ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (13)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13)"

Transkript

1 Handikapp- och pensionärsrådet (13) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, klockan Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström (S), ledamot Eva Forsmark, DHR, ledamot Sylvia Marklund. HLF, ledamot Birger Lundqvist, SPF, ledamot Monika Johansson, SKPF, ledamot Christel Samuelsson, HRL, ledamot Kjell Marklund, PRO, tjg ersättare Övriga deltagare Utses att justera Eija Lugnet, socialchef Daniel Fjellström, kostchef Christel Samuelsson Justeringens tid och plats Torsdagen den 26 februari 2015, klockan 13.00, Kanslienheten. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: 1-11 Lena Sundström Ordförande Mats Abrahamsson Justerande Christel Samuelsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Handikapp- och pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten Underskrift Anna-Karin Hedman

2 Handikapp- och pensionärsrådet Innehållsförteckning 1 Val av justerare, tid och plats för justering 2 Godkännande av dagordning 3 Genomgång av föregående protokoll 4 Lägesrapport från respektive förening 5 Representant från Synskadades Riksförbund 6 Information från Kommunstyrelsen 7 Information från Sociala utskottet 8 Redovisning från Miljö- Bygg- och Räddningsnämnden 9 Information av socialchef 10 Information av kostchef 11 Nästa möte

3 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 1 Val av justerare, tid och plats för justering Christel Samuelsson väljs att justera protokollet torsdagen den 26 februari 2015, klockan 13.00, plats: Kanslienheten.

4 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 2 Godkännande av dagordning Föreslagen dagordning godkänns. Noteras att i kallelsen ska alltid senaste protokoll från Gemensamt sammanträde för Länshandikapprådet och Länspensionärsrådet bifogas.

5 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 3 Genomgång av föregående protokoll Sylvia Marklund, HLF, förtydligar med anledning av notering i föregående protokoll att HLFs Öppet hus i Kyrkströmsgården 12 november 2014 annonserat att köttsoppan serverades kl och Öppet hus med övriga aktiviteter Monica Johansson, SKPF, framför önskemål att tid för justering i fortsättningen inte sätts samtidigt som andra sammanträden hålls så att bemanning finns på Kanslienheten. Föregående protokoll läggs till handlingarna.

6 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 4 Lägesrapport från respektive förening Sammanfattning av ärendet Information lämnas från respektive föring om aktiviteter och händelser. DHR Information av Eva Forsmark: Årsmöte hålls den 25 februari 2015 på Vaukagården. Mat serveras. HLF Information av Sylvia Marklund: Årsmöte hålls den 22 februari 2015 på Hotell Lyktan. SKPF Information av Monika Johansson: Ingen uppgift om när årsmötet kommer att hållas. PRO Information av Kjell Marklund: Årsmöte hålls den 28 februari 2015 på Medborgarhuset. Middag med dans. Underhållning av Gränsdraget från Sorsele. PRO-nappet går av stapeln i april i Mellanström. Loppet kommer att gästas av chefsredaktören för PRO tidningen. Sommarens resa går till Tornedalen, Kiruna och Norge, en 6-dagars tur med start 12 juni. En dagstur till skärgården planeras också. Föreningen har 436 medlemmar. SPF Information av Birger Lundqvist: Årsmöte hålls den 26 februari Då tas beslut om föreningen ska slås samman med Arvidsjaurs SPF eller läggas ner. HRF Information av Christel Samuelsson: Årsmöte hålls den 11 mars 2015 på ABF kl Informationen läggs till handlingarna.

7 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 5 Representant från Synskadades Riksförbund Sammanfattning av ärendet Skrivelse har kommit från Synskadades Riksförbund med fråga om kommunen har ett samråd för funktionshinder och om plats kan erbjudas från förbundet. Förbundet har ingen lokalavdelning i Arjeplog. HoP-rådet har haft en representant från Synskadades Riksförbund men platsen är vakant sedan personen avlidit. Besvara Synskadades Riksförbund att de är välkomna att delta i Handikappoch Pensionärsrådet med en representant och eventuellt en ersättare som är bosatta i Arjeplogs kommun. Uppdrag ges till sekreteraren att meddela Synskadades Riksförbund.

8 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 6 Information från Kommunstyrelsen Sammanfattning av ärendet Mats Abrahamsson (S) vice ordförande i Kommunstyrelsen: Arbetet med kommunens budget pågår, dels med budgeten för 2015 som måste justeras eftersom skatteintäkterna blir 3,5 Mkr mindre än beräknat. Detta beror på att befolkningsminskningen är större än vad som prognostiserats. Arbetet med budgeten inför 2016 är påbörjat och ska fastställas av fullmäktige i juni En politisk styrgrupp har tillsats av kommunstyrelsen för arbetet med Framtidens äldreboende. Första mötet i mitten av mars. Informationen läggs till handlingarna.

9 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 7 Information från Sociala utskottet Sammanfattning av ärendet Mats Abrahamsson (S), ordförande i Sociala utskottet: Frågan om enkelt avhjälpta hinder diskuteras förstärkte regeringen Plan- och Bygglagen (PBL) med en retroaktivt verkande paragraf om undanröjande av enkelt avhjälpta hinder. Målet var att påskynda arbetet med att göra Sverige tillgängligare för personer med rörelse- eller orienteringssvårigheter på publika lokaler och platser där allmänheten har tillträde. Tidsgränsen för kommunerna då arbetet med enkelt avhjälpta hinder skulle vara klart, gick ut Men även om tidsgränsen har gått ut så är enkelt avhjälpta hinder ett pågående arbete som fortfarande behöver övervakas kontinuerligt. Det finns enkla lösningar för tillgänglighetsanpassningar som skulle kunna göras utan större kostnader. Mats Abrahamsson tar frågan med sig till både Kommunstyrelsen och Miljö- Bygg- och Räddningsnämnden. Informationen läggs till handlingarna.

10 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 8 Redovisning från Miljö- Bygg- och Räddningsnämnden Sammanfattning av ärendet John Sundström (S), ordförande i Miljö- Bygg- och Räddningsnämnden: - Hornavan hotell har byggt ut med en våning på halva hotellet. - Konsum planerar för utbyggnad. Ritningar ställs ut för samråd. - Ändring av plan för Flyggsundet för fritidsboende. - Mycket arbete kring Nausta i Slagnäs. - Detaljplanen för Lugnetskolan är överklagad. - Detaljplanen för Öberget är överklagad till Mark- och Milljödomstolen. - Ökad arbetsbelastning väntas inför sommarens bygglov. Frågan om varför boende i hyreslägenheter i Slagnäs måste skötas av hyresgästen tas upp. Vidare påpekas att sopkärlen där inte ställs ut för tömning i tid. Frågan om avsaknad av staket eller dylikt på fastigheten Simloc Hotell på Lugnetvägen lämnas till byggnadsinspektören. Informationen läggs till handlingarna. Frågan om varför boende i hyreslägenheter i Slagnäs måste skötas av hyresgästen skickas till Stiftelsen Arjeploghus, samt påpekandet om bristande rutin för sophantering. Beslutsexpediering VF Stiftelsen Arjeploghus.

11 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 9 Information av socialchef Socialchef Eija Lugnet informerar: - Krisgruppen motsvarande POSOM-gruppen från Bodö var på besök i Arjeplogs kommun februari. Den 18 februari träffade de POSOMgruppen i kommunen. Den förfrågan som ställdes i från Bodö var hur man i Arjeplog arbetar vid plötsligt dödsfall och därmed hade kontakt tagits även med hälsocentralen i Arjeplog. Landstinget kunde inte delta men verksamhetschefen skickade landstingets rutiner som lämnades över till Bodö krisgrupp. Polisen som ingår i POSOM gruppen kunde inte heller medverka men även deras skriftlig redogörelse lämnades till gästerna. Positivt att kontakter knyts och förhoppningsvis är dett en början till ett permanent samarbete. - Situationen på bemanningssidan för socialsekreterare ser ljusare ut än på länge. - En vikarierande socialsekreterare har anställts. Hon jobbar även deltid med LSS ärenden. - ÄBIC, Äldres behov i centrum, projektmedel för utbildning av personal med utgångspunkt att ta tillvara personers förmåga och därutöver erbjuda hjälp. - En vikarierande socialsekreterare har anställts. Hon jobbar även deltid med LSS ärenden. - Diskussion med Kommunal om att erbjuda heltidsanställningar till de som är intresserade. Kartläggning visar att det inte rör sig om så stort antal. - 4 trygghetsboenden i Tallbacken i 2015 års budget. Innebär eget boende i lägenhet med hemtjänsten nära men inte dygnetruntservice. Målet är 9 lägenheter för trygghetsboende. - Videokonferens med Skellefteåregionen angående samverkansmöjligheter. - Information om ny handläggning av färdtjänst på mötet i maj. Informationen läggs till handlingarna.

12 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 10 Information av kostchef Kostchef Daniel Fjellström informerar: - Kostråd har hållits 28 januari. 32 personer deltog, protokoll kommer. Lokalen upplevdes inte bra då mikrofon saknades. Ska åtgärdas till nästa möte. Frågan ställs om kostrådet ser de äldres behov eller får de stå tillbaka till förmån för barnens när kostrådet är gemensant? Äldre accepterar det man får och klagar inte, kritiken lämnas inte till personalen. Synpunkterna tas med till kostrådet. - All matproduktion sker nu på Kyrkholmsskolan. Vaukagården har serveringskök. 660 portioner produceras varav 400 portiner är till barn och elever. - Det har framkommit kritik mot matsedeln och kvalitén på maten, det var bättre förr men ingen har direkt kunnat peka på vad som är fel. Ett system för avvikelserapportering ska införas där man tydligt kan se vad som är fel och hur det kan åtgärdas. Maten kontrolleras att den är varm när den skickas ut. Näringsinnehållet ska motsvara 50% av dagsbehovet fördelat på 2 lunch och middag under en fem-veckorsperiod. Resten ska utgöras av morgon- mellanoch kvällsmål. MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska, håller på att ta fram en handlingsplan för att säkerställa att man får den näring som man behöver för att undvika undernäring. - Idag måste man förbeställa maten på Vaukagården till skillnad från tidigare. Det upplevs som en klar försämring framförallt från pensionärer som inte bor i tätorten som besöker Arjeplog i andra ärenden, tex läkarbesök eller inköp, men även för pensionärer boende i Arjeplog, både socialt och ur hälsosynpunkt. Daniel informerar att alla är välkomna att äta på Kyrkholmsskolan. Matsalen är öppen , alla dagar, året runt. Lokalen är handikappanpassad med hiss och ramp. Endast kontant betalning, lunchpris för pensionärer 50 kronor. Ingen förbeställning behövs. Information om detta ska gå ut i Arjeplogarn. Informationen läggs till handlingarna.

13 Handikapp- och pensionärsrådet HoP 11 Nästa möte Nästa möte hålls den 13 maj 2015, klockan 9.00, på Vaukagården. Medverkar gör Thomas Widetun, RKM, Regionala kollektivmyndigheten i Norrbotten, angående färdtjänst eller riksfärdtjänst.

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, onsdagen den 30 maj 2012, Kl 09.00 11.45 Beslutande Bo Åberg, ordförande Pernilla Lestander, kommunstyrelsens representant

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, tisdagen den 6 november 2012 KL: 9.00 12.00 Fika 9.40-10.05 Beslutande Kjell Marklund (PRO), ordförande John Sundström

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-11-20 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 20 november 2013, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Mauricio

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet (14) Handikapp- och Pensionärsrådet 2014-11-19 1 (14) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 19 november 2014, Klockan 9.00 12.00. Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15) Handikapp- och pensionärsrådet 2016-02-23 1 (15) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, tisdag den 23 februari 2016, klockan 9.00 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström, MBR, ledamot

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2016-09-19 1 (14) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, måndag den 19 september 2016, klockan 13.00 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström, MBR, ledamot

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (15) Handikapp- och pensionärsrådet 2015-05-13 1 (15) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, onsdagen den 13 maj 2015, klockan 9.00 11.30 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström (S), ledamot

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (6) Handikapp- och pensionärsrådet 2016-07-06 1 (6) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, onsdag den 6 juli 2016, klockan 09.00 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande Eva Forsmark, DHR, ledamot Sylvia

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-09-09 1 (15)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-09-09 1 (15) Handikapp- och pensionärsrådet 2015-09-09 1 (15) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, onsdagen den 9 september 2015, klockan 9.00 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande Eva Forsmark, DHR, ledamot

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-05-06 1 (14) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, måndagen den 6 maj 2013, Kl. 9.00 11.30 Ajournering fika 10.00 10.25. Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (14) Handikapp- och pensionärsrådet 2016-05-12 1 (14) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, torsdag den 12 maj 2016, klockan 13.00 Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström, MBR, ledamot

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (17)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (17) Handikapp- och pensionärsrådet 2017-05-10 1 (17) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, onsdag den 5 maj 2017, klockan 09.00 Mats Abrahamsson (S), ordförande Eva Forsmark, DHR, ledamot Birger Lundqvist,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsråd (14) Handikapp- och Pensionärsråd 2011-05-31 1 (14) Plats och tid Grupprummet, Vaukagården Tisdagen den 31 maj 2011, Kl 13:00 15:45 Beslutande Bo Åberg (S) ordförande John Sundström (S) ledamot Eva Forsmark

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet (21)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet (21) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-03-14 1 (21) Plats och tid Grupprum, Vaukagården, onsdagen den 14 mars 2012, Kl 13.00 16.00 Beslutande Bo Åberg, PRO ordförande John Sundström, MBR-nämndens representant

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Miljö- Bygg- och Räddningsnämnden 2012-07-20 Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, onsdagen den 20 juli 2012, klockan 09:00 10:00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders Burman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-07-03 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-07-03 1 (13) Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-07-03 1 (13) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Tjidtjakk, tisdagen den 3 juli 2012, klockan 09:00 12:00. Ajournering kl 09:50 10:10 för kaffe. Beslutande

Läs mer

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11 Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO 1 (7) Tid: Kl 14.00-16.00 Plats: Bäcken Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Karl-Erik Sjöberg, SPF Aina Hortlund, SKPF Sterling Nilsson, DHR Ulla-Britt

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-08-31 1 (13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Allhelgona/Skeppsås, Stadshuset, Mjölby kl 14.00-16.30 Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2011-02-17 1 Plats och tid Tullbackagården, 2011-02-17 kl: 17.30-19.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Handikapprådet 2013-05-16 1 (9 ) Plats och tid Kommunkontoret i Åsele, 2013-05-16, 9.00 12.00 Beslutande Vivianne Bäcklund Ordförande Stig Danielsson Gudrun Lindberg Maj Jonsson Gunilla

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Blad Socialnämnden 2011-01-12 1 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur, klockan 16.00-17.10. Beslutande Henning Åhman, (s), ordförande Ylva Stråhle Andersson, (s) Johnny Bäckström,

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-03 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-02-03 Socialnämnden 1(11) Tid och plats 2015-02-03 - Kommunhuset klockan 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Arne Andersson, (M) - ordförande Christer Unosson, (KD) - förste vice ordförande Patric

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 13 Plats och tid Nya Kommunhuset, Torsås, kl. 15.00 17.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, SN, ordf. Roland Swedestam, KS Ove Hagstrand Bernt Magnusson Eva

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.35 Bengt Petersson, ordförande 16-18 Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Magdalena Forsbäck, socialnämnden

Läs mer

2014-06-05. Kommunala pensionärsrådet

2014-06-05. Kommunala pensionärsrådet pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Mora, kl. 14.00 16.30. Beslutande Anna Hed (C), ordförande David Örnberg (V) landstingsföreträdare Christiane Djäken (S), socialnämndens

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23

Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23 Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23 Plats och tid Hjernet, 2012-12-11 kl 10.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Lena Berglind, SPF Vivi Jacobson,

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26 Tjustsalen, kl. 09.00-11.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Datum Tid kl 08.15--11.15 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Inga Käll (FHT) Justeringens plats och tid Kommunkontoret måndagen den 24 juni Justerade

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 8-15 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Pensionärsrådet. ANSLAG/BEVIS Pensionärsrådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-03-12. Sida 1 av 13

Pensionärsrådet. ANSLAG/BEVIS Pensionärsrådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-03-12. Sida 1 av 13 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Skurup kl. 13.30-16.00 Beslutande Ordförande Kerstin Löfström (PRO) Lilli-Ann Qvillberg (PRO) Ulla Olsson (PRO) Maj-Britt Hansson (PRO) Eva Sandberg (PRO) Gerd Ohlsson

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-11-09 1(17) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-11-09, kl 09 00 13 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Brage Sundberg (åkl) Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-05-25 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 15:00-16:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd

Läs mer

Innehåll. 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Uppföljning av funktionshinderplanen... 5 4 Delgivningar...

Innehåll. 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Uppföljning av funktionshinderplanen... 5 4 Delgivningar... Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Uppföljning av funktionshinderplanen... 5 4 Delgivningar... 6 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 16.00 17.10.

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Pensionärsrådet

MULLSJÖ KOMMUN Pensionärsrådet Pensionärsrådet Sammanträdesdag 2015-11-17 Innehåll 51 Val av justerare... 55 52 Tillkommande och utgående ärenden... 56 53 Föregående mötesprotokoll... 57 54 Brist på parkeringsplatser vid Margaretas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-07 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-14 15 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s)

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll !t. HEDEMORA 1 (12) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 08.30-11.00 Ledamöter Per Jansson, omsorgsnämnden, ordförande Eva-Lena Angskog-Koivisto,

Läs mer

Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP)

Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP) Sida 1/7 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-03-02 1(10) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, Letälvsgårdens samlingssal Mauri Sukuvaara (V) ordförande Per-Olow Linder, (V) Lotta Nordahl Reimers (V) Ole Skelkjär DHR Rauni Isoniemi

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Tid 8.15-10.00 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 amuel Gonzalez Westling (V) Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Direktjustering

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-02-19 1 (18)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2013-02-19 1 (18) Handikapp- och pensionärsrådet 2013-02-19 1 (18) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, tisdagen den 19 februari 2013, KL 9.00 12.00 Ajournering kaffe 09.55 10.25 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Johan Åkerman. Sten Fransson. Seija Söderberg

Johan Åkerman. Sten Fransson. Seija Söderberg Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.30 Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Curt Edenholm (FP)

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Gullogården, Siknäs kl. 14.00 16.30. Beslutande Anna Hed (C), ordförande Brita Maria Nordström, PRO Mora Henning Mårts, PRO Venjan Sven Danielsson,

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Stellan Lindeberg, socialchef Marianne Ek, områdeschef, 16-17

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Stellan Lindeberg, socialchef Marianne Ek, områdeschef, 16-17 Högsby kommun Protokoll 1(9) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-03-07 Plats och tid Kommunhuset, kl 10.30-12.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 22 september 2015, klockan 13.30 17.00 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-22 61 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-05-22, kl 13.00 17.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson, (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh (PRO-Skållerud) Ingrid

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Björn Moum (M), ordförande Erica Nåhdin (S), ersättare för Lars-Åke Bergstrand (S) Astrid-Marie Jonsson (C),

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7)

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-02-22 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 22 februari 2012, klockan 8.30-10.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommun ala pension ärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl. 10.00-11.55 Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Birger Wahlsten, SKPF

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-11-09 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-11-09 1 (6) Socialnämnden 2011-11-09 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, onsdagen den 9 november 2011, kl 8.00 9.45. Beslutande Bo Åberg (S), ordförande Tone Karlberg (S), ledamot Mauricio Puga

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN Pensionärsrådet 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 18 augusti kl. 13.15-15.30. Politiskt

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer