PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Trollestrand etapp 1, del av fastigheten Trolldalen 1:1 m.fl., Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Trollestrand etapp 1, del av fastigheten Trolldalen 1:1 m.fl., Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING."

Transkript

1 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Trollestrand etapp 1, del av fastigheten Trolldalen 1:1 m.fl., Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING

2 2 HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser i skala 1:1000 Illustration Planbeskrivning (detta dokument) Genomförandebeskrivning Program Samrådsredogörelse för programskedet Arkeologisk utredning Trolldalen UV Mitt, rapport 2009:26 Fastighetsförteckning PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG För Trollestrand, inom fastigheterna Trolldalen 1:1 m.fl., har en detaljplan upprättats. Syftet med detaljplanen är bland annat att möjliggöra utbyggnad av den nya stadsdelen, Trollestrand, söder om Djulösjön. Detaljplaneläggningen kommer att genomföras etappvis. Tomter skapas för bostadsbebyggelse, totalt 51 enbostadshus samt 22 lägenheter i par- och radhus. Detaljplanen grundar sig på ett program som tidigare tagits fram, Program för bostadsbebyggelse vid Trollestrand, i syfte att skapa förutsättningar för utvecklingen av Katrineholm som boendeort. FÖRENLIGT MED MILJÖBALKEN Planen är förenlig med miljöbalken 3-4 kap. PLANDATA Lägesbestämning Markägoförhållanden Planområdet ligger ca 4 km från centrum, söder om Djulösjön. Planen avgränsas i norr av Djulösjön och i söder av Djulönäsvägen. I väster sträcker sig om orådet till och med Jordvallstorp och i öster fram till Långvik. Marken inom planområdet ägs huvudsakligen av Katrineholms kommun.

3 3 Orienteringskarta TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Översiktliga planer Program för planområdet ÖP 1991 anger för området naturvårdintressen och intressen för friluftsliv. Ett program för Trollestrand upprättades och samrådsremitterades under tiden den 21 juli till och med den 22 september Program Efter samrådet har en särskild arkeologisk utredning genomförts. Därefter har detaljplanen utarbetats. Planprogrammet är framtaget i samverkan mellan stadsarkitektkontoret samt arkitekt SAR/MSA Hans Bäckström, Hans Bäckström Arkitektkontor, arkitekt SAR/MSA Johanna Holm-Bodin, Basark, och arkitekt LAR/MSA Lena Dübeck, WSP. Behovsbedömning En behovsbedömning är gjord. Kommunens ställningstagande är att planens genomförande inte väntas innebära betydande miljöpåverkan. FÖRUTSÄTTNINGAR och FÖRÄNDRINGAR Natur Mark och vegetation Naturvårdsprogram för Södermanlands län framtaget 1991 av länsstyrelsen definierar delar av området som tillhörande klass III-högt naturvärde. Delar av planområdet ingår också i kommunens inventering av kommunägd mark från Området i öster utgörs av skog, mestadels gammal tallskog med en del smågranar. Området vid Jordvallstorp är ett kuperat skogsområde. I planprogrammet inventerades naturtyperna inom planområdet. I den västra delen utgör Jordvallstorp en välhävdad, öppen och ljus torp- och gårdsmiljö med sluttningar ner mot stranden samt vyer över sjön. Området är välvårdat med slagna gräsmarker ända ner till stranden med öppna ängar och vida utblickar.

4 4 Den östra delen av planområdet domineras av halvgles granskog. Marken är lättframkomlig. I norr finns gallrad granskog i brant sluttning mot sjön, söder om sluttningen finns en granskogsbevuxen platå. I skogsområdet närmast stranden finns en smal zon med äldre skog där det även hittats fynd av hotade och hänsynskrävande svampar (koppartaggsvamp, dofttaggsvamp samt gråticka). Vattenområdet är en del av Djulösjön, Långviken. Halvgles granskog inom planområdets östra del Landskapsåtgärder En målsättning är att skapa ett friluftsstråk längs stranden med badplatsen och gårdsbildningen vid Jordvalltorp som mellanstationer. Jordvallstorp iordningställs till ett allmänt och gemensamt parkområde med naturkaraktär, liksom även badplatsen. Tomten vid Jordvallstorp är ljus, öppen och välhävdad i kontrast till områdets skogsprägel i övrigt. Brygga och strandremsan anpassas för allmänt utnyttjande. Granskogen är för tät och erbjuder obearbetad ingen verklig sjöutsikt. Skogen gallras försiktigt, i slänten i öster, ner mot stranden, så att risken för vindfällen inte uppstår i syfte att öppna för utblickar mot sjön och skapa siktlinjer. Vy från söder över Djulösjön En gångväg iordningställs utmed stranden genom hela området vid släntfoten och i strandlinjen. Den anläggs med grus och hålls smal för anpassning till landskapet. Där det är alltför brant utförs stigen i form av självbärande träkonstruktioner, broar, bryggor, ramper eller trappor. I några lägen kan mindre bryggor anläggas ut i vattnet.

5 5 Angöringsvägen, Djulönäsvägen, åtgärdas så att vägrummet blir tilltalande. Sidoområdena läks genom att diken fylls upp med makadam där så är möjligt och besås så att gräs och örter går fram till asfaltskanten. Mot bostadsområdet planteras uppstammade träd, en enradig allé med till exempel oxel, lind eller fågelbär. Mot markerna söder om Djulönäsvägen planteras brynzoner, som anknyter till det sörmländska landskapet, av lövbärande arter, träd och buskar, ut mot vägrummet. Bebyggelseområdet skall upplevas som ljust och luftigt med möjlighet till utblickar över Djulösjön. Entrégatorna till området skall medvetet gestaltas med lågväxande buskar eller motsvarande i syfte att öppna upp området. Inom tomterna, som ansluter till entrégatorna, skall byggnaderna placeras långt in på tomten och inom en zon motsvarande femton meter från tomtgräns vid entrésidan tillåts ingen bebyggelse. I entrégatornas förlängning öppnas siktlinjer i skogen. Fornlämningar Väster om planområdet finns Trolleträsk ruin. Ruinen kan ha uppförts under 1300-talet. Antagligen var det av försvarsskäl som byggnaden uppfördes på den dåtida vattenomflutna ön enligt kulturminnesvårdsprogram för Katrineholms kommun. I samband med utbyggnad av Djulönäsvägen gjordes en första utredning avseende fornlämningar. I utredningen hittades inget av bevarandevärde. Efter programsamrådet genomfördes under sommaren 2009 ytterligare en arkeologisk utredning av Riksantikvarieämbetet UV-mitt för hela programområdet. Planläggningen av området har därefter delats i två etapper. Etapp 1 omfattar området från och med Jordvallstorp fram till Långvik, norr om Djulönäsvägen. Bebyggelseområden Bostäder En medveten gestaltning, med ett planmönster, som inom givna spelregler ger utrymme för individuell påverkan där inspirationen är hämtad från den Sörmländska byggnadskulturen avseende formspråk, proportioner, materiel och färger. Inspirationsbild från Segersäng. Källa: Södergruppen arkitektkontor AB.

6 6 Tillsammans med en strävan att binda ihop bebyggelsen med övriga Katrineholm dels visuellt över och runt Djulösjön, dels med ett tydligt sammanhang hela vägen från Norrköpingsvägen och Djulökvarn där såväl vägar som vatten bildar knutpunkt. Den bebyggelse som föreslås är huvudsakligen villor i en gles struktur med stora tomter på mellan och m². Tomterna ger utrymme för komplementbyggnader (t ex hemmakontor, gäststuga) och garage/uthus på den egna tomten. Inspirationsbilder från Segersäng bebyggelsekaraktären. Källa: Södergruppen arkitektkontor AB. Inspirationsbilder från Segersäng komplementbyggnader (generationsbostad, kontor, verkstad, förråd, garage, växthus etc.). Källa: Södergruppen arkitektkontor AB. I den känsliga terrängen i branten ner mot vattnet, föreslås en tätare gruppbebyggelse som par- och/eller radhus. Husen placeras här närmare gatan, cirka sex meter. De goda förutsättningarna för sjöutsikt tillvaratas optimalt. Med en enhetlig utformning av denna över sjön exponerade bebyggelse skapas ett ordnat och tilltalande blickfång från andra sidan vattnet.

7 7 Illustration på den planerade stadsdelen Trollestrand etapp 1 Byggnaderna ska ha en god utformning där målet är en enkel bostad med hög kvalitet. Formspråket ska anknyta till den lokala traditionen. Husens formuttryck bör begränsas till enkla rätvinkliga volymer med en genomtänkt färgsättning anpassad till landskapet och husets karaktär. Färgsättningen är starkt gestaltningsbidragande och skall fungera bra ihop med naturens färgskala för att bidra till en positiv helhet. Husen bör underordna sig landskapet. Se bilaga Etapp 1 av stadsdelen Trollestrand omfattar 51 tomter för enbostadshus och 22 par- och/eller radhus. Största byggnadsarea för villor bör inte överstiga 100 m². Taket på huvudbyggnaderna bör utföras som sadeltak med beläggning av ljust tegelfärgade takpannor. Taklutningarna bör ligga mellan 23 till 38 grader för enbostadshusen. För par- och radhusen bör vinkeln inte överstiga 27 grader. Husens placering, tomtens utformning och trädgårdens vegetation är lika väsentliga som husets färg och form. Planen ger utrymme för egen odling och för små djur, för tillbyggnader, uthus och sidobyggnad, samt icke störande verksamhet hemmavid. Bebyggelsen ska växa fram ur landskapets natur, där bergsknallar och skogsdungar får vara med och bestämma. Exempel på hur tomterna i Trollestrand kan disponeras. Illustrationen längst till vänster (a) avser det planerade bostadsområdet inom den västra delen av planområdet, medan de övriga (b, c, d) avser den östra delen.

8 8 Goda välstuderade terränganpassningar möjliggör mindre ingrepp i marken. Envåningshusen bör ha förhöjt fasadliv. I sådana envåningshus är det tillåtet att inreda vind. Suterrängvåning får anordnas där det prövas lämpligt, vid paroch radhusen, med hänsyn till tomtens lutning och att tillgängligheten till bostadshuset kan ordnas. Två våningar med suterrängvåning är inte tillåtet liksom två våningar med inredd vind. Service Inom tomterna blir möjligt med mindre etableringar, kanske kontor, frisör, närbutik) Total föreslagen bebyggelse ger underlag för förskola. I etapp två inplaneras en förskola. I Jordvallstorp finns möjlighet till samlingslokal för föreningar etc. På lite mer än en kilometers avstånd finns två restauranger, Duveholms herrgård och Stora Djulö. Övrig service såsom skola, vård och kommersiell service finns i Katrineholm. Tillgänglighet Byggnadskultur Tillgänglighet för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga skall tillgodoses så långt som möjligt i området. De stora nivåskillnaderna ner till Långvikens strand kan dock utgöra hinder för kraven. Där så är möjligt skall dock angöringspunkter till strandpromenaden utföras tillgängliga. Tomter som tas i anspråk för bebyggelsen skall vara tillgängliga om det inte är obefogat med hänsyn till terrängen. Kring det gamla torpet Jordvallstorp är den gamla odlingsmarken välbevarad. Merparten av ytan betas idag. Den ålderdomliga torpbebyggelsen har högt upplevelsevärde. Platsen bevaras som en naturlig samlingspunkt kring den fina kulturmiljön som kommer att ligga centralt för hela stadsdelen. Torpet Jordvallstorp Friytor Lek och rekreation Norr om Jordvallstorp finns en badplats tillgänglig för allmänheten. I närheten finns en ridanläggning vid Trolldalen, motocrossbana och skjutbana vid Dammstugan samt skidbacke vid Spökbacken. Badplatsen utvecklas som en allmän och gemensam tillgång, där badbryggor iordningställs. I strandkanten anordnas en stig längs vattnet. Utefter stigen byggs utsiktsbryggor för allmänheten, där fritidsbåtar får angöra.

9 9 Naturmiljö Vattenområden Området är en del av ett större område av intresse för friluftslivet. Omgivande marker är intressanta som strövområden. Trollestrandsområdet utvecklas som ett strakt komplement till befintliga naturintressen och till friluftslivet. Vid stranden till Långviken utvecklas badplatsen, där badbryggor iordningställs. I anslutning till den längsgående strandpromenaden iordningställs fyra utsiktsbryggor med möjlighet till angöring för fritidsbåtar. Alla anordningar i vattenområdet skall vara tillgängliga för allmänheten och bidra till ett vidgat friluftsliv. Exempel på utsiktsbrygga, Lillsjön, Stockholm Strandskydd Djulökvarn och Djulönäs har utvecklats till stadsdelar. Länken emellan, Trollestrand, blir en ny naturlig stadsdel nära landet och med landsbygdens karaktär. Detaljplanen följer intentionerna i det tidigare samrådsremitterade programmet. Strövområdet utvecklas och blir en ännu större tillgång för allmänheten och de boende. Strandområdet tillgodoser det allmänna intresset av ett utvecklat natur- och friluftsområde. Strandskyddet bevaras inom allmän plats natur och vattenområde samt upphävs inom kvartersmark. Bebyggelsen har placerats med hänsyn till topografi och vegetation. Strandskyddszonen varierar mellan femtio och hundra meter. Inom begränsade delar av vattenområdet tillåts byggande av bryggor och mindre anläggningar för allmänhetens behov. Gator och trafik Gatunät Området försörjs huvudsakligen från Djulönäsvägen, lokalgata. Parallellt byggs en lokalgata som ansluter till Djulönäsvägen vid Jordvallstorp. Parallellgatan mynnar i en vändplan. Från Djulönäsvägen ansluter tre entrégator till området. Varje entrégata utformas som två parallellt enkelriktade 3,5 meter breda gator. Mellan gatorna planteras ett 7 meter brett område med låg växtlighet. Entrégatorna mynnar ut i norr ut i en torgbildning, som integreras med parallellgatan. Kollektivtrafik Närmaste busshållplats ligger omkring en kilometer från Trollestrand, vid Norrköpingsvägen. Utvecklingen av kollektiv busstrafik utreds för närvaran-

10 10 de. Till järnvägsstationen är det fyra-fem kilometer. Parkering Boendeparkering iordningställs inom den egna tomten. Gästparkering får anordnas utmed entrégatorna. Teknisk försörjning Vatten och avlopp Dagvatten El VA finns sedan tidigare utbyggt till Djulönäs fritidsbebyggelse. Trollestrandsområdet kommer att anslutas till kommunens vatten- och avloppsnät genom ny ledningsdragning över Djulösjön. En ny pumpstation uppförs i anslutning till Långviken. Dagvattnet ska hanteras lokalt på den egna tomten. Regnvatten och smältvatten ska fördröjas inom den egna tomtmarken och infiltreras i marken. För att möjliggöra omhändertagande av dagvatten bör mängden hårdgjord yta begränsas till 10 % av den del av tomten som inte utgör berg i dagen eller upptas av byggnader. Exempel på hårdgjord yta är asfalt, platsgjuten betong, plattlagd yta av betong eller sten och tät trallbyggnad. Vattnet från gator kommer att ledas till skåldiken. Bebyggelsen ansluts till Utsikt AB:s nät. Inom etapp 1 av Trollestrand kommer två nya transformatorstationer att uppföras. Stationerna utformas med träfasad. När området är utbyggt i planprogrammets fulla omfattning kommer ytterligare en transformatorstation i väster (etapp 2). Störningar Trolldals ridhus ligger väster om planområdet. Avståndet till ridhuset är drygt 400 meter. Allergibesvär på grund av närheten till hästarna väntas inte då allergisporerna inte sprids så långt med vinden enligt de senaste forskarrönen. Avståndet till ridhuset följer underlag för den fysiska planeringen i Skåne län. Trafiken till området kommer att matas från Djulönäsvägen. Trafiken på vägen är att betrakta som interntrafik och kommer inte att medföra störningar för området. Avståndet (~300 meter) till Östra förbifarten som är under utbyggnad är tillräckligt för att bullernivåerna kommer att ligga under rekommenderade gränsvärden. I miljökonsekvensbeskrivningen tillhörande arbetsplanen för Östra förbifarten är en enklare bullerutredning gjord som redovisar detta. Knappt två kilometer söder om planområdet ligger Dammängens skjutbana där det även finns en motorbana. Störningarna ligger inom acceptabla nivåer.

11 11 KATRINEHOLM Stadsarkitektkontoret Ingalis Morfeldt Stadsarkitekt Erik Bjelmrot Planarkitekt Martin Larsheim Stadsbyggnadsarkitekt

12 Bilaga till planbeskrivning - Detaljplan för Trollestrand etapp 1 Samrådshandling BYGGA PÅ TROLLESTAND Röda hus Ett färgprov för röda hus skall se brunt ut för att ge ett vackert rött hus. Använd helst traditionell slamfärg. Falurött Äkta rödfärg NCS 5040-Y80R Ljus faluröd NCS 5040-Y70R Gula hus En gul nyans får inte bli gräll för att samspela med landskapet. Använd helst oljefärg. Ljusgult Klargult Gulbrunt NCS 1020-Y20R NCS 2030-Y20R NCS 3040-Y30R Svarta hus På landsbygden är det lättare att anpassa ett svart hus än ett vitt. Svartheten återges om den överstiger 85 oavsett kulör. Falusvart NCS 8500-R Bruna hus Färgprovet skall vara brungrått för att uppfattas som brunt. Använd helst traditionell slamfärg. Mörkbrunt hus Ljusbrunt hus NCS 8010-Y70R NCS 6010-Y70R Gröna hus Färgprovet skall vara smutsigt gulgrönt för att ge ett vacker grönt hus. Skogsgrönt Dämpat grönt NCS 5020-G30Y NCS 3010-G30Y Gråa hus Färgprovet skall vara varmt grått. Järnvitriol ger vackert silvergråa hus. Varmt grått Neutralt mörkgrått NCS 3005-Y20R NCS 6005-Y20R

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN 1 (7) PLANBESKRIVNING tillhörande DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Katrineholms kommun 2 (7) Upprättad på Stadsarkitektkontoret

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Detaljplan för Domsand

Detaljplan för Domsand Detaljplan för Domsand Fiskebäckstomt 2:1 m.fl Habo kommun Plan- och genomförandebeskrivning Samrådstid 2014-02-18-2014-03-18 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar Plankarta med bestämmelser och

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

Gestaltningsbilaga. Förslag till detaljplan för Torsby 1:342- Dragudden(Torsby havsvik)

Gestaltningsbilaga. Förslag till detaljplan för Torsby 1:342- Dragudden(Torsby havsvik) Förslag till detaljplan för Torsby 1:342- Dragudden(Torsby havsvik) Gestaltningsbilaga samrådshandling SPN 2013-01-22 dnr:11spn/0312 samhällsbyggnadskontoret GESTALTNINGSBILAGA INNEHÅLL Gestaltningsbilagan

Läs mer

Bönan 4:6, Strandgården

Bönan 4:6, Strandgården PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011-02-03 Antagen av BMN: 2011-03-23 Dnr: 10BMN273 Laga kraft: 2011-04-21 Handläggare: Henry Grew Bönan 4:6, Strandgården Detaljplan för bostadsändamål Gävle kommun,

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samråd Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2014/00904 Datum: 2015-10-02 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

Gestaltningsprogram. Detaljplan för del av fastigheten Magnarp 64:1

Gestaltningsprogram. Detaljplan för del av fastigheten Magnarp 64:1 Gestaltningsprogram Detaljplan för del av fastigheten Magnarp 64:1 SYFTE Syftet med ett gestaltningsprogram är att underlätta samarbetet mellan fastighetsägare och kommun genom att illustrera och tydliggöra

Läs mer

Kv Tjädern (Sofieberg)

Kv Tjädern (Sofieberg) Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING 2009-00007-214 (P09006) Arkivnummer: P1583 B Detaljplan för Kv Tjädern (Sofieberg) inom stadsdelen Tälje i Södertälje Upprättad 2010-02-10 LAGAKRAFTHANDLING Handlingar

Läs mer

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Samrådshandling 23 oktober 2014 HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Planbeskrivning med illustrationer Plankarta med

Läs mer

HANDLINGAR PLANENS SYFTE PLANDATA. Lägesbestämning

HANDLINGAR PLANENS SYFTE PLANDATA. Lägesbestämning HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser samt illustration Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsägarförteckning PLANENS SYFTE Planens syfte är att fastställa de befintliga verksamheterna. Området

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN

SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2014-08-11 Dnr KS 0232/14 ljusdal.se PLANBESKRIVNING Planhandlingar

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

MILJÖ- OCH STADSARKITEKTKONTORET 2007-11-14 UTSTÄLLNINGSHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE

MILJÖ- OCH STADSARKITEKTKONTORET 2007-11-14 UTSTÄLLNINGSHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE sida 1 (9) DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID PILUDDEN FILIPSTADS KOMMUN MILJÖ- OCH STADSARKITEKTKONTORET 2007-11-14 PLANBESKRIVNING DNR: P 1/00 UTSTÄLLNINGSHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE HANDLINGAR Till planen

Läs mer

Detaljplan för Övrarp 2:14 m.fl. i Tranås kommun Upprättad i juni 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 151/2007

Detaljplan för Övrarp 2:14 m.fl. i Tranås kommun Upprättad i juni 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 151/2007 Detaljplan för Övrarp 2:14 m.fl. i Tranås kommun Upprättad i juni 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 151/2007 Sommen Planområde Krämarp Övrarp Skoboviken Romanäs Antagen

Läs mer

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S Detaljplan för Småhus vid Mjärden omfattande del av fastigheten Norrtil 3:1 i Sigtuna stad och kommun, Stockholms län ÖVERSIKTSKARTA PLANOMRÅDE

Läs mer

Upprättad 2004-05-26. Planens syfte och huvuddrag. Avvägning enligt miljöbalken

Upprättad 2004-05-26. Planens syfte och huvuddrag. Avvägning enligt miljöbalken PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten SUNDSÖR 2:1 i Nykvarns kommun Upprättad 2004-05-26 Handlingar Detaljplanen utgörs av plankarta i skala 1:2000 med planbestämmelser. Till detaljplanen hör

Läs mer

Detaljplan Del av Puoltsa Puoltsa 1:85, Puoltsa 1:4 m.fl Bostad, Turism, Lantbruk

Detaljplan Del av Puoltsa Puoltsa 1:85, Puoltsa 1:4 m.fl Bostad, Turism, Lantbruk Detaljplan Del av Puoltsa Puoltsa 1:85, Puoltsa 1:4 m.fl Bostad, Turism, Lantbruk 1(8) Miljö- och Byggnämnden Kiruna kommun Upprättad i mars 2004 Reviderad juni 2004 PLANBESKRIVNING Handlingar Planens

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för del av Väsby 12:102 m fl i Väsby, Höganäs kommun, Skåne län gamla skolan PLANOMRÅDE Hovgårdsgatan

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling

Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-06-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2010-02-01, rev 2010-04-12 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling Dnr 06-10252.214 Ks 07-566 LANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING DP 150

PLANBESKRIVNING DP 150 1 (8) PLANBESKRIVNING DP 150 DETALJPLAN FÖR KLOVÖJA 1:3, STORA KALVÖ, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN LAGA KRAFT 2014-07-24 2 (8) DETALJPLAN FÖR KLOVÖJA 1:3, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM UTSTÄLLNING NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Fredrikstrandsvägen (Brygga 1:3 m fl) dnr PLAN.2010.10.214

GESTALTNINGSPROGRAM UTSTÄLLNING NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Fredrikstrandsvägen (Brygga 1:3 m fl) dnr PLAN.2010.10.214 GESTALTNINGSPROGRAM UTSTÄLLNING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Fredrikstrandsvägen (Brygga 1:3 m fl) dnr PLAN.2010.10.214 Februari 2015 Gestaltningsprogrammets status Gestaltningsprogrammet är ett

Läs mer

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010

Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun. Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 Detaljplan för Tisnarebaden, Rostorp 2:1 m.fl., Katrineholms kommun Upprättad på stadsarkitektkontoret i Katrineholm 30 april 2010 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rubricerat planförslag har varit ute för samråd under

Läs mer

Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) Anna Zimdal Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län PLANHANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - - Genomförandebeskrivning

Läs mer

Samrådshandling Dnr Btn 2011/0692-214:M. Detaljplan för Småhus vid Hyacintvägen

Samrådshandling Dnr Btn 2011/0692-214:M. Detaljplan för Småhus vid Hyacintvägen Samrådshandling Dnr Btn 2011/0692-214:M Detaljplan för Småhus vid Hyacintvägen omfattande del av fastigheten Arenberga 1:279 i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Översiktskarta PLANOMRÅDE STADSBYGGNADSKONTORET

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Blidö 1:517, Haraldsgård, i Blidö församling

Detaljplan för fastigheten Blidö 1:517, Haraldsgård, i Blidö församling SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-06-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2011-04-26, rev. 2012-04-18 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten Blidö 1:517, Haraldsgård, i Blidö församling Dnr: 07-103 09.214 Ks: 07-1781 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45. Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01

Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45. Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01 Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45 Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01 Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen 8 Tel. 0640-161 00 Fax 0640-161 05 krokoms.kommun@krokom.se

Läs mer

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15

A 4994 PLANBESKRIVNING. Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 A 4994 Uppdragsbeslut 2009-02-10 Samrådsbeslut 2009-10-14 Utställningsbeslut 2010-03-17 Antagen 2010-10-11 Laga kraft 2010-11-15 Detaljplan för del av Kristineberg 1:2 Middelfartsvägen, Centralorten Oskarshamns

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2006-09-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten Anderssvedja 2:41 i Roslagsbro församling Dnr 06.101 91.214 Ks 07-42 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) PLA10-55 Tomas Strömberg Detaljplan för fastigheterna SKARVEN 1 8 inom Teg i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - Planbeskrivning

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun

Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun Utsikt mot Nötholmen Samrådshandling 2011-11-22 PLANBESKRIVNING 1 Handlingar Till detaljplanen hör följande handlingar: Miljöbedömning, daterad 2011-11-22

Läs mer

PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A LAGA KRAFTHANDLING. Dnr: 2014 01740-214

PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A LAGA KRAFTHANDLING. Dnr: 2014 01740-214 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan- och bygglovenheten PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A Dnr: 2014 01740-214 Detaljplan för fastigheten GRUSÅSEN 1:4 m fl inom Grusåsen i SÖDERTÄLJE Upprättad 2014-11-03

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR AMBJÖRNARP 1:85 M FL AMBJÖRNARP, TRANEMO KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INNEHÅLL I NNEHÅLL... 1 HANDLINGAR... 2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG... 2 FÖRENLIGT MED 3 OCH 5 KAP I MB...

Läs mer

Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (5) 2011-10-14 Anna Zimdahl Detaljplan för delar av fastigheterna STÖCKSJÖ 18:20 mfl inom Stöcksjö i Umeå kommun, Västerbottens län PLANHANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration

Läs mer

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02 Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-05-05 Antagen av BMN: 2009-05-18 Dnr: 08BMN1317 Laga kraft: Handläggare: Jonas Olsson Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

P ROGRAM 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. inom Arkösund i Norrköping

P ROGRAM 1(15) tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. inom Arkösund i Norrköping 1(15) P ROGRAM tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde inom Arkösund i Norrköping, fysisk planering den 22 september 2009 G O D K Ä N N A N D E H A N D L I N G

Läs mer

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Fritidshus på Ringkallen Nordingrå, Kramfors kommun Upprättad av Palle Sjölander AB 2014-01-16 Ringkalleberget sett från Mädan (nordväst om planområdet) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING

Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Utdrag ur ekonomiska kartan SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-11-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-27 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten VÄNGSJÖBERG 9:1 och del av 7:15 och 7:21 i Gottröra församling Dnr

Läs mer

Stadsarkitektkontoret 2014-04-16 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE

Stadsarkitektkontoret 2014-04-16 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE 1(9) Stadsarkitektkontoret 2014-04-16 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Fredrikstrandsvägen (Brygga 1:3 m fl) på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.10.214 GESTALTNINGSPROGRAM

Läs mer

Brygga och bad vid Trinntorp

Brygga och bad vid Trinntorp Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Brygga och bad vid Trinntorp Del av fastigheterna Trinntorp 1:1, Brevik 1:1 och Brevik

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Del av Slite 4:11 m fl

Del av Slite 4:11 m fl Stadsarkitektkontoret Förslag till detaljplan för Del av Slite 4:11 m fl Gotlands kommun Stadsarkitektkontoret 2009-06-17 Stadsarkitektkontoret tidplan planbeskrivning Detaljplanen består av följande

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

SUNDBY STRAND 3 del av Toresunds-Sundby 1:1, Stallarholmen, Strängnäs Kommun 4:4 YTTERSELÖ-ÖSTA 7.5 12.8 1:31 1:46 1:47 1:48 1:49 11.4 9.

SUNDBY STRAND 3 del av Toresunds-Sundby 1:1, Stallarholmen, Strängnäs Kommun 4:4 YTTERSELÖ-ÖSTA 7.5 12.8 1:31 1:46 1:47 1:48 1:49 11.4 9. Detaljplan för SUNDBY STRAND del av Toresunds-Sundby :, Stallarholmen, Strängnäs Kommun PLANBSKRIVNING 0.. 0 0 0..................0...0.....0... 0 0 0........0..0..... 0.........................0... 0.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. HUSBACKA SÖDRA KVISTAGRAN del av fastigheten Ed 23:1 Östhammars kommun, Uppsala län

PLANBESKRIVNING. HUSBACKA SÖDRA KVISTAGRAN del av fastigheten Ed 23:1 Östhammars kommun, Uppsala län Dnr 2011SBN0043 (1/11) Samhällsbyggnadsförvaltningen Christian Blomberg 0173-86 246 PLANBESKRIVNING HUSBACKA SÖDRA KVISTAGRAN del av fastigheten Ed 23:1 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2008-10-21

Läs mer

Detaljplan för Björnhovda 25:390 Björnhovda 25:391 del av Björnhovda 25:322

Detaljplan för Björnhovda 25:390 Björnhovda 25:391 del av Björnhovda 25:322 Detaljplan för Björnhovda 25:390 Björnhovda 25:391 del av Björnhovda 25:322 Färjestaden Mörbylånga Kommun Bildkälla: google maps 1 (20) HANDLÄGGNING HANDLINGAR Planförfarandet hanteras med enkelt planförfarande

Läs mer

Gestaltningsprogram Norrsätra verksamhetsområde, Väsjön, Edsberg Laga kraft 2014-03-07

Gestaltningsprogram Norrsätra verksamhetsområde, Väsjön, Edsberg Laga kraft 2014-03-07 , Väsjön, Edsberg Laga kraft 2014-03-07 Dnr 2008/721 Innehåll Gestaltningsprogrammets syfte och mål 3 Bakgrund 3 Planområdets läge samt syfte 3 Beskrivning av området 3 Överordnad struktur- och gestaltningsidé

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

Detaljplan för Joeström 2:24 m.fl. Storuman kommun, Västerbottens län

Detaljplan för Joeström 2:24 m.fl. Storuman kommun, Västerbottens län GRANSKNINGSHANDLING 2014 05 09 Detaljplan för Joeström 2:24 m.fl. Storuman kommun, Västerbottens län Planområde NORMALT PLANFÖRFARANDE Beslut Datum Samråd 2014 03 17 Granskning Antagande Laga kraft PLANBESKRIVNING

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Näckvägen, Björklinge Normalt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Näckvägen, Björklinge Normalt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Teresia Erixon PLA 2012-020174 018-727 46 54 Planbeskrivning Detaljplan för Näckvägen, Björklinge Normalt planförfarande LAGA KRAFT 2015-07-24 Orienteringsbild

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås

Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås Elisabeth Lindblad 021-39 15 09 DP 1660 2010-02-16 Dnr 07:10058-BN 540 Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Inga tekniska utredningar har utförts.

Inga tekniska utredningar har utförts. 1(2) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2010-12-25 Detaljplan för Viksjö 7:58 och del av Viksjö 7:7, Rörsångarvägen Skokloster Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN PROGRAMHANDLING II HANDLINGAR Upprättad av Miljö och byggförvaltningen i Gnosjö kommun 2009 11 03 Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Matsknutsgårdarna 2;10 inom Matsknutsgårdarna i Borlänge kommun, Dalarnas län

Detaljplan för Matsknutsgårdarna 2;10 inom Matsknutsgårdarna i Borlänge kommun, Dalarnas län Diarienr Plan nr ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Matsknutsgårdarna 2;10 inom Matsknutsgårdarna i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i augusti 2013 HANDLINGAR Planhandlingarna består av plankarta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN. Planområdet 1(14) FUNÄSDALEN 32:25, m fl 1(14) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FRITIDSHUS I HÅLLANS FRITIDSOMRÅDE FUNÄSDALEN 32:25, m fl HÄRJEDALENS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN UPPRÄTTAD 2009-06-11 REVIDERAD 2010-05-06 Planområdet Planförfattare:

Läs mer

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2011-06-09 Dnr KS 15/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktsbild över

Läs mer

TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun

TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun 1 Detaljplan för Byalaget 27 Samråd- och granskningshandling Dnr Ädh Dnr ByggR TILLBYGGNAD AV ENBOSTADSHUS I KARLSUND Östersunds kommun PLANBESKRIVNING SAMRÅD- OCH GRANSKNINGSHANDLING Samråd/granskning

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

PLANBESKRIVNING 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

Välkomna till info-träff, VA samt detaljplan för Ekensholm 4:1, Grundby 3:3, Kullersta 1:5 med flera Mälarstranden

Välkomna till info-träff, VA samt detaljplan för Ekensholm 4:1, Grundby 3:3, Kullersta 1:5 med flera Mälarstranden Välkomna till info-träff, VA samt detaljplan för Ekensholm 4:1, Grundby 3:3, Kullersta 1:5 med flera Mälarstranden Anna Ekwall, Petter Skarin och Mari Lundkvist från planavdelningen Detaljplanering Planprocessen

Läs mer

Stationshuset i Orsa Orsa kommun, Dalarnas län

Stationshuset i Orsa Orsa kommun, Dalarnas län Dnr: BNO 2011/7 215 Godkänd av BN 2012-09-26 120 Antagen av KF 2012-11-26 60 LAGA KRAFT 2012-12-21 Dp 122 Ersättning, del av detaljplan 58 för fastigheten Järnvägen 3 och del av Orsa Kyrkby 4:4 för Stationshuset

Läs mer

Mörbylånga kommun GESTALTNINGSPROGRAM. Stora Vickleby 6:9 (tidigare del av Stora Vickleby 3:39) m fl

Mörbylånga kommun GESTALTNINGSPROGRAM. Stora Vickleby 6:9 (tidigare del av Stora Vickleby 3:39) m fl (tidigare del av Stora Vickleby 3:39) m fl Bilaga till detaljplan. Dnr 04/1130 Upprättad 2012-12-18, rev. 2013-04-23, red. ändr. 2013-09-24 Mörbylånga kommun En detaljplan är under upprättande för ett

Läs mer

Under granskningsskedet biläggs fastighetsförteckning och grundkarta med gällande plangränser.

Under granskningsskedet biläggs fastighetsförteckning och grundkarta med gällande plangränser. 1(9) ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR HUSVAGNSCAMPING OCH FRITIDSHUS VID VARGEN, Del av Vemdalens kyrkby 53:11, 53:162 m fl, Vemdalsskalet Härjedalens kommun Plan 54/2010, Normalt planförfarande Upprättad

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 1/10

SAMRÅDSHANDLING 1/10 SAMRÅDSHANDLING 1/10 Detaljplan för Del av Siretorp 9:74 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR: grundkarta fastighetsförteckning plankarta med bestämmelser planbeskrivning inkl

Läs mer

Planhandling Detaljplan för HÅKANSÖN 60:1 MFL Piteå kommun, Norrbottens län

Planhandling Detaljplan för HÅKANSÖN 60:1 MFL Piteå kommun, Norrbottens län Dnr. PB 2015-61 Version Plannr. 2 D 2066 Planhandling Detaljplan för HÅKANSÖN 60:1 MFL Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: ROLLES PLAN & BYGGKONSULT Postadress 941 85 PITEÅ Besöksadress Svartuddsvägen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR NYKROPPA 14:1 OCH DEL AV 10:1

DETALJPLAN FÖR NYKROPPA 14:1 OCH DEL AV 10:1 SAMRÅDSHANDLING DETALJPLAN FÖR NYKROPPA 14:1 OCH DEL AV 10:1 Filipstads kommun, Värmlands län Upprättad av WSP Samhällsbyggnad, 2012-03-05 Beställare: Filipstads kommun Konsult: WSP Samhällsbyggnad, Karlstad

Läs mer

Markheden 4:61 mfl, Furugården

Markheden 4:61 mfl, Furugården PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-09-10 Dnr: 10BMN242 Handläggare: Sari Svedjeholm Antagen av BMN: 2010-10-27 Laga kraft: 2010-11-25 Markheden 4:61 mfl, Furugården Detaljplan för vård och särskilt

Läs mer

STENBROHULTS KYRKBY i Älmhults kommun, Kronobergs län

STENBROHULTS KYRKBY i Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för STENBROHULTS KYRKBY i Älmhults kommun, Kronobergs län PLANKARTA PLANBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTLÅTANDE 1 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE

Läs mer

DETALJPLAN nr 330 Upprättad 1991-03-12 Reviderad 1991-08-05, 1991-09-26 och 1991-10-09 samt Kompletterad 1992-05-27

DETALJPLAN nr 330 Upprättad 1991-03-12 Reviderad 1991-08-05, 1991-09-26 och 1991-10-09 samt Kompletterad 1992-05-27 DETALJPLAN nr 330 Upprättad 1991-03-12 avskrift Reviderad 1991-08-05, 1991-09-26 och 1991-10-09 samt Kompletterad 1992-05-27 1 Del I Godkänd av BN 1991-10-08 Antagen av KF 1991-12-16 LAGA KRAFT 1992-02-06

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1453 B Detaljplan för Hölöskolan 3 m fl inom Hölö/Mörkö kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING 1453 B Detaljplan för Hölöskolan 3 m fl inom Hölö/Mörkö kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan och Bygg 1(9) PLANBESKRIVNING 1453 B Detaljplan för Hölöskolan 3 m fl inom Hölö/Mörkö kommundel i Södertälje Upprättad 2006-08-07 Handlingar Detaljplanen utgörs av plankarta

Läs mer

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad.

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. SAMRÅDSFÖRSLAG 2007-04-26 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2007-08-27 Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. Dnr 07-10049.214 KS 07-607 PLANBESKRIVNING Handlingar Till

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER

BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER 1 Plan och miljökontoret Dnr: 2007-0709-214 ANTAGANDEHANDLING Del av MJÖLKENABBEN 1:4, SIRKÖN TINGSRYDS KOMMUN, KRONOBERGS LÄN BESKRIVNING ÖVER OMRÅDESBESTÄMMELSER HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Planbeskrivning tillhörande detaljplan för KV BIKUPAN, södra delen Bikupan 6 m.fl. Uddevalla kommun

ANTAGANDEHANDLING. Planbeskrivning tillhörande detaljplan för KV BIKUPAN, södra delen Bikupan 6 m.fl. Uddevalla kommun UDDEVALLA KOMMUN Dnr P 380 MILJÖ OCH STADSBYGGNAD ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning tillhörande detaljplan för KV BIKUPAN, södra delen Bikupan 6 m.fl. Uddevalla kommun Upprättad av Miljö och Stadsbyggnad

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Till planen hör: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

PLANBESKRIVNING. Till planen hör: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-04-16, rev. 2008-07-17 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten HÖGMARSÖ 2:42 i Länna församling ENKELT PLANFÖRFARANDE Dnr 08-10054.214 Ks 08-457 PLANBESKRIVNING Handlingar Till

Läs mer

Förslag till program för detaljplan Strömstad 4:31 Handel för ICA. 2008-09-09 rev 2009-02-03

Förslag till program för detaljplan Strömstad 4:31 Handel för ICA. 2008-09-09 rev 2009-02-03 Förslag till program för detaljplan Strömstad 4:31 Handel för ICA 2 (10) FÖRORD INLEDNING Frykvalla Förvaltning AB har tagit fram detta förslag till program för en ny detaljplan. Avsikten är att visa på

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Lybeck, Harkie-Kärrbo, Västerås. DP 1735 2010-12-07 Dnr 2009/363-BN 213. Anders Brunzell Tel 021-39 10 54

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Lybeck, Harkie-Kärrbo, Västerås. DP 1735 2010-12-07 Dnr 2009/363-BN 213. Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1735 2010-12-07 Dnr 2009/363-BN 213 Detaljplan för Lybeck, Harkie-Kärrbo, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Fide strandby/camping, Gotland PLANPROGRAM - 2007-10-31

Fide strandby/camping, Gotland PLANPROGRAM - 2007-10-31 Stadsarkitektkontoret SYFTE PLANDATA Syftet med planen är att ge möjlighet att främja turistnäringen genom en utveckling av campingplats med uthyrningsstugor, tält- och husvagnscamping, restaurang och

Läs mer

I anslutning till planområdet anpassas tillfartsvägar för att minimera störningarna för omgivande bebyggelse.

I anslutning till planområdet anpassas tillfartsvägar för att minimera störningarna för omgivande bebyggelse. Datum Dnr 2011-11-17 KS 0294/07 Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV JÄRVSÖ-KYRKBY 23:2, ÖJEBERGETS FRITIDSBY LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby. www.mjolby.se/planer Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 SAMRÅDSHANDLING Upprättad av Byggnadskontoret i september 2015 Tillägg

Läs mer

Detaljplan för Bjurhovdaskolan (Boplatsen 9, Bjurhovda 6 och 9 samt del av Västerås 3:24), Västerås

Detaljplan för Bjurhovdaskolan (Boplatsen 9, Bjurhovda 6 och 9 samt del av Västerås 3:24), Västerås Helena Hansson Tel 021-39 23 68 DP 1650 2008-04-15 Dnr 06:10227-BN 540 Detaljplan för Bjurhovdaskolan (Boplatsen 9, Bjurhovda 6 och 9 samt del av Västerås 3:24), Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar

Läs mer

SÄTILA 5:3 m.fl. Detaljplan för. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2009-03-03. Diarienummer PBN 2007/0363 214

SÄTILA 5:3 m.fl. Detaljplan för. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2009-03-03. Diarienummer PBN 2007/0363 214 Diarienummer PBN 2007/0363 214 Detaljplan för SÄTILA 5:3 m.fl. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Villa Patria med uthus på Sätila 5:3 Upprättad 2007-07-04, reviderad 2008-04-07 reviderad 2008-09-12

Läs mer

Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser. Samrådsredogörelse

Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser. Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för Säters Camping (Säter 4:24) mm Säters kommun, Dalarnas län HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser Samrådsredogörelse

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-03-16 STANDARDFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för fritidsbebyggelse vid Nabbo omfattade bl.a. delar av fastigheterna Nabbo 1:51 och 2:1 samt Rådmanby 5:4 och 5:5

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för Idre Himmelfjäll, Skidområde (del av Foskros 10:6) Älvdalens kommun Dalarnas län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för Idre Himmelfjäll, Skidområde (del av Foskros 10:6) Älvdalens kommun Dalarnas län Detaljplan för Idre Himmelfjäll, Skidområde (del av Foskros 10:6) Älvdalens kommun Dalarnas län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING MARS 2010 1 Detaljplan för Idre Himmelfjäll, Skidområde

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING. Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING. Denna planbeskrivning Genomförandebeskrivning 1 (11) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Södra Lisselhedsområdet, STYVERSBACKEN, omfattande del av fastigheten Vångsgärde 2:5 i Orsa kommun, Dalarnas län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planhandlingar Plankarta

Läs mer