CHECKLISTA FÖR HANDLEDARE OCH DOKTORAND INFÖR SPIKNING OCH DISPUTATION MM.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CHECKLISTA FÖR HANDLEDARE OCH DOKTORAND INFÖR SPIKNING OCH DISPUTATION MM."

Transkript

1 CHECKLISTA FÖR HANDLEDARE OCH DOKTORAND INFÖR SPIKNING OCH DISPUTATION MM. Reviderad Tanken med denna checklista är att samla all information och rutiner som man som handledare och doktorand behöver känna till inför en spikning och disputation mm. Om ni skulle upptäcka att något saknas uppskattar vi om ni hör av er till någon av oss så vi har möjlighet att lägga till det i listan. Framställning av avhandling Senast fyra månader innan disputationen tar doktoranden kontakt med trycksaksredaktörerna på Örebro universitet ang. framställning av avhandlingen genom att fylla i webbformuläret Formulär för planering av avhandlingsarbetet (se tidsplan) som du finner under länk Här finner du som doktorand även annan information som är bra att känna till i frågan. Meddela trycksaksproduktionen till vilken adress avhandlingarna ska levereras. Det trycks alltid två spiralförsedda exemplar av avhandlingen, dessa är avsedda till opponent och respondent. Bokning av lokaler mm vid USÖ: För att boka lokal till disputation och betygsnämnd på USÖ tar handledaren kontakt med sekreterare Ann-Charlotte Sundh-Persson, ann-charlotte.sundpersson@orebroll.se, så snart som möjligt. Hon brukar även ordna med beställning av lunch (kliniken brukar stå för kostnaden) till opponent, betygsnämnd m.fl. samt mingelmat. vid Örebro universitet: För att boka lokal till disputation och betygsnämnd på Örebro universitet, kontaktar handledaren ansvarig forskningsadministratör så snart som möjligt. Vi hjälper även till med beställning av lunch till opponent, betygsnämnd m.fl. samt mingelmat. Biomedicin, Handikappvetenskap samt Medicinsk handikappvetenskap: Ina Johansson, ina.johansson@oru.se, telefon Upprättad /Åsa Berglind 1 (5)

2 Idrott, Idrott med inriktn fys/med samt Vårdvetenskap: Nina Nilsson, telefon: Kirurgi och Medicin: Åsa Berglind, telefon Regler vid disputation När ni enats om ett datum för disputationen är det viktigt att du som handledare läser igenom vilka regler som gäller vid en disputation. Dessa hittar du under punkt 15.3, s , "Regelhandboken för forskarutbildning vid Örebro universitet" eller i pdfdokumentet "Information om förslag och beslut om disputation", se länk Observera! I samband med detta, meddela ansvarig forskningsadministratör om ert planerade datum och tid, hör samtidigt efter om ert planerade datum samt tid är ledigt och inte krockar med annan disputation inom samma ämne. Fakulteten som är beslutande organ tillåter nämligen bara en disputation åt gången inom samma ämne, d.v.s. max en på förmiddagen och en på eftermiddagen under samma dag. Ni kan givetvis ansöka om disputation samma datum och tid som annan disputation inom samma ämne, men då är det viktigt att ni till er ansökan skriver en motivering till varför ni vill att disputationen ska vara just det datumet och den tiden. Det finns dock en risk att ni får avslag på er ansökan om den krockar med en annan. Arvode till opponent/ersättning för resor mm. till opponent och ledamöter Se s i "Regelhandboken för forskarutbildning vid Örebro universitet" under samma länk som ovan. Det finns även ett akademichefsbeslut som reglerar detta, kontakta ansvarig forskningsadministratör för information. Observera! Tag kontakt med ämnesansvarig om ni beräknar att den totala kostnaden för arvode, resor mm. kommer överstiga det belopp som akademin erhåller i efterhand ur forskningsanslaget (se s. 45). Ansökan om disputation Efter att ni enats om ett datum för disputation och att opponent samt ledamöter tackat ja till förfrågan måste en ansökan om disputation göras. Det görs genom att handledaren fyller i blanketten "Blankett för förslag och beslut om disputation" under samma länk som ovan. Handledaren skickar blanketten tillsammans med bifogade handlingar (anges i blanketten) till ämnesansvarig som är föredragande i ärendet. Handledaren meddelar samtidigt forskningsadministratören om namn, e-postadress och adressuppgifter till opponent och ledamöter. Ämnesansvariga: Medicin: Peter Engfeldt, Allmänmedicinskt forskningscentrum, USÖ, peter.engfeldt@orebroll.se Kirurgi: Olle Ljungqvist, Kirurgiska kliniken, USÖ, olle.ljungqvist@oru.se Biomedicin: Allan Sirsjö, Örebro universitet, allan.sirsjo@oru.se Upprättad /Åsa Berglind 2 (5)

3 Idrott: Christer Ericsson, Örebro universitet, Idrott inriktn fys/med: Fawzi Kadi, Örebro universitet, Handikappvetenskap: Berth Danermark, Örebro universitet, Medicinsk handikappvetenskap: Claes Möller, Audiologiska kliniken, USÖ, Vårdvetenskap: Ann Langius-Eklöf, Örebro universitet, Ämnesansvarig föredrar ärendet för akademichef Ulf Tidefelt som tillstyrker ärendet. Därefter skickas blanketten till fakultetsnämnden för beslut. Handlingarna ska vara fakultetsnämnden tillhanda senast 2 månader innan disputationen. Beslutet meddelas er via e-post. Information till opponent, ledamöter och ordförande Ansvarig forskningsadministratör skickar e-postmeddelande till opponent och betygsnämndsledamöter och bifogar: - Beslut om disputation (Ansökan/beslut om disputation, underskriven av dekanus). - Dokumentet Information till opponenter och betygsledamöter inför disputation vid Örebro universitet (finns även en engelsk version), som finns under samma länk som ovan. - Välkomstbrev från universitetet med erbjudande om hjälp med att boka resa m.m. Om de själva väljer att boka sina resor ersätter vi dem för billigaste färdsätt. Distribution av avhandlingen Ansvarig forskningsadministratör skickar avhandlingen till opponent (ett spiralex.) och ledamöter i betygsnämnden. Doktoranden distribuerar avhandlingen till berörda personer inom akademin, andra lärosäten och eventuellt övriga kontakter. Spikningar Två spikningar ska ske på Örebro universitet. Se information om spikning under punkt 15.4, s i "Regelhandboken för forskarutbildning vid Örebro universitet", under samma länk som ovan: * En s.k. elektronisk spikning ska ske i så god tid att uppgifterna kan publiceras senast fem veckor innan disputationen, se länk registreraspikapublicera/. Ni kan alltid kontakta epublicering@oru.se om frågor kring detta. Om ett akut problem uppstår, ring systemadministratör Per Funke, * Senast tre veckor innan disputationen ska en spikningsceremoni hållas på Örebro universitet (förslagsvis kl eller 15.00) där doktoranden kort presenterar sitt arbete. Ni behöver här utse en person som håller i ceremonin och säger några ord (brukar vara ca 5-10 min), vanligtvis akademichef, ämnesföreträdare eller handledare. Kontakta ansvarig forskningsadministratör i god tid innan spikningen med önskemål om datum, tid samt vem som tillfrågats och utsetts hålla i ceremonin. Upprättad /Åsa Berglind 3 (5)

4 Ceremonin hålls på 2:a våningen i Prismahuset (vid huvudentrén) i ÖU:s offentliga lokaler. Tanken med att ceremonin hålls i offentliga lokaler är att den ska vara närvarande i verksamheten samt vara lättillgänglig. Ljudnivån kan ibland bli hög då det passerar en del studenter, använd därför gärna den mikrofon som kommer att finnas på plats. När ceremonin är klar inbjuder ceremonihållaren åhörarna till kaffe och tårta i personalrummet på Akademicentrum P, 1:a vån. i Prismahuset (ligger i nära anslutning till spikningsceremonin). Tårta bekostas av Hälsoakademin och beställs av ansvarig forskningsadministratör. Välkommen att ta med anhöriga/vänner till ceremonin och fikat. Meddela gärna hur många som kommer. Ansvarig forskningsadministratör ser till att ett exemplar av avhandlingen, spik och hammare finns på plats så att doktoranden kan spika upp sin avhandling på Hälsoakademins spikningstavla. Doktorander på USÖ: En spikningsceremoni hålls även på USÖ, kontakta överläkare Curt Tysk ang. detta, curt.tysk@orebroll.se. Pressmeddelande Ni kommer att bli kontaktade av någon av ÖU:s forskningskommunikatörer ang. pressmeddelande av avhandlingen. Om ni själva önskar komma i kontakt med någon av dem, ring eller skicka en e-post till Ingrid Lundegårdh, , ingrid.lundegardh@oru.se eller Linda Harradine, , linda.harradine@oru.se. Blanketter som används vid disputationen Några dagar innan disputationen sammanställer ansvarig forskningsadministratör en mapp innehållande protokoll, Ladoklistor för underskrift av huvudhandledaren och ordföranden, arvodesblankett för opponent mm. Mappen överlämnas till ordföranden i samband med disputationen. Presentationsmaterial/ÖU:s logga vid disputation Om PowerPoint kommer användas vid disputationen ska föreläsningsmall med Örebro universitets logga användas, se länk stöd/service, mallar och informationsmaterial presentationsmallar - Powerpoint. Om OH-bilder kommer visas används Örebro universitets logga, se logotyper - akademier, under samma länk som ovan. Ovanstående länk går till Örebro universitets intranät Inforum. Kontakta ansvarig forskningsadministratör om du saknar inloggningsuppgifter. Examensbevis För att få ut examen ska Blankett för begäran om examensbevis, fyllas i och skickas in, se länk Upprättad /Åsa Berglind 4 (5)

5 Universitetets årshögtid Universitetet invigdes av statsminister Göran Persson den 6 februari Den 7 oktober samma år fattade universitetsstyrelsen ett beslut att universitetet fortsättningsvis skulle arrangera en årshögtid på den lördag i februari månad som ligger närmast invigningsdagen. Örebro universitets årshögtid omfattar sedan dess doktorspromotion, professorsinstallation samt utdelning av priser. För mer information och kontaktuppgifter, se länk //Åsa Berglind, Ina Johansson och Nina Nilsson Forskningsadministratörer vid Hälsoakademin, Örebro universitet Upprättad /Åsa Berglind 5 (5)

Information till. betygsnämndsledamöter, opponent och. disputationsordförande. inför disputation. Innehåll. Dnr 1-408/2013

Information till. betygsnämndsledamöter, opponent och. disputationsordförande. inför disputation. Innehåll. Dnr 1-408/2013 Dnr 1-408/2013 Information till betygsnämndsledamöter, opponent och disputationsordförande inför disputation Innehåll Inledning... 1 Betygsnämnd... 1 Förhandsgranskning... 2 Examination... 3 Opponent...

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

Checklista för disputationer vid institutionen för historia och samtidsstudier

Checklista för disputationer vid institutionen för historia och samtidsstudier Checklista för disputationer vid institutionen för historia och samtidsstudier Regler och rutiner kring forskarutbildningen vid Södertörns högskola finner ni på intranätet under Dokument/Handböcker/Forskarutbildning

Läs mer

Domarassistenten.com. - en introduktion för domare

Domarassistenten.com. - en introduktion för domare Domarassistenten.com - en introduktion för domare Innehåll 1. Introduktion 2. Vad förväntas av mig 3. Inloggningsuppgifter 4. Menyn 5. Återbudsmatcher 6. Mina matcher 7. Hur fungerar matchtillsättningen?

Läs mer

Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna

Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN 2013-03-12 Revidering: 2015-03-17 Dnr: DUC 2013/723/10 Gäller fr.o.m. 2013-03-12 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet. Fastställd av rektor 2013-09-10 Dnr: UmU 500-953-13. Typ av dokument:

Regler för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet. Fastställd av rektor 2013-09-10 Dnr: UmU 500-953-13. Typ av dokument: Regler för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2013-09-10 Dnr: UmU 500-953-13 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Ansvarig enhet: Regel Rektor 2013-09-15

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Förord Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10 Lathund Webbanmälan till vidareutbildningar 2012-02-10 1 OBS! För att denna instruktion ska fungera måste du ha skaffat dig en inloggning på MSB:s hemsida och har meddelat utbildning@msb.se den registrerade

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM 1 (5) INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM 1. PERSONUPPGIFTER Efternamn Förnamn Personnummer Gatuadress Postadress Telefon, arbetet Upprättad (datum) Reviderad (datum) Telefon,

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik Ämnesbeskrivning

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik Ämnesbeskrivning Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt i universietets lokala regler för utbildning på forskarnivå. I universitetets arbets-, besluts- och delegationsordningar

Läs mer

Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå

Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå December 2015 Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå 2015 Instruktion för webbrapportering Innehåll 1. Allmänt... 2 2. Viktig information inför ifyllandet

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kallelse till årsmöte 2015 Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne Datum: 21 mars 2015 Tid: 13.00 Plats: Spannmålsgatan 9 291 32 Kristianstad Information Lokalen är fullt tillgänglig och i närheten av tågstationen.

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Hämtning och öppning av en arbetstagares e-post

Hämtning och öppning av en arbetstagares e-post 28.4.2014/JW Anvisning Bekräftat: Samarbetsförfarande: Samarbetskommissionen 19.3.2014 Bekräftat av: Granskat: Ledningsgruppen för informationssäkerhet 24.4.2014 Hämtning och öppning av en arbetstagares

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN

RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN 1 (5) BESLUT 2013-12-10 Humanistiska fakultetsnämnden Dnr SU FV-1.1.2-2802-13 RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN (fastställda av Humanistiska fakultetsnämnden 2003-11-11, reviderade

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Nationalekonomi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Nationalekonomi Fastställt datum 2013-01-31 Fakultetsstyrelsen Ekonomihögskolan Dnr FAK 2011/629 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för

Läs mer

Handbok för administration av konst- och kulturutbildning

Handbok för administration av konst- och kulturutbildning Handbok för administration av konst- och kulturutbildning november 2015 Innehållsförteckning Att administrera en konst- och kulturutbildning... 3 En utbildning från start till slut... 4 1. När utbildningen

Läs mer

BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j )

BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j ) Blankett fastställd av social- och hälsovårdsministeriet 1 (9) (fyll i på blankettens språk) BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j ) 1. Patientens personuppgifter Efternamn Förnamn

Läs mer

Bilaga 1: Urval vid anställning av doktorand vid Akademin för utbildning, kultur och kommunikation

Bilaga 1: Urval vid anställning av doktorand vid Akademin för utbildning, kultur och kommunikation Sida 1 av 6 Bilaga 1: Urval vid anställning av doktorand vid Akademin för utbildning, kultur och Utlysningens titel (Var vänliga bifoga utlysningen som finns på hemsidan.) Beredningsgruppens medlemmar

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Byggteknik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Byggteknik Fastställt datum 2014-09-12 Fakulteten för teknik Dnr 2014/294 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Värderingsförmåga och förhållningssätt - visa förmåga att göra forskningsetiska bedömningar i sin egen forskning,

Värderingsförmåga och förhållningssätt - visa förmåga att göra forskningsetiska bedömningar i sin egen forskning, STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I STATISTIK VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 070531. 1. Mål för utbildningen Den nya examensordningens krav för doktorsexamen

Läs mer

Antagningsordning GIH

Antagningsordning GIH Diarienummer: 40-355/11 Datum: 2013-12-05 Beslutad av HS 2013-12-05 Gymnastik- och idrottshögskolan Lidingövägen 1 Box 5626 114 86 Stockholm Tel 08 402 22 00 Fax 08 402 22 80 www.gih.se info@gih.se 2(12)

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN

RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN 1 (5) BESLUT 2014-05-06 Humanistiska fakultetsnämnden Dnr SU FV-1.1.2-2802-13 RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN Fastställda av Humanistiska fakultetsnämnden 2013-12-10 och reviderade

Läs mer

Användarhandbok för e-curia

Användarhandbok för e-curia Användarhandbok för e-curia Detta är en handbok för användare av datasystemet e-curia. Här beskrivs hur inlagor, domar och beslut kan utväxlas med kanslierna vid de domstolar som tillsammans utgör Europeiska

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN

RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN 1 (6) BESLUT 2014-09-02 Humanistiska fakultetsnämnden Dnr SU FV-1.1.2-2802-13 RIKTLINJER FÖR DISPUTATIONER VID HUMANISTISKA FAKULTETEN Fastställda av Humanistiska fakultetsnämnden 2013-12-10, reviderade

Läs mer

Information rörande forskarutbildningen vid Dans och Cirkushögskolan

Information rörande forskarutbildningen vid Dans och Cirkushögskolan Information rörande forskarutbildningen vid Dans och Cirkushögskolan Mer utförlig information rörande doktoranders rättigheter och skyldigheter finns att hämta på http://www.doktorandhandboken.nu Syftet

Läs mer

Handbok för rekryteringsprocess för lärare och forskare vid X-högskolan

Handbok för rekryteringsprocess för lärare och forskare vid X-högskolan Handbok för rekryteringsprocess för lärare och forskare vid X-högskolan Beredning av befordran av lärare och anställningar som lärare Dnr... X-högskolan 2012-00-00 Rekrytering, karriär och karriärvägar

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015

Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015 December 2015 Doktorander vid forskarskolor för lärare hösten 2015 Instruktion för webbrapportering Innehåll 1. Allmänt... 2 2. Viktig information inför ifyllandet av listan... 2 3. Information om vad

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag AKTUELL 2016-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritidskontoret Hörby Kommun 1 Inledning 1 Följande bidrag går att söka på webben.1 Logga in..2 Dokumenthantering..3

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Hjälptext för VINN NU

Hjälptext för VINN NU VINN NU ansökansblankett 2011 Hjälptext för VINN NU Ann Louise Persson Hjälp för sökande till VINN NU: En VINN NU ansökan är sällan en fortsättning på ett tidigare projekt, lämna rutan tom. Projekttitel:

Läs mer

2.2 Examina Högskoleexamina med år, ämne, plats. Kopia av bevis endast avseende högsta examen bifogas. Docentkompetens. Kopia av bevis bifogas.

2.2 Examina Högskoleexamina med år, ämne, plats. Kopia av bevis endast avseende högsta examen bifogas. Docentkompetens. Kopia av bevis bifogas. BESLUT 2011-03-14 Dnr SU 601-0358-11 Handläggare: Ann-Charlotte Östblom Personalspecialist Personalavdelningen Mall för ansökan om anställning som lärare vid Stockholms universitet. Gäller även ansökan

Läs mer

2.0 Vilka är användare av tjänsten? 2. 3.0 Vad menas med blindskrift? 3

2.0 Vilka är användare av tjänsten? 2. 3.0 Vad menas med blindskrift? 3 Här hittar du vanliga frågor och svar avseende den av Post- och telestyrelsen (PTS) upphandlade posttjänsten för portofri befordran av blindskrift. Frågor och svar Sida 1/9 Innehåll 1.0 Bakgrund och syfte

Läs mer

ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD

ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD Trupptävlingskommittén Syd 1. Anmälan Alla lag ska senast 6 veckor före tävlingsdatum ha anmält sig på Gymnastikförbundet Syds hemsida. Efter det går det att göra

Läs mer

Manual för uppdatering av föreningsuppgifter

Manual för uppdatering av föreningsuppgifter Manual för uppdatering av föreningsuppgifter Föreningar ska från och med 2015-01-01 uppdatera uppgifter via nätet. För att ni ska vara en godkänd/bidragsberättigad förening krävs att ni uppdaterar och

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista

Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista Nominering - Årets Miljösatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Miljösatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Mälardalens avlopp i kretslopp Projektägare: Lantbrukarnas

Läs mer

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet Dnr U2013/304 Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet 1. Beslut Föreskrifter rörande konstnärlig utbildning på forskarnivå respektive tillträde till

Läs mer

Att starta en Förening ansluten till Svenska Bob och Rodelförbundet

Att starta en Förening ansluten till Svenska Bob och Rodelförbundet Att starta en Förening ansluten till Svenska Bob och Rodelförbundet Innehåll Instruktioner vid uppstartande av förening inom Bob och Rodelförbundet... 3 Föreningens Checklista vid uppstartande av förening....

Läs mer

Upprättande av en individuell studieplan och byte av handledare i utbildning på forskarnivå

Upprättande av en individuell studieplan och byte av handledare i utbildning på forskarnivå BESLUT 1(5) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Teresa Edelman 08-563 085 34 teresa.edelman@uk-ambetet.se Karlstads universitet Rektor 651 88 Karlstad Upprättande av en individuell studieplan och

Läs mer

Permutation av Stiftelsen Hilmar Olséns minnesfond

Permutation av Stiftelsen Hilmar Olséns minnesfond TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-12-04 KS 2014/0921 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Permutation av Stiftelsen Hilmar Olséns minnesfond Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Riksomfattande tävling i kunskaper och färdigheter för döva husmödrar

Riksomfattande tävling i kunskaper och färdigheter för döva husmödrar -affisch -tävlingsinbjudan -program Riksomfattande tävling i kunskaper och färdigheter för döva husmödrar -möteskallelse -anmälning -tävlingsregler 17.10.2015 Peltolan koulu, Näckrosvägen 27 b Dickursby,

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Energisystem

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Energisystem Högskolan i Gävle 2011-09-15 Forskarutbildningsnämnden Beslut Allmän studieplan Dnr 2011/1322 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i (Dnr 2011/1322) Gäller fr.o.m. 2011-09-15. Ämnesansvarig:

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap Fastställt datum 2012-05-09 Fakultetsnämnd FNT Dnr FAK 2012/157 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Anvisning för blanketten nybildad ungdomsförening

Anvisning för blanketten nybildad ungdomsförening Anvisning för blanketten De här föreningarna hittar du i föreningsregistret: 1 Föreningar som tillhör godkänd riksorganisation. 2 Föreningar av allmänt intresse (efter prövning). Så här fyller du i blanketten

Läs mer

Ansökan om att inrätta forskarutbildningsplats vid IKE

Ansökan om att inrätta forskarutbildningsplats vid IKE Ansökan om att inrätta forskarutbildningsplats vid IKE (för krav vad gäller huvudhandledare se fotnot 1) ns roll i handledningen (procent av total handledningstid, frekvens i möten med forskarstuderanden,

Läs mer

Statligt LOK-stöd från 2014

Statligt LOK-stöd från 2014 Statligt LOK-stöd från 2014 Förändringar Nedan följer en sammanställning av förändringarna i de nya statliga LOK-stödsföreskrifterna jämfört med de gamla. Gamla (till 31 dec 2013) Nya (från 1 jan 2014)

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2016

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2016 1(9) SLU ID:ua.2016.1.1.1-438 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen Handläggare:

Läs mer

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Uppdatering: Datum för anmälan för boende samt datum för middag. Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Examensarbetet ska ni genomföra på det universitet som ni är

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska

Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska = Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 18 januari 2008. Studieplanen kompletteras med följande dokument,

Läs mer

Elektronisk hantering, förvaring och delning av examenstillfälles specifika bedömningsmaterial (dokument, video) på Office 365

Elektronisk hantering, förvaring och delning av examenstillfälles specifika bedömningsmaterial (dokument, video) på Office 365 Elektronisk hantering, förvaring och delning av examenstillfälles specifika bedömningsmaterial (dokument, video) på Office 365 Grundexamen inom hästhushållning 2015 AXXELL UTBILDNING AB Maria Wikström

Läs mer

Studieplan för licentiatexamen i spanska

Studieplan för licentiatexamen i spanska = Studieplan för licentiatexamen i spanska Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 2 januari 2008. Studieplanen kompletteras med följande dokument, tillgängliga

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02

Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02 Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02 1. Mål för utbildningen Utbildningen på forskarnivå i kriminologi syftar till att ge den studerande fördjupade kunskaper

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Allmän studieplan för Innovation och design vid Mälardalens högskola

Allmän studieplan för Innovation och design vid Mälardalens högskola 1 (12) Dnr. MDH 3.1.2-265/14 Allmän studieplan för Innovation och design vid Mälardalens högskola Gäller för alla doktorander antagna till forskarutbildningsämnet från och med 2014-09-11 samt för doktorander

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ÖREBRO UNIVERSITET Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i HANDIKAPPVETENSKAP Disability Science Studieplanen är utfärdad den 16 mars 2010 (dnr CF 62-642/2008). 1 Den har senast ändrats den 11

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Att bli DOCENT vid LiTH. Anvisningar, kommentarer och råd Lars Eldén (Tidigare versioner: Dan Loyd, Ulf Nilsson)

Att bli DOCENT vid LiTH. Anvisningar, kommentarer och råd Lars Eldén (Tidigare versioner: Dan Loyd, Ulf Nilsson) Att bli DOCENT vid LiTH Anvisningar, kommentarer och råd Lars Eldén (Tidigare versioner: Dan Loyd, Ulf Nilsson) LiTHs syn på docentkompetens Det ökar LiTH:s vetenskapliga kompetens inom grundutbildning,

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ÖREBRO UNIVERSITET Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i BIOMEDICIN Biomedicine Studieplanen har fastställts av Fakultetsnämnden för hälsa, medicin och vård den 8 maj 2007 (dnr CF 62-259/2007).

Läs mer

Hantering av skyddade personuppgifter

Hantering av skyddade personuppgifter Hantering av skyddade personuppgifter inom stadens skolor Bakgrund Kommunfullmäktige har den 12 april 2010 antagit Stadsövergripande policy om skyddade personuppgifter med riktlinjer till nämnder och bolag.

Läs mer

Regionalt biobanksregister Södra sjukvårdsregionen

Regionalt biobanksregister Södra sjukvårdsregionen Regionalt biobanksregister Södra sjukvårdsregionen Datum 2005-10-03 1 (5) ENKÄT ANGÅENDE KLINISKA RUTINER FÖR INFORMATION OCH SAMTYCKE TILL SPARANDE AV PROV För att utvärdera informations- och samtyckesordningen

Läs mer

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen till vår förskola! Vi står inför en ny spännande höst med nya och gamla barn, delvis ny personal, en ny ledningsorganisation (from jan-2013), påbörja

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar

Läs mer

Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand

Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand Diskussionsunderlag för introduktion av nyantagen doktorand Namn:... Syftet med detta underlag är att identifiera områden där s och s förväntningar inför doktorandstudierna skiljer sig åt. Det består av

Läs mer

Lokala regler för indragning av doktorands resurser

Lokala regler för indragning av doktorands resurser Lokala regler för indragning av doktorands resurser Fastställd 2014-10-06 av Rektor Gäller från 2014-10-06 Innehåll Inledning 3 Innebörden av beslut om indragning av resurser 3 Handledning och individuell

Läs mer

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare för dig med utländsk examen från EU, EES eller Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU-

Läs mer

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde Antagningsordning vid Högskolan i Skövde föreskrifter för antagning till utbildning på forskarnivå Antagningsordningen är fastställd av högskolestyrelsen 2011-01-20 och träder i kraft samma datum. Revidering

Läs mer

HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT

HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT HFAB:S UTHYRNINGSMANUAL STUDENT Innehållsförteckning: REGISTRERA DIG I BOSÖK OCH BÖRJA SAMLA KÖPOÄNG... 2 KÖPOÄNG... 3 GRUNDKRAV... 4 SÅHÄR SÖKER DU STUDENTLÄGENHET... 6 VISNING OCH KONTRAKTSSKRIVNING...

Läs mer

SVEMO TA - REGISTRATOR

SVEMO TA - REGISTRATOR 2011 Accessdata AB Kristinaplatsen 3 602 34 NORRKÖPING Tel. 011-13 22 00 www.accessdata.se SVEMO TA - REGISTRATOR Lathund för klubb och registrator. Dokumentet beskriver hanteringen av registrator för

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK

ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK Akademin för ekonomi, samhälle och teknik ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK Grundnivå och avancerad nivå ELENA APARICIO BOZENA GUZIANA Kontakt: Bygg: bozena.guziana@mdh.se

Läs mer

Extra nyhetsbrev från Kanslistöd

Extra nyhetsbrev från Kanslistöd Extra nyhetsbrev från Kanslistöd juni 2007 Innehållsförteckning Störningar på Kyrknätet fredag 15 juni... 2 Kyrkostyrelsens beslut om Organisationsregistret... 2 KBOK2003... 3 Rapportöversynen är äntligen

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Till Distriktets Föreningar f v b ledare/tränare för Ungdomslagen INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Ångermanlands Fotbollförbunds Tävlingskommitté inbjuder härmed distriktets föreningar

Läs mer

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG)

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) K.S.30.3.2015 Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) Informationsdokument för arrangörsföreningar, version 1 Detta dokument är för att underlätta organiserandet av FSG- mästerskap för

Läs mer

Manual för studerande Version 2.2.0

Manual för studerande Version 2.2.0 Ansökningssystemet Joopas Innehållsförteckning Manual för studerande Version 2.2.0 Innehållsförteckning 1 1 Allmänt 2 1.1.1 Allmänt om manualen 2 1.1.2 Allmänt om ansökningssystemet Joopas 2 1.1.3 Ansökan

Läs mer

Frågor och svar Dosdispenserade läkemedel

Frågor och svar Dosdispenserade läkemedel 1 (5) Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Läkemedelsenheten och svar Dosdispenserade läkemedel 1. När är det planerat att överflyttning (migrering) till ny dosleverantör sker? 2. Kommer man åt dosrecepten

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är begränsade - hör av dig med din anmälan

Läs mer

Jill Stor UF Lisa Lindgren Balthazar Annica Hansson Walldén Dalenium. Sekreterare Paragrafer 83-92

Jill Stor UF Lisa Lindgren Balthazar Annica Hansson Walldén Dalenium. Sekreterare Paragrafer 83-92 SIDAN 1 AV 5 SIDAN 1 AV 5 SKOL- O C H U T B I L D N I N G S C H E F E R PROTOKOLL Tid och plats Fredag den 18 december, i Skövde på Gothia Science Park lokal Vänern/Vättern Beslutande Yvonne Kjell, Gullspång

Läs mer

1 Avtalets formella grund och tillämpningsområde

1 Avtalets formella grund och tillämpningsområde Fördelning av årsarbetstid för lärare 1 Avtalets formella grund och tillämpningsområde Parterna sluter detta avtal med stöd av ALFA 1 kap. 3 samt bilaga 5. Avtalet innehåller tillägg till och undantag

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Licentiatexamen För licentiatexamen ska följande mål vara uppfyllda:

Licentiatexamen För licentiatexamen ska följande mål vara uppfyllda: Fastställd datum 2012-05-03 Dnr FAK 2012/128 Fakultetsnämnden för hälsa, socialt arbete och beteendevetenskap (FHSAB) Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning

Läs mer

Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator

Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator 6 dagar med träffar i Stockholm 2004 13-14 september, 12-13 oktober, 16-17 november, 14 oktober

Läs mer

Allma n studieplan fo r utbildning pa forskarniva i Arbetsha lsovetenskap

Allma n studieplan fo r utbildning pa forskarniva i Arbetsha lsovetenskap Högskolan i Gävle 2013-06-12 Utbildnings- och forskningsnämnden Beslut Allmän studieplan Dnr HIG-UTB 2013/114 Allma n studieplan fo r utbildning pa forskarniva i Arbetsha lsovetenskap (Dnr HIG-UTB 2013/114)

Läs mer

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014 Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014 Syftet med våra stipendier är att möjliggöra och uppmuntra utbyte för studenter som är särskilt goda ambassadörer för

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i ämnet BIOLOGI

Allmän studieplan för forskarutbildning i ämnet BIOLOGI Sveriges lantbruksuniversitet Fakulteten för landskapsplanering, trädgårds- och jordbruksvetenskap Dokumentnamn Allmän studieplan för forskarutbildning i ämnet Biologi Beslutsdatum Beslutsfattare Diarienummer

Läs mer