Tidig markreservation till Stockholm Tennis för tennishall i Kristinebergs strandpark på Kungsholmen. Utredningsbeslut.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tidig markreservation till Stockholm Tennis för tennishall i Kristinebergs strandpark på Kungsholmen. Utredningsbeslut."

Transkript

1 Monica Almquist Avdelningen för projektutveckling Telefon: Till Exploateringsnämnden Tidig markreservation till Stockholm Tennis för tennishall i Kristinebergs strandpark på Kungsholmen. Utredningsbeslut. Förslag till beslut 1. Exploateringsnämnden ger exploateringskontoret i uppdrag att påbörja utredning av förutsättningarna för en tennishall i Kristinebergs strandpark. 2. Exploateringsnämnden ger Stockholm Tennis AB en tidig markreservation för en tennishall i Kristinebergs strandpark. 3. Exploateringsnämnden beställer ny detaljplan hos stadsbyggnadsnämnden. Krister Schultz Lars Berglund Gunnar Jensen Sammanfattning Utbyggnaden av Nordvästra Kungsholmen pågår i enlighet med planprogram från Området får en tät stenstadskaraktär. I området finns ca 1800 färdigställda och 1500 påbörjade lägenheter. 1(5)

2 För Kristinebergs strandpark finns en gällande detaljplan med en genomförandetid till Tidigare beslut i exploateringsnämnden innebär att befintlig tennishall ska flyttas. Det har varit mycket svårt att hitta ersättningsplats för tennishallen. Exploateringskontoret föreslår att exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna, i samråd med Stockholm Tennis AB, för att bibehålla tennishallen i Kristinebergs strandpark. Exploateringsnämnden beställer en ny detaljplan hos stadsbyggnadsnämnden. Stockholms Tennis AB skall teckna planavtal med stadsbyggnadskontoret. Bakgrund Kvarteret Tennisbollen 1 i Kristinebergsparken planlades för idrottsändamål 1976 och uppläts med arrende under tiden till tennisspelaren Janne Lundquist. Arrendeupplåtelsen medgav ingen förlängning, när arrendetiden upphörde skulle arrendatorn avflytta och hallen rivas. Under arrendetiden upprättades detaljplan för intilliggande kvarteret Kräftan som medgav bebyggelse av ca 325 lägenheter. Området där tennishallen ligger blev parkmark i detaljplan. Arrendetiden för tennishallen har fem gånger förlängts av gatu- och fastighetsnämnden och exploateringsnämnden. Innevarande arrendetid upphör Planeringen för och utbyggnaden av nordvästra Kungsholmen pågår i huvudsak enligt det program som upprättades och godkändes av stadsbyggnads- och gatuoch fastighetsnämnderna 2001 och Programmet ger möjlighet att under en 20-årsperiod bygga en ny stadsdel med ca 5300 nya bostäder och ca m2 kommersiella lokaler. I området finns ca 1800 färdigställda och 1500 påbörjade lägenheter. Kristinebergs strandpark är en del av den nya bebyggelsen. Parken utgör stadsdelens rekreativa resurs och innehåller plats för lek och idrott i en trygg, tillgänglig och säker parkmiljö. Detaljplanen för parken, Dp , vann laga kraft och har en genomförandetid till Genomförandet av parken påbörjades hösten 2007 söder och norr om tennishallen och har avslutats under Gällande planer förutsätter att tennishallen rivs för att parken ska kunna färdigställas. I samband med planläggningen av parken planerades en ny tennishall ingå i bebyggelsen i Kristinebergshöjden. Där planeras nu för idrottshall och NCC har markanvisning för kontor och det är inte aktuellt med en tennishall. Efter en skrivelse från Ann-Marie Strömberg (v) beslutade marknämnden 2(5)

3 bland annat att tennishallen ska stå kvar i sin helhet till dess det finns en ny tennishall i stadsdelen, vidare bestämdes att strandparken ska färdigställas framför och bakom hallen samt att om den nya hallen av någon anledning inte kommer till stånd parken ändå skall färdigställas och tennishallen snarast beredas plats i annat läge. Beslutet möttes av starka protester, främst från de boende i kvarteret Kräftan. Beslutet överklagades utan framgång och vann laga kraft i november Det har varit mycket svårt att hitta en alternativ plats för en ny tennishall. Många platser har studerats bland annat har mark erbjudits i Stora Mossen. Karlbergs slottspark, ytor under Essingeleden och i anslutning till Tranebergsbron, mark vid lärarhögskolan samt ett flertal andra lägen har också studerats. Förhandlingar har också förts med Stockholms Tennisklubb om att dela upp verksamheten och bedriva barntennis och tennis för vuxna separat. Det har inte varit möjligt att skapa förutsättningar för en evakuering och uppförande av ny tennishall på de prövade platserna beslutade nämnden om att placera tennishallen vid Stadshagens idrottsplats. Planbeställning är lämnad till stadsbyggnadskontoret. Området föreslås innehålla bostäder, idrottsplats, skola och tennishall. Eventuellt kan det också bli aktuellt med en spårvagnsdepå inom området. Projektet förutsätter ny plats på Kungsholmen för en 7-manna fotbollsplan. Exploaterings- och stadsbyggnadskontoret har gemensamt tagit fram förstudier för området, men omfattningen av de olika verksamheterna är idag inte klarlagd. Stadshagens idrottsplats används nu som ersättning för verksamheten på Kristinebergs idrottsplats fram till Det är först när det klarnat om vilket innehåll som detaljplanen ska ha som stadsbyggnadskontoret avser att ta upp ett start-pm för ny detaljplan till stadsbyggnadsnämnden. Enligt stadsbyggnadskontoret ska planarbetet också ske i anslutning till möjligt genomförande. Beslut Tidigare beslut: SBN Program för stadsutvecklingsområdet nordvästra Kungsholmen GFN - Mål och totalekonomi för nordvästra Kungsholmen Markanvisning för tennisanläggning inom fastigheten Kristineberg 1:4 i nordvästra Kungsholmen till Edicta hotellfastigheter AB/Tagehus Förvaltning AB MN - Genomförandebeslut för strandparken. 3(5)

4 MN Verksamheten i Stockholms Tennishall (Janne Lundqvisthallen). Skrivelse från Ann-Marie Strömberg (v) KF Antagande av detaljplan för Tennisbollen EXPLN - Flytt av Stockholms Tennishall från Kristinebergs strandpark till Stadshagens idrottsplats EXPLN Barnkonsekvensanalys för Lindhagen, nordvästra Kungsholmen. Redovisning av konsultrapport samt svar på skrivelse från (mp). Förslag till utredningar och tidig markreservation Mot bakgrund av ovan beskrivna svårigheter föreslår kontoret att förutsättningarna för en placering av en tennishall i Kristinebergs strandpark utreds i samråd med Stockholm Tennis AB. Bolaget ges en tidig markreservation för tennishall i Kristinebergsparken. Förutsättningarna och möjligheterna för att ändra gällande detaljplan från parkmark till kvartersmark för en tennishall, får prövas i kommande planarbete. Detaljplan, form av upplåtelse och de ekonomiska förutsättningarna ska klargöras innan markanvisning föreläggs för nämnden. Ekonomi Beslut om eventuella utredningskostnader tas på delegation av kontoret. Förutom dessa har staden inga utgifter i projektet. Stockholm Tennis AB bekostar sina utredningar, plankostnader mm och tecknar planavtal med stadsbyggnadskontoret. All ekonomisk risk avseende byggherrens del står bolaget för. Staden står risken för utredningskostnaderna. Övriga konsekvenser av projektet -Kompensation för ianspråktagen grönyta Kristinebergs strandpark ingår i grönkompensationen för den totala exploateringen inom programområdet Nordvästra Kungsholmen. Gestaltningen och utförandet av Kristinebergs strandpark bygger på en helhetssyn för hela parkområdet. Däri ingår att parken är planerad att ha en generös gräsyta för vistelse och spontanidrott samt att parken ingår i Kristinebergsstråket som utgör ett värdetätt grönstråk inom området. 4(5)

5 -Påverkan på barn Möjligheterna till lek och spontanidrott blir sämre för barn i och med att den fria gräsytan minskar om tennishallen behålls på befintlig plats. Barnkonsekvensanalysen för området visar på vikten av parken som komplement till de förhållandevis små gårdarna i bostadskvarteren. Samråd och information till andra förvaltningar Kontoret kommer att samråda med stadsdelsförvaltningen samt övriga förvaltningar och bolag inom staden som berörs av projektet bl a stadsbyggnadskontoret, trafikkontoret och idrottsförvaltningen. Exploateringskontorets synpunkter och förslag Exploateringskontoret föreslår att exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna, i samråd med Stockholm Tennis AB, för att bibehålla tennishallen i Kristinebergs strandpark och att Stockholm Tennis AB får en tidig markreservation för tennishall i Kristinebergsparken. Kontoret föreslår att exploateringsnämnden beställer ny detaljplan hos stadsbyggnadsnämnden. Slut 5(5)

Flytt av Stockholms Tennishall från Kristinebergs strandpark till Stadshagens idrottsplats

Flytt av Stockholms Tennishall från Kristinebergs strandpark till Stadshagens idrottsplats EXPLOATERINGSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN 2008-01-30 Kontaktperson exploateringskontoret Christina Norén Innerstad Telefon: 08-508 281 12 christina.noren@expl.stockholm.se Kontaktperson idrottsförvaltningen

Läs mer

2. Exploateringsnämnden begär att stadsbyggnadsnämnden upprättar detaljplan för området.

2. Exploateringsnämnden begär att stadsbyggnadsnämnden upprättar detaljplan för området. Monica Almquist Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-08-23 Markanvisning för bostäder och tennishall inom fastigheten Stadshagen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Västberga 1:1 i Liseberg till Föreningen Blomsterfonden.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Västberga 1:1 i Liseberg till Föreningen Blomsterfonden. 01278 2011-11-18 DNR E2010-513- Annika Norberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 271 26 annika.norberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-12-15 Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Stockholmsarenan. Program för en ny multifunktionsarena i Globenområdet, Johanneshov. Remiss. Markanvisning till Stockhome Fastighetsförvaltning AB.

Stockholmsarenan. Program för en ny multifunktionsarena i Globenområdet, Johanneshov. Remiss. Markanvisning till Stockhome Fastighetsförvaltning AB. 00-- DNR E00--06 Karl Ingelstam Ytterstad Telefon: 0-0 6 karl.ingelstam@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 00-- Stockholmsarenan. Program för en ny multifunktionsarena i Globenområdet, Johanneshov.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Ålsten 1:18 och Pantleken 1 i Bromma till Veidekke Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Ålsten 1:18 och Pantleken 1 i Bromma till Veidekke Bostad AB Dnr Sida 1 (7) 2013-01-07 Handläggare Ann Wetterström 08-508 265 36 Till Exploateringsnämnden 2014-02-06 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Ålsten 1:18 och Pantleken 1 i Bromma till Veidekke

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16. Emma Nilsson 08-508 264 68. Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16. Emma Nilsson 08-508 264 68. Förslag till beslut Dnr Sida 1 (11) 2015-09-03 Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Emma Nilsson 08-508 264 68 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skärholmen 2:1 i Vårberg till

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter AB Dnr Sida 1 (8) 2014-11-11 Handläggare Anna Savås 08-508 265 27 Till Exploateringsnämnden 2014-12-11 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Joakim Norell 08-508 264 73. Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Joakim Norell 08-508 264 73. Förslag till beslut Dnr Sida 1 (6) 2014-12-16 Handläggare Joakim Norell 08-508 264 73 Till Exploateringsnämnden 2015-01-29 Markanvisning för bilhandel samt överenskommelse om exploatering med försäljning av del av fastigheten

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Anna Savås 08-508 265 27. Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Anna Savås 08-508 265 27. Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (10) 2014-11-12 Handläggare Anna Savås 08-508 265 27 Till Exploateringsnämnden 2014-12-11 Överenskommelse om exploatering med tomträtt för byggvaruhus inom del av fastigheterna Riksby 1:3 och

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB. Karl Gylje Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2014-03-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Svenska Hem i Bromma Mark nr IV AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Svenska Hem i Bromma Mark nr IV AB Monica Almquist Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-03-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Stadshagen

Läs mer

Markanvisning tillsammans med Locum för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station)

Markanvisning tillsammans med Locum för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station) TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2007-554-00587 Gunilla Wesström Stora Projekt Telefon: 08-508 263 83 gunilla.wesstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-11-19 Markanvisning tillsammans med Locum för

Läs mer

Markanvisning för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm till Stena Fastigheter Skansen AB

Markanvisning för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm till Stena Fastigheter Skansen AB Dnr Sida 1 (7) 2015-10-16 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2015-11-12 Markanvisning för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm till Stena Fastigheter

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Monica Almquist Förslag till beslut SISAB.

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Monica Almquist Förslag till beslut SISAB. Avdelningen för Projektutveckling Dnr Sida 1 (10) 2014-05-20 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 mm

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden 10 till Stena Fastigheter i Stockholm AB.

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden 10 till Stena Fastigheter i Stockholm AB. Germund Larsson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 275 21 germund.larsson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-10-28 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden

Läs mer

Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR

Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR Dnr Sida 1 (6) 2015-11-09 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-12-10 Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skarpnäcks Gård 1:1 vid kvarteret Friheten i Bagarmossen till Skanska Sverige AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skarpnäcks Gård 1:1 vid kvarteret Friheten i Bagarmossen till Skanska Sverige AB. s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-01-25 Handläggare: Elina Johansson Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 263 89 e-mail: elina.johansson@gfk.stockholm.se Dnr: 04-411-4059 2004-12-16

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Järntorget Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Järntorget Bostad AB Dnr Sida 1 (8) 2015-05-08 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-06-11 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Järntorget Bostad

Läs mer

2. Nämnden hemställer hos Stadsbyggnadsnämnden om ändrad detaljplan för området.

2. Nämnden hemställer hos Stadsbyggnadsnämnden om ändrad detaljplan för området. Martin Bucht Innerstad Telefon: 08-508 263 82 martin.bucht@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Tidig markreservation för kommersiella ytor för restaurang m.m. inom fastigheterna Gamla

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-06-11 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning för skol- och idrottsändamål inom fastigheten Medaljongen 3, Långbro 13:1 och Solberga

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund.

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund. 009--7 Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 70 54 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009--7 Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården.

Läs mer

Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen till Skolfastigheter i Stockholm AB.

Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen till Skolfastigheter i Stockholm AB. Lars Fyrvald Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 263 61 lars.fyrvald@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen

Läs mer

Programarbete för Kista Äng samt markanvisning för studentbostäder inom del av

Programarbete för Kista Äng samt markanvisning för studentbostäder inom del av Lars Svensson Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 287 36 lars.ls.svensson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Programarbete för Kista Äng samt markanvisning för studentbostäder

Läs mer

Markanvisning för förskola inom fastigheten Älvsjö 1:1 vid kv Svedjebruket i Hagsätra till SISAB.

Markanvisning för förskola inom fastigheten Älvsjö 1:1 vid kv Svedjebruket i Hagsätra till SISAB. 00-0- DNR E00--077 Britta Eliasson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-08 64 6 britta.eliasson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 00-- Markanvisning för förskola inom fastigheten Älvsjö

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB Sida 1 (7) 2015-08-28 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB Förslag

Läs mer

Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull / Valhallavägen på Östermalm till Stockholmsbyggmästarna

Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull / Valhallavägen på Östermalm till Stockholmsbyggmästarna Eleonor Eklind Forslin Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 265 14 eleonor.eklind-forslin@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-05-24 Tidig markreservation för bostäder vid Roslagstull

Läs mer

Ändrad detaljplan för fastigheten Lustgården 14 i Stadshagen. Remiss av planförslag.

Ändrad detaljplan för fastigheten Lustgården 14 i Stadshagen. Remiss av planförslag. Kontaktperson Monica Almquist Innerstad Telefon: 08-508 262 52 Monica.almquist@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-03-08 Ändrad detaljplan för fastigheten Lustgården 14 i Stadshagen. Remiss

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut Tjänsteutlåtande Dnr Dnr E2013-513-01155 Sida 1 (6) 2014-10-20 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-11-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen

Läs mer

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET 2010-05-20 Kontaktperson fastighetskontoret Peter Dahlberg Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 270 23 peter.dahlberg@fsk.stockholm.se Kontaktperson exploateringskontoret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Markanvisning för moské inom fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till Stiftelsen Stockholms Stora Moské

Markanvisning för moské inom fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till Stiftelsen Stockholms Stora Moské Per-Eric Siljestam Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 275 37 per-eric.siljestam@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-04-19 Markanvisning för moské inom fastigheten Akalla 4:1 i Tensta

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom blivande fastigheten Görväln 4 i Årsta med NCC Boende AB

Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom blivande fastigheten Görväln 4 i Årsta med NCC Boende AB Margareta Catasús Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-06-14 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Veronica Karlsson Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Veronica Karlsson Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (6) 2017-06-01 Handläggare Veronica Karlsson 08-508 266 93 Till Exploateringsnämnden 2017-08-24 Markanvisning för studentbostäder och forskarbostäder till Svenska Studenthus Holding 1 AB samt

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Kajsa Ek Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 86 kajsa.ek@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-08-29 Överenskommelse om exploatering med tomträtt, för uppförande av moské inom fastigheten

Läs mer

Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks Gård 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 i Kärrtorp. Remiss.

Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks Gård 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 i Kärrtorp. Remiss. Malén Wasting Ytterstad Telefon: 08-508 263 52 malen.wasting@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-04-10 Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Markanvisning för idrottsändamål inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Riksby till Good to Great Tennis Academy. Utredningsbeslut

Markanvisning för idrottsändamål inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Riksby till Good to Great Tennis Academy. Utredningsbeslut Sida 1 (6) 2014-07-03 Handläggare Mattias Eriksson 08-508 264 32 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning för idrottsändamål inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Riksby till Good to Great Tennis Academy.

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2016-10-07 Handläggare Caroline Svärd 08-508 266 22 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheterna Mariehäll 1:10 och

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr E2018-03826 2019-02-22 Handläggare Helena Lombrink 08-508 266 11 Till Exploateringsnämnden 2019-03-07 Markanvisning för bostäder till Wästbygg Projektutveckling

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Torget 5 med närområde inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering Den 17 oktober 2011 reviderad den 5 april 2012 samt den 24 maj 2012

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

Nordvästra Kungsholmen Mål och totalekonomi Delgenomförandebeslut för kv Kojan mm

Nordvästra Kungsholmen Mål och totalekonomi Delgenomförandebeslut för kv Kojan mm GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-12-17 Handläggare: Peter Jacobsson Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 269 06 peter.jacobsson@gfk.stockholm.se Dnr: 01-512-1902 2002-11-28 Till Gatu-

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB. Sida 1 (6) DNR E2014-00457 2014-03-03 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand

Läs mer

Förslag till beslut. 1. Exploateringsnämnden anvisar mark för bostäder inom fastigheten Årsta 1:1 och Postgården 1 till Svenska Hus i Stockholm AB.

Förslag till beslut. 1. Exploateringsnämnden anvisar mark för bostäder inom fastigheten Årsta 1:1 och Postgården 1 till Svenska Hus i Stockholm AB. Dnr Sida 1 (8) 2014-11-12 Handläggare Nina Morling 08-508 265 20 Till Exploateringsnämnden 2014-12-11 fastigheterna Årsta 1:1 och Postgården 1 i stadsutvecklingsområdet Årstafältet etapp 3, till Svenska

Läs mer

2. Exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet (inriktningsbeslut).

2. Exploateringsnämnden ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet (inriktningsbeslut). Andris Rozenbachs Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 270 25 andris.rozenbachs@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-03-14 Markanvisning för bostäder vid kv Glidet till Åke Sundvall

Läs mer

Stockholms stads kommunfullmäktige den 7 februari 2011. Samtliga beslut enligt kommunstyrelsens förslag.

Stockholms stads kommunfullmäktige den 7 februari 2011. Samtliga beslut enligt kommunstyrelsens förslag. STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN SID 1 (5) 2011-02-07 RÅDSSALSEKO Stockholms stads kommunfullmäktige den 7 februari 2011. Samtliga beslut enligt kommunstyrelsens förslag. För att läsa ärendena

Läs mer

Markanvisning för kontor inom fastigheten Kristinebergs Slott 11 i Kristineberg till Skanska Fastigheter Stockholm AB

Markanvisning för kontor inom fastigheten Kristinebergs Slott 11 i Kristineberg till Skanska Fastigheter Stockholm AB Dnr Sida 1 (8) 2016-11-16 Handläggare Matilda Lewis 08-508 269 74 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Markanvisning för kontor inom fastigheten Kristinebergs Slott 11 i Kristineberg till Skanska Fastigheter

Läs mer

Ansökan om planbesked för Leken 1 m m (Herting). KS 2013-212

Ansökan om planbesked för Leken 1 m m (Herting). KS 2013-212 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2014-01-21 2 Ansökan om planbesked för Leken 1 m m (Herting). KS 2013-212 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Markanvisning för bostäder och en verksamhetslokal i Annedal inom fastigheten Mariehäll 1:10 i Mariehäll till Järntorget Bostad AB.

Markanvisning för bostäder och en verksamhetslokal i Annedal inom fastigheten Mariehäll 1:10 i Mariehäll till Järntorget Bostad AB. Anna Haraldsson Ytterstad Telefon: 08-508 271 27 anna.haraldsson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-01-24 Markanvisning för bostäder och en verksamhetslokal i Annedal inom fastigheten Mariehäll

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hässelby- Villastad 28:1 i Hässelby till IKANO Bostaden AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hässelby- Villastad 28:1 i Hässelby till IKANO Bostaden AB. Elisabeth Rosenberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 87 elisabeth.rosenberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009-10- Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hässelby- Villastad

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Markanvisning för kontor och hotell inom fastigheten Kristinebergs Slott 10 i Kristineberg till Skanska Fastigheter Stockholm AB

Markanvisning för kontor och hotell inom fastigheten Kristinebergs Slott 10 i Kristineberg till Skanska Fastigheter Stockholm AB Dnr Sida 1 (9) 2018-04-30 Handläggare Matilda Lewis 08-508 269 74 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för kontor och hotell inom fastigheten Kristinebergs Slott 10 i Kristineberg till Skanska

Läs mer

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss.

Ändrad detaljplan för del av kv. Tvärslån mm, i Högdalen. Remiss. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-04-26 Handläggare: Staffan Lorentz Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 260 81 e-mail: staffan.lorentz@gfk.stockholm.se Dnr: 05-411-801:1 2005-03-31

Läs mer

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB Dnr Sida 1 (9) 2016-03-16 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Margareta Catasús Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-05-19 Markanvisning för radhus inom fastigheten Baslinjen 1 i Skarpnäcks

Läs mer

Exploatering av område längs Valhallavägen på Östermalm. Utredningsbeslut

Exploatering av område längs Valhallavägen på Östermalm. Utredningsbeslut Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 0-0 0 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 00-0- Exploatering av område längs Valhallavägen på Östermalm. Utredningsbeslut Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring 00266 2012-02-20 DNR E2012-513- Christina Winberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 66 christina.winberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-03-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kristinebergs slott 10 (Hornsbergs bussdepå) på Kungsholmen till Familjebostäder AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kristinebergs slott 10 (Hornsbergs bussdepå) på Kungsholmen till Familjebostäder AB Dnr Sida 1 (10) 2014-02-20 Handläggare Eleonor Eklind Forslin 08-508 265 14 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kristinebergs slott 10 (Hornsbergs bussdepå)

Läs mer

Överenskommelse om exploatering, för bostäder inom del av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i Bagarmossen med Skanska Markoch Exploatering Nya Hem AB.

Överenskommelse om exploatering, för bostäder inom del av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i Bagarmossen med Skanska Markoch Exploatering Nya Hem AB. Kontaktperson Elina Johansson Ytterstad Telefon: 08-508 262 74 elina.johansson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-04-19 Överenskommelse om exploatering, för bostäder inom del av fastigheten

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning för komplementbyggnad inom Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem.

Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning för komplementbyggnad inom Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem. Kontaktperson Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 27146 josefine.idbrant@mk.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-01-25 Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen Kungsholmen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-26 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Bojen 7 m m i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator AB.

Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator AB. Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 271 46 josefine.idbrant@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-03-13 Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss.

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss. 009-09-8 DNR E009-5-0 Christer Fliesberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 6 0 christer.fliesberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009-0- Detaljplan för fastigheten Linneduken

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-09-15 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-10-16 Exploateringsavtal med försäljning för bostäder inom Kabelverket 7 och 8 samt del av fastigheten Solberga

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen.

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Hanna Andersson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-01-20 Överenskommelse om exploatering för bostäder

Läs mer

Bolaget och Staden skall tillsammans verka för att det ovan angivna området planläggs för ny bebyggelse med ca 50-75 bostadslägenheter.

Bolaget och Staden skall tillsammans verka för att det ovan angivna området planläggs för ny bebyggelse med ca 50-75 bostadslägenheter. 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 6 nedan träffats

Läs mer

3. Exploateringsnämnden begär att stadsbyggnadsnämnden startar detaljplanearbete för del av fastigheten Riksby 1:3.

3. Exploateringsnämnden begär att stadsbyggnadsnämnden startar detaljplanearbete för del av fastigheten Riksby 1:3. Anna Haraldsson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 271 27 anna.haraldsson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-10-20 Markanvisning för byggvarhus inom del av fastigheten Riksby 1:3

Läs mer

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder.

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder. Dnr Sida 1 (7) 2014-03-07 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Hässelby Villastad 28:1 vid Asplövsgränd i stadsdelen Hässelby Villastad (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Hässelby Villastad 28:1 vid Asplövsgränd i stadsdelen Hässelby Villastad (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-07-21 Handläggare Sebastian Wahlström Klampfl Telefon 08-508 27 246 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

Markanvisning för industri inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Rågsved till Itex Rental AB

Markanvisning för industri inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Rågsved till Itex Rental AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för industri inom del av fastigheten Älvsjö

Läs mer

Markanvisning för industri inom fastigheterna Flygeleven 3, 4 och 5 i Skarpnäck till Stockholms Rörexpress AB.

Markanvisning för industri inom fastigheterna Flygeleven 3, 4 och 5 i Skarpnäck till Stockholms Rörexpress AB. DNR 2011-513-00005 Margareta Catasús Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för industri inom fastigheterna

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom delar av fastigheterna Älvsjö 1:1 och Bäverkolonin 2 i Rågsved till Peab Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom delar av fastigheterna Älvsjö 1:1 och Bäverkolonin 2 i Rågsved till Peab Bostad AB. Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 271 46 josefine.idbrant@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-01-22 Markanvisning för bostäder inom delar av fastigheterna Älvsjö 1:1 och Bäverkolonin

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder och JM AB.

Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder och JM AB. Per Olof Jägbeck Ytterstad Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-12-13 Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB. Dnr Sida 1 (7) 2018-04-27 Handläggare Lisen Lans 08-508 265 23 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Akalla 4:1 sydöst om Kista Gård till Fabege Storstockholm AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Akalla 4:1 sydöst om Kista Gård till Fabege Storstockholm AB. Lars Svensson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-11-18 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Akalla 4:1 sydöst

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Reval, Stralsund och Neapel i stadsdelen Södra Värtahamnen till Svenska Bostäder och Position Stockholm.

Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Reval, Stralsund och Neapel i stadsdelen Södra Värtahamnen till Svenska Bostäder och Position Stockholm. s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET (6) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 003-0- Handläggare: Stefan Eriksson Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 700 e-mail: stefan.eriksson@gfk.stockholm.se Dnr: 0-4-336 003-09-4 Till Gatu-

Läs mer

Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal

Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal Dnr Sida 1 (7) 2017-09-19 Handläggare Mattias Sjöberg 08-508 266 92 Till Exploateringsnämnden 2017-10-12 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal

Läs mer

Markanvisning för drivmedelsstation till St1 Sverige AB inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal

Markanvisning för drivmedelsstation till St1 Sverige AB inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal Dnr Sida 1 (6) 2017-08-28 Handläggare Veronica Karlsson 08-508 266 93 Till Exploateringsnämnden 2017-10-12 Markanvisning för drivmedelsstation till St1 Sverige AB inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal

Läs mer

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden Rebecca Westring Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 12 rebecca.westring@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Årsta 1:1och Ätten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Norra Djurgården 1:37 på Östermalm till AB Abacus Bostad.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Norra Djurgården 1:37 på Östermalm till AB Abacus Bostad. 01550 2012-01-11 DNR E2011-513- Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 270 54 sara.lunden@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-02-09 Markanvisning för bostäder inom del av

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik, (del av Innerstaden 1:91), Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik, (del av Innerstaden 1:91), Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för 604 område vid kv Persiljan, Brunnsvik,

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 och Kungsholmen 1:3 i Stadshagen med JM AB

Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 och Kungsholmen 1:3 i Stadshagen med JM AB Dnr Sida 1 (8) 2018-04-20 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2018-05-24 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheten Stadshagen 1:1 och

Läs mer

Kommunstyrelsen 13 december 2010 260 507. Diarienummer KS-2010/995.214

Kommunstyrelsen 13 december 2010 260 507. Diarienummer KS-2010/995.214 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragraf Sid Kommunstyrelsen 13 december 2010 260 507 Diarienummer KS-2010/995.214 Avsiktsförklaring mellan Huddinge kommun och NCC Boende AB för delar av Glömsta

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-20 Handläggare Per-Eric S. Siljestam 08-508 275 37 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen

Läs mer

Markanvisning för centrumändamål inom del av fastigheten Grimsta 2:1 intill fastigheten Ritskåpet 1 i Vällingby till AB Svenska Bostäder

Markanvisning för centrumändamål inom del av fastigheten Grimsta 2:1 intill fastigheten Ritskåpet 1 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Anna-Greta Holmbom Björkman Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 267 77 anna-greta.holmbom@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-03-15 Markanvisning för centrumändamål inom del av fastigheten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand till Maxera Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand till Maxera Bostad AB. Sida 1 (7) DNR 2014-513-00457 2014-05-19 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB Dnr Sida 1 (5) 2014-11-28 Handläggare Marie Ekberg 08-508 266 10 Till Exploateringsnämnden 2015-01-29 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm

Läs mer

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden Eleonor Eklind Forslin Innerstad Telefon: 08-508 265 14 eleonor.eklind-forslin@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Markanvisning för kontorsändamål inom Kristinebergshöjden (fastigheten

Läs mer

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden 00270 2012-05-15 DNR E2012-513- Hanna Andersson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-06-14 Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Årstaäng 4 i Liljeholmen till Fastighets AB Sången

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Årstaäng 4 i Liljeholmen till Fastighets AB Sången Lars Fyrvald Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 508 263 61 lars.fyrvald@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Årstaäng 4 i Liljeholmen till

Läs mer

Detaljplan för del av Växthusvägen m.m. i stadsdelen Hässelby Villastad, Dp 2001-17301-54

Detaljplan för del av Växthusvägen m.m. i stadsdelen Hässelby Villastad, Dp 2001-17301-54 Utlåtande 2010:129 RIII (Dnr 311-1704/2010) Detaljplan för del av Växthusvägen m.m. i stadsdelen Hässelby Villastad, Dp 2001-17301-54 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Detaljplan

Läs mer

Markanvisning för bostäder i Slakthusområdet inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. till Åke Sundvall Projekt AB

Markanvisning för bostäder i Slakthusområdet inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. till Åke Sundvall Projekt AB Sida 1 (7) 2019-03-22 Handläggare Eric Dahlén 08-508 876 12 Till Exploateringsnämnden 2019-04-25 Markanvisning för bostäder i Slakthusområdet inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. till Åke Sundvall Projekt

Läs mer

Detaljplan för Åkeshovs slottsområde i stadsdelarna Åkeshov, Norra Ängby och Nockebyhov. Markanvisning. Remiss.

Detaljplan för Åkeshovs slottsområde i stadsdelarna Åkeshov, Norra Ängby och Nockebyhov. Markanvisning. Remiss. Christer Fliesberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 261 04 christer.fliesberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-11-19 Detaljplan för Åkeshovs slottsområde i stadsdelarna

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB Sida 1 (6) 2014-05-20 Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB Förslag

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av fastigheten Linaberg 15 samt

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av fastigheten Linaberg 15 samt Anna Haraldsson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 271 27 anna.haraldsson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-08-25 Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av

Läs mer

Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder av delar av fastigheten Lustgården 6 på Kungsholmen

Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder av delar av fastigheten Lustgården 6 på Kungsholmen Monica Almquist Innerstad Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder

Läs mer

Nordenflychtsvägen och Elersvägen vid Kristinebergs stadsdelspark Reviderat genomförandebeslut

Nordenflychtsvägen och Elersvägen vid Kristinebergs stadsdelspark Reviderat genomförandebeslut Utlåtande 2012:33 RI+V (Dnr 302-2374/2011) Nordenflychtsvägen och Elersvägen vid Kristinebergs stadsdelspark Reviderat genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Markanvisning samt tomträttsupplåtelse av del av fastigheten Örby 4:1 i Högdalen för industri till Active Fastighet Norden AB

Markanvisning samt tomträttsupplåtelse av del av fastigheten Örby 4:1 i Högdalen för industri till Active Fastighet Norden AB Dnr Sida 1 (6) 2014-06-27 Handläggare Katarina Johansson 08-508 264 20 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning samt tomträttsupplåtelse av del av fastigheten Örby 4:1 i Högdalen för industri

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (6) 2017-01-03 Handläggare Olga Holmström 08-508 265 35 Till Exploateringsnämnden 2017-02-02 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer