Uppföljning Verksamhetsinriktat bidrag till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning DIARIENR HH-HOH12-161

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning Verksamhetsinriktat bidrag till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning 2013. DIARIENR HH-HOH12-161"

Transkript

1

2

3

4

5 Uppföljning Verksamhetsinriktat bidrag till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning DIARIENR HH-HOH Beviljat bidrag Förbrukat s kronor kronor kronor Synskadades riksförbund Distrikt Sörmland Bidraget ansöks för att producera anpassat kronor informationsmaterial på punktskrift, inläst och storstil. kronor rekvirerar endast Anpassningen innebär högre kostnader för såväl material denna summa som arbetstid. SRF Sörmland 100 år. Vill ordna sammankomst i augusti med kulturaktivitet, föreläsning om SRF och SRF Sörmlands historia, sång och musik söker bidrag till lokal, kulturinslag, ledsagning kronor kronor Återbetalar kr Uppföljning: Spridning av information på punktskrift, stor stil och Daisy är en merkostnad som SRF alltid har jämför med andra organisationer. Har nu kunnat informera om verksamheten till medlemmar och andra intressenter. Produktionen av läsbart media bl. a har kostat kr föreningen har rekvirerat kr. Jubileumet hölls på Vadsbro föreningsgård som är mycket bra ut tillgänglighetssynpunkt. 55 medlemmar träffades varav 29 kvinnor och 26 män. Tal om förbundets historia framfördes samt några anekdoter till allmän glädje. Fest med grillbuffé, mingel och musikunderhållning med dans. Distriktet har fått många positiva reaktioner efteråt från medlemmar. Reumatikerdistriktet Sörmland Ansökan om medel för att under temat Kunskap som lindrar genomföra öppna föreläsningar om diagnoser och ge tips om kronor kronor komplementära metoder att hantera värk och stelhet. ålsättningen är att under 2013 hålla föreläsningar i Eskilstuna Katrineholm, Flen, Nyköping och Strängnäs. För åhörare med utländsk bakgrund avses tolk tillhandahållas. Beräkning med fem aktiviteter i snitt ca kronor per föreläsning för föreläsare, reskostnad, lokahyra, annons. Uppföljning: Öppen föreläsning av kiropraktor som berättar och svarar på frågor om kiropraktikbehandling, arbetsterapeut visar och berättar om nyttan med paraffinbad. 20 personer deltog varav 15 kvinnor och 5 män. Öppen föreläsning under temat Myter och sanningar om Artros. 180 personer deltog varav 126 kvinnor och 54 män. Föreläsning under temat Nya rön om Fibromyalgi. 111 personer deltog varav 87 kvinnor och 24 män. Total kostnad för samtliga föreläsningar, hyra, arvoden annonser mm är kronor. Landstinget Sörmland Habilitering & Hjälpmedel Nyköping Fax Tfn E-post habilitering.hjalpmedel@dll.se ORG NR SID 1(8)

6 Reumatikerdistriktet Sörmland Uppföljning utbildningsdag kronor kronor Dagen ska innehålla informationer, diskussioner om föreningsverksamhet. Kostnad för föreläsare och lokalhyra. Uppföljning: Uppföljningsdag på temat Medlemsmodellen rekrytera, aktivera och behålla medlemmar En metod som innehåller 8 steg, leddes av konsultföretag. Deltog gjorde 16 personer varav 12 kvinnor och 4 män. Från hela distriktet representanter från samtliga föreningar i Sörmland. Reumatikerföreningen Eskilstuna Medel ansöks för inköp av bärbara datorer att användas i kursverksamhet samt ett paraffinbad. Har tidigare erhållit medel för inköp av sex stycken datorer men behov av fler finns då efterfrågan på kurser är stor. Paraffinbad som innebär värmebehandling för händerna är efterfrågad av medlemmarna. På grund av kapacitetsbrist blir väntetid för sådan behandling lång. Ytterligare ett paraffinbad önskas därför kunna köpas in kronor för datorer för paraffinbad kronor Ska återbetala kronor utifrån redovisning Uppföljning: Föreningen har bedrivit kurs i släktforskning med 18 deltagare. Kommer under våren bedriva kurser i släktforsning och i datakunskap med 26 deltagare. En artikel om aktiviteterna har införts i tidskriften Reumatikervärlden. Paraffinbad inköp tillsammans med skumbollar och skumrullar för träning. NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa Sörmland Nätverket ansöker om medel för informationsdag om psykiatrins historia i syfte att öka förståelsen för psykiatrin. Föreläsningen avslutas med efterföljande diskussion. Kontakt har etablerats med föreläsare från Historiska Institutionen Lunds universitet. Medel ansöks för föreläsare inkl. övernattning, lokal och annonsering. Ämnar dokumentera föreläsningen samt följa upp den genom enkät kronor för annons i tidning kronor Uppföljning: Total kostnad för NSPH blev kronor för föreläsning i Eskilstuna om Psykiatrins historia. Hur har psykiatrin och psykiatriska diagnoser vuxit fram? Hur kan vi använda kunskap om det förflutna för att förstå psykisk ohälsa i vår egen tid? Antal besökare var ca 25 personer. Ingen besökslista upprättades utan antalet uppskattades. Föreläsningen var lyckad. SID 2(8)

7 Handikappföreningarna Sörmland Tillgänglig natur Genomföra två temadagar om tillgänglig natur. Besöka något delvis iordningställt område och få guidad tur på plats. Beräknar två deltagare från varje förening kronor kronor kronor En dag för norra/östra länsdelen och en temadag för enligt södra/västra länsdelen. redovisning Uppföljning: Föreningen har arrangerat en heldags bussresa till Vängården Follökna. Här pågår ett projekt att tillgänglighetsanpassa omgivningarna runt området med hjälp av leaderpengar. Olika aktiviteter genomfördes under dagen samt gemensamt fika och mat till självkostnadspris. 30 personer deltog, ca 50/50 män och kvinnor i ålderspannet från 50 år och uppåt. Mag- och tarmföreningen 1 Lägerverksamhet kronor Önskar genomföra lägerverksamhet i Lindvallen i sommar v 30 för familjer med barn och ungdomar. Aktiviteter som utflykter, bad, bowling. Återbetalas 613 kronor Målgruppen är vidgad och avser familjer tillhörande någon av föreningarna i Handikappföreningarna Sörmland kronor Återbetalas 2 Jubileum med seminarium kronor Föreningen firar 25-årsjubilieum. Vill genomföra ett seminarium med föreläsning av specialist om unga med Totalt åter mag-tarmproblem och deras situation inklusive kronor underhållning i syfte att få unga att aktivera sig. Uppföljning: Lägerverksamheten har genomförts med ett sommarläger vecka 30. Bussresa med aktiviteter som bad, bowling, gokart samt Björnparken Orsa Föreningen har på grund av hälsoskäl blivit tvungen att ställa i det seminarium som de under året tänkte genomföra. Länsförbunden Mag- och tarm föreningen och ILCO. Seminarium Anordna ett tarmcancerseminarium i Nyköping för allmänheten med specialistläkare som föreläsare och andra kontaktpersoner från professionen kronor 0 kronor enligt Kostnad för annons, föreläsare med flera, lokal. redovisning kronor Uppföljning: Föreningen har på grund av hälsoskäl i båda föreningarna blivit tvungna att ställa i det seminarium som de under året skulle genomföra. SID 3(8)

8 Bröstcancerföreningen Aurora Information till grupper. Information till invandrargrupper där det är viktigt med tidig upptäckt av bröstcancer och deltagande i mammografiundersökning. Uppsöka invandrarföreningar, ha lokala träffar med mera. Trycka informationsmaterial om självundersökning, mammografi på 7 olika språk 10 träffar à kronor lokal och bidrag till trycksaker med mera kronor kronor kronor Uppföljning: Arrangerat 10 informationsträffar på olika orter i länet. Presentation av projektet, berättat om sig själva som är bröstcancerdrabbade, genomgång av självundersökningsrutin, utdelning av broschyrer samt fika. Tryckt upp broschyrer om mammografi och självundersökning på 8 olika språk inkl. svenska. Efterfrågas broschyrer på fler språk. Delat ut rosa bollar på en nyckelring som illustrerar tumörstorlekar i olika mammografistadier vilket inte är specificerat i ansökan. Projektet har omtalats i Radio Sörmland P4 och flera lokaltidningar. Totalt har 368 personer deltagit varav 288 kvinnor och 80 män. RTP Mellersta Södermanlands lokalförening Datorer. Söker bidrag till 6 bärbara datorer för undervisning av nybörjare i datoranvändning. Ska drivas som studiecirklar. Söker bidrag till datorer, program, utrustning, reskostnad för handledare kronor kronor Uppföljning: Genomfört studiecirkel i ABF:s regi, för personer som inte tidigare använt dator. Mål var att kunna kommunicera via e-post, Skype, Messenger samt kunna utföra bankärenden och använda landstingets Mina vårdkontakter. De flesta av deltagarna var väldigt positiva och kan nu klara en del av detta. 7 deltagare varav 3 män och 4 kvinnor. 7 st surfplattor med utrustning inköptes. Föreningen lade till 300 kronor vid inköpet. Föreningen kommer fortsätta med flera studiecirklar. Mellan cirklarna kommer surfplattorna att nyttjas av styrelsemedlemmarna. SID 4(8)

9 Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft i Södermanlands län Helgkurs Granhedsgården i Social samvaro och information för hjärnskadade. Friskvård och spabehandling, FMT-behandling musikterapi etc. Deltagare ca 40 personer kronor kronor 393 kronor Uppföljning: Helgkurs för skadade och deras anhöriga med friskvård, funktionsinriktad musikterapi (FMT-behandling var mycket uppskattad främst av de skadade medlemmarna), taktil massage, social samvaro och aktiviteter genomfördes sista helgen i september. Kvällen avslutades med middag, social samvaro samt kex- och ostprovning. 40 personer deltog varav 21 kvinnor och 19 män. FSDB Mälardalen Information på Dövblindas dag, föreläsare, social samvaro. Kostnader för lokal annons samt föresläsare kronor kronor Uppföljning: Studiebesök på Parken Zoo med guidning samt gemensam lunch. Totalt 21 st, 7 kvinnor och 3 män samt tolkar. 10 års jubileum i oktober, Ålandskryssning, middag och dans. Deltog gjorde 10 dövblinda varav 4 män och 12 dövblindtolkar. En skrift med återblickar på de 10 åren upprättades. Julbord på Falkenbergska kvarnen i Västerås. DHR Handikapphistoria Seminarium öppet för allmänheten med temat handikapphistoria Samarbete med länsbiblioteket och museet, lokalkostnad föreläsare, trycksaker ev. en miniutställning kronor 318 kronor kronor Uppföljning: Erhållna medel skulle användas för att anordna seminarium med anledning av att DHR firar 90 år i samarbete med Handikapphistoriska föreningen och Sörmlands museum. Reseersättning tas ut för genomfört planeringsmöte tillsammans med Sörmlands museum. Övriga projekt kunde inte genomföras på grund av sjukdom samt att ett antal aktiviteter som sammanföll med DHR centralt samt Handikapphistoriska föreningen anordnade aktiviteter. SID 5(8)

10 Dyslexiförbundet FMLS Projekt föreläsningar Genomföra föreläsningar om dyslexi och dyskalkyli på orter där man inte varit tidigare. Anlita föreläsare olika tider på dagarna. Om möjligt andra tider än dyslexiveckan i oktober kronor kronor Uppföljning: Totalt genomfördes 11 föreläsningar under Dyslexiveckan, 4 i Norra länsdelen, 5 i Mellersta och 2 i Södra. Totalt antal åhörare var 252 personer varav 192 kvinnor och 60 män. Utöver dessa föreläsningar genomfördes en i Nyköping under november, här deltog 2 kvinnor och 2 män. ESOF Eskilstuna samarbetsorgansation för funktionshindersfrågor 1. Tillgänglighetsvecka i Eskilstuna vecka 22 I samarbete med föreningar i Eskilstuna anordna föreläsningar av olika personer, diskutera tillgänglighet med politiker. Veckan avslutas med en marsch kronor kronor 619 kronor 2. Starta Webb-radio Vill skapa en webbradiostation med funktionshinder som utgångstema. Nå ut med information om handikappolitiska frågor, reportage med mera. Börja med start i Eskilstuna sen bli länsövergripande. Har behov av utrustning, dator, programvara, musik STIM-licens, information, annonser, anlita expert på området kronor kronor Uppföljning: Tillgänglighetsveckan blev lyckad. Diverse föreläsningar bl a författaren till rapporten Dörrarna stängs innan alla fått plats, Thomas Fogdö, Mikael Wahldén Handisam, dialog med kommunpolitiker aktiviteter i samband med kommunfullmäktiges sammanträde, informationsbord. Webbradio: Införskaffat utrustning enligt ansökan och gjort ett antal sändningar i form av intervjuer. Det har inte varit möjligt att göra webbradio med helt ideella insatser varför personalkostnader belastat projektet. SID 6(8)

11 Reumatikerföreningen i Flen Paraffinbad. Ansökan om att kunna få ett paraffinbad till kronor kronor föreningen. Reumatiker mår bra i sina leder av den metoden och det blir också en social samvaro. Uppföljning Pratar med Eva Carnesten som ska skicka in redovisning efter påminnelse. De har köpt in ett paraffinbad med tillbehör och det kostade mer är beslutet. Redovisning saknas 15/ sökt kontakt med föreningen. RBU Södermanland Fritidsaktiviteter Vill kunna ska fritidsaktiviteter en kväll per vecka för ungdomar med funktionsnedsättning och även nå andra ungdomar Tänkbart att vara på Eleonoragatan i Eskilstuna, besöka bowlinghall etc. Föräldrar med flera är ansvariga. Behov kronor kronor kronor av medel för spel och filmer, information av Olle Waller viss, löneersättning Uppföljning: Föreningen lyckade inte med målet att varje vecka ha en aktivitet för ungdomarna. Utskick gjordes till 230 hushåll. Aktiviteter som genomförts är träff med bowling och tacobuffé, 3 flickor och 5 pojkar. Lägervecka med hyra av fyrhjulingar och rullerace, 18 flickor 23 pojkar. Julpyssel och glöggträff, 3 pojkar och 5 flickor. Handikappföreningarna Sörmland Bärbara hörslingor kronor kronor Söker medel för hörslingor i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Kostnad styck. Återbetalas 453 kronor enligt redovisning Uppföljning: Medlemmarna ska kunna ha full tillgång till bra hörhjälpmedel vilket nu kunnat inköpas till föreningens lokaler. Utrustning som inköpts heter Comfort Digisystem SID 7(8)

12 Parkinson Sörmland FMT-terapi kronor??? Utbildning i FMT- terapi musikterapi för personer med behov av musikterapi med Parkinson, Stroke eventuellt andra neurologiska diagnoser. Utbildning bedrivs i Eskilstuna, kan genomföras på flera orter i Sörmland. Önskemål att genomföra utbildning på 4 orter med gruppterapi 10 personer vid 10 tillfällen på varje ort. Kostnad för gruppterapi kronor samt kostnad för ledares resor och restidsersättning. Uppföljning: Redovisning saknas 15 / 4 trots påminnelse. Ringt Bo Erixon NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Sörmland Seminarium om psykiatriska diagnoser kronor kronor Genomföra ett seminarium för nätverket, anhöriga och intresserade för att öka kunskapen om psykiska diagnoser Ska samarbeta med ABF Katrineholm Söker medel för lokal konterenskostnad mm. Uppföljning: Utbildning i Strängnäs om PRIO med NSPH Riks som utbildare för NSPH Sörmland. Ingen uppgift om antal deltagande. Utbildning med jullunch, lokal E18 i Eskilstuna med 3 personliga ombud som berättade om sina respektive arbetsuppgifter samt NSPH Sörmland. Totalt 15 deltagare. SID 8(8)

D A T U M D I A R I E N R 2013-01-30 HH-HOH12-161 Verksamhetsinriktat bidrag för intresseorganisationer för funktionsnedsatta, första halvåret 2013. Synskadades riksförbund Distrikt Sörmland Projekt: Bidraget

Läs mer

Organisation Projekt Sökt bidrag 1. med en föreläsande guide. Målgrupp är

Organisation Projekt Sökt bidrag 1. med en föreläsande guide. Målgrupp är H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Ann-Britt Pantzar, kvalitetshandläggare 2014-04-16 HH-HOH13-162 Sammanställning verksamhetsinriktat till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Verksamhetsinriktat bidrag till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning andra halvåret 2015

Verksamhetsinriktat bidrag till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning andra halvåret 2015 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Ing-Britt Johansson Ledningskansli +46155245783 2015-04-13 LS-LED15-0336-3 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen M Ö T E S D

Läs mer

Organisation Projekt Sökt bidrag 1 Reumatikerdistriktet Öppen föreläsning om SLE och 51 000 kr

Organisation Projekt Sökt bidrag 1 Reumatikerdistriktet Öppen föreläsning om SLE och 51 000 kr H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Ann-Britt Pantzar, kvalitetshandläggare 2014-02-04 HH-HOH13-162 Sammanställning verksamhetsinriktat bidrag till intresseorganisationer för funktionsnedsatta.

Läs mer

FUB Södra Sörmland 50 år.

FUB Södra Sörmland 50 år. 1 FUB Södra Sörmland 50 år. Några axplock från protokoll och verksamhetsberättelser under 50 år. Föreningen bildades 1961 genom att några föräldrar till utvecklingsstörda barn tog initiativet och kallade

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. December 2015. Innehåll detta nummer Handikappföreningarna. Besök oss på

Glödlampan. hsod.se. December 2015. Innehåll detta nummer Handikappföreningarna. Besök oss på Glödlampan December 2015 2010-02-15 SÖRMLAND Innehåll detta nummer Handikappföreningarna Sörmland 50-års Jubileum Att ta tag i inför 2016 Alla föreningar skall ha möjlighet att driva sina frågor i LRFF.

Läs mer

PRIO Inventering Kartläggning - Behov av Öppen Mötesplats för personer med psykisk funktionsnedsättning

PRIO Inventering Kartläggning - Behov av Öppen Mötesplats för personer med psykisk funktionsnedsättning PRIO Inventering Kartläggning - Behov av Öppen Mötesplats för personer med psykisk funktionsnedsättning Inledning Staten och Sveriges kommuner och landsting(skl) har genom årlig överenskommelse enats om

Läs mer

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, (H)järnkoll samt Kommun- och Landstingspsykiatrin i Blekinge. PSYKIATRIVECKAN 2014,

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2016-01-14 Dnr: 2015/36-NF-421 Anne Lehnberg Halén - bi976 E-post: anne.lehnberg.halen@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2016-01-14 Dnr: 2015/36-NF-421 Anne Lehnberg Halén - bi976 E-post: anne.lehnberg.halen@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2016-01-14 Dnr: 2015/36-NF-421 Anne Lehnberg Halén - bi976 E-post: anne.lehnberg.halen@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län

Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län Ett handlingsprogram för HSO i Stockholms län LättLäst Innehåll Förord... 5 Varför ett handlingsprogram?... 7 Tillgänglighet... 8 Bemötande...

Läs mer

GUIDE. för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN

GUIDE. för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN GUIDE för barn och ungdomar med funktionsnedsättning Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Innehållsförteckning HÄLSO- OCH SJUKVÅRD...3 NP-centrum...3 Barn- och ungdomshabiliteringen...3

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Susanne Thörnqvist Vice ordförande vakant Sekreterare Birgitta Jonsson Kassör

Läs mer

Verksamhetsbidrag Cirka 60 procent av utgiftsramen fördelas som verksamhetsbidrag till organisation för att täcka del av kostnader för bland annat

Verksamhetsbidrag Cirka 60 procent av utgiftsramen fördelas som verksamhetsbidrag till organisation för att täcka del av kostnader för bland annat MISSIV 1(2) 2014-11-11 LJ 2014/341 Förvaltningsnamn Landstingsstyrelsen Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer inom funktionshinderområdet 2015 Med organisation inom området funktionshinder

Läs mer

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse Civilförsvarsförbundet Region Mellersta nr 2 Information till distrikt och medlemmar i den Mellersta regionen. Vi verksamhetsledare har som avsikt att informera om vad som händer i distriktet 4 gånger

Läs mer

NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012

NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012 1 NHR-möte om en meningsfull fritid på ABF i april 2012 Coachen Therese Rykatkin och projektledaren Linda Junker berättade om Livsstilssprojektet. Projektet handlar om hur man får en bättre hälsa genom

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsinriktat bidrag till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning 2014

Uppföljning av verksamhetsinriktat bidrag till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning 2014 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M Ing-Britt Johansson Ledningskansli +46155245783 2015-04-13 LS-LED15-0160-4 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen M Ö T E S D A T U M Uppföljning

Läs mer

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Christina Ståhl Strateg/koordinator 044-309 30 55 Datum 2009-09-01 1 (5) Redovisning från beredningens deltagande i Ystad Military Tattoo augusti 2009

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 INTRESSEFÖRENINGEN FÖR SCHIZOFRENI / CENTRALA STOCKHOLM

VERKSAMHETSPLAN 2011 INTRESSEFÖRENINGEN FÖR SCHIZOFRENI / CENTRALA STOCKHOLM VERKSAMHETSPLAN 2011 INTRESSEFÖRENINGEN FÖR SCHIZOFRENI / CENTRALA STOCKHOLM IFS/CS har som verksamhetsområde stadsdelarna Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm och Östermalm. Det innebär att föreningen är

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Ålands Reumaförening r.f. Verksamhetsplan 2015

Ålands Reumaförening r.f. Verksamhetsplan 2015 Ålands Reumaförening r.f. Verksamhetsplan 2015 FÖRENINGENS VERKSAMHETSIDÉ Reumaföreningen på Åland vill fortsätta att främja folkhälsan och arbeta för att lindra och minska de reumatiska sjukdomarna och

Läs mer

Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011. Eskilstuna kommun. Granskning av anhörigstöd

Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011. Eskilstuna kommun. Granskning av anhörigstöd Revisionsrapport / 2011 Genomförd på uppdrag av revisorerna December 2011 Eskilstuna kommun Granskning av anhörigstöd Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Syfte och

Läs mer

Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2015

Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2015 Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2015 RSMH Trelleborg c/o ABF, att. Marianne Ljungberg Box 156 231 22 Trelleborg Org nr 847000-4386 www.rsmhtrelleborg.se rsmhtrelleborg@gmail.com Organisation Riksförbundet

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsinriktat bidrag till intresseföreningar för funktionsnedsatta 2012

Uppföljning av verksamhetsinriktat bidrag till intresseföreningar för funktionsnedsatta 2012 Habiliterings- och hjälpmedelsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Andrén Ledningskansli +46155245795 2013-04-10 HH-HOH13-084-1 Ä R E N D E G Å N

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Ansökan om bidrag för spontanfotboll i Rosengård

Tjänsteskrivelse. Ansökan om bidrag för spontanfotboll i Rosengård Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) Datum 2013-09-19 Vår referens Rebecka Olofsson Föreningssekreterare Tjänsteskrivelse rebecka.olofsson@malmo.se Ansökan om bidrag för spontanfotboll i Rosengård FRI-2013-1575

Läs mer

Bilagor Verksamhetsstöd 2015 NF

Bilagor Verksamhetsstöd 2015 NF TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-08 Dnr: 2014/275-NF-421 Anne Lehnberg Halén - bi976 E-post: anne.lehnberg.halen@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Ansökan om medel för vidareutveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående (2008)

Ansökan om medel för vidareutveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående (2008) Vård- och omsorgsnämndens handling nr 25/2008 Monika Hammertjärn 2008-04-09 704-5300-2008 0155-26 41 18 Datum Dnr 1(5) Ansökan om medel för vidareutveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar

Läs mer

Till dig med psykisk funktionsnedsättning

Till dig med psykisk funktionsnedsättning Till dig med psykisk funktionsnedsättning Socialpsykiatrigruppen Hos oss arbetar två socialsekreterare och en gruppledare som beslutar om bistånd till personer som på grund av psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

Nyhetsbrev nr 2 2015 Från Synskadades Riksförbund Stockholms Stad

Nyhetsbrev nr 2 2015 Från Synskadades Riksförbund Stockholms Stad www.stoc Nyhetsbrev nr 2 2015 Från Synskadades Riksförbund Stockholms Stad Innehåll: Press Stopp: Kulturpris till SRF Stockholms Stad Kurs för nya medlemmar Ordföranden har ordet Rapport från årsmötet

Läs mer

Guide till handledare

Guide till handledare Globala Kronobergs Guide till handledare Komma igång KRONOBERG Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Om Nätverket SIP och verksamheten Globala Kronoberg Nätverket SIP är ett

Läs mer

Delrapport gällande stimulansmedel till ett varaktigt stöd för anhöriga för år 2008

Delrapport gällande stimulansmedel till ett varaktigt stöd för anhöriga för år 2008 RAPPORT 1 (8) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Äldreomsorgen Vår handläggare Ert datum Er beteckning Margareta Helgesson, anhörigkonsulent 2008-12-08 704-15949-2008 Länsstyrelsen i Södermanlands län Att:

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland. Antagen 2009-10-24. Sidan 1 av 7

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland. Antagen 2009-10-24. Sidan 1 av 7 Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2010 Antagen 2009-10-24 Sidan 1 av 7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Hörselskadades distrikt i Västra Götaland kommer under år

Läs mer

Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar

Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar P R O J E K T N A M N U T G Å V A D A T U M D I A R I E N R Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar Syfte: Skapa möjligheten att använda tekniska lösningar som ett komplement

Läs mer

Brukarrörelsens synpunkter 2015

Brukarrörelsens synpunkter 2015 Brukarrörelsens synpunkter 2015 Analys av arbetet som följer av Länsövergripande överenskommelse om samverkan för kommuner och landsting i Dalarnas län kring personer med psykiska funktionsnedsättningar

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (8) Kommunledningskontoret 2012-09-25 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Kungsbackanämnden Bokslut 2013

Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Ärende 4 - bilaga Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Kungsbackanämnden Kungsbackanämnden Ledamöter Ulrika Jörgensen (M), ordförande Maud Lanne (S), vice ordförande Charlotte Wallenstein (M) Bo

Läs mer

Brukarundersökning EMMA-verksamhe 2009 samt uppföljning/analys i februari 2010

Brukarundersökning EMMA-verksamhe 2009 samt uppföljning/analys i februari 2010 Brukarundersökning EMMA-verksamhe 2009 samt uppföljning/analys i februari 2010 Genomgång av 2009 års Brukarenkät Analys: Vi delades in i grupper ( blandat brukare o personal) och gick igenom enkäten och

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2007

KVALITETSREDOVISNING 2007 KVALITETSREDOVISNING 2007 Klockarbacken Föreståndare Jenny Bengtsson Ordförande Madeleine Andersson Adress Axénsv 11 Postadress 591 97 Motala Telefon 0141-220410 Fax 0141-220411 E-post info@klockarbacken.se

Läs mer

Rapport februari 2011

Rapport februari 2011 Rapport februari 2011 Nytta & nöje på nätet: Digitalt medborgarskap i Östergötland Viktiga händelser under den gånga månaden Sex kommuner har anmält intresse för deltagande i projektet: Finspång Kinda

Läs mer

När jag inte längre är med

När jag inte längre är med Handledarmaterial Studiecirkel När jag inte längre är med förberedelser och funderingar inför framtiden Handledarmaterial Studiecirkel När jag inte längre är med förberedelser och funderingar inför framtiden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015. verksamhetsplan 2014-2015. och redovisning av

Verksamhetsberättelse 2015. verksamhetsplan 2014-2015. och redovisning av Verksamhetsberättelse 2015 och redovisning av verksamhetsplan 2014-2015 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING 1 REKRYTERA 1 RESULTAT 1 REFLEKTION 2 UTBILDA 3 RESULTAT 3 ARRANGERA 4 RESULTAT 4 LEDA & KOMMUNICERA 5

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015.

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Kristina Stålhandske-Robertsson, insamlingsansvarig Margret Skog, vice ordföranden

Läs mer

Rebecca, SG - Reserapport. Kenya- Sommar 2013

Rebecca, SG - Reserapport. Kenya- Sommar 2013 Vilket program läser du på? Sjukgymnastprogrammet Rebecca, SG - Reserapport Kenya- Sommar 2013 Vilket universitet, land och stad åkte du till? Moi University, Eldoret i Kenya Vilken termin åkte du och

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Sammanfattning HRF:s Örebroförening har under året haft nio styrelsemöten och ett årsmöte samt julfest kombinerad med höstmöte där vi antog

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin?

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom socialpsykiatrin. Att arbeta som peer supporter innebär att du

Läs mer

Välkommen till våra äldreboenden. Äldreomsorgen i Kungsbacka kommun

Välkommen till våra äldreboenden. Äldreomsorgen i Kungsbacka kommun Välkommen till våra äldreboenden Äldreomsorgen i Kungsbacka kommun Trygg i ditt hem Äldreomsorgen i Kungsbacka kommun är samlings namnet för all kommunal äldre omsorg. Vår målsättning är att du som är

Läs mer

Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE

Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE - Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE 846006-5637 Styrelsen får härmed överlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehåll Sida Verksamhetsberättelse 2 4 Resultaträkning 5 Balansräkning

Läs mer

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo.

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Helene Ottevik-Karlsson Rapport Datum 2014-06-13 Dnr SN13/45 Sida 1 (6) Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Projektansvariga Betty Svensson IFO chef Socialförvaltningen

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

Särvux. Kurskatalog 2011/12

Särvux. Kurskatalog 2011/12 Särvux Kurskatalog 2011/12 2 Innehåll Grundläggande särvux motsvarande träningsskolan Svenska 14 Bild 15 Arbete/boende 16 Dator 17 Fritid 18 Mitt Malmö 19 Natur 20 Pengar 21 Grundläggande särvux motsvarande

Läs mer

fokus på anhöriga nr 10 nov 2008

fokus på anhöriga nr 10 nov 2008 FOTO: SCANPIX fokus på anhöriga nr 10 nov 2008 Utveckling av ett anhörigcenter med hälsoprofil Anhörigstödsverksamheten i Hudiksvall permanentades direkt efter projektet Anhörig 300. Ända sedan starten

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014 Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2014 taby.se/anhorigstod SAMTALSGRUPPER Mötesplatser för anhöriga Anhörigstödet arrangerar mötesplatser där du får information som kan vägleda och inspirera dig.

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten TEMA MUSIK Utbildning av kultur- och aktivitetsinspiratörer (dag 3 av 3) Uppföljning Plats: Hotell Lappland, Lycksele Dag/tid: onsdag 27 maj kl 20.00

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

Projektmaterial. Äldreprojektet - stimulansbidrag inom äldreområdet för utveckling av IT-utbildning för äldre i glesbygd. ABF Södra Lappmarken

Projektmaterial. Äldreprojektet - stimulansbidrag inom äldreområdet för utveckling av IT-utbildning för äldre i glesbygd. ABF Södra Lappmarken Projektmaterial - stimulansbidrag inom äldreområdet för utveckling av IT-utbildning för äldre i glesbygd ABF Södra Lappmarken Folkbildningsnätets Pedagogiska resurser Folkbildningsrådet Box 730 101 34

Läs mer

Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016

Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016 Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016 Plats: Höstvädersgatan 1 Lokal: Våning 4, Östan Tid: Klockan 18-20, förmöte kl 17:00-18:00 Kallade: Ledamöter: Ulla Adolfsson, HSO/ Autism & Aspergerföreningen

Läs mer

Laholmsnämnden Bokslut 2010

Laholmsnämnden Bokslut 2010 Laholmsnämnden Bokslut 2010 Bokslut Laholmsnämnden LNLHM110014 Ledamöter Margareta Bengtsson (M), ordf. Thomas Jönsson (M) Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Monica Yngvesson (S), v ordf. Villemo

Läs mer

Carlbeck-kommitténs slutbetänkande För oss tillsammans Om utbildning och utvecklingsstörning (SOU 2004:98)

Carlbeck-kommitténs slutbetänkande För oss tillsammans Om utbildning och utvecklingsstörning (SOU 2004:98) 1 D nr BG 2005-0082 YTTRANDE 2005-03-19 Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Carlbeck-kommitténs slutbetänkande För oss tillsammans Om utbildning och utvecklingsstörning (SOU 2004:98) Riksförbundet

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Årsrapport Samordnare för barn till psykiskt sjuka föräldrar 2014. Psykiatriska kliniken Ryhov

Årsrapport Samordnare för barn till psykiskt sjuka föräldrar 2014. Psykiatriska kliniken Ryhov Årsrapport Samordnare för barn till psykiskt sjuka föräldrar 2014 Psykiatriska kliniken Ryhov Nuläge på kliniken HSL 2g är känd i verksamheten genom flera olika insatser: - Introduktionsutbildning till

Läs mer

Tillgänglig kommunikation för alla oavsett funktionsförmåga

Tillgänglig kommunikation för alla oavsett funktionsförmåga Tillgänglig kommunikation för alla oavsett funktionsförmåga 2 Tillgänglig kommunikation för alla oavsett funktionsförmåga I dagens samhälle bygger mycket på kommunikation. Det gäller såväl arbete och utbildning

Läs mer

Projekt Anhörigstöd i T-län

Projekt Anhörigstöd i T-län Regionförbundet Örebro Län Projekt Anhörigstöd i T-län Årsrapport 2006 Jan Backlund, Elisabeth Davidsson, Social välfärd 1. Kort bakgrund Örebro läns samtliga tolv kommuner beviljades i augusti 2005 medel

Läs mer

HSO Göteborg Handikappföreningarnas Samarbetsorgan

HSO Göteborg Handikappföreningarnas Samarbetsorgan Protokoll fört vid Ordförandekommitténs möte Datum: 2011-02-15 Plats: Dalheimers Hus, lokal Dalheimersalen Närvarande: Se bifogad lista (bilaga 1) 1 Mötets öppnande Vanja Nilsson hälsade alla välkomna

Läs mer

Nätverket stöd för vuxna anhöriga till person med psykisk ohälsa, Sammanställning 6

Nätverket stöd för vuxna anhöriga till person med psykisk ohälsa, Sammanställning 6 140204 Nätverket stöd för vuxna anhöriga till person med psykisk ohälsa, Sammanställning 6 Sammafattning I den sjätte träffen var uppgiften till de lokala nätverken att diskutera konkreta utvecklingsförslag

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården?

Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vill du arbeta som egenerfaren inom hälso- och sjukvården? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom psykiatrin. Peer support innebär att du som har egen erfarenhet av psykisk

Läs mer

KART- LÄGGNING. Ej verkställda beslut och domar enligt LSS och SoL. Handikappomsorg. Årsskiftet 2005/06. ISSN 1400-0792 Dnr.

KART- LÄGGNING. Ej verkställda beslut och domar enligt LSS och SoL. Handikappomsorg. Årsskiftet 2005/06. ISSN 1400-0792 Dnr. KART- LÄGGNING ISSN 1400-0792 Dnr. 701-762-2006 Ej verkställda beslut och domar enligt LSS och SoL Handikappomsorg Årsskiftet 2005/06 SAMMANFATTNING Under året som gått har antalet beslut och domar som

Läs mer

BEHÖVS DET BÖCKER PÅ ÄLDREBOENDET. Seminarium på Mötesplats äldreomsorg 11-12 mars 2003. Presentation

BEHÖVS DET BÖCKER PÅ ÄLDREBOENDET. Seminarium på Mötesplats äldreomsorg 11-12 mars 2003. Presentation BEHÖVS DET BÖCKER PÅ ÄLDREBOENDET Seminarium på Mötesplats äldreomsorg 11-12 mars 2003 Presentation Jag heter Lena Frändberg och är här för att prata om en studie som jag håller på med. Jag är utbildad

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen.

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen. V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E Styrelsen för Mag- och tarmföreningen i Skåne, avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2014. STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 mälardalens frilansklubbs årsmöte 9/2 2015 verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 sammansättning av styrelsen Gert Lundstedt ordförande Elisabet Wahl vice ordförande och upphovsrättsansvarig

Läs mer

Att arbeta på avdelningen Stöd och service

Att arbeta på avdelningen Stöd och service Att arbeta på avdelningen Stöd och service Stöd och service är en avdelning på socialkontoret. På Stöd och service arbetar vi med stöd till personer med funktionsnedsättningar. En funktionsnedsättning

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde i Landstingets handikappråd den 1 december 2005 klockan 13:30-16:30

Protokoll fört vid sammanträde i Landstingets handikappråd den 1 december 2005 klockan 13:30-16:30 1 Handikappenheten 2005-12-16 Protokoll fört vid sammanträde i Landstingets handikappråd den 1 december 2005 klockan 13:30-16:30 Plats: Handikappenheten, Centrallasarettet Växjö Närvarande ledamöter: Mayken

Läs mer

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig?

RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? RAPPORT Medborgardialog i Svalövs kommun 2010 Fokusgrupper vad är kvalitet i skolan för dig? Foto Maria Pålsson Svalövs kommun Välfärdsberedningen Maj 2010 1 Innehåll Sammanfattning 3 Bakgrund och syfte

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2011

Verksamhetsberättelse för år 2011 Verksamhetsberättelse för år 2011 Helsingborg Verksamhetsberättelse för år 2011 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Hans Johansson Olle Borg Dan Karlsson Anders Kjellvard Ann-Christine

Läs mer

Tryckår 2013. Tryckt i Åre kommuns tryckeri. Bra telefonnummer. att känna till i din kommun

Tryckår 2013. Tryckt i Åre kommuns tryckeri. Bra telefonnummer. att känna till i din kommun Tryckår 2013. Tryckt i Åre kommuns tryckeri. Bra telefonnummer att känna till i din kommun 1 Kommunens verksamhet Ett angeläget område för Åre kommun är att verka för att äldre personer i kommunen ges

Läs mer

Ålands Lungskadeförening r.f.

Ålands Lungskadeförening r.f. Ålands Lungskadeförening r.f. Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsen har bestått av: Raija Liisa Eklöw Pernilla Karlsson May Karlen Thea Lillie Mary Niemi Ulf Peter Westmark Gunnel Boström Kristina Manelius

Läs mer

Rutiner kring mat, rörelse och hälsa

Rutiner kring mat, rörelse och hälsa Före-mätning Efter-mätning Bilaga 1 Rutiner kring mat, rörelse och hälsa Enkät till arbetsgrupper i gruppbostäder och servicebostäder Frågor kring övergripande hälsoarbete H1. Hälsofrämjande arbete Bedrivs

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

UNG MEDIA SVERIGES. Guide för medlemsrekrytering

UNG MEDIA SVERIGES. Guide för medlemsrekrytering UNG MEDIA SVERIGES Guide för medlemsrekrytering Varför medlemsrekrytera? Svaret är för att föreningen ska växa och få de ekonomiska resuserna som behövs för att den ska kunna växa! Varje år ansöker Ung

Läs mer

RAPPORT. Datum 2015-05-21. Bilaga 1

RAPPORT. Datum 2015-05-21. Bilaga 1 RAPPORT 1(5) Kommunstyrelseförvaltningen Ylva Aguilar, 0225-34162 ylva.aguilar@hedemora.se Bilaga 1 Kommunkoncernens uppföljning 2015 av arbetet med handlingsplanen till CEMR, Den Europeiska deklarationen

Läs mer

Certifiering av föreningar. Öppen idrott & Idrott åt alla

Certifiering av föreningar. Öppen idrott & Idrott åt alla Certifiering av föreningar Öppen idrott & Idrott åt alla Nya sätt för föreningarna att möta nya behov Eskilstuna kommun vill hjälpa föreningslivet att utveckla sin verksamhet och samtidigt kvalitetssäkra

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2006

Bidrag till frivilligorganisationer år 2006 Planeringsavdelningen Norrmalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Gunilla Schedin Tfn: 508 09 015 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-04-28 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Bidrag till frivilligorganisationer

Läs mer

Verksamhetsrapport 2001

Verksamhetsrapport 2001 Verksamhetsrapport 2001 Hälso- och sjukvårdsberedning Mitt Hälso- och sjukvårdsberedningarna har i och med år 2001 funnits och verkat enligt landstingets nya organisation för ledning och styrning i ett

Läs mer

Ungdomsgruppen. Kom med i gemenskapen!

Ungdomsgruppen. Kom med i gemenskapen! Ungdomsgruppen Kom med i gemenskapen! Ungdomsgruppen Få vänner för livet! Ungdomsgruppen anordnar helgkonferenser, lördag-söndag, med olika teman två till tre gånger om året. Där får Du möjlighet att under

Läs mer

Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014

Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014 Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014 taby.se/anhorigstod Täby kommuns anhörigstöd riktar sig till dig som vårdar eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Du ska bo i Täby

Läs mer

DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016

DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016 DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016 1 Årsmötets öppnande och parentation 2 Val av ordförande för årsmötet 3 Val av sekreterare för årsmötet 4 Val av 2 justerare för årsmötesprotokollet 5 Upprättande och

Läs mer

Ha en underbar sommar!

Ha en underbar sommar! maj 2012 Hej Klippan-vänner! brev Ett nytt Klippan-brev! Läs nyhetsbrevet tillsammans eller välj ut vilka saker du tar upp med din Klippan-sektion. Hör gärna av er om ni vill veta mer om något av det vi

Läs mer

Svenska Afghanistankommittén Göteborg

Svenska Afghanistankommittén Göteborg Svenska Afghanistankommittén Göteborg Verksamhetsberättelse- verksamhetsåret 2012 Styrelsens ordinarie ledamöter: Linnéa Larsson (ordförande), Harald Holst (vice ordförande), Thomas Jansson (Kassör), Ramia

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Ung i kommunen. Kommunutvecklare Knivsta 2014

Ung i kommunen. Kommunutvecklare Knivsta 2014 Ung i kommunen Kommunutvecklare Knivsta 2014 Ung i kommunen Kommunutvecklare Som kommunutvecklare har vi fått chansen att under en period vara med och påverka Knivsta, så att kommunen kan bli en bättre

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt i Uddevalla kommun

Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt i Uddevalla kommun BESLUT 1(3) Naturvårds- och Fiskeenheten Jennie Niesel Uddevalla kommun Att. Mikael Reinhardt Varvsvägen 1 451 81 Uddevalla Statligt bidrag till lokala naturvårdsprojekt i Uddevalla kommun BESLUT Beviljade

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad

Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad 1(6) Ramona Persson 0155-26 40 27 Vuxennämnden i Eskilstuna kommun 631 86 ESKILSTUNA Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad BESLUT Länsstyrelsen beslutar att avsluta ärendet utan ytterligare åtgärder.

Läs mer