Årsredovisning Gårdsföreningen Vägsjöfors Herrgård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisning 2014. Gårdsföreningen Vägsjöfors Herrgård"

Transkript

1 Årsredovisning 2014 Gårdsföreningen Vägsjöfors Herrgård

2 Sida 1 av 4 Verksamhetsberättelse för Gårdsföreningen Vägsjöfors Herrgård verksamhetsåret 2014 Inledning Våra gårdar, Ladtjärnstorp och Vägsjöfors Herrgård har även detta år fått vara till rik välsignelse för oss och för människor som kommit för att gästa oss för kortare eller längre vistelser. Året som gått har till viss del fortsatt präglats av den ansträngda ekonomi vi hade med oss från 2013, men också gett hopp och framtidstro inte minst genom alla volontärer som på olika sätt varit med och burit verksamheten. När vi så lägger 2014 bakom oss är det med vissheten att ett gott arbete gjorts för att grunda för kommande år. Vi vill fortsatt söka trons, bönens och samtalets gemenskap, församlingsgemenskap, gemenskap mellan generationer och olika kulturer och gemenskap i arbeta och vila. Till och för detta finns våra två gårdar. Här följer styrelsens verksamhetsberättelse för Styrelsen Styrelse för verksamhetsåret har varit: Ledamöter: Marcus Andersson, Skåre Börje Englund, Skattkärr Carin Karlsson, Hammarö Jennie Nilsson, Västra Ämtervik Lars Nytomt, Edane Sune Sandström, Forshaga Maj Ståhl, Forshaga Adjungerad: Lars Lindgren, Vägsjöfors Ordförande: Sven-Åke Asplund, Forshaga Styrelsen har haft 9 protokollförda sammanträden. Personal Anställda under 2014 har varit Henrik Jönson, vaktmästare samt Lars Lindgren, föreståndare båda på 100 %. Under sommarperioden har 2 feriearbetare arbetat hos oss i 2 treveckorsperioder. Dessa feriearbetare ersätts via Torsby kommun. Under året har också Åsa Röjder och Gun Waernhoff arbetat i köket på timanställning.

3 Sida 2 av 4 Vägsjöforsvolontärer Ännu ett år ser vi med stor tacksamhet tillbaka på alla de värdefulla volontärinsatser som har gjorts på gården. Under 2014 hade vi glädjen att ha 35 volontärer hos oss under korta eller längre perioder. Dessa insatser har varit oerhört viktiga för gårdens verksamhet och ekonomi. Förutom de insatser som görs i kök och städ när vi har gäster som önskar förtäring så har arbetsdagar vår och höst samlat en tapper skara. Likadant är det med arbetsdagarna vår och höst på Ladtjärn som även de är helt nödvändiga för att vi skall kunna fortsätta med lägerverksamhet på gården. Under året har Lars och Lena i samråd med styrelsen ordnat med en volontärpärm där alla volontärer skriver upp sina persondata, detta är en viktigt i försäkringssyfte ifall en olycka skulle vara framme. Vi har också bytt namn från Gårdia till Vägsjöforsvolontär. Din insats är alltid värdefull, stor som liten. Kommer du upp och arbetar på Vägsjöfors Herrgård så har du fritt mat och husrum samt rätt till reseersättning. Fastigheterna, inre och yttre miljö Arbetet med färdigställande av lekplatsen är nära nog färdigt, det återstår lite arbete runt kanterna samt någon plats med bord och stolar intill lekplatsen samt att skapa någon form av kombinerad koja/klätterlek. I anslutning till Lägermatsalen har en återvinningsplats byggts med plats för 4 st. kärl märkta för att underlätta sorterandet. Med denna sorteringsanläggning hoppas vi på en god ordning ökad miljömedvetenhet. Vår Herrgård med sina fastigheter, måste fortlöpande underhållas så att de inte förfaller. Det gäller både den inre och yttre miljön. Under året har till exempel fasaderna på herrgårdsbyggnaden tvättats, vilket var välbehövligt. Kontinuerligt sker åtgärder för att minska energikostnaderna. Successivt kommer glödljusen att bytas till LED i alla våra byggnader, ur både energi- och miljöaspekt. På grund av det ekonomiska läget har det inte funnits möjligheter att förverkliga renovering av hygienutrymmen i småstugorna 1-5 samt iordningställa centralt städutrymme och något allmänt utrymme samt en tilltalande yttre miljö. Förhoppningen är att under 2015 kan detta projekt påbörjas och förverkligas. Vi är tacksamma för de frivilliga timmar som lagts ner med underhåll och reparationsarbeten i samband med arbetsdagarna och även insatser därutöver under året. Vår föreståndare och vaktmäster har inte möjlighet att hinna med allt, därför är insatserna från Vägsjöforsvolontärer så värdefulla. Marknadsföring Under 2014 har vi fortsatt arbetet med att sålla bort en del av de forum vi tidigare annonserat i. Detta har vi gjort av två skäl. Vi är fortsatt beroende av att skära i kostnaderna för annonsering, men också för att se över var och hur vi annonserar och vad vi får tillbaka.

4 Sida 3 av 4 Vår hemsida är en utmärkt väg in för gamla och nya gäster. Sidan utvecklas och funktioner läggs till. Under året har bilder från gården, skisser över boenden och förläggningslistor fått en egen sida, där man kan ladda hem det man behöver. Under 2014 hade sidan 5500 unika besökare varav 70 % var nya. Förfrågningar om boende har skickats 240 gånger från sidan. Av dessa resulterade ca 60 % i en bokning. Av dessa är en majoritet enskilda gäster. Vår sida på Facebook har idag 322 gilla-markeringar. Under året monterades hållare på alla rum där det nu finns foldrar om gården och information för boende. Verksamhet Under året har flera läger genomförts på våra två gårdar. Allt från veckoslut till veckolånga vistelser - totalt 20 st. 6 skidläger, 8 konfirmandgrupper och 6 övriga läger (tonårs-, scout-, spelmans-, familje-, och församlingsläger samt ett läger med ledarutbildning). Vi ser med glädje fram emot varje läger och grupp och ser också hur väl våra gårdar fungerar för just dessa. Därför är det också i vårt uppdrag att göra deras vistelse så bra som det bara går och att lyssna efter synpunkter och idéer som förbättrar. Ladtjärnstorp Ladtjärnstorp är en viktig plats för equmeniascouterna i Värmland. Den juni arrangerades scoutlägret Bullebyn där ca 500 scouter och ledare från 24 av våra ägarföreningar deltog. Scoutledarutbildningen Grön del genomfördes också som vanligt på gården i juli. Ladtjärnsgruppen, som känner lite extra ansvar för underhållet av gården, har under året bestått av Stefan Johansson Hammarö, Ulf Lind Karlstad, Anders Wändal, Svanskog samt Markus Andersson, Skåre. Det har hållits två arbetsdagar, en på våren den 10 maj och en på hösten den 11 oktober då totalt ca personer har hjälpts åt att göra i ordning gården för sommaren och vintern. Scouterna i Väse, Visnum och Kristinehamn har dessutom bidragit med 200 nya slanor till våra slanförråd. Egna arrangemang Redan första veckan i januari genomfördes för första gången en 13-dagsweekend, en gemenskapshelg där deltagarna tillsammans stod för innehåll och matlagning. Ett lyckat koncept. Under första veckan i september genomfördes traditionsenligt Gemenskapsveckan, som denna gång lockade ca 20 deltagare. Temat var Livets Bröd och vi hade flera intressanta föreläsningar och besök. I slutet av året genomfördes en retreathelg tillsammans med två församlingar. Denna retreat blir tillsammans med ytterligare en som genomfördes under 2015 vägledande för utveckling av retreatverksamheten på gården. Ekonomi Första halvåret 2014 såg vi en positiv ökning på antalet gästnätter och även om höstmånaderna haft lägre beläggning än föregående år så har vi totalt haft en ökad beläggning under året.

5 Sida 4 av 4 Bokföring och fakturering sker fortsatt i e-bokföringsprogrammet SpeedLedger. Lena Lindgren sköter löpande bokföring och eftersom bokföringen ligger på en server på webben så är det smidigt för styrelsens ekonomiansvarig att ha insyn. Till hjälp i bokföringsfrågor och för löneutbetalningar och bokslut anlitas Axinova Redovisnings AB i Sunne. Under året har styrelse och föreståndare fortsatt arbetet med att se över alla fasta kostnader för att minska kostnaderna. Inga ytterligare lån har tagits och avskrivningar har gjorts med kr och räntekostnader har uppgått till kr. Under året har gåvor, stödjarbidrag och ägartillskott uppgått till totalt kr vilket vi är mycket tacksamma för. En del av dessa medel är ett arv på kr som testamenterats till Herrgården av en kvinna i Lekvattnet. Därmed kan vi redovisa ett litet positivt resultat på sista raden med 1794 kr. Efter det att skatteverket sett över och ändrat sina riktlinjer för så kallade ecklesiastikbyggnader (kyrkobyggnader) fick vi göra en omfattande fastighetsdeklaration. Alla våra fastigheter har tidigare klassats som kyrkobyggnader, och därmed varit befriade från denna skatt, men från 2014 så gäller inte det längre. Det resulterade i vi under 2014 betalade en fastighetsskatt på kr. Under 2014 har vi också betalat den första insatsen för fiberanslutning, kr ( kr). En andra och sista delbetalning sker under våren Fiberanslutningen beräknas i dagsläget färdigställas under sommaren Statistik Antalet gästnätter under 2014 var ca 3750, vilket är en ökning med ca 20 % jämfört med I denna statistik är inga tält/campingnätter från läger medräknade. Avslutning Vårt uppdrag har inte förändrats genom åren. Vi skall fortsatt föra bekännelsen Jesus Kristus är Herre till människor. Och vi gör det genom att på dessa platser, Vägsjöfors Herrgård och Ladtjärnstorp, erbjuda något annat än allt det andra. Genom att vara annorlunda. Men med er är det annorlunda säger Jesus i Lukasevangeliet kapitel 22. Han fortsätter. den störste bland er skall vara som den yngste, och den som är ledare skall vara som tjänaren. Att leva så är att vara annorlunda, att inte vara som allt annat. Så skall våra gårdar fortsätta att vara en plats för det annorlunda. För det stilla i en värld som skyndar, för gemenskapen i en tid av individualism och ensamhet, för en bön om fred och försoning för en mänsklighet som så ofta tappat hoppet. Våra gårdar får vara en plats för det som växer och gror. För möten människor emellan och för möten med Gud. Och där får vi alla vara med och vattna. För växtens skull. Detta gör vi tillsammans. Styrelsen för Gårdsföreningen Vägsjöfors Herrgård Mars 2015

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Resultatrapport 2014, budgetförslag 2015 GÅRDSFÖRENINGEN VÄGSJÖFORS HERRGÅRD Resultat 2012 Resultat 2013 Budget 2014 Resultat 2014 Förslag budget 2015 Rörelsens intäkter och lagerförändring Nettoomsättning kr tkr kr tkr 3011 Herrgårdsboende Vandrarhemsboende Lägenhetsboende Konferens Kioskvaror 25% , Kioskvaror 12% Försäljning matråvaror Hyra sänglinne, dukar m.m Camping Fritid Tjänster inkl mat, normal verks Restaurang Personalmat Avbokningsavg. Påminnelseavg S:a Nettoomsättning ,5 Övriga rörelseintäkter 3910 Hyres- o arrendeintäkter Hyresintäkter personalbost , , Erhållna statliga bidrag Kollekter & enskilda gåvor Anslag från förs./fören Övr ersättn och intäker Gåva hantverksintäkter Försäkringsersättningar S:a Övriga rörelseintäkter , ,6 S:a Rörelsens intäkter och lagerförändring Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter 4010 Varuinköp livsmedel Inhyrt logi-stugor Kioskvaror, ej livsmedel Kioskvaror, livsmedel Köpta kulturevenemang S:a Råvaror och förnödenheter Bruttovinst Lift Övriga externa kostnader 5120 Elavgifter Uppvärmning Sotning Renhållning Rep. och underhåll av fastighet Rep. och underhåll av förest.bost Fastighetsskatt , Hyra kontorsmaskiner Förbrukningsinventarier Dataprogram och tillbehör Radio, TV, video Förbrukningsmaterial Blommor och dekorationer Arbetskläder och skyddsmaterial Rep/underhåll maskiner Personbilskostnader Drivmedel fordon Skatt försäkr fordon Reparation fordon Övriga resekostn. o utlägg Annonsering Reklamtrycksaker Övrig reklam Kontorsmaterial Telefon , Mobiltelefon

16 Resultatrapport 2014, budgetförslag 2015 GÅRDSFÖRENINGEN VÄGSJÖFORS HERRGÅRD Resultat 2012 Resultat 2013 Budget 2014 Resultat 2014 Förslag budget TV-licens Datakommunikation (bredband) Porto Företagsförsäkringar Kostnader, bevakning och larm , , Redovisning, köpt tjänst IT-tjänster Serv.avg branschorg. Medlavg , Bankkostnader Övr främmande tjänster , Kontroll-, provnings- och stämpelavg Tillsynsavgifter myndigheter , Tidningar, facklitteratur Föreningsavg avdr gill Övriga ej avdr. Kostn S:a Övriga externa kostnader Personalkostnader 7011 Löner, kollektivanställd Semesterlön Löner, tjänstemän Sjuklöneavdrag Utbet. Semesterlön Förändring i semesterlöneskuld , Skattefri bilers Kostn fria/subv måltider Motkontering av förmån Pensionsförsäkringsavgifter , Arbetsgivaravgifter Soc.avg. semesterlön , Särskild löneskatt pensionsk , AMF enl avtal Utbildning Sjuk- och hälsovård S:a Personalkostnader S:a Rörelsens kostnader , , , ,0 Rörelseresultat före avskrivningar Avskrivningar Avskrivn byggnader-bilar-invent S:a Avskrivningar Rörelseresultat efter avskrivningar , , , ,1 Övriga rörelsekostnader 7973 Förlust avyttr maskiner/invent Finansiella intäkter och kostnader S:a Övriga ränteintäkter och liknande intäkter Räntekostnader och liknande resultatposter S:a Räntekostnader och liknande resultatposter S:a Finansiella intäkter och kostnader Resultat efter finansiella intäkter och kostnader S:a Extraordinära intäkter och kostnader Resultat före bokslutsdispositioner och skatt *** ÅRETS RESULTAT ***

17 Balansrapport GÅRDSFÖRENINGEN VÄGSJÖFORS HERRGÅRD Vald period: Hela räkenskapsåret Räkenskapsår: Senaste ver.nr: A730, M90, Z39 Sida 1 (3) Utskriven: :19:51 Ingående balans Ingående saldo Perioden Utgående saldo TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar 1110 Byggnader , ,00 0, , Ack avskrivn byggnader , , , , Mark , ,00 0, , Inventarier , , , , Ack avskrivn inventarier , , , , Bilar , ,00 0, , Ack avskrivn bilar , , , ,00 S:a Materiella anläggningstillgångar , , , ,00 S:a Anläggningstillgångar , , , ,00 Omsättningstillgångar Varulager m.m Varulager , , , ,00 S:a Varulager m.m , , , ,00 Kortfristiga fordringar 1510 Kundfordringar 1 450, , ,00 0, Kontokort och Babs 0,00 0, , , Skattekonto 9 005, , , , Skattefordringar , , , , Fordran moms , , , , Förutbetalda försäkringspremier 0,00 0, , , Övr interimsfordringar , , , , Periodisering levfakturor (nästa år) 0,00 0, , ,50 S:a Kortfristiga fordringar , ,93 174, ,00 Kassa och bank 1910 Kassa 4 492, , , , Checkräkningskonto Handelsbanken 3 418, , , , FSB trans.kont, Babs , , , , FSB ,22 935, , , Mellanskog 7 940, ,00 116, ,00 S:a Kassa och bank , , , ,77 S:a Omsättningstillgångar , , , ,77

18 Balansrapport GÅRDSFÖRENINGEN VÄGSJÖFORS HERRGÅRD Vald period: Hela räkenskapsåret Räkenskapsår: Senaste ver.nr: A730, M90, Z39 Sida 2 (3) Utskriven: :19:51 Ingående balans Ingående saldo Perioden Utgående saldo S:a TILLGÅNGAR , , , ,77 EGET KAPITAL, AVSÄTTNINGAR OCH SKULDER Eget kapital Ändamålsbestämda medel 2090 Eget Kapital , , , , Redovisat resultat , , , ,62 S:a Ändamålsbestämda medel , , , ,47 S:a Eget kapital , , , ,47 Obeskattade reserver och avsättningar Avsättningar 2292 Avsatt H. Axelsson minnesfond , ,00 0, ,00 S:a Avsättningar , ,00 0, ,00 S:a Obeskattade reserver och avsättningar , ,00 0, ,00 Skulder Långfristiga skulder 2351 Lån SHB / , , , , Stadshypotek , ,00 0, , Stadshypotek , ,00 0, , Stadshypotek , ,00 0, , Lån privatpersoner , ,00 0, ,00 S:a Långfristiga skulder , , , ,00 Kortfristiga skulder 2427 Bokningsavgifter 2440 Leverantörsskulder 2491 Bruksutställning 2513 Fastighetsskatt 2620 Utg moms 12% 2641 Ingående moms 2710 Personalens källskatt 2730 Lagstadgade sociala avgifter o särskild 2910 Upplupna löner 2920 Upplupna semlöner 2940 Upplupn lagstadg soc avg 2941 Upplupna sociala avgifter , , ,39 0, , , , , , ,30 0, ,30 0,00 0, , , , , ,07 0,00-986,00-986,00 986,00 0, , , , ,00 0,00 0, , , , , , , , , , , , , ,67 0, , , , ,00

19 Balansrapport GÅRDSFÖRENINGEN VÄGSJÖFORS HERRGÅRD Vald period: Hela räkenskapsåret Räkenskapsår: Senaste ver.nr: A730, M90, Z39 Sida 3 (3) Utskriven: :19:51 Ingående balans Ingående saldo Perioden Utgående saldo 2990 Övr interimsskulder , ,00 253, ,00 S:a Kortfristiga skulder , , , ,30 S:a Skulder , , , ,30 S:a EGET KAPITAL, AVSÄTTNINGAR OCH SKULDER , , , ,77 Beräknat resultat: 0,00 0,00 0,00 0,00

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31 Balansrapport Sida: 1 Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Byggnader och mark 1110 Byggnader 70 331,00 1111 Klubbhus 447 205,00 1112 Ack avskrivningar

Läs mer

Resultaträkning för Veberöds Scoutkår och Badet 2015

Resultaträkning för Veberöds Scoutkår och Badet 2015 Resultaträkning Resultaträkning för Veberöds Scoutkår och Badet 2015 SCOUTKÅREN BADET TOTALT RÖRELSENS INTÄKTER 185 632 381 234 566 866 DIREKTA KOSTNADER -47 604-88 367-135 971 BRUTTOVINST 138 028 292

Läs mer

Anders Jonssons psykologiska mottagning AB

Anders Jonssons psykologiska mottagning AB Visby 2010-06-02 Till Rolf Forsman Komplettering av auktorisationsansökan Sysselsättningsgrad läkare Kie Chan, allmänläkare 75% Per Jörnéus, allmänläkare 75% Rolf Sandström, allmänläkare 25% Lars Sköldstan,

Läs mer

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31 Balansrapport Sida: 1 Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Byggnader och mark 1110 Byggnader 3 147 156,00 1113 Maskinhall Bromma 181 226,00

Läs mer

Förändring av varulager 4970 Förändr påg arbete -125 567,00-125 567,00-111 142,00 S:a Förändring av varulager -125 567,00-125 567,00-111 142,00

Förändring av varulager 4970 Förändr påg arbete -125 567,00-125 567,00-111 142,00 S:a Förändring av varulager -125 567,00-125 567,00-111 142,00 Olstam Borrteknik AB Sida: 1 Rörelsens intäkter mm Nettoomsättning 3041 Försäljn tjänst och material 25% sv 8 694 820,00 8 694 820,00 11 654 336,45 3231 Försäljn bygg, omv skattskyld 7 128 890,00 7 128

Läs mer

Ekonomisk förening BAS 96 Sida: 1 Kontoplan Utskrivet: 08-11-10

Ekonomisk förening BAS 96 Sida: 1 Kontoplan Utskrivet: 08-11-10 Ekonomisk förening BAS 96 Sida: 1 1010 Kassa 200 1020 Postgiro 200 1040 Checkräkningskonto 200 1050 Övriga bankkonton 200 1120 Aktier och andelar 202 1130 Obligationer 203 1210 Kundfordringar 204 1230

Läs mer

Balansrapport 2014-01-01 Förändring 2014-12-31

Balansrapport 2014-01-01 Förändring 2014-12-31 1 (2) 788000-1768 Utskriven: 2015-06-01, 10:09 2014-01-01-2014-12-31 T o m ver nr: A 578 Balansrapport 2014-01-01 Förändring 2014-12-31 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 1110 Byggnader 47 119 225,90 0,00

Läs mer

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2014 Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868 Räkenskapsåret 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Östra stenfruktens IT-förenings sjunde verksamhetsår är slut. Föreningen bildades 2008-09-09.

Läs mer

**S:a anläggn tillgångar 250 558 35 213-215 345

**S:a anläggn tillgångar 250 558 35 213-215 345 AB Trafikskolan mitt i Stan i Örebro Balansrapport 150430 Sida 1 R-plan: 1-9471 TILLGÅNGAR IB 150101-150430 150430 Materiella anl.tillgångar 1220 Inventarier o verktyg 289 331 289 331 1229 Ack avskrivn

Läs mer

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2009-04-07, 11:34 2008-01-01-2008-12-31 T o m ver nr: A 100

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2009-04-07, 11:34 2008-01-01-2008-12-31 T o m ver nr: A 100 Leader Gästrikebygden 1 (1) Utskriven: 2009-04-07, 11:34 2008-01-01-2008-12-31 T o m ver nr: A 100 Balansrapport TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar 2008-01-01 Förändring 2008-12-31 1689 Övriga kortfristiga

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: Klockan 19:00 tisdagen den 12 april 2016 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val

Läs mer

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: 19:00 den 11 april 2013 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarn Petrol Ek.för

Årsredovisning. Gunnarn Petrol Ek.för Årsredovisning 2010 Gunnarn Petrol Ek.för Inledning Verksamhetsår Gunnarn Petrol kan nu redovisa resultatet från verksamhetsåret 2010. Föreningen har inte nått upp till budgeterade försäljningsvolymer

Läs mer

Balansrapport 2014-05-01 Förändring 2015-04-30

Balansrapport 2014-05-01 Förändring 2015-04-30 1 (2) 802429-7403 Utskriven: 2016-05-13, 07:25 2014-05-01-2015-04-30 T o m ver nr: A 935, D 174 Balansrapport 2014-05-01 Förändring 2015-04-30 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar 1210 Maskiner och andra tekniska

Läs mer

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB

Årsredovisning. Kinnaborg Golf AB Årsredovisning för Kinnaborg Golf AB 556569-0160 Räkenskapsåret 2015 Kinnaborg Golf AB 1 (7) Styrelsen för Kinnaborg Golf AB får härmed avge årsredovinsing för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse

Läs mer

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229

HSB:s Brf Bågen. Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12. Årets resultat 3 748 887 2 397 229 Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 27 640 670 27 804 695 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 811 197-8 084 746 Planerat underhåll -993 453-546 079 Fastighetsskatt -1 899 000-2

Läs mer

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening

79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst. Årsredovisning. Piteå. OK Piteå ekonomisk förening 79:e verksamhetsåret i bilismens tjänst Årsredovisning 2014 Piteå Föreningschefen har ordet Nu har precis 2014 passerat och vi har ett intressant 2015 framför oss. Under det gångna året har vi investerat

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård Räkenskapsåret 2005 Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård 1(11) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Dalens Ekgård får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Förvaltningsberättelse verksamhetsåret Verkställande ledning har ordet, Stockholm i april 2013

Förvaltningsberättelse verksamhetsåret Verkställande ledning har ordet, Stockholm i april 2013 Förvaltningsberättelse verksamhetsåret 2012 Verkställande ledning har ordet, Stockholm i april 2013 Balansrapport redovisning Transaktionsdatum= 09:57 Sida 1 Ingående balans 2012-01-01 Periodens förändring

Läs mer

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258

Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Resultaträkning Belopp i kr Not Nettoomsättning 2 25 718 399 27 004 258 Bruttoresultat 25 718 399 27 004 258 Fastighetskostnader Drift 1, 5-6 720 466-6 802 262 Reparationer och underhåll -6 135 182-1 638

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Affärsenhet 101,102,103,105,108 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :07:41

Affärsenhet 101,102,103,105,108 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :07:41 102 Vendator Callcenter AB RÖRELSENS INTÄKTER Nettoomsättning 3001 Periodisering intäkter -1 313 384,35-288 085,25-1 313 384,35-288 085,25 3010 Intäkter -22 159 916,40-25 114 192,67-22 159 916,40-25 114

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HJÄLMAREN-SKÖNTORP

Bostadsrättsföreningen HJÄLMAREN-SKÖNTORP Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse ersätts av text fr styrelsen 1-5 Resultaträkning 6 Balansräkning 7-8 Ställda

Läs mer

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr

Balansrapport. TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar. Omsättningstillgångar. Belopp i kr Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening Period:2014-05-01-2015-04-30 Balansrapport Sida: 1 Utskrivet: 2015-09-10 Belopp i kr 2015-04-30 2014-04-30 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar

Läs mer

aiaflstappor Sida 1(2) Restaurang F Handelsbolag Utskrivet : Senaste vernr A 278 B 323 L 297 Räkenskapsr

aiaflstappor Sida 1(2) Restaurang F Handelsbolag Utskrivet : Senaste vernr A 278 B 323 L 297 Räkenskapsr Summa materiella anläggningstillgångar 72 120,50 72 120,50 10 521.00 61 599,50 1229 Värdem inventarier 18 030,00 18 030,00 10 521,00 28 551,00 1220 Inventarier 90 150,50 90 15050 0,00 90 150,50 Materiella

Läs mer

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org.nr 712400-1467 Sida 1 av 13 HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org no:712400-1467 Årsredovisning För räkenskapsåret 2003 Org.nr 712400-1467 Sida 2 av 13 Årsredovisning Styrelsen för HSB:s Brf Sjötungan

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014.01.01 2014.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Brf Långkorven. Årsredovisning för 769606-1410. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Långkorven Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Resultaträkning Egen Härd 2010

Resultaträkning Egen Härd 2010 Förvaltning och Ekonomisk redovisning Egen Härd U.P.A. 20110520 Resultaträkning Egen Härd 2010 Not Dalen 2 Dalen 3 Egen Härd Intäkter Medlemsavgifter Hyror lägenheter 170 309 684 648 440 304 610 613 684

Läs mer

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning.

Ullared Flädje Golfklubb 802430-4407. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31. Styrelsen avger följande årsredovisning. Årsredovisning för räkenskapsåret 2013.01.01 2013.12.31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2004

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2004 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2004 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

BALANSRÄKNING 2011 12 31 2010 12 31

BALANSRÄKNING 2011 12 31 2010 12 31 BALANSRÄKNING 2011 12 31 2010 12 31 TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Byggnader Not 1 78 030 441 78 480 441 Mark Not 2 8 000 000 2 000 000 Maskiner och inventarier Not 3 362 540 483 540 Insats SCB 3 500

Läs mer

Övningsbolaget AB Kontoplan Sida: 1 Räkenskapsår: 080101-081231 12-10-03 10:00 Konto: 1010-8999

Övningsbolaget AB Kontoplan Sida: 1 Räkenskapsår: 080101-081231 12-10-03 10:00 Konto: 1010-8999 Övningsbolaget AB Kontoplan Sida: 1 1010 Balanserade utgifter T J Ej tillåtet Sällan D 234 1018 Ack nedskrivningar balanserade utg T J Ej tillåtet Sällan D 234 1019 Ack avskrivningar balanserade utg T

Läs mer

Avveckling/försäljning av BNAB

Avveckling/försäljning av BNAB BÅSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 20131204 KS dnr. KS Avveckling/försäljning av BNAB Beskrivning av ärendet 2008 bildades ett av kommunen och näringslivet gemensamt ägt bolag, Båstad

Läs mer

Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31

Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31 Årsredovisning 2002-01-01 2002-12-31 Bostadsrättsföreningen Arbetaren 13 716411-7025 Årsredovisningen omfattar: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Noter 8 Styrelsen för bostadsrättsföreningen

Läs mer

Summa Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder KASSA BANK FORDRINGAR

Summa Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder KASSA BANK FORDRINGAR Nedansiljans BK 2018-04-12 KASSA BANK FORDRINGAR 474 Kassa & handkassa 209 528 Alla bankonton 6000 obetalade kursavgifter 4*1500 Summa tillgångar 216002 LEV. SKULDER ÖVRIGA SKULDER -2 060 Ej bokförda I

Läs mer

BAS 2007 Förenklat årsbokslut

BAS 2007 Förenklat årsbokslut 1/9 BAS 007 Förenklat årsbokslut 1 Tillgångar 10 Immateriella anläggningstillgångar 1000 Immateriella anläggningstillgångar B1 1009 Årets avskrivningar på immateriella anläggningstillgångar B1 11 Byggnader

Läs mer

Balansrapport. Belopp i kr

Balansrapport. Belopp i kr Balansrapport Sida: 1 Belopp i kr TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier, verktyg och installationer 1220 Inventarier och verktyg 658 082,00 658 082,00 1229 Ack avskrivn

Läs mer

Årsredovisning 2014. Bostadsrättsföreningen HORISONTEN KALLEBÄCK, ÖRGRYTE NR 2

Årsredovisning 2014. Bostadsrättsföreningen HORISONTEN KALLEBÄCK, ÖRGRYTE NR 2 Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen HORISONTEN KALLEBÄCK,

Läs mer

Årsredovisning. BRF Valnöten

Årsredovisning. BRF Valnöten Årsredovisning för BRF Valnöten 702002-4704 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Tilläggsupplysningar 8 1 (12) Styrelsen för BRF Valnöten

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Wivallius

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Wivallius Styrelsen för Org.nr: 716425-8159 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE. Verksamhetens art och inriktning ÅRSREDOVISNING 1 (6) 882601-9724 Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhetens art och inriktning Golfklubben

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb Räkenskapsåret

Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb Räkenskapsåret Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb 822000-5808 Räkenskapsåret 2018-01-01 2018-12-31 23 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Åtvidabergs Golfklubb, 822000-5808 får härmed avge årsredovisning för 2018.

Läs mer

Balansrapport. Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31

Balansrapport. Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31 Moderaterna I Eskilstuna 818000-5301 Period:2015-01-01-2015-12-31 Balansrapport Sida: 1 Utskrivet: 2016-02-21 Belopp i kr 2015-12-31 2014-12-31 TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården Org nr 769606-7185

ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården Org nr 769606-7185 ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Finagården ÅRSREDOVISNING Brf Finagården Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2012

Läs mer

Årsredovisning. Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening

Årsredovisning. Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening Årsredovisning för Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening 769619-5598 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag. Förvaltningsberättelse

Föreningen Svenska Tecknares Servicebolag Aktiebolag. Förvaltningsberättelse Föreningen s Servicebolag Aktiebolag Org nr 556507-5487 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter

Läs mer

Ekonomisk rapport 2015

Ekonomisk rapport 2015 Ekonomisk rapport -teknologsektionen inom TLTH 31 mars 2016 Ekonomisk rapport 2015 Nedan följer en sammanfattning av sektionens resultat för verksamhetsåret 2015. Rapporten innehåller: 1. Balansrapport

Läs mer

Resultat- och balansrapport för 2010

Resultat- och balansrapport för 2010 Bilaga 3a Klevbergets Samfällighetsförening 1 Resultatrapport Räkenskapsår: 10-01-01-10-12-31 Budget 2010 2010 2009 Rörelsens intäkter Nettoomsättning Not 3011 1 Medlemsavgifter 282 900,00 282 900,00 282

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Akademigården

Bostadsrättsföreningen Akademigården Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Akademigården Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Bostadsrättsföreningen Akademigården 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Akademigården,

Läs mer

Affärsenhet 105 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :43:37

Affärsenhet 105 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :43:37 105 hubbr People RÖRELSENS INTÄKTER Nettoomsättning 3001 Periodisering intäkter -1 057 648,96 702 341,00-1 057 648,96 702 341,00 3010 Intäkter -11 697 585,78-5 489 452,00-11 697 585,78-5 489 452,00 3740

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING 2013 BRF SANDKILEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Bostadsrättsföreningen Sandkilens styrelse avlämnar härmed följande redovisning för verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31

Läs mer

Årsredovisning. Brf Erik på Öland 769616-5674

Årsredovisning. Brf Erik på Öland 769616-5674 1(9) Årsredovisning Brf Erik på Öland Styrelsen för Brf Erik på Öland får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01 - Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Eskilstuna Ölkultur AB

Eskilstuna Ölkultur AB Eskilstuna Ölkultur AB 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5 Redovisningsprinciper

Läs mer

Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30

Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30 1(6) Nordanstigs Bostäder Aktiebolag Org nr 556410-7745 Delårsrapport för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-06-30 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 Om inte annat

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. för Kyrkmossens anläggningssamfällighet. Org.nr. 763500-1998

ÅRSBOKSLUT. för Kyrkmossens anläggningssamfällighet. Org.nr. 763500-1998 ÅRSBOKSLUT för Kyrkmossens anläggningssamfällighet Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 -

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret Bostadsrättsföreningen Rådet, Org nr 712800-0176 Sid 1:11 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RÅDET Org nr 712800-0176 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Bostadsrättsföreningen RÅDET får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Användarid: Lösenord:

Användarid: Lösenord: Uppgiftsskyldighet föreligger enligt lagen (2001:99) om den officiella statistiken. Statistiken regleras även av förordningen (2001:100) om den officiella statistiken. Uppgifterna som lämnas skyddas enligt

Läs mer

Arkiv Digital AD AB Delårsrapport. januari mars 2015. Arkiv Digital AD AB Organisationsnummer: 556688-7633

Arkiv Digital AD AB Delårsrapport. januari mars 2015. Arkiv Digital AD AB Organisationsnummer: 556688-7633 Arkiv Digital AD AB Delårsrapport januari mars 2015 Arkiv Digital AD AB Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Arkiv Digital AD AB, 556688-7633, får härmed avge en delårsrapport

Läs mer

Ekonomisk berättelse 2017

Ekonomisk berättelse 2017 Ekonomisk berättelse 2017 Innehållsförteckning Resultatrapport...3 Balansrapport...5 Budget 2018...6 Ekonomisk berättelse för år 2017 Resultatrapport Rörelsens intäkter Nettoomsättning Medlemsavgifter

Läs mer

Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31. HSB Stockholm

Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31. HSB Stockholm Bokslut för BRF Örby Slott 2002-09-01-2003-08-31 HSB Stockholm Resultaträkning 2003-08-31 2002-08-31 Nettoomsättning Not 1 10 375 932 10 080 278 Fastighetskostnader Drift Not 2-5 683 696-5 068 287 Planerat

Läs mer

Årsredovisning. Brf Anden

Årsredovisning. Brf Anden Årsredovisning för Brf Anden 716401-4313 Räkenskapsåret 2014 07 01 2015 06 30 1 (11) Styrelsen för Brf Anden får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014 07 01 2015 06 30. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30 1(14) Brf Torsgården Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

81LAGA 3. Balansrapport Preliminär ,«{'~ TILLGÅNGAR. -~!!r,-, Utskrivet: 15-08-12

81LAGA 3. Balansrapport Preliminär ,«{'~ TILLGÅNGAR. -~!!r,-, Utskrivet: 15-08-12 ,«{'~ -~!!r,-, \.. ~ REIJivrfltE GLASBRUK AB 81LAGA 3 Räkenskapsår:!5-0l-01-15-12-3! Resultatenhet: Hela företaget Period: l 5-01-01-15-08-11 Balansrapport Utskrivet: 15-08-12 Senaste vemr: TILLGÅNGAR

Läs mer

Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan

Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan Årsredovisning för Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan 1(15) ' Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan 2(15) ' Brf Hornsgatan / Hornsbruksgatan

Läs mer

Årsredovisning. Brf Stengodset nr 15

Årsredovisning. Brf Stengodset nr 15 , Årsredovisning för Brf Stengodset nr 15 716422-1751 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Brf Stengodset nr 15 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Fastighet:

Läs mer

Årsredovisning. Marks Golfklubb

Årsredovisning. Marks Golfklubb Årsredovisning för Marks Golfklubb 865000-1749 Räkenskapsåret 2015 Marks Golfklubb 1 (9) Styrelsen för Marks Golfklubb får härmed avge åresredovinsing för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Väsentliga

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Org nr 802005-7132 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovising. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Sid 2(6]) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Summa. Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder Ekonomisk. KASSA BANK fordringar

Summa. Nedansiljans BK Summa tillgångar Summa skulder Ekonomisk. KASSA BANK fordringar Nedansiljans BK 2018-05-17 KASSA BANK fordringar 754 Kassa & handkassa 193 108 Alla bankonton 2 800 Obetalade kurser / allmänlydnad Summa tillgångar 196662 LEV. SKULDER ÖVRIGA SKULDER -600 Ej bokförda

Läs mer

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen POPPELN nr 12

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 1(19) Göteborgs Curlingklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Småland 4 & 5 Org nr 716416-7129. får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari 2011 31 december 2011

Bostadsrättsföreningen Småland 4 & 5 Org nr 716416-7129. får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari 2011 31 december 2011 Bostadsrättsföreningen Småland 4 & 5 Org nr 716416-7129 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2011 31 december 2011 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Bf Kättingen upa

Årsredovisning. Bf Kättingen upa Årsredovisning för Bf Kättingen upa 702001-2477 Räkenskapsåret 2012 1 (11) Årsredovisning Styrelsen för Bf Kättingen upa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Föreningens

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Kräftan 1620

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Kräftan 1620 Styrelsen för Org.nr: 769605-6477 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231 Balansrapport Sid 1 (av 1) RFSL Ungdom Karlstad, 802427-5219 (RFSLUKD) Utskrifts-ID: 485 Period: 1201-1212 Senast reg verifikat: A:214 Utskriven: 130102 17:17 av RFSL U-KD Konto Benämning Ingående balans

Läs mer

Årsredovisning 2014 SOMMAREN. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 SOMMAREN. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen SOMMAREN Årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376 Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 Innehåller Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Revisionsberättelse

Läs mer

Årsredovisning 2014 LILLGÄRDAN 1. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 LILLGÄRDAN 1. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen LILLGÄRDAN 1

Läs mer

8.5. Värdering av anläggningstillgångar

8.5. Värdering av anläggningstillgångar Redovisning 1 8.1 Ur bokföringen för AB Beonator har hämtats nedanstående upplysningar. Upprätta med hjälp av boken en kostnadsslagsindelad resultaträkning för företaget med delad redovisning av avskrivningarna

Läs mer

Dels häleri, som innefattade undersökning, debattartikel och övriga medieaktiviteter samt informationskampanj.

Dels häleri, som innefattade undersökning, debattartikel och övriga medieaktiviteter samt informationskampanj. 1 /15 ÅRSREDOVISNING 2010 FÖR SVENSKA STÖLDSKYDDSFÖRENINGEN Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören i Svenska Stöldskyddsföreningen får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning

Läs mer

Affärsenhet 101 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :42:38

Affärsenhet 101 Period * * Objekttyp unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven :42:38 RESULTATRÄKNING Affärsenhet 101 unn.lindkvist.local Objekt *(Summerad) Visma Utskriven 2017-07-14 11:42:38 101 Hubbr AB Ack. utfall föreg. år Ack. utfall innev. år Periodutfall föreg. år Periodutfall innev.

Läs mer

a) Årets utdelningar får aldrig överstiga bolagets fria egna kapital.

a) Årets utdelningar får aldrig överstiga bolagets fria egna kapital. FRÅGA 1: 20 poäng besvaras i svarsmallen Är följande påståenden korrekta eller inkorrekta? Om ni anser att påståendet är korrekt så kryssar ni i korrekt-kolumnen i svarsmallen. Om ni anser att påståendet

Läs mer

Årsredovisning 2014 STOLMAKAREN 6. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 STOLMAKAREN 6. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen STOLMAKAREN

Läs mer

Balansrapport. BRF Sebohus Sista vernr: J5. S:a anläggningstillgångar. S:a omsättningstillgångar. Eget kapital. S:a obeskattade reserver

Balansrapport. BRF Sebohus Sista vernr: J5. S:a anläggningstillgångar. S:a omsättningstillgångar. Eget kapital. S:a obeskattade reserver Sista vernr: J5 Balansrapport 20160101 Förändring 20161231 Anläggningstillgångar 1110 Byggnader 1111 Fast förb (73,75) 1112 Fast förb energi (76,77) 1113 Fast omb dörrar 1114 Stamrenovering byggnad 1119

Läs mer

Styrelsen för Brf Johanneberg 1937 i Göteborg

Styrelsen för Brf Johanneberg 1937 i Göteborg Styrelsen för Org.nr: 757200-8899 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret

Årsredovisning. För. BRF Vinkremlan. 716419-4305. Räkenskapsåret 1 Årsredovisning För BRF Vinkremlan. Räkenskapsåret 2005 2 Styrelsen för BRF Vinkremlan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Allmänt om verksamheten

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf 40 Tiunda får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-09-01 till och med 2013-08-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi Det gångna räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Jasminen 9 & 10

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Jasminen 9 & 10 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Jasminen 9 & 10 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Brf Nr 1 Näset Lidingö

Brf Nr 1 Näset Lidingö Årsredovisning för Brf Nr 1 Näset Lidingö Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

====================== Å R S R E D O V I S N I N G ======================

====================== Å R S R E D O V I S N I N G ====================== ====================== Å R S R E D O V I S N I N G ====================== för tiden 1 januari 2009 till och med 31 december 2009 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Härmed får styrelsen för Brf Draget avge förvaltningsberättelse,

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(12) Brf Bullaren i Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter 8 Om

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Brf Herden 5 2(5) Org.nr. 769603-9788 Årsredovisning 2011

Brf Herden 5 2(5) Org.nr. 769603-9788 Årsredovisning 2011 Brf Herden 5 2(5) RESULTATRÄKNING Belopp i SEK Not 1/1-31/12 21/9-31/12 2011 2010 Rörelsens Intäkter Medlemsavgifter 2 425 227 505 214 Hyror 1 748 566 673 998 Övrigt 48 058 14 147 4 221 851 1 193 359 Rörelsens

Läs mer