Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Maria Berglund (KD)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kl 13.00-15.30. Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Maria Berglund (KD)"

Transkript

1 1 (10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Maria Berglund (KD) Gun Törnkvist (M) Britt Nilsson (C) Allan Jönsson (SD) Per Strömpers (SD) Ersättare Kjell-Arne Nilsson (S) Bertil Roos (S) Per Rosvall (FP) Nils Nilsson (C) Övriga närvarande Tjänstemän Cathrine Eriksson, förv.chef Maria Johnsson, utredningssekr Torbjörn Ekman, ekonom Anki Andersson, sekreterare Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Britt Nilsson , Almliden Underskrifter Sekreterare Anki Andersson Ordförande Arvo Hellman Justerare Britt Nilsson

2 2 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet, Almgatan 2, Bjuv Underskrift

3 3 VON 102 Fastställande av dagordning Ordföranden meddelar om ett tillägg i ärendet internbudget för år Tilläget delges ledamöterna. s beslut beslutar fastställa dagordningen med ordförandens tillägg.

4 4 VON 103 Förvaltningschefen informerar Angående misstankar om att någon manipulerat och mixtrat med kryddburkar på Varagårdsskolan. Provsvaren har kommit och det fanns inget otillbörligt i kryddburkarnas innehåll. Korttiden är fullbelagd. 8 personer väntar på särskilt boende. 5 av dem vistas på korttiden i väntan på att få plats på särskilt boende. Svar på frågan angående vägning av blöjor - är det någonting vi gör och i så fall i vilket syfte? När det gäller blöjor kan vägning ingå i utprovningen i förskrivningen. Det kan handla om personer med svår inkontinens där utprovning av rätt inkontinensskydd kan vara svår. Det finns också indikatorer på skydden som kan visa om skyddet har haft hel eller delvis uppsugning av urinen. Det är av stor vikt att personen har en läkardiagnos på sin inkontinens och ett väl utprovat skydd av ansvarig förskrivare. Svar på frågan om hjärtstartare på SÄBO. Frågor som, vem den ska användas på, i vilka situationer och av vem, måste klargöras. De hjärtstartare som finns är för allmänheten på offentliga platser eller på arbetsplatser. Det måste diskuteras huruvida den ska eller inte ska användas till den enskilda som bor på SÄBO. Det är både medicinska och etiska frågor som måste diskuteras, så att inte en hjärtstartare används på fel sätt. Rapport, Lex Sarautredningar. Under 2013 har vi haft 2 utredningar, som förvaltningen själv tagit initiativ till. Förvaltningschefen bedömer efter utredningen om vi ska göra en anmälan till Socialstyrelsen. Det har inte varit aktuellt att göra någon anmälan till Socialstyrelsen i 2 två Lex Sarautredningarna vi haft. Mats Håkansson har slutat sin anställning. Förvaltningschefen har tillfälligt förordnat Kicki Banke Düberg (verksamhetschef, handikapp- och psykiatriomsorgen), som chef för sjuksköterskorna och REHAB och Anna Hallenheim (verksamhetschef, äldreomsorgen) som chef för korttiden. Rekrytering av chef för Hälso- och sjukvården pågår. Vård- och omsorgsnämndens beslut Vård- och omsorgsnämnden beslutar lägga informationen till handlingarna.

5 5 VON 104 Information om resultat, nya äldreguiden Maria Johnsson, utredningssekreterare, informerar och presenterar Vad tycker de äldre om äldreomsorgen. en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden I Bjuv har % besvarat enkäten gällande äldreboende och % har besvarat enkäten gällande hemtjänsten. Vård- och omsorgsnämndens beslut Vård- och omsorgsnämnden beslutar lägga informationen till handlingarna.

6 6 VON 105 Information om Nationell patientöversikt (NPÖ) Maria Johnsson, utredningssekreterare informerar om ehälsa och Nationell patientöversikt. Nationell patientöversikt, är en ITlösning som samlar information från olika vårdsystem hos landsting, kommuner och privata vårdgivare. Tanken med NPÖ är att ge tillgång till patientinformation över organisationsgränserna. Rent praktiskt innebär det i första skedet att hälso- och sjukvårdspersonal, får tillgång till elektroniska patientjournaler hos andra vårdgivare under förutsättning att patienten samtycker. I början av 2014 kommer det att hållas en utbildning för kommunens legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal i lagar, regler och användningen kring NPÖ. Vård- och omsorgsnämndens beslut Vård- och omsorgsnämnden tackar Maria och beslutar lägga informationen till handlingarna.

7 7 VON 106 Vård- och omsorgsnämndens internbudget 2014 vård och omsorgsamt kostverksamheten Dnr Sammanfattning Vård och omsorg Vård- och omsorgsverksamhetens budget för 2014 har i huvudsak förändrats enligt följande jämfört med budget 2013: Ökat anslag till dagverksamhet för äldre med 1.3 mkr på grund av volymökningar Minskat anslag för köpt vård med 0.7 mkr till följd av att en person flyttat till annan kommun Ökat anslag till Almlidens korttidsboende med 1.5 mkr på grund av volymökningar och uteblivna intäkter för försäljning av platser Ökat anslag till Färdtjänsten med 70 tkr på grund av kostnadsuppräkning Ökat anslag till rehabiliteringen med 0.4 mkr på grund av volymökningar både i antal individärenden och hjälpmedel Ökat anslag till hemsjukvården med 1.0 mkr på grund av volymökningar och ökade krav Minskat anslag till äldreomsorgens särskilda boenden med 2.8 mkr främst på grund av att ett enskilt ärende med stort vård- och omsorgsbehov kommer att upphöra Ökat anslag till hemtjänsten med 7.0 mkr som kompensation för stora volymökningar Ökat anslag till LSS (personlig assistans, daglig verksamhet, gruppboende och korttidsvistelse mm) med 1.9 mkr på grund volymökningar och delning av gruppboende utifrån Socialstyrelsens krav Minskat anslag till socialpsykiatrin med 0.2 mkr pga volymminskning Inom ledning och administration finns avsatta medel för verksamhetsutveckling såsom uppstart av hemtagningsteam och visst ekonomiskt utrymme för att kunna erbjuda korttidsboende och för att kunna verkställa beslut om särskilt boende inom skälig tid. I dagsläget väntar 8 personer på plats i särskilt boende varav 5 finns på Almlidens korttidsboende. Almlidens korttidsboende är fullbelagt, tidvis överbelagt.

8 8 Totalt har vård- och omsorgsnämnden erhållit 12.7 mkr i utökad budgetram exklusive löneökningar och ökade kapitalkostnader för att klara sitt uppdrag under Utifrån nuläge och kända förändringar inom vård och omsorg är bedömningen att budgeten kan klaras nästkommande år. Det måste dock poängteras att verksamheten är lagstyrd och att oplanerade behov kan uppstå som snabbt kan förändra situationen. Kostverksamheten Kostverksamhetens budgetomslutning är ca 30 mkr men är en egen resultatenhet där kostnader och intäkter är lika högt budgeterade vilket innebär att budgeten visar på ett nollresultat. Enligt kommunfullmäktiges beslut tillåts kostverksamheten räkna upp sina internpriser med 0.5 % vilket är tänkt att kompensera för ökade kapitalkostnader. Kostverksamheten kompenseras inte för pris- och löneökningar Det innebär att verksamhetens kostnader i realiteten måste minska med ca 2 % för att klara sitt budgetmål. Det motsvarar ca 600 tkr. Budgeten innehåller inga marginaler för oförutsedda händelser och förutsätter att livsmedelskostnaderna ligger kvar på nuvarande kostnadsnivå trots att leverantörerna höjer sina priser. Exempel på åtgärder som behöver vidtas är organisationsöversyn, förändring av menyerna, fortsatta ansträngningar för att minska matavfallet och att vara sparsamma på alla sätt. Se bilaga. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Förslag till internbudget vård och omsorgsverksamheten daterad Mål för verksamheten Verksamhetsmått/Nyckeltal Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden föreslås besluta, att godkänna förvaltningens förslag till internbudget, att ge förvaltningschefen i uppdrag att göra omfördelningar utifrån behov, att föreslå kommunstyrelsen besluta om överföring av investeringsmedel för internlarm till Varagården från 2013 års budget till 2014 med 780 tkr, samt att begära tilläggsanslag för internlarm på Ekhaga med 800 tkr. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar föreslå Vård- och omsorgsnämnden besluta i enlighet med förslaget. Margit Johansson meddelar att (m) reserverar sig till förmån för eget förslag.

9 9 Ordföranden delar ut bilaga till internbudget för år Förvaltningschefen går igenom och förklarar internbudgeten. Nämnden diskuterar internbudgeten. Förvaltningen får i uppdrag att titta över matkostnaderna och återkomma till nämnden i frågan. Vård- och omsorgsnämndens beslut Vård- och omsorgsnämnden beslutar - att godkänna förvaltningens förslag till internbudget - att ge förvaltningschefen i uppdrag att göra omfördelningar utifrån behov samt - att föreslå kommunstyrelsen besluta om överföring av investeringsmedel för internlarm till Varagården från 2013-års budget till 2014 med 780 tkr - att lyfta frågan till KSAU om en eventuell omfördelning av investeringsbudgeten för 2014 för att möjliggöra inköp av internlarm på Ekhaga om 800 tkr - att föreslå kommunstyrelsen besluta föreslå kommunfullmäktige besluta att internpriserna höjs med ytterligare 1 % för att kompensera för löneökningar vilket motsvarar 300 tkr samt - att ökningen finansieras ur det särkilt avsatta anslaget för löneökningar vilket tilldelas vård- och omsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden eftersom dessa betalar internt till kostenheten. Margit Johansson meddelar att (m) inte deltar i beslutet.

10 10 VON 107 Redovisning av delegeringsbeslut har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordföranden och tjänstemän enligt en delegeringsordning som nämnden antagit. Dessa beslut skall redovisas till nämnden. Redovisningen innebär inte att nämnden kan ompröva eller fastställa besluten. Däremot står det nämnden fritt att återkalla lämnad delegering. Beslutsunderlag Biståndsbeslut enligt LSS och Sol fattade under perioden Förslag till beslut föreslås besluta godkänna redovisningen av delegeringsbesluten. Vård- och omsorgsnämndens beslut beslutar i enlighet med förslaget.

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv kl. 13.00-15.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) Kjell-Arne Nilsson (S) Bertil Roos (S) Per Rosvall (FP) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD)

Gun Törnkvist (M) Rolf Malmberg (S) Stig-Arne Svalö (S) Kjell-Arne Nilsson (S) Bertil Roos (S) Per Rosvall (FP) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD) 1 (10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-14.30 Arvo Hellman (S) ordförande Bea Lundh (M) Bert Roos (S) Britt Nilsson (C) Irena Alm (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Solhemmet, Ekeby, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea Lundh

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1(20) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M)

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Blossset, Almliden, kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 januari 2017 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S)

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S) 1(15) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Irena Alm (S) Rolf Malmberg (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Nils

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Stig-Arne Svalö (S) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Stig-Arne Svalö (S) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) 1 (20) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 december 2015 kl 13:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) 1 (19) Plats och tid Blosset, torsdagen den 18 januari 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (13) Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 december 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Gull-Britt Hansson (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit

Läs mer

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S)

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S) 1 (11) Plats och tid Blosset, torsdagen den 22 september 2016 kl 13:00-15.30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (13) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Arvo

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 15 februari 2018 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (17) Plats och tid Gruesalen, tisdagen den 21 mars 2017 kl 13:30:15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Irena Alm (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit Johansson (M),

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 15 juni 2017 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Läs mer

Kl ( 32 ajournering )

Kl ( 32 ajournering ) 1 (18) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.30 ( 32 ajournering 14.30-14.45) Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) ej 34 Gull-Britt

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (12) Plats och tid Blosset, torsdagen den 7 juni 2018 kl 13:30-15:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Kl Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD)

Kl Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S) Nils Nilsson (C) Johnny Sködt (SD) 1 (18) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea

Läs mer

Kl Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Bertil Roos (S)

Kl Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Bertil Roos (S) 1 (18) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Almliden, Blosset Kl 13.00-14.45 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) 1 (21) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-16.30 Arvo

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) 1 (18) Plats och tid Gruesalen, kl 09.00 12.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Britt Nilsson (C) Allan Jönsson (-) Roger

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 Beslutande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Jennie Wernäng (M) tjg ers Gun Simonsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

PROTOKOLL 2014-08-20. Almliden, Blosset 13.30 15.30. Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD)

PROTOKOLL 2014-08-20. Almliden, Blosset 13.30 15.30. Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Tjänstegörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 2014-03-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-03-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 18.30-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2016-03-07

Omsorgsnämndens protokoll 2016-03-07 Datum: Måndagen den 7 mars Tid: 15.30 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 mars Paragrafer: 14-25 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) 1 (18) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 april 2017 kl 13:30-15.20 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Nils Nilsson

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2014-03-19 Sida 1 (av 12) Tid 2014-03-19, kl 18:30-19:30 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande 1 (12) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Nils

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande. 2016-05-25 1(14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46 Paragrafer 72-80 Utses att justera Vidar Lundbäck Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-31 Underskrifter

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1(16) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 14.45 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 13 december 2018 kl 13:30-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55

Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Omsorgsnämnden 2014-02-05 1(17) Plats och tid Förvaltningskontoret, Gärdesvägen 4, Alvesta 5 februari 2014 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 5 och 6 kl. 14.35 14.55 Justerade paragrafer 1-14 Beslutande

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02 65 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-08-02 kl. 19.00-19.30 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel (s) Från kl 14.00 Britt-Marie Kärngren (s)

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel (s) Från kl 14.00 Britt-Marie Kärngren (s) Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Plats och tid Beslutande Socialpsykiatrins dagcentral Gnistan, Biblioteksgatan, kl 13.15-16.30 Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson (C)

Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson (C) 1 (15) Plats och tid Blosset Almgatan 2, torsdagen den 21 mars 2019 kl 09:00-12:00 Beslutande Ulrika Thulin (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Maria Berglund (KD) Nils Nilsson

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-21

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-21 Plats och tid Björmekullasalen, 2010-12-21 kl. 18.00-20.05 Ajournering kl. 19.40-19.50 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Sagna,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Bäckaskogs slott, Kristianstad, klockan 13.00-15.45. ande Bo Silverbern, Ordförande (M) Elsa Christersson (Mp) Bo Larsson (Sd) Sylvia Olander (M) Marianne Eriksson,

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2015-01-26

Omsorgsnämndens protokoll 2015-01-26 Datum: Måndagen den 26 januari 2015 Tid: 15.30 17.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Fredagen den 30 januari 2015 Paragrafer: 1-12 Utses att justera: Zara Blidevik (M) Underskrifter:

Läs mer

Magdalena Rydståle (M) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Magdalena Rydståle (M) Jan Herder-Blixt (FP) Per Rosvall (FP) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (20) Plats och tid Blosset, torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16.00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-0.5 Beslutande Ida Bornlykke (S), ordförande, 26, 27 p -5 och 7, 28-29 Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Omsorgsnämnden 2015-01-21 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 25 februari 2015 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Justerade paragrafer 13-22 ande Mats

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2011-12-15 137

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2011-12-15 137 Plats och tid Kommunhuset, Sessionsalen, kl. 18.30-19.50 Beslutande ordinarie Berit Lundström (M) Lena Blennow-Andersson (M) Iréne Norrman (M) Bodil Czernyson (C) Ethel Thulin (SJP) Liz-Beth Persson (S)

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare)

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare) 1(16) Plats och tid Nordiska Travmuseet, Biblioteket, kl 14.15-17.30 Beslutande Ledamöter Marita Arvidsson, C, vice ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Agneta Nilsson, Kd Maurice Leroy, S Anne

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-23 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-04-23 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 23 april 2014 kl. 18.45-20.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 28 juni 2010 kl 10.30 15.30 lunchuppehåll 12.30-13.30 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-03-10 1 (16) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl: 13.15-16.30 Beslutande Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Övriga deltagare

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (19) Plats och tid Blosset, torsdagen den 22 mars 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Nils Nilsson

Läs mer

kl 13.00-14.30 Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Maria Berglund (KD)

kl 13.00-14.30 Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Maria Berglund (KD) 1 (15) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-14.30 Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete, klockan 13.00-17.55. ande Bo Silverbern (M), ordförande Bernt Lindén (FP) Tommy Carlsson

Läs mer

Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV)

Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-10-01 1 (8) Plats och tid Arbets- och näringslivskontorets sammanträdesrum. Kl. 13.15-14.35 Beslutande Övriga deltagare Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10. Ulla Britt Hånell Sekreterare Karin Bohlin Lisbeth Lagerborg (FP)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10. Ulla Britt Hånell Sekreterare Karin Bohlin Lisbeth Lagerborg (FP) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 13 februari 2013 kl. 08:30 12:10 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Per Wetter (S)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-11.10 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12. 2013-01-23 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.15 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Anna-Greta Söderlund (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-30. Pär Mathiasson BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-30. Pär Mathiasson BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 16.00-17.21 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Tero Ruohonen (S) Bernt Johansson (S) Regina Fröberg (FP)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2010-08-11

Sammanträdesdatum 2010-08-11 1 (23) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjg ersättare Övriga deltagare Ånge kommun, lokal Myckelmyrberget, onsdag 11 augusti, 2010, kl. 9.30 12.00 Gun Olofsson, s, ordförande Birgitta Sjögren,

Läs mer

Bo Hallqvist (S), Ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S), Ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson (SD) 1 (12) Plats och tid Dunkers Kulturhus, kl. 18:05-19:10 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Maria Roos (S) Sten-Göran Claesson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare. ÄO/HO Eva Gottvall-Bruno Äldre-och

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05. Ulla Britt Hånell Sekreterare. ÄO/HO Eva Gottvall-Bruno Äldre-och NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2007-10-24 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 24 oktober 2007 kl. 08:00 12:05 Beslutande

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-10-22 1 (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-10-22 1 (16) 2012-10-22 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 oktober kl. 8.30 11.40 Beslutande Vidar Lundbäck, ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Viktor Emilsson (M) Josefin Grenander (C) Elisabeth

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(8) Datum Tid 13.00 14.30 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry Mähler,

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00.

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 16 december 2014 kl. 10:00 12:00. Beslutande Åke Bertils (S) Yvonne Kardell (C) Elsy Hammar

Läs mer