Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "www.svensktmodellflyg.se"

Transkript

1 ww ww.svensktmodellflyg.se Svenskt Modellflyg Byggbeskrivning till Svenskt Modellflygs The Flying Smile The Flying smile är en eldriven inomhusmodell med flygegenskaper liknande s.k. shockflyers. Ritning finns på och består av en.pdf-fil på 9 st A4-sidor: Sidorna har 5 mm marginal runt om, detta medför att Du som bygger måste klippa eller skära bort överflödet för att passa ihop mallarna. När detta är klart rekommenderas att klistra upp dessa på en kartongbit eller liknande. Stadiga mallar är trevliga att arbeta med! :-) Skevroder Vinge Kroppsdel horisontal Torsionsförstärkn ning bakdel Torsionsförstär rkning framdel Sidroder Kroppsida överdel Kroppsida underdel Utskrifterna på mallarna. Färdiga mallar, klart för produktion! Nu är det dags att tillverka en byggsats! Antingen genom att rita med en tunn tuschpenna (en CD-marker fungerar förträffligt på Depron!) och sedan skära eller att skära direkt efter mallarna. Om man impregnerar kanterna på mallarna med tunt ca-lim så får man en stenhård kant! Det är ofta enklare att måla och lägga på dekoren innan man monterar ihop modellen, men vilken metod Du använder är upp till Dig! Alla delar utskurna i 3mm Depron. Målad byggsats - det börjar likna nå t!

2 Nästa moment är att limma ihop de båda vingdelarna och sedan fram- och bakkanterna. Framkanten består av 3x1,5mm halvrund kolfiberlist, tvärsnittet ser ut som ett D. Bakkanten är gjord av 3x0,5mm eller 3x1mm kolfiberlist, beroende på vad den lokale hobbyhandlaren har hemma. Kolfiberlister finns även att beställa på nätet - kolla i våra sponsorers webshopar! Lämpligt lim är t.ex. UHU-por eller snabblim avsett för Depron/cellplast. OBS! Vanliga snabblimssorter avsedda för balsa och liknande material förintar Depronet! OBS! Vingdelarna limmas samman. Kolfiberlisterna monteras till vingen. UHU-por och liknande limsorter är kontaktlim och limmet appliceras på de två ytorna som ska sammanfogas och får sedan torka i ca min. Delarna hugger sedan samman så var noggrann vid sammanfogningen! Kapa sedan överskottet av kolfiberlisterna jämns med vingen. Spara listbitarna, de kommer till användning senare i bygget! Dammsug bort sågspånet på en gång då kolfiberdamm inte är speciellt nyttigt att inandas! När detta moment är färdigt är det dags att fasa av samtliga roderytor, detta görs med en vass kniv, avsluta med lätt slipning med en plan slipkloss. Torsionsförstärkningarna till bakkroppen och nosen skall fasas i 45 graders vinkel. Dessa monteras senare mellan de horisontella och vertikala kroppsdelarna. OBS! Förstärkningarna är viktiga för stabiliteten och styrkan i modellen och utan dessa vrider sig kroppen vid rollar och Du mister precisionen i flygningen! OBS! Rodren fasas i graders vinkel - beroende på hur stora roderutslag Du tänker använda. När fasningarna är klara skall skev- och höjdrodren tejpas till vingen resp. stabilisatorn Använd tape med bra bett i, kontorstape av bra kvalitet är att rekommendera! Kolfiberlisterna kapas. Roderytor och förstärkningar fasas av.

3 Säkra rodren med små tejpbitar på undersidan, detta för att inte rodren senare skall släppa. Stabben med monterat höjdroder fästs mot kroppens horisontella del Rodren säkras på undersidan. Stabben limmas. När alla delar är klara för montering är det dags att förbereda motorfästet. Det finns ett antal olika varianter att lösa detta men denna instruktion kommer att visa två konstruktionslösningar som passar motorer med 8mm fäste. Det finns olika färdiga fästen för respektive motorfabrikat, anpassa efter Din utrustning! De varianter som visas är utprovade under ett stort antal flygtimmar på andra modeller och har visat sig stå emot ganska hårda kontakter med golv, ribbstolar, basketkorgar, romerska ringar och andra modeller(!) som då och då kommer i vägen för oss inomhusflygare... Börja med att montera vingen på kroppens horisontella del. Var noga när Du limmar fast vingen så att allt blir rakt! Limmet greppar direkt så Du har bara en chans att få Din modell perfekt! Rodren monterade och alla delar fasade. Vingen limmas fast på undersidan av kroppsdelen. Nästa moment är att limma kroppens underdel mot den påbörjade horisontella delen av kroppskonstruktionen, använd gärna en vinkelhake för att få delarna exakt positionerade. När detta är gjort monteras de bakre torsionsförstärkningarna, var aktsam så att Du behåller 90- gradersvinkeln mellan kroppsdelarna. I den första varianten som visas kommer ett radialfäste som skruvas fast att användas. Börja med att kapa bort material från nosen för att göra plats för motorn. Laminera sedan ett motorspant av 2-3mm balsa med 0,4-0,6mm plywood på varje sida, honeycomb med glas- eller kolfiber fungerar också alldeles utmärkt, likaså lättplywood av lagom dimension.

4 Utrymme för motorn ritas ut. Kroppens underdel limmas fast. Du behöver också tillverka 4 st ca. 100mm långa bitar 5x5mm trekantlist av balsa, dessa hyvlas och slipas till en spets. Limma sedan två av trekantlisterna i nosen, var noga att fästa dessa exakt där motorspantet senare skall limmas. Ett runt spant med rätt diameter skall sågas ut ur laminatet som nu borde ha torkat färdigt, oavsett limsort. :-) När detta är färdigt limmas de främre förstärkningarna på sin plats. Förstärkningar på plats. Utrymme för motorn klart och trekantlisterna färdiga. Vänd modellen och limma fast kroppens överdel och de återstående balasalisterna, därefter monteras motorspantet, var noga med vinklarna. Motorspantet klart och förstärkningar på plats. Nosen färdig, lite målning återstår.

5 Vi fortsätter nu med en byggmetod som använder ett plaströr som limmas i modellen. Även här börjar Du med att kapa bort material från nosen för att göra plats för motorn. Röret skall monteras på modellens vänstra sida, under kroppens horisontella del så urtaget blir inte symmetriskt placerat. Förstärk sedan nosen med genomskinlig packtejp. Detta kan givetvis Tejpförstärkning av nosen. Urtaget för motorn assymetriskt placerat. göras med den förra metoden, styrkan blir avsevärt bättre och viktökningen är minimal! Limma sedan kroppens underdel mot den påbörjade horisontella delen av kroppskonstruktionen och därefter de bakre torsionsförstärkningarna. Rugga upp röret med grovt slippapper så att limmet fäster bra. När röret är på plats skall de främre torsionsforstärkningarna monteras, Motorfästet fastlimmat mot kroppen. Urtag för motorfäste i torsionsförstärkningen. ett urtag för motorfästet kan behövas, beroende på viket rör som används. Vänd sedan modellen och limma fast kroppens överdel. Sedan skall sidorodret tejpas fast, om man viker ner höjdrodren så blir det enklare. Din modell är nu färdig för radioinstallation! Sidorodret tejpas fast mot kroppen. Höjdrodren viks ned för att kunna säkra sidorodret.

6 Installationen av radiutrustningen börjar med att ta upp ett hål genom vingen för skevroderservot. Detta görs så långt fram i vingen som möjligt för att få stötstängerna så vinkelrätt mot roderlinjen som det går. För att senare kunna dra en stötstång på var sida om kroppen tas en slits för servooket upp i den övre kroppssidan. Skevservomontage sett uppifrån. Skevservot fäst mot kroppssidan. Montera servot mot kroppen, använd lim eller dubbelhäftande tape till detta. Montera roderok (färdigköpta eller hemtillverkade i tunn plywood) och stötstänger av 1-2mm kolfiberpinne och skevroderinstallationen är färdig. Montera roderok på höjd- respektive sidoroder och tillverka Skevriderinstallationen färdigmonterad. Roderhornenpå plats. stötstänger av 1,5-2mm kolfiberpinnar. Montera servon till sido- och höjdroder antingen på torsionsförstärkningarna eller mot kroppen. Det finns små smidiga anslutningar som snäpps fast på servooket och sedan låses stötstången med en skruv. Därefter återstår att sätta fast övrig elektronik och montera ett landningsställ. Höjd- och sidoroderservon med kopplade stötstänger. All elektronik på plats.

7 Kryssvarianten: märk ut en punkt ca. 30mm från kroppens underdel (10mm bakom vingens framkant) förstärk med packtejp och limma dit plywoodbitar med ett 4mm hål i. Gör likadant med vingens undersida ca. 10mm in på kroppen, hålen i dessa forstärkningar skall vara 2mm. Kapa till landställsbenen av 2mm kolpinne, 200 mm långa. Limma färdiga 45-graders hjulaxlar i ändarna, och montera hjulen. Trä sedan landställen genom kropssidan och upp i vingen, fixera Märkning för förstärkningar. Färdigt landställ sett från undersidan. med lim, epoxy eller cyano för depron/cellplast. Vingmonterade ställ: kapa två 8mm långa bitar 3mm rör av aluminium el. mässing, ca-limma i en hjulaxel (2mm kolpinne) av lagom längd för att passa de hjul som skall användas. Borra ett hål 1,5 mm genom röret och axeln. Limma ca. 160 mm långa landställsben av 1,5mm kolpinne i Hjulaxel och landställsben. Färdigt landställ sett från översidan. hålet, ca-lim även här. Förstärk infästningen i kroppen (eller vingen) med packtape och plywoodbrickor och limma fast benen. Din modell är nu klar för flygning! Anpassa batteriets placering så att tyngdpunkten hamnar ca mm från vingframkanten. Använd exponentiella utslag på alla roder (35-65%) för att få flygplanet lugnt och exakt för precisionsflygning med små spakrörelser men ändå ha maximal manöverbarhet! När du har bekantat dig med modellen är det inga problem att ha över 45 graders utslag på rodren.

Bygginstruktion Extra 300 EPP 830mm

Bygginstruktion Extra 300 EPP 830mm Bygginstruktion Extra 300 EPP 830mm 1. Kapa till och limma 5x0,5mm kolfiberlist på vingens framkant. Tejpa även vingspetsarna för att få bättre hållfasthet. Behandla med UHUPor först. Tejpen fäster ej

Läs mer

Data: Cub J3 Skala 1:12 Spännvidd 780mm Tomvikt med klädsel Ca 40-50 gram Flygvikt ca 75 100 gram beroende på utrustning 3-kanaler

Data: Cub J3 Skala 1:12 Spännvidd 780mm Tomvikt med klädsel Ca 40-50 gram Flygvikt ca 75 100 gram beroende på utrustning 3-kanaler Byggbeskrivning Cub 1:12 Rev 1.2 Tack för att du valt en byggsats från Levenstam s modellbyggeri! Vår ambition är att byggsatsen skall vara enkel att bygga samt att din modell skall vara hållbar och ge

Läs mer

Above All Sukhoi 31 1.4 m DC 07-11-25 Version 1.0. Instruktionsmanual Sukhoi 31

Above All Sukhoi 31 1.4 m DC 07-11-25 Version 1.0. Instruktionsmanual Sukhoi 31 Instruktionsmanual Sukhoi 31 1 Tack för att du valt en Above All Sukhoi 31! Above All är ett varumärke som kännetecknar hög kvalitet och bra priser, som innefattar flygplan, tillbehör och motorer. Dessa

Läs mer

Bygginstruktion Extra EPP

Bygginstruktion Extra EPP Bygginstruktion Extra 300 33 EPP Generella anvisningar Det medföljer ganska mycket kolfiber i byggsatsen, tanken är att ni som byggare ska kunna välja var ni vill förstärka modellen beroende på om ni är

Läs mer

SKY LADY II. Bygg och yganvisning till segelmodellen Skylady i Klass F1A av Lars Larsson. SKYLADY II är:

SKY LADY II. Bygg och yganvisning till segelmodellen Skylady i Klass F1A av Lars Larsson. SKYLADY II är: SKY LADY II Bygg och yganvisning till segelmodellen Skylady i Klass F1A av Lars Larsson SKYLADY II är: >En högpresterande tävlingsmodell i klass F1A. >Stark konstruktion som klarar blåsväder mycket bra.

Läs mer

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 INSTRUKTIONER G-VAGN Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

Klubbträff 23 febr 2000 Ragnar - frigolitvinge

Klubbträff 23 febr 2000 Ragnar - frigolitvinge Klubbträff 23 febr 2000 Sid 1 (5) Ragnar och frigolitvinge Under en klubbträff 23 febr 2000 i flygmuseet visade Ragnar Eriksson hur man enkelt skär ut en frigolitprofil, plankar den med balsa och inom

Läs mer

Cool sekretär. Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare.

Cool sekretär. Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare. Cool sekretär Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare. 1 Inledning Stora lådor och fack är passé i tider när allt

Läs mer

BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H1

BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H1 BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H1 MFK Gladiatorerna 5 4 3 2 1 0 Lättbyggd Byggtid Utgångshöjd Flygprestanda Du som använder denna bygganvisning med tillhörande teoriavsnitt är välkommen att komma med synpunkter,

Läs mer

Med pappersmallen ritas hela vingen ut på balsaflaket.

Med pappersmallen ritas hela vingen ut på balsaflaket. Att bygga en Handluns är enkelt, men resultatet blir mycket bättre om du läser genom hela bygganvisningen innan du inleder arbetet. Först behövs pappersmallar! Vi inleder arbetet med att göra mallar till

Läs mer

BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H2

BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H2 BYGGBESKRIVNING HANDLUNS H2 (MFK Gladiatorerna) 5 4 3 2 1 0 Lättbyggd Byggtid Utgångshöjd Flygprestanda Du som använder denna bygganvisning med tillhörande teoriavsnitt är välkommen att komma med synpunkter,

Läs mer

Montering & skötsel STÄNKPANEL

Montering & skötsel STÄNKPANEL Montering & skötsel STÄNKPANEL HEJ! Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya stänkpanel från LG Collection. För att skapa bästa möjliga förutsättningar till ett långt liv för din stänkpanel råder

Läs mer

SMFF:s certifikatprov för motormodeller Flygprovet augusti 2004

SMFF:s certifikatprov för motormodeller Flygprovet augusti 2004 SMFF:s certifikatprov för motormodeller Flygprovet augusti 2004 Allmän del lämnas till piloten i god tid före provet: Flygprovet måste göras i en följd man kan t ex inte försöka landning i vänstervarv

Läs mer

Bygginstruktion Extra 300 EPP 1.000mm 40

Bygginstruktion Extra 300 EPP 1.000mm 40 Bygginstruktion Extra 300 EPP 1.000mm 40 1. Montera vingen i kroppen, se till att den sitter rakt och i våg. Limma med CA-Lim eller Limpistol runt hela vingen på både ovan och undersida. 2. Trä in stabben

Läs mer

Monteringssats single DIN-radio

Monteringssats single DIN-radio Anvisningsnr Version Art. nr. 8622874 1.0 Monteringssats single DIN-radio Sida 1 / 10 Utrustning A0000162 M3903432 Sida 2 / 10 M3903433 Sida 3 / 10 INLEDNING Läs igenom hela instruktionen innan monteringen

Läs mer

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV

BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV LÄGGNINGSANVISNING BJOORN PARKETTSTAV PARALLELLA RADER PARKETTGOLV PRODUKTINFORMATION Europeisk ekstav med ca. 3,6 mm slitskikt, färdigslipad till 120 korn. Stavformat L=340 mm, B=68 mm, T=13 mm. 1st fp.

Läs mer

INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS DELARNA. Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7

INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS DELARNA. Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7 Instruktion Y1 v. 0.2 Sida 1 av 7 INSTRUKTIONER Y1 HJÄLPMEDEL SOM KAN BEHÖVAS Byggsatsen skall limmas ihop. Lämpligt lim är cyanoakrylat, ex. Loctite Super Attak. Nyttiga verktyg: Kniv typ brytkniv Nålfilar

Läs mer

Höga paneler på ett par timmar. 2 lösningar som ger

Höga paneler på ett par timmar. 2 lösningar som ger LÖSNING Släta paneler med en profilerad dekorlist upptill skapar enkelhet på ett nästan klassiskt sätt. Lätt Svårt Svårighetsgrad: Monteringen är enkel om du bara har mätt och sågat rätt. Tidsåtgång: Beror

Läs mer

Waco Bruksanvisning. Data: Spännvidd: 990mm Längd: 800mm

Waco Bruksanvisning. Data: Spännvidd: 990mm Längd: 800mm Waco Bruksanvisning Data: Spännvidd: 990mm Längd: 800mm RC Innehåll: Fykanals fabriksmonterad radio Tre fabriksmonterade microservon Fabriksmonterad motor (brushless outer runner) Fabriksmonterat fartreglage

Läs mer

Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014

Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014 Instruktion för limning av kölskydd för utanpåliggande montering, 2014 Kölskyddet som har en blandning av EPDM och SBR kan limmas mot plast, bly och järn. Den yta som limning sker mot ska vara behandlad

Läs mer

Data: Bucker Jungman Skala 1:12 Spännvidd 620mm Tomvikt med klädsel Ca xx-xx gram Flygvikt gram beroende på utrustning 4-kanaler

Data: Bucker Jungman Skala 1:12 Spännvidd 620mm Tomvikt med klädsel Ca xx-xx gram Flygvikt gram beroende på utrustning 4-kanaler Byggbeskrivning Bucker Jungman 1:12 Rev 1.0 Beta Tack för att du valt en byggsats från Levenstam s modellbyggeri! Vår ambition är att byggsatsen skall vara enkel att bygga och att din modell skall vara

Läs mer

Modellteknik. pro.form industridesign

Modellteknik. pro.form industridesign Modellteknik pro.form industridesign MODELLER Avsikten med att bygga en modell är för att skapa en illusion av en färdig produkt, för att kommunicera en gestaltning av en produkt, idé eller problemlösning.

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING

INSTALLATIONSANVISNING INSTALLATIONSANVISNING Verktyg Du behöver! Borrmaskin Hålsåg Ø51-60mm Lång smal riktborr Måttstock/band Skruvmejsel Stjärnskruvmejsel Avbitartång Kniv Bågfil el. fintandad såg Sticksåg (ev.) Grattis till

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR STAKET OCH INSYNSSKYDD

MONTERINGSANVISNING FÖR STAKET OCH INSYNSSKYDD MONTERINGSANVISNING FÖR STAKET OCH INSYNSSKYDD Det här är en monteringsanvisning för krysstaketet Kalla och insynsskyddet Kina, och som även fungerar som grund till våra övriga staket. Hoppas att den underlättar

Läs mer

Installation instructions, accessories. Växelspaksknopp. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Anvisningsnr Version Art. nr. 8671186 1.

Installation instructions, accessories. Växelspaksknopp. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Anvisningsnr Version Art. nr. 8671186 1. Anvisningsnr Version Art. nr. 8671186 1.0 Växelspaksknopp D8901458 Sida 1 / 5 Utrustning A0000162 INLEDNING Läs igenom hela instruktionen innan monteringen påbörjas. Noteringar och varningstexter är till

Läs mer

Materiallista till Flugan

Materiallista till Flugan Materiallista till Flugan 1. Däckslister och slaglister 1 3/4 tum x 1 tum, kvistren furu. 2. Material till akterspegel av 1 tum furu, bredd enl. ritning. 3. Samtliga förstärkningar av 7 mm mahognyplywood.

Läs mer

Bygganvisning EKW c-3603 Thun för Scale aircombat.

Bygganvisning EKW c-3603 Thun för Scale aircombat. Bygganvisning EKW c-3603 Thun för Scale aircombat. Lite historia om detta plan som vi kallar Thun, C-36 eller C-3603. Under andra världskriget var Schweiz neutralt precis som Sverige. För att försvara

Läs mer

Instruktion Rapid v. 0.2 Sida 1 av 5. Cyanlim

Instruktion Rapid v. 0.2 Sida 1 av 5. Cyanlim Instruktion Rapid v. 0.2 Sida 1 av 5 INSTRUKTIONER RA Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT

MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT MONTERINGSANVISNINGAR TRÄGOLV OCH HEAVY DUTY ALLMÄNT Läs noggrant igenom monteringsanvisningarna innan du monterar golvet. Trä är ett levande naturmaterial och varje golvbräda är unik. De massiva trägolven

Läs mer

Monteringsanvisning April 2007 Torterolo & Re säkerhetsdörrar

Monteringsanvisning April 2007 Torterolo & Re säkerhetsdörrar Monteringsanvisning April 2007 Torterolo & Re säkerhetsdörrar Officiell monteringsanvisning av Torterolo & Re säkerhetsdörrar, TR100, TR200, TR400, TR410, TR601 och TR611. Instruktionen är i huvudsak anpassad

Läs mer

SJ Q37p. Dekaler Det finns dekaler med. Ser du dem inte i påsen? Kolla om de är invikta i detta blad.

SJ Q37p. Dekaler Det finns dekaler med. Ser du dem inte i påsen? Kolla om de är invikta i detta blad. SJ Q37p SJ Q37p från Bygg svenskt. Du har nu i din hand en nästan komplett byggsats av en Q37p överföringsvagn. Denna byggsats har tagits fram för att vara ett relativt billigt och enkelt alternativ för

Läs mer

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Hydraulcylinder...3 3. Montering av rattpump...5 4. Montering av slangar...6 5.

Läs mer

Del 1 Monteringsanvisning Garageport med motor. Boxline Modern Ribbline Futura (Basic)

Del 1 Monteringsanvisning Garageport med motor. Boxline Modern Ribbline Futura (Basic) Del 1 Monteringsanvisning Garageport med motor Boxline Modern Ribbline Futura (Basic) Tack för att du valt en av Handymanns prisvärda portar. Det är vår rekommendation att monteringen utförs tillsammans

Läs mer

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 25

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 25 Installation instructions, accessories Anvisningsnr 31310096 Version 1.3 Art. nr. 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310096 - V1.3 Sida 1 / 25 Utrustning A0000162

Läs mer

Tv-mottagare, digital

Tv-mottagare, digital Installation instructions, accessories Anvisningsnr 30756911 Version 1.1 Art. nr. 30756182, 30756180 Tv-mottagare, digital Volvo Car Corporation Tv-mottagare, digital- 30756911 - V1.1 Sida 1 / 30 Utrustning

Läs mer

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått)

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått) 1 / 5 BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNING Tack för att du valde bojkorgen Basketbuoy från Finland. Bojkorgen är till för att förtöja högst 2,2 m breda båtar under 800 kg. Båten kan ligga högst - cm djupt beroende

Läs mer

Slutmontering och justering av s-match Av 2011-11-05 Tore Sandström SM7CBS

Slutmontering och justering av s-match Av 2011-11-05 Tore Sandström SM7CBS Slutmontering och justering av s-match Av 2011-11-05 Tore Sandström SM7CBS I en tidigare instruktion har jag visat hur Du tillverkar transformatorn/balunen och monterar den. Även tillverkningen av spolen

Läs mer

en handledning i hur du tillverkar

en handledning i hur du tillverkar Modellteknik en handledning i hur du tillverkar modeller och prototyper Vad är modellteknik? Modellteknik är en arbetsprocess som du utför för att tillverka modeller och prototyper. Du bör veta skillnaden

Läs mer

SPECIFIKATIONER. Spännvidd: 1010 mm Vingyta: 15,8 dm² Längd: 750 mm Flygvikt: 610 g Vingbelastning: 39 g/dm²

SPECIFIKATIONER. Spännvidd: 1010 mm Vingyta: 15,8 dm² Längd: 750 mm Flygvikt: 610 g Vingbelastning: 39 g/dm² SPECIFIKATIONER Spännvidd: 1010 mm Vingyta: 15,8 dm² Längd: 750 mm Flygvikt: 610 g Vingbelastning: 39 g/dm² Höjdroder, sidroder, skevroder (extra servo krävs) och motorkontroll Inkluderar en förinstallerad,

Läs mer

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3):

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3): TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Verktyg mm (Bild 2): Insexnyckel 5 mm av bra stålkvalitet med långt skaft,

Läs mer

Högtalare, hatthylla

Högtalare, hatthylla Anvisningsnr Version Art. nr. 8633950 1.0 Högtalare, hatthylla D3902043 Sida 1 / 11 Utrustning A0000162 D3902044 Sida 2 / 11 INLEDNING Läs igenom hela instruktionen innan monteringen påbörjas. Noteringar

Läs mer

Installation instructions, accessories. Dragkrok, fast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden 30796879, 30796876, 31359712, 31359714.

Installation instructions, accessories. Dragkrok, fast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden 30796879, 30796876, 31359712, 31359714. Installation instructions, accessories Anvisningsnr 30796884 Version 1.3 Art. nr. 30796879, 30796876, 31359712, 31359714 Dragkrok, fast IMG-211570 Volvo Car Corporation Dragkrok, fast- 30796884 - V1.3

Läs mer

Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr.

Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr. Hej! Tack för att du valt en Harmonidörr. OBS! Kontrollera att mått och hängning på dörren, är enligt er order. Besikta den nya dörren/porten innan ni tar bort den gamla! Montering av dörr/port med defekt

Läs mer

Installation. Kvik kök

Installation. Kvik kök Installation. Kvik kök Grattis till ditt nya Kvik-kök! Innan du kan börja laga den första maten i ditt nya kök måste du först klara av installationen. Med hjälp av den här guiden vill vi förbereda dig

Läs mer

Instruktion Yd v. 0.4 Sida 1 av 5

Instruktion Yd v. 0.4 Sida 1 av 5 Instruktion Yd v. 0.4 Sida 1 av 5 INSTRUKTIONER YD Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL SOM

Läs mer

Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006

Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006 Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006 Mörkläggningsgardiner för förarhytten Fiat Ducato Viktigt! Läs igenom denna instruktion noggrant: REMI front är inte avsedd

Läs mer

Läggningsanvisning Vinylgolv

Läggningsanvisning Vinylgolv VINYL-Golv... För ett perfekt resultat 1. Mätning Mät den maximala längden och bredden på rummet inklusive alla gångar och dörröppningar. Lägg på en extra bredd om 10cm på varje sida. 2. Förberedelse Kontrollera

Läs mer

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen

Skjutbara partier. Karmytterbredd/höjd = hålmått i stommen Skjutbara partier. Kontrollera alltid att du har fått med rätt antal artiklar innan du börjar montera. Se inventeringslista på nästa sida. OBS! Nästan alla skruvar är Torx-skruvar. Du behöver en T20 Torx-bit

Läs mer

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se Bruksanvisning Bestic software version 1.0-2.0 Äthjälpmedel Sida 1 (20) Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Säkerhet 3. Produktöversikt 4. Handhavande 5. Äta med Bestic 6. Skötselråd 7. Transport och

Läs mer

MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03

MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 1 FÖRUTSÄTTNINGAR 1.1 Underlaget skall vara rent, plant och torrt samt fritt från sprickor.

Läs mer

Matforsarn. Byggbeskrivning. Konstruktör: Arvid Holmbom

Matforsarn. Byggbeskrivning. Konstruktör: Arvid Holmbom Matforsarn Byggbeskrivning Konstruktör: Arvid Holmbom Den ritning som finns till Matforsarn är mycket proffsigt upplagd och ritad. Jag uppmanar er som ska bygga Matforsarn att studera ritningen noga, så

Läs mer

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

Montering suguttag! Förslag och vägledning.

Montering suguttag! Förslag och vägledning. Dok: 2008-15 Montering suguttag! Förslag och vägledning. En välplanerad installation kommer att spara Dig mycket tid och arbete. 2 Hur många suguttag behöver jag? Till normalvillan så räcker oftast 1 till

Läs mer

BRUDPAR OCH STUDENT HUVUD OCH KROPP. Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm.

BRUDPAR OCH STUDENT HUVUD OCH KROPP. Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm. BRUDPAR OCH STUDENT Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm. Till en figur behövs också: stoppning eventuellt metalltråd för att göra armar

Läs mer

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013 Läggningsanvisning Konsumentvinyl Februari 2013 Läggning av konsumentvinyl 1. Städa det gamla golvet noga, så att inga gruskorn eller liknande finns kvar. Om du tänker lägga ditt plastgolv ovanpå en gammal

Läs mer

Handsfree för mobiltelefon, system B, entry level

Handsfree för mobiltelefon, system B, entry level Installation instructions, accessories Anvisningsnr 30775803 Version 1.0 Art. nr. Handsfree för mobiltelefon, system B, entry level IMG-249663 Volvo Car Corporation Handsfree för mobiltelefon, system B,

Läs mer

Monteringsanvisningar Duschar

Monteringsanvisningar Duschar Monteringsanvisningar Duschar Emmaboda Home duschlösningar Grattis till din nya duschlösning från Emmaboda Home När du valt en glaslösning från Emmaboda Home, har du valt att kombinera modern design och

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. DUSCHBYGGARNA AB TEL 08-4427660 www.duschbyggarna.se info@duschbyggarna.se. Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr

MONTERINGSANVISNING. DUSCHBYGGARNA AB TEL 08-4427660 www.duschbyggarna.se info@duschbyggarna.se. Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr Palladium de Luxe Hörna med Skjutdörr MONTERINGSANVISNING Läs hela anvisningen noga innan installationen påbörjas. Se till att Vatten/elledningar i väggarna inte skadas av borrning under installationen.

Läs mer

färdigt plan. Det är en hobby som passar folk från alla klasser.

färdigt plan. Det är en hobby som passar folk från alla klasser. ANDREAS JOHANSSON, EMIL NERSTEDT PROJEKTARBETE NVNV3 ALSTRÖMERGYMNASIET 2005-02-01 BYGGE AV RADIOSTYRT FLYGPLAN Byggandets gång och dess baktankar Inledning Ända sedan bröderna Wright lyfte sitt Flyer

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Se till att vara noggrann när du räknar, det kommer att löna sig i slutet. Fungera

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK 01.10652. Viktigt att du läser igenom hela instruktionsboken innan du börjar använda modellen! Tänk på säkerheten!

INSTRUKTIONSBOK 01.10652. Viktigt att du läser igenom hela instruktionsboken innan du börjar använda modellen! Tänk på säkerheten! 01.10652 Ver 1.0 INSTRUKTIONSBOK CITABRIA! Viktigt att du läser igenom hela instruktionsboken innan du börjar använda modellen! Tänk på säkerheten! Minium Citabria 1 Art. no 01.30861 1 Inledning Gratulerar

Läs mer

Takavvattning - montering

Takavvattning - montering MONTERINGSANVISNING Takavvattning - montering MONT-Takavvattning-2013.pdf /.indd Datum 2014-06-25 Version 1.1 Verktyg Du behöver hammare, tumstock, bågsåg, riktsnöre, enklare plåtsax och falstång. Dessutom

Läs mer

Dovre 100 CB. Utgåva 01/06

Dovre 100 CB. Utgåva 01/06 M O N T E R I N G S - & S K Ö T S E L A N V I S N I N G Dovre 100 CB Utgåva 01/06 Allmänna råd Mottagning av gods När du tar emot godset är det viktigt att du noggrant kontrollerar så att godset inte är

Läs mer

Tempo 22 mm och 25 mm

Tempo 22 mm och 25 mm Tempo 22 mm och 25 mm Monteringsanvisning för Byggelit Tempo värmegolvsystem TEMPO ett komplett golvsystem för vattenburen värme Förberedelser Tack för att du valt Byggelit Tempo värmegolvsystem! Innan

Läs mer

Skor med transparent sula En projektbeskrivning i text och bild av Christina Wessén

Skor med transparent sula En projektbeskrivning i text och bild av Christina Wessén Skor med transparent sula En projektbeskrivning i text och bild av Christina Wessén Första testgjutningen med Epoxiharts 141 För att prova och bekanta mig med materialet, gjöt jag ett antal knappar i ett

Läs mer

Vapen. Sid 1. Värja Florett Sabel. Sabel Hugg och stötvapen Vikt Mindre än 500 g Träffyta Allt ovanför midjan Vapens längd Högst 105 cm

Vapen. Sid 1. Värja Florett Sabel. Sabel Hugg och stötvapen Vikt Mindre än 500 g Träffyta Allt ovanför midjan Vapens längd Högst 105 cm Vapen Värja Florett Sabel Sid 1 Värja Stötvapen Vikt Högst 770 g Träffyta Hela kroppen Vapens längd Högst 110 cm Vikt som spetsens fjäder måste kunna lyfta 750 g Florett Stötvapen Vikt Mindre än 500 g

Läs mer

Bygginstruktion Above All Trainer 25

Bygginstruktion Above All Trainer 25 Bygginstruktion Above All Trainer 25 1) Se över klädseln på hela modellen, och sträck upp med ett klädselstrykjärn om nödvändigt. (vanligt strykjärn duger också!) Var lite försiktig i skarvarna mellan

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk.

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. ANVÄNDARMANUAL VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. Vaggaro bekväm för både vuxna och barn Vaggaro är en hopfällbar kombinationsmöbel som snabbt blir oumbärlig

Läs mer

MÅL LÄSÅR 3. Lövsågning, Kontursåga, Träkonskruktion

MÅL LÄSÅR 3. Lövsågning, Kontursåga, Träkonskruktion MÅL LÄSÅR 3 Lövsågning, Rita flera skisser på din tänkta idé. Tekniker: Lövsåga, putsa, borra, måla samt limma. Materiallära: Mdf Säkerhetsföreskrifter vid sågning med kapsåg o lövsåg. Kulturarv: Titta

Läs mer

MONTERINGS- & SKÖTSELANVISNING. Dovre 40 CB. Utgåva 01/06

MONTERINGS- & SKÖTSELANVISNING. Dovre 40 CB. Utgåva 01/06 MONTERINGS- & SKÖTSELANVISNING Dovre 40 CB Utgåva 01/06 Allmänna råd Mottagning av gods När du tar emot godset är det viktigt att du noggrant kontrollerar så att godset inte är transportskadat. Anmäl omedelbart

Läs mer

Monteringsanvisning Isolertak

Monteringsanvisning Isolertak Monteringsanvisning Isolertak 10 MM / Plastprofilsystem 2015-2 WT10 X-struktur 10 mm Polykarbonat U-värde 2,5 Skivbredd 1050 mm c/c 1070 mm Skivorna är gjorda av UV-beständig polykarbonatplast. Isolerplastskivorna

Läs mer

Grundprinciper för skonsamma förflyttningar

Grundprinciper för skonsamma förflyttningar Grundprinciper för skonsamma förflyttningar Innehåll Kursöversikt... 2 Inledning... 6 Syfte och mål... 7 Belastningsskador... 8 Hur väl rustad är du för ditt jobb?... 10 Kroppshantering... 11 Kroppens

Läs mer

SPEKVA. Monteringsanvisning. Massivträ. Augusti 2013. www.spekva.com

SPEKVA. Monteringsanvisning. Massivträ. Augusti 2013. www.spekva.com Monteringsanvisning Massivträ Augusti 2013 www.spekva.com Innehållsförteckning Side Före montering - garanti... 3 Mottagning och förvaring... 4 Placering... 4 Samling af bordplader... 5 Montering... 6

Läs mer

Byggförslag till Sauno virkestork

Byggförslag till Sauno virkestork 1 Byggförslag till Sauno virkestork www.sauno.snickra.net www.snickra.net Här är en beskrivning på en liten tork som skruvas ihop med specialskruv Med denna tork som exempel bygger du den storlek du själv

Läs mer

Elseglare med T-stabilisator

Elseglare med T-stabilisator FÄRDIGBYGGT RC-FLYGPLAN MED 4-KANALS RADIOANLÄGGNING Elseglare med T-stabilisator Spännvidd... 1300mm Längd... 790mm Motor... Kraftfull 480-storlek Batteri... 8.4V laddningsbart Sändare/mottagare... 35MHz

Läs mer

Vind-/regnskydd Bilaga 1

Vind-/regnskydd Bilaga 1 Vind-/regnskydd Bilaga 1 Här kommer Hans Mårtenssons ritning och byggbeskrivning av ett ganska avancerat vindskydd Om du inte vill bygga exakt efter ritningen så tror vi i alla fall att du kan ha stor

Läs mer

Extraljus, Monteringssats, S60/V70

Extraljus, Monteringssats, S60/V70 Installation instructions, accessories Anvisningsnr 30772046 Version 1.1 Art. nr. 30745701 Extraljus, Monteringssats, S60/V70 Volvo Car Corporation Extraljus, Monteringssats, S60/V70-30772046 - V1.1 Sida

Läs mer

Instruktioner Rigg av Landshypoteks tältkit 3x3m.

Instruktioner Rigg av Landshypoteks tältkit 3x3m. Instruktioner Rigg av Landshypoteks tältkit 3x3m. Verktyg o hjälpmedel som finns med i kitet: Skruvdragare med stjärnbits (alt. vanlig skruvmejsel) Sax och packtejp + silvertejp Tuschpenna och papper (för

Läs mer

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen BRUKSANVISNING HS Fåtöljen Version 1 2014 HS fåtöljen 2 Innehållsförteckning Sida Introduktion till HS Fåtöljen 3 Vad är HS Fåtöljen? 3 Varför behövs HS Fåtöljen? 3 Vem bör använda HS Fåtöljen? 4 Produktinformation

Läs mer

STIGA VILLA 102M 8211-3028-04

STIGA VILLA 102M 8211-3028-04 STIGA VILLA 102M 8211-3028-04 O (x4) M (x4) N (x4) P (x4) J (x2) S (x4) U (x2) T (x2) X (x2) V (x2) Y (x2) Q (x4) 1. O M N P Q J T U R S 2. S C B C D 3. 7. 4. 8. F G 5. 9. 6. 10. 11. 15. 12. 16. 13. 17.

Läs mer

MONTERINGS- & SKÖTSELANVISNING. Dovre 35CB3 & 350CB. Utgåva 01/06

MONTERINGS- & SKÖTSELANVISNING. Dovre 35CB3 & 350CB. Utgåva 01/06 MONTERINGS- & SKÖTSELANVISNING Dovre 35CB3 & 350CB Utgåva 01/06 Allmänna råd Mottagning av gods När du tar emot godset är det viktigt att du noggrant kontrollerar så att godset inte är transportskadat.

Läs mer

Sil}an TRÄgolv den nya generationen

Sil}an TRÄgolv den nya generationen Sil}an TRÄgolv den nya generationen etablerat 1897 Våra massiva trägolv den nya generationen Det finns trägolv och det finns trägolv. Vi törs påstå att ett trägolv från Siljan är något extra. Våra massiva

Läs mer

Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08)

Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Har man en båt från 1985 och teakdäcket är i original så krävs det lite underhåll och varsamhet om man inte vill byta det inom en snar framtid. Vår 360 hade

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET

INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET INSTRUKTIONER FÖR INSTALLATION AV QS MAJESTIC UNICLIC X-GOLVET 1) Allmänt Uniclic X-systemet: Klicksystemet som innebär att du kan ersätta en skadad bräda i mitten av rummet snabbt,kvickt och lätt, utan

Läs mer

Monteringsanvisning Purus Line

Monteringsanvisning Purus Line Monteringsanvisning Purus Line För träbjälklag med klinker och rostfri ram av typen TILE Lådan innehåller: 1 Golvbrunn. 2. Rostfri ram/sil TILE. 3. Monteringsram träbjälklag (H: 22 mm). 4. Träskruvar (12

Läs mer

Kort bruksanvisning FLUX

Kort bruksanvisning FLUX Kort bruksanvisning FLUX Bruksanvisning art nr MB 3301KB Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd av Flux bakåtvänd rollator. Genom

Läs mer

Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell

Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell MANUAL Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell Du har valt ankarspel 710Fs från South Pacific. Det utmärks av kompakt uppbyggnad, enkelt att sköta och lätt att installera.

Läs mer

Monteringsanvisning Skuggtaksrullgardin

Monteringsanvisning Skuggtaksrullgardin Monteringsanvisning Skuggtaksrullgardin Detta behövs för monteringen: Rev.nr 120116 Borrmaskin/Skruvdragare Skruvmejsel Bågfil Tumstock Kniv Montering Skuggtaket passar under tak där avståndet emellan

Läs mer

Hydraulstyrning för Roder

Hydraulstyrning för Roder Hydraulstyrning för Roder Marsili 70/100/120/200 Installationsmanual 1 Även om alla åtgärder har vidtagits för att informationen i denna manual skall vara korrekt och fullständig tar Flotec Marin AB inget

Läs mer

Framsida på separat blad: se sista sidorna i dokumentet.

Framsida på separat blad: se sista sidorna i dokumentet. Framsida på separat blad: se sista sidorna i dokumentet. Välkommen till en ny värld av möjligheter... En vattentät lösning för säker och lätt byggnation. TEBO Byggelement är vattentäta och vattenskadestabila

Läs mer

Lätt och rätt montering av Ditt nya kök

Lätt och rätt montering av Ditt nya kök Lätt och rätt montering av Ditt nya kök Till montören: Lämna kvar denna monteringsanvisning. VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ * Emballera av och sortera skåptyperna var för sig. Kasta ej emballaget! * Lägg lite emballage

Läs mer

Bygg Viggen i skala 1:12

Bygg Viggen i skala 1:12 Bygg Viggen i skala 1:12 Vi fortsätter vi byggandet av MBS-RC-Models JA37 Viggen. I denna andra del av tre färdigställer vi modellen och lägger till detaljer. Text & bild: Marcus von Elling Bygg Viggen

Läs mer

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING

SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING 1 Version/datum 2007-01-15 SKÖTSEL- OCH MONTERINGSANVISNING AV FUNCTION Tack för att du valde AV Function som din förvaringsmöbel för din audio- och videoutrustning. Den tillverkas i Litauen av skickliga

Läs mer

2. Om du har köpt en RGB styrenhet med Fjärrkontroll ta bort den transparenta plasten vid batteriet.

2. Om du har köpt en RGB styrenhet med Fjärrkontroll ta bort den transparenta plasten vid batteriet. Instruktion LED RGB lister /Strips Det här är en generell instruktion/bruksanvisning för våra RGB LED lister. Vi testar alltid att de lister vi skickar ut fungerar, men det kan ju ändå vara bra att prova

Läs mer

Elektrisk motorvärmare. 220V

Elektrisk motorvärmare. 220V Anvisningsnr Version Art. nr. 8622788 1.0 Elektrisk motorvärmare. 220V G2900150 Sida 1 / 9 Utrustning A0000162 A0000163 A0000159 H0000178 G2900183 Sida 2 / 9 INLEDNING Läs igenom hela instruktionen innan

Läs mer

Byggbeskrivning Trikopter. Rickard Nilsson.

Byggbeskrivning Trikopter. Rickard Nilsson. Byggbeskrivning Trikopter Rickard Nilsson rickardnilsson88@gmail.com 1 Byggsatsens innehåll 1 st laserskuret 2 mm 200x500 mm plywoodflak, eventuellt uppdelat i 4 stycken mindre flak. 1 st furulist 10x10

Läs mer

Installation instructions, accessories. Telefon, fast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 29

Installation instructions, accessories. Telefon, fast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 29 Installation instructions, accessories Anvisningsnr 30745806 Version 1.1 Art. nr. 30745804 Telefon, fast Volvo Car Corporation Telefon, fast- 30745806 - V1.1 Sida 1 / 29 Utrustning A0000162 A0000161 A0801178

Läs mer