stötfångaren. Framhäver bilens sportiga attityd. 2. ändrör ändrör i krom

Läs mer

TILLBEHÖR partner tepee

TILLBEHÖR partner tepee TILLBEHÖR partner tepee partner Tepee 1. parkeringssensor praktisk parkeringssensor, särskilt konstruerad för Peugeot (kan lackeras i bilens färg). Sensorerna monteras i främre och bakre stötfångaren.

Läs mer

PEUGEOT PARTNER BOXLINE

PEUGEOT PARTNER BOXLINE 2012-02-09 PEUGEOT PARTNER BOXLINE MOTOR 1,6 HDi MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 1 560 Maxeffekt kw EEC (hk DIN) 66 / (90) Vid varvtal (v/min) 4 000 Max vridmoment Nm CEE vid v/min 215

Läs mer

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2014-12-01 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2014-12-01 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Nya Opel Insignia Drive Diesel l/100 km Insignia Drive Ord. Kampanjpris 1.6 ECOTEC Turbo MT6 170 hk S/S 5,9/6,2 139/146 1.6 ECOTEC Turbo AT6 170 hk 6,6/6,8 155/159 2.0 ECOTEC Turbo MT6 250 hk S/S 7,2/7,4

Läs mer

Lika underbar. som i kurvor.

Lika underbar. som i kurvor. OPEL Astra OPC Lika underbar på raksträckor som i kurvor. Nya Opel Astra OPC är den fulländade Astra-modellen och en helhjärtad sportbil. Med en 2.0-liters turbomotor för imponerande effekt presterar Opel

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 25 januari 2016 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2015-01-21 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Nya Opel Insignia Drive Modellår 2015 - Utgåva 2015-01-21 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Nya Opel Insignia Drive Diesel l/100 km 1.6 ECOTEC Turbo MT6 170 hk S/S 5,9/6,2 139/146 1.6 ECOTEC Turbo AT6 170 hk 6,6/6,8 155/159 2.0 ECOTEC Turbo MT6 250 hk S/S 7,2/7,4 169/174 2.0 ECOTEC Turbo 4x4

Läs mer

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET.

ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET. ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Volvo Personbilar AB ANNONS MADE BY SWEDEN BUSINESS EDITION MED FYRHJULSDRIFT PÅ KÖPET. TILL VOLVO V70, XC70 OCH S80 INGÅR ÄVEN DRIVER SUPPORT. VOLVO V60 D4.

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

DU BEFINNER DIG PÅ EN

DU BEFINNER DIG PÅ EN NYA OPEL MERIVA DU BEFINNER DIG PÅ EN BRA PLATS. Nya Opel Meriva är bilen som känns precis som hemma. När det gäller komfort, bekvämlighet och rejält med utrymme i interiören kommer inget annat i kompaktkategorin

Läs mer

NYA CITROËN C4 CACTUS

NYA CITROËN C4 CACTUS NYA CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 12 december 2014 TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan Bensin, blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 3 Antal

Läs mer

TEKNISKA FAKTA PEUGEOT BOXER SKÅP BOXER

TEKNISKA FAKTA PEUGEOT BOXER SKÅP BOXER TEKNISKA FAKTA BOXER 2013-09-06 MOTORER 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi L1H1 L1H1 L2H1 L2H1 L2H1 MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 2 198 2 198 2 198 2198 2198 Maxeffekt kw EEC (hk

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

CITY PLUS (2WD) MODELLER

CITY PLUS (2WD) MODELLER MODELLER CITY PLUS (2WD) Urval utrustning Aluminiumfälgar, 16 tum med 215/65R16 däck CD radio med 4 högtalare Klimatanläggning Läderklädd ratt och växelspaksknopp Takreling, svart (saknas på bild) Karbonfärgad

Läs mer

Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör

Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör Spoiler på bagageluckan 17-tums aluminiumfälgar Sidokjolar Kjol fram Dimljuspaket fram Grand Prix-paket Lackerade kjolar fram, bak och på sidorna Lackerad spoiler

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

NATURLIGT ENASTÅENDE.

NATURLIGT ENASTÅENDE. OPEL MOKKA NATURLIGT ENASTÅENDE. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer

Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER

Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER Nya Volvo S60 Tillbehör GÄLLER FRÅN MARS 2010 Den första regeln för ett skapa ett personligt uttryck: det finns inga regler. Nya Volvo S60 är ett starkt uttryck för modern skandinavisk design och äkta

Läs mer

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO Produktfakta Från 28 januari 2014 Utrustning och specifikationer gäller för bilar producerade från publiceringsdatum för produktfaktabladet. För lagerbilar kontakta

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

ALLT DU VILL HA. Specifikation

ALLT DU VILL HA. Specifikation ALLT DU VILL HA Volvo FH16 Mästaren inom tunga transporter. För dig som söker den mest avancerade och kraftfulla lastbilen. Volvo Ocean Race Limited Edition kommer topputrustad ända från drivlinan till

Läs mer

Opel Insignia MY16 Teknisk data & prislista 17 juni 2015

Opel Insignia MY16 Teknisk data & prislista 17 juni 2015 MY16 Teknisk data & prislista 17 juni 2015 2 5-dörrars kombikupé Edition Business* Cosmo Motorer/Växellådor Kod Pris Kod Nettopris* Kod Pris 5-dörrars Bensin Diesel 1.6 Turbo ECOTEC inkl. Start/Stop 170

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO VOLVO XC90 F A K T A O C H S P E C I F I K A T I O N E R V O L V O TILLBEHÖR URBAN LUXURY Paketet på bilden har 21-tums Expressive - fälgar och utvändiga tillbehör i samma färg som bilens kaross, skidplates

Läs mer

Opel Insignia Edition Modellår 2016 - Utgåva 2015-09-23 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Opel Insignia Edition Modellår 2016 - Utgåva 2015-09-23 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Opel Insignia Edition Diesel Bensin l/100 km Insignia Edition Ord. Pris Kampanjpris 1.6 ECOTEC Turbo MT6 170 hk S/S 5,9/6,2 139/146 1.6 ECOTEC Turbo AT6 170 hk 6,6/6,8 155/159 2.0 ECOTEC Turbo MT6 250

Läs mer

subaru-global.com TILLBEHÖR OUTBACK www.subaru.se SUBARU SWEDEN Artikelnr 09BOSESE-01AC

subaru-global.com TILLBEHÖR OUTBACK www.subaru.se SUBARU SWEDEN Artikelnr 09BOSESE-01AC subaru-global.com www.subaru.se OUTBACK TILLBHÖR SUBARU SDN Artikelnr 09BOSS-01AC Tänk SJÄLV. Subaru har återigen mästerligt lyckats med att göra Outback, en bil som överträffar förarens behov ännu bättre.

Läs mer

OPEL Astra Modellår 16 Specifikation & prislista 17 juni 2015

OPEL Astra Modellår 16 Specifikation & prislista 17 juni 2015 OPEL Astra Modellår 16 Specifikation & prislista 17 juni 2015 2 Sports Tourer Enjoy Sport Standardutrsutning Bensin Diesel 1.6 ECOTEC 115 hk, 5-växlad manuell 1.4 Turbo ECOTEC 140 hk, 6-växlad manuell

Läs mer

VOLVO VIMLET VÄLJ RÄTT I

VOLVO VIMLET VÄLJ RÄTT I GUIDE VOLVO S60/V60 VÄLJ RÄTT I VOLVO VIMLET Volvo S60/V60. Volvos mellanklassare är en delikat bil som kombinerar säkerhet och komfort med trevlig design. Många bränslen, motorer och rikligt med utrustning

Läs mer

renault CAPTUR limited edition drive the change

renault CAPTUR limited edition drive the change renault CAPTUR limited edition drive the change FÅNGA DAGEN SNYGG. INTE BARA DET! CAPTUR, RENAULTS FÖRSTA CROSSOVER MED STORSTADSKÄNSLA, ÄR SMIDIG, DYNAMISK OCH ELEGANT. BÅDE UTVÄNDIGT OCH INVÄNDIGT. MED

Läs mer

NISSAN X-TRAIL ORIGINALTILLBEHÖR

NISSAN X-TRAIL ORIGINALTILLBEHÖR NISSAN X-TRAIL ORIGINALTILLBEHÖR NYA X-TRAIL NISSAN ORIGINALTILLBEHÖR Med Nissans breda utbud av eleganta och praktiska tillbehör kan du få din X-TRAIL precis som just du vill ha den. Börja med en stylingfrontbåge

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country Äventyret väntar Ta en ny Volvo V40 och lägg till design och detaljer som ger en känsla av äventyr. Resultatet blir en Volvo V40 Cross Country. Utmaningen för mig och teamet har varit att maximera den

Läs mer

NISSAN e-nv200 SKÅP. Priser, utrustning, specifikationer, färger 03.03.15 SE-20C-0521

NISSAN e-nv200 SKÅP. Priser, utrustning, specifikationer, färger 03.03.15 SE-20C-0521 NISSAN e-nv200 SKÅP Priser, utrustning, specifikationer, färger PRISLISTA SKÅP Cirkapris exkl. 25% moms Rek. cirkapris Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Moms SEK SEK SEK Framhjulsdrift 80kW synkron

Läs mer

Lätt. Snabb. Den mycket styva strukturen låter hjulupphängningen, MacPherson fram och bak, komma till sin rätt.

Lätt. Snabb. Den mycket styva strukturen låter hjulupphängningen, MacPherson fram och bak, komma till sin rätt. Fr o m 0208 MR2 Lätt. Snabb...och här är den. MR2 Roadster. Fantastisk att se på, inspirerande att köra. Lätt bara 1.090 kg för det är så man bygger sportbilar. Lätt för att man kan använda en mindre motor,

Läs mer

Navi 900 IntelliLink, Touch R700 IntelliLink Vanliga frågor

Navi 900 IntelliLink, Touch R700 IntelliLink Vanliga frågor Index TOC 1. Audio Q: Hur ändrar jag ljudkälla, exempelvis från FM-radio till USB-musik? A: Genom att trycka på RADIO-knappen kan du bläddra bland alla tillgängliga radiokällor. Genom att trycka på MEDIA-knappen

Läs mer

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 NYA RENAULT KANGOO EXPRESS lista & Produktfakta Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. ALLTID STANDARD Luftkonditionering Bluetooth -radio

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

Nya Opel Corsa Enjoy Modellår 2016 - Utgåva 2015-10-16 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Nya Opel Corsa Enjoy Modellår 2016 - Utgåva 2015-10-16 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Nya Opel Corsa Enjoy år 216 Utgåva 215116 l/1 km CO2 g/km Vägskatt (215) Kamrem eller Enjoy Corsa Enjoy 3dörrars/5dörrars Ord. Kampanjpris 1.4 ECOTEC 9 hk MT5 5,2/5,2 121/122 58/62 8/8 Kedja 14 129 9 1.4

Läs mer

Endast det bästa är gott nog

Endast det bästa är gott nog Tillbehör 2 Endast det bästa är gott nog Komplettera den goda kvaliteten och hållbarheten på din Carens med originaltillbehör. De är utvecklade för att passa din Kia perfekt, de är de enda tillbehör som

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

ÖPPET HUS 18 19 JUNI I HELA SVERIGE - se lokala öppettider på peugeot.se

ÖPPET HUS 18 19 JUNI I HELA SVERIGE - se lokala öppettider på peugeot.se peugeot.se ÖPPET HUS 18 19 JUNI I HELA SVERIGE - se lokala öppettider på peugeot.se NYA 2008 ACTIVE PureTech Peugeot Plus 1.599 kr/mån inklusive service JUNI 2016 NYA PEUGEOT 2008 Snart är den här! Nya

Läs mer

Snökedjan som gör att du kommer fram!

Snökedjan som gör att du kommer fram! Snökedjan som gör att du kommer fram! 2011 Den perfekta snökedjan är När du bläddrar igenom sidorna i den här katalogen kommer du att märka att antalet snökedjor i Thules sortiment nästintill har fördubblats.

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Invacare. Colibri. Invacare. Colibri TM Lätt att ta med

Invacare. Colibri. Invacare. Colibri TM Lätt att ta med Invacare Colibri Invacare Colibri Lätt att ta med Lätt att ta med Tänk inte - gör det bara! Du behöver inte mer än en minut för att montera isär och göra Colibri redo för transport. Tack vare det geniala

Läs mer

Nya Saab. SportCombi

Nya Saab. SportCombi 2012 Nya Saab SportCombi Upplev rymdteknik. Gör dig redo för lanseringen av nya Saab 9-5 SportCombi. Den erbjuder skandinavisk design och en kraftfull körupplevelse förstärkt av den senaste tekniken. Du

Läs mer

Kraftpaket med utvecklad prestanda

Kraftpaket med utvecklad prestanda 1 Kraftpaket med utvecklad prestanda Ännu mer kraft och ännu läckrare design. Nya självsäkra Sorento är en SUV med vidareutvecklad prestanda, fylld med smarta tekniska funktioner. Nya Sorento gör resan

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo Tillbehör

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Citigo Tillbehör SIMPLY CLEVER ŠKODA Citigo Tillbehör Även om ŠKODA Citigo känner sig hemma på stadens gator är dess kapacitet mycket större än så. Dessutom, med Škoda Original tillbehör får du en särprägel på din bil

Läs mer

Endast det bästa är gott nog

Endast det bästa är gott nog 1 Tillbehör 2 Styling... 04-05 Hjul... 06-07 Transport... 08-11 Komfort... 12-13 Skydd... 14-17 Säkerhet & bilvård... 18-19 KIA ORIGINALTILLBEHÖR Endast det bästa är gott nog Komplettera din Souls goda

Läs mer

Motoruppgraderingar för begagnade bilar

Motoruppgraderingar för begagnade bilar Page 1 of 5 November 2008 www.hirsch-performance.ch Hirsch Performance Nyhetsbrev Kontakta oss 01. Specialerbjudande 02. Mer kraft! 03. Mer sound! 04. Mer elegans! 05. Mer aluminium! 06. Mer läder! 07.

Läs mer

300+ Nya 911Turbo Cabriolet EN CABRIOLET MED 480 HK, SOM

300+ Nya 911Turbo Cabriolet EN CABRIOLET MED 480 HK, SOM 300+ Nya 911Turbo Cabriolet EN CABRIOLET MED 480 HK, SOM GÖR NOLL TILL HUNDRA PÅ FYRA SEKUNDER OCH TOPPAR 310 KM/H, ÄR DET VERKLIGEN NÖDVÄNDIGT? VILL MAN INTE GLIDA LUGNT OCH FINT OM MAN NU KÖPER EN ÖPPEN

Läs mer

peugeot.se ÖPPET HUS 6 7 FEBRUARI PEUGEOT PLUS SMARTARE ÄN ETT BILLÅN 308 SW ACTIVE PureTech 110 1.799 kr/mån inklusive service

peugeot.se ÖPPET HUS 6 7 FEBRUARI PEUGEOT PLUS SMARTARE ÄN ETT BILLÅN 308 SW ACTIVE PureTech 110 1.799 kr/mån inklusive service peugeot.se ÖPPET HUS 6 7 FEBRUARI PEUGEOT PLUS SMARTARE ÄN ETT BILLÅN 308 SW ACTIVE PureTech 110 1.799 kr/mån inklusive service FEBRUARI 2016 PEUGEOT 308 JUST NU FLER HÄSTAR PÅ KÖPET! Gäller utvalda lagerbilar

Läs mer

Proffsig precision med en

Proffsig precision med en TEST Gör Det Själv testar verktyg och material för din räkning. Om du har något förslag till vad vi ska testa, så sänd oss ett mail till redaktionen@gds.se Proffsig precision med en handöverfräs Handöverfräsen

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer

Ger dig din bästa semester

Ger dig din bästa semester 5th generation The future is here 2016 Den prisvinnande tältvagnen Ger dig din bästa semester B S LE I G W T H W EIG T LE I S U TR C LU S IN A RO OW AR AR N YE L RE Camp-let ger dig din bästa semester

Läs mer

OPEL Corsa MY14,5 Specifikationer & Prislista 1 juli 2014

OPEL Corsa MY14,5 Specifikationer & Prislista 1 juli 2014 OPEL Corsa MY14,5 Specifikationer & Prislista 1 juli 2014 2 Corsa Active 3-dörrar Active 5-dörrar OPC 3-dörrar Motor/Växellåda Kod Inkl moms Val Kod Inkl moms Val Kod Inkl moms Val Motorer / Utrustningsnivåer

Läs mer

NYA RENAULT TRAFIC TILLBEHÖR

NYA RENAULT TRAFIC TILLBEHÖR NYA RENAULT TRAFIC TILLBEHÖR TILLBEHÖR NYA RENAULT TRAFIC GENUINE ACCESSORIES ACCESSOIRES D ORIGINE GENUINE ACCESSORIES ACCESSOIRES D ORIGINE GENUINE ACCESSORIES ACCESSOIR ACCESSOIRES D ORIGINE GENUINE

Läs mer

UppTäCk Opel Astra. Motorer och växellådor 20. Köregenskaper. Säkerhet 24. Mångsidighet 26. Utrustning 28. Infotainment 32. Utrustningsnivåer 36

UppTäCk Opel Astra. Motorer och växellådor 20. Köregenskaper. Säkerhet 24. Mångsidighet 26. Utrustning 28. Infotainment 32. Utrustningsnivåer 36 Opel Astra Motorer och växellådor 20 Köregenskaper 22 Säkerhet 24 Mångsidighet 26 UppTäCk Opel Astra. Gör livet till ett äventyr. Astra-modellerna öppnar dörren till en mer spännande värld. Välj sportiga

Läs mer

FAMILJEBÅT MED BUSTER CABIN TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON

FAMILJEBÅT MED BUSTER CABIN TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON FAMILJEBÅT MED TEXT ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON Busters senaste kabinbåt delar skrov med nya Magnum E och bjuder på både sov- och busmöjligheter. Vi har testat den grundligt i Kvarkens skärgård. 18 FARTRESURSER

Läs mer

O U T B A C K T I L L B E H Ö R

O U T B A C K T I L L B E H Ö R T I L L B E H Ö R O U T B A C K Tänk SJÄLV. S u b a r u h a r å t e r i g e n v i s a t s i g va ra m ä s t a re p å a t t g ö ra Outback, en bil som överträffar förarens behov, ännu bättre. För finat

Läs mer

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta Alfa Romeo Giulietta 2 Tuning&Performance Tuning&Perfomance SPOILER FRAM** 50903311 KIT SIDOKJOLAR*** Monteras med limsats 50903309 50903505 ** Kan lackeras i bilens karossfärg. Monteras med limsats 5908061.

Läs mer

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 210 S&S Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler

Läs mer

Prislista Renault Master

Prislista Renault Master Prislista Renault Master Master Skåp & Master Flak Kampanjpris! Kampanjmodeller HK Pris ex. moms 2,3 dci L2H2 Skåp med AC 125 212.900:- 2,3 dci L2H2 Skåp Bilia Edition** 125 224.900:- 2,3 dci L2H2 Skåp

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

CO2 g/km. CO2 g/km. CO2 g/km. CO2 g/km. Exempel på tillval. Stänkskydd, fram 425 Vindruteöverdrag 530 Solid Golvmattor, design 900

CO2 g/km. CO2 g/km. CO2 g/km. CO2 g/km. Exempel på tillval. Stänkskydd, fram 425 Vindruteöverdrag 530 Solid Golvmattor, design 900 Opel ADAM år 2018- Utgåva 2017-11-09 1.4 ECOTEC 87 Hk MT5 1.4 ECOTEC Hk MT5 1.0 Turbo ECOTEC 115 Hk MT6 inkl. S/S GLAM 1.4 ECOTEC 87 Hk MT5 155 1.4 ECOTEC Hk MT5 159 17 1.0 Turbo ECOTEC 115 Hk MT6 inkl.

Läs mer

Pressmeddelande. Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS 2010-05-11

Pressmeddelande. Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS 2010-05-11 2010-05-11 Pressmeddelande Hög hastighet, stort intryck Canon ger dig prestanda och stil med den nya IXUS 300 HS Canon utökar i dag sin IXUS-serie med den otroliga nya IXUS 300 HS en elegant och kraftfull

Läs mer

SIDA 4-5 SIDA 6-7 SIDA 4-5 3 ÅRS GARANTI

SIDA 4-5 SIDA 6-7 SIDA 4-5 3 ÅRS GARANTI 1 3 ÅRS GARANTI FYRHJULINGAR FÖR ALL 520 STEEL, CLASSIC, LIMITED 4X4 Goes 520 är redan en klassiker faktiskt. Därför har vi valt att kalla den för det den är, Classic. 520 är känd som en driftssäker arbetshäst

Läs mer

Tillbehörsgaranti. Tillbehör

Tillbehörsgaranti. Tillbehör Tillbehörsgaranti Tillbehör Inget passar bättre än Hyundai Original Tillbehör! Designade för att förhöja utseendet och kapaciteten på din nya i30 är våra tillbehör precisionstillverkade för en perfekt

Läs mer

5JMMCFI䟢ST HBSBOUJ. Tillbehör

5JMMCFI䟢ST HBSBOUJ. Tillbehör 5JMMCFI䟢ST HBSBOUJ Tillbehör Inget passar bättre än Hyundai Original Tillbehör! Designade för att förhöja utseendet och kapaciteten på din nya Santa Fe är våra tillbehör precisionstillverkade för en perfekt

Läs mer

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag.

Möblerna är färdigmonterade och enkla att installera. Det enda du behöver montera själv är frontpaneler och handtag. SKÄRGÅRD -ett badrum som passar! Camargue Skärgård möbelkoncept kompletterar vårt breda utbud av badrumslösningar. Vi vill göra det enklare för dig att sätta ihop ett unikt och individuellt badrum som

Läs mer

Vid inlämning ska [ referens byggnation ] bifogas anbudet. Filen bifogas i steg två av tre (2/3) av denna inlämning.

Vid inlämning ska [ referens byggnation ] bifogas anbudet. Filen bifogas i steg två av tre (2/3) av denna inlämning. Norrtälje kommun Skallkrav Diarie UH-2014-494 Namn Ledningsbil Räddningstjänsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt

Läs mer

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra-serien TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik

Läs mer

Honda Sverige Honda Nordic AB

Honda Sverige Honda Nordic AB Kvalitet Honda CR-V Tillbehör När du kör Honda CR-V kör du en bil av yttersta kvalitet. Också tillbehören tillverkas med största möjliga omsorg om design och teknik. Vi inom Honda vet att när du har bestämt

Läs mer

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink Vanliga frågor

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink Vanliga frågor Innehåll TOC 1. Audio Q: Hur växlar jag mellan radio- och mediekällor, till exempel FM-radio och USB? A: Om du vill växla mellan olika ljudkällor kan du antingen välja respektive källa på startsidan, trycka

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

Radio R 4.0 IntelliLink Vanliga frågor

Radio R 4.0 IntelliLink Vanliga frågor Innehåll TOC 1. Audio Q: Hur växlar jag mellan olika ljudkällor (t.ex. FM-radio och USB-musik)? A: Byt ljudkälla genom att trycka på AUDIO på startskärmen och sedan på Källa i övre vänstra delen av skärmen.

Läs mer