Välkommen till en ny säsong

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till en ny säsong"

Transkript

1 Välkommen till en ny säsong Detta är inbjudan till handbollssäsongen Denna information vänder sig till den person i din förening som är ansvarig för att anmäla lag till tävlingar. Det är viktigt att föreningen läser igenom hela materialet och är noggrann när antal lag till de olika tävlingarna registreras. Nyheter säsongen Under den gångna säsongen påbörjades en större översyn av våra tävlingsformer och bestämmelser. Vid ett möte med distriktets föreningar i slutet av höstterminen gick tävlingskommittén (TK) igenom detta arbete för att få återkoppling från föreningarna. Under vintern tog sedan TK beslut om två större förändringar till kommande säsong: vi gör om ungdomsslutspelet och Newbody Cup. Slutspelet utökas och ändrar format Ungdomsslutspelet utökas och kommer våren 2016 att spelas under två helger: 9 10 april och april. Tanken är att alla deltagande lag kommer att erbjudas mer än en match och att indelningen av lag till slutspelets första helg kommer att göras med nivåanpassning för att skapa förutsättningar för jämnare matcher. Till slutspelets andra helg kommer sedan de bästa lagen att kvalificera sig. Under lördagen spelas antingen gruppspel eller cupspel för att gallra fram två lag till final. Alla finaler spelas under söndagen. Det kommer att vara fri anmälan till slutspelet, vilket innebär att de lag som vill delta i slutspelet anmäler detta till i samband med att serierna spelas klart. Förbundet gör sedan en nivågruppering av lagen och skapar lottningar utifrån det. Slutspelet kommer att genomföras för åldersklasserna damjunior, herrjunior, flickor 99, pojkar 99, flickor 01, pojkar 01, flickor 02 och pojkar 02. Detta innebär alltså att slutspelet för sista års c-ungdom tas bort. Denna åldersklass erbjuds istället spel i Newbody Cups ny format. Newbody Cup utökas och ändrar format Newbody Cup är en tävling för sista års c-ungdom som spelar i stegform, vilket innebär att tävlingen spelas med gruppspel som kvalificerar för nya gruppspel. Kommande säsong kommer inga lag att slåss ut ur turnering före det tredje steget. Tidigare började utslagningen av lag redan i steg 1. Alla deltagande lag är således garanterade tre gruppspel. Efter varje steg kommer en omlottning att ske där lagen grupperas efter sina resultat i det tidigare steget. Syftet är att skapa förutsättningar för så jämna matcher som möjligt. I det gamla formatet av tävlingen spelades steg 3 och steg 4 samma helg, med ett gruppspel på lördagen och ett finalsteg på söndagen där det spelades semifinaler och final. Säsongen kommer steg 4 i tävlingen att ligga på en egen helg och genomföras i gruppspelsform.

2 Viktiga datum under våren och sommaren Observera att sista anmälningsdag till alla tävlingar är onsdagen den 6 maj Kallelse till tävling sker genom publicering på s webbplats. Tidsplan för serieläggningen : Sista anmälningsdag : En lista med anmälda lag skickas ut till föreningarna : Nivåindelningar för våra tävlingar publiceras : Lag som dras ur före detta datum belastas endast med förlorad anmälningsavgift : Lottningen till DM publiceras : Preliminär lottning till serier och NBC publiceras på webbplatsen : Serierna fastställs på webbplatsen Rutiner för anmälan till tävlingar Det finns ett antal delmoment som föreningen måste genomföra för att anmälan till våra tävlingar ska anses vara komplett. Krav för godkänd anmälan till tävling 1. Registrering av lag ska göras i det tävlingsadministrativa systemet (TA) 2. Registrera tävlingskontaktuppgifter till föreningen i Idrottonline-systemet 3. Besvara en enkät 4. Skicka ett e-brev där föreningens anmälningar bekräftas Kostnaden för anmälningar till våra tävlingar kommer att faktureras till föreningarna. Registrering i TA Föreningarna ska registrera alla serieanmälningar i TA-systemet. Om ingen i din förening har tillgång till inloggningen i TA-systemet så har något blivit fel och då måste firmatecknare i föreningen höra av sig till för att få en ny inloggning. Inloggning görs via webbportalen För de föreningar som har frågor om TA-systemet och vill ha hjälp kommer vi att försöka tillhandahålla detta. Kontakta tavling@stockholmhandboll.se för att boka in en tid för ett möte. Checklista för anmälning av lag Logga in i TA via Gå till Anmäl lag under Lag i menyn till vänster Längs ned på sidan finner ni de tre rutorna Anmälan, Laginformation och Kontaktperson Under Anmälan ska ni ställa in säsong 2015/2016 och klicka i Anmäl ett nytt lag Under Laginformation ska ni ange Distrikt till Stockholm och välja den Liga och Klass som gäller för den tävling ni vill anmäla till Lagnamn och Publikt namn ska rättas till så att de följer den mall vi vill ha för tävlingen Ni ska sedan ange rätt färger för tröjor I rutan för Kontaktperson fyller ni i kontaktuppgifter till ansvarig ledaren för laget

3 Klicka på Anmäl-knappen Proceduren upprepas för nästa lag Kort info om olika TA-beteckningar Nedan finner ni en kort sammanställning av vad de olika beteckningarna i TA-systemet står för. Under rubriken Beskrivningar av tävlingar och serienivåer finner ni även små faktarutor med information om hur TA-registreringen ska göras för de olika laganmälningarna. Distrikt Detta är förinställt på det distrikt som föreningen tillhör. Lag från andra distrikt som spelar i serier som administreras av ska ange Stockholm som distrikt. Liga Detta är en benämning för seriestrukturen. Alla flicklag som spelar i Hummel Team Sportia Cup ska till exempel anmälas under ligan Sthf Flick medan flicklag som spelar i Newbody Cup ska anmälas under ligan Sthf CUP flick. Observera att det är viktigt att lagen anmäls till rätt liga. Om fel liga registreras finns det risk att er anmälan inte kommer med när tävlingen lottas. Klass Detta är den åldersklass som laget ska spela i. Observera att klass inte har något att göra med vilken faktisk ålder spelarna har. Om till exempel ett renodlat pojkar 00-lag är anmält till pojkar 99-klassen så ska klassen anges som P99 eftersom det är i den klassen laget tävlar. Lagnamn Det är det interna namnet i databasen och är således en beteckning som endast används vid förbundets hantering av anmälningarna. Trots att lagnamnet endast används internt är det viktigt att ni döper lagen enligt den mall som vi tillhandahåller under respektive tävling. Detta gör vår handläggning lättare och minimerar risken att anmälda lag inte kommer med när lottningen görs. Publikt namn Det är namnet som syns i spelprogram och tabell. Här ska endast föreningsnamn och eventuellt löpnummer finnas med. Föreningens kontaktuppgifter i Idrottonline Föreningens alla kontaktuppgifter ska numera registreras via Idrottonline (IOL). Den 6 maj kommer vi ta ut dessa uppgifter från IOL. För att era anmälningar ska anses vara giltiga måste ni ha gjort denna registrering före detta datum. Utöver registrering av kontaktpersoner ska också den föreningsrapporten som ska skickas in till RF ha gjorts via IOL. Detta är andra året som vi tar in kontaktuppgifter denna väg och efter förra årets registreringar kan vi konstatera att många föreningar antingen inte gjorde detta alls, eller gjorde det på fel sätt. Om ni efter att ha läst igenom denna information är osäkra på vad ni ska göra så tveka inte att höra av er till oss för att få vägledning.

4 Om er förening byter kontaktpersoner är det viktigt att ni meddelar respektive tjänsteman att ni har ändrat uppgifter. Roller som ska tilldelas i IOL Ordförande Kassör Föreningskontaktadress LOK-stödsansvarig Idrottonlineansvarig StHF Tävlingsansvarig för ungdom StHF Tävlingsansvarig för senior StHF Utbildningsansvarig StHF Rekryteringsansvarig StHF Domaransvarig StHF Funktionärsansvarig StHF Fakturaansvarig med rätt e-postadress Föreningsenkät som ska fyllas i Föreningarna måste fylla i en föreningsenkät i samband med anmälan till våra tävlingar. Länk till enkäten I enkäten ombeds ni besvara frågor som rör antalet aktiva ni har i olika åldersgrupper, vilken verksamhet ni bedriver i föreningen, om ni driver handbollsskola och i så fall på vilka platser. Dessutom vill vi att ni anger hur många utbildade tränare ni har. Det är mycket viktigt att ni fyller i denna enkät eftersom svaren är viktiga för oss för att vi ska kunna arbeta effektivt med utveckling av handbollen i distriktet. Bekräftelse på gjorda anmälningar Eftersom det i databasen kan vara svårt att få överblick på föreningarnas olika anmälningar så vill vi att föreningen efter avslutad anmälan skickar ett e-post tavling@stockholmhandboll.se där den meddelar att alla anmälningar är gjorda. Utöver bekräftelse på gjorda anmälningar ska föreningen i detta brev ange eventuell tilläggsinformation som vi önskar få in i anslutning till en viss anmälan.

5 Mall för bekräftelsebrev Så här vill vi att ni formulerar brevet. Observera att bekräftelse på anmälningar för samarbetsförening ska göras i ett separat brev eftersom det är en egen förening. Rubrik Anmälan + <föreningens namn> Text Seriespel Damer: <antal lag> Damer reservlag: <antal lag> Herrar: <antal lag> Herrar reservlag: <antal lag> Damer trim: <antal lag> Herrar trim: <antal lag> DJ: <antal lag> HJ: <antal lag> F99: <antal lag> P99: <antal lag> F01: <antal lag> P01: <antal lag> F02: <antal lag> P02: <antal lag> F03: <antal lag> P03: <antal lag> F04: <antal lag> P04: <antal lag> F05 stor: <antal lag> F05 mini: <antal lag> P05 stor: <antal lag> P05 mini: <antal lag> F06: <antal lag> P06: <antal lag> Exempel på bekräftelsebrev Newbody Cup F03: <antal lag> P03: <antal lag> Distriktsmästerskap Damer: <antal lag> Herrar: <antal lag> DJ: <antal lag> HJ: <antal lag> Eventuella önskemål om nivågrupperingar och i de fall då det krävs även motiveringar till önskemålen.

6 Om kostnader och betalningsrutiner kommer att i efterhand fakturera föreningarna för gjorda anmälningar. Nedan finner ni en lista över kostnader för de olika tävlingarna. Anmälningsavgifter Senior Damer division 2: 4000 kr Damer division övriga: 3500 kr Damer trim: 3500 kr Damer motion: 3500 kr Herrar division 2: 8000 kr Herrar division 3: 4000 kr Herrar division övriga: 3500 kr Herrar trim: 3500 kr Herrar motion: 3500 kr Ungdom Juniorer (96-98): 2400 kr A-ungdom (99-00): 2100 kr B-ungdom (01 och 02): 2100 kr C-ungdom (03 och 04): 1800 kr D-ungdom (05 och 06): 850 kr Övriga tävlingar Newbody Cup: 1200 kr Senior-DM: 1000 kr Junior-DM: 500 kr Föreningen kommer att faktureras för alla lag som är anmälda till en tävling eller serie när anmälningstiden löper ut den 6 maj. Dessa pengar kommer inte att återbetalas om föreningen senare vill justera sin anmälan. Fram till den 24 juni kan föreningen stryka anmälda lag utan att ytterligare kostnader tillkommer, men anmälningsavgiften återbetalas alltså inte. För lag som dras ur en tävling eller serie efter den 24 juni kommer föreningen att debiteras administrativa avgifter enligt gällande bestämmelser. Beskrivning av tävlingar och serienivåer Här finner ni en beskrivning av de olika tävlingar och serienivåer som vi bjuder in till. Under respektive rubrik finner ni även information som är specifik för den tävlingen eller serienivån. Seniorserier Seniorserierna klassas i tre nivåer: förbundsserier, regionala serier och lokala serier. Under seniorserierna räknar vi även in reservserier, lag i trim- och motionsklasserna samt juniorserierna.

7 Förbundsserier Damernas och herrarnas elitserie, allsvenska och division 1 anmäls direkt till Svenska Handbollförbundet och omfattas inte av denna inbjudan. Regionala serier De regionala serierna är damer division 2, samt herrar division 2 och 3. Anmälan till dessa serier görs till hemmadistriktet. Oavsett vilket distriktsförbund som administrerar serien som laget ska spela i ska avgiften betalas till hemmadistriktet och anmälan görs på det sätt som det distriktet föreskriver. Klass: Damer/Herrar Liga: Sthf Dam/Sthf Herr Lokala serier Alla seniorserier som i serieträdet ligger lägre än damernas division 2 och herrarnas division 3 räknas som lokala. I dessa serier finns lag från Stockholm och eventuellt även från granndistrikten. Serier som omfattas är damer division 3 och 4, samt herrar division 4 och 5. Anmälan till lokala serier ska göras till hemmadistriktet, men Klass: Damer/Herrar Liga: Sthf Dam/Sthf Herr serieplacering av lag kan göras till serie som administreras av ett granndistrikt. Placering av lag görs i så fall utifrån det geografiska läget för den kommun som föreningen tillhör. Oavsett vilket distriktsförbund som administrerar serien som laget ska spela i ska inbetalning av avgiften göras till hemmadistriktet. För lag från andra distrikt som ska spela i Stockholms serier ska anmälan göras enligt de rutiner som hemmadistriktet har bestämt. Reserv-, trim- och motionsserier I reservlagsserierna råder fri representation. Spelare som spelar i föreningens a-lag får utan att stå över matcher omedelbart spela i reservlaget. Trim och motion har en lägsta åldersgräns. Säsongen får spelare födda 1980 eller tidigare spela trim och spelare födda 1975 eller tidigare spela motion. Anmälan till Stockholms reservlagsserier, samt trim och motionsserier görs till hemmadistriktet. Juniorserierna Anmälan till Stockholms juniorserie är i första hand öppen för lag från distriktet. Juniorföreningar från Upplandsdistriktet och från Mellansvenska distriktet kan dock erbjudas spel i Stockholm, men de ska först anmäla sig till sina respektive hemmadistrikt. Om dessa inte får ihop till en juniorklass kan det vara möjligt att spela i Stockholmsdistriktets seriespel. Klass: Trim Dam/Trim Herr Liga: Sthf Dam/Sthf Herr Klass: Damer J/Herrar J Liga: Sthf Dam/Sthf Herr Juniorklassen är öppen för spelare som är ett år för gamla. Det innebär att spelare födda räknas som juniorer säsongen Serieindelningen kommer byggas på vilken nivå som varje förening önskar spela på. I brevet med bekräftelse på anmälan ska önskemål om nivå anges. I denna åldersklass erbjuds de lag som så önskar att spela slutspel.

8 Hummel Team Sportia Cup Hummel Team Sportia Cup är förbundets ungdomsseriespel. Den kommande säsongen spelas Hummel Team Sportia Cup i åldersklasserna (på våren bjuder vi även in till Handbollfestivalen som är en spelform för spelare födda 2007). Nedan följer en genomgång av klasserna. Föreningar från andra distrikt som vill spela i Stockholms seriespel måste först få godkänt av hemmadistriktet för spel i Stockholm. Därefter kan anmälan till Stockholms serier göras, men Stockholms Handbollförbunds tävlingskommitté (TK) måste också godkänna att laget får spela i Stockholm. Flickor och pojkar födda 1999 (a-ungdom) Detta är den äldsta åldersklassen och omfattar två årskullar. Säsongen räknas spelare födda 1999 och 2000 som Klass: F99/P99 a-ungdom. I grunden baseras serieindelningen på de resultat som föreningarna gjorde när 99-orna spelade sitt sista år som b-ungdom, alltså resultat från säsongen Alla lag samsas i ett gemensamt serieträd. I denna åldersklass erbjuds de lag som så önskar att spela slutspel. Flickor och pojkar födda 2001 (b-ungdom) Spelare födda 2001 spelar sitt sista år som b-ungdom. Åldersklassen spelar ett eget seriespel. Förening som vill spela med sitt andralag bland förstalagen måste spela med låst trupp och också få det godkänt av TK. I denna åldersklass erbjuds de lag som så önskar att spela slutspel. Flickor och pojkar födda 2002 (b-ungdom) Spelare födda 2002 spelar sitt första år som b-ungdom. Åldersklassen spelar ett eget seriespel. Förening som vill spela med sitt andralag bland förstalagen måste spela med låst trupp och också få det godkänt av TK. I denna åldersklass erbjuds de lag som så önskar att spela slutspel. Klass: F01/P01 Klass: F02/P02 Flickor och pojkar födda 2003 (c-ungdom) Spelare födda 2003 spelar sitt sista år som c-ungdom. Åldersklassen spelar ett eget seriespel. Förening som vill spela Klass: F03/P03 med sitt andralag bland förstalagen måste spela med låst trupp och också få det godkänt av TK. Föreningarna ska önska vilken nivå de vill att lagen ska spela på. Detta anges i det bekräftelsebrev som föreningen skickar in när alla anmälningar är gjorda. Ange om föreningen vill att lagen ska spela i lätt, medel eller svår serie. Flickor och pojkar födda 2004 (c-ungdom) Spelare födda 2004 spelar sitt första år som c-ungdom. Detta är första året som åldersklassen spelar ett traditionellt seriespel. I c-ungdom används inte längre påhängsribban. Förening som vill spela med sitt andralag bland förstalagen måste spela med låst trupp och också få det godkänt av TK. Klass: F04/P04

9 Föreningarna ska önska vilken nivå de vill att lagen ska spela på. Detta anges i det bekräftelsebrev som föreningen skickar in när alla anmälningar är gjorda. Ange om föreningen vill att lagen ska spela i lätt, medel eller svår serie. Flickor och pojkar födda 2005 (d-ungdom) Spelare födda 2005 spelar sammandrag, vilket innebär att lagen träffas 3-5 gånger på en termin och spelar matcher. Inga resultat ska rapporteras till förbundet, därför finns inte resultat och tabeller i resultatportalen. I denna åldersklass finns det möjlighet att döpa lagen efter andra sekvenser än löpnummer, exempelvis geografiska beteckningar eller färger. Istället för att döpa lagen till AIK, AIK 2 och AIK 3 kan föreningen till exempel välja AIK Svart, AIK Gul och AIK Vit. Föreningsnamnet måste alltid vara med. Anmälan till denna åldersklass görs endast för hösten. Inbjudan till vårens spel kommer troligtvis att skickas ut i början av november. I denna klass kan föreningarna välja mellan spel på minihandbollsbana eller på stor bana med påhängsribba. Lag i 05-klassen som ska spela minihandboll kodas annorlunda. I fältet Lagnamn lägger ni till mini. Minilagen i 05-klassen ska numreras i en egen sekvens. Exempel: Spårvägen HF har anmält fyra lag i klassen F05. Två ska spela med nedsänkt ribba och två ska spela på stor plan. Lagen kodas enligt nedan: Lagnamn Publikt namn Spårvägen HF F05 Spårvägen HF Spårvägen HF F05 2 Spårvägen HF 2 Spårvägen HF F05 mini Spårvägen HF Spårvägen HF F05 mini 2 Spårvägen HF 2 Flickor och pojkar födda 2006 (d-ungdom) Spelare födda 2006 spelar i sammandrag, vilket innebär att lagen träffas 3-5 gånger på en termin och spelar matcher. Inga resultat ska rapporteras till förbundet, därför finns inte resultat och tabeller i resultatportalen. I denna åldersklass finns det möjlighet att döpa lagen efter Klass: F05/P05 Klass: F06/P06 andra sekvenser än löpnummer, exempelvis geografiska beteckningar eller färger. Istället för att döpa lagen till AIK, AIK 2 och AIK 3 kan föreningen till exempel välja AIK Svart, AIK Gul och AIK Vit. Föreningsnamnet måste alltid vara med. Anmälan till denna åldersklass görs endast för hösten. Inbjudan till vårens spel kommer troligtvis att skickas ut i början av november. Klassen spelar minihandboll. Handbollfestivalen (e-ungdom) Spelare födda 2007 deltar i något som vi kallar för handbollfestival. Denna åldersklass spelas endast på våren och inbjudan kommer troligtvis att skickas ut i början av november. Mer information om festivalen finner ni på förbundets webbplats.

10 Newbody Cup Newbody Cup (NBC) är en tävling för sista års c-ungdom som spelas parallellt med det vanliga seriespelet. NBC spelas i stegform, vilket innebär att lagen spelar gruppspel och därefter kvalificerar sig för ett nytt gruppspel som spelas en annan helg. Grupperna spelas normalt sett med 4 5 lag i varje grupp. Alla lag deltar i tävlingens tre första steg, vilket således innebär att alla deltagande lag får spela tre gruppspel. Till det fjärde steget kvalificerar sig endast de lag som har lyckats bäst i turneringen. Arrangörer till turneringen utses av. En förening kan inte delta om den inte är beredd att arrangera. Spelhelger för NBC : Steg 1 pojkar : Steg 1 flickor : Steg 2 flickor och pojkar : Steg 3 flickor och pojkar : Steg 4 flickor och pojkar Klass: F03/P03 Liga: Sthf CUP Flick/Sthf CUP Pojk Lagnamn: NBC+<Förening>+<Klass> Distriktsmästerskap Distriktsmästerskapen (DM) i handboll för seniorer och juniorer är en centralt sanktionerad tävling. I DM får endast lag från distriktet delta. Strävan är att på vår webb publicera spelprogrammet för DM-tävlingarna senast 1 juli. DM för seniorer Senior-DM spelas vardagskvällar veckorna Vi förbehåller oss också rätten att i nödfall använda vecka 33. Målet är att garantera alla lag minst två matcher. Stockholms Handbollförbund kommer att utse föreningar att arrangera matchkvällar i sina hemmahallar. En förening kan inte delta om den inte är beredd att arrangera. Är ni intresserade av arrangemang bör ni snarast ta kontakt med oss på tavling@stockholmhandboll.se. DM för juniorer Junior-DM spelas under en helg fredag-söndag augusti. Då junior-dm är en centralt sanktionerad tävling får endast renodlade juniorlag enligt Svenska Handbollförbundets åldersdefinition delta. Säsongen spelas junior-dm för åldersklassen 1997 (och yngre). Det innebär att så kallade Klass: Damer/Herrar Liga: Sthf DM Dam/Sthf DM Herr Lagnamn: DM+<Förening>+<Klass> Klass: Damer J/Herrar J Liga: Sthf DM Dam/Sthf DM Herr Lagnamn: DM+<Förening>+<Klass> överåriga juniorerna som är födda 1996 inte får delta. Om vi inte får tillräckligt många anmälda lag kommer junior-dm att ställas in. Glöm inte sista anmälningsdag onsdag

Serieinbjudan 2015/2016

Serieinbjudan 2015/2016 Serieinbjudan 2015/2016 VIKTIGA DATUM 22 maj: Anmälan ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd nivå 9 juni: Serieindelningsträff

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2015/2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2015/2016 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2015/2016 Viktiga datum 150506 Inbjudan till seriespel skickas ut. Alla anmälningar görs i IBIS av föreningsadministratör. 150522 Sista anmälningsdag. Då skall samtliga

Läs mer

Serieinbjudan 2017/2018

Serieinbjudan 2017/2018 Serieinbjudan 2017/2018 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 12 juni:

Läs mer

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Sida 1 av 5 TÄVLINGSANMÄLNINGAR Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter Seriespelet 2019 DM 2019 DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Samtliga lag som deltog i seriespel 2018 ligger inne i den serie som de ska

Läs mer

Serieinbjudan 2019/2020

Serieinbjudan 2019/2020 Serieinbjudan 2019/2020 VIKTIGA DATUM 19 maj: Serieanmälan/DM arrangör ska vara ÖIBF tillhanda 3 juni: Preliminär serieindelning presenteras 4 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd & Blå nivå 5 juni:

Läs mer

Lägga in lag i TA HUR GÖR JAG?

Lägga in lag i TA HUR GÖR JAG? Detta är manualen för hur du anmäler lag till distriktets seriespel och till spel i DM i de åldersklasser som det är aktuellt. (se inbjudan till seriespel med bilagor för mer information) 1. Förutsättningar

Läs mer

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Västerås uppdaterat: 2015-03-12 Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Nu är det äntligen dags att anmäla lag till utomhussäsongen 2015. Förändringar 2015 Västmanlands Fotbollförbund

Läs mer

Barn och Ungdomshandboll DGHF

Barn och Ungdomshandboll DGHF - Barn och Ungdomslag 2018-2019 Inbjudan och anmälan Barn och Ungdomshandboll DGHF 2018-2019 Kort information om anmälningsförfarande mm. Bilaga 1: Nivåindelning 2018-2019 Bilaga 2: Flickor/Pojkar och

Läs mer

Lägga in lag i TA HUR GÖR JAG?

Lägga in lag i TA HUR GÖR JAG? Detta är manualen för hur du anmäler lag till distriktets seriespel och till spel i DM i de åldersklasser som det är aktuellt. (se inbjudan till seriespel med bilagor för mer information) 1. Förutsättningar

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

SERIE- INBJUDAN 2019/20

SERIE- INBJUDAN 2019/20 SERIE- INBJUDAN 2019/20 NYHETER SÄSONGEN 2019/20 * En ny singelspelare tillåts efter dubblarna i seniorserierna division 4-7 INFORMATION * Stockholms Bordtennisförbunds hemma/borta-serier startar vecka

Läs mer

Manual för tävlingssystemet Organizer. Skapa inloggningskonto. Anmäla och administrera lag

Manual för tävlingssystemet Organizer. Skapa inloggningskonto. Anmäla och administrera lag 2018-01-05 Bo Olsson, SkBBF Manual för tävlingssystemet Organizer Skapa inloggningskonto Anmäla och administrera lag Innehållsförteckning 1 Uppgifter i anmälan av ett lag... 2 2 Skapa inloggningskonto

Läs mer

Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016

Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016 Till distriktets samtliga föreningar 2015.12.16 Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016 Västergötlands Fotbollförbund inbjuder alla distriktets föreningar att att anmäla sig till

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad

TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad TÄVLINGSKONFERENS 21 FEBRUARI 2016 Idrottens Hus, Karlstad Innehållsförteckning Motioner från Värmlands IBF:s Tävlingskommitté Motion 1 Förändring av Lilla VM sida 3 Motion 2 Förändring av senior-dm sida

Läs mer

Tävlings-, utbildningsmöte 2015-05-10 VÄLKOMNA!

Tävlings-, utbildningsmöte 2015-05-10 VÄLKOMNA! Tävlings-, utbildningsmöte 2015-05-10 VÄLKOMNA! Upprop Närvaro Inventering, presentation Tävlingsansvariga: Via baskethotel Utbildningsansvariga Utbildningsmöte 2015-05-10 Utbildning Utbildningsbidrag,

Läs mer

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA SÄSONGEN 2011-2012 INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA Dags att anmäla lag till seriespel säsongen 11/12 Anmälningsavgifterna betalas i samband med anmälan senast den 13/5 2010 De föreningar som inte

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2018 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2018. Följande inbjudningar och

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2017 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2017. Följande inbjudningar och

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

Representationsbestämmelser

Representationsbestämmelser Upplands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gäller för spelåret 2018/2019 Serierna H2 GUD, D1 GUD samt GUD-serierna på ungdomsnivå arrangeras tillsammans med Gästrikland och Dalarna. Säsongen 2018/2019

Läs mer

Ungdomshandboll DGHF

Ungdomshandboll DGHF Inbjudan och anmälan Ungdomshandboll DGHF 2014-2015 Kort information om anmälningsförfarande mm. Bilaga 1: Nivåindelning 2014-2015 Bilaga 2: Laganmälan i TA 2014-2015. (Ny viktig info om hur ni anger ålder

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver:

Tävlingsbestämmelser Junior. Ver: Tävlingsbestämmelser Junior Ver: 2015-09-13 Innehåll Kap. 1. Seriespel Junior... 3 1. Förutsättningar (150701)... 3 2. Förbundsserier (150701)... 3 3. Åldersbegränsningar (150701)... 3 4. Ordinarie lag

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2019 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2019. Följande inbjudningar och

Läs mer

2010-06-11 Sida 1 av 8

2010-06-11 Sida 1 av 8 2010-06-11 Sida 1 av 8 Serieupplägg Inledning När systemadministratören (SIBF) av IDA har satt upp en ny säsong är det dags att lägga upp kommande säsongs seriespel. Systemadministratören kan när som helst

Läs mer

KARLSKRONA DECEMBER LYCKÅ CUP 2013 SVERIGES STÖRSTA INOMHUSTURNERING I FOTBOLL

KARLSKRONA DECEMBER LYCKÅ CUP 2013 SVERIGES STÖRSTA INOMHUSTURNERING I FOTBOLL KARLSKRONA 26-29 DECEMBER LYCKÅ CUP 2013 SVERIGES STÖRSTA INOMHUSTURNERING I FOTBOLL LYCKÅ CUP SVERIGES STÖRSTA INOMHUSTURNERING I FOTBOLL VÄLKOMMEN TILL LYCKÅ CUP 2013 Välkommen till den 34:e upplagan

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Inbjudan till seriespel skickas ut. Alla anmälningar görs i IBIS av föreningsadministratör. Anmälningsfönstret öppnar den 16/5 i IBIS.

Inbjudan till seriespel skickas ut. Alla anmälningar görs i IBIS av föreningsadministratör. Anmälningsfönstret öppnar den 16/5 i IBIS. INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2016/2017 Viktiga datum 160513 Inbjudan till seriespel skickas ut. Alla anmälningar görs i IBIS av föreningsadministratör. Anmälningsfönstret öppnar den 16/5 i IBIS.

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2015 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2015 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2015 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2015. Följande inbjudningar och

Läs mer

Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige

Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige Information om inbjudan och anmälan till seriespel för barn- och ungdomsfotboll i Halland 2019 Hej! Detta dokument riktar sig till föreningens

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2019/2020

SERIEINBJUDAN 2019/2020 SERIEINBJUDAN 2019/2020 Damer, herrar, junior och ungdom 11-16 år Innehåller information inför seriespelet med bl.a. viktiga datum, villkor, avgifter, serieplanering och kvalificerade seniorlag 2019/20

Läs mer

SERIE- INBJUDAN 2016/17

SERIE- INBJUDAN 2016/17 SERIE- INBJUDAN 2016/17 NYHETER SÄSONGEN 2016/17 * I S:t Erikscupens grundspel bryts inte lagmatchen längre när något lag uppnått ointagliga 6 poäng. Samtliga matcher spelas ut och lagmatchen kan sluta,

Läs mer

Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018

Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018 Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018 Under 2017 genomfördes dialogmöten med föreningarnas ungdomsansvariga/ordförande. Dialogmötena under hösten behandlade bl.a. frågan

Läs mer

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar.

Ovetskap om föreskrifterna och regler fritager inte från ansvar. Följande tillägg till SHFs tävlingsbestämmelser för barn och ungdom gäller för Norrbottens Handbollförbund. Föreskrifterna har utfärdats av förbundsstyrelsen. Tävlingskommittén (TK) kan utfärda kompletterande

Läs mer

Gothenburg Open Angereds Arena 7 juni 2014 Kyeorugi och Poomsae

Gothenburg Open Angereds Arena 7 juni 2014 Kyeorugi och Poomsae Gothenburg Open Angereds Arena 7 juni 2014 Kyeorugi och Poomsae Välkommen! Arrangör: Hallasan Taekwondo IF Hamid Hajjari, Mobile: +46 (0)737 39 96 01 Hallasan.taekwondo@yahoo.com Dr. Kamuran Inci, Mobile:

Läs mer

Ungdomshandboll DGHF

Ungdomshandboll DGHF Inbjudan och anmälan Ungdomshandboll DGHF 2017-2018 Kort information om anmälningsförfarande mm. Bilaga 1: Nivåindelning 2017-2018 Bilaga 2: Laganmälan i TA 2017-2018 Vi bjuder härmed in till nästa säsongs

Läs mer

Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen

Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen 2017-18. Max ålder 15 år. (Födda 2002 och senare) Lagen delas in efter den sammanlagda

Läs mer

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR

INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR INBJUDAN OCH ANMÄLAN TILL 2016 ÅRS UNGDOMS- OCH DM-TÄVLINGAR Här kommer inbjudan till Gestriklands Fotbollförbunds Tävlingskommittés fotbollsarrangemang fotbollsäsongen 2016. Följande inbjudningar och

Läs mer

KARLSKRONA 26-29 DECEMBER

KARLSKRONA 26-29 DECEMBER KARLSKRONA 26-29 DECEMBER Karlskrona Lyckå Cup 2014 sveriges största inomhusturnering i fotboll Karlskrona Lyckå Cup 2014 Så här spelas årets upplaga av Karlskrona Lyckå Cup. Sista anmälningsdag 25 november.

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen 2017-02-09 Innehåll Kap. 1. Svenska Cupen... 3 1. Förutsättningar (150913)... 3 2. Anmälan (150913)... 3 3. Uteblivande (150913)... 3 4. Byte mellan klass, lag eller

Läs mer

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX Logga in på www.profixio.com/fx 1) Logga in med din e-postadress och det lösenord som du tidigare har fått på mejl 2) Välj vilken roll du vill logga in som (en

Läs mer

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS!

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS! ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Box 110 52 580 11 LINKÖPING 013 20 33 20 2008-12-11 Till Östergötlands samtliga fotbollsföreningar ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND INBJUDER HÄRMED TILL DELTAGANDE I 2009 ÅRS UNGDOMSSERIER

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL, POOLSPEL OCH KNATTELIGAN SÄSONGEN 2019/2020

INBJUDAN TILL SERIESPEL, POOLSPEL OCH KNATTELIGAN SÄSONGEN 2019/2020 INBJUDAN TILL SERIESPEL, POOLSPEL OCH KNATTELIGAN SÄSONGEN 2019/2020 Ännu en säsong är avverkad och det är nu dags att planera inför säsongen 19/20. Skånes Innebandyförbund har härmed nöjet att inbjuda

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2014 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2018! Lördag och Söndag 20-21/10 Pojkar ca 2004/05, 2007/08 Flickor ca 2006/07, 2008/09 Hortlax och Öjebyns sporthallar. Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Version 2018-11-11 Innehåll 1. Svenska Cupen... 3 1.1. Förutsättningar... 3 1.2. Anmälan... 3 1.3. Uteblivande lag... 3 1.4. Byte mellan klass, lag eller förening...

Läs mer

Ordinarie tävlingsmöte 2011-05-08 VÄLKOMNA!

Ordinarie tävlingsmöte 2011-05-08 VÄLKOMNA! Ordinarie tävlingsmöte 2011-05-08 VÄLKOMNA! Upprop Närvaro Tävlingsansvariga, presentation Tävlingskommittén (TK) TK-chef: Aleksandar Jovanovic Patrik Billqvist Administration: Bo Olsson Agenda Prisutdelning

Läs mer

Seriespelet Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND

Seriespelet Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 STOCKHOLMS GOLFFÖRBUND Seriespelet 2018 Presenterat vid lagledarmötet 21 mars 2018 Tävlingskommittén: Nadja Vigert (TKO) Bengt Norén Tina Sturesson Kansli: Ingela Berglund Maria Magnusson Agenda Maria Möller förbundsordföranden

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

Inbjudan till Ungdomsserier 18 19

Inbjudan till Ungdomsserier 18 19 Inbjudan till Ungdomsserier 18 19 Nordvästra Götalands Bordtennisförbund (NvgBTF) inbjuder föreningarna inom distriktet till seriespel för ungdomar säsongen 2018 19. Max ålder 15 år. (Födda 2003 och senare).

Läs mer

Inbjudan till seriespel skickas ut. Alla anmälningar görs i IBIS av föreningsadministratör. Anmälningsfönstret i IBIS öppnar den 5/5.

Inbjudan till seriespel skickas ut. Alla anmälningar görs i IBIS av föreningsadministratör. Anmälningsfönstret i IBIS öppnar den 5/5. INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2017/2018 Viktiga datum 170428 Inbjudan till seriespel skickas ut. Alla anmälningar görs i IBIS av föreningsadministratör. Anmälningsfönstret i IBIS öppnar den 5/5.

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

Information för deltagande i Kyorugi

Information för deltagande i Kyorugi Information för deltagande i Kyorugi Arrangör: STU tillsammans med KFUM Malmö Taekwondo Tävlingsdatum: Lördag 3 dec kl 09:00-18:00 Plats: Inträde: Baltiska hallen - Eric Perssons väg 100 kr Kontaktperson

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF

Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF Tävlingshandbok Småland-Blekinge HF Uppdaterad 2018-08-10 1 Innehåll 1. Definitioner/terminologi... 3 2. Seniorserier... 4 3. Ungdomsserier... 7 4. Urdragningar... 12 5. DM... 13 6. Säsongsplanering...

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver:

Tävlingsbestämmelser Seriespel. Ver: Tävlingsbestämmelser Seriespel Ver: 2015-08-28 Innehåll Kap. 1. Seriesystemet... 3 1. Förutsättningar (150101)... 3 2. Ordinarie lag (150101)... 3 3. Anmälan (150101)... 4 4. Avbrutet seriespel (150101)...

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 7-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen senast fredagen den 1 april 2016. ANMÄLNINGS P

Läs mer

Anmälan till Blekinge Fotbollförbunds barn- och ungdomsserier

Anmälan till Blekinge Fotbollförbunds barn- och ungdomsserier Anmälan till Blekinge Fotbollförbunds barn- och ungdomsserier Att tänka på Kontrollera att FOGIS är inställd på säsongen 2019 innan du påbörjar din anmälan. Du ändrar säsong under föreningsnamnet uppe

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX

Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX Skövde Taekwon-Do inbjuder härmed till SWEDISH GRAND PRIX En tävling för alla ålderskategorier och alla bältesklasser förutom svartbälten Juniorer och Seniorer. Tid och plats Swedish Grand Prix arrangeras

Läs mer

Arboga Södra IF Arboga den Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna).

Arboga Södra IF Arboga den Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna). Arboga Södra IF Arboga den 2011-03-10 Inbjudan till Arboga Södra IF:s Vänskapsfotboll 2011 (7- och 5-manna). Er förenings yngre lag inbjuds härmed till den sedvanliga Vänskapsfotbollen. I år omfattas den

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund ANMÄLAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 7-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2017 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen. Se manual anmälan via FOGIS! Sista anmälningsdag

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2019/2020

SERIEINBJUDAN 2019/2020 SERIEINBJUDAN 2019/2020 Upplands Innebandyförbund har härmed det stora nöjet att bjuda in till seriespel för säsongen 2019/2020. Serieanmälan ska vara oss tillhanda senast tisdag 21/5. (Gärna tidigare)

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera

Läs mer

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 10/ För följande serier: Junior Elit, Junior Bredd, P 17, P 16 Elit, P 15 Elit samt F 18 och F 17 år

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 10/ För följande serier: Junior Elit, Junior Bredd, P 17, P 16 Elit, P 15 Elit samt F 18 och F 17 år ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Box 110 52 580 11 LINKÖPING 010-476 50 64 2013-11-26 Till Östergötlands samtliga fotbollsföreningar ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND INBJUDER HÄRMED TILL DELTAGANDE I 2014 ÅRS

Läs mer

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Arrangeras av: 3-4 DECEMBER 2016 I BRÄNNKYRKAHALLEN HÄGERSTEN INBJUDAN Spårvägens BTK, Ängby SK, Hammarby BTF inbjuder härmed till Östsvenska mästerskapen

Läs mer

Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11

Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11 2006 Inbjuder till Rallarcupen 2006 All Helgonahelgen 3-4-5/11 Rallarcupen är sanktionerad av Svenska Handboll förbundet samt vårt egna distriktsförbund och genomförs nu för fjärde gången sedan omstarten.

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2017! RÖDA och BLÅA KLASSER Lördag och Söndag 21-22/10 för Pojkar och Flickor ca 2003 till 2008 i Björklunda, Hortlax och Norrmalmia. Välkomna

Läs mer

PM för DM För Lag-DM är tiden valfri, det kan genomföras när som helst under säsongen.

PM för DM För Lag-DM är tiden valfri, det kan genomföras när som helst under säsongen. Köping den 25 juni 2019 Till distrikten PM för DM 2019 Här är de regler och rekommendationer som gäller för DM. Det är distriktets ansvar att utsedd DMarrangör och utsedd lottningskontrollant/öd delges

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2016-2017 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

BARN Anmälan till sammandrag. Alla föreskrifter för 3 mot 3 hittar ni i Spelformsdokumentet!

BARN Anmälan till sammandrag. Alla föreskrifter för 3 mot 3 hittar ni i Spelformsdokumentet! BARN 2019 Anmälan till sammandrag Alla föreskrifter för 3 mot 3 hittar ni i Spelformsdokumentet! Anmälan Anmälan för spel 3 mot 3 sker via FOGIS till Södermanlands Fotbollförbund. Anmälan skall vara oss

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (7) Till: Deltagande Föreningar Luleå 140720 Här kommer serieprogram för: Herrar Div 2, Herrar Div 3, Damer Div 2, Pojkar Röda serier 1 till 11 samt Flickor Röda serier 1 till 5 för säsongen 2014/2015.

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2018-2019 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

Information inför spelåret , ver. 2

Information inför spelåret , ver. 2 Information inför spelåret 2014-2015, ver. 2 Nedan listas förändringar som införs till spelåret 2014-2015 efter beslut av förbundsmöte och SBTF. Stadgeändringar Förbundsmöte vartannat år Från och med 2015

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Arrangeras av: 7-9 DECEMBER 2018 I BRÄNNKYRKAHALLEN HÄGERSTEN INBJUDAN Spårvägens BTK, Ängby SK, Hammarby BTF inbjuder härmed till Östsvenska mästerskapen

Läs mer

Sida 1 av 8 TÄVLINGSANMÄLNINGAR. Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter (sid 2) Seriespelet 2014 (sid 3 & 4) DM 2014 (sid 5) Futsalserier 2014 (sid 6)

Sida 1 av 8 TÄVLINGSANMÄLNINGAR. Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter (sid 2) Seriespelet 2014 (sid 3 & 4) DM 2014 (sid 5) Futsalserier 2014 (sid 6) Sida 1 av 8 TÄVLINGSANMÄLNINGAR Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter (sid 2) Seriespelet 2014 (sid 3 & 4) DM 2014 (sid 5) Futsalserier 2014 (sid 6) DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Samtliga lag som deltog

Läs mer

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017

Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Inbjudan till seriespel i vattenpolo 2016/2017 Svenska Simförbundet (SSF) tillsammans med Poloutskottet samt Tävlingskommittéen för vattenpolo ber härmed att få inbjuda till 2016/2017 års seriespel i vattenpolo

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera anmälningar Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera anmälningar... 3 Administrera

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 4. Skapa lag och anmäla till tävling Tävlande i såväl synkro, par som

Läs mer

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS

Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Inbjudan ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPEN I BORDTENNIS Arrangeras av: 8-9 DECEMBER 2012 I BRÄNNKYRKAHALLEN HÄGERSTEN INBJUDAN Spårvägens BTK, Ängby SK, Boo KFUM inbjuder härmed till Östsvenska mästerskapen i Bordtennis

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

UNGDOM Anmälan till serie- och divisionsspel år och äldre. Alla föreskrifter för 11 mot 11 hittar ni i Spelformsdokumentet!

UNGDOM Anmälan till serie- och divisionsspel år och äldre. Alla föreskrifter för 11 mot 11 hittar ni i Spelformsdokumentet! Anmälan till serie- och divisionsspel 2019 15 år och äldre Alla föreskrifter för 11 mot 11 hittar ni i Spelformsdokumentet! Denna inbjudan avser: - Anmälan till divisionsspel för flickor 15 år (födda 2004)

Läs mer

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF.

I 2 INTERNATIONELLA FÖRBUND OCH ORGANISATIONER I 2.1 Internationella badmintonförbundet heter Badminton World Federation, BWF. I 1 FÖRBUNDETS BENÄMNING Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden förkortas med SBF i detta dokument. Respektive distriktsförbund förkortas SDF. I 2 INTERNATIONELLA

Läs mer

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia RÖDA och BLÅA KLASSER Pojkar/Flickor födda ca -02 till -06 17-18/10 2015 i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia Gröna klasser spelar 14/11 2015 (spelare födda 2007 och yngre) Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

Manual: Administrera evenemang

Manual: Administrera evenemang IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang Innehåll Inledning Om IndTA Om evenemang, tävlingar och tävlingsklasser Hur ska man lägga upp evenemang / tävlingar /

Läs mer

Tävlingsbestämmelser

Tävlingsbestämmelser Västergötlands Schackförbund Tävlingsbestämmelser Reviderade vid Distriktsstyrelsens sammanträde 3 oktober 2015 i Alingsås. Distriktsserien Rätt att delta i Distriktsserien har alla lag som inte deltar

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet

Tävlingsbestämmelser år kap. Tävlingens genomförande. Bilaga 3. Representantskapet Bilaga 3. Representantskapet 2017-12-08 Till: Samtliga föreningar ---------------------------------- Struken text = Förslag till borttagen text Röd text = Förslag till ny text Blå text = ÖLFF:s bestämmelser

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Anmälan till tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA... 3 Krav... 3 Logga in i IndTA...3 Anmäla till tävling (singel)...

Läs mer

Lokala förutsättningar

Lokala förutsättningar Lokala förutsättningar Gäller för spelåret 2018-2019 Kapitel och paragrafindelning åsyftar lokala tillägg eller avvikelser till motsvarande paragrafer i Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser.

Läs mer

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 170321 Tävlingsform: Lagtävling matchspel mellan klubbar anslutna till Upplands Golfförbund (UGF). Tävlingen spelas mellan av klubbarna anmälda

Läs mer

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17

Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Seriekrav Juniorallsvenskan HJ18/DJ16-17 Säsongen 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 1 Åldersklass... 1 Anmälan... 1 Tolkningsordning... 1 SM-spel... 1 Tävlingsstyrelse... 1 Uppgiftsskyldighet...

Läs mer