Att budgetera Europeiska socialfonden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att budgetera Europeiska socialfonden 2014-2020"

Transkript

1 Datum: Version Att budgetera Europeiska socialfonden Handledning till manuell budgetmall Svenska ESF-rådet Huvudkontoret Box 47141, Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr. Telefon: Fax:

2 Innehåll Att budgetera Socialfonden Kostnadsbudget... 4 Personal... 4 Externa tjänster...5 Resor och logi...5 Utrustning och material samt externa lokaler (för deltagare i projektet)....5 Lokaler och administration, är inte aktuellt för Socialfonden Indirekta kostnader 15 %... 6 Intäkter... 7 Kostnader av regionalfondskaraktär (ERUF)... 8 Finansieringsbudget Offentligt och privat bidrag i annat än pengar Personal Externa tjänster, lokaler och administration, resor och logi samt utrustning och material.. 11 Offentligt finansierad ersättning till deltagare i projektet Offentliga kontanta medel tillförda projektet Offentliga kontanta medel från projektägaren Privat bidrag i annat än pengar Externa tjänster, lokaler och administration, resor och logi samt utrustning och material Privata kontanta medel från projektägaren Yrkeskategorier inom timlönegrupp Programområde (18)

3 Att budgetera Socialfonden Detta är en handledning för budgetering av kostnader i projekt som finansieras av Socialfonden under programperiod Syftet med handledningen är att underlätta för er registrering av budget i den manuella budgetmall som ligger till grund för budget i det elektroniska projektrummet för programperioden Uppgifterna i mallen kommer att efterregistreras när projektrummet är färdigutvecklat. Budgeten har två delbudgetar, planerings- och analysfas samt genomförandefas. När ni budgeterar gör ni en budget för respektive fas. Ni budgeterar för hela projekttiden. Budgeten kommer sedan att slås ut jämnt över hela projektperioden. Detta för att underlätta budgetändringar i framtiden. Den manuella budgetmallen bygger på excell och är uppdelad i olika flikar för registrering. Generella inställningar; en kort guide i 6 steg. Steg 1, val av programområde ni avser att söka stöd inom och vilken region som är aktuell. Valet gör ni genom att ställa er i kolumnen C och rad 4 och välja i rullisten. Det valet påverkar sedan enhetsberäknade kostnader för personal samt enhetskostnader för medfinansiering. Steg 2, registrering av budget på aktuella flikar. Steg 3, 4 och 5 uppger ni eventuella intäkter i kolumn C rad 6,7,8. Steg 6, information om att ni kan följa budget under registrering i fliken budgetöversikt. Budgetöversikt Här summeras budget som registreras i de olika flikarna. Ni kan även följa andelen medfinansiering för avstämning mot vad som uppges i utlysningen. Flikar för registrering av budget. Data är en låst flik där datauppgifterna som ligger till grund för enhetskostnaderna ligger samlade. Endast för ESF bruk. 3 (18)

4 Kostnadsbudget Personal Svenska ESF-rådet har beslutat att tillämpa enhetskostnader vid redovisning av lönekostnader 1. För er som ska budgetera innebär det att ni ska använda er av de framtagna och beslutade schablonsummorna 2 för respektive yrkeskategori. Observera att ni endast ska budgetera för den faktiska tid som medarbetarna arbetar i projektet. Tid för semester och övrig betald frånvaro ska inte räknas med i budget då det ingår i beräkningsunderlaget för enhetskostnaden. Kostnaden för enhetskostnader behöver inte särredovisas i bokföringen. Programområde 1 Enhetskostnader per timme enligt nedan. I budgetmallen väljer ni timlönegrupp i rullisten. Ni uppger ni hur många månader medarbetaren faktiskt kommer att arbeta i projektet. Mallen räknar automatiskt ut antal timmar baserat på årsarbetstid. Om en medarbetare arbetar del av heltid (till exempel 25 %, 50 %, 75 %) gör ni en beräkning enligt beskrivning ovan och multiplicerar med andelen tjänstgöringsgrad och registrerar värdet i månadskolumnen. Använd fritextfältet för att beskriva beräkningen. Vilka yrkeskategorier som ryms inom respektive timlönegrupp, se tabeller längst bak i handledningen. Timlönegrupp Region Stockholm A B C Samtliga regioner utom Stockholm Programområde 2 och 3 Enhetskostnad per timme enligt nedan. I budgetmallen väljer ni yrkeskategori i rullisten. Ni uppger hur många månader medarbetaren faktiskt kommer att arbeta i projektet. Mallen räknar automatiskt ut antal timmar baserat på årsarbetstid. Om en medarbetare arbetar del av heltid (till exempel 25 %, 50 %, 75 %) gör ni en beräkning enligt beskrivning ovan och multiplicerar med andelen 1 förordning (EU) 1303/302 art b 2 Inkl. semester och lönekostnadspålägg uppräknade till 2015 års löner 4 (18)

5 tjänstgöringsgrad och registrerar värdet i månadskolumnen. Använd fritextfältet för att beskriva beräkningen. Personal Region Stockholm Samtliga regioner utom Stockholm Projektledare större projekt (+10 miljoner ESF-stöd) Projektledare mindre projekt/delprojektledare större projekt Projektmedarbetare Projektekonom Projektadministratör Externa tjänster Välj kostnadsslag i rullisten i kolumn A. Budgetering av externa tjänster sker genom att ni i fritextfälten beskriver vilka tjänster ni tänker använda er av i projektet. Använd fälten väl så att det tydligt framgår hur tjänsterna är kopplade till förväntade reslutat. Skriv sedan in budgeterad kostnad i rutan. Använd flera rader om det förtydligar. Externa tjänster budgeteras utifrån faktiska kostnader. Kostnader för externa tjänster ska särredovisas i bokföringen. Resor och logi Välj kostnadsslag i rullisten i kolumn A. Här ska kostnader för bland annat biljetter, milersättning, logi budgeteras. För mer information om vilka kostnader som är stödberättigande se förordning om förvaltning av EU:s strukturfonder 3. Budgetering av resor och logi sker genom att ni i fritextfälten beskriver kostnaderna som är kopplade till projektet. Använd fälten väl så att det tydligt framgår hur kostnaderna är kopplade till förväntade reslutat. Skriv sedan in budgeterad kostnad i rutan. Använd flera rader om det förtydligar. Kostnader för resor och logi budgeteras utifrån faktiska kostnader. Kostnaden för resor och logi ska särredovisas i bokföringen. Utrustning och material samt externa lokaler (för deltagare i projektet). Välj kostnadsslag i rullisten i kolumn A. Här ska utgifter för finansiering av utrustning och material till deltagarna i projektet som köps, hyrs eller leasas av er 3 SFS 2014:1383, (18)

6 budgeteras. Hyra av externa lokaler för att genomföra projektet (lokaler för deltagare, lokaler för konferenser) ska budgeteras här. För mer information om vilka kostnader som är stödberättigande se förordning om förvaltning av EU:s strukturfonder 4. Budgetering av utrustning och material samt externa lokaler sker genom att ni i fritextfälten beskriver kostnaderna som är kopplade till projektet. Använd fälten väl så att det tydligt framgår hur kostnaderna är kopplade till förväntade reslutat. Skriv sedan in budgeterad kostnad i rutan. Använd flera rader om det förtydligar. Kostnader för utrustning och material samt externa lokaler budgeteras utifrån faktiska kostnader. Kostnaden för utrustning och material samt externa lokaler ska särredovisas i bokföringen. Lokaler och administration, är inte aktuellt för Socialfonden. Svenska ESF-rådet har beslutat att använda en schablon i Socialfonden för indirekta kostnader om 15 % baserat på personalkostnaderna som ska täcka kostnader för bland annat lokaler och administration för personal i projektet. Det innebär att ni inte ska budgetera för lokal- och administrationskostnader för projektets personal då dessa kostnader täcks av schablonen. Se vidare avsnittet kring indirekta kostnader 15 %. Har ni kostnader av regionalfondskaraktär (ERUF) för lokaler och administration för personal i projektet, se avsnitt gällande ERUF. Indirekta kostnader 15 % Indirekta kostnader kallas ofta även för overheadkostnader och är gemensamma kostnader i stödsökandes organisation som fördelas ut på användarna. Det omfattar även kostnader som kan knytas till de anställda i projektet så som lokaler, kontorsmaterial, friskvård mm. se nedan. Svenska ESF-rådet har beslutat att använda en schablon för indirekta kostnader om 15 % baserat på personalkostnaderna. I budget betyder det att ni automatiskt får ett budgeterat stöd om 15 % baserat på de budgeterade personalkostnaderna. I budgetmallen ser ni värdet av de indirekta kostnaderna i flikarna när ni registrerar personalkostnader. 4 SFS 2014:1383, (18)

7 De indirekta kostnaderna ska täcka: Övergripande styrning och ledning Övrig indirekt personalkostnad i organisationen till den del som inte arbetar direkt i projektet(ledning, kundservice, personalenhet, ekonomi, administration, IT-support, information, marknadsföring, juridik mm) Centralt personalstöd för all personal i organisationen Utbildning och annan kompetensutveckling Rekryteringskostnader inklusive utannonsering av tjänst Sjuk- och hälsovård Frisk- och personalvårdsförmåner Lokalkostnader för anställd personal i projektet Lokalkostnader administration Förvaltning och drift av lokaler, inkl. underhåll, städ/vaktmästeri och reparationer Försäkringar kopplade till lokaler för personal och till kontorsutrustning (brand, stöldförsäkring) El, värme, vatten Reception, kontorsservice, telekommunikation Kommunikation; telefon, fax, internet, postservice, porto Kontorsutrustning (möbler, datorer inklusive programvaror, mm); Inköp, hyra, avskrivning, reparation och underhåll Kontorsmaterial; papper, pennor, pärmar, mm Kopieringskostnader Bankavgifter; t.ex. konto- och kortavgift nödvändiga för projektet (inte ränte- och andra transaktionsavgifter) Böcker/tidningar, medlemsavgifter m.m. Registratur och arkivering Registratur- och arkiveringskostnader Övriga kostnader Parkeringskostnader Intern representation; mat och gåvor Indirekta kostnader kräver ingen särredovisning i bokföringen. Svenska ESFrådet kräver inte heller underlag som styrker dessa kostnader då det är en uträknad och godkänd schablon. Intäkter Intäkterna registreras i budgetmallen i flik generella inställningar. Här budgeterar ni för förväntade intäkter som projektet genererar. Redovisade kostnader ska minskas med de intäkterna. Intäkterna ska sedan löpande redovisas och dessa minskar stödet från Socialfonden. Som intäkter 7 (18)

8 räknas bland annat inkomster från försäljning, uthyrning, tjänster, anmälningsavgifter mm. Beskriv i fritextfältet vilka intäkter som är aktuella och skriv belopp i rutan. Intäkter ska särredovisas i bokföringen. Kostnader av regionalfondskaraktär (ERUF) I Sverige finns åtta regionala strukturfondsprogram för regional konkurrenskraft och sysselsättning. Dessa förvaltas av Tillväxtverket och finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF). Fonden syftar till att minska den regionala obalansen inom EU och finansierar bl.a. insatser inom infrastruktur, sysselsättning, lokal och regional utveckling. Ett Socialfondsprojekt kan innehålla utgifter för aktiviteter som faller inom ramen för ERUF. Högst 49 procent av projektets finansiering från socialfonden kan avse sådana utgifter. Budgeten för kostnader av regionalfondskaraktär skiljer sig något från Socialfonden. Budgetering av personalkostnader (faktiska kostnader) Schablon för indirekta kostnader (15 % resp. 20 % samt innehåll) Benämning av investeringar och utrustning (jfr utrustning och material) Det är de faktiska kostnaderna som ligger till grund för budget. I mallen uppger ni faktisk timlön eller faktisk månadslön * sysselsättningsgrad * LKP (lönekostnadspåslag) *antal timmar alternativt antal månader. Kostnader för personal omfattar utbetalda faktiska lönekostnader för egen personal anställd för projektet eller egen personal särskilt avdelad för att arbeta i projektet. I lönekostnaderna får medräknas semesterlön (enligt lag 12 % vid 25 semesterdagar och har den anställde rätten till fler semesterdagar ökas procentsatsen), lagstadgade arbetsgivaravgifter samt avgifter bundna genom kollektivavtal eller på motsvarande sätt fastställda avgifter. Endast så stor del av de utbetalda faktiska lönekostnaderna som motsvarar den anställdes tid i projektet är stödberättigande. Eventuella arbetsgivarstöd, exempelvis lönebidrag, ska avräknas från den redovisade lönekostnaden. Schablonen för indirekta kostnader för Universitet, Högskolor och forskningsorganisationer knutna till dem är 20 % beräknat på direkta personalkostnader. För övriga organisationer är schablonen för indirekta kostnader 15 % av direkta personalkostnader. 8 (18)

9 Följande typer av kostnader ingår i schablonen. Ni får därför inte budgetera eller redovisa dem som direkta kostnader. Utbildning för projektpersonal Sjuk- och hälsovård för projektpersonal Frisk- och personalvård för projektpersonal Frukt, fika, fikabröd och annan förtäring för projektpersonal Intern representation Interna konferenser Hyra för kontorslokaler som används av personal som arbetar i projektet Försäkringsavgifter och skatter för kontorslokaler och för kontorsutrustning Kontorsmaterial Ekonomi- och löneadministration (som utförs av annan personal än de som är avdelade att arbeta med projektet) Bankavgifter för konton och kort Arkiv Underhåll, städning, reparationer Säkerhet IT-system El, gas, värme och vatten Kommunikation (t.ex. telefon, fax, internet, post, visitkort) Receptionskostnader Kontorsservice Kopieringskostnader Övriga IT-kostnader (programvara m.m. för normala kontorsrutiner) Böcker och tidningar Registratur- och arkiveringskostnader Medlemsavgifter Indirekta löne- och lokalkostnader i organisationen (ledning, HR/ekonomi/administration/information/juridik m.m.) Kostnaden för direkta kostnader av regionalfondskaraktär ska särredovisas i bokföringen. Indirekta kostnader behöver dock inte särredovisas. Svenska ESFrådet behöver inte heller underlag som styrker dessa kostnader då det är en uträknad och godkänd schablon. För ytterligare information om Europeiska Regionala Utvecklingsfonden se Tillväxtverkets hemsida 9 (18)

10 Finansieringsbudget Offentligt och privat bidrag i annat än pengar Personal Offentligt och privat bidrag i annat än pengar följer samma princip som för direkta personalkostnader och övriga kostnader. Observera att om ni budgeterar i programområde 1 är det endast timlönegrupp 1 som utgör beräkningsunderlag för medfinansieringen. Kostnaden för enhetskostnader kräver inte särredovisning i bokföringen. Programområde 1 Enhetskostnader per timme enligt timlönegrupp 1. I budgetmallen anger ni medfinansiär. Ni väljer timlönegrupp 1 i rullisten och uppger hur många månader totalt som era medarbetare kommer att delta i projektets kompetensutvecklingsinsatser. Räkneexempel: 25 personer i region Stockholm kommer att delta 40 timmar var i projektets kompetensutvecklingsinsatser vilket ger totalt timmar timmar divideras med 154,75 som är årsarbetstiden 5 genom 12 månader. Det ger en total deltagartid omräknat i månader på 6,4 månader. Använd fritextfältet för att beskriva beräkningen. Timlönegrupp Region Stockholm A B C Samtliga regioner utom Stockholm 5 Årsarbetstid enligt beräkningsmodell för enhetskostnader timmar. 10 (18)

11 Programområde 2 och 3 I budgetmallen väljer ni vilken medfinansiär som bidrar till medfinansieringen. Ni väljer yrkeskategori och uppger hur många månader medarbetaren faktiskt kommer att arbeta i projektet. Mallen räknar automatiskt ut antal timmar baserat på årsarbetstid. Om en medarbetare arbetar del av heltid (till exempel 25 %, 50 %, 75 %) gör ni en beräkning enligt beskrivning ovan och multiplicerar med andelen tjänstgöringsgrad och registrerar värdet i månadskolumnen. Använd fritextfältet för att beskriva beräkningen. Enhetskostnad per timme enligt nedan. Personal Region Stockholm Samtliga regioner utom Stockholm Projektledare större projekt (+10 miljoner ESF-stöd) Projektledare mindre projekt/delprojektledare större projekt Projektmedarbetare Projektekonom Projektadministratör Externa tjänster, lokaler och administration, resor och logi samt utrustning och material. I budgetmallen uppger ni vilken medfinansiären är, CFAR nummer, beskrivning vad medfinansiären bidrar med i fritextfältet samt belopp. För övrigt likt beskrivning av budgetering för direkta kostnader. Offentligt finansierad ersättning till deltagare i projektet Svenska ESF-rådet har beslutat att tillämpa enhetskostnader vid redovisning av deltagarersättningar 6. För dig som ska budgetera innebär det att ni ska använda er av de framtagna och beslutade schablonsummorna för respektive ersättningstyp kopplat till deltagaren. Ni budgeterar för den tid ni beräknar att deltagarna kommer att vara närvarande i projektet. Uppge medfinansiär, CFAR, välj form av ersättning i rullisten. Enhetskostnad för vald ersättning kommer upp automatiskt. Uppge beräknad närvarotid i månader och hur många personer som omfattas. Mallen räknar automatiskt om månader till årsarbetstid i timmar. Enhetskostnader per timme enligt tabell. 6 förordning (EU) 1303/302 art b. 11 (18)

12 Deltagarersättning Kommun Enhetskostnad per timme, ekonomiskt bistånd Arbetsförmedlingen Enhetskostnad per timme aktivitetsstöd och utvecklingsersättning Försäkringskassan Ålder Enhetskostnad per timme Aktivitetsoch sjukersättning Försäkringskassan (aktivitetsersättning) (sjukersättning) Enhetskostnad per timme Sjukpenning, rehabiliteringspenning och arbets- och yrkesskadeersättning Kostnaden för enhetskostnader kräver inte särredovisning i bokföringen. 12 (18)

13 Offentliga kontanta medel tillförda projektet När ni budgeterar uppger ni vilken offentlig aktör som är aktuell, dess CFAR nummer, belopp samt ett fritext fält där ni kan beskriva vad de kontanta medlen avser. Observera att dessa kontanta medel avser annan extern offentlig aktör. Offentliga kontanta medel från projektägaren Här ska ni budgetera för den del av de direkta kostnaderna som ni avser att stå för själva och på det sättet bidra till medfinansieringen. Notera att ni ska ha tagit upp kostnaderna i kostnadsbudgeten så att de finns med där. Den summa som ni budgeterar här är inte öronmärkta mot dessa kostnader utan utgör en andel av direkta kostnader som ni avser att stå för själva. Privat bidrag i annat än pengar Externa tjänster, lokaler och administration, resor och logi samt utrustning och material. I budgetmallen uppger ni vilken medfinansiären är, beskrivning vad medfinansiären bidrar med i fritextfältet samt belopp. I övrigt likt beskrivning av budgetering för direkta kostnader. Privata kontanta medel från projektägaren Här budgeterar ni om ni är en privat aktör och ska stå för en del av projektkostnaderna själv och redovisa det som medfinansiering. Här ska ni även budgetera in den egenfinansiering som ni själva bidrar med enligt gruppundantaget för statsstöd 7 Ni fyller i belopp och anger i fritextfältet vad som avses när det gäller gruppundantaget. 7 Kommissionens förordning (EU) nr 651/2014 av den 17 juni 2014 genom vilken vissa kategorier av stöd förklaras förenliga med den inre marknaden enligt artiklarna 107 och 108 i fördraget 13 (18)

14 Yrkeskategorier inom timlönegrupp Programområde 1 Nivå 1: 234 resp. 240 kr per timme Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 912 städare m.fl. 913 köks- och restaurangbiträden 919 övriga servicearbetare 921 medhjälpare inom jordbruk, trädgård, skogsbruk och fiske Nivå 2: 264 resp. 260 kr per timme Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 414 biblioteksassistenter m.fl. 415 brevbärare m.fl. 421 kassapersonal m.fl. 422 kundinformatörer 512 storhushålls- och restaurangpersonal 513 vård- och omsorgspersonal 514 frisörer och annan servicepersonal, personliga tjänster 515 säkerhetspersonal 522 försäljare, detaljhandel; demonstratörer m.fl. 611 växtodlare inom jordbruk och trädgård 612 djuruppfödare och djurskötare 613 växtodlare och djuruppfödare, blandad drift 614 skogsbrukare 826 maskinoperatörer, textil-, skinn- och läderindustri Nivå 3: 304 resp. 289 kr per timme Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 331 förskollärare och fritidspedagoger 348 pastorer 14 (18)

15 411 kontorssekreterare och dataregistrerare 412 bokförings- och redovisningsassistenter 413 lager- och transportassistenter 419 övrig kontorspersonal 711 gruv-, bergarbetare och stenhuggare 712 byggnads- och anläggningsarbetare 713 byggnadshantverkare 714 målare, lackerare, skorstensfejare m.fl. 721 gjutare, svetsare, plåtslagare m.fl. 722 smeder, verktygsmakare m.fl. 723 maskin- och motorreparatörer 724 elmontörer, tele- och elektronikreparatörer m.fl. 731 finmekaniker m.fl. 732 drejare, glashyttearbetare, dekorationsmålare m.fl. 734 grafiker m.fl. 741 slaktare, bagare, konditorer m.fl. 742 möbelsnickare, modellsnickare m.fl. 743 skräddare, tillskärare, tapetserare m.fl. 811 malmförädlingsoperatörer, brunnsborrare m.fl. 812 processoperatörer vid stål- o metallverk 813 processoperatörer, glas och keramiska produkter 814 processoperatörer, trä- och pappersindustri 815 processoperatörer, kemisk basindustri 816 driftmaskinister m.fl. 817 industrirobotoperatörer 821 maskinoperatörer, metall- och mineralbehandling 822 maskinoperatörer, kemisk-teknisk industri 823 maskinoperatörer, gummi- och plastindustri 824 maskinoperatörer, trävaruindustri 825 maskinoperatörer, grafisk industri, pappersvaruindustri 827 maskinoperatörer, livsmedelsindustri m.m. 828 montörer 829 övriga maskinoperatörer och montörer 831 lokförare m.fl. 832 fordonsförare 833 maskinförare 834 däckspersonal 914 tidningsdistributörer, vaktmästare m.fl. 15 (18)

16 915 renhållnings- och återvinningsarbetare 931 grovarbetare inom bygg och anläggning 932 handpaketerare och andra fabriksarbetare 933 godshanterare och expressbud Nivå 4: 346 resp. 321 kr per timme Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 223 barnmorskor; sjuksköterskor med särskild kompetens 232 gymnasielärare m.fl. 233 grundskollärare 234 speciallärare 235 andra pedagoger med teoretisk specialistkompetens 243 arkivarier, bibliotekarier m.fl. 249 psykologer, socialsekreterare m.fl. 313 fotografer; ljud- och bildtekniker, sjukhustekniker m.fl. 322 sjukgymnaster, tandhygienister m.fl. 323 sjuksköterskor 324 biomedicinska analytiker 332 andra lärare och instruktörer 342 agenter, förmedlare m.fl. 343 redovisningsekonomer, administrativa assistenter m.fl. 344 tull-, taxerings- och socialförsäkringstjänstemän 345 poliser 346 behandlingsassistenter, fritidsledare m.fl. 347 tecknare, underhållare, professionella idrottsutövare m.fl. 511 resevärdar m.fl. 011 militärer Nivå 5: 429 resp. 375 kr per timme Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 213 dataspecialister 221 specialister inom biologi, jord- och skogsbruk m.m. 16 (18)

17 231 universitets- och högskollärare 241 företagsekonomer, marknadsförare och personaltjänstemän 244 samhälls- och språkvetare m.fl. 245 journalister, konstnärer, skådespelare m.fl. 246 präster 247 administratörer i offentlig förvaltning 248 administratörer i intresseorganisationer 311 ingenjörer och tekniker 312 datatekniker och dataoperatörer 315 säkerhets- och kvalitetsinspektörer 321 lantmästare, skogsmästare m.fl. 341 säljare, inköpare, mäklare m.fl. Nivå 6: 568 resp. 529 kr per timme Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 211 fysiker, kemister m.fl. 212 matematiker och statistiker 214 civilingenjörer, arkitekter m.fl. 222 hälso- och sjukvårdsspecialister 242 jurister 314 piloter, fartygsbefäl m.fl. Nivå 7: A = 757 kr per timme B = 821 resp. 640 kr per timme C = 537 resp. 440 kr per timme Chefsnivå A Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 121 verkställande direktörer, verkschefer m.fl. Chefsnivå B Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 111 högre ämbetsmän och politiker 123 chefer för särskilda funktioner 17 (18)

18 Chefsnivå C Nettotimlön inkl semester 12 % och LKP 42,68 % 131 chefer för mindre företag och enheter 122 drift- och verksamhetschefer 18 (18)

Att budgetera Europeiska socialfonden 2014-2020

Att budgetera Europeiska socialfonden 2014-2020 Datum: Version 2015-02-03 1.01 Att budgetera Europeiska socialfonden 2014-2020 Handledning till manuell budgetmall Svenska ESF-rådet Huvudkontoret Box 47141, 100 74 Stockholm Besöksadress: Rosterigränd

Läs mer

Tabell 8. Samtliga sektorer All sectors 104 Offentlig sektor Public sector 118 Privat sektor Private sector 129

Tabell 8. Samtliga sektorer All sectors 104 Offentlig sektor Public sector 118 Privat sektor Private sector 129 Tabell 8. Genomsnittlig månadslön efter yrkesgrupp, utbildningsnivå och kön 2002 Average monthly salary by occupational group, level of education, and sex 2002 Sektor/sector Sida/page Samtliga sektorer

Läs mer

Privat sektor, arbetare

Privat sektor, arbetare Privat sektor, arbetare Yrkesgrupp Kön Månadslön 0000 samtliga yrken Kvinnor 20 603 Män 23 015 Totalt 22 412 411 kontorssekreterare och dataregistrerare Kvinnor 23 668 Totalt 23 316 412 bokförings- och

Läs mer

Att budgetera Europeiska socialfonden 2014-2020

Att budgetera Europeiska socialfonden 2014-2020 Datum: Version 2015-06-24 1.03 Att budgetera Europeiska socialfonden 2014-2020 Handledning till manuell budgetmall Innehåller uppdaterade enhetskostnader som gäller för projekt som startar från och med

Läs mer

Yrke och sjukfall. Bilaga 1 (7) Datum 2015-10-22 Korta analyser 2015:1

Yrke och sjukfall. Bilaga 1 (7) Datum 2015-10-22 Korta analyser 2015:1 Bilaga 1 (7) och sjukfall Figur 1 sgrupper fördelade efter nivå och förändring på sjukfrånvaron. Bubblans storlek motsvarar yrkets storlek i antalet anställda Bilaga 2 (7) Figur 2 sgruppen kontaktyrken

Läs mer

Jobbmöjligheter i Jämtlands län. Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen

Jobbmöjligheter i Jämtlands län. Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen Jobbmöjligheter i Jämtlands län Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen http://www.arbetsformedlingen.se/om- oss/pressrum/pressmeddelanden/pressmeddelandeartiklar/jamtland/12-12-

Läs mer

Arbetsmarknad, invandring, integration. Medlemsföretaget Grönlunds Orgelbyggeri i Gammelstad

Arbetsmarknad, invandring, integration. Medlemsföretaget Grönlunds Orgelbyggeri i Gammelstad Arbetsmarknad, invandring, integration Medlemsföretaget Grönlunds Orgelbyggeri i Gammelstad Öppenhet en viktig förutsättning för näringslivet Sverige är en liten, öppen ekonomi företagen måste alltid vara

Läs mer

Genomsnittlig månadslön efter yrkesgrupp, utbildningsnivå och kön 2001 Average monthly salary by occupational group, level of education and sex 2001

Genomsnittlig månadslön efter yrkesgrupp, utbildningsnivå och kön 2001 Average monthly salary by occupational group, level of education and sex 2001 Tabell 8 Genomsnittlig månadslön efter yrkesgrupp, utbildningsnivå och kön 2001 Average monthly salary by occupational group, level of education and sex 2001 Sektor/sector Sida/page Samtliga sektorer All

Läs mer

Antal av Radetiketter Dossienr

Antal av Radetiketter Dossienr Radetiketter Antal av Dossienr Soldater m.fl. 32 Övriga servicearbetare 30 Försäljare, detaljhandel; demonstratörer m.fl 29 Övrig servicepersonal 29 Militärer 17 Butikssäljare, fackhandel 16 Butikssäljare,

Läs mer

Hur utvecklas Alingsås? Hållbart samhälle; Näringsliv, yrken och arbetspendling

Hur utvecklas Alingsås? Hållbart samhälle; Näringsliv, yrken och arbetspendling Hur utvecklas Alingsås? Hållbart samhälle; Näringsliv, yrken och arbetspendling Innehållsförteckning 1 Sammanfattning och analys... 1 2 Inledning och syfte... 3 3 Inflyttade 2013... 4 3.1 Social bakgrund

Läs mer

Stödberättigande utgifter

Stödberättigande utgifter Datum 2019-02-13 1(5) Områdesskydd och ekonomiska stöd Carina Berggren Stödberättigande utgifter Du ska ange utgifter och eventuella intäkter som projektet har och som behövs för att genomföra projektet.

Läs mer

Projekthandbok. Uppdaterad 2015-10-20

Projekthandbok. Uppdaterad 2015-10-20 Projekthandbok Uppdaterad 2015-10-20 Sida 2 av 7 Övergripande Enligt Förordning (2003:596) 5 får bidrag för ett projekt inte utgöra driftsstöd. Bidrag enligt denna förordning får lämnas med högst 50 procent

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du söker stöd för kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

50 000 nya jobb - behovet av kompetens i Uppsala län till år 2025

50 000 nya jobb - behovet av kompetens i Uppsala län till år 2025 50 000 nya jobb - behovet av kompetens i Uppsala län till år 2025 En översiktlig kompetens- och branschanalys Kompetensforum Uppsala län [maj 2014] Kortversion Introduktion Hur ser behoven av kompetens

Läs mer

The occupational structure in Sweden 2003 Occupational statistics based on the swedish occupational register

The occupational structure in Sweden 2003 Occupational statistics based on the swedish occupational register AM 33 SM 0501 Yrkesstrukturen i Sverige 2003 Yrkesregistret med yrkesstatistik The occupational structure in Sweden 2003 Occupational statistics based on the swedish occupational register I korta drag

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du räknar med att ha, kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

Indelning av kostnader

Indelning av kostnader 1 (6) Indelning av kostnader När ni budgeterar för projektets kostnader ska ni dela in dem i nedanstående kostnadsslag. Läs under respektive rubrik här nedan, för mer information och exempel hur ni ska

Läs mer

Sjukskrivning i olika yrken

Sjukskrivning i olika yrken Social Insurance Report Sjukskrivning i olika yrken ersatta från Försäkringskassan per anställd år 2008 ISSN 1654-8574 Utgivare: Upplysningar: Hemsida: Försäkringskassan Avdelningen för Analys och prognos

Läs mer

Average hourly wages of manual workers in the private sector Högst lön i industrin, lägst lön i hotell- och restaurangbranschen

Average hourly wages of manual workers in the private sector Högst lön i industrin, lägst lön i hotell- och restaurangbranschen AM 57 SM 0401 Löner för arbetare inom privat sektor 2003 Average hourly wages of manual workers in the private sector 2003 I korta drag Högst lön i industrin, lägst lön i hotell- och restaurangbranschen

Läs mer

Sjukfrånvaroutvecklingen 2010 2013 per yrke Sammanfattande intryck

Sjukfrånvaroutvecklingen 2010 2013 per yrke Sammanfattande intryck 1 (11) Sjukfrånvaroutvecklingen 2010 2013 per yrke Sammanfattande intryck Stora yrkesgrupper med omfattande sjukfrånvaro (två kvinnodominerade och två mansdominerade) Vård och omsorgsyrken. skategorin

Läs mer

Totalt 796 760 1054 862 862 2653 2862 721 724 11294. varav ansökan från person i Sverige med lagakraftvunnet avslag på asylansökan

Totalt 796 760 1054 862 862 2653 2862 721 724 11294. varav ansökan från person i Sverige med lagakraftvunnet avslag på asylansökan Rubrik Beviljade arbetstillstånd innevarande år Senast körd 2010-10-01 08.10 Siffrorna omfattar både Migrationsverkets samt Sveriges ambassaders och konsulats beslut Siffrorna omfattar inte idrottsutövare,

Läs mer

Average hourly wages of manual workers in the private sector 2004

Average hourly wages of manual workers in the private sector 2004 Löner för arbetare inom privat sektor 2004 Average hourly wages of manual workers in the private sector 2004 I korta drag Högst lön i gruv- och mineralutvinningsindustrin, lägst lön i hotell- och restaurangbranschen

Läs mer

Löner för arbetare inom privat sektor 2006

Löner för arbetare inom privat sektor 2006 AM 57 SM 0701 Löner för arbetare inom privat sektor 2006 Average hourly wages of manual workers in the private sector 2006 I korta drag Korrigerad 2012-08-31 2006 års uppgifter avseende timlöner per utbildningsinriktning

Läs mer

Löner för arbetare inom privat sektor Den genomsnittliga timlönen (lön för arbetad tid) för arbetare i privat sektor 2012 var 147,70 kronor

Löner för arbetare inom privat sektor Den genomsnittliga timlönen (lön för arbetad tid) för arbetare i privat sektor 2012 var 147,70 kronor AM 57 SM 1301 Löner för arbetare inom privat sektor 2012 Average hourly wages of manual workers in the private sector 2012 I korta drag Den genomsnittliga timlönen (lön för arbetad tid) för arbetare i

Läs mer

Yrkesgrupp Antal Köns- Medellön Kv:s. m.fl. 374 46 89 11 16 100 16 500 98 Försäljare, detaljhandel,

Yrkesgrupp Antal Köns- Medellön Kv:s. m.fl. 374 46 89 11 16 100 16 500 98 Försäljare, detaljhandel, Lön De tio vanligaste yrkesgrupperna 2000 Antal i 1 000-tal, könsfördelning (%) samt kvinnornas lön i procent av männens. Hel- och deltidsanställda. Rangordnade efter samtliga i yrkesgruppen Yrkesgrupp

Läs mer

Så har yrke kopplats till avtal i kommuner, landsting och regioner

Så har yrke kopplats till avtal i kommuner, landsting och regioner Så har yrke kopplats till avtal i kommuner, landsting och regioner SSYKkod Yrke Avtal 1110 Högre ämbetsmän och politiker "Chefsavtal" 1210 Verkställande direktörer, verkschefer "Chefsavtal" 1226 Verksamhetschefer

Läs mer

APRIL 2012. Analys av Migrationsverkets statistik av arbetstillstånd. Regional kompetensförsörjning och arbetskraftsinvandring

APRIL 2012. Analys av Migrationsverkets statistik av arbetstillstånd. Regional kompetensförsörjning och arbetskraftsinvandring APRIL 2012 Analys av Migrationsverkets Regional kompetensförsörjning och arbetskraftsinvandring Kompetens från hela världen gör Sverige starkare Karin Ekenger I en alltmer global arbetsmarknad hårdnar

Läs mer

Löner för tjänstemän inom privat sektor 2007

Löner för tjänstemän inom privat sektor 2007 AM 62 SM 0801 Löner för tjänstemän inom privat sektor 2007 Salaries of non-manual workers in the private sector 2007 I korta drag Korrigerad 2012-08-31 2007 års uppgifter avseende månadslöner per utbildningsinriktning

Läs mer

Tabell 8. Samtliga sektorer All sectors 117 Offentlig sektor Public sector 131 Privat sektor Private sector 142. 116 Tabeller

Tabell 8. Samtliga sektorer All sectors 117 Offentlig sektor Public sector 131 Privat sektor Private sector 142. 116 Tabeller Tabell 8 Genomsnittlig månadslön efter yrkesgrupp, utbildningsnivå och kön 2000 Average monthly salary by occupational group, level of education and sex 2000 Sektor/sector Sida/page Samtliga sektorer All

Läs mer

NULÄGE Ökad efterfrågan Färre bristyrken Färre jobb inom offentlig verksamhet

NULÄGE Ökad efterfrågan Färre bristyrken Färre jobb inom offentlig verksamhet NULÄGE 2011 Ökad efterfrågan Färre bristyrken Färre jobb inom offentlig verksamhet Arbetsförmedlingen Arne Holmström r inte att visa bilden. Det finns inte tillräckligt med ledigt minne för att kunna

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du söker stöd för, kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

Den framtida Arbetsmarknaden i Norrbotten

Den framtida Arbetsmarknaden i Norrbotten Den framtida Arbetsmarknaden i Norrbotten Lars Kero, Arbetsförmedlingen Östra Norrbotten Inskrivna arbetslösa 16-64 år som andel av registerbaserad arbetskraft, MO norra Norrland, januari 1995 april 2016

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du räknar med att ha, kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

Bristindex inom datayrken

Bristindex inom datayrken Bild 1 inom datayrken Programmerare Systemerare, systemutvecklare IT-strateger, IT-analytiker Datatekniker (nätverkstekn) Servicetekniker (data) Bild 2 Byggnadsing o byggnadstekniker Civilingenjörer bygg

Läs mer

Budgeten i Projektrummet

Budgeten i Projektrummet 1(10) Senast uppdaterad 2009-03-20 Budgeten i Projektrummet Budgeten för en ansökan är i Projektrummet indelad i tre nivåer: 1. Aktivitet (huvudrubriksnivå) 2. Utgiftsslag (underrubriksnivå) 3. Specificering

Läs mer

Landareal: 406 kvkm Invånare per kvkm: 17. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012

Landareal: 406 kvkm Invånare per kvkm: 17. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 2013 Landareal: 406 kvkm Invånare per kvkm: 17 Folkmängd 31 december 2012 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 468 kvkm Invånare per kvkm: 15. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012

Landareal: 468 kvkm Invånare per kvkm: 15. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 2013 Landareal: 46 kvkm Invånare per kvkm: 15 Folkmängd 31 december 2012 Ålder 1,4 1,2 1,0 0, % Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Nyanmälda lediga platser januari juli 2009

Nyanmälda lediga platser januari juli 2009 Bild 1 80 70 60 50 40 30 20 10 Tusental Nyanmälda lediga platser januari 1993 - juli 2009 0 1993 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 1994 1996 1998 2000 2002 2004 2006 2008 Med mer än 10 dagars varaktighet.

Läs mer

Landareal: 741 kvkm Invånare per kvkm: 16. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013

Landareal: 741 kvkm Invånare per kvkm: 16. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 2014 Landareal: 741 kvkm Invånare per kvkm: 16 Folkmängd 31 december 2013 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 515 kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: 515 kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 515 kvkm Invånare per kvkm: 19 Folkmängd 31 december 2005 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4 0,6

Läs mer

Jobbmöjligheter. I Västmanlands län Marcus Löwing Analysavdelningen

Jobbmöjligheter. I Västmanlands län Marcus Löwing Analysavdelningen Jobbmöjligheter I Västmanlands län 2016 Marcus Löwing Analysavdelningen Kort om arbetsmarknadsprognosen Västmanlands län 2016 Sammanfattning Mycket starkt förväntningsläge bland länets företag Jobben blir

Läs mer

Landareal: 602 kvkm Invånare per kvkm: 9. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013

Landareal: 602 kvkm Invånare per kvkm: 9. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 2014 Landareal: 602 kvkm Invånare per kvkm: 9 Folkmängd 31 december 2013 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 1 127 kvkm Invånare per kvkm: 13 Folkmängd 31 december 2005 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4

Läs mer

Landareal: 394 kvkm Invånare per kvkm: 49. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring 1999 2009

Landareal: 394 kvkm Invånare per kvkm: 49. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring 1999 2009 2010 Landareal: 394 kvkm Invånare per kvkm: 49 Folkmängd 31 december 2009 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring 1999 2009 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 578 kvkm Invånare per kvkm: 22. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring 1998 2008

Landareal: 578 kvkm Invånare per kvkm: 22. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring 1998 2008 Landareal: 578 kvkm Invånare per kvkm: 22 Folkmängd 31 december 2008 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring 1998 2008 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse- Flyttnings-

Läs mer

Landareal: 431 kvkm Invånare per kvkm: 12. Ålder. Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring

Landareal: 431 kvkm Invånare per kvkm: 12. Ålder. Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring Landareal: kvkm Invånare per kvkm: Folkmängd december,,,, barn/person,,,, Summerad fruktsamhet Födda Döda Ålder Folkmängd december Befolkningsförändring Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 429 kvkm Invånare per kvkm: 43. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013

Landareal: 429 kvkm Invånare per kvkm: 43. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 2014 Landareal: 429 kvkm Invånare per kvkm: 43 Folkmängd 31 december 2013 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 6 376 kvkm Invånare per kvkm: 9. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014

Landareal: 6 376 kvkm Invånare per kvkm: 9. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 2015 Landareal: 6 376 kvkm Invånare per kvkm: 9 Folkmängd 31 december 2014 Ålder 0,8 0,6 0,4 % Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

M Kv Tot M Kv Tot. 41 46 43 31 39 35 Uppgift saknas 2 1 1 3 2 2 2 2 2. Förvärvsarbetande 2007 Förvärvsarbetande efter sektor 2007

M Kv Tot M Kv Tot. 41 46 43 31 39 35 Uppgift saknas 2 1 1 3 2 2 2 2 2. Förvärvsarbetande 2007 Förvärvsarbetande efter sektor 2007 Landareal: 69 kvkm Invånare per kvkm: 609 Folkmängd 31 december 2008 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring 1998 2008 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 605 kvkm Invånare per kvkm: 10. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring

Landareal: 605 kvkm Invånare per kvkm: 10. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring 2010 Landareal: 605 kvkm Invånare per kvkm: 10 Folkmängd 31 december 2009 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring 1999 2009 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 168 kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: 168 kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 168 kvkm Invånare per kvkm: 89 Folkmängd 31 december 2005 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4 0,6

Läs mer

Landareal: 221 kvkm Invånare per kvkm: 49. Ålder. Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013

Landareal: 221 kvkm Invånare per kvkm: 49. Ålder. Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 2014 Tibro Landareal: 221 kvkm Invånare per kvkm: 49 Folkmängd 31 december 2013 Män Ålder Kvinnor 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 Ålder Procentuell fördelning År

Läs mer

Landareal: 35 kvkm Invånare per kvkm: 317. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012

Landareal: 35 kvkm Invånare per kvkm: 317. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 2013 Landareal: 35 kvkm Invånare per kvkm: 317 Folkmängd 31 december 2012 Ålder 1,2 1,0 0, 0,6 % Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 429 kvkm Invånare per kvkm: 44. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014

Landareal: 429 kvkm Invånare per kvkm: 44. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 2015 Landareal: 429 kvkm Invånare per kvkm: 44 Folkmängd 31 december 2014 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Regionala matchningsindikatorer - exemplet Skåne

Regionala matchningsindikatorer - exemplet Skåne Regionala matchningsindikatorer - exemplet Skåne Anders Axelsson Region Skåne REGLAB Stockholm 19 maj 2014 Upplägg: Arbetsmarknadsutvecklingen i Skåne i ett jämförande perspektiv vad säger matchningsindikatorerna?

Läs mer

JOBBPULS 2013. Kompetensförsörjningsrapport Jämtlands & Västernorrlands Län

JOBBPULS 2013. Kompetensförsörjningsrapport Jämtlands & Västernorrlands Län JOBBPULS 213 Kompetensförsörjningsrapport Jämtlands & Västernorrlands Län Jobbpuls 213 är en uppdatering av rapporten Jobbpuls, som ursprungligen togs fram 211 inom projektet Konkurrenslyftet. Jobbpuls

Läs mer

Landareal: 5 518 kvkm Invånare per kvkm: 2. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013

Landareal: 5 518 kvkm Invånare per kvkm: 2. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 2014 Landareal: 5 518 kvkm Invånare per kvkm: 2 Folkmängd 31 december 2013 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 484 kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: 484 kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 484 kvkm Invånare per kvkm: 26 Folkmängd 31 december 2005 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4 0,6

Läs mer

Landareal: 895 kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: 895 kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 895 kvkm Invånare per kvkm: 17 Folkmängd 31 december 2005 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4 0,6

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 1,19. Ålder. Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 1,19. Ålder. Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring Kiruna Landareal: kvkm Invånare per kvkm:, Folkmängd december,,, Antal barn/person,,,, Summerad fruktsamhet Antal Födda Döda Ålder Folkmängd december Befolkningsförändring Ålder Procentuell fördelning

Läs mer

Löneskillnader mellan offentlig och privat sektor

Löneskillnader mellan offentlig och privat sektor Fokus på näringsliv och arbetsmarknad Löneskillnader Löneskillnader mellan offentlig och privat sektor Clara Ferdman 15 Sofia Nilsson 15 Av de cirka 3,5 miljoner anställda i Sverige år 2004 arbetade drygt

Läs mer

Landareal: 895 kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: 895 kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 895 kvkm Invånare per kvkm: 17 Folkmängd 31 december 2004 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4 0,6

Läs mer

Stödberättigade utgifter

Stödberättigade utgifter Stödberättigade utgifter Utgiften ska alltid kunna kopplas till beslut och projektplan Viktigt att läsa igenom beslut och projektplan innan utgiften uppstår Utgiften ska alltid kunna hittas i läges- och

Läs mer

ISSP 2002 - ÅSIKTER OM FAMILJELIV OCH KÖNSROLLER SSD 0793. Primärforskare Stefan Svallfors Jonas Edlund Sociologiska institutionen Umeå universitet

ISSP 2002 - ÅSIKTER OM FAMILJELIV OCH KÖNSROLLER SSD 0793. Primärforskare Stefan Svallfors Jonas Edlund Sociologiska institutionen Umeå universitet ISSP 2002 - ÅSIKTER OM FAMILJELIV OCH KÖNSROLLER SSD 0793 Primärforskare Stefan Svallfors Jonas Edlund Sociologiska institutionen Umeå universitet Svensk Samhällsvetenskaplig Datatjänst Pilgatan 19A S-411

Läs mer

Landareal: 515 kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: 515 kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 515 kvkm Invånare per kvkm: 19 Folkmängd 31 december 2004 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4 0,6

Läs mer

Migrationsverkets författningssamling

Migrationsverkets författningssamling Migrationsverkets författningssamling ISSN 1650-2515 Ansvarig utgivare: Fredrik Beijer, Migrationsverket, 601 70 Norrköping Migrationsverkets föreskrifter om förteckning över slag av arbeten inom vilka

Läs mer

Landareal: 489 kvkm Invånare per kvkm: 64. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012

Landareal: 489 kvkm Invånare per kvkm: 64. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 2013 Landareal: 489 kvkm Invånare per kvkm: 64 Folkmängd 31 december 2012 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 5,31. Ålder. Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 5,31. Ålder. Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring Robertsfors Landareal: kvkm Invånare per kvkm:, Folkmängd december,,,, barn/person,,,, Summerad fruktsamhet Födda Döda Ålder Folkmängd december Befolkningsförändring Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd

Läs mer

Landareal: 730 kvkm Invånare per kvkm: 6,63. Ålder. Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring M Kv

Landareal: 730 kvkm Invånare per kvkm: 6,63. Ålder. Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring M Kv Landareal: kvkm Invånare per kvkm:, Folkmängd december,,,, Antal barn/person,,,, Summerad fruktsamhet Antal Födda Döda Ålder Folkmängd december Befolkningsförändring Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd

Läs mer

Landareal: 342 kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: 342 kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 342 kvkm Invånare per kvkm: 116 Folkmängd 31 december 2005 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 7. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 7. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2013 Landareal: 1 371 kvkm Invånare per kvkm: 7 Folkmängd 31 december 2012 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Migrationsverkets författningssamling

Migrationsverkets författningssamling Migrationsverkets författningssamling ISSN 1650-2515 Ansvarig utgivare: Fredrik Beijer, Migrationsverket, 601 70 Norrköping Migrationsverkets föreskrifter om förteckning över slag av arbeten inom vilka

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 12. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 12. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2015 Landareal: 1 045 kvkm Invånare per kvkm: 12 Folkmängd 31 december 2014 Ålder 1,0 0,8 0, % Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 0,

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 0, Landareal: 17 735 kvkm Invånare per kvkm: 0,3 Folkmängd 31 december 2005 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4

Läs mer

Landareal: 895 kvkm Invånare per kvkm: 17. Ålder. Folkmängd 31 december 2006 Befolkningsförändring

Landareal: 895 kvkm Invånare per kvkm: 17. Ålder. Folkmängd 31 december 2006 Befolkningsförändring Älmhult Landareal: kvkm Invånare per kvkm: Folkmängd december,,, barn/person,,,, Summerad fruktsamhet Födda Döda Ålder Folkmängd december Befolkningsförändring Ålder Procentuell fördelning År Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 3,46. Ålder. Folkmängd 31 december 2006 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 3,46. Ålder. Folkmängd 31 december 2006 Befolkningsförändring Ånge Landareal: kvkm Invånare per kvkm:, Folkmängd december,,, barn/person,,,, Summerad fruktsamhet Födda Döda Ålder Folkmängd december Befolkningsförändring Ålder Procentuell fördelning År Födelse- Flyttningsöverskott

Läs mer

Västervik. Folkmängd 31 december Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring Flyttningar Födda barn per kvinna/man

Västervik. Folkmängd 31 december Folkmängd 31 december 2007 Befolkningsförändring Flyttningar Födda barn per kvinna/man Västervik Landareal: kvkm Invånare per kvkm: Folkmängd december,,, Antal barn/person,,,, Summerad fruktsamhet Antal Födda Döda Ålder Folkmängd december Befolkningsförändring Ålder Procentuell fördelning

Läs mer

Utvecklingen i Ängelholm och omvärlden

Utvecklingen i Ängelholm och omvärlden Utvecklingen i Ängelholm och omvärlden Historiken och nuläge Utvecklingtendenser Ängelholm i Öresundsregionen Några avslutande reflektioner Befolkningsförändringar 2009 Andel personer som är arbetslösa

Läs mer

Bristindex inom datayrken

Bristindex inom datayrken inom datayrken IT-strateg, IT-analytiker Systemerare, systemdesigner, systemar Programmerare PC-Tekniker Datatekniker (nätverkstekniker) Civilingenjörer m.fl. bygg o anläggning Byggnadsingenjörer o byggnadstekniker

Läs mer

Mellersta Norrland. Sverige Stockholm Östra Mellansverige. Norra. Sydsverige. Övre Norrland. Småland med Gotland och Öland.

Mellersta Norrland. Sverige Stockholm Östra Mellansverige. Norra. Sydsverige. Övre Norrland. Småland med Gotland och Öland. Här är LO-Tidningens bearbetning av Statistiska centralbyråns databas. Sammanställningen visar genomsnittlig grund- och månadslön 2007 för 323 jobb, för hela landet och för olika regioner där sådan statistik

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 3. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 3. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2015 Landareal: 3 050 kvkm Invånare per kvkm: 3 Folkmängd 31 december 2014 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 10 567 kvkm Invånare per kvkm: 1,19. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring 1998 2008

Landareal: 10 567 kvkm Invånare per kvkm: 1,19. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring 1998 2008 Landareal: 10 57 kvkm Invånare per kvkm: 1,19 Folkmängd 31 december 2008 Ålder 1,0 0,8 0, % Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring 1998 2008 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 5. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 5. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2014 Landareal: 1 065 kvkm Invånare per kvkm: 5 Folkmängd 31 december 2013 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 6. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 6. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2015 Landareal: 1 230 kvkm Invånare per kvkm: 6 Folkmängd 31 december 2014 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 6. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2011 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 6. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2011 Befolkningsförändring 2012 Landareal: 1 873 kvkm Invånare per kvkm: 6 Folkmängd 31 december 2011 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2011 Befolkningsförändring 2001 2011 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 471 kvkm Invånare per kvkm: 25. Ålder. Folkmängd 31 december 2006 Befolkningsförändring 1996 2006

Landareal: 471 kvkm Invånare per kvkm: 25. Ålder. Folkmängd 31 december 2006 Befolkningsförändring 1996 2006 Strömstad Landareal: kvkm Invånare per kvkm: Folkmängd december Födda barn per kvinna/man,,, Ålder utflyttningar till övriga kommuner i länet till övriga län till utlandet Därav år Andel () av de boende

Läs mer

Arbetsmarknadens lönestruktur

Arbetsmarknadens lönestruktur Arbetsmarknadens lönestruktur Löneskillnader mellan anställda kan förklaras av en mängd olika faktorer som t.ex. utbildning, yrkesgrupp, ålder och sektor. Lönestatistiken saknar information om vissa faktorer

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 7. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 7. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2014 Landareal: 1 371 kvkm Invånare per kvkm: 7 Folkmängd 31 december 2013 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2013 Befolkningsförändring 2003 2013 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 471 kvkm Invånare per kvkm: 15. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring

Landareal: 471 kvkm Invånare per kvkm: 15. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring 2010 Landareal: 471 kvkm Invånare per kvkm: 15 Folkmängd 31 december 2009 Ålder 1,2 1,0 0, 0,6 % Folkmängd 31 december 2009 Befolkningsförändring 1999 2009 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 463 kvkm Invånare per kvkm: 16. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring

Landareal: 463 kvkm Invånare per kvkm: 16. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2013 Landareal: 463 kvkm Invånare per kvkm: 16 Folkmängd 31 december 2012 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Att ansöka om regionala projektmedel. Anvisningar till ansökningsblanketten

Att ansöka om regionala projektmedel. Anvisningar till ansökningsblanketten Att ansöka om regionala projektmedel Anvisningar till ansökningsblanketten Del 1 1. 1. Allmänna uppgifter Projektets namn Ange det namn som projektet kommer att ha under hela genomförandet. Välj gärna

Läs mer

Landareal: 605 kvkm Invånare per kvkm: 9. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2010 Befolkningsförändring

Landareal: 605 kvkm Invånare per kvkm: 9. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2010 Befolkningsförändring 2011 Landareal: 605 kvkm Invånare per kvkm: 9 Folkmängd 31 december 2010 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2010 Befolkningsförändring 2000 2010 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 1 882 kvkm Invånare per kvkm: 19 Folkmängd 31 december 2005 Ålder Män - 90 - Kvinnor Riket - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4

Läs mer

Indirekta kostnader. Definition. Stödberättigande indirekta kostnader. Ej stödberättigande indirekta kostnader

Indirekta kostnader. Definition. Stödberättigande indirekta kostnader. Ej stödberättigande indirekta kostnader Indirekta kostnader Definition Indirekta kostnader är kostnader för gemensamma resurser och funktioner i stödmottagarens organisation, som projektet har behov av och som inte är direkt hänförliga till

Läs mer

Landareal: 163 kvkm Invånare per kvkm: 75. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring

Landareal: 163 kvkm Invånare per kvkm: 75. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2013 Landareal: 163 kvkm Invånare per kvkm: 75 Folkmängd 31 december 2012 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2012 Befolkningsförändring 2002 2012 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: 95 kvkm Invånare per kvkm: 963. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2011 Befolkningsförändring 2001 2011

Landareal: 95 kvkm Invånare per kvkm: 963. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2011 Befolkningsförändring 2001 2011 2012 Landareal: 95 kvkm Invånare per kvkm: 963 Folkmängd 31 december 2011 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2011 Befolkningsförändring 2001 2011 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landsbygden och myterna. Susanne Stenbacka, Kulturgeografiska institutionen, Uppsala universitet

Landsbygden och myterna. Susanne Stenbacka, Kulturgeografiska institutionen, Uppsala universitet Landsbygden och myterna Susanne Stenbacka, Kulturgeografiska institutionen, Uppsala universitet Vi lär oss om landsbygden Drömmen om landet Bonde söker fru En plats på landet Ett nytt liv på landet Allt

Läs mer

Landareal: 948 kvkm Invånare per kvkm: 11. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring

Landareal: 948 kvkm Invånare per kvkm: 11. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2015 Landareal: 948 kvkm Invånare per kvkm: 11 Folkmängd 31 december 2014 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Företagare 2013 Sjuk- och aktivitetsersättning, 2014

Företagare 2013 Sjuk- och aktivitetsersättning, 2014 2015 Landareal: 410 kvkm Invånare per kvkm: 139 Folkmängd 31 december 2014 Ålder 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2014 Befolkningsförändring 2004 2014 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 6. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 6. Ålder. Källa: Befolkningsstatistik, SCB Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring Landareal: 1 070 kvkm Invånare per kvkm: 6 Folkmängd 31 december 2008 Ålder 1,2 1,0 0,8 0,6 % Folkmängd 31 december 2008 Befolkningsförändring 1998 2008 Ålder Procentuell fördelning År Folkmängd Födelse-

Läs mer