måsten i vårdpolitiken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "måsten i vårdpolitiken"

Transkript

1 måsten i vårdpolitiken

2

3 TVÅ MÅSTEN I VÅRDPOLITIKEN Vården är en av de viktigaste politiska frågorna i Sverige idag. Det är framförallt vårdens kvalitet och hur du bemöts som patient som är viktigt för människor. Vårdförbundet ser två måsten i vårdpolitiken som gör vården bättre, säkrare och effektivare. 1 Säkra kompetensförsörjningen 2 Personcentrera vården På följande sidor presenterar vi konkreta förslag hur det kan bli möjligt.

4 01

5 SÄKRA KOMPETENS- FÖRSÖRJNINGEN personer behöver rekryteras till vård- och omsorgssektorn fram till 2023, enligt Sveriges kommuner och landsting (SKL). Bristen på biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och specialistutbildade sjuksköterskor är redan mycket stor och bristen på barnmorskor får idag stora konsekvenser runt om i landet. Det krävs kraftfulla insatser för att få fler unga att välja dessa yrken och stanna kvar ett helt yrkesliv. Vårdförbundets förslag för att säkra kompetensförsörjningen: Inför strukturerad yrkesintroduktion Inför akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Inför reglerad specialistutbildning för biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor Skapa möjligheter för en jämställd livslön

6 Strukturerad yrkesintroduktion Skillnaden mellan utbildningen och vårdens dagliga verksamhet är ofta stor och upplevs som mycket pressad för många. Det är en motsägelsefull roll att bära på ny kunskap och samtidigt vara praktiskt oerfaren. En strukturerad yrkesintroduktion för sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor skapar nya möjligheter att ta tillvara de nyexaminerades kunskap i verksamheten och minskar samtidigt risken för hälsoproblem och etisk stress. Den blir också ett stöd för chefen och stärker arbetsgivarens attraktivitet på arbetsmarknaden. Vårdförbundet föreslår en strukturerad yrkesintroduktion på 9-12 månader: Tillgång till handledare från samma enhet för stöd i yrkesfrågor. Tillgång till mentor från annan enhet för möjlighet att ta upp problemställningar från den egna arbetsplatsen. Handledda gruppträffar för reflektion och erfarenhetsutbyte en gång per månad tillsammans med andra nya i yrket. Handledda kompetensmöten utifrån olika teman varannan månad, t ex som att hantera komplexa situationer, prioriteringar och att leda omvårdnaden. Den strukturerade yrkesintroduktionen ska ges utöver den sedvanliga arbetsplatsintroduktionen och gör den nyexaminerade gradvis mer självständig.

7

8 SEK

9 Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Att sjuksköterskor själva förväntas finansiera sin specialistutbildning har lett till att såväl andelen som antalet specialistsjuksköterskor minskat år efter år i Sverige. Bristen på specialistsjuksköterskor leder till att patienten inte får möta den specialist hon eller han har behov av, att väntetider för operationer och behandlingar förlängs och att hela avdelningar tvingas stänga. Patientsäkerheten drabbas negativt när rätt kunskap inte finns på plats. En bra utbildning med bra villkor för dem som utbildar sig till specialister kan vända den negativa trenden. Vårdförbundets modell för akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor: Utbildningsanställningar regleras i kollektivavtalen. Vårdens huvudmän ansvarar för att bereda plats för studenter under specialistutbildning. Det ger både bättre villkor för sjuksköterskan under studietiden och tillför kunskap till verksamheten. Sammantaget säkrar detta tillgången på specialistutbildade sjuksköterskor. Utbildningen genomförs till större del i vårdverksamheten för att uppnå en integrering av vetenskaplig teori och praktik genom hela utbildningen. Staten reglerar huvudmännens ansvar att tillhandahålla utbildningsanställningar genom lagstiftning. Utbildningen ska även i fortsättningen ges av universitet och högskola och leda till en skyddad specialistbeteckning. Nationella och regionala samverkansorgan behöver inrättas för att underlätta kommunikationen, öka interaktionen mellan vård, utbildning och forskning och underlätta planeringen av utbildningsanställningarna.

10 Reglerad specialistutbildning för biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor Idag finns ingen reglerad specialistutbildning för biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor, trots en svindlande teknisk utveckling inom dessa verksamheter. Både biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor har redan idag stor specialistkunskap och utför många avancerade arbetsuppgifter. För att kvalitetssäkra den kunskapen vill Vårdförbundet att reglerade specialistutbildningar med nationellt reglerade mål och examinationskrav skapas både för biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Utbildningen ska möta de behov som finns hos befolkningen och säkra kompetensförsörjningen av specialister i hela landet. I konkurrensen om den framtida arbetskraften är det viktigt att båda yrkena är attraktiva och att utvecklingsvägarna är tydliga. Det är också avgörande att villkoren för att specialistutbilda sig är bra. Utbildningarna ska därför genomföras i form av akademisk specialisttjänstgöring. Vårdförbundets förslag för en reglerad specialistutbildning för biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor: Specialistutbildningen ska ges av universitet/högskola på avancerad nivå med reglering som yrkesexamen i högskoleförordningen. Huvudområdet är biomedicinsk laboratorievetenskap för biomedicinska analytiker och radiografi för röntgensjuksköterskor. Vi föreslår en öppen inriktning med reglering i högskoleförordningen. Examen från specialistutbildning för röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker ska leda till en skyddat specialistbeteckning reglerad i Patientsäkerhetslagen. Utbildningen ska vara verksamhetsintegrerad och ges enligt Vårdförbundets modell för akademisk specialisttjänstgöring.

11 BIOMEDICINSKA ANALYTIKER RÖNTGENSJUK- SKÖTERSKOR

12

13 Möjligheter för en jämställd livslön Kvinnors lön är enligt Medlingsinstitutet i snitt 13,4 procent lägre än mäns. Den största anledningen är att traditionellt kvinnodominerade kunskapsområden värderas lägre än traditionellt mansdominerade. Ett sätt att nå en mer jämställd livslön är att samhället främjar ett jämnare uttag av föräldraförsäkringen mellan kvinnor och män. Ett annat sätt är att arbetsgivarna skapar förutsättningar för alla att göra karriär. Det ger en tydlig löneutveckling under arbetslivet som också genererar en bra pension. Brister i arbetsmiljö och krävande arbetstider gör det idag svårt för många inom våra yrken att arbeta heltid och att få en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Det måste rättas till. Med en genomtänkt arbetsorganisation och goda arbetsvillkor blir möjligheterna till en jämställd livslön bättre. Statistiken kring livslön är otroligt dyster för våra yrken idag. En biomedicinsk analytiker tjänar exempelvis aldrig in sin utbildning. Livslönen för en biomedicinsk analytiker är 13,4 miljoner kronor, vilket är cirka 4 procent lägre än för en samhällsvetenskapligt gymnasieutbildad. Utbildning måste löna sig! Vårdförbundets förslag på åtgärder för en mer jämställd livslön: Skapa tydliga strukturer och incitament att specialistutbilda sig och göra karriär. Det ska löna sig att tillföra kunskap och erfarenhet till den verksamhet där man arbetar, inte minst i form av högre lön. Inför anpassade tjänster efter kunskap och erfarenhet; specialisttjänster, utvecklingstjänster, handledarroller samt kliniska adjunkter och lektorer. Alla ska kunna bidra med sin kunskap fullt ut under ett helt arbetsliv. Ge alla rätt till och möjlighet att arbeta heltid. Det krävs en god arbetsmiljö och hälsosamma arbetstider för att vårdens professioner ska ha möjlighet att få ihop yrkesliv och privatliv. Landsting och kommuner bör införa en strategi för hur man ska åtgärda den strukturella lönediskrimineringen av kvinnodominerade yrken. Ansvaret för att utjämna osakliga löneskillnader och en felaktig värdering av kvinnodominerade yrken måste tas på alla nivåer. Kommuner och landsting är vårdens största arbetsgivare och måste verka för att mål om jämställda löner uppnås.

14 02

15 PERSONCENTRERA VÅRDEN Personcentrerad vård tar sin utgångspunkt i varje persons unika förutsättningar, resurser och hinder och innebär ett partnerskap mellan personen, anhöriga och vårdens professioner. Det är en övergång från dagens modell där patienten är det passiva målet för en medicinsk behandling till en modell där personen är aktiv i planering och genomförande av den egna vården. Sverige har i mångt och mycket en god vård av hög kvalitet, men det finns också allvarliga brister. Hur du bemöts som patient är avgörande för vårdens resultat och internationellt sett står vi oss dåligt vad gäller just patientens eget inflytande och möjlighet till delaktighet i sin vård. Vårdförbundet vill se en helt ny logik för att möta vårdens utmaningar, en personcentrerad vård där delaktighet är grunden. Resultaten av forskning om personcentrerad vård visar att kostnaderna blir lägre, kvaliteten högre och patienter och vårdpersonal nöjdare. En personcentrerad vård är bättre, säkrare och mer effektiv, för alla. Vårdförbundets förslag för att personcentrera vården: Inför ett personcentrerat arbetssätt i vården Stärk kommunernas roll som viktiga vårdhuvudmän Satsa en IT-miljard för snabbare e-hälsoutveckling

16 Ett personcentrerat arbetssätt För att kunna utveckla en personcentrerad vård krävs ett personcentrerat arbetssätt med stor tillit i teamarbetet och mod hos alla vårdens professioner att utmana den egna yrkesrollen. Medvetna ställningstaganden från politiker och beslutsfattare är en förutsättning för att nå dit. I en studie vid Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet (GPCC) gav ett personcentrerat arbetssätt följande resultat i vården av äldre patienter som råkat ut för höftledsfraktur: En signifikant förbättrad smärtlindring jämfört med kontrollgruppen. En signifikant minskning av trycksår eller annan medicinsk komplikation jämfört med traditionell vård. En 50-procentig minskning av antal vårddagar jämfört med den traditionella vården. Vårdförbundets förslag för att införa ett personcentrerat arbetssätt: Kommuner och landsting måste ta fram en strategiplan för införande av personcentrerad vård. Personcentrerad vård är idag bara ett av flertalet prioriterade mål för hälso- och sjukvården. Genom en strategiplan för införande av personcentrerad vård blir prioriteringen tydlig och uppföljning möjlig. Patienter och patientföreträdare måste involveras i vårdens utveckling. Patientrepresentanter i beslutsfattande grupper på alla nivåer ger nya perspektiv och driver på utvecklingen mot en personcentrerad vård. Styrsystem och ersättningsmodeller måste utvecklas för att stödja personcentrerad vård. Vårdens ledarskap behöver ha kunskap om personcentrerad vård, avsätta tid för förändringsarbete, sätta mål och efterfråga resultat. En 40-procentig minskning av vårdkostnader jämfört med den traditionella vården.

17

18

19 Kommunerna som viktiga vårdhuvudmän En personcentrerad vård ställer krav på att vården hålls samman, oavsett vårdgivare eller vårdhuvudman. Men i dagens system är det inte ovanligt att en patient med komplexa behov på egen hand måste vända sig till flera olika vårdgivare och flera olika professioner för att få sina behov tillgodosedda. Kommunerna är idag stora och viktiga vårdhuvudmän för hemsjukvård, elevhälsa, psykiatri och äldrevård, och har avgörande betydelse för en sammanhållen vård. Andelen högskoleutbildad personal i den kommunalt finansierade vården har trots en allt komplexare vård endast ökat marginellt under de senaste åren. Andelen specialistutbildade sjuksköterskor inom till exempel vård av äldre är idag mycket låg. Kommunernas styrning och ledning behöver anpassas till rollen som vårdhuvudmän i en personcentrerad vård. Vårdförbundets förslag för att stärka kommunerna som viktiga vårdhuvudmän: Vårdkompetensen måste höjas på alla nivåer. Andelen högskoleutbildad vårdpersonal i den kommunalt finansierade vården behöver öka radikalt. Till exempel måste specialistutbildade sjuksköterskor finnas i såväl den kliniska vården som i samtliga beslutande rum. Vårdkompetens ska finnas hos ledare på alla nivåer inom den kommunalt finansierade vården. Alla med behov måste få en fast vårdkontakt. Sedan 2010 har patienter med behov laglig rätt till en fast vårdkontakt. Tyvärr visade Socialstyrelsens utvärdering 2012 att genomslaget i vården ännu är lågt. Äldresjuksköterskan och skolsköterskan är mycket lämpliga som fast vårdkontakt inom sina arbetsfält. Gemensamma FoU-enheter måste inrättas mellan kommuner och landsting. Kunskapsutveckling och forskning ska vara en naturlig del i den kommunala vården. FoU-enheter där kommuner och landsting samverkar främjar en sammanhållen vård och gemensam kunskapsutveckling samtidigt som resurser används optimalt.

20 Snabbare e-hälsoutveckling E-hälsa kan definieras som användning av IT för att främja hälsa både på individ- och samhällsnivå. Satsningar på e-hälsa har en enorm potential att öka patientsäkerheten, underlätta arbetet för vårdens professioner och inte minst att bidra till en personcentrerad vård. Trots pågående utvecklingsinsatser finns fortfarande stora brister och utvecklingen av svensk e-hälsa går alldeles för långsamt. Det finns inga genvägar till en välfungerande e-hälsa, inga supersystem som löser alla problem. Det behövs ett rejält ekonomiskt tillskott och stora insatser för att hålla samman och skynda på IT-utvecklingen inom vård och omsorg. Mer tid och resurser måste satsas på att kartlägga hur e-hälsa i varje situation ska stödja det goda vårdmötet och en personcentrerad vård. Den nya e-hälsomyndigheten måste få ett tydligt uppdrag och nödvändiga resurser för att kunna driva utveckling och effektivisering av e-hälsosystemen så att de stödjer en modern, kunskapsintensiv och personcentrerad vård och omsorg. Vårdförbundets förslag för en snabbare e-hälsoutveckling: Patienten måste få tillgång till den egna vårddokumentationen och möjlighet att enkelt kommunicera med vården. Det är viktiga redskap i en personcentrerad vård. E-hälsosystem ska följa personen över vårdgivargränserna och måste utvecklas så att de stödjer den enskildes möjlighet att vara delaktig i sin egen vård och hälsa. Den som arbetar i vården ska kunna utföra sitt arbete utan onödiga avbrott. Till exempel ska du bara behöva logga in en gång för att nå de system och verktyg du har behörighet till. Tekniska förutsättningar för att dokumentera och få tillgång till information måste finnas där vårdmötet äger rum. Behovet är särskilt stort inom den kommunalt finansierade vården där tillgången till teknikstöd generellt är låg och mobilt arbete vanligt. Kunskapen och inflytandet om e-hälsosystem måste öka hos vårdens professioner. I utveckling, införande och utvärdering av e-hälsosystem krävs större deltagande av användbarhetsexperter, hälsoinformatiker och användare. Varje e-hälsoprojekt måste ha professionsföreträdare i ledningen. Dessutom måste utbildning och kompetensutveckling inom e-hälsa prioriteras i vårdutbildningarna och sedan fortlöpande i vårdens verksamheter. E-hälsokompetens är en strategisk utvecklingsresurs som måste finnas på alla ledningsnivåer i vården och omsorgen.

21

22

23 Vad tycker du? Diskutera med oss på twitter: #vardpol

24 Artikelnummer VF ex. Januari Tryck: Ineko AB. Grafisk Form: FamiljenPangea Medlemmar i Vårdförbundet arbetar för en säker vård. Vi är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som utvecklar vården för dig som individ. Från sjukdom och diagnos till hälsa och helhet.

måsten i vårdpolitiken

måsten i vårdpolitiken måsten i vårdpolitiken Två måsten i vårdpolitiken Vården är en av de viktigaste politiska frågorna för människor i Sverige. Om svenska folket får bestämma bör fokus i vårddebatten ligga på kvaliteten

Läs mer

måsten i vårdpolitiken

måsten i vårdpolitiken måsten i vårdpolitiken Två måsten i vårdpolitiken Vården är en av de viktigaste politiska frågorna för människor i Sverige. Om svenska folket får bestämma bör fokus i vårddebatten ligga på kvaliteten i

Läs mer

I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare

I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare AKADEMISK SPECIALISTTJÄNSTGÖRING FÖR SJUKSKÖTERSKOR I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare 2015-02-26 Lisbeth Löpare Johansson Sandra Zetterman Innehållsförteckning 1 Brist på specialist... 3

Läs mer

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö 2 En hälsosam vårdmiljö är en god arbetsmiljö där hälsa samt god och säker vård uppnås. Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Idén om en hälsosam vårdmiljö

Läs mer

SOMMARRAPPORT Prognos för bemanningssituationen i vården sommaren 2014

SOMMARRAPPORT Prognos för bemanningssituationen i vården sommaren 2014 SOMMARRAPPORT Prognos för bemanningssituationen i vården sommaren 2014 Vårdförbundet, juni 2014 Jonas Vallgårda, Utredare Box 3260 103 65 Stockholm www.vardforbundet.se 2 (19) Innehåll 1 Sammanfattning...

Läs mer

Specialistutbildning för biomedicinska analytiker

Specialistutbildning för biomedicinska analytiker Specialistutbildning för biomedicinska analytiker Förord En högkvalitativ vård är grunden i ett välfärdssamhälle och en välfungerande utbildning av hög kvalitet är avgörande för utvecklingen av vård och

Läs mer

SOMMARRAPPORT 2014. Vården - den viktigaste frågan även efter valet

SOMMARRAPPORT 2014. Vården - den viktigaste frågan även efter valet SOMMARRAPPORT 2014 Vården - den viktigaste frågan även efter valet Vårdförbundet, september 2014 Jonas Vallgårda, Utredare Box 3260 103 65 Stockholm www.vardforbundet.se/sommarrapport 2 (24) Innehåll 1

Läs mer

Vård i världsklass för alla

Vård i världsklass för alla Vård i världsklass för alla Vård i världsklass för alla Det här är Vårdförbundets valmanifest med konkreta reformförslag riktat till landets politiker. Vi är ett växande yrkesförbund som samlar över 114

Läs mer

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Helheten Kan ni ställa er bakom den föreslagna politiken? Medlemstilltal Balans mellan arbetsmiljö och vårdmiljö Saknas någon politik? Vilken? Övriga medskick

Läs mer

För att kunna möta de behov som finns i befolkningen på ett effektivt sätt behöver vården förändras så mycket att man kan tala om ett paradigmskifte.

För att kunna möta de behov som finns i befolkningen på ett effektivt sätt behöver vården förändras så mycket att man kan tala om ett paradigmskifte. Vårdförbundet är ett partipolitiskt obundet yrkesförbund för dig som är utbildad som, eller studerar till, barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska eller sjuksköterska. Vårdförbundet ska

Läs mer

Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor

Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Förord En högkvalitativ vård är grunden i ett välfärdssamhälle och en välfungerande utbildning av hög kvalitet är avgörande för utvecklingen av vård

Läs mer

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället.

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället. Redo för framtiden Grattis, snart tar du examen och lämnar livet som student för att arbeta i ditt nya yrke. Du har ett spännande arbetsliv framför dig inom ett fantastiskt yrke som är självständigt, ansvarsfullt

Läs mer

Vårdförbundets lönepolitiska idé

Vårdförbundets lönepolitiska idé Vårdförbundets lönepolitiska idé Det här vill Vårdförbundet Vårdförbundets lönepolitiska idé Det övergripande målet för lönearbetet är en varaktig värderingsförändring av Vårdförbundets yrkesgrupper. Lönen

Läs mer

Specialistutbildning för röntgensjuksköterskor

Specialistutbildning för röntgensjuksköterskor Specialistutbildning för röntgensjuksköterskor Förord En högkvalitativ vård är grunden i ett välfärdssamhälle och en välfungerande utbildning av hög kvalitet är avgörande för utvecklingen av vård och hälsa.

Läs mer

I propositionen till kongressen 2014 beskrevs:

I propositionen till kongressen 2014 beskrevs: Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö antogs av kongressen 2011 med stort och brett engagemang. Idén om en hälsosam vårdmiljö samlade och ersatte då tidigare program och idéer inom området hälsosam

Läs mer

Specialistutbildning för röntgensjuksköterskor

Specialistutbildning för röntgensjuksköterskor Specialistutbildning för röntgensjuksköterskor Förord En högkvalitativ vård är grunden i ett välfärdssamhälle och en välfungerande utbildning av hög kvalitet är avgörande för utvecklingen av vård och hälsa.

Läs mer

Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor - en idé

Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor - en idé Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor - en idé Förord En högkvalitativ vård är grunden i ett välfärdssamhälle och en välfungerande utbildning av hög kvalitet är avgörande för utvecklingen

Läs mer

15 Yttrande över motion 2019:27 av Jonas Lindberg (V) om att inrätta utbildning till avancerad klinisk sjuksköterska HSN

15 Yttrande över motion 2019:27 av Jonas Lindberg (V) om att inrätta utbildning till avancerad klinisk sjuksköterska HSN 15 Yttrande över motion 2019:27 av Jonas Lindberg (V) om att inrätta utbildning till avancerad klinisk sjuksköterska HSN 2019-1314 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2019-1314 Hälso- och

Läs mer

Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården!

Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården! Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården! Avtalsrörelse 2019 Det här vill Vårdförbundet med avtalsrörelsen 2019 Vårdförbundet förhandlar just nu om det centrala kollektivavtalet med Sveriges

Läs mer

Svenska folket: klart högre löner till sjuksköterskor löser vårdkrisen

Svenska folket: klart högre löner till sjuksköterskor löser vårdkrisen Svenska folket: klart högre löner till sjuksköterskor löser vårdkrisen Inför valet 2018 finns ett starkt folkligt stöd för höjda löner för vårdpersonal som en lösning på vårdens problem. Tre av fyra väljare

Läs mer

Lönsamt Inför lönesamtalet

Lönsamt Inför lönesamtalet Lönsamt Inför lönesamtalet Vårdförbundets lönestrategi är individuell löne sättning och lokal lönebildning. Det innebär att din lön ska vara individuell och baseras på din kunskap, kompetens, erfarenhet

Läs mer

Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor

Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Förord En högkvalitativ vård är grunden i ett välfärdssamhälle och en välfungerande utbildning av hög kvalitet är avgörande för utvecklingen av vård

Läs mer

Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet

Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet VÅRDFÖRBUNDET Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet Förslag på frågor för dialog med medlemmar Hej förtroendevald! I Vårdförbundet arbetar vi tillsammans för att påverka hur våra yrken, vården

Läs mer

Hur värderas vårdens yrken? En undersökning bland landstings- och kommunalråd

Hur värderas vårdens yrken? En undersökning bland landstings- och kommunalråd Hur värderas vårdens yrken? En undersökning bland landstings- och kommunalråd www.vardforbundet.se januari 2008 I sin rapportserie presenterar Vårdförbundet resultat från särskilda undersökningar eller

Läs mer

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2017-01-04 RS160616 Regionkontoret HR-avdelningen Jennie Tingblad HR-strateg Regionstyrelsens arbetsutskott Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar

Läs mer

När vården flyttar hem. Den kommunala hälso- och sjukvårdens sjuksköterska i vårdens paradigmskifte

När vården flyttar hem. Den kommunala hälso- och sjukvårdens sjuksköterska i vårdens paradigmskifte När vården flyttar hem Den kommunala hälso- och sjukvårdens sjuksköterska i vårdens paradigmskifte Arbetsgrupp Robin Åberg Marianne Brindbergs Tina Kall Haide Gårdlind Mellgren Rapporten: När vården flyttar

Läs mer

15 Yttrande över motion 2018:33 av Jonas Lindberg (V) om betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska inom samtliga områden HSN

15 Yttrande över motion 2018:33 av Jonas Lindberg (V) om betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska inom samtliga områden HSN 15 Yttrande över motion 2018:33 av Jonas Lindberg (V) om betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska inom samtliga områden HSN 2018-1480 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-1480

Läs mer

Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare. juni 2013

Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare. juni 2013 Ungas förväntningar på en jämställd arbetsgivare juni 2013 Hur står det till med jämställdheten egentligen? Unga välutbildade kvinnor och män ser en jämställd arbetsmarknad som något självklart. Men vad

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Varför behövs en specialistutbildning för röntgensjuksköterskor. Vetenskapliga rådet, Svensk förening för röntgensjuksköterskor Mars 2018

Varför behövs en specialistutbildning för röntgensjuksköterskor. Vetenskapliga rådet, Svensk förening för röntgensjuksköterskor Mars 2018 Varför behövs en specialistutbildning för röntgensjuksköterskor Vetenskapliga rådet, Svensk förening för röntgensjuksköterskor Mars 2018 Radiografi Röntgensjuksköterskans huvudområde är tvärvetenskapligt

Läs mer

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Vår personal, verksamhetens viktigaste resurs Medarbetarna i Region Skåne gör varje

Läs mer

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Stockholms läns landsting 1(4) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab 2015-08-03 LS 2015-0121 Handläggare: Lena Halvardson Rensfelt Landstingsstyrelsens personalutskott Ankom Stockholms

Läs mer

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling Kompetensutveckling 2017-10-16 1 HÖK 16 övriga anteckningar Kompetensutveckling 2. Parterna konstaterar att bilagan Kompetensutvecklingsavtal till ÖLA 00 fortsätter att gälla till annat överenskoms. 3.

Läs mer

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Det här vill Vårdförbundet Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö En hälsosam vårdmiljö är förutsättningen för god och säker vård. Det leder till bra resultat

Läs mer

KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN. Göteborg en stad för alla Rätt kompetens för personens behov inom hälso- och sjukvården

KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN. Göteborg en stad för alla Rätt kompetens för personens behov inom hälso- och sjukvården KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN Göteborg en stad för alla Rätt kompetens för personens behov inom hälso- och sjukvården Personaldata Totalt är cirka 520 sjuksköterskor, 90 sjukgymnaster och 100 arbetsterapeuter

Läs mer

Vårdförbundets utbildningspolitiska idé

Vårdförbundets utbildningspolitiska idé Vårdförbundets utbildningspolitiska idé Det här vill Vårdförbundet Vårdförbundets utbildningspolitiska idé Vi arbetar gemensamt för att påverka utvecklingen av våra yrken. Därför ska vi också vara med

Läs mer

Punkt 16.2 Vårdförbundets utbildningspolitiska idé

Punkt 16.2 Vårdförbundets utbildningspolitiska idé Punkt 16.2 Vårdförbundets utbildningspolitiska idé Vi arbetar gemensamt för att påverka utvecklingen av våra yrken. Därför ska vi också vara med och påverka och utveckla utbildningarna. Utbildningarna

Läs mer

Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017

Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017 Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017 Brett arbete och lång process Hösten 2014 gjorde moderaterna sjukvårdsnätverk en analys av de olika

Läs mer

sulf:s lönepolitiska program Kunskapens krona /Sveriges universitetslärare och forskare

sulf:s lönepolitiska program Kunskapens krona /Sveriges universitetslärare och forskare sulf:s lönepolitiska program Kunskapens krona /Sveriges universitetslärare och forskare Kunskapens krona SULF:s lönepolitiska program 2019-2024 SULF:s vision, antagen av kongressen 2015, är tydlig i skrivningarna

Läs mer

Styrning för personcentrerad vård och jämlik hälsa

Styrning för personcentrerad vård och jämlik hälsa Styrning för personcentrerad vård och jämlik hälsa Om vi fortsätter att göra som vi alltid har gjort så får vi det resultat som vi alltid har fått Svensk vård behöver ställa om! En stark välfärd där våra

Läs mer

Remiss från regeringskansliet gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter SOU 2018:77

Remiss från regeringskansliet gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter SOU 2018:77 Protokollsutdrag Socialnämnden 2019-02-20 23 Dnr SN 2018/00375 Remiss från regeringskansliet gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter SOU 2018:77 Sammanfattning

Läs mer

Jämförelse mellan Löneavtal HÖK 11 och LÖN-Nulägesrapport om medellön, lönespridning och livslön för VF yrkesgrupper 2015

Jämförelse mellan Löneavtal HÖK 11 och LÖN-Nulägesrapport om medellön, lönespridning och livslön för VF yrkesgrupper 2015 Jämförelse mellan Löneavtal HÖK 11 och LÖN-Nulägesrapport om medellön, lönespridning och livslön för VF yrkesgrupper 2015 Löneavtal HÖK 11 Bilaga 1 till HÖK 11 1 Grundläggande principer för lönesättningen

Läs mer

Artikelnummer: 502007-6. Foto: Nordic Photos. Tryck: 08-tryck, juni 2009 (första upplagan) Layout: Form & Funktion i Sverige AB

Artikelnummer: 502007-6. Foto: Nordic Photos. Tryck: 08-tryck, juni 2009 (första upplagan) Layout: Form & Funktion i Sverige AB Nya tider Artikelnummer: 502007-6 Foto: Nordic Photos Tryck: 08-tryck, juni 2009 (första upplagan) Layout: Form & Funktion i Sverige AB Nya tider Dygnets alla timmar antogs på kongressen 1999. 2005 prövades

Läs mer

Kunskapens krona SULF:s lönepolitiska. program. SULF:s kongress 2018 Bilaga 17. Förbundsstyrelsens proposition

Kunskapens krona SULF:s lönepolitiska. program. SULF:s kongress 2018 Bilaga 17. Förbundsstyrelsens proposition SULF:s kongress 2018 Bilaga 17 Förbundsstyrelsens proposition Kunskapens krona SULF:s lönepolitiska program SULF:s lönepolitiska program vänder sig både inåt, som en samlande kraft för organisationen,

Läs mer

SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475. Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om personalbemanning.

SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475. Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om personalbemanning. Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen 14*03-0 4 0 0 0 1 2 * Skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om personalbemanning

Läs mer

Remissyttrande för betänkande - Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter

Remissyttrande för betänkande - Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter 1 (4) Remissyttrande Diarienummer RS 2019 00573 Utbildningsdepartementet Remissyttrande för betänkande - Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter Västra Götalandsregionen har beretts

Läs mer

Hälsovård för äldre en investering för framtiden

Hälsovård för äldre en investering för framtiden Hälsovård för äldre en investering för framtiden Hälsovård för äldre - en investering för framtiden Vårdförbundet vill se en tydlig plan för att förebygga ohälsa. Genom att införa ett nationellt program

Läs mer

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Annelie Nordström, förbundsordförande Kommunal: Tanken med det här samarbetsavtalet är att vi tillsammans kan nå bättre resultat för våra medlemmar

Läs mer

Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se. Kommunikationsplattform 2012-2014

Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se. Kommunikationsplattform 2012-2014 Bondegatan 21, 2 tr SE-116 33 Stockholm, Sweden Vxl +46 8 410 328 50 www.familjenpangea.se Kommunikationsplattform 2012-2014 Vårdförbundet 2 Innehåll Bakgrund Målgrupper Budskap Kommunikationsstrategi

Läs mer

Vårdförbundets idé om vårdens ledarskap

Vårdförbundets idé om vårdens ledarskap Vårdförbundets idé om vårdens ledarskap Det här vill Vårdförbundet Vårdförbundets idé om vårdens ledarskap Ledarskapet i vården spelar en avgörande roll för att skapa en vård som utgår från individens

Läs mer

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser 2012-09-06 Martin Östberg 2 (8) Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Genomförande... 5 3 Bemanningssituationen under

Läs mer

Svar på motion: Attraktiv arbetsplats för sjuksköterskor - Elisabeth Rignell (M) och Hanna Österman (M)

Svar på motion: Attraktiv arbetsplats för sjuksköterskor - Elisabeth Rignell (M) och Hanna Österman (M) Regionstyrelsen Ärende 8 Svar på motion: Attraktiv arbetsplats för sjuksköterskor - Elisabeth Rignell (M) och Hanna Österman (M) Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige BESLUTA a t t anse motionen besvarad.

Läs mer

Från #sjuktstressigt till #schystarbetsliv

Från #sjuktstressigt till #schystarbetsliv Juni 2016 Från #sjuktstressigt till #schystarbetsliv Nu är det dags att bryta trenden i socialtjänsten Från #sjuktstressigt till #schystarbetsliv! Nu är det dags att bryta trenden i socialtjänsten Kommunernas

Läs mer

Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning

Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning Regionstyrelsen Regionledningskontoret Kristina Pesula 1 (5) Arbets- och personalutskottet Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning Ärendebeskrivning I budget 2019 för Region Stockholm,

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Norrbottens läns landsting Norrbottningen ska leva ett rikt och utvecklande liv i en region med livskraft och tillväxt. En fungerande och effektiv kompetensförsörjning

Läs mer

Sammanställning av grupparbete från de fyra scenarierna: Sammanhanget, Vårdlogistikern, Styckevis och Delt, Superspecialisten

Sammanställning av grupparbete från de fyra scenarierna: Sammanhanget, Vårdlogistikern, Styckevis och Delt, Superspecialisten Sammanställning av grupparbete från de fyra scenarierna: Sammanhanget, Vårdlogistikern, Styckevis och Delt, Superspecialisten Sammanhanget, person, partnerskap, hälsa Andra krav på teamet. Samverkan med

Läs mer

Lönesamtalet. Att tänka på

Lönesamtalet. Att tänka på Lönesamtalet Att tänka på Bakgrund Sedan slutet av 1980-talet är individuell lönesättning Vårdförbundets lönestrategi. Individuell lönesättning och utvecklingssamtal stämmer bättre med vår syn på kunskap

Läs mer

Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn

Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn 2018-12-05 1 Dagens innehåll Vad gör vi här? Nationellt i Vårdförbundet och omvärlden Summering av året 2019 tänk och mötesplan 12.15 LUNCH 13.00

Läs mer

Lön, Statistik, politik KARRIÄR

Lön, Statistik, politik KARRIÄR Lön, Statistik, politik KARRIÄR 2017 04 20, 21 Vårinternat, Blekinge 1 Karriär Varför har du valt ditt yrke? Hur har ditt yrkesliv sett ut? Har du gjort karriär? Vad innebär karriär för dig? Vad

Läs mer

Kommittédirektiv. Specialistsjuksköterskeutbildning och vissa andra hälso- och sjukvårdsutbildningar för framtidens hälso- och sjukvård. Dir.

Kommittédirektiv. Specialistsjuksköterskeutbildning och vissa andra hälso- och sjukvårdsutbildningar för framtidens hälso- och sjukvård. Dir. Kommittédirektiv Specialistsjuksköterskeutbildning och vissa andra hälso- och sjukvårdsutbildningar för framtidens hälso- och sjukvård Dir. 2017:86 Beslut vid regeringssammanträde den 20 juli 2017 Sammanfattning

Läs mer

Störande eller stödjande? vilken är chefens roll i utvecklingen av ehälsosystemens användbarhet?

Störande eller stödjande? vilken är chefens roll i utvecklingen av ehälsosystemens användbarhet? Störande eller stödjande? vilken är chefens roll i utvecklingen av ehälsosystemens användbarhet? Vem är jag? David Liljequist Specialistsjuksköterska inom anestesi och intensivvård Systemvetare Förbundsombudsman

Läs mer

Agneta Colliander. Leg. Biomedicinsk analytiker, klinisk kemi Bitr. verksamhetschef, Laboratoriemedicin Universitetssjukhuset Örebro, ordf.

Agneta Colliander. Leg. Biomedicinsk analytiker, klinisk kemi Bitr. verksamhetschef, Laboratoriemedicin Universitetssjukhuset Örebro, ordf. Agneta Colliander Leg. Biomedicinsk analytiker, klinisk kemi Bitr. verksamhetschef, Laboratoriemedicin Universitetssjukhuset Örebro, ordf. IBL 2017-04-21 Biomedicinsk analytiker Nu och i framtiden Laboratoriemedicins

Läs mer

Satsa på omvårdnadsforskning för att förbättra vården

Satsa på omvårdnadsforskning för att förbättra vården Satsa på omvårdnadsforskning för att förbättra vården Produktionsfakta Utgivare Svensk sjuksköterskeförening Sakkunnig i forskningsfrågor: Elisabeth Strandberg Grafisk form Losita Design AB, www.lositadesign.se

Läs mer

Avancerad specialistsjuksköterska. Masterprogram med inriktning kirurgisk vård, 60hp

Avancerad specialistsjuksköterska. Masterprogram med inriktning kirurgisk vård, 60hp Avancerad specialistsjuksköterska Masterprogram med inriktning kirurgisk vård, 60hp Avancerad specialistsjuksköterska Rollen som avancerad specialistsjuksköterska (eller Nurse Practitioner, NP) introducerades

Läs mer

REGIONAL STRATEGI FÖR ARBETSGIVARPOLITIK ANTAGEN PÅ DISTRIKTSKONGRESSEN Hälso- och

REGIONAL STRATEGI FÖR ARBETSGIVARPOLITIK ANTAGEN PÅ DISTRIKTSKONGRESSEN Hälso- och REGIONAL STRATEGI FÖR ARBETSGIVARPOLITIK ANTAGEN PÅ DISTRIKTSKONGRESSEN 2018 Hälso- och 1 REGIONAL STRATEGI FÖR ARBETSGIVARPOLITIK VÅR VISION EN VÄLFÄRD I VÄRLDSKLASS Sverige är ett välfungerande välfärdsland,

Läs mer

Riksföreningen för medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering MAS-MAR

Riksföreningen för medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering MAS-MAR Riksföreningen för medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering MAS-MAR Till Socialdepartementet Diarienummer S2017/02040/FST Remissvar Betänkande SOU 2017:21 Läs mig!

Läs mer

Ett spännande yrkesliv. Karriärvägar och utvecklings möjligheter för sjuksköterskor i Region Örebro län

Ett spännande yrkesliv. Karriärvägar och utvecklings möjligheter för sjuksköterskor i Region Örebro län Ett spännande yrkesliv Karriärvägar och utvecklings möjligheter för sjuksköterskor i Region Örebro län Grattis till dig som har utbildat dig till sjuksköterska! specialistutbildning för sjuksköterskor

Läs mer

EN UNDERSÖKNING OM BEMANNINGSSITUATIONEN INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN SOMMAREN 2013

EN UNDERSÖKNING OM BEMANNINGSSITUATIONEN INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN SOMMAREN 2013 EN UNDERSÖKNING OM BEMANNINGSSITUATIONEN INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN SOMMAREN 2013 Konsekvenser och lärdomar inför framtiden 2013-10-01 Jonas Vallgårda VÅRDFÖRBUNDET Adolf Fredriks Kyrkogata 11, Box 3260

Läs mer

Svar på remissen: Framtidens specialistsjuksköterska SOU 2018:77

Svar på remissen: Framtidens specialistsjuksköterska SOU 2018:77 1 (3) Tjänsteställe, handläggare FöredragningsPM Staben HR, Maria Åkesson 2019-03-13 Dnr: 18RS9388 Organ Hälso och sjukvårdsnämnden Svar på remissen: Framtidens specialistsjuksköterska SOU 2018:77 Förslag

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Sektionen för omvårdnadsinformatik (SOI) bildades 2002 och är en sektion inom Svensk sjuksköterskeförening. Sektionens syfte är att bidra till

Sektionen för omvårdnadsinformatik (SOI) bildades 2002 och är en sektion inom Svensk sjuksköterskeförening. Sektionens syfte är att bidra till Förord Sektionen för omvårdnadsinformatik (SOI) bildades 2002 och är en sektion inom Svensk sjuksköterskeförening. Sektionens syfte är att bidra till patientcentrerad, evidensbaserad utveckling av hälso-

Läs mer

Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor återinför vårdbiträden.

Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor återinför vårdbiträden. Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor återinför vårdbiträden. 12 000 FLER VÅRDBITRÄDEN 8 MILJARDER UNDER 4 ÅR Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor återinför vårdbiträden. Vårdbiträdena behöver komma

Läs mer

Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter

Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter Kenth Nauclér Utredningen om specialistsjuksköterskeutbildning och vissa andra hälso- och sjukvårdsutbildningar (U 2017: 08) 1 Uppdraget 1. Analysera

Läs mer

Punkt 13 Omvärldsrapport Trender och sammanfattning

Punkt 13 Omvärldsrapport Trender och sammanfattning Punkt 13 Omvärldsrapport Trender och sammanfattning Detta avsnitt presenterar tio nyckeltrender och sammanfattar innehållet i omvärldsrapporten. För att få mer information och källhänvisningar rekommenderas

Läs mer

SJUKSKÖTERSKA BARNMORSKA SÅ SKAPAR KARRIÄRUTVECKLINGSMODELLEN MÖJLIGHETER FÖR DIG

SJUKSKÖTERSKA BARNMORSKA SÅ SKAPAR KARRIÄRUTVECKLINGSMODELLEN MÖJLIGHETER FÖR DIG SJUKSKÖTERSKA BARNMORSKA SÅ SKAPAR KARRIÄRUTVECKLINGSMODELLEN MÖJLIGHETER FÖR DIG 1 Så här fungerar Västra Götalandsregionens Karriärutvecklingsmodell Karriärutvecklingsmodellen visar hur du kan utvecklas

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR KVALITET I ÄLDREOMSORGEN

HANDLINGSPLAN FÖR KVALITET I ÄLDREOMSORGEN MILJÖPARTIET DE GRÖNA Riksdagen 100 12 Stockholm Torsdagen den 23 november 2011 Mynttorget 2 (besöksadress) HANDLINGSPLAN FÖR KVALITET I ÄLDREOMSORGEN TIO FÖRSLAG FÖR EN GOD OMSORG sid 2 av 7 Sverige är

Läs mer

Individuell löneutveckling landsting

Individuell löneutveckling landsting Individuell löneutveckling landsting Definitionen av individuell löneutveckling är att medlemmen båda åren registreras på samma befattning, befattningsnivå samt i samma region. Tabellen är sorterad enligt

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Remissvar gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter SOU 2018:77

YTTRANDE. Datum Dnr Remissvar gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter SOU 2018:77 Personalnämnden Marie Karlsson HR-strateg 040-675 36 93 Marie.MK.Karlsson@skane.se YTTRANDE Datum 2019-02-14 Dnr 1802355 1 (6) Remissvar gällande betänkandet Framtidens specialistsjuksköterska ny roll,

Läs mer

CHEFERS ETISKA ANSVAR FÖR ATT OMVÅRDNAD INTE SKA ORSAKA VÅRDSKADOR

CHEFERS ETISKA ANSVAR FÖR ATT OMVÅRDNAD INTE SKA ORSAKA VÅRDSKADOR CHEFERS ETISKA ANSVAR FÖR ATT OMVÅRDNAD INTE SKA ORSAKA VÅRDSKADOR Maria Nygren, sjuksköterska, Områdeschef VO thorax och kärl, Skånes Universitetssjukhus Stockholm 2018-11-21 1 Hur organisera vården för

Läs mer

Specialistsjuksköterskans roll i det multidisciplinära teamet

Specialistsjuksköterskans roll i det multidisciplinära teamet Specialistsjuksköterskans roll i det multidisciplinära teamet och Jenny Karlsson specialistsjuksköterskor med inriktning mot vård av äldre, magister i vårdvetenskap Ljungby lasarett, Region Kronoberg Vad

Läs mer

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens

Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Region Skånes handlingsplan för kompetensmixplanering rätt använd kompetens Fastställd av regionstyrelsen 2016-12-08, 2 Inledning Hela arbetsmarknaden och inte minst hälso- och sjukvården står inför stora

Läs mer

KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Senior Göteborg 2013 Avdelningen för äldre, hälso- och sjukvård Personalstrategiska avdelningen Enheten för HR-utveckling KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Kompetensförsörjning syftar till

Läs mer

Kartläggning inför löneförhandling Har jobbat deltid 35%

Kartläggning inför löneförhandling Har jobbat deltid 35% Kartläggning inför löneförhandling Har jobbat deltid 35% Kontakt: Anna-kari Modin Kontakt på Novus: Per Fernström Datum: 13 februari 2019 1 1 Novus 2019. All rights reserved. www.novus.se Bakgrund & Genomförande

Läs mer

Motion 2016:31 av Jens Sjöström (S) m.fl. om behovet av att fortsätta utveckla undersköterskeutbildningen

Motion 2016:31 av Jens Sjöström (S) m.fl. om behovet av att fortsätta utveckla undersköterskeutbildningen Stockholms läns landsting 1 (4) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Lena Halvardson Rensfelt Landstingsstyrelsens personalutskott Rokl IX Motion 2016:31

Läs mer

augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna

augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna En undersökning om hur ekonomichefer i landets kommuner ser på organisationens förmåga att nyrekrytera ekonomer Välfärdssektorn behöver de bästa ekonomerna

Läs mer

Visste du att? Fakta och siffror om arbetsgivaren Stockholms läns landsting

Visste du att? Fakta och siffror om arbetsgivaren Stockholms läns landsting Visste du att? Fakta och siffror om arbetsgivaren Stockholms läns landsting VISSTE DU ATT 44 375 Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med 44 375 anställda. Den största personalgruppen

Läs mer

Vi börjar i det som kanske är det allra viktigast för oss arbetsgivare nämligen kompetensförsörjningen och välfärdens rekryteringsbehov.

Vi börjar i det som kanske är det allra viktigast för oss arbetsgivare nämligen kompetensförsörjningen och välfärdens rekryteringsbehov. 1 Vi börjar i det som kanske är det allra viktigast för oss arbetsgivare nämligen kompetensförsörjningen och välfärdens rekryteringsbehov. Fram till 2027 ökar antalet yngre och äldre markant mycket mer

Läs mer

Program för ehälsa och Digitalisering i Region Skåne

Program för ehälsa och Digitalisering i Region Skåne Program för ehälsa och Digitalisering i Region Skåne Med uppföljning och kommunikationsplan Utgångspunkt Om mindre än tio år, 2025, ska Sverige vara bäst i världen på ehälsa. Region Skånes ambition är

Läs mer

Från mottagare till medskapare Ett kunskapsunderlag för en mer personcentrerad hälso- och sjukvård

Från mottagare till medskapare Ett kunskapsunderlag för en mer personcentrerad hälso- och sjukvård Från mottagare till medskapare Ett kunskapsunderlag för en mer personcentrerad hälso- och sjukvård Innehåll Personcentrerad hälso- och sjukvård vad och varför? Strategier för att göra vården mer personcentrerad

Läs mer

Kompetensförsörjning för framtidens hälso- och sjukvård

Kompetensförsörjning för framtidens hälso- och sjukvård 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal 2011-03-16 Handläggare: Kristina Pesula Kompetensförsörjning för framtidens hälso- och sjukvård Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har ansvaret

Läs mer

Framtidens ledarskap. Learning café Utmaningar i ledarskapet på framtidens arenor

Framtidens ledarskap. Learning café Utmaningar i ledarskapet på framtidens arenor Framtidens ledarskap Learning café Utmaningar i ledarskapet på framtidens arenor Ledarskapet viktigt för oss alla Ett bra ledarskap får oss att trivas och utvecklas medan ett dåligt ledarskap kan påverka

Läs mer

Specialistsjuksköterska med fördjupad kunskap och helhetssyn

Specialistsjuksköterska med fördjupad kunskap och helhetssyn Specialistsjuksköterska med fördjupad kunskap och helhetssyn Eva Norman och Jenny Österman Stiftelsen Äldrecentrum Målet med Stockholms stads satsning Höja kompetensen inom kommunal hälso- och sjukvård

Läs mer

VÅRFÖRBUNDET STUDENTS VFU-RAPPORT 2018

VÅRFÖRBUNDET STUDENTS VFU-RAPPORT 2018 VÅRFÖRBUNDET STUDENTS -RAPPORT 2018 - Så tycker Vårdförbundets studentmedlemmar om universitetens och högskolornas verksamhetsförlagda utbildningar. Innehåll 1 Förord... 3 2 Vårdförbundet Students förslag

Läs mer

Åt samma håll Nationella insatser för stärkt ledarskap i hälso- och sjukvården. Stockholm 2019

Åt samma håll Nationella insatser för stärkt ledarskap i hälso- och sjukvården. Stockholm 2019 Åt samma håll Nationella insatser för stärkt ledarskap i hälso- och sjukvården Stockholm 2019 Innehåll Regeringens uppdrag till Vårdanalys och våra utgångspunkter Svar på regeringens frågor om förutsättningar

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET?

OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET? OM JAG INTE ORKAR, HUR SKA ANDRA GÖRA DET? En undersökning av anestesi- och intensivvårdssjuksköterskors arbetsvillkor Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Inledning... 3 2 Metod och urval...

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

Makt, mål och myndighet feministisk politik för en jämställd framtid

Makt, mål och myndighet feministisk politik för en jämställd framtid Makt, mål och myndighet feministisk politik för en jämställd framtid Svensk jämställdhetspolitik Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Jämställdhet är en fråga om rättvisa

Läs mer