SD SYD. Uppåt för SD... mars/2013. Nyhetsbrev års val närmar sig med stormsteg - för oss har valarbetet redan börjat!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SD SYD. Uppåt för SD... mars/2013. Nyhetsbrev. 2014 års val närmar sig med stormsteg - för oss har valarbetet redan börjat!"

Transkript

1 Nyhetsbrev SD SYD Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Region Syd mars/2013 Uppåt för SD års val närmar sig med stormsteg - för oss har valarbetet redan börjat!

2 Hej! Partvänner, sympatisörer och övriga... - välkomna till SD-syd s NYA nyhetsbrev med förhoppningsvis intressant och läsvärt innehåll. I fortsättingen kommer ni att få ta del av samlad information från både regionen och distriktet här i nyhetsbrevet, ja faktiskt redan i detta nummer! Utgivningstakten är också den förändrad från hur det var tidigare. Fortsättningsvis kommer nyhetsbrevet att utkomma som månadspublikation med vissa organisatoriska förändringar som skett inom regionfullmäktigegruppen, avseende gruppledarskapet finns det nu förutsättningar för ett tätare och mer kollegialt samarbete mellan våra respektive organisationer inom regionen och distriktet. Vilket bl.a. manifesteras genom att på denna ledarsida så kommer växelvis jag i form av gruppledare för regionfullmäktigegruppen att skriva och växelvis distriktets ordförande. Även om det än så länge är långt kvar till de allmänna valen och Europaparlamentsvalet 2014 så är det inte utan att temperaturen börjar stiga något. Vi har ju redan i år kyrkoval där vi såklart kommer att ställa upp. Viktigt är att ni som är medlemmar i Svenska kyrkan redan nu börjar ställa er in på att rösta i detta val och gärna även engagerar släkt, vänner och bekanta. För det hade varit en prestigeförlust att backa i detta val året innan de allmänna valen. Likaså att ni själva börjar fundera över om ni vill kandidera för vårt parti på någon nivå inför valet 2014 eller om ni känner andra personer som hade varit lämpliga att kandidera. Som det ser ut idag så har vi en stark medvind i opinionsmätningarna och om vårt resultat blir lika bra eller bättre än dessa mätningar så kommer vi att ha många platser som behöver fyllas och då helst med bra och dugliga personer. Att jag skriver detta redan nu är för att valberedningen redan i år kommer att på allvar börja verka med att sätta samman listorna inför valet. Med detta så hoppas jag att SD:syd s nyhetsbrev får ett positivt bemötande av er läsare och att ni kommer att känna er väl informerade om vad som händer i regionen och distriktet trevlig läsning! Avslutningsvis så vill jag passa på så här i årsmötestider att önska alla nya och nygamla företrädare ute i kommunerna och i distriktet lycka till med sina respektive uppdrag under verksamhetsåret! Vänligen Lars-Johan Hallgren, gruppledare SD Region Skåne

3 Innehåll: Vi växer och utvecklas i SD syd Ledarskapsmässa SD firade dom 25 första åren Yrkanden i Regionala tillväxtnämnden Framtidens regionbildning Enkel fråga ställd angående villkoren för personal inom akutsjukvården Behåll medicinhistoriska muséet Möteskonferens med seminarium i Malmö Information från distriktet

4 Vi växer och utvecklas i SD syd Att Sverigedemokraterna växer har ingen kunnat missa. Fler medlemmar och fler aktiva medlemmar gör att vi ständigt får nya krafter att förändra Sveriges politik. En del i att vara ett växande parti under utveckling är förändring av organisationen. För Sverigedemokraterna i Region Skåne har en nyligen genomförd förändring av organisationen kommit att innebära att somliga lämnat uppdrag och andra trätt in i deras ställe. Regiongruppen har fått en ny gruppledare: Lars-Johan Hallgren. Helmuth Petersén har valt att lämna sin tjänst som politisk sekreterare för att istället ägna sig åt kommunpolitik på heltid. Han har efterträtts av två nya politiska sekreterare, Therese Borg och Matthew Bonnor. Helmuth Petersén, numera SD:s tunge man i Trelleborg. Therese Borg. Lars-Johan Hallgren, ny gruppledare. Den tydliga ansvarsfördelningen och det täta samarbetet som nu råder mellan gruppledare, politiska sekreterare och ledamöter i fullmäktige och nämnder ger goda förutsättningar för Sverigedemokraterna i Region Skåne att göra ett ännu bättre politiskt arbete än tidigare, alltid med utgångspunkt i ledorden Förändring, framåt, tillsammans! Matthew Bonnor.

5 Ledarskapsmässa Utställare och seminarier trängdes om uppmärksamheten när Nordens största konferens och mässa för HR och ledarskap gick av stapeln. Från SD var Jens Leandersson och Martin Kirchberg på plats och lyssnade och tog in intryck. Journalisten Anna Bellman var moderator när bland annat Thomas Bodström talade om myglet, makten, medierna och politikens villkor. Bodström var brutalt ärlig och kritiserade korruptionen inom politiken och menade på att riksdagen är omodern i sina system. Särskilt kraftigt angrep Bodström pensionssystemen och riksdagsledamoternas girighet. Jesper Kärrbrink gav en lektion i ledarskap. Passion är avgörande för ledarskap, att brinna för sin sak. Med passion kommer mod och det ger i sin tur innovationsförmåga. Kommunikation, engagemang och närvaro krävs av dig som ledare och det i sin tur bygger företagskulturen. Tyvärr är det för många företag och ledare som dödar motivationen och passionen hos sina medarbetare genom att glömma bort glädjen och humorn på bekostnad av styrning och kontroll. Humor, glädje och känslan av sammanhang är det som driver på för framgång. Thomas Bodström talade om myglet, makten, medierna och politikens villkor, - vilket också är temat i hans nya bok Inifrån. Kärrbrink tog sedan upp nödvändigheten av förändring. En organisation om inte utvecklas i takt med sin omgivning dör ut. Förändring är det enda konstanta inom vetenskapen, förvaltning är oundvikligen död för ditt ledarskap och företaget. Ett annat intressant seminarium höll Tamara Maskovic från företaget Medlingscentrum om konflikthantering. 25 procent av alla chefer överväger att sluta på grund av konflikter som de måste hantera. Konflikter är motsättningar och de är nödvändiga för utveckling. Det är väldigt lite i en konflikt som handlar om sakfråga utan mänskliga relationer först och främst. Skadan vid konflikter är att relationer skadas som går ut över arbetsuppgifterna. För att konflikter ska lösas krävs det att det inte tas ställning för eller emot utan att vara opartisk annars blir du en del av konflikten. Måste leda till skriftliga överenskommelser och absolut inte finnas några tolkningsföreträdare. Oerhört tänkvärd föreläsning. Emma Hernell, United Minds, presenterade en rapport om hur storstäder påverkar människor och hur urbaniseringen påverkar framtiden. Det blev ett starkt Stockholmsfokus i både föreläsningarna och bland utställarna men ändå väldigt lärorikt och givande seminarier. Tamara Maskovic från Medlingscentrum talade om konflikhantering. Foto: Medlingscentrum.

6 SD firade dom 25 första åren Lördagen den 9 februari befann sig ett stort antal av Sverigedemokraternas skånska kommun och regionpolitikerna i Stockholm för att fira partiets 25-årsjubileum. Firandet gick av stapeln på Astoria och inleddes med mingel och välkomstdrink. Därefter bjöd kvällen på middag samt underhållning i form av flera mycket medryckande och minnesväckande tal, lotteri, musik och dans. Stämningen var under hela kvällen mycket god, och det gavs gott om tillfällen för alla festdeltagare att lära känna, och utbyta erfarenheter och åsikter med, partikamrater från hela landet. Vi bjuder på en BILDKAVALKAD från festen - vassego gott folk... Foto 25-års jubileum: SD

7

8

9 Yrkanden i Regionala tillväxtnämnden Vid januari månads sammanträde med Regionala tillväxtnämnden lade Sverigedemokraterna genom Lars-Anders Espert ett ändrings och ett tilläggsyrkande. Ändringsyrkandet rörde Internbudget 2013 och formulerades enligt nedan: I internbudgeten framgår att insatser för att fler utlandsfödda ska få möjlighet till arbete ska ges förtur framför insatser som riktar sig mot de som är födda i Sverige. Vidare finns det i internbudgeten i ett flertal fall pengar avsatta för insatser och projekt som riktar sig enbart mot utlandsfödda. Sverigedemokraterna utgår i alla politiska ställningstaganden från allas lika värde, och från en princip om likabehandling oavsett kön, etnicitet, trosuppfattning, sexuell läggning eller politisk övertygelse. Att såsom i den föreslagna internbudgeten särbehandla människor och ge vissa grupper mer stöd än andra baserat på etnicitet går stick i stäv med allas lika värde och med principen om likabehandling. Med anledning av detta yrkas på att samtliga resurser som i Internbudget 2013 är avsatta för insatser och projekt som enbart är tillgängliga för utlandsfödda istället går till insatser som främjar alla arbetslösas möjligheter till arbete eller eget företagande lika mycket, utan åtskillnad baserat på i vilket land den arbetslösa är född. Sverigedemokraterna utgår i alla politiska ställningstaganden från allas lika värde - och likabehandling. Tilläggsyrkandet rörde ett yttrande som skulle lämnas in angående remissen Förslag till riksintresseanspråk för Trelleborgs hamn och formulerades enligt nedan: Det yttrande som skrivits instämmer vi i. Dock bör ett tillägg göras i yttrandet och därför yrkas på: att följande text eller en text med samma innebörd läggs till på lämpligt ställe i yttrandet: Trelleborgs hamn. Eftersom Trelleborgs hamn är av riksintresse och dess expansion gynnar det svenska näringslivet är det inte rimligt att det så som idag är Trelleborgs kommun som står för borgensåtagandet som följer av expansionen. Istället borde det åligga staten att gå i borgen för expansionen av hamnen. Tyvärr avslogs båda yrkandena, vilket medförde att Sverigedemokraterna reserverade sig mot besluten.

10 Framtidens regionbildning Regionalisering fokuserar för mycket på sjukvård och för lite på regional utveckling. Vid en konferens vid Linnéuniversitetet i Växjö deltog Jens Leandersson (SD) där fördjupning ur ett forskningsperspektiv gavs och diskuterades. Regionbildningsfrågan kräver en kunskapsplattform för det rör om vad gäller styrning, organisering och ekonomi. De tre frågeställningar som avhandlades var: Vad säger forskningen om regionalisering och demokratin? Vad finns det för tidigare erfarenheter från bildandet av regioner? Hur ser frågan ut i ett europeiskt och flernivåperspektiv? Både för och nackdelar lyftes fram under dagen och det gavs inga entydiga svar. Forskningsläget stod i fokus och politikens begränsningar var lagda åt sidan. Stor tyngdpunkt ligger på den ekonomiska utvecklingen, ungdomars utbildningsnivåer, lokala industrins möjligheter och andra frågor som påverkas av regionens administrativa organisation. Ett problem är att regionalisering fokuserar för mycket på sjukvård och för lite på regional utveckling. Det stora hotet är medborgarnas ointresse och okunskap som ger ett demokratiskt underskott. Sammantaget så är det bra att frågan lyfts upp på dagordningen så den kan diskuteras. Det finns inga entydiga svar utan beroende på vilket perspektiv du väljer ger dig svar.

11 Enkel fråga ställd angående villkoren för personal inom akutsjukvården Med anledning av den rapportering som förekommit i medierna angående att 34 sjuksköterskor av 54 på intensivvårdsavdelningen på SUS i Lund har anmält att de vill lämna sina anställningar har Sverigedemokraterna lämnat in en enkel fråga till regionrådet Katarina Erlingson. I slutet på förra året varnade Sverigedemokraterna för att denna utveckling eller snarare avveckling skulle ske, och fick i ett replikskifte höra från Katarina Erlingson att hon inte såg några som helst problem med de förändrade avtalen, och att det inte fanns någon som helst risk för att personalen som en följd av de ändrade villkoren skulle bli upprörda eller lämna sina anställningar. Den fråga som Sverigedemokraterna i regionen nu ställt med anledning av ovanstående lyder enligt nedan: - Medger regionrådet Katarina Erlingson att de försämrade villkoren för personalen verksamma inom akutsjukvården på SUS har fått just de följder som Sverigedemokraterna tidigare varnade för? Ja, det var inte mycket till svar vi fick. För att bilda er en egen uppfattning, besök gärna följande länk:

12 Tomma ord och dimridåer från Region Skånes sida, säger Lennart Cegrell, ordförande i Medicinskhistoriska föreningen. Bergaliden som det såg ut när det begav sig... Kristianstadsbladet 7 februari 2013

13 Möteskonferens med seminarium i Malmö Det anordnas många intressanta konferenser som erbjuder inspiration. Bonus är alla utställare som ger tips och vill sälja in sina företag. Två av de föreläsare som satte störst avtryck var Emma Wiklund och Mia Törnblom. Emma Wiklund berättade om sin resa från fotomodell, programledare, skådespelerska till entreprenör som hon är idag. Hennes tips för att lyckas gäller i alla sammanhang. Omge dig med människor som kan andra saker än vad du själv kan Ta hand och vårda ditt nätverk Tänk långsiktigt och ha tålamod Våga misslyckas och lär dig av misstagen Förstå vad du gör, från golvet Utmana dig själv Du konkurrerar med din omvärld och omvärlden utvecklas ständigt så det måste du med göra. Mia Törnblom är en av Sveriges populäraste och mest uppskattade föreläsare om självkänsla och personligt ledarskap. Törnblom fullkomligt trollband publiken under sin föreläsning om mental träning och om hur vi ska tänka positivt. Ta ansvar för dina behov Vi är inte själva normen utan lyssna även på andra Fokusera på din egen del och inte på andra Sluta jämföra dig med andra Öva på att bekräfta dig själv Behandla dig själv som någon du tycker om Fokusera på positiva saker Mia Törnbloms föreläsning bjöd på många skratt och igenkännande aha-upplevelser. Glädje och att inspirera leder till personlig utveckling. Det går att träna upp självkänsla, våra tankemönster och omedvetna reaktioner påverkar hur vi mår, det vi gör och det vi uppnår och vad vi kan göra för att förändra det. Två helt olika kvinnor som inspirerade och bjöd på sig själva fast på helt olika vis men budskapet var detsamma. Ta ansvar för din egen utveckling och vad du kan göra. Hur du ser på dig själv ser andra på dig med. Sluta upp att jämföra dig med andra och bli den bästa av dig själv istället. / Jens Leandersson Regionråd

14 Information från distriktet Skicka in protokollen från årsmötet. Under januari och februari så har kommunförningarna haft sina årsmöten. När ni som varit sekreterare och justerare i kommunföreningarna fått klart era protokoll är det bara att skicka in dem till distriktet och partisekretariatet. Till protokollet ska ni bifoga protokoll från konstituerande styrelsemöte, revisionsberättelse och röstlängd/närvarolista. Till distriktet så ska de skickas in på adressen som även finns på Syds hemsida: SD Distrikt Syd Box Helsingborg Till riksorganisationen skickas de på följande adress: Sverigedemokraterna att: Partisekretariatet Box Kristianstad SDU Syd Tyvärr har SDU (Sverigedemokratisk ungdom) nekats stöd från Ungdomsstyrelsen, för 2013, vilket för SDU Syd innebär att man inte har möjlighet att söka stöd från Region Skåne eller från de flesta kommuner, där man annars kunde sökt ekonomiskt stöd. SDU Syd är därför beroende av ekonomiskt stöd för sin verksamhet. Därför vill vi från distriktets sida uppmana alla kommunföreningar att se om de har möjlighet att skänka en slant till SDU. Mer information och kontonummer för insättning, kommer inom kort på kommunföreningsmailen. Viktiga datum för Syd Årsmöte samt konstituerande styrelsemöte (1 DS Syd) ?? Konferens/Kickoff med nya styrelsen samt styrelsemöte 2 DS Syd Partisekreteraren träffar Syds styrelse ( & 05 Regionen planerar konferens för regiongruppen) Ordförandeträff (Kristihimmelsfärdsdag) Nationaldagsfirande till Almedalsveckan SDs dag i Almedalen Jimmies sommartal klockan 18.30, Styrelsemöte 3 DS Syd Kyrkovalet, (valvaka?) Ordförandeträff 3, 2013 (Eventuellt större sammankomst) klockan Styrelsemöte 4 DS Syd Ordförandeträff 4, till Landsdagar ( & 26 Budget i Regionfullmäktige) klockan Styrelsemöte 5 DS Syd Ordförandeträff (utse förslag till ny valberedning)

15

Nyhetsbrev SD SYD. juni/2013. Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Region Syd. SD Blekinge besökte Köpenhamnskonferens

Nyhetsbrev SD SYD. juni/2013. Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Region Syd. SD Blekinge besökte Köpenhamnskonferens Nyhetsbrev SD SYD Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Region Syd juni/2013 SD Blekinge besökte Köpenhamnskonferens Bästa partivänner! Nu närmar sig sommaren med stormsteg. Det är en tid för

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN?

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? 7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? MEDLEM Allt startar med medlemmen i föreningen. FÖRENING Medlemmen påverkar föreningen på årsmötet i februari. DISTRIKT Medlemmen tillsammans med föreningen påverkar distriktet

Läs mer

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev Maj 2014 årgång 15 nr 2 Ny styrelse nya tag! Årsmöte valde ny styrelse i februari. Det innebär att Johan Ascard är ny ordförande och efterträder Anders Olsson, som avgick

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

Valårskalendern. Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014

Valårskalendern. Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014 Valårskalendern Kalendarium för partiföreningar och distrikt 2014 Vänsterpartiet 2014 Den här valårskalendern kan förhoppningsvis hjälpa partiföreningarna och distrikten i planeringen av det intensiva

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan Samlat GRepp Samlat GRepp på 4 april 2007 på Storan Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! Vi vill tacka alla som deltog under konferensen den 4 april på Stora teatern det blev en kanondag! Dagen började

Läs mer

Nyhetsblad januari 2012

Nyhetsblad januari 2012 Nyhetsblad januari 2012 Januari månad har knappt gått förbi men julledigheten och nyårsfirandet känns redan långt borta. Jag tar detta som ett bevis på att det går fort när man har roligt! Ett helt nytt

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Kollegiala hälsningar Marita Brodin Kyrkovalets informatör

Kollegiala hälsningar Marita Brodin Kyrkovalets informatör göra utskick riktade till den här viktiga gruppen. Låt oss göra det, låt oss bygga den här kontaktvägen! Exakt hur man gör den här registreringen kommer anvisningar om i ett utskick riktat till ansvarig

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT

FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT Varför en studiecirkel? FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT Studiecirklar har länge bedrivits inom S-kvinnor. Kunskap och lärande är en viktig del av kvinnors frigörelse, därför är studiecirkeln en utmärkt klubbverksamhet.

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson

Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson 8 januari 2018 PIK projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden. FOKUSOMRÅDE Lagar, styrdokument

Läs mer

Handledning för studiecirkel

Handledning för studiecirkel Handledning för studiecirkel Planering av cirkeln Som samordnare och cirkelledare är det din uppgift att tillsammans med gruppen sätta upp ramarna för träffarna och föra dem framåt. Här presenteras ett

Läs mer

ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? ÄR DU PÅ PLATS när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2016 LEDARSKAP i EKONOMI i HR 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 En unik

Läs mer

Chef för personliga assistenter 2013

Chef för personliga assistenter 2013 Chef för personliga assistenter 2013 utvecklas i ditt ledarskap! Att leda på distans konkreta verktyg! Samtalsmetodik, konfliktlösning och professionellt förhållningssätt i olika situationer Uppdatering

Läs mer

Bilaga D: Ledarguiden

Bilaga D: Ledarguiden Bilaga D: Ledarguiden Ledarguiden 2014-09-02 2 (7) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Shogun Halmstads värderingar... 4 2.1. I vår förening ska vi lära barn och ungdomar att ta hänsyn till

Läs mer

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau NYHETSBREV 2011 # 2 Lite klarare luft, lite starkare färger och en härlig energi efter sommarens ledighet. Hoppas att ni också känner så nu när hösten närmar sig. Efter sommarens många möten med vänner

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

4 6 december. Lidingö stadshus. Tre sprudlande dagar för din hälsa och livsglädje! Fri entré. Foto: Mats Högberg

4 6 december. Lidingö stadshus. Tre sprudlande dagar för din hälsa och livsglädje! Fri entré. Foto: Mats Högberg 4 6 december Lidingö stadshus Tre sprudlande dagar för din hälsa och livsglädje! Fri entré Foto: Mats Högberg Livsglädje att leva livet hela livet Det finns så mycket att njuta av och bli glad av i livet,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com Berättare blir man genom att göra två saker så ofta som möjligt: 1. Lyssna. 2. Berätta. I den ordningen. Och omvänt. Om och om igen. Retorik - våra reflektioner kring Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens

Läs mer

Mångfald på Volvo Personvagnar

Mångfald på Volvo Personvagnar Mångfald på Volvo Personvagnar Vår framtida personal Nå framgång genom mångfald och en inkluderande företagskultur Åsa Lindström Corporate Development Diversity Specialist Page 1 Everything designed around

Läs mer

Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015

Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015 Foto: Alina Zienowicz/Wikimedia Commons Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015 Två maxade SMMI-månader sedan sist Mars och april har varit

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

Hej arrangör. Frågor? Via skolval2018.se kan du få svar och kontaktuppgifter till oss.

Hej arrangör. Frågor? Via skolval2018.se kan du få svar och kontaktuppgifter till oss. ARRANGÖRSHÄFTE Hej arrangör Vad roligt att er skola är anmäld till Skolval 2018 och vad kul att just du är arrangör. Er skola kommer genom Skolval ge eleverna chansen att ta ställning och rösta på ett

Läs mer

om demokrati och föreningskunskap

om demokrati och föreningskunskap Lärgruppsplan Vår förening om demokrati och föreningskunskap Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Politisk Målsättning 3 (8)

Politisk Målsättning 3 (8) 2013-10-04 2 (8) Innehåll Politisk Målsättning... 3 Kommunikativa målgrupper... 5 Vår bild av verkligheten... 6 Politiska prioriteringar... 6 Vår bild av oss... 7 Våra kännetecken... 8 Praktiska prioriteringar...

Läs mer

UF 7 Ledarskap och samarbete. Alla i UF tränar si8 ledarskap

UF 7 Ledarskap och samarbete. Alla i UF tränar si8 ledarskap UF 7 Ledarskap och samarbete Alla i UF tränar si8 ledarskap Ledarskap och samarbete Hur får vi alla a8 arbeta åt samma håll? Vad gör vi om någon avviker från den väg som vi har stakat ut? Hur är du själv

Läs mer

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar.

Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar. NYHETSBREV FRÅN GÖRAN ADLÉN tankar om TRENDER juli 2010 Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar. När du gör saker, se till att göra det så lustfyllt som det bara går!

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer

Stolthet& företagande

Stolthet& företagande SFÖ presenterar Stolthet& företagande Inbjudan till SFÖ:s konferens 9 11 maj 2014 i Jönköping Huvudsponsor 2014 Vi i konferensgrupp 2014 hälsar er varmt välkomna till tre dagar i Jönköping med massor av

Läs mer

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun

Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Kompetenskriterier för ledare i Lunds kommun Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare presterar och trivs samt hur

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2018

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2018 Nr 4 år 2018 1(6) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2018 Datum: Närvarande Tjänstgörande ledamöter Anders Hedeborg, mötesordförande 1-8 Anna Nilsson, mötesordförande 9-13

Läs mer

KunskapsDagarna. Välkommen till Kunskapsdagarna!

KunskapsDagarna. Välkommen till Kunskapsdagarna! Välkommen till Kunskapsdagarna! Scandic Uppsala Nord 2018 Välj mellan 7 inspirerande seminarier och inspirerande talare! Vi räknar med stort intresse - så anmäl dig Nu! Vi ser fram emot att träffa dig

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015 Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/ 20 Antal svarande: 7 stycken Har du tidigare deltagit i SKNT:s årskonferens? 44 st 27 st Vad tyckte du om Årskonferensens olika delar? Programinnehållet 4,4

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum E3

PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum E3 PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum Plats och tid 2016-05-10 kl 14.00-16.00 Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Sture Andersson (C) Kjell Bergmark (C) Caroline Cercio (S) Daniela D Angelo Wikström (MP)

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide MEDBORGARDIALOG - en liten guide Medborgardialoger i Orsa kommun - en liten guide Infoavdelningen, Janne Bäckman, december 2010 Vad är en medborgardialog? Det är helt enkelt ett sätt att prata med människor

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Totalt var 54 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra 10 gäster inräknade i summan, så 44 medlemmar deltog. Svarsfrekvensen var den sämsta

Läs mer

Arbetsmiljöenkät 2011

Arbetsmiljöenkät 2011 Arbetsmiljöenkät 2011 SU total Kvalitetsområden Index Kvalitetsområden Diagrammet visar medarbetarnas omdöme på respektive kvalitets område. Bakom varje kvalitetsområde finns ett antal frågor som medarbetarna

Läs mer

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb.

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. 1. Att befästa och stärka S förtroende vad gäller jobbpolitiken. 2. Att stärka S förtroende vad gäller

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus D å har snart en till månad paserat och vi går djupare in i hösten. Här i Göteborgsdistriktet

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum

Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum Vi vill, vi kan, vi ska med hästen i centrum Kunskapsdagar kring hästar och ridsport 14-16 november 2014 Västmanlands- och Södermanlands Ridsportförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, hälsar dig

Läs mer

Stort 30-års jubileum 1983-2013

Stort 30-års jubileum 1983-2013 RSMH Mittpunkten Malmö RIKSFÖRBUNDET FÖR SOCIAL OCH MENTAL HÄLSA Stort 30-års jubileum 1983-2013 Vi är alla människor, ej bara diagnoser Inflytande - Återhämtning - Självbestämmande Välkomna på konferens,

Läs mer

VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT?

VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT? Välkommen till 2014 2014 VAD ERBJUDER BOKORRIDOREN FÖR DIG SOM STUDENT? Bokorridoren vill ge alla studenter en möjlighet att möta näringslivet genom en mässa med aktuella företag inom bygg- och fastighetsbranschen.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun Fastställd på medlemsmöte 2016-12-19 Inledning I vår kommun är alla välkomna och här sätter vi människan främst. Vi lever i en föränderlig värld där tidigare

Läs mer

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig?

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? Foto Maria Pålsson Svalövs kommun Välfärdsberedningen Maj 2010 1 Innehåll Sammanfattning 3 Bakgrund och syfte

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Diskriminering och fördomar. Alla skall ha rätt att bli behandlade lika.

Diskriminering och fördomar. Alla skall ha rätt att bli behandlade lika. Diskriminering och fördomar Alla skall ha rätt att bli behandlade lika. Om arbetet Vi är två ungdomar som har sommarjobbat med Agenda 21 och folkhälsofrågor under fyra veckor. Som eget arbete valde vi

Läs mer

Politisk påverkan och Sverigedemokraterna Analys 20101115

Politisk påverkan och Sverigedemokraterna Analys 20101115 Politisk påverkan och Sverigedemokraterna Analys 20101115 Om Sektor 3 och United Minds United Minds är ett analys- och rådgivningsföretag med huvudkontor i Stockholm. Genom undersökningar och analyser

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

Sommar och marknader

Sommar och marknader N y h e t s b r e v September 2015 Nyheter & Information från Sverigedemokraterna Distrikt Syd Sommar och marknader Ordföranden har ordet Hej Sverigevänner! Nu är äntligen sommaren över... höll jag på

Läs mer

Valberedningens förslag till partistyrelse

Valberedningens förslag till partistyrelse Valberedningens förslag till partistyrelse Partiordförande Jimmie Åkesson Ort: Sölvesborg Ålder: 32 år Motivering: Jimmie har gjort ett fantastiskt arbete som partiets ordförande i drygt sex år, han har

Läs mer

Nyhetsbrev SD Gävleborg. Almedalen special

Nyhetsbrev SD Gävleborg. Almedalen special Nyhetsbrev SD Gävleborg Almedalen special Distriktsordförande Roger Hedleud har ordet... Par vänner! Sommaren har passerat. För många innebär sommaren vila och semester. Jag vill framhålla alla de som

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

"Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor

Rätt sagt på rätt sätt retorik för kvinnor Antalet platser till seminariet är begränsat anmäl dig direkt "Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor En av Sveriges bästa seminarieledare! Barbro Fällman är pedagog, författare och expert på området

Läs mer

Byrån mot diskriminering i Östergötland

Byrån mot diskriminering i Östergötland - För det är ju så vi heter nu;! Det beslutades på årsmötet som hölls den 26 mars. Namnbytet understryker byråns strävan att utveckla arbetet i hela länet. Vi vill att fler östgötar ska veta att vi finns

Läs mer

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig!

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Det här är en broschyr som beskriver vad ST erbjuder chefsmedlemmar. Den riktar sig både till dig som redan är chefsmedlem i ST och till dig som vill

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista

Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Protokoll för extra årsmöte Piratpartiet Lund, 2006-12-20 Närvarolista Johan Sånesson, Anders Hedberg och Martina Johansson (via telefon) Beslutsärenden 1. Mötet öppnades Johan Sånesson hälsade välkommen

Läs mer

program synapsen ledarskapsdagar i Halland

program synapsen ledarskapsdagar i Halland program synapsen ledarskapsdagar i Halland 16-17 april 2015 HoTel TYlÖsaNd Målgrupp: Chefer, ledare och politiker samt specialister inom Hr. Välkommen till 2015 års upplaga av synapsen, som är en etablerad

Läs mer

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING A FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING TILL INTERVJUPERSONEN: Om Ni är man, svara på frågorna i GS1. Om Ni är kvinna, svara på frågorna i GS2. GS1. MÄN: Här beskrivs kortfattat några personers egenskaper.

Läs mer

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared FÖRELÄSNINGAR MODESHOW KONTAKTER INSPIRATION ETABLERINGAR HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 MODESHOW MED BUTIKER INSPIRERANDE FÖRELÄSARE Fotograf: Gekås Ullared VÄLKOMMEN TILL HANDELNS

Läs mer

för chefer och handläggare

för chefer och handläggare LSS 2016 för chefer och handläggare kunskap utveckling inspiration Självbestämmande i praktiken erhåll verktyg för att öka brukarens delaktighet och inflytande Maximera nyttan med valbara föreläsningar!

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Samlade artiklar i skånsk media angående delegation till Guangdong hösten 2008 1

Samlade artiklar i skånsk media angående delegation till Guangdong hösten 2008 1 Samlade artiklar i skånsk media angående delegation till Guangdong hösten 2008 1 Kristianstadsbladet Regionpolitiker till Kina i höst Publicerad: 7 juni 2008, 01:15 Regionstyrelsen planerar en delegationsresa

Läs mer

Hoppas ni får en underbar sommar!

Hoppas ni får en underbar sommar! juni 2015 Till alla Klippan-sektioner Hej alla vänner i Klippan-sektionerna! brev Bild från Almedalen Foto: Mikael Svedberg Nu kanske ni inte träffas så ofta när sommaren är här? Då kan du ta med nyhetsbrevet

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej!

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej! 2015-03-07 E-information 2015/1 Hej! Vi närmar oss med stormsteg årets Tattoo som kommer att bli lite annorlunda. Det handlar mycket om att, trots ökade kostnader, få det att gå ihop så det gäller att

Läs mer

Nya perspektiv på invanda mönster. aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar

Nya perspektiv på invanda mönster. aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar Nya perspektiv på invanda mönster aktivt medarbetarskap Ledardagar Medarbetardagar Planeringsdagar Vargen är den art som mest liknar oss människor i flockens uppbyggnad och som vi därför valt att använda

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Boksammanfattning. Våga leda modigare! Om författaren. Egen erfarenhet och andras. Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

Boksammanfattning. Våga leda modigare! Om författaren. Egen erfarenhet och andras. Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd. Boksammanfattning Våga leda modigare! Om författaren Malin Trossing har en gedigen bakgrund som ledare inom olika branscher och började sin chefsbana redan vid 26 års ålder. Hennes första bok Våga leda

Läs mer