Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014"

Transkript

1 inbjuder till: Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014 Sexdagars etapplopp genom regionerna Emilia-Romagna och Toscana och enklaven San Marino Italienska halvön när det är som vackrast! Välkommen att följa med på en dryg vecka fylld med härliga cykeletapper på ca km. Idén till det här upplägget har Bernt Johansson tidigare provat som ett företagsevent. Under ett gemensamt cykelläger under påsken 2014 så kom vi överrens om att detta borde vi gå ut och erbjuda till flera. Sagt och gjort, vi bjuder nu in till premiärturen och vi ser gärna att just Du är en av deltagarna! Veckan innehåller fantastisk natur, god mat (gott vin), massor av (lugn) härlig cykling, fikastopp, långa backar med bedårande utsikt både upp och ner, gemenskap och många skratt. Du som åker med har förmodligen en racercykel och tränar minst två gånger i veckan, framförallt under den kommande sommaren och fram till det att vårt Giro startar. Vi håller s.k. prattempo, åker i samlad grupp och väntar in varandra om någon behöver ta det lugnare. Det kan också bli att vi delar upp oss i två grupper då det under några etapper finns möjlighet att korta av eller förlänga etapperna. Du kan vara man eller kvinna, ung eller pensionär men gillar att vara aktiv, upptäcka nya saker och platser i trevligt sällskap. Om du kan pricka av kravlistan ovan, så kan du vara lugn för att du platsar och kan åka med. Då kommer du att få en härlig semestervecka, bli en bättre cyklist, hitta en ny dimension i cyklingen - och få nya vänner! Bernt Johansson, som själv tränade mycket i området när han var proffs, kommer att leda en grupp, medan Michael Ekström, också han med mycket vana från cykling i Italien, leder den andra gruppen. Dessutom kommer Torbjörn Pettersson och Bernt s dotter Towe att vara med och sköta logistiken med luncher, transporter, bagage mm. 1 (6)

2 Program och distanser* *Dagsetappernas längd kommer att kunna regleras, både längre eller kortare Lördag 6 september Ankomst till Golf Hotel Riolo Terme Eftermiddagen/kvällen ägnar vi åt att fixa cyklarna och att packa upp. Ev. kan det bli en provtur på cykeln. Innan middagen har vi en grundlig genomgång om vad som gäller under veckan, bl. a. teknik, klungåkning, bansträckning, upplägg, m.m. Detta för att alla skall känna sig trygga med vad som väntar och vad vi har för backup. Söndag 7 september Etapp 1, Riolo Terme - San Marino, 130 km Sträckningen börjar med böljande landskap, sedan mestadels slätt med ett par stigningar innan vi får dagens rejäla stigning de sista milen fram till hotellet, Grand Hotel Primavera, i republiken San Marino. Under kvällen transporteras vi sedan upp till den gamla stadsdelen för en kortare guidad tur inkl. den spännande och intressanta historien om republikens tillkomst och unika suveränitet, något som gör att San Marino finns med på Unesco s världsarvslista. Vi äter också gemensam middag i utkanten av gamla stan innan vi åker tillbaka till hotellet. San Marino, april (6)

3 Måndag 8 september Etapp 2, San Marino Gubbio, 130 km Vi börjar med utförskörning ut ur San Marino. Sedan så letar sig vägen upp till Urbino som ligger på 500 meter ungefär. Fika och rast på det gamla torget innanför murarna. Etappen går sedan på mindre vägar utan tung trafik. Det är mycket vacker och en del upp och ner utan att vi behöver passera något högt pass för att ta oss över Apenninerna. Sista backen är några kilometer lång innan det bär utför en halvmil ner till den medeltida staden Gubbio. Här checkar vi in på Hotel San Marco. Tisdag 9 september Etapp 3, Gubbio Siena 149 km Det här är en lång etapp men kanske den vackraste (speciellt på slutet). Det är ganska lätt åkt i början fast med lite mera trafik innan vi viker av efter några mil in på småvägar. Sedan får vi en ganska brant backe på fyra km. innan vi kommer ner på en slätt. I Sinalunga bär det uppför igen några km. och efter det så kommer vi upp på de karaktäristiska, toskanska kullarna som böljar sig fram tills vi klättrar upp den sista biten till Hotel Vico Alto, som ligger utanför stadsmurarna, ca 2 km från centrum. Onsdag 10 september Vilodag i Siena Vi börjar dagen med sovmorgon och lite senare frukost och sedan är det fria aktiviteter under förmiddagen. Återsamling med lunch på hotellet. På eftermiddagen får vi en guidad visning till fots i den mycket vackra och historiskt intressanta staden Siena. Måhända avslutas vandringen vid någon bar eller gelatteria för att inta något svalkande Middagen äter vi sedan på vårt hotell. 3 (6)

4 Torsdag 11 september Etapp 4, Siena - Marina di Pietrasanta 150 km Dagens etapp är lättåkt men den längst. Vi får en stigning över öppna landskap till San Gimignano. Därefter är det utför och flackt ända fram till Lucca. Efter Lucca är det lite uppför innan vi kommer fram och får en sista härlig utförskörning innan vi når Havet och Hotel Savoy i Marina di Pietrasanta. Fredag 12 september Etapp 5, Marina di Pietrasanta Florens, 149 km Vi cyklar tillbaka samma väg mot Lucca som vi kom igår. I Lucca vänder vi dock upp mot bergen i NO, för att kunna köra den längre och vackrare vägen. Sträckningen går upp i bergen ovanför Montecatini. Efter en riktig fin klättring så slingrar sig vägen fram uppe på berget tills vi kör ner i Pistoia då det är ca.fyra släta mil kvar till Florens. Fantastiskt fin etapp på vägar där Bernt ofta tränade på när han bodde utanför Montecatini. Ett kärt återseende för honom och en häftig upplevelse för er hoppas han! I Florens bor vi på Hotel Villa Liberty som ligger två km från centrum. Eftersom hotellet inte har någon restaurang så går vi ut och äter tillsammans på förbokad restaurang. Florens, Toscana med omgivningar, april (6)

5 Lördag 13 september Etapp 6, Florens Riolo Terme 93 km Etappen börjar med att vi klättrar upp till Fiesole som ligger ovanför Florens. Sedan så håller vi oss lite högt fram till slutet av dalen. Där börjar det gå lite uppför innan backen börjar mot toppen av Passo Sambuca från andra sidan. Det är en riktig stigning på åtta km innan det går utför en bit, och sen tar vi de sista två kilometrarna upp till passet på 1080 m.ö.h. Väl uppe så är det lättåkt ända ner till Riolo Terme, drygt fyra mil bort. Fast först så stannar vi Pallazuolo nere i dalen för att äta glass, ett favoritställe! Bankett på kvällen för att fira målgången och summera veckans prestationer. Bilder från vårt cykelläger i Riolo Terme under påsken 2014 Pris per person: SEK, för helpension med del i dubbelrum 6-14 september Enkelrumstillägg per vecka: 1900 SEK. Anmälan: Via till Fakturering av deltagaravgifter: Fakturering sker vid anmälan, med förfallodagen efter genomförandet av lägret. Detta ingår: Frukost, lunch och middag. Föreläsningar, hjälp med inställning av cykeln, teknikinstruktioner under träning, träning i grupp under ledning av instruktör på olika rundor varje dag. Ingår ej: Flygbiljett inkl. ev. cykel, transfers, utflykter, ev. cykelhyra, dryck till måltiderna, rese- & avbeställningsförsäkring. 5 (6)

6 Tips på flyg Bologna t.o.r. och andra alternativ SAS (ev. i kombination med andra bolag i Star Alliance) flyger från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn till Bologna (ca 60 km från Riolo Terme). Om ni reser i grupp kan Ryan Air från Skavsta till Bergamo vara ett alternativ, dock med längre transfer, ca 29 mil. En sida som kan rekommenderas är lätt att hitta kombinationsbiljetter på till Bologna. Vi kan även hjälpa till att boka extranätter vid ankomst eller hemresan. Vi kan hjälpa till med att organisera transfer till självkostnadspris. Ju flera som delar transfer, desto billigare blir det i så fall. Prisexempel: Enkel resa 1-4 personer ca 80 (utan cyklar), övrigt på prisförfrågan. Resegarantilagen Vi väljer i dagsläget att fakturera deltagarna med betalning i efterhand och ställer därför ingen resegaranti till Kammarkollegiet. Vi vill därmed uppmärksamma deltagarna på detta. Avbokningsregler Eftersom slutbetalning sker efter resans genomförande, faktureras en administrationskostnad vid ev. avbokning enligt följande; Fram till 5 augusti 2014 faktureras 5 % av resans pris Mellan 6-22 augusti 2014 faktureras 15 % av resans pris Mellan augusti 2014 faktureras 50 % av resans pris Från 30 augusti 2015 faktureras 100 % av resans pris Reseförsäkring och avbeställningsskydd Reseförsäkring och avveställningsskydd ingår ej. En begränsad reseförsäkring inkl. avbeställningsskydd brukar ingå i hemförsäkringen, dubbelkolla gärna med ditt försäkringsbolag. För att teckna en extra reseförsäkring och/eller avbeställningsskydd, rekommenderar vi ERV, Deltagarna uppmanas att skaffa ett European Health Insurance Card, som man beställer hos Försäkringskassan. Hyrcyklar Om du inte tar med egen cykel kan vi rekommendera att du bokar en cykel hos BikeRentalPlus som vi samarbetat med under flera år. Dom levererar/hämtar din cykel till hotellet. Prisexempel för Titanium Road Bikes är ca 35 per dag. Deras hemsida hittar du på Bagage Vi kommer ju att ha ankomst och avresa från Golf Hotel Terme i Riolo Terme. Det innebär att vi kan lämna cykelväskor mm där. Anmälda deltagare kommer att få instruktioner om hur bagagehanteringen kommer att gå till under våra cykeldagar. Regler på maximal storlek på bagaget kommer att finnas, om möjligt kommer vi att samarbeta med en väsksponsor och tillhandahålla en väska till varje deltagare. Övrigt Minsta antalet deltagare för genomförande är 12 personer. Max antal deltagare är 20. Vi reserverar oss för eventuella valutförändringar fram till dagen för Girots slutfakturering. Om du har frågor så maila eller ring Torbjörn Pettersson, tel Välkommen att boka Ditt Giro d Italia! Sport Event Travel Torbjörn Pettersson AB Företaget ägs och drivs av Torbjörn Pettersson som har mer än 10 års erfarenhet av att resa med, och sköta logistiken för idrottsgrupper inom bl.a. cykel, längdskidåkning och orientering till olika event världen över. Samarbetar också med Nordic Ways, ett sporteventföretag i Kina, och administrerar deras grupper till Vasaloppet China och Vätternrundan China. Bernt Johansson Bernt är mest känd för sitt OS-guld i Montréal Han vann även VM-guld i lagtempo Han har också varit total-trea i Giro d'italia med två etappsegrar delade Bernt Svenska Dagbladets Bragdmedalj med Anders Gärderud. På senare år minns vi Bernts deltagande i Mästarnas Mästare 2013, där han blev känd som Kobran och slutade på tredje plats. Inför OS i London 2012 röstades hans lopp i OS 1976, av svenska folket, fram som det häftigaste ögonblicket i sommar-os historia. Bernt arbetar idag som Strateg inom hälsa och träning hos Avonova, en av landets största aktörer inom företagshälsa. Sedan 15 år tillbaka så har Bernt stått som värd för två eller flera veckoläger per år i Italien. Konceptet är därför både väl beprövat - och uppskattat bland de flera hundra motionärer som har varit med på lägren. 6 (6)

ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA

ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA 4-11 oktober med Camilla Larsson ULTIMATE BIKE CAMP Välkommen till ett läger som bygger cyklister! Vi är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett träningsläger som skall

Läs mer

Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane

Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane Följ med till Fondo 3 Valli Bresciane Gran Fondo i Brescia 2 maj Nu är det klart! I helgen fick vi det efterlängtade telefonsamtalet från Italienska Cykelförbundet och kan nu satsa på det lopp vi hade

Läs mer

Följ med till Marcialonga 2016!

Följ med till Marcialonga 2016! 1 Följ med till Marcialonga 2016! Odenresor tillsammans med M2 Sport arrangerar för fjärde år i rad den mycket populära resan till Marcialonga. Programmet för 2016 är färdig för dig som vill åka till Marcialonga

Läs mer

I Emigranternas Fotspår 2015

I Emigranternas Fotspår 2015 I Emigranternas Fotspår 2015 2015-06-22 (11 dagar) DELSTATER: MINNESOTA Våra tankar om resan Nu är vi inne på vårt SEXTONDE år som researrangör. Vi har arrangerat över 30 resor och kört mer än 10 000 mil

Läs mer

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Preliminärt program Söndag 19/10 Vi samlas på Kastrup eller Arlanda på förmiddagen för avresa med Iceland Air till Seattle via Island med ankomst

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015

Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015 Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 20 sept 2 okt 2015 Preliminärt program söndag 20/9 sverige seattle Vi samlas på Kastrup eller Arlanda på förmiddagen för avresa med Iceland Air till Seattle

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2016 EXPEDITION VALHAJ & VITHAJ TVÅ VÄRLDSHAV. Två havsjättar på en och samma resa. Två helt olika platser båda unika på sitt

Läs mer

Din lokala researrangör med personlig service!

Din lokala researrangör med personlig service! Din lokala researrangör med personlig service! 039321466 / 0737339829 busslinus.se busslinus@busslinus.se Ring oss när det passar dig! Vi har resegaranti BussLinus Resor 1 Vår 28/2, 28/3, 25/4 Höst 10/10,

Läs mer

March e, Adriatiska havets pärla och klassiska Bologna

March e, Adriatiska havets pärla och klassiska Bologna March e, Adriatiska havets pärla och klassiska Bologna Specialresor March e & Bologna Det kallas Adriatiska havets pärla - Marche det lilla landskapet med de stora upplevelserna. Länge har det levt i skuggan

Läs mer

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Låt dig förföras av Skottlands sagolika slott, hisnande natur och fascinerande historia. Följ med på en rundtur i whiskyns, kiltens och

Läs mer

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016

GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016 GRUNDPROGRAM FÖR RESAN CUBA-Karibiens Pärla 24/2-9/3 2016 Flyg avgår från Landvetter Flygplats, Göteborg med KLM via Amsterdam till Havanna Onsdag 24/2 (DAG 1) MOT CUBA-DAGEN : 06.30: Avgång Landvetter

Läs mer

aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009.

aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009. aktiv i alperna swiss alpine marathon. 18-26 juli 2009. Sommarvandring i Alperna En aktiv semester med dagliga vandringar i alpmiljö. Upptäck nya miljöer, vackra vyer, iskalla vattendrag, storslagen natur

Läs mer

Hajar & orörda korallrev

Hajar & orörda korallrev Hajar & orörda korallrev Jardines de la Reina, Kuba [22 nov - 2 dec 2012] Karibisk revhaj i Drottningens trädgårdar Följ med till Jardines de la Reina med hajexperten Klas Malmberg till en plats där det

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

Reseberättelse av. på Island

Reseberättelse av. på Island Reseberättelse av på Island Tisdag - Ankomstdagen På tisdagen träffades vi på Arlanda runt klockan 11 för att droppa vårt bagage samt växla till Isländska kontanter. Gruppen började bli hungrig och vi

Läs mer

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland GRUPPRESOR 2014 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Polen Toscana Holland Flygresor Rom Sorrento Andalusien New York resmål till mer 110 än 30 länder 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se i Reseinformation

Läs mer

Resor till internationella maratonlopp 2012-2013

Resor till internationella maratonlopp 2012-2013 Sport Special Efter mer än 20 år på Costa Brava har vi specialiserat oss på resor till detta galna, vilda nordöstra hörn av Spanien. Det galna som i Dalis, Miros och Picassos karnevalsliknande konst och

Läs mer

Vi 30-årsjubilerar! E-post: info@mkbussresor.se Hemsida: www.mkbussresor.se

Vi 30-årsjubilerar! E-post: info@mkbussresor.se Hemsida: www.mkbussresor.se 2014 30 ÅR 1 Vi 30-årsjubilerar! I år är det 30 år sedan Mikael Bergh med hjälp av sin far Karl-Erik startade MK bussresor. De första resorna den sommaren gick till Gotland, ett resmål som blivit något

Läs mer

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

Vamos Peru 14 dagars rundresa! Vamos Peru 14 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en oförglömdig resa till Sydamerika med bästa tänkbara service och komfort. En resa som är något alldeles extra med dig som gäst i

Läs mer

AKTUELLT. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M.

AKTUELLT. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M. AKTUELLT Nr 3 år 2013 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE I LOMMA. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M. PRO Lommas expedition på Bredgatan 26 är öppen helgfria måndagar

Läs mer

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1

BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR. 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 BUSS FLYG KRYSSNINGAR GRUPPRESOR 2015 0511-34 66 60 031-12 68 00 www.mkbussresor.se GRUPPRESOR I TRE OLIKA KONTINENTER 1 Nytt och gammalt i en härlig blandning Välkomna till oss på MK bussresor och ett

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012. Catch & Relax - lite om oss. Fisket 08-509 04 335. Vaxholm den 14 maj 2012. Hej Jomana!

Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012. Catch & Relax - lite om oss. Fisket 08-509 04 335. Vaxholm den 14 maj 2012. Hej Jomana! Jomana, Invajo, 20 personer, 20 juni 2012 08-509 04 335 Hej Jomana! Vaxholm den 14 maj 2012 Tack för er förfrågan och trevligt samtal i sent i fredags. Vi kan som sagt ta hand om din grupp den 20 juni

Läs mer

Iceland s Fire & Ice - Allroad Experience En oförglömlig upplevelse på din egen motorcykel!

Iceland s Fire & Ice - Allroad Experience En oförglömlig upplevelse på din egen motorcykel! Iceland s Fire & Ice - Allroad Experience En oförglömlig upplevelse på din egen motorcykel! 1 Being in Iceland has reminded me that wildness has the capacity to capture the soul in ways that civilization

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer